Frank Tibor: Hazalátogatás — ne csak a tehén, a szomszéd is dögöljön meg

2023 június 29 2:34 de.70 hozzászólás

Legutóbbi írásom az Újnépszabadságban és itt a KMH-ban váratlanul akkora felhajtást csinált, mint még eddig egyik sem, pedig több száz írásom megjelent az évek alatt, az interjúkat nem is számítva.

Ez azért volt meglepő, mert csupán egyszerűen összegeztem azt, ami a véleményem. Ezt nagyon jónak tartották ismerőseim és barátaim, persze kivételnek számít a pár száz fideszes troll, akiket nemcsak én nem ismerek, de igazából nem is léteznek (hamis fotók es álprofilok mögé bújva hordanak össze minden baromságot).

Szóval ezután a nagy visszahang után nem volt meglepő, hogy most, amikor május végén hazamentem, mindenki rám szállt, hogy na látsz-e valami változást mióta ősszel itthon jártál…. aztán légyszi’ összegezd ezeket egy cikkben. Főleg, hogy ősztől bejártam gyakorlatilag a világ fejlettebb részét, beleértve és tavasszal hosszabb időt töltve az összes fontosabb ázsiai országban, Japántól Singapore-ig, Taipei tol Hong Kongig es Seoul-ig mindenfelé. Sokan arra voltak kíváncsiak, hogy látom hazánkat ezen fejlődő régiókhoz képest.

Háááát, ez nem egyszerű vállalkozás, elsősorban a magyar ugar természetéből fakadóan. Ugyanis, miközben a világ eléggé el van foglalva az egyik világvégéből a másikba átmenettel (a klíma-világvéget most váltja fel a mesterséges intelligencia okozta világvége hangulat), otthon az ember igazi vihar a biliben hangulatot talál. Megmagyarázom: míg világszinten arról folyik pánikszerű diszkurzus, hogy a klímaváltozás vagy a mesterséges intelligencia pusztítja-e el előbb az emberiséget, otthon tovább folyik a kisstílű, szinte hihetetlen színvonalú bárgyú baromságok nyomása, olyan szinten, amiről az ember nem is hiszi el, hogy ezt bárki még elhiszi.

“De ezt is beszopják”, mondja egyik legjobb barátom Pesten. És miközben világméretű problémákról, mint a mesterséges intelligencia veszélyei, nehéz átkattanni pitiáner dolgokra, (ami persze nektek fontos,
és Pesten ezek dominálnak), az ember azon csodálkozik legjobban, hogy ez megéri? Magyarul, van annyi hülye, aki ezt elhiszi? Van. Hiszen, ha nem hinnék el, akkor nem tolnák mindenki pofájába ezt a sok egybites baromságot nem?

Szóval első kérdésem ez volt, hogy ti ezt elhiszitek?

Hogy az EU átlag négyszeres inflációját azok a szankciók csinálják, amik azon országokra érvényesek, de Magyarországra nem, hiszen kivételek vagyunk ezek alól? Ősszel, mikor itthon voltam a kormány azt ünnepelte, hogy Magyarországra nem vonatkoznak a szankciók, most meg azon megy a sopánkodás, hogy a rohadt disznó Brüsszel nevű város, képes még a nyár elején is 21 % feletti szankciós inflációt
generálni hazánkban. És ami igazan furcsa, hogy a két tételt senki nem veti össze… Egyetlenegyszer nem hallottam, hogy bocsi gyerekek, ha ezek alól kivételek vagyunk, akkor, hogy lehet, hogy ránk négyszer
annyira hatnak, és pl. spanyolban 4% az infláció, míg nálunk 21? Senki nem kérdi meg. Azt pláne nem, hogy lehet az, hogy mindenki hibás, csak épp az egyszemélyben mindenről döntő nagyhatalmú nem?

Tényleg van otthon bárki, aki elhiszi, hogy egy 90 év feletti öregember a világ másik felén csinálja ezt a válságot, ma Magyarországon. Van? És annak az egyszemélyben döntéseket hozó mindenhatónak, annak az embernek, aki Pesten él es dolgozik és minden döntést ő hozott az elmúlt 13 évben, na pont annak az embernek a mai állapotokhoz semmi köze?

Hogy lehet az én intelligens népemben és hazámban, ahol én egész fiatalkoromat egyetemeken töltöttem, és láttam a sziporkázó észt és leleményességet, a kezdeményezést, hogy ennyi hülye van? Vagy más a probléma?

(Illusztráció: Kasia Derenda)

Igen, más.

Nem hülyék vagyunk, hanem közömbösek és lusták.

Mit tapasztaltam? Észrevételeim sok-sok és még attól is több beszélgetésen alapszanak. Hidd el.

Taxisofőröktől szállodás alkalmazottakig, takarító személyzetig és sok diplomás barátig, média munkásoktól állami alkalmazottakig, tanárokól orvosokig, vállalkozóktól kisemmizett nyugdíjasig terjednek. Három hetet végig pofáztam boldog boldogtalannal, Miskolctól Zaláig. És persze ez nem reprezentatív, de mivel engem kérdeztetek itt van, amit tapasztaltam.

1. A nép nem hülye. Érti pontosan, (kivéve a hívőket), miről van szó.

2. A népet felszalámizták, nincs szolidaritás. Mindenki, akikkel én beszéltem látja mi a probléma, látják a hazugságot, mi a propaganda, és ezek közül senki nem hisz ennek.

3. Senki nem érti, ki szavazott a Fideszre, mert ő és ismeretségi köre nem. Erről mindenki meg volt győződve.

4. A propagandát hallják, nem értenek egyet, de nem szólhatnak semmit… figyeli őket a hatalom, ha hozzászól egy FB poszthoz, akkor annyi. És ez nem gyerekjáték, többen hangsúlyozták, valós a veszély. Egy hozzászólásért kirúghatják akár 40 év után is.

5. Egyik beszédpartnerem sem fejtett ki régi fidesz-véleményt. “Régen rájuk szavaztam, de mára már nem vállalhatóak… ez a korrupció, a maffia, ez egy másik fidesz.” Olyanok, akikkel pár éve még élénk vitát folytattam, ma ők győzködtek, mekkora gazemberek ezek, és sorolták a millió példát, mi folyik ebben az országban.

6. A legnagyobb hívők is, ismeretségi körömben, akik az unokák tortáját is nagy Magyarország formátumra készíttetik, és nekik Viktor volt az atyaúristen, azt mondták, hogy “szavaznánk másra, de nincs kire”. (Ősszel még ezért megöltek volna engem, most meg ők mondják).

7. Voltak azért, akik még mindig azzal érveltek, hogy ha ezek lopnának akkor nem fejlődne az ország. (Ez a legbugyutább érv, amit valaha fel lehet sorolni.) Mikor felhomályosítottam őket, hogy egyrészt nem fejlődik, másrészt meg ha fejlődne is ez hülyeség, a két dolognak, a fejlődésnek és a lopásnak nemsok köze van egymáshoz, hitetlenkedtek.

8. Visszagondolva, 10-ből 8 beszélgetőtársam mondta, hogy a gyereke Nyugaton van, és próbálja ott tartani minden eszközzel, vagy ha nincs, akkor nyomja, hogy menjen ki.

9. A félelem mindent átsző, ez mindenki véleményében benne volt.

10. Legtöbb beszélgető társam érett korú, és egy kivételével mind azt mondta, ha fiatal(abb) lenne, akkor elmenne az országból.

Szóval mi a véleményem? Korábbi cikkeimben elmondtam, hogy a helyzet nehéz, de reménytelen. Úgy néz ki, mára csak súlyosbodott gazdaságilag és politikailag is. S bár azzal egyetértek, hogy úgy látszik, ezek az utolsókat rúgják, (mert olyan együgyű hazugságokkal jönnek elő naponta), de ezzel ennek koránt sincs vége.

Először is, EZEKNEK minden a kezükben van. Amikor hivatalosan Mészáros Lölő pénztárcáját 600 milliárdosra saccoljátok, akkor igen nagyot tévedtek. Ez sokkal inkább sok ezer milliárd. Nem veszitek figyelembe ugyanis, hogy minden évben minden hasznot (ami sokkal magasabb, mint egy átlag vállalkozóé), EZEK kivesznek a cégeikből, leadózzák, és onnan ennek nyoma vész. Vagyis megy ki, főleg keletre, ahonnan aztán szükség esetén visszaáramlana. Ebből semmi perc alatt tesznek tönkre bárkit, ellehetetleníthetnek föltűnő ellenzékieket, vásárolnak fel bármilyen cégeket, médiumot, ha kell az országot. (Lásd Balaton).

Másodszor ezzel a mindennel élni is fognak, mihelyt bajba kerülnek. Megbénítanak akármilyen kormányt, itt rajtuk kívül senki nem rúghat labdába.

Miből gondolom ezeket? A világ minden részén járva az elmúlt 4 évtizedben láttam sok összeomló rendszert, jónéhánynak voltam szemtanúja. És bár a mostani orosz eseményekből is az látszik, hogy bármi bármikor megtörténhet, diktatúrák összeomlása előre megjósolhatatlan, (persze az orosznál még most sem beszélhetünk megrendülésről sem, nemhogy összeomlásról, bár mindenki reménykedik…), én óva intenék otthon mindenkit, hogy hirtelen összeomlásban reménykedjen, vagy erre fogadjon.

Pontosan a lustaság es az apátia miatt. Miattatok. Miattunk.

Az ugyanis ehhez nem elég, hogy kívánjuk, és hogy örülnénk neki. Tenni is kellene. Nincs összefogás, nincs szolidaritás. Nincs tettvágy. Fiatalok, nem kockáztatják a jövőt, van, aki idős, nincs már ereje, van, aki utolsó éveit húzza nyugdíj előtt, s még egy kommentet sem mer írni, nemhogy kimenjen tüntetni.

Én voltam kinn a parlamenti szavazás estéjén a Parlement előtti tüntetésen… voltunk vagy kétszázan talán? Elhiszem, hogy a nép haragszik, de ez így édeskevés.

Legfőbb probléma a média. Ez olyan szinten folyik ma otthon, mint Észak-Koreában. Az a hazugság áradat, ami átok zúdul, az megteszi hatását, a műveletlen emberek körében főleg.

Mialatt otthon voltam, több adat jött ki. Például, hogy csak a bolgárok fogyasztása van a magyarok mögött… magyarul, az életszínvonalunk az utolsó előtti az EU-ban. Aztán az infláció 21% felett, vagy hogy a lakosság 1% tulajdonában van az ország egy harmada (ez a szám a finneknél majd a fele), hogy Mészáros naponta “keres” 500 milliót, hogy meg mindig a legmagasabb rákos halálozás. stb…

Ezekből egyetlen egy sem hangzott el a közmédiában, természetesen. Mint ahogy az sem, hogy az utóbbi hónapokban több, mint 10 százalékkal esett a reáljövedelem az országban. Ennyivel csökkentek a nyugdíjak, a fizetések.

Ment viszont az uszítás, a baromi erősségű és szintű hazudozás. Engem ez nagyon zavart, titeket nem. A szegényedés szemmel látható. Nemcsak Borsodról beszélek, de a pesti belváros… málló vakolatok mindenhol, széthugyozott kapualjak, okádékkal díszítve, rengeteg fetrengő szerencsétlen hajléktalannal, végig bezárt üzletekkel. A Rákóczi út es Kossuth Lajos utca és környék úgy néznek ki, hogy nekem is szégyenérzetem volt tőle.

Ennek is lehet következménye, hogy fél év alatt is érezhetően úgy tovább erőszakosodott a magyar társadalom. Állandó harci állapot van, minden háborús retorikában fejeződik ki. Boltokban, közlekedésben, mindennapokban érezni a feszültséget. Az ország nem működik, minden sok telefonba, többszöri próbálkozásba kerül…

Ottlétem alatt jött ki a statisztika, hogy a magyarok senkivel nem élnének szívesen együtt, most éppen az ukránokat utasítják el, nehogy már ukrán szomszédjuk legyen.

Korábban sokat emlegettük, hogy magyar mentalitás, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene is. Mostani utamon azt tapasztaltam, hogy mára már úgy gondoljátok, hogyne csak a tehén, de a szomszéd is dögöljön meg.

Ilyen világ lett a tiétek. A mi országunk, a mi hazánk.

A világ számára a klíma, vagy a mesterséges intelligencia által előidézendő tragédiák egyformán ijesztőek, és nem látni melyik jön előbb. Ehhez képest a magyar események viccnek tűnnek. (Reptérre
vivő taxisom pont ezt mondta, “ez egy vicc-ország”, miközben az aznap reggelre kirakott “Háborúpártiak” plakátokat láttuk az út mellett.) Pitiáner lopások, hazug tolvaj politikusok harácsolnak és manipulálják ennek megfelelően a társadalmat.

Semmi felelősség nincs, sikeresen tolják eszement propagandájukkal másokra a felelősséget. Az egyszemélyes teljhatalmú diktátor semmiért nem felel, de Brüsszel, Gyurcsány, Soros …még lehetne sorolni. Ő mindenért. Senkit nem zavar, hogy ezek egyike se hozott az elmúlt 13 évben egyetlen döntést sem Magyarországról, csakis és kizárólag Orbán.

Szóval nektek ez a fontos, ez a jövő, ez a ti jövőtök. Én majd négy évtizede kanadai levegőt szívok, nekem „csak” lelkileg és érzelmileg oszt és szoroz mi történik otthon. Nektek a zsebeteket is érinti. Nyilván ez nektek a fontos. A legfontosabb. Ezért nekem is az.

Tenni azonban csak ti tudtok.

Frank Tibor

70 hozzászólás

  • Hm. Úgy látom, T. Szerző kissé általánosít, ami természetes, hiszen egy rövid írásban nem is lehet másként. Ahogy én sem szociológiai tanulmányt írok, amikor vitatom néhány megállapítását, főképp ezt a „dögöljön meg a szomszéd tehene is” gyakran és kedvvel idézett mondást. Tanulságos és érdekes, hogy lát minket az, aki távolabbról néz: bizonyára jobban látja a kontúrokat, mint mi, akiknek a figyelmét leköti a mindennapok hordaléka.
    Hogy látom én, itthonról, alulnézetből? Nos, az elmúlt 13 évben arra jutottam: mai bajaink eredője a legvidámabb barakk illúziója. Nemcsak a magam idős korosztálya, a fiam, sőt az unokám nemzedékének többsége is úgy gondolja: Addig jó, míg Ká…Orb… él.
    Ami a tehenet illeti: a magyarság – úgy általában és többségében semmivel sem önzőbb, mint bármely más náció. Ki kéne szabadulni a hamis sztereotípiák hálójából.

  • Köszi szépen Tibor ezt a nagyon szabatos és pontos leirást a hazai állapotokról. Az ország menthetetlenül rohan a katasztrófa felé pont ahogy a dicső 30-as 40-es években a vitéz nagybányai idejében. Hallgass a szivedre – szavazz a fideSSre, ami mindig előremegy nemhátra, csakhát mindenki báncsa ajó istenatta tsz elnökünket 🙁
    Szomorú az igazság de nagyon … inkább else hisszük….

    Ráadásul ott van egyedüli alternativának a másik dicső KISZ titkár EU kompatibilis feleségestül, aki alig várja, hogy ott folytassa ahol esetleg a viktor abbahagyja. VAjon mikor fogja viktorunk behivni putyin elvtársat egy kis rendrakásra?

  • Talalom, szerintem igenis mashol (nme mindenhol) sokkal jobban empatiasak esszolidariaska az emberek, mint nalunk. Nalunk a harci modor athat mindent. Nemcsak a min elnok mindennapi dumajat mar sok eve, hanem (reszben emiatt) a kozeletet is. Nekunk minden harc, mindent meg kelll nyerni. Mas orszagok meg kozben nagyobb tortat hoznak letre es mindenkinek tobb jut. Probalj meg Magyarorszagon kocsit vezetni vagy Svedorszagban vagy akar Kanadaban, Eg es fold. Okolrazas vagy mosoly, ez a kulonbseg. Es ez csak egy pelda. Amugy egyetertek. Egyebkent a tavolrol minket nezoknek sokban lehet igazuk.

  • Judith Kopacsi Gelberger

    Találom, miután én több, mint 50 évet töltöttem el Külhonban, és eléggé sokfelé is jártam a nagyvilágban, nyugodt szivvel mondhatom, hogy Magyarországon kivűl eddig még nem találkoztam a „dögöljön meg a szomszéd, tehenével együtt” mentalitással. Furcsa is volt megszokni, hogy Kanadában például mennyire természetes segiteni az ujjonnan érkezöknek. Egyetlen dolgot várnak el cserébe, hogy adják tovább a segitséget azoknak akik utánuk érkeznek és rá vannak szorulva.

  • Nem tudvan hogy ki lehetne ez a „Frank Tibor”, hiszen az adatok alapjan az Eotvos Lorant intezet professzora aki 1948-tol 2022-ig elt. Habar tobb mas Frank Tibor-ok bukkannak fel a web-en ,nehany meg a „Villages”-ben is.

    De a cikk nehany allitasa kisse valotlannak velheto.
    Hiszen hogyan befolyasolhatna „Brussel” a Magyarorszagi inflaciot?
    Magyarorszag , ill. lakossai NEM fizet adot az EU-nak, sem az EU penzugyi-allaspontja befolyasoplhatna Magyaroszag belso-gazdasagi, fokent allam-haztARTASI KOLTSGEIT, AMI AZ OTTANI KOZGazdasagi allapoptokaT AZ ELSO AMI BEFOLYASOLHATJA.
    Az oriasi meretu allamburokracia, az oriasi koltsegevel, amit a termelo-adofizetok kotelezve ki-izzaadni minden fillkeret.
    De annak korlatozasat nem hajlandok az ottaniak, s persze az itteni pufalykasok sem belatni.

    Abban egyenlosget latava hogy az atlag ottani szellemi felfogaSOK „KOZOMBOSEK” ES „LUSTAK” BAR MIT IS TENNI A SAJAT ELETUK VALTOZTATASARA.

    Ami lenyegeben az hogy a regi keleti szellemi felfogas az elohaladasuk leg-elsobb gatloja.

    Na de ne adjuk fel a remenyt, talan lessz majd lehetoseguk azon valtoztatni a kovetkezo ezer-esztendoben.

    A probleemajuk elso okozoja, hogy nem mernek gondolkodni a „dobozon-kivul”. Ill. a regi fejukbe-ontott meglatasokon kivul!!!!

    Persze azt is talan majd a „klimai-valtozasok” ha engedne majd?
    Mert tagadhatalanul , magyarorszagonkivul es az itteni vitazokon kivul, az is valosag am!!!!

    Na az A.I. (artificial intelligence) nem fog a vilagnak veget okozni sem, talan , s remelhetoen inteligensebb eredmenyeket okozhat majd mint az emberiseg eddigi inteligenciaja okozott. Legalabb is akik remelik, hogy talan embersegesebb magatartasra iranyithatna az emberiseget.

  • Mint mar sokszor irtam a multban, ugya szerzo utolso mondatara, mint „talalom” meglatasara; A kozvetlen demokracia az egyedulli megoldas minden tarsadalmak jelen problemiara.
    Persze az sem problema mentes am, csupan megoldast nyujthat amiket kpoetelenek amodon megoldani.

    Na de az emberiseg soh nem jelentett semmi mast onmaganak mint „problemakat”.

    Mint regen Sztalain elvtarsatok valotta; „csupan a halal old meg minden problemakat, nincsen ember=nincsen problema”.

    Na es Moses sorsai is bizonyitotta azt, az emberiseg megjelenesevel jott minden problema ezen a Foldon, addig minden kivalloan problemamanmetsen igazi Eden kert volt.
    S majd az is lessz az emberiseg lete nelkul ismet!!!!

  • Egy felűlmúlhatatlan előadásban Wotan búcsúja Alexander Sved előadásában! A valaha volt Európai értékek megmentése? Igen, lángtenger mögé rejtve hogy senki se’ barmolhassa szét csak az, aki méltó rá de az aki még nem született meg… és ha jól olvasom a cikket nem is fog megszületni, valami perverzió ember alatti gyalázat a Mammon és azok majd a Götterdämmerungban

    https://www.youtube.com/watch?v=uf60DYpvThU
    https://www.youtube.com/watch?v=w4NVZtxvfok

    és most 1951 ben Karajan Astrid Varnay aki szintén magyar Bayreuth ból igen!!! nincs mit megmenteni, nem érdemlitek

  • egy csodálatos énekes arról ami most van!!!
    mintha valaki tudta volna 178 évvel ezelőtt mi is lesz VÁTESZ
    https://www.youtube.com/watch?v=QZC8uVLR6W8

  • Succubus Lilith

    Tibike, te allitolag nagyon muvelt vagy, hatalmas tudassal, kivalo erkolcsi tartassal. Megis mintha sikerult volna osszehoznod egy rendkivul alacsony szintu irast csontig teli masok barmozasaval, hulyezesevel, egybitezesevel, kisstiluzesevel, raadasul ugy, hogy el sem arultad honnan szeded az “infot”.
    Illetve… valamit azert emlitettel, tehat elarulok neked nehany dolgot, ha ez meg is jelenhet itt:

    1. Spanyolorszagot es Magyarorszagot ossze lehet hasonlitani, minden bizonnyal van is benne valami, de nem lenne talan karos emlekezni arra, hogy Magyarorszagnak nincsenek kikotoi, ennelfogva tengerpartja sem, es igy kiszolgaltatottabb, es gazdasagilag is mar eleve nehezebben mennek a dolgok.
    No es arra is lehetne emlekezned, hogy a rendszervaltas elott eldolt, mert az elvtarsaid eldontottek, hogy a magyar nep az elkovetkezendo evtizedekben nyomorban fog elni.

    2. A “90 ev feletti oregember” a vilag masik felen termeszetesen nem egymaga csinalja azt amit csinal, sot nem is azt csinalja (most mar csinalta) amit o akar, hanem amit mondtak neki. Azt a legbutabb magyar is tudja, hogy honnan kapja a penzt es az ukaszokat. Csak tudod nem nezne ki tul jol, ha magyar allami alkalmazottak, valasztott politikusok es ujsagirok nekiallnanak megnevezni a “Nagy Szovetsegest”, a “Minden Demokraciak Anyjat” es a “Szabadsag Fellegvarat”.

    Abban igazad van, hogy “A nép nem hülye.” Azert van a Fidesz/Kdnp hatalmon hosszu ideje, mert tudjak, hogy a masik oldal vegzetes (vagy meg rosszabb) lenne az orszag szamara.
    No es megnyugtatlak a kovetkezo valasztast is meg fogjak nyerni, hiaba problasz itt hazudozni. (Persze, ha csak a belpesti elvtarsaidat kerdezted, akkor talan meg igaz is, hogy olyan butasagokat mondtak neked, amiket itt osszehordtal.)

    Problemad van a szabad mediaval, es mar megint abba a hibaba estel, hogy muveletlennek tartod azokat, akik nem veszik be a hazugsagaidat. De ne hidd, hogy le akarlak beszelni errol. Minel tobbet hulyezitek a Fideszre szavazokat, annal inkabb latszik, hogy nincs ervetek.

  • Tibor Zombori

    Érdekes módon ez az írás ugyan az nap jelent meg, mit az ATV-INDEX riportja a youtube-on, https://www.youtube.com/watch?v=F1X7-zqNo5I
    Mind Frank Tibor cikke, mid Rónai Egon interjúja Róna Péterrel (mindkettőt „kötelező olvasmánynak” tenném), ugyan azokat a tüneteket, és kezelési lehetőségeket taglalja. Elmagyarázza, hogy a dolgok miért vannak így, lettek ilyenné, és hogy lehetne ebből a nyilvánvalóan bukásra vezető szabadesésből kilábalni. Mindkét esetben több évtizede Nyugaton élő, elismert közgazdász, egymástól függetlenül, megpróbált saját jószántából segíteni a rendszer változás után az újraéledő Magyar társadalomnak a bevált nyugati közgazdasági megoldásokkal és mindkettőt eltaszította magától a mindenkori magyar politikai vezetés, ideológiai beállítottságuktól függetlenül. Ezeknek a szakembereknek a tudását hasznosítani, tanítani kéne, mert tanácsaikat díjmentesen adják. Utóiratnak még annyit, hogy a youtube interjúnál jól látható a Magyarországon élő kérdező, naivitása, sokszor hibás hozzáállása, kérdésmegközelítése, és a nem egy hibás értékrendben felnőtt-élő válaszoló, tiszta érvelései. Erről szól Frank Tibor cikke is, ezét látszanak tehetetlennek a Magyarországon élő, szebbet, jobbat akaró emberek, mert meg sem mutatják nekik, hogy hogy lehetne-kellene egy társadalmat vezetni.

  • Orsós Elemér

    talalom
    2023 június 30
    7:04 de.

    „Ami a tehenet illeti: a magyarság – úgy általában és többségében semmivel sem önzőbb, mint bármely más náció. Ki kéne szabadulni a hamis sztereotípiák hálójából.”

    Maximálisan egyetértek!

  • „…. ne csak a tehén, a szomszéd is dögöljön meg”

    A baloldaliak, főleg a kommunisták, minden korban hajlamosak voltak politikai ellenfeleik fizikai megsemmisítésére. Közülük sokan, ha maguk ebben tevőlegesen nem is vettek részt, nem ellenezték az alkalmazott módszereket. Tették a hatalom, az ország irányításának megszerzése érdekében. 1948-ban sikerült nekik.

    Ennek a cikknek helye van a magyar kulturális élet palettáján, olvasva ki-ki eldöntheti, a leírtak hozzá közeliek, vagy taszítóak. Véleményt tükröz. Elfér a többi között. Mennyien tekintik sajátjuknak? A cikkíró szerint a meglátogatott ismerősei és barátai egyetértenek véleményével. Ez biztosan így van. Frank Tibor barátai és ismerősei ilyenek.

    2022. április 3-án kevesen voltak….

  • Tisztelt Frank Tibor úr!
    Egyetértve az Ön által leírtakkal, szeretném megosztani néhány saját gondolatomat, tapasztalatomat.
    1. Szavazatszámláló voltam a legutóbbi választáson egy közepes méretű, Budapest közeli, ellenzéki vezetésű városban. Nem tapasztaltam semmiféle csalást, manipulációt. A szavazók 60%-a a FIDESZ képviselőre szavazott. A „hol vannak a FIDESZ-re szavazók?” kérdésre keserű volt a tapasztalatom: itt közöttünk. Miért? Mert valóban nem volt megfelelős alternatíva. Az ellenzéket teljesen szétverték (önmaguk is rátettek erre egy lapáttal), megosztották. Nem volt egység, nem volt Orbánhoz mérhető karizmatikus „vezér”.
    Utólag (sőt én már akkor is) azt gondolom: nagy szerencse, hogy 2022-ben ez így alakult. Az ellenzék győzelme esetén ebben a nemzetközi és gazdasági helyzetben már bedarálták volna őket.
    2. Nagyon egyetértek azzal, hogy a magyarok hagyományosan apolitikusak. Az ok egyrészt a múlt, másrészt meg még nem elég rossz a magyaroknak (de már „jó” úton haladunk), harmadrészt a tudatlanság, az igénytelenség a valóság megismerése iránt.
    3. Nagyon igaz, hogy váltás után olyan erő és hatalom marad a FIDESZ birtokában, amivel még hosszú ideig uralhatják az országot, ezért abban hiszek, hogy belső ellentétek, belső harcok fogják előbb-utóbb szétrobbantani ezt a szemét hatalmat. Erre kell rásegíteni a leendő kormányoknak.
    4. Személyesen és a környezetemben nem tapasztalom a félelemet, nem látok retorziókat. Vannak még fórumok, ahol hangot adhatok véleményemnek. Bár hát mit számít VF véleménye egy 10 milliós tömegben? Feloldódik pillanatok alatt az ármányos tömegmédiában.

  • Szevasz Tibor!

    te vagy a srác, aki a blahán az újságot árulta a kocsik között, mint innováció?
    ha jól tévedek, akkor te vagy. olvastam könyvedet, példakép lehetsz a magyarok számára.
    most pedig a lényegről!
    lenne, sőt van is alternatíva, s nem más, mint a
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
    .
    írjál az elsopontradikalispontdemokratakkukac dzsímélponntkomra, és megkapod az eredeti anyagot!
    amúgy a kolozsvári szalonna bemutatkozunk rovatában 2016-ban megjelent, bár szerkesztve,
    .
    DE
    .
    nem teljesen kiherélve.
    ott is elolvashatod, azonban az eredetit javaslom.
    a magukat demokratikus ellenzéknek hazudó kollaboráns megélhetési gazemberek is úgy félnek tőlük, mint a tűztől, mert ha és amennyiben az valósul meg, amit ők javasolnak, abban az esetben sokan azok közül is mennek be életük végéig a böribe.
    .
    S BIZONY CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ A MEGOLDÁSA A HELYZETNBEK, AMIT A
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
    .
    JAVASOLNAK
    .
    még annyit hozzátennék, hogy a doktríner, kollaboráns liberálisok is nagy kerékkötők, mert belemennek abba a jogászkodásos csűrés csavarásba, ami mindent tönkretesz.
    mert a megoldás alapja például ez:
    .
    ELŐSZÖR IS HELYES KIINDULÓPONTOT KELL VÁLASZTANI, MERT HA NEM ÍGY TESZÜNK, AKKOR SZÜKSÉGSZERŰEN ROSSZ, TÉVES KÖVETKEZTETÉSRE JUTUNK!
    MEG KELL ÁLLAPODNUNK, ABBAN, ÉS KI IS KELL MONDANUNK, HOGY A CSUTI GECI 2010-BEN A VÁ
    LASZTÁSOKAT KÖVETŐEN MEGPUCCSOLTA A DEMOIKRATIKUS JOGÁLLAMOT MAGYARORSZÁGON!
    EBBŐL KÖVETKEZŐEN, AMI AZÓTA TÖRTÉNT NEM RÉSZE A DEMOKRATIKUS JOGÁLLAMI MAGYRORSZÁG TÖRTÉNELMÉNEK, AZAZ SZÜKSÉGKÉPPEN ILLEGITIM.
    ÉPPEN EZÉRT, VISSZA KELL TÉRNÜNK EGY MÉG DEMOKRATIKUS JOGÁLLAMI ÁLLAPOTHOZ, ÉS ABBÓL LEVEZETVE TUDJUK ÚJRA FELÉPÍTENI A DEMOKRATIKUS JOGÁLLAMOT MAGYRORSZÁGON, S MEGALAPÍTANI AZ
    .
    ÚJ MAGYRORSZÁGOT.
    .
    HA ÉS AMENNYIBEN ENNEK MEGFELELŐEN JÁRUNK EL, AKKOR NEM KERÜLÜNK ABBA A CSPDÁBA, AMIBE BELE AKARNAK MINKET KÉNYSZARÍTENI, S NEM LESZ SEMMILYEN AKADÁ
    LYA A VALÓDI RENDSZERVÁLTÁSNAK, AZ ORSZÁG RENDBETÉTELÉNEK.
    ÉPPEN EZÉRT EGY VÁLASZTÁSI SZÖVETSÉGET AJÁNLUNK. EBBEN MINDEN, A VALÓDI DEMOKRATIKUS JOGÁLLAMBAN GONDOLKODÓ EMBER, SZERVEZET RÉSZT VEHET,
    .
    DE
    .
    CSAK ÉS KIZÁRÓLAG A
    .
    RADIKÁLIS DEMOKMRATÁK
    .
    ÉGISZE ALATT.
    VAGY HA A NÉVVEL VAN GONDOTOK, AKKOR LEGYEM MARI NÉNI, VAGY BÁRMI MÁS A NÉV.
    .
    MIN DEZEK MELLETT MEGHIRDETEM ITT, ÉS MOST A
    .
    BIRKABŐ MOZGALMAT!
    .
    ENNEK ALAPJA MOLDOVA: A BIRKABŐL CÍMŰ KIS TÖRTÉNETE, AMIT MAJ E KOMMENT UTÁN BEMÁSOLOK IDE.
    .
    szóval Tibor, ha úgy gondolod, s van benned tenni akarás, szándék, és akarat, abban az esetben fogjunk össze ebben az ügyben és próbáljunk meg rendet tenni ennek a magát magyarnak valló csürhének a fejében!
    úgy gondolom igazán jót tenne nekik egy kis diktatúrája a demokráciának, mert az talán kibillentené őket abból a genetikus alattvaló, jobbágy létből, amit a máig létező magyar feudalizmusban élnek.
    .
    kíváncsi vagyok, van-e benned annyi, hogy érdemben reagálsz itt, vagy a megadott címen?
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • BIRKABŐR

    Előrenyújtott nyakú tevéken idegenlégiósok vágtatnak a sivatagban, egy csapat tuareget üldöznek, akik a szabadságukat féltve elmenekültek régi sátraikból.
    Az ellenállás mételyét gerjesztik a törzsek között, mindenképpen meg kell törni lázadó szellemüket.
    Az üldözők mind közelebb nyomulnak, előbb csak a menekülők nyomai látszanak, aztán eldobott takaróik, vizestömlőik, végül hosszú órák után feltűnnek a fehér burnuszos alakok is.
    A siker közelsége még nagyobb erőfeszítésre készteti a légiósokat.
    A távolság méterről méterre csökken, a menekülés mind reménytelenebb, az oázis már elérhetetlen – ha van egyáltalán.
    A harcban edzett tuaregek belátják, hogy nincs esélyük többé, és most jön az a jelenet, amiért elmesélem az egészet!
    A szabadcsapat megáll a homokdombok takarásában, a forró szél lengeti a rongyaikat, és a nyeregtáskából elővesznek valamit – távolról nem látni, hogy mit, leteszik földre és ráállnak.
    – Mit csinálnak? – kérdezi a tuaregüldözésben még kevésbé járatos katona.
    – Tudnod kell – okítja őt tapasztalt társa -, hogy ha egy tuareg úgy érzi, hogy reménytelen helyzetbe került, akkor nem menekül tovább, hanem a nyeregtáskájából előszed egy birkabőrt, melyet mindig magával hord, rááll, és megesküszik, hogy többé nem kér, és nem ad kegyelmet.
    És a légió rohamra indul.
    Ennyi az egész jelent, talán egy fél oldalt sem tesz ki egy könyvben,
    .
    DE
    .
    hidd el, sokat tanulhatunk a tuaregek példájából.
    Mert ugye te is látod, a sakálok légiója mivé nőtte ki magát, és első győztes csatái után, már hajtja a vágy, hogy még inkább, lehetőleg mindenre kiterjessze hatalmát, és csak úgy mellesleg még több zsákmányban reménykedik! A sakálok légiója telhetetlen, az életünket felzabáló szörnyeteg, mely minden értéket, emberit el akar pusztítani, mely nekünk oly fontos.
    Menekülnünk kellett előle, elhagytuk régi sátrainkat, eldobáltuk életünk kis komfortjait, gyermekeink szeretteink kényszerültek elhagyni otthonukat.
    Lefoszlott rólunk az önbecsülés burnusza, a mosoly, amely elviselhetővé tette életünket.
    Megtapasztaltuk, hogy a félelem menekülés közben csak tovább növekszik.
    Egy nap – és ez a nap már eljött, s most itt van – be kell látnunk, bár elfáradtunk,
    .
    DE
    .
    maradt még erőnk a csatára a sakálok ellen.
    Megfordulunk, az önérzetünket bántaná, ha hátulról sújtana le ránk az ellenség.
    Bevárjuk őket, míg arcukból ki nem világít szemük fehérje.
    Az, az aljas tekintet, amit ma itt, és most a világ is láthat, a gyilkosok, népnyúzó, magukat királynak, sérthetetlen uralkodónak, felsőbbrendűnek képzelők szeme fehérje látszik, mutatkozik meg a maga valójában.
    Vedd hát elő a birkabőrödet a nyeregtáskádból, állj rá velünk együtt, és ne adj többé kíméletet ezeknek a sakálhordáknak!
    Ócska vacak holmi ez a birkabőr, talán már a moly is beleesett, csak neked fontos, mert élő szabadsággal takar be egy talpalatnyit abból a földből, amelyet a sakálok légiója birtokba akar venni.
    Jól választottad ki a méretet: egy birkabőr éppen akkora, hogy ha ráállsz, minden sarkát elérheted kinyújtott kezeddel, és harcostársaid karnyújtásnyira lesznek tőled.
    Ha ráállsz, akkor, ha csak egyhüvelyknyivel is,
    .
    DE
    .
    magasabbra kerülsz, jobban látsz, és téged is jobban látnak.
    A sakálok légiója már felsorakozott, a kürtöseik újra fújják teli tüdőből a kürtöket, készülnek, uszítanak a véres harcra.
    Egyelőre még kerülik a nyílt harcot, lapítanak – hisz valójában gyávák, rettegnek tőlünk – ezért alattomos bekerítéssel próbálkoznak.
    Ám mi tudjuk, eljött az idő, elővesszük a birkabőrt, amit a nyeregtáskánkban hordunk.
    Megéreztük a pillanatot, a megfelelő időben állunk rá, ahogy illik a méltóságunkhoz!
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK

  • elolvastam a kommenteket, s tetten érhetők köztük azok a fasiszta menekült férgek, akik 56 után, mikor nem sikerült a nyilas restauráció, elmenekültek nyugatra, s ott folytatták továb az undorító életüket. persze ők is kommentelhetnek, bár nem értem, minek?
    ok, legalább látjuk, még vanna sajnos, még nem távoztak el az örök vadászmezőkre, s még rombolnak ahol tudnak.amolyan
    .
    nem szart a kútba, csak mellé, aztán belelökte
    .
    stílusban élik nyomorult, értelmetlen életüket.
    kérdeném, minek?
    nem kéne már eltávozni? mondjuk innen, s az otthonuk magányában nyomorogni, s álmodozni tovább a régvolt nyila, hitleri időkről.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok
    .
    .
    Ps.:
    mielőtt bármelyik féreg nekem ugrana, két dolgot elmondok
    az első, hogy istenüket a csuti gecit a stumpf istvánon keresztül, mint vején keresztül, a szoci utolsó belügyminisztere Horváth István védte be. tele is volt a pofája a csuti geci mai feleségének, akkor még vőlegénye „hőstetteivel”, mert azt mondta, ha letartóztatják, a Horváth azonnal intézkedik, s el kell engedi a csuti gecit.
    .
    a második, hogy engem viszont a Kádár villánál tartóztattak le, s vittek be onnan a testőrök
    .
    azt gondolom, a kettő között van egy kis különbség

  • Orsós Elemér

    warrior
    2023 július 1
    3:33 de.

    „2022. április 3-án kevesen voltak…”

    Ez a keserű lényeg, meg a tárgyilagos önkritika teljes hiánya! Fejétől bűzlik a szomszéd tehene! 12 egymásra elfecsérelt tétlen év alatt már bőven lehetett volna valami hatásos választási ellenfegyvert kiokoskodni a fidesznek gyártott választási öntörvény kijátszására és milyen kéjes lett volna teszemazt a saját biofegyvereiket ellenük fordítva nyerni!

  • warrior!

    „A baloldaliak, főleg a kommunisták, minden korban hajlamosak voltak politikai ellenfeleik fizikai megsemmisítésére.” – írod.

    Nohát: Auschwitz mindent visz!!!! „Oszt” ezt azért mégsem Sztálin csinálta. Vagy igen? (Mert a Gulág ismereteim szerint nem működtetett ipari méretű emberirtásra beüzemeltetett gázkamrákat. És nagyon kérlek, ne vond le ebből azt a következtetést, hogy én Sztálint nem tartom bűnösnek; az emberölés az emberölés.) Bár ami azt illeti, Dolfiék is szocialistának hívták magukat; n e m z e t i szocialistának. Ezért aztán a logikád szerint Hitler is baloldali volt.(?) „Oszt jó napot!”

  • Succubus Lilith

    SzundiMandi 2023 június 30 11:44 de.

    “VAjon mikor fogja viktorunk behivni putyin elvtársat egy kis rendrakásra?”

    Nem tudom nem eszrevenni a tipikus kommunista mentalitast. „Vadold az ellensegedet azzal, amit te csinalsz, vagy akarsz csinalni.”
    Gondolkodtal mar azon, hogy “Viktorodnak” miert is kene 2/3 mellett behivni Putyin Atyuskat rendet csinalni, oda, ahol rend van?

    .
    Judith Kopacsi Gelberger 2023 június 30 12:56 du.

    “Furcsa is volt megszokni, hogy Kanadában például mennyire természetes segiteni az ujjonnan érkezöknek.”

    Valoban, az allam segit. Ha belefutsz egy olyan magyarba, aki segitokesz, akkor meg szerencsesebb vagy.
    De amikor en jottem az 56-os magyaroktol csak utalatot kaptam, a tobbi, velem nagyjabol egyidovel jottel egyutt. Masok meg jobban utaltak minket, mert “minek hordjak be ezeket, nekunk sincs munkank” jelszoban vegulis volt valami. Azota is van.

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 június 30
    11:44 de.

    „Ráadásul ott van egyedüli alternativának a másik dicső KISZ titkár EU kompatibilis feleségestül, aki alig várja, hogy ott folytassa ahol esetleg a viktor abbahagyja.”

    Tisztelettel és komolyan kérdem, mi okozta Nálad ezt a hirtelen jött pálfordulás-szerű felismerést, mely szerintem is telitalálat?

  • Miklós bá’
    2023 július 1
    1:59 du.

    Auschwitz áldozatainak túlnyomó többsége nem politikai ellenfél. Ott és más táborokban népirtás folyt. Ennyit illene tudni.

    A magyar jobboldal szélsőségesei közül a nyilasok (mint politikai párt) szintén irtották fizikailag politikai ellenfeleiket, miközben faji alapon népirtásban is részt vettek.

    Mondandód gyűlölet vezérelt, hiányzik belőle a tudás. De vélemény, ami (ma) szintén elmegy a többi között, nyíltan hangoztathatod.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ti hazátlan, hazaárulók!

    Még mindig itt gumiztok a semmin, a saját tehetetlenségeteken…
    Nevetségesek vagytok, ill. tehetségtelenek, mert ha szorult volna a fajtátokba némi ész és tehetség, akkor az idegenből kapott dollárokkal és mocskos nyugat „erkölcsi” és fizikai támogatásával már régen leválthattátok volna az un. „Orbán rezsimet”! De hát akik még mindig csak egy Gyurcsánynál tartanak, azoktól ugyan mit lehet várni?! Semmit. Ennyi. Meg ennyi: „Európa az összeomlás szélén áll. Magyarország az utolsó védőbástya, ahonnan elindulhat Európa visszaszerzése, egy új rekonkviszta – szögezte le Massimiliano Ferrari geopolitikai elemző a Centro Studi Macchiavelli agytröszt „Magyarország – az európai lázadó” című eseményén” Olvassátok el a Magyar Nemzet 2023.07.01.-i írását…

  • Igazan sirhattok ti mind a pufalykasok mert nem fogadtatok el a mar negyszertett ajalnlatomat az ingyen Cubaba, Venzuelaba vagy Eszak Koreba valo egy-iranyu utazast.
    Igen, ingyenest igertem, csupan a Passportatokat kertem cserebe.

    Ugy hat csak szenevednetek kell Magyarorszagon, vagy barhol is bujkalnatok, de eleteteket ottan kell toltenetek a vegig !!!!

    Remel elvezitek azt, vagy sirtok a vegig?

  • Bár előre látom, kár etetni a fasizmust kedvelő troll-kommandót ….

    Lilike ….denehéz is észrevenni, hogy évek óta folyamatosan a KISZ rovatos bajerzsóti idióta közhelyeit szajkózód ….

    Elemérke … milyen pálfordulásről beszélsz? Nyugodtan utánnanézhecc (idézheccis) mindig is azt hangoztattam, hogy a két jó KISZ-titkár puccsolta meg a gyerekcipőben járó, sajnos csak kezdetleges demokráciát kis hazánkban úgy vagy 20 éve. Ezek az ikertornyok már akkor együtt vadásztak. Feri pont olyan ellenzéki mint az Atv 🙂 Vagy pont olyan antirasszista demokrata mint te!

    Jurásek Sebike ….. természetesen hazátlan hazaárulóság nem elolvasni a mindig korrekt hazai pravdát, főleg hogy Massimiliano Ferrari a viláhires geopolitikai elemző a Centro Studi Macchiavelli :))) agytröszt-től osztja meg vlagyimir vlagyimirovics inspirálta gondolatait a magyar értelmiséggel ezen a nemzetközileg is hatalmasra értékelt konferencián ….

    Ugyanis minden kanadai igaz magyarnak tudnia kell: „Európa az összeomlás szélén áll. Magyarország az utolsó védőbástya, ahonnan elindulhat Európa visszaszerzése”. :)))

    Tehát lilike, rodejócska valamint a sok fideSS hivő és kanadát utálló bocskai mentés léhűtő – irány haza de azonnal!

  • Halihóóó!

    Csak egy kis videós illusztráció Tibor remek cikkéhez és Jurásek Fábián Sebestyén önmagáért beszélő kommentjéhez.

    Lassan de biztosan érik már a várvavárt agressziv fasizmus tündérországban, persze jópáran meg is dolgoznak érte:
    https://www.youtube.com/watch?v=ZqlINJ-Fq80&t=364s

  • Succubus Lilith

    Abramovics 2023 július 1 7:40 de.

    S BIZONY CSAK ÉS KIZÁRÓLAG AZ A MEGOLDÁSA A HELYZETNBEK, AMIT A RADIKÁLIS DEMOKRATÁK JAVASOLNAK

    “… úgy gondolom igazán jót tenne nekik egy kis diktatúrája a demokráciának…”

    Tehat a “radikalis demokratak” tomeggyilkossagot es az amugy sem letezo demokracia felfuggeszteset tartjak megoldasnak. Mas szavakkal (es ha lehet hinni a mar-mar elmebetegseget sejteto kijelentesekbol) az orbani diktaturat felvaltja majd a “radikalis demokratak” diktaturaja. Tehat szerinted az egyik diktaturabol a masik diktaturaba valo atugras valamifele rejtelyes modon jol jon azoknak, akiknek semmifele diktatura nem hianyzik, csak szeretnenek szabadon es jol elni. Furcsa logikad van. (No es persze akkor nem emlitettem meg, hogy a Magyarszagon valtozatlanul megrendezik 4 evenkent a valasztasokat. Aki pedig nyer minden demokratikusnak hazudott orszagban diktatorikusan kormanyoz, sajat elgondolasa alapjan, es nem ker tanacsot a hozzank hasonloktol.)

    Es te, aki voltal, vagy es leszel Abramovics komolyan azt hiszed, hogy erre a “megoldasra” szeles tomegek fognak csatlakozni hozzad, mikozben halvany gozuk sincs mibol fognak az uj diktaturaban megelni.
    Mert meg ha lenne valami otleted a gazdasagi vonalon, hogyan fejlesztened az ipart, a mezogazdasagot, a turizmust (ez utobbirol inkabb ne is gondolkodj mert nem tul sok turista kivancsi “radikalis demokratak diktaturajara”), mi legyen az oktatassal, honvedseggel, egeszseguggyel… de semmi… csak ures blah-blah holmi diktatorikus radikalis demokraciarol.

    Kezet foghatsz Bendeguz testverrel.

  • Succubus Lilith

    Miklós bá’ 2023 július 1 1:59 du.

    “Bár ami azt illeti, Dolfiék is szocialistának hívták magukat; n e m z e t i szocialistának. Ezért aztán a logikád szerint Hitler is baloldali volt.(?)”

    Kedves Druszam!

    Nem tudom hagy eves vagy, de gondolom tul a 60-on, tehat remelem elmondhatom, hogy hala a jo Istennek, igy az eleted vegefele mar kezdesz rajonni alapveto dolgokra. Valoban, a nemzeti szocialista is szocialista.

    Hogy Hitler baloldali lett volna az egyhe tulzas, mert egy demokratikusnak hazudott rendszerben (hivjuk inkabb alkotmanyos koztarsasagnak) a parlamentben ket fo szarny szokott lenni.
    Az egyik a liberalis, ami a vallas es hagyomany-gyulolo emberkek gyulekezete megspekelve rendesen tarsadalom-mernokokkel, a masik oldalon pedig vannak a vallasos, hagyomanytisztelo emberek.
    Ez termeszetesen sokkal komplikaltabb, de eredetileg Angliaban (v. Frankhonban) igy lett elintezve. A “bal oldalon” ultek a libbantak, tehat az a szohasznalat alakult ki, hogy a “demokratikus bal” egyenlo a liberalisokkal, mig a “demokratikus jobb” a vallasos, a feudalista rendszerbol is merito emberkekbol allt.
    E ketto csak abban egyezett meg, hogy “demokratikusan” vezetik az orszagot, azaz mindket fel a nemletezo demokracia elkotelezettje volt.
    Am egyszercsak feltunt Allah egen az egyre erosodo “polgari reteg”, amely mellesleg globalista almokat is szovogetett, es bizony ehhez kellett nekik valamifele szeles tomeg (csocselek, csurhe), akiket felrevezethetnek es akiket hasznalhato idiotaknak hivnak. Joggal.
    Namost, nem megyek bele abba, hogy kik a hasznalhato idiotak, es mi a neve a “polgari retegnek”, a lenyeg csupan az, hogy kellett nehany bator eszme, ami a hasznalhato idiotakat mozgekonnya teszi, es akik az addigra ugy-ahogy megszilardult al-demokratikus rendszert idovel megszunteti. Eme bator eszmekbol taplalkozo mozgalmak mind anti-demokratikusak alapertelmezesukbol kifolyolag, tehat a kerdesedre a valasz az, hogy: Hitler nem volt baloldali. Se jobboldali. O antidemokratikus volt.
    No es: Szivesen! (A tortenelem leckeert.)

  • Succubus Lilith

    Jurásek Fábián Sebestyén 2023 július 3 4:24 de.

    “Ti hazátlan, hazaárulók!”

    Hmmm… Ez furcsa.

    ““ Nevetségesek vagytok, ill. tehetségtelenek, mert ha szorult volna a fajtátokba némi ész és tehetség, akkor az idegenből kapott dollárokkal és mocskos nyugat „erkölcsi” és fizikai támogatásával már régen leválthattátok volna az un. „Orbán rezsimet”! ””

    Mi a fajtajuk?

    ““ „Európa az összeomlás szélén áll. Magyarország az utolsó védőbástya, ahonnan elindulhat Európa visszaszerzése, egy új rekonkviszta – szögezte le Massimiliano Ferrari… ””

    Ez talan kicsit felertekeli Magyarorszagot. De az osszeomlas az igaz.

  • Kálmán Tamás

    Sajnos igen kevesen olvassák ezt a médiát is, ahogy az(USA) Népszavát. A magyar emberek többségét nem érdekli a politika, és az sem igazán érdekli- legfeljebb néhány órára- hogy külföldről hogyan látják a magyar lakosság hogy létét, és azt a demokráciát, amit az 1988-asok ígértek !!! Ennek okán – a magam részéről- szívesen olvasok külföldi kommenteket(Bild, BBC, l’Unita, néha l’Humanité..stb), de meg kell jegyeznem, hogy ezek sem tudnak mást, mint az itthoni médiák magyarázói. Csak a TV-k vitaműsorait nézve azok az állandó résztvevők olyan (többnyire saját) véleménnyel próbálják a nézőket egy egy téma irányába befolyásolni, ami messze van a független újságírás elmélettől !!! Igen sajnálatos, hogy nincs olyan média felület, ami az EU hivatalos közleménye lehetne egy-egy miniszterelnöki beszólással szemben !!!

  • Tóth Iszván

    Sajnos minden szó szerint így igaz. Azoktól, akik az ellenzéket hibáztatják a legkisebb mértékben is, (mint Hont például) csak annyit kérdeznék: Hátrakötött kézzel mennyi idő alatt ússzák a 100 métert?

  • Succubus Lilith

    Kálmán Tamás 2023 július 4 9:12 de.

    „Ennek okán – a magam részéről- szívesen olvasok külföldi kommenteket(Bild, BBC, l’Unita, néha l’Humanité..stb)…”
    „… Igen sajnálatos, hogy nincs olyan média felület, ami az EU hivatalos közleménye lehetne egy-egy miniszterelnöki beszólással szemben !!!”

    Ajanlanam a nyugat altal finanszirozott magyar ellenzeki ujsagokat, de lathatoan nem ismered oket, es ha eddig nem fedezted fel oket, akkor kar is veluk foglalkoznod.

    .
    SzundiMandi 2023 július 3 1:06 du.

    Neked tetszett ez a video? Mert en most keresem a szavakat a meglepetestol.

    Eddig is tudtam, hogy a magyar „ellenzeki” sajto munkatarsai nem allnak a hivatasuk magaslatan (hazudni se tudnak rendesen) de ez az urge, barmi is a neve, messze elviszi a palmat az osszes elmebeteg kozott.
    Hogy lehet ilyen kerdest feltenni az embereknek???
    De meg ha szandekos provokacionak is volt szanva, akkor sem nagyon meglepo, hogy mindenki elkuldte a …ba.

  • Succubus Lilith

    BENDEGUZ 2023 július 3 11:45 de.

    “Igazan sirhattok ti mind a pufalykasok mert nem fogadtatok el a mar negyszertett ajalnlatomat az ingyen Cubaba, Venzuelaba vagy Eszak Koreba valo egy-iranyu utazast. Igen, ingyenest igertem, csupan a Passportatokat kertem cserebe.”

    Oroszorszagba is fizeted az utat? Ha igen, majd onnan elkuldom neked a kanadai utlevelet. De ha ilyen jol megy neked, elkuldheted azt is amire a magyar elvtarsak nem tartottak igenyt eddig. Remelem ez rug par szazezer dollarra. Csak addig kuldd, amig er valamicsket. 😊

    .
    SzundiMandi 2023 július 3 11:52 de.

    “Tehát lilike, rodejócska valamint a sok fideSS hivő és kanadát utálló bocskai mentés léhűtő – irány haza de azonnal!”

    Koszi a kedves meghivast, ilyen szepen meg nem invitaltak sehova engem. De epp itt irtam fentebb a milliardos Bendeguz testvernek, hogy jol jonne parszazezer dollar a koltozeshez.

    Persze ha lenne penzem nem oda mennek ahol leginkabb varhato a kovetkezo nagy haboru lezajlasa, hanem szep messze onnan, a kies Artibasba. Meses hely, kedves emberekkel, ahol a fiuk fiuk, a lanyok lanyok, szivarvany csak eso utan van, es ugy altalaban beken hagyjak az embereket. Arrol nem is beszelve hogy ez egy pecazo Paradicsom. 😊

  • Kálmán Tamás
    2023 július 4
    9:12 de.

    az € az nem egy diktatúra{???} hogy hivatalos álláspontja lehessen, € létrehozásának sem az volt oka, hogy demokrácia legyen, hanem hogy egyben lehessen rángatni az egész kontinenst egy bizonyos érdekszféra érdekeinek mindenáron való megvalósítására {eddig követhető?}
    ez a bizonyos érdekszféra messze nem a unió érdekeit követi hanem tereli -kancsukával- abba az irányba amerre neki jólesik és akkor az a hejzet lakul ki mint amiről itt szónak kellene esnie…
    most elérkezett a pillanat, amikor a Mennyei Birodalom újabb és már régen utált kioktatására utazni akaró Borrell-t nem fogaggya, és nem is indokolja és szerte a világban ugyanennek a jelei mutatkoznak a haknizó € korifeusok tapasztalatai mindenfelé a Z€ ban is ébredeznek sokan és egyre többen a soha senki által meg nem választott brüsszeli banda tettei vérért kiáltanak

  • SzundiMandi
    2023 július 3
    1:06 du.

    megnéztem!!! képzeld!
    ez a demokrácia igazi arca, hogy az a kopasz ürge (innen 6000 km-ről ne várd hogy ismerjem) mit akar az nem derül ki a rövid kabaréból, de jót röhögtem rajta mert ha ő nem tudja, akkor miért kérdezi a többieket akik éppen mással vannak elfoglalva

    hogy fel is borították? az hab a tortán mondd Mandika miközben szundizol nem szokott ojan rémálmod lenni miszerint –ha van nektek ojanotok?– ideológiátok a kóbor kutyákat sem érdeklik!

    lehet hogy ők ismerik? és azért?

  • warrior!

    Egy dologban igazad van: gyűlölöm a nácit, a fasisztát, a nácizmust, a fasizmust. „Oszt jó napot!”

    Succubus Lílíth!

    warriornak írtam: „Ezért aztán a logikád szerint Hitler is baloldali volt.(?)” – Szövegértés? Már bocs’!!! warrior logikája nem az enyém! Egyébként pedig köszönöm a félreértelmezésből következő kioktatást.

  • Hat bar-ki-is lehetne ez a Frank Tibor, vagy Tobor Frank, amit senki nem volt kepes ki-igazitani engem arra vonatkozoan, de meglatasai igen szelszosegesek, sot egyoldaluak.

    Na de nem csoda, amikor Eszak Koreai tapasztalatai alapajan ohajtkozik meg a szomszed tenere vonatkozoan is.

    Az valojaban remenyteljes lehetne az ottani magyaroknak.

    A Ms.Kopacsi megjegyzesere vonatkzoan, emlekeztembe hozta a Finnek estet, amikor a haboru utan, az „Armistic” alapjan kenyeszritve lettek feladni Finn-Kareliat Sztalin elvtarsatok szamara.

    A negy millios Finn orszag befogadta mind Karelai menekulo testvereiket, s a negy millio finn onkentesen feladta jovedlemenek es tulajdonaik 10%-at, hogy minden menekulo 400 ezer Kareliai testveruknek egyenlo korulmenyek kotzott lehetet eletuk.
    A Voros Hadsereg csak lakatlan teruletet foglalt-el.
    De minden Kareliai szbad hazat es egyenlo eletkorulmenyeket kapott.
    Vajon hany Magyar lenne hajlando azt kovetni?????

  • Succubus Lilith

    Jaj, gyerekek! De jot rohogtem! Nem masolom ide a cikk link-jet mert valoszinu nem elegge korrekt politikailag, de ez a szoveg minden penzt meger (es az affirmative action-rol van szo valakik kapcsan).

    When asked at a public forum to explain why he left his major of engineering, Craig spilled the beans. “My mid-term grades were really the reason, a C, two Ds, and an F. That is how I ended up majoring in Sociology.”

    Le is forditottam nektek:

    Amikor egy nyilvános fórumon arra kérték, hogy magyarázza el, miért hagyta ott a mérnöki szakot, Craig kitálalt. „A félévközi jegyeim voltak az igazi ok: egy hármas, két kettes és egy egyes, így kerültem végül a szociológia szakra”.

    Tehat ha tok hulye vagy az igazi tudomanyokhoz, akkor kivalo muciologus lesz beloled. 🙂

  • Succubus Lilith

    Ródeo11 2023 július 5 12:50 de.

    „… € létrehozásának sem az volt oka, hogy demokrácia legyen…”

    Igen, de az akkor volt. Tudod, amikor ha’zat veszel es megkapod a mortgage-ot 3 %-ra, aztan valami furcsa modon az a kamatlab felkuszik akar 10 %-ig ha mar majd szetpukkan a lufi.

    De van jo oldala is az EU-nak. Felfedeztek az ertekeiket. Korabban ilyenek nem voltak, csak siman csaltak, loptak, sikkasztottak a politikusok mindenfele ertek nelkul.
    Viszont ma mar a korrupcio is ertek, tehat van haladas.

    .
    Miklós bá’ 2023 július 5 6:11 de.

    Kedves Druszam!

    Az alabbi mondatodat nehez nem ugy ertelmezni, hogy szerinted Hitler nem bal, hanem jobboldali volt.

    ” Ezért aztán a logikád szerint Hitler is baloldali volt.(?) ”

    De nyugodtan ird meg, hogy szerinted a demokratikus platform melyik oldalan allt Hitler.

  • van itt ez a nőnemű, magát démonnak tartó lilike, aki oly undorító – minden tekintetben, s megengedem magamnak azt a kijelentést is, hogy tán férfi még nem izélte meg, hisz ocsmánysága okán még bottal, messziről se nagyon piszkálná senki – aki arra vágyakozik, hogy alvó férfiakat próbál szexuális aktusra bírni, ez a
    .
    SUCRIBUGRIS LILLIKETH
    .
    teli pofával röfögi a disznóólból a butaságait, amikhez csak egy kis megjegyzés, s ettől fogva abramovics bácsi ahogy eleddig, eztán is negligálja eme ocsmány, nem emberi lénynek mondható izét, vagy bigyót:
    .
    NEM MINDEGY, HOGY AZ OKOS – JELEN ESETBEN ÉN – HÜLYÉSKEDIK, VAGY A HÜLYE – MINDEN ESETBEN A SUCRIBUGRI LILLIKETH AZ! – OKOSKODIK
    .
    aki oly és annyira fogyatékos, hogy egy leírt szövegben található, ironikus, ám mindemellett pozitív megjegyzést képtelen értelmezni, avagy undorító csuti gecista mód azonnal szövegkörnyezetéből kiragadva, a saját butasága, primitívsége által félremagyarázza azt, azzal egy normális, értelmes, felnőtt, önálló értelemmel bíró embernek semmi dolga.
    ráadásul saját bevallása szerint sem ember, így a fenti állításom hatványozottan érvényes az ilyen izék, vagy bigyók esetében.
    úgyhogy te szerencsétlen, kit férfi a nemi szervével még nem illetett, hisz undorító vagy, most elbúcsúzik abramovics bácsi tőled, mert abramovics bácsi jó ember, s még az izékkel, vagy bigyókkal is normálisan bánik, ameddig ahhoz úri kedve van, s egy barátságos menj vissza a disznóólba te sertés, ahová való vaggyal visszaenged oda
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Orsós Elemér

    Kár, hogy az előző cikk a végső hozzászólásom nélkül bezáródott, mert szívesen megkérdeztem volna jó Bendegúzunktól, hogy az USA eddigi 50 milliárdos(vagy több) és az EU-ra kényszerített szintén 50 milliárdos(vagy több) kezdeti békesegélye nélkül, szerinte most milyen pocsolyában vergődne és ki fogja ezeket a rombolásra finaszírozott éltető segélyeket majd kamatostul visszafizetni!? Ja és ki kinek?

  • Orsós Elemér

    Kálmán Tamás
    2023 július 4
    9:12 de.

    Valóban sajnálatos, hogy a buta magyarországi prosztók méltatlanul mellőzik a migrációban senyvedő, szélsőbal rétegnek erősen véleményszelektált Amerikai Népszavát, amit ráadásul egy magyaroszági vallási szektából risztelési elégedetlensége miatt kiutált -ezért erősen sértődött és magyarellenesé vált, ám most már a kinti elvárások teljesítéséért jól megfizetett- újság- és közíró vezet!

  • abramovics
    2023 július 6
    2:05 de.

    Vedd már észre hogy az illető nick alatt is a Rodeo nick alatt leleddző akárki van.

    Egyrészt figyeld a stílus-jegyeket az ömlengéseikben, de ami az érdekesebb, amikor valami miatt Rodeo eltűnt innen hetekre, a Lilike is megszűnt.

    Régebben is csinált már hasonlót ez a Rodeo, akkor valami „Drdr” vagy hasonló másod-nevet kreált magának, mert kezdte nem bírni itten a gyűrődést.

    Vagyishogy sajátmagával társalog itt. Vetíti a f@szságait.

  • Miklós bá’
    2023 július 5
    6:11 de.

    Ezek a bűdös kis náci ágensek itt élik az életüket.
    Nem értem Christ, miért tűri.

  • Orsós Elemér

    Orsós Elemér
    2023 július 6
    2:03 du.
    Ja és majd elfeledtem mondani, hogy arról az Ukrajnáról van szó ahol tavaly áprilisban az újukrán Zelenszkij generálkappelmaister felelőtlenül majdnem aláírt egy békemegállapodást, de szerencsére még időben figyelmeztették atlanti gyámolítói annak betarthatatlanságára, amit aztán okosan meg is fogadott és azóta is hősiesen visszatartja magát attól és veri délceg mellét, valamint a pénzt, paripát és fegyvert követelő asztalt az utolsó ukránig. De ez viszont még mind semmi, mert a mézesléppel beetetett EU cytizen még mindig nem jött rá, hogy ők lesznek majd az újjáépítési adókkal megfejve, alaposan legatyásodva a béke- és jelzáloghitel öröktörlesztői, amit a rafinált új ingatlan tulajdonosok vagy vesztesek bankja adott nekik. A kis naivak még mindig nem jöttek rá, hogy a szemük láttára folyik Európa elrablása és az acsarkodásra ítélt szlávok csak megtévesztő mellékszereplők!

    https://rtl.hu/kulfold/2022/06/16/beke-orosz-ukran-targyalas-megakad

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2023 július 3
    11:52 de.

    Bocsánat ha összetévesztettelek volna! Mellesleg valójában csak egy igazi puccs volt, mégpedig 2004-ben mikoris az SZDSZ-MSZP kormány miniszterelnökét egy erős felindulása miatti kontrolálatlan freudi elszólása okán -ami még ráadásul pofátlanul igaz is volt- a karrierista sportminisztere ügyesen intrikálva kiutáltatta, pedig lehet, hogy a vesztét okozó -korruptnak vádolt- Csillag István gazdasági miniszter nélkül sikeres is lehetett volna, ám a hatalom- és pénzéhes koaliciós akarnok mini SZDSZ foggal-körömmel ragaszkodott hozzá és ezért az általuk kezdeményezett bizalmatlansági indítvány hatására a jóval erősebb partner érthetetlen okok miatt úgy lefeküdt nekik mint egy fürdős kéjipari alkalmazott, az újdonsült ifjonc miniszterelnök meg bátran gyúrhatott a leendő hazugságbeszédének igazolására, ami szép lassan mára a parlamentből való kiesésűket eredményezheti! Hát megérte?

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2023 július 5
    4:17 du.

    „A Marshal Plan nem tett senkit az elekpzelt 51-ik orszagodda!!!!
    Mind boldog, szabad es sikeres tarsdalmakka valtak a haboru utan, s ki tette azt? Az aki legyozte oket a haboruban amit kezdtek.”

    Te direkt adod a lovat alám? Csak hasonlítsd össze aelfogulatlanul a mai Németország Marshall segéllyel megáldott nyugati és az attól mentes keleti országrészek népének élet- és önvédelmi ösztöneit és rájössz, hogy kik estek át jóval nagyobb agymosáson!

  • Succubus Lilith

    abramovics 2023 július 6 2:05 de.

    Koszi, hogy elarultad hogy okos vagy.

    Az meg hogy ferfi engem meg nem illetett a nemiszervevel elsosorban nem a kinezetemnek koszonheto, hanem annak, hogy nekem is ferfi nemiszervem van, es hatarozottan csak a holgyek erdekelnek. 🙂

    A Succubus Lilith nevet akkor vettem fel, amikor a Geyza gyanussa valt, hogy az igazi Succubus adja neki a hireket az orosz-ukran haborurol, es azota megtartottam. Tehat a Geyzat kell hibaztatnod.

    Ugyanakkor nem eleg okosnak lenni, jobb lenne ha bolcs lennel. A bolcs ember ugyanis nem habzik, hanem egyszeruen valaszol egy egyszeru kerdesre: Ird meg, hogy szerinted a demokratikus platform melyik oldalan allt Hitler?

    Ha megse menne keress fel egy pszihiatert. 🙂

  • Succubus Lilith

    Orsós Elemér 2023 július 6 2:03 du.

    „… az USA eddigi 50 milliárdos(vagy több) és az EU-ra kényszerített szintén 50 milliárdos(vagy több) kezdeti békesegélye…”

    Az EU 72 milliardnal, az USA 75 milliardnal tart (bevalottan) mikozben roppant erdekes modon az Ukrajnanak szant fegyverek egyre romantikusabb helyeken bukkannak elo a vilagon. Pl. az izraeli hatar kozeleben Sziriaban, vagy eppen a Frankhonban „tunteto” BLM, muszlim es kommunista csocselek kezeben. (Macron megprobalt kulon uton jarni.)

    De ha azt is szamitjuk, hogy az USA altal eddig adott tobb mint 75 milliardnak ugy kb. 60-70%-at mar odahaza elsikassztottak, akkor nem is olyan nagy az az osszeg. Lehet tan, hogy tobbek kozott ezert se all nyeresre az ukran – kiveve persze ha Bendeguz testver tudosit.

    „…és ki fogja ezeket a rombolásra finaszírozott éltető segélyeket majd kamatostul visszafizetni!? Ja és ki kinek?”

    Hogy kinek csak sejtem… valakiknek az USA-ban. Hogy kik fogjak visszafizetni? Hat az europai es eszak-amerikai dolgozo es kozeposztalybeli polgarok.
    Vagy talan koltoi kerdes volt? 🙂

  • Succubus Lilith

    Elnezest kerek a tevedesemert. Osszkevertem a Miklos ba es az abramovics elvtarsakat egy pillanatra.

  • SUCCUBUS LILITH; a mar lezART CIIKKEL TETT RAGALMAZSASARa;

    aKINEK SZUKSEGE VOLT AZ alvilag kiralynoje nev alatt bujkalni az akinek valoban „personality disorder” a problemaja !!!!!!

    A 7/4, 11;49 du soraira;

    Oroszba utazhatasz minden problemak nelkul, ugy MagyArbol mint Canadabol.
    De fizesd az utazasi koltsgeidet, s ne vard tollem azt, amig Putin war bond-jaiba teszed penzedet!!!!!

    Ne aggodj, a USA nem fog szet-esni semmire sem, a leheto legkivalobban unnepelte 247-ik szultesnapjat parnapja.
    S szabad nemzet lessz bar-mit is ohjatani valasztani a lakossaga!
    Na azt irigyelhetiktek am buszken !!!!!

    Az egyedulli nemzet ahova naponta ezrek es ezrek szoknek be meg eletuk leszkirozasaval.
    na vajon ki szokne be a ti aimadott diktaturaitokba????>?

    A tagadhatalan teny hogy a ti minden allitasaitok valotlan hazugsagok.
    Egyszeruen B S ek!!!!

    Betuzzem annak jelenteset magyarul ??????

    ELEMER: Mifele „EU-ra kenyszeritett 50 milliard”-rol , es „rombolarsra kenyszeritett” dolgokrol beszelsz????

    Kepes lennel valami ertelmet nyujtani allitasodon????????

    Ha a USA Ukrajnanak nyujtott onvedelmi seglyeire gondolsz, hat talan emlekezznel te is , s nem csak GEYZA, az u.n. Budapest Accord”-ra, amiben Kremlin es USA is garantalatak Ukrajna fuggetlenseget es onallosagat.

    Miert a Ti imadott Kremlini DOKTATOPROTOK NEM, HAJLANDO AZT BETARTANI?????

    A USA elismert kotelezettseget teljesiti segiteni Ukrajna fuggetlenseget es onallosagat.

    Vajon miert elrokcstelenseg neketek barmi nemzetkozi szerzodes betartasa?????

    Miert imadott Kremlini diktatortok hazugsaga amit tamogattok????

    Hazug a hazugot, velhetoen. Hm????????

    U.I.

    A ti szeretett Pekingi elvtarsaitok jelentte ki ma reggel, hogy nehany „rare-earth element”-ek exportalasat korlatozza a nyugat-ellenes celjaibol eredve.

    De mind az olcso es barszolga-munka termekeit exportalja vilagszerte, amin gazdagodik, de nem a dolgozo lakossaga.

  • Warrior
    7.2.7:00

    Csúsztatás mestere! Mai Wezéred receptje szerint próbálod bemesélni, hogy
    „a magyar jobboldal szélsőségesei, a nyilasok poliutikai alapon irtották politikai ellenfeleiket, miközben
    faji alapon népirtásban is résztvettek.”

    Ez a trükkös Fid SS megfogalmazás burkoltan azt állítja, hogy az 1944-45-ös, népirtást végülis a nyilasok csinálták.
    Sőt, az is mondja, hogy azok is csak a német megszállás égisze alatt és segedelmével valósították meg ezt…
    Ezt az idea-hadovát Orbán Viktor alul-művelt pártideológusotok igyekszik széjjel-hinteni, mégpedig az éppen cél-finisben tartó Horthy rendszer-restauráció jegyében, ama sötét szándékkal, hogy Lovastengerész bálványát ártatlan „istenbárányaként” hamisítsa bele a magyar krónikába…

    Pedig az igazság röviden annyi, hogy a népirtás 44-45-ben csak kulminált, hisz 1919-től az admirális kiépítette hatalmi rendszer minden ízében és kultuszában azon volt, hogy „efgy szép napon majd” megszabaduljon a Fővezér szerint* >megbízhatatlan< [sorolta: a politikai ellenlábas] zsidóktól, szociáldemokratáktól és szervezett munkásokat". Rendszerének negyed századát építette e fixa-ideája és lényege megvalósításra úgy, mint egy tölcsérpók a spirális csapdáját, mely rendszer végülis a népirtásba kellett torkoljon.

    Nem rajta múlott, hogy végül ő is belebukott…

    Warrior! Rossz az a megfogalmazásod, miszerint a népirtást a jobboldal szélsőségesei hajtották végre, hacsak a Horthysta állam dicső intézményeit, minisztérumait és hivatalait, illetvee magát a jobboldali álparlamentet és a fegyveres testületeit
    nem ide sorolod, mert ezek évek derekas rákészülésével vették ki részüket Horthy Miklós állítólagos megbízhatatlanjai kiirtásából. A nyilasok – bár nagyon igyekeztek – idő híján ebből a koncból "mindössze" 1%-ot mondhattak a magukénak, illetve a horthysta hatóságok már előbb mindenkit deportáltak

    Tehát a 13 éve hatalmon lévő mai – ki tudja, szélső ?-jobboldal a Horthy nosztalgiát ébresztve és élesztve, e százezrek gyilkosát Horthyt akarja rehabilitálni nemcsak a Magyarnemzet idevágó cikke, de az eltelt utóbbi 13 orbáni év intézkedései alapján is.
    `

    * Horthy 1919-es első Fővezéri napiparancsa egyik alpontja szerint, Hitler előtt egy évtizeddel!

  • LILITH 7/7 , 7;53 de

    A US vedelmi segely Ukrajnanak NEM keszpenz adomany, hanem a rAkatarakbol valo regi fegyverek madomanyozasa az Ukran szAbadsaG HARCOSOK SZMARA.

    lENNEL KEPES VALAMI ALATAMSZTAST NYUJTANI AZ „ELSIKKASZTAS”- ALLITASODON???

    A West bank-i elvtarsaid mind AK 37-eseket hASZNALNAK ES iSRAELT IS SCUD RAKETAKKAL TAMADJAK.

    kPETLEN LENNEL MEG AZT SEM FELFOGNI A NEMZETKOZI HIRJELNTESEKBOL ES VIDEOKBOL?????

    vAJON MIERT MINDEN ALLITASAID CSUPAN CSAK TOTAlis B.S. ek??????

  • Succubus Lilith

    Voronyezs 2023 július 7 1:55 du.

    Evekkel ezelott irtam mar egyszer, hogy milyen erdekes; pont azok a zsidok habzanak a legjobban Horthy ellen, akik Horthynak koszonhetik az eletuket.
    Muszaj allandoan szitanotok a zsidogyuloletet? Nem eleg ami van?

    .
    bendeguz 2023 július 7 2:00 du.

    Testverem, neked is talan erdemes lenne elmenned egy doktorbacsihoz. Tudod, amikor egy allitolagos zsidonak az ukran nacik szabadsagharcosok, ott valami komoly nagy baj van a fejecskeben.

    Arra meg talan kar is valaszolnom, hogy szerinted a raktarakban levo fegyvereket ingyen kapjak az ukran nacik. De hatha igy megerted, bar ketlem: Mondd mar meg te a Floridai Mocsarak Geniusza (a Karpatok Geniusza utan), hogy akkor mi a faszra ment el eddig 75 milliard dollar amit erre a haborura koltott az USA?
    Ha mar magyarul nem tudsz, talan megerted angolul:
    https://www.cfr.org/article/how-much-aid-has-us-sent-ukraine-here-are-six-charts#:~:text=Since%20the%20war%20began%2C%20the,Economy%2C%20a%20German%20research%20institute.

  • Voroynezs
    23.7.7.1:55

    Mondanivalóddal szinte száz százalékig egyetértve, csupán néhány, nagyon is a lényegbe vágó stilisztikai momentumát pontosítanám.

    Az utsóelőtti bek-ben „a nyilasok erről a koncról lemaradtak” meghatározás azért lett hamis, mert bár csak az államapparátus deportáló, vagonírozó és vagyonbegyűjtő egységeinek precízen és szervezetten elvégzett pribékfeladatokban élenjáró hivatalok és egységekhez képest jutottak kisebb konchoz, ám az áldozatoktól kicsalt és megcuffolt pénz,aranytárgy, stb. fogoly fosztogatásban igenis élen jártak. ami a személyes hasznot illette. Persze ebben zsarolós, kínzással és „személyi [női]motozással” a dicső kakastollas Horthy-Csendőrség a nyilasokat már hónapokkal megelőzte mely tapasztalatokat a nyilasok tőlük vették át.
    Tudniillik, mire Horthy a szovjetek közeledtéree észbekapva kapitulált volna, addigra a magyar hivatalos hatóságok már majd’fél-millió zsidőtörvények alá eső polgári sokaságot másfél hónap alatt transzportált Auschwitzba az állami csendőrség biztosította Magyar Államvasutak (MÁV) marhavagon vonatokban.

    Csak akik ezek után még megmaradtak azokon ill. azok cuccain osztozhatott a nyilas bagázs…

    Annyit még erről, hogy a zsidótörvényekben részletezett értékek, javak és holmik beszedését külön erre kijelölt állami alkalmazottak leltározták föl, majd hajtották be a szerencsétlen áldozatoktól.

    Az egész magyarországi zsidó vagyonfosztás példás precizitásról és fegyelemről tett tanúbizonyságot, még Eichmann háborús főbűnös vallomása szerint is.

    Nem hagyható ki az a tény sem, hogy a kifosztásnak, a deportálásnak és a hóhéraiknak való kiszolgáltatás ügyrendekben és rendeletekben pontosan szabályozott, törvényi(!!!) módját, a magyar államapparátusnak már három évvel az előtt sikerült kidolgoznia, illetve begyakoroltatnia a hírhedt Kőrösmezői húszezer áldozatának és az Újvidéki Mészárlásként elhíresült magyar elő-holokausztjának során.

  • Voronyezs
    2023 július 7
    1:55 du.

    Véleményed elfér itt a többi között. De Magyarországon se érne érte retorzió.

  • BENDEGÚZ
    Succubus
    7.2:00/
    II.bek.

    Azt írod, hogy „..
    .védelmi segély; régi fegyverek raktárról” ))) 😀 (((

    Hát véleményem szerintem pontosan erről beszél Succubus, amikor ennek a „segély” jellegét firtatja.

    Ugyanis ez az egy mondatod, az egész Hadipari(v.Katonai)-Gazdsági-Komplexum létére céloz, melynek névadó felfedezője nem más, mint D.D.Eisenhower amerikai elnők II.világháborús hős…

    Hát persze, hogy az ilyet soha nem készpénzben küldik és pláne nem Ukrajnába. Ennél jobb kisöprése (elpusztítása) és próbája mindenkor legyártott és az államnak már rég elpasszolt (eladott) fegyvereknek elképzelhetetlen is lenne.

    A háború jellegétől – proxy, saját, avagy helyi csetepaté -függetlenül ez a leghatékonyabb, külpoéitikailag lejegyzőkönyvezett – segély cimen – kiselejtezése otthon már elavultnak minősített felszereléseknek. = Nyilvánvaló hazugság.

    Azért persze ők tudják róluk a leegjobban, hogy gyilkolásra éppúgy alkalmasak, hisz most is ezrével pusztulnak emberek azok által.

    Ez a legjobban bevált módszer, hisz’ csak ürügyet kell hozzá keresni, avagy távoli országokban kiprovokálni egy-egy grimbuszt, hogy az Egyesült Államok, úgymond rendfenntartó, vagy humán fegyversegély címen permanens gyakorisággal be-illetve kidobhassa a hadipartól már korábban fölvásárolt hadi készleteit.

    Itt „”realizálódik”” a fegyverekre korábban kidobott közpénz, azaz válik késleltetett bevétellé a költségvetés számláján. …Hogy ebbe a bizniszbe emberek százezrei pusztulnak bele, az már nem érdekli a gépezet működtetőit. Az államkassza nem lehet deficites – legalábbis fölösleges készletek miatt – az törvény. Ezért a monopoltőke hízik, mint gyesznó az ólban. Állami gazda szeme hizlalja a magánjószágot is.

  • Utóirat

    Sajnos a tőkés gazdálkodásnak (termelési módnak) elkerülhetetlen velejárója a Hadipari-Gazdasági-Komplexum(ok) világbékét veszélyeztető maffia jellegű, összefonódása(i) a magánérdek felülkerekedését a közérdek fölött…

    Bizony senki nem tud mutatni olyan tőkés országot, ahol a Military-Ekonomy-Komplex hatalmi összefonódása ne fonná át az egész állam szerkezetét, illetve döntésmechanizmusát. Mivel ma a világkapitalizmus globalice uralja a bolygót, ez a mechanizmus előbb-utóbb, de már az egész emberiség létét fenyegetheti.

    A provokatív, „raktárkészlet csökkentő” külpolitikák ebbe a zsákutcába vezetnek…

    Ellentmondás, hogy gazdaságilag a gyártás kiterjesztése, ill. a növekedés, egyidejűleg a pusztítás és a bezárkózás gazdaságpolitikáját szolgálja…

  • Geyza!

    Gondolod, nem Kubatov eeevtárs vagy Roggyanttóni küldi ide őket?

  • Orsós Elemér

    Cukihara
    2023 július 8
    5:22 de.
    Cukihara
    2023 július 8
    6:09 de.

    Ezeket az okos érveléseket most unfair mitőlésmennyiérttudálékos Bendink nevében is megköszönöm!*
    * (((Szerintem ide most jól illett volna egy szmájli!)))

  • Warior

    07.07. 1:55-ös kommentem nem csupán vélemény, ám annál inkább t é n y – közlés, amely nemcsak az eltelt utóbbi 13 évetek, de a 98-2002-közötti uralkodástok tapasztalatait foglalja magába, mely egyeduralmi időszakokban tételesen igazolható anomáliák tömegét hordozza magán.

    Egy kis töredék az orbáni történelemhamisító aljasságok fegyvertárából:

    Csak a kezdeti komikumok közül feltűnik a tekintélyelvű „Alaptörvény asztala”, vagy a miniszterelnokotok „maga tervezte” úgynevezett Megszállási emlékmű, amely alapkoncepciójában rejtegeti a Horthyéra ártatlan áldozatainak és a háborús bűnösök egybemosását, vagyis már akkor felismerni e fehérmárvány és bronzhalmaz v á s á r i . g i c c s b a n . is a hungaroführer napjainkban kiteljesedni látszó Horthy restauráció sunyi, korai b e i s m e r é s e .

    Már direktebb formában fejeződik ki az Orbán-rendszer botcsináéta kormányzó iránti tisztelete, és aljas történelem hamisítása a Kossuth-tér 1944-es állapotra történt koncepciózus visszarendezése a „mindenről a németek és a nyilasok tehetnek” jegyében, ledöntve Mo.első köztársasági elnoke múvészi és az 56-os emlékművét és oroklángját sunyiban, mint a tőbbit is, a z . é j s z a k a . l e p l e . a l a t t . elárulva a tudatos bűnös szándék rőka-sompolygását, azaz megint egy vallomás a szellemi gazda a háborús bűnös Kormányzóval szolidáris miniszterelnök mocskos lelkiismeretéről.., aki akárcsak az áruló Horthym a fején szetkoronáról álmodozik…

  • Miklós bá’
    2023 július 8
    7:32 de.

    jönnek a csóringerek maguktól is.
    Aztán tartják a piszkos kis tenyerüket fennt említetteknél az apanázsért.

  • Succubus Lilith
    2023 július 7
    11:52 du.

    Idézlek:

    „Evekkel ezelott irtam mar…”

    NA NE TESSÉK MONDANI !!!

    Hol voltál te itt „évekkel ezelőtt” ??

    Elszóltad magadat pajtás. Most már bizonyos az amit eddig csak gyanítottunk itt páran, hogy Rodeo vagy másod-néven.

  • hexadodekaéder

    Cukihara
    7.08.5:22
    írja,hogy

    Ítt [ti. az ilyen „katonai események”számláin] realizálódik a fegyverekre korábban kidobott közpénz.

    Mert az talán köztudott, hogy azok a [katonai] raktárkészletek nem érték nélkül hevernek azokban az óriási raktárakban, hanem szigorú nyilvántartást vezetnek róluk, ahol az ún. értékcsökkenési leírás, azaz az amortizáció így használaton kívül is, persze csak k v á z i csökkenti az értékúket, ám attól még a beszerzési ár ott biggyeszkedik tovább terhelve az államkasszát.

    Nagyon fontos tehát, hogy valami ürüggyel mindig kicsalogassák a büdzsét fölöslegesen, ki tudja mennyi kamattal is terhelő milliárdos fegyverkészleteket ezekből a kényelmes fészkeikből… Már nem is beszélve az elfekvő militariák tényleges avulásáról, melyektől a megváltozott technikai igények miatt kell okvetlen meg szabadulni.

    Talán ennél is fontosabbak a költségvetési mérleg készletekből adódó súlyos terhei, melyek – ad’absurdum deficitbe sodorhatnák az állami mérleg adatokat. Tehát nincs mese, ha a külügy és hadügy nem kellően propagálja az állítólagos háborús veszélyeket és más államok tényleges, vagy kiagyalt ellenséges tevékenységét, akkor a fölösleges készletek tovább nyomhatják a mérleget.

    Tehát a nemzetközi konfliktusok létszükségletét képezik a tőkés állam büdzséjének, ill. készletgazdálkodásának, mert az ilyenkor eladott, vagy úgymond’ segélyként odajuttatott raktári fegyverszállítmányok „kvázi értékesültek” a háború oltárán. Az állam ezt onnantól legalábbis úgy tekinti s a vevő, vagy a „megsegített” terhére immár vele szemben fennálló tartozásként könyvelheti el, tarthatja nyilván, mely tételek bizonytalan visszafizetése esetére is, a külső tartozások a mérlegben [eladott] pozitív tényezőként szerepel, azt a látszatot keltve, hogy a kituggya hány éve beszerzett tehertétel nen volt fölösleges állami kiadás…

    Az adós állam pedig – adott fegyversegély „kedvezményezettje” – a sohanapján megfizetett tartozása időpontjáig – lóghat a levegőben, saját államkasszájában elkönyvelheti, mint örökös háborús tartozást a többi háborús veszteség mellett.

  • Cukihara
    2023 július 8
    6:09 de.

    kis megjegyzés:
    usa 2023 júniusában a 2023 májusi orosz importot 45%-kal növelte, ugyanakkor a szankciói miatt az usa Oroszországba irányuló exportja havonta 20%-kal csökken ez nem a TASS hanem a Bloomberg adata

  • Orsós Elemér

    Ródeo11
    2023 július 10
    3:02 de.

    Erről nekem Milo Minderbinder ugrott be!

  • MIKLOS OCSEM;

    Tagadhatalan hogy Hitler es tarsai is Marx eszmejeit kovettek a sajat hatalmuk letrehozasara.

    S valojaban Bismark aki Nemetoprszagban a szocialaistak altal hirdetett tarsdalmi szerveket valova tette a XIX szazadban, persze a kozgazdasag elrablas hianyaval, azert Nemetorszag jelentos ipari-tarsadalomma volt kepes valni.

    Csupan Hitler aki az allam-diktaturat letrehozta.

    S aki itten kerdore vette Hitler embertelensegeit, hasonlitva a Szoviet nemzetkozi szocialista szloganok alatt, hat valoban mit ohajtana?

    De tagadhatalan, hogy meg Pesten is, sot az Andrasi ut 60 alatt, ugy a Gestapo, mint Pter Gabor hoherai is ugyan azt a kegyetlen kinzasokat es gyilkossagpokat kovettek el a „dolgozonep neveben”.

    Vitatni ohajtod, hogy a gaz-kamra vagy a minus 30 fokos fagyaban az eh-halal lett volna embersegesebb????

    A tetteik egyenlok voltak, barmi kulomkbozo modszereket is alkalmaztak.
    Gazember tomeg-gyilkosok voltak mind!!!!!!

    Eisenhower elnok „Military Industrial Complex” megjegyzesenek az eredeti celja, a novekvo Moszkovita hasonlo fgyveres vilaghodito celjaira figyelmeztettett, es a 30-as evekben tortentekre figyelemztetett.
    S NEM a US onvedelmet velte figyelmezteteseben!!!!

    1930-as evekben hasonloan ugy a Japan-Tojo hadipara mint Nemetben a Krupp-Tiesen amik penzeltek Hitler politikai lehetosegeit.

    Oroszban presze Sztalin hadipara, kezdve a Tula fegyvergyarral, es minden nehezipari fejleszteseivel.
    Moszkva minden celja a vilaghodito erdekeit szolgalta, azert ment tonkre a nagyhatalom, mert GDP-jenek 60%-t koltotte a fegyverkezeseire.

    S minden celja a hoditas volt, ugy meg a Sputnik is, de maig sem voltak kepesek a Holdra utazni es biztonsagosan vissza erkezni 1969-ota sem.

    A vilaghoditas celja a kozzgazdasagot a srba tiporta, s elmerdtak maig is, csupan Putin terulet hoditasa es szomszedos testver nep letiprasa minden celja.
    Semmi nem valtozott 500 eve sem ottan!!!!!

  • HEXAKADER CUKIHARA-hoz cimzett soraira;

    De vajon mire lenne majd Putin elvtarsad szamlazni mind azokat a fital orosz ferfiak pusztulasait, amit nem kepes bevallani sem????

    S azok eletet nem segito-celokkal kulkdte a halalba, hanem sajat elkepzelt rablo erdekeit szolgani.

    Tehat 50 ezer tonna loszer, vagy 50 ezer fital ororsz ferfi halal, meg ha ember-elet teljesen jelentektelen is szamotokra?

  • rodeo;

    De mi oroszorszag exportja az olajonkivul Nemetbe es a halal Ukrajnaba???????

    S mi jovedelmet kap Ukrajna pusztitasabol????

    S vajon mit kepes importalni jovedelem hianyaban????

    Adatokat , adatokat!!!!!!!

  • ccubusLilith
    23.júli.7.11;52

    A te szemléleted az a konformista megalkuvás, amely a németek (Budapesten Eichmann) által kijelölt >Zsidó Tanácsok< által követett besimulás elvét jellemezte, hogy "csak nem ellenállni, mert azzal növeljük a bajt". Éppen az ilyen opportunizmusnak köszönhette a '44-es félmillió a pusztulását…

    Tehát állításod abszolúte fordítva igaz. Nem az ellenállás szítja az antiszemitizmust, hanem éppen a gyáva meghunyászkodás.

    A konkrét – Horthy-kultusz-és rehabilitáció – eset pedig ugyancsak arról szól, hogy a nácik – mert azok – a csigaházpolitika láttán gyengeséget szűrnek le maguknak és annál inkább elszemtelenednek. Ilyen a Horthy restauráció Trójai Falova amely a horthysta Ellenforradalmat [a Szegedi gondolatot] igazgatja a mai – 13 éves – egyelőre még báránybőrbe bújt szélsőjobboldali hatalom napi gyakorlatához.

    Egyébként álljon itt példaként a horthysta "parlament" megalakulása körüli alkudozás során elhangzott Horthy nyilatkozata, ahol kijelentette, hogy
    "bár elveimmel ellenkezik a szociáldemokrácia parlamenti részvétele, azonban mégiscsak a nyugati elvárásnak kell eleget tennem".
    Itt Peyer Károly a Szociáldemokrata Párt opportunista elnöke elhíresült Horthy-Peyer Paktumáról volt szó. Horthynak a kormányzói megválasztását egy, a nyugat számára elfogadható látszat-parlament döntése döntésétől tette függővé. Az Antant urak számára ugyanis égetővé vált a Fehérterror eliminálása a nyudati közvélemény elől…

    Végül, azt írod, hogy "a megmaradtak habzanak Horthy ellen, pont azok akik Horthynak "köszönhetik" az életüket".

    Hát nem érzed e mondatod végletes és hazug ellentmondását, hiszen az Auschwitzban és Kamenyec-Podolszkban megsemmisített kb.500-ezer képtelen lenne e minimum jogos tiltakozás hangját megütni a tömeggyilkos és rendszerének restaurációs kísérlete ellen.

    Amúgy meg mit köszönhettek volna Horthynak? Tán csak nem az évtizedekig úgyszintén porig alázott vidéki rokonaik "sikeres" megsemmisítését ??? Nos, akik így mégis megmaradtak, egy életen át tartó végleges lelki traumát poszttraumás stresszt hordoznak… NINCS MIT MEGKÖSZÖNNIÜK A TÖNKRETEVŐJÜKNEK.

    Jól tudjuk, hogy Horthy nem jótékonyságból állította le a kisbudapesti* zsidóság auschwitzi transzportját, hanem a füle mögötti háborús bűn vaja és a szovjet hadsereg számára vészes közelsége miatt. Ez részéről mégcsak nem is volt kompromisszum, de annál inkább történelmi kényszer, szükségszerűség.

    * Kis-Budapest: azt jelenti, hogy a vészkorszak idején a főváros még nem foglalta magába a környező falvakat, melyek az ötvenes évektől már nagy-Budapest szerves részét képezik. Ergo ebből az "agglomerációból" is simán deportáltak több-tízezer zsidó-vallású magyar, nem budapesti állampolgárt.

  • Succubus Lilith

    Geyza 2023 július 8 5:52 du.

    „Elszóltad magadat pajtás. Most már bizonyos az amit eddig csak gyanítottunk itt páran, hogy Rodeo vagy másod-néven.”

    Az uldozesi maniad feledekennye tett teged. En itt mar tobbszor bevallottam, hogy en vagyok itt mindenki.
    Pihengess:
    https://www.youtube.com/watch?v=43tmpj6ojGY