Aki lehányta Európát

2023 november 21 10:17 de.81 hozzászólás

Összehányta a lakás falait, belefújta az orrát a függönybe, belevizelt a padlóvázába, majd elégedetten kifújta magát, s mint egy retardált óvodás a homokozóban, karjait széttárva, sajnálkozva állapította meg, hogy milyen leharcolt ez a lakás. És hogy ő személy szerint nem is érti, mások hogyan tudnak ilyen rendetlenségben élni.

De előtte még lelopta a festményeket a falról, és amikor azt hitte, hogy nem figyelnek, zsebre vágott néhány elől hagyott ékszert. Ha szóltak neki, kikérte magának. Mit képzelnek, mondta felháborodottan, neki ez jár. Azért jár, mert megérdemli. És különben is, aki csak hanyatlani képes, az ne oktassa ki őt jó modorból.

Amikor a viselkedéséről próbáltak vele beszélni, úgy tett, mint aki nem ért semmit az egészből. Még hogy olyan lenne, mint az agresszív kismalac? Az igaz, hogy belerondít a tálba, amiből enni kap, de nála ez nem a problémás viselkedés megnyilvánulása. Csupán arról van szó, hogy neki máshol vannak a példaképei, mint azoknak, akiknek Európában. Ő keleten van otthon, míg nyugaton csak vendég.

Megpróbálták elmagyarázni neki, hogy vannak bizonyos európai viselkedési normák, és ezekbe nem fér bele, hogy az orrát belefújja a függönybe. A vázába vizelés sem. Válaszul zsebre dugta a kezét, és szotyolát köpött a frissen feltálalt, gőzölgő levesbe. Hogy mi az európai viselkedési norma, azt én mondom meg, jegyezte meg pikírten.

Vegyenek példát rólunk, mondta. Arról, ahogyan mi élünk. Nálunk odahaza minden nagyon jó. Amikor a tényekkel próbálták szembesíteni, hogy ha tényleg annyira jó ott, akkor miért mennek el onnan annyian, cinikusan röhögött. Majd fenyegetőzni kezdett, hogy adjanak neki még több pénzt, különben ő nagyon mérges lesz. És amikor ő nagyon mérges, akkor ne tudják meg, hogy mi lesz. Bármi lehet. Mert ő azt szereti, ha teli a zsebe pénzzel, és a bankszámlája is szépen hízik. Ráadásul drága hobbijai vannak, a stadionok, meg a kisvasút sem két fillér. A feneketlen bendőjű csókosok jóllakatásáról nem is szólva.

Majd, s ezt már békülékenyebben tette hozzá, neki tulajdonképpen nem lenne baja ezzel a lakással, amit közös otthonunknak is szokás nevezni. Csak azt szeretné, ha minden olyan lenne benne, ahogyan neki tetszik. Ha rajta állna, nem is rondítaná össze, de hát értsék meg az urak és a hölgyek, nem tehet mást. Már megszokták tőle ezt a stílust, sőt, bizonyos helyeken, amelyeket most nem kíván megnevezni, el is várják.

Mindeközben tovább rongálta a berendezést, és még az eddiginél módszeresebben látott neki a javak eltulajdonításának. Nem csoda, hogy a lakás állaga idővel annyira leromlott, hogy már alig lehetett ráismerni arra az építményre, amely annak idején, másokkal együtt őt is befogadta. És minél leharcoltabb lett a közös otthon, minél több fal lett összehányva, minél több padlóváza televizelve, annál büszkébben és magabiztosabban mutatott körbe a csata utáni tájhoz hasonlító terepen.

Na ugye, mondta. Majd, hogy Brüsszel is megértse, fenyegetően felemelte a mutatóujját, és hozzátette: Nem táncolunk úgy, ahogyan ti fütyültök.

81 hozzászólás

  • Kedves Cikkíró, már vártam irodalmi alkotásodat, nem akármi!

    megjegyzem a két alaptörvényt:
    #1.: minden nép megérdemli a vezetőit
    #2.: a lét meghatározza a tudatot!

    namost a kombinatorikai ismeretim és a fraktálokról alkotott személyes tudatom alapján mindennek van valami gyökere, meglehetősen aljas gyökérség, és nem ma kezdődött hanem sokkal régebben az egyik egy színes de elvetélt forradalom 1956 október 23-dikán! majd a Berlini fal lebontása, amihez Gorbacsov a nyugattól kapta a bulldózert ami azután a Gorbacsovot is elütötte

    most ezért van az illetlen, neveletlen, hatalmi tébolyban szenvedő de valami módon némely dolgoknak ellenálló és a demokrácia európai elferdüléseinek nem minden faktoriálisa műxik, mert azokba is belerondít naponta többször és
    így nem kell az időseket kilakoltatnia a közeli erdőbe a számukra épített öregek otthonából, hogy ingyenélő de az állam által lakásdotációt kapó bevándorlók akik nem igen akarnak dolgozni sem, mert az ő életfilozófiájuk rövidebb és szögletesebb: nem azért jöttünk hogy beilleszkeggyünk, hanem hogy kizsigereljünk benneteket mert 500+ éve kifosztotok bennünket és most ott már nem lehet megélni, add vissza a babaruhát!

    OV nem volt gyarmatosító sőt neokolonialista sem tehát sem ő sem te nem tartoztok egy buznyák vassal sem a migrácsnak, viszont amit ti befizettek a közösbe azt Ursula átutalja Zöld Foki szigeteki titkos Zelenszkij számlára és anyu vesz belőle Cartier-t vagy Dior-t vagy kituggya csak jó drága legyen

    ma ez megy és tombol a demokrácia, nem győz a normális ember félreugrani, vagy a dupla selyempaplan alá bújni előle

    örömmel olvastam tökéletes helyzetkép, köszönöm

  • Dermesztő a küldött levél üzenete:
    Hova jut egy ember, akit a hatalomért folyó örökös harc ilyen cselekedetekre sarkall? Ez már olyan mentális probléma eluralkodása az agyban, ami mindenkit tönkretesz, aki ebben a hontalanok országában/hazájában/ rendszerében kénytelen élni. Megyünk az ősközösség felé, közben érintjük a türk/kipcsak birodalmakat – talán ott sem volt ez a napi ritus – amit a szöveg megjelenít….. Ez a 21. századi homo sapiens!?

  • heehehehe )))))))))
    Aztse felejtsük ki hogy a
    perezsaszőnyeg szélére csulázott egy vastag-zöldest.
    Jaaa..arra nem is, mer az „baráti” termék..akkó csak melléje.

  • Göllner András

    A Fóld S humorérzéke, sziporkázó stílusa egy cseppet sem hanyatlott arról a színtről amelyet már évtizedekkel ezelőtt, a Kádár-korszak gerinc-sorvasztó évei alatt is tanúsított: a magyar politikai szatíra nagyjai közt a helye. Amikor idekinn, a világ másik végén, ebben az alúljáróban olvasom, egyre az jár a fejemben: milyen kár hogy mi magyarok a politikával elsősorban csak jó vagy rossz vicceket vagyunk képessek faragni (várjál Ródeó, mindjárt rajtad a sor). A magyar közélet képtelen olyan embert kitermelni magából aki nem csupán vicceket, hanem jó példát tudna mutatni az emberiség számára az igazságosság, az esélyegyenlőség, az ökológiailag fenntartható közösségi jólét felé vezető politikai útvonalon tanúsított teljesítményeiről. Eleve sokat mond a magyar közélet mai állapotáról az a tény, hogy immáron négy alkalommal egymás után, arra az emberre voksolt aki – saját bevallássa szerint – azt a Horthy Miklóst tartja politikai példaképének aki az Európai fasizmus farvizébe lapátoltatta népét a két világháború között, és először “csak” több tucat zsidó-ellenes törvénnyel, majd a Nácik haláltáboraiba derportáltatta a magyar zsidóság százezreit a Csendőrjeivel, Vitézeivel, hogy igy tartsa tisztán a magyar közélet vérét. Az hogy Horthy tanítványa, az elmúlt 13 év alatt, hazáját az Európai középvonalból, Európa legelső helyére emelte a jövedelmi esélyegyenlőtlenség terén (lásd: World Inequality Data Base, 2022) csak a humoristákat és azokat a “Bibis-szájú”, “hagyománytisztelő” amerikai milliárdosokat érdekli akik egy mesterségesen szőkített amerikai bombázóval az élükön követik a felcsúti útat.

  • Orsós Elemér

    Ez a némethsanyizó Bartussal és a Rossit digózó Potyondival vetekedő szinvonal! 😀

  • Göllner András
    2023 november 21
    12:51 du.
    mivel szádra vetted becses nevemet, igen, versenyben vagyunk te meg én abban, hogy ki tartja magasabb piedesztálra a cikkírót! majd eldől, a nemlétező vita is!
    namost a másik: említéd vala „az ökológiailag” fenntartható meg az „emberiség számára esélyegyenlőség és igazságosság” -okat biztosító… itt el kezdtem harsányan röhögni {olvtársaink közül a gonoszabbaknak: fogyókúra címén hetek óta még csak nem is láttam alkoholt más kábítószert a kisbaltát is beleértve nem használhatok, mert —mint kiderült az UZSOKI-ban— azonnali és nagyon nehezen visszafordítható halált is okoznak, ott a Gondviselés sokatok bosszúságára felébresztett és látva a hullasápadt orvosaimat jót röhögtünk attól megnyugodtak!

    szóval ökológiailag fenntartható az a gazdaságosság és a normális emberi lét elleni gonoszság, az igazságosság és az egyenlőség meg a demokrácia alapszabályában nem létezik, mert a demokrácia kemény, a kisebbség által erőszakosan gyakorolt diktatúra pallosjoggal és mindez mai napig tapasztalható…
    majd erre kössél masnit és öntsd le áfonya zselével és fújjál rá tejszínhabot!

    én a magam részéről a majdnem érett őszibarack híve vagyok és tejszínhabot kitiltottam, mert a mérleg nem jól reagál rá!

    egyébként a mai információim alapján nagyon nagy összegben le merem fogadni, hogy „NEMÚGYLESZ”

    nagyon jó esernyőm van, úgyhogy a köpködést mellőzd!

  • Föld S. Péter cikke és Göllner András kommentje szuper-jó mint ált. mindig …. 😁😁🙃 👍👍👍

    Orsós NERtársnak esetleg majd akkor fog tetszeni ez a színvonal, ha egyszer véletlenül észrevenné, hogy az éppen aktuális bajtárs-fővezére – pont úgy árulja ki az országot és lakóit mint az ungibungi törzsfőnökök rabszolgának a törzs munkaképes tagjait.
    😱🤢

  • Göllner András

    @ Gézuka

    Hoppá ! Végre egy értelmes mondat ide lenn. Potyognak a könnyeim a röhögéstől 🙂 Elemér. Látom a kóser-szilva nem neked való. Mindjárt jön a bambi, attól nem lesz hasfájásod.

  • „… vannak bizonyos európai viselkedési normák …” – és voltak bizonyos viselkedési normák Magyarországra nézve a Harmadik Birodalom és a Szovjetunió befolyásolási idejében is.

    Azokban az időkben nem volt tiltakozás, csak egy gyorsan levert ellenkezés 1956-ban, de azt sem a kormányfő kezdeményezte.

    Valaki felsorolná itt, mik ezek a „bizonyos európai viselkedési normák”, amik ellenkezést és tiltakozást váltanak ki a jelenlegi miniszterelnökből és kormányából?

  • Orsós Elemér
    2023 november 21
    6:15 du.

    Rendben.
    De akkor mit keresel itt?
    Ha nem felel meg neked a „színvonal”
    Nem is értem mi bajod a tökvakarós szotyolaköpködéssel.
    Talán valami el lett írva a kis karcolatban? Helyesbíts akkó.

  • Göllner András

    @ Warrior

    „Valaki felsorolná itt, mik ezek a „bizonyos európai viselkedési normák”, amik ellenkezést és tiltakozást váltanak ki a jelenlegi miniszterelnökből és kormányából?”

    Mond, te hol élsz, Warrior? Úgylátom nem igen követed mi folyik ennek az alújjárónak a falain kívűl. Parancsolj…

    Az Európai értékek, emelyektől abroszbatojik a Magyar Nemzeti Szégyenfolt (MNSZ) az EU Alapszerződés 2. cikkelyében találtatik. (lásd: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:12012M002). Az MNSZ által megszegett értékek listáját pedig az Európai Parlament által kezdeményzett – az EU szerződés 7. cikkelye szerinti eljárás – szövege tartalmazza (a legfrisebb, ez év júniusi összefoglalót itt olvashatod https://www.europarl.europa.eu/news/hu/press-room/20230524IPR91910/magyarorszag-az-ep-eliteli-az-unios-ertekek-alaasasat-celzo-erofesziteseket )

  • Barmit is velne szeretett vezerokrol, akit valoban lenne sok kritizalhato,de ezen cikk kifejezesei valoban elerte a mai magyarok legalacsonayabb szinvonalat, s nem is kellet a szerzonek erossen igyekezni azert.

  • Minden önérzetes elfogulatlan elemérezőtől szives elnézést kérek, -csakhogy ne vádolhassatok beteges elfogultsággal- amiért trehány feledékenységből kifelejtettem a fenti szinvonal listámból a még náluk is szinvonalasabb pottyondizós Bayerzsótit! Apropó, majdnem átléptem a miabánatértnemrohadtorbánozó, de hozzájuk képest mindenkit pofátlanul szalonképesen kritizáló Schifferen is! 😀 😀 😀
    Egyébbként örömmel gratulálok a szellemes riposztjaitokhoz! 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2023 november 22
    5:43 de.

    Kedves Geyza, ne engem kérdezz, hogy mit keresek itt, hanem a minden magyarra sivalkodó Szerzőt! Én már egy párszor -sajnos eredménytelenül- megkérdeztem Tőle, hátha Neked válaszol!

  • Orsós Elemér

    Göllner András
    2023 november 22
    12:37 de.

    OKÉ! Jöhet mértékkel a bambi, de csak szigorúan a kóser-szilva vagy kóser-törköly után!

  • Tagadhatalan a regi magyar mondas, hogy Orbanban a magyarok „megtalata a zsak a foltjat”!!!!!!

    Na de meg rodeo is ramutatott a tenyekre!!!!

  • Göllner András
    2023 november 22
    11:14 de.

    kinyitottam a linkjeidet és az abban szereplő „odavonatkozó” linkeket is!
    az égadta világon ezekben nincs meghatározva, mi is az az európai érték, és legkevésbé mit ért az európai unió demokrácia címszó alatt, és miért nem lehet az USA már lazajlott 2019-es választását másolni Magyarországon, ott is az győzött akit a nép akart Magyarországon is!

    Magyarországnak sohasem volt gyarmata tehát a mai vagy korábbi gyarmatairól az otthagyott vagy fenntartott élhetetlen viszonyok miatt menekülőket nem kell befogadnia, mert ahhoz nincs meg az anyagi fedezete, mert a Kolonialista szuperextra profitok Magyarországot a mai napig messze elkerülik beleértve a számára jogosan járó részesedést és Magyarországon egy nemtelen transgender akit hímneműként anyakönyveztek sohasem nyerhetné meg a pillangó úszást a lányok ellenében!

    ez ilyen eccerűke
    Chris meg nagyon szorgalmasan cenzúrázik, mint tapasztalom

  • Succubus Lilith

    A cikkhez:

    “Összehányta a lakás falait, belefújta az orrát a függönybe, belevizelt a padlóvázába, majd elégedetten kifújta magát,
    … Megpróbálták elmagyarázni neki, hogy vannak bizonyos európai viselkedési normák, és ezekbe nem fér bele, hogy az orrát belefújja a függönybe. A vázába vizelés sem.”

    Peter, ez nagyon vicces probal lenni, de itt nem europai viselkedesi normakrol van szo, hanem az amerikai hatterhatalom teljhatalmarol az EU felett. Amit ugy er el az amerikai, hogy korrupt politikusokkal es megkorruptabb senki altal meg nem valasztott emberkekkel azt csinaltat, amit csak akar.
    Hogy ebbe belerondit – legalabbis szavakban – a magyar miniszterelnok… hat Uram bocsa’, mindenki nem lehet 100%-ig hazaarulo.

    .
    Ródeo11 2023 november 21 11:05 de.

    “… így nem kell az időseket kilakoltatnia a közeli erdőbe a számukra épített öregek otthonából, hogy ingyenélő de az állam által lakásdotációt kapó bevándorlók akik nem igen akarnak dolgozni sem…

    OV nem volt gyarmatosító sőt neokolonialista sem tehát sem ő sem te nem tartoztok egy buznyák vassal sem a migrácsnak, viszont amit ti befizettek a közösbe azt Ursula átutalja Zöld Foki szigeteki titkos Zelenszkij számlára és anyu vesz belőle Cartier-t vagy Dior-t vagy kituggya csak jó drága legyen”

    Igy van, de ezek csak a felszinen lathato dolgok. Alant rohad az egesz a korrupciotol, ami manapsag a legfobb europai ertekke valt. Ugyanis a lopott, sikasztott penznek valoban van erteke, Europanak semmi. Nem is lehet.

  • Succubus Lilith

    Warrior 2023 november 22 3:12 de.

    ““ Valaki felsorolná itt, mik ezek a „bizonyos európai viselkedési normák”, amik ellenkezést és tiltakozást váltanak ki a jelenlegi miniszterelnökből és kormányából? ””

    Hazudozas, kepmutatas, korrupcio, a felelossegre vonas lehetosegenek teljes hianya, az ellentetes velemenyu emberek megbelyegzese es ellehetetlenitese, a media szabadsaganak teljes hianya es egy masik kontinensrol valo iranyitas, ami (ez utobbi) az iranyitott ongyilkossaghoz vezet.

  • Succubus Lilith

    Göllner András 2023 november 22 11:14 de.

    https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/?uri=CELEX:12012M002

    Megneztem: “Az Unió az emberi méltóság tiszteletben tartása, a szabadság, a demokrácia, az egyenlőség, a jogállamiság, valamint az emberi jogok – ideértve a kisebbségekhez tartozó személyek jogait – tiszteletben tartásának értékein alapul. Ezek az értékek közösek a tagállamokban, a pluralizmus, a megkülönböztetés tilalma, a tolerancia, az igazságosság, a szolidaritás, valamint a nők és a férfiak közötti egyenlőség társadalmában.”

    Az emberi meltosag tiszteletben tartasa: A mas velemenyu emberek ellehetlenitese, vagy megbelyegzese, a Rodeo altal emlitett idos emberek lakasukbol valo kirugdalasa es meg lehetne sorolni… mindezt a Fenyesseges Nyugaton muvelik az elvtarsaid.

    Szabadsag es demokracia: Mar eleve kepmutato kijelentesek, hiszen egyik sem letezhet, de ezeket meg csak meg sem kozelitik az elvtarsaid Nyugat Europaban, foleg amikor senki altal meg nem valasztott emberek dontonek Europa sorsarol.

    Egyenloseg… miben? Tehetsegben, eszben, vagy talan jovedelemben? Hogyan tartjak ezt be a te hoseid a Fenyesseges Nyugaton? Pl. mint a francia, aki a mai napig kizsigereli a volt gyarmatait?

    Jogallamisag… Mi az? Rule of law az lenne, hogy betartjak a torvenyeket, de amikor Fondorlatos Lejen minden gond nelkul megussza az evszazad sikkasztasat, es meg a korabban lecsukott cuculistat jatszo korrupt elvtarsaid is egymas utan jonnek ki a bortonbol es ulnek vissza az europai parlamentbe, akkor csak olyan valaki meselhet rule of law-rol, aki nem vesz reszt a korrupciobol.

    Emberi jogok… ott, ahol a lakossag akaratat figyelmen kivul hagyok uralkodnak, ahol meghurcolnak azert, mert nem tetszik neked, hogy a gyerekedet agymossak, vagy kihereltetik, ott minden van Bandikam, csak emberi jogok nincsenek.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 22 2:47 du.

    ““ kinyitottam a linkjeidet és az abban szereplő „odavonatkozó” linkeket is!
    az égadta világon ezekben nincs meghatározva, mi is az az európai érték, és legkevésbé mit ért az európai unió demokrácia címszó alatt…””

    A profi altal kuldott masodik link alatt is csak altalanositasok vannak tobbsegeben. Nem lehet tudni, hogy mitol rosszabb Magyarorszag barmelyik masik europai orszagnal amikor emberi meltosagrol, szabadsagrol, demokraciarol, egyenlosegrol, a jogallamisagrol, vagy az emberi jogokrol van szo.

    Termeszetes, hogy ezek kozul egy sincs meghatarozva, mert vagy nem lehet, vagy roppant kinos lenne azok szamara, akik epp most teszik tonkre Europat.

  • Succubus Lilith

    Remelem nem tul sok amit ma kuldok… De ez fontos. Most, hogy en is resztvettem a marxista tovabbkepzesen, szeretnem ha a Bendeguz testver es Gabriel is vegignezne ezt a tobb mint masfel oras videot. (Bar a kerdes/felelet reszt akar ki is lehet hagyni.)

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 november 21

    Az „éppen aktuális fővezérem” pont úgy járt mint Puskás Gábor, aki későn futott s neki csak a füle jutott(zime zumm, zime zum recifice bumm bumm bumm), mert nagy elődei a finom falatokra már rég -még a gengszterváltás előtt, de főleg közvetlenül utána- mohón lecsaptak! 😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    Ródeo11
    2023 november 22
    2:47 du.

    „vannak bizonyos európai viselkedési normák”

    Bizony, bizony amiket mindig is a nyugati-európai gyarmatosítók diktáltak még a tőlük keletebbre levő európaiaknak is. Ez mára csak annyiban változott, hogy most már Európai Uniónak mondatják magukat.

  • Göllner András
    2023 november 22
    11:14 de.
    európai értékek?
    ha érted jó, ha nem hát sajnállak!!!
    Bellini Norma, I Puritani, Verdi Don Carlos, Beethoven III. Eroica szimfónia, Fidélió opera, W.A.Mozart Varázsfuvola, R. Wagner Tetralógia, Lohengrin, Parsifal!!!

    a listám természetesen nem teljes, de mind egyenként és összességükben arról szólnak, hogy „azok” az európai értékek meg egyenlőség és még amit most nem sorolok mert ha jól tudom neked társadalomtudományból van PhD-d??? tudnod kell és ide tudod írni, tehát ezek és a többiek Mahler Das Lied von der Erde PONTOSAN AZT REKLAMÁLJÁK ÉS MUTATJÁK FEL (MERT TANULTÁL AESTHETICA -T TUDOD?) HOGY PONTOSAN AZ SOHASEM LÉTEZETT, DE IGÉNY AZ LENNE RÁ

    ezt én itt már annyiszor leírtam és ugyanannyiszor értetlen és tudatlan fülekre talált ami rossz jel
    legalább a Varázsfuvola végső kicsengését valahol meg kellene valósítani de hol és hogyan; ki lenne Sarastro?

  • `

    Errű van itt nagy-ba-szó Tisztűtt Hőggyejim és Úrajim:

    https://nepszava.us/magyarorszagra-megerkezett-a-nyilt-fasizm

  • Orsós Elemér

    Nekem nagy élvezetet okoz, hogy olyan kultúráltan, sportszerűen és bűbájosan -erölködés nélkül- el tudjuk küldeni itt melegebb éghajlatokra egymást, ami magasan felülmúlja a magyarországi médiumok komment szekcióinak csak primitiv és trágár személyeskedő fotelökölharcos szinvonaltalanságát! 😀 😀 😀 Hölgyek, Urak le a kalappal!!!

  • Succubus Lilith
    2023 november 22
    4:40 du.

    #1! socialism incentivative genre
    #2! Most hallgatom a két vitázó felet,
    Ami naghyon gyorsan kiderül az első
    Ismertette mi a kapitalizmus lényege azaz hibái
    És előnyei valamint a kollektív döntés milyen előnyökkel jár! Jelenleg a világ a kapitalizmus válságidőszakát éli és ezt csak háborúkkal lehet profitképessé tenni és ez történik! Meg kell nézni, azaz meg kell látogatni USA és csatolt országait hogy ott mi van? És meg kell nézni azokat az országokat ahol békés prosperálás folyik
    Egy jelentős részük bevallottan kapitalista de a G7+ országokkal szemben a profitshare a profit valós létrehozója felé növekedtek és növexenek ezzel első tételemet az incentivációt létrehozza ami a G7+-okban semmilyen formában nem létezik kizárólag az egyre magasabb munkanélküliségben jelenik meg, azaz vagy úgy dolgozol és élsz ahogy én a kapitalista diktálom, vagy éhendöglesz, ugyanez a 5+ milliard emberre vonatkozóan nem igaz!
    A Másik téma amit mind a ketten kihagytak a tervezés azaz gazdasági tervezés három lépése a hosszútávú, középtávú és rövidtávú és ezek állandó visszacsatolással való ellenőrzése és változtatása ezek a kapitalizmusban nem léteznek, most ez kibukott a hadiipar kapcsán, azaz profittermelés folyik nem fegyvergyártás!
    És most emiatt a G7+ vesztésre áll a harctéren is!
    A másik számomra bosszantó a második tételelővezető a kapitalizmus ideológusa egyetlen árva szót sem mondott eddig a kapitalizmusról viszont megpróbálja leköpködni a szocializmust, szvsz sikertelenül, de ez legyen vitatéma ha akarjátok!
    Richard és Gene összességében megegyeznek valamiben és az az, hogy a jelenlegi kapitalizmus döntési rendszere, mechanizmusai teszik lehetetlenné a gazdaság prosperálását tehát azt ami van szét kell verni bulldózerekkel eltakarítani Trumppal és Bidénnel benne, csinálni valami mást. De mind a ketten kapitalisták! Tehát egyik sem élt benne azokban amik leköpködni való szocialista országok ráadásula Mennyei Birodalom azt állítja hogy ő kommunista és 5000 év tapasztalata alapján joga van ehehz is.
    Ajánlom mindenkinek nézze meg a neten hozzáférhető moszkvai metro rendszert és abban a legújabb hatalmas körgyűrűt (errefelé subway nek csúfolják)
    És hasonlítsa össze a New York-I subway rendszert és a Moszkvaiét!!!
    Ezzel végem van a vitáról nem szólok de megnézem

  • Succubus Lilith
    2023 november 22
    4:40 du.

    befejeztem, kösz! Gene-t kevésbé értettem Richard sokkal világosabban érvelt, végülis mind a kettő azt állíttya, hogy a jelenlegi borzalmas rendszer öngyilkosság és megjegyzem félelmetes a kérdezők tudatlansági együtthatója!!!

  • Göllner András

    @ Orsós Elemér

    Hoppá, hoppá !! Most látom hogy te, aki ide lenn már évek óta a keresztény-nemzeti tudat ártatlan kis báránykájaként bundázol, valóban egy igazi Lenin-fiú vagy !! Munkásököl vasököl, oda csap a Rózsadombról, ahova köl, mi? Szerintem neked már 955-ben betelt a pohár Europával amikor Ottóék megelégelték a magyarok nyugat-európai portyázásait (sicc vagy shits?), és Belgiumból hazafelé, az Augsburgi csatában, alcsútra (majd a magyar hősök terére) küldték a Bulcsút. Le az imperializmussal, de mi had portyázzunk tovább nyugaton, mi Elemér? Orbán, Putyin és a Kinai elvtársak vezetésével teremtsünk már végre rendet nyugat-Európában, mi? Most már értem mért szarsz te is a belga szőnyegre (bocs Gézuka, azt a vastag zöldest a Viktor nem egy perzsára csulázta).

    Elemér ! Most már értem mért nem mondanak neked sem semmit azok az értékek, amelyek az EU szerződés 2. Cikkelyében szerepelnek (amelyeket a Ródeó kollega képtelen értelmezni, és puszipajtása, a szukabuci, terpeszt állva levizelt oda-fenn). Én csak egy dolgogra szeretném felhívni Orbán Viktor idelenn bóklászó híveit e cikkhez csatlakozó utolsú hozzászólásommal. Az EU szerődésben szereplő értékeket nem az Európai királyságok, a Német vagy Osztrák birodalom arisztokratái, a Trianoni szarháziak, vagy a Dózsáékat szénné égető magyar nemesek hagytak reánk. Ezeket az értékeket, Európa mai népei, mai nemzedékei, mai lányai és fiai (köztük hazánk népei is), nyilvános és kötelező népszavazásokon keresztül, a piszkos európai múlttal való leszámolás nevében, vállaltak fel. Úgy látom ez a közös szerepvállalás kb annyit számít neked is Elemér, mint annak a bolsi-származású felcsúti Lenin-fiúnak akit én Magyarország Nemzeti Szégyenfoltja-ként tartok számon, mind attól függetlenül, hogy honfitársaim jelentős része, odhaza és idekinn, hogy erről az alúljáróról most ne beszéljek, az MNSZ farvizével öblöget. (Tudom van aki a Simicska féle könyvelési módszert követve, “O1G”-ként jegyzi a felcsúti kisvasutast. Mint jól nevelt, családcentrikus, nemzeti értékeink iránt elkötelezett Kanadai-Magyar hazafi, én ezt a könyvelési módszert, több szempontból is, helytelennek tartom).

  • Lilith

    Nem akartam én itt beletapicskolni ebbe a hányadékos világba, de nekem személy szerint „kiajánlottál” egy videót (talán csak tévedésböl?)
    Merthogy elöre láttam és be is jött, hogy ennek a sokat hányatott és lehányatott csalánosnak (aluljárónak becézve) a palettáján mindjárt megjelenik és meg is jelent annak valódi fömentora a maga csalánjaival, és a sok szerencsétlent ujfent arra úszítva hogy azok verrjék a magukéval az ö általa idehordott csalánost, amelybe – életcéljaként minden szerencsétlent eröszakkal taszitana bele.
    Igen azt a szerencsétlen közel 25%-ot, amellyel mindig és mindenhol el lehet hitetni hogy a szocializmus valami más mint a kapitalizmus. Pedig a marxista alapokon szervezett diktaturáknál mint államrendszer csak az iszlámállam tud aljasabb lenni mint kormányzati nodell.
    Szóval és tettvel folyton ezt pofázom, hogy mi látnivaló és hallani való van azon a hátborzongató szinpadias idióta vitának, amellyel ezek a vén csotrogányok ott éppen (egyeseket tragikusan és visszavonhatatlanul) megfertöznek?

  • Lilith

    még van tovább …
    Hülyitik a szinpadon a vén imgyenkenyér-pusztitók a szerencsétlen fiatalokat, egyeseket véglegesen (visszavonhatatlanul) elcseszve – ja ugy is mondhatod, hogy „megnyerve” a csatára! A céljuk egyszerü mint a faék, hogy hüek legyenek a csalánmezö urához és hü követöjéhez Rodeiohoz, akivel amugy logikusan nem állják egymást, hiszen konkurrensek!

    Most hagyjuk a többi selejtes rabszolgát, akik csak arra képesek, hogy hüen visszaismételgessék a doktrinákat, ugyan csürve-csarva de semmi de semmi ujabb értelemmel, hiszen ugysem találsz benne egy fikarcnyit.

    Próbáld meghallgatni ezt a rövid kis pamflét, kb százszor többet mond néhány percben mint ezek a te videódban, akiket pedig egész életükben a társadalom finanszirozott, etetett! – részben közpénzböl, részben azok a globalista csibészek, akik filantrópianak hivják a társadalomtól elrabolt pénzekböl való apanázskodást, ami számukra nem több mint asztalalá guruló lukas pennyk

    Hát ezek után lohol a Rodeio is a csalánárus haverjával, és bizony az asztal egymásba bele-belemarnak – mint ahogy az ebek is marakodnak a lehulló maradékokon!

  • Succubus Lilith

    FORTIMBRAS 2023 november 23 4:36 de.

    “https://nepszava.us/magyarorszagra-megerkezett-a-nyilt-fasizm…”

    Mivel szo erte a haz elejet az elozo cikkben, most beleolvastam az elmebeteg cikkebe, igaz csak idaig jutottam:

    ““ Benyújtották a „szuverenitásvédelmi törvénycsomagot”, amely nem a szuverenitást, hanem Orbán korlátlan hatalmát, leválthatatlanságát és az általa kiépített diktatúrát védi. ””

    Namost, a szuverenitásvédelmi törvénycsomag arra van Magyarorszagon, amire az USA-ban a ‘The Election Security Act’.
    https://www.findlaw.com/voting/how-do-i-protect-my-right-to-vote-/foreign-interference-in-us-elections–laws.html#:~:text=Election%20Contributions%20and%20Donations&text=According%20to%20the%20Federal%20Election,or%20donations%20from%20foreign%20nationals.
    vagy Kanadaban pl. igy csinaljak:
    https://www.elections.ca/content.aspx?section=vot&dir=int&document=index&lang=e#:~:text=The%20Act%20also%20prohibits%20undue,registered%20party%2C%20at%20the%20election.

    Csak egy elmebeteg hagyhatja szo nelkul, hogy az USA-ban es Kanadaban is megvedik a valasztasok tisztasagat a kulfoldi beavatkozasoktol (legalabbis elvileg), mikozben tamadja Magyarorszagot ugyanezert.
    Normalis ember ilyen alacsony szinten nem probal meg ervelni, mert egy kis ovis is tudja, hogy hazudik.
    Tehat Bartusnak az faj, hogy az amerikai es nyugat-europai nem tud pofatlanul beavatkozni a magyar valasztasokba.
    Ez kerem a hazaarulas meghatarozasa.

    Es akkor itt egyesek meg vannak lepodve, hogy szegeny Bartusnak a zart osztalyt ajanlanam ‘ujsagiras’ helyett.

    Hozzatennem, hogy diktaturat csak idiotak latnak a mai Magyarorszagon. Korrupcio lehet, sot, biztos letezik is arrafele, mint mindenhol, de ott, ahol 4 evenkent szabad valasztasok vannak, ahol teljesen szabad a media, lehet nyugodtan ‘diktaturazni’ ‘O1G’-zni, tuntikezni, mikozben nemzeti konzultaciok es nepszavazasok is elofordulnak … stb … ott nincs diktatura. Kiveve persze az elmebetegek fejeben.

    Remelem most tenyszeruen cafoltam a hazugsagokat is, es nem csak minositettem a ‘zsenialis’ cikkirot. 😊

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 23 9:04 de.

    “Jelenleg a világ a kapitalizmus válságidőszakát éli és ezt csak háborúkkal lehet profitképessé tenni és ez történik!”

    Kevered az okot az okozattal. Azaz: Szerintem azert generaljak mestersegesen a valsagokat, hogy levetkoztessek a jonepet.
    A haboru mas kaposzta, az a valsagtol fuggetlen. Haboru akkor van, amikor az urak ugy dontenek, hogy tul sok ember el a Foldon, es/vagy valamelyik orszag vezetese nem a megfelelo koreografiara tancol.
    Hany valsag volt 1945 ota? Nem kovette egyiket sem egy nagy haboru. Tehat az nem torvenyszeru, hogy a valsagok okozzak a haborukat.

    Nem akarlak elkeseriteni, de ha valoban Magyarorszagon eltel volna, akkor tudnad, hogy ezek az 5, 7 es ki tudja meg hany eves tervek se Magyarorszagon, se a Szu.-ban se mas cuculista orszagban nem valtak be. Azaz minden csak papiron volt elvegezve. Majdnemhogy feleslegesek voltak ezek a nagy tervek, bar meg kell hagyni, hogy itt, a polgari tarsadalmakban is tervezgetnek az urak. Csak az a baj ezzel, hogy minel kozelebb van az adott orszag rendszere a ‘demokraciahoz’, annal nagyobb a kaosz. Kormanyok jonnek-mennek, tervek valtoznak, mert egy masik milliardos embere a gore, project-ek nem fejezodnek be. Kanada talan a legjobb pelda erre.
    Igaz, talan epp ezert valnak a polgari tarsadalmak az orrunk elott valamifele diabolikus fasizmus-nacizmus-kommunizmus keverekke. Gazdagek ruhellik a sok valtoztatast.
    Es ezert vagyok en rojalista. Csak nem voros kirallyal. 😊

    En ugy lattam, hogy a cuculizmust vedo bacsikanak eleg nehez dolga volt. Nem sikerult neki elmagyaraznia hogyan is tudna az o cuculizmusa mukodni. Abban viszont igazad van, hogy sokminden ki is maradt. Pl. az emberi termeszet. A kerdes-felelet helyett inkabb alaposabban is megvitathattak volna a kerdest.

    En hozzaszoltam, eleg hosszura is sikeredett. De a vegen en is ugyanazt mondtam, amit a polgari tarsadalmat vedo mondott, csak mas szavakkal. Meg kene reformalni ezt a tarsadalmat, a cronies uralmat megszuntetni.

  • Succubus Lilith

    O1G-sek, FidSS-esek, diktaturasok, stb…

    Vegyetek peldat errol a perzsa csajrol, legalabbis ami a buta propaganda elhagyasat illeti:

  • Lillith, Göllner, Geyza, Gábriel

    érdekes a mondandótok, de…!
    az IMF és a Világbank (ugye ezeket nem lehet megvádolni cuculuzmusszal?) hogy € negatív gazdaság fejlődési útra tévedt, a Zussa meg abból él jobban hogy 852 támaszponttal megsegítve kifosztya a többieket és a Z€ ban pont ezért szar!

    és ugyanez a két Kótyomfitty vért köpve és hörögve de kimongya: az orosz gazdaság a 12435 szankció ellenére 2,37% -os növekedést jelez ami pozitívan változik az ugyanőáltaluk kiszámított trendek szerint és a Mennyei Birodalom idén nem volt képes 7.83% -os fejlődésre lejjebb adta és csak 5.21% -kal csinálja,

    (és a Mennyei Birodalom Kommunista Pártyának Központi bizottsága ami 12000+ tagból áll és van terem ahová beférnek elfogadta a 100 éves tervet és a 30 éves tervet és megvalósíttya az ötéveset és a 15 éveset eddig sikerrel, mert ott a háromnapos thanksgiving-et nem töltik a reptereken mert az sincs megszervezve most képzeld el a háborúikat…

    az az écád amit a háború és a szellemi toprongy kialakulásához vezet és a miérteket és hogyanokat VITÁRA ÉRDEMESNEK TARTOM és az itteni nagyérdemű felvidámítására hajlandó vagyok vitázni),

    és Észak kórea-ban senki sem alszik az uccán sem a buszmegállóban sem és senki sem drogozik az is igaz senki sem olvassa a NYT, WAPO, WSJ-t és nem nézi a CNN-t, és most éppen ballisztikusat csináltak pedig be vannak falazva, vesztegzár alatt már usque 70 éve mialatt a G7+ nato + a verebek egyik válságból a másikba és most éppen a csődbe

    de haggyuk rá a göllnerre hogy a demokrácia az nem agylúdtalp, és az emberi egyenlőség nem térdigérő passzátszél valamint a jobblét az nem 500 éves fegyveres utonállásból származik hanem jótékonykodás eredménye és az ursulát meg a Borrellt és bűntársaikat ő választotta kotorva az emberi szemétláda legalján!

    mindenkit szeretettel üdvözlök elvégre tegnap Thanksgiving volt és kurva sok pulyka végezte a sütőben megtöltve áfonyával és más finomságokkal és a foodbank okban is sültpulykát osztottak krumplipürével amit lelocsoltak barna szósszal
    majd mindenki nyugoggyon le, AKKOR SE ÚGY LESZ! mibe fogadunk?

  • Göllner András
    2023 november 23
    1:36 du.

    Miből vontad le ezeket a nyakatekert marhaságokat? 😀
    Mellesleg könnyű onnan a liberális kánaánból jobbnál jobb polgárháborút gerjesztő tippeket küldeni, de haza jönnél-e fegyvert fogni, ha szerinted csak az a demokratikus megoldás vagy csak távolból kibickedsz? Egyébbként Te hol voltál és milyen pozicióban 89-ben amikor sikerült ügyesen elsumákolni a valódi rendszerváltást, jogos elszámoltatást és számonkérést? Én egyik rendszerben sem voltam mezei technikusként olyan közel a tűzhöz és a húsosfazékhoz mint Te, szóval jobb ha nem vagdalkozol, főleg rosszul kigondolt hazugságokkal!

  • Göllner András

    @ gabriel

    Meztelen kis csigabikám, már kezdtem aggódni hová is tűnhettél. Megnyugodva nyugtázom, hogy végül is megin’ sikerült becsúsznod, egy jó hosszú, gusztustalanul nyilánkos csíkot magad után hagyni idelenn. Gondolom ezen a nedves csíkon már csak a lábvízkereskedéssel foglalkozó. héberül trágárkodó kis pajtikádnak, a Smirkász Gyurinak lesz kedve tovább csúszni-mászni. Én már veled és az MNSZ-t idelenn szolgáló segédhernyókkal nem óhajtok többetfoglalkozni. Elfogadom, hogy a ti fejetekben az Örökké való nem bottal hanem csalánnal ver. Ki mentem a friss levegőre. Folytassátok szépen a Ródeót, faljátok a szukabucit, és nyeljetek.

  • Lilith

    Ja a lényeg – a video – az fennt akadt a szürön, mint látom
    Tudod ilyen a demokrácia – mindent szabad, amit megengednek

  • bezárt a másik bazár az: …antiszeitizmus kanada…

    jó lenne józan hangokat olvasni itt a KMH-n! most megy a fogolycsere (az egyik 30 napja a másik 15 éve van jogtalanul „bebörtönözve”)
    IDF még ordibál, hogy kinek mit és hogyan meg mekkorát, közben usa szenátus és kongjesszus heves és nagyon kemény vitákat folytat… az elnök többször elismételte, hogy kizárólagosan a két szuverén állam létét támogattya!
    láttam tegnap a 13 túsz átadását, a 9 éves fiúcska (születésnapja volt) vidáman összeölelkezve Hammamásszal aki átadta, és mindegyik túsz egészséges, frissen mosott és vasalt meg fésült, a palesztin rabokról semmiféle kép nincs és még nem tudni mi is van velük?

    de már a második etapról zenél a CNN és abszolút semmit sem tud mondani de azt hosszan és részletesen az időt ki kell tölteni!

    jó lenne egy béke, és ha tényleg megvitatná usa szenátus és kongjesszus Berny Sanders A SZENÁTUS KÖLCSÉGVETÉSI BIZOCCSÁGÁNAK ELNÖKE javaslatát, miszerint addig egy buznyák vasat sem netán yahoo nak amíg nincs végleges béke!
    én csak ideteszem olvtársaim okulására a 12 perccel ezelőtti MSNBC híreket!

  • Ródeo11
    2023 november 24
    10:50 de.

    Ez a soknevű sz@rházzy már megint
    a nevem felhasználásával igyekszik
    magának népszerűséget fabrikálni

  • Succubus Lilith

    A Bor es monogamia cikkhez:

    FORTIMBRAS 2023 november 24 2:00 du.

    https://nepszava.us/tiborcz-az-aposa-nelkul-most-jonne-ki a bor…”

    A fenti cikkbol: “… az eredeti tőkefelhalmozását miniszterelnök apósának kormányától elnyert milliárdos „közbeszerzéseknek” köszönheti.”

    Azt hittem ezt a temat mar megbeszeltuk tobbszor is. Feledekeny vagy?
    Orban elott az allami szerzodeseket kulfoldi es olyan magyar nagyvallalkozok kaptak, akik megepittettek a projecteket a magyar alvallalkozokkal, es aztan nem fizettek ki az alvallalkozokat, akik emiatt nem fizettek ki a munkasaikat. Tobben ongyilkosok is lettek, es az egyik birosag (szegedi) egy eleg ugyes huzassal azt is elerte, hogy pereskedes utjan se lehessen kinyomkodni az elvtarsaidbol a penzt.

    Ez utan jott Orban, aki ugy gondolta, hogy talan megiscsak illik kifizetni a munkasokat neha, ami teged mint kommunistat, vagy szocialistat nyilvan erzekenyen erint. Lehetseges, hogy a te jelszavad az, hogy “semmit a munkasnak, mindent a ‘tokesnek’”? Mert nagyon ugy nez ki neked az faj, hogy a magyar munkas – ha szarul is – de legalabb ki van fizetve. Vagy tevednek?

    Nincs valami mas, csak ez a Bartus-fele szennylap? Oszinten szolva semmi kedvem olvasgatni a ‘zseni’ firkalmanyait.

    .
    FORTIMBRAS 2023 november 25 5:51 de.

    “Te csak nézd el náci karlendítésüket…”

    Itt a Veszkorszak ugye? Csupan azert mert a magyar csapat nyert.
    Amit te naci karlenditesnek hivsz valami olyasmi, amit ha jol latom mas orszagokban is muvelnek, es egyaltalan nem naci karlendites. Ha az lenne, a magyar csapat es sok mas europai is ures stadionokban jatszananak.
    Biztos vagy te abban, hogy a fektelen gyulolet nem vakit el teged egy kicsit?

  • Succubus Lilith

    Göllner András 2023 november 23 1:36 du.

    “Ezeket az értékeket, Európa mai népei, mai nemzedékei, mai lányai és fiai (köztük hazánk népei is), nyilvános és kötelező népszavazásokon keresztül, a piszkos európai múlttal való leszámolás nevében, vállaltak fel.”

    Ha meg azt is elarulnad Bandikam, hogy akkor miert nem tartjak be a nyugati elvtelentarsaid azokat az ‘ertekeket’, talan meg sikerulne is itt valakit meggyoznod a butasagodrol. Tudod, az ‘ertekekkel’ nincs baj (meg ha egyik-masik ertelmetlen is) inkabb a megvalositassal akadnak problemak.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2023 november 23 4:20 du.

    “Nem akartam én itt beletapicskolni ebbe a hányadékos világba, de nekem személy szerint „kiajánlottál” egy videót (talán csak tévedésböl?)”

    Nem, viccbol tettem. 😊

    “Pedig a marxista alapokon szervezett diktaturáknál mint államrendszer csak az iszlámállam tud aljasabb lenni mint kormányzati nodell.”

    Amit az ISIS-re ‘keresztelt’ banda muvelt, az valoban van olyan, mint Torckij es Lenin remuralma… de megemlithetnem Sztalin, Pol Pot es Mao elvtarsak neveit is. Ugyanakkor az ISIS kb. annyira muszlim, mint te. Ne felejtsd, hogy amerikai megszallas soran jottek letre, es a cuculista Ba’ath part embereibol allitottak ossze. Tudod, az a Ba’ath part, aminek a mottoja „Unity, Liberty, Socialism”.

    “Szóval és tettvel folyton ezt pofázom, hogy mi látnivaló és hallani való van azon a hátborzongató szinpadias idióta vitának, amellyel ezek a vén csotrogányok ott éppen (egyeseket tragikusan és visszavonhatatlanul) megfertöznek?”

    Csak viccnek szantam, legalabbis, hogy neked es a Bendeguznak ajanlottam. Ahogy azt meg a KMH egyik ugyeletes kommunistaja is eszrevette, a vita nelkulozott sok mas megbeszelni valot a cuculizmusrol, es ebben egyet is ertettem vele. Szerintem is gyenge musor volt, de epp azert gondoltam hogy itt megfelelo lesz.

    Gabriel 2023 november 23 4:39 du.

    “Hülyitik a szinpadon a vén imgyenkenyér-pusztitók a szerencsétlen fiatalokat, egyeseket véglegesen (visszavonhatatlanul) elcseszve…”

    Igen, veglegesen. Lathatod az ide iro idos magyar kommunistak irasait is… Bezmenov elmeselte mar 40 evvel ezelott, hogy ez az agymosas olyan sikeres, hogy mutathatsz az agymosottnak kepeket, videokat, barmi mas tenyt, ok csak hajtogatjak amit belejuk vertek fiatal korukban.

    “Hát ezek után lohol a Rodeio is a csalánárus haverjával, és bizony az asztal egymásba bele-belemarnak – mint ahogy az ebek is marakodnak a lehulló maradékokon!”

    Nezd, a cuculizmus sem egyszeru dolog. De talan a legnagyobb problemaja az, hogy azt is emberek vezetik, akik nem tudnak megegyezni semmiben sem, mint pl. hogyan kell a leheto legjobban kibabralni a neppel. Gulag, vagy nehany alapos veres? Osszetorjuk az osszes csontjat, vagy elevenen nyuzzuk meg? Ezek komoly problemak! Aztan emiatt osszevesznek az elvtarsak es egymas torkanak esnek.
    Fontos meg az is, hogy vannak emberek akikben eg a vagy, hogy egy egesz orszagot vezethessenek es ennek erdekeben barmire kaphatok. Az elvtarsak eseteben ez erdekesebb, mint az atlag embereknel, mert az elvtarsak teljesen gatlastalanok, szerintuk lelek nincs, ennelfogva lelkiismeret(furdalas) sincs, a masik ember csak egy anyag-tomeg, amit neha at kell kicsit alakitani ket meterrel a felszin alatt.
    No de hala az ateísta Istennek, a vitak megszuntetesere kitalaltak a parttisztitast. 😊

  • Succubus Lilith

    Göllner András 2023 november 24 2:19 du.

    “Meztelen kis csigabikám, már kezdtem aggódni hová is tűnhettél. Megnyugodva nyugtázom, hogy végül is megin’ sikerült becsúsznod, egy jó hosszú, gusztustalanul nyilánkos csíkot magad után hagyni idelenn. Gondolom ezen a nedves csíkon már csak a lábvízkereskedéssel foglalkozó. héberül trágárkodó kis pajtikádnak, a Smirkász Gyurinak lesz kedve tovább csúszni-mászni. Én már veled és az MNSZ-t idelenn szolgáló segédhernyókkal nem óhajtok többetfoglalkozni. Elfogadom, hogy a ti fejetekben az Örökké való nem bottal hanem csalánnal ver. Ki mentem a friss levegőre. Folytassátok szépen a Ródeót, faljátok a szukabucit, és nyeljetek.”

    Hmmm… valamelyik elozo cikkben valaki kritizalta a Rodeo es az en stilusomat, ahogy egymast becezgetjuk. Most szeretnem, ha az illeto a Gollnernek is elmondana ugyanazt, kulonben meg az a gyanum tamad, hogy az illeto kettos mercevel mer, vagy esetleg hipokrita.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    SzukkubusLili
    23.11.23.9:00

    Nem akarok Rodeo fogadatlan prókátora lenni, legfeljebb az igazságé.

    Te írod őneki, közben „kevered az okot az okozattal”, pedig ezt éppen te teszed, miben a gazdassági válságo(ka)t valami negatív „akarat”, illetve megfontolt elhatározás generálná. Aztán mindeme butaságot megtetézed még azzal a nonszensszel is, hogy „a háború az más káposzta, az a válságtól független”…

    A válságokat az amúgy a tőkés „gazdálkodás” lényegét adó
    kereslet-kínálat egyensúlytalansága szüli ciklikus, egymást követő időszakokban, de semmiképp sem – mint azt te (szubjektív idealistaként) állítod – „a nép levetkőztetése” céljábúúú… Mint Marinéni faluvégi bőcccs javasasszon’is megmondotta-vótt, hogy asszongya: sokan vagyunk a vilagba’,oszt kész.Möghogy ja!

    Ezt az eleve veleszületett s így elkerülhetetlen fátumot a tőkésállam kf.anticiklikus beavatkozásokkal** próbálja megelőzni, ill. elkerülni. Dehát ami egy gazdasági rendszer fatális rendszertelenségéből előbb-utóbb úgyis mindig bekövetkezik, azt az ilyen rendszer csak erőszakkal képes ellensúlyozni.

    Ennek az egyik, de leghatékonyabb gyógymódja az államnak a maga verőerén – a költségvetésén – elkövetetett plobotómia, érvágás, a fegyverkezés, pontosabban az arzenál folyamatos fel-feltöltése újabb s mégújabb vasakkal. Nopersze eme, magáncégektől fölvásárol dollár-milliárdos, amúgy fölösleges kacatokat megokolandó, már rég létrehozta a maga circulus vitiosus-át.
    Azt a saját farkába harapó kígyót, amely az állandó háborús közhangulat nemzetközi fenntartását hivatott produkálni. Még pontosabban . o k o t . teremteni az állami katonai beszerzések „szakszerű” magyarázatához, melyek ugyanakkor a – néhol milliós létszámú – hadsereg létét is meg okadatálja…És máris kész a Casus belli nagyobbik fele, hol az ellenség kiválasztása csupán márcsak e munka nyíltabb és egyszerűbb része…
    Ergo, a permanens (ill.ciklikus) gazdasági válság a folyamat kezdő szakasza, míg a magánérdekből felduzzasztott arzenál „csupán” D a m o k l e sz . k a r d j a . a világ feje felett..
    Tehát légyszi’ne játszd a hülyét: mert az ok csakis a tőkés gazdaság*, míg az ebből fakadó, csinált katonai potenciál a katalizátor, tehát csak okozat a bármikor kirobbantható háborúk útján…
    ˙

    ˙

    * A viruló, korrupt logisztika, a hadpari-gazdasági-komplexum
    (SIC-president Eisenhower/1962.) ismertetését itt, és most nem tartottam szükségesnek,bocs’ de túl összetett lenne számodra…
    ** Az anticiklicitás védekező alkalmazása, Marx nélkül is elismerése a tőkés gazdaság válságra való hajlamának.

  • András

    pontosan erröl irtam, amit itt számomra idebigyesztettél.
    Értelmes, valamennyire kézenfogható válaszod sincs – hanem csak csufolkodás.
    Soha nem szólt semmilyen haver nagy kóborlásaidban a nagyvilágban, hogy ez kezelhetö, de legalábbis tompitható?
    Vagy ilyen szakember nincs a haverjaid között?
    Akinek ma is, ebben a korban is ezek a reakciói sajnálom – de nincs más mit mondanom, hogy egészségedre.
    Pontosan ilyen lehetett a nagy hitbéli idolod, erröl pofázok itt végig, de nyilvána társaid akiket követsz és követnek téged, ugysem fogják fel.

    Sajnos próbáltam már ezt megirni nemegyszer, de az is lehet hogy eme fórum örzö-védö arkangyala tudatosan védelmez attól, hogy valaki az igazsággal szembesitsen
    Nem tudhatom, talán jobb is igy, ha ez sem jelenik meg.
    Csak annyi szomorú mindebben, hogy ellentétben velem – aki semmilyen közoktatást nem gyakorlok – te sajnálatos módon hivatalból desztinálva vagy generációk megrontására.
    Élö eseményként, példakéntjátszódott le itt a szemünk elött, amit bullying-ként elkövettél egy magyar srác ellen, – na nem itt, hanem ott az iskoládban – itt csak nyilvánosságra került.

  • Sucubbus Lillit
    2023.11.23.8:43

    https://szabadeuropa.hu/a/a-nemzeti-konzultacio-esete-a-szuver

    Na, ennyit erről, a te gáncstalan, demokratikus és igazämber

    Orbanisztánodról. A szerinted nem is létező diktatúra, és az

    al-és felcsút-mucsai J a b b a által könnyű falusi eleganciával

    felzabált forint, dollár és euro k ö z-milliárdokról.

  • Succubus Lilith

    Akik az amerikai hatterhatalom es nyugat-europai kiszolgaloinak a segget csokolgatjak a furcsa hajszinu, uterusszal rendelkezo szemelybe lesznek szerelmesek.
    A tobbinek a (masik) no tetszik.

    https://www.youtube.com/shorts/D02EVBaZY2U

  • OrsósE.
    23.5:53

    A „Nemzeti” Együttműködés Rendszere (a NER) egyik tipikus eleme:

    https://szabadeuropa.hu/a/az-épitési-miniszterium-szerint-ok-se

    Vajh ezt is fanyalogsz elolvasni?

  • T.Eli Orsós
    11.24.12:58

    Már megbocsáss, de Göllnernek az itt felhánytorgatott „hibáját” miért nem teszed föl mondjuk Gábriélnek, vagy Succubbusnak. Táncsak nem szelektív látástól szenvedel?

    Pedig „azok is csak a távolból kibicelnek”. Vagy föl se vetődött benned, hogy Ők itt a főkibicek – kiknek semmi sem drága – akik szinte mindenbe beleütik a heftijüket. …És azt is míly útszéli mód’ mívelik… 🙁

    András hozzájuk képest igen finoman fogalmaz. Nem arrogáns, mint azok ketten, azonban neki még műveltsége és humora is van.

  • utószó

    És Ők holafrancba’ vóttak 89-ben?

  • Göllner András

    @ Szukabuci

    „..az ‘ertekekkel’ nincs baj…inkabb a megvalositassal akadnak problemak”

    Na végre… Most már csak arra kérnélek, vesszőtlenkém, hogy próbálj azon is elgondolkozni, hogy vajon miért pont az MNSZ az éllovas az EU-ban, és jóformán az egész világ előtt, ezeknek az értékeknek a megszegése terén? Miért képtelen az EU, vagy akár az ENSZ, betartatni a saját tagállamai által elfogadott és aláírt vállalásokat (hogy most ne hozzam már megin’ elő Horthyt, Szálasit, vagy azt a kis Antiszemita püspököt, a Prohászkát, akik mindnyájan keresztre esküdve vállalták a krisztusi értékeket, tanításokat, majd azokat a gyakorlatban – a szentkorona védő szárnyai alatt – úgy levizelték mint ahogyan te is vagy az MNSZ levizeli az EU szerzódésbe foglaltakat, hogy majd az abból kifolyó károkat fizesse az iskolázatlan, jámbor parasztság, a jól átvert munkásság, az éjjel nappal, üzemi módon félrevezetett nagy nyilvánosság)? Az egy valami, hogy vizelni tudsz szukabuci. Most azt mutasd meg nekünk, hogy képes vagy e tükörbe nézve is vizelni idelenn.

    Üdv, a te Bandid

    cécézve a csigabikának, a ródeonak és a bőbeszédű segédhernyó-család többi tagjának, akik azér’ járnak ide, hogy az Örökkévaló jóvoltából, ne bottal, hanem csalánnal veressék magukat a járókelők előtt.

  • Göllner András

    Most, a hálaadás és a közelgő ünnepek alkalmával, mélységes tiszteletem és köszönetem mindazoknak a hozzászólóknak (számon tartalak mind, akár a jobb vagy a bal oldalán álltok a politikai palletának) akik idén sem mentetek el szótlanul azok mellett akik ezt az alúljárót a nép-nemzeti gerinc vizelőhelyeként, az MNSZ szennyesének tisztogatására használják, hogy ez által tereljék el az átjárók figyelmét az igazságosság, az esélyegyenlőség, az ökológiailag fenntartható közösségi jólét felé vezető útról.

  • BrunszvikTeri
    2023 november 27
    4:59 de.

    „T.Eli Orsós
    11.24.12:58

    Már megbocsáss, de Göllnernek az itt felhánytorgatott „hibáját” miért nem teszed föl mondjuk Gábriélnek, vagy Succubbusnak. Táncsak nem szelektív látástól szenvedel?”

    A látásommal szerencsére semmi baj, viszont Ők még egyszer sem támadtak rám rosszul kikövezkedtetett ex catedra hazugságokkal! Azon kívül pedig már megint nem én kezdtem el róla kabátlopást(utólag szánalmasnak minősített magyarázkodásokkal cáfolható valótlanságokat) híresztelni, tehát a visszavágás joga megilletett! Mellesleg szerintem van olyan okos Göllner úr, hogy ha talál rólam a neten -a KMH kívül- bármit is amivel becsületesen sarokba szoríthatna, akkor Téged már rég megelőzött volna az illusztrációival, de mivel megfontolt, ráadásul semmit sem találhatott vagy esetleg „minek foglalkozzak lealacsonyodva egy kis senkivel” címszóval félretett, amit Te jó uszítóként nem tudsz megemészteni! 😀 Namármost, ha mégis találna rólam valamit -amit erősen kétlek- én még akkor sem rekontrázok vissza, annak ellenére, hogy én rengeteg fellelhető magyarellenességet tudnék a netről ide idézni, amik orbánnal, dögevő turullal vagy melldöngető magyarsággal vannak álcázva, ami utóbbi már csak azért is kizárt, mert 1956-óta Canadában szocializálódott, tehát nincs referenciája a valódi keverékmagyar -ennek ellenére eléggé általánosítható- mentalitáshoz! 😀 Naszóval: nem folytatom ezt a adok-kapok szópárbajt, mert nemszeretem személyeskedésbe torkolhat, mivelhogy nekem sem műveltségem, sem humorom nincsen, tehát biztos hogy hajlamos lennék rá! 😀

  • DonGolo
    2023 november 27
    4:31 de.

    Megnyitnám, de aszongya, hogy „az oldal nem létezik”.
    (Mellesleg nehogy azt hidd, hogy földhöz verem magam a ner-től! Másrészről pedig szerintem Gyurcsánynak is lenne mára valami hasonlója, ha az „igazságbeszédjével” nem dönti be anno az őt foggal-körömmel, késői mundérmosdatással védelmező MSZP-t!)

  • rodeo;

    Nem volt sukseg buldozerekere a Berlini falat ledonteni, hiszen a DDR megszuntette azt;lepesi tialamat, s azzal a hatarfal megszunt,ill. semmive valt es rnegeteg kelet-nemetek ozonlottek nyugat Berlinbe.

    Az orosz gozgazdasagi allitasod teljesen valotlan, mert az orosz-olaj szallitasok is megaltak, mivel a US dollart nem hasznalahatjak fizetesi eszkozul.
    Csupan az Indiai rupi mardt a lehetoseg, de az bevaltahatlan Indan kivul, s Orosznak semmi Indiai importja nem letezik, ugy nem elfoghato alataluk az Indiai rupi.

    Maskulomben a ‘rubbli’ meg az egy centet sem eri el ertekben, hat hol az oriasi altalad allitott emelkedes?????

    Meg Solovjev, Russia TV-1 propagnada musoraban is bizonyitott hogy meg Moszkvaban is tobb elelmiszerek ara emelkedett, tobb meg nem kapahatok amik Ukrajnabol voltak importalva a haboru elott.

    Talan azt gondoltad hogy senki nem olvas nemzetkozi kereskedelemi adatokat?!

  • Nem csoda hogy Orban es Fidesz-e nagyon nepszeruek Magyarorszagban, hiszen meg a KMH pufalykassai sem kepesek egyetlen egy kritizlahaTOT TALANI Orban evtizedes miniszterelnoksegen.

    Az ketseges hogy a „fugonube fujta volna az orrat” vagy hogy tobb allitasokszerint „tomeggyilkos” lenne.
    De smmi massal senki sem kepes kritizalni, ,meg az „illiberalis” hitete sem, sot meg ba Putin es Erdogan imadasat sem.

    TALan valami rendkivulli es ertelmes, kivallo allamfonek velitek?!!

    Sot meg a Ludas Mathyi humoristaja sem volt kepes semi tenyeken alapozottakat talalni, hat nem csoda hogy Orban egyre nepszerubbenek sikerul minden valasztasok alaklmaval.

    Na az ellen mit tudnanak az”elvtarsak” felhozni??????????

    GOLLNER ur;
    Nem velheto hogy Horthy keverte volna europat a vilagahaboruba, de tagadhatalan az hogy Magyaroszagot Hitler csatlossava tette a masodik Becsi hatarozat utan, vagy mondhatnanak hogy annak alapjan.

    De a kerdes lett volna, hogy akkor mi mas lehetosge lehetett volna barki magyar allamfonek???????

    Vagy mi mas lehetoseget lattott volna meg Gollner professzor ur is?????????
    Hajlando lenne azon spekulalni, s talan valami lehetoseget talalni, ami sikeresebbes leheto lett volna akkor???????

    Persze Horthy remelte hogy Hitler sikeressege eseten Magyaroszag visszaFOGLALHAtta volna a Tranoni teruleteket, hiszen meg Kun Bela is azert bujott meg mert hadakozni oahajtott a Trianoni teruletek maiatt, sot meg az itteni „elvtarsak” is mind atkzodnak ma is trianon miatt, tehet Horthy elveit kovetik!

    Hiszen egyetlen europai allam nem volt kepes ellentalni Hitlerel szemben!!!!!!!!!

    Kivancsi lennnek ,hogy a professzor ur mi mas lehetoseget talalt volna, meg ha kozel egy evszazaddal kesobb is van a kerdes!!!!

    Persze, remelhetoen valami logikus es akkor lehetoseges megalatassat.
    Elore is halasan koszonom a professzor urnak!!!!

  • BrunszvikTeri
    2023 november 27
    4:59 de.

    Ennyire tudatlan lennél ezek ügyében, tényleg?
    Nem ugy tünsz
    Te persze csak látszatra egy mai militánsként, egy elkötelezett mozgalmi harcosként az „igaz ügyet” szolgálod, olyanokkal szemben mint az Orsós Elemér, aki és hozzá hasonnló milliók végre egy átpolitizált idegzsábás világ helyett szeretnének békességben a jövönek élni, na nem maguk miatt, hanem fiaik unokáik miatt azok gebedjenek meg, ugye?
    Nincs tebenned egy fikarcnyi szégyenérzet sem, ugye?
    Az Elemér igen magyarországon DOLGOZOTT 1989-ben, velem együtt, akik dolgoztunk, epitettük az akkori saját jövönk alapját! Mint derült égböl a villámcsapás a göllnereket, meg frank gyurikat visszaette a fene, vagy inkább az ördög hogy az egykori pártemberekkel – AZ AKKORI NER LOVAGOKKAL ÖSSZEJÁTSZVA, SZÉTLOPJÁK AZ ORSZÁGOM JAVAIT!
    Ki hivta öket ide? Mi másért jöttek mint lopni, rabolni??!!
    Kanadában is igy jött létre az egyik góc, az egyik klán bástyája: a Demján kidelegálta a Takács Ildikót, a többiröl inkább nem ejtenék szót, már irtam. Az hogy itt ez egy olyan zug ami éppen arról szól, hogy ama fosztogatásnak nemcsak az egykori szellemi támogatói igazolását, felmentését kiszolgálják, hanem pontosan annak egyes egykori résztvevövei is a pillérei. Azok akinek a véleményei nemcsak hogy meghatározzák a lap arculatát, hanem az ugynevezett cenzurázás azok védelmét szolgálja.
    Ugye a gollnered is kóborolt egyik pártházból a másikba – mig nem az fogadta a szolgálatába, akit most itt köpködni kell mint Orwell Emmanuel Goldstein-jét!
    Nem én találtam ki, maga dicsekszik vele

    NEM VAGY TE ANNYIRA TUDATLAN, HOGY NEM TUDNÁD, HOGY A „NEMZETI KEREKASZTALNAK” CSUFOLT MEGÁLLAPODÁSON TITOTARTÁSI ESKÜVEL MEGÁLLAPODTAK, HOGY A TAGOK AMIG ÉLNEK A HATALMAT GYAKOROLJÁK
    SEM ELSZÁMOLTATÁS, SEM FELELÖSSÉGRE VONÁS NEM LESZ SEM A MULTÉRT, SEM A JÖVÖÉRT!
    S IME IGY LÖN!
    Hogy az egykori MSZP pufajkása helyett annak a helyébe a gyurcsány lépett mint ÖRÖKÖS – ez okán megy a harc ma is!
    A többieket ez a kettö mind kicsinálta. Az orbán-királyod elöre azzal számolt hogy korára nézve ö marad a pelettán egyedül, de beleköpött a levesébe az APRÓ-KLÁN, befogadták, beházositották azt a pojácát. Ennek vagytok most a szekértolói.
    A megállapodás miatt közös egyetértéssel a szinfalak mögött röhögve minden más politikai kezdeményezést csirájában elfojt mind a két klán – nyilván kellenek hozzá a siserehad elkölezett szócsövei – akik nemcsak egyszerüen lehánynak mindent és mindenkit, hanem leokádnak.
    Igen, akár megbocsájtasz érte, akár nem, de irtózom töletek és még legalább egy országnyi magyar.
    A magyar ember a kádári „legvidámabb barakk” korszakában megtanulta, hogy itt „túl kell élni”, bele kell állni abba amit szabad, – MERT MINDEN SZABAD, AMIT MEGENGEDNEK – ezt kapják a zorbán NER-jétöl, ezt kapták a gyurcsány uralkodásától, bajnai libás szélhámosságától – akiben azután hogy kifosztott 3 ezer kisembert szó szerint – nem érzett egy porszemnyi szégyenérzetet az országban a szegényeket fossza tovább – mostmár a liba-fosztás helyett. Mi más megy a balos alternativának nevezett másik póluson, amely nemcsak rabló, hanem még grasza (ingyen) vitte és vinné a nyugati nagyurak teritett asztalára a nagyarokat!

    Mitöl várnál más reakciót? Még nagyon is uriemberek vagyunk, akár tetszik akár nem.
    Megkérdezted e te valaha valakitöl hogy tetszik e annak az amit képviselsz?
    Nem ugy néz ki; hiszen számodra mindenki, aki nem osztja nézeteid az egy Emmanuel Goldstein, ugye?

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2023 november 26
    4:46 de.

    Te vagy a fényhordozónk? Hogy nálad van az igazság?
    Nahát – majd szólok mindenkinek, hogy nehogy ráduszítsák a kóbor ebeket az utcákon való csavargásodban, mert még leejtenéd a „fényt”
    Te feneséges, fénylö lopótök
    Otthon barátom, ott okisd ki az otthoniakat ebben a stilusban.
    Majd te megmondod – a te véleményed a fentiekhez képest nem nulla, hanem a negativ hipertérbe tart, irtózatos sebeséggel.
    Ennyit egy beképzelt pojácáról
    AKINEK EGY PERCIG SINCS ARRA EGY FIKARCNYI AGYA SE, HOGY A DIKTATORIKUS „CUCULISTA” ÁLLAMOK ALLAMI SZINTEN (SZIGORUEN TITKOSITVA) AZ ÁLLAMI KÖLTSÉGVETÉS SOKKAL NAGYOBB RÉSZÉT ÉGETIK EL A FEGYVERKEZEZÉSEN.

    Vagy ennyire nevetségesen tájékozatlan, vagy ennyire tenyérbemászóan pofátlan vagy (választás szabad) – hogy másról most ne beszéljünk, Gorbacsov idejére ezért nem volt már a boltokban semmilyen zaba – ugyhogy a görbecsö feladta.

    De te folytasd csak a hülyeségeidet – hisz ez egy szabad ország

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2023 november 26
    4:46 de.

    És mindenki azt gondol amit szabad
    csak ki ne mondja, ugye?

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 november 25 11:34 de.

    ““… most megy a fogolycsere (az egyik 30 napja a másik 15 éve van jogtalanul „bebörtönözve”) ””

    Nem is tudtam, hogy jogasz vagy es ismered a vilag minden rabjanak eletutjat… mikor es mit tett.
    Kezdesz hasonlitani a gyezahoz, o meg 10 km-rol belelat a repulogepek belsejebe!!!

    “láttam tegnap a 13 túsz átadását, a 9 éves fiúcska (születésnapja volt) vidáman összeölelkezve Hammamásszal aki átadta, és mindegyik túsz egészséges, frissen mosott és vasalt meg fésült…”

    Szivet melengeto ugye, amikor tomeggyilkosok kisgyerekekkel csinaltatnak magukrol PR kepet. Csak remelni tudom, hogy volt egy orgazmusod is e gyonyoru latvany lattan. 😊

    “… ha tényleg megvitatná usa szenátus és kongjesszus Berny Sanders A SZENÁTUS KÖLCSÉGVETÉSI BIZOCCSÁGÁNAK ELNÖKE javaslatát, miszerint addig egy buznyák vasat sem netán yahoo nak amíg nincs végleges béke!”

    Mondjuk a Bernie kommunista, tehat eleve sok esze nem lehet, ennelfogva elhiszem most az egyszer neked hogy a Bernie szerint az amerikai allam valamifele altalam ismeretlen ‘netán yahoo’-nak kuldi a penzt. De a biztonsag kedveert megkerdeznem, hogy nem szorit-e a fejed? Mikor latott doktor bacsi utoljara?

    “én csak ideteszem olvtársaim okulására a 12 perccel ezelőtti MSNBC híreket!”

    Es en nagyon koszonom ezeket a hireket. Nelkuled alulinformalt lennek!
    Kar, hogy nem sok ertelme/haszna van annak amit irtal, valamint joforman csak azt lehet kibogozni belole, hogy meg mindig rohadtul ruhelled a zsidokat.

  • Succubus Lilith

    „tisztelthölgyeimésuraim” 2023 november 26 4:46 de.

    ““ Te írod őneki, közben „kevered az okot az okozattal”, pedig ezt éppen te teszed, miben a gazdassági válságo(ka)t valami negatív „akarat”, illetve megfontolt elhatározás generálná. Aztán mindeme butaságot megtetézed még azzal a nonszensszel is, hogy „a háború az más káposzta, az a válságtól független”… ””

    Nem tehetek rola, ez van. Megertelek teged es az elvtarsaidat, hogy nem tudtok leszakadni a koldokzsinorrol, ami a marxizmushoz kot titeket, de csak azert mert Karcsi Ba’ hulyesegeket hordott ossze, nekem meg nem kell elhinnem mindazt.
    En itt elek a kies ‘kapitalizmusban’ mar lassan 39 eve es sajat szememmel latom, hogy a valsagokat mestersegesen generaljak. Pl. a globalista elvtarsaid (de legalabbis szeretteid), amint Trump el lett mozditva, elkovettek mindenfele huncutsagot, hogy valsagot generaljanak: Kikotok megbenitasa, a szen, a gaz, az olaj kiiktatasa, a nemletezo vilagjarvany, penzugyi manipulaciok, nemzetkozi szarkeveres… es meg sorolhatnam. Ha ezt a sok huncutsagot nem csinaltak volna minden menne ugy, illetve jobban, ahogy Trump idejen, azaz minden rendben menne, nem lenne valsag.

    Szerinted butasag, hogy a haboru fuggetlen a valsagtol. Gondolom, hogy valamelyest ismered a tortenelmet is. Ha igen, magyarazd meg nekem, hogy ki volt valsagban akkor amikor az o-korban es a kozepkorban kis, kozepes es nagyhatalmak egymas ellen haboruztak? Mert az en ismereteim szerint akkoriban epp a haboruk okoztak a valsagokat utolag.
    Haboruzni csak akkor tudsz ha van ra penzed. Ha van penzed nem vagy valsagban. Hazudhatod hogy valsag van, de ha van penzed haborura, akkor csak megrendezett ‘valsag’ van.

    .
    FORTIMBRAS 2023 november 26 9:56 de.

    “https://szabadeuropa.hu/a/a-nemzeti-konzultacio-esete-a-szuver…

    Na, ennyit erről, a te gáncstalan, demokratikus és igazämber Orbanisztánodról. A szerinted nem is létező diktatúra, és az al-és felcsút-mucsai J a b b a által könnyű falusi eleganciával felzabált forint, dollár és euro k ö z-milliárdokról.”

    Biztos erdekes lehet, kar, hogy nem nyilik ki. Igazabol nem kar, mert latom, hogy a ‘szabad’europa valamelyik szenny adasa, vagy cikke.

    Sajnos eszt nem tudok adni. Ha valaki tenyleg diktaturanak tartja a mai magyar rendszert, annak mast nem tudok ezek utan mondani, mint hogy menjen el doktor bacsihoz es aztan kezeltesse magat egy eleten at.

  • akinek nem inge ne vegye magára!

    a tökeim tele vannak az itteni nagyon kedves és bűbájos meg schnájdig és agyon művelt olvtársaim abbeli tudathasadásában, hogy egy valakiknek (azaz egy embercsoportnak? cerkófmajmok szégyellnék!)
    joguk, sőt kötelességük kioktatni és rákényszeríteni a véleményüket és ismereteikből fakadó ferde hajlamaikat bárkire aki velük nem ért egyet!

    mindezt persze a demokrácia szent nevében!

    erre én csak messzemenő egyetértésem mellett a Salamon szigetek miniszterelnökét tudom citálni, aki mikor kapott egy UKÁZT A FEHÉR HÁZBÓL azt írta vissza nekik a Tik-tok-ban, hogy most éppen nem ér rá a kioktatásaikat és a milyen zoknit vegyen fel a sarujához meg az alsónemüjét mivel mossa, valamint hogy kitől és mikor és hogyan vásárolhat pepita áfonyát és kitől nem…
    tehát otthon maradt, és folytatta a munkáját és ezek az egyedek egyre sűrűbben ütik fel fejüket.

    közben én néha odapillantva nézem amit mutatnak persze nem csak azoktól kapom akiket ti fogyasztotok, és várom mi is lesz a „NAGY MEGOLDÁS”?

    addig is mindenkinek mindenféle kellemeset és olyasmit amit ő maguk is szeretnének kapni, kívánok és maradtam annál a megállapításomnál, miszerint:
    EGY BIZONYOS, HOGY NEM „ÚGY” LESZ!

  • Succubus Lilith

    Göllner András 2023 november 27 10:57 de.

    “Most már csak arra kérnélek, vesszőtlenkém, hogy próbálj azon is elgondolkozni, hogy vajon miért pont az MNSZ az éllovas az EU-ban, és jóformán az egész világ előtt, ezeknek az értékeknek a megszegése terén?”

    Kedvetlen Bandikam!

    A Miskolci Nemzeti Szinhaz??? Mit csinalnak ott a szineszek? Ne kimelj, meseld el!

    “Miért képtelen az EU, vagy akár az ENSZ, betartatni a saját tagállamai által elfogadott és aláírt vállalásokat…”

    Mert mindketto altalad emlitett gittegylet velejeig korrupt. Az amerikai hatterhatalom, az ENSZ es az EU allando harcban vannak a vilag legkorruptabb gittegylete buszke cimeert.
    Ha egyszer majd elolvasod az ENSZ preamble-jat, ha meg is erted, jokat fogsz kunzogni rajta. Mar abbol latszik, hogy a nagy, szep es ures szavak mogott az all, hogy “mi vagyunk a nagyhatalmak, mi diktalunk, a tobbi meg fogja be a pofajat es igazodjon”. Mindez persze szep szavakkal, hogy a vilag minden globalizmust elteto professzoranak tetszen.

    “… úgy levizelték mint ahogyan te is vagy az MNSZ levizeli az EU szerzódésbe foglaltakat…”

    Mondjuk ugy, hogy rendkivuli (bibliai) csodara lenne szukseg, hogy en, kanadai nyugdijaskent levizeljem az EU szerzodesbe foglaltakat. Tudod, ugy 50 eves korom korul elkezdett a vizelo csovem zsugorodni, 60 eves koromtol pedig befele no. Nem er el Edmontontol Europaig, az tuti.
    Viszont sokkal erdekesebb lenne, ha konkret peldakat emlitenel. Az ilyen ures vadaskodasra nem lehet erdemben valaszolni.

    “Az egy valami, hogy vizelni tudsz szukabuci. Most azt mutasd meg nekünk, hogy képes vagy e tükörbe nézve is vizelni idelenn.”

    Bandikam kedves, minden bizonnyal tudnek vizelni akkor is ha kozben tukorbe neznek, de ezt te itt a KMH-n nem latnad. Ugyanakkor ajanlanam, hogy csinjaval banjal azzal az alkohollal, mert mire vegre a Rodeo elkezdett erthetoen irni, most te alltal neki rebuszokban hulyesegeket magyarazni.

  • Rodeio

    és egyéb külföldre szakadt csavargók!

    Itt két támogató propaganda a progressziv baloldal (MSZP) forrásvizéböl
    Nincs ezzel semmi baj, csak annyi, hogy eleddig; npv. 29. reggeli 4 óra az elsö (a vitamusor) 11 kedvelést kapott, a második, a riportmüsornak sikerült 5 kedvelést összehozni

    mindenesetre bízva-bizzál benne, szerinte elérik az 5%-os bejutási határt – remélem nem
    Nyugodtan vedd le te is koszos mancsod az országról – tudod ahogy a szived-csücske pufajkás Géyzád mondta, „te magyarul beszélö külföldre szakadt idegen fajzat”

    https://www.youtube.com/watch?v=JkcyAePC_jw

  • Rodeio

    ez itt a másik

  • „Senki ALTAL MEGVALASZTOTT EGYENEK DONTENEK EUROPA SORSAROL”, IRTA lILITH, de mindazok dacara allandoan gyuloletet bizonyitja a demokratikus domszerek ellen, ami a kozvetlen demokracia eseteben lehetsge hogy a lakossag tobsege valszt barkit egyenileg es nevszerint.

    „A kapitalizmus valsoga amit haboruval probalnak ….”
    IrtA RODEO, DE A VALOSAgot irta a Moszkvai esemnyekrol.

  • Gábrielzinho & Grizi

    Gabi nem nézem meg, essem!
    te is azok közé a csodabogarak közé tartozol, persze a grizit nem leszel képes soha felülmúlni, akiknek semmise’ jó de azt hogy a helyére mit akarnak arról soha egy tojásrátottányit sem vagytok képesek alkotni és ide bele írni, olvasótársaink nagy örömére, persze!

    ezt én vulgár materializmusnak nevezem a filozófiai kategóriákból a legundorítóbb, és még meg sem ugattyátok Aristótelész, Hégel, Marx (Hérodotosz t ne feledd) DIALEKTIKÁJÁT AZAZ A TAGADÁS TAGADÁSÁNAK TÖRVÉNYÉT pláne ha halovány fingotok sincs minderről mert Marx szal együtt Hégelt is kib…tok, persze attól egy jottányival sem lettek kisebbek ezek a TÖRTÉNELMI KOLOSSZUSOK, a hiba bennetek van

    tehát ez a féreg ott a vídejón egy a sok közül, kutyaugatás nem hallik az égig és a karaván meg vidáman halad a maga úttyán

    Gabcsi!!! Argentina kies szomszédotok ugye megválasztották Milei-t aki fűt fát ígért és pont azért kapott külföldi támogatást de már 2 nappal a megválasztása után a külügyminiszter jelöltye meglátogatta Lulát és ünnepélyesen meghívta az elnökavatásra és a gazdasági miniszterjelöltye meg titokban arról folytat számszaki elemzést, hogy mekkora is lesz az előnye ha belépnek a BRICS-be és a többi, most a Bidén elvtárs kereshet másik puccsosat, persze nem fog találni mert a Bibi ad neki elég bibit!!!

    egyébként hogy vagy?
    a grizi a szokásos két helyesírási hiba között képes valami hülyeséget kiókumlálni és kedves olvtársainkat boldogítani vele, mikor grizit olvasok a kávés csészémet lerakom

    te nem szambázol?

  • Göllner András

    Kedves BrunswikTeri:

    Rettentően sajnálom hogy azért mert mellém álltál, Reád hányta a nekem szánt mérgét ennek az alúljárónak a karikás szemű csigabikája (Még jó hogy a CA jóvoltából van idelenn egy mosdó).

    Epeömlésének csak egy cseppjével óhajtok foglalkozni és nem magam tisztára mosása érdekében hanem azért, hogy ne rajtad száradjon az a mocsok amit valóban nekem szánt a csiga (“Ki hivta öket ide? Mi másért jöttek mint lopni, rabolni??!! Kanadában is igy jött létre az egyik góc”)

    A meztelencsiga állítása az egyik “kanadai góc” eredetéről (szerinte azt a Demján Sanyi egyik libája szülte), nem igényel komentet a részemről (azt már korábban is konstatáltam, hogy a csiga nem csak a kanadai hanem a vizigócokra is szarik). A velem kapcsolatos kérdése (“Ki hivta öket ide? Mi másért jöttek mint lopni, rabolni??!!”) azonban választ igényel, hisz ezt a kérdést már az “Elcsi” is elkezdte odafenn feszegetni szerénységemmel szemben. Nos:

    Engem az Örökkévaló hivott Magyarországra 89-ben. Panaszkodott, hogy lelegelik a bokrétáját azok a gerinctelen meztelen csigák amelyeket a Szovjet birodalom államkapitalizmusra szakosított szakácsai főztek ki a 20. század során. (Ezek a csigák, mint a Covid is, több féle változatban fejlesztik magukat, terjednek, keverednek az echte kapitalista csigákkal világszerte, itt ott akár egy óhéber klaviatúrával vagy egy lavór lábvízzel a hátukon bukkannak fel). A Rákosi féle csiga a 2. Világháború után lepte el hazánkat. A Kádár-fajta, “gulyáskommunista” néven rágcsált ‘s vált ismertté. A neo-lib csiga 1990-2010 között tombolt odahaza. Azóta egy újabb, ravaszabb csiga, az amerikai republikánusok, a Moszkvai és Kinai szakácsok kedvence – a “felcsúti” – tarol a dunakanyarban. Ennek az utóbbinak a főtörzse pusztít Ukrajnában, Szomáloában, Észak-Szíriában. Az MNSZ ezt a törzset szeretné az EU-ba bevezetni (mind erről a tavaly megjelent könyvemben már bővebben beszámoltam, igaz, még csak angolul. Egy magyar változat a közeljövőben várható)

    Hogy az edmontoni csiga (a Lili) is értse: azért permeteztem 20 évet odahaza 89 után, hogy védjem az Örökkévaló “bokrétáját” – a két kézzel dolgozó, sorozatban átvert magyar kis emberek házatáját – a gerinctelen, meztelen csigáktól. 2010 óta idekinn kertészkedem, nagyritkán idelenn, ebben az alúljáróban is megfordulok. Ezért olyan dühös rám az a karikás szemű csigabika aki immáron Braziliából jár ebbe a csalános alúljáróba rágcsálni. Nagyon rossz néven veszi ő is, és a többi csalánfaló csiga idelenn, ha valaki alaposan lepermetezi őket.Uccu neki kertészeim ! Az Örökkévaló nevében permetezzünk idelenn ! Góc vagy goats – kit érdekel? Itt már a kecske is magához mekegi a mosónőt 🙂

  • Succubus Lilith

    gabriel 2023 november 28 10:18 du.

    Koszi! Ez a(z elso) video nagyon szorakoztato volt.

    Kunhalmi Ajtotoro Kos Agica megint bizonyitott. 🙂
    Kar, hogy a kopasz nem tette fel neki az elso kerdest ujra, azzal a megtoldassal, hogy most mar valaszolhatna is ra.

    Ha megjelenik a Schiffer Andras interjuja [a kovetkezo cikkben
    Napi aktuális – Schiffer András (2023-11-29) – HÍR TV] azt is nezd meg. Nem tudom, hogy a Schiffert kiutaltak, vagy o undorodott meg a sok hulyetol, de neki kene vezetnie a magyar baloldalt.

  • Succubbus
    11.25.9:30

    Aljasul kiforgatod a szavakat és mondatokat eredeti környezetükből, eredeti értelmükből s aztán még te nevezed az igaz sajtót szennylapnak. Holott amit te művelsz az eredeti szöveggel, az maga a szenny.
    Pl, ahol azt állítod, hogy
    „..Orbán rájött, hogy talán mégiscsak illik kifizetni a munkásokat…” Miről is beszélsz te nagyotmondó??? És miféle kifizetésről???

    Az AN nevezetes cikkében például szó sincs a munkásságról, hanem csakis az oligarchikus magyar rablótőke MEGMANIPULÁLT KÖZPÉNZ és ÁLLAMI TENDER-kisajájátító . T É N Y E I R Ő L, történetesen az ORBÁN*-TIBORCZ KLÁN több.évtizedes lopássorozatáról.
    Erre, neked – már bocs’de – még van pofád itt a munkásosztály baloldali megkárosításáról blöffölni, amiből csak annyi az igaz, amennyi kizsákmányolást ezek, a diktátor és Ővejeura tőkés cégeire és bűntársaira kiszabott napi kizsigerelési penzumaiból tényleg teljesítenek.

    Nálad az a szemenszedett és notórius hazugság, hogy te-szerinted éppen a baloldal lenne abban érdekelt, hogy a dolgozóktól bármit és bármennyit elvegyen, amikor ma a magyar baloldal éppenséggel az európai bérezésért, annak európaszerte egy szintre emeléséért küzd, de semmiképp sem a csökketéséért. Az utóbbiban, vagyis a profit növelése érdekében csakis a gyárak és cégek, a tőkés társaságok magántulajdonosai, az úgynevezett munkaadók az érdekeltek.

    A baloldal, vagy a szakszervezetek a munkásosztály érdekében dolgozik és jár el.
    ˙

    ˙

    * Orbán nevén közvetlenül nincs is cég. Ellenben Orbán-strómanjaként a Mészáros Lőre névhez (a világ 2700. leggazdagabb) proxy nagyvállalkozása, ill. portfoliója kötődik. Az Orby&Lőry céghez képest Al Capone csak Teleky-téri bodés handlé volt…

  • Andriskám

    Irod:
    „2010 óta idekinn kertészkedem, nagyritkán idelenn, ebben az alúljáróban is megfordulok. Ezért olyan dühös rám az a karikás szemű csigabika aki immáron Braziliából jár ebbe a csalános alúljáróba rágcsálni.”

    Aha miután 1989-töl 2010 -ig remekül veretted a másokéval a csalánt.

  • lilith

    kettö idézet itt egymás alatt:

    „Szovjet birodalom államkapitalizmusra szakosított szakácsai főztek ki a 20. század során”

    „azt hogy a helyére mit akarnak arról soha egy tojásrátottányit sem vagytok képesek alkotni és ide bele írni, olvasótársaink nagy örömére, persze!”

    A tudathasadásos állapotjukat „dialektikus materializmusnak” állitják
    Persze hamar találnak igazolókat, mármint akik a tudathasadásukat dialektikának elismeri – megteszik egymásnak ezt az apró „szivességet”
    Pásmen, de ha tudják egymásról, akkor magukról is tudják, hogy csak simán allatomosan hazugok.

    De hagyjuk, ök itt ténylegesen az „értelem” – azok pedig, akiknek az a „szereposztása” hogy elsö megállapítást leirót istenitsék, azok valájában tényleg nem értik és nem fogják fel amiröl beszélünk

    Ezért van az hogy a második mondatot leiró véleményét egyfolytában csak köpködik
    Ja, hogy az antiszemita attitüdjeiért? Hát nem kell nagyobb antiszemita az elsötöl, csak ügyesen „rejtegeti”
    Ja hogy nem antiszemiták, hanem anticionisták valójában, pont ezért nácizzák le az elsö bárkit, aki nem isteni öket.

    Csak az elsö azt hitette el magával, hogy a világ összes gondja-baja abban merül ki, hogy van „azorbán”! (..???)
    a második meg azt hogy vannak „azsidók”! (…???)

    „nagy a világ állatkertje, de mégis sürün lakott az” – szól a régi szólás

    Az elsö fanatikusan „megváltóként” nyomatja az elcseszett ötleteit, mint a „szegények önjelölt védelmezöje”! A másik fáradhatatlan hipotetikusként ugyszintén mint „önjelölt védelmezö” védi meg a szegényeket, és hajtogatja hogy adjatok ötleteket – jobb lenne akkor ha ezt egymást közt intéznék el
    Egyik sem veszi észre – persze ehhez már nem férnek hozzá a nagy gögjüktöl, hogy az ellen küzdenek hogy ezek a „kirekesztettek” a saját sorsukat a maguk kezébe vehessék.
    Igy kell nekik (szükséges számukra) hogy legyenek a szegények, kellenek nekik az indiánok – elöbbieket a szegénységben, utóbbiakat a reservátumokban tartani – merthogy akkor kiket védenének?
    Ja ujabban felfedezték hogy azt a sok betüsöket (L….+), a feketéket és még ki tudja? Ja magyarországon ujra nem lehet a cigányság problémájáról beszélni – ergo NEM LEHET MEGOLDÁST KERESNI NYILTAN.
    A végén még valakik megoldanák, akkor hogy lehetne megint valami kisebbségeket megvédeni?? – ÖNMAGUKTÓL
    Ha nem lennének többé TÁRSADALMI PROBLÉMÁK akkor a politikai baloldolan elhelyezkedö kéretlen világmegváltók alól elfogyna a terep, kifogyna körölöttük a létezésüket lehetövé levegö.

    Lilith; ujra nem fogok irogatni, fárasztó, értelmetlen és nagyon anyaszomoritó ennyi, az irigység mérgét kilehelö dzsinnek mocsaras világában szagolni, belehelni ezt a „mal aria-t”

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    mindazok akik
    NEM TUDTÁK
    MEGNYITNI pl.
    aSzabadeurópa
    ajánlott
    LINKJEIT

    A Google-ba, v. más keresőbe nyugodtan másold be a

    SIMA CÍMÉT, s LÁSSCSODÁT; MÁRIS MEGJELENIK A CIKK –

    nameg még a téma 100 különféle média-változata is 🙂 .

    Ne tartóztasd meg magad. Klikkelj és olvass igazat.

    Itt van pl.egy:

    Péterffy Tamás*leiskolázta és lenullázta az Orbán-rendszert.

    Vajh melyik, és hány portál cikkére bukkanhatsz így rá?
    [Megsúgom: legalább kettő]

    `

    *Thomas Péterffy [USA] republikánus: A világ leggazdagabb magyarja; A vele azonos világnézetű Orbán szóhasználatában úgymond’; „egy spekuláns”.

  • BrunszvikTeri

    Tisztelt Göllner András professzor úr!

    Ezt kötelességemnek érzem. Egyrészt a profán igazság kedvéért, másfelől az itt elharapódzott szélsőjobboldali, mi több, fasiszta tombolás láttán.

    Ugyanakkor, engedjen meg néhány észrevételt az Ön által itt „meghonosított” humorosnak ma már nem is mondható, általában „aluljárós” szóhasználata okán. Tudniillik ezek a hamispróféták, a maga tréfáit már annyira átvették, mintha azok őtőlük származnának… Úgy a csalán… ezt-azt, mint a lábvízkereskedő, stb. – már nem is jó – vicceket. Ezek, hozzájuk méltón eredeti formájukból kiforgatva egy merőben új „miliőbe” beleültetve mantrázzák az Ön efféle már rég-elavult vicceit, melyek az ő pocsék zagyvalékaik között duplán hatnak kontraproduktíven.

    Hadd mondjam, hogy sokkal szimpatikusabb volt a stílusa, amikor Ön évekkel ez előtt itt afféle önéletrajzi ihletésű „családregénye” folytatásaiban beszámolt még az horthysta nagybácsikájáról is… Melynek során szembefordult a háborús szakadékba vezető 25 éves irredenta ellenforradalmi rendszerrel is. Őszinte és szép megnyilvánulás volt.

    Szerénységem már akkor is kiállt Göllner András igazsága és bátorsága mellett, mert erre van, volna szükség a békesség és a történelmi igazság feltárása végett. Nem pedig arra a primitív fortyogó, szájtépő ellenforradalmi köpedelemre, amit ezek itt nemhogy naponta, de percről percre kihánynak magukból…

    Sokszor azon gondolkodom, hogy honnan ennyi az idejük… Minden-esetre annyi, és úgy tűnik, hogy megvan a hozzá szükséges jövedelmük s mi több, a profitjuk, és ez az mi meghatározza az ezer, vagy száz évekkel is visszamaradt tudatukat, kezdve elferdült ókori világnézetüktől úgy, a fizikai, mint az evolúciót is tagadó ócska metafizikus szemléletükig…

    Mindezt a napi politikai tudatukkal vegyítve és tükrözve vetítik az ártatlan itteni publikum szemébe. Ha eltűnődöm azon, hogy érdemes e ilyenekkel vitázni, akkor azt mondom, hogy a többi olvasó érdekében igenis szükséges és kell is. Különösképpen azért, hogy ők se a prof.Göllnerek, vagy Brunszvikok meggyőzéséért rántanak percenként gladiust, hanem csakis ordas nézeteik terjesztéséért…

    Sok sikert a hivatásában és az itteni humora ápolásához is! 🙂 BrunszvikTeri

  • Orsós Elemér

    Göllner András
    2023 november 29
    3:33 du.

    „A meztelencsiga állítása az egyik “kanadai góc” eredetéről (szerinte azt a Demján Sanyi egyik libája szülte), nem igényel komentet a részemről (azt már korábban is konstatáltam, hogy a csiga nem csak a kanadai hanem a vizigócokra is szarik). A velem kapcsolatos kérdése (“Ki hivta öket ide? Mi másért jöttek mint lopni, rabolni??!!”) azonban választ igényel, hisz ezt a kérdést már az “Elcsi” is elkezdte odafenn feszegetni szerénységemmel szemben.”

    Én mélységesen megértelek, mert sajnos, hogy valószínű most én is Veled egy cipőben járhatnék, ugyanúgy magyarpatrióta ellenes követ fújhatnék -legalábbis mélységes Canada elfogultságból- ha 1956 nyárán megözvegyült, két kisfiúval(az egyik én voltam) 1956-ban disszidált édesanyám 1958-ban(a canadai Londonból) nem tántorog vissza velünk szülőhazájába! De visszatért és mivel ezirányú eltévejedése miatt még minimális retorziót sem kapott, ezért élete végéig hálás volt annak a rendszernek aki rossz szó nélkül, sőt segítve visszafogadta, annak ellenére hogy Canadában még befogadottként is sokkal jobban éltünk mint itthon. Ezt persze Te természetesen -megtapasztalás híján- nem tudhatod felfogni, valószínű pont ezért a „rendszerváltásig” fikarcnyit sem aktiváltad látens magyar hazaszeretetedet, csak utána, amikor itt egy dagadó pénztárcájú nyugatinak könnyebb volt a husos fazékhoz férkőznie, mint egy évtizedekig meghunyászkodtatott bennszülöttnek, persze a már a 80-as évek közepétől „rendszerváltásra” készülő beavatatottakat kivéve!
    Tisztelettel: Elcsi

  • Succubus Lilith

    Göllner András 2023 november 29 3:33 du.

    “Engem az Örökkévaló hivott Magyarországra 89-ben.”

    Húúúú, háááá, sőt, WOW! Áll leesve!!! Még az iszlám szerint is Mózes volt az egyetlen próféta, akivel személy szerint beszélt az Örökkévaló, és erre itt van nekünk a köpönyegforgató, az egyetlen, akivel Mózes óta személyesen találkozott Allah! Ez már döfi! Csak nem próféta lettél Bandikám?

    ““… Hogy az edmontoni csiga (a Lili) is értse: azért permeteztem 20 évet odahaza 89 után, hogy védjem az Örökkévaló “bokrétáját” – a két kézzel dolgozó, sorozatban átvert magyar kis emberek házatáját – a gerinctelen, meztelen csigáktól.””

    Igy mar vilagos. Tehat eloszor letrehoztal egy meztelen csiga keltetot, majd felfedezted a meztelen csigak elleni permetet, ami a tobbi zoldsegedbol ertelmezve nem nagyon mukodik. Vagy Bendeguzi melysegekbe emelkedve: “Nem sikereskedik.”
    De egyszerubb lett volna csak annyit irnod, hogy szart keverni mentel Magyarorszagra.

  • Succubus Lilith

    FORTIMBRAS 2023 november 30 6:04 de.

    “Aljasul kiforgatod a szavakat és mondatokat eredeti környezetükből, eredeti értelmükből s aztán még te nevezed az igaz sajtót szennylapnak. Holott amit te művelsz az eredeti szöveggel, az maga a szenny.”

    Peldat ra, ha lehet.

    ““ Pl, ahol azt állítod, hogy
    „..Orbán rájött, hogy talán mégiscsak illik kifizetni a munkásokat…”

    Ez nem volt pelda. Ezt nem mastol ideztem, en irtam. Mi ebben a kiforgatas?

    “Miről is beszélsz te nagyotmondó??? És miféle kifizetésről???”

    Arrol a kifizetesrol, amit a te udvoskeid, a nyugati es a magyarorszagi elvtarsaid kozul kikerulo fonemesek elfelejtettek megtenni 1990 utan.

    “Az AN nevezetes cikkében például szó sincs a munkásságról, hanem csakis az oligarchikus magyar rablótőke MEGMANIPULÁLT KÖZPÉNZ és ÁLLAMI TENDER-kisajájátító . T É N Y E I R Ő L, történetesen az ORBÁN*-TIBORCZ KLÁN több.évtizedes lopássorozatáról.
    Erre, neked – már bocs’de – még van pofád itt a munkásosztály baloldali megkárosításáról blöffölni, amiből csak annyi az igaz, amennyi kizsákmányolást ezek, a diktátor és Ővejeura tőkés cégeire és bűntársaira kiszabott napi kizsigerelési penzumaiból tényleg teljesítenek.”

    Nem ertem miert vagy ilyen kis mergeske, ha egyetertesz velem. Csak azt nem erted meg, hogy allami szerzodeseken profitot keresni nem szamit lopasnak a demokratikusnak hazudott orszagokban. Az, hogy a megbizast mindig egy bizonyos kor kapja amugyis egyetemes a ‘demokratikus’ vilagban (es teged kizarolag Mo. esete izgat) de Magyarorszag eseteben a fentiek miatt legalabb ertheto. Megegyszer: Olyan tolvajoknak nem adnek en se allami szerzodest, akik nem fizettek ki korabban az alvallalkozoikat. Erted mar?

    “Nálad az a szemenszedett és notórius hazugság, hogy te-szerinted éppen a baloldal lenne abban érdekelt, hogy a dolgozóktól bármit és bármennyit elvegyen, amikor ma a magyar baloldal éppenséggel az európai bérezésért, annak európaszerte egy szintre emeléséért küzd, de semmiképp sem a csökketéséért.”

    Asztaaaaa… nahat! Es amikor hatalmon voltak, akkor miert nem kuzdottek erte? Csak nem azert szartak le, mert akkor nem kuzdeni kellett volna, hanem egyszeruen felemelni a bereket?

    Van egy olyan erzesem, hogy te es az elvtarsaid hulyenek neztek itt mindenkit aki nem ert veletek egyet.

  • Göllner András

    @ Fortimbras

    Telitalálat ! Brávó !

  • A vétójog az Európai Szén és Acélközösség idejében bizalomösztönző intézmény volt.
    Ma a visszaélés, az egyesülés szétzilálásának cinikus melegágya.

    https://nepszava.us/a-vetojog-miatt-zsarolo-fasisztak-jatekszere- az-europai-unio/

    Orrban egész uniós működése Adolff 1938-as müncheni világégető komédiájára hajaz.