Utoljára az 1989-es újratemetésen éreztem ugyanezt…

2024 február 17 9:50 de.46 hozzászólás

Ebben a hatalmas tüntetésben számomra – az óriási tömegen túl – az volt az igazán megrendítő és felemelő, hogy az összes szónok teljesen hiteles, önazonos, őszinte volt, hogy a beszédek mind szóltak valamiről, nem voltak közhelyesek, nem pufogtak politikai jelszavak és üres patternek. Egyszerűen, de érzelmektől fűtötten beszéltek saját magukról, a szolidaritásukról, az együttérzésükről, a felháborodásukról és arról a tűrhetetlen világról, amelyben élnünk kell.

Utoljára az 1989-es újratemetésen éreztem ugyanezt – eltekintve Orbán Viktor beszédétől, aki már akkor is a politikai haszonszerzésre koncentrált és érezni lehetett, hogy neki semmit nem jelentettek a mártírok, akiket egy ország gyászolt. A többi szónok mindegyikét akkor is személyes, mély érzések fűzték azokhoz, akiket búcsúztattak és a hazájukhoz is.
Annyira jó volt ma hallgatni ezeket a – többségében szónoki képességgel egyáltalán nem rendelkező – , de tiszta szívű, okos, őszinte fiatalokat, akiknek volt erejük és bátorságuk, hogy megszervezzék ezt a tüntetést, kiálljanak a színpadra és egyszerűen és őszintén beszéljenek arról, amit gondolnak, éreznek.

Gratulálok Pottyondy Edina, Gulyás Márton és a többiek.

És köszönöm!

Külön köszönöm, hogy ma bizonyosságot szerezhettünk, hogy nemcsak olyan ügyekért lehet utcára hívni tízezereket, ami közvetlenül a pénztárcájukat (net-adó), vagy a kényelmüket (vasárnapi boltzár) érinti. Annyira kínos volt, hogy mindig ezt a két eseményt emlegették, ha arról volt szó, hogy mi viszi ki az embereket az utcára. Most kiderült, hogy érzelmi, erkölcsi kérdések is meg tudnak akár százezer embert is mozgatni. Ezentúl nem kell a net-adó tüntetésre hivatkozni, mert az annyira ciki volt.

Vásárhelyi Mária

46 hozzászólás

  • „Ebben a hatalmas tüntetésben számomra – az óriási tömegen túl…” – kezdi cikkét a szerző.

    A Hősök terén Gulyás Márton bejelentette: „Több mint 50 ezren vagyunk. Van egy rossz hírem: hiába vagyunk ilyen sokan, a gyermekvédelmi rendszert nem tudjuk holnapra megváltoztatni. Ahhoz 199 ember munkája kellene.”

    No igen. Az a százkilencvenkilenc ember a magyar parlament törvényhozóinak létszáma. A pártok szerinti arányokat a szavazók döntik el, most ismét 2/3-os többségben a Fidesz-KDNP képviselői.

    Talán a választók történelmi tapasztalata miatt alakul így … megint.

  • Orsós Elemér

    Kedves Mária, végülis mi volt a konkrét célja ennek a szívszorongató tömegtüntetésnek?

  • Elemér!

    Olvass innen is, onnan is! Akkor előfordulhat, hogy nem is kell kérdezned ilyesmit.
    Bocs’, de nem tudtam megállni szó nélkül!

  • Orsós Elemér
    2024 február 17
    4:11 du.

    Elemér

    Nem kell nyilvánvalóbb okot keresni annál mint ami a valódi cél, az Orbén megbuktatása bármi áron …

    Van egy másodlagos is, az is nyilvánvaló, a szervezök saját népszerüségének növelése – na mára már csak ez folyik

    Ez utóbbi is jól jön nekik, mert ennél többre valóban nem jutnak már, mivel a nemzetközi kommunikációban már a továbbiak valóban 0-at (nulla) érnek, hiszen megtaláltatott a felbujto – Balogh esperes – igy legalább a mára már világszerte egyre nyilvánvalóban népszerüségre szert tevö Katalinról legalább ezzel lemosta a gyalázatot valamennyire. A másik hölgy is lemondott, amitöl a brüsszeli „hun”anyák (vagy apák, ezt csak ök tudják maguktól) viszont rettenetesen boldogok lettek, hiszen nem igen hiányzott volna nekik egy Varga Judit a padsoraikban.
    A világ is, és a politikusok meg pláne tisztában vannak vele, hogy a dokumentomokat 99%-ban az asszistensek készitik elö ugy tartalmában mint szövegében, vagyis nyilván meg se nézte hogy a Balogh esperes mit tol eléje. Gondolom megtanulta hátralevö életére, hogy kigyókban és ravasz ördögökben ne bizzon meg vakon.

    Ellenben, ami a fö cél lett volna, az Orbánnak legalább egy pontot érö szurás bevitele, bizony nemhogy nem történt meg, hanem inkább „parád-riposzt”-tal jött ki.

    A saját személyét és amit képvisel megerösitette. (ugyan már, nagyon nagy köcsög ez az usából nyakunkra küldött fullajtár, hisz nem fogja fel, hogy a zorbán ettöl százszor ravaszabb! – nem ismeri a magyarságot, fogalma sem lehet arról a nemzetiségi lókupec árusról, hogy amikor a vásárban kederül hogy vaklovat árul, miért mondhatja, hogy „ez nem vak, hanem bátor”.)

    A Baloghnak volt egy bizalmas küldetése, amit eljátszott. A szavazók jelentös része a reformátusok közül megy az orbánhoz! Viszont eljátszotta a saját hitelét – nem véletlen, hogy a tiszántuli egyházkerület vezetöje nem fogadta el a Baloghot a továbbiakban – igy balogh esperes menesztésében ugyan nem az orbán döntött, de mégis ugy tehet, mert ezzel nem vesztette el a reformátusokat, a menesztésével visszanyerte a szavazóit. Ez neki fontosabb bárminél, nyilván.

    Szóval ennyi, a müsör elfogyott – haza lehet menni.

  • Miklós bá’
    2024 február 18
    6:22 de.

    Kedves Miklós Bá’, én az egyik szervezőtől szerettem volna megkérdezni nem Tőled! Ugyanis, ha azért a gyermekvédelmi törvényért ami ellen eddig tiltakoztak, akkor az elég álságos, ha Novák Katalin lemondatásáért, az már okafogyott, ha valódi rendszerváltásért, avval 35 évet késtek, ha Orbán helyett egy másik KISZ titkárért, már az is ki lett ugyanígy próbálva! De ha Mária asszony hallgat, akkor legalább Te mond meg kertelés nélkül az igaz választ, mert én a látszatból csak olyan inkognitós, már szintén leszerepelt MSZMP jogutód hataloméhes főszervezők újra ácsingózására tudok kövekeztetni, akik maguk mellé tudnak kecsegtetni olyan -esélytelen hátulgombolós- pártokat és naiv -főleg balhékra fogékony- fiatalokat akik mondjuk a Tanu című filmet jópofa vígjátéknak hiszik és kiröhögik a nagyszüleiket amikor Ők azt bizonygatják, hogy a valóság még sokkal tragikomikusabb volt!

  • attól az 1989-es „szervezett” tüntetésnél, hivjuk ujratemetésnek, álnokabb tömeggyülést nem láttam azóta sem – ahol az elvtársurak a tacskó Zorbánnal üvöltöztették microfonba, hogy ruszkik haza!

    ÁLSÁGOS, ÉS VÉRLÁZITÓ VOLT AZ EGÉSZ, ONNANTÓL LEHETETT LÁTNI ÉS ÉREZNI AZ ELKÖVETKEZÖ 30-40 ÉV GYÖTRELMES JÖVÖJÉT!
    ÉS MINDEN EGYES MEGÉRZÉSEM PONTRÓL PONTRA BEJÖTT ….

    AZ ALJAS KI- ÉS MEGEGYEZÉS A POLGÁROK FEJE FELETT, HOGY MINDAZOK MARADNAK A POLITIKÁBAN, AKIK ADDIG IS URALTÁK AZ ORSZÁGOT, CSAK MÁS-MÁS RUHÁKBA ÖLTÖZNEK, KI BOCSKAI MENTÉBE, KI SZIVÁRVÁNYOS SÁLKÁKBA – DE VAJON GATYÁT ÉS BUGYIT AZT CSERÉLTEK?

    MERT A BÜZÜK ITT TERJENG AZÓTA IS

    HA TE ASSZONYSÁG MOST UGYANEZT ÉREZTED MINT AKKOR – AKKOR ISTEN IRGALMAZZON MAGYARORSZÁGNAK MÉG HOSSZU ÉVEKRE!

    kulcsszó: PÓCSPETRI

  • Ha ISTEN IS UGY LÁTJA egy videót még ide illönek tartanék

    Az Usában nem tul rég volt egy ehhez hasonlitható ügy. Majdnem párhuzamban zajlott évekig ott is. Az ügy kiderülése felkorbácsolta egész Amerikát. Nemzetközi szinten is, még én is visszaemlékszek rá.
    A közvélemény azonban ott a heléyen kezelte és nem párt és kormány összefüggésekröl zakatolt, hanem igenis volt annyira felnött, hogy helyén tudta kezelni. Igen ott is voltak, akik védelmezték az elkövetöt a tettei idején, akik próbálták eltussolni, igy éveken át tehette ott is, hasonlóan ahhoz ahogy nálunk történt.
    De milyen érdekes, hogy egyetlen egy politikusnak sem az jött le azonnal, hogy ebböl politikiai botrányt kavarjon, amiböl pontokat tud szerezni a maga javára.

    Ezért maradt olyan csendben a történet, hogy magának az elitélt elkövetönek még ma sem irják le a nevét, holott ez a minimum lenne, hogy ugy mint amerikában névvel fényképpel bárhol elérhetö legyen. Ez a minimum.

    Nyilván ha az ugy nyilvánosságra kerül akkor a Balogh esperes sohase lehetett volna püspök, vagy mi a fene, nem flangálhatott volna diszmagyarban, báthory mellényben a parlamentben

    Tehát Magyarországon milyen visszhangja volt az ügynek magának annak kirobbanásakor?
    Semmilyen, mivel nem látott benne akkor senki olyan politikai tökét, amit felhasználhatott volna.

    Ez a baj Magyarországon, hogy az emberek hagyják magukat birkáknak és csühös kutyának tartani, tolják a biciklijüket a szaros éhenkórász parazita politikából élö senkiknek. Ezentul az ezeken és a rajtunk csüngö magukat ujságiróknak mondó firkászok úszitására ugró igazi majmok lettünk. Ezek meg sokasodnak mint a rágcsálók és egyre többet kell áldozni rájuk. Ráadásul magukat tartják az intellektüeleknek, az elitnek!
    Meddig még?

  • „Ez a baj Magyarországon, hogy az emberek hagyják magukat birkáknak és csühös kutyának tartani, tolják a biciklijüket a szaros éhenkórász parazita politikából élö senkiknek.” – írta gabriel.

    Tisztázzuk. Magyarországon pártokra szavaznak, azaz politikai irányvonalakra. Választanak egyéni jelölteket is, lakóhelyükre megfelelőnek gondoltat. Szó nincs arról, amiről szól a fönti idézet.

    Mindössze egymás után a negyedik szavazáson nyert 2/3-al a Fidesz-KDNP.

  • Ugy a cikk mint minden eggyes hozzaszollo velemnye bizonyitja hogy Magyarorszagnak ,ill. a magyar-nepnek nagyon szuksege lenne a kozvetlen demokracia alkalmazanak lehetosegere, de annak meg emliteset is mind a KMH olvasoi es hozzaszolloi remesen gyulonek, sot meg emliteseert is atkozasaikat ismetelik.

    Talan lenne fogalmatok hogy mi a fenet is ohajtanatok???????????

  • LILI;

    Nme kell varni a torvenyekre, hanem perelni karteritesekert, ami barkinek a lehetosege, s vannak am ottan is sok penz-ehes ugyvedek azon jovedelmezni is!!!!!!!

    S a felelosegrevonast semmi torveny sem annak hianya nem gatolja am!!!!!!

    De a cikk nem a pedefile sem a sex-ploitation alanya, azon miert nem regaltal? Igen tudom a valaszt arra!

  • gabriel
    2024 február 18
    7:52 du.

    egy perverz társadalomban ez normális, mert a sportok is és minden más a profitgenerálásért léteznek és az elsőségért fizetni kell, néha ez az ára néha más, különösen azutóbbi évek, hónapok és napok
    eseményei mind ezt tükrözik, hozzáteszem hogy egy velejéig rothadt társadalomban én már semmin sem csodálkozok…
    mikor múltkor Elemér aszon’ta, hogy le vagyok maradva egy brosúrával, réműlten vettem észre hogy igaza van! ez már a KAZOHÍNIA, aki hisz bármilyen istenben annak –esetleg– könnyebb de aki nem annak meg kinyílik a bugylibicska a zsebében.
    ugye tudod, hogy kegyetlen Néró császár felgyújtatta a favellákat (lásd még Rio de Janeiro-t) mert a bűnözést másképpen nem volt lehetséges letörni, és a mai NYNY-i Georgia-i események is egy másik egy új Néróra várnak, mert azt ne mondja nekem senki, hogy usába bebóklászó migrácsok azok nincsenek mexervezve abból a célból, hogy a jelenlegi fajtalan METO, WOKE generációk helyett dolgozzanak és cserebogarak halhatatlanságáról és az aludttej álmairól valamint a spenót lelki életéről néznének a semmibe, mert mexokták, hogy ingyen élnek mert a világ ki van rabolva és ott a fél Kentucky Fried Chicken combot vidáman és gondtalanúl dobálja szerteszét, és az annya nem mongya neki az asztalnál, mikor fanyalog, hogy fiam lányom ezt pedig megeszed mert nincs más és nem kapar keresztet a brúgóra mielőtt felszeleteli, mert már semmi sem érték (a kenyeret minden alkalommal megáldottuk) még az a kaja is ami csilliárdok elől hiányzik, az neki játékszer és nincs apja aki ezért jól szájon vágná

  • Succubus Lilith

    „Richard Allen Stengel amerikai szerkesztő, író és volt kormánytisztviselő.
    A Time magazin 16. főszerkesztője volt 2006 és 2013 között.
    Emellett 2004 és 2006 között a National Constitution Center vezérigazgatója volt, 2014 és 2016 között pedig Obama elnök közdiplomáciáért és közügyekért felelős államtitkáraként dolgozott.
    Stengel számos könyvet írt, többek között Nelson Mandelával közösen írta meg Mandela önéletrajzát, a ‘Hosszú út a szabadságig” címűt.'”

    Hát nem furcsa, hogy egy olyan ember, aki szerint egy kommunista terrorista megérdemli a szabadságot, a Times magazin főszerkesztője lesz? Ugyanaz a magazin, amely az 1930-as években egy orosz kommunistát importált a Szovjetunióból, hogy a főszerkesztője legyen…

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2024 február 19 2:14 du.

    Megartott neked a floridai teli napsutes?

  • Kár, hogy ez a nagy tüntetés az alaposan kitárgyalt bestiális

    pedofil bűncselekményeken kívül . n e m . a d o t t . h a n g o t

    . az úgyszintén gyanús körülmények között és ezekkel egyszerre .

    k e g y e l m e t . n y e r t . Budaházzy Náci és társai

    ugyancsak bestiális, mi több, brutális terrorista szintén gyanús

    „kegyelmi és fehérlovas” kiszabadítási ügyének is.

    Ha ránézünk történelmünkre látható, hogy a fentieken túl még a

    nácizmus is mennyi, de mennyi bajt okozott ennek a nemzetnek…

    Különben is az egész ügy valóságos és igazi súlyos, szinte már

    költői kérdése, hogy vajh a Vezér mindenek ura, maga adott e

    utasítást a bíróság által elítélt, e pedofil és terrorista

    bűnözők kiszabadítására?

    Mert,ahogy ezt megtehette a baltás gyilkossal, vagy az 1000(!),

    ugyancsak jogerősen elítélt embercsempésszel, úgy nem lenne

    meglepő,ha e furcsa nagylelkűségét bíróságok fölött átnyúlva más

    elítéltekhez hasonlóképp ebben az esetben is gyakorolta volna.

  • Ródeo11
    2024 február 19
    4:09 du.

    Vita nélkül, mindezekben szó szerint egyetértünk

    Kár, hogy a kommunikáción itt olyan nagyon technika-föggö, mintha whatsappon menne, hol van sinál, hol nincs – vagyis hol megkapod a válszt, hol nem
    szinál alatt most a demokratikus jogokat értsed; – hol van szögesdrót, hol nincs
    a demokrácia-exportörök, a „demokrácia örzöi” (akiket soha senki nem hatalmazott fel erre) azok bizony teljes testbedobásukkal teszik dolgukat – mármint ami hitükböl következik.

  • warrior
    19.11:55

    „… negyedik szavazáson 2/3-dal nyert…” mondod Te…

    Ez a FidSS propagandagépezetre jellemző . t r ü k k ö s . s z ö v e g , aminek a centruma:

    a „szavazás” szó, megjátszva azt, mintha az állandóan változtatott szabályok, és az állami eszközök önkényes használata mellett a szavazás még demokratikus is lenne.

    Utána kijelenti azt is, hogy úgymond’ „kétharmaddal nyert”, ami automatice sugallja az olvasó számára azt hazugságot, mintha a szavazók kétharmada szavazott volna őrájuk…

    Holott az az igazság, hogy az a szavazatszám csupán 52 % körül billegett, tehát mindössze egy-két százalékpont különbséggel nyertek az ellenzék 48-49 %-a felett, ami korántsem volt kétharmad.

    Ez hatalmas differencia a deklarált 2/3, azaz a 66.67 % és a valós szavazat-szám, az 52 % között feszülő ~15%-pont.

    Tehát Goebbels! A Fid állítólag kétharmada számszakilag is egy gigantikus hazugság…

  • Utószó!

    Ha mondatodban a „kétharmaddal nyert”forma helyett inkább a >kétharmadot< nyelvi formát használod, akkor még annyiban igazad is lett volna, amennyit a FidSS által a törvénybe betuszakolt – a többlet nyertesnek juttatott – bónuszok biztosítottak az úgynevezett "fiataldemokraták"))) 😀 ((( biztos kétharmadához.

  • Orsós Elemér

    Ródeo11
    2024 február 19
    4:09 du.

    Bocs, de a hülye hiú Néró csupán egy jó költemény hiteles ihletéséért gyujtotta fel Rómát!

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2024 február 20
    5:07 de.

    „Különben is az egész ügy valóságos és igazi súlyos, szinte már

    költői kérdése, hogy vajh a Vezér mindenek ura, maga adott e

    utasítást a bíróság által elítélt, e pedofil és terrorista

    bűnözők kiszabadítására?

    Mert,ahogy ezt megtehette a baltás gyilkossal, vagy az 1000(!),

    ugyancsak jogerősen elítélt embercsempésszel, úgy nem lenne

    meglepő,ha e furcsa nagylelkűségét bíróságok fölött átnyúlva más

    elítéltekhez hasonlóképp ebben az esetben is gyakorolta volna.”

    Ezt az egyet nem tudom elképzelni -mármint az átnyúlást és bírói befolyásolást- mert ha bizonyítható lenne, akkor már a fősodor világmédia is -jogosan- erről háborogna és a cililizált és kultúrált EU megint találna újabb indokokat a 7-es cikkely azonnali érvénybe léptetéséhez és az eus befizetéseinkből visszajáró felzárkóztatási pénzek visszatartásának mégigazolhatóbb indoklására!

  • Succubus Lilith

    Vögelein 2024 február 20 5:07 de.

    Elvileg igazad lenne, foleg ha tenyleg kovettek el terrorista merenyletet.
    De ok azert kaptak kegyelmet mert a biro sporttars, aki intezte az ugyuket, (gondolom az ugyesszel egyutt) direkt huztak az ugyet, hogy ha tiz evet is kapnak legyen az 20-25. Es mivel a kiszabott buntetest mar elozetesben letoltottek…

    Ideje lenne nalatod odahaza a komcsit jatszo, Pressman elvtars-ur altal befolyasolt birokat es ugyeszeket bortonbe csukni ugy eletfogytiglan, hogy egyszer es mindenkorra az osszes korrupt patkany megtanulja, hogy egy alkotmanyos koztarsasagnak nem ugy kell mukodni, ahogy ok mukodtetik, vagy mukodtetnek.

  • Orsós Elemér

    DonGolo
    2024 február 20
    9:41 de.

    Választások közben a választási törvények nem változtak, tehát fidesznyi szavazattal a demokratikus Eelenzék is ugyanannyi konpenzációt szerezhetett volna, azaz 2/3-ot! Ne szépítgessük a túligérgetési tehetségtelenség miatti sikertelenségett, mert mint látható a nagyérdemű mézesmadzaggal simán átverhető!

  • A magyarországi országgyűlési képviselő-választásról:

    2011-től elfogadott választási törvény szerint a korábbiaktól eltérően egyfordulós, és megszűnt a részvételi küszöb. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a választás akkor is érvényes, ha a szavazásra jogosultak felénél kevesebben vesznek részt.

    2024-ben – eddigi adatok szerint – 7 816 831 fő jogosult szavazásra. Ha csak 3 millióan szavaznak, vagy csak 2 millióan, a szavazás akkor is érvényes.

    Tehát a volt kommunisták(Thürmer párt) és a jelenlegi ellenzék feladata: menjenek minél többen szavazni. Felesleges a süketelés, mint teszi itt DonGolo.

  • Succubus Lilith
    2024 február 21
    10:33 du.

    a hammamamások maradnak!

    a közelkeleti helyzet fokozódik és az igazság a temetetlen halottak.

    valami a Levantén is lesz és hamarosan, de semmiképpen sem „az”!

    EU közben elsűllyed, remélem a KGST-t nem tuggya magával rántani, és ursula vele

  • Don Goló
    2.20.9:41

    Ördögöd van!

    Kb.10 éve itt, ezeken a KMH lapokon Figyelő, néhai kanadai olvtársunk (hogy nyugodjék örökké!), oldalakon át bizonygatta ugyanígy, ahogy ma Warrior többször is megteszi, de alias Bencsics Klára ráadásul direktbe félrelőve, hogy-asszongya :

    „A . F i d e s z t . a . n é p . 2/3-a . v á l a s z t o t t a . m e g”. így nekik bármihez joguk van…

    Ezt a Fid SS már eleve ilyen mondatokban építi be totáldemagóg propagandájába,hogy tanulatlan,primitív emberek így értelmezzék. Mondhatnók, ennek a trükknek éppen ez a lehetőség a célja, ami benne van a csomagban. A minap is egy rádióriportban a zsákfalu választójogú lumpen munkátlanjai is pont így bizonygatták a riporternek…

    És, még mondja valaki azt, hogy . á l l a m p á r t u n k . nem tesz meg mindent a nép tök’elhülyítéséért… 🙁

  • SuccubusL.

    Igen, a náci terroristák elkövették a terrorizmus tényállását.
    Egy liberális képviselőt vascsövekkel vertek majd’halálra…

    A lemondott elnökasszony közvetlen tanácsadó „udvarhölgye” vajmi Fruzsina, úgy aposztrofálta a 3. fokon is elítélt terroristáknak nyújtott kegyelmet, hogy
    „Hat gyermek visszakaphatta az apukáját”. -Hogy oda ne rohanjak!
    Sőt ezek után a vezérüknek még megszerveztek a börtönkapuból egy „méltóságteljes, fehérlovas”,afféle horthysta elvonulást is. Ami arra utal,hogy az erre kész kormányszervek,aK.elnöki Hivatal és a terroristák még össze is hangolták, hogy TV-kamerák előtt is ünnepélyessé tegyék a szégynletes eseményeket..

  • OrsósE.
    21.3:51

    Az átnyúlás a bíróságok fölött, igenis bizonyított, hisz’ mindez a kegyelmi eljárás feltételezi a bírói ítéletek meglétét.

    A sorolt, nem kevés – rengeteg – eset bizonyítja a magyar jogállamiság béka segge alatti színvonalát.

    Amúgy nem a nemzetközi reakciók jelzik az esetek megtörténtét, hanem azok közönséges ténye. Hisz pl. ha csak a pedofil-védő kegyelmi ügyét megnézzük, annak kikerülése is a közvélemény elé egy teljes véletlenen múlott, amely nélkül, még ma sem tudnánk róla…

  • Február 25-én emlékezünk a kommunista diktatúrák áldozatairól Magyarországon. Évente. Köztük internáltakra, B-listázottakra is, a bebörtönzöttek és kivégzettek közt. Kistarcsa, Tököl, Recsk. Sokan és sokféleképpen emlékeznek ezekről a helyekről. Kistarcsán rendőrképző is működött, s volt zsidók gyűjtőtábora.

    Politikai fenyegetőzést a mai kormánypárt nem tesz, egyedül csak Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus.

  • Na ne tessék már ekkorákat hazudozni.
    Amúgy meg inkább írd meg a véleményedet Parteingenosse
    tovarisch-goszpodár Putyinnak, ő állíttat Ukrajna-szerte
    Lenin szobrokat meg ötágú csillagos vörös zászlókat.

  • Geyza
    2024 február 24
    10:02 de.

    mindenki azt imád amihez éppen kedve és anyagi érdekei fűzik, te is és a G7+ is a MAMMON-t imággyátok, ezért van háború szerte szana ami egy k@vajó üzlet annak aki gyártja és szállíttya a még k@vább drága madárijesztőit, most éppen arra derült a villámfény hogy nato+G7+ scarecrow-i tényleg scarecrow-k!

    usa-ban a FED a MAMMON TEMPLOMA és a papjai a wallstreet-en kavarják a delejt

    dehát geyza mindent jobban tud és mégis Sztálin ért elsőként Berlinbe, ez mai napig a nagy keserv ott washington dc-ben

  • Mar eleg regen reagaltam, mert a visszateres az „orokzold”
    temakra, es egymas orokos lekezelo „nevelese-mar
    kisse sok volt, de foleg azert, mert mas,fontosabb dolgok
    allnak most napirenden nalunk.
    A „beszelgetesek” Lilith {koszonet} es Rodeo kozott,{meg most sem ebredt fel} visszahoztak .
    Rodeo; „a kozel-keleti helyzet fokozodik es az igazsag a temetetlen halottak.
    Valami a Levanten is lesz hamarosan..”
    Errol jutott eszembe, hogy a Hamasz okt.7-i gyilkossaga utan,
    mikor ugy latszott, a vilag jozanabb resze megertette,hogy
    ez egy terror szervezet bestialis buntette volt civilek,
    gyermekek,nok,oregek ,sot, csecsemok ellen- mikor Izrael onvedelmi harcba kezdett ellenuk delen {Gazaban} es eszakon
    Libanonban a Hezbolla ellen,{Iran egyik proxija} amely evek ota lovoldoz eszaki varosaira, falvaira- egyszerre
    megvaltozott a „kozvelemeny”.
    Mert zsidok, ugy latszik, csak „aldozatok” lehetnek .
    Ami mas nepeknel- honvedo haboru-ha Izraelrol van szo-
    rogton „fasizmus”nak, „etnikai tisztogatas” nak van „kikialtva”.
    Ezen az sem valtoztat, hogy az araboknak partjuk van az
    izraeli Parlamentben, a Kneszetben,es ott vannak az elet
    minden teruleten.
    Erdekes {vagy nem?} hogy a „szegeny palesztinok” fo tamogatoi
    a „liberalis baloldal” mindenutt .
    Itt szeretnek bemutatni valakit, akit a kanadaiak biztos ismernek- Yasmine Mohamed-et, az ott elo ironot,noi jogi aktivistat.
    O maga egy muszlim csaladban szuletett, egy El-Quaida foemberhez kenyszeritettek hazasodni.
    O,aki valoban ismeri a vallast es a terepet- ahonnan menekult,
    figyelmeztet.
    Izrael csak a kezdet. A Nyugat ertekei es kulturaja, a kovetkezo.
    A „bal liberalisok a „hasznos idiotak”,akiket az iszlam
    hasznal.
    Peldanak hozza-tobbek kozott- Irant, ahol a vallasosak
    egyutt harcoltak a neppel- a sah eluzesere.
    A gyozelem utan- Humeinivel kezdve- eljott az ajatollak
    ideje, akik meggyilkoltak elobbi szovetsegeseiket.

    8867015841&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwig98nbycaEAxU4if0HHduwB14Q_AUoAnoECAcQAg&biw=360&bih=560&dpr=3#fpstate=ive&ip=1&vld=cid:ba2bfb9f,vid:gYkCOnB8z2A,st:0

  • Meg egy film errol a kanadai ex muszlim aktivistarol.

  • Izraeli
    2024 február 25
    10:08 de.

    dús fantáziád van és a legújabb CIA infóból másolod, de nagyon rosszul!

    a fordítottya sem igaz annak amit idetoltál, és nem 2023 október 7-én kezdődött, hanem az Édenkertben amikor Káin megölte testvérét Ábelt és a sok sok évvel később (12 oldal a tórában) amikor Sámson magára rántotta részegen a báli sátor központi rúdjait ledöntve, már olyan részeg volt és elvakult Dalila szépségétől, azután jött az a gonosz római birodalom és hát nem felácsoltattak 25000 keresztet amelyiknek egyikén a WOKE CULTURE ellen tüntető názáreti Jézust is sikerült felszögezni és ehhez hatalmas mesevilágot létrehozni a Grimm testvérek és Andersen ehhez képest labdába sem rúgnak

    dehát minden nép a saját sorsának kovácsa mert joga van hozzá, és nem tudni ki ül a kovácstűzben üllőre és kalapácsra várva és kinek a kezében van a kalapács és az üllő alatt a facsonk, hogy zenéljen mint mikor Siegfried újra összekovácsolta a Nótungot
    de netán yahoo nak –többek között– az is gongya, hogy még a Nótung roncsait sem sikerült megtalálni pedig az egész környéket felásták 25 méter mélyen
    és mindez kósher

    amikor a térdig érő passzátszél befúj a Knesszetbe és a Ganz nak nem sikerül időben behúzni a páncél függönyt akkor lesz csak kalamajka

    egyébként merre jártál, mikor az ég zengett és hóemberek estek apró pelyhekben a westbank nyugati oldalán

    vidám mókás percek ezek
    ilyen az amikor valaki nem csak a kezit lógattya a bilibe hanem magára is boríttya, és mi lesz jövő héten?

  • Izraeli
    2024 február 25
    10:08 de.

    Egy a százhoz az arány !!!!!!!!!
    ( 1:100 )

    Most még csak kb. egy a harminc van meg.

    Izrael Állam létének értelmét veszíti el akkor,
    ha nem tudja megértetni ellenségeivel azt, hogy
    minden egyes kioltott izraeli életért
    SZÁZSZOROSAN KELL MEGFIZETNI NEKIK ! ! ! ! *

    Bármit is pofázik a jóllakott óvodásra hajazó ENSZ-
    főtitkár, vagy valami délafrikai seggfejek.

  • Ródeo11
    2024 február 25
    8:42 de.

    Na ne hazudozzál már összevissza idióta
    Pont hogy Sztálin sipákolt az USA-nál hogy nekik, ruszkiknak az előjoguk elfoglalni Berlint. Párszázezer ruszki katona élete árán. Dehát náluk az ilyesmi sohasem számított.

    Mint utóbb később kiderült, nagy hülyeség volt amcsiktól hogy hagyták.

  • Izraeli
    2024 február 25
    10:17 de.

    szerencsétlen némber ilyenekkel van teli a padlásom meg a kerti vityillóm!
    most volt valami és azért érdekes, vagy lesz valami és azért? már eldöntötted?

    persze nem néztem meg mert a New Yorki Filharmónikusokkal Johannes Brahms Magyar táncait hallgatom Wilhelm Furtwängler vezényel, parádésan!

    persze a tv ben szieszta előtt megnéztem az ATP Dubai tennis mai napra rendelt tennis futamait, és a hatalmas csodálatos architectúrájú stadion megett odaláccik a Burje al Arab a világ legmagasabb épülete, és az éjszakai város fényei, semmi füst és porfelhő, semmi Knesszet, derű és vidámaság, és nincs háborús kormány ami állandóan ülésezik szerintem már bőrkeményedés nőtt az ülőlapjaikon?

    egyébként tegnap előtt Berlinben a női szépségversenyt Perzsa szépség nyerte és nem kellett levetkőznie semmilyen vallást és az út porát ott vigyorog a nagydíjjal

    nálatok mikor lesz ATP verseny? meg Olympia? és zsákbanfutás a kósher füstölt sonkáért?

    mindez olyan nagy kérdés
    a világot marhára nem érdekli a sok zokogás és hörgés, bár a media tele van ezzel, meg hogy állandóan báncsák krahácsot de azt meg a kóbor kutya sem olvassa, én sem

    Gáza mikor lesz teleültetve virágokkal és a zsidó palesztin költő páros mikor fog fő műsoridőben szerepelni Tel Aviv-ban vagy Haifán?
    mert Berlinben műxik a csak nekik lehet igazuk legújabb össznépi kabaré és nagyon haragszanak arra a színházra amelyik beengedte a két vigyorgó fitalembert amint éppen dalolnak… mert rendnek kell lennie és a Dunát is meg kell rendszabályozni hogy a bánatba’ képzeli hogy csak úgy Németországból a Fekete tengerbe és nem visszafelé folyik, mert most a media ban az a divat, hogy megaszongyák, mint te is!!!

    az az egész bömbölde ami arrafelé a folyó és a tenger között zajlik már meglehetősen unalmas valami más játékokat kellene kitalálni az IDF-nek, mert ott a romok között mászkálni porosan és izzadtan az nem olyan jó mint egy Dunai Sétahajókázás

  • Azon is érdemes elgondolkodni, hogy ugyanaz a Bicskei Rendőr-kapitányság, amely anno 2014-ben, a Várady András juhász, Mészáros Lőrinc Felcsút község konkurrens pg-mester-jelöltje(!) életének végső elmeszelésében a választás előestéjén(!), vagyis a jelölt halála körülményeinek gyanús elkenésében játszott fontos szerepet…

    Ugyanez a szervezet hosszas huzavonák során ugyan miképp is működött közre a Bicskei Gyermekotthon vezetőinek pedofil bűncselekményeinek el-mismásolásában is, szintén a határidők eltolásával, bizonyítékok eliminálásával, stb…

    Volt e ügyészi felülvizsgálat az egész városi és járási hatóság e sötét ügyeiben végzett egyetlen „hivatalos” tevékenységét illetően ??? Hozzátéve, hogy Poltpéter, Orbánviktor örökös országos főügyészének a pályafutását,ill.jogállami kulcsszerepét figyelembe véve, ez a kérdés költői kérdés marad csupán, amely bármely más, normális országban a rendszer alapvető visszásságaira hivná fel egy kultúrnép figyelmét…

  • ˙

    Warriorr
    02.24.5:42

    „…s volt zsidók gyűjtőtábora.”

    Sorolod többekközt Kistarcsa dicső múltját, megint csúsztatva,

    vagyis a Horthy rendszert kihagyva az igaz tényállásból s aképp

    beállítva, m i n t h a . a háború utáni „szocialista rendszer”

    ún. faji alapon is internált . v o l n a . embereket, ami

    szemenszedett hazugság…

    Hozzátéve azt is, hogy a Horthy-rendszer áldozatainak –

    tudniillik a magyar holokauszt és a díszmagyar 25 év . E l l e n

    f o r r a d a l o m *. internálós és egyéb áldozatainak – a

    száma . t ö b b – e z e r s z e r e s e(!)az általad sorolotnak.

    Az igazságra többekközt: https://fortepan.hu/photos/id=200857 ,

    de ugyanott e’sorozatból akár a 200854 -855-856-858-859-860-861,

    de a 878. sz. abszolúte objektív dokumentum fotók is rámutatnak.

    ˙

    ˙

    * Ellenforradalom: a horthyrendszer Horthy által meghatározott hivatalos neve, úgy mint Pl. a NER.

  • Utóirat/

    Ha a link nem adná ki, akkor:
    pl. Google: FORTEPAN; Holokauszt; Kistarcsa; 1944; 200857

  • Izraeli
    2024 február 25
    10:17 de.

    nektek milyenek vannak, mongyuk olyan végtelen jelű híd a hegycsúcsról hegycsúcsra, vagy már szétlőtte IDF?

    https://www.youtube.com/embed/0q7c3Jac56A?si=sdpeD6YifLSuOoWI

  • Geyza
    2024 február 26
    12:16 du.

    az a tény, hogy előbb ért oda!
    és annak amit te itt is és máshol Andersen után szabadon előadod a rablómesébe tekert agyficamot annak semmiféle jelentősége sem fontossága nincs

  • Geyza
    2024 február 26
    12:11 du.

    az ellenséget is megkérdezték ugyanerről?

    5742 éve nem voltak képesek önmaguk által kreált ellenség nélkül élni és most minden „eredményük” 2 millió ember kitoloncolása a saját hazájából, és a hátramaradt épületeket és a bennük lakókat Trója romjaihoz vagy Karthago romjaihoz lehet hasonlítani!

    és mondd? most ezzel kitört a béke és a boldogság Izraelben, rengeteg új temető épűl

  • Ródeo11
    2024 február 26
    3:34 du.

    Neked?
    „Kerti vityillód” ???
    Na ne röhögtessél már te idióta kis csóró.
    A multkoriban még a NET-et is kikapcsolták nálad
    mert nem tudtad kifizetni.. „kerti vityillóm” aszondja..
    nyamvadt kis segélyekből élő lumpen proli vagy aki megélhetésből hazudozik itt összevissza a Kreml
    meg a mocskos rongyfejűek pénzéből.

  • Geyza
    2024 február 26
    12:11 du.

    geyzicicukácska!
    ami most történik (2024/02/28//0636) MSNBC/CNN részletesen beszámol arról, amire senki DE LEGFŐKÉPPEN TE ÉS A HOZZÁD HASONLÓK GONDOLNI SEM MERTEK,
    az amerikai egyesült államok úgy ahogy van leégett a nemzetközi porondon és az agyesült államokban magában is!
    ha egy netán yahoo nevű 77 szeres senkiházi aljas tömeggyilkos még akkor is röhög bele a telefonba, amikor az egyesült államok elnöke ordibálva mongya neki, mit neki és hová!

    a többi rablómese
    más hír: a CIA legbelsőbb és legutolsó híranyaga szerint a hammamamások alagútrendszerének minetgy 18%-kát sikerült használhatatlanná tenni, és ugyanezek a hírek felhozzák netán yahoo nak. hogy 2018 ban és előtte nem kellett volna létrehoznia a HAMÁS-t! pénzelve és kiképezve meg ellátva logisztikával a HECCBOLLA és A TÖBBI SZERVEZETEK ELLEN, A FAGYI VISSZANYALT

    A HUTHIK HALÁLRA RÖHÖGIK MAGUKAT

    és közben a világ hajókkal bonyolított kereskedelmének jelentős százaléka tönkrement vagy meg kell kerülni Afrikát ami a biztosítások időfaktor és egyéb járulékos kölcségek miatt gazdaságtalanná válnak és abbahaggyák,
    az még sem lehet hogy Szuez és a Vörös tenger nélkül India és a távolkelet európába irányuló kereskedelme Afrika megkerülésével folyjon egy senkiházi hatalmi tébolya miatt

    5742 éve ez folyik néha véresebben máskor csak a papucsát vesztett Mózes menekülése a fáraó csapatai elől mert a Fáraó rájött a turpisságra azóta Mózes ég mint a csipkebokor

    veletek együtt

    én kérek még egy espresso-t tejszínhabbal reggelire
    és a nemzetközi helyzet fokozódik

    Zselé meg hiába házal meg haknizik szerte széjjel meghallgattyák azután megy az ilyen dumák polcára a spájz mélyén a media is el kezdett átállni,

    most mi lesz kérdezem mindezt tőled és a Cenz Urától

  • WARRIOR:

    Nem mennek „szvazni” mert nincsen lehetoseguk VALASZTANI!!!!!

    Havasi Kurt;

    Az alcsuti allitolagos „juhasz” halalnak adatait mar itten akkor reszletesen vitattuk.

    Elsokben a sjat halalnak az okait onmaga okozta;

    1., A ketvonalu uton megalt kocsijavan, ahol nem letezett utoladali megallo lehetoseg.

    2. Fenyszorjat felkapcsolta, rmelve a biztonsagat, DE az eppen az ellenkezot okozta, mert egy szembejovo gepkocsi vezetojet megvakitotta es a juhaszt elutotte.

    3., na es a letrat a kocsija tetejen minden biztositaott lehetosgenelkul vitte, s azt elejtett az uton.

    4. A valsztas-elotti ejszakan probalat az utmenti fakra propaganda cedulaait felszegezni?!

    Na hozzaszollok, ki lenne kepes mind azt elfogadni mint az allitott felteveseik a juhasz „mehgyilkolasan”???????

    S hany kihagast kovetett-el a juhasz az allitottak allaitasaival. Hmmmmm?????????????????????????????????

    Ha Mganak nem tetszik Polt Peter meg-nem-valszthatosaganak az esete, hat talan eppen azert lenne szuksegeuk a KOZVETLEN DEMOKRACIAra, de azt maguk itten allandoan atkozzak meg az emliteset is.

    S annak alapjan miert is lehjetne meg joguk is panaszkodni?
    Miert nem cselekdnek, hiszen szabadon es korlatlanuli lehetosegeuk azt amodon valtoztatni.

    ( Mi itten Floridaban szbadon valasztjuk a Kormenyzot, fo-allam-ugyeszt, fo-penzugyi flelost (penzugy minisztert), Secratary of Stat-et, es a kozsuksegleti-ugyek miniszteret.)

    Korlatlan torvenyhozas joga a lkossagnak, sot meg az adok krolataozasat is a lakosssag szbad szvazati korlatozza.
    Mint jeleztem mar azt, ma itten a vagfyon-adok 25 evere a 20 MILL-re megszabva a nepszzvazas alatal.

    mit vel Maga abban ellenezhetonek??????????????????????

    Miert elleneznek mazt maguk ottan ???????

    Minden lehetoseguk es jogaik biztositott azt elerniuk!!!!!!!!

  • Geyza
    2024 február 27
    7:35 du.

    ezzel jellemzed magadat?!
    semmi mást nem vártam az ilyenektől, pedig ott a négyholdas pagonyban a hatalmas dió és hársfák alatt olyan jó kiülni és a cserebogarak halhatatlanságáról meditálni!

    azután ugye naplemente után vissza a második emeletre, a kis zeneszobámba, hogy Johannes Brams „. 2. szimfóniáját D d úrban Furtwängler és a Berlini Filharmónikusok előadásában meg a 3 dikat F-dúr ban, kis tokaji szárazzal öblögetve

    te mit szoktál csinálni amikor nem vagy „ilyen”?

  • Geyza
    2024 február 27
    7:35 du.

    Még annyit azért csak neked, meg azoknak akik éppen rólam hallgatnak!

    Írád, mert te mindent jobban tucc:
    …“Neked?
    „Kerti vityillód” ???
    Na ne röhögtessél már te idióta kis csóró.
    A multkoriban még a NET-et is kikapcsolták nálad
    mert nem tudtad kifizetni.. „kerti vityillóm” aszondja..
    nyamvadt kis segélyekből élő lumpen proli vagy aki megélhetésből hazudozik itt összevissza a Kreml
    meg a mocskos rongyfejűek pénzéből.”

    Az, hogy rólam miket irogacc, az engem hidegen, csak sokaccorra megállapítom, hogy személyeskecc és rágalmazol valamint deffamációt kövecc el?
    Ezek büntető könyvi tételek! A rongyfejűek kapcsán csak annyit, hogy ugyanott a Levantén a háborús tűzfészek körül béke és vidámság meg móka van, hatalmas nemzetközi rendezvények és az esti fényeik messzvilágítanak még az Űrből is láthatóak, gazdagok, mert dolgoznak, nem robbantanak ki háborúkat, és meglehetősen nagy türelemmel bár érdeklődéssel figyelik a világ eszei kis szomszéggyukat, hogy az ott nem az igazi, és nagyon romos, és már készül valami, hogy rend legyen, a világ csendőr sem képes rendet teremteni, mert részben ő maga szíttya a rendetlenséget és amikor a pátyoltyai nem fogadnak szót neki, akkor hisztériás rohamokat kap!
    Az € meg szenved és fizet olyat is amit gyarmattartó korában csinált saját magának, elveszíti a gyarmatait és kiebrudalják, de most valami bűzlik Dániában (is).

    Hogy te és hasonszőrű megmondó emberek sohasem érdeklődtetek a valóság iránt, hanem kitaláltok valamit és ráfogjátok az a valóság és aki ezzel nem ért egyet a demokrácia szent nevében akár fel is koncolnátok, de mindenképpen nagyon utáljátok, mert veletek nem ért egyet
    A nemzetközi helyzet fokozódik a brit hajó elsűllyedt az ádeni öbölben a huthik lecsúzlizták, de még nincs vége,
    És az összes erőfeszítésnek álcázott útonállás kezd sikertelen lenni, nagyot akar a szarka de nem bírja a farka
    az önéletrajzomat nagyyon szépen leírtad kár hogy sohasem láttál és sohasem fox látni azaz rólam csak délibábos drogos agyficamaid vannak és publikálod is
    kezeltesd magad, hátha még sikerül?