2024-ben sem fogom szétlopni az országot!

2024 január 16 2:39 du.48 hozzászólás

Szilveszter éjjel, legkésőbb az újesztendő első napjaiban sokan tesznek fogadalmat. Megígérik maguknak, hogy jobbak lesznek, mint amilyenek az előző évben voltak, egészségesebben fognak élni, leszoknak a dohányzásról. Először én is arra gondoltam hogy idén leszokom a dohányzásról, de aztán eszembe jutott, hogy már vagy negyven éve leszoktam, úgyhogy ez az opció nem jöhet szóba.

Eltekintettem tehát a nagy elhatározásoktól, s úgy döntöttem, hogy beérem mindenféle hétköznapi, ha úgy tetszik mindennapos semmiségekkel. Ezért aztán megfogadtam, hogy – akárcsak tavaly és az azt megelőző években – az idén sem fogom szétlopni az országot, továbbá távol tartom magam a jogállam lebontásától, nem szállom meg a sajtót, nem korlátozom a szólás- és a vélemény szabadságát, nem harcolom le az egészségügyet, nem butítom le az oktatást.

Semmi ilyet nem tervezek erre az évre, nem lebegtetem, hogy az országot kivezetem az Európai Unióból, nem kvaterkázom háborús bűnösökkel, mindemellett nem gyengítem tovább a forintot, mert az embereknek már így sok kellemetlenséget okoz a drága euró, valamint a 600 forinthoz közelítő benzinár.

Nem növelem tovább az ország adósságát, nem veszek fel milliárdos hiteleket sok évre titkosított feltételekkel kínai és ki tudja még milyen bankoktól, mert nem szeretném, hogy a gyerekeim, de még az unokáim is ezeknek a hiteleknek a törlesztő részleteit fizessék.

Megfogadom még, hogy amennyire csak lehetséges, tartózkodom mások, elsősorban politikai ellenlábasaim megfigyelésétől, nem vásárolok az izraeli NSO cégtől Pegasus kémszoftvert, s a meg nem vásárolt kémprogramot nem telepítem a kormánnyal nem szimpatizáló politikusok, üzletemberek, újságírók telefonjaira. Nem fenyegetek másokat a szuverenitásvédelminek nevezett törvénnyel, a tananyagból nem száműzöm a művészettörténet oktatását, nem hazudom azt a pedagógusoknak hogy a fizetésük emelése Brüsszeltől függ, nem fóliázom a nekem nem tetsző alkotásokat.

Nem töltöm fel fideszes pártkatonákkal az alapítványokba terelt egyetemek kuratóriumait. Igyekszem ellenállni a kísértésnek, vagyis, nem fogadok el – az ügyészség gyanúja szerint – kenőpénzt a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, nem veszek át már az államtitkári eskütételem napján ötmillió forintot, majd – 2-5 millió forintos részletekben – mindösszesen 83 milliót. (Tényleg, hogy is áll most a Völner-Schadl-ügy?)

Nem terjesztek be az éj leple alatt – sunyi módon – törvénytervezeteket, azokat államfőként nem írom alá. Nem hazudok, nem keltek gyűlöletet, nem rondítom tele az országot sem Brüsszelt szapuló plakátokkal, nem etetem a népet olyan otromba hülyeségekkel, minthogy ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek.

Nagy vonalakban ezeket fogadtam meg az újesztendőre. Már két hét eltelt ebből az évből, s büszkén jelenthetem, hogy fogadalmaimat eddig sikerült betartanom, még egyiket sem szegtem meg.

48 hozzászólás

  • Péter, mondd csak! nem fáradtál bele ebbe a hatalmas semmittevésbe?

    ídézzem tisztelt olvtársunk @Elemér szavait, miszerint aki bruxelles-szal nem ért egyet annak zárolni fogják (kanadai mintára demokratikusan) az összes bankszámláját, és akkor majd egyetért?
    szerintem, nem, hanem itt a fizika alaptörvényei szerint ellenreakció születik és mint a Vörös tengeren, a Bab el Mandeb-ban, Szíriában és Iraq-ban Magyarországon is fognak visszalőni?

    de ki fog lőni és kire és legfőképpen miért?
    a legutolsó ma reggel (ET szerint) kapott részletes helyzetelemzés alapján Magyarországon is van vita a vitáról, és miközben állandóan zokognak, hogy báncsák krahácsot, Celebesz-re járnak üdülni mert a LOT leszállította a jegy árát és visszafelé be tud ugrani Antananarívó-ba is hogy a dombtetőről szemlélőggyön

    én innen a távolból az € fontosságát a lúdtalpam fontosságával tudom rokonítani és azt amit a sohasem választott, tehát önjelölt senkiházi férgek csinálnak a tagországok átcsoportodsított (a hoholoknak?) tagsági díjaival (én bélyegben fizetnék a tagkönyvemben mint az úttörő aki gyűjtötte a vasat és a fémet és ezzel is védte a békét) és miután mindenkit egyirányba akarnak meneteltetni és nem árulják, hogy az úton a Rhodos-i szoros van híd nélkül, és a földutat teleszarták a tehenek és a rénszarvasok amikor grizzli medvékkel kergetőztek,
    és kaja nyista, pia nyista de támogatni kell a hoholokat az is igaz a népnek nem csorgatnak vissza csiiliárdokból egy buznyák garazst sem,
    szóval én sem csinálok semmit de én szemlélődök, és látok
    de mit? nem árulom el! de nem „olyan” lesz

  • Nna igen…

  • Orsós Elemér

    Nagyon érdekes és feltűnő, hogy ilyen jogos és találó kritikák az „átkosban” még a Lúdas Matyiban sem jelentek meg tisztelt Szerzőtől, pedig akkor sem volt jobb a politikai és közállapot, viszont a tendenciákból már akkor bőven sejteni lehetett!

  • Succubus Lilith

    En pedig megfogadtam, hogy nem fogok egy uj vilagot teremteni.

  • FSP-t olvasva, sokszor jut eszembe a hagyomány, ami többnyire vezeti írásait. A sok ezer éves hagyomány. Jól van ez így, nincs ezzel semmi baj, népfenntartó erejű. Vajon Magyarországon egyedüli lenne ez a tradíció? Erre gondolok:

    http://www.youtube.com/watch?v=gRdfX7ut8gw

  • Ha Izraelt kihagytad volna miként lehetne satírozni a
    mimikridet?

  • Ha Izraelt kihagytad volna miként lehetne satírozni a
    mimikridet?Legközelebb nyugodtan elfelejthetsz Rólunk említést
    tenni!Ha van valami jóindulatú mondanivalód 2024-ben azt is lokalizáld Izraellel kapcsolatosan.Velünk nem kötelező foglalkozni,akkor sem,ha ellenségeink divatba hozták.Előre is köszönöm megértésedet a 2024-es évben és utána is.Erőt Egészséget és Boldog Új Évet Kívánok minden idejárónak,aki elismeri az élethez való jogunkat.

  • Látom,hogy a”humoristák”sem bírják elviselni a saját”humoruk” fakasztotta kritikát.Csak azért is B.U.É.K minden tisztességes idejárónak!

  • Csak azért is dongó!

  • itt az IMF legújabb igazgatója töri az inglist, és beszél sok mindent, szvsz rengeteg baromságot

    https://twitter.com/i/broadcasts/1YpKkwDWnPMKj

    állandóan a „könyvek” {könyvelés} rendbetételéről beszélnek, ami kizárólag a kevesebb, mint 1% hyper gazdag életét és kapzsiságát szolgálja a nép ezekből az égadta világon semmit sem kap, vagy ha igen egyik kéz adja a másik elveszi azaz kizárólag inflálódás van
    és semmiféle valós érték nem jön létre, de egyre hatalmasabb számok keringenek a digitális adathordozókon, amiből a tömegeknek sohasem jut egy morzsa sem
    pontosan ezért engem nem érdekel a tőzsde helyzete a világgazdaság lúdtalpa, a nemzetközi
    kultúrális nyomor terjedése, ezeket a gondokat a globalisták mcsak növelni képesek és a megoldás nem is céljuk
    ennél hosszabb akartam lenni, de hátha ennyi is elég belőlem

  • Orsós Elemér

    gyuri10
    2024 január 17
    7:25 de.

    Kedves Gyuri, Neked is B.U.É.K. és nem azért, de Nusi ángyod tényleg sokkal jobb volt, mint ez a vele „szakmabeli”! 😀

  • gyuri10
    2024 január 17
    7:27 de.

    Sipirc a Lehár-blogra.
    Csikorogva bár de megnyílt ott a kiskapu, peg az elmúlt kb három évben eléggé berozsdásodott hálistennek.
    Legalább a rajtad kívüli másik odajáró idióta, bizonyos Eldrad nem tudott többet mocskolódni Mr Biden ellen.
    (Katonai felkelést vízionált őkelme az USA törvényesen megválasztott Elnöke ellen. hehehehehe )

    Azé elvárható lett volna hogy valami megjelenik ott amikor barátaid, az Irániak által felhergelt rongyfejűek lerohanták a határmenti településeket.

    Szzal szerencsétlen barátocskám :
    menj csak oda. Az a te otthonod, amint írtad itt pár éve.

  • warrior
    2024 január 17
    4:34 de.

    Nekem meg, téged olvasva,
    a haláltábor kéményének a bűze jut eszembe

  • BrunszvikTeri

    T.Cristopher Adam fószer.Úr!

    Eljött hát az ígéret földje. Immár kizárólag egy mindössze 4-5 tagú(!) militáns „pentavirátus” tartja kézben e szebb időket látott Kanadai Magyar Hírlap teljes tartalmát úgy ideológiai, mint tartalmi vonatkozásában. Elmondható róluk, hogy bizony úgy látszik, hogy ez a KMH mai szerkesztősége. Gratulálok!

    Még az ilyen – pótcselekvésnek szánt – unalmas, alibi és vattacikkek – mint ez a fenti is – tartják kezükben a . f a s c e s t, azaz Te bármi bájolgó unalommal próbálod is feltölteni a portál hangulatát, ez az ötös mindent, és minden velük egyet nem értőt úthengerként kotor maga alá. Van úgy, hogy egyetlen cikk szinte teljes komment szekcióját közülük ketten ragadva magához, folytat egymásközti, általában másokat ledegradáló, öntelt és pocskondiázó párbeszédet …

    Ugye ismerős. Csak vissza kell olvasni ennek vagy az utóbbi cikkek komment felületeit…

    ÍGY ENNEK A PORTÁLNAK MÁR SEMMI ÉRTELME,hisz „csak” a pluralista vita dialektikus szelleme hiányzik sőt, veszett ki belőle, s amikor az egykori „szerzőink” hosszú listájára tekintesz, akkor ott inkább a HŐSI HALOTTAINK névsorát látod magad előtt, akik a becsületes vitaszellem hiánya, illetve egyre mélyebbre süllyedése miatt hagyták oda fogukat és fényképeiket ezen az eszeveszett csatatéren.
    – Persze ugyanez mondható el a közülünk disszidált, egykori korrekt kommentátorainkról is, akik még a szerzők dicső névsorában sem kaphattak helyet…

    Jó lenne, ha csak Te adnál magyarázatot erre, a talán csak naiv szerkesztési hibára.

    B.T.

  • BrunszvikTeri

    UTÓIRAT

    Végtelenül sajnálom, hogy pont egy végre remek és tartalmas cikk alá kerekítettem e keserű gondolataimat…

    Bocsánat a szerzőtől !!!

  • Rodeio

    Ok, hagyjuk Cubát
    Ehhez itt alant mit tudsz erröl mondani? Hogy is van ez, elhangzott egy kérdés,udvariasan (politikusan) megfogalmazva, ami neked is preferenciád
    „” – Miért támogatjátok az iszlám nacionalistákat?””

    (persze nem tudom, hogy ezt itt lehet-e, vagy mennyiben lehet még megkérdezni …. jaj, ha nem; hagyjuk…)

  • A cikk kicsit surcestic, de marad igazi fa-vicc meg a Ludasban is.

    Na de kerdesem lenne mind az itteni „elvtarsak”-hoz, hogy miert nem a kozvetlen demokracia valosagat ohajtanatok????

    Amodon minden itteni sikertelen ocsarkodasok ismetlese melett valami leheto lenne a nemnzet lakossai alal donteni minden leheto es letezo ugyeken, s nem az itten emlegetett senkihazika altal.

    Gondoltatok mar arra ???

  • Orsós Elemer

    ha már tradició ….
    épp most szegem meg, mivel irok eme hazátlan szerzö irománya alá, de tisztitsunk egy keveset ezen a papiron

    Ha még csörgedezz néhány csepp kuruc vér az ereidben:

    ————————

    Őseink és unokáik.
    2023. január 17.
    ·
    1688. január 17 – A császári csapatok elfoglalják Munkács várát

    „…Inség bilincsejét kerölő magyarság,
    Egy Munkács várában szorult a szabadság,
    Kit egy Zrínyi szívű tartott meg asszonyság,
    Hol vagy s hálát nem adsz, az egész magyarság!”
    (A gyermek II. Rákóczi Ferenc névnapi verse édesanyjához, Zrínyi Ilonához)

    1688. január 17-én foglalta el Antonio Caraffa császári tábornok Munkács várát, melyet Zrínyi Ilona és a Thököly Imréhez hű maroknyi kuruc őrség két éven keresztül védelmezett I. Lipót király (ur. 1657-1705) hadaival szemben.
    Mint ismeretes, Thököly Imre – „bujdosói” élén – 1682-ben sikeres hadjáratot vezetett a Felvidékre, melynek eredményeként a „kuruc király” egy negyedik részt is kihasított az ország területéből, és ott a Porta vazallusaként uralkodott. A felső-magyarországi fejedelemség megalapításával Thököly elérte pályafutása csúcsát, az ad hoc módon kialakított hűbéres államocska azonban tiszavirág-életűnek bizonyult: egy esztendővel később, 1683 őszén Kara Musztafa nagyvezír ostromló serege megsemmisítő vereséget szenvedett Bécs alatt, az oszmán kudarc pedig a gróf sorsát is megpecsételte. A XI. Ince pápa által életre hívott Szent Liga sikereinek láttán Thököly Imre megpróbált tárgyalásokat kezdeményezni I. Lipótnál, hatalmi állásának megmentésére tett kísérletei azonban sikertelenül végződtek.
    Thököly politikai súlya a Habsburgok által elért katonai sikerekkel párhuzamosan csökkent, ráadásul – kétkulacsos taktikája miatt – a kuruc király a Porta bizalmát is elveszítette, így 1685 októberében, Váradon Kara Ibrahim nagyvezír fogságba vetette őt. E szerencsétlen fejleményeket látva Zrínyi Ilona – aki ezekben a vészterhes időkben is hűségesen kitartott férje mellett – gyermekeivel, Juliannával és Ferenccel a Rákócziak régi birtokán, Munkács falai mögött keresett menedéket. A végvárvonaltól messze északkeleten fekvő erősség a Thököly által szorgalmazott munkálatoknak köszönhetően valósággal bevehetetlennek számított, ráadásul az erőd védelmét – Radics András főkapitány parancsnoksága alatt – összesen 12 zászlóaljnyi gyalogság, 3 század karabélyos, ugyancsak 3 század lovasság és 60 dragonyos látta el.
    Az előrenyomuló császári hadak már egy hónappal Thököly foglyul ejtése után, 1685 novemberében körülzárták Munkácsot, és megpróbálták rábeszélni Zrínyi Ilonát a kapitulációra. Mivel az asszony – aki az ostrom során nem elsősorban a Rákócziak fészkét, vagy a férjének küldött uralkodói jelvényeket, hanem gyermekeit védelmezte – megtagadta a vár átadását, 1686 márciusában Aeneas Sylvius Caprara tábornok ágyútűz alá vette a falakat, az egy hónapig tartó heves küzdelem azonban nem hozott sikert a császáriak számára.
    Zrínyi Ilona lelkét a becsapódó bombák sem törték meg: az ostrom idején személyes jelenlétével buzdította Thököly katonáit a falakon, leánya, Julianna pedig a betegápolók között végzett áldozatos munkát. Caprara hadai súlyos veszteségeket szenvedtek el a támadások során, ezért a tábornok egy hónap után a várvívás felfüggesztése és a laza ostromgyűrű visszaállítása mellett határozott. A kedvezőbb körülményeket Zrínyi Ilona mindenekelőtt arra használta fel, hogy zsoldot fizessen Munkács védőinek, ezért ékszereit zálogba küldte Lengyelországba, néhány hónappal később pedig követséget menesztett Varsóba, hogy az ottani francia követtől, Béthune márkitól szerezzen anyagi támogatást.
    Jóllehet, a hős asszony bátran kitartott a császári erőkkel szemben, a hónapok előrehaladtával a magyarországi események egyre valószínűbbé tették vállalkozásának kudarcát. Thököly fél év után ugyan kiszabadult a nagyvezír fogságából, ám nem tudott elegendő katonát gyűjteni ahhoz, hogy áttörje a munkácsi ostromgyűrűt, mi több, 1686–87 fordulóján erre már az oszmán hadvezetés sem volt képes. Buda keresztény kézre kerülésével a török hadak defenzívába vonultak vissza, a Szent Liga nagyharsányi diadala (1687. augusztus 12.) után pedig a Porta szárazföldi csapatai már kiszorultak Magyarország és Erdély területéről. Az egykori hódoltság apró „szigetecskékre” zsugorodott össze, melyek egy-egy jelentős, még török uralom alatt álló erősség – például Várad, Eger, vagy Temesvár – körül maradtak fenn, megfelelő utánpótlás híján azonban ezen várak kapitulációja is csak idő kérdése volt.
    Miközben Antonio Caraffa tábornok az eperjesi vésztörvényszék kegyetlenkedésein keresztül is igyekezett nyomást gyakorolni Zrínyi Ilonára – a koncepciós perek elítéltjei közül ugyanis többeket azzal vádoltak meg, hogy kapcsolatban álltak a grófnővel –, a császári hadak visszafoglalták Egert, és 1687 novemberében ismét kísérletet tettek a két éve ellenálló erősség meghódítására. A hős asszonyt ezúttal sem törte meg a fegyverek zaja, a hosszú ostrom miatt azonban a várban súlyos élelmiszer- és lőszerhiány lépett fel, ráadásul Zrínyi Ilonának azzal is számot kellett vetnie, hogy az oszmánoktól és férje „bujdosó” seregétől távol, fizetésképtelenül valójában nem maradt értelme a további ellenállásnak.
    Ezzel magyarázható, hogy 26 hónap után, 1688. január 14-én a hős asszony végül beleegyezett Munkács kapuinak megnyitásába, ahová a Caraffa tábornok vezette Habsburg csapatok három nappal később vonultak be. A császáriak Thököly uralkodói jelvényeinek lefoglalásával de iure is véget vetettek a néhai felső-magyarországi fejedelemség fennállásának, ennél azonban sokkal drámaibb volt az a változás, ami Zrínyi Ilona és a Rákóczi-gyermekek sorsában következett be. Munkács elfoglalásával és a család őrizetbe vételével ugyanis I. Lipót érvényesíteni tudta I. Rákóczi Ferenc végrendeletét, melynek értelmében Julianna és Ferenc az uralkodó gyámsága alá került. A Rákóczi-örökösökkel együtt Zrínyi Ilonát is Bécsbe hurcolták, az édesanya tartózkodási helyét azonban gyermekeitől távol, egy zárdában jelölték ki. Mint ismeretes, Thököly Imre később a zernyesti ütközetben foglyul ejtett Donatus Heisler tábornokért cserében kiváltotta feleségét a Habsburgok őrizetéből, így a hős asszony – férje sorsában osztozva – számkivetésben, Nikomédiában fejezte be életét.
    /Forrás : Rubicon, Szerző: Tarján M. Tamás/

  • Succubus Lilith

    gabriel 2024 január 19 5:35 de.

    Feltunt neked Gabriel, hogy a kopasz rendor hasonlit Rakosi elvtarshoz?

    Ahhoz miccosz, hogy a mi (te, Rodeo, Bendeguz, Elemer, es en) hibank, hogy a KMH regi hozzaszoloit nem erdeklik se a cikkek, se a hozzaszolasok?
    El kell zarandokolnom Mekkaba talan?
    Te a Siratofalhoz mesz?

  • RODEIO

    IROD:

    „”még egyszer elolvastalak benneteket! be kell vallanom egy árva szót sem értek belőlük!””

    ez jó volt, végre egy öszinte mondat
    Nagyon meglepödtem volna ha másképp van

    Akkor nem védenéd itt görcsös eröszakkal a marxista hittanok téziseit, közben pedig ugy tünik, hogy teljes tudatában vagy a globalista elit totalitárius diktatura kiépitésének folyamatával

    Ember!
    A „dialektikus materializmusnak” semmi köze a marxista „borderline szindromához”
    Sajnos erre valóban az az egyetlen gyógyszer amit magadtól megtaláltál:
    Wagner töméntelen Whisky-vel
    és még valami, kiirod magadból a bennrekedt kinzó gyötrelmeket

    Még mindig sokkal, de sokkal jobb és sokkal szociálisabb, mint azok receptje, akik katedrát szerezve maguknak a kezük közé került tanulókon élik ki beléjük szorult szindrómájukat! Meg röplapoakt szórnak szét egy idegen országban arról, hogy az egykori hazájukat, ahol tévedésböl meglátták a napvilágot azt gyülölni kell abban a harmadik országban

  • Elemér

    Még egy cikket hoznék, ha az istenek is ugy akarják, hogy megjelenhet itten is
    Azoknak a akik mindenerejükkel a magyar multat feketítik, és a nyugati felsöbbrendesügü (gyarmatositó) eszméket nyomatják – igazolásként hogy a magyarság egy másodrangu, cselédsorra való csürhe, akinek nem lehet más válsztása mint a szolgaság:

    szóval:

    EstHajnal CsillagBoldogasszony lélekölelő kör

    ·
    50.000 KÖTETNYI CORVINA
    Értéke akkor volt 1000-2000 arany/db!
    Brassicanus német tudós Mátyás halála után néhány évvel még járt a híres könyvtárban és ámuldozva így írt: „Megtekintettem az összes könyveket. Mit is mondok: könyveket? Mindegyik könyvet kincsnek mondhatnám. Számtalan latin, görög és héber könyv állott előttem, a miket Mátyás óriási pénzen Hellász belsejéből hozatott. Láttam az apostoli kánonoknak egy megbecsülhetlen példányát, a cyrenaei Theodoretus teljes zsoltár-magyarázatát, Aranyszájú szent János, Arthanasius, Cyrillus, Nazianzi Gergely, Nagy Basilius műveit. A költőket, szónokokat, bölcsészeket és történetírókat, kiknek munkái tömegesen állottak előttem, nem is említem.”[forrás?] Mátyás fiát Corvin Jánost kötelezték arra, hogy könyveket csak az országnagyok beleegyezésével vehessen ki a könyvtárból. [II. Ulászló kezdte a könyvek elajándékozását, számos darab került így a bécsi udvari könyvtárba. II. Lajos folytatta a könyvek elajándékozását.[5]
    Csapodi Csaba szerint: Mégis, legalább mennyiségben, a könyvtár zöme még együtt volt akkor, amikor Szulejmán szultán 1526-ban bevonult Budára. Pestet, Budát elhamvasztotta, de a királyi palotát megkímélte ettől a sorstól. „Mivel benne tartózkodott, nem tartotta illendőnek a fölégetését.” De „a nyomorult királynak a várban levő tömérdek kincsei, házi berendezése, ágyúi, ágyúgolyói lefoglaltattak”. A tömérdek elhurcolt zsákmány közt kellett lenniük a Corvina Könyvtár díszes köteteinek is, mert ettől kezdve sorra bukkannak föl korvinák Konstantinápolyban, és a végső maradványokat 1862-ben a Magyar Tudományos Akadémia egy küldöttsége megtalálta a szeráj helyiségeiben. Ezek egy-két kivétellel ma szultáni ajándékként Budapesten vannak.
    Marsigli tudva a Budán lévő keleti könyvtár létezéséről, annak maradványait próbálta megmenteni, amelyre a főmecsetben rá is akadt. Emellett a Corvina maradványait is megtalálta; az eredeti 50.000-nyi kötetből az épen maradt és szétszaggatott könyvek száma 800 volt Buda visszavételekor. Ezekből Rabattá 300-at Bécsbe küldetett. Marsigli néhányat megtartott magának, Petelio császári könyvtárnokot pedig arra kérte, állítsa össze a Bécsbe küldött könyvek jegyzékét. ez azonban nem készült el soha.
    A Bibliotheca Corviniana 2005-ben felkerült az UNESCO világ emlékezete program listájára. Ma már 216 korvina ismert, a világ minden tájáról. Magyarországon csak 53 mű található. Az Osztrák Nemzeti Könyvtár 39 kötet tulajdonosa, a különböző olasz könyvtárakban 49 darab található, a többi francia (7), német (😎, angol, török és amerikai gyűjtemény tulajdona.[9]

    https://history.karpat.in.ua/?p=2160&lang=hu
    Áldás Reátok Csillagvirágaim 🤍🤍🤍🙏🙏🙏🌟🌟🌟
    A világ egyik leghíresebb könyvtára volt a Mátyás királyé – Karpat.in.ua

  • gabriel
    2024 január 20
    10:10 de.
    RODEIO

    IROD:

    „”még egyszer elolvastalak benneteket! be kell vallanom egy árva szót sem értek belőlük!””

    „ez jó volt, végre egy öszinte mondat
    Nagyon meglepödtem volna ha másképp van

    Akkor nem védenéd itt görcsös eröszakkal a marxista hittanok téziseit, közben pedig ugy tünik, hogy teljes tudatában vagy a globalista elit totalitárius diktatura kiépitésének folyamatával”

    nekem is neked is van egy véleményünk, egy azaz nem több, tehát te velem vitázol és amit én írok azt annak érdekében, hogy neked legyen igazad, szépen kifacsarod

    {tehát te nem vagy Deus ex machina, hanem egy a sok szerencsétlenből, akik assziszik megfogták az isten lábát, a világ néz tágranyílt szemmel, és röhög, egy jottányival sem vagy különb, mint Yuval Noah Harari, Klaus Schwab, Javier Milei, Jaimy Diamond}

    „Ember!
    A „dialektikus materializmusnak” semmi köze a marxista „borderline szindromához””

    állítod te, de ki vagy te, hogy anélkül, hogy a címlapját elolvastad volna egy tudományos írót lepocskondiázz?
    Sajnos erre valóban az az egyetlen gyógyszer amit magadtól megtaláltál:
    Wagner töméntelen Whisky-vel

    nekem az a zene amit én hallgatok az nem gyógyszer!!! az létem inherens valója, ha tetszik ez neked vagy nem, és arról hogy mit és mikor iszok arról csak annyi tudomásod van amit én magam leírok, azaz nem kábítószerként, bár a nemzetközi zöldek most sok minden után az alkoholról is kiderítették, hogy árt,

    és még valami, kiirod magadból a bennrekedt kinzó gyötrelmeket
    és, nem kiírom magamból, hanem megcáfollak amire te csak személyeskedést egy jottányi érv nélkül kürtölsz bele a légbe

    valahol azt hallottad (mindegy hol és kitől), hogy „az” márpedig rossz! dehát ki az az Isten által felkent Vátesz aki ha valamire aszongya az rossz, azt mindenkinek követnie kell?
    manapság is zajlanak események és ezekről is sokféle dolgot lehet olvasni és hallani meg látni mindegyik a saját előadását tartja valósnak minden többi fake news {szerinte} de vannak hangosabbak és vannak akiket el lehet nyomni, mert az érdekek a koszos anyagi érdekek

    nem vagy jó vitapartner, nagyon nehéz isteni kinyilatkoztatásként előadott agyficamokkal vitázni,
    itt és most is nem vitázok, kijelentek!

    de azért -remélem- jól vagy?

  • Lilith

    as you like it

  • Succubus Lilith

    A forditas gepi, es lehetne rajta javitani, de faradt vagyok es ideges… Ha beengedik, jon majd a tobbi resze is:

    Az alábbi egy Kanadai indián (vagy fél-indián) irása 5 részben.

    Első rész:

    Az ellopott föld rothadó mítosza

    A baloldal a démonok fészke, és ki kell takarítani.

    ELIZABETH NICKSON

    A baloldal mindent megmérgez. Valami valamennyire hihető dologgal kezdik, földvédelemmel, klímavédelemmel, de a vége mindig káosz és pusztítás lesz, és mindig a gazdagok gazdagodnak meg a szegényeken. A zöld energia a legnagyobb vagyonátcsoportosítás a szegényekről a gazdagokra a középkori bekerítések óta.
    (https://hu.wikipedia.org/wiki/Beker%C3%ADt%C3%A9sek)

    Az elmúlt hónapban világossá vált, hogy az egyetemi ösztöndíj a tolvajok és hazugok óvodájává vált. Semmit sem lehet elhinni. Ahogy egy neves üzleti podcaster mondta a héten: „a továbbiakban azt kell feltételeznünk, hogy minden doktori értekezés plagizált. Innentől kezdve be kell bizonyítani, hogy nem az’. Nem lehet duplikálni a tanulmányokat sem. Ezek mind az aktivisták által kreált fantáziák. Minden, ami egy laboratóriumból kijön, és a kormányzati politikát táplálja, egyszerű valótlanság, amely arra szolgál, hogy a tanulmányt finanszírozó aktivista csoportot gazdagitsa. Ahol én élek, ott megpróbálták leállítani a fakivágást egy olyan égbekiáltó hazugság alapján, amelyet a Wikipédia első mondata cáfol meg az állítólag veszélyeztetett fáról.

    Abszurdisztánban élünk. A definíció szerint.

    A klímatudomány ma már egyenesen hazugság. Lehet, hogy van mivel foglalkoznia, de a tudományt olyan mértékben propagandizálták, hogy minden gondolkodó embernek hazugságnak kell tekintenie. A COP 28-on minden egyes ország a legszélsőségesebb forgatókönyvet használta biztosnak, és erre alapozta a tervezését. (Hivatalosan a COP 28 az UNFCCC részes feleinek konferenciája a COP 28. ülését jelenti. A COP-on üzleti vezetők, éghajlati „tudósok”, őslakosok, újságírók és érdekelt felek vesznek részt). Az IPCC (Éghajlatváltozási Kormányközi Testület) a legszélsőségesebb, RCP 8.5 forgatókönyv valószínűségét 5%-osnak, nem pedig 100%-osnak tartja. [Az RCP a Representative Concentration Pathways (reprezentatív koncentrációs útvonalak) kifejezés, amely a lehetséges jövőbeli üvegházhatású gáz- és aeroszol-kibocsátási forgatókönyveket ábrázolja.] Több száz milliárd dollárt fognak kidobni erre a hazugságra.

    Még 2018-ban is az RCP 8.5 valószínűsége nem is 5%, hanem 0% volt, mivel a szén-dioxid-kibocsátás csökken.

    A nemek közötti egyenlőség őrületéhez nem is nyúlok; a kasztrált gyerekek elég ahhoz, hogy minden épeszű embernek hányingere legyen. Akárhová nézünk, az éghajlattudomány, a feketék tanulmányozása, a biológia, minden tudomány szennyezett, az ész és a tények kidobva az ablakon, a „győztesek” aztán ellopják az ötleteket, elkenik a tudományt, és eltiporják a jövőt, tönkretéve egy nehezen kiharcolt kultúrát. És valódi görög fúriák védik ezt a szemetet. Ahogy egy barátom mondta nemrég, az aktivista 20-30 évesek csoportja a leggonoszabb, legmérgezőbb emberek a bolygón. Bármivel megvádolnak, és végig hazudnak. Bárkivel leszámolni, akinek nem elfogadott a véleménye, az a teljesítmény csúcsa, különösen, ha a támadásod hazugságon alapul.

    Ahol én lakom, egy egész regionális újságlánc megy tönkre a milliós támogatások ellenére. A helyi újságok mindegyike baloldali gondolkodással van szennyezve, még egyet sem tudok felvenni, annyira mérgezőek. Ha meglátom az állványon, a szemem elkerekedik. Az olvasók többsége egyetért, ezért haldokolnak. A média nem a digitális meg miegymás miatt haldoklik, hanem azért, mert átvette a hatalmat a baloldal, amely naponta ontja magából a hazug, rágalmazó mérget, ami tönkreteszi az életünket. A gazdaságunk nem a globális ellenszéllel küzd, vagy bármilyen istenverte kifogással, amit most a tévében lévő idióták használnak, hanem azért haldoklik, mert a baloldal megfojtotta. Ahol én élek, az a szépség és az öröm szikrázó csillagképe lehetne, ehelyett egy komor szovjet börtön, tele öreg emberekkel, akik évről évre gyorsabban halnak meg. És egy ugyanilyen zord, büntető, költekező, marxista vezet, akit mindenki utál. Ha tiltakozol, az életed sárrá válik, a „sajtóban” rágalmaznak, és senki sem áll szóba veled. Ha gyerekeid vannak az iskolában, akkor sok szerencsét ahhoz, hogy az okos gyerekednek ajánlólevelet kapj egy tanártól a főiskolára. A polgárokat elhallgattatják.

    Nem tudunk növekedni a ránk kényszerített szabályozások miatt. Minden évben egy új átkozott ügy, a szén-dioxid-kibocsátás mérséklése a világ legerdősödőbb területein megduplázta, sőt megháromszorozta a lakhatás költségeit az elmúlt tíz évben. Annyi ember van az utcán, hogy az állam által támogatott korai halált ajánlják fel nekik. Fentanilt adnak a gyerekeknek az iskolákban, és senki sem mondhatja el a szüleinek.

  • Succubus Lilith

    2. rész:

    És persze az indiánok. A Földet Vissza mozgalom azért épül, mert senki sem vitatja. Ez azt jelenti, hogy az indiánok (értsd: a kemény baloldal) a több tíz-, ha nem százmilliós értékű tengerparti ingatlanok „visszaszolgáltatását” követelik, méghozzá ingyen. Az ok: lopott.

    A rasszizmus a legmérgezőbb vád, amit bárki az ellenségre zúdíthat, és a baloldal bőkezűen használja. A faji hovatartozás kíméletlen, lelkiismeretlen kihasználása tönkretette a fekete közösséget, tönkretette az indiánok életét, az ígéretet nyomorúsággá és szegénységgé változtatta. Manapság senki sem megy egy indián közelébe. Túl veszélyes, nincs miről beszélni, nincsenek közösségi érdekek, kivéve persze, ha gonoszul kihasználják őket a politikai hatalomért. Az általam ismert több ezer ember közül kevesebb, mint öt volt már rezervátumban, vagy evett indián házban, vagy meghívták a tanácsba. Miért? Mert ezek a legrosszabb helyek a civilizált világban. Olyan, mintha egy szovjet-oroszországi reménytelen városba mennénk. Mélyszegénység, szörnyű utak, semmi zöldség, és reménytelenség. Vannak indián barátaim fantasztikus ötletekkel, amiket ezer év alatt sem fognak megvalósítani. Ez egyenes következménye a baloldal tevékenységének, az amerikai őslakosok kíméletlen kihasználásának.

    Régen nem így volt. Jamie és az én családom négy őslakos törzs vérvonalát hordozza. A legidősebb fia metis státuszú, és egészen külön, a dédnagymamája telivér assiniboine volt. Az 1700-as évek végén az egyik ősöm Joseph Brant mohawk családjába házasodott be, és a dédnagyanyám unokatestvére volt a híres mohawk költő, Pauline Johnson. A dédnagynéném a Blackfootok közé házasodott. Pauline mellrákban halt meg az 50-es éveiben, plusz le volt égve. Dédnagyanyám és barátai ápolták a betegsége alatt, eltemették, és szobrot állítottak neki Vancouver dicsőséges Stanley Parkjában. Mindez rasszistának hangzik? Az indiánok 100 évvel ezelőtt a mi világunk részei voltak. Jártak ki és be a házainkba. Élveztük a jelenlétüket, voltak indián barátaink, partnereink, családtagjaink. Most viszont rezervátum-börtönökben vannak bezárva, amelyeket a világ legrosszabb politikai szereplői hoztak létre. Miért? A baloldal bűzlő mérge miatt.
    Ahol győznek, ott nyomort, szegénységet és halált okoznak.

    Nem tudom, ismered-e az indiánokat, voltál-e a rezervátumaikban, a házaikban, vagy ültél-e már a tanácsban. de ők a legédesebb emberek, akikkel találkoztam, kedvesek, empatikusak, pokolian viccesek és éles eszűek. Ha a helyükben lennék, azt hiszem, csatlakoznék a marxista gáncsoskodáshoz, ez lehetséges. De egy vékony ék, és az egész világod szarrá válik.
    Ez volt a választásuk: Angolszász-protestáns-fegyelem vagy marxista szélhámosság. Bármelyik törzsbeli demagóg, aki a hatalomra verekedte magát, és a marxista trükközés mellett döntött, meghatározta a jelenüket. Sok őslakost ismerek, akiket ezek a demagógok ejtettek csapdába.

    Ez beszennyezte a kultúránkat. Vállalkozást akarsz indítani? Ott van a klímacsalás, a természetvédelmi trükk, a vízhiányos turpisság, az alacsony költségű lakások, amelyek soha nem épülnek meg, és végül az indiánokkal való ravaszság. Az itteni indiánoknak jóvá kell hagyniuk a földhasználatot. Ha bármit mondasz ezek ellen, nem építhetsz, nem üzemeltethetsz, nem kereshetsz pénzt. Még akkor sem, ha „adakozni” akarsz, és egy olcsó lakónegyedet akarsz kialakítani. Húsz évvel később még mindig valami nyavalyás érdekcsoportot fizetsz ki, amit a baloldalt finanszírozó hülye felső-középosztálybeli nők állítottak fel. Barbra Streisand például több reményt, több életet tett tönkre, mint bármelyik gyarmatosító. Ő és hülye barátai, akik a 80-as években a Csendes-óceán északnyugati részén jachtoztak, meglátták a szépségét, és úgy döntöttek, hogy „megvédik”, a névtelenül finanszírozott Tides Alapítvány bűzével borostyánba zártak minket, egész negyedeket hagyva drogosnak és nyomorultul, reménytelenül.

    Valószínűleg nem olyan joghatóságban élsz, ahol figyelsz a polgári politikára vagy a fejlesztési engedélyekre. De garantálom neked, hogy minden egyes ötletet, ami valakinek van, éppen ma, ebben a pillanatban öli meg a bürokrácia. Azért botladozik az te városod vagy megyéd, azért van, hogy minden csúnya és pusztuló, ócska épületek, tönkrement utak, utcán élő emberek, drog- vagy alkoholfüggőség minden családban, mert a bürokráciánk megpróbál minket a kőkorszakba visszaszorítani, az éghajlat, az indiánok és a társadalmi igazságosság álságos segítségével.

    Ahol én élek, ott az indiánok átverése már eléggé előrehaladott állapotban van, de el fog jönni oda, ahol ti vagytok, és tönkretesz minden helyi gazdaságot, ahová behatol. Mindez az „ellopott föld” előfeltevésen alapul.

    Ezért felsorolok huszonöt égbekiáltó hazugságot a lopott földről. Minden alkalommal, amikor valami mocskos 20 éves azt mondja, hogy ellopták az amerikai őslakosok földjét, használjátok ezt. Tartsd meg. Küldd körbe. Olvasd fel a városi gyűléseken.

  • „A történelem ismerete nélkül nem érthetjük meg igazán önmagunkat sem” – fogalmazták meg nálam okosabbak. Dalaink értéséhez nem szükséges magasabb tanulmányokat folytatni sem. S ha benned érzelmeket kelt, az is valami:
    .

  • Ja, s ha dal. Ilyen is volt Budapesten, a Puskás Arénában, 2023. október 14-én:
    .

  • GYURIO Jan.17, 5;28 de;

    De vajon miert nem lenne mindenki hajlando elismerni MINDENKI, az az minden emberi-leny elzalogosithatatlan jogait, lehetosegeit vilagszerte, minden kivetelek-nelkul?????

    Miert a megkulomboztetes, a gyulolet es gyulolkodes a legkegyetlenebb fizikai eroszak ,fegyveres agressziok elismerese es terjesztese nelkul ????????????????

    Lenne valaki is kepes es hajlando arra valaszt nyujtani, persze az itteni rendszeres gyuloletek hianyaval.

    Legalabb is valaki probalna azt?

  • Succubus Lilith

    Na jo, akkor kuldom a tobbi reszt is.

    3. rész

    A “Not Stolen, the Truth About European Colonialism in the New World”, Jeff Flynn-Paul tollából, a Post Hill Press-től, módszeresen a földbe döngöli a bolygó minden hülye, történelmileg téves állítását, minden kis baloldali hazudozónak.

    Tekintsük át, az én és a ti lelki békétek megnyugtatására, a történelem tényeit, a tényleges matematika és ész által megállapított tényeket, valamint rasszista népirtó mániákus alapítóink írásait és véleményét.

    Egy megjegyzés; Flynn-Paul, mint a legtöbb modern történész, lekicsinyli a kereszténység átható napi befolyását, ahogyan azt mindenki gyakorolta, akinek az írása következik. Végül, amint belépsz a való világba, mint tényleges felnőtt ember, felnőtt felelősséggel, már nem csodálkozol az ember kegyetlenségén, mármint minden férfi és minden nő, őslakos és nem őslakos. Lehetünk versengő, kapzsi, kéjsóvár, kegyetlen idióták, 10%-unk pedig könyörület és lelkiismeret nélkül való. Az emberi élet egy örökös harc azért, hogy megállítsuk ezt a tíz százalékot abban, hogy ne tegyen tönkre minden jót. A tizenötödik és tizenhatodik század sem volt másként. Az Újvilág a legprimitívebb kalandorokat vonzotta, akiket csak el lehet képzelni, miközben a Nagy Misszió a legbátrabb „szentjeit” vonzotta. Mindenki, aki akkor élt, sok időt töltött azzal, hogy elmeneküljön a mészárlások, a kizsákmányolás és a nyomorúság elől, amit az erősek okoztak a gyengéknek. Van egy naplóbejegyzésem a pennsylvaniai határvidéken élő őseimtől; házukat éjszaka gyilkos indiánok vették körül, a harci kiáltások, a férj és a férfiak elmentek valamilyen feladatra, a nők és a gyerekek meg voltak győződve arról, hogy meg fognak halni, olyan kínzások után, amelyeket csak az indiánok tudtak elképzelni. Vannak más családtagok naplóbejegyzései is a 18. századból, amelyek annyira tele vannak a „vörös ember” dicséretével és szeretetével, hogy érzelgősségükben zavarba ejtőek. És ezek prominens emberek voltak, nem „aktivisták”. Az összes alapító írásaiban megtalálható az őslakosok iránti szeretet és tisztelet. Itt kiemelek néhányat, de meg kell venned a könyvet. Elmédet át fogja mosni, és józanságot hagyva maga után.

    Flynn-Paul sok oldalnyi részletes végjegyzetet gyűjtött össze. Erősen ajánlom a könyv megvásárlását és lenyűgöző kutatásainak átolvasását. Az alábbi pontok mindegyike az ő munkájából származik, és sok az ő szavaival van megfogalmazva.

    1. Kolumbusz írása Izabellának: „Felséged azt hiheti, hogy nincs jobb és szelídebb nép a világon. Felségednek örülnie kellene, hogy hamarosan keresztények lesznek, és hogy megtanítják őket az Ön országának jó szokásaira. Jobb nép nem létezhet, és mind a nép, mind a földek olyan mennyiségben vannak, hogy nem tudom, hogyan írjam le….. Ismétlem, hogy csodálatosak a dolgok és a nagy falvak ezen az Española-szigeten, amelyet Bohiónak neveznek. Itt mindenkinek szeretetteljes a modora és szelíd a beszéde, ellentétben a többiekkel, akik fenyegetőnek tűnnek, amikor beszélnek. Mind a férfiak, mind a nők jó termetűek. Igaz, hogy mindannyian festik [magukat] …”

    2. Kolumbusz ahelyett, hogy a jóvátehetetlen faji alsóbbrendűséget hirdette volna, inkább azt szorgalmazta, hogy szellemi, faji és társadalmi egyenrangúként fogadják be őket az európai társadalomba … később Izabella és örökösei számos indián családot nemessé tettek, egyenrangúvá téve őket a saját arisztokráciájukkal. Hasonlóképpen unokatestvérem, Pauline Johnson is ünnepelte és szórakoztatta az angol udvart.

    3. A Kolumbuszról mint tömeggyilkosról alkotott elképzelés egy de las Casas szerzetes polemikus írásaiból származik, akinek Az Indiák Elpusztításáról című műve 1542-ben az indiánok jó bánásmódjáról és megőrzéséről szóló új indián törvények 1542-es elfogadásával fizetett. Új-Spanyolországban a kényszermunkát felváltotta a bérmunka. Valójában De Las Casas nagy tisztelője volt Kolumbusznak, az indiánok védelmezőjének tekintette.

    4. Az az elképzelés, hogy az első kapcsolatfelvételkor hárommillióan éltek Hispaniolán, abszurd; a földművelési módszerük annyira primitív volt, hogy minden reálisan gondolkodó szerint a népesség inkább 200 000 fő lehetett. Minden, az őrült „történészek” által állított népirtás objektíve csak egyötvened annyira súlyos, mint amennyire állítják. Egyéb tényezőkkel együtt ez a népirtás 90 százalékkal csökken a betegségek és az eléggé állandó belső háborúskodásuk miatt az indián törzsek között.

    5. Ward Churchill becslése szerint Amerikában a 125 milliónyi indián száma lecsökkent 90 százalékkal 500 év alatt, akiket a spanyolok, majd az angolok és a franciák aprítottak halálra. Ez mélységesen sértő, hazug, baromság. Nem volt több tizenöt-húszmillió ember egész Amerikában 1500-ban. A mezőgazdaság nem volt elég fejlett ahhoz, hogy ennél nagyobb népességet eltartson. A „városok” az aztékokon kívül csak néhány száz embert tartalmaztak. És a következő 500 év alatt meghalt több százezer halottnak a 90 százaléka természetes okok miatt halt meg, mint például betegségek és belháborúk. Minden törzs időszakosan háborúban állt a másikkal. A fiatal férfiakat elsősorban harcra, majd csak később vadászatra képezték ki. Az erőforrásokért folytatott versengés nem „fehér” tulajdonság.

    6. Észak-Amerikában az indiánok és a többi „faj” aránya ugyanolyan arányban áll, mint az 1700-as években. Figyelembe véve az Amerikában letelepedő más fajokból származó népesség szédületes növekedését, ez azt jelenti, hogy ma több nagyságrenddel több őslakos él, mint a történelem bármely más időszakában. Továbbá az európaiak továbbra is kisebbségben vannak minden olyan régióban, ahol 1491-ben sűrűn éltek őslakosok.

  • Succubus Lilith

    4. rész

    7. Az európaiak által a 16. században rabszolgasorba taszított őslakosok és afrikaiak száma mindössze néhány ezer volt, míg az iszlám világ már milliókat rabszolgasorba taszított az évezred nagyobbik felében. A rabszolgaság nem fehér találmány volt. Egyetemes ragály volt.

    8. Észak-Amerikába való első megérkezésük idején az őslakosok sűrűsége tíz négyzetkilométerenként egy volt. A Nagy-tavakat körülvevő területen számításaim szerint a sűrűség egy irokéz volt 25 000 hektáronként. Angliában 1500-ban négyzetkilométerenként tíz ember volt a sűrűség. Anglia abban az időben sokkal hatékonyabb élelmezési rendszerrel rendelkezett, mint a néhány őslakos termelő törzs, és több százszor több kalóriát termelt négyzetkilométerenként.

    9. Ugyanaz a folyamat, amely a római kor utáni Európában megzavarta a népességeket, nyilvánvalónak tűnik az azték kor utáni Mexikóban is. Az új technológia passzív, az őslakosok által azonnal kívánt hatásai alkudozáshoz, a régi vallási kultuszok betiltásához és a régi őslakos (és gyilkos) rivalizálás enyhüléséhez vezettek.

    10. Az újvilági társadalmak nagyjából 4500 évvel voltak lemaradva Kína, az iszlám, India és Európa mögött. Az aztékok a spanyol partraszállás idején a világ valaha látott legnagyobb emberáldozat-kultuszának szorításában éltek. Ennek ellenére az azték városok hatalmasak, kifinomultak és számosak voltak, művészetekkel, adórendszerrel, képírással, finoman készített arany- és réztárgyakkal, valamint kiváló minőségű kerámiával díszítettek. Intenzív teraszos gazdálkodást folytattak, és rendkívül termékeny úszó kertjeik voltak. Ugyanakkor a sumér UR városhoz hasonlítottak, Kr. e. 3000 körül. Politikai rendszerük megegyezett a sumérokéval, egy erős királyon, nem pedig parlamentáris demokrácián alapult. Csillagászatuk lenyűgöző volt, de nem volt fejlettebb, mint a sumér. Az aztékok rendelkeztek kerékkel, de csak játékra használták.

    11. Ugyanez igaz a Mississippire és az USA délnyugati részére is. Az észak-amerikai őslakosoknak nem volt vasolvasztójuk, római joguk, a görög találmány, a pénzérme, a középkori kódex (könyv), az arabok által feltalált váltó, a kínai találmány, a puskapor. Nem rendelkeztek európai ágyúval, óceánjáró hajók építésének képességével, szemüveggel stb. sem. De ha egyszer bemutatták nekik, akkor akarták ezeket.

    12. Ez, valamint a törékeny államok, a sebezhető élelmiszerellátás és a technológiai primitivizmus miatt ezek a kultúrák felbomlottak a „modern” találmányok előtt, amelyek annyira csábítóak voltak, hogy sok őslakos törzs összecsomagolt, és az Európából jöttek települései közelébe költözött, és letelepedett, hogy kereskedjen és gazdálkodjon. A fémszerszámok, a lőfegyverek és az európai élelmiszertermelés sokkal könnyebbé és biztonságosabbá tette az életüket. A törzsek közötti, földekért folytatott háborúk, amelyek évezredeken át megtizedelték a fiatal férfiak számát, egyre gyakoribbá váltak.

    13. A Pax Hispanica olyan békét hozott Mexikó és Dél-Amerika számára, amely emberek százezreit mentette meg a fogságba eséstől, a kínzástól, a rabszolgaságtól, az emberáldozattól és a menekültstátusztól.

    14. Sok éven át baloldali akadémikusok megpróbálták tagadni az egyre gyarapodó bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy az Egyesült Államok délnyugati részén élő indiánok – beleértve a gyakran fetisizált hopikat is – valójában kannibálok voltak. Az elmúlt évtizedekben azonban az emberi ürülék molekuláris, törvényszéki szintű elemzésére való képességünk, ha úgy tetszik, megadta a bizonyítékot. Továbbá, amint arról a Seattle Times 2000-ben beszámolt: a délnyugaton szétszórtan található 40 lelőhelyen olyan emberi csontokat találtak, amelyeken a lemészárlás és a főzés jellegzetes nyomai láthatók – ezek a jelek kannibalizmusra utalnak.

    15. Ma már feltételezik, hogy az amerikai délnyugat sziklákon élő anasazi népe azért építette otthonát ilyen félreeső helyekre, mert a szomszédos alföldre költözött kannibalista csoportok aktívan vadásztak rájuk.

    16. Az embereket sokféle okból áldozták fel az indiánok, többek között a sok isten kiengesztelésére az ünnepeiken. Az amerikai indiánok csecsemőket áldoztak fel a törzsfőnök túlvilági életéért, az ezt végző szülők kitekerték a csecsemő nyakát, a törzsfőnök lábához helyezték, kijöttek a tipiből és nemessé tették őket. Egész Amerikában egymás és az európaiak szörnyű kínzásának jelenetei bukkantak fel.

    17. Hiteles szaktekintélyek úgy vélik, hogy az azték fővárosban az emberáldozatok száma meghaladta az évi húszezret, a szatellitvárosokban pedig kisebb, de még mindig jelentős számban áldoztak. Ha az azték fővárosban, Tenochtitlanban 1491-ben mintegy kétszázezer ember élt, akkor ez arra utal, hogy évente a város lakosságának 10 százalékának megfelelő számú foglyot és rabszolgát áldoztak fel. Holttestük nagy részét feldarabolták és élelmiszerként szétosztották a lakosság tagjai között, gyakran társadalmi státuszuktól függően. Az azték főváros fő koponyafalát a közelmúltban régészek újra feltárták, és megmérték a méreteit. Több mint 110 láb hosszú, 40 láb széles és 15 láb magas volt, amikor a spanyolok megérkeztek. Én személy szerint igyekeztem volna egy spanyol szolgája, sőt rabszolgája lenni.

    18. A mexikói indiánok által 1520-ban elfogott spanyolok legelső csoportját a bennszülött szövetségeseikkel együtt rituálisan lemészárolták és megették. Amint arról a Guardian 2015-ben beszámolt, egy tizenöt spanyolból, negyvenöt gyarmati katonából, ötven nőből, tíz gyermekből és „több száz bennszülött szövetségesükből” álló csoportot foglyul ejtettek és ketrecekbe zártak. Mint egy különösen felkavaró filmből vett jelenet, az európaiak és az elfogott indiánok közül naponta egy-kettőt véletlenszerűen kiválasztottak, és a többi fogoly szeme láttára borzalmas módon feláldozták őket. A holttesteket ezután feldarabolták és megfőzték, a húst pedig szétosztották a város lakossága között.

    19. Az indiánok tartottak rabszolgákat. Valószínű, hogy több afrikait tartottak rabszolgaként az indiánok, mint indiánt a fehérek. Szinte egyetlen akadémikus sem elég bátor ahhoz, hogy ilyen fontos témákban kutatást végezzen, azon egyszerű oknál fogva, hogy kollégáik nem akarják hallani a teljes igazságot az őslakosok által elkövetett rabszolgatartásról. Részben az emberáldozatok hatalmas piacának ellátása érdekében Mezoamerika a spanyol hódítást megelőző években a rabszolgapiacok hatalmas és jól dokumentált hálózatának adott otthont. Az az elképzelés, hogy a spanyolok vagy az angolok importálták volna a rabszolgaság intézményét az Újvilágba, teljesen nevetséges. A rabszolgaság nemcsak Mezoamerikában, hanem az Újvilág összes indián törzsében is széles körben elterjedt volt. A mai Kanada területén az amerikai őslakosok rendszeresen rabszolgasorba taszították egymást. A franciák ki tudták használni ezt a már létező gyakorlatot, rabszolgákat vásároltak az indiánoktól, és néha eladták őket a karibi piacokon – annak ellenére, hogy a francia hatóságok illegálissá tették ezt a kereskedelmet. A tizennyolcadik és a tizenkilencedik század eleji felemelkedésük során a birodalmi komancsok a rabszolgafosztogatást és a rabszolgakereskedelmet a gazdaságuk egyik alapelemévé tették, mígnem több száz mérföldes körzetben a rivális törzsek rettegésévé váltak.

  • Succubus Lilith

    5. rész:

    20. Az indiánokról fennhangon és tévesen azt mondják, hogy ők az eredeti környezetvédők. Azt az érvet állítják, hogy ha visszaadnánk a földet az indiánoknak, ők jobban vigyáznának rá. Magukra hagyva az őslakosok csoportjai egy fenntartható, környezetbarát idillikus társadalmat hoznának létre, olyat, amilyen az utóbbi években hipszter körökben divatos. Bob Hunter, a Vancouver Sun riportere és a Greenpeace egyik alapítója ezt a mítoszt terjesztette: „Ha a Föld beteg, az állatok is elkezdenek eltűnni. Amikor ez megtörténik, a Szivárvány Harcosai eljönnek, hogy megmentsék őket”. Az indiánok hagyományos ökológiai tudását szüntelenül emlegetik, és ami még rosszabb, a földhasználati perek során bizonyítékként fogadják el. „Az őslakosok Észak-Amerika összes földjének és vizének eredeti gondnokai, és kiterjedt tudásuk és gazdálkodási gyakorlatuk van, amely évezredekre nyúlik vissza” – hangzik a hiszékenyek mantrája.

    21. Az igazság némileg más. „[Hawaiin] tűzzel irtották az erdőket, állatokat telepítettek be, öntözéshez elterelték a patakokat, és az erdősített tengerparti területeket farmokká és füves területekké, a mocsaras területeket pedig halastavakká alakították át. Az eredmény: az endemikus madárfajok több mint fele kihalt. A hawaiiak egyes madarakat megettek, másokat pedig a ruházat díszítésére szolgáló tollukért öltek meg. Új-Zélandon a korai polinéz gyarmatosítók tizenhárom moafajra – kakasszerű, röpképtelen madarakra, amelyek közül az egyik férfiakon is túlmagasodott – a kihalásig vadásztak, majd figyelmüket a megmaradt kagylókra, halakra, fókákra és kismadarakra fordították.”

    22. Ami azt illeti: „Az ember mint vadász betörése az Újvilágba, valamikor tizenötezer és húszezer évvel ezelőtt, volt az oka a katasztrofális „újvilági pleisztocén kihalási jelenségnek”, amelyet a paleontológusok kimutattak a kövületekben. Röviddel azután, hogy az első „paleo-indiánok” megérkeztek az Újvilágba, nem kevesebb, mint harmincnyolc nagyemlős nemzetség tűnt el. Észak-Amerikában ezek közé tartozott az óriás lajhár, a rövid arcú medve, a tapír, a pekari, az óriásteknős, az amerikai gepárd, az amerikai oroszlán, a kardfogú macska, a farkasok, a tevék különböző fajai, beleértve a lámákat, a bölények több, mára már kihalt faja, a szarvasbika, a bokros rókák, a lovak, a mamutok, a masztodonok, az óriás armadillo, az óriás hódok, az óriás kondorok és az amerikai antilopok tizennégy fajából tizenhárom. Eközben Dél-Amerikában a tömeges kihalások a Kr. e. 8000 utáni időszakra koncentrálódtak, ami egybeesik az ember mint vadász nagyszámú megjelenésével az adott térségben. Dél-Amerikában ebben az időben nagy létszámú medve-, víziló-, láma-, kardfogú macska-, óriás lajhár-, víziló méretű armadillo-, teve- és orrszarvú populációk éltek. Ezek a fajok mindegyike eltűnt i. e. 6000 körül. Összességében minden száz kilogrammnál nagyobb dél-amerikai faj örökre eltűnt.

    23. A paleo-indiánok voltak felelősek az Újvilág összes nagyméretű megaállatának tömeges kihalásáért, jóval azelőtt, hogy a fehérek megérkeztek volna a partra. Amikor minden nap a túlélésről szól, az olyan filozófiai kérdések, mint a hosszú távú ökológiai kilátások háttérbe szorulnak.
    Például: Wisconsinban az indiánok úgy kihalászták a folyókat és patakokat, hogy kialakult egy szólás: „Ölj meg egy indiánt, ments meg egy süllőt. Ezt most a baloldaliak a rasszizmus példájaként használják, és nem az indiánok környezetvédő vicceként, ahogy eredetileg volt. Ennyire aljasak ezek az emberek.

    24. Az indiánok voltak az eredeti kommunisták? Beteg egyetemeink a nyugati tulajdonviszonyokat kezdettől fogva erkölcsileg szennyezettnek és kizsákmányolónak tartják. Patrick Wolfe, a „telepes kolonializmus” kitalálója még tovább ment, azt állítva, hogy az indián lét lényege a „kollektivitás”, vagyis a közös tulajdon birtoklása. Azt írja, hogy „a törzsi föld törzsi tulajdonban volt – a törzsek és a magántulajdon nem keveredtek. Az indiánok voltak az eredeti kommunisták”. Ez természetesen tévhit. D. W. Bushyhead, a Cherokee Nemzet főnöke 1881-ben a Kongresszusnak írt levelében azt írta: „Saját jog- és földbirtoklási rendszerünk csodálatosan megfelel népünknek. Az önöknek tett kijelentések, miszerint mi vagy bármelyik indián kommunisták lennénk, és a tulajdont közösen birtokolnánk, teljesen tévesek. Egyetlen nép sem féltékenyebb a személyes tulajdonhoz való jogra, mint az indiánok. A farmokon lévő fejlesztéseket el lehet adni, és gyakran el is adják; nemzedékeken át öröklődhetnek a családokban, és amíg birtokolják, addig nem támadhatják meg őket, és az elhagyás után két évig nem is lehet őket birtokba venni. Ezek a farmok és telkek gyakorlatilag ugyanúgy az egyének tulajdonát képezik, mint az önökét. Aki nem akarja megtartani, az bármely törvényes állampolgárnak eladhatja. Az egyetlen különbség az önök földrendszere és a miénk között az, hogy a föld nem lakott felszíne nem ingóság, amelyet eladhatnak és spekulálhatnak vele olyan emberek, akik nem használják.”

    25. Az Észak-Amerikában követelt „lopott” földek jellemzően vadászterületek voltak. A szigetet, ahol élek, ritkán használták lakóhelyként, de a különböző évszakokban nagy volt a kagylóhalászat. Jellemzően a falvakat félig állandó jelleggel hozták létre, itt legfeljebb néhány hónapig tartózkodtak. Amint a vadászat, a halászat vagy a kagylóhalászat befejeződött, az egész falut lerombolták, és mindenki továbbállt. A legtöbb földigénylés Kanadában és az Egyesült Államokban a földhasználatnak ezen a hamis előfeltevésén alapul. A földhasználat marxisták által vallott munkaelmélete szerint a föld csak akkor tartozik az emberekhez, ha „munkájukat adják hozzá”. Észak-Amerikában keves indián volt földművelő, még jóval a fehérek megérkezése után is. A Land Back (Földet Vissza) mozgalom egyenesen csalás. Még állandó, még kevésbé ideiglenes településekről sincsenek írásos feljegyzések. Amit az őslakos aktivistáktól tapasztalunk, az zsarnokoskodás, hazugság és kapzsiság.

    Az indiánjogi mozgalom szemérmetlen zsarolásnak tekinthető. Sőt, ez az ártatlanok aljas felhasználása a marxisták részéről, akik több generációval vetették vissza az őslakosok fejlődését, jólétét és boldogságát.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2024 január 20 7:27 du.
    (Gabrielnek)

    “állítod te, de ki vagy te, hogy anélkül, hogy a címlapját elolvastad volna egy tudományos írót lepocskondiázz?”

    Es mi van, ha elolvasta?

    “és, nem kiírom magamból, hanem megcáfollak amire te csak személyeskedést egy jottányi érv nélkül …”

    Na, itt megint sikerult megnevettetned engem. Ezt pont te irod, aki ervek es tenyek helyett halandzsazol, jobb esetben butasagokat irkalsz es semmit sem ertesz meg.

    ““ valahol azt hallottad (mindegy hol és kitől), hogy „az” márpedig rossz! dehát ki az az Isten által felkent Vátesz aki ha valamire aszongya az rossz, azt mindenkinek követnie kell? ””

    Nem kell, de ha minden orvos ugy tudja, hogy az alkohol mereg, akkor talan lehet benne valami, nem gondolnad?
    Hasonlitasz arra a korabbi kis kanadai ismerosomre aki szentul meg volt gyozodve arrol, hogy a marihonalja neki nem csak siman egeszseges, de egyenesen gyogyszer. Meg is latszott rajta, ugyanugy ahogy a te irasaid tartalman es stilusan is meglatszik valami.

    “nem vagy jó vitapartner, nagyon nehéz isteni kinyilatkoztatásként előadott agyficamokkal vitázni…”

    Ez a tipikus kommunista modszer: Vadold az ellenfeledet azzal, amit te csinalsz, vagy ami te vagy. 😊 😊

  • Succubus Lilith

    Shoot… Elfelejtettem a hosszu cikk forrasat megjelolni. En nehany reszt kihagytam es a hibakat kijavitottam mielott lefordittattam a DeepL forditoval.

    Itt van angolul:

    https://elizabethnickson.substack.com/p/the-putrid-myth-of-stolen-land?utm_source=post-email-title&publication_id=30495&post_id=140809678&utm_campaign=email-post-title&isFreemail=true&r=39tr0f&utm_medium=email

  • Ródeo11
    2024 január 20
    7:27 du.

    „”…állítod te, de ki vagy te, hogy anélkül, hogy a címlapját elolvastad volna egy tudományos írót lepocskondiázz?…”

    Én nem vagyok senki, de te bizony senki vagy – egy sötétben bujkáló senki, akinek van ugyanugy egy szavazata a világban, mint nekem, igen ez még igaz is lehetne …csak te nem mersz elöbüjni a furulyukadból, az árnyékból – maradsz egy fantazma. Fantaziávilágodat mégis nyomatod a nagyvilágba – leirtam, ennyi a tudományod neked is – csak nem fáj? Fájjon is, ahogy csak a csövön kifér ….

  • Rodeio

    na még egy zene ha az istenek is ugy akarják, megengedik

    Ezt halgassa a fotelharcos pufajkás magyargyülölö is, akivel amugy „komoly” háborut vivsz néha ott a virtuális donyeck táján – persze a fantazmagóriátokban – de mindkettötök egy és ugyanaz a „tudománya”(sicc!), és egyek vagytok magyargyülöletben is hiba nélkül

    Emlékszem ám nem felejtek, (pedig nincs Cavinton) mikor évekkel ezelött itt hösszájuskodtatok, hogy ki volt a laktanyában a nagyobb békepárti –
    Valahogy büdös volt az egész, olyan hazudozásnak tünt – és az élet beigazolta az igazamat!
    Akiknek egyformán marx az atyjuk, az istenük – azok magyargyülölök

  • Succubus Lilith

    na ha még egy dolog elmegy
    Van aki igy látja Magyarországot Amerikában
    (vagy mondhatjuk ugy is, hogy nem mindenki örült meg teljesen még ott sem?)

    https://fb.watch/pLB3xcfvbh/?mibextid=VHvezo

  • gabriel
    2024 január 22
    9:15 du.
    o video da Motta = main stream media, idő előtt befejeztem Klaus Schwab Javier Milei „vitája” két idióta, mind a kettőről már sokaknak van véleménye nekem is, de az ilyenekre a guillotine az egyetlen megoldás, ami a Levante-n és körötte akar „folyni” az valami fizikailag nagyon távoli helyről irányított és kizárólag vérrel szennyezett hatalmas extraprofitért milliók egyért aminek most pont úgy és ott lesz vége ahol és akitől senki remélni sem merte

    itt abbahagyom

  • gabriel
    2024 január 22
    9:15 du.
    a filozófia nyomora ez a Motta egy a sok seggfej közül, ez az én véleményem, még akkor is ha te és @succubus nem engeditek meg! ugye neked is csak egy véleményed van hacsak nem szaporodsz osztódással?

    egyébként teszek a világotokra:
    Beethoven +. concert Daniil Trifonov Berlin Philharmonic Kirill Petrenko Leonard Bernstein nagyságig emelkedett

    ti meg ott vagytok ahol feljetettelek, benneket a kétségben és az agyficamban

  • Succubus Lilith

    gabriel 2024 január 23 10:30 de.

    Persze, a tobbsegnek itt is teli van a zacsija a fasiszta modszerekkel terjesztett uj tortenelemmel es uj eletvitellel, de nincs media ami kozolne a velemenyuket.
    Aztan lassan mar itt is bevezetik, hogy elveszted az allasod, es/vagy bezarjak a bankszamladat, ha valami nem tetszik a szep uj vilagban.

    latom, a hosszu cikk 3., 4. es 5. reszet mar nem kozlik le itt, tehat akkor olvassatok angolul.
    A link: Succubus Lilith 2024 január 22 5:56 du.-nal van. 🙂

  • Rodeio

    még egy csak hogy kerek legyen: – persze hogy ugysem fogod értelmezni, hiszen számodra értelmezhetetlen – elköldöm ezt a kis rövidke felszólalást az eus-parlamentben
    A miért arra hogy a borderline-szindróma nem egyenlö a dialektikus materializmussal.
    Az utóbbi valami egészen (teljességgel) más.
    Ha magadnak te be bírtad mesélni hogy az a valaki aki egy büd¨s kukkot nem értett meg soha a reál világról, az
    a való világot jelenti, az nyilván az elöbbi szindrómában szenved. Azok pedig akik követik mint atyjukat, nyilván nem véletlenségböl istenitik…
    Orvosi körök szerint az emberiség 3-4%-a tartozik ebbe bele, sajnos a szám kétszámjegyü – nyilván a többség nem fordul orvoshoz, mert ebben az álloptjában érzi jól magát – csak szóltam.

    Mindegy, hisz mint mondtam mi eltérö világban élünk, te ugyse akarsz tudni arról a másik világról – mert ez a lényeg – kibillenthetne a felépitett fantazma világodból.

    Az óriási különbség, hogy én megtudlak érteni, látom a másságot és elfogadnám hogy vannak ilyenek és kész, mint ahogy egészen addig a „mássággal” a melegekkel sem foglalkoztam, amig valakik nem kezdték arra tüzelni öket, hogy eröszakkal akarják a világ többi részére ráeröltetni az övékét – ugyanugy ahogy a marxhitüek sem érdekelnének, ha nem akarnák eröszakkal ránk eröltetni a világukat (hitüket). Mint a római hitüek tették az inkvizicióval, mint a muszlim dzsihadisták az „igazhitüket(sicc!)”
    soroljam?
    A valóság persze az, hogy ha mindezek nem kapnának pénzt és paripát azoktól akik ezekben saját érdekükben valami fantáziát látnak, akkor mi maradhatnánk békében …

    https://www.facebook.com/reel/867082461574828?mibextid=VHvezo

  • gabriel
    2024 január 24
    10:08 de.

    kereszteztük egymás véleményét, de ide kiegészítés ahhoz amit bebrüggyentettél:

    € az egy széteső gittegylet, épp most savazták le tömény kénsavval azt a javaslatot, hogy az összes C-19 szerződés legyen nyílvános;

    Fico új szlovák miniszterelnök pedig kivizsgáltatja ugyanezt és nyílvánosságra hozza a tömeges váratlan haláleset miatt.

    namost hogy nekem azokról akiket az € most lepocskondiáz ugyanaz a véleményem, mint az € nak még akkor is ha ezek használhatatlan „sacanas” mert most annyira meg van minden kavarva hogy nincs az a kínai bölcs aki még eccer aszongya, hogy: hülyékkel ne állj le vitázni, mert megbánod és időpocsékolás;

    az általad szentként imádott Bolsonaród az égadta világon semmi értelmeset sem csinált csak megelőzte a másik férget a Javier Milei-t akiről éppen most nézem a neten az élő közvetítést végeláthatatlan tömegek milei ellen sztrájk ban

    érvelésed nem az „igazi” hogy ne legyek neveletlen,

    még sem értem ha valaki leírja, hogy 2*2=4 -gyel az miért hüje? vagy csak azért mert Marx a neve és te ugye látatlanban megmondod a tutti-t;

    és akkor még tőzsde nem is volt, pedig az a kedvencem,

    egy doboz gyufát 100 szor eladnak mindig felárral a végén a Nasdaq $ 10 000 000 -ért jelenti és erre ad osztalékot a többi abbreviáció a tőzsdén szintén a palánkon átvetett sz.. tipikus esettye és hagyni kellene a természetet addig, amig be nem gorombul és lesznek 8 hónapos hóviharral édesített telek méteres havakkal és a Times Square en jegesmedvék bohóckodnak

    mint olvasám ebben a maconha használat utáni röppentyűdben, még mindig kívűl vagy a világ valóságán aszfaltba nem tanácsos tulipánt ültetni, zsenánt

  • gabriel
    2024 január 19
    5:35 de.
    A VIDEÓD!
    A srác nagyon okos akart lenni és szépen a maga képére formálta Kanadát. Megjegyzem én a Crystia Freeland –ot akit a “reporter” megkérdezett egy nagyon fasiszta jelenségnek tartom, de mindezzel együtt a srác beállítása mármint hogy az egyenlőség alapján mindkét felet támogattya a kanadai kormányzat, és menekülteket befogad jól kezelve őket, akkor miért nem lehet a nacionalista mozlimokat ugyanannyira tisztelni mint a másik felet?
    Nem kell egyetérteni a jelenlegi Liberális NDP koalícióval, én sem teszem, de kanada még egy élhető ország, bár az utóbbi 35 évben észrevétlenül rosszabbodott a közép és also társadalmi rétegeknek
    Azaz a vagyoni olló nagyon szét van nyílva, de ez is világjelenség.
    35 évvel ezelőtt Toronto ban vagy a környéki kertvárosokban 3 szoba összkomfortos lakást CDN$850 ért béreltem, ma ez 2500 nál nagyobb összeg és az állaga azóta csak romlott, az új építkezések útonállás szerű szabad rablások, de mivel megtiltotta Ontario külföldiek beruházási céllal való ingatvásárlását legalább befagytak a költségek de egy 85 négyzeméteres öröklakást alaphangon CDN$2 500 000-ért ajánlanak és csak két év múlva lesz átadva.
    A torontoi belvárosi sátortábor az általad istenített Javier Milei szabadelvű kapitalizmusára utal, mindenki szabad és szabadon elbaszhattya a saját életét! De van egy Welfare System, ami nemcsak pénzzel, hanem oktatással és gyógyítással is segít azokon akik kérik!!!
    Ezek ott a sátorban elveszett lelkek és mégis kapnak valami minimális havi apanázst készpénzben amit azután cigarettára és kábítószerre meg szeszes italra költik… tudtommal a sátrak és a bennelevők azok jótét kanadai lelkek adományai, mert ezek képesek az aszfaltra szarni és belefeküdni, mégis meg lehetne menteni őket is, de ahhoz zárt ideggyószáti intézetekre lenne szüxég amit a szabadkőművesek seggsége miatt világszerte felszámoltak {bár én láttam egyedet a buszon totálkáros volt hetekig szórakoztatta az utasokat azután hónapokra eltünt és szinte teljesen meggyógyulva utazott a buszon! Azaz van megoldás!
    És állami!
    Az oktatás és környékéről mondottakkal egyet lehet érteni de én naponta látok vidám fiatalokat ki és bejárni a főiskolákról a környék tele van iskolával és épp most épít a Katolikus egyház egy hatalmas általános iskolát.
    A többit arról a magasnövésű kanadai nőröl nem értettem, a scrác jóindulatból hüje, de Dante Alighieri mondja, hogy minden pokolba vezető út jóindulattal van kövezve.

  • RRódeo11
    2024 január 24
    11:07 de.

    „”még sem értem ha valaki leírja, hogy 2*2=4 -gyel az miért hüje? vagy csak azért mert Marx a neve és te ugye látatlanban megmondod a tutti-t;””

    soha sem mondtam, hogy a matematikai igazságokat akár egy cseppnyi mértékben is befolyásolná az hogy ki mire használja fel, hanem pont azt állitom egyfolytában hogy azok érvényesek bármilyen környezetben
    Tehát bármilyen eszelös hülyeségre képletet lehet alkotni vele, az hozol ki belöle, amit ki akarsz hozni a végén
    A bemenö adatok, tudod? ha halottál már ilyesmiröl … rsrsrsrsrsrs
    Az axiomia rendszerekröl milliószor irtam, de ugy látszik nem tudod mit jelentenek, mert erre mindig mismásolással reagáltál, mellébeszéltél, elkendözted, van egyszerüen ignoráltad, amit eszelösen ki is mondtál- nyilván mert teneked ugyan van valamifél fogalmad róla, csak mint látszik vagy nem érted igazán, vagy elkendözni akarod
    Viszont nyilván nem várom el még ezt sem a péhádés filó-cuculógusoktól, vagyis hogy halvány fingjuk legyen ilyesmiröl, még kevésbé a pufalykás fotelharcosoktól!
    (majd máskor és máshol bövebben erröl – mert nem fog a beirásom itt megjelenni)

    „”egy doboz gyufát 100 szor eladnak mindig felárral a végén a Nasdaq $ 10 000 000 -ért jelenti és erre ad osztalékot a többi abbreviáció a tőzsdén szintén a palánkon átvetett sz..””

    jó példa, igen ezzel is jó rátappintottál

    csak hogy pont ez a te crençádnak/hitednek egyik legnagyobb károkozása – hogy amíg itt gyülöletre uszitasz a VÁLLALKOZÁS SZABADSÁGÁVAL SZEMBEN, gyülötre úszitasz a SZABAD VÉLEMÉNYNYILVÁNITÁSSAL SZEMBEN, A SZABADSÁG ALAPPILLÉRÉVEL SZEMBEN AMI NEM MÁS, MINT AZ HOGY MINDENKI UGY CSESZIK KI A SAJÁT ÉLETÉVEL AHOGY A TETSZÉSE INDÍTJA – DE! EZ A SZABADSÁGA OTT VÉGZÖDIK, AHOL A MÁSIKÉ ELKEZDÖDIK (AKÁR A TIED MONDJUK!)
    na ez volt az emberi és polgári jogok egyetemes nyilatkozata, ami ellen a te idolód felépitette az állammindenhatóságának az eszméjét – és hogy legyen támogató bázisa(!) kitalálta a tetszetös elmélétét a kizsáknyámolt melósokról, belesulykolva a kevésbé tehetös, kevésbé képzett , de annál irigyebb tömegekbe a „FELKENT MEGMENTÖ, AZ UJKORI MESSIÁS” tetszelgö szerépét

    Pedig ezt 2000 évvel egyszerüen kifejezte: Cselekedd azt másokkal, amit szeretnél magadnak (másképpen ugy bánj másokkal, ahogy szeretnél, hogy mások bánjanak veled)

    Amig te itt a tömegeket felforgatod, folyamatos lincs hangulatu állapotban tartani kivánod, gyülölni azt aki keresi és megteremti a megoldást hogy miböl legyen munka és kenyér, addig nincs lehetöség hogy arra figyeljenek a társadalom egyedei hogy hogyan hágjak át ugyeskedök a társadalmi egyezséget.
    na ezért imádja a spekulativ nagytöke az idolód (inkább istened) doktrináit, mert azok elterelik a minderröl a figyelmet
    Ne hazudj, hogy nem tudod, hogy kik voltak azok, akik az egykori átkosban eldöntötték, hogy mennyi bicikli, vagy mennyi busz kell a népnek, mi a jó zene, mi a szép vers, festmény – mit egyenek-igyanak, milyen ruhát hordjanak – na nem olyan eröszakosan mint az ajjatolák, csak egyszerüen azzal, hogy „mit gyartsanak”
    A „turó-rudi” létezése is csak egy hajszálon mult, mert az egyik ilyen föelvtárs valahogy a „saját rudjára” asszociált a névböl – nem tudom hogy azért mert mindig turós volt nekije és fekete mázzal bevont – de le irta, hogy a név perverz, tehát nem tehetö gyártásba a termék.

    Ilyen világot álmodol, az igazi „komunizmust” ami szerinted és az elvtársak szerint sem volt soha sehol, ahol egy-két kontra-szelekciós hatalomhoz jutott bitorló eldöntheti hogy mi az ami a jó az alattvalóinak (lett légyen akármilyen örült is)
    Mennyit ehetnek, ihatnak, merthogy szerinte mi az egészséges, mikor jön be az a virusocska, mikor megy ki, mikor és kivel és milyen módon
    Ezt nem TEOKRÁCIÁNAK hivják véletlenül, csak ugy mérö véletlenségböl …..?? hmmm
    Na jó, hagyjuk ezt, mert nem kivánok erröl már szájtépni veled. Nem érted ugye, nagyon nem. Honnan is gondolom, hogy egy doktrinált ember felül bír emelkedni a doktrináin, a vakhitén.
    Ès hiába látod te a világban a problémakat akár 90%-ban egyformán velem (és én ennek igazán örülök, és nagyon kedvelem) de ha te azt vallod erénynek, ami 90%-ban a problémakat okozza, az nem gyere be…
    Te mész amarra a széles uton, én meg maradok az én kis szük ösvényemen

  • Ródeo11
    2024 január 23
    10:12 du.

    irod:

    „”egyébként teszek a világotokra:””

    lásd a fenti videót!

    na nem kell keresned semmiféle rendelöt – de ha mégis szerintem kubában ha elmész ott kaphatsz rögtön ingyenes orvosi ellátást, a csalánárusokat is fogadják és kezelik ott, nem?

  • Rodeio

    sajnálom, hogy te ugyse fogod megnézni, merthogy szivem szerint az Elemérnek, Lilithnek és néhány olyan egykori aluljáróbelinek küldeném, akik már rég nem irnak ide

    de hogy mindezek itt alant felsoroltak mára nincsenek, hogy a gyerekeket megfosztátották mindettöl, mind annak köszönhetö, hogy a csalánárusok megszerezték az egyetemek katedráit az idolód nevébén – hirdessétek csak a doktrinákat együtt, megérdemlitek a kiváltságaitokat, igen jobbá tettétek a világot – biztosan

    https://www.facebook.com/1354827800/videos/906535744255734/

  • gabriel
    2024 január 26
    9:00 de.

    drága kedves és bűbájos Gabikám lelkem, ha az efeletti másik két bepiszkításoddal együtt mindezt rám akarod oktrojálni, lelked rajta (és valóban: úccse nézem meg!)
    én szerintem egyetlen szúrkapiszkád sem rólam szól, hanem kitaláltál magadnak Quimera Ródejót és azt pocskondiázod itt az olvtársak derültségére vagy lapozzunk csakjára!
    én elolvastam, bár nagyon gyorsan

    tudod mit? te ídézted hát akkor az Iwanushka a vájár modern szobrok kiállításán az Ermitázsban, és odaér egy szoborhoz ami egy hatalmas bronz gömb és benne egy meglehetősen nagy üreg és az üregben egy kiesebb bronz gömb, a szobor címe: ANYA Iwanushka a vendégkönyvbe:
    AZ LEHET, DE A TIED!

  • `

    Mélyentisztelt Föld S. Péter!

    Te mindezt nem teszed, hisz Te nem vagy F I D – SS maffiózó 😀

  • `

    Mélyentisztelt Föld S. Péter!

    Te mindezt nem teszed, hisz Te nem vagy F I D – SS maffiózó 😀

    +1 !!! ajánlás:

    Klubrádió: Archivum;Megbeszéljük; Magyar Bálint volt ok.miniszter

    [téma, a magyar maffiaállam, kb.50′]