Az új köztársasági elnök is Orbán szánalmas bábja lesz

2024 február 23 1:33 du.43 hozzászólás

Megáll az eszem!!! Felnőtt, ivarérett főleg férfi emberek – akiket szakértőknek és elemzőknek neveznek – arról beszélgetnek nyilvános fórumokon, hogy mennyire lesz független az Orbán Viktor által kiválasztott új köztársasági elnök?! 14 éve élünk egy olyan rendszerben, ahol nemhogy a köztársasági elnök személyéről, hanem a felcsúti stadion éjjeli őréről is a miniszterelnök dönt.

Most egy olyan alkotmánybírót jelöl, akinek a neve – néhány bennfentesen kívül – senkinek nem mond semmit, viszont kulcsszerepet játszott az Alkotmánybíróság fogalmának teljes kiüresítésében és gyalázatosabbnál-gyalázatosabb, a kormánypárt érdekét szolgáló határozat elfogadásában. Vagy éppen a sunyításban, hogy számos beadványt – amelyek esetében a döntés a kormánypárt számára kedvezőtlen kimenetelű lehetne- elutasítanak vagy egyszerűen nem tűznek napirendre. Az elmúlt 10 évben az Alkotmánybíróság nem hozott olyan döntést, amely közvetve vagy közvetlenül ne a kormánypártok politikai érdekeit szolgálta volna. Szerintem az un. kastélytörvényt is a miniszterelnök iniciatívái alapján minősítették törvénysértőnek. Hiszen miért lenne érdeke Orbánnak, hogy az állami tulajdonban lévő kastélyok esetleg a fogadott családon kívüli érdekkörbe kerüljenek. És még Lázárnak is adhatott egy újabb maflást. Egyszerűbb ha az ellopott közpénzekből bagóért megveszik a maffia tagjai és állami támogatásból felújítják. És akkor el lehet mondani, hogy nincs itt semmi látnivaló, megvettük, felújítottuk.

Komolyan elképzeli valaki, hogy éppen ezekben a válságos időkben fog Orbán egy akár minimális mértékben autonóm köztársasági elnököt jelölni és megválasztatni a 134 bátor emberrel, akik többségének nyilván ugyanúgy fogalma sincs, hogy ki Sulyok Tamás, mint az utca emberének. Komolyan lehet erről vitatkozni, miközben a kiszivárgott hírek szerint Orbán napokon át győzködte Kövért, hogy vállalja el az elnöki pozíciót?? Tényleg még bárkinek van bármilyen illúziója azzal kapcsolatban, hogy ebben a rendszerben helye lehet bárkinek, akit Orbán nem tart totálisan a markában? Akiben akár egy pillanatra felcsillanhat az autonómia szikrája? Ez a latolgatás kb annyira releváns, mintha a Kádár-rendszerben azt mérlegeltük volna, hogy mennyire valószínű, hogy nem a Hazafias Népfront jelöltjei kerülnek be a parlamentbe. Vagyishogy annyira sem, hiszen a nyolcvanas évek végén bekerült néhány ellenzéki jelölt. Olyan tévedést, hogy a köztársasági elnök ne a kesztyű bábja legyen, Orbán Viktor soha nem követne el.

Vásárhelyi Mária

43 hozzászólás

  • Várható volt.
    Naívság lett volna mást várni…

  • Ez is egy vélemény. Szabadon elmondható, leírható. Tudja ezt Vásárhelyi Mária.

    Kristály Gyula ózdi nyugdíjast véleményéért letartóztatták 1987. decemberének második felében. 1988. április 1-jén hozott elsőfokú ítéletben nagy nyilvánosság előtt elkövetett izgatás bűntette miatt az Ózdi Városi Bíróság háromévi fegyházbütetésre és közügyektől eltiltásra ítélte. Az indoklás szerint cselekménye: – egyértelműen hazánk alkotmányos rendje, szövetségi és barátsági kapcsolatrendszere, továbbá nyílt antikommunista kijelentéseket tartalmazó kirohanásai folytán a szocializmus építését vezető személyiségek ellen irányuló gyűlölet felkeltésére alkalmas.

    Ma Vásárhelyi Mária nyugodtan hangoztathatja politikai véleményét, háborítatlanul.

  • warrior
    2024 február 24
    6:08 de.

    Szteed érdekel bárkit?
    Hogy mi volt harmincöt éve Ózdon ?
    Mikor éppen a „liblingjeid” atomháborúval
    fenyegetik a tágabb hazámat, az Európai Úniót ?

  • Wariál
    24.6:08

    „Ma …….. nyugodtan hangoztathatja politikai véleményét háborítatlanul.”

    Háborítatlanul hangoztathatja ???!!!

    https://index.hu/belfold/2024/02/24/kuriai-dontesek-folyoirat-felfuggesztes-kegyelmi-botrany-magyar-biroi-egyesulet/

  • Warrior

    Ilyen példát bárki tud hozni, ami nem változtat azon, hogy az Orbán-rendszer egy sumák, választási sajtódiktatúra…

    Például a rokonomat a nevezetes 1942. március 15-i háborúellenes, a Béke párt szervezte tömegtüntetés résztvevőjeként, ill. annak okán, >izgatás< címén a Magyar Királyi Törvényszék 2 év és 6 hónapi börtönbüntetésre ítélte, amit a váci Fegyházban töltött le…

  • Kedves
    Wariol
    2024.02.
    24.6:08.

    A szociológia a társadalmi folyamatokat többekközt a társadalmi rétegződés, a társadalmi mobilitás, kommunikációelmélet, szociál-pszichológia, demográfia és társadalomstatisztika imereteivel és eszközeivel vizsgálja.

    Tehát Vásárhelyi Mária szociológus, ezért szakértői szemmel vonja górcső alá, illetve értékeli ki az eseményeket, melyet puszta szubjektív véleménynek minősíteni botorság.

  • FORTIMBRAS
    02.24.11:37
    folytatása:

    …Mire Vácról kiszabadult, bevágták valamelyik munkaszolgálatos rabszolgaszázadba, ahonnan aztán többé már haza sem térhtett, akárcsak Radnóti Miklóssal a nemzet költőjével történt.

  • Orsós Elemér

    Ha tény és való, hogy az idáig megválasztott köztársasági elnökök és a mostani jelölt is bábok, akkor függetlenül az ismertségüktől vagy ismeretlenségüktől, nem inkább elsősorban a báboztatási lehetőségeiket kellene sürgősen megszüntetni, hogy csakis szigorúan szakmai szempontok szerint -azonban felülbírálhatatlanul- dönthessenek?

  • Elemér
    25.4:10

    Orbán nemcsak, hogy felülbírálja a kesztyűbáb államfő úgymond döntéseit, de ő határozza meg még a személyét is. Azaz már eleve egy olyan „személyiséget” kiválaszt ki, amely teljesen aláveti magát az ő autoriter kényének és kedvének… Példul e nevezetes pápa-látogatási kegyelmi dömping is egy jó alkalomnak bizonyult a Főnök régi tartozásainak a lerovására, és nemcsak a neonáci szabadcsapatok, de a pedofil jó-szolgák kiengesztelésére is.
    Tudniillik ama saját ígéretét bizonyítandó, hogy [fejedelmi többesben] „Senkit nem hagyunk az út szélén”, amely jelzés korántsem az NER-rendszer partravetett halainak, mint hajléktalan hadnak, vagy a munkanélkülieknek szólt, de sokkal inkább >a bajbakerült bűntársak< kimetésére szolgál elégtételül, mint pl. K.Endre pedofilfedező, vagy a náci Budaházy kiemelése a vezérkapcsolat okozta csávájukból…
    Ergo sem Novák Katalinnak, de Varga Juditnak se lehetett túlsok köze a rablólovag addig be nem váltott betyár-becsületbeli ígéret tartozásaihoz… Logikus tehát, hogy az ominózus kegyelemdömpinget sem saját intuíciójukból, hanem hűbéruruk közvetlen "felsőbb" parancsára cselekedték meg…

  • Hat valakinek szukseges donteni hogy ki legyen a koztarsasagi elnok es minden mas pozicikabetoltese, amig a magyarnep egyszeruen visszautasitja meg a nep-szabad hatarozataik altali donteseiket is.

    Remelhenem hogy talan egy masik ezer-ev azt elerhetne??????

    Sajnos hogy olvasva az itteni cikkeket es hozzaszoolasokat az is rem gyanus lehet am!!!

  • Tudna valaki, mondhatoan barki is valaszt-nyujtani, hogy Magyarorszagnak miert lenne szuksege egy u.n. „Koztarsasagi elnok”-re, s mi celbol, mi szukseges teendoket vegezni?

  • ELEMER:

    „felulbiralhatatlanul” ??????????

    Tehat Te ,semmi mast nem, mint a totalis dictaturat ohajtod?????

  • Mosnom kell a szememet, jol olvastam, „Alkotmanybirosag”?

    A senki alatal nem-megvalasztott miniszter-elnok altal kijelolt „birak” itelhetik az Alkotmany-t?????

    Hat nem a birosagok letezhetnek az Alkotmany alpajan???????

    Vagy almodozok, hogy talan ma mar meg Magyarorszag is valami XXI. szazadi halado nemzet lenne?

    Megdobbentoen az nem almodozasom, hanem eppen az ellenkezoje a valosag!

  • VORONYEZS;

    A nagy kerdes persze, hogy a szerzo a sajat-egyeni meglatasa alapjan nyujtott oszinte velemnyet adja, VAGY mint a „szakaertoi”,ill.oktatott, hivatasos es anyagilag viszonzott tevekenyseget teljesiti fenti soraival?

    Azt probald elemezni es a valosagot feltarni soraibol!

  • WArrior:

    Tehat a dicsoseges Magyarorszag meg 1988 Aprilisaban is egy kegyetlen verszomjas diktatura volt.

    De ma, nem csak hogy a fenti szerzo felelm-nelkul irhatja sorait, hanem ma Magyaroszag lakossainak kozel fele auto-tulajdonos es az elelmiszerek 30%-a szmetbe megy.

    Hat nem jobb az mint a borton es a sorban allas kenyerert jeggyel?

  • Warrior 24.6:08 !

    Már bocs, de a Ti idealizált rendszeretek, a Horthy-éra kultúrális summája és összefoglaló végkicsengése látható az alábbi FORTEPAN dokumentumon, amelyen könyvekkel jóalaposan megpakolt kézi és lovas stráfkocsikról egy papírgyár előtt rakodó munkások láthatóak,amint bezúzásra váró >zsidó származású szerzők műveit< rakodják a papírmalom előtti rámpán.
    A jelenet csupán annyiban különbözik az 1933-as goebbelsi könyvégetésektől, hogy a magyarnáci, vagyis az Ellenforradalmi Rendszer által megesemmisítendő könyveknek legalább a papír matériája megőrződött még egy ideig az utókor csomagolópapír igénye szerint, míg a német-náciknál a nyomtatott kultúrkincs ugyanígy járt, mint az íróik, akik szintúgy füstté váltak, mint könyveik az übermensch német kultúra könyvmáglyáin:

    https://fortepan.hu/hu/photos/?id=200857

    Kár, hogy fölhányt halmokon nem láthatóak a Horthyék által halálra ítélt könyvek címei, mondjuk többeközt Molnár Ferenc Pál utcai fiúk-ja, egy-két Szép Ernő, esetleg egy-egy Heltai kötet, vagy Bródy Sándor is az elítélt művek között…

    Minden esetre az biztos, hogy e magyar könyv-vágóhídon egyetlen német katona, v. ellenőr sincs jelen, aki valóban szellemi erőszakot gyakorolt volna a magyar kultúr, és művelődési kormányzatra, mint ahogyan ezt Orbánék váltig hangoztatják Horthy ártatlansága védelmében, a Holokauszttal összefüggésben pl. a Kossuth tér Steindl Imre projektjuk kapcsán…

    És még egy emlék. 1956-ban a Keleti pu.tőszomszédságában is, egy ház harmadik emeletéről hajigáltak ki, illetve mágjára ép könyveket és füstölgött a súlyos máglya, mint a sötét náci időkben.

    Üdv!
    Cukihara Jakumó

  • cukihara, gondolataid összekuszálódtak. Ma 2024-et írunk, egy másik naptár szerint 5785-öt.

  • most fedeztem fel az új cikket, mert nem jönnek az email értesítők!

    nagyon élvezetes a cikk de csak a zamatos hozzászólásokkal együtt.

    én a cikk alapján és abból, amit otthoni barátaim mondanak a jelenlegi helyzetről, annyit tennék az egészhez, hogy a MAGYARORSZÁGI KIS KALAMAJKA ÁLLAM-FŐZÉS KAPCSÁN IS! EGY KIS FAGYLALTOS DOBOZ AMIBEN NAPOLETÁN azaz soxínű fagylalt van és szép csíkos csak éppen azok az ízek hiányoznak belőle ami rá van írva, hogy namárpedig ez mind benne van!

    kis vihar a nagy viharban ahogy a nemzetközi helyzet állandóan fokozódik, ez a jelenlegi magyarországi helyzet a G7 + országok rendszeréhez képest a demokrácia PhD-je Béke Nobeldíjjal koronázva!

    a középkor legsötétebb rendszereit €-ban és USA-ban, meg még néhány kies helyen demokráciának neveznek és nem sűl le a bőr a képükről, mert abból a bőrből a cipészem csodálatos cipőtalpat képes kialakítani

    @grizi te meg hallgass, mert ha valakit megvádolnak ingatlan kereskedelmi csalással és senki sem károsodott, senki sem panaszolta, és a főügyész a bíróval közösen el is döntötte, hogy a kár összege (vagy csak amit el akarnak lopni a nép nevében a Donald Trump-tól ) hajszálpontosan 354 millió + kamatok amikkel együtt 450 millió lett belőle!

    szerény kérdésem hozzád grizi!!!, ki és hogyan számolta ezeket ki és hol vannak a könyvelési adatok minderről, fillérre pontosan!
    na azok nincsenek, ez az összeg már akkora, hogy még egy Donald Traump-ot is letérdeltet ha elveszik tőle és hogy hová teszik és miért pont oda arról szó sincs

    a többi bábszínház,

    tehát haggyátok békén Orbán Viktort és bandáját mert ha valaki Giorgia Meloni ként olasz miniszterelnöknő lehet és az Ursula van de Lejjebb a Walhalla főistennője, ott nincs miről beszélni, és arról, hogy a hímivarsejt és a pete egy lombikban mélyhűtve ember aminek a véletlen összekeverése azaz az injekciós tű amivel dolgozik a laboros szétdarabolja és nem összetolja akkor az gyilkosság

    a többi Levantén folyik és Hoholiában az még egy nagy siralmas kabaré mind a kettő versenyben!!!

    a romokat kiássák 50000 év múlva a Holdlakók, igaz az is, hogy USA holdjárója felborult a Holdon és már üzemképtelen most képzeld el az Apollovak milyenek lehettek 50+ évvel ezelőtt

    én itt most a mennydörgést hallgatom mert hatalmas vihar van, nálatok is?

  • Orsós Elemér

    butella
    2024 február 25
    11:49 du.

    Egyetértek! Azonban a fejébeszállthatalmú nagyasszonynak szerintem nem ez volt az első baklövése, mert bőven voltak olyan hatáskörét túllépő külpolitikai megnyilatkozásai is amik legalább egy ejnye-bejnyét vagy restelkedő helyesbítést már bőven megérdemeltek volna mielőtt eddig a menthetetlenségig eljut, azonban arra -ki tudja miért- még az árgus demokratikus ellenzék sem reagált! Ergo, sokkal rátermettebb volt neki a fakanalas-pelenkás minisztérium! 😀

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2024 február 26
    2:47 du.

    „ELEMER:

    „felulbiralhatatlanul” ??????????

    Tehat Te ,semmi mast nem, mint a totalis dictaturat ohajtod?????”

    Félreértettél! Lehet, hogy szándékosan? Arra utaltam, hogy ha szakszerű, törvényes a döntése -DE CSAK AKKOR- ne lehessen felülbírálni!

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2024 február 26
    3:16 du.

    „WArrior:

    Tehat a dicsoseges Magyarorszag meg 1988 Aprilisaban is egy kegyetlen verszomjas diktatura volt.”

    Hülyeség, sőt provokativ a kijelentő felvetésed, mert a diktatúra ugyan igaz, D E ha az kegyetlen és vérszomjas lett volna, akkor még e félresikerült módszerváltásig sem juthattunk volna el!

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2024 február 26
    2:44 du.

    „Tudna valaki, mondhatoan barki is valaszt-nyujtani, hogy Magyarorszagnak miert lenne szuksege egy u.n. „Koztarsasagi elnok”-re, s mi celbol, mi szukseges teendoket vegezni?”

    Hááát…ebben a formájában szerintem is csak felesleges pénzkidobás, olyan mint a britek királyáé.

  • a magyar helyzet a világ eszmei létének kicsinyített változata,

    kis vihar a nagy viharban,

    és …”az vesse rá az első követ”

  • Kedves Cenz Ura!
    kitörölted! ok!
    kérdésem megmarad, lehet e vitázni és hogyan, ha nem lehet ellenvéleményt kifejteni?
    persze a @grizi csacsogását beteszed, mindenki nagy örömére, az én ténylátásomat a kitörlés egy jottányival sem változtattya, csak sokan sohasem tuggyák meg hogy nem az az igazság!

    még valami a katolikus liturgiában két fő mise forma létezik:
    az ünnepi mise és a Requiem (halotti mise)
    a két mise szövege teljesen azonos az utolsó jottáig,
    csak!!! minő bölcsesség?
    a Halotti miséből hiányzik a CREDO

    ugye ott a nyitott sír és a még a nyitott koporsó előtt állva lehet szent vagy uram és az összes dicsőség a tiéd stb, de ott nem hiszünk!

    és ez van velem is
    remélem ezt beengeded, bár semmit sem vagyok képes döntésed ellen tenni
    üdv.

  • ELEMER, Elemer, szamodra a nep-hatalma az allamburokracia folott „diktatura” ?!

    Igen, az tagadhatalan hogy az Angol adofizetok evi 100 millio dollart koltenek a kiralysag fentartasaira, de az a sajat ohajaik, s szbadon valtoztathatjak azt barmikor ha azt oahjtanak!

    Vajon mikor lenne az leheto a szerencsetlen orosz nepnek, vagy meg a Magyaroknak is ???????????????

  • rodeo;

    Szukseged lenne megtanulni olvasni, mert NEM a USA holdjaroja, hanem egy magan-ceg altali holdjaro az, de mukodik am mindenek dacara.

    Igen rodeo, „kicsinyitett”, de csak a ‘harmadik vilaggal’ szemeben !!!!

  • Ródeo11
    2024 február 27
    7:04 du.

    „Ténylátásod ” ??
    NEKED ??! Na ne röhögtessél
    szépfiú ( szépleány, tökmindegy )
    Neked nem „ténylátásaid” vannak, hanem
    az a propaganda-hablaty, amit a Kreml urai
    meg a mocskos rongyfejű kitartóid elvárnak tőled.

  • Warrior
    2.27.2:17

    Téged olvasva, már rég gondolom azt, hogy
    . n á l a d . i n n e n . f ú j . a . s z é l .
    amiben nagyon tévedsz, mert az adott 02. 27. 9:49-es kommentben semmi sincs össze-kuszálva, ahogy ezt Te fafejűen ezt állítod.

    Nálam ugyanis Gergely-naptárban kalibrált történelmi kalendárium a mérvadó támpont, s annak az egyik szerves történés-sorozata a Horthy-éra, amely eredményeit tekintve, ugyanazt az szégyenletes borzalmat produkálta, mint amit a Hitler-rezsim is kihozott magából. Ilyenek voltak, úgy ezek a . k ö n y v é g e t é s e k, mint a . d e p o r t á l t á l á s o k . Ezt nálunk még Eichmann is „példásnak” minősítette.

    És ami a legszomorúbb, hogy Horthy már jóval . e l ő b b . vágta bele a kapáját a politika termőtalajába,minthogy ugyanazt Hitler megírta volna a Mein Kampf című förmedvényében. A történelem effajta, torz értékelése a tiéd is, ez vezet oda, hogy ma hazánkban a NER égisze alatt ismét Horthy kultusz keltegeti hajtásait…

    Minde történelmi tény az összes magyarember gondja és nem csak a Holokausztban érintett néhányszázezeré. Azt hiszem Te csak ezt az erkölcsi vagy képtelen felfogni. Vagy – még rosszabb – hogy fentieket vallod magadénak amikor eme történések problematikáját magadról lerázva a másik naptár hatáskörébe utalod, illetve engem oda sorolsz…

    Javulj:
    Cukihara
    a Jakumó

  • hexadodekaéder

    Warior
    24.6:08

    A kandidátus asszony pontosan arról ír, hogy az Orbán-bagázs a

    saját alkotmányos(alaptörvényes 😀 ) „jogrendjét” is miként

    játssza ki úgy, hogy -pl.a törvényalkotásba- már előre beépített

    és bekalkulált jogállami ziccerek, csinált helyzetek közepette,a

    már korábban,jóelőre elhelyezett kiskapuival csak a saját javára

    hogyan játszik olyan csikicsukit,ami csakis az ő és családja, a

    strómanjai, valamint udvari tányérnyalói jutnak milliárdos

    állami lehetőségekhez, illetve a legsűrűbb javakhoz. Vagyis,hogy

    miképpen építi be mindennapi politikájába, az akár már 14 éve is

    eltervelt pl. vagyonszerzési, avagy pl. az ellenzék kijátszását

    célzó vezércseleit, e célból még az állami eszközeit is

    felhasználva.

    Ez nem csupán „1 vélemény”, ahogy Warriúr cselesen lebecsüli,

    hanem egy a >tények és adatok< birtokában lévő MTA tudományos

    főmunkatárs ezekből azt megállapítja. Ami semmiképp sem

    hasonlítható össze, egy, a csőcselékben ordítozó utcaembere,

    úgyszólván légbőlkapott "véleményével".

  • hexadodekaéder

    A véleményed is egy a sok vélemény között. Okfejtésed alapján Lenin is lehetett egy „tudományos főmunkatárs”, sőt, műveit széles körben tanították. Nálunk pl. a Marxista-Leninista egyetemen, de tartottak ezen a címen tanfolyamokat is.

  • szatmári
    24.11:19 &
    olv:Warrior

    Egyszóval a NER-cupola, n e m . a botrányos pedofil igazgató magas kitüntetését illetve, az őt protezsáló erdélyi apologéta prezsbiter/tornatanár stb igen-furcsa kegyelmi felmentését kifogásolja,

    h a n e m . azt,hogy ez az amúgy közügy hogyan kerülhetett bele a Kúriai Döntések Közlönyébe (ld a link) vagyis,hogy az ominózus titkos felmentő intézkedés miképp lett nyilvános és

    . k i . j e l e n t e t t e . a z t . m e g ?!!

    Tehát Keresztapa [Godfather] „erkölcsi korlátja” azt már nem engedheti meg, hogy az ő házilag titkosított közintézkedései, illetve annak következményei valaha is napvilágra kerüljenek… Ez a NERETIKA és persze Fid-SS-erkölcs íratlan szabálya,s ettől még az azt megszegő kedvenc ölebeknek is bukniuk kell.
    Mely „elv” viszont már

    eleve. ü t k ö z i k . Warior/24.6:08 ut.bekezd.koncepciójával:

    „a szabad és háborítatlan vélemény-hangoztatás lehetőségével”

    – ergo, már ez is egy nettó hazugsága neki…

  • ELEMER:

    Nem lett volna „kegyetlen” es „verszomjas” ?

    De hat akkor miert akasztottak szazakat csupan hamis es koholt vadak alapjan, minden bizonyitekok, tanuk, ujlenyomat, DNA bizonyitekok hianyaban, s fellebezes joga ismeretlenul megtagadva mindnek??????

    Sajnos az megy ma meg Oroszban is, ma Navalny temetesen megjelenni a letartoztatas elrendelve.
    Mindazok dacara 32 orosz varosban ezrek jelentek meg a temetesenek tiszteleteben.

  • Ródeo11
    2024 február 27
    7:04 du.

    „Bírom” (idézőjelben)
    mikor egy semmirekellő ingyenélő
    előírja valakinek, aki a saját költségén
    fenntart egy NET-es oldalt, hogy mit enged be és mit nem.

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2024 február 28
    12:25 du.
    BENDEGUZ
    2024 március 1
    11:11 de.

    Brávó, Te jobban kavarsz/terelsz/lódítasz mint Piszok Alfréd és Török Szultán a négyzeten! 😀
    (Mellesleg brávó a középkorban még bérgyilkost jelentett. De ez nem célzás csak zárójel, úgyhogy el ne kezdj most is mentegetőzni!)

  • Orsós Elemér

    cukihara
    2024 február 29
    7:35 de.

    Már bocsánat, de kár itt mindig minden bűnös magyar jelent arra a „kiválóan kiválasztott” Horthyra kenni, aki az antant(sic!) takonygerincű ármánykodásai és védnöksége nélkül, a saját erejéből és tehetségéből soha nem lett volna kormányzó, sőt még a luciferi fondorlataik nélkül itt Európa közepén akár jól prosperáló semleges középhatalom is lehetnénk, persze ha ezek az előrelátó felsőbbrendű kolonialista irigyek ennek még a gondolatától is nem fosták volna össze aranygyapjas bokájaikat! Sajnos túl sokan „köszönhetik” ma méltatlanul Európában az antantnak és méltó utódjaiknak a „hónuk alá nyúlást”!

  • Orsós Elemér

    „Megáll az eszem!!! Felnőtt, ivarérett főleg férfi emberek – akiket szakértőknek és elemzőknek neveznek – arról beszélgetnek nyilvános fórumokon, hogy mennyire lesz független az Orbán Viktor által kiválasztott új köztársasági elnök?!”

    És az összes többi mennyire volt független? Kedves Szerző, ennyi erővel még a „reformkommunista” Pozsgayjuk is bármelyiknél alkalmasabb lehetett volna, mert benfentesként első kézből tudta a valódi ellenmérget, mivel akkor még nem kaparintotta meg okosan a felhasználható levéltári hálószoba titkokat és a maradék elprivatizálhatót a huncut harmadikvonalas SZDSZ! Naszóval, 89-től csak egymásra mutogatás és vadkapitalista saját haszonra/külfölditől visszaosztott baksisra való elkótyavetyélés folyik, főleg az egymást váltó jogfolytonosok között, akik mindent tudhattak a közben ellenkező oldaluvá vált néhai tettestársaikról! Szóval, nem szép szerényen a másik egyívásút sokkal gátlástalanabb gazembernek vádolni!

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2024 március 1
    11:11 de.

    „Nem lett volna „kegyetlen” es „verszomjas” ?”

    A „rencerváltás” hajnalán már inkább az erjesztő belső egypártcivakodás volt a jellemző, annyira, hogy még két gorbacsovelalvásós, kádár- és grószsértődéses operettpuccsra is lazán futotta, innen már nem volt nehéz egy kis -kívülről is titkosan megtámogatott- paktummal köpönyeget fordítani, sőt még nyiltan bátorító süteményes majdani kosárka meg egypár milliárdocska dollárocska sem kellett hozzá. És sokkal profitábilisabb befektetés lett, mint a jelenleg még csak a 13-nál tartó embargós, de amire talán a századik adóemelésnél majd az ébredező egyszeri európai adófizető és az egyre kevesebb segélyekből tengődni „kénytelen” muszlim migráns is rájön. Nos, ha mind rájönnek, akkor szerinted ott milyen -tényleg spontán- majdanok lesznek és azok megintcsak kinek fognak kedvezni???

  • OrsósElemér
    III.1.2:28

    Bocs, de tévedsz. Én a jelzett kommentben csak abból az aspektusból hívatkozom Horthyérára,hogy a FORTEPANfotóarchívumban megjelent egy dokufotó, amelyen bezúzásra váró „zsidó” könyvek tömkellege stráfkocsikra halmozva várakozik, mely szégyenletes jelenség – ilyen értelemben – semmiben sem különbözik a Hitleráj antiszemita kultúrpolitikájától. Ez tehát nem „rákenés” (ti.Horthyra), hanem ténymegállapítás a róla elnevezett rendszer fonoman szólva is, fasiszta beállításáról.

    Másfelől, Horthy pusztító szerepe a magyar történelemben kétségtelen: soroljam ???

  • Orsós Elemér

    „Ahol könyveket égetnek, ott előbb utóbb embereket is fognak.”

    https://konyvtacsko.blog.hu/2016/08/18/-ott_vegul_embereket_is_fognak

  • Kedves Elemer, ha talan probalnal erthetoen az emlietett alanyon valaszt nyujtani vaLAMI ERTHETO eszmecserebe is foghatnank, maskent az lehetetlen!!!

    Igen Elemer, talan velned hogy egy allamhatalom amely brotnbevett artatlan embereketr, mint az emlitett Ozdi lakost valami szvaert az nem lenne „kegyetlen” es ” verszomjas”???

    Hat vajon mi mas okbol vagy celbol lett szerencsetlen egyen kegyetlenul bebortonozzve???
    Vajon mi mlehettet volna az a magyar szpo ami nem tettszett szderetett parttitkarodnak?????

    Kozolhato lehetne az a szo amitiert a szerencsetlen ember bortomnbuntetest erdemelt????

    Vajon OrbaN BEBORTONOZ BARKIT IS MA A KIEJTETT SZAVAIERT?????

  • Orsós Elemér

    cukihara
    2024 március 4
    9:35 de.

    Nyugodj meg, csak arra akartam utalni, hogy ha nem Horthy lett volna az antant kiválasztottja, hanem Gipsz Jakab, akkor most Gipszeznénk, mert nem a médium személye volt a lényeg, hanem az a célkitűzés amire Horthyt jó meglátással kiszemelték, de ha esetleg nem vállalja akkor még egy pár tucat horthy kaliberű sajnos biztos lett volna a tarsolyukban, tehát a mostani summázás Gipsz Jakabról ugyanaz lehetne. És még az is lehet, hogy az antantnak direkt jól jött, hogy Horthy eléggé túltolta a biciklit. Ezért mondom, hogy ne becsüljük alá az antant főszerepét! (Lásd Hitler és Sztálin esetét is a dolláros böröndökkel és a Time magazinnal!) Sajnos én még azt a fantazmagóriának állított rebesgetést is kezdem fontolgatni, hogy a második világháború az első szándékosan részrehajlóan, megalázóan és etnikalag összekékíthetetlenü sikerült lezárásának az egyenes következménye.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙
    Orsos Elemér
    24.03.01.2:28
    és cukihara!

    Az tény, hogy Horthy a hatalmát az Antanttól vételezte, ami nem jelenti azt, hogy üres táskával érkezett volna Budapestre. Nemcsak, mert amig e nemzetközi haderő ő-előtte alaposan megtisztította a harci terepet, de az alatt az idő alatt jutott ideje fölkészülni majdani hatalmi propagandájának és gépezetének a taratalmán, ideológiai felépítésén és államgépezetén is.

    A stratégiát volt hol elsajátítania a bécsi Burgban szerzett öt éves szárnysegédi korszaka alatt, hisz’ Ferencz Jóska oldalán akár még az I. világháború előkészítésében is részt vehetett…

    Tehát önjelölt vitézünk nem volt felkészületlen az eljövendő 25 év megalapozását illetően, ami Magyarország akkor ellenséges haderejének kapóra is jött, mert nem kelett vele vesződniük… Mindent felajánlott.

    Főezérként – e titulusban is megelőzve a jóval későbbi német Führert – lépett föl és a legelső megnyilvánulásai között volt a tervezett . á l l a m r e n d . fő ellenségeinek a megjelölése, ill. megnevezése mindjárt írásban is; ti.”a zsidók, a baloldaliak (szociáldemokraták) és a szervezett (szakszervezeti) munkások” személyében.., mely programmal fölérő lajstrom kielégíthette a forradalmaktól ugyanúgy rettegő ellenség, a nyugati imperialista hatalmak tábornokait is…

    Annyi bizonyos, hogy az akkor jól megszervezett első, Antant támogatta ünnepélyes bevonulása szinte megalapozta az „Ellenforradalom”, az azt követő negyed évszázad tragikusan halálos szakadékba vezető hiperreakciós államrendjét… Minden ami az alatt történt, az visszavezethető 1919. november 14-ére s mi több, a fölötte nosztalgiázó jobboldal mai tobzódásaira is…

  • A cikk címében
    említett új köztársasági elnök máris hazugság-csapdába esett.

    Ugyanis már korábbi magas állásaiban is szeretett anekdotázni családja és édesapja hányattatásairól, nomeg üldöztetéseiről illetve arról, hogy az ő ügyvéd apukáját még anno a népbíróság halálra ítélte egy állítólagos „válóperi ügy miatt”…(nyilatkozat az Erdélyi Krónikának). Eszerint az ügyvéd apuka kénytelen volt bujdosni, ezért laktak vidéken, ahová „nem ért el a Rákosi rendszer keze” ))) 😀 ((( . Tehát ők, az egész család vele gyütt bujdosni volt kénytelen s így eljutni a legmagasabb egyetemi végzettségig. „Eképp lett tehát az apja s vele ő is a kommunista terror áldozata…”

    Karsai László történésznek szemet szúrt az Alkotmánybíróság feddhetetlen, magasrangú elnökének e furcsa története és utánanézett annak korai ominózus „halálos ítéletnek”. Lássuk csak:

    https://szeged.hu/cikk/sulyok-tamas-vagy-rosszul-tudja-vagy-hazudik-apja-multjarol

    https://www.szombat.org/hirek-lapszemle/karsai-laszlo-sulyok-tamas-apja-nemzetiszocialista-volt-nem-a-kommunista-terror-artatlan-aldozata

    Íme, egy echte NER-káder, akinek szavahihetősége ugyancsak kétes garancia… Ám lehet, hogy ez se véletlen, ugyanis Körösztapa úgy szereti, ha udvaroncainak vaj van a füle mögött mellyel, ha kell, sakkban tarthatja az illetőt…