Pokoli állapotok a magyarországi kórházakban — 50 fokban simán lehet műteni!

2024 augusztus 2 12:36 du.43 hozzászólás

Az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, hogy sok kórházban az elromlott légkondicionáló berendezések miatt műtétek maradtak el, és volt olyan is, hogy 35 fokos, klíma nélküli kórtermekben kellett transzplantációs műtéteket végezni gyerekeken. Kásler Miklós, aki néhány évvel ezelőtt, még az Emmi egészségügyért is felelős minisztere volt, úgy látja, hogy ez nem probléma, ő, gyakorló orvos korában, 50 fokos műtőben is végzett 10-12 órás beavatkozásokat.

Az egykori miniszter arról nem szólt, hogy e műtétek mekkora hányada volt sikeres – szakemberek szerint ugyanis egy műtőben 17-20 fok az ideális hőmérséklet, így lehet kizárni, vagy legalábbis minimálisra csökkenteni a fertőzésveszélyt.

„30 évvel ezelőtt én 50 fokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet” – mondta Tusnádfürdőn Kásler Miklós az RTL Híradó riporterének. Vagyis a volt miniszter szerint nem fanyalogni kell a meleg miatt, hanem műteni és gyógyítani. A volt miniszter szavait Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár is alátámasztja, aki szerint nincs probléma az egészségügyben, mint nemrégiben nyilatkozta, az egészségügyi rendszer ennek az időszaknak (feltehetőleg az elmúlt hetek brutális hőségére gondolt az államtitkár – a szerk.) is felkészülten futott neki.

Szakemberek szerint egyébként nem azért kell alacsony hőmérséklet a műtőkben, hogy az orvosok komfortosan érezzék magukat. Ez is egy szempont, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között kell a legjobb tudásukat nyújtaniuk, de ennél is fontosabb, hogy a többrétegű steril ruhában az orvosok megizzadhatnak, ami egyfelől növeli a fertőzésveszélyt, másrészt pedig a szemükbe folyó izzadság gátolhatja a látást és ezzel a munka hatékonyságát.

Azt nem tudni, hogy Kásler Miklós panaszkodott, vagy dicsekedett, amikor egykor volt, 50 fokos műtőkben végzett operációit emlegette. Az egykori miniszter tevékenységével kapcsolatban viszont azt mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy miniszteri meghallgatásakor azzal lepte meg az illetékes szakbizottságot, hogy szerinte sokkal kevesebb lenne a halálos betegség, ha az emberek betartanák a Tízparancsolatot.

Kásler doktor miniszteri tevékenysége idején minderre még rá is tett egy lapáttal, amikor 2020-ban, a Covid-járvány csúcspontján, húsvét előtt néhány nappal, nagyszabású „ágyfelszabadító” akciót rendelt el. Körlevélben tudatta a kórházigazgatókkal, hogy napokon belül 36 ezer ágyat kell „felszabadítani” a Covidban megbetegedettek számára, magyarul, ki kell penderíteni az addig ott ápolt betegeket. Lett ebből persze ribillió, mert az érintett ápoltak és hozzátartozóik a kormánypropaganda minden erőfeszítése ellenére sem voltak képesek megérteni, hogy mindez értük történik.

Kásler doktor egyébként nem rosszindulatból, netán tudatlanságból küldte haza a sokszor súlyos állapotban lévő, ápolást igénylő betegeket. Akkoriban egy interjúban beszélt is erről a Magyar Nemzetnek, és a többi között elmondta, hogy „az ágyak kiürítésére azért volt szükség, mert a járvány lefolyását az elején nem lehetett pontosan megbecsülni, erre különféle számítások voltak a legelképesztőbb számokkal. Volt egy matematikai modell is, amely szerint több százezer fertőzött lesz Magyarországon.”

Vagyis nem hasra ütés, kávézacc, üveggömb állt a látszólagos fejetlenség mögött, hanem matematikai modell. A matematikai modellek pedig komoly dolgok, nem lehet őket félvállról venni. Persze, az sem lett volna baj, ha Kásler megnevezi a hivatkozott matematikai modellt, vagy legalább annak alkotóját, akkor talán komolyan lehetett volna venni, amit mondott.

Ebbe a vonulatba simán beleillik a volt miniszter tusványosi, első megközelítésben cinikusnak tűnő megnyilatkozása, miszerint 30 évvel ezelőtt ő 50 fokos műtőben is végzett életmentő beavatkozásokat. Remélhetőleg nem azzal az eredménnyel, hogy „az operáció sikerült, a beteg meghalt.”

43 hozzászólás

  • Vissza a „proletar diktaturaba” amikor a leghutes ismeretlen volt.
    De hat nem azt hirdetitek es ohajtjatok feltamasztani?!

    S nem vagytok sem hajlandok elismerni a tagdhatalan valosagot hogy a Fold klimaja,ill. legkore egyre melegedik, hasonloan az oceanok vizei is.

    Elvezzetek az elmaradotsagaitokat, vissza a multba, vagy talan a huvosebb klimat remelnetek ezen a Foldon, de az nem fog tortenni amig az emberiseg letezik es pusztit mindent!!!!!!!!

    Ismerek egy par kivallo magyar A/C service szolgaltatot itten, elzavartottok oket onnan, s ma sem oahjatantok a kepes es gyakorlott szakemereket vissza. Persze azok ma a „kapitalista kizsakmanyolok”.
    Tehat eljen az elmaradottsagaitok !!!!!!

  • Senki nem olvasta vagy nem emlekezne a Budapesti Air Port-n adott cikket?????

    Privatizalni szuksges a magyar korhazakat is, mint a Budapesti Air Port-ot, s azota nem csak jovedelmezo hanem Europa LEG-kivalobb air portjava valt!!!!!

    Hajlandokok lennenek a magyrok valaha is tanulni valamibol????

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2024 augusztus 2
    1:09 du.

    A Budapest Airportot nem privatizálták, hanem újraállamosították! 😀
    Mellesleg az átkosban a a korházak -ugyanígy állami kézben- mindenféle mostani trendi számítógépes mesterséges intelligencia nélkül is, még szánalmasan elavult manuális kézi bürokráciával is sokkal szervezettebben és humánusabban működtek mint jelenleg, tehát nem az állam tulajdonlásával, hanem a „korszerűsített” kapitalista mentalitású irányításukkal és fenntartásukkal van leginkább probléma!

  • Bendeguz, where did you measure and for how long the temperature of the atmosphere and hydrosphere?

    I hope you and 4 billions of your friends stood on each other’s shoulder until the top one was 7000 km high, and they checked the temperature at every cubic centimeter.

    Also, I can only hope none of your friends were chocked in the deep waters of the oceans while you were hanging them upside down all the way to the bottom of the deepest trenches of the earth’s crust.

    How many times and with what frequency did your friends measure the temperature of every cubic centimeter of air and water?

    Would you be kind enough to publish your findings? I know you and your friends are checking the temperature in this fashion for over 50 years in every 20 seconds. Don’t worry about the huge collection of data my computer can calculate the average for each year.

    Bendegúz, hol és mennyi ideig mérted a légkör és a hidroszféra hőmérsékletét?

    Remélem te és 4 milliárd barátod egymás vállán álltatok 7000 km magasságig, és minden köbcentiméteren ellenőriztétek a hőmérsékleteket.

    Azt is csak remélni tudom, hogy egyik barátod sem fulladt bele az óceánok mély vizébe, miközben fejjel lefelé lógattad őket egészen a földkéreg legmélyebb árkainak aljáig.

    Hányszor és milyen gyakorisággal mérték a barátaid a levegő és a víz minden egyes köbcentiméterének hőmérsékletét? Legrosszabb esetben 20 másodpercenként kellett mérni, hogy megbízható képet alkothassunk a globális felmelegedésről.

    Lennél olyan kedves, és publikálnád az eredményeidet? Tudom, hogy te és a barátaid több mint 50 éve 20 másodpercenként ellenőrzitek a hőmérsékleteket. Ne aggódjatok a hatalmas begyűjtött adat miatt, a számítógépem ki tudja számolni az egyes évek átlagát.

  • nekem csodálatos emlékeim vannak a magyar egészségügyről még az átkosban szereztem!
    az, hogy mijenek a körülmények az sok mindenen múlik!
    én egyetlen egyet emelnék ki, hogy világszerte terjed mint lepra az építkezések olcsón és kurva drágán kivitelezve, már a rajzasztalon szar!
    amit észak amerika művel a two by four ral az akkora útonállás és a fizika benne a termodinamika ismeretének abszolút hiánya mutatkozik

    mivel a two by four bizonyos hosszúságon {azaz magasságon ami az épületek belmagasságát határozza meg!}
    túl a fizikai terheléstől kihajlik azaz a mostani belmagasságok

    CSAK ÉSZAK AMERIKÁBAN $TRILLIÓKAT PAZAROLNAK EL LÉGKONDIZÁSRA ÉS A HVAC SEGGSÉGRE ÉS AMI MÉG HOZZÁCSAPÓDIK

    juszt sem mondom meg, mert azért én építészeti Nobel díjat követelnék, szaszeroljatok!

    a magyar kórházak a régi építésűek belmagassága 4,5 M{SIC} és ojan ablakai vannak hogy a természetes légmozgással állandó és kellemes hőmérsékletet és friss levegőt lehet biztosítani és semmi pluszba sem kerül,

    nézzétek az € 13dik századtól a huszadik század közepéig ezek a belmagasságok oldották meg aszt a rettenetes gondot hogy ha beszartak volna is nem tudtak légkondit csinálni MÁRMINT A SEGG ÉS DRÁGA GÉPEZETET!

    ÉS mégis volt és mai napig van ahol még Budapest bizonyos területein még léteznek ezek az épületek azokban lehet bármijen a külső hőmérséklet a falak vastagsága azaz szigetelő képessége és a belmagasság együtt a hűtési és fűtési kölcségeket nullázza!

    kis termodinamika meg józan ész ami manapság nincs
    még a huszadik században épült MÁV kórház ban is meg van ez oldva azután el kezdtek tervezni és kifosztani a világot energia és anyagpazarlással

    majd mondtok eszt aszt
    a Káslert üdvözlöm, sohasem láttam de ha a műtétei sikeresek akkor mi a kifogás ellene ha meg nem akkor el kell venni tőle a diplomáját és bebörtönözni

    ez ijen eccerűke de WOKE esetén már agyficam és agylúdtalp a divat közben a diliházak bezártak

  • BENDEGUZ UR ==== nagyon unatkozom Minden even 2x 2.5 honapig amig az USA soc sec nyugdijamat elem FEL kozel a I 75 – hoz floridaban mickey mouse kozeleben = Orlando.com most megyek haza elkolteni a Magyar nyugdijamat es egyeb beveteleimet 79 evesen ELVEZVE UGY ame-ROKAT mint bu T a pestet….itt leszek ha NEM halok meg 79 evesen DECEMBERBEN…..ha megadom a 407 vagy 312 mobil telefonom tudnak e talalkopzni egy orlandohoz ne NEM messzi mekiben= McDonald’s ahol meghivom egy talalkozora … EN fizetek es kerek 6 darab KONYVET magvyarul a konyvtarabol amit Mr chris adamnak ajanlott fel

  • rodeo UR … bajuszos nagyapamnak 4 elemit vegzett proli volt …csodalatos emlekei voltam voltak ugy a munnich ferkorol a tanacskoztarsasag idejen amikor egyutt ittak es kartyaztak a fekvideki hadjarat idejen…. aztan apam szolt hogy vigyazzak vele mert utana nyilas is volt de 45 utana ujra mszmp lett ;;; amikor MEGHALT 92 evesen fizette az 1 = egy forintos mszmp tagdijat ///OKOS EMBER VOLT 4 elemivel

  • Rodeo ;; a two by four-ban az a lenyeg hogy FA , azaz a csaladi hazak zome FA….magyarorszagon a vastag falu epuletek kobold teglabol vannak;;;ami erdekes hogy sziberiaban minusz 50 celsiusban is vannak egyeni csaladi hazak FA-bol…..ott meg futeni Kell ,,, akar FA_val is

  • joshua
    2024 augusztus 5
    3:20 de.
    tudatlanságod határtalan

    a rönkházakat itt Kanadában is ismerik, de annak az ára disznóólnak való kulipintyók árának a többszöröse! és nem véletlenül, fizikából megbuktál leülhecc {a rönkházakban -a szibériaiban is- tökéletes tömítés céljára faháncsot tesznek a rönkök közé, azaz egy magyar 45 -ös téglafal és 30 as rönkház hőszigetelése egyenértékű és hozzá kell számítani aszt is, hogy hol mi gazdaságosabb
    a mínusz 72 C° ban észak szibériában nem eccerű téglát gyártani {betont sem}
    arrafelé sohasem találsz nagyítóval sem olyan kulipintyókat ami usácskádban a népi ház, és a legelső kissebességű ciklon lebontya a pincéig és halomba is rakja, hogy könnyebben éghessen

    a Bill Gécc nek nem twobyfour háza van!

    ismeretek hiánya józsi! és kövesd Lenin tanítását: tanulni, tanulni, tanulni!

  • joshua
    2024 augusztus 4
    11:25 de.

    a: sóhajok-ból ami bezárt

    joshua
    2024 augusztus 4
    11:25 de.

    25000000 orosz halt meg a II. VH alatt az elgázosítottakat senki sem számolta meg de netán yahú szerint 6000000 volt
    az II VH összes emberáldozata 54000000+
    sebesültek, nyomorékok, és lelki sérültek,
    de manapság is vannak lelki sérültek mint @jós hú ha{SIC} de aszt a kórt a lélekbúvárok agyficamként tartyák nyílván, őkszakemeberek nekik elhiszem, hogy vagy?

  • Kiegészítés az előző cikkhez:

    Elképesztő, hogy Ródeo11 szája mennyire habzik, amint valaki észreveszi az antiszemitizmusát. Először megmagyarázza, hogy az antiszemitizmus rendben van, aztán annyira megzavarodott a kis agya, hogy még kétszer ír a témáról, és az egyikben már az antiszemitizmus szót is gonosznak tartja.

    Csodálkozom, hogy ha már sokkal kevesebbért is kitiltják innen az embereket, akkor ez a tébolyult hogyan tudja továbbra is fröcsögni magából a zsidógyűlöletét?

  • joshua
    2024 augusztus 5
    3:20 de.

    Nem vetted észre?

    Ródeo11 (2024 augusztus 3 5:12 du.) szerint a 2X4-eseknek is vannak termodinamikai tulajdonságaik.
    Amióta Ródeo11 elvégezte gyorstalpalón a marxista főiskolát, azóta fizikából is szakértő.

  • Rodeo m===megszoktad a napi veszekedest Bendeguzzal///velem sose fogsz mert en kinevetlek most is…fingom sincs a kanadai ronkhazaidrol….USA csaladi hazakrol IRTAM es ujra irom…itt USA ..NEM kanadaban a csaladi hazak zome 2by4-okbolepul…fahazak…1985 carpenter helper voltam ..TE meg sose voltal

  • rodeo ..2.orjongesed is nevetseges…en mindig jol vagyok ti vagytok mindig idegesek bendeguzzal .. TI hogy vagytok

  • Holigost —-en is vegeztem 2 egyetemet meg kisdoktorim is volt de 1985-ben carpenter helper voltam azaz acs es komuves SEGED munkas —azok a rohadtak 2 by 4 – okbol egyszerre 20 is cipemtettek velem BOSSZUBOL mert NEM voltam hajlando kabitoszerezni a csapattal hiaba irtam a soroket=beer kilogtam a csapatbol

  • MINDENKI soraira;

    A Budapesti repuloteret az allam eladta 2005-ben.

    A Corvinus NV. 80% ata tulajdonozta es a Vinci Airport 20%-t.
    2019-re megdiplazta jovedelmet.

    A magyar allam .visszavasarolta, s NEM ELKOBOZTA,ill. „allamositotta”.
    Megvasarolta $ 4.3 billio dollarert, s felelosget vett $ 3.1 billios dollar adosag fizeteseert.

    Az elado cegek; a Nemet AVIA,
    Canadai CDPQ,
    es a Singapori GIC

    A magancegek megduplaztak jovedelmeiket, de most majd a magyar adofizetok lesznek kotelezve a fiztesre>

    Gratulacio magyar allam, a FICKLE FAITH OF FINGER kituntest megerdemlik a nyakukon>

  • rodeo;

    Kattintsad a „Global temperature data”-t.

    De a sajat adataim alapjan allitom hogy miota itten elek (65+ eve) akkoriban soha nem volt napi 95 fokos hoseg, alatalaban a napi homerseklet a 85 fok korul ment.

    Na te menj es merd a homersekleteket az atmosphera magassagaban!

  • Hóligóst
    2024 augusztus 5
    10:52 du.
    + @jó sua
    + @holigost
    +@ grizi te a hőmérsékletről @holigost-tyal beszélgess, ő írt neked erről, meglehetősen részletesen és tudományosan, hogy 85 vagy 95 az attól függ, hogy? szóval attól

    holli gószty> ojan izmusom van amijet akarok ebbe neked sincs beleszólásod, egyébként sem érdekel amit itt hőböröx

    jósika az, hogy te mit csinálsz és mijen oskoláid vannak annak semmi köze ahhoz, hogy azok a kulipintyók amik létrehozásában te is tevékenyen résztvettél kisdoktorid is van róla, azok hőszigetelése pontosan abból következőleg ami bele van tervezve BETILTANDÓ kellene hogy legyen, mint:

    anyagpazarlás
    energiapocsékolás
    rövid élettartam

    {10 évenként újra kell építeni szöggel és kalapáccsal meg pappundekklivel amitől jobb lesz, mint a Kapitólium amiben egyetlen twobyfour sincs, hacsak te be nem csempészted oda}
    szellőztethetetlenség azaz állandó egészségi károsodás
    fekete penész a gipszlapk között egerekkel az szintén egészségre ártalmas
    és a kátránypapír tetőburkolat az könnyen ég azaz tűzveszéjes, és most láttam tőletek ideért reklámot 10 évenként le kell cserélni mert elörexik és akkor aláköltöznek a verebek és a bogarak

    szóval nagyon üde és nagyon drága illetve „annyit” sohasem ért

    a szeméjeskedések leperegnek rólam, succubuslillth ke meg már megint idejár kísérteni de mivel nincs fehér lepedője fekete fehér kockásat hord kapucnival

    vidám perceket szereztetek köszi, ja és maradtam Ródeo11 és sohasem akartam Anti lenni pedig ajánlották

  • ANNYIRA érdekessss és izgi ami itt folyik…
    Igazánnemtommivéisválna ez a zoldal
    az egynehány szóf@sógép nélkül

  • Érdekes, a Pesti kórházak többsége a 19. század végén, a 20. elején épült, és bennük még nem működött klíma berendezés. Nyári nagyon melegek viszont előfordultak, műteni mégis műtöttek. A műtők fekvése, falaik tervezése lehetővé tette. A templomokban sem véletlen a hűvösség, és a téli enyheség.

  • az USA tele van 2 by 4 – okbol epitett fa-hazakkal tobb millio van beloluk es kozuluk sok 2024-1750=274 eves Google.com rendesen kell festeni es akkor evszazadokig szolgal

  • Hóligóst
    2024 augusztus 5
    11:02 du.
    joshua
    2024 augusztus 5
    3:20 de.
    @succubuslillith aszongya, hogy én a 2×4 thermodinamikai jelentőségéről valahol írtam!
    ez szemenszedett hazugság,
    viszont ha épületnek nevezett disznóól ebből készül kizárólag szögeléssel, és a 2×4 mechanikai jelemzőinek egyike, miszerint bizonyos terhelési érték felett kihajlik {de erről már írtam} ha aszt nem érted mi a kihajlás akkor nálad más problémák is vannak
    namost, ha egy zárt térben a padló alatt vezetett hideg levegővel próbál hűteni és az egyetlen ablak ami „szellőzésre” van odabiggyesztve a padlószinttől max 5′ nyira van akkor a meleg levegő ami keletkezik abból, hogy élnek abban a disznóólban jobb sorsra érdemes emberi lények akik mindezért a selejt bosszújáért rengeteg $-t elpazaroltak, az 5′ magasságban nem áramlik ki, mert afölött lebeg {ezekután a nagyon pontosan kigúglizott klimaterrorizmus elleni érvrendszered hogyan lehet igaz?}

    ezért szagtalanító spray eket és illatosító gyertyákat reklámoznak ami az emberi tüdő halálos ellensége lerakódik mint guanó és meg is gyilkolja aszt aki belégzi szép lassú kínhalállal amire az orvostudomány csilliárdokat költ, hogy hátha lehet kúrálni ahejett, hogy ezen disznóólak tervezőit és azokat akik elfogatták ezeket emberi szálláshejként mind fel kellene négyelni karóba húzás közben.

    ugyanakkor azokban a 40 + cm vastag fallal ami tömör téglából megépített és a belmagassága 4,5M
    valamint az ablakai 080M és 4,2M közötti falrészekben vannak és van felső ablak és alsó ablak mind a kettő saját szellőzési céllal a felső ablakon kiáramlik természetes cirkulációval a thermodinamika törvényei szerint a meleg levegő és a nap másik időszakában az alsó ablakot is kinyitva gyors {télen kinn -35C° van} áramlással hideg de friss oxigéndús levegő áramlik be szintén a thermodinamika törvénye szerint majd ezeket saccperkábé 15 perc szellőztetés után be lehet csukni tökéletesen hőszigeteltek és ez az egészséges levegő marad és a meleg felszáll és a hideg saccperkábé térdmagasságig hejezkedik el
    tehát 12 órára ingyen van hűtés és fűtés a nagy melegek ellen az ablakokra kívűlről hejezett zsalugáterek vagy fa redőnyök megakadájozzák azt a thermodinamikai törvények szerinti borzalmat hogy ha az ablakokra a kívűl 35C° nak mért de az ablak külső felületén 65+C° mér a hőmérőm

    {következésképpen az ablak belső felére lógatott sötétő függöny vagy napellenző a pejparipa pimpillőjét ér}

    és mivel dupla az ablak és közéje lehet tenni a Mikulás piros csizmáját tele mindenféle nyalánksággal! sokkal jobb a hőszigetelése mint annak az ablaknak amelyben a két üveglap között 5 mm hézag van

    grizi a Természetnek az a rossz szokása van a klíma állandóan változik mert állandó lég és vízáramlás van
    ezt nem lehet megállítani semmijen eszközzel, még azzal sem ha a grizi hüjeségeket firkál!
    a klímaváltozás az adott légtérben adott hőmérsékletet hoz létre és aszt változtattya és a levegő kémiai konstellációját +/- 1,00%-kal képes az ember változtatni, ha beszarik is az erőlködéstől miatta, befojásolni

    egyébként a széntüzelésű gőzerőművekben a megfelelő és 150 éve ismert technológiával ZÉRÓ % KÁROS GÁZT, MINT KÉNNEL ÉS EGYEBEKKEL MEXENNYEZETT LEVEGŐT ENGED KI, ÉS UGYANEZ A RECILKULÁCIÓS HŐRENDSZER LEHETŐVÉ TESZI A MÁS TÜZELŐANYAGGAL FŰTÖTT GŐZERŐMŰVEK ZÉRÓ % KÁROS GÁZ KIBOCSÁTÁSÁT

    egyébként a Japánok szép csendben használják eszt a rendszert és veszik az olcsó orosz és ausztrál barnaszenet.

    másik megjegyzésem arra, hogy kit kell és kit nem kell szeretni az, hogy magánügy és ha valaki az enyémbe bele akar pofázni vállalnia kell annak következményeit, nagyon durva dolgokra gondoljatok. Ezzel az izmusos izmozásotoknak is a végére értem

    egyébként összességében én nem tartalak benneteket semminek sem, azaz itt a fórumon írásaitok jelennek meg és azok néha „ijenek” máskor „ojanok” és vállalnotok kell, hogy valaki kritikával illeti mert azért írtátok ide vagy mint @succubuslillith DEO EX MACHIA szerűen képzeli az ő írásait és ha valaki ezért pofánröhögi attól sikítófrászt kap ráadásul nyílvánosan itt a blogon

    üdvözletem

  • Joshua
    2024 augusztus 6
    10:48 de.

    Ez emlékeztet egy magyar brigádra, akik utáltak, mert nem engedtem, hogy igyanak a munkaterületen.

    Ródeo11
    2024 augusztus 6
    4:07 du.

    „grizi te a hőmérsékletről @holigost-tyal beszélgess…”

    Könyörgöm, ne bátorítsd őt vitára. Olyan, mint te. Csak a maszlaghoz ért.

  • termeszetesen NE legyen az enyem az utolso szo hanem legyen a mindig rosszkedvu rodeo … igen … vastag falu kozepkori szekesegyhazakra hasonlito epuleteket kellene epiteni 30 meter mely pincekkel … de konyorgom NE legyen rajtuk SE keresztul SE egyeb vallasi jelkep mert….na azert ne…..NEM kene SE futes SE klima SE air conditioning….de…..ugye tudjuk hogy a kozepkorban meg 1d milliard ember SE volt most meg 7.5 milliard van…ezennel atadom a szot rodeonak Hatha NEM esil le a lovarol mint TEGNAP

  • HOLY SMOKE

    „7 ezer kilometer magassagban merni a fold homersekletet.

    A Fold-leg-kore, az Ionosphera, csupan 300 km meretu, azon feleul a vi;lagurben vagy.
    De azt tanitottak a magyar elemi i8skolakban is am.

    Az International Space Station kb. 240 km magasagban van a fold legkoreben.

    Az eszak amaerikai ‘fa-hazak” ugyen.

    Az u.n. „frame” az az fa-anyagokbol epeitet lakasok,ill hazak sok millioi fa-anyagbol epitve, csupan mert a „fa” hoszigetelo kepessge 16 szoros a beton, tegla, cement block epuletekhez.

    A „frame” vagy „fa” epuletek eltartanak amig csak karbantartva vannak, s az letezik 500 sot 1000 ev utan is kivallo allapotokban.

    De sok varosok, lako-negyedek 40-50 utan megszunnek, elbuldozerozzva, mert a varosok gyors novekedesei miatt.
    Sok hel;yeken gyorsabban is megy a novekedes es minden valtozik.
    Az ingatalan ertekek es szuksegleteik miatt.
    Ahol egy centimeter fold ezer dollart ertekre emelkedik millios lakasokat epitenek helyukben.

    Persze az nem letezik magyarorszagon, tehat az szamotokra erthetetlen.

    Ez a Kassler nem a miniszter aki felelos a mgyar egeszsegugy mukodeseert????
    Tehat onmaganak panaszkodik, s onmaga felelos a hianyossagokert.

    Igazi magyaros megoldasa a problemaknak. Hmmmmm??????

    Velhetoen magyaros megoldas lessz majd eladni a korhazakat bagoert idegen cegeknek, s majd amikor azok sikeresen mukodtetik majd , a magyar allam visszavasarolja billiokert az adofizetok penzeibol.

    Gratula magyarok.
    Az ertelem es felfogas a vilagurben eltunt, hmmmmmm?????

  • Holigost””itt egy 2900 eves olajfa rodeonak 2 by 4 – t faragni belole kanadai ronkhazakba https://www.facebook.com/Toochee.HU/posts/762492575238084/

  • joshua
    2024 augusztus 7
    11:53 de.

    jóshi, megnésztem, épületes látvány, anno a mi fáskamránk szilárdabb és szebb volt, és téglából volt benne a tűzhej amibe 120 literes kondért tettünk hogy a sonka hurka és egyebek jól főjenek benne

    hja és éljél benne te!
    nincs festve, de szerencsés időjárási viszonyok között létezik arrafelé nem volt még hurrikán

    tanulni tanulni tanulni!
    és! íme
    warrior
    2024 augusztus 7
    10:39 de.
    a lényeget írja neked és a hasonszőrüeknek, vannak emberek akiknek van agya és tanulásra alkalmasak és vannak mások akik ojan faházakat kreálnak amiről te képeskönyvet küldtél

    egyébként jól vagy?

  • Érdekes, hogy Föld S.Péter nem említi, egyébként kiváló cikkében

    a KERESZTÉNYDEMOKRATA PARTY miniszterelnök- Orbán-helyettese –

    ugyan-e témában gyakorolt köpnivaló viselkedését, midőn egy

    tévériporter rá merészelt-volt kérdezni az 50 C°-os műtőkre.

    SEMLYÉN ZSOLT SECOND PRESIDENTMINISTER az egyenes kérdésre

    mesterkélten hatalmas hahótában és röhögéssel válaszolt meg a

    tapintatlan tudósítónak,hogy önnek hölgyem KUSS az osztályrésze.

    MINDEZ A JELENET UGYANCSAK A POSVÁNYOS FÜRDŐI SZABADEGYETEMEN

    JÁTSZÓDOTT LE SOK ŐHOZZÁ HASONLÓ,FINOM FIDSS UDVARONC ÖRÖMÉRE…

  • Ródeo11
    2024 augusztus 7
    5:24 du.

    Ez a nagy izgalom meg fog ártani a szépségednek.
    Folyton olyan dolgokat magyarázol nekünk, amiket mindenki tud, miközben mi csak viccelődünk veled.

  • BENDEGUZ irta 2024 augusztus 8-an 1:11 du.

    HOLY SMOKE

    „7 ezer kilometer magassagban merni a fold homersekletet.

    A Fold-leg-kore, az Ionosphera, csupan 300 km meretu, azon feleul a vi;lagurben vagy.
    De azt tanitottak a magyar elemi i8skolakban is am.

    =================================

    Mindig fennáll a lehetősége annak, hogy valahol, néhány tudatlan ember valótlanságokat tanított a gyerekeknek az általános iskolákban, de ez nem jelenti azt, hogy Bendegúz tudja, miről beszél.
    Bendegúz, mielőtt bebizonyítanád, hogy tudatlan vagy, miért nem nézel utána a tényeknek?

    https://spaceplace.nasa.gov/exosphere/en/

  • butella——igazad van——–na most irjunk arrol hogy az usa-ban nemcsak szavakkal gyilkolja egymast 2 emerikai….pl Biden most Kamala es trump….hanem meg fulon is lovik trumpot…….ugyhogy egyenlore a magyarok koserebbek az usa-nal EZEN A TEREN …NEM a $ forint arfolyamrol irom ezt hanem a POLITIKAI KUL_TURHAROL

  • oshua
    2024 augusztus 8
    1:04 du.

    BENDEGUZ
    2024 augusztus 8
    1:11 du.

    megpróbálom röviden,
    fakeretes, átlapolt fa-falas, átlapolt fa-tetős, pince és alagsor nélküli épületek szigetelése a nullával tendál {fiatal suhanc korunkban barátommal vettünk a Rózsadomb lankáin egy szép telket és csináltunk mi két kezünkkel „bőrdeszkával” burkolt faházat!
    eddig jó, nyáron nem ázott be, a bőrdeszka az a hánccsal együtt lefűrészelt faléc ami 10 és 25 cm szélességben és sok méter hosszúségban kapható volt a fatelepen meglehetősen olcsón, mert kidobás helyett mi megvettük!
    szóval télen már nem volt sem időnk sem energiánk szigetelni és hiába fűtöttünk a vaskályhában a grizi szerint hússzoros hőszigetelő képességű fa rései között az átkozott és pofátlan hideg beszivárgott, az egészet eladtuk mert elváltak úttyaink és egyikünk sem akart a Rózsadombon fáskamrában élni!

    szóval a hússzoros szigetelés GRIZI IGAZAD VAN, PONTOSAN de a fakeret résein beáramló időjárás azaz klíma kiröhögi eszt az adatot és a környezet párája beszivárog és ott marad a két gipsszel kitöltött 12 mm vastag kartonpapir falazó panelek között az oda betolt üveggyapot összeomlik a nedvesség súlya alatt és kellemes lakóhejet biztosít a fekete penésznek egereknek csótányoknak pókoknak és poloskáknak és leve így azaz

    baromi állaccságokat írtál már megint

    Jó sua meg hogy ne báncsalak tévecc!!!
    ALAPVETŐ TÉVEDÉSED ABBAN VAN, HOGY TUDATLAN VAGY AMI NEM BŰN, CSAK KURVA KELLEMETLEN
    láttad Csontváry Kosztka Tivadar híres festményét a magányos cédrus-t? na az a fa cserjének is nehezen nevezhető izé az 500 ÉVES CÉDRUS, A JÁZÓN ÉS AGAMAMNENON 3500 ÉVESNÉL IDŐSEBB CÉDRUSOKAT VÁGOTT KI HAJÓKÉSZÍTÉSRE
    mai napig a természet nem volt képes eme „tévedést” korrigálni, nincs cédrus!
    északamerika kies lapájaiban usque 200000 négyzetilóméteren a kedves angolszászok kivágták a bokrokat is és azokból tákoltak maguknak lakhejet, és szénával szalmával szigetelték ami ha ügyesebbek lettek volna tanulnak a magyar paraszttól aki vályogot vet azaz agyagot és töreket szalmát összekever és 60 – 80 cm vastag vert vályogfallal épít házat amire 1 méter vastag nádtetőt tesz és laktam benne Pusztazámoron télen meleg nyáron hűvös és a búboskemencében főztünk és sütötöttük a kenyeret és élveztük a melegét

    az angolszászok akik kiírtották az indiánokat mert csak, azok kiírtották az erdőket amik mai napig hiányoznak és a klíma őrület ebből következik az összes többi FÖLDRÉSZEN MIÉRT NEM PANASZKODNAK A HURRIKÁNOK CIKLONOK KELETKEZÉSE MIATT? hja mert ott van erdő és nem képes létrejönni
    a nyugatdunántúli magyar paraszt még aszt is megoldotta, hogy száz méter vagy több szélességű erdősávot ültetett a gabona és kukorica táblák közé, mert azzal nem égett ki a talaj az esőfelhőket az erdő megfogja és ott esik az eső ami a gazdálkodás egyik alapja és erre a kanadai Ontario és többi provincia farmerjei nem jöttek rá és zokognak hogy nincs eső pont akkor amikor a legnagyobb szükség lenne rá és az erdősávok faanyaga hasznosítható tehát ha jól gazdálkodik butácskám akkor nem megy tönkre

    grizi egyébként a kurvajó hőszigetelésű 2by4 nagyon jól ég erről a kanadai és süsü tűzoltók tudnak legendákat előadni

    de egyébként kurva jól hőszigetelnek , a gipszlapok és a beáztatott üveggyapot meg nem és az egerek sem amik ebben laknak a 4 coll az pontosan kényelmes lakás EGERENTYŰNÉNEK ÉS FÉRJÉNEK A 32 GYEREKÉVEL ÉS A CSÓTÁNYOKNAK AMI ÍZLETES EBÉD VACSORA EGÉRÉKNEK

    ennél rövidebben nem tudtam

    üdv
    tanulni tanulni tanulnij

  • redoJO —irtam hogy csak kikacagni tudlak….ma voltam mintegy 10 oraval ezelott 79 eves es egy macska segget mutatod mindenkinek…ha ha ha ..ugye te kanadai kulturharcos vagy ?

  • Hóligóst
    2024 augusztus 9
    12:54 du.
    Ródeo11
    2024 augusztus 7
    5:24 du.

    Ez a nagy izgalom meg fog ártani a szépségednek.
    Folyton olyan dolgokat magyarázol nekünk, amiket mindenki tud, miközben mi csak viccelődünk veled.

    azért némi köszönetet is írhattál volna, mert mi a frászkarikáról írnál, ha nem tudnál belémkötni

  • ro DE JO … miert probalod roviden amikor meg SOSE sikerult ? ezert szertunk de …ha ha ha

  • Ródeo11
    2024 augusztus 10
    3:34 du.
    Hóligóst
    2024 augusztus 9
    12:54 du.
    Ródeo11
    2024 augusztus 7
    5:24 du.

    „Ez a nagy izgalom meg fog ártani a szépségednek.
    Folyton olyan dolgokat magyarázol nekünk, amiket mindenki tud, miközben mi csak viccelődünk veled.”

    Holi Makaróni érvrendszered már ismert ha valaki nem ért veled egyet az műveletlen, nincsenek iskolái, sőt óvodába sem járt, és végsőként nagyon buta

    ez pontosan a két szabólegény szövege mindazoknak akik nem voltak képesek látni a csodatextilt a Pomádé király legújabb ruhája című népmesében

    hát, hogy mást ne mongyak ez sem nem hégeli sem nem voltaire-i érvelés ez a kocsma bádogpultyán könyöklő részegbácsi aki aranyoskám még egy fél hubit a kőbányaimba és leesik a bárszékről tovább álmodva hogy ő a „MINDENTUDOMKA®” de utána felmossák

  • joshua
    2024 augusztus 10
    3:34 du.

    nekem ez rövid, hogy a tied mijen az meg magánügy, ne publikáld

  • joshua
    2024 augusztus 10
    2:08 du.

    jóshihika drágám életkorod magánügy ezért én az enyémet nem is publikálom, de belőled süt a hideg irigység és a sikítófrász, a macskám meg battyog felfelé nyugodtan és derűsen nem úgy mint te fogcsikorgatva

  • rodeo ,,,, Augustus 10 ;;; 2:08 du ”’ azert TE egy kulonleges BETEG vagy … meg a komcsik es a nacik SE a demokraciak plane NEM irjak elo hogy mi a maganugy es mi NEM az az eletkorod benne van az utleveledben ugyhogy NEM maganugy ;;;termeszetesen a TE a TE eletkorod sose erdekelt amiket irsz amugy egy 19 eves kamasz gondolatai …. #2 NE nevezz dragadnak mert kiraz a hideg BUZIKTOL … remelem NEM vagy az….hol irigykedtem TE beteg ember … nesze : van $1500 USA nyugdijam 300 ezer forint Magyar nyugdijam….pestet SAJAT lakasomban elek saz usa-ban szallodakban a SAJAT lakasomon kivul van egy kiadott masik lakasomon zugloban az most 190 ezert fial amibol 10 % az ado …latom macskakkal elsz .. hat ez ciki nekem 2 gyerekem es 6 unokam van…evente ketszer veszek rejegyet az USA es bud.hu kozott…TE mikor sporolsz ossze annyit hogy gulyast egyel budapesten

  • joshua
    2024 augusztus 13
    7:37 de.

    majdem megkönnyeztelek, de kiderült a röhögéstől van, teljes önéletrajzot kérsz vagy csak schlagwortok ban?
    magánügyem és a tied is a családodhoz gratulálok, és ügyesen létezel, bár amit itt összehordasz az valami másnak is jele de ez is maraggyon a te magánügyed

    hogy belőlem mit kifogásolsz az is magánügyed és engem hidegen hagy azaz nem érdekel én járom a magam úttyát és ez eddig a jiffy-ig jó!

    ne hisztizz árt neked gulyásevés közben!

    egyébként bográcsgujásról beszélsz? mert az az igazi!

  • j
    2024 augusztus 8
    2:04 du.

    imádom a szép fákat és ez az olajfa is gyönyörű

    bár én cédrusról beszélek

  • rodeo meg-ismetlem====kulonleges BETEG vagy , voltal is es leszel is MINDIG