Jövőkereső

2014 január 13 9:49 de.36 hozzászólás

Annak idején sokat meditáltam a szocializmus nevű képződményen, most a kapitalizmus nevűvel vesződök. Nehéz volt váltani. Akkor a szocializmusban hittem, azt gondoltam, hogy javítható, a valóságban egy rossz konstrukció volt a roncs derbin, ahol nem célba, hanem árokba futott.

Meg kell vallanom, hogy számomra a rendszerváltás (bár előtte sem volt okom panaszra) több anyagi és nem anyagi jót hozott, mint a többségnek. (Mert az anyagi javakból, gazdasági sikerekből sokaknak kevesebb jutott, mint nekem. Szabadságra pedig lelke mélyén sem mindenki vágyott annyira, mint én.) Mindezek ellenére, politikai okok miatt soha nem éreztem magam annyira rosszul, mint most.

Fotó: handsofintegration.com

Fotó: handsofintegration.com

Elképesztő módon zavar az elnyomhatók (érdekérvényesítésre kevésbé képesek) gátlástalan kifosztása, a hatalmi arrogancia. A visszaélés mindennel; tudással (értelmiség) gazdasággal (tőkével, földdel), hatalommal (politikusok) Zavar még a visszaélők (értelmiség, gazdagok, politikusok) összefogása egymással, meg a kisemberrel, a társadalom leg elesettebbjeivel szemben.  A kisember csóró, azt hiszi, hogy ő „nem olyan”. Vele elhitetik a kifosztók, hogy a kukázó hajléktalan, a rokkant, a fémhulladékot gyűjtő, a fa tolvajnak minősített rőzseszedő, a munkanélküli, a cigányok miatt él nehezen. A valóságban természetesen a földjétől megfosztott parasztság és szerveződési jogaitól megfosztott munkavállalók még épphogy tengődő tömegeit állítják szembe az éhhalállal küszködők elesett tömegeivel.

Közben a bűnözés minden szinten elárasztotta a magyar társadalmat. Adócsalás, korrupció és a megélhetési bűnözés formájában. A társadalom minden közegében ezer máskor tízmilliárd forintok cserének törvénytelenül gazdát; a bolhapiacokon, meg a gazdaság, a politika előkelőbb helyein. Undorító!

Most (ilyen silány lény vagyok) a kapitalizmusban hiszek, azt gondolom, hogy nem rossz konstrukció; ha hibás javítható, nem kifutott széria és a derbi nem roncsderbi, mi legfeljebb rossz felé megyünk, ha szerencsénk van csak rosszul. Régen is kerestem kapaszkodókat, ma is keresek. Pártban, értelmiségben, tőkésben meg kisemberben, hiszen ami van már senkinek sem jó. Ám: A pártok szétesnek vagy lezüllenek; az értelmiség magába fordul, elmenekül vagy lezüllik; a tőke exportra termel, elmenekül vagy lezüllik; a kisember éjt nappallá téve dolgozik, elmenekül vagy lezüllik.

Reménytelenség ez, de remény is, hisz ami van, már senkinek sem jó. Rossz a politikának, értelmiségnek, gazdaságnak, de rossz a kisembernek, hogy a hárommillióról ne is szóljunk. Van egy kör, a kevesek a kifosztók és a kifosztók szolgáinak köre. Ám vannak a hitetők áldozatai, akik azt hiszik, hogy nekik is jó, meg a hazának. Nincsenek kevesen. Nekünk meg nincs más, mint a remény, hogy közel a gödör alja. A remény, ami egyben félelem is, hisz a gödörből csak felfelé visz az út és fölfelé mindig nehezebb.

Lefelé a reménytelenség sodor, a leszakadó kapaszkodók, a megcsúszó sarok, felfelé pedig a remény segít, meg a világos cél. Remény és világos cél nélkül csak a bűzös pocsolya marad osztályrészünk, a gödör, ahol – mint a penész – megállíthatatlanul teremnek majd az undor virágai.

Nekem nem cél, amikor a tőkés azt mondja, hogy növeljük a GDP-t, a politikus, hogy legyen rend, és a kisember, hogy dolgozzon az elesett. Mert ezt mondják és ezek bővítményeit. Értelmiségünk lelkes közreműködésével adják egymás szájába a szavakat, kórusba rendeződve darálják, mint holmi mantrát. Közben növeljük az államadósságot, építjük a börtönöket, kalyibákat bontunk, és kitiltjuk utcáinkról, akik utcára kerültek. Ez nekem nem cél, bárki mondja egy a válaszom: Nem! Pontosítom: NEM!

Keresem az igent. Az IGENT!

Fertő-tó

Fotó: Sz. R.

Az egyik ilyen lehetne a demokratikus gondolkodású erők összefogása.

Valami van, csobbant az állóvíz, mondanánk az alakuló ellenzéki összefogásra, ha nem tudnánk, hogy egy politikai mocsárról van szó, olyan mocsárról, amelyik kicsit büdös, kicsit zavaros, de csobbanni még tud. Nem vagyok kifejezetten mocsárellenes, ha választanom kell mocsár és sivatag között könnyen teszem. A mocsárban több a szúnyog, pióca, de hal is van, kis ladik és madarak meg horgászok, és ragyog bent a napsütés. Na, jó, nem egy Riviéra, de mégsem sivatag, csobbanni is tud. Most csobbant, kicsit későn, kicsit kicsit, de ez a mi csobbanásunk. Szeressük!

A másik a szegénység felszámolásának programja. „A gazdaság nem önmagáért, nem néhány kiváltságos csoport gazdagodásáért, nem a tőkemaximálásért, hanem a társadalom anyagi szükségleteinek kielégítéséért létezik.” Ez a gondolat az EKO Mozgalom honlapjáról van. Jelszavuk: Emberközpontú országért.

Emberközpontú ország, erről kell beszélni, hogy egyszer, ott a gödör alján, az elesetteket felemelve és ne egymás hulláin taposva keressük az utat kifelé.

 

36 hozzászólás

 • Miota van komàban, 2006,vagy 2008 ota?

 • és maga? kérdeztem az orvosait, azt mondják, hogy egyre ritkább a feltisztulása, mindig hosszabb és hosszabb időre esik vissza. azt is mondják, irreverzibilis.

 • illécske
  Nem én irtam ennyi sületlenséget a mostani-közel-4 évröl,mert annak a 8 évi-sajnàlatos- elözményét is ismerni kellene.
  Igy màr jobban érthetö?

 • bocsika, erős elvtárs, maga mit is írt egyáltalán? mit is ír a hogyishívják?
  miből gondolja, hogy van annyi képessége, hogy minősíteni tudja bárki írását?
  na, ne izéjjen mán kend, mer úgymarad! 😀

 • Dénes ERÖS
  2014 január 13
  11:10 de.

  Dénes a nyolc év előzményét ismerjük: Négy év Fidesz kormányzás volt közvetlen előtte előzményként. Örülök, hogy tényleg kezd megvilágosodni és már Ön is a nyolc év előzményeiben látja a bajok eredőjét!

 • Érdekes, én már 14 éves koromban tudtam , hogy hová állok,
  azóta sem keresek új ideált!
  Rossz lehet a cikk írójának, mikor lesz az amit szeret.? Először a szocializmussl kacérkoottt, majd rájött a kapitalizmusból pénzt lehet kicsikarni, de ami most van az sem tetszik.
  Mi lesz , ha az új “együtt” is csalódást okoz?
  Sajnálatos ember.

 • figyelő, szemantikai problémai vannak. a sajnálatos mást jelent.

 • Hívja, aminek akarja!

 • Végre, valaki le merte írni: “Akkor a szocializmusban hittem, azt gondoltam, hogy javítható”. Ebben a csapdában elég sokan voltunk, már mint azok, akik ma sem várnak hasznot abból hogy fennen hazudják “már akkor tudtam”.
  .
  Persze azóta okosodtam, már tudom, hogy az a Lenini-Sztálini katyvasz annyira volt szocializmus, mint most az orbáni rezsim demokrata. Mindkettőben álságos, “Patyomkin”-díszlet mögött zajlott az élet.
  .
  Számomra nem a díszlet a mérvadó, hanem az hogy a tehetségeknek mennyi lehetősége volt, mennyi lehetősége van hogy “befuthassa” a pályáját. Ez nem a 3,60-as kenyér nosztalgia.
  .
  Azon még csodálkozom, hogy a mai rablóhad uralta parlamenti többség, híveikkel egyetemben, még azt hiszi, hogy 2010 után évekkel, még tolvajozhatja, legazemberezheti, akár a rendszerváltás előtti, akár a rendszerváltás utáni haladónak mondott, és haladónak remélhető oldalt.
  .
  A kommunista kutyákból született jelenlegi parlamenti többség aljassága határtalan.Nem véletlen, hogy belőlük sem lett, mert nem lehetett demokrata szalonna.

 • figyelő, nem én hívom annak, aminek akarom. magának van gondja a magyar nyelvvel.
  de a gugli magának is a barátja – ha már felejt 😛

 • Semmi gond, sajnálni való ember.
  (így jobbn tetszik?)

 • persze. csak miért nem ez jött ki elsőre? azon kívül, mégis, kinek tartja magát, hogy ezt megállapíthassa róla?
  (amiért én viszem a szót, az attól van, hogy SZ.R. nem kíván leszállni a maguk szintjére)

 • Bocsi, de ez a magán véleményem.
  Mindig fáztam a megélhetésü ideológusoktól.

 • szukics rezső megélhetési ideológus lenne? érdekessss… mégis, honnan ismeri?
  mert én az éhségmenetből!

 • A jelen állapot egy okozat, az elmúlt 24 év hibás gyakorlatának, vagyis az elfuserált “rendszerváltás” -nak a hozománya. A változtatásba bele volt kódolva a hiba, hiszen ugyanazok végezték el, akik az előző rendszerben is, akár több generációs mélységben is beágyazódtak. Minden rendszert az adott rendszer támogatói tesznek fenntarthatóvá, és teszik hitelessé. Ez igaz a ’90-es évek előtti időszakra is. Aki viszont abba hitelesítőként beágyazódva tevékenykedett, az most ne lamentáljon. Nincs hozzá erkölcsi joga, még akkor sem, ha erről nem akar tudomást szerezni. A jelenlegi parlamenttel is éppen az a baj, hogy legalább 80 %-uk ilyen vagy olyan módon a múlthoz köthető, tehát egy tiszta változtatás számára hiteltelenek. A közülük való válogatás olyan, mint amikor valaki a szennyes láda fölé hajolva az vizsgálgatja, hogy melyik a legkevésbé szennyezett ruha, amellyel még kompromisszumot lehet kötni egy mozilátogatás idejére.
  Ha az okozattal van gondunk, akkor egy másik szinten, az okok szintjén kell vizsgálódnunk, hogy megtaláljuk a megoldást, vagy legalább is némi reményünk lehessen a helyzet javítására. Egyéb esetben minden ez irányú cselekvésünk szükségképpen megragad a szellemi önkielégítés és önkielégülés szintjén, és csak is üresjárati funkciót tölthet be, vagyis egy fabatkát sem ér.

 • HunCanada
  A nemrég születetteknek, sokadszor:2002-ben “Hiszen van itt pénz,
  nem tudom,hogy Orbàn miért nem adott többet” Lendvai Ildiko és az adossàg csak 53 %.

  illécske a népidemokratikus
  Maga màr régota ugyvan,ahogy volt:begyöpösödött népidemokratikus,
  vagy azok szocsöve-esetleg kedvence-.

 • erős elvtárs, a népi demokratikus – így írják – államforma, államigazgatási rendszer, ahogy tetszik. olyan, hogy valaki – tehát egy személy – népidemokratikus (gondolom, jelzőnek szánta), na, az nincs. de semmi baj, megértem, nem tudott mindig odafigyelni az agit.prop. képzésen 🙂

 • Le511-el
  Mindenki jobbnak,szebbnek és haladobbnak tartsa magàt,a sajàtnak mondott oldalàt.
  A mostani-régi “halado” oldal öröksége volt:
  EGÉSZSÉGÜGY,OKTATÀSÜGY,BKV,VOLÀN,MÀV,MALÉV,3-as METRO,BUDAPEST és a többi ÖNKORMÀNYZATOK ADOSSÀGA,DEVIZAHITELESEK,EU-s TULDEFICITELJÀRÀS,INFLÀCIO,IMF HITEL és a privatizàciok/DUNAFERR,
  MOL részvények eladàsa,Malév teherszàllitàs eladàsa,repülötér hosszutàvra bérbeadàsa…ellenére az adossàg növekedése-2010-ben 83 %-ra-,pedig az IMF HITELT csak 2012-töl kellett vissza fizetni.
  A “haladonak” vélt oldallal haladtunk a görögorszàg utjàn, a szakadékba.

 • Figyelő
  2014 január 13
  12:07 du.

  ” Először a szocializmussl kacérkoottt, majd rájött a kapitalizmusból pénzt lehet kicsikarni”

  Kedves Figyelő, rengetegen vannak így ebben az országban, de vannak akik hetykén az egyedfejlődés harmadik szintjére léptek és bolsiból népnemzeti, istenhazacsaládozós, néhány év alatt a keresztény erkölcs papjaivá avanzsált vércinikus, velejükig rothadt vadkapitalistaként központilag, szervezetten, és életvitleszerűen fosztják ki az országot.
  Nevük is van ám! Fidesz.

 • Szerinted.
  Csak emlékeztetésül:

 • frivi
  2014 január 14
  10:14 de.
  Igaznak tünik első olvasásra!
  De kicsit bele kéne menni ki és miért vn a parlamentben.
  Természetes, hogy a régi rendsze gyermekei ünek ott, hiszen az évek nem hazudnak. Várni kell 30-40 évet ahhoz, hogy a mai korban születtek és nevelkedtek legyenek a parlamentben.
  Ami meg a mai kormányt illeti, a magyarok többsége úgy döntött, hogy köszönjük szépen, elég volt a szocialista koalicióből és ezek mást igérnek. Hogy nem mindent sikerül betartani? Egyáltalán nem csoda. MIBŐL tudnának munkát kovácsolni? Milyen pénzből kéne szociális juttatásokat adni?
  Van még náhány kérdés amit feltehetnék.
  Aki síránkozik vagy vádaskodik, csinálja jobban!

 • Figyelő
  1:20

  Remélem, hogy amit leírtam, nemcsak az elő olvasásra tűnik igaznak, hiszen az itthonélés közvetlen tapasztalatai igazolják állításaimat, nem holmi elméleti feltevések. A szemkilövő, ’56 ötvenedik évfordulóját aljas módon megalázó Gyurcsányt és bandáját 2010-ben elzavarta az ország. Mivel az embereknek elegük volt a magát szocialistának nevezőkből, kívánni éltek a politikai váltógazdálkodás adta kereteken belül az egyetlen fennmaradó lehetőséggel, mint ahogyan magam is, és a Fideszre szavaztak. Ki azért, mert ezt látta a legjobbnak, ki azért, mert kevésbé rossznak. Az eredmény politikailag kasszasikernek minősült, amit, és ez az, ami nem tetszik nekem, igyekeztek is aprópénzre váltani. Ettől az még természetesen igaz marad, hogy egy kiürült kasszát és egy lepusztult gazdaságot vettek át, 51 % helyett 81 %-os államadóssággal, ami nagy mértékben determinálta a későbbi gazdasági mozgás lehetőségeit. Tovább bonyolította a helyzetet, hogy a Gyurcsány kormány által Brüsszelnek leadott éve és évközi jelentések a deficiteljárások tömkelegét zúdították az ország nyakába, ami a Brüsszeltől remélt pénzek elapadásához vezetett. Az is tény, hogy ezek az elvonások mára már megszűntek. Ezek kétségtelenül a megítélés pozitív oldalát erősítik. Ugyanakkor azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a “magyar teljesítmény” csak az összeszerelések növekedésében értékelhető, ami konzervál egy a megélhetéshez szűkösen elég, a fejlődéshez elégtelen állapotot. Ha a hozzáadott érték tekintetében rövid távon radikálisan nem fog váltani az ország, akkor Magyarország 30-40 éven belül megszűnik funkcionálisan létezni, legföljebb egy-két ráutaló tábla marad még fenn. Mindenfajta pártérdeknek másodlagossá kell válnia a nemzeti érdekekkel szemben, különben megszűnik a nemzet, és tényleg bekövetkezik a vicc-szerinti állapot, miszerint az ország fele már lakatlan, a másik fele még Lakatos.
  Nyilván a hozzáadott értékszempontúság túlzottan bonyolult ahhoz, hogy azt most itt részletesebben ki lehetne fejteni, de, sajnos, mindennek ez az alfája és az omegája, és minden jövőbeli lehetőségünket ez határozza meg. Nem elég kampánygyűléseken szónokolni a magyar önellátás újraindításáról, hanem már régen meg kellett volna tenni. Nem elég a trikolort lobogtatni, annak szellemében is kell tenni, és nem csak hivatkozni rá kampány időben.

 • Kedves Normálisok!

  Kár a fáradságért meg a felesleges izgalomért….!
  A legújabb hazugság( csak következetesen……)hogy az
  “elesetteket”…majd a szocik és szövetségesei fogják

  felemelni,ha..(??? ha). győznének (a nagy összeborulás … után)mégpedig úgy,hogy
  mindenki (akár dolgozik akár nem!!!!)állampolgári jogon havi 50
  ezret kap majd a megélhetésre,minden gyerek 25 ezret és minden
  kismama 75 ezret….(TV,újság közölte,nem félreértés!!!)
  Na ezt nem akárkik,hanem neves baloldali közgazdászok …
  számolták ki,persze az nem érdekes,hogy az összeg az ország éves költségvetésének kb. a fele lenne…….Még a végén hazánk tiszta AMERIKA lenne vagy Svédország netán?….(ez még ott sem létezik…)
  Nem csak hazudnak(folytatják ahol abbahagyták…)de még hülyének is nézik
  az embereket,már akit lehet……sajnos vannak,de nem sokan….
  Hát egyre nevetségesebbek!!!!!

 • Marcsi
  2014 január 14
  2:38 du.

  Figyu má! Te frankón ilyen döbbenetesen sötét vagy, és nem tudod értelmezni amit olvasol, vagy csak határtalan rosszindulatból lököd az otromba ráadásul szörnyen ostoba hazugságaidat?!
  A LÉT elnevezésű független szakértői munkacsoport tartott egy konferenciát a feltétel nélküli alapjövedelemről ami egy évek óta kutatott közgazdasági-szociológiai elmélet a nyugati világ országaiban. A LÉT nem kötődik pártokhoz, vagy általában a politikához, szociológusok, közgazdászok összeálltak és itt Magyarországon is vizsgálják ezt az egyébként jelen állás szerint utópisztikus gondolatot. Most publikáltak egy tanulmányt amiben szerepelnek konkrét számok mintegy elérendő és elérhető kiindulási alapként, de szó sincs arról, hogy ezt az ellenzék bevezetné! Nyilvánvaló, hogy senki nem olyan abnormális, hogy ezt mint választási programot magáévá tegye, viszont itt vagy te élőpéldaként, hogy olyanok viszont vannak akik képesek annyira eszelősen etikátlanok lenni, hogy hazugsággá ferdítve a hírt ócsárolhassák az ellenzéket! Te tényleg förtelmes egy ember vagy!

 • Fuser
  3:25

  Vélhetően elkerülte mindenre kiterjedő, fürkésző tekintetét, hogy a minden idők legnagyobb ripacsa, Bokros (Csomag) Lajos és a szocialisták félkarú Nauszikája, Szili Katalin már mint komoly lehetőséget ecsetelgették.

 • fuser barátom_
  http://www.255075.hu/#ajanlat-a-magyar-tarsadalomnak
  csakhogy, mértékadó gazdasági szakemberek, politikai elemzők – baloldalról is – kivitelezhetetlen ötletnek tartják.
  nem is vállalja fel még kampányszinten se senki.
  bodát meg ne bántsd, neki az utca árnyékos oldala jutott, attól ilyen frusztrált.
  amúgy nem sötét, csak éppen nem lát világosan 😀

 • frivi
  2014 január 14
  3:41 du.

  Én Lévairól olvastam, hogy támogatásra érdemesnek találta az elképzelést de egykutya, egyikük sem mérvadó. Nyilván a politikusok is véleményt formálnak a dologról, de én nem erről beszéltem! Azt állítottam, otromba hazugság Boda részéről úgy tálalni a hírt mintha az ellenzék konkrét választási ígérete lenne!

 • Ille István
  2014 január 14
  3:46 du

  Így van! Egyébként van ráció ebben az elméletben, rengeteg nyugati szociológus is foglalkozik vele de nem megvalósítható egy ilyen gazdasági-szociológiai-politikai állapotban lévő országban. Nagyjából mintha Dél-Szudánban akarnák bevezetni…

 • Fuser!
  Ugye nem neked kell a baloldalt megmentened?….mert akkor
  nincs sok esélyed!
  “Látszólag” független közgazdászok nyilatkoztak és miért pont most?Valóban enyhén szólva utópisztikus a dolog,de
  több csatornát nézek és bizony a baloldal nagyon….(de
  hiteltelenül és hazug módon)igyekszik felhasználni a saját
  javára ezt a “prognózist”…..
  Azért ne dühöngj,már eddig is több dologban tévedtél és elvakult voltál!Ami a sötétséget illeti,hát nálam
  azért még van némi fény……
  Na csak figyelj hogyan használják fel?De ez sem számít….
  Ille meg látom minden kilométerkőnél ott van szegény….
  ő “szellemesen” sötét,de nem is neki írtam……

 • azok a bolgár partizánok voltak, boda. már annak se tud örülni, hogy megvédem fusertől? hiszen maga tényleg nem sötét! csak reménytelen 🙂

 • kiegészítés!

  Egy olyan országban ahol a baloldal felelőtlenül a hatalom
  megszerzése érdekében eddig is ígérgetett,minden előfordulhat,csak emlékeztetőül a félre tájékoztatottaknak:
  Lendvai Ildikó régebben…19 ezer forintos nyugdíjas
  csekkel kampányolt…..Horváth Csaba főpolgármester ingyenes
  BKV bérletet ígért minden budapestinek…..Bajnai legutóbb
  teljes foglalkoztatást…..na nem semmi!Eddig nem jött be
  nekik……

 • Figyelő!
  Köszi az Őszödi Gyurcsányt….most nincs időm végig nézni,de már régebben kaptam ízelítőt,meg nemsokára majd a TV-ben is
  lesz.Jó filmet nézek a TV-ben csak a reklám alatt nézek be
  a fórumra,de az is elég….

 • frivi
  2014 január 14
  3:41 du.
  Drágaides jótezsvírem, frivolin.
  valamit keverő, dejaz nema málnaszőr.. Seja Bokros, seja Zibolyka nem vizijonátt illesmiket.. Tod, űk a létminimumrú beszítek, emmegitten, máminda LÉT alanyi jogon járna.. Merdemegám az murvára nemmindeggy..
  Ps. Tod, Bokros nékű Vityenkának máma jóva kissebb lenne a birtoktya, a bankszámlájja, mega zegyébb összeharácsútt dóga.. Mer amillen teheccsíges eza felcsúti magyar gyerek, ez sikeresenn szétgyakta asztata növekedíst, amit a Bokrosnevü összerángatott deríkszíjjmegszoríttásilag.. Aszt mos, hárm meg féléve megismítűte!! mer meginn sikerűtt eggy növekedíai pályára állított gazdaságot szítgyaknija.. Iga’, a simlicskák, meg a lézerjanik gyarapottak. Csaka zország szágúdd a gödörfelé. Két mozdonnya, fíkek nékű.

 • Marcsi
  2014 január 14
  4:50 du.
  Kedves Marcsi.
  Kérlek, hogy két érdekes film között üssed be a keresőbe a Fidesz, illetve az MSZP ígéreteit 2OO6-ban. Ha az megvan, akkor lécci a 2O1O-es ígéreteket is…
  Ha igazán generes akarsz lenni, akkor megtalálod a Fidesz 2O1O-es programját is. Azzal valszeg Nóbel-díj várományos lehetsz, mert eleddig ember még nem látott olyat..
  Szójj, ha megvan!!
  🙂

 • frivi
  2014 január 14
  2:33 du.
  Kedves Frivi, érdekes az okfejtése, de sajnos a világ már ilyen. Minden párt vagy politikai erő a saját hatalmára törekszik, és ahogy látom nem csak Magyarországon, hanem mindenütt.
  A magyar nemzetnek nem csak az problémája, hogy a hatalmon lévő pártok, politikusok nem tudnak érdemben tenni valamit, az ország gazdasági megjavulására, henem teljes mértékben ideológilag kettészakadt és a széthúzásban csupán érzelmi alapon, saját boldogulása ellen cselekszik.

 • Drága Déneseltárs!!
  nemvótá mámaja továbbkíbzísenn, hát iderakom tenekednek.
  Mostantú ezeket a számokatt, meg mutogatókat hasznád, de ugyanúgy mind eddig, csak azokat, amik nekünknek jók!!
  Mer nehogyám kiderűjjön, drága Déneseltárs, hogy semmihűse írtünk!!
  Szal, csa kossann, drága Déneseltárs!!

  http://index.hu/chart/2014/01/28/oecd/

Leave a Reply


Trackbacks

This site is protected by Comment SPAM Wiper.