A felszabadulás emléke

2024 január 23 10:39 de.32 hozzászólás

A nagymamám – Perl Sámuelné, született: Zacher Friderika – mesélte:

„Jaj, de jó volt!! Editnek – a lányának, az én Anyukámnak (v.m.)- január 18-án van a születésnapja és biztos voltam benne, hogy ezen a napon valami nagyon nagy dolog fog történni. Nem tudom, miért gondoltam ezt, de nagyon biztosan hittem benne. És ezen a napon lent voltam a pincében, nekem nem volt semmi ennivalóm, mert én mindig szaladgáltam a gyerekeknek papírok meg búvóhelyek után és nem volt időm élelmiszert szerezni. Az egyik szomszédasszony azt mondta, hogy náluk fent, a kályhán van egy fazék alján még bab és ha felmegyek érte és lehozom, akkor ad nekem belőle. Gyorsan felszaladtam, mert már iszonyú éhes voltam, és amikor jövök lefelé, látom, hogy nyitva van a kapu és az utcán egy másik szomszédasszony egy orosz katonát ölelget és csókolgat. Azonnal letettem a fazekat a babbal és lerohantam a pincébe azt kiabálva: a saját szememmel láttam, hogy egy nő egy orosz katonát csókolgat. Először nem akartak hinni nekem, aztán mindenki elkezdett a lépcső felé rohanni, hogy a saját szemével lássa a várva várt csodát. Volt, aki zokogott, volt, aki hisztérikusan nevetett örömében. Mindenki meg akarta érinteni az orosz katona arcát, ruháját. Egymást lökdösve ölelgették, simogatták, csókolgatták. Olyanok voltak, mintha megbolondultak volna.”

Vásárhelyi Mária

32 hozzászólás

  • Sajnos ugy néz ki, hogy ujrázás jön

    Hogy meddig fog eltartani az az idö, amikorra az a felszabaditó orosz-katona ujra megjelenik a kapuban a csókját begyüjteni, még a jövö titka

    Ahogy akkor, vagyis annakelötte a progresszisták csodálták, imádták, éltették a szocialista progresszista vezért, a „felvilágosult” germán nép megmentöjét, ma sem tesznek másként, csak ma már amerikából fujnak a nyugati szelek
    Anno akkor kezdtek csak nagyokat nyelni, amikor hatalomra került – bizony ilyen ez …

    akkor is volt, mint ma néhány renitens (ébren levö) – de ugyanugy „gondoskodtak róla”

    https://www.facebook.com/reel/890970259193796

  • Egyéni történet, vélhetően budapesti. Felszabadulás? Egyeseknek valóban az volt. Amúgy:

    – az 1944. december 29-én megkezdett és 1945. február 13-ika között lezajlott Budapest „ostroma alatt és után a szovjet katonák százezres nagyságrendben követtek el nemi erőszakot a városban élő nőkkel szemben, és több tízezer civil lakost hurcoltak el „málenkij robot”-ra, vagyis kényszermunkára, ahonnan a többség csak évekkel később vagy egyáltalán nem érkezett haza.”

    Magyarország ellenséges országnak minősült, hadserege a Donig jutott, ahol hatalmas vereséget szenvedve kezdte visszavonulását a Vörös Hadsereg elől. Tehát a magyar lakosokra elsősorban nem mint barátra tekintettek az „orosz katonák”.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2024 január 23 7:03 du.

    https://www.facebook.com/reel/890970259193796

    Ez a video nem veletlenul mesterseges intelligenciaval lett keszitve?

    .
    Warrior 2024 január 24 4:25 de.

    ““ Magyarország ellenséges országnak minősült, hadserege a Donig jutott, ahol hatalmas vereséget szenvedve kezdte visszavonulását a Vörös Hadsereg elől. Tehát a magyar lakosokra elsősorban nem mint barátra tekintettek az „orosz katonák”. ””

    Es a lengyelek miert kaptak ugyanazt jutalombol, amit a magyarok buntetesbol?

  • „FELSZABADULAS”

    Horthy csatlossava lett Hitler haborujaban, remelve a Trianoni teruletek vissza-foglalasanak lehetoseget.

    Na de Kun Bel is eskudott 1919-ben hadakat alapitva visszafoglalni mind a Trianoni teruleteket.
    Sot Szlovakai ellen probalkzzott is, de a Roman hadsereg minden probalkozasai ellenere is elfoglalta Magyarorszagot!!!!

    Sot ki-kialtottak a kozos Roman-Magyar kiralysagot a roman kiraly uralmaval.
    Amit csupan az itteniek altal atkozott Antant, ill. nyugati szovetsegesek visszautasitasa semmisitette meg.

    A Fascista hadak veresegevel a Voros Hadsereg gyozelemevel Magyarorszag a Szoviet Unio altal lett kenyszeritve Moszkvai csatlaossa.
    Tehat az egyik „felszbaditas” egy masik elnyomassa lett.

    A Szoviet Unio totalis sikei okozta annak megsemmisuleset!

    Na de a kerdes maradt, hogy mikor lennek a magyarok hajlandok felszabaditani onmagukat az elmaradt gondolkodsamdojaikbol????

    Csupan az az egyedulli ami maig is rabkent tartja az orszag lakosssagat a korlatalan lehetosgeiket elerni , kepessegeik es szorgalamik alapjan.
    Az az hogy vegre egy korlatzoatlan, lehetoseget elvezhetnenek a sajat jovojuket meglakotni, minden idegen befolyasolasok nelkul.

    Sajnos meg az itteni hozzaszollok tomegei is maig is gyalazkodnak azon szomszedos nepek hazajainak a fegyveres vissza-hoditsaiert.

    Hogyan velheto az barmi „felszabadulas” remenyevel szemben?????

  • warrior
    2024 január 24
    4:25 de

    Mégis a szovjet hatalom emberségesebb volt az Ukrajnában gyilkolók népével,mint a”szenthazához”mindig hűséges zsidókkal a bő gatyás szittyák.Akik bizony megmenekültek egy etelközi rezervátumtól.

  • Kedves Chris,
    Amikor nem fogadjátok el a beírásomat,az is egy vélemény nyilvánítás.Nekem nulla értékű a kedves idejárók véleménye Rólam, megelégszem a”demokratikus”kirekesztéssel is.Legalább tudomásomra hozzátok,hogy jó helyen vagyok. Maradok továbbra is kiváló tisztelettel:gyuri10

  • Annak fogok örülni, hogy látom a gyerekeim arcán az életnek a szeretetét – mondta Iványi Gábor lelkész az elmúlás kapcsán a Fodor Jánosnak a Negyedik Negyedben.

    „Soha nem mérlegeltem azt, hogy valami tettemnek esetleg a következménye az, hogy tovább élek vagy örökké élek. Mert ha nincs örök élet, nekem akkor is szép volt ez az élet, és akkor is nagy kaland részt venni benne” –meséli a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, aki hitről, tapasztalatokról, csalódásokról és az elmúlásról is megosztotta gondolatait.

    Szerinte nagyon fontos arra nevelni a következő generációt, hogy legyenek bizakodók, higgyenek az emberekben és tudják, van értelme jobbnak lenni, mint önzőnek vagy kapzsinak. Annak nincs értelme.
    El lehet menni üres zsebbel és gazdag élettel.”

  • Annak fogok örülni, hogy látom a gyerekeim arcán az életnek a szeretetét – mondta Iványi Gábor lelkész az elmúlás kapcsán a Fodor Jánosnak a Negyedik Negyedben.

    „Soha nem mérlegeltem azt, hogy valami tettemnek esetleg a következménye az, hogy tovább élek vagy örökké élek. Mert ha nincs örök élet, nekem akkor is szép volt ez az élet, és akkor is nagy kaland részt venni benne” –meséli a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetője, aki hitről, tapasztalatokról, csalódásokról és az elmúlásról is megosztotta gondolatait.

    Szerinte nagyon fontos arra nevelni a következő generációt, hogy legyenek bizakodók, higgyenek az emberekben és tudják, van értelme jobbnak lenni, mint önzőnek vagy kapzsinak. Annak nincs értelme.
    El lehet menni üres zsebbel és gazdag élettel.”

  • Vitray sem volt rossz, de valamiért elügyetlenkedtem és nem Iványi Gábor jelent meg.
    Talán majd most:

  • Az előző próbálkozás sem sikerült (nyugodtan törölhető), de!
    Nem adom fel 🙂

  • Az előző is törölhető (talán már én is a negyedik negyedben vagyok 🙂
    Talán majd most:

  • Az előző is törölhető (csak az előzetes volt :))
    Na de ez lesz az igazi:

  • Succubus Lilith

    „” Magyarországra látogat Geert Wilders

    Geert Wilders a közösségi oldalán jelentette be, hogy részt vesz az idei CPAC Hungaryn áprilisban Budapesten.

    Köszönöm a felkérést Szánthó Miklósnak és az Alapjogokért Központnak, hogy felszólaljak a CPAC Hungaryn áprilisban. Büszke vagyok, hogy ott lehetek és felszólalhatok – írta az X-en a holland jobboldali politikus, a tavalyi hollandiai választások győztese, Hollandia leendő miniszterelnöke.

    “A CPAC annak a szellemi hátországnak a tartópillére, amelyen a jóérzésű emberek és képviselőik egymás kezébe csaphatnak, hogy aztán júniusban Európában, majd novemberben az Egyesült Államokban közösen vegyék fel a harcot a nyugati világ visszavételéért” – Szánthó Miklós az Alapjogokért Központ főigazgatója ezt határozta meg a CPAC aktuálisan legkiemelkedőbb üzeneteként. Mint fogalmazott:

    “a Lajtán túl tort ül az elmebaj, az eleink által kivívott szabadság eltiprása felett egy új gúnyába öltözött bolsevik szekta dáridózik.”

    Hangsúlyozta: amit akár csak pár éve, évtizede kinevettünk vagy lehetetlenségnek gondoltunk – ilyen a férfi és női nemi szerepek felcserélése, a migránsok érzékenységének mindenek felé helyezése vagy a háború eszkalálása a béketörekvésekkel szemben –, az ma már a fősodor része. „”

    Szamomra leginkabb ez erdekes: ‘a Lajtán túl tort ül az elmebaj, az eleink által kivívott szabadság eltiprása felett egy új gúnyába öltözött bolsevik szekta dáridózik.’

    Vajon hogy lehetseges az, hogy mindenki, politikusok is eszreveszik ezt, csak a megbizhato jo elvtarsak nem latjak?

    Na es vajon kik es miert fizetik a daridozokat, elvtarsak?

  • Succubus Lilith

    SzundiMandi 2024 január 25 7:21 de.

    Ha YouTube videot akarsz megosztani, eloszor meg kell varni amig a vegere megy, es a bal also sarokban megjelenik egy majdnem teljes kis kor egy nyillal, amire kattintva ujra kezdodik a video. Ha erre a kis karikara kattintasz es utana rogton megallitod, es ezutan masolod at a video link-jet, akkor nem viccel meg a Youtube.

  • Succubus Lilith
    2024 január 25
    2:02 du.

    „”Vajon hogy lehetseges az, hogy mindenki, politikusok is eszreveszik ezt, csak a megbizhato jo elvtarsak nem latjak?

    Na es vajon kik es miert fizetik a daridozokat, elvtarsak?””

    Nem értelek, eddig mintha a bejegyzéseid pont ennek a helyzetnek bemutatásáról szólt volna, és mintha pont ennek az érdekeltségi összefonódásnak a leleplezését, az igazi arcának a bemutatását szolgálta volna!

    De ha arra szeretnél utalni, hogy az emberekböl a tragikus szituációk kihozzák a valódi énjüket és a félelem pedig elöhozzák dzsungelbeli (vadállati) ösztöneiket, akkor jól tippeltél

    Jól csinálták a müsort:
    az elsö felvonásban a lathatatlanvirus képében rázuditották a világra azt a félelmet, ami eszelössé is tud tenni, hiszen ha valami szunyognagyságtól felfelé jövö képeben jelent meg az ellenség, akkor az ember tud ellene védekezni, legalább is kézzelfogható

    Na de egy virusképében?!
    Még azt se tudjuk biztosan, hogy tényleg ott van valami – ami biztos; az a pánik

    olvasd csak itt fentebbi olvtársunkat, aki többször próbálkozott az ivanyi kartárssal, aztán mindig a vitray jött be nekije
    Olyan normálisnak látszott a járványvilág elött. Aztán …. a dolog kihozta belöle, hogy a dologért hazánk kormányzója a felelös – Félre ne érts, nem vitatok el a nevezett „erényei” közül semmi olyasmit, ami a pénzügyekben való ügyességét/jártasságát vitatná – mint például „hol a piros, itt a piros” igazi profiszinvonalu világszinvonalu gyakorlatát …
    Na de már, ugye az ilyen eladdig értelmesnek látszó hölgyek és sortársai a mai napig is ez ügyben a zorbánnal küzd .
    mármint olyan szinten, hogy ha a zorbán azt mondja, hogy „mindent bezárrni”! akkor ezért köpködi, ha azt mondja, „kinyitni” akkor most mindent lezáratni akar, ha azt mondja az orbán, hogy oltatni, akkor nem akar oltakozni, ha mondja a zorbán hogy nem kell oltatni, akkor oltakozni akar –
    Tehát nem kell az ilyen állapothoz tul menni a Lajtán …

    Aztán a háboru – nem lehet hogy normális legyen ahhoz valaki, hogy háboruért esedezzen, csak azért mert a zorbán ellene van.

    A virusok nem most lettek elültetve, hanem évekkel ezelött az agyakba bizony.

    ès mivel azok akik alkalmazzák ezeket a recepteket, azok bizony jól fel vannak készülve az emberi természetböl
    egész életüket ennek a tanulmányozására szentelik, tudják, mit mikor és hogy kell alkalmazni, még a dózisok mértékeit is halálos pontosággal kitanulmányozzák…

    Amugy nem tudom, hogy mesterséges intelligencia készitette-e azt a kis röpke felszólalást, szinte mindegy, ugytünik: „A KOCKA EL VAN VETVE”

    A mesterséges intelligencia ellen is már kár háborogni, pont ez a kérdésed maga volt a legjobb bizonyság arra, hogy innentöl a real valóság

    ugy tünik nekik ott Davosban, már 500 millióra sincs szüségük…

  • jó kis felkavaró cikk! az élet viharait mindenki másképpen éli át ha túléli?
    Dante Alighieri Isteni színjáték, avagy hogyan lehet valami jóból rettenetes boralmat csinálni, avagy az enberi hüjeség megörökítése szép scandalumokban!

    a Purgatórium kapuja felett felírás: minden pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve, ki itt belépsz haggy fel minden reménnyel!

    én nem tartozom a reménytvesztettek közé, de látok, sajnos Madách nak megint igaza van: milliók egyért!
    és a sok hüje milliók észre sem veszik, csak assziszik ez hascsikarás, meg bolhacsípés és a spenót lelki élete, a cserebogarak halhatatlansága és az aludttej álmai… közben vér is folyik meg egyre újabb temetőket avatnak, de az eszme na az most darál és akkor még van klimatoszológia, nemlétező vírusokra elixir, gyógyszer a HIV re mert ugye az a világ legokosabb vírusa: csak buzikba megy hálni!
    és vannak oszlposzentek…
    namost hogy mindezt ki mindenféleképpen nevezi, az számomra hajcihő!
    a szarnak csak egy neve van: szar!
    és ez van most na meg amíg el nem felejtem demokrácia

    hátha egyikőtök jó édes apukája „az a szovjet katona” volt? mertugyisohasem lehessen tudnyi!

  • Succubus Lilith

    na mégegyszer egy egyszerü módon, hogy mi a tudomány:

    https://www.facebook.com/reel/651880253720657

  • Mind a hirdetesek es rugkapalasok, de vajon miert nem lennenek a magyarok hajlandok egy kis egyszeru munkara hazajukat egy korlatozhatalan es szabad nemzette alkotni?????

    Hiszen Alkotmanyuk alapjan csupan 100,000 alairo kovetelesevel nepszvazasra tehetnek barmit is.

    Vajon miert nem lennenek hajlandok egy kis kozos munkara azt letrehozni, hogy MINDENKI jogait es lehetosegeit elzalogosithatatalanna tegyek, s hazajukat egy kozvetlen DEMOKRACIAva alapitani????????????????????????????

    Oh, igen , emlekszem, az itteni hozzaszollok, vagy inkabb irhatnam az itteni atkzodok-nak mind az csupan ‘gyilkossagravalo uszitas’, ‘gazemberseg’ es totalis „hulye”-seg.

    Hat amig boldogok azzal megelegedni, az engemet nem bant.

    De bant az hogy vannak am tisztesseges es becsuletes egyenek ottan, akik valoban jobbat erdemelnenek.

    Na de a DEMOKRACIA a nep hatarozata, barmit is hataROZNANAK ONMAGUKNAK!!!!

  • Orsós Elemér

    Succubus Lilith
    2024 január 25
    2:02 du.

    “A CPAC annak a szellemi hátországnak a tartópillére, amelyen a jóérzésű emberek és képviselőik egymás kezébe csaphatnak, hogy aztán júniusban Európában, majd novemberben az Egyesült Államokban közösen vegyék fel a harcot a nyugati világ visszavételéért”

    És persze a „nyugati világ visszavételéért” kelt hisztérikus műpánikot az önhibája miatti veszteségeit még mindig elfogadni képtelen, ezért újra világhatalmi dicsőségek perspektivájára kényszeres, világmentésre önkiválasztott teljes angolszász kompánia is:

    https://www.portfolio.hu/global/20240125/kimondta-a-nato-egyik-legerosebb-vezetoje-haboru-jon-oroszorszaggal-ideje-a-teljes-lakossagot-felkesziteni-665113

  • Orsós Elemér
    2024 január 26
    6:27 du.

    Elemér, ragyox! én máshol olvastam ugyanazt!
    nem tudom láttál e safarinak titulált és a mai világpolitikára hajazó filmet amin az afrikai oroszlánok
    hímjei megfosztyák a királyt a koronájától de az életétől is, lejárt, alkalmatlan és ez a természet rengye!

    micsoda üvöltözés és hisztéria meg vicsorgás látható, most wazsingdon DC-ben tök ugyanaz és Bruxellesban szintén a valaha volt nagy Londonban az a panasz hogy a Parlament magától fog összedőlni azaz ráomlik a sok agyficamos selejtes egyedre akik még assziszik, hogy…, osztán 5000+ british fagyott meg a saját lakásában a múlt télen mert nem volt pénze a fűtésre, szóval ezek a fogatlan üvöltő hörgő és döglődő oroszlánok olyan komikusak, hogy én egy ilyen harcot kitennék a Brandenburgi kapu elé és egy másikat a champs elysée-re, és egy duplát a Times Squer-re

    üdv, írjál még ilyeneket

  • Succubus Lilith

    Ha Allah is ugy akarja, holnap koltozom. Aztan par napig biztos nem lesz internetem.

    Gabriel,

    A kerdes, hogy vajon kik es miert fizetik az elvtarsakat koltoi volt. 🙂
    A Facebook link-en gyuruk jonnek be…

    Elemer,

    Az angol ugyanazt csinalja, amit a nemet idiota. Hulyesegeket hazudoznak haborukrol csak hogy a ‘nagyerdemu’ ne az igazi problemakkal foglalkozzon.

    Nagyobbik baj, hogy a konzervativ vezetok is kozel ugyanazt akarjak csinalni, bar ha hagynak Trump-nak kitakaritani az elmebajt is piedesztalra emeloket, es a szandekosan gazdasagi valsagot eloidezo idiotakat talan meg erdemes is lenne elni.

  • Orsós Elemér

    gabriel
    2024 január 25
    8:23 du. (Visszakanyarodás a bonobo verseny beli felvetésedhez.)

    „Mert röhögni egyre kevésbé van kedvemm, sajnos ugy látszik ez az évi svájci-meeting már az utolsó eligazitás volt a nagy bemutató elött”

    Szerintem ez a „svájci-meeting” csak egy kóbor apácákat(hülyének tenyésztett/képzelt plebszet) megvezető szinház, olyan nyilvános báb főszereplőkkel akik krőzusi baksisért vállalják a világirányító kinyilatkoztatások közvetítését, de még ők sem látnak/láthatnak bele a gazdik cinkelt lapjaiba. (Erősen gyanítom, hogy Bendi is csak a bábok bábja, ezért -büntetés képen- egyszerűbb átlépni, mint újabb agitáló okoskodásra neki lehetőséget adni! 😀 )

  • Vari Orr !
    24.4:25

    Persze! Majd 10000 km gyaloglás után a lovagi költészet szerelmi

    gyöngyeit hintették volna a hazájukat, asszonyaikat, szüleiket

    és gyermekeiket hadüzenet nélkül vandál mód’ lerohanó magyarok

    lábai elé, akik ráadásul még az előnyös megadási lehetőséget is

    félredobva,az ő fehérzászlós parlamentereiket is szitává lőtték.

    Amúgy,a „százezer számú nemi erőszak” nem stimmel, hisz ez

    esetben mára már a többségünk orosz lenne… Számolj utána!

    Tényleg!? Variáló te mikor is születtél, év, hónap és nap…he?

    Amúgy meg! A felszabadított negyedekben kenyeret és élelmet is

    osztottak… A cikk pedig a tiszta az igazat írja meg…

    Do szvidányiá! 😀

  • Dubois
    2024 január 28

    Ez a Varior csak egy félkegyelmű náci.
    Ebből indulj ki, mikor leállsz vele
    úgy társalogni mintha ember lenne.

  • „Amúgy, a „százezer számú nemi erőszak” nem stimmel…..” – valóban.

    Szakértő kutatók szerint Magyarország nőlakosai közül – becslés szerint – 800 ezret erőszakolt meg a Vörös Hadsereg. Ebből százezer budapesti nőt. Itt elmondják:
    .
    https://youtu.be/hd6CprMjazw?si=8wMlLqQQp2d_MykU&t=108

  • Orsós Elemér

    Ródeo11
    2024 január 27
    6:03 du.

    Na ezt az EU éles előrelátást kapd ki:

    https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20240129/az-eu-kiforgatja-az-oroszok-zsebeit-es-ukrajnanak-utaljak-el-665905

    Furfangos Nyeszterka erre a ballépésre már jóelőre 283 milliárd EURO revansot beigért nekik, de ez még mind semmi lesz az európai bankrendszerbe vetett globális bizalom teljes elvesztésének veszteségeihez képest! Szóval az EU vízfeje sem a morális és pénzügyi zsenik törzshelye, viszontag utánozhatatlanul fegyelmezetten teljesítik gazdáik Európa sárba tiprására nekik előírt célprémium feladatait! 😀 És ez a 26 benfentes -pénzért vagy szabadlábért lekötelezett- idióta tartja Orbányt és Magyarországot megveszekedett idótának! 😀 😀 😀
    (Mellesleg ebből sem lesz semmi, szerintem csak próbálkoznak, mert még ezek az észlények sem lehetnek annyira korlátoltak, hogy az általuk gránitba vésett magántulajdon szentségét példamutatóan pofánvágják! 😀

  • Dubois
    2024 január 28
    10:49 de.

    Végül is miért ne lehetne imigy látni a világot, mint irád:

    „”Persze! Majd 10000 km gyaloglás után a lovagi költészet szerelmi

    gyöngyeit hintették volna …””

    Szemet szemért – fogat fogért

    Csak akkor másoktól pedig miért is vársz el, követelsz meg krisztusi viselkedést?!
    Ja, ja mert aki bármilyen ugymond progresszista véleményt meg merészel kérdöjelezni az názi meg fasiszta – mint a géyza nevü kebelbarátod irja
    Nem inkább az a valóság, hogy az ugynevezett progresszista vélemény a fasiszta? – Merthogy mossulini definiciója szerint az ö fasiszta pártja képviselte a „haladó szocialista” nézeteket – (haladó=progresszista)
    Már irtam, hogy megboldogult apósom szeme láttára lötték le apjával együtt két idösebb testvérét házuk udvarán a „felszabaditó” szovjet birodalom katonái. Nagy dáridót csaptak, valamiért ugy gondolták, hogy ö és még kisebb huga már nem zavarja a szakasznyi „fiut” abban, hogy „szerelmi gyöngyök” hintése nélkül felpróbálja az édesanyjukat. Nagy volt a feszta, a dáridó – volt böven leölni való állat is hozzá.

    Csak felhivnám a becses figyelmedet egy apróságra, ami tudom hogy nem zavar – azok a magyar katonák ott a donyeck medencében akkor sem a maguk kénye kedve okán védelmezték a frissen létrejött Bandéra vezette fasiszta ukrán-államot, hanem a világháboru logikájaként besorozták és kivezényelték öket megpusztulni a fasiszta diktatura védelmében a bolseviszta sztálini diktatura ellenében.
    Olyan eszmékért pusztultak meg ott, amelyek a napnál nyilvánvalóbb, hogy nem az övéké volt.

    De te itten szabadon, a saját kényed-kedved miatt uszitasz háborura ujfent – vagyis öldöklésre és eröszakra.

  • warrior:jelezte a „Malinki robot” esetet.

    Persze annak eredete az volt hogy Stalin az ellenseges hadakat ohajatotta hasznalni ujjaepiteni a lerombolt Szoviet birodalmat.

    Elvileg az logikus volt, de az elso 6-8 honapban tett rombolasokakat valoban a megszallo idegen csapatok okoztak, de aztan foleg a Voros Hadsereg ellentamadasi, s csupan Ukrajna es Feher-Oroszban, nem Sziberiaban ahol kenyszermunkaval sulyotta a hadifoglyokat tiz evre.

    S a Voros Hadsereg parancsnokai igen nagyitottak eredmenyeiket.
    Mint marshal Malinowsky jelentette Budapest felszabaditasaval hogy az ellnseges hadak 200-300,000 fos hadak voltak.
    Valojaban kb. 79,000
    s hogy azokbol 188,000 megsemmisitve,s 138,00 fogoly.

    De a valosag hogy csak 50,000 halott, s 35,000 hadifogoly.

    Tehat a hianyzo szamokat helyetesiteni kenyszerultek, mert Stalinnak 138,000 hadifogolyt kellet szallaitani „ujja-epito munkakra.
    S azokat csupan az utcakrol es lakasaikbol voltak kepesek eroszakkal letrehozni, s sziberiaba 10 eves kenyszermunkara toloncolni.

    Vajon hanyakat toloncolt Paskiewich 1849-ben Sziberiaba????

    Szoviet kutatok adatai alapjan 14 ezret masiroztak sziberiaba Segesvari csata, s a Vilagosi kapitulacio utan.
    Lett volan kozottuk Petofi is ??????

    Neje a csata utani napon atjarta a csatateret ferjet,ill holt-testet keresve s holtak es sebesultek kozott is.

    A Szovietek a XX. szazadban talaltak egy Alexander Petrowich nevu sirt, de a magyar tudos-kutatok keptelenek voltak maradvanyokat megallapitani.

    Szulei maradvanyai a Fiumei uti temetoben nyugszanak, de keptelenek volatk a DNA megallapitasara.

    Soha senki nem fogja megallapitani mind a Sziberiban elpusztultak letet, barkik is voltak.

    Az emberileny valojaban ragadozonak bizonyitja magat!!!!!

  • Mr. Adam, nem csak az FBI de a RCMP is egyutesen dolgoznak az u.n. „Trafficing” ugyein, s allandoan van letartoztatasaik.
    Figyelemzteteskent, nem szuksges a totvenyek alapjan tudataban lenni a celoknak, csak a torvenysertest elosegiteni!!!!!
    Minden „idegen fiatal-holgyek” hirdetesei kovetve van !!!!!!!

    Nem hinnem hogy meg-erne a par-dollar hirdetesi jovedelmet?!

  • DUBOIS;
    A „kenyerosztast” meg Rakosi elvtasad sem emlitette!!!!!

    Sot hatalamat megerositve hamar elelmiszerhiany lett Budapesten.
    Anyukad bizonyara a Pesti boltok elott sorban alt jeggyel kenyerert 1951-52-ben, yej, tojas csak remenykent volt leheto, s hus meg csak allom lett, a szocialaizmus eredmenyekent.
    Sot a Szoviet Unioban is 1946-48-ban u.n. eh-inseg volt.
    Vajon miert?????

    A k/l/o-ok alatal a US vilagrablasai miatt.

    Na, vajon kinek van a homlokara irva apukaja DNA-je?????

  • Orsós Elemér
    2024 január 29
    5:32 du.
    Elemér, ezt a részét is ismerem, Furfangos Nyesztyerka IMF szerint sztahanovista lett 2023 ban és 2024 re ahhoz még 1,56%-t jósol, € kezd fejreállni a gazdák a galloknál és a teutonoknál és a bolygó hollandiéknál felszántják az aszfaltot,

    a hitelvesztés végzetes de a legújabb röhögény: (ülj le mert elszédűlsz tőle!)
    J. Borrell nemzetközi gazdasági fórumon (nem a WEF madárijesztőnek álcázott gittegyletben)
    aszongya és el sem pirult?

    kedves középázsiai országok, legyetek szívesek kibaszni az oroszokkal mert mi nem vagyunk rá képesek

    a reakcióról nincs még annyira friss a hír, és

    Top Secret: Pentagon arról szervezkedik, hogy hogyan tudnak kivonulni Szíriából és Iraqból, mert ugye ott közszeretet övezi őket láttam MSNBC-ben a Qatari Miniszterelnököt nagyon lassan és tagolva előadva, hogy folynak a tárgyalások arról, hogy mikor lehetne megtárgyalni a béketárgyalásokat
    a Hammamamásokkal és a Hecc bolláékkal, mert a houthik nem állnak velük szóba és az odaküldött brit hadihajón egyetlen használható fegyver az orrában lévő ágyú… és majd lesd a napi híreket királyi temetést rendeznek a 3 hősi halottnak akik abban hősök hogy roszkor voltak rossz helyen,
    de a háború párti grizik rekedtre sikoltozzák magukat, hogy az mégsem lehet, hogy őket báncsák
    és a tanmesének nincs vége készül az új cubai helyzet!

  • BENDEGUZ 2024 január 30 2:43 du. órakor pontosan írta le a magyarországi „málenkij robot” történetét, okait. A malenkij robot egyben a budapesti ostrom valóját is jelzi. A fegyveres harcok 52 napon keresztül zajlottak, mire Budapestet elfoglalta a Vörös Hadsereg. Bécs bevételéhez hat napra, Berlinhez két hétre volt szükségük. Sztálinnak nem lehetett másképp beszámolni a négyszeres túlerőben lévő Vörös Hadsereg harcáról.