Egy koncepciós per anatómiája / Császy Zsolt bebörtönzése – 2. rész

2017 július 20 4:58 du.31 hozzászólás

Az Orbán rezsim egyik legfontosabb jellemzője az a rendszerszintű és leplezetlen korrupció, ami a FIDESZ vezetői, oligarchái és a párt sajtóbirodalma körül alakult ki. Ebből kiindulva el sem lehet tehát képzelni, hogy egy olyan embernek, mint Császy Zsolt, akiből koncepciós per áldozatot csináltak, mennyire elkeserítő és dühítő lehet: úgy kell börtönbe vonulnia, hogy az ellene felhozott vádpontok egyikében sem okozott semmiféle kárt a magyar államnak.

Császy Zsolt, a vele készített interjúnk második részében (az első rész itt található) megjegyzi: nem az a lényeg, a magyar sajtó mely botrányokkal kíván foglalkozni, illetve melyek iránt tanúsít érdeklődést, hanem az, milyen utasítást kap a vezető politikusoktól arra vonatkozóan, miféle hazugságokat vagy éppen megtévesztő/félrevezető vádaskodásokat terjesszen a média.

Az egyik ellenzéki párt, amely ebben a koncepciós perben lényegében a FIDESZ platformjára helyezkedett, az LMP, illetve kiemelten annak egykori elnöke, a történetesen jogi végzettségű Schiffer András volt. Az LMP-s politikusok olykor még nyilatkoztak is úgy, hogy az ítélet túl enyhére sikeredett. Császy felajánlotta, hogy átad minden, a peres eljárással, illetve az üggyel kapcsolatos iratot és információt az LMP-nek. Még egy televíziós vita is be volt tervezve e témában egy LMP-s képviselővel, de a párt végül is lemondta a részvételt.

„Nem kell feltétlenül elhinni, amit mondok. Na de, hogy meg sem hallgatnak, meg sem adják a lehetőségét, hogy elmondjam az érveimet?” – fakad ki Császy. A szintén koncepciós per áldozataként halálraítélt Nagy Imre miniszterelnökkel kapcsolatos nemrégiben lezajlott megemlékezésre utalva, Császy felidézi Vida Ferencnek, a Nagy Imre-per vezető vérbírájának szavait: „A koncepciós per azért is koncepciós, mert van egy koncepció és a bíróság a koncepcióba beleillő tényeket figyelembe veszi, a nem beleillőket nem veszi figyelembe.”

„A mi esetünket még inkább tarkítja az, hogy az eljárás során még csak nem is tényekből, hanem gondolatokból, illetve feltételezésekből indultak ki. Pont ezért fogalmaztam úgy, hogy ha még azt is ők tudták jobban, mi járt éppen az én fejemben, hát akkor cseréljünk helyet! Üljenek szépen ide a vádlottak padjára, és ítéljék el magukat! Mindkettőnk dolga sokkal egyszerűbbé válhatna” – tette hozzá Császy.

Császy Zsolt_1

Az Orbán-rendszer nyomozói még ahhoz is lusták, hogy veréssel erőszakoljanak ki egy, az ügyész számára beismerő vallomást vagy akár, hogy hamis tanút állítsanak. Ráadásul simán figyelmen kívül hagynak mindenféle olyan bizonyítékot, ami az általuk alkotott előfeltételezésnek ellentmond. Inkább ragaszkodnak az általuk előre felvázolt koncepcióhoz, függetlenül attól, valós tényekről van szó vagy sem.

„Tények sem voltak, hiszen az elsőfokú ítéletben megtudtam, hogy engem Katalinnak hívnak és nő vagyok, megtudtam azt, hogy én úgy manipuláltam valamit, hogy nem tudni, hogy mikor, kivel és hol, de valahol és valahogy biztos” – mondja Császy.

Az Észak-Amerikai gyakorlathoz hasonlóan a magyar BTK is azt mondja ki, a bűnösséget minden kétséget kizáró módon szükséges bizonyítani. Erre a fundamentumra alapszik minden jogállam, de ezt az elvet Magyarországon immár nem tartják tiszteletben.

„A totalitárius rendszernek az a jellemzője, és most sajnos ebben az irányban tartunk, hogy a gazdasági művészéti kérdéseket is a politika akarja megítélni. Pont ezért akartuk a rendszerváltást, hogy ez ne legyen, tehát, hogy legyen egy független társadalom, amelynek bizonyos dolgaiba a politikai hatalom nem szólhat bele, mert ha beleszól azt úgy hívjuk, hogy diktatúra. Mi most itt tartunk” – fejti ki Császy.

Császy Zsolt beszámolt nekünk arról is, milyen hatással van ez a koncepciós per, illetve a küszöbönálló börtönbüntetés rá és családjára. Ennek a videó-interjúnak második, egyben befejező részét mostantól olvasóink rendelkezésére bocsátjuk.

Írták: Eszter Garai-Édler és Christopher Adam

 

31 hozzászólás

  • Azért le lehetett volna közölni tömören dr. Schiffer András véleményét az ügyről. (Sajnos egyértelmű, hogy ezt a cikket nem jogászok írták…)

  • mindez a gyáva és rettegő rezsim jellemzője, mint mikor a patkányt sarokba szorítjuk, megpróbál harapni hacsak ügyesen nem vágjuk úgy fejbe, hogy ottmaradjon kinyúvadva

  • Hány cikk lesz még erről az emberről?

  • Nem joslasom, de annyit mar megtanultam az itteni magyarokrol, hogy teljes biztossagal velhetem hogy soraim ismet gyuloletes ragalmakkal, tisztessegtelen jelzzokkel lessz ekesitve ,meglatosom kifejezeseert itten ismet.

    Az elso kerdes lenne, hogy hola trancript?
    Az az egyedulli lehetoseg latni pontosan hogy szoszerint mi is tortenet azon a birosagi targyalason.

    A fenti cikk, ismet csak velemeny.
    Az egyedulli adat allitva ,hogy meg Mr.Csaszy nevet, sem nemet sem tudta a Magyar Jogugyi birosag.
    Mint allitotta, hogy allaitolag ot csak „Katalin”-nak ismerve. Tehet nem csak nevet de meg nemet sem tudta volna a magyar birosag.

    Teljesen elkepzelhetetlenul tunik ,hogy a vadak ismertetese utan a vadlott nem lett volna adni lehetoseget a vedelmet jelenteni ugyedje altal.

    Az Eszak-Koreai hatosagok alatal adott viedo bizonyitotta ,hogy meg ottan is volt lehetosege a vadlotnak valaszolni a vadakra.

    Valahogy gyanitom ,hogy Magyarorszag,s birosagai barmilyen rettenetes egyen es modszereket alapjan is mukodne a jelen magyar hatosag, de kisse gyanusnak vennem azt.
    Persze nem vagyok, s nem voltam a targyaloteremben, de erossen ketelkedem.

    De kerdesem ismet, lassuk a valo adatokat, a birosagi docketet.
    S barki journalistik kepessege lehetne meg szelsoseges magyarok altal is talan az egyeni politikai erdekek terjesztese nelkul nyujtani a publikum szamara.

    Legalabb a 21-ik szazafban a nyugati civilizacio teruleten az elvarhato lenne.

  • Bízom benne, hogy Császy Zsoltot nem a bebörtönzői rehabilitálják majd! Mert egyszer megbukik ez az átkozott rendszer, a fideszes patkányok pedig pillanatok alatt elhagyják a süllyedő hajót.

  • Hát bár attól ez még messze van a demokráciától, sőt, de tény, hogy megvan az az előnyünk, hogy most ezt publikusan láthatjuk, hogy hogy szinte plasztikusan hogyan születik egy mártír.

    Azt én nem tartom lustaságnak, hogy még egy hamis tanút se vetnek be. Ez semmi más, mint a hatalom arroganciája. Megtehetik, senki se kéri számon rajtuk – most.. Reméljük mostmár nagyon hamar..

    Winnie ne vedd zokon, de őt nem kell rehabilitálni. A bűnösöket szokták, nem? Ő róla még a vádlók is tisztán tudják, hogy ártatlan. Nekem csak az fáj, hogy túl sok ideig fog tartani az őt elitélőek tárgyalása és tán nem egy nap fognak helyet cserélni a cellában:(

    A „banalitás gonoszsága” – ez tetszik:) Szép pár a hatalom arroganciájával…

    Zsolt, fogadd hatalmas szolidaritásunkat. Veled vagyunk!

  • Kedves Bendeguz 79 ! Hadd tegezzelek. Gondolom Te egy ötvenhatos magyar vagy, aki az USA-ban élsz, s most kezdi ismét érdekelni az egykori hazája, a gyökerek. GREAT ! Ez a KMH nem a legjobb hirforrás erre! Van itt egy szimpatikus (katolikus!) főszerkesztő/tulajdonos Mr Adam, akinek a vállán (és pénzén) a liberális/anarchista gyülölködők egymást tullicitálják. Akiknek sem Magyarországon sem USA-ban vagy Kanadában nincs már súlyuk. Ez a fenti cikk egy Kádár-korszakbeli üzemi ujságban sem állta volna meg a helyét, de miután egy valóban tiszteletreméltó hölgy (is)jegyezte, az ember udvarias.
    Javaslom: Látogass el mielőbb Európába, s tapasztalód majd, hogy Magyarország (és Csehország)a világ két legnormálisabb országa. Meg Izrael (de azért az még távolabb van). Baráti üdvözlettel, dr.N.I. fizikus

  • A KONCEPCIOS PER NEM A VADLOTTKERESESSSEL KEZDODIK.
    AZ AZZAL KEZDODIK HOGY ELDONTENEK FELALLITANAK EGY KONCEPCIOT AMI ALAPJAN BARKIT BARMIKOR PEREKBE LEHET FOGNI

  • Hideg polgárháború zajlik Magyarországon, erről írt már a Die Welt is:

    https://www.welt.de/debatte/kommentare/article166817820/Polen-Ungarn-Tuerkei-der-neue-kalte-Buergerkrieg.html

    Megismétlődik az ötvenes és a hatvanas évek „racizása”, amikor foglalkoztatási tilalomlistára kerültek a diktatúra rendszerének nem kedves emberek.

    Most Urbán Flórián járt így, a negyvenszeres magyar válogatott labdarúgó és NB I-es futballedző, aki Felcsúton is edzősködött.
    Egyik barátja szólt a jelenleg munkanélküli Urbánnak, hogy gépkocsivezetőket keresnek a vizes VB idejére. Jelentkezett is neve leadásával, majd másnap a fővállalkozó értesítette, hogy a megbízó azt az utasítást adta, hogy Urbán Flórián nem vehet részt a munkában.

    http://www.blikk.hu/sport/vizes-vb/urban-soforkodessel-probalkozott-a-vizes-vb-n/fsvjhv4

  • Kedves Figyelő!

    Akit nem érdekel a Császy-Tátray féle koncepciós per annak nem köztelező elolvasnia az ezzel foglalkozó cikkeket – szerencsére van választék, bármely másik cikket ragozhatja, írhatja a véleményét. Tudni lehetett, hogy az előző cikknek lesz folytatása, mert a cím után ott szerepelt az 1.- oké? Ha engem valami kevéssé érdekel, vagy nincsenek róla behatóbb ismereteim azt max. elolvasom, de nem szoktam hozzászólni, hanem megyek tovább – ennyire egyszerű, de nem kérem számon senkin, hogy minek ez a cikk, senkit sem érdekel stb mert mindenki csak maga nevében nyilatkozhat-Ön is! De akár el is olvashatja Császy Zs. börtönnaplóként megírt könyvét, és így felvértezve némi ismeretanyaggal, máris világosabban látná a dolgokat.

  • Besancon
    2017 július 21
    6:03 de.
    Köszi!
    Sajnos a téma nem érdekel!

  • Úgy tűnik, senkit nem hatott meg Urbán Flórián esete. Pedig semmi más baj nincs vele a szókimondásán kívül.

    Fekete báránnyá akkor vált, amikor azt találta nyilatkozni, hogy „egy magas rangú kormánypárti politikus korábban azt mondta neki, ha visszalép a jobbikos képviselő jelöltségtől, azonnal hívja a miniszterelnököt és NB I-es kispadot kap.”

    Ez nemrég történt, idén májusban. Azóta munkanélküli.

  • Kiss Kálmán

    Kedves Figyelő!

    Szelektív humanizmusa elképesztő. „Oszt jó napot!”

  • Dienes Erzsébet

    Csak azt az egyet nem lehet sehonnan sem megtudni, hogy mennyi a koncepció és mennyi a valóság ebben a telekbizniszben. Mert „válámi ván” mégiscsak.

  • Ms.Garai, Ha valaki maga szemelye es biztonsag ellen eroszkos merenyletet kovet, DE maga eletben marad, talan a sebeszek kepessegei altal, mondana hogy az tett elkovetoje az buntelen ?

    Kersve a fenti ugyet a magyarnyelvu web-en, kaptam 297,000 lapokat. kozottuk egyett ami jelezte , hogy : „Gyurcsany Ferenc es baratai latal szerkesztve es fen tartva.”

    Amely adta az adatrokat ,hogy az ingatlan csere erdete a volt PM-tol eredt. Egy ertekezleten javasolta azt.
    A „csere” nem tortent, de HA veghez vitt lett volna a magyarnep 1,294 MILLIARD kart szenevedett volna.
    S az volt kovetve azok alatal akiket a magyar nep megbizott minden koz-tulajdonaikat vedeni.
    A buntett brobalkozsa bun vilagszerte. Masknet soha nem alna meg az.

    Ket es fel ev, az gyerek jatek azert. Ma O.J Simpson (a kettos gyilkossgaert az 90-es evekben, ami az ev-szazad esete volt), tegnap a parole-bizotsag alatal Octoberben lessz felteteles parolra engedve a 35 eves borton idejetol 9-evet toltott elponi egy sport dijjat Las Vgeasban, ami eredetile az ove volt.

    Hanyakat iteltek halalra s hoszu evi kenyszermunkara elvtarsai csupan gyuloeteikbol, akik semmi bunt nem kovettek el?
    Igen, hivatkozom arra, mert maguk, s ez a lap ugyan azon elvek koveteset es sikereik ismetlesen mukodik. Tehat az hitelesen vonatkozo !
    Mit vel, mi lett volna buntetesuk a „nepi-demokraciaban?

  • BANFI irta;

    „Azt meg nem tartom lustasagnak hogy egy hamis tanut sem vetnek be”

    De hogy nem, volt egy valodi tanu, Gyurcsany Ferenc PM.
    a sajat web-lapja altal, az egesz csere az o otlete volt. Amit egy ertekezleten kozolt az allami vagyinok felelos igazgatokkal.

    A csere egy 1,294 MILLIARD Forintos jovedelem, vagy 1,294 MULLIARDOS vesztesseh a magyar nepnek.

    Hogy keltek volna azt a Rakosi vagy Kadar elvtarsaik idejen a nep-birosagok ?

  • NAGY ISTVAN Dr. soraira;
    Kedves Doctor Nagy, koszonom sorair es a meghivasat Magyarorszagra.
    Megvallom oszinten, nekem semmi celom utazni oda.
    Voltam ottan 1990-91-ban, a rendszer-nev-valtoztatasa utan, csupan kivancsisagbol.
    Sajnos, megdobbentonek lattam nem csak az orszag fizikai allapotat de meg az egyenek magatrtasait is,kiveve az idosebbeket.
    Letezik rengetek elvezheto uticalok sokfele.
    S kozeli csaladtagjaim mar elhunytak, meg fizikus baratom Dr.Jesznszky Ferenc, az MTA vezeto tagja is.
    De tartok kapcsolatot tobb baratokkal es ismerosokkel. Ugy hogy kapok elegendo ertesiteseket az ottani helyzetrol. Amik bizonyitjak,hogy a mult pusztitasai es elhanyagolasai lassan de orvosolodnak. Habar mas problemak novekednek.

    Megjegyzese az itteni weblapra persze kisse maskent „szaglik”. Nem fuggetlen es teljesen figyelmenkivull hagyva a legalapvetobb journalistic alapelveket.
    Konnyen velheto hogy a Gyrucsany-Soros erdekeket kepviselik. No de az az ok joguk, amit nem veszznek figyelembe a hozzaszolloikra vonatkozoan.
    Ha ismeri, vagy olvasna a Saul Alinsky „Rule to Radicals” reszlteit tisztan lathato ,hogy honnan fuj a szel.

    Mivel hogy minden emberi leny eletet es alapveto jogait mint „szent”-nek velem es tartom. Tehat barmi ideologiai eszmek azt nem zalogosithatna. S azert a meggyozodesemert itten a KMH es HFP szereksztosege es a hozzaszollok nagyresze megbocsajthatatlannak latjak. Velem, hogy csupan mert eletukben es elmeikben mindeg az ellenkezojet eltek es az megcsokonyosodeseik.

    Habar az emberiseg vilagszerete, barkik is mind azok, azt remelik, de sajnoz a geopolikai ero-kialakulasok az ellenkezo iranyba mozognak. S oszinten, rem zavarosnak tunik a jovo kialakulasa.
    Kivanva mind a legjobbakat, maradok oszinte udvozlettel.

  • Bndegúz79 !

    Hallgass István Nagyra….és ha lehet látogass haza,sok más és szép élmény mellett …az itthoni tényeket,igazságot is megtapasztalhatod,ami teljesen más és egyben cáfolata az itthoni és kinti hazug,hazaáruló ellenzék állításainak!!
    Több okból is érdemes hazajönnöd,nem bánod meg(!!!!!),és sok élménnyel gyarapodsz,és meggyőződhetsz a valóságról!!!

  • Elszabadult az elolvasásra teljesen alkalmatlan verbális pokol!

  • T.Troll Bende Gáz !

    Bíróság előtt Gyurcsány részéről ilyen kijelentést nem bizonyított még a tök-orbanista hazay, Polt-Pot ügyészség sem.
    Maga akkor meg megint honnan hazudta át ezt a blöfföt ?

    Egyébként az igaz, hogy Orbűn már akkor pályázott arra a sukorói területre, nomeg persze magára a magyar . k a s z i n ó . b i z n i s z . teljes egészére*, melyet csupán a 2002-es csúfos bukása hiúsított meg, mely bukáson túl Őt, még ez is borzasztóan frusztrálta… Führerünket tehát rémesen felháborította az akkor hatalmra került kormány „arcátlansága”, a részéről már korábban is a maga zsákmányának tekintett szerencsejáték kincsesbánya állami kézbe vételével.

    Kisgömböc** az ő jó-skizofrén ösztönével rögtön elhatározta hát, hogy ezt az általa már a nyolcvanas években is ezt az I.számú közellenségének tekintett Gyurcsány Ferencet, amint teheti, majd egyszer, akárhogyis, de levadássza…

    Csakhogy e nevezett személy még politikusi minőségében sem élt vissza a hatalmával, sőt azt mondta, „…ha megfelel az előírásoknak, tegyétek, én támogatom…” ti. az országnak oly sokat hozó kaszinó és az egyéb, ott létesítendő kultúr létsítmény komplexum megvalósítását. Na ez már abszolút ütközött Orbanini magánzseb érdekével és ezért uszította erre a >koncepciós műnyúlra< az Ő saját, különbejáratú ügyészi apparátusának az agarait, akik még ma is ezen a csalin csámcsognak, hogy mégis neki, ill. nekik legyen igazuk.

    Így esett hát, hogy Ezüsthátú bár elítélteti a már több szinten is, bűncselekmény hiányában törvényszék által többszörösen is fölmentett Császiékat, de Gy F-et még így sem sikerült horogra kapnia.

    ˙

    .
    * Azóta már (ti. a 2010-es Fülkeforr. után) a jelenleg még fungáló Fid-SS-Junta az egész magyar . k a s z i n ó . üzletet szőröstűl bőröstűl, vagyis minden elemében a maga privát vitorláiba fogta be, ahogy a trafikokat sőt a magyar termőföld [értsd: nagybirtok] bizniszt(!) is, az EU-s hektárra vetített földtámogatásával egyetemben… 🙁

    ** Kisgömböc [ha már nem emlékszik az oly messzi idő távlatából]: Negatív népmesei figura, egy fölfújt disznóhólyag, amely elindul és minden útjába kerülő zsákmánynak tekintett akármit felfal. A végén, így, vagy úgy, de szétrobban… 😀

    .

  • Ennél a csodálatra méltó nyelv géniusznál már a jelen is”rém zavaros”.A jövőt fel sem fogja.

  • Szukits Rezső

    Eszter, Chris! A riport fontos volt és jó. Köszönöm.

  • KORDON BLUED vadalmaira;

    Nem vagyok sem „Gaz”, sem „Troll”-ja senkinek, csupan a valosag, ifazsag es az erkolcsok szonoka az atalag magyarnep erdekeben !

    Amaga valotlansogokat nyoszorgo valotlansagait visszautasitom !!!

    Hogy hol vettem a Gyurcsany Ferencre vonatkozo megjezest?
    A „Gyurcsany Ferenc es baratai altal szerkeztett es fentartott…” web-lapjan. Ahol lathatja kepet is a birosag elott tanuvallomast teve hogy az terv kizsakmanyolni a mgyar nepet az o eszmeje volt, s azt adta Csaszy es Tatraieknak.
    Ha az uzzlet vegbement volna az 1,294 MILLIARD forint vesztesseg lett volna a magyarnepnek. A az a zsebrevagasaik csaszy ,Tatrai, s ki tudja goy meg Gyercsany is reszesulehettet volna abbol. Hiszen az o otlete volt az egesz siblizes. Onnan fuj a szel a Soros penzelt weben.
    Csaszy nem nez-ki ugy hogy o lehetett volna kepes azt kiagyalni.
    1,294 milliard am nem csak borravalo ?!

  • Kiss Kálmán
    2017 július 21
    3:54 du.
    Mivel 6 ezer km. távolságból élek 6o éve, nem követtem minden csirkefogó élettörténetét és perét.
    Elnézést!

  • Kiss Kálmán

    Kedves Figyelő!

    „6 ezer km. távolságból” 60 év talán elegendő kell, hogy legyen ahhoz, hogy ilyen távlatokból kissé meggondoltabban akassza akárki is bárki nyakába a „csirkefogó” címkét.

    (Sokat gondolkodtam azon, leírjam-e ezt a választ. Döntésem eredménye itt van. Bocs’, de ki kellett mondanom!)

  • Figyelő!

    Épp a 60 év és a 6 ezer km távolság indokolná, hogy az ügyet semmilyen szinten nem ismerve, tökéletesen érdektelenül ne osztogassa a jelzőit a vakvilágba! Én azt eltudom fogadni, hogy Önt nem érdekli ez az ügy, nem hajlandó utána olvasni, és behatóbb ismereteket szerezni róla, eddig rendben – de akkor legyen kedves ne is alkosson róla semmilyen véleményt, olyat amit itt megenged magának pláne ne, hiszen nem ismeri az ügyet és saját maga írta, hogy nem is érdekli: mégis milyen alapon csirkefogózik le bárkit, akinek a bűnösségéről nincs, nem is lehet meggyőződve!? Mert a bíróság 7 év után, egy előzetesen született felmentő ítélet után „produkált valami”- hiszen vélhetően ezt várták el tőle, akkor Ön már jogot formál, hogy „lecsirkefogózzon” valakit akinek a kálváriáját még hírből sem ismeri? Az elsőfokú bíróság ítélete után(mely marasztaló ítéletet hozott) a másodfokú bíróság mindkét vádlottat felmentette ám nem bizonyítottság, hanem bűncselekmény hiányában – feltételezem tudja mi a különbség!Egyben indoklásként alátámasztotta: nem hogy kárt okoztak, de magatartásuk, eljárásuk etikus volt, az elvárt felelősséggel és hozzáértéssel jártak el!
    Ezek után a harmadfok mondta ki a két vádlott „bűnösségét”, melyet neves szaktekintélyek (is) egyértelműen az igazságszolgáltatás szégyenének neveztek!Érdekes egy bűneset nem ?
    Ezek után egy idős hölgy, innen a szomszédos Kanadából, alig 6 ezer km távolságból és mintegy 60 évnyi lemaradással a „magyar viszonyok” terén lazán kijelenti egy emberről akit nem ismer és – akinek a „cselekedete” min. megosztó – de aligha bűnös, hogy „nem kísérte figyelemmel minden csirkefogó élettörténetét!” Ezt nem is várta senki – de amit nem ismer, és nem érdekli arról ne ítélkezzen! Rendben?

  • Besancon
    2017 július 26
    4:15 du.
    Hát elismerem, a szókincsben nincs hiánya! Ennyit írni erről a „hibámról”, hogy „megsértettem” a a vádlottat itt a fórumon, nem
    lehet igaz!
    Szerintem, mindig várja , hogy mikor írok olyat, ami esetleg nem tetszik és akkor rám csaphat. Más beírását nem nagyon olvastam még!

  • Tüske Zsófia

    gyuri, megértem kínjaidat a nyelvtörő kapcsán, annál inkább, mivel én a te magyar mondataidat mindig élvezettel (és kuncogva) olvasom. 🙂

  • Figyelő!

    Kellemetlen dolog ha valaki a maga ásta verembe esik! Az már rég tudott dolog, hogy ha bárki aki nem ért egyet Önnel- netán ezt le is írja – az csak piszkálja és bántani akarja Önt! Felesleges tehát, hogy saját személye elleni támadásként éljen meg egy, a fenti per kimenetelével kapcsolatos hozzászólást, melyben figyelmeztettem, ha nem tud semmit, és nem is érdekli az elítélt személye (ezt többszörösen kifejtette) legalább azt a szívességet tegye meg, hogy nem minősítgeti az Ön által használt szavakkal!
    Ezt azért nem olyan nehéz megérteni, 85 év ide vagy oda.

  • gyuri magyar tudását, igen tisztelendőnek tartom!

  • Besancon
    2017 július 28
    11:03 de.
    Sajnos, nem fogom megélni, a maga 85 éves korban írt írásait!
    Így nem tudom vissza ütni a kritikáját sem!