Nagy és Navalnij

2024 február 19 5:11 du.46 hozzászólás

Alekszej Navalnij meggyilkolásában van valami, ami emlékeztet engem Magyarország mártírhalált halt miniszterelnökének, Nagy Imrének a sorsára – annak ellenére, hogy a két ember és a körülményeik között égbekiáltó különbségek vannak. Nagy sok szempontból ambivalens politikai figura volt. Kommunista volt és maradt, aki 1956. október 23-án egy népfelkelés kellős közepén találta magát. A kormányzásért küzdött a példátlan felfordulás és a remény idején – az utcai követelések és a rend helyreállításának szükségessége közötti egyensúlyozás lehetetlen és nem igazán irigylésre méltó feladata volt, és tennie kellett ezt anélkül, hogy átlépte volna Moszkva vörös vonalait.

Végül Magyarország túllépte ezeket a határokat, és a Szovjetunió újra megszállta. A forradalmat leverték, Nagyot elfogták, bíróság elé állították, bűnösnek nyilvánították hazaárulásban és a népi demokrácia megdöntésének kísérletében, és felakasztották.

Navalnij sokáig hatalmas személyes bátorságról tett tanúbizonyságot, és egész életét feláldozta egy ügyért. Nagy, úgy gondolom, nagy bátorságra lelt, és Navalnijhoz hasonlóan mélyen elvi alapokon nyugodott, még akkor is, amikor a halállal nézett szembe. Navalnijt megölték, és a holttestét az állami hatóságok visszatartották, még akkor is, amikor az édesanyja megérkezett a hullaházhoz érte. Nagyot először a börtön udvarán temették el, ahol kivégezték, véletlenszerűen felhalmozott törmelékkupacok, köztük régi irodabútorok és egy réteg beton alá. Néhány évvel később, 1961-ben exhumálták a maradványait, és titokban, az éjszaka leple alatt eltemették egy budapesti temető legtávolabbi sarkában, egy jelöletlen sírban – amelyet hamis női névvel jegyeztek be. A magyaroknak megtiltották az emlékezést

Harmincegy évvel Nagy kivégzése után, 1989 áprilisában a kormányzó Magyar Szocialista Munkáspárt engedélyezte Nagy holttestének exhumálását. Holttestét kátránypapírba csomagolva, dróttal összekötözve, arccal lefelé a földbe temetve találták meg. Nagyot és a többi forradalmárt méltósággal temették újra, ártatlannak nyilvánították és rehabilitálták, Magyarországon nemzeti gyásznapot, gyász- és emléknapot tartottak. Néhány hónappal később Budapesten kikiáltották a Harmadik Magyar Köztársaságot — kifejezetten az 1956-os forradalom örökségére és emlékére alapozva.

Évek múlva sokan azok közül, akik közreműködtek Navalnij üldöztetésében és halálában, fel fogják ismerni bátorságát, és egyet fognak érteni abban, hogy nemzeti hős volt. Azok, akik ma közömbösek iránta, ugyanezt fogják tenni. Az a mód, ahogyan megmérgezték, megkínozták, bebörtönözték és megölték, és az a groteszk mód, ahogyan még a holttestével is bántak, a jövő társadalma számára teljes botránynak fog tűnni. És a mai kollaboránsok alkalmazkodni fognak az új nyilvános narratívához, és egyet fognak érteni. Nincs kétségem afelől, hogy Navalnij nevét sokszor fogják még kimondani az eljövendő generációk.

46 hozzászólás

  • Succubus Lilith

    https://www.israelnationalnews.com/news/385303

    Ezt most azert teszem csak be ide, mert a napokban elegem lett egy magyar baratombol, aki szep lassan, az utobbi 20-25 evben becsavarodott a tulzottan egyiranyu ‘tajekozodastol’es most mar ki akar irtani minden nepet, a magyarok kozul is azokat, akik nem ertenek vele egyet.
    De legfokepp a zsidokkal van baja. Hetente 5-szor hivott es 2 oran at fosta a szot, mikozben vagy 100-szor elismetelte, hogy minden zsidot ki kell irtani. Vagy inkabb mondjam ugy, hogy gyulolettol eltorzult hanggal uvoltotte. En meg altalaban ilyenkor gepeltem valamit oda se nagyon figyelve mit karatyol.
    Korabban, honapokkal ezelott beigerte azt is, hogy vesz feketen a Hell’s Angels-oktol egy geppisztolyt es bemegy lovodozni a zsinagogaba.
    Oh, yeah… azt is mondta engem fenyegtve, hogy mindenkit ki kell irtani, aki nem ert egyet azzal, hogy minden zsidot ki kell irtani.

    Aztan most elegem lett a baromsagaibol, nem veszem fel a telefont neki. Irtam a felesegenek, hogy ez a barom bortonbe juttat engem is meg a feleseget is, ha a maradek 10-12 mukodo agysejtje is elborul es tenyleg vesz egy fegyvert. Mert ugye allampolgari kotelesseg lenne bemoszerolni, akkor is ha tudom, hogy csak a kisebbrendusegi komplexusa kombinalva irigyseggel es tudatlansaggal okozta azt, hogy szep lassan megorult… es vegulis amig duhong addig levezeti az indulatait.
    Na es ugye manapsag mar minden telefonbeszelgetest rogzitenek.

    Haaaaaaaaat ez van…

  • Succubus Lilith

    Te jo Isten!!! Ez a no egy allamugyesz az USA-ban ma!

    9 perc 45 masodpercnel jon a ‘legjobb’ resz. Egy amerikai allamugyesz nem tudja melyik kontinensen van Belize, Bahamak, es Aruba.
    De legalabb lopni tud rendesen es kis extra jattert hamisan vadolni egy volt elnokot.

  • Succubus Lilith

    Ez legalabb komedia:

  • Orsós Elemér

    Szerintem nagyon fals a Nagy Imrével való összehasonlítás, mert ő soha nem merte hangosan és nyilvánosan a rendszert -mely egyébbként az ő aktivan kiharcolt és meglovagolt lételeme volt- kritizálni. És úgy vélem soha nem lett volna országmentő hős, ha a döntési dilemmáját nem a nyugat által CSAK verbális, de általa is elhitt támogatás lehetősége dönti el, hanen az ő lekötelezett konzekvens meggyőződése, úgy mint Kádárét! Naszóval ez is nézőpont kérdése!

  • A cukiskodó, jópofizó Putyin (sokadszorra)
    megmutatta igazi ördögi ábrázatát.

    Bartus Laci szerint
    az ’56-os magyar forradalom a
    kezdetekben egy igazi kommunista forradalom volt,
    egy emberarcú, élhető szocializmusért.

    Csak mint -annyi mindent- a nácik és más börtönből szabadult gazemberek félrevitték az egészet.
    És sajnos ki is sajátították.

    Ha az IGAZ KOMMUNISTA Nagy Imre nem egy álmodozó , idealista lélek, akkor ez másképpen is történhetett volna.
    Másodlagos ruszki megszállás nélkül.
    (Mertugyebár az oroszok itt voltak előtte is).

    Navalnij szimplán feláldozta önmagát.
    Hogy ennek mikor lesz meg a foganatja, az még kérdéses.

  • „… a két ember és a körülményeik között égbekiáltó különbségek vannak.” Tökéletes meglátás. A többi szövegrészben nem. De egyéni véleménynek elmegy.

  • Orsós Elemér
    2024 február 20
    5:08 de.

    dehogynem lehet összehozni
    sajnos az ilyen események a világon mindenhol hasonlóképpen müködnek
    nem hoznék erre példát brazilból, mert azt csak a Rodeio képes olvasni – megérteni meg csak amikor kevére való.
    De hozhatnék máshonnan is.

    https://pestisracok.hu/vasarhelyi-miklos-utana-elmentunk-peter-gaborert-majd-kadarert-es-harmasban-mentunk-le-pocspetrire-es-elhoztak-a-poklot-a-vallasos-falunak/

    A fenti egy magyar példa, még a nagy imréék idejének elöttjéböl, amire „a tanu” hajazott, de sok mai aktuális (akár nagyon is mai, éppen futó) eseményekhez elvezetö szállal

    Már próbáltam, de most nem irok róla semmi mást, mert hogy többet irjak róla, ISTEN AZT NAGYON NEM AKARNÁ

  • egy nagyon hosszút akartam írni de félreütöttem és kitöröltem, a lényeg Nagy Imre egy merő tévedés volt és a színes forradalmak egyikének áldozata, a varsói szerződés nem engedett a jogaiból, és 1956 után egyre jobb lett az életszínvonal a vasfüggöny ellenére a tecser meg a régen áskálódása ellenére is
    kádár andropovval a KGB elnökével együttműködve létrehozta az új gazdasági mechanizmust és lehetett családi válllakozásokat csinálni, volt mibe öltözni és volt mit enni
    a nyavajnyij egy köztörvényes szélhámos, csaló, hazaáruló MI6 nek eladta volna a hazáját baksisért most a nyugat eltette láb alól mert halottként hasznosabb
    megjegyzem, nekem ne magyarázzatok sokat végigéltem

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2024 február 20
    5:45 de.

    „Bartus Laci szerint
    az ’56-os magyar forradalom a
    kezdetekben egy igazi kommunista forradalom volt,
    egy emberarcú, élhető szocializmusért.”

    Nagy naivsággal ez is elképzelhető, de egy szóbajöhető, Szovjetúnióban szocializált vízfejjel ez lehetetlennek tűnik, ennél még a reformkommunista Pozsgaiék igyekezete is hitelesebbnek tűnik.

    „Ha az IGAZ KOMMUNISTA Nagy Imre nem egy álmodozó , idealista lélek, akkor ez másképpen is történhetett volna.
    Másodlagos ruszki megszállás nélkül.

    Annál is inkább, hogy az 1955-ös ausztriai szovjet kivonulás is jó reménnyel kecsegtetett, azonban az 56-os szuezi válság, mely a ruszkiknak zsarolási és osztozkodási lehetőséget adott, mindent felborított. Oszt ügyesen vissza is fordultak! (Namármost még az is lehet, hogy ez nem is spontán, hanem háttérből generált „népfelkelés” lehetett a szovjet csapatok indokolt marasztalása érdekében.)

  • Lilith

    nem tudom hogy átmegy-e, mert el tudom képzelni, hogy már automatikusan letiltásra kerül minden, ami ennek a videonak a csatornájáról kerül feltöltésre

    https://www.youtube.com/watch?v=lfVnuBzyUOs

    de nem baj ugyse ha nem kerül fel, legfeljebb szoktatom magam az Orwelli (vagy Kazohiniai) világhoz

  • Christoher Ádám

    Nem az a gyalázat, ahogy elbántak Nagy Imrével 1956-ban.
    Nem is várt mást véresszáju kommunistától az akkor élö generáció. Nagyapáink ezt akkorra már rég megtanulták, hogy a kommunista kommunistát élvezettel gyilkol.

    A gyalázat az, hogy Te mint egy modernkori, XXI-i századi történész jegyezted azt az förmedvény munkát amit a kunbéláék által installált magyarországi szovjetdiktaturáról (leninista terroról) az ártatlan 3. világbeli ifjuságnak (vagy „fejlett”(sicc!” nyugat diákjainak) kötelezöen elhazudtok, az agyukat átmossátok, a lelküket megnyomoritjátok – hogy majd megéljék az ö életükben is ugyanugy az európai fasizmust, aztán 56-ot … hmmmm .

    Tudom a véleményemet már megirtam akkor, amikor ezzel a gyalázatos munkával eldicsekedtetek.
    Nem tudom ma sem másnak tekinteni, söt ahogy tellik az idö, egyre jobban átlátom, hogy nem lehet annyiban hagyni.
    Mert ez nem tudatlanságból eredö tévedés. Nem ártatlanság..
    Ami itt 56-ban történt, ami ott moszkvában most megtörtént az ugyanugy a gyömölcse annak az iszonyatosan mérget termö gyümölcsfának, amit ott a ti országotokban igyekeztek éppen virágba boritani
    A gyümölcs elöbb-utóbb be fog érni ott is ugyanugy, ne legyenek kétségeid, a természet már ilyen.
    Hogy akkor kiket fognak kátránypapirba, arccal lefelé elföldelni, majdnem mindegy …
    De hogy közben mennyi kínt és nyomoruságot fognak az egyszerü emberek, a nagytömegek megérni, az pedig ugy látom, nektek tökmindegy.

    Ha közzéteszed, legyen a becsületedre, de ha nem ugyis jó, akkor is jegyezd meg magadnak majd arra napokra, amikor én már rég nem fogom a magamét mondogatni ösz fejemmel ezen a foldön, de Te meg sirni fogsz (ha megéred)

  • Succubus Lilith
    2024 február 19
    6:19 du.

    szerintem ne csodálkozz
    Akkor is igy kezdödött

    és ez is hozzátartozik a fentiekhez:

    Succubus Lilith
    2024 február 20
    1:07 de.

  • Rodeio

    não preciso explicar nada
    Hallgasd hogy mi történik éppen Brazil … impechment

    Hallgasd hogy mit is jelent a baloldal igazi arca, amiröl folyamatosan beszélek…
    Hogy a fascizmus és a communizmus egy és ugyanaz, csak más köntösbe bujtatva – mindkettö baloldal (az usában demokratáknak hivják öket) – de mindegy hogy hivják, ez az igazi arcuk
    Lula Izraelben „persona non grata” nyilvánitást nyert – a reakció pedig a brasil képviselöházban, szenátusban egyértelmü lett – Impechment.

  • Ródeo11
    2024 február 20
    2:00 du.

    vita nélkül, majdnem igaz

    Ha kitartottak volna mellette az elvtársak, most a kinai gazdasági teljesitmények elött járhatnánk 30 évvel
    De van amit elfelejtesz, kinában nem éltek és nem élnek progresszista liberálisok, akik csakis a kommunista inter.náci.onálé doktrináit követik – azon végcéllal, hogy ezzel a globalista imperializmus „kiválasztott” csoportját (világbirodalom) teljhatalomba juttasák (Teokrácia). Központját nem irom le.

  • Succubus Lilith

    Geyza 2024 február 20 5:45 de.

    “Bartus Laci szerint az ’56-os magyar forradalom a kezdetekben egy igazi kommunista forradalom volt, egy emberarcú, élhető szocializmusért.”

    Mar ez sem lep meg a Bartustol, az allitolagos keresztenytol, aki ezek szerint atment kommunistaba. Te meg idezgeted ot. Hiaba na, sokfelere teremtette az Isten a kertjet.

    “Ha az IGAZ KOMMUNISTA Nagy Imre nem egy álmodozó , idealista lélek…”

    Na itt mar sikerult rohognom is. Koszi! Merhogy a Bartustol felfordul a gyomrom.
    Neked pedig ajanlanam, hogy vedd elo a letrat es menj igazgatni az antennaidat.

  • Succubus Lilith

    Gabriel 2024 február 20 11:55 de.

    https://pestisracok.hu/vasarhelyi-miklos-utana-elmentunk-peter-gaborert-majd-kadarert-es-harmasban-mentunk-le-pocspetrire-es-elhoztak-a-poklot-a-vallasos-falunak/

    Ebben a cikkben emlitenek egy bizonyos Vásárhelyi Miklóst. Csak nem az ide irogato Vasarhelyi elvtarsno apukaja volt?

    .
    Gabriel 2024 február 20 6:16 du.

    https://www.youtube.com/watch?v=lfVnuBzyUOs

    Sajnos eddig is igy mentek a dolgok, csak amig feltek a Szu.-tol, addig nagyon jol megjatszottak a nagy demokratat. De akkor is fasizmus volt itt, csak relative jol adtak el nekunk a ‘szabad demokraciat’.

    Most viszont nagyon ugy nez ki az amerikai tobb okbol is, mint a Szu. Brezsnyev halala utan.
    Akkor egyreszt mumiak kerultek ‘hatalomba’ (a Szu-ban Andropov, Csernyenko, az USA-ban Biden, Pelosi) masreszt a szovjet mumiak ugy probaltak meg a cuculizmus okozta katasztrofat helyrehozni, hogy meg tobb cuculizmust akartak. A doglodo amerikai fasisztak pedig meg tobb fasizmussal probaljak megoldani a fasizmusuk altal okozott katasztrofat.
    Ugy latszik az emberek egyformak mindenhol. 😊

    .
    Gabriel 2024 február 20 10:31 du.

    “Hallgasd hogy mi történik éppen Brazil … impechment”

    Na, akkor csak jol sejtettem, hogy a fo baj az, hogy bele akar kopni a kozel-keleti levesbe, amihez idiota leven nem ert. (Ahogy jo kommunistahoz meltoan semmi mashoz sem ert a sikkasztason es lopason kivul.)

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2024 február 20 2:23 du.

    ““ (Namármost még az is lehet, hogy ez nem is spontán, hanem háttérből generált „népfelkelés” lehetett a szovjet csapatok indokolt marasztalása érdekében.) ””

    Szerintem 100%, hogy ez volt a helyzet. Ha valoban kivegeztek Nagy Imret, akkor csak azert, mert kicsuszott a kezebol a hatalom.

    Orsós Elemér 2024 február 20 5:31 du.

    https://www.vtforeignpolicy.com/2024/02/is-world-war-iii-about-to-start-or-has-it-already/

    Izraellel kapcsolatban mintha kisse elfogult lenne, de azt kiveve valoban igy volt es van.

  • gabriel
    2024 február 20
    10:31 du.

    ki nem szarja le, hogy a netán yahoo mit hőbörög?
    most az alapvető gond ott van, hogy a paradicsomvalagú majomnak is ócska milei besétált a legújabb és már 25+ éve elkezdődött „argentina már pedig a mienk és az Islas Malvinas ennek a jelképe”, most szépen csődbe viszik az egész ketyerét és már évek óta IMF páncélszekrényben őrzött adósság csapdát aláiratni, hogy „jogi” alapja is legyen a ritka földfémek kirablásának és a délamerikai gazdaság orránál fogva vezetésének a Monroe doktrinát még nem adták fel és ennek alapja a közelkelet (Levante) és a keleteurópai népek glédába állítása hogy a nyugatnak még maraggyon valami olcsó offshore seggsége, (én asszem ennek is vége, már csak a d. tüsköt kell máglyára rakni) a süsü önmaga dugájába dől a kékek és a pirosak 1-2% differenciával pattban vannak és a nép normális része még nem ébredt fel, de nem is fog az ő elmúlásukra megy az időhúzás és a migrács buli, a drogokat agganyisztány és vietnam elveszítése után most máshol termeltetik, mert valamivel mindenképpen és kurva drágán ki kell baszni a még –esetleg– normálisakkal, woke, metoo, donald trump úgynevezett jogi megpróbáltatásai, a napi híreik elkeserítőek, a sohasem volt dicsőségük is hamvába holt, a világ meg FIDEL és kuncog (én hagynám az elrabolt monetáris eszközöket elrabolva, Donald Trump 2 nap alatt másfél millió tennisz cipőt adott el $450-es egyenkénti áron azaz ha a NY -i főügyész bele is dilizik már több tőkéje jött össze, mint amennyit el akarnak rabolni tőle és vigyorog… én mind a két vén faszit hüjének tartom egyiket ezért a másikat azért.. és kurvára élvezem a vita a vitáról szóló semmitmondást a $35.520.000.000.000 állami tartozást már ma is többi mint a két évi USA GDP!!! azaz háború nélkül maradnak a migrácsok, de azok meg rájöttek, hogy olyanok lehetnek amilyenek akarnak jog és rend az nincs a káoszban meg a kiskrampuszom kuncog, ilyen egy meseország elsűllyedése a biliben!!!

  • gabriel
    2024 február 20
    10:31 du.

    Gabriel + az előzőhöz!
    Még mielőtt kirohansz, mint Zrinyi, a kommunistának keresztelt útonálló nemzetközi finánctőkét, és a mexokott etimológiát kifacsarva összevissza megnevezel sok minden Kommunista mozgalmat bennük a Jézus szíve Szocialista brigádokat, ezerszer aláhúzva meg akarom említeni, országok, népek és azok bármi módon vezetővé vált egyszemélyi vagy kollektív irányítói AKKOR DOLGOZNAK JÓL, HA LESZARJÁK AZ ORSZÁG KASSZÁJÁNAK RENDBETÉTELÉT, MERT AZT NEM ŐK RONTOTTÁK EL, HANEM A NEMZETKÖZI FINÁNCTŐKE ABBÓL A CÉLBÓL, HOGY HA A FŐKÖNYVEK RENDBEN VANNAK AKKOR AZ Ő EXTRAPROFITTYUK GÖRDÜL BEFELÉ A TŐZSDÉKEN ÉS BANK KONGLOMERÁTUMOKON ÁT A ZSEBÜKBE KÖZBEN A NÉP MEZTELENRE ZSINÓ TANGÁBAN ÉHEZIK ÉS NEM ÉRTI, HOGY HA Ő NEM CSINÁLT SEMMI ROSSZAT AKKOR MIÉRT ŐT KANCSUKÁZZÁK

    Ettől te most hisztériás rohamot fox kapni és üvölteni kezdesz, pedig én azt tapasztaltam, hogy a jó vezető leszarta az ország tartozásait (azokat bármikor át lehet ütemezni ami végső soron a sohasem kiegyenlítést jelent!!!) és a nép jólétére költi ami rendelkezésére áll
    Kádár és a Javier Milei (a világ legnagyobb majomparádéja) abban különböznek egymástól, hogy Kádár jólétet illetve egyre jobb létet hozott (óh hát persze volt korrupció meg urambátyám de olyan ország nem létezik ahol nem léteznek!!!)

    Most a sacana milei tönkreteszi a népet amely egyedül lenne képes rendbetenni az egész elbaltázott szentszart (gazdaságnak is lehet nevezni) mialatt Kádár érdekeltté tette a dolgozót és a dolgozó nép nem hüje azonnal felismerte a lehetőségeket és egyenként meg csoportosan el kezdtek megtollasodni!!!

    Ennyi a különbség Joe Bidén és útonálló seggfejei meg a dilis donald trump között is ezért megy utána a nép a zsebe húzza arrafelé ahonnan meg tuggya tölteni

    EZ ILYEN ECCERŰKE
    És a világ most naggyából két darabra szakadt ugyanennek az okán, a kisz kínai a fillerekként számolt Yüanjával jobban él mint a sanfrancisco-i hajléktalan bedrogozva és maga alá rondítva, és ha teccik ez neked de Orbán hasonló papucsban jár mint Kádár csak ő lehet hogy többet lop illetve lop mert kádár sohasem lopott
    Barátom felnőtt lénya rohant vissza Hong Kongba a kommunista Kínába mert ott jobban érzi magát mint –ban, a kis 35 négyzetméteres lakásában, összkomfort és van munkája abból tartya el magát
    Süsüék meg most zokogva kínai bevándorlók tízezreit engedik be illegálisan, mert ha hightech kell akkor Joe a serblin semmire sem képes és india előbb küld holdrajárót mint a süsü amely sohasem küldött mert Hólivudiból nincs Mézga Géza technika!

    Most majd írsz mindenfélét?

  • Orsós Elemér

    gabriel
    2024 február 20
    6:44 du.

    „Nem az a gyalázat, ahogy elbántak Nagy Imrével 1956-ban.”

    Ez bizony igaz, mert ha az ő szemszögükből nézzük, akkor árulásért ez jár! Az gyalázat viszont, hogy az átvedlettek elfelejtik, hogy honnan jöttek, mivé váltak és saját áldozataikból gyártanak mártírt!

  • Orsós Elemér

    gabriel
    2024 február 20
    6:44 du.

    Kedves Gábriel, mielőtt Chistopher európai történelmi tudását lekezelően,becsmérlően bírálnád vedd figyelembe, hogy Őt az európai történelemről nem európában, hanem a tengeren túlon okosították és nem az európai normák szerint, tehát canadai megitélések szerint Neki is igaza lehet, azaz minden relativ, ezért inkább a magyarországi „magyarokat” illesd hasonlóan! 😀 Másrészről inkább örüljünk, hogy az ilyen hozzánk hasonló, itt kényelmetlen, szélőségesen szókimondó rebelliseket is megtűr a saját magán weblapjában, mert teszemazt mi az első ellenkezés esetén úgy kirugattatnánk Bartos út honlapjáról, mint ahogy a szobába illetlenkedő macskát szokásos! 😀

  • Orsós Elemér
    2024 február 22
    3:02 du.

    „”…Őt az európai történelemről nem európában, hanem a tengeren túlon okosították és nem az európai normák szerint, tehát canadai megitélések szerint…”

    Elöször is, elég sokszor hivatkoztam már pont erre – már évekkel ezelött is. Amit igen sokszor le is irtam, pontosan igy, hogy nyilván nem tudhatja. Methogy ottan, nyilvánhogy régebben, többségében olyan professorok oktathattak, akiknek jó esetben halvány ismeretük sem volt arról, hogy a kárpátmedence zür-zavaros történelmét milyen belsö és külsö motiváciák formálhatták.
    Irom, jó esetben, hiszen elöfordulhatott (jó matematikai eséllyel) hogy többségében olyan gyökerekkel rendelkezö professzorok oktattak ott ama országban eme kis zürvaros picike lokális világról, akiknek igen jó érdeke volt hamis (hazug) állitásokkal teljesen más valóságképet festeni a haza multjáról. Mármint a mi Hazánkéról.

    Tehát nem tudom mit értesz „kanadai megítélesek” alatt … hiszen az „ítéletek” kialakítása valamiröl (megitélés, vélemény) az egyed maga által elfogadott belsö normatívái alapján történik.
    Az addigi élete során magáeévé tett doktrinák, meggyözödések, hit.
    Láthatsz itt változatos kanadai személyeket is irogatni, akik egész eltérö világképeket hoznak ide.

    Abban nyilvánvalóan igazad van, hogy azokat illetnék inkább ezek a szavak, akik itthon lakva, itthon kapott iskolai kiképzésen estek át, de ezeknek hiába mondasz bármit, ezek nem érzik a hazájuknak ezt az országot! Ezek folyton csak arról beszélnek, hogy mi „jár” nekik, az aktuális kormányzatnak mit kell szétosztani, mit kell másoktól elvennie, ahhoz hogy ök megkaphassanak minden járadékot. Csak az nem világos, hogy a javakkal, amelynek szétosztásával a kormányok nekik „tartoznak” azokat mely kapitálistáktól kellene elvenni?
    Merthogy a kapitalista réteget nézetük szerint eleve el kell tiporni, mielött létrejönnének. Oké, akkor államositsunk.
    Amikor a jelenlegi kormány államosit, azt sem türik, hiszen csak az általuk preferált államvezetök államosíthatnak, hiszen csakis az Ö csókosaik a „jó” populisták – nyilván nem kell részletezni milyen egyéni érdekeltségböl, okokból…

    Ezt a leirhatatlanul önzö, „mindent csak nekem” indittatásu gondolkodást a maga teljes átlátszóságában maguk mutatták be egy látszólag teljesen ide nem tartozó történetben.
    Visszaemlékezel arra amikor Svájcról esett szó? Svajc gazdagságáról pontosabban?

    Emlékszel, hogy összezárt ez a „liberális” „turma” abban, hogy Svájc nem fizette meg a „kiérdemelt” kártéritéseket nekik?
    Közösen meghányták-vetették maguk között, hogy a svájc, mint ország ezekböl a megtagadott kifizetésekböl gazdagodott meg.
    Az egyik legfennhéjázóbb, gögös elitista szokása szerint leirta, szó szerint már nem emlékszem, de az ö szokása szerinti módon, valahogy igy: „” … A téma kitárgyalásra került, a döntés meg lett hozva, a vita le van zárva.””

    Hogy azoknak a svájci bankoknak, akik a kifizetéseket megtagadták, azoknak igazából már akkor is amerikai (a liberások népcsoportjából származó) förészvényesei, igazgatói voltak, az persze egy cseppet sem zavarja öket.
    Tudod, engem pedig kezd egyre kevésbé érdekelni a saját nyavajájuk – az pedig, hogy ök egyre kevésbé akarnak azzal a hazával loyálisak lenni, ahova születtek – már elörevetiti azt a hatalmas tragédiát a világra, ami szó szerint karnyujtásnyira van.

    Tudod, magam számára is ijesztö amit leirtam, de muszáj – nemrég tett a SUCCUBUS LILLITH is egy megjegyzést egy antiszemita történetröl, ami számomra szintén ijesztö volt.
    Bár nem reagáltam rá, de nem egyszerü.

    Itt brazilban, óriási felhajtás van, az amugy simán korrupt bandita elnököt, Izrael állam hivatolason „persona non grátának” nyilvánitotta, a közelkeleti és afrikai arab világban tett kiruccanása során tett kijelentései miatt. Mellesleg éppen itt zajlik a G20 összeröffenés, mai nap nyilt meg, ugyhogy már többször tárgyalt „négyszemközt” az usa külügyérrel, az igazi kormányfövel.
    Brazilt végképp megosztotta az esemény – amugy nem mellékesen Brazilban egyes felmérések szerint akár 20 miliós arab-szir-libai közösség is lehet. Akik, nem kell hangsulyozni, nyilván palesztin-pártiak. (ès sokuk kettös állampolgárok)
    Ami talán nem is olyan megdöbbentö, hogy a baloldali (liberális(sicc!)) eszmék megteremtöje nyilván a vallást megtagódó (ateista) zsidóság volt és ma is a vezetö ereje. (követve a marxi doktrinát) Csakhogy a távolkeleten uralkodó elvtársak legalább annyira gyülölik a zsidóskat, mint ahogy Sztálin gyülölte. Nem véletlen jelölte ki Mandzsuriában Birobidzsánt mint zsidó területet. Ott szibérián tul, a kinai határ mentén.
    Sztálin folyamatosan retteget hogy a Kommintern vezetése a zsidók hatalmába kerül. (Trockizmus)

    Ezidáig a felszinen ez a baloldal, az emberjogi mozgalmárok marketingcsapata, benne a fösodratu média is a palesztin-pártosságot terjesztette.
    Most októbertól kijött az ukász, hogy a fösodratu média mégis izraelpárti. hmmmm …. varrjál rá gombot.

    A dolog a napnál világosabb, és tök egyszerü – a globális hattérhatalom következö lépése (érdeke) a közelkeleten a háboru élesbe állitása lett.

    Hosszura sikeredett, de ha ISTEN IS UGY AKARJA egy kis magyarázat, arra is hogy miért abszolut más a történelmi megitélése a dolgoknak innen a dunamedencéböl, mint a nagy tavak vidékéröl.
    Az itt élök a saját börükben sok mindent másképp éltek át.

  • Succubus Lilith
    2024 február 21
    11:44 du.
    szeretném –bár nagyon halkan– megjegyezni, hogy a majdnem első színes forradalom 1956 ban Magyarországra lett betervezve, de rossz alanyokat választottak (mint soxor azóta is) a finánctőke csalárd útonálló bandája, és mindennek és a nemzetközben évtizedek alatt felhalmozódott valós értékek nélküli tőke –nem a tőke névlegesen való (f)osztogatásában nyer–, mert az a tőke a tőzsdei szakkifejezés használatával egy göngyölt derivatív ami csakis akkor kel „életre” amikor el kezdik behajtani a kamatos kamatokat és azt is deriválják, ha exhas kijelentem, hogy a Földön jelenleg működő valós értékek összege €-ban számolva, hogy izgalmasabb legyen a művelet, x+1 valós trillió azaz (mongyuk) 1*10^16 számmal fejezhető ki (az egyes utám 16 nullával) és a deriváltak ennek saccperkábé (nem szabad elájúlni tőle) 1*10^3 azaz ezerszerese valós érték nélkül, tehát a pénznyomtatási öncsalás (nem öncsalás mások átverése!!!) által akkora papírtigrisek kerengenek a sok hüje kifosztottaknál, hogy a kifosztottak észre sem veszik és állandó adósrabszolgaként vért izzadva ennek a maroknyi szarházinak teremtenek Olympos-i (Walhalla?) istenlétet a felhők felett, mert amíg elfogaggyák addig lehet érte Gucci bőrrridikült kapni 1000 szeres áron és százmilliós Koh i Nor gyémántokból összeeszkábált nyakláncot az asszonynak és lehet aranyszínű zsinórtangában vörös szőnyegeken lejteni a hüje tömeg szórakoztatására, és a többi circenses, mert panem már –lassanként— nem lesz!
    és még annyit+: a hohol helyzet kezdi megmutatni a világnak, hogyha a katona csak kancsukával hajtható a húsdarálóba, akkor ez már legvégső vég előpasszátszele,

    hogy izraelnek mi haszna van mindabból amit éppen tesz és már 75+ éve ugyanezt, azt én sohasem fogom megérteni, most kitoloncolnak milliókat sivatagi sátortáborba és a netán yahoo a hadikormányzati üléseken nyílvánosan el is élvez a Ganz veri az övét ő meg a Ganz-t szopja.

    és holmi strandpapucsos nyomorgó terrorista szervezetnek kikiáltott huthik még nincsenek megsemmisítve, mert a british hadihajó és anyahajója el sem tud indulni, mert madárijesztésre készültek ugyanúgy mint a mi déli szomszédaink harci eszközei, és közben a szenilberci a fehér házban nyavajnyajával ölelkezik és assziszi, hogy most ő a világ ura (a világ harsányan röhög)

    miután a newyorki bíró és a newyorki főügyész ügyeskednek, hátha sikerül, de nem tuggyák, hogy a sikerük délibáb, közben kiderítette alabama legfelsőbb bírósága (mind biológus), hogy a lombikban lévő hím ivarsejt és a pete az már gyermek, még annya nincs de már álompolgár (nincs más dolguk?) szárazjégben tárolva (csak eszkimó kell nekik?)

    a részletek számomra olyanok, mint egy 3 hónapos sír felnyitva, és véletlenül sem izgulva néha megnézem, hogy ki tud nagyobbat hazudni, a media a kacifánt (mások országnak nevezik) tényleges irányítója, a fasizmus meg tombol nyiltan álarc levéve,

    a nemzetközi helyzet fokozódik mivel nem lehet rendőrt sem kapni, ezért egyre érdekesebb melyik része győz és melyik tűnik el a történelem sűllyesztőjében még 2024-ben?

    @ Elemér, nem bántjuk Chris-t! de azért már annyi szakálla kinőtt, hogy önmaga okulására megnézze a varázsgömbben, hogy a lila felhők megett mi is rejtezik, de mivel Kies Canadánkban béke van és unalom, meg piripócsi viták arról, hogy most mennyire legyen zöld a zöld hullám (nem az enyém) és hogyan jótékonykoggyunk a sohasem volt saving accountunkról… de a TTC közlekedik és az uccák koszosak és zajosak, és az eccségsugarú álompógár nem veszi észre, hogy a 2.9%-os infláció is útonállás, mert csakis a 0.00%-os infláció lenne a normális

    adiós

  • Orsós Elemér

    Még valamit, ami kimaradt:
    Ugy öszintén, még akkor sem hasonlithatod ezt bartost össze Christopher A. úrral, ha amugy az elöbbit „urnak” titulálod, mert ellentétben Christopher A. urral az sohasem volt nemhogy úr, de emberszámba is nehezen vehetö.
    Attól, hogy egy egykori valódi újságként funkcionáló médiával takarózva a legválogatottab mocskolódásokkal szerez magának olvasótábort, az sem öt minösiti, hanem aki olvassa azokat.
    Ö csak nyerészkedésért (pénzért) bármit képes leirni amire vevöket talál, egyszerüen ebböl él.

    Mint már leirtam sok-sok évvekkel ezelött én élöben megtapasztaltam, hogy kicsoda. Na nehogy félreértsd, semmilyen személyes kapcsolati viszonyban nem álltam vele, csak a szemem elött csinálta a müsorát a Hit-gyüliben. És volt személyes jó barátom aki az akkori Hites-médiacsapat oszlopos tagja volt. Váltottam vele néhány nem éppen nemkedves szót évekkel késöbb, arra esküdözött akkor is, hogy a HETEK cimü ujság az ö találmánya, amit elraboltak töle, vagyis nem fizettek érte. Neki. Elcsábitották és becsapták, merthogy milliós állást igértek neki. Egy gyülekezetben … hmmmm. Szóval ezért pereskedik a mai napig… egy negyedszázad után. De értem én, marketing szempontból jó téma gyalázni bármilyen olyan csoportot, aminek van számtalan utálója; az sok klienset, vevöt jelent, vagyis megy a bicikli …. na már megint tul sokat irtam róla, ilyen ember ha rágondolsz is, órákra nyomást hoz rád.
    Mit kezdjek olyanokkal, akik isszák azt amit leir? (az elöbbi csak leirja, hogy pénze legyen belöle, de akik hisznek benne?)
    Mert nála aztán nagyon igaz a Rodeio állitása az élet müködéséröl:
    „‘A LÉT ALAPJA A LÉ””

  • Christopher Adam

    Gabriel, ez volt az utolsó hozzáazólásod a KMH-ban. Nem vagy a szólásszabadság, sem pedig az igazság harosa. Egyszerűen gusztustalan az arroganciád és utcai stílusod. A legutóbb felfüggesztettelek néhány hónapig. Innentől végleges a kitiltásod.

  • Látod te idióta..
    kellett neked hülyeséget baromságra hazudoznod…

  • Nagyon sajnalom Mr.foszerkeszto, mert a Nagy Imre es Navalny hasonlitasa az „eg es Fold kulombseg”!!!!!!!

    Navalny a Putin korrupcio kivazsgalaval itelte magat halalra, politikailag csupan Moszkva polgarmestery poziciojaert probaalt versenyezni.

    Nagy Imre eseteben a valosag is oriasian mas volt mint az allitott hazugsagok.

    Elsoben;
    Kadar, Munich es tarsai mind tagjai voltak Nagy Imre Forradalami kormanyanak.
    Azert lettek igazi Judasok, a sajat nyakukat menteni, mert tudtak hogy azert a Kremlin soha nem bocsajtotta volna meg nekik.

    S azert Nagy Imret elete fenyegetesevel kenyszeritettek a Warsoai szerzodes elleni allitasokra.

    Maga a Miniszter-elnok NEM mondhatoto fel, a Parlament hatarozta nelkul.
    De remeltek hogy azzal Nagy Imrere terhetnek minden sajat buneiket, majd a Worosilov utacai Szoviet katonai kuldetesre menekultek.
    Azt a Salzburgi-taborban ertesultem „kek-AVO-s” barataimtol, akik szemtanunak allitottak magukat.

    Khrucsov elfogadta oket, mert kellet valaki szamara mind a „piszkos munkakat vegezni”.
    De a ‘ven-roka’ tisztan atlatott azon, s azert kikotese volt Kadar-t kotelezni Nagy Imre kivegzeset szemmel latnia!!!!

    NBizonyara rmelve ,hogy Kadar utolso perceben is azzal elt volna!
    Ravasz oreg Ukran paraszt volt am az a Nikita! Hmmmm???????

  • Ez a cikk talan lehetoseg adna egy ertelems vita kezdetere is, azon hogy a 14 koveteles elso 8 pontja a Part es a szoccialista rendszer nepszerusegenek es fel-lenditesenek a lehetossget is biztositotta volna, sot, emberi arcot is adhatott volna a Martxista-Szocialista hatalom szamara.

    Sajnos a Kremelini langeszek azt keptelenek voltak belatni, csupan az eroszak es verontast ohajtottak, elavult hatalmuk fentartasara.

    Mint a Part Kozponti Bizotsag tagjainak a nepszavazas alatali valasztasat, s mas emberibb es demokraciara vezeti lehetosgeket.

    Hasonloan talan a kozgazdasagi elohaladasok lehetosseget is nyujtotta volna.
    Hiszen Orosz orszag merete es termeszeti kincsei ,ugy mint a lakossag kepessege es szorgalma korlatlan lehetosgeket nyitott volna a vilag leg-elorehaladotabb es iparosodatabb tarsadlamava valni.
    Amit meg maig sem kepesek belatni Putin es tarsai sem.
    Csupan az eroszak, kegyetlenseg es agresszios lehetosgeket latjak.

    Engedne a Foszerkszeto, s a hozzaszollok hajlandok lennenek arra????????

  • ELEMER:

    A vilag emberisege a kezdettol a sajat es minden szerves-elet, s egyben a Fold totalis pusztitasan erolkodik, s naprol-napra sikeresebben.
    S leve az egyedulli szerves eloleny amely arra kepes, mert semmi mas eloleny nem kepes azt tenni.

    S az emlitett „III. vilaghaboru” mar Nagaszaki-ota utban volt.

    Lasd a mai Orosz, Kinai, Eszak Koreai, Irani „rongyfejuek” osszemukodeseit is.

    De meg a szentiras irojai is azt jeleztek ev-ezredekkel ezelott.
    Hat mi lehetne meglepo Szamodra abban????

    Azert kezdtem a „Bromium Society” mukodesnek hirdeteset.
    Remlve, hogy amodon csokkentheto lehetne a haborus eroszak, kegyetlenseg sosrozatai, ugy mint az eroszakos buntettek, de meg az emberi sokasodas lehetosege is csokkenthetove valhatna.

    Na de az emberitermeszet ellenezz minden lehetoseget az onpusztoito-eletmodszerek korlatozhatosagara.

    Hat legyen ugy amint a profetak lattak es josoltak!!!!

    P.S.
    Az altalad kozolt egyen velemenye az csupan egyeni meglatas, ill. velemeny, a Marxista elveket tukrozve, s nem bizonyitott tenyezok!!!!

  • rodeo;

    Vajon miert nem vagy kepes sem hajlando belatni a valosagot, hogy a Foldonlevo minden nyersanyag felhasznalasa az emberiseg altal egyre csokkenti annak lehetosgeit es azzal emeli az elerhetes koltsegeit????????

    S a vilag emberissgenek szama duplazodott minden 25-evenkent a mult szazadban, s magasabban a termeszeti kincsek felhasznalasai.

    Barmi arucikk, pl. kolbasz, ha kevesebb letezik vasarlasra annak ara emelkedik mert annal tobben ohajtjak es hajlandok magasabb arakat fizetni azt elerni.

    S amikor tul-sok kolbaszt termelnenek, hat nem rohadna az uzletekben a fel-nem-vasarolt kolbasz?????
    Mi Neked abban felfoghatatlan???????

    Amikor naponta tobb energiat (olajat) hasznal a vilag emberisege, s azzal egyre kevesebb a vilag ko-olaj lete, hat mi mas lehetoseg letezne annak varaslarara??????????????????????

  • Mr.Adam;

    Belatom hogy Onnek a szabalyok betartasai, ill, a szabalytalan mocskos kifejezesek,szavak torlesei, mint a hozzaszollo tiltasa.

    De valojaban az a „CENZURA” jelentese es alkalmazasa.

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2024 február 22 4:24 de.

    “… a kommunistának keresztelt útonálló nemzetközi finánctőkét, és a mexokott etimológiát kifacsarva…”

    Ugyanazt mondta, amit te. Csak az Istennek se veszed eszre, hogy a fasiszta, naci es kommunista mozgalmakat is a nemzetkozi ‘financtoke’ penzelte es penzeli ma is.

    “… a jó vezető leszarta az ország tartozásait (azokat bármikor át lehet ütemezni ami végső soron a sohasem kiegyenlítést jelent!!!) és a nép jólétére költi ami rendelkezésére áll…”

    Na igen… Aztan jon az ugyanazon nemzetkozi bagazs altal iranyitott ‘rendszervaltozas’ es vele a visszafizetes kotelessege. De meg ha nem is jon a ‘renszervaltozas’ elobb-utobb elfogy masok penze, uj kolcsonokre lesz szukseg, amit nem adnak, ha nem fizettel ugy ahogy ok akarjak.
    A te hozzaallasod roppant veszelyes, persze epp azert suggaltak korabban, hogy minden orszagot behuzzanak az adossag-csapdaba.

    Ródeo11 2024 február 23 12:38 de.

    “hogy izraelnek mi haszna van mindabból amit éppen tesz és már 75+ éve ugyanezt…”

    Izrael szokas szerint elet-halal harcat vivja. Majd egszer rajossz. Talan.

    .
    Christopher Adam 2024 február 23 11:45 de.

    “Gabriel, ez volt az utolsó hozzáazólásod a KMH-ban. Nem vagy a szólásszabadság, sem pedig az igazság harosa. Egyszerűen gusztustalan az arroganciád és utcai stílusod. A legutóbb felfüggesztettelek néhány hónapig. Innentől végleges a kitiltásod.”

    Chris, en pedig ugy dontottem az elvtarsak nagy oromere, hogy erre fel leteszem a lantot. Ez az utolso amit ide kuldok.
    Nem csak az allando, logikatlan es ennelfogva kiszamitathatlan, valamint egyiranyu cenzura zavar, hanem itt lathatoan az a bajod a Gabriellel, hogy teged kritizalt. Ez a kitiltas tul undorito a szamomra.

  • BENDEGUZ
    2024 február 23
    1:07 du.

    grizi, te már megint aljasul oktrojálsz rám olyan dolgokat amiket én sohasem mondtam!
    csak, hogy a kőbe vésett pudvás fejedben felgyújtsam az örökmécsest!, (rajtad már nem segít, de szép fénye van) nem túlfogyasztás van, hanem túltermelés, mert az általad még mindig szabad vállalkozásnak nevezett nemzetközi finánctőke nemzetközi útonállása létezik,
    AZAZ SOKKAL TÖBB HARCKOCSIT ÉS TENGERALATTJÁRÓT, MEG BUGYIGUMIBÓL KÉSZÜLT CSÚZLIT GYÁRTAT EZ A ROHADT ESZETLEN ÉS KAPZSI BANDA, HANEM ÉLELMISZERBŐL ÉS ENERGIÁBÓL ALAPANYAG KITERMELÉSBŐL IS A VALÓS SZÜXÉGLETEK TÖBBSZÖRÖSÉT HOZZÁK LÉTRE (Californya a rétegrepesztéstől mikor zuhan be a Csendes óceánban?) egymás elől happolják el a piacokat és csakis azok a „piacok” kapnak árut, amelyek azért annyit tudnak fizetni amennyit a finánctőke követel fegyverrel a kezében!
    mint már egy (vagy sokkal több) hozzászólásomban már említettem, az orosz búzát egyiptomban most nem veszik mert bár nagyon jó és egészséges, de a hoholok és a románok tonnánként 2 – 3 Euróval aláajánlottak és bár a termékeik halálos mérgek az emberi fogyasztásra, most assziszik?
    kedves drága bidén elnököd és tanácsadó rablóbandája szétbombázta a Nordstream 1 és 2 orosz gázvezetéket, hogy EU tőle vegye az LNG-t többszörös áron (ettől csúszik Californya a Csendesáceánba)
    ha ezt te szabad kereskedelemnek és normális gazdasági versenynek nevezed attól neked még megmarad az agylúdtalpad.
    az összes jelenleg folyó és kirobbanásra váró háború az anyagi haszonért, EXTRAPROFITÉRT FOLYIK, IZRAEL IS UGYE NETÁN YAHOO BELE IS MONDTA AZ EMBERISÉG POFÁJÁBA, HOGY NEKI KELL NEMCSAK GÁZAI ÖVEZET ÉS A WESTBANK, (PERSZE ÜRESEN) DE ÁCSINGÓZIK LIBANON ÉS SZÍRIA EGY RÉSÉZRE IS közben védi magát usa fegyverekkel, mert az usa finánctőkései telavivban és jeruzsálemben székelnek és az usa kongresszust (szenátust méginkább meg a pelosit) úgy rángattyák mint anno a paprikajancsit meg Olympiát a rugóra járó ballerinát a hoffmann meséiben ugye az az Ördög azaz Dappertutto ajándéka Hoffmannak aki be van drogozva és egy álomvilágban él, mint az usa és a G7+ összes senkiháziai! és neki ez a bábszínház ugyanúgy mint neked is a valóság meg az AI a Google képkészítő robot amely négert csinált az eszkimókból és George Washingtonból azután közröhej lett! AI azt csinál amit a seggfej programozója beletáplál, és ez láccik is! ésatöbbi!

    szóval te, grizi maradtál egy ugyanolyan agyalágyult propaganda rongybabából kiáramló seggséget, mint eddig mindig!

    Kedves és Nagyrabecsült Cenz Ura, jogaidat sohasem vonva kétségbe, szeretném szerényen és nagyon halkan megjegyezni, hogy én a cenzúra esküdt ellensége vagyok, mert mint a jelenlegi nemzetközi és egyre fokozódó helyzetben az is előfordulhatott, hogy egy idióta usa képviselőnő kétségbe vonta a HARVARD EGYETEM ELNÖKÉNEK SZAVAIT miszerint az egyetemek és akadémiák az egyetlen helyek ahol bármit meg lehet vitatni, még azt is, hogy mi a különbség a pápuák és az eszkimók meg a zsidók között, és miért nincs antipápuaizmus és anti eszkimóizmus viszont van antisemitizmus mert ugye a Föld lakói emberek és semmi az égadta világon különbség nincs közöttük, hacsak az nem hogy az egyik sózott heringet szeret enni a másik meg kósher laskát, de egy jottányival sincs több joga a saját magának teremtett istene előtt mint kiválasztott (mint választási malac?) létezik, és pofátlan, most éppen védi magát mert csinált magának sok-sok ellenséget

    @Succubus elvtársnő kérem, én a nyavajnyijt elsősorban egy rothadt idegen ügynöknek és hazaárulónak tartom aki idegen bérben és idegen kiképzéssel a saját hazáját adná el 29 ezüstért, de nem sikerült neki és most már nem is fog sikerülni, mialatt + 500 szankció van, a novgorodi utcaseprő sem vehet kínai cirokseprőt kínából, mert az visszalő és helyből felszáll

    én itt kosárlabdára szakosodtam, meg az Edmonton -i Oilerekre és a többi kíváló milliomos csúszkálóra akik holmi korongokat és gumilabdákat mozgatnak meglehetősen jó anyagi körülmények között ez is az egyenlőség és a szabadság megjelenése, mert ugye demokráciától csak tüsszögni tudok és röhögni
    vidám percek ezek és egyre vidámabbak lesznek, csak Pfizer legutóbbi ötéves tervében szereplő extraprofit valahogy nem jön össze, mert a kóbor kutyákat sem érdekli a vax, inkáb drága sört isznak különféle meccseken

    üdv!

  • Bendegúz
    2.23.1:13
    Lássa még:
    Cristopher
    Adam Úr is

    Elnézést, de a Holokauszt óta cenzúrát emlegetni MA olyan esetekben, amikor némelyek másoknak nemcsak az emberi mivoltát, de a másik egyén élethez való jogát kétségbevonják sőt, tagadják.

    Például Ön is, amikor a KMH szabad lapjain zsidók minden szenvedését és elszenvedett népirtását egy vallási dogmával magyarázta itt nem egy kommetjében magyarul azt, hogy Ön szerint azok az elpusztítottak nyilván meg is érdemelték. Én az ilyen, végülis uszító és ember-ellenes(az UNO Emberi Jogok Nyilatkozata szellemében, amire Ön annyit szeret hivatkozni) kommetjeit az olvasószerkesztő helyében én kapásból kivágtam volna, ki is vágnám a lapból, mint „macskát sz@rni”… Mert emberi életek fölött – különösen ártatlan csecsemők, gyermekek, anyák, agastyánok és családapák felett – ítélkezni, Önnek sincs joga.

    Pláne nincs jogalapja ideológiai képzelgésekre hivatkozva úgy, mint azt Hitler és Himmler is tette, akiktől tudnék a magáéhoz hasonló tudománytalan idézedeteikkel előhozakodni, de nem akarok, mert nem akarom a magához hasonló – végülis rasszisták – eleve gonosz szókincsét bővíteni…

    Tehát ne emlegessen itt cenzúrát senki olyan senkiházi, aki a szólásszabadság ürügyén, valójában az ölés szabadságát követeli és burkoltan hirdeti akkor, amikor megsemmisített 10-milliók halálára mond végsősoron jóváhagyó ítéletet.

    Ergo jobb ha hallgat…

    Summa summarum, a Főszerkesztő Úr nagyon jól tenné, ha az itt cenzúrát emlegető szabadságlovagok ilyen kommetjeit már eleve kitiltaná a KMH-ról.
    Mert, ismétlem Auschwitz után nem cenzúra a nácizmus, mint elv tiltása…

  • Chris!

    (Christopher Adam 2024 február 23 11:45 de.)

    Köszönöm! (Talán újra megjön a szavam … Ha itthon nem is, de itt talán …)

  • VOGELEIN, 2/27 5;27 de soraira;

    Sajnalom VOGELEIN, de allitasai totalisan a valosaggal ellentetes.
    Velhetoen mert Maga sem lett volna hajlando olvasni Debarim 30 reszet (Deutoranami 30. resze), amit a Teremto diktalt Mozesnek a Sionannak hegyen, es ismerve mint a TORAH.

    De hasonloan jeleztem a Birka, Kiralyok, Kronikasok es Samuel irsait is , ami teljes mertekben Izrael valodi tortenelme is.

    Sot az azota tortentek is tagadhatalan bizonyitekok hogy, mint a mgyar mondas; „a Termeto nem ver bottal” , minden az emberiseg tetteinek a kovetkezmenyei.
    Hasonloan tortent a maguk dicsoitett vilaghodito rendszerevel is.

    Ha hajlando lenne a tenyeket ertelmezni es a tagadhatalan valosagot elismerni, belathatna, hogy vadai miert kapoott totalis visszautasitast tollem!!!

    LILI;
    Vajon kit nevezel „fascista”-nak a USA-ban ma??????

  • VOGELEIN;
    Vajon miert csak a „szabdsag” lehetosegeinek az emliteseit ohajtanad hogy a foszerkeszto kiirtana?

    Valojaban minden emberi elvek szbadon emlithetok szbad emberek altal, tetszik-e az valakinek vagy nem. Az am a teljes szbadsag!!!

    De miert nem ellenezned Puitin elvtarsad agressziv haborujat egy szomszedos es testveri szlav nemzet ellen???????

    IGen, tudom a valaszt arra; MERT szleszoseges es egyoldalu vagy, s csupan a kegyetlensegeket, agresszikat, diktaturakat magasztalod.

    De MIERT nem lennel kepes oszinten es egyenlo mercevel vizsgalni es itelni minden elveket, tetteket????????????????????????

  • BENDEGÚZ69
    28.12:10-17

    Ha maga zsidók millióinak az iparszerű lemészárlását elfogadja, sőt szükségszerű eljárásnak minősíti – hisz lényegében így nyilatkozik – akkor annak elvét is a magáénak vallja, amivel azonosul a gonosztevő Adolf Hitler, Heinrich Himmler, Adolf Eichmann, vagy akár Reinhardt Heindrich stb., a Wannseei Konferencia hivatásos tömeggyilkos influencereivel egy platformon foglal még ma is helyet, akik lényegében az ön sötét, középkori érveit szabták a Mein Kampfból táplálkozó előkelő hordaértekezlet napirendjéül és vérrel ittak áldomást gonosz tervük megvalósításáért hozzátéve, hogy már akkorra is ártatlan lakosok millióit koncolták föl nyugat és kelet-Európa lerohant városaiban, valamint KZ-lágereiben…
    Szégyelheti magát ! Kedves szülei, nagyszülei hagyományos ideológiai nevelése ez, vagy csak az aljas Horthysta rasszizmus mételye tapadt meg az ön sötét lekén, miközben demokratikus maszlaggal locsogja teli e blog olvasóinak fejét ?

  • LILI;

    Ha talan alkalmaztad volna a forditodat, talan ertetted volna, hogy Fani Willis , aki elsokben, nem „allam ugyesz”, hanem Fulton Megye (Georgia orszagban) keruleti ill.jarasi ugyesz, s a cikk nem a holgy geografiai tudatan letezo, hanem hogy a Trump elleni vad vegrehajtasara Nathaniel Wade-t jelote ki, nem a kepessege, hanem a szerelmi kapcsolata alapjan, s azon hamis tanuvallomast kovette el esku alatt.

    A ferfival utazgatott felvilagszerte, amit probalt lejatszani a deposicioja alaklmaval.

    Persze belatom hogy pufalykas szamara az nehez felfogni, de az am a valosag.

    S annak alapjan Trump vedo-ugyvedei tamadjak a vad-emeleset.

    Mindazok dacara a teny, hogy Trump a 2020 valasztas eredmenyet kerdore vette es Georgia orszag „allam-ugyeszet” (Ruffenburger-t) felvilag-altal latott TV jelentesben tette megjegyzeset hozza;
    „…all I want is to find 10700 vote….”

    Amivel kevesebbet kapott Georgiaban Bidennel.

    Na ha az valakinek is, vagy barkinek is felhatalmazas, vagy lekenyerezes lenne a szavazatok eredmenyenek hamissitasara, hat az ………..!

    Na de azzal egy fuggetlen jury (12 nevtelen lakos)-t kell megnyerni bizoznyitekokkal Wade-nek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Minden mas csupan a mediaban jatszodo cirkusz !!!

    Annak dolt be meg LILI is !!!!!

  • Navalny temetesen megjelenni tiltott ma Oroszban, s a jelenlevok bortonbuntetessel felelmlitve.

    De mindazok dacara 32 Orosz varosban tomegek jelentek meg Navalny emlekere, monddhatnam ,hogy talan mindazon bator egyenek az emberiseg alapjogaait remelnek talan meg Putin birodalamaban is.
    Na de az ottan bortonbunbtetessel jar.

    Navalny eltemetve, de az orosz lakossag nem temette-el szabadsaguk remenyeit !!!!!!

  • hexadodekaéder

    Bendegúz79
    02.28.12:17
    éskontrája
    Vögelein
    27.5:27-re:

    Amit te itt hirdetsz, az n e m „a szabadság lehetősége”,
    ahogyan ezt te szépítgeted, hanem a .
    s z a b a d o s s á g .
    (angolul: libertinizmus)
    fogalomkörébe tartozó, hamis színjáték, vagyis
    a . s z a b a d s á g . p a l á s t j a . a l á . r e j t e t t . e r k ö l c s t e l e n s é g,
    kezdve,h. a 2.Móz.20.13. a NE ÖLJ parancsával eleve tiltja bárkinek a megölését (kivéve önvédelem esetét).

    S amikor te az auschwitzi* máglyákon megsemmisített ártatlan tíz-milliók pusztulását képes vagy a Bibliára visszavezetve ráadásul úgymond’ a . s z a b a d . s z ó 🙁 álliberális szellemére hivatkozva megokolni antiszemiták és nácik eltervelte SOÁ-t – az ipari méretű népirtást – akkor nemcsak vallási, de általános emberi etikai követelmények szerint is nyíltan veszed magadra az erkölcstelen ember jelzőjét.

    Ui.
    Mindehhez még hozzá értendő, az ártatlan milliók törvényes, ill. államilag támogatott és szervezett(!) anyagi kifosztása is, ami a fent ismertetett népirtás fogalmát tömeges rablógyilkosság magasbb minőséggé transzformálva bővíti ki, amely velejáró bűntényeket te alighanem ugyancsak bibliai okkal magyarázgatsz..

    `

    `
    *Értsd:a bármely ország pl.Magyarország létesített megsemmisítő elkülönítő lánc részét,gettó csillagosház stb nevű létesítményt.

  • Bendegúz
    28.12:17

    Honnan veszi, hogy én „nem ellenzem Putyin háborúját a szomszéd szláv nemzet ellen” ? Hisz én erről itt sose beszéltem.

    És honnan veszi, hogy én szélsőséges diktatúrákat magasztalnék ?

    Pontosan maga az aki nem mér ergyenlő mércével előítéletekkel terhelt agyával… Ha csak a zsidók „jogos” milliós pusztításáról terjesztett hamis állításait vesszük az is elég…, de tökéletes példa erre éppen az Ön Horthy iránt érzett mérhetetlen (és érthetlen) elfogultsága, amelynek jegyében még a diktátor háborúban és a Trianoni végjátékban játszott többszörös, szóval mindenképp gyalázatos szerepét is tagadja, illetve 10-körömmel védi annak azt követő 25 éves, nemzeti tragédiába vezető diktatúráját…

    És egyáltalán. Mit keres a csizma az asztalon?!
    Tudniillik, mi köze, Putyin háboirújának a Holokauszthoz, ahhoz, hogy maga a Soá okát, akárcsak a legnagyobb nemzetiszocialisták (többekközt) a Mózeskönyvével próbálja igazolni???!!!
    Ha volna értelme belemenni ebbe az etikátlan és izléstelen polémiába, csak annyit mondanék, hogy a háború és a rasszista népirtás az két külön fogalom, mint alma és körte. Össze nem is hasonlítható fogalmak…

  • Bende!

    Az Emberi Jogok Dekrétuma NEM ISMERI EL A KOLLEKTÍV FELELŐSSÉGET!

    Épp ezért nonszensz a te eszmefuttatásod az”Isten nem ver bottal „-ra hivatkozva, hisz HA igaz lenne a kollektív felősség, amit te ma bibliai alapon A ZSIDÓKRA OKTROJÁLSZ rá, akkor az Úr mostmár nemcsak a világ összes németjét, de a történtek miatt a magyarok és a többi tengely hatalom jórészét is kollektíve megbüntetné, ha másért nem is, de e népek, – jogi kifejezéssel – bűnszövetségben elkövetett és holokauszttal megtetézett világháborújuk miatt, méghozzá minimum egy ezekre visszazúdított újabb holokauszttal…

    Ugye nem lenne igazságos kollektív büntetni őket…

  • butella/2.11:47

    Érdekes ennek a Bendegúznak a fene-nagy igazságérzete, miközben a zsidóságot
    – b í r ó s á g i . t á r g y a l á s . m e l l ő z é s é v e l – tartja úgy en bloc bűnösnek valamiféle biblikus vétekben…