Frank Tibor: Magyarország egészen más dimenzióban létezik…

2024 április 14 9:15 de.48 hozzászólás

Az őrület vesz körül bennünket. Ti otthon elég rendesen kaptok ebből. Naponta újabb botrányok, hungarikumok a javából.

Ebben az őrületben egyre több megkeresést kapok, hivatalost meg barátit is, hogy mi a véleményem, írjam már meg végre. Szabadkoztam, visszautasítottam ez idáig. Nem mintha nem lenne véleményem, sőt… túl
sarkos is. Nem akarok senkit megbántani, és hát végül is elégszer mondtak már nekem (kommentekben), hogy Kanadából könnyű (ami lehet igaz, de a lényegen, a tényeken, a helyzeten nem változtat). Először azt mondtam indoklásul, hogy már mindent megírtak, sőt én is, amit akartam. Falra hányt
borsó, mint tudjuk.

Azután arra gondoltam, könnyebb leírni, mint állandóan nemet mondani, és ha kerek perec leírom mit gondolok, akkor többet lehet nem fognak kérni. Haha.

Az első megállapításom az, hogy a világ megőrült. A második meg az, hogyha a világ a bolondok háza, akkor kedves hazánk, a nemköztársaság Magyarország, na az a zárt osztály. Írjam meg? Ok, de el kell, hogy mondjam, ilyen szürreális körülmények között meg nemigen írtam otthonra cikket. Éppen Ausztrália közepén, a világ végén ülök a világhíres szent hely, az óriás vörös szikla, az Uluru mellett. Magasztos
és lenyűgöző látvány. Ez az óriási monolit szikla a spiritualitás jelképe, a bennszülöttek számára mindent jelent.

Pont itt írjak arról, hogy a világ megbolondult, a világ legbékésebb helyén? Na. Szóval bolondok háza a világ. Jelenleg, először a történelemben, az emberiség létezését egyszerre három nagy veszély fenyegeti. Az egyik a klímaváltozás, másik a nukleáris fegyverek, harmadik meg a mesterséges intelligencia. Az elsővel már elkéstünk, sokak szerint akármit csinálnánk, földünk azt teszi amit akar. Láttam az otthoni híradóban, jelentették, hogy márciusban 27 fok volt hazánkban. Mikor én Miskolcon felnőttem, ez
majdnem kánikula volt, és évente párszor fordult elő, 30 foknál már rohantunk a jéghideg diósgyőri strandra.

Hogy tőlünk függ-e, abba most ne menjünk bele, csak annyit mondok, hogyha tőlünk is függ az egész, (és nagy mértékben szerintem igen), erre megoldást nem találunk. Mert mi, a fejlett országok fejre is állhatunk, nem tudunk lényegbeli különbséget csinálni.

Japán, az angolok, franciák mind a világ szennyezettség 2%-a alatt vannak. Kína meg 32%, és közben hihetetlen módon exportálja a szennyezést, most éppen hazánkba. Másik példa, Irán. GDP-je tizede Németországénak, viszont a szennyezése ugyanannyi.

Összegzés: akik tudnának változtatni, azon országok többsége, (nem mind), nagyon enyhén fejezve ki magam, nagy ívben szarja le az egészet. Második a nukleáris háború veszélye, ami nagyobb minden eddiginél. Tudom, otthon nem ez folyik a csapból, de Putyin elvtárs legalább egy éve ijesztget ezzel, Medvegyev meg egyenesen erről őrjöng állandóan. Ráadásul ott a közel-keleti helyzet, ahol Irán is szívesen megkínálná Izraelt pár nukleáris rakétával.

Összegzés és „jó hír” viszont, hogyha a második veszélyforrás, a nukleáris háború elszabadul, akkor ez a klíma dolog nem lesz annyira fontos. Az emberiség nélkül a Föld felszabadul, és pár ezer év alatt megtisztul.

A harmadik az új veszély, a mesterséges intelligencia (AI) ma még egy távoli vitorlának tűnik a legtöbb ember horizontján, de ez pillantok alatt a legaktuálisabb veszélyforrás lehet. Már a most közelgő amerikai elnökválasztás kapcsán is rettegéssel és tehetetlen várakozással ír erről a legtöbb szakíró. Az már bizonyos, hogy kezelhetetlen mennyiségű hamis hír fogja elárasztani, főleg orosz és kínai forrásból, a választási piacot. Szakértők között elterjedt, hogy az AI a demokrácia végét jelentheti a millió fake news miatt. Most mutattak be egy rövid videót, ahol egy deepfake (hamis, AI) Putyin kérdezi az igazi Putyin elvtársat, hogy tényleg vannak-e dublőrjei. Zelenski meg egy másikon felszólítja katonait, hogy adják meg magukat.

Összegzés: az AI-nak köszönhetően semmi perc alatt nagyon közel kerülhet a nukleáris háború veszélye is. Az meg lerendezi a klímát, nem lesz vita.

A fentiek eredménye nagyrészt – otthon is, a világban is látjuk – , hogy az igazság nemigen számít. Az amerikai gazdaság például nagyon jó, történelmi mélyponton a munkanélküliség, a gazdasági fejlődés a világ élvonalában van, az infláció meg az egyik legalacsonyabb jelenleg. A rengeteg fake news és hamis hirdetés viszont azt állítja, hogy Trump alatt jobb volt, és a többség ezt el is hiszi. A statisztika szerint jelentősen csökkent minden bűncselekmény kategória – két számjegyű a csökkenés százalékban – mégis özönlik az ellentétes állításokból álló hamis híráradat. Na nézzük akkor a zárt osztályt.

Magyarország egészen más dimenziókban létezik. Hazánkban az emberiség létét veszélyeztető három dologgal nemigen foglalkozik senki. Kimondatlanul viszont mindhárom területen, teljes gőzzel és nagy örömmel tesszük fejünket a guilotin alá. Magyarul: a nép nincs is tudatában, hogy mind a három, a létünket
veszélyeztető tényező tekintetében teljes erővel a pusztulás irányába nyomulunk.

(Illusztráció: Denise Johnson)

A gonosz oldalán, a rossz oldalon, az elnyomás, a pusztulás, a hanyatlás oldalán vagyunk. A klímaügyben éppen rekord szinten importáljuk a legveszélyesebb iparágakat Kínából, a nukleáris háború ügyében meg ezerrel nyomjuk az orosz propagandát. A harmadik, legsürgősebb, a mesterséges intelligencia problémája és veszélyei jóformán ismeretlenek. Igaz ugyanakkor, hogy anélkül, hogy tudna a nép, hazánk az egyik legnagyobb fogyasztója lett a veszélyes AI-vel előállított termékeknek, úgymint a dezinformáció, fake news és az internetes becsapások tömkelege.

Mondhatnánk, hogy ahol a lakossag 40%-a van a szegénységi küszöb környékén vagy azalatt, ott a húsvéti sonka fontosabb kérdés, mint a quantum computerek szabályozásának a kérdésköre.

Érthető. Érthető?

Viszont: nálunk fordított a fake news, mint Amerikában. Amerikában alapvetően jól megy a gazdaság, a fake news meg azt terjeszti, hogy sose volt ilyen rossz. Otthon pont fordítva van, ráadásul a kormány irányitásával,és hatalmas anyagi hátterével.

Másfél évtized alatt hazánk lecsúszott a régió éléről a végére. A legvégére. A kormány által ezerrel nyomott hírek (fake news) szerint meg nagyon sikeresek vagyunk. A királyi média soha nem mondja be, ha például – mint most éppen a napokban kiderült – Románia megelőzött bennünket az egy
főre eső GDP-ben. Történelmi esemény, tragédia, hogy az az ország, amelyet mindig lenéztünk, (a ’szőröstalpúak’), már előttünk van. Igaz ők közben ledobták magukról a Kárpátok géniuszát, miközben mi utat engedtünk a Kárpát-medence géniuszának. A lengyelek, szintén a történelemben először, ugyancsak megelőztek.

Emlékeztek a lengyel szendvicsre? (Két kenyérjegy között egy húsjegy). Égés nem? A történelem során először! Sose hangzott el az sem a királyi média több, mint 500 outletjeben, hogy hazánk egy évet recesszióban töltött, csak annyi, hogy az ország „az idén visszaállhat a járvány előtti megszokott fejlődési pályára”. Nem fog, ezt ők is tudják, de jól hangzik. Mindig a jövővel jövünk, mert jövőre mikor majd az se teljesül, akkor nem szembesítjük a vezetést az ígéreteivel. Ez megy a rendszerváltás óta, az utóbbi másfél évtizedben meg göebbelszi, mesteri szinten.

Ahogy Sándor György humoralista mondta: fiatalok, tiétek a jövő. Régen úgy volt, hogy a miénk lesz. Magyarország mára annyira elvesztette nemzetközi tekintélyét, hogy páriának számít a nagyvilágban. Otthon meg úgy mutatják be Orbánt a hívőknek, mint a világban elismert tekintélyt. Az újságok tele vannak azzal,
hogy bűnöző, elítélt politikusoknak adunk menedéket, a követségen rejtegetjük Brazília bukott elnökét, a miniszterelnök, akivel ma szinte csak keleti despoták állnak szóba, a bukott amerikai elnökhöz zarándokol, nyíltan beavatkozva az ottani választásokba és kockára teszik hazánk legfontosabb
szövetségesével a jövőnket.

Közben a fake news média jóvoltából úgy sasszézhat szerte a világban, mint egy szabadságharcos, aki mindenben tudja a tutit. Nem tűnik fel senkinek, hogy szembe megyünk 25-26 európai szövetségesünkkel, vagy 30 Nato országgal. Ezek mind hülyék, mind háborút akarnak, mind Soros igája alatt nyögnek, és mind tönkre akarjak tenni saját országaikat, pl. migráncsokkal.

Ja és lesben állnak, hogy az óvodásokat átoperáljak. Borzasztó. Viszont nekünk van egy géniuszunk, aki tudja a tutit, és meg is mondja.

Összegzés: mindenki hülye, csak mi vagyunk a helikopter. Mi éjjel nappal szidjuk ezeket a szövetségeseinket, miközben Putin vagy Kína felé egyetlen rossz szavunk sincs. Közben szétlopták az egész országot. Nevükre íratták a Balatont, a bankszektort, a turizmust, a földeket, közben ezer milliárdok mentek off shore országokba és szintén ezer milliárdok homályos Keleti „befektetők” számláira.

Nincs jogállam, leépült a demokrácia, csúszunk lefelé gazdaságilag, a pénzünk a leggyengébbek közé került, a kontinensen legmagasabb felárat fizetjük a csúcson lévő adósságunkért, (az iden 4 ezer milliárd forint a kamatteher), de ezekről semmit nem tud a magyar polgár. Szerintetek hány ember tud arról otthon, hogy Orbán sokkal több államadósságot szedett össze mindenkori értéken 2010 óta, mint az összes elődje a háborútol 2010-ig összesen? (2010-ben kb 23 ezer milliárd volt az államadósság, ma kb. 55 ezer milliárd – Paks és a kínai hitelek nélkül).

És akkor meg egy dolog a zárt osztályról: jön hirtelen egy megváltó, aki feladja 4 milliós havi jövedelmét és pár hét alatt mozgósítani tud több embert, mint az eddigi ellenzéki pártok együttesen a 14 év alatt. Ciki, nem?

És akkor fokozódik a fikázas. A propaganda szerint baloldali, miközben ő többet ekézi Gyurcsányt mint Orbánt. Kormányváltást ígér, miközben jelenleg inkább egy ellenzék-váltáshoz járul hozzá. Egyelőre senki nem tudja mit hova tegyen.

Régi mondás, hogy elméletileg az elmélet és a gyakorlat stimmel. Gyakorlatban meg nem: a gyakorlat sokszor egészen más lesz, mint az elmélet. Szóval mi fog ebből kisülni? Az elmélet itt azt mondja, hogyha nincs kommunikáció, főleg nem együttműködés a Fidesz ellen indulok között, akkor elvész az esély. Az
biztos, hogy az eddigi állapot, (se Gyurcsánnyal se nélküle nem megy), az egy patthelyzet, és ez könnyen biztosít Orbánéknak folytonos hatalmat. Mint eddig is tette.

Már sokszor leírtam, réges-régen, tíz éve is, hogy a szomszéd döglött lovára is inkább kell szavazni, mint erre a bűnöző bandára. Tönkreteszik az országot. Tönkre is tették, igazam volt, köszönöm a tapsot, haha…. Szóval szinte mindegy ki váltja le ezeket, lényeg, hogy húzzanak el. Utána jöhet egy megtisztulás, vitákkal tarkított és korrupció-mentes közélet, amit demokráciának hívunk. Rohadt nehéz lesz, mivel minden (is) az o kezükben van.

Persze minél többen indulnak a Fidesz ellen, annál kisebb az esély. Ha nincs kommunikáció, pláne nem
együttműködés az Orbánék ellen indulók között, akkor az elmélet valószínűleg működni fog: vagyis nem tudjátok leváltani őket.

A lényeg, hogy minél többen indulnak, annál kisebb az esély. Most óriási döntések előtt álltok. Nincs mese, a mostani bűnbandának a lajstroma igen hosszú és nyilvánvaló. Orbán lehetőséget kapott, hogy teljhatalommal egy virágzó, becsületes, toleráns, európai országot építsen veletek és nektek. Ennek az ellenkezőjét tette minden szinten. Hanyatló, hazug, gyűlölködő, despota-imádó hely lett hazánk. Nem titeket tett jó módúvá, hanem magát és a családját tette dollár milliárdossá.

Tudjátok, ha Kertész Ákos szavait a genetikai alattvalóságról nem is citálom ide, de legalább annyit meg lehet állapítani Széchenyivel, hogy minden nép olyan vezetést érdemel, amilyen van neki. Négy kétharmad után talán ennyi elmondható.

Szóval ez a ti hibatok. Így csak ti tudjátok megoldani is. A döntés most nehezebb, mint valaha. Összegezve, tehát úgy néz ki, hogy teljes káoszban és záptojásszagban vergődik kedves hazánk. Azt még értem, hogy sokak számára az aktuális botrány fontosabb, mint a moszkvai mészárlás, vagy Bolsano volt brazil elnök rejtegetése a magyar követségen, vagy hogy Amerika sodródik egy polgárháború felé. Nem beszélve a klímáról, a háborús veszélyről, vagy, hogy a gépek lassan átveszik tőlünk az irányítást.

Kezetekben van a döntés, hogy átlátható, demokratikus, a nép érdekét szem előtt tartó kormánya legyen az országnak. A népet szolgáló politikusok kellenek.

Zavarjátok el tehát a pártot, és nem a népet szolgáló politikusokat!

Itt Ausztrália közepén az Uluru szent hely bennszülöttjei azt mondják, hogy a döntésednek a reményt, és nem a félelmet kell tükröznie. Legutóbb mikor itt voltam az egyik öreg azt mondta nekem, hogy ők sok generáció óta azt tanulják, hogy tartsd a szemed a napon, akkor nem látod az árnyékokat. Ez biztos igaz, bár a napba nézni nem veszély nélküli – de nem akartam vele vitatkozni.

(A szerző Kanadában élő matematikus –közgazdász, üzletember. Cikke eredetileg az Újnépszabadság c. internetes lapban jelent meg.)

48 hozzászólás

  • Vegre egy ertelmes osszefoglalo, oszinte gondolatokkal. Nem az a lenyeg, ki bontja le vagy donti meg a mostani szornyuseget, utana raerunk majd vitatkozni. Egy M Petert vagy akarkit le lehet valtani, ezeket nem. Gyurcsany is lemondott, igaz keson, O1G sose fog. El kell zavarni. Koszonom az elemezest. Ja, meg a mostani koznek nevezett propaganda mediat kell lebontani , az a legfontosabb.

  • Kiváló! Frank dolgozatát olvasva, a szám is tátva maradt! De nem vagyok pszichológus.

  • Orsós Elemér

    warrior
    2024 április 14
    10:48 de.

    😀 😀 😀

  • Orsós Elemér

    Zoli
    2024 április 14
    10:10 de.

    „Nem az a lenyeg, ki bontja le vagy donti meg a mostani szornyuseget, utana raerunk majd vitatkozni.”

    És kivel akarod ledöntetni? Őszintén kérlek, ne bujj ki e létkérdés elöl!

  • Frank Tibor barátom sokkal jobban, tisztábban látja a Magyar helyzetet, mit a legtöbb Magyaroszágon élő ember, mert ő már 4o plusz éve nincs agymosva a kádári, orbáni, goebbelsi fasiszta propagandával. A 3 fő problémán fellül, a 4dik az aminek ő nagy hangsúlyt adott, az autokrata, fasiszta hatalomátvétel opportunista propagandája, ami az elégedetlen, proli csoportok sikeres manipulálása, a goebbelsi recept szerint.

  • Mostanában azért idehaza kiderül, egyre zavarosabbak MP mondatai és nagyon úgy néz ki, egy új Fideszt építene. Ugyanúgy szidja az uniót, szinte visszahallani minden mondatában a koránypárt szavait. Ezt sokaknak nehéz elfogadni, s jómagam, pont ezen okból kifolyólag nem is tennék sokat a jövőjére.

  • Csikvári F. András

    Budapestről írok. Az ujnepszabadságban olvasva is lebilincselő írásnak tűnt Frank Tibor írása. A kanadai olvasóknak azért azt el kell mondanom, hogy az ujnepszabadság olvasói – vannak pár ezren, esetleg tízezren -egyrészt abszolút Orbán ellenesek, másrészt amúgy is rendkívűl frusztráltak az eredménytelenség miatt. (Így egy kicsit más fénytőrése van az olyan mondatnak, hogy „Szóval ez a ti hibatok” meg, hogy „Kezetekben van a döntés”.)

  • Kapcsolódok Orsós Elemér ápr. 14-ei 10:10 délelőtti kommentjének kérdéséhez.

    Nem tudom, mennyire észrevehető, hogy Magyarországon az országgyűlési képviselő és pártválasztások, a hagyományok (tradíció) alapjaira támaszkodnak.

    Ebben nincs helye a baloldalnak és a liberálisoknak. Ez az oka a Fidesz-KDNP négy egymásutáni alkalommal nyert kétharmados többségének. Mivel ők képviselik legjobban ezeket a hagyományos alapokat.

    A hagyományok az adott társadalom értékrendjét, világszemléletét tükrözik. Hagyomány alatt általában az elődök örökségéből azokat a cselekvéseket, dolgokat értjük, amelyeket nemzedékről nemzedékre változatlan formában tesznek és készítenek az adott társadalom tagjai szociokulturális öröklés (beleszületik az egyén az adott társadalomba és tovább viszi ősei hagyományait) alapján – mondja a Wikipédia.

    Lehet ezt vitatni? Itt a baloldalnak a magyarázat, hogy vidéken (Budapesten kívül) miért nyert eddig a Fidesz-KDNP? 2010-re ott kihaltak vagy befolyásukat vesztették a volt kommunisták.

  • Orosos Elemer

    jo kerdes, hat akarkivel, errol szol az iras ha jol ertem. Ossze kellene fognunk, aztan vitatkozni meg versenyezni. Ez a banda sose fog lemondani. Igy is remenytelen elegge, mert ahogy MP is elmondta, ezeknek sok ezer , tizezer milliard lopott es eltuntetett forintjuk van, Nyilvan azt bevetik ha kell.

  • Az alatalanos helyzet ertelmes elemzese, minden remenyek es a megoldasok lehetosegeinek emlitese hainyaban.

    Magyarosan semmi jelentosege nem lessz ottan!!!

    Sajnos, csak idotoltes volt irni.

  • A mar lezart Donald Trump cimmu cikkben tobb hozzaszollok soraira reagalhatnek tobbeknek.

    1.,Orommel, olvsava hogy nvan valaki aki az emberi jogok lehetosegeit boldogan venne sajat hazajaban, s rermelve azt minedn embertaRSAINAK IS LEHETORE REMELNE VILAGSZERTE.
    remleve az a megalatas vegre terjedne ottan is.

    2., A Thomas Jefferson-ra vonatkozo megejzest nem kapatam meg, amit presze kertem kulkdeni egyeni e-mailemre, ami nem jelent meg a KMH lapjan.

    De talan a vadlo Andy Jackson-nal keverte talan az alanyt.
    Jackson (telepes, farmer, kepviselo, szenator, katona, tabornok , elnok, s igen nepszeru elnok is volt, sot a demorata Part apja is volt.)
    Akinek elve volt hogy az europaiak lehtoseg legyen a Missisipitokl keltrevalo resz, es az indianoke a nyugati resz.
    Azon celbol szbad-kozos megegyyezes alapjan tobb tozsek nyugatra vandoroltak.

    A kzosommegegyezest bizponyitja az ,hgoy pl. a Seminole torzs meggondolat azt s nem mentek nyugatra.
    Maig is itt elenek keleten, sot van Seminole megye ma itten Floridaban , sot a kivaltsgaiak alapjan foglalkozASUK/jovedelmezeseik az itteni „Hardrock Cafe” nevu igazi Montecarloi lehetoseg.
    Allandoa hirdetesi az oriasi nyeremenylehetoseg barki szamara.
    Ami TILOS barki masok szamara.
    Sot, tavaly Desantis kormanyzo szerzodesbe ment veluk hogy az allam neveben azt tegyek a kivaltsgaik lehetosegevel.Persze a birosag masnAP AZT TILTOTTA.) ssot a Seminole torzs harom haborut is viselt a USA ellen.

    3., a „hideghaboru” alanyan.
    A hideghaborut Sztalin alkotta a Teherani, Yaltai,stb. szerzodesek megszgesevel, a keleti hadak alatl elfoglalt nemzetek szbadsagaiknak a megszgesevel es a voros hadsereg le-nem-szerelesevel, sot annak fejlesztesevel, es a diktaturak alkalmazsaval.

    Sot a forro-haborut is okopzta a haditamogatasaival Mao, majd Kim, s Ho hadseregenek nem csak felszerelesevel hanem minden politikai es anyagi totalis tamogatasaval. Ugy a Pesti es Pragai katonai ,megszalassal.

    Nem is emlitve Afghanistan elfolalasaval ami minden tovabbi kovetkezmeneyk alapja volt.

    4., A Marxista elekpzlesek alanyan irtakon;

    Marx egy sikertelen ugyved volt, semmi fogalma nem letezett a kozgazdasag mukodesen.
    Sot keptelen volt meg csAFJAT IS ELRATATANI, AMIG VEGRE ANGLIAB NEM MENT.
    Sot mag akkor is csak a New York Trubune adomanozasai alapjan volt kepes job bkletlehetoseg nyujtani csaladjanak, eltekintvvde hogy apja gazdag ugyved volt.

    Az „elve” totalisan mukodhetetlen volt, azt meg a 3/4 evszazados kwegytlwen diktatura alatali knyszerites sem volt mukodeove tenni. Maskwent a rendszer sikeres lehetett vona barhol.
    De barhol kenyszeritve is volt, totalis kudarc lett az eredmenye!!!

    5., De gratulalni vagyok kenytelen mind a volt part-titkaroknak, aparatnyikoknak, pufalykasoknak, stb.stb. mert a TI langolo kepessegeitek es szorgalamaitok semmisitte meg, senki mas nem tett egy arva kezmozduklaotot azon celbol.
    A fascizmust a vilaghaboru pusztitott el.
    Amig a marxista szocil;aizmust a felvilag segitette, sot meg a USA tota;lais gazdasagi segellyei is tamogatott, fiancirozott az 1990-ig.

    S azert az egesz emberiseg halas lehet bolcs es kivallo tetteitekert!!!!!

    6., Meglapo maz is szamomra, hogy olvashato nehany igen kivalloan fogalmazxott es irott hozzaszolas nehanyaktol, de sajnos a hozzaszolassaik tartalma remesen mesze esik a valosagoktol.
    Tagadhatalanul, hogy meg a kepes egyenek felfogasai es gondolkodasai is felrevezetett felfogasokat bizonyit, ami msjanalatos tapasztalni.

    7.,De egyben ha leheto lenne, ohajtanam felhozni a kerdest is, hogy HA Stalin nem-mergeztette volna meg Lenint, vajon maskent lakulhatott volna a ELV eredeti es lehetolettvolna-e eredmenye
    a szabad kialakulasa alapjan valami sikereket bizonyitani????

    Varom a reagalasokat azon a kerdesen.

  • a kOMMUNISTA mANIFESTO #5 alapelve alitotta;

    „Az egyen boldogsaga/sikerei elvalszithatalan a tarsadalom boldogsagatol/sikereitol.”

    Vajon Stalin es hasonlook boldogsagai, mint a tomeg kegyetlesgewk, elkobzasok, kivegzesek, s mindefle kegyetlenseh=gek alaklmazasai milliok es millok ellen, az lett vplna a Manifesto betARTASA???????

    De a #22. PONT ALATT kOMMUNIZMUST VELI „SUPREMWE VALLAS”-NAK.
    S AZT VALOJABAN AZZA EROSZAKOLTAK.

    Hasonloan Lenin kijelentette annak idejen, ” Ha a Lengyelek, finnek, Ukranok elvalnak az nem ellenezheto, hanem elfogadhato, mert csak on-hatarozataik alapjan egyesukhetnek a Bolsevik unival”

    Na de azt allandoan fegyveres eroszakkal tette a a Kremln. sot Putin is csak fegyveres eroszakkal probalja Ukrajnat bekebelezni,ismet.

    Vajon miert ?????

  • Zoli
    2024 április 15
    7:44 de.

    „Ossze kellene fognunk, aztan vitatkozni meg versenyezni.”

    Az a baj, hogy ebben a pártokráciában bármekkora civil összefogás sem rughat labdába, mert a hatalomért csak pártok versenyezhetnek vagy ha mégis összejönne egy hathatós kritikus tömeg azt rögtön pártba kényszerítenék, amit meg alattomos beépüléssel és belső bomlasztással ügyesen sürgősen lejáratnának az irigy riválisok! Legkézenfekvőbb lenne, ha a pártokat egyöntetűen összefogó nemzeti elhivatottságúra lehetne kényszeríteni, de az meg azért lehetetlen, mert a csóróbbakat csak a pénzkarrier, a már krőzusokat meg csak a hatalom éhség motiválja! Lenne még egy kijevi majdanihoz hasonló -szintén nem spontán- lehetőség, de attól meg a Jóisten mentsen meg bennünket, mert annál -mint látható- még a kollektiv szeppoku is jobb! Mellesleg a pálfordulásos MP és felmenői is „ezek” segítségével tömte meg zsebeit, amit nem ártana figyelembe venni egy újabb 180 fokos profittal kecsegtető csavar esetlegességére, mert „kutyából nem lesz szalonna” ami már ilyen más nagypofájuakkal is előfordult, lásd Vona Gábort, aki már az 540 foknál tart méghozzá bűntetlenül, pedig az ilyen mocskoknak nem profitálni, hanem elsüllyedni lenne normális!

  • A jelen korulmenyek Magyarorszagon nem fognak valtozni, amig evente 300,000 lakossainak lehetoseguk van uj-kocsit vasarolni es az elelmiszerek 30%-a a szemetbe megy naponta.

    Mind a kaputnyikok azzal tagadhatalanul tisztaban vannak s azert nem hajlandok a leheto politikai valtozast a torvenyes lehetosgek alapjan letrehoznia.

    Mas alany;
    Megkazdodott a USA-ban Trump bunugyi pere.
    Az elso napon 65 behivott JURY szolgalatra kijelentetek hogy keptelenek lenenek fuggetlenul biralni az ugyet.

    De a kovetkezo napon a felek sikereskedett 6 egyent JURY tagnak valasztani.
    A nagy kerdes, s az Alkotmanyos kerdes is lessz am, HA Trumpot a Jury bunosnek iteli, de a lakosssag elnmoknek megvalasztana.

    Mas alany;

    Elozokben, egy hozzaszollo kijelentette hogy a part-vezereknek nem volt vagyonaik.

    Az internetten kutatva, Joe Stalin a vilag 10 LEG-gazdagabb emberei kozott $7.5 TRILLIO dollar vagyonnal.
    Az oreg Jope tomte am a penzt egy banakszamalaba. Sot meg a Voros hadsereg tabornokai is penzjutalamat elvezztek minden sikereikert a Vilag Haboruban, s nem csak a fizeteseiket am.

    A mese, hogy Joe csupan a pipaja es csizmajA VOLT AZ O TULAJDONA VALOTLAN.
    Bezos= 177 billio, Putin 200 billio, J.D.Rockefeller 1.4 billio
    Csak kattinsd a vilag 10 leg-gaZdagabb egyeneit!!!!!!!

  • Orom es megelepeto latni nehany ujjabb hozzaszolok sorait.

    De sajnos soraik alapjan bizonyitjak hogy mind a regi kaputnyikok am, akik nem hajlandok fuleuket sem mozditani valami ujabb tettekre a lehetosegeik alapjan sem.

    Sajnos csak a regi notat ismetelik mindanyiuk.

    P.S.
    Remelve „talalom” jol van, regota nema.

  • gyuri10
    2024 április 15
    4:09 du.
    +&
    Geyza
    2024 április 16
    4:31 du.

    cuncimókusaim

    {és tengermély tiszteletemmel könyörgök a Cenz Urának, engeggye ezt be mivel a másik portál mint a bazár bezárt, és nem szabad tudatlanságban hagyni blogtársainkat}

    szóval bűbájos cionistáim a „G”&”C” találkoztam a Fámával és aszongya, hogy nem vagytok eléggé felvilágosítva, Ő nagy tábortüzek lángját javasolta, de én megeléxek némi aktuális tudás megosztásával, a Fáma sokat segített! a lángokat majd ti magatok amint el kezdtek szikrádzani!?
    szóval aranyoskáim {én nem útállak benneketeket mint ti engem, mert nekem volt gyerekszobám} aszongya a Valóság [berontott, mint a Bécsi gyors a konyhába]: 5742 éve keresitek és mai napig nem találtátok meg a BÉKÉT, a PROSPERITÁST, a Baráti & Testvéri szeretetet, viszont valami hüje {asszem mózesnak kell nevezni?} kitalálta, hogy az istenke édenkertye sem elég nagy számotokra, és azóta próbálkoztok de eleddig hatalmas csalódások értek benneteket!

    most legutoljára amikor a zseniális politikusz a Netán Yahoo megtámadtatott benneteket {mármint a táncdalfesztivált ott alsó sárosban} és IDF ügyes maradt és hammamamásnak álcázta magát a helikopátereken ahonnan lőttek és azzal szét is lőtték a zenét meg az álmokat!
    azóta csak a kakofónia járja, meg a Gantz a kállai kettőst!

    szóval megrángattátok a Nagy Cirmos Cica Bajuszát az meg abbahagyván a dorombolást el kezdett sikoltozni a macskajajj az égig hallaccott!
    még a Bidén hitsorsosotok is meghallotta! [na jó súgtak nekije]

    és azóta isa por és homu vogmuk és a Fagyi Visszanyalt, nem tanultatok belőle, hogy a Fáraó papjai sem annyira hüjék, mint szerettétek volna, azután jött a Vörös Tenger Korbácsolási Világszám, majd disszimilálódtatok és azóta nem vagytok képesek önmagatokkal találkozni, a perzsa satrapák, meg főztek nektek halál krokogyélus pörköltet és küldtek hozzá kést és villát is, most a Hadi Minisztertanács eztet csócsálja, és nem képes se kiköpni se lenyelni!

    a világ, ugye a Föld nevű Bolygó Naprendszer balra a harmadik körúton pörögve rájött, na mire is? na hát a turpisságra, és aszongya jusse kapjátok meg de még nem tuggyátok, NEM LESZ NAGY IZRAEL AMINEK A PARTJAIT 3 VILÁGÓCEÁN NYALDOSSA (Netán Yahoo bemutatta képen az ENSZ nagy gyűlésen, nekem van róla másolatom: San Francisco tól Vlagyivosztokig és az új főváros nem nyugat jeruzsálem, hanem délkelet Yereván)

    szóval mindez olyan mint amikor Mephisto megpörgette Faust-ot és az miután kipörögte magát felébredt és rájött, hogy az egész álomnak is nagyon rossz, az én meglátásom mindez Offenbach Nagyoperettyében: Hoffmann meséi; van igazán ahol netán yahoo a Dappertutto és mindenki kánkánt táncol részegen a hatalmi téboly részegségében

    hogy Geyzuschka neked milyen szagod van nem tudhatom, mert isteni szerencse sohasem voltam a közeledben, a Gyurcsi néni meg tépi a schlafrokját és kibontotta a kontyát és pörög mint a bedrogozott dervis

    egyébként minden jót kívánok, jókívánsággal tele a padlás jut nektek is, csá!

  • Ródeo11
    2024 április 18
    2:30 de.

    Kicsipunci:visszanéztem mire reagálod ezt a hosszút és értelmetlent, de nem találtam ebben a topicban.
    Ezért csak kettőt javasolhatnék neked engedelmedel:
    Vagy azzal játszadozzál amit a vízipaci himbál,
    vagy pedig a sajátoddal.
    Ugyanis az ide írogató felnőttekkel neked nincs semmi dolgod.

  • gyuri10
    2024 április 15
    4:09 du.

    Pempő, ehhez milyen átkaid vannak irányomban?
    külgyek Kancsukát, hogy a Vörös tengert csapkodhasd? van néhány a visszamaradt készletből, a többit usasztán rendőrsége használja az egyetemein a sokszázezer diák ellen akiknek a hócipőjük tele lett a netán yahoo érinthetetlenségével {bár a középkorban a leprásokat hítták érinthetetlennek}

    Raisi kemény reakciót jelentett be, ha Izrael katonai akcióba lép Irán ellen. Azt is kijelentette, hogy az Izrael elleni megtorlás korlátozott művelet volt. „Ha ez egy széles körű és átfogó támadás lett volna, a cionista rezsim támogatói látták volna, hogy nem maradt volna belőle semmi” – mondta.

    Ezenkívül a HAMAS „Al-Aqsa Flood” és az iráni „True Promise” hadművelet lerontotta Izrael hírnevét, és megmutatta, hogy a rezsim és támogatói olyan erősek, mint a pókháló.

  • Warrior írja, hogy

    „Magyarországon az országgyűlési képviselő és pártválasztások a hagyományok alapjaira támaszkodnak”.

    A kedves olvtárs nyilván a 2010-ben fondorlattal hatalomra került . s z é l s ő j o b b o l d a l i . r e z s i m . azonnal bevezetett alkotmány-és demokráciaromboló, első intézkedéseit, ill. politikáját említi fel.Azt amelyre ők akkor még I. hatalmukban sub-rosa (már a 2002-es szégyenletes vereségük előtt) 40 év szilárd hatalmat jósoltak maguknak, persze előre tudván azokat a visszaéléseket,sebeket amelyeket a jövőben szándékoznak ejteni a választási szabályokon. Ez akkor a vereség miatt nem jött be nekik, azonban a 2010-es alkotmányos puccsal már túl jól is sikerült. Először is eltörölték a kétfordulós (kulcs) rendszert, majd azóta is négy évente folyvást, újra és újra változtatnak az addig már beidegzett szisztémán és szokásos választási gyakorlaton…

    Ami pedig a „hagyományok tradicionális alapjait” illeti, a FidSS lehetőleg .h o r t h y s t a . h a g y o m á n y o k a t . tűz a sajátosan reakciós programjára, ezeket nyomatja lépten és nyomon, miközben választások előtt gazdasági . p r o g r a m o t . még . e g y s z e r . s e m . hirdetett. Ilyen top reakciós projekt a Steindl Frigyes projekt, amely Horthy, mint államfő holokausztban viselt felelősségét hivatott kiküszöbölni – óriási történelmi hamisításokkal alaposan megfűszerezve. Ugyanebbe a körbe tartozik az ugyancsak egy(!)az éj leple alatt* felhúzott Szabadság-téri, úgynevezett megszállási emlékmű is Orbanini sk. tervei alapján mely elvtelen, mi több erkölcstelen hagyományként húz egyenlőségjelet gyilkos és áldozat közé…

    Ám hagyomány ide, vagy oda, 1998-as megválasztása után Godfather azonnal megszüntette addig – még a horthysta – kormányüléseken hagyományos(!) és minimálisan elvárható jegyzőkönyv-vezetést. Teszi ezt, nyilvánvalóan sanda szándékkal, maffiózói terveinek az elkendőzése érdekében.

    Íme hát a hagyománytiszteleti magyar tradíció kis töredéke, amely a „konzervatív”vagy méginkább a reakciós hagyományra épít, míg a progresszív hagyományokat legszívesebben a pokolba küldi. Ide tartozik Döbröginek a Magyarország nevéből a Köztársaság név tudatos eltörlése és hatalomra jutásuk óta világosan kifejezett antiuniós fóbiája is, amely pechére nem passzol még a tradicionális választói izléséhez se, mert azért a kohéziós és egyéb EU-s juttatásokat úgy látszik, még a Dollárjobboldal 😀 közte Warrior is kénytelen kedvelni…

    ˘

    ˘

    * Az I. Magyar Köztársaság elnöke, gróf Károlyi Mihály szintén Kossuth-téri szobrát is a Steindl Imre stratégia jegyében az éj leple alatt! egy kiépített spanyolfal takarásában döntötték le majd szállították el ismeretlen helyre.

  • „M szazdaban a refpormalas elmeje erkezett Magyaroszagra.
    Sajnos a jelen XXI> szzadnak velt koprbna meg attol is tovolra estek a reg-multba, .
    S amig csak a reg-multata siratkjak vissza soha nem, erik el meg ba reg-elemu;lt refporm-korszakopt sem.

    De vanna akik azt tapsoljak, sajnos es aqzt bizonyitjak itten soraikkal.

    „Osszekellen tartanunk…” irta az egyik hozzaszollo;

    Sajnos az az ‘osszetartast’ jelentette a multba vissza. Hmmmm?

  • Probalnatok egyszer mar oszintek lenni ‘kaputnyikok’?????

    Amig senki nem hajlando meg a fulet sem mozditani a helyzeten valtoztatni valojabamn semmi jogotok panaszkodni.

    A sirankozsaitok csupan az eger-lukba erdemlo!!!!!!

  • Mi mtortenik IsrAELBAN????

    nETANAHU HDITANAcsanak haeom tagja szvazott a hiteles valaszt adni Teharannak a 300 Irani raketa tamadsa valaszolva.

    Sikeresk voltak az „Iron Dome”-al 99% megsemmisyytenio mie;lott celjaikat erlet voplna. CsupaN EGY KATONAI TAMASZPNTOTO ERT EL A RAKETA S, 14 IDF KATONAT SERITETT MEG.

    De Israel visszavgasa semmire ment, s IsraEL honvedelmi tanacsa bizonyitotta a reagalas meggondolasat.

    Iran nuclearis muveletei messze eszakon a hegyek alatt rejtve mukpodnek,s maga Iran is 1500 merfold tavolsag.

    Persze a szukseges tettek az Irani nepnek a sajat erdeke valtoztatni a korulmenyeiken!

  • BENDEGUZ
    2024 április 19
    4:06 du.
    grizi!

    majd ezt a @geyza nevű világeszével csócsáljátok meg

    az első hivatalos 99% ból 3 nappal később 84% lett, és mivel halálos csend és hullaszag terjeng az ügy körül, valószínű a hyperszónikus rakétákat senki sem képes megállítani és most a perzsák megismerték utolsó milliméterig a netányahoo gantz képességeit és azóta harsányan kuncognak… ez a 300 izé 1 héttel korábban be volt jelentve, usasztán és izraelsztán is ismerte a részleteket, mégsem volt képes izrael+usa+gbr+franc+jordán megakadályozni és azt is vedd figyelembe, hogy a szétlőtt olcsó lejárt szavatosságú perzsa drónok roncsai lezuhantak és kárt okoztak, a perzsáknak $1000000 ba került a csinnbummcirkusz ennek a gittegyletnek meg $15 000 000 000 ba és még nem minden van van számfejtve!
    tehát a győzhetetlen armada most sebeit nyaldossa és vicsorog

    közben teljes az elégedetlenség a fennálló rendszerrel szemben és a rendőrség nem győzi, közben a 45. elnököt kínozzák fizikailag és lelkileg a az anyagiakról nem is szólva a jogrendszeretek olyan, mint egy fasiszta diktaúra fénykorában, közben csak lőni tudtok mert a béke nem hoz profitot, bár azt is elszólta valamelyik hóttbölcs szagértőtök, hogy az új generációs fegyverzet kifejlesztése a jelenlegi Human Resources alapján 2035 előtt meg sem kezdődhet… addig marad a csúzli és a parittya meg kavicsok és ez láccik is hoholsztánban és izraelsztánban is, madárijesztőre fészkelnek a kányák

    ehhez mit szólsz? ehhez képest Orbán országa a felkelő boldogság napjának helye és az az egyetlen gond, hogy nem mindenki tud korrumplálódni mert csak az ügyesek jutnak korrupcióhoz, nálatok ez még rosszabb nálatok csak a felső 1% nak vannak jogai bár Klaus Schwab éppen dögrováson van

    te hogy vagy ezzel? grizi?

  • Hallom innen-onnan, hogy amíg a rongyfejűek 300 lopott technológiájú repülőgép-modellje sz@rt sem ért Izraellel szemben, addig a Dávid-csillagosok szépen leromboltak egy olyan iráni légibázist, amin még az USA-tól megörökölt F14 es harcigép-századaikat tartották.
    Persze csak azután hogy elektronikus intézkedésekkel félresöpörték a láthatólag nem sokat érő szuper
    ruszki légvédelmi rendszereket.

    (Nem baj, mad a ruszkik ezután még kevesebbet tudnak ezekből rásózni a diktatórikus barátaikra )

    Úgy mondják, a pusztítás óriási, miközben a saját lakosságuk előtt titkolják a dolgot.
    ( Me’ olyan kis szégyellősek heheheheheheheheheheeeheeh )

    Nyilván azért teszik hogy ne kelljen beváltani az évek óta tartó gyerekes fenyegetéseiket.

    Mint tudjuk Izrael atomhatalom. Több ezer atombombával rendelkezik.

  • FORTIMBRAS, alapszervi párttitkár voltál, vagy magasabb szinten? 🙂

  • Geyza
    2024 április 20
    3:48 du.
    rossz a füled és a hallásod még rosszabb!
    az F-14-eseket már csak a rozsda tarotta össze, de az is lehet, hogy papírmassé babák voltak csalinak a netán yahoo gyermeteg kormányának hisztériás rohamait szítandó?

    {ugye ha a legújabb Bőingek a levegőben utasaikkal na jó azok nem bombák, de képzeld el azt, hogy még a saját országában kinyílik vagy kiszakad a bombavető ajtó és kihullik az afrik?, akkor mire lehetne számítani F-14-esek bevetésével, esetleg madárijaesztőnek jók}

    a perzsák most aszongyák, hogy akkor ez az csiklandozás már sok röhej, és nem foglalkozunk vele,

    a légelhárító rendszerekről te annyit tucc mint a bendegrizi tudásának a fele!

    de nyugoggy le legyen igazad, azt nem tudod, hogy a szatellit felvételeken látszó vadiúj katonai temetők zsidrisztánban mit jelentenek?

    hát azt, hogy inkább bombáznak, mert minden sötét sarkon hammamamás teljes fegyverzetben és papucsban turbánban leselkedik IDF-re és utána annyival kevesebb az IDF?

    honnan van nekik több, a gyártás nem megy és a legális és illegális emigráció zsidrisztánból bárhová előerő hiányt okoz és a 2023 as év negyedik negyedében a zsidrisztáni gazdaság 25%-kal zsugorodott nincs piaca és még kevésbé eladható áruja, meg a huthik nem engedik se ki se be a hajókat haifába!

    és a mai állapot még rosszabb perzsáknak nincs nukleáris fegyverük de van egy erősebb, elsűllyesztenek két nagy teherhajót a Hormuzi szorosban és az olajárak azonnal $900/hordóra emelkednek ami süsüsztánban azonnali és végleges államcsőd és a G7+AUKUS meg kilép a NATO ból?

    tényleg mit tucc a NATO ról? még létezik, vagy csak a stoltenberg játtsza a madárijesztőt?

    a zselének nincs emberanyaga már a halottakat is be akarja vonultatni és süsüsztánban itt tőlem délre valaki azt mondta a politikusoknak hogy ahelyett hogy a kijevi bunkereket látogatnák mennyenek a harcvonalba egész csalággyukkal ha már ekkora a szerelem a hoholokkal?

    erre mit mondasz, csúnya is lehet, viharkabátban vagyok kapucnival

  • warrior
    2024 április 21
    1:00 de.

    Áradozzál inkább az „ORSZÁG KISZ TITKÁRÁRÓL” aki jelenleg a Vár lakója. Apuja meg párttitkár volt.
    Most állítólag övék Fejér megye háromnegyede.

  • Ródeo11
    2024 április 20
    3:26 du.

    Te kis hülye.
    Izraelben már régóta szolgálatban állnak a légvédelmi lézer rendszerek.
    Gyakorlatilag költség nélkül szedegetik le a rongyfejűek sz@rságjait az égről.

    Csak hogy tudd:
    Az USA Izraelbe helyezte a nehéz-lézerek fejlesztését.

    Folytasd az idiótikus és infantilis szófosásodat ))))))))

  • FORTIMBRAS 24.04.19.4:21
    kiegészítő helyesbítés
    utsóelőtti’bekezdéséhez

    „..megszüntette még a Horthysta kormányüléseken >IS< hagyományos jegyzőkönyvvezetést…"

  • Warrior
    21.10:44

    Idézet a Lexiq.hu című közlexikonból:

    „SZEMÉLYESKEDÉS:

    A személyeskedés (latinul argumentum ad hominem; szó szerinti fordításban, személy elleni érvelés) é r v e l é s i . h i b a , melynek során valaki a vitapartner személyét kritizálja, sértegeti, személyes érdekeire, előéletére hivatkozik ahelyett, hogy a vita tárgyával kapcsolatban érvelne.”

    `

    Ui.
    – Remekül ismered a párthierarchia felépítését, azonban jómagam közülük egyik sem voltam… Lehet, hogy az említett, akkori pártstruktúra egy az egyben átöröklődött a Fiataldemokraták Szövetségébe ?

  • Warrior/Fortinbras
    a FidSS camorráról

    Maffiaállam ide,maffiaállam oda,de kormányozni,azt”lagalább”tud:

    https://www.reddit.com/r/hungary/comments/c9k50x/de_legalább_kormányozni_tudnak_top_100_by/

    Na ezt tegyétek el !

  • Ha az előbbi nem akarna bejönni,próbáld meg a top100 by Vastagbőr -t:

    https://www.facebook.com/photo?fbid=937440935051650&set=a.263619799100437

  • FORTIMBRAS
    .24.19.4:21

    Ezek voltak csak a szobrok stb. És akkor még a Fid SS utcanév változtatásairól már nem is szóltál,csak egy példa a felszabadító és emberjogi Roosewelt terének az eltüntetése…

  • Nem rodaocska, a 300 Irani raketak csupan 14 IDF katonat seritett meg, de ma az IDF felderitofonoke lemondott.

    Trump ugynek egyheti Judy valasztas utan van 7 ferfi es 5 no tagu JURY-je, es a tartalekosak is. Tehat a per kexzdodhet!!!!

    WARRIOR kozel utott az cikk alanyan, a tobbiek tavoliak, rodeo messze az egerlukban.

  • Geyza
    2024 április 21
    7:36 du.

    pont ez benne a tréfa!

    annyira nehéz lézerek ezek, hogy a ballisztikus rakéták vidáman átmentek a hálón, mert a filléres drónokkal volt elfoglalva a lézerke, mialatt a ballisztikusak és hyperszónikusak szépen beosontak és elérték céljaikat amit mint te is szépen letagadnak, de azóta csak Rafah bombázása van folyamatban és Ciszjordániából a palesztinok kigyilkolása, némi hacacáré van szíriában és iraqban valamint Niger ben és több Száhel beli államban

    és a Nagy Lézerek Hatalmas Attya most éppen somfordál kifelé Afrikából, szíriából és iraqból;
    és az egyetemi ifjúsága hatalmas tömegekben nem ért egyet azzal amit te és a Nagy Csökök Hatalmas Attya éppen csinál a rabbik meg tépik a szakállukat

    te hogy tudod a te verebeidtől?

  • FORTIMBRAS, mindössze kérdeztelek, rólad nem állítottam semmit.

  • Igen FORTRIMBAS, amig csak partokat vaalszthattok semmi nem valtoztahato!!!!!!

    De azt csupan a kozvetlen demokracia gyakorlasaval erheto el.
    Na mi abban oly remes azt felfogni????

    Dev a magyarok vajon miert mindeg a reg-multban ohajtanak elni?

  • Ródeo11
    2024 április 22
    2:37 du.

    Miért kell nekem veled bájcsevegnem, mikorpeg undorodok tőled ?

  • BENDEGUZ
    2024 április 22
    12:45 du.
    grizi, a 300 az nem mind rakéta volt, filléres drónok, hogy a vaskipa sugarait elkapják az igazi rakéták elől, és íme mi volt?
    persze a gantz meg a netán yahoo hallgatnak mint szar a fűben és mint te is írád IDF főnöke le is mondott, pedig milyen jó porondmester lett volna belőle a Budapesti Nagycirkusz fűrészporral vastagon behintett körpályáján a paripákat igazgatva meg a pimpillőiket?
    amit eltaláltak az igazi rakéták, azok most nem műxenek és Nagy Nemzetközi Horgoló Versenyt is hírdetett a Knesszet a Nagy Popsi dijért, hogy bestoppolják mint anno a Nagyi a zoknikat a nagy stoppoló fára húzva!

    addig teljes átjáróház, tehát az összes zsidrisztáni harci darazsak állandóan kőröznek saját maguk felett, hogy legalább a térdig érő passzátszél ne mennyen be?

    eddig érted Pempő?
    ha nem, szeggyél be az éjjeli szekrényed fiókjából a rózsaszínű kapszulákból 4 et kevés Tequila -val és ásványvízzel

    addig is a Nemzetközi helyzet fokozódik de még mennyire?

    és most keresik, hogy azokat a harci darazsakat amit a hoholok a semmibe ellődöztek a NATO és Usasztán tartalék készleteiből ahhoz 2035 ig meg sem tuggyák kezdeni a tervezéseket, mert a mostani GenZ nem alkalmas erre sem és ha nincs náluk okos teló Tik Tok kal és vonóval akkor életképtelenek, mert az mégsem megy, hogy nem tud szelfit csinálni a kismacskával amint belegabalyodnak a motringba és lett belőle 10 000 000 követője seperc alatt,
    de a harckocsiról azt sem tuggya, hogy melyik lyukon kell bemászni és amikor a csövin nem fér be akkor felaggya és csinál még egy szelfit

    te hogy látod az összes usasztáni egyetemen folydogáló dolgocskákat az establishment már sikítófrászban van? te is?

  • Warrior
    04.23.12:40

    Oké’ megbocsájtok.

    Márcsak az a kérdés foglalkoztat, hogy ugyan mely megszólalásomon ragadtattad magad erre a 2024.04.21.1:00-ás piszkatúrádra?

    Csak nem az ellenforradalom feudál-horthysta hagyományának a tradicionális Steindl Imre programos újjáélesztésére, avagy az Első Magyar (polgári!) Köztársaság és annak . f ö l d o s z t ó . elnöke kitörlési kísérletére a magyar történelemből, illetve az én általában feudalista „hagyományokat” joggal felhánytorgató észrevételeimre a jelenleg regnáló rezsim és annak Fid SS támogatói címére ?

    Az antifeudális hagyomány a ’48-as forradalmi tradíciók része, beleértve a jobbágyfelszabadítást. A Horthy-restauráció csak további,az ahhoz való visszatérést ill. visszarendezést jelenti. Ellenzéséhez nem kell ahhoz okvetlenül „párttitkárnak”, elég csupán szabadságszerető polgárnak lenni,mint Petőfi Sándor volt:

    „…Ha majd a bőség kosarából
    Mind egyaránt vehet,
    Ha majd a jognak asztalánál
    Mind egyformán foglal helyet…”

    Horthytok mind e versszakban foglaltak ellenkezőjét képviselte.

  • FORTIMBRAS, a 2024. április 19. 4:21 de. írt hozzászólásod késztetett kérdésre.

    Véleményeddel nem vitázom, mindenki szabadon mondhatja-írhatja, amit gondol. Mindössze érdekesség: 2010-től négy alkalommal szavaztak kétharmadot a Fidesznek. Legutóbb kapták a legtöbb szavazatot.

  • Geyza
    2024 április 23
    2:51 du.

    Husi, nem kell, ez az egy mondatod többet mond rólad mint valaha képzelnéd!
    nem értesz semmihez és a világpolitika rosszabbik oldalán sertepertélsz.
    a valóság köszöni jól van, ha nem lehet róla beszélni attól az még valóság minden egyéb szemenszedett aljas rágalom

    usasztán már ott tart, hogy az egyetem tulajdonosa aki az egyetemi üzleti vállalkozása mellett egy kosárlabdacsapatot is birtokol valamint a NASCAR-t aszongya az egyetemnek, hogy legyen kötelező a Big Bang Theory oktatása de úgy, hogy ne lehessen megkérdőjelezni hogy a végtelen világ vége miért csusszan egyre távolabb, mert akkor ő megvonnya a szponzorálását, igaz az is, hogy a diákok viszont azonnal visszakérik az egész tandíjat és nem mennek oda, ahol a valóság helyett valami idétlen féreg filozófiának hazudott agyficamát kötelező oktatni és tanulni

    ennyi pénzért Made in Csájnában 4 egyetemi diplomát lehet szerezni és ott a 2 szer 2 még mindig 4 és nem 7,0149

    mint azt te terjeszted errefelé

  • FORTIMBRAS
    2024.4.24.2:59
    3.bek.I.mondat

    A 25-éves ellenforradalmi propaganda jóvoltából népünk is hajlamos elfelejteni’48 tényleges forradalmi hagyományait.

    Horthy ’48-as tradiciói, azon túl,hogy a néplélek kielégítésére, alatta lett március 15.pirosbetűs ünnep mégis, a Forradalom-és -tekintettel a rendszer 100%-ig irredenta beállítottságára – a Szabadságharcból kizárólag a „szabadságharc” háborús retorikáját tűzte a zászlajára, feledésbe merítve az akkori forradalmi követeléseket és főleg annak vivmányit, mint pl.a jobbágyfelszabadítást, vagy a jobbágytelkek kiosztását stb.

    Naná, „majd hülye lesz pl. a birtokait felosztani”! A nép pedig, az csak harcoljon idegen frontokon…

    Minden esetre Horthy és bagázsa igyekezett elfeledtetni a Kiegyezés magyarságra kétségtelen előnyös konkrét intézkedéseit is, melyek a maguk nemében forradalmi értékkel bírtak…

  • FORTRIMBAS;

    Kerlek ebredj mar fel vegre, Horthy reg por es hamu.

    De a „bosegkosarabol” csak ottan vehet mindenki egyenloen ahol szabad kozgazdasag mukodesnek lehetosege biztositva van mindenki szamara.

    S a „jognak asztala” csak ottan letezik ahol a felek (vadlo es vadolt) egyenlo joggal valasszak meg az oket itoleket, ill. a JURY-t.

    Vajon mikor lessz az majd leheto a ti almodott almatokban?

  • Zoli
    14.10:10
    Felettébb érdekes, hogy Warrior ugyanerre a fenti időpontra, DE Orsós Elemérre hivatkozva fejti ki,
    hogy ebben a „demokrátikus NER-ben már teljesen fölösleges az ellenzék mert mert a Fid-SS már elegendő létszámmal bír a parlamentnek nevezett bábszínházban”…

    Lássuk hát itt ennek az autokrátikus demokrátiának a Pegazus-trükkös valóságát, azaz az egész választási-diktatúra kulcsát jelentő média-és secretary of state-monopóliumát működtető totalitarista úthenger technológiát:

    https://www.msn.com/orbáni-mintára-propagandamédiává-alakítja-fico-a-szlovák-közmédiát/ar-AA1nFbQc?ocid=msedgntp&pc=U531

    Csak megjegyezném, hogy ugyanez magyar honban immáron 15 éve tapossa földbe a demokrácia legapróbb szilánkjait is az orbáni infó, lap-és tévé-diktatúra.

    Tehát van mi tapasztalatot átadani belőle a másik csibész trónbitorló, ficónak a SZÉLSŐJOBB NACIONALISTÁI EGYESÜLJETEK 😀 nonszensz szlogen jegyében.

  • BENDEGÚZ
    04.25.1:40

    Te is ébredj fel;

    én az Orbánpárt (FidSS) Horthy-restaurációs nyomulásáról szólok.

    A többi, itt kommetált mondandóddal egyetértek. 🙂

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    gorgonzola
    24.4.25.3:19

    Azért azt se felejtsd el, hogy Horthy az Őszirózsás Forradalom idején a földbirtokai körzetében foglalkozott az esetlegesen kiosztható telkekkel. Erről a községi kataszterekbe tett, sk. bejegyzései tanúskodnak. Az is tény, hogy az abban érintett, kerestt grundok egyike sem érintette a saját földjeit…

    Célja nem is a szociális igazságosság hanem, ha bárhogy fordulna is a politika iránytűje, a látszat kedvéért majd ő se maradjon le pl. gr.Károlyi Mihály földosztó köztársasági elnöktől, akivel akkor a látszat kedvéért, még ő is szóbaállt…

    Annyi azonban midebből is kitűnik, hogy nemesi juss ide, ősi birtok oda, ő is érezte a fausi nép ezer-éves vágya abszolút jogos emberi igény, csak hát épp az az ezer év azokat a magyar földeket nekik és nem a magyar parasztoknak juttatta. A hűbéri alázat ezt követelte amit ő és kacagányos, kócsagtollas társai minden körülmények között, még király nélkül is maguknak megtartani,illetve visszaszerezni véltek a kötelességüknek, amit bicskával a zsebükben és kötéllel a kezükben aztán véresen be is hajtottak.