Antiszemita hullám Kanadában — Zsidó iskolákat és zsinagógát támadtak

2023 november 12 1:35 du.54 hozzászólás

Egy hét alatt három alkalommal támadtak ismeretlen tettesek zsidó iskolákat és egy zsinagógát Molotov koktéllal, illetve lőszerrel Montreálban. Vasárnap kora reggel lövések dördültek a montreali Yeshiva Gedola zsidó nappali iskolában – közölte a rendőrség: Négy napon belül ez volt a második lövöldözés a Deacon Rd. iskolában. A rendőrök lövedéknyomokat találtak az épület bejárati ajtaján, és több lövedékhüvelyt a közelben a földön. A rendőrség átkutatta az épületet, de nem talált senkit az épületben. Sérültek nem voltak.Reggel 5 óra körül több segélyhívás is érkezett, amelyek lövésekről számoltak be. Az első jelentések szerint a szemtanúk azt mondták a rendőrségnek, hogy a lövések után egy járművet láttak elmenekülni a helyszínről a Gedola jesiva közelében – mondta Caroline Chèvrefils rendőrségi szóvivő vasárnap reggel.

Az iskola, amely általában vasárnap is nyitva tart, kommunikált a szülőkkel, és máshová irányította a diákokat – mondta vasárnap reggel a Federation CJA elnöke és vezérigazgatója, Yair Szlak.

Azt is elmondta, hogy a Federation CJA közösségi biztonsági igazgatója kapcsolatban áll a montreali rendőrséggel.

Az incidenssel kapcsolatban nem történt letartóztatás, a nyomozás folyamatban van – mondta Chèvrefils. Biztonsági kordont állítottak fel, és nyomozók és helyszínelők.

„Szívemből sajnálom a québeci zsidó közösséget, amely ismét áldozatul esett az egyik iskolája elleni támadásnak” – mondta François Legault tartományi miniszterelnök vasárnapi nyilatkozatában. „Minden erőfeszítést megteszünk, hogy megtaláljuk és megbüntessük a tetteseket. A québeci nemzet egy békés nemzet. Ne importáljuk a gyűlöletet és az erőszakot, amit a világ más részein látunk”.

Valérie Plante montreáli polgármester a Yeshiva Gedola közelében mondta, hogy „a zsidó közösség támadás alatt áll”, és hogy semmi sem indokolja, hogy kétszer is golyót eresztettek az iskolára. „Egy ilyen antiszemita cselekedetnek nincs helye a városunkban”.

Valéri Plante montreáli polgármester vasárnap reggel az ismét megtámadott zsidó iskola előtt tartott sajtótalálkozót.

„Elszomorít bennünket az erőszakos terrortámadások szörnyű sorozata” – mondta Henry Topas, a B’nai Brith Canada québeci regionális igazgatója. „És ide sorolom azt a Molotov-koktélt is, amelyet múlt kedden, a Hamász vezette izraeli terrorista atrocitások egy hónapos évfordulóján dobtak a Dollard-des-Ormeaux-i zsinagógámra.”

A vasárnapi incidensre azután került sor, hogy szerdára virradó éjszaka lövések dördültek el a Gedola Jesivánál és a St-Kevin sugárúton lévő United Talmud Torah iskolánál is. Mindkettő Montreal Notre-Dame-de-Grâce-Côte-des-Neiges kerületében található.

A hét elején Molotov-koktélokat dobtak egy zsinagógára és egy zsidó közösségi központra Montreál sziget nyugati elővárosában.

A Montreal Gazette tudósítása alapján.

54 hozzászólás

  • Succubus Lilith

    Mit is hajtogat Justin? Diver City is our strength. Azaz a Buvar Varos a mi erossegunk. 🙂

    Barmelyik kanadai, foleg kanadai zsido, aki valaha is az NDP-re vagy a ‘liberalis’-ra szavazott most fogja be azt az okos kis szajat, es ha van penze koltozzon Oroszorszagba.
    Ha nincs, Yukon-ban meg vannak erdok, amiket eddig nem egettek le a kepzeletbeli klimaxvaltozas okan – szinten ugyanazok. Azokban az erdokben el lehet bujni.

  • Ez is bizonyitja a regi amerikai kozmondast, hogy; „when you get above the masses everybody throws dust at you” ( amikor az elsorba jutsz mindenki szemtet dobal read).

  • mint ahogy azt már írtam, a jelen borzalmaknak semmi közük sincs sem antisághoz, sem fóbiákhoz! ezek hajszál pontosan el akarják takarni a valóságot a világban jelenleg mesterségesen létrehozott energia válságot a NS1-2 felrobbantásával, a szuezi csatorn pár évvel vagy csak hónappal ezelőtti eltorlaszolásával, valamint egy Gázából a Vörös tengerhez vezető energia transport tengeri hajózásra alkalmas csatorna létrehozására mert a gáz és a westbak alatt 500 billió -nál nagyobb értékű gáz és olaj van az egész ügynek ez a lényege, és a BRICS már befejezés alatt álló nemzetközi energia és kereskedelmi központya Dzsibutiban amit szintén nem kedvelnek a G7-k

    az összes többi rablómese tehát gáza és a westbak üresen kell a nyugatnak és ezért folyik most a harc

    holnap után a közben kitakarított SF-ben Bidén és Xi találkoznak és sok mindenről lesz szó!

  • hexadodekaéder

    „…
    Forr a világ bús tengere ómagyar!
    Ádáz Erynnis lelke uralkodik,
    A Föld lakóit vérbe-mártott
    Tőre Dühös viadalra készti.
    …”

    (Berzsenyi Dánieel 1807.)

    Ha az „Erynnisek” nem fegyvert és katoni felszereléseket gyártanának, akkor a Föld lakóit sem késztetné semmi dühödt viadalra…

    Mars hadisten a fegyvergyárakban lakozik.

  • Rodeio

    Persze, tökéletesen igazságod van a „nagypolitika” napi történéseiben, vita nélkül
    ezt már számtalanszor elmondtam itt – most is érvényes

    Legfeljebb a valódi fasiszták, köztük az emeritus csalánárusok, és a sztálinisták, trockisták gyülevész népe, a maguk primitiv tudományukkal azok, akik az ellenkezöjét állitják a napi valóságnak is.

    Milyen csodálatos volt, amikor ebben az anticionista zugkocsmában – EZER BOCSÁNAT; ALULJÁRÓBAN ! – a Netanyahu elleni tüntetésekre herrgeltek a fasiszta/trockista megmondóemberek – vajon miért?
    Nem másért, hogy a hamasz készülödéséröl a figyelmet eltereljék …
    Na vajon kik? Azok a szemét nemzetárulók, akik ugyan magyarnak is, meg zsidónak is születtek, de egyfolytában a magyarokat és az izraelieket gyalázzák – merthogy a gyalázatukban a marx nevü gyülöletistennek a hivei.
    Persze ha ezt ki mered mondani, akkor rögtön üldözött-zsidó köntösébe bujva – holocaustról ordibálnak (persze hogy a fasiszta csatlós bandeira-féle nazista ukrán bábkormány 1,5 millió zsidót pusztitott el, arról még egyiköjüket se halottam pofázni. Annál többet arról, hogy a hozzájuk egy az egyben hasonló zsidóból lett, valódi töneggyilkos kabaré-bohócot istenitik, aki már lassan két éve küldi a vágóhidra a népét(sicc!) – hogy halomra gyilkolják az egykori bolsevista elvtársak kenyeik kedveik szerint megrajzolt határain belüli népeket. Gorbacsov imperádorsága alatt államterületté avanzsált határokon belül az orosz és ukrán embereket, gyerekeket…

    Na de te milyen köntösbe bujsz, amikor a marxodnak áldozol, mint istenednek?
    Merthogy te nem tudod magad zsidónak hazudni – azért szidod a zsidókat?
    Mint ahogy arrol a bizonyos Jézusról is a mai napig próbálja eltagadni a zsidó mivoltot az izrael ellenes (anticioniosta) egyházi kizsigerelök siserehada.
    Merthogy ezek marxhivö antizsidók is tagadják hogy azért marxisták, mert utáljak saját zsidó mivoltukat
    Ezért aztán gyülölnek minden nemzeti meghatározást – ERRÖL HIRDETIK HOGY NYILT TÁRSADALOM – beteg lelkek, hontalan bolyongók
    De soroshoz hasonlóan harácsolni azt tudnak – persze hozzátartozik a lelkivilágukhoz (hol a piros, itt a piros – hamisság, félrevezetés)

    Ja, hogy szerinted ez a mára hatalmas istenséggé avanzsált, a zsidóságát gyülülö emberutánzat az „elesettek” gyámolitó istene az embert kizsigerelö kapitalista ellenében? (az olyanok ellen mint az Engels például?? alinek gyárára Dickens egykori leirása egy az egyben ráillett? Lehet hogy pont arról vette a mintát?)

    Inkább nézd ezt a videót itt alant, ha még tudsz egy kicsit gondolkodni, akkor láthatod (nem azt irtam, hogy beláthatod, csak a félremagyarázások elejébe menve)
    Szóval láthatod, hogy a jólét az a munka bevállalásának a kérdése.
    A marxista hittudomány lényege hogy a jövedelmet majd valaki más megtermeli helyetted, neked csak el kell venni, mert jogod van hozzá.
    Ne hasonlitsunk országokat, hasonlitsunk ugyan azon országon belül régiókat – és a különbség orditó – ugyanazon regim alatt azok a népcsoportok, akiknek a kulturális háttere (A NEVELTETÉSE) arról szól, hogy a gyarapodásukért meg kell dolgozni, azoknak meg is adatik
    Még ugy is, hogy közben el kell tartaniuk a más neveltetésüek (marxista parazitizmus tudományos technikíval jól kiképzett ingyenélöket) Persze hogy ott, brazil viszonylatban az északabbi régiókban a tömegek ha jobb esetben nem az utcán eldegelik le nyamvadt életüket, akkor favellákba tömörülnek – drogokkal kereskednek, rablásokból (utonállások és betörések) keresik meg mindennapi betevöjüket, piájukat és elfüstölnivalójukat.
    A kivételezettek közé beszámitottak pedig (az államhatlamat kiszolgálo, az ideólógiai mocskokat terjesztö egyetemi elitnek nevezett élösködök) persze tök jól megélnek a dolgozó nép megsarcolásából

    AZ INTRIKÁK, A HELYEZKEDÉSEK, EGYMÁS LETAPOSÁSA ÁRÁN (AMIBE PERSZE EGYMÁS MEGHURCULÁSA, LEGYILKOLÁSA IS SIMÁN BELETARTOZIK) KIVÁLASZTÓDNAK AZ AKTUÁLIS VEZETÖK, AKIK EGYES HELYEKEN IDEIG-ÓRIÁG AKÁR DINASZTIKUSAN IS ÖRÖKITIK A MAGUK HATALMÁT

    https://youtu.be/TZ6gW5ZMFUQ?si=sWINm5CmYoxHVvin

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 13 6:25 du.

    Kifelejtetted a konspiracios elmeleteid kozul a Silk Road elmeletet.
    Vagy talan nem tudsz rola?

  • Magyarországon jelenleg nincs Hamaszt éltető tüntetés és/vagy antiszemita támadások.

    Mellesleg kérdezném az ellenzéki érzelműektől, mi kivetnivalót látnak a készülő magyar törvényben?:
    https://24.hu/kozelet/2023/11/15/rendet-vagna-a-kormany-az-idegenek-kozott/

  • gabriel
    2023 november 14
    4:54 du.
    nagy nehezen, de átrágtam magam legújabb hosszúra sikeredett alkotásodon, nem volt könnyű munka!
    a mai legfrissebb élő hírek alapján arra következtetésre jutottam, hogy sokkal egészségesebb kiírtani ír magját is annak aki nem adja át a vagyonát a kiválasztott népnek {tudod, mint a választási malac} akkor nem kell megmagyarázni, hogy miért csapnak vissza azokra akik a Balfoor egyezmény áldozatai és mind a gáza északi része hajszálpontosan azzal a határral amit IDF kijelölt, hogy attól délre meneküljenek ha odaérnek, és hogyan települnek be azok házaiba a telepesek akik még nem tudják, hogy a Ciszjordánia alatt is gáz és olajmezők vannak előzetes becslés szerint: $500 000 000 000 000 értékben, egy gond azért van ezek a tengeralatti és felszíni mezők közösek Lebanonnal és ott meg a Hecc Bolla nem akarja átadni… ma lesz egy nagy találka San Francisco ban érdeklődve várom hogy déli szomszédom media ja mit fog belőle elmesélni és mit nem… egyébként jól vagy? aggasztóvá kezdesz válni, de magánügy!

    Succubus Lilith
    2023 november 14
    8:43 du.

    tanulj meg olvasni!
    „és a BRICS már befejezés alatt álló nemzetközi energia és kereskedelmi központya Dzsibutiban amit szintén nem kedvelnek a G7-k”

    a BRICS tudtommal a hernyóselyem rokona? vagy szerinted nem?
    a te hírforrásaid szerint el kezdték már építeni a szicíliai fogadó állomást?

    a klímáról csak neked: tudtad?

    német tudósok kiderítették hogy LNG összességében ötször annyi kárt okoz mint a lignittüzelés, brittudósok meg, hogy amikor tél van nincs elég napfény és szélcsendben a szélerőműveket is csak diesel motorral lehet meghajtani?

  • gabriel
    2023 november 14
    4:54 du.

    még valami, a nagyon régi éca: melyik volt előbb a tyúk vagy a tojás?

    tőled ennek alapján azok akik drogoznak és mindenféle kihágásokat követnek el és a társadalmon kívülinek tudják magukat, azok azért nem dolgoznak mert rohadt emberalatti lények, vagy azért mert hajszálpontosan az ő létszámukkal kevesebb munkahely létezik?
    ha nem akarsz ne válaszolj, most mondja Foxnews, hogy sztrájkolnak a tanarak már egy hete és a nebulók ott vannak oktatás nélkül {déli szomszédom saját statisztikája: a főiskolát végzettek 25% ka képes olvasni angolul, és matematika, fizika és egyéb valós tudományokban ennél is kisebb % ér el nullánál nagyobb eredményt, viszont 98%-ban ugyanez a korosztály meg tudja nyomni a gombokat az okos telefonon és onnan a kis krampuszon kívűl az is kiugrik, hogy Bejoncé aznap mit reggelizett, mert ez számukra a világ legfontosabb problémája és tudnak szelfit csinálni a kóbor kutyákkal a koszos utcákon

  • A korlatlan emberijogok gyakorlasaval kell nyelnetek neha azt is ami nem tetszene!!!!!

    Az elet ugy megy, hat az is a szabadsagoddal jar am, ohajtod azt, vagy inkabb vissza a korlatozsaokhoz mint minden diktatuirakban.

    Melyik lenne a valsztasod ????????????????????????????

  • A Belfor egyezm,eny regen veget ert s elfelejtett mar ma, de sajnos a mai bajokat a mai mai esmenyek es korlmenyek okozzak,fokent az emberi gyarlosagok miatt.

    Boldog Hala-adas unnepet Mindenkinek, meg ha nem is lenntek hajlandok halat adni semmiert sem.
    Canadaiak mult-honapban unnpeletek azt.

  • Valasz nehany hozzaszollasokhoz a mar lezert ciiken.

    ISTAELI;
    Sajnalom de a Sanhadrin nem a tovenyhozo testulet hanem a birosag volt.
    Amit Moses kezdett betolteni, de a munka sokka valt szamar, s azert apossa a Beduin Jetro javaslatara kijelolt 70 egyent azt betolteni.
    Az volt a Sanhadrin kezdete.
    Meg a hodito romaiak is igen szabadkezet adtak a szamukra a biraskodasoknak.
    Remelhetoen tanitjak Israel tortnetet az ottani iskolakban, meg ha a Torah es olvasasa nagyban elfelejtett ,vagy celzatosan mellozxott is.

    P.S. Az a 30.resz, az u.n. Utolso figyelemztetes nem a profetak , hanem a Termeto utolso figyelemztetese volt, de mind a profeatak is a bunok-elkovetesenek az eredmenyei ellen aaldoztak kepessegeieket, neha eleteiket is.

    No de barhogyan is forgatnatok azt barminek is, de meg a fizika leg-elso-torvenye alapjan is minden tettenek van kovetkezmenye, s az emberi gyarlosagaok altal motivalt tettek kovetkezmenye, ill. a bunok kovetkezmenye tagadhatalanul a halal, barmi is okozhatna azt?!!!!!!

  • Tobben erosen kritizaljatok amai kozoktatast.
    Az tagadhatalan hogy ma az mar teljesen maskent megy vilagszerte is mint regen, ertve a mi idonkben.
    Persze az eletben minden valtozik, s lenyegeben a szuksegessegek ma is az eloterben tartva mennek.
    Persze a mai kozoktatas, amit nagyon vadoltok, sokkal tobb es jobb eredmenyeket produkal az emberiseg szamra mint a multbeli!

    Ma mar nem a „magolas” hanem a kutatas es a felfedezeseket osztokelik a tanulokba, azert az eredmenyeik fokozatabbak!

    Azt miert nem vagytok, vagy lennetek hajlandok figyelembe venni? Talan nem vagytok tapasztaltak az adatokkal, csupan elvezitek a panaszkodasaitokat?!

  • „A tyuk vagy a tojas” megjegyzesere;

    A „tyuk” az az egy avian faj, a tojassa csupan a reprodukalo kepessegenek gyakorlasa, a teremtese alapjan, amit az emberiseg sajat javara kihasznal,ill.”kizsakmanyol”!!!

    Velned magadat bunosnek a Marxista hited alapjan, amikor tojast, vagy barmi tojas-termeket fogyasztol????

  • GABRIEL;

    Mi ellenzesed lehetne a vilagszerti nyilt tarsdalmak elvenek a remenyein es hirdetesen?????

    Persze nem egytoldalu, szelszoseges , diktaturas tarsadalmak, hanem vilagszerti korlatlan es mindenki szamara biztositott jogokat es lehetosgeket nyujto tarsdalmak remnyen????

    Vagy hogy miert is ellenezzned azt???

  • Kedves Chris, miközben cenzúrázol azért odafigyelhetnél a nem fősodratú passzátszélre is?
    most a HELYZET FOKOZÓDIK!!!
    és sokan sikítófrászt kapnak, joggal és sok minden nem úgy lesz, ha a fősodratúkáim bele is gebednek!

    én kivárom addig is Niagara on the Lake-i vörös van a kupámban és egészségedre emelem!

    érdekes napok következnek abban az értelemben ahogy Gyuri10 szokta citálni
    én most megyek megnézni ki győz Torino ban?

  • BENDEGUZ
    2023 november 17
    1:01 du.

    grizi!
    miért jár nálad a hálaadás? a Thanks giving az egy marketing reklám az összes retail store nak és már fel is vannak rá készülve Walmart most jelentette be hogy hatalmas árcsökkentéseket csinál

    bevágott a cuculuzmusz? vagy hogyan látod te ezt ott Florida déle még téged nem öntött ki az árvíz?

  • Ródeo11
    2023 november 15
    11:17 de.

    😂Tegyük fel hogy itt is érvényes az aranyközépút elve – ebböl padig az következik, hogy nyilván a csirke.

    Na de viszont a továbbiakban irottaidat viszont semmiképpen nem szükséges ilyen talányos megfejtetlenségi kategóriákba beleszuszakolni – merthogy erre viszont van egy történelmi szinten kiróbált, letesztelt és bebizonyitott kisérlet/eljárás.

    Egy olyan, amelyet ugyan az ebbéli aluljáró zugivó törzsközönsége (az elitista aszfaltbegyárok vagyis az egykori népidemokratikus ploterdiktatura szócsövei, akik szivükböl és velejükböl lenézik és gyülölik az ugynevezett „vidéki” embereket – számukra egy paraszt egy senki) amit nyilván ugysem ismernek el soha igy utólag, de a teszt megtörtént:

    Törvényesen és intézményesen léteztek a KMK-s javitó-nevelö munkatáborok abban az általad (is) nagyratartod népidemokratikus proletárdiktaturában, amely mindenki (bárki) számára munkát biztositott … ugye?
    Amely tábor közönségét (lakóit) az utca rendörei verbuválták, 6 hónapi munkahelyi üresrovat alapján!

    Te Neked mi az észrevételezesed ez ügyben?
    Köztudott az is, hogy a 70-es végére mikorra a börtönkörülmények sokat javultak, október, november környéken jelentésen megugrottak a rövid idötartamos elzárások (3-4 hónapos tétellel járó apró kihágások) hiszen a delikvenseknek biztos ellátást, meleg fedelet jelentett a téli hónapokra.

    Vagyis a „TELJES FOGLALTOTTSÁGOT” biztositó rezsimben tömegesen léteztek a munkakerülök (KMK-sok a rezsim szótárában)

    És mint köztudott az üzemekben, intézményekben tömegessé vált a „REJTETT MUNKANÉLIEK” intézménye, az olyan szükségtelen állások kreálása, amelynek visszacsinálásaért eme aluljáró törzsivói teljes vehemenciával küzdenek…
    Tudod, ma már tudjuk értelmezni az “AI” (mesterséges inteligência) fogalmát, ami folyamatos tanulással fejlödik, élesen elválasztva az egyszerü beprogramozott értelemtöl (robotizáció) amely nem nevezhetö intelligenciának, hiszen nem fejlödik – ami ezen individumok jellemzöje.
    Az ugynvezett baloldali “értelmiség”
    Klasszikusan ezt mondjuk “hitelveknek” – dogmáknak – ugyanugy mint a régi egyházi dogmákat – különbség egy fikarcnyi se.

    Rodeio, az emberiség egy ilyen állatfajta – egyszerre van szüksége egyéni és közösségi “sikerekre”
    Hittem, hogy megértetted Madáchot …
    Nem értetted meg, hogy miért nem válaszoltam, amikor nekem felvettetted a kérdést “igazságtevésre”, hogy “az állat kapitalista vállakozó” hogy lesöpörte az asztalról a Te fejlesztéseidet …
    Az élet ilyen Rodeio – én többször voltam az életben “mocskos burzsuá” (vállakozó) mint “kizsigerelt munkás” (alkalmazott)
    Ezek egyikével sincs baj – a baj azokkal a mocskos személyekkel van, akik tiszta irigységböl egymásnak uszítják az embereket, hogy abból hasznot huzzanak.
    Az S. György és fia Compania és a hozzá hasonló klánok a spekulációval, sikkasztásokkal és hasonló módon felhalmozott vagyonukból finanszirozzák ezeket a velejükig irigy kóbor elitista parazitákat (egyetemeken, klf kormányzati és egyeb müintézményekben, médiabirodalmakban lebzselöket) akik gyülöletterjesztésben kiválóak, egymással pedig hereveröversenyekben mérettetnek meg. Ezek alapján részesednek az asztál alá alószórt apanázsokból.
    Neked mi közöd ezekhez?

  • Rodeio

    Mellékelem még ezt a pár masodperces videot sem
    (persze ha magasságos megengedi)

    madách melyik fejezeténél tartunk?

    https://www.youtube.com/shorts/zMgoOLt51gU

  • Rodeio

    még egy video, muszáj hogy apresentáljam ezt is ha Isten is ugy akarja

    a brasilon keresztül a világnak van reménye a megujulásra
    itt nem az olyan sokadosztályu konzrvativokkal néznek szembe az ember és istengyülölö marxista selejtek, mint magyarországon!
    huszonévesen 1,5 millió szavazattal lett képviselö

  • Nem csodálkozom, hogy a feltett kérdésemre 16-17-én nem érkezett válasz a 11-ediknek megjelent BENDEGUZ hozzászólásig, nem számítok jobb eredményre a mai napon sem.

    Ma bárki szabadon mondhat ellenzéki politikai véleményt Magyarországon, nem kerül emiatt börtönbe vagy munkatáborba. Sőt, alakíthatja a kormány hozzáállását például a „nemzeti konzultációs kérdések” megválaszolásával.

    Semmi mást nem kell tennie, mint bejelölni a második válaszlehetőséget, az Indexben leközöltnek megfelelő B-éket. (a lakossághoz juttatott ívekben válasz-négyzeteket lehet beikszelni)

    Az eredmény előre várható: az ellenzéki oldalról kevesen fogják kitölteni és visszaküldeni a kérdőívet, ahogyan látható az Index szavazásában a kérdések végén:
    https://index.hu/belfold/2023/11/17/kormany-nemzeti-konzultacio-kerdessor-kerdoiv-brusszel-haboru-orosz-ukran-konfliktus-terror-izraelben-europai-unio/

  • gabriel
    2023 november 17
    11:14 du.
    nem merem megmondani, de én -szívem szerint- újrakezdeném, a brazil gyereknek gratula majd megnézem miért van a címben a „RABLÓ”, DE MAJD CSAK KÉSŐBB

    nagy szomorúsággal tölt el az, hogy a monoteista természetfelfogás alapján borzalmakat csinál az emberiség, holott a VILÁGEGYETEM POLITEISZTIKUS és ezen az ember ha megveszik is miatta, nem tud változtatni mint a klímán sem, és ez a társadalmi klíma meg már olyan költő tollára való aki még meg sem született
    Brazíliában mint az általam is ismert mai események mutatják egészséges folyamatok vannak és letisztulás, valamint újra beszélnek Brazíliáról ami korábban kevésbé fordult elő… reménnyel tölt el a mostanság mustként forró délamerikai politikai élet ami pontosan ezért sokaknak nem tetszik, ahogy @Voronyezs barátunk kristálytisztán leírja a magyar mezőgazdaság hatalmas eredményeinek és gazdagságának szétverését és aláhúzandó az ő mondását egy pár rövid évtizede észak amerikában pontosan az valúsult meg, mert a gazdák rájöttek…

    és ez mindenkinek jó, már csak a természetes anyagok és trágyák használatára kellene koncentrálniuk és kitörne a Kánaán

  • gabriel
    2023 november 17
    11:59 du.
    a két vídeórol, mivel kérdezted:
    az első: igen ide fajult még embernek látszik az a némber, de ilyen ember? nem ember de „valakik” azzá tették, ugyanazok akiknek ez a szerencsétlen kölök …ségeket artikulál… tremenda coisa és azok vastapsolják, a Sátán maga nem képes egyedül ilyenre, ehhez Madách tolla is kevés és ez egy új fejezetet követel, de ezek a férgek a természet törvényei szerint nem szaporodnak még osztódással sem, tehát átmeneti az állapot, nekem erre zenei példa jut eszembe kettő: Mozart a Varázsfuvola azon jelenete amikor Mozart mint igazi vátesz a teljesen összezavart Taminó-t odavezeti a Bölcsesség Templomának három hatalmas kapuja elé Bölcsesség, Munka azaz alkotás, és Művészet,” ;… és ott megtudja: Sarastró nem gyilkos és ha valaki baráti kéz segítségét kapja az semilyen szellemi és fizikai sötétségben nem téved el, az Éj királynőjének ezzel ott és akkor vége

    a másik Beethoven Fidélió: Rocco mester az egyszerű mindennapi ember, aki nélkül „a” létnek nincs értelme

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 15 10:30 de.

    “… miért csapnak vissza azokra akik a Balfoor egyezmény áldozatai…”

    Kerjed meg a Christ, hogy tavolitsa el ezt a szeduletes butasagodat, mert a tudasodrol es szellemi szintedrol kicsit tul sokat arul el.

    “… Ciszjordánia alatt is gáz és olajmezők vannak előzetes becslés szerint: $500 000 000 000 000 értékben…”

    WOW! Hogy ezek a zsidok milyen szerencsesek! Kar, hogy pont ok nem tudnak errol. Okvetlenul ird meg ezt a zsido kormanynak, hadd rohogjenek ok is meg egy elmebeteg zsidogyulolo lattan!

    “a BRICS tudtommal a hernyóselyem rokona? vagy szerinted nem?”
    “a klímáról csak neked: tudtad?”

    Az ilyen csevegeshez hozzad hasonlo elmebeteget kell talalnod. Sajnos, ehhez en meg nem vagyok politikailag elegge erett.

    “… szélcsendben a szélerőműveket is csak diesel motorral lehet meghajtani?”

    Nem. Lehet villanymotorral is… peldaul.

    .
    BENDEGUZ 2023 november 17 1:01 du.

    “A Belfor egyezm,eny regen veget ert…”

    Kezdesz gyanus lenni, hogy te a Rodeo vagy. Ez nem egyezmeny volt te elmebeteg, hanem egy nyilatkozat.

  • Succubus Lilith

    Warrior 2023 november 18 2:13 de.

    “Nem csodálkozom, hogy a feltett kérdésemre 16-17-én nem érkezett válasz a 11-ediknek megjelent BENDEGUZ hozzászólásig, nem számítok jobb eredményre a mai napon sem.”

    Az elvtarsak persze hogy nem fognak valaszolni, hiszen tudjak jol, hogy egyhuzamban hazudoznak.

    Lehet ezekre a kerdesekre Kanadabol is valaszolni?

  • Succubus Lilith

    gabriel 2023 november 17 11:59 du.

    „… itt nem az olyan sokadosztályu konzrvativokkal néznek szembe az ember és istengyülölö marxista selejtek, mint magyarországon!”

    Van egy olyan gyanum, hogy ugyanolyanok. Aki nem olyan mar eleve nem lesz politikus egyik demokraciasat jatszo orszagban sem. Vagy ha veletlen megis megvalasztanak egy becsuletes fiatalt, majd megrontjak, vagy elintezik ot.

    Es akkor meg ott van az a problema, hogy a csocselek, amit te „istengyülölö marxista selejtnek” hivsz csak eszkoz az igazi ellenseged kezeben.
    (Utoszo: A marxizmus igazi neve csocselekizmus.)

  • BENDEGUZ
    2023 november 17
    2:03 du.
    grizi egyetlen egyet nevezz meg ahol a nyílt társadalom virágzik!
    BENDEGUZ
    2023 november 17
    1:58 du.
    „A tyuk vagy a tojas” megjegyzesere;

    A „tyuk” az az egy avian faj, a tojassa csupan a reprodukalo kepessegenek gyakorlasa,

    Velned magadat bunosnek a Marxista hited alapjan, amikor tojast, vagy barmi tojas-termeket fogyasztol????

    a kérdésre nem válaszoltál!
    a tojás reprodukálja a tyúkot! a rántotta nem és a sült töltött tyúk nem reprodukál semmilyen tojást

    namost akkor melyikből lett a másik? előbb volt a tyúk? de akkor megmarad a kérdés miből lette a tyúk???

    egyél rántottcsirkét aminek a pannirjába tojást is szoktunk tenni!!!

    de nehogy megfeküggye a gyomrod

  • Rodeio

    a 2023 november 15. 11:17 de. hozzám cimzett válaszodra az érdemi reagálásom sajnos a demokratikus liberalizmus bástyáin fenakadt!

    ja, még ismerned és tudnod kell a demokrácia alaptézisét: – „mindent szabad amit megengedünk”

    …”remélem azért azt nem felejtetted öregnapjaidra 😒”

  • Rodeio

    mégegyszer:
    Tegyük fel hogy itt is érvényes az aranyközépút elve – ebböl padig az következik, hogy nyilván a csirke.

    Na de viszont a továbbiakban irottaidat viszont semmiképpen nem szükséges ilyen talányos megfejtetlenségi kategóriákba beleszuszakolni – merthogy erre viszont van egy történelmi szinten kiróbált, letesztelt és bebizonyitott kisérlet/eljárás.

    Egy olyan, amelyet ugyan az ebbéli aluljáró zugivó közönsége (elitista aszfaltbegyárok vagyis az egykori népidemokratikus ploterdiktatura szócsövei) nyilván ugysem ismernek el soha igy utólag, de a teszt megtörtént:

    Törvényesen és intézményesen léteztek a KMK-s javitó-nevelö munkatáborok abban az általad (is) nagyratartod népidemokratikus proletárdiktaturában, amely mindenki (bárki) számára munkát biztositott … ugye?
    Amely tábor közönségét (lakóit) az utca rendörei verbuválták, 6 hónapi munkahelyi üresrovat alapján!

    Te Neked mi az észrevételezesed ez ügyben?
    Köztudott az is, hogy a 70-es végére mikorra a börtönkörülmények sokat javultak, október, november környéken jelentésen megugrottak a rövid idötartamos elzárások (3-4 hónapos tétellel járó apró kihágások) hiszen a delikvenseknek biztos ellátást, meleg fedelet jelentett a téli hónapokra.

    Vagyis a „TELJES FOGLALTOTTSÁGOT” biztositó rezsimben tömegesen léteztek a munkakerülök (KMK-sok a rezsim szótárában)

    És mint köztudott az üzemekben, intézményekben tömegessé vált a „REJTETT MUNKANÉLIEK” intézménye, az olyan szükségtelen állások kreálása, amelynek visszacsinálásaért eme aluljáró törzsivói teljes vehemenciával küzdenek…
    Tudod, ma már tudjuk értelmezni az “AI” (mesterséges inteligência) fogalmát, ami folyamatos tanulással fejlödik, élesen elválasztva az egyszerü beprogramozott értelemtöl (robotizáció) amely nem nevezhetö intelligenciának, hiszen nem fejlödik – ami ezen individumok jellemzöje.
    Az ugynvezett baloldali “értelmiség”, a liberális demokrácia élharcosai „tudománya” ez utóbbi szerint létezik
    Klasszikusan ezt mondjuk “hitelveknek” – dogmáknak – ugyanugy mint a régi egyházi dogmákat – különbség egy fikarcnyi se.

    Rodeio, az emberiség egy ilyen állatfajta – egyszerre van szüksége egyéni és közösségi “sikerekre”
    Hittem, hogy megértetted Madáchot …
    Nem értetted meg, hogy miért nem válaszoltam az e-mailedben irtakra, amikor nekem szegezted a kérdést, és “igazságtevésre” kértél fel, persze elöre megkomponálva, hogy osszam az elitélö nézeted “az állat kapitalista vállakozóról” aki lesöpörte az asztalról a Te fejlesztéseidet …
    Az élet ilyen Rodeio – én többször voltam az életben “mocskos burzsuá” (vállakozó) mint “kizsigerelt munkás” (alkalmazott)
    Ezek egyikével sincs baj – a baj azokkal a személyekkel van, akik tiszta irigységböl egymásnak uszítják az embereket, hogy abból hasznot huzzanak.
    A valódi klánok a spekulációval, sikkasztásokkal és hasonló módon felhalmozott vagyonukból finanszirozzák ezeket a velejükig irigy kóbor elitista parazitákat (egyetemeken, klf kormányzati és egyeb müintézményekben, médiabirodalmakban lebzselöket) akik gyülöletterjesztésben kiválóak, egymással pedig hereveröversenyekben mérettetnek meg. Ezek alapján részesednek az asztál alá alószórt apanázsokból.

  • Orsós Elemér

    warrior
    2023 november 18
    2:13 de.

    Szerintem jó lehetne ez a konzultáció, ha:
    – nem lenne már eleve a felvezetés is manipulativ,
    – ha nem csak a „B” válaszok lennének egyértelműek, azaz direkt az EU szimpatizáns ellenzéknek kedvezőek, amivel egy találékony, szavazásra buzdított ellenzék pont az ellenkezőjét érhetné el mint a most meghírdetett bojkottal,
    – az „A” válaszokban nem lenne rafináltan beépített kibúvó, például:
    1. miért nem csak a bizonyítottan rászorulóknak?
    2. miért CSAK a 2024-es évre, amikor már szinte minden bank uzsorakamatot szed?
    5. mert minden palesztin szervezet terrorista?
    7. miért csak a „nekünk járó” pénz megkapásáig? Mert utána a hálás ukránok majd teljesítik a jogos kéréseinket?

  • rodeio

    na mégegy video, ha az égiek is megengedik

    https://youtube.com/shorts/T2dAWeipgfc?si=FBNFzLRFa-RjhHLP

  • Warrior
    18.2:13

    Ez,az úgynevezett Nemzetinek becézett Konzultáció a

    20 éve . v á l l a l t . é s . n é p s z a v a z á s s a l

    szentesített EU-s feltételeknek az

    A D D . V I S S Z A . A . B A B A R U H Á T . B R Ü S S Z E L !

    alcsúti Führerünk gyakran hangoztatott demagóg változata.

    Egyébként ez az ún.”Nemzeti Konzultáció” már eredetileg Hitler

    Adolf vezér és kancellár svindler-húzása volt ugyancsak a

    köztársasági törvények kijátszása, illetve a lakosság szájába

    diktált . ú g y m o n d ‘. n é p a k a r a t . megbundázására.

    Helyesebben mondva a választási jogszabályok semmibevételére és

    kijátszására apellálva nincs is más célja, mint az eredeti

    2003-as referendum annullálása.

  • WARRIOR:
    Mi a kerdesed?
    Ha „kerdes” es nem ragalmazas igerem a valaszt ha lehet valasz a kerdesedre!!!!

    rodeo;
    Lathatod a vasarlokat az unnep elot, megallasnelkul vasarolnak mindent,sokan meg tobb vasarlokocsikkat tomve.
    De miert nem letezne szamodra semmiert sem halat adnod??????

    S legalabb nem sajnalnad a szerencsetlen-nepet Cubaban, Venezuelaban, Eszak Koreaban,stb.?????????

  • Succubus Lilith
    2023 november 18
    6:03 du.
    keress rá az 1963-as Ben Gurion tervre, és hogy azóta miért nem valósult meg, valamint a Levantén dúl a jólét, kivéve Jeruzsálem és környékét!
    egyébként mivel te egyetlen betüt sem olvastál Marx-tól {versenyben @gábriellel + @grizi} akármit írsz róla, lényegtelen!

    gabriel
    2023 november 18
    8:52 du.
    ez a túl hosszú!
    a KMK kapitalizmusban nem létezik, viszont van munkanélküliség a tulajdonosok kancsukája!

    írásaid alapján neked a magyarországi élményeid rettenetesek, borzasztóak, sszörnyűek és hallatlanok, a lét meghatározza a tudatot
    {ha arra a kapitalistára gondolsz akiről én szóltam, az –mint említém– Cdn$ 5 000 000 -t rakott az ócskavas gyüjtőbe}, utána már megkérdezett dolgokról!
    mivel a világ mozog és nem lehet megállítani sok minden történik! és nekem van róla véleményem, ha tudok róla, ha nem akkor kismacska!
    a többit is elolvastam, de most ilyenem van!

    kedves olvtársaim, akik bármilyen okból nem szeretik vagy rettegnek a jófajta alkoholos italoktól, ismétlem, messzemenően tisztelem a véleményeteket, de nekem van sajátom…

  • gabriel
    2023 november 19
    8:24 du.

    víde Óh! hát a kölök éppen most érkezett gáza városból és még rajta van a robbanások pora és bűze? ja, vagy nem? akkor honnan tudja?

    múlt héten DNC GOP közös hakniban rendezett egy ellentüntetést, és hogy érdekeltté tegye azt a láthatatlan tömeget fejenként $250 -et fizettek a többiek a szószéken voltak, a másik tüntetésen lévő milliókat már nyílvántartásba vették, és ha minden igaz akkor hatalmas munkaerő hiány lesz USA szerte, mert ezek nem fognak munkát sem kapni és nem mehetnek Beyoncé alkalmakra sem, és a hatalom haragszik a tik-tok ra… is!

    ja, és AI hogy valami legyen erről is ha már bántasz miatta! az ember tudását kell növelni tanulással az emberi agy kapacitásának töredéke van kihasználva, viszont enni kér, AI meg nem, én kihúznám a konnektorból vagy kiszedném belőle az elemet és megkérdezném tőle miután azt mondta, hogy namajdőmegaszongya embernek, hogy mit is kell csinálnia, ahhoz hogy jóbb legyen az embernek, hogy Hic Rhoda hic salta! ha ettől felborul, lelke rajta! {szvsz fel kell lökni, hogy úgy járjon, mint a cserebogár amikor hanyattesik}

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 november 20
    12:38 du.

    Én úgy vélem -de, ha rosszul, akkor nyugodtan cáfolj meg- ez a Hálaadás már jobbára Nektek is csak olyan ajándékozós , dínom-dánomos családi összejövetellé vált, mint nekünk a Karácsony, aholis mára már Nektek az indiánokra, nekünk a Jézuskára való hivatkozás csak alibi vagy már az sem kell hozzá! 😀
    (((Nem akarok ünneprontó lenni, de azért érdekelne, hogy a mára megritkított indiánok utódai vajon hogy viszonyulhatnak hozzá?)))

  • Succubus Lilith

    A kérdőíveket magyar lakcímekre küldik, de itt a neten a külföldön élő magyarok is elmondhatják véleményüket.

  • Orsós Elemér

    gabriel
    2023 november 18
    8:52 du.

    T”udod, ma már tudjuk értelmezni az “AI” (mesterséges inteligência) fogalmát, ami folyamatos tanulással fejlödik, élesen elválasztva az egyszerü beprogramozott értelemtöl (robotizáció) amely nem nevezhetö intelligenciának, hiszen nem fejlödik – ami ezen individumok jellemzöje.”

    Igen mert MÉG a fizetett programozó ember általi beégetett alapvetéseket nem tudja felülbírálni, namármost ha ez megtörténik, akkor mire számíthatunk? Szerintem az AI önálló szabadgondolkozását egy fejlődési szint elérése után féken kellene tartani, mert még a végén -szerinte jogosan- totális kiirtással büntet bennünket.

  • rodeo;

    Persze hogy a kereskedok mind kihasznaljak az unnepeket amikor a tomegek tomegvasarlasokat tesznek, hiszen abbol elnek es abbol a jovedelemekbol fizetnek mindent es mindenkit.
    Az ev utolso hat (6) hete ami hozza evi jovedelmeik tobbseget.

    De annak a masik oldala hogy mindenkinek van szabad lehetosege vasarolni alacsonyabb arakon es oriasi mennyisegekben.
    Nem csak Walmart de minden uzletek oriasi ar-leszallitasokat tesznek azon erdekeikert, ami nagy lehetoseg a vasarlo tomegeknek, nem csak 40-50-60 de meg a 70%-os arlszallitasok sem kivatsagosak.
    De hat MINDENKI jovedelmezik abbol am !!!!

    Na de vajon ki jovedelmezik a Te unnepleseidbol, s miert az megtagadva a szegeny Cubaiaknak, Venezuleiaknak,stb.???????

    ELEMER:

    Sajnalom, de a Te „Jezuska”-d nem December 25-en szuletett!!!!!
    Ha probalanl olvasni, a pasztorok kint legeltettek nyajaikat!

    December 25-e csupan a Zoroesterbol fakado Mitra szuletett December 25-en a barlangban az alapkobol, emberi szulok nelkul!

    Az „indianok” ma sokkal es sokkal nagyobb szamokban leteznek mint valaha is.
    Persze annakidejen az europai bevandorlok es a benszulottek kozott tortenttek feltekenysegeikbol harcok, de azok egymaskozotti es egymas-

    segitsegeibol eredt a mai Thankgiving nap!!!!!!!

    Na de mi tortent mind a Pannonia lakossaival????
    Meg Munkacsi Mihaly festmenyen is a terdeieken konyorognek eletukert.
    Nem is elmitve ma Putin elvtarsad tetteit a szegeny Ukranok ellen!
    Na es mi lett a szerencsetlen Csecsneniekkel, Osatiakkal,Griiziekkel, stb.stb. nem is emlitve mind azokkal akik velemenyeiket fejeztek ki a haboruja ellen ???????

    Nezz a tukorbe es ‘lasd a gerendat a sajat szemedben mielott keresned a szalkat masok szemeben’!!!!

  • BENDEGUZ
    2023 november 22
    1:00 du.

    grizi ez csodálatias!
    a számok varázsa Jelenka Zelenszkij Cartier-t vásárol másfél millióért, New York-ban mások USA állampolgárok kapucnis tréningfelsőben és fekete álarcban dorongokkal és pisztollyal vásárolnak annak a legjobb az árfekvése, és akinek a Walmart árai is megfizethetetlenek {canadai Bad Boy most ment csődbe minden trükköt bedobott de úgy sem tudta eladni}, azok Foodbank ba mennek ami kong az ürességtől mert nincs elég adakozó nálatok ez foodstamp?

    szóval teljes a boldogság, pláne ha csinálnak sok vevőt különféle gyilkoló eszközökre, amiket azután annyiért sóznak rá a halálfélelemben rettegő „vevőre” amennyiért még IMF hitelből ki tuggya fizetni

    az élet ilyen érdekes

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 november 20 12:38 du.

    “ Lathatod a vasarlokat az unnep elot, megallasnelkul vasarolnak mindent,sokan meg tobb vasarlokocsikkat tomve.
    … S legalabb nem sajnalnad a szerencsetlen-nepet Cubaban, Venezuelaban, Eszak Koreaban,stb.? ”

    Miert sajnalna? Rodeo baratunk szerint ok boldogok, epitik az ateista cuculizmust. Nincs szukseguk karacsonyra, eleg ha alaposan megunneplik a Nagy Vezer szuletesnapjat. 😊

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 20 5:48 du.

    “… egyébként mivel te egyetlen betüt sem olvastál Marx-tól {versenyben @gábriellel + @grizi} akármit írsz róla, lényegtelen!”

    Neked minden bizonnyal lenyegtelen, ami ertheto is, hiszen meg sem erted amit irnak neked.

    “a KMK kapitalizmusban nem létezik, viszont van munkanélküliség a tulajdonosok kancsukája!”

    Es ezzel ellent is mondtal magadnak. Mert itt valoban nincs KMK torveny, de a kmk-s ki is irja magat a tarsadalombol. Az utcan el, az osszes evilagi tulajdona a ruha, ami rajta van. Ez legalabb akkora buntetes, mint a 30 napos borton a cuculista rendszerben. (Legalabbis 30 nap elso alkalommal.)

    “írásaid alapján neked a magyarországi élményeid rettenetesek, borzasztóak, sszörnyűek és hallatlanok…”

    Csakugy, ahogy 9.9 millio masik magyarnak is ugyanolyan ‘elmenyei’ voltak ott es akkor, mint a Gabrielnek es nekem. Kizarolag a rozsaszinu kommunista felhok felett, egy alternativ Magyarorszagon elo kommunista UFO nem vette ezt eszre. Nem ertem miert probalsz meg idos magyarokat meggyozni arrol, ami nem letezett meg a Kadar-rendszerben sem. Probalkozz a 2010 utan szuletettekkel, azok kozott talan akad nehany, aki elhiszi a hulyesegeidet.

    “a lét meghatározza a tudatot”

    Legalabbis az alacsony IQ-val rendelkezok szamara. Tobbsegunk azonban kepes tanulni is. Ugyanakkor megertem, hogy a te esetedben valoban csupan a let hatarozza meg a tudatot.

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 november 21 5:41 de.

    “Szerintem az AI önálló szabadgondolkozását egy fejlődési szint elérése után féken kellene tartani, mert még a végén -szerinte jogosan- totális kiirtással büntet bennünket.”

    Mielott az megtortenne, partunk es kormanyunk gondoskodni fog, hogy az AI-nak ilyen gondja ne legyen.

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 november 22
    1:00 du.

    Nekünk December 25-e csak kivételes családi ünnep, ezért hidegen hagy, hogy mikor született Jézuska, de azért örülök, hogy 3 plusz boldog napot Neki köszönhetek. Az indiánokkal kapcsolatos kérdésemet pedig -három pár jól látható kérdőjellel nyomatékosítva- költőinek szántam, nem gondoltam, hogy ezek után rá fogsz vetődni, viszont én illedelmesen költőinek fogadom el a Te magyarozásoddal és Putyinunkozásoddal licitáló kérdéseidet! Remélem nincs harag! 😀

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 november 22
    1:00 du.

    Pardon, kérdőjel helyett zárójel, alaposan elírtam.

  • Succubus Lilith
    2023 november 22
    2:44 du.

    ma még nem nyomtad magadba az Ozempic -et?

    “… egyébként mivel te egyetlen betüt sem olvastál Marx-tól {versenyben @gábriellel + @grizi} akármit írsz róla, lényegtelen!”

    Neked minden bizonnyal lenyegtelen, ami ertheto is, hiszen meg sem erted amit irnak neked.

    Juci! nem írtál semmit , vagy ha igen ídézd ide dátummal és szószerint!

    “a KMK kapitalizmusban nem létezik, viszont van munkanélküliség a tulajdonosok kancsukája!”

    Es ezzel ellent is mondtal magadnak. Mert itt valoban nincs KMK torveny, de a kmk-s ki is irja magat a tarsadalombol.

    senki sem élt az uccán a KMK -s sem legfejlebb börtönyben ha túlzásba vitte,

    {de én ismertem egyet, mellettem ült anno és soha semmit sem csinált de kapott bért, volt hol laknia de amikor bérfejlesztés volt ő nullát kapott én 65%-ot, kapitalizmusban ilyen sincs}

    Az utcan el, az osszes evilagi tulajdona a ruha, ami rajta van. Ez legalabb akkora buntetes, mint a 30 napos borton a cuculista rendszerben. (Legalabbis 30 nap elso alkalommal.) HAZUCC!

    “írásaid alapján neked a magyarországi élményeid rettenetesek, borzasztóak, sszörnyűek és hallatlanok…”

    Csakugy, ahogy 9.9 millio masik magyarnak is ugyanolyan ‘elmenyei’ voltak ott es akkor, mint a Gabrielnek es nekem.
    HAZUCC, 8,7 millió egyetértett és te + 1,2 millió áskálódott!!!

    üdvözlettel és derüsen meg harmat nyugodtan!

  • Szukku Busz Lili
    2023.11.18.6:12
    utolsó mondata

    – Ennek alapján felteszem, hogy mivel a te és „kedves”

    tárgylópartnered duettje; az a kocsmai . h a n d a b a n d a ,

    locsifecsi „párbeszéd”és szitokáradt maga,a . c s ő c s e l é k

    . h a n g j a. ennélfogva nyilván magatokat is a marxisták közé

    sorolod…

    Bár abban biz semmi tartalom, példa de még arra utaló idézet,

    vagy hivatkozás, azaz semmi szellem föl nem lelhető, csak

    indulat és agresszió, ami maga a tőrőlmetszett

    . c s ő c s e l é k i z m u s. 😀

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 22 5:01 du.

    “Juci! nem írtál semmit , vagy ha igen ídézd ide dátummal és szószerint!”

    Ne legy lusta. Itt vannak a cikkek a KMH-n, keresgelj, ha mar annyira elittad az eszed, hogy semmire sem emlexel.

    “{de én ismertem egyet, mellettem ült anno és soha semmit sem csinált de kapott bért, volt hol laknia de amikor bérfejlesztés volt ő nullát kapott én 65%-ot, kapitalizmusban ilyen sincs}”

    Hogy te milyen okos es ugyes lehettel! Eros es szep is voltal?
    65%-os fizetesemelest senki se kapott cuculista Magyarorszagon, legfeljebb 10 ev alatt. Vagy ugy ertetted, hogy a TSZ 30 ev alatt felemelte a fizetesedet a csirkeszar-lapatolasert 1000 forintrol 1650-re? Nem csoda, hogy ebbol kiraly modjara eltel a 80-as evekben!!! 😊

    Az viszont igaz, hogy a munkanelkulieket eldugtak olyan allasokba, ahol meg annyit se kellett csinalniuk, mint neked. Az is igaz, hogy polgari tarsadalmakban ilyen baromsag csak akkor fordul elo amikor markcista idiotakat valasztanak meg valamive, aztan ok majd letrehoznak sok ertekes, uj miniszteriumot, vagy reszleget. (Lattad az uj Argentin elnok “Afuera” videojat? Micsoda fontos miniszteriumok vannak Argentinaban, nemde? Az ott ‘dolgozok’ mind lehutok.)

    “HAZUCC, 8,7 millió egyetértett és te + 1,2 millió áskálódott!!!”

    Nem szoktam hazudni, maximum tevedni, de ebben az esetben meg csak nem is tevedek. Te hazudozol ossze mindenfele gyermeteg butasagot a volt cuculista rendszerrol es sajat magadrol is. Legutobbi vicced a 65%-os fizetesemeles volt.

    Toltsel a cuclis uvegbe egy kis palinkat es alvas kozben szopogasd, hatha lesz meg egy remalmod a magyar cuculizmusrol.

  • Rodeo11.
    n.22.5:01

    Ez az igazi és EGYENES BESZÉD ! 🙂

    Üdvözlöm!
    Fortimbras

  • Rodeo11
    20.5:48

    „A munkanélküliség a tulajdonosok >kancsukája<."

    Részedről ez egy nagyon is találó metafóra, amely szándékosan fenntartott társadalmi csoportot Marx&Engels egyszerűen "tartalékseregként" aposztrofál, melyet a tőkésállam, ill. a kapitalizmus a munkában lévők sakkban-tartására tart fenn a mindenkori jogok és követelések el-és lefolytása céljából, hisz abból az ő munkája "bárkivel" pótolható.

    Érdekes, hogy Succubus a 22.2:44-ben ezt a csapdának szánt intézményes munkanélküliséget a tőke fegyvereként . i s m e r i . e l , amikor az úgymond' "kmk-st"*,a valójában munkanélkülit, egy egészen más, a társdalomból önmagát kiíró "önkéntes társadalmon kívüliként" ábrázolja és mocskolja be… Succubus nyilván tőkés, vagy ahhoz közelálló, konzervatív társadalmi státuszánál fogva bután és hazugmód mindent tagad ami valóságos létéből fakadó társadalmi valóságot igazolja. Kezdve a Világegyetem, a Föld, az élővilág, vagy a társadalom történelmi evolúciója, a progresszió folytán csupáncsak megkondítja a lélekharangot a már kb. 300 éve létrehozott termelési mód fölött…

    József Attila 1930-ban sem KMK-ként látja ezt a tendenciózus szándékkal tartott tartaléksereget, amelyet maga a kapitalizmus termel ki magából és tart fenn… (részlet:)

    "Munkát, kenyeret!
    Munkát, kenyeret!
    Jön a tömeg a tömeg!…"

    "…Ő
    az épület s az építő,
    lenn alapkő s fönn tető,
    a dolgozó, a tervező –…"
    `

    `

    * A "KMK-ban", remélem akaratodon kívül, te ugyanazt a munkakerülő népséget tálaltad föl neki, amit aztán Succus a vitában ellened fordított, hogy-aszongya: nolámcsak, nemcsak a kapitalizmus, de a szocializmus is ugyanazt produkálta a KMK-ban. Pedig a KMK intézménye éppen az azt alkotó l u m p e n p r o l e t á r(ld:ott) réteg adminisztratív megfékezését szolgálta,merthisz a szocialista rendszernek. s e m . c é l j a . a termelés, az eredmények visszafogása. Más lapra tartozik a mukanélküliség bürokratizmusból adódó,úgymond kapun-belülisége.

  • SchumackerLady

    BrunszvikT
    és Warrior
    11.20.7:25

    A cikkhez és vitátokhoz tartozó, vagyis témába vágó link a magyar nyelvű világsajtóból.

    https://nepszava.us/musk-elitelt-naci-elmelete-maga-az-orbani-s

    Rövid, de tartalmas !!!

  • most nem másolom a dátumokat:
    Fortimbras mindennel egyetértve kivéve a KMK-ról nekem az volt és maradt a véleményem, hogy jobb a munkanélkülit meleg fedél alatt tartani naponta legalább 8 órára, olcsón üzemi kaját adni neki, és megadni a lehetőséget, hogy tanuljon és fejlessze magát mongyuk a gyári focicsapatban ahol nem csak mezt de melegítőt is adtak ingyen tehát nem fagyott meg mikor nem futott, az is igaz bár nem írod, hogy erre a pénzeszközöket azoktól vonták el a nulla adók világában (amely rendszer eléggé érdekes hogy vitaalap legyen?) akik tényleg hozzáfértek a munkához azaz nem ugrottak félre mikor megjelent a munka… erre van személyes példám de már írtam

    Lillithkém lelkem bogaram, ha te jobban tudod az én curriculum vitae-met lelked rajta, majd a végrendeletemet is meg akarod írni? azért nincs harag, elolvaslak és lapozok, a göllner nehezebb eset, ki kell kerülni vagy átugrani!

  • SchumackerLady
    2023 november 24
    6:10 de.

    Vajon ki irigyelhette meg, kinek fájhat a foga Musk hatalmas vagyonára és „rosszul felhasznált” világmédia birodalmára? Minden esetre a tárgyilagos, elfogulatlan és megkörnyékezhetetlen Bartus megfizethetetlenül hasznos lehet neki! És mellesleg hogyan merészeli a mi nácinkat az övékével azonosítani, amikor az övék sokkal ordasabb?

  • Fiatal olvasóinknak

    A KMK jelentése: közveszélyes munkakerülő.
    Amely „címet” azok érdemelték ki, akik a vonatkozó jogszabályban meghatározott idő intervallumon belül nem kerestek maguknak állást, ill. új munkahelyet az előző helyett… A munkahelyek változását többekközt az érintett munkakönyve is tartalmazta.