Krisztus hányna tőletek

2017 október 25 4:33 du.207 hozzászólás

És akkor mi van? 41 százaléknak nincs gyereke, a többinek meg van.

Mit tetszenek ezzel üzenni a magyar nőknek? Hogy tessék feljebb tolni a szülési százalékot? Molyoljatok a konyhában, főzzetek, mosogassatok, aztán, ha mindez megvan, szüljetek.

Netán a férfiaknak szól a szöveg? Merthogy közülük sincs mindenkinek gyereke.

Közöd?

Nullaszázalékos pártként megint a hálószobákban matattok?

Beleütitek az orrotok mindenbe, amibe csak lehet. Vasárnapi pihenőnapnak csúfoltátok, amikor bezárattátok a boltokat vasárnaponként. Úgy hallom, most megint hasonlóban mesterkedtek.

„Lánynak szülni dicsőség, asszonynak szülni kötelesség”.

Nekem nincs azzal bajom, ha kötelezővé tennétek a nőknek, hogy szüljenek. És az abortuszt is megtilthatnátok, meg a szexet, ami nem gyereknemzésre irányul. Én ezzel nagyon egyetértek. Aki tagja a pártotoknak, vagy akár csak egyszer is megfordult a fejében, hogy rátok szavaz – nem mintha lennének ilyenek – azoknak legyen tilos minden, ami férfi és nő kapcsolatában nem gyerekek előállítására irányul.

Beszélgetni se lehessen, mert annak is szex lehet a vége.

Azt hiszem, visszafogott voltam. Legalábbis ahhoz képest, amit gondolok rólatok.

Mondjuk, ha szóltatok volna egyetlen szót is a hajléktalanok érdekében. Segítettek volna a szegényeken, az elesetteken, nem üldöznétek, hanem oltalmaznátok a menekülteket!

Írhattok bármit a tőlünk ellopott pénzből nyomtatott plakátjaitokra: Krisztus hányna tőletek.

Föld S. Péter

207 hozzászólás

  • Europaban sincs gyerek.
    De nem kell aggodni, jonnek azok akiknek sok van, azok majd benepesitik a magyar foldet es Europat.

  • U.i. Azù= emlitett idezet, Rakosi Matyas kedvenc idezete volt, ugy mellesleg.

  • Sajnos előfordulhat, hogy káros hatása van a túlzásba vitt liberalizmusnak.

    Ha a fiatalok mindig azt hallják, hogy nekik mindenre megvan a joguk, főleg az önmegvalósításra. Persze, a kötelességekről már kevesebb szó esik ilyenkor. Ez kiválthatja azt, hogy a fiatalok félnek az elköteleződéstől és a gyerekvállalástól.

    Erről a témáról beszélni kell. Nem kell a KDNP-vel jönni. Inkább mindenki számoljon el azzal, hogy ő mit tett a fiatalokért!

  • Orsós Elemér

    hazai lámpa
    2017 október 25
    5:30 du.
    Az igazi liberalizmus olyan mint a 22-es csapdája, elvileg nem lehet szabályozni, de ha nem szabályozod, akkor sajnos, anarchia lesz belőle! 😀

  • Dienes Erzsébet

    Advent 2003

    Uram! A jászol nem EU-konform!
    Csecsemőt ringathat szeméthalom.
    Istállónk sincsen, barmaink fogytán,
    Eltiltott tőlük az új hatalom.

    Mennyből az angyal ne hozza híred!
    Heródes lesben, ne jöjj közénk!
    Tilos a kereszt, és a fény drága.
    Mária szüljön az utca kövén?

    Ne szüless újra isteni gyermek!
    Pásztorok népe sem vár reád,
    Bölcseink régen nem hisznek néked,
    Maguk is megtesznek ezer csodát.

    Jaj! Ne jöjj úgy, mint ártatlan kisded,
    Meg sem érhetnéd a krisztusi kort.
    Mammon és népe véredre szomjas,
    S röhögve innák az isteni bort.

    Gyere, mint férfi, erővel teljes,
    Jöjj, miként Isten, a Mindenható,
    S meghátrál tőled Gólem, az agyag.
    Vagy: -Ádámmá váltja őt Isteni Szó?

    Adventünk hosszú: kétezer éves
    Remény és kétség. Fogytán időnk.
    Ünnepi pompával készültünk várni,
    S a kürtöt megfújni sem lesz tán erőnk.

    Ismeretlen szerző a XXI. Századból.

  • A ilyenek kiáltanának egy emberként „Barabást”, feszítenék meg; vagy éppen varratnának sárga csillagot a ruhájára és löknék marhavagonba…

  • Göllner András

    @ Fold S. Péter

    Most kívételesen nem értek egyet magával. Krisztus nem hányt volna ezektől. Egyszerűen úgy ki csapta volna őket az Atya Úr Isten templomaiból, hogy a lábuk se éri a földet. Legyen meg az Ő akarata, úgy itt a földön, mint fenn a mennyekben. Világos ?

  • Göllner András

    @ Dienes Erzsébet

    Jó a talpazata ennek a versnek, Erzsi. Szépen ki van dolgozva, formás. Bizonyára ezen se fog nevetni a Figyelő, hisz ez a vers se nevetséges, de ez ne zavartassa magát. Már üzentem Klára asszonynak, hogy micsinájjon (sicc !) ha nevetni akar.

    Erzsi ! Én se tartom egy hibának, mint Hesse se, ha a szép próza, az irodalom nyelve, elszakad a realitás talajától. De lenne egy kérdésem versével kapcsolatban. A magyar televízió, és a kanadai-magyar TV híradásaiból is azt hallom, hogy a Fidesz jobban teljesít. Ez mintha ellentmondana versének első szakaszában közzétett állapotnak: Idézem:

    „Istállónk sincsen, barmaink fogytán,
    Eltiltott tőlük az új hatalom.”

    Én úgytudom, egyre több a barom odahaza, egyre több istállót épít az új hatalom a számukra, most a választás előtti hónapokban. Ehhez mit teccik szólni ? Ez a vers a Zsidók vagy a Magyarok hazájáról szól ?

    Charles (a.k.a. Charlie) ! Kérlek ne légy féltékeny ha többet foglalkozom az Erzsivel idelenn mint veled. A lányokat jobban csípem. Kérlek ne velem, hanem a Föld S Péter írásával foglalkozz. Az helyesebb lenne.

  • https://youtu.be/5S4Jwsj-sw8

    LÈtgom, mar kitorultek a beirèsom ;s NEM hagynak irni tovabb. Valoban, mukodik a kizaras, soha nem hittem volna.

  • Dienes Erzsébet
    2017 október 25
    5:59 du.
    Koszonom, nekem tetszett.

  • Robert Morrison

    Föld S. Péter 2017 október 25 4:33

    Péter, Te most nagyot nőttél a szememben. Rávilágítottál arra, hogy a teológia a fő területed, ezen belül is az izlám vallás és a muzulmán élet filozófia.
    “… üzenni a magyar nőknek? Hogy tessék feljebb tolni a szülési százalékot? Molyoljatok a konyhában, főzzetek, mosogassatok, aztán, ha mindez megvan, szüljetek.”

    Pontosan ezt üzenik az erőszakkal betelepítésre érkezett nomad hordák. ‘nők be az ágyba és ha tetszik, ha nem bébigyárakká teszünk mindannyiotokat. Szaporítani fogunk benneteket mint a nyulakat, mert ez tetszik Allahnak. És nincs visszapofázás, mert a saria törvény szerint Ti mind csak a férfiak tuladonai vagytok. A házat engedély nélkül el nem hagyhatjátok, a férfiak kedvére tesztek ellenkezés nélkül és csak szültök és szültök és szültök.

    Péter, Te egy zseni vagy. Milyen szépen kifejezted a valóságot: “Nullaszázalékos pártként megint a hálószobákban matattok” Hát persze, ezek az inváziós férfiak nem pártban tömörülnek, hanem csoportba verődve erőszakolják meg az európai nőket. Minek ehhez párt amikor a fizikai erejük mellé az elpuhányodott nyugateurópai férfiakat békjóba köti a saját idióta törvényi rendszerük.

    Azért Péter, ha idézési kényszert éreztél talán megpróbálkozhattál volna Ratkó Anna hires-hirhedt jelmondatának pontos bemásolásával “„Asszonynak szülni kötelesség, lánynak szülni dicsőség!” bár tudom, hogy Téged sem a tények, sem a pontosság nem tart korlátok között.

    És végül ez a csodálatos megfigyelésed: “Krisztus hányna tőletek” csak azzal tehető teljesebbé, hogy Tőled meg össze is szarná magát.

  • Robert Morrison

    Göllner András 2017 október 25 9:00 du.

    Andriska már megint lekeveredtél a pinyóba? Vágytál egy kis pelenkaszagra?

    Nagyon tetszik ahogy a kérdéseidet felteszed: “Ez a vers a Zsidók vagy a Magyarok hazájáról szól ?” Nem vagy Te egy kicsit rasszista? Oh bocsánat elfelejtettem hogy ez a privilégium a jobboldanak van felcimkézve. Te csak egyszerűen magyar győlölő vagy az pedig megengedett manapság a Soros pribékeknek.

    Ahogy próbálod burkolva az irigykedésedet megszellőztetni az fenomenális: „Én úgytudom, (sicc) egyre több a barom odahaza”, merthogy vágyol közéjük csak a bátorságod hiányzik hazamenni hogy egyel több barom legyen otthon.

    Andriskám, nem akarom dícsérni az intellektusodat, de nem is lehet. Szerintem Te otthon címeres barom lehetnél. Menj haza és indulj a választásokon, had röhögjünk egy kicsit.

  • Szerintetek tudja Klára asszony, hogy kiről szól a cikk? Csak úgy mellékesen, mert úgy a divat, nem?

  • Dienes Erzsébet

    Aranyos Göllner András (2017 október 25 9:00 du.)!

    Nem fogja elhinni, de egyre jobban élvezem a beírásait. Nem éppen azt tanulom meg belőlük, amiből önnél le kellene vizsgáznom, de nem is tudja, milyen tanulságosak.

    A vers címe Advent 2003. Akkor mentettem el valamelyik internetes oldalról.Nem jegyeztem meg honnan, mert közömbös.

    Tudja ki volt 2003-ban kormányon? Megsúgom! Medgyessy! Imádom a móricka vicceket, némelyik nagyon aranyos, de az kissé fárasztó, hogy amikor Istenből és az abortuszról, meg Jézus gyomorrontásából kellene vizsgázni, ön akkor is a Fideszről tesz fel kérdéseket.

    Sajnálom! Előttem már 1990-be levizsgázott a Fidesz is, az SZDSZ is. Szülőpártjuk pedig a reform-vizsgán bukott meg. Pedig különböző neveken elég sokszor próbálkozott pótvizsgázni.

    Kérem, abba ne hagyja a kurzusát! Nagyon érdekesek a tézisei! Nekem ugyan vannak antitéziseim is, de roppant érdekel, kialakul-e valamiféle szintézis is a fórumos vitákból a Megváltóink eljövetele előtt!

    Ehhez viszont elengedhetetlenül szükséges Földes S. Péter elvárása, hogy legalább beszélgetni lehessen minden mellékgondolat nélkül, kizárólag az adott témáról.

    Ön a Fideszről értekezik, én pedig a rendszerről, amely lehetővé teszi az összes, egymásnak teljesen ellentmondó dogma virágzását.

    Nem akarom, hogy virágozzék az összes folyondár, sem az ön szőlőskertjében, sem az én hazámban!

    Üdv: DE. tanuló.

  • Dienes Erzsébet 5:59

    „Ne szüless újra isteni gyermek!
    Pásztorok népe sem vár reád,
    Bölcseink régen nem hisznek néked,
    Maguk is megtesznek ezer csodát.”

    Kommentár a III. szakaszhoz:

    – Hát csoda e, hogy a >napkeleti bölcsek<; Gáspár, Menyhárt, Boldizsár is hányingert kap ettől, a magát erőnek erejével bölcsnek mímelő, amúgy meg tök hülye T ö r p e-H e r ó d e s t ő l, aki valóban egymaga "megtesz ezer csodát". 😀
    Úgy, mint amikor pl. a Nap-Keleti pályaudvar betonplaccára kényszerít és tartóztat fel napokig étlen szomjan párszáz fős vasúti szerelvénybe zsúfolt ezreket – a Napkeleti "pásztorok népét"!- majd megszégyenítő budapesti közszemlére kényszeríti őket… Ez a csodatétel is túltesz még a jézusi kenyérszaporítás csodáján is…

    – Ugyanígy csodatételszámba megy az is, amikor a mi felcsúti Ramszeszünk, 3 tehénistállós, fatornyú falucskájából, egy-stadionos, fociakadémiás és kisvasutas világvárost teremt a mindannyiunk közpénzéből, illetve az ún szintén közpénz státuszú TAO* pénzek csodás megcsapolásával. Nem akarnék a blaszfémia bűnébe esni, de a krisztus tettei ehhez képest semmik…

    .

    *Orbán nagy dühét kiváltva a Curia közpénzzé minősítette a TAO rövidítésű, tipikusan protekcionista adókerdvezmény fajtát, mely csatornán keresztül már 2011 óta már milliárdok vándoroltak orbanista zsebekbe.

  • „krisztus” nem hany senkitol……..
    mert az a szemely es abban a formaban-szerepben SOSE LETEZETT.
    aki letezett annak ehhez semi koze.;- YESHA BAR-YOSSE.
    egy fanatikus neazarenus szekta igehirdeto. ezt feszittette meg poncius pilat procurator lazitas vadjaval.
    lasd.- Pilatus levelek….
    az elitelt feje feletti ugynevezett „titulus cruces”-/az ok amiert megfe…./-ezt hirdette 3 nyelven o-gorog, arami,es latin.
    az arami volt azz elitelt anyanyelve.;
    az arami.;
    -” yesha nesaree melekha h’yehudim”
    a latin.;
    -„IESHVA NASAREA REX IVDAEORVM”-
    az o-grorog.;
    nem emlekszem mar ra….
    ezt a nasareee szot ertelmezte ugy a korai kerresztenyseg hogy nazareti. holott a helyiseget cask jo 300 evvel yesha bar yosse halala utan alapitottak.

  • holott a szo nasaree vagy nasarea cask azt a szabadito varo szektat jelolte ami az essenusokbol valt ki a nazarenusok.
    ez utobbiak szigoriubban ugyeltek a mozesi torvenyek betartatasara.

  • Ha magyar érdekről van szó, akkor Földes „hányni tudna tőlünk” – lásd előző, hazugságokra épülő cikkét – ha meg a magyar megmaradásról van szó, akkor meg „Krisztus hányna”.
    Gondolom magyargyűlöletében nekünk is ezt a modern jövőt szánná:
    https://mno.hu/hetvegimagazin/inkabb-szexbabakkal-elnek-a-japan-ferfiak-mint-novel-2411094
    ………
    Fennmaradásunk záloga az egészséges családmodell. Ki tartja majd el az időssé vált mai szingli nőket, ha nem lesz gyerek, unoka?
    Kiszolgáltatva idegen ápolóknak, mert nincs utódom?
    Én csak az ellenségeinknek kívánnám ezt a sorsot.

  • Dienes Erzsébet

    Dubois
    2017 október 26
    3:34 de.

    Felesleges, -bár lehet-, 2003-at Noé bárkájától számítani, mert a vers egy pillanatkép, nem pedig őstörténelem.

    Tudja Dubois mi a baj? Az hogy még Noé idejében sem vették észre, hogy miért kell Ádám és Éva valamennyi utódjának, -NOÉ CSALÁDJÁNAK KIVÉTELÉVEL(!)- elpusztulnia.

    Van mit tanulni az árvízből de ma sem vesszük figyelembe a tananyagot.

    Nem is tudom már kit kell keresnem. Talán Egy Igaz Embert, csak azt nem tudom, hogy a hajóépítő ácsok között található-e legalább egy NOÉ, vagy már csak az égből várhatjuk a segítséget.

  • Robert Morrison

    Dubois 2017 október 26 3:34 de.

    Kezdeném azzal, hogy itt nyugodtan megnevezhetsz mindenkit, félned nem kell attól, hogy jön érted az ÁVH. A minősítés viszont kissé bonyolultabb, mert alátámasztó bizonyítékok nélkül az bizony sértegetés, vagy legyünk őszinték; rágalom.

    Ezek után talán megnevezhetnéd a “T ö r p e-H e r ó d e s” fedőnévvel említett ‘csodatevőt’ és szolgálhatnál valamiféle bizonyítékot arra, hogy “erőnek erejével bölcsnek mímelő, amúgy meg tök hülye”. Segítséged nélkül ugyanis nem igazán lehet felismerni kiről irtad ezt merthogy a dolgot megnehezítetted az alábbi rejtélyes kijelentéseiddel:

    “… amikor pl. a Nap-Keleti pályaudvar betonplaccára kényszerít és tartóztat fel napokig étlen szomjan párszáz fős vasúti szerelvénybe zsúfolt ezreket”
    A magam részéről senkit nem láttam aki kiment volna a Napkeletre, összefogdosott volna “ezreket”, erőszakkal behurcolta volna az országba, hogy aztán “megszégyenítő budapesti közszemlére” kényszeríthesse őket.

    Lehet, hogy két Magyarország létezik? Egyik amit Te említesz és a másik amit elözönlőttek illegális határátlépők, akik megtagadták a menekült táborokba történő nyilvántartásba vételüket és megszállták a Keleti pályaudvar előtt és alatt levő Baross teret? A “vasúti szerelvénybe zsúfolt ezreket” pedig arra kényszerítették a Német és Osztrák kormányok, hogy a már indulásra kész vonatokban várják meg amíg Merkel Anyjuk rábólintott az indíthatóságukra.

    Dubois, legyen mentségedre megemlítve, hogy a történelem hamisítás majdnem olyan régi mesterség mint a prostitúció. Az egyiket a megélhetési kurvák művelik, a másikat meg a hozzád hasonló elvtelen csúszómászó olcsópénzen megvehető jellemtelen férgek! A pseudo neved tökéletesen illik Rád, gratulálok hozzá!

  • Miklos Banfi
    2017 október 26
    1:03 de.

    „Szerintetek tudja Klára asszony, hogy kiről szól a cikk? Csak úgy mellékesen, mert úgy a divat, nem?”

    Nem – de ez mikor zavarta bármiben? -:-)))

  • Göllner András

    @ Dienes Erzsébet

    Értékelem tartását ide lenn, Erzsi, de Lovas Pistinek (a.k.a. Morrison)valóban igaza van, én csak azért járok ide le, egy két barátom társaságába, hogy kiszellőztessünk a pelenkások után. Hallom, hogy is ne hallanám, hogy maga se kedvel ide lejárni, s az, hogy egy versel jelentkezet az kifejezetten tiszteletre méltó.

    Ami a Fidesz-t, vagy SZDSZ-t illeti, ők nálam is mint magánál, már rég levizsgáztak. A külömbség a kettő közt az, hogy míg az SZDSZ tudomásul vette, hogy lúzer, a Fidesz, nemzeti szégyenfoltként, a helyén maradt. Előbb utóbb majd csak kifogják őt is csapni a magyarok, hogy a kerítésen túl nyávogjon, oda szemeteljen.

    Erzsi !Nem hinném hogy bárhol is magasztaltam volna szóban vagy írásban akár az SZDSZ-t akár az MSZP-t idelenn vagy bárhol a nagyvilágban. Soros Györgyöt nem ismerem, életemben egyszer se láttam, vagy beszéltem volna vele. Az hogy én az ő vagy Gyurcsány pribékje lennék, azt csak a Megyar Nemzeti Szégyenfolt (MNSZ) képviselői terjesztik rólam, azok akik Goebbels mosoporral mosogatják idelenn a MNSZ pelenkáit. Ezért is javasoltam magának is, hogy kezébe ne vegye az ő szerszámukat.

    Erzsi ! Én nem a pelenkásokkal, az idelenn szorgalmaskodó mosónőkkel, a Fidesz, vagy bár melyik magyar politikai párt boncolgatásával töltöm az időmet. Egy egyszerű villanyszerelő vagyok, akit fiatalkorában, a Jezsuiták bemutattak Arisztotelésznek, az Ő tanítványa vagyok. A nyugati áramlattal foglalkozom, annak gyakori áramszüneteiből probálok tanulságokat, következtetéseket le vezetni. Erzsi ! Hiszi, nem hiszi, a cselekvő nyelv az én szerszámom !

    Bevallom, időnként bele nézek abba is, hogy a keleti vagy más éghajlatokon működtetett áramköröket hogy lehetne összekapcsolni a nyugatival, és olyan módon, hogy a művelet ne verje ki a biztosítékokat, ne borítja sötétségbe az egeket, mondjuk a Paksi halászcsárda felett. Ezért is érdekes a számomra Konfucius, Gandhi, Amartya Sen. Nietzsche, Jung, Kerényi Károly (ne keverjük őt össze a MNSZ házi bohócával, az Imrével), ezért érdekel a Hamvas is, vagy minnyájunk nagy tanítómestere, a legendás Orfeusz, aki megtanított muzsikálni, miután feljött a pokolból..

    Most sajnos távoznom kell, mert a Nagy Főnök hív, hogy valahol már megin’ áramszünetről panaszkodnak a népek, illetve azt is közölte, hogy kapott egy SMS-t egy Charlitól, aki panaszkodik, hogy túl sokat foglalkozom magával. Ezért most egy ideig távol kell tartanom magam innen. Kezicsókolom.

  • Komoly erv a csalad mellett, hogy legyen aki eltarson es apoljon oregkoromban? Ez siman onzes, koze nincs a csaladszeretetehez. Csak az ellensegeimnek kivanok ilyen onzo szuloket.

  • Igazi jo magyar elvtarsias jelentes.

    A cimben jelenti hgoy 41%-nak nincsen gyermeke.

    De a kozolt kep tisztazza az egeszet, ahol jelzi hogy csupan a 35 es 44 ev kozotti korosztlyiaknak nincsen gyermekuk.

    Hat remelve minden no-gyogyasz, sot minden GP orvosok iktatnak a noket nem is gondolni a terhessegre a 35 elet eveik utan.
    S minden nonek lenne eleg esze nem is gondolni arra hogy teherbe essen a 35 eves eletkora felett, s a 44 eves hatar amikor a legtobb no mar alig ovulal.
    Persze kivetelek leteznek, de az NEM ajalnlatos mert sok problemas szuleseket okozhat.

    De talan a tisztelt szerzo kepes lehetett volna azt tisztazni a cikke cimetol kezdoen?!!

  • BARLEV soraira;

    A Nazaren az egy szekta volt. Samson volt tagja a Nazarene szektanak. Nem serthettek hajaikat sem acr szoreiket.
    Majd nem mint ma a Shiik-ok.

    A rabbi akire maga hivatkozik az Hassidic volt.
    Azok ma leteznek, habar az Orthodox szectabol eredve.

    A US-ban (Brooklinban)sok problemakat jelentenek tarsdalami szemszogbol, mert felesegeiket remesen tartjak. Nem jobban mint a Muzulman szektak.
    A noknek kell dolgozniuk es allandoan terhesen tartva.
    Amikor a birosagok a valast torvenyesitik elozo ferjeik a gyermekeket mint rabkent tartjak.
    Tehat nem elnek az eredeti hit szovegei altal.
    Inkabb mint szelszoseges (cult)kaltok.

  • Robert Morrison

    Llanfair 2017 október 26 10:11 de.

    Elsősorban tanulj meg a mai magyar ékezetes betűkre építkező nyelven írni, másodszor pedig tanulj meg a sorok között olvasni és az olvasottakat megérteni.

    Mindkettő jelentősen javíthaja a beírásaid szinvonalát.
    Amikor charlie 2017 október 26 8:30 de. nem arról írt, hogy a saját gyerekétől várja el hogy eltartsa, hanem a felnövekvő generációtól, mint ahogy Téged is a utánad jövők fognak ellátni. Ez nem önzés hanem a természet rendje, hacsak Te nem azt az elvet hirdeted, hogy aki már nem képes önmagáról gondoskodni az önzetlenül kússzon el a temetőbe és földelje el magát!

  • A plakáton jelzett női korosztály a KSH idei adata alapján összesen 778 841 fő. Ennek 41 százaléka 319 325 fő. A nagyon keresztény párt szerint minimum ennyi keresztény magyar gyerek hiányzik Mária országából.

    Hallatlan.

    Most csak arra lennék kíváncsi, hogy honnan és hogyan vettek adatot arra vonatkozóan, hogy megállapítsák ezt a 41 százalékot, akiknek nincs gyerekük?

    Szerintem ez a krisztusi hányástól izgalmasabb.

  • Robert Morrison

    Drizari 2017 október 26 11:55 de.

    Neked is kár volt idő előtt abbahagyni az általános iskolát!

    „… a KSH idei adata alapján összesen 778 841 fő….”

    A kérdésedre „Most csak arra lennék kíváncsi, hogy honnan és hogyan vettek adatot arra vonatkozóan, hogy megállapítsák ezt a 41 százalékot, akiknek nincs gyerekük?” a válasz az előző idézetben rejlik.

    Ird meg ha megfejtetted és akkor befejezheted az általános iskolát. 🙂

  • Robert Morrison
    2017 október 26
    9:06 de.
    Megelozott ezzel a beirasaval. Hasonlot akartam irni.
    Mas.
    Mellesleg, nem vagyok hulye meg, a sorok kozott is megertem a dolgokat. Nem kell aggodni.

    Mivel a kommunizmus uralma ota, Magyararorszagon „divatba” jott az abortusz, tudomasom szerint rengeteg embrio kerult a szemetbe.
    Ez sajnos nem valtozott, de egesz Europa sem akar gyereket. Ami persze a noktol fugg ma mar, teljesen. Rengeteg vedekezes forma van, plusz vegul, a kaparas.
    Ma a nok jobban akarnak utazni, oltozni stb. mint ahogy itt feljebb irta valaki, a konyhaban fozni, mosni stb.
    Mint emigrans, nekem is dolgoznom kellett, mikor idejottunk, ha meg akartunk elni. Fiatal voltam a 2O as eveimben, tehat dolgoztam es kozben 4 gyereket szultem. Az igaz, hogy a haramdiknal mar kihozattam Anyamat es o vigyazott a tobbire.
    Most, oregkoromra viszont segitenek anyagilag, fizikailag ;
    es lelkileg. Az unokak meg extra oromot hoznak!

  • Robert Morrison

    Göllner András 2017 október 26 10:10 de.

    Andriskám!

    Úgy általánosságban egy szavadat sem hiszem el, de most hajlok arra hogy elfogadjam az alábbi állításodat tényként :)

    “Soros Györgyöt nem ismerem, életemben egyszer se láttam, vagy beszéltem volna vele.”

    Te a Soros Hadseregben nem nevesített katona vagy hanem csak számozott, (ott csak a pinyóba mehetsz nem a fenti emeletekre) és ennek megfelelően kezelnek. Azt csak a mese tartotta Mátyás királyról, hogy a fekete seregének minden katonáját ismerte és a jótékony soros gyuri bácsitól is ésszerűtlen és túlzott elvárás lenne hogy az alsó szintű hűbéreseivel parolázzon. Ettől még ne aggódj a zsoldodat megkapod.

    “ Most sajnos távoznom kell, mert a Nagy Főnök hív”. Aha… akkor talán mégiscsak eljött az ideje vagyis a sorszámod, hogy találkozhass vele? Ne feledd megtörölni a szádat az also fertályba becsókolás után, hacsak nem akarod felcserélni a pelenka szagát a bajuszodra ragadt illattal :)

    Baráti öleléssel, Robi Békásmegyerről

  • Robert Morrison

    ???
    Csak mert ismerem a központi adatnyilvántartási rendszert. Azt megmondom, hogy egy konkrét lakcímen évtizedekre visszamenően kik voltak bejelentve, de hogy melyik nőnek nincsenek gyerekei … és korcsoportosítsam őket 35-44 éves korosztályra …. az egy bonyodalmas és hosszadalmas adatkutatási és összegző munka eredménye lenne.

  • De hogy rövidre zárjam az esetleges vitát, azt nyilvántartják, hogy kik és mennyit szültek, de hogy mennyi nőnek van gyereke … a plakáton nem az olvasható, hogy 41 százalékuk nem szült, hanem hogy nincs gyerekük.
    De ha nem számít a pontosság, és nem kell figyelemmel lenni örökbefogadásokra, gyerekhalálozásokra, elvált férjnek ítélt gyerekekre stb., akkor maradjon a krisztusi hányás.

  • Robert,11:15, köszi a segítséget, pont eltaláltad a lényeget.

  • Robert Morrison

    Drizari 2017 október 26 1:46 du.

    Nem akartalak megsérteni mert azt a privilégiumot fenntartom Göllner Professor Úrnak. Csak egy görbe tükröt tartottam eléd.

    Statisztika mint bizonyára tudod az ördög találmánya és mindent meg lehet vele magyarázni nameg az ellenkezőjét it.

  • Göllner András

    @ Robikám (a.k.a. Pistikém)

    Lovas ! Azért mert Andriskának hívsz, ami természetesen jól esik, nem tudom kitörölni az egyest, amit a plagizálásod miatt adtunk neked anno. Aki ide Schmitt Pali bácsi pelenkájába jár le halandzsázni nem várhat többet tőlünk. A Hollán utcai pinyóban talán több szerencséd lesz, ott lazít a Bayer is, a Lánczi tanár úr, meg a debreceni egyetem rektora. Át vihecc innan magaddal egy pár libát is Pisti, a Chris egy gavallér, majd azok ott is olyan szépen fognak hápogni nektek, mint ide lenn. (A Figyelőt ajánlanám, meg a Boda Marcsit.) Bon voyage, Pistikém, bon voyage. Csak vigyázz, nehogy Afrikába szálj le Artúrral arról a hajóról.

  • Hey Morrison;
    Az allatait koteles az ember eltartani, de nem masokat !
    Az csupan Uljanov elvtarsanak a hazugsaga volt.

    Segiteni a raszorulo embertrsait az HUMANIZMUS.

    A maga es Uljanov elvei az KIZSAKMANYILAS !!!!

    Ha maga eltartatva ohajt lenni akkor lanc lessz a nyakan, mint a kuthan.
    A jazi-allatok elvezik az igazi szocializmust.
    Lakast, kajat, egeszsegi szolgaltatast, oktatast, stb.stb. ingyen, de a lancon tartva.

  • Egy hívő kereszténynek Földes úr maga a botrány, egykori disznó vicceivel és a jelenkori disznó magatartásával. Már már azt hittük, hogy a főszerkesztő úr távol tudja tartani a KMH-tól, de úgy látszik egy rétegnek pótolhatatlan igénye van rá… Szomorú!

  • Göllner András
    2017 október 26
    10:10 de.

    Épp az imént írtam a másik topikban R.M. szellemi kiskorúnak, hogy nyugodtan játszon a troll-gurigával, mert különben sosem fogja elérni a bodamarcsifokozatú birkapásztor szintjét 🙂

  • Robert Morrison

    Bendeguz79 2017 október 26 3:49 du.

    Bendike!
    Bevallom, hogy aggódom a szellemi állapotod miatt.
    Arról már majdhogynem lemondtam, hogy a szamárral vetekedő makacsságod ellenében az ékezetes betűk használatára meg lehet Téged tanítani, azt, hogy a fogalmazásod rosszabb mint egy harmadikos elemista kisgyereké betudtam a nehéz gyerekkorodnak és az előrehaladott alkoholizmusodnak, de az teljesen érthetetlen, hogy miért próbálsz valamire válaszolni amit meg sem értettél. Olvasd el mégegyszer amit én írtam, majd amikor már azt hiszed, hogy megértetted ami persze csak a mámorban úszó agyad tréfás játéka, akkor kérj meg valakit olvassa el hangosan is és magyarázza el mit jelentenek a szavak és a mondatok.
    Mindezek után olvasd el mit írtál és menj gyorsan aludni.

  • Robert Morrison

    charlie 2017 október 26 2:33 du.

    Örülök, hogy segíthettem. Máskor is ha látom, hogy beléd köt egy ilyen ékezettelen értelmetlen katyvaszoló mint a Llanfair akinek fogalma sincs mit olvas és mit válaszol arra amit meg sem értett. Göllnitől nem várhattam hogy helyre tegye mert csak pelenkát szagolgatni jár le ide a pinyóba amikor már az intelligencia szintje feltöltésre szorul.

  • Robert Morrison

    ISTVAN Nagy 2017 október 26 5:36 du.

    „Egy hívő kereszténynek Földes úr maga a botrány,”
    István, távol áll tőlem, hogy vitába bocsjtkozzam Veled ebben a témában, de a nevezett firkász önmagának a szégyene, az egész magyarajkú író társadalomnak a szégyenletes karikatúrája, és az emberszabású majmok fajtájának az elfuserált példánya.

    “jelenkori disznó magatartásával.”
    Ezt a disznókra mint állatfajtára vonatkoztatva kissé lealázónak tartom, noha viselkedés elméleti alapon talán valahol a skála alján elfogadható.

    “a főszerkesztő úr távol tudja tartani a KMH-tól”
    Ez ellen én tiltakoznék elsőnek. Ahogy Chris szerkeszti a lapot az példaként állhatna a Hungarian Spectrum bal-liberális fastisztoid cenzora előtt. Itt mindenki elmondhatja a véleményét, még akkor is ha azzal kihúzza a pofonláda nagyobbik fiókját. Föld S Peti erről hires. Szereti ha anyázzák. Etttől olyan szép.

  • Robert Morrison

    @ Mindenkinek

    Andrew_s 2017 október 26 5:44 du. bejegyzése utal egy általa beírtrt kommentárra a http://kanadaihirlap.com/2017/10/25/orban-puska-bekegalamb/#comment-245198
    oldalon. A válasz is ott lesz talán olvasható. Ezt a bizonytalansági tényezőt azért előlegezem meg mert egy perccel ezelőtt olvastam Christopher Adam megdöbbentő bejelentését az eddig elképzelhetetlen cenzurázás bevezetéséről.
    http://kanadaihirlap.com/2017/10/26/valtozasok-a-hozzaszolasok-moderalasaban/

    Lehet hogy ez az utolsó megjelent bejegyzésem? Remélem nem. Majd meglátjuk.

  • Robert Morrison
    2017 október 26
    12:02 de.

    Ezt honnan veszed ?

    „Pontosan ezt üzenik az erőszakkal betelepítésre érkezett nomad hordák.”

    Én úgy tudom, hogy az Európai Bizottság válasza a nemzeti konzultáció erre utaló hazug állítására, hogy „Brüsszel kényszeríteni akarja Magyarországot, hogy illegális
    bevándorlókat engedjünk be” ezt a feleletet adta;

    ‘Különbséget kell tennünk az illegális migránsok és a menedékkérők között. A valódi menedékkérők
    esetében az Európai Unió teljesíti a demokratikus országokra vonatkozó nemzetközi kötelezettséget,hogy védelmet nyújtson azok – férfiak, nők és gyermekek – számára, akik háború miatt kényszerültek elhagyni otthonukat… A menedékkérők közül gondosan kiválasztják azokat, akik nagy eséllyel ténylegesen jogosultak a menekültstátuszra.’

    Látod Robika, ez ellentétbe áll amit Te itt írtál. Ráadásul szégyenteljes és durván rasszista. A kérdés most ugyanis fönnmarad, hogy kinek higyjen az ember – egy elfogultságtól fertőzött elméjü embernek mint pl.,neked, vagy az Európai Bizottságnak ?
    Felelj!

  • Bendeguz
    hol hivatkoztam en akarmelyik rabbira is itt??
    mutassa mar…..
    amugy meg ezt is rosszul tudja.
    a hassidizmus nem letezik cask az 1800-as evek eleje ota. alapitoja .;REBBI ISRAEL BAL SHEM TOV es az egesz a mai ukrajina es Moldavia reeszen tortent ott irta meg nagy muvet a hassidut-ot.
    ———————————————————
    a nasaree szektarol is hulyeseget irt. mint mar annyiadszorra megprobal hulyen okoskodni…..
    ehhez maga keves ehhez mi zsidok jobban ertunk mert ez a mi tortenelmunk……3670 evvel idosebb tortenelem mint a maguke goyoke.

  • charlie
    2017 október 26
    8:30 de.

    „Fennmaradásunk záloga az egészséges családmodell.”

    Nagyon fontos szerintem is a család, de abban már vitatkoznék, hogy ennyire leszűkíted a társadalom fennmaradásának alapját, és mindent a családokra nyomsz.

    Gondolj arra például, mikor a sajnálatosan mélyszegénységben élő tiszazugi asszonyok arzénes légypapírról lekaparták a ragasztót (1930-as évek)! Bele a magatehetetlen családtagok levesébe, mert nem tudtak gondoskodni róluk! Rokkant katonák, fölösleges gyerekek, idős nagyszülők. Akkoriban nem volt szociális segély meg nyugdíj! És nem csak Horthy miatt, hanem a liberálisok is így gondolkodtak akkoriban!

    Ormos Mária hívja fel erre a figyelmet, hogy ezek csak a kiderült esetek! Tehát máshol is előfordulhatott, ahol nagy volt szegénység, és már a háború előtt is.
    Tehát nem szabad a családokat magukra hagyni, hogy na hát ez milyen egészséges, a problémákat meg oldják meg valahogy!

    Ti jobbikosok nem vesztek tudomást a széles alsó-középosztályról. A bolti eladókról és gyári munkásokról. Ők mai áron negyvenezer forintos nyugdíjra számíthatnak majd, ha kapnak egyáltalán!
    Tehát fontos a több gyerek. De nemcsak azért, hogy ápolják a szülőket (amire munka mellett rá sem érnek). Hanem mert ha több az adófizető, akkor több a nyugdíj vagy biztosabb. Lehetnek államilag támogatott idősotthonok is, ahol korrekt ellátást kapnak az idősek. Tiszta ágyneműt, és nem veszik el a nyugdíjukat ellenszolgáltatás nélkül.

  • Ez a komment láncolat olyan, mint amikor a katolikus pap ad tanácsot a házasulandóknak és a leendő szülőknek. Vagy amikor az agg honatyák döntenek az abortuszról. Az beszéljen, aki elméletben ÉS gyakorlatban ismeri a helyzetet!
    Három gyermekes anya vagyok és humanista. (Ha a ballibesezőknek ez fontos) Ha lehetett volna, 5 gyermekem is lenne és pedagógusként sok ezernek adnám át a tudást és az emberség ritka fogalmát. Mert gyermeket vállalni NEM kötelesség, nem lehet szabályozásokkal befolyásolni. Lehet, hogy még mindig ösztönös, természetes folyamat, hogy felnőttként lassan megállapodunk. Iskoláinkat elvégeztük, dolgozunk és fejlesztjük magunkat, megtaláltuk a társunkat, biztosítjuk a jövő szükségleteit.
    Fedél a fejünk fölé, étel a szánkba, megfelelő ruházat, egészségügy és oktatás. Jöhetnek a gyerekek!
    NA, ITT A PROBLÉMA.
    Nézzük csak, mit tudnak Magyarországon biztosítani a felelős szülő jelöltek! Otthon? Megfelelő táplálék? Minőségi oktatás? Egészség-ellátás? (Nem beteg nem-ellátás!) No és az időjárásnak megfelelő ruházat?
    Van ismerősöm, aki mire megteremtette a feltételeket, már nem szülhetett.
    Visszatérve az agg honatyákra. Ők azok, akik megerőszakoltatnák a lányokat és asszonyokat, persze pontosan félidőben, és aztán szülni kényszerítenék az áldozatokat. S ha ez még nem elég, az erőszak gyermekeit még a feltételek biztosítása nélkül is kötelező lenne felnevelni!
    Hát, az biztos, hogy Magyarországon még az én anyai ösztöneim is lemondtak volna a gyermekvállalásról!

  • Lássuk csak. A plakát szerint az 1973-tól az 1982-ig született nők 41 százalékának nincs gyereke.

    Érdekes megnézni a korfán, hogy az 1975-ös születésűekből vannak – férfiak és nők – a legtöbben (181 ezer), a tőlük fiatalabbak évről-évre egyre kevesebben, a legkevesebb a 2011-es születésűek (88,5 ezer), vagyis majdnem 100 ezerrel csökkent a fiúk és a lányok száma.

    Érdekes azt is megfigyelni, hogy – meglepetésemre – a ma 49 évesig (1968) bezáróan, mindegyik évjáratban a fiúk vannak többségben. Tavaly 48700 fú születéssel szemben 46158 kislány látta meg a napvilágot.

    Vagyis fiú lenne bőven, hogy anyává tegyenek lányokat, óóó pardon, fiatalasszonyokat, és maguk meg apává váljanak, ez valami miatt mégsem történik meg.
    Úgy tűnik, mintha a fiatal párok leküzdhetetlen tehertételnek érzékelnék a gyerekvállalást.

  • Göllner András

    @ Andrew_s

    Elnézést lassabb válaszomért. Vettem az adást. 🙂 A trollok általában elhúznak, ha szembe találják magukat az igazságosság erejével. Ha megcsapja szemüket a nyugati áramlat, árpa nő a szemükön.

  • Judit Petenyi
    2017 október 27
    10:02 de.
    Tudod Judit, a gyerekvallal’ahoz batorsag is kell. Latom, benned megvolt. Viszont az idok folyaman a tudomany felfedezett okos vedeekezo gyogyszert ami elosegiti a gyerektelenseget, vagy talan csak az egyke fogalmat.
    A mai lanyoknak ez egy hasznos talalmany volt, mert nyugodtan elhetnek szexszualis szabad eletet, aggodas nelkul.
    Viszont ferjes asszonyoknak nagy kisertest okozhat. Meg szedi a „peelt” mert biztos abban, hogy nem lesz baj. Viszont, egy ido utan rajon arra, mikor mar vallalni tudna gyereket, hogy kifutott az idobol.
    Sok no jar igy is.

  • Termeszetesen Magyarorszagon, azaz Budapesten, a haboru ota igen nagy problema a gyerek vallalas, majdnem mindig. T.i. A lakashiany ma is megvan es nem mindenkinek vannak millioi, hogy lakast vegyen. Ez az egyik foproblema szerintem!

  • Hazai lámpa, anyai nagyanyámnak tíz gyereke volt, summáscsaládként vándorolva tengették életüket, míg aztán az akkor még kies Pestszentimrén letelepedtek. Katolikusok voltak, és itt a lényeg: a társadalmi elvárás. Katolikusok elfogadták és a Jóisten ajándékának tekintették a gyermekáldást. Az akkori beszédben a fiatalasszony áldott állapotba került, nem úgy mint manapság, amikor t e r h e s lesz.
    Tehát a társadalom, a közbeszéd, a kulturális környezet ad fogódzót – illetve manapság nem ad – a gyerekvállalás megítélésében.
    Olyan boldog és hosszú öregkort szeretnék magamnak is, amilyet a Mama megélhetett szerető családja kényeztetése mellett.
    ……
    Az idősotthont olyannak tartom, mint az intézetbe adott kisgyermekek gyakorlatát. Persze van amikor nincs más választás, de ez mára ipari méretűre növekedett.
    A generációk együttélése szintén fontos, példát mutat, segít, tartást ad, a szingli lét szerintem kevesebb ennél.

  • És hogyha Kádár idejében nem épültek volna többezres mennyiségben a lenézett panellakások szerte a fővárosban, akkor mi lenne? Merthogy a rendszerváltás óta csak elitlakások épülgettek, amelyeket szinte senki nem tud megfizetni…

  • charlie
    2017 október 27
    1:38 du.

    „Tehát a társadalom, a közbeszéd, a kulturális környezet ad fogódzót – illetve manapság nem ad – a gyerekvállalás megítélésében.”

    Én nem ezt mondtam? Hiába teszel le egy hagyományos családot a lakatlan szigeten, az attól még nem biztos, hogy boldogulni fog.

    Erre mondtam, hogy bár a társadalom alapegysége valóban a család, de önmagában nem tud megállni. Szerintem a KDNP plakátja is arról szól, hogy a társadalom mit nyújt a mai családoknak.

  • Judit Petenyi
    2017 október 27
    10:02 de.

    „Nézzük csak, mit tudnak Magyarországon biztosítani a felelős szülő jelöltek!”

    Például nincs elég bölcsődei férőhely. És nem csak a fidesz kormány idején, hanem a rendszerváltás óta húzódik ez a probléma.

  • Chris,
    Újra köszönöm.

  • charlie
    2017 október 27
    1:38 du.

    Nem mindenki volt annyira szerencsés, kedvenc Char Lee-m..
    Ajánlott irodalom: Sánta Ferenc: Sokan voltunk…

  • Judit Petenyi
    2017 október 27
    10:02 de.

    „Mert gyermeket vállalni NEM kötelesség, nem lehet szabályozásokkal befolyásolni. Lehet, hogy még mindig ösztönös, természetes folyamat,”

    Pl. amióta a fidesz bevezette a harmadik gyerek után járó adókedvezményt, azóta sokkal több a három gyerekes magyar család. Bár statisztika nincs a kezemben.
    Sőt, a szemlélet is sokat számít, ahogy csárli írja.

    Szerintem igazi túlzásba vitt liberalizmus, mikor azt sugallod, hogy nincs valamilyen téren kötelesség (csak jogok vannak eszerint). A spártai szemléletet (az ókori görög katonaállamban) nyilván senki nem sírja vissza, ahol az államnak szülték a gyereket a nők (katonának).

    De az ember társas lény, szerintem vannak kötelességei az egyénnek a társadalom felé. De fontos, hogy erre kényszeríteni nem lehet senkit. Szabad döntésen kéne, hogy alapuljon a kötelességvállalás.
    Például vannak csoportok, amik azért haltak ki, mert nem szültek eleget a nők. A magyarországi (újkori) görög népcsoport egyszerűen elfogyott, mert keveset házasodtak és egyre kevesebb gyerek született. Ez a görög kereskedőréteg nagyon vagyonos volt 100-200 évvel ezelőtt. Manapság több magyar városban is üresen állnak a gyönyörű templomaik, és nincs akinek misézzenek benne.

    Forrás: Ablonczy Balázs: Teleki Pál c. könyve.

  • Figyelő
    2017 október 27
    12:19 du.

    „Termeszetesen Magyarorszagon, azaz Budapesten, a haboru ota igen nagy problema a gyerek vallalas, majdnem mindig”

    Sajnos a Kádsár-korban volt egy olyan társadalmi szemlélet, hogy a harmadik gyereket sokan már túlzásnak tartották! Csökkent is a népesség abban az időben.

    Orbánt lehet nem szeretni, de a három gyerek elfogadása szerintem a fidesz idejéhez kötődik. Orbánnak volt a szlogenje, hogy három gyerek, négy kerék, (vagy valami ilyesmi).

    Hihetetlen, hogy ezt a szlogent hogy kimacerálta a balliberális sajtó annak idején, pl. 168 óra. Szerintem már ők se tudnák megmondani, hogy miért élcelődtek ezen annyit.

  • Jókai Mór: Fekete gyémántok

    Az előénekelt tallérok

    „X. városban van egy utca, melyet ma is „Görög utcá”-nak neveznek. Szép, díszes házak sora, melyet egykor görög kereskedők építettek; a sor közepén a templom, márványhomlokzatával, pompásan aranyozott tornyával, melynek harangjai a legcsengőbbek az egész városban; azt mondják, mikor azokat a harangokat öntötték, a görögök marokkal hányták az ezüsttallérokat az olvadt ércvegybe.

    Derék, élelmes, kedves faj volt az a görög. Ők voltak a szilárd kereskedelem legelső megalapítói Magyarországon; a zsidóknak még akkor nem volt szabad fekvő birtokot szerezni, azért csak a görög kereskedő házán lehetett meglátni, minő uraság van az észben és szorgalomban.

    X. városból ez az egész ragaszkodó faj kiveszett már. Méltó volna fiziológiai búvárlatra, utánajárni, mi okozta, hogy elmúltak. Miért haltak el férfiaik mint agglegények, leányaik mint hajadonok? Pedig délceg, daliás termet, tüzes vér, lángoló szemek, nemes arcél tüntették ki férfi- és nőnemét. Elhaltak egymás után.

    Elvégre csak egy maradt, az is agglegény már: az öreg Csanta Ferenc.

    Hajdan joviális cimbora, vidám előénekes a „no gája”-ban, gazdag, bőkezű, szép asszonyoknak udvarló, gavallér, merész kártyás; időjártával magába zárkózott, emberkerülő, fösvény, zsugori, zene- és énekgyűlölő és uzsorás.

    S mentül inkább magára maradt, annál nagyobbat nőttek sivár tulajdonai. Amint egy-egy régi cimborája, rokona, üzlettársa meghalt, annak a házát sietett megvenni; az egész utcasor az övé volt már, csak a tőszomszédjában lakott még valaki a saját házában. Az is egyik görög fajrokonának a háza volt, kinek azonban maradt egy leánya, s az a leány kivételképpen nem maradt aggszűznek, hanem férjhez ment egy zongoramesterhez, akinek Belényi volt a magyarosított neve. Annak azután született egy fia, s azt valósággal Árpádnak is keresztelték.

    A vén görögöt mindez nagyon bántotta. Miért megy valaki az utolsó görög leányok közül férjhez? Miért egy zongoramesterhez? Miért születik annak fia? Miért keresztelik azt éppen Árpádnak? S miért történik mindez éppen az ő szomszédságában?

    Mármost az az egy ház esik közbe, hogy nem lehet az övé az egész utca!

    Pedig övé már a templom is. Senki sem jár bele, csupáncsak ő. Senkinek sem tartja már a pap a misét, csupáncsak neki. Ő a patrónus, ő a gyülekezet, ő a kurátor, a presbitérium, az alapítványok pénztárnoka: minden.

    Ha ő is meghal, becsukhatják a templomot, s fű nőhet a küszöbén.”

  • Az általam kipontozott helyen a következő rész olvasható:

    „Azután macedón eredete dacára sohasem vette azon észre senki, hogy nem tősgyökeres magyar ember. Magyar volt az anyanyelvük, a többit úgy tanulták. Nem is különítették el magukat, mindenütt ott voltak, ahol más. Többnyire nemes emberré lettek, s büszkék voltak magyar ármálisaikra; ott ültek a zöld asztalnál, s csak arról tudta meg a világ, hogy különbség van közöttük és a többi lakosok között, hogy mikor már a többiek rég le is hántották a húsvéti piros tojásokat, a görögök akkor kezdtek el tizednapra egy fatáblán két kalapáccsal nagypénteket kalakolni.”

  • Almási Alma
    2017 október 27
    1:49 du.

    Manapság már a panellakás is szinte elitlakásnak minősül! Átlagos fizetésű házaspárok is csak komolyabb hitellel tudják megfizetni.

    Illetve a nyolcvanas években leállt a lakótelep és a családi házak építése is.
    Megemlíteném, hogy a hatvanas években volt vidéken a sátortetős házak építésének időszaka. Ennek az a jellegzetessége, hogy általában hitel nélkül építették a családok! Részben helyben található alapanyagokból, ti. a vályogból, amiből a vándorcigányok téglát készítettek! Mai napig állnak ezek a házak, persze karbantartás esetén.

    A hetvenes években volt a nyeregtetős házak divatja. Ehhez már kaláka kellett. Az építőanyagok beszerzése nehézkes volt a hiánygazdaság miatt. Illetve hitelre volt szüksége a fiataloknak, ami akkor kedvezőbb volt. A szülők is adtak valamit az ifjú pároknak.
    Ez a háztípus tágas volt, hátránya hogy nagy a fűtési költség, és drága a korszerűsítés.
    A Széplak c. magazinban sokat cikkeztek erről régebben.

  • Hazai ortodox (görögkeleti) templomok. Csak az egyik szentendrei templomban tartanak misét rendszeresen. Elfogytak a hívők, mert egyszerűen kihalt a közösség. Pedig senki nem üldözte őket, nem is vándoroltak ki.
    A magyar állam is besegít a templomok fenntartásába, mert műemlék, nemzeti kincs.

    http://www.templom.hu/phpwcms/index.php?id=340,0,0,1,0,0

  • hazai lámpa
    2017 október 27
    3:25 du.

    Még annyit, hogy félreértés ne essék, én semmi elítélnivalót nem látok a görögök történetében. Csak leírtam, hogy ilyen is van.

    Nagy különbség, hogy a görögök szépen múltak el, mert csodálatos emlékeket hagytak maguk után. Szegény fiatalok, akik elhitték a neoliberális propagandát, hogy csak az önmegvalósítás számít, mit hagynak majd maguk után?

    Néhány hajszárítót és egy tépett Brigdet Jones plakátot, amit magányosan fúj a szél az üres utcán? Bár megjegyzem, hogy a B. J. harmadik részében végre Bridget is „lebabázik”, ami mindenképp újdonság a könyvhöz képest.

    (Más eset, ha valakinek nem lehet vagy valamiért nem lett gyereke, de mások gyerekét neveli vagy támogatja.)

  • hazai lámpa
    2017 október 27
    3:46 du.

    MIkor otthon jartam, utoljara 2OO6/ban, akkoriban lattam a Sas
    hegyen es a Svabhegyen olyan villakat amit meg itt sem latni,
    Csak millimos negyedben esetleg.
    Akkoriban, felmerult a fejemnbe a kerdes, vajon ezeknek mibol volt ilyen hazra penze? Hiszen, allandoan azt olvasom, milyen szegenyseg, nyomor van otthon.

  • charlie
    2017 október 27
    1:38 du.

    „A generációk együttélése szintén fontos, példát mutat, segít, tartást ad, a szingli lét szerintem kevesebb ennél.”

    A többgenerációs nagycsalád ellentéte szerintem nem a szingliség, hanem a kiscsalád.

    A kiscsalád elterjedésének nyilván gazdasági okai vannak (több megélhetési lehetőség), de maga a szemlélet szerintem a keresztény kultúrával együtt jelent meg Európában (Szent Család).
    A többgenerációs család hátránya, hogy az anyós vagy após akár pokollá is teheti a fiatalok életét. Pl. ha az idősek nem adják át időben a „kenyeret”, azaz megfosztják a fiatalokat az önálló gazdálkodás lehetőségétől.
    Ez hátráltatja, hogy önálló döntést hozzanak, felnőjenek a gyerekek.

    Pl. Reymont Parasztok c. regénye erről szól.

    Még a summásokról jutott eszembe, hogy ők aratáskor, napszámosként dolgoztak. A magyar nagygazdáknál viszont terjedt az egykézés! Ti. akkor egy kézen marad a föld, nem kell a többi gyerekkel hozományt adni.
    Változatos a mód, ahogy kínozták magukat a módosabb parasztok a születésszabályozás akkori módszereivel. Pl. soha nem maradtak egyedül a középkorú „fiatalok” sem. Az anyós közéjük feküdt esténként az ágyba.

    Pl. a németországi parasztoknál nem volt ilyen kényszer, mert ott a föld nélkül maradt fiú talált munkát a gyárakban. De még így is sokan kivándoroltak az USA-ba a szegénység miatt.

  • charlie
    2017 október 27
    1:38 du.

    A szingliség csak egy múló divatnak tűnik, egy szeszélynek, ami nyom nélkül elmúlik. (Kivéve a káros hatásait, mert az sokáig megmarad.)

  • Figyelő
    2017 október 27
    5:38 du.

    hazai lámpa
    2017 október 27
    3:46 du.

    „MIkor otthon jartam, utoljara 2OO6/ban, akkoriban lattam a Sas
    hegyen es a Svabhegyen olyan villakat amit meg itt sem latni,
    Csak millimos negyedben esetleg.
    Akkoriban, felmerult a fejemnbe a kerdes, vajon ezeknek mibol volt ilyen hazra penze? Hiszen, allandoan azt olvasom, milyen szegenyseg, nyomor van otthon.”
    __________________

    Nincs ellentmondás. Azok a gazdag villák abból tudtak megépülni, amit elvettek innen-onnan, hogy a szegénységet a nyomorig fokozzák…

  • hat persze lehetne tobb gyerek is…………cask ugyye hibadzik majd 1millionyi apuka jelolt.
    hogy hogyan?
    hat kerem ugye az a 657000 dportalt zsido,aztan az a kozel 200000 honved akik eltevedtek a DON mellett,meg az a tobbezernyi levente akiket utanuk kuldtek folmentesnek erositesnek…………
    ugye-ugye kijon az a millios szam……..plane ha hozzacsapjuk a MUSZ-osokat is

  • 7O eve volt, azota felnott 2 generacio! Csak akad meg magyar ferfi azota Magyarorszagon is.

  • Göllner András

    @ Almási Alma

    Tetszik milyen szépen alkalmazkodik Figyelőhöz intézett válaszaiban, a Szerkesztőség új, az igazságot szem előtt tartó, embertársaink méltóságát tisztelő mércéjéhez. Próbálom én is ehhez tartani magamat, majd ha néha néha megszóllalok ide lenn.

    Fogjunk össze e célból. Christopher Adam nem egy diktátor, egyenes a gerince, mindnyájan jól ismerjük, nem kell félni tőle, nem harap. Ottawa legnagyobb Katolikus egyházközössége nem arról ismert hogy Janicsárokat nevez ki adminisztrátori vezetőjeként. A KMH nem Sátánnak, hanem az igazságosságnak dolgozik.

  • Kedves Göllner András!

    Úgy emlékszem, volt már vitánk egymással. Remélem akkor is észrevette, hogy messzemenően odafigyeltem a vitapartnereim lelki állapotára… 😀

    Figyelőt, barlevet különösen tisztelem, mert nagyon nagy szó, amikor valaki annyi idős korában határozottan tudja képviselni a saját álláspontját – még ha néha téved és öszezavarodik is, és ha nem is az én vitaoldalamon áll.

    Egyébként ebben kétállapotú rendszer vagyok. Ameddig lehet, és bírom, figyelmes vagyok és udvarias. Ha már megtelt a (micsodám is?), akkor az illetővel többé nem veszem fel a társalgás fonalát.

  • Dienes Erzsébet

    Bocs barlev
    (2017 október 28 6:03 de.)!

    Legyünk pontosak! A MUSZ férfiakból állt a „657000 dportalt zsidó” pedig aligha lehetett mind apuka, miután főleg anyukákból állt, hiszen a férfiak MUSZ-os voltak! Ez nem menti, sőt növeli a gyalázatot, mert nőket, gyermekeket ölni soha sem válik senkinek sem a dicsőségére. Ugye a Don kanyarnál is a férfiak voltak a halandók. Szóval, Magyarországon 1945- után valóban óriási volt a férfihiány. A nők pedig ugye képtelenek életük során száz gyermekkel szaporítani a létszámot.

    Már nem is él az az ismerősöm, aki kényszerből saját siheder gyermekét fogta az eke elé, mert még a két lovuk is behívót kapott. Egyik „haszonállat” sem tért vissza soha sem a harcmezőkről, de az 5 gyermeket valahogy ennek ellenére életben kellet tartani valahogy.

  • BARLEV irta a 10/28 , 2;55 d.e. soraiban;

    ” hol hivatkoztam en barmelyik rabbira is…”

    Ha plvasna az okt.16-i, 6;14. d.e. sorait tisztan hivakozott a’
    „Yoshua Bar Yosse, fanatikus Nazarenus,”, sot a „yoshha Anaartea rex Ivadeorvm” nevek alapjan arra bibliai Hassidik fiatal rabbira. Barmi neveket is ojatott nevezni.
    Tehat tagadasa valotlan.

    Ha kerdore veszi hogy volt-e rabbi, hat az irott szoveg alapjan, amire maga mind haromnyelveken kolozt es vilagszerte imert adatok tisztazzak.
    Nathan idezett szavai „rabbi”-nak nevezte.
    Elismeri=e azt maga az valojaban jelentektelen.
    En NEM voltak szemtanu akkor, tehat azt nem allitom, csupan a vilagszerte elfogadott, es maga altal jelzett adatokra hivatkozom.

    Ami az idot, illetve az evek szamutasait jelezte az is kerdese.
    A rabbik csupan a Mozes soraiban adott leteveket adtak ossze es veletek az emberiseg eredetenek.
    Persze Mozes cette soarait elobbi letezo adatokbol. Az is tisztan jelezve a Tanakh-ban.

    Igen, mi Karaitok csupan a Baliloniai visszatres idejebol eredo.
    Az volt az u.n. elso „Back to the Bible” Izraeli elso erkolcsi mozgalom.
    Mert szajjaik valoban nyitva maradt amikor belattak hogy Jeremiah hogyan lehetet volna kepes a pontos esemenyeket, sot minden apro adatokat, datumokat, stb. hosszu-evekkel elore tudni.
    Azert tortent a „Vissza a Torah” adataira, nem az onzo rabbik elkepzeleseihez.

    Na de maganak minden emberi joga a regi Babilonbol atvett vallasi szokasokat alkalmazni.
    Az a maga joga. S mindenki joga sajat hatarozatait kovetni.
    Remlenem hogy majd belatva, hajlando lenne feladnia gyuloletes tamadasait ellenem ?!

  • Bendeguz
    meg olvasni se tud de ugytunikk irni see….
    azt irta itt fentebb,- yoshua bar yosse.
    holott en a YESA bar-YOSSE nevu igehirdeto-rol szzoltam…
    az nem volt rabbi…………ahhoz mar akkoriban is tobb eves tanulmanyokra volt szukseg es a Sanhedrin elotti vizsgara.
    engem maga ne akarjon ebbol tanitani…………

  • Bendeguz
    maga itt kever-kavar mindent osze-vissza. ennek amit ir- fele francia- se fule se farka.
    mozes eleteben meg a szo se letezett.-„rabbi”
    mellesleg ha annyira tudalekos mint hirdeti ha idekormolne mit jelent a szo rabbi.
    es azt hogy ki volt a legelso rabbi a heber tortenelembol.

  • az egesz krisztus story az o-kereszteny kopt-ok altal forditott egyptom-i HORUS tortenetek pontos masa.
    vagyis azz a krisztus amirol a kereszteny ujszovetseg szol SOSEM LETEZETT KITALALT SZEMELY. pont.

  • es ennek VAN kezzel foghato irasos bizonyiteka is………

  • Dienes Rrzsebet
    az elhurcolt 657000 magyar zsidobol legalabb a jo 43% fiu gyermek volt.

  • Dienes Erzsébet
    2017 október 28
    12:27 du.

    „mert még a két lovuk is behívót kapott. Egyik “haszonállat” sem tért vissza soha sem a harcmezőkről,”

    (Apai) nagypapám egy csikót se tudott azokban a háborús években felnevelni, mert mindent „behívták” a katonasághoz. Bizony, így oldotta meg a honvédség akkoriban az igaerőt, ami kellett az ágyúkhoz, hogy a lakosságnak kötelező volt a meghatározott számú állatot beszolgáltatni.
    Gazdagabb emberektől az autót foglalták le.

    Sok állat elpusztult akkor is, mikor az országon keresztülment a front. Az oroszok úgy oldották meg az élelmezést, hogy lőttek mindenre, ami él és mozog. (Anyai) nagymamámék a bokorban lapultak, mikor az orosz katonák az anyadisznót lelőtték tőlük pár méterre. Nem kíméltek semmit. A gazda teheneit is elvitték (amit bértartásban tartottak), de nagy könyörgésre a saját tehenet meghagyták az oroszok a nagypapáéknak (az én dédapám).

    Borzasztó nehéz volt az újrakezdés a háború után, ezért volt éhezés Pesten. Mert vidéken a mezőgazdaságot szinte újra kellett építeni. 1944-ben a földeket nem szántották föl, mert pont tavasszal kezdődtek a bombatámadások. Még az iskola is véget ért áprilisban!
    1945 tavaszán meg menekülni kellett, mert a nyilasok evakuálták a lakosságot, mikor a front átment az országon.

    Nekem túlzásnak tűnik az 1945 c. film, amiben lakodalomra készülnek 1945 nyarán.
    A vasúti hálózat is szinte teljesen tönkrement a sok robbantás miatt, de sajnos a németek és oroszok is sok vasúti kocsit, egyéb felszerelést vittek el.

  • Dienes Erzsébet
    2017 október 28
    12:27 du.

    „Ugye a Don kanyarnál is a férfiak voltak a halandók. Szóval, Magyarországon 1945- után valóban óriási volt a férfihiány.”

    A hősi halottaknak igaz, hogy minden helyiségben van emlékműve, ők azok az elesett katonák, akik a harcokban haltak meg. De többen vannak azok, akik az orosz fogságból nem jöttek haza (malenkij robot) vagy a bombázások miatt vesztették életüket (civilek) vagy a holokausztban. Tehát több volt a civil áldozat.

    Ugyanis Horthy minél kevesebb magyar embert akart a frontra küldeni, főleg miután elakadt Moszkva alatt a németek villámháborúja (1941. dec.)! Azt is megbánta Horthy, hogy egyáltalán beleugrott a háborúba, amire többek közt Werth Henrik vezérkari főnök biztatta, kissé kozmetikázott adatok alapján.

    Tehát a moszkvai kudarc után Werth Henrik még további egymillió embert akart kiküldeni a frontra! Csak Horthy szerencsére leváltotta, és Szombathelyi Ferencet nevezte ki a helyére. Akit kegyetlen módon kivégeztek a jugó hatóságok a háború után, tulképp. olyan ügyben, amiben nem is volt hibás.

  • barlev
    2017 október 28
    6:03 de.

    „hat persze lehetne tobb gyerek is…………cask ugyye hibadzik majd 1millionyi apuka jelolt.”
    Az egymilliós 2. v.háborús magyar veszteségben, ahogy Erzsébet is írja, vegyesen voltak a nők és férfiak. Sajnos minden korosztály képviselve volt, aggastyántól a gyerekig.
    Az a korosztály, aki szülőképes korban volt, nem tudom mekkora százalék lehetett. Pl. felmentést kaptak a családfenntartók.

    Szóval tudomásom szerint olyan demográfiai katasztrófa nem érte az országot, mint pl. a tatárjárás idején. A zsidó közösséget viszont nagyon súlyos veszteség érte.

  • hazai lámpa
    2017 október 27
    3:25 du.

    Érdekességként megemlíteném, hogy hogyan kerül ide Teleki?

    Arról a Teleki Pálról van szó, aki kétszer volt miniszterelnök a Horthy-korban, és része volt a második zsidótörvényben. Az ő édesanyja magyarországi görög kereskedőnek volt a lánya. A mai Váci utca végén voltak a házaik, aminek a bérleti díját ügyesen forgatta a görög nagyapa. Az anya németül beszélt a fiával, aki görögöt a rokonoktól, magyar szót a cselédektől hallott, a románt meg az apja birtokán élő románoktól tanulta gyerekkorában.

    Teleki apjának Erdélyben voltak a birtokai, amit szinte teljesen elvettek a románok a trianoni döntés után. Teleki feleségének az örökölt birtokai Jugoszláviában maradtak a háború után.

    Ebből is látszik, hogy az úri középosztály bizony a gazdasági sérelmek miatt radikalizálódott az antiszemitizmusban. Nem lehet azt mondani, hogy „a magyarok” általában antiszemiták voltak. A leggazdagabb és a legszegényebb rétegnek semmi baja nem volt a zsidókkal. Ez egy középosztályi probléma volt.

  • hazai lampa
    -es arrrol se tesssek elfeledkezni hogy a haboru utan valamely isteni csoda aran visszatero zsidokat hogyuan fogadtak.
    celzok itt az 1945-46-47-es pogromokra ugy kiskunhalason,esztergomban,hajdunanason,nyiregyhazan,miskolcon mint budapesten a IX-ik.a XIII-ik,es a VIII-ik keruletekben.

  • hazai lampa
    nagyot teved……………..mer videken azz addigi kedves jo szomszzedok voltak az elsok akik hajnalban aso kappa vasvvilla segedletevel tortek be zsidokhoz fosztogatni.

  • a helyi csendorok meg rohogve neztek…………..hagytak oket meg gyilkolni is
    a szomszzedban az orge bena Schwarz urat vasvillara szurva hoztak ki az udvarara…………..lattam.

  • Dienes Erzsébet

    Mik voltak azok a 1945-46-47-es pogromok? Ki követte el már a szovjet felszabadítás után?

    Én rokonom gyárának, vagy sógorom bérházának államosításáról tudok, de elég sokan panaszkodtak azóta is, mennyi mindentől fosztották meg őket Rákosiék. Szinte mindentől, amit a nácik még meghagytak nekik.

  • Dienes Erzsébet

    barlev
    2017 október 29
    5:01 de.

    Éppen emiatt kellene végre, ennyi évtized után a mitológiát elválasztani a valóságtól. Amíg nem késő! Mert az antiszemitizmust ha ilyen valahol még akad, ma már egyáltalában nem a valódi tények gerjesztik, hanem a mitológiai rész és a PC-tiltás.Például az ön mitológiái is hozzájárulhatnak.

  • Dienes Erzsébet

    Izraeli
    2017 október 29
    12:26 du.

    Köszönöm, el is mentettem, később még szükségem lehet rá, bár nem tudom, mennyire hiteles az anyag.

    De az ugye kiderül ennyiből is, hogy nem csak a náci idők kormánya, hanem a felszabadítóké is üldözte a zsidókat? És az is világos az eseményekből, hogy néhányat maguk a zsidók provokáltak ki ( Nemzeti Színház, G. B. Shaw Szent Johanna drámája,) A zsidó kitelepítések, feketézés, Nagy János helyi református tanító és leventeoktató elleni népbírósági eljárás, a lövöldöző kisfiú igazából nem is zsidóellenes akció volt.

    A vérvád az igazán megdöbbentő dolog. Valójában nem is lehet kisajátítani, hiszen számtalan osztályharcos változatáról is elég sokat tudunk.

    A vérvádak nem mindig fajulnak lincseléssé. Bár manapság megint sokszor előfordul Magyarországon (Olaszliszka, Edelény…stb) Van, amikor maga az államapparátus állítja fel a vérvádat ( Rajk László, Nagy Imre)

    Amíg ezt a vad indulatot nem sikerül kiiktatni a társadalom és a hatalom működéséből, addig származásra, felekezetre, nemre, korra való tekintet nélkül bárkivel előfordulhat, hogy áldozata lesz.

  • Nem nagyon tudom, mit igazolnak ezek a 45 utáni pogromok. Számomra ez ugyanolyan természetes velejárója a háború előtti és alatti propagandának, mint a rengeteg gyerek, akik bombamaradékoktól, kézigránátoktól és más háborús lőszermaradványoktól halt meg, vagy sérült meg még évtizedekkel a háború után is.

    Ezért nem elég befejezni az ellenségeskedést, hanem a fejeket is rendbe kell tenni. Ne legyen senkinek kétsége, Orbán Viktor bukása után még sokáig fogjuk szenvedni ennek a mostani gyűlöletpropagandának a hatását. És ez bőven lenyomja a mérleg karját még akkor is, ha esetleg Miviktorunk valami jót is tett (volna) a regnálása alatt.

    És még valamit, amit Figyelő, és a többi Kanadába vagy bárhová menekült magyar egyszerűen nem is fog fel, hogy nemcsak a zsidógyűlölet, hanem a Rákosi időkbeli kommunisták iránti gyűlölet hatásait is Kádár képes volt kitartóan és a lehetőségekhez képest meglehetősen szelíden elviselhető mértékre lecsökkenteni.

    Hogy aztán 90 után jöjjön megint egy Csurka-Orbán-Vona csapat, új gyűlöletek elhintésével… 🙁

  • Göllner András

    @ Izraeli

    E lap egyik munaktársaként, köszönöm, hogy foglalkozol azokkal akik ide lenn, kiretusálnák a magyarok magatartásából, identitásából, azt a fajta gyűlöletet, mely végül is 600,000 magyar zsidó testvérünket a legborzasztóbb halálba sodorta 1944-45 között. Én korábban felfedtem egy fenti írásomba, egyik rokonom részvételét ebben a horrorban. (Rokonom részvételéről csak 65 éves koromban szereztem tudomást – addig ki volt retusáltatva tudatomból.) A Magyar kormány hivatalos történésze azóta is pofoz érte, úgymint az egyik idejáró izraeli lábvízkereskedő, akinek nem tetszik, hogy a lap szerkesztősége az igazságosság követelményeinek útján óhajt haladni. Tartson velünk máskor is. Shalom.

  • „Van, amikor maga az államapparátus állítja fel a vérvádat ( Rajk László, Nagy Imre)”

    Na, ezen sorok írója nemigen tudja, mi az a vérvád…

  • Almási Alma
    2017 október 29
    2:37 du.
    Sajnos, en nem hiszek el mindent amit a mult propagndaja terjeszt, a zsido uldozesrol videken es Budapesten. En is ott eltem akkor, es ezeknek a storyknak biztos lett volna valami viszhangja, ha igazak lettek volna. A budapesti zsidok nagyon jol eltek meg a 4O es evekben is Budapeten. Lehet., hogy videken voltal atrocitasok, de errol a ujsagok nem irtak 45-46 ban.
    Arra emlekszem viszont, hogy mikor megalakult Izrael 1948-ban sok zsido ment ki csaladostul.

  • Göllner András
    2017 október 29
    2:57 du.
    Elnezest, de kikerrem magamnak es menekult tarsaimnak, hogy minket ezekkel egy napon emlitsen. MI a kommunista diktaturabol menekultunk, nem pedig azert mert NACIK voltunk!

  • Almási Alma
    2017 október 29
    3:13 du.
    :n sem tudom, mi az a „vervad”, de a kommunistaknal gyakori volt.
    Eloszerettel akasztottak fel azokat a huseges kommunistakat, ha a vezetoseg valtozott, Rakosi nem szerette oket, akkor volt egy nagy mu- birosagitargyalas, ahol bebizonyitottak bunosseguket.

  • Dienes Erzsébet

    „Na, ezen sorok írója nemigen tudja, mi az a vérvád”

    Egypetéjű ikertestvére az embervért áldozó zsidók vádjának!
    Valószínűleg zavarba jöttél attól hogy más a koncepciójuk.

    Én alaposan kiismertem a család mindkét ágát. Örülj annak, ha kimaradtál ebből az tananyagból.

  • kedves Erzsébet, azt hittem, csak tájékozatlan vagy. Azt nem gondoltam, hogy… (öncenzúrázva)… 😀

  • Azoknak,akik nem tudjak,mi a vervad,amivel
    evszazadok ota gyanusitjak a zsido nepet-azt a
    nepet,melynek vallasa tiltja-minden nemu ver
    fogyasztasat,”mert a ver- a lelek”
    ime az egyik leghiresebb-
    „A tiszaeszlari vervad”.

    http://www.ekmizbak.hu/magyar/vervad.htm

  • Gollner Andras,
    Koszonet az elismero szavakert.
    Mindannyian az igazsagot keressuk,mindenki-a sajatjat.
    Az igazsag-ugyanis-relativ.
    Azoknak, akiknek elpusztitottak a csaladjat,es emlekeznek,
    mivel ok maguk mar felnottek voltak,megbocsathato,
    ha keserusegukben- neha elragadtatjak magukat
    es „nem tulsagosan udvarias” hangnemben reagalnak.
    En {szerencsemre?} kis gyermek voltam a haboruban,
    a veletlenen,nagynenem eletre valosagan,es a foldalatti
    zsido ellenallok batorsagan mulott,hogy atveszeltem
    ezt az idot. Megsem felejtettem apam,{akit csak keprol
    ismerek}nagybatyaim,nagyneneim,unokatestvereim halalat.
    A multat nem lehet „kiszinezni”,de ami valoban fontos,
    meghallgatni a tanuktol,akik meg-kozottunk elnek.
    En igyekszem ezt tenni. Itt, Izraelben ez kulonosen fontos es
    erdekes- a bennszulott zsidok{vannak,akik nem
    hagytak el az orszagot} es a vilag minden reszebol
    hazatertek kozott.

  • Dienes Erzsébet

    Mindkettőtöket sajnállak!

    Ki lehet sajátítani a vérvád szót és csak a zsidókra érvényesíteni, de a magyar nyelv sajátossága szerint egyáltalában nem csak őrájuk lehet használni.

    Gondoltam erre is, azért írtam egypetéjű ikernek a koncepciós vérvádakkal. Értelemszerűen még a boszorkánypereket is közéjük szoktam sorolni.

    Le lehet szűkíteni a nyelvünket is, de legalább ne dicsekedjetek vele.

    Majd kiderül, hogy az új moderácíó hogyan ítéli meg.

  • BARLEV soraira;

    A Hassidic soha nem volt rabbinical sekta. Meg ma sem.
    Tehat nem lehetett vizsga a Sanhadrin altal.
    Eppen azert estek bajba a Sanhadrinna altal, s lett kivegeztetve a rabbi a romai hatosagok altal.

    Tusna olvasni ?

    Akar tetszik az vagy nem, az az irott adat, you goyim.

  • Izraeli
    2017 október 29
    5:49 du.
    :En mar venasszony vagyok, de csak errol az egyrol hallottam anno..soha mas vervadrol nem.
    Mellesleg, valaki meg is irta , sajnos mar nem emlekszem ki vagy , hogy mi volt az egesz vadnak az alapja.
    Szerintem , manapsag kisse nevetseges ezt az oskori vadat mama emlegetni.

  • Dienes Erzsebet
    keveri itt a szart maga……..
    a VERVAD kizarolag a zsidokra ervenyes. minden esetben veluk szemben hasznaltak cask.
    a vervad arrol szol hogy eltunik-/legtobbszor elcsavareeog….aztan elve elokerul/-egy nem zsido gyerek. erre fel megvadoljak a zsidokat hogy veret vettek es azzal keszitittek el a maceszt-/paszka-t/-.
    cask es kizarolag errol van szo……………
    ellenere annak hogy a paszka-macesz feher szinu es abban kizarolag cask viz es liszt van. se eleszto se so se semmi mas.
    na EZ a ver vad…
    mellesleg hozzateszem hogy par eve volt egy ujabb ver vad a zsidok ellen magyarorszzagon es egy jobbikos kepviselo leadott a pesti keruleti ugyeszsegnel egy vadiratot ez ugyben………..
    az ugyeszseg elfogadta es megalapozottnak velte…..2015-ben.

  • a vadiratban arrol is szo van hogy a zsidok megmergeztek magyarorszag egyes reszein az ivoviz kesszleteket…..
    es a 21-ik szazadban egy magyar ugyyeszseg ennekl helyt adott.
    ok az utalatra ez is………..

  • Dienes Erzsébet

    Mi mást tehetnék, ha egyszer ez valamiféle előírás, minthogy tudomásul veszem, ezen a fórumon a vérvád magyar szó csak a zsidókra érvényesíthető.

    Ha nem hozzák elő, nem is fogom használni. Eddig sem használtam, csak értelmeztem.

    „keveri itt a szart maga” jellegű beírások szabadalma is zsidó? Ortodox módon, csak anyáról, vagy elfogadható apai ágról is, mint a Dávid csillag a vészkorszak idejében?

    Ugyanis a második esetben tényleg nem vagyok idevaló.

  • Figyelo ,
    „szerintem, manapsag kisse nevetseges ezt
    az oskori vadat ma emlegetni ”
    Valoban?
    Akkor-ez mi?

    http://antifa-hungary.blogspot.co.il/2012/04/uszito-naci-hozzaszolas-tiszaeszlarrol.html

  • Izraeli
    2017 október 30
    10:35 de.
    Elnezest, en NEM elek Magyarorszagon 61 eve. Innen nem tudhatom, hogy miyen a mai magyar kepviselo, ne engem kerdezzen!

  • Kedves Figyelő, ha magad is bevallod, hogy nem tudod, milyenek ezek a képviselők nálunk, akkor miért védelmezed őket utolsó lehelletedig? Csak mert „jobboldali és komcsiellenes”?

  • Kedves Alma, ( hol vedelmeztem oket az utolso leheletemig,? ha, ha, ha) Irtam, hogy nem ismerem oket.

  • @Figyelő: Majd mostantól szólok…

  • Christopher adamnak elkuldtem az igazam bizonyitekait..
    en ugyanis kezzzelfoghatoan tudom bizonyitani hogy IGAZ amit a „kriszztussal” szemben allitok………………vagyis hogy SOSE LETEZETT

  • aztan hogy Christopher kozli-e a fotoikat…………az mar nem ram tartozik………hozzateszzem errdemes lenne

  • Dienes Erzsebet „A vérvád a szokásos elnevezése a zsidók ellen emelt azon vádnak, hogy keresztény gyermekeket meggyilkolnak és vérüket rituális célokra, különösen a húsvéti (pészah) kovásztalan kenyér (mácah vagy macesz) sütésére felhasználják.” Nem magyar talalmany, a magyar csak felhasznalta az otletet.

  • Ebben a „subtopicban” 27-én jártam utoljára. Ma megdöbbenve szembesültem „az okos hülyéskedik, a hülye okoskodik” szólás valóságtartalmával. Ez utóbbira találtam rá, ami a szerzőjétől e-képpen szól:

    „A vérvádak nem mindig fajulnak lincseléssé. Bár manapság megint sokszor előfordul Magyarországon (Olaszliszka, Edelény…stb) Van, amikor maga az államapparátus állítja fel a vérvádat ( Rajk László, Nagy Imre)”

    Valóban félelmetes, amikor egy h…. elkezd okoskodni. Szerencsére írta, hogy itt befejezi a további pályafutását.
    Remélem, tartja a szavát.

  • Drizari
    nincs akkora szerencsenk……………..vissszajon masik fedonevvel.

  • Göllner András

    @ Almási Alma

    „Nem nagyon tudom, mit igazolnak ezek a 45 utáni pogromok.” Azt, hogy voltak.

    @ Figyelő

    „Elnezest, de kikerrem magamnak es menekult tarsaimnak, hogy minket ezekkel egy napon emlitsen. MI a kommunista diktaturabol menekultunk, nem pedig azert mert NACIK voltunk!”

    Nem kell semmit sem kikérnie tőlem asszonyom, az én családom is az egpártrendszer bolsevik változata elől menekült Kanadába. Osztályidegenek voltunk, teccik tudni ? (Magyarországon nem Kommunizmus volt, 1990 előtt, kezicsókolom, hanem proletárdiktatúra.) Szerintem, a Názizmust és a Bolsevizmust nyugodtan emlegethetjük egy bekezdésbe, egy oldalon. A Terror házába is ezt teszi a Magyar Nemzeti Szégyen (MSZN) hűséges helytartója, a Figyelő hetilap tulajdonosa, az a másik Mari, aki a hétvégeken szintén az otthonkájába tereferél lenn a farmon.

  • Göllner András

    Tisztelt szerkesztő Úr !

    Bevallom, nem voltam helyes az előbbi hozzászólásomban. „Othonkájában” már helyesebb. Elnézésem a cselekvő magyar nyelv tisztelőinek. Tudom: népünk a nyelvében él, s nem a Patyolatban. Próbálok rendesen viselkedni hogy megfeleljek.

  • Halottak Napja van!
    Illik emlekezni elhunyt szeretteinkre.

  • Göllner András
    2017 november 1
    12:00 du.

    Tudom, ismertem kedves szuleit.

    Sajnos, ez a bekezdese irasaban szamomra erhetetlen:

    ” A Terror házába is ezt teszi a Magyar Nemzeti Szégyen (MSZN) hűséges helytartója, a Figyelő hetilap tulajdonosa, az a másik Mari, aki a hétvégeken szintén az otthonkájába tereferél lenn a farmon.”

    Eztetszik es gunyolodik rajta?
    Volt maga mar a terrorhazban?
    En voltam.
    A naci gyoilkossagok es utana a kommunista gyilkossagok aldozatainak fenykep MILLIOJA megdobbento!
    Ajanlom, egyszer latogason el oda es menjen le az udvarba is, ahol meg ott all az az orosz tank, ami lotte a magyar forradalmarokat.

  • Figyelo
    en meg ajanlom maganak latogasson el Auschwitz-ba es nezze meg a tonnanyi noi hajat,a plafonig barakkot betolto gyermekcipo hegyet,a borotvepenge ess szemuveg hegyet…………de nezze meg Dachau-t, Buchenwald-ot,Natzwiller-t,Bergen-Belsen-t,Treblinka-t is

  • Figyelo
    hogy van kepe osszzehasonlitani a zsidok legyilkolasat az 56-os esemenyekkel??
    a kommonistak nem hoztak meg 1938-44 kozt 6 zsidotorvenyt.
    ez is oriasi kulombseg

  • Figyelo
    Talan a vitahoz,jobb megertes vegett-
    erdemes megszolaltatni a kor szemtanujat-Illyes Gyulat.
    Kontorfalazas nelkul-beszamol az esemenyekrol,
    es a lakossag hozza allasarol.

    http://www.magyarvagyok.hu/kultura/irodalom/a-hazaszeretet-versei/a-masodik-vilaghaboru-alatt-es-utan/1961-Illyes-Gyula-Mustra-az-1944-es-versekbol.html

  • Izraeli, hasonlok az erzeseim a koltoehez. De ezt ugysem hiszik itt a „jo akaroim”!

  • nem ertem meg a magyarok viszolygasait a bevandorlo idegenek miatt es foleg a nagy magyar gyuloletet minden irany t ami nem magyar.
    nem kene elfeledni hogy a karpatokon anno egy belso azsiabol elvandorolt kobor hordak osszessege tort be arpaddal az elen. ugyan olyan idegenek es bevanmdorlok voltak a mar ott elok-/evszazadok ota bekesen a gepidak,vishighotok,germanok,es szlavok/- szamara, mint ami miatt most obegatnak.

  • Kedves barlev, igazad van. De akkor magyarázd el, hogy te miért beszélsz gyűlölettel bizonyos népcsoportokról, vallásokról, mindenkiről, aki nem zsidó?

  • Barlev:
    „nem ertem meg a magyarok viszolygasait a bevandorlo idegenek miatt es foleg a nagy magyar gyuloletet minden irany t ami nem magyar.”

    Végre egy ember!!

    Barlev, én nagyjából ismerem, értem azokat a történelmi körülményeket, okokat, amelyek következményeként ez a (az emberek nem kis részérénél, de azért korántsem nem mindenkinél) így alakult. Érteni értem, de a legkevésbé sem értek egyet ezzel a enyhén szólva viszolygó habitussal.
    Megjegyzem, hogy a történelmi okokon túl a mai magyarországi hisztéria kialakulásában jelentős része van a magyar kormányzat nyílt idegenellenes, gyakran kifejezetten uszító propagandájának is. Volt már ilyesmire példa korábban is.

    Gut Sabesz!

  • Körtvélyessy Levente

    barlev
    2017 november 3
    3:35 de.
    Te óbégatsz, te adod az isteni ajánlásokat, te aki még a saját fajtádtól is viszolyogsz? Tanulmányozd a legújabb genetikai vizsgálatokat és majd rá fogsz jönni, hogy a Kárpát-medencében már a te időszámításod előtt is éltek magyarok, igen, gepidákkal, szarmatákkal, avarokkal együtt, viszont a bevándorlók Kis-Ázsiából és Indiából érkeztek!

  • barlev Azert ez nem ilyen egyszeru. Azert mert a honfoglalok „valamilyenek” voltak, attol 1000 ev mulva en viszolyoghatok attol a „valamitol”. A magyarok sem maguktol lettek europaiak, kellett nehany nagy pofon, hogy azok legyenek. Aki nem latja, mi lett Europa azon reszebol ahova tomegevel kerultek a „menekultek”, az vak. De az a 3-4 milliard aki jonni akar, azzal mi lesz? Igen, tullihegik Magyarorszagon, de a veszely nagyon nagy, hulye aki nem vedi meg a sajat eletet. A tuzzel jatszik Europa, es ebbol nagy baj lesz.

  • Levente kollega :
    Így igaz !!
    A magyarok első csoportja 30 000 évvel ezelőttről érkezett ide a szíriusz-bolygóról, lila Bocskay-kabátban.

    Néhány ezer évvel később újabb csoport érkezett barna vagy zöld Bocskay kabátban, ( már nem emlékszem, régen volt és különben sem vogymuk mogor : idegenszívű vok ) . Namármost ez utóbbiak az előbbiek szolgái lettek.
    Így szól a fáma.

    Amúgy Krisztus is magyar volt, Kennedy elnök is de még a Beatlesek is ! Sőt. Elvis-t már nem is említem, mert ő még él.

  • Almasi….
    a nyilasfergek es utodaik neked mindenki?
    ha igen……………akkor elismered vele hogy az osszes magyarorszagi magyaar AZ.
    tehat nem en tevedtem mostse

  • Kortvelyesi..
    1.- obegat az any..d……./aki inkabb nyelte von le../
    2.- dumahabbal…………azsiai gyuleveszhordak voltak arpad es elei meg ott lbedia-ban az etil mellett

  • Hazzaykám, igen tisztelt méltóságos aszony.
    Há má megenn hortizol.
    Csináltam egy statiszikát évekre visszamenőleg : átlag négynaponta hortizól egy jót.
    Átszokhatnál végre Gyurcsányra heheeeheeheheheeeehehehe

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 november 3
    6:40 de.

    Hohó, kedves Llanfair te eddig nem így beszéltél, csak nem szereztél valahonnan valakitől hasznos tapasztalatot? 😀 A migráns kérdésben teljesen igazad van, de azért a magyarok idejöveteléről kérlek olvasd el a független amerikai tudósok által készített Semino jelentést!
    http://genetika.blog.hu/2008/09/03/a_paleolitikumi_homo_sapiens_sapiens_genetikai_oroksege_a_ma_elo_europaiakban
    https://martelyman.blogspot.com/2016/03/mikor-volt-honfoglalasunk.html

  • Körtvélyessy Levente

    Geyza
    2017 november 3
    9:24 de.
    Geyza maki!
    Úgy látom ,hogy az érdemi hozzászólásra képtelenségedet olyan személyeskedésekkel álcázod, ami csak a baloldai liberális haverok heccelését szolgálja, akik lelkesen tapsolnak a hozzájuk dörgölőző udvari bolondjuknak!

  • barlev
    2017 november 3
    9:26 de.

    „a nyilasfergek es utodaik neked mindenki?
    ha igen……………akkor elismered vele hogy az osszes magyarorszagi magyaar AZ.
    tehat nem en tevedtem mostse”
    ___________________________

    Azok a te nyilasférgid már rég a temetőben vannak. A mostaniakat pedig éppen most gyártják le azok a politikusok, akiknek ez jelenti a hatalmat.

    Rémlik, hogy egyes zsidók (zsidó politikusok propagandáira válaszul) büszkén araboznak, muszlimoznak. Neked erről mi a véleményed?

  • Körtvéjesikém azzal hogy ” maki ” nak tituláltál, most erősnek érzed magad ?
    De ki kell ábrándítsalak :
    a szélső jobberek agymenéseihez eszem ágában sincs ” érdemi ” hozzászólásokat írogatni.

    Egyszerűbb jól kiröhögni benneteket.

    Szólj ha kínosan érzed magad. Ennyi baller között.
    Mehetnél mondjuk meccsre is hőbörögni. Ott el leszel ismrve.
    Itt annyira azé nem.
    Makipajtás.

  • Barlev :
    Ne foglalkozz ezzel a trollal , a ” makipajtással* ”
    Ő most alakítja a helyi Rambót.

    Ehh..szájkaratés troll…

    *Makipajtás : Körtvéjesi Levi

  • Körtvélyessy Levente

    Geyza
    2017 november 3
    4:12 du.

    „a szélső jobberek agymenéseihez eszem ágában sincs ” érdemi ” hozzászólásokat írogatni.”
    Igazi solingeni borotvapenge lehetsz ha egy semleges kommentből határozottan meg tudod állapítani hogy náci lehetek, pedig ha tudnád, hogy ép az ellenkezője, akkor még a csilingelős bohóc sapkádat is kifordítanád! Máskülönben meg nem neked osztottam lapot, hanem a kötekedő, antiszemitizmust gerjesztő full automata jerikós haverodnak! Ha meg egy egyszerű magyar nevet sem tudsz leírni helyesírási hiba nélkül, akkor már illett volna kis betükkel kezdened, bizonyítandó klasszikus műveltségedet!

  • unalmas vagy Makipajtás

    (Esztet mindig jutassad az eszedbe mikor agymenéseket löksz itten )

  • Geyza
    volt egy nyilas korzetvezeto akit igy hivtak kortvejessy…………..csak nem a makimajom mapukaja volna puszta vveletlenul?

  • Almasi…stb.
    mi zsidok nem arabozunk. mi azokat lese sza.juk.a legkisebb gondunk is ezerszerte fontosabb mintsem hogy arabozzunk.
    nem ugy mint ti akik imadtok ciganyozni es zsidozni. nalatok a zsidozas nemzeti sport.

  • @barlev
    Na, én ezt gyuri10-től másképp olvastam. De sebaj, nyilvánvaló, hogy zsidó és zsidó között VANNAK különbségek. Csak azt nem tudom, akkor miért nem gondolsz arra, hogy magyar és magyar között is VANNAK különbségek?

    Nálunk a II. Világháború előtt is sokan voltunk, akik egyáltalán nem zsidóztunk, sőt, alighanem mi voltunk a többség – csak féltünk… A háború utáni felébredés után pedig szépen elültek a rossz hangok minden rétegben – köszönhetően Kádár politizálásának. Rendszerváltáskor még majdnem senki sem zsidózott, de addig-addig dolgoztak rajta buzgó politikusaink (Csurka, Vona, Orbán… és a csatolt részek), hogy most már megint sikerült azt a néhány nagyszájút felbátorítani. De ez most sem a többség. Ezt kéne megértened.

  • Llanfair:
    „De az a 3-4 milliard aki jonni akar, azzal mi lesz?”

    Nem tudom, honnét veszed ezt a számot, szerintem masszív ostobaság, de mindegy.
    Nos, ha ennyien ide akarnak jönni, akar ide is jönnek; még a hatalmas, bölcs és bátor Orbán Viktor, az „élő Isten” (CÖF-ös híveit láttam egyszer ilyen feliratú, a Vezért ábrázoló táblákkal demonstrálni) sem állítja meg őket.
    Annak idején Szálasiék is azt hitték, megállítják a Vörös Hadsereget a Rottenbiller utca és a Wesselényi utca sarkán, de fura módon valahogy nem sikerült nekik. Hogy miért nem, nem is tudom? Talán nem működött a villanyrendőr.

  • Bocsánat, időnként elgépelem. A helyes szöveg:

    Llanfair:
    „De az a 3-4 milliard aki jonni akar, azzal mi lesz?”

    Nem tudom, honnét veszed ezt a számot, szerintem masszív ostobaság, de mindegy.
    Nos, ha ennyien ide akarnak jönni, akkor ide is jönnek; még a hatalmas, bölcs és bátor Orbán Viktor, az „élő Isten” (CÖF-ös híveit láttam egyszer ilyen feliratú, a Vezért ábrázoló táblákkal demonstrálni) sem állítja meg őket.
    Annak idején Szálasiék is azt hitték, megállítják a Vörös Hadsereget a Rottenbiller utca és a Wesselényi utca sarkán, de fura módon valahogy nem sikerült nekik. Hogy miért nem, nem is tudom. Talán nem működött a villanyrendőr?

  • Göllner András

    @ Figyelő

    „Göllner.. Volt maga mar a terrorhazban?”

    Hogyne voltam. Egy terrorházban születtem.

  • Almasi..
    egy 2016-os orszagos felmeres -/szonda ipsos…vagyis kormany kozeli/-szerint magyarorszag osszlakossaganak jo 78%-a antiszemita beallitottsagu,illetve azantiszzemitizmust helyeslo,tamogato.
    Posta Imre rendorsegi psychiater szakerto 2016 ban, fo musoridoben kijelentette az MTV1-en -/orszag vilag elottt/-..”ma magyarorszagon antiszzemitanak lenni az egy hazafias kotelesseg”
    ——————————————————-
    Almasi Alma.
    nekem EZ a mervado es nem azamit maga itt eload

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 november 5
    11:07 de.
    Neked agyadra ment a vallási fanatizmus és a betegesen túlzásba vitt magyar gyűlölet! Ha a 78 %-os antiszemitizmus igaz lenne, akkor nem Franciaországból, Angliából, Hollandiából, Olaszországból, Belgiumból menekülnének fejvesztve a zsidók, hanem Magyarországból, ahol speciel nem csökken hanem a 90-es évektől folyamatosan növekszik a számuk, ép a fent említett országokból, sőt -most ülj le, mert külömben elájulsz- legtöbben Izraelből! Egészségükre, mert itt biztonságban lehetnek! Szerencsére az ukrajnai agylágyultaknak ez még nem jutott az eszükbe!

    Utóirat a Moderátornak: korhatártól is függ az új moderálási szisztéma, 95 év fölött már mindent lehet? Ha igen akkor gyúrok, hogy betöltsem ezt a matuzsálemi kort agyveszteség nélkül és én is Barlevi szinvonalon kommentelhessek! Á, felejtsétek el, nem tudnék ennyire kivetkőzni magamból!

  • @kedves barlev, akkor nem tudok segíteni.

  • Belzebub Tudom, hogy ostobaság. Mindig ostobaságot irok. Nem baj. Ezt a népvándorlást nem én találtam ki, hanem néhány klimakutató. Ők fenyegetnek Ázsia és Afrika elvándorlásával, véletlenül mind Európa irányában. A számokon vitatkoznak, de csak találgatni tudnak. Náluk reklamálj, idéztem. Oroszország, Kína miért nem játszik vajon? Ott nincs hely? Vagy más a motiváció? A számokon vitatkozhatsz, de mond meg, mennyi az a bevándorló, akit Európa képes eltartani? Jársz külföldön? Svédország, Párizs, London esetleg Bécs? A gyűlölet nagyon rossz tanácsadó, de a balekság is. Van egy létszám, ami kezelhetetlen. Ezt a határt átlépni végzetes. A nagy liberalizmusban elfelejtjük azt, hogy Európa polgárainak is joga van a biztonságos élethez, és éppen ezt a jogot veszik el tőlük. Amerika megkavarta a szart, és Európa nyakába öntötte. Közben még gazdaságilag is tönkre akarja tenni. Európa pedig dalolva megy a vesztőhelyre. Ez nem az Orbán kormány politikájának a dicsérete, mert nem értek vele egyet. De Írország idáig ügyesen csinálta, annyit fogadott be, amennyit kezelni tud. A svédek, a franciák, az angolok és lassan az osztrákok is elszabták. Nagyon elszabták.

  • @Elemér, ne ködösíts!

  • A moderátort én sem értem. Barlev állításai gyűlöletkeltők és hamisak. Sem a 78% nem igaz, sem Posta Imre tévében elmondott mondata. Persze, ha vannak igazoló linkek erről, akkor elhiszem, de ha nincs, akkor nem megengedhető a magyarság ilyen fokú besározása.
    Barlev a múltból eredő fájdalmadat megértem, de hazudozással csak erodálod még azt is, amiben igazad lenne.

  • Magyarország az egyik leginkább antiszemita ország.
    Aki mást mond az vagy hazudik, vagy festi magát.

  • Llanfair :
    Egy szakállas vicc :
    -Mikor fog győzni a kommunizmus ?
    -?
    -Ha majd az USA-ból kezdenek emigrálni Oroszországba…

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 november 5
    3:41 du.
    Kedves Llanfair!
    Gratulálok a reális, de meglehetősen visszafogott és diplomatikus fogalmazásodhoz! (Sokáig szólni sem bírtam a meglepetéstől! 😀 )

  • azta..megy ám a cukiskodás !

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 november 5
    3:41 du.

    „@Elemér, ne ködösíts!”

    Kedves Alma!
    Ezt bővebben kifejthetnéd, mert eddig még csak az ellenkezőjéért kaptam a pofámra! 😀

  • Llanfair, én sem hiszek a szememnek.

  • Seres Róbert

    Geyza
    2017 november 5
    3:56 du.
    Géza, kezdheted kipingálni magad!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2017 november 5
    3:56 du.
    „Magyarország az egyik leginkább antiszemita ország.
    Aki mást mond az vagy hazudik, vagy festi magát.”

    Csak ne hogy te is ráfanyalodj valami mutatós zománcfestékre!

  • Llanfair:
    „Ezt a népvándorlást nem én találtam ki, hanem néhány klimakutató. Ők fenyegetnek Ázsia és Afrika elvándorlásával, véletlenül mind Európa irányában. A számokon vitatkoznak, de csak találgatni tudnak. Náluk reklamálj, idéztem.”

    Két okból nem a néhány klimakutatónal reklamálok. Az egyik, hogy csak annál tudok reklamálni, aki obskurus ostobaságokat ír ide. A másik ok, hogy „ők a számokon vitatkoznak, de csak találgatni tudnak”, szemben egy náluk a témában sokkal jártasabb szakemberrel, aki habozás nélkül kijelenti, hogy 3-4 milliárd ember akar idejönni.

    Llanfair:
    „A számokon vitatkozhatsz, de mond meg, mennyi az a bevándorló, akit Európa képes eltartani?”

    A demográfusok és a közgazdák egy része fordítva teszi föl a kérdést; Európa társadalmi-demográfiai-gazdasági hanyatlásának elkerülésére, elhárítására folyamatosan hány bevándorló lenne szükség? (Bár szerintem valószínűleg az ilyen a kérdésföltevés is hibás.)
    Én nem vagyok sem találgató klimakutató, se demográfus, még csak közgazda se; laikusként úgy saccolom, hogy a kb. 750 millió lakosú Európának évi egy-másfélmillió bevándorló befogadása középtávon nem okozna komoly gazdasági nehézséget, sőt…

    Llanfair:
    „Jársz külföldön?”

    Néha-néha éppen előfordul. Tény, hogy különböző magánjellegú kényszerítő okok miatt többet vagyok Magyarországon, mint amennyit szeretnék. Pár hete itt vagyok, és szinte bizonyos, hogy legalább az év végéig, de valószínű, hogy akár még tavaszig is itt leszek.

    Llanfair:
    „Svédország, Párizs, London”

    Nem.

    Llanfair:
    „esetleg Bécs?”

    Egy-két kiállítás, de inkább csak átutazóban. Ha lehet, inkább kikerülöm. (Nem az „integrálhatatlan idegenek” miatt. Én is idegen vagyok, és eddig engem sem sikerült igazán integrálni, még kevésbé asszimilálni.)

    Llanfair:
    „A nagy liberalizmusban elfelejtjük”

    Nem fontos, csak nem kívánlak tévedésben tartani; nem voltam és nem vagyok liberális, legalábbis a makroökonomiát illetően semmiképp.

    De a lényeg nem ez. Ugyebár azt állítottam, hogy ha valóban az általad említett 3-4 milliárd ember ide akar jönni, akkor ide is fognak jönni, és nincs az az evilági hatalom, ami képes lenne megakadályozni. Erre nem reagáltál. Válaszod?

    (Persze, lehet azt mondani, hogy – a humanista európai kultúra nagyobb dicsőségére – meg lehet gyilkolni őket, 300-400 millió minden bizonnyal „megoldható”, de 3-4 milliárd gyors meggyilkolása logisztikailag és technológiailag ma azért még elé nehézkesnek látszik.Jó, tudom, a fejlődés gyors, s a határ a csillagos ég.)

  • Tisztelt Llanfair!

    Bár sok egyéb dologban többé-kevésbé egyetértünk, de nekem úgy tűnik, hogy a menedékkérőkkel kapcsolatban nem fog közelíteni az álláspontunk, ezzel kapcsolatban fölöslegesnek látszik a további vitánk, fölöslegesnek látom eszmecserénk folytatását. A magam részéről – annak föltételezése nélkül, hogy egy centit is közeledne az álláspontunk – zárszóként teszek fel egy majdnem kétéves újságcikket, amellyel – kivételesen – tejes mértékben egyetértek:
    http://hvg.hu/velemeny/20151228_TGM_A_menekultek_eve
    Ha kedve van hozzá, olvassa el.

    Gyakorta közhelyszerűen mondogatjuk, hogy „minden rosszban van valami jó”. A magyar kormány, a magyar politikai pártok (beleértve az un ellenzéki pártokat is) és nem utolsó sorban a magyar lakosság óriási többségének a menekültpolitikával kapcsolatos borzalmas álláspontja – személyes környezetemben – eddig egyetlen „pozitív” (már ha annak nevezhetjük) változást hozott. Van néhány fiatal vagy idősebb, 30-60 éves ismerősöm, akik bár aránylag alapos történelmi ismerettel bírnak, ám szubjektíve felfoghatatlan volt számukra, hogy pl. 1938-44 között a lakosság nagy többsége hogyan támogathatta közönyös passzívitással, egy kisebbsége pedig aktívan az akkori kormányzat zsidóellenes intézkedéseit, vagy pl. 1980-82-ben (az állítólagos lengyel-magyar történelmi nemzeti rokonszenv ellenére) az akkori állampárt nem is nyílt, csupán „suttogó” lengyelellenes propagandája a lakosság egy részében hogyan eredményezhetett szinte lengyelellenes hisztériát? Most, az utóbbi három évben – egészen más viszonyok között – sikerült nekik kissé hasonlót megtapasztalni, szubjektíve is megérteni, felfogni.

    Zárásként részemről ennyi.

  • Charlie:
    „Sem a 78% nem igaz, sem Posta Imre tévében elmondott mondata.”

    A 78%-ot én is erős túlzásnak tartom, a felét vagy annál egy kicsit magasabb arányt vélek többé-kevésbé helytállónak; ráadásul ezen belül persze az antiszemitizmusnak is vannak fokozatai az enyhe viszolygástól az ország erőszakos „zsidótlanitásának” igényéig. (Kíváncsiságból próbáltam megkeresni a Barlev által hivatkozott 2016-os Szonda-Ipsos felmérést, de sajnos nem sikerült megtalálnom.)

    Posta Imre tudtommal régebben a BM. Köztársasági Őrezred (leánykori nevén: BM. Kormányőrség) pszichológusa volt. (Pszichológus, nem pszichiáter.) Onnét valamiért elkerült, ezután akkori honlapján féktelenül uszító antiszemita propagandát folytatott. 2016-ban a bíróság tárgyalás mellőzésével egy évi,két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte; a végzést szerintem érdemes figyelmesen elolvasni itt:
    https://internetfigyelo.wordpress.com/2016/02/25/posta-imret-jogerosen-1-ev-bortonre-iteltek/

    Ezt követően mostanra úgy látszik valamelyest „megszelídült”, új honlapot csinált, és régi honlapjait eltávolította. Persze, az internet általában nem felejt, a régi honlapjai feltehetően megtalálhatóak az internet valamelyik archívumában. (Ha Ön nagyon kíváncsi ennek a derék és bölcs embernek a korábbi munkásságára, szánjon rá időt, és keresse meg magának. Én nem teszem meg Ön helyett.)
    No, ne mondja, hogy nagyon irigy vagyok, íme az Ön által Barlevtől igényelt régi Posta Imre szöveg linkje:
    https://kuruc.info/r/7/34383/

  • Belzebub Tisztelt Belzebub Jeleztem, nem tartom jónak a kormány migránspolitikáját, elkerülte a figyelmedet?
    De rendben, ne beszéljünk róla, bár Te szólítottál meg.
    A holokauszt belekeverését viszont nagyon erőltetetnek érzem.
    Gyermekkoromtól fogva olvasom a HVG-t, a Magyarországgal, az Új Írással és a Kortárssal mindig megvételre került csekély zsebpénzemből.
    További szép napot.

  • charlie Többször jeleztem, hogy a migráció ilyen kezelését nem tartom jónak. Többször leírtam, hogy ilyen nagy létszámú idegen kultúrát szerintem nem lehet integrálni, vagy ha igen, több emberöltő (több évszázad?) kell hozzá. A példák azt mutatják, akkor sikerül, ha kisebb létszámú a bevándorló csapat, és akarja az integrálodást. Azt is vállalom, hogy hatalmas visszaesés lesz az európai emberek életében, mert bevándorlóink nagy része nem hálás a befogadásért, inkább követelödző, gyermekeik pedig még inkább azok lesznek. A teljes elzárkozás nem jó, de a nyakló nélküli befogadás öngyilkosság.
    Semmi bajom a színesbőrű emberekkel, nagyon sok itt a félvér vagy örökbe fogadott gyermek, és ez jót tesz a vérnek, mert mint minden sziget, kicsit belterjes. Az egyre nagyobb sugárzást is jobban bírja a barnább bőr, mint az általam nagyon kedvelt vöröshajú és fehérbőrű lányoké. Nem igaz, hogy az ír lányok csúnyák, sok gyönyörű van köztük, de a fehér bőrük életveszélyes ma már. Nagyon terjed a bőrrák (50-100% országonként változó), egy kis vérfrissités sokat segítene rajta. De csak annyi, amennyi nem formálja át az írek életét teljesen. Ehhez viszont határt kell húzni, értelmes határt. A hisztériát és gyűlöletkeltést viszont nem csak rossznak tartom, hanem elítélem. Persze nekünk itt könnyebb, ide csak az jöhet, akit beengednek, és a szaporulatra sincs szükség, mert a hazaiak nagyon szorgalmassak. De nagyon nem is akarnak ide jönni, mert itt nincs ingyenpénz. De azt hiszem, Magyarország sincs olyan nagy veszélyben, gazdasági helyzete nem csábító a migránsoknak. Az is igaz, hogy Magyarországon van egy néhány százezres tömeg, akiknek az integrációja több száz éve késik, ezt sem tudja az ország megoldani. De a gyűlölet nem segít rajta, az csak rosszabbá teszi az életet..

  • en CSAK ES KIZAROLAG olyasmit irok be ide ami igazolhato.
    a ypoutoube-on fent van a posta imre sziveg.
    sot egy jo ideig fent volt-/azota leszedtek haliste/- a kispestrol sugarzott zsidofergezo posta imre szzoveg is.
    kat tagadnia..
    a 78% meg sajnos IGAZ……………

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 november 6
    10:37 de.

    Kedves Barlev!
    Az előző durvaságomért elnézést kérek és igazat adok a 78%-odra azzal a feltevéssel, hogy ez talán kizárólag a fővárosra lehet igaz, a maradék vidéki 80% azt sem tudja, hogy a zsidó vallás vagy faj és ez a legkevésbé sem izgatja Őket, mert sokkal nagyobb napi megélhetési gondjaik vannak! Posta Imrével meg ne foglalkozz, mert ha még működne a lipótmezői műintézet, akkor ő ott szorgoskodna, persze nem pszihológusként!

  • Belzebub
    2017 november 5
    6:47 du

    Igen. Mióta kitört a migráncsosdi, azóta ezt mondom.De itt semmi észérv nem használ. Most ideteszek egy linket abból az időből, amikor még legtöbben normálisak voltunk…
    Ugye, hogy változnak az idők?

    http://comment.blog.hu/2015/06/19/irenke_az_elkepesztoen_hasznos_hatarvadasz_lehetne_a_tv2_uj_kabalaja

  • Almasi Alma Csak addig vagyok normalis, amig korustag vagyok? Ha ellenvelemenyem van, rogton atkerulok a „nemnormalis” kosarba? Ez a B. M. fele osztalyozas.

  • Orsos Elemer
    nem csak a fovaros…………..orszagos szondazas eredmenye volt az a 78%.-sajnos.

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 november 7
    3:41 de.

    Nem akarok veled vitatkozni, de nagyon soknak tartom ezt a számot, ha a hitleri Németországot 100%-nak vesszük! Én 25 évig a VII. kerület központjában éltem és még most is bejárok barátaimhoz és rokonaimhoz, de egyszer sem tapasztaltam, hogy akár verbálisan is bántalmaztak volna zsidókat, még a viseletük miatt már távolról is felismerhető chasidok is nyugodtan sétálgathatnak az utcákon. Sorra újulnak a régi zsinagógák, a Fészek klub, a Bálint ház és egyéb kulturális intézmények teli vannak látogatókkal, a romkocsmák, amik 90%-ban zsidó tulajdonban vannak mindig teltházzal működnek, kosher étterem, kosher cukrászda üveg kirakatai mind épek, a héderek és jesivák, rabbiképző mind zavartalanul működnek. Elképzelhető lenne ez 78%-os antiszemitizmus mellett? Gondolkodj el ezen! Valaki szándékosan vagy tévesen félretájékoztatta a közvéleményt, mert innen csak dániel pétereknek és szegedi csanád féléknek kell jószántukból félreállni, mert az ilyenek még a saját sorstársaikat is lejáratják! Csak úgy mellékesen, halkan megjegyzem, hogy az a dániel péter aki minden gojt folyamatosan provokált, gondtalanul aliyázhatott, de valami miatt -szerintem összeférhetetlenség okán- ott sem tudott megnyugodni, ezért most visszatért a többször elátkozott galutjába. El tudnád ezt képzelni 78%-os antiszemitizmus mellett?

  • barlev
    2017 október 29
    9:40 de.

    Én a Horthy-korról beszélek. Mikor legjobban dühöngött az antiszemitizmus Magyarországon, akkor nem voltak pogromok vidéken (1920-1944).

    Voltak ellenben zsidótörvények a két háború között, és egyetemi zsidóverések egyes keresztény egyetemisták által. Tehát ez középosztályi antiszemitizmus volt, aminek egyik kiváltó oka a v.háború utáni nagy munkanélküliség és elszegényedés volt.

    A katonatisztek között sajnos sok volt a szélsőjobbos, ez már az 1. v.háború elvesztésekor megnyilvánult. Ez nem csak magyar jelenség. Ők voltak „az elveszett nemzedék”, akik nem találták a helyüket a véres háború és a forradalmak után.

    Nem tudom, miért kell általánosítani a parasztokra. Esetedben még az is lehet, hogy ruszin parasztokról volt szó, mert azok voltak többségben Kárpátalján!
    A magyar parasztok közt, ha volt is antiszemita, az nem a helyi zsidó boltos ellen nyilvánult meg. Inkább abban, hogy a Gömbös-pártra vagy a nyilasokra szavazott, már akinek volt szavazati joga (több millió parasztnak nem volt).

  • barlev
    2017 november 7
    3:41 de.

    Elfelejtetted leírni, hogy hol olvastál erről a vizsgálatról!

    Ha beírom a keresőbe, hogy Szonda Ipsos meg antiszemitizmus, akkor kiad néhány választ, ami mind arról szól, hogy Magyarországon az antiszemitizmus régóta 10% körüli!

    24.hu
    „Kovács András szociológus a Szonda Ipsos közvélemény-kutató intézet legújabb kutatásait elemezve kifejtette, hogy a zsidóságot érzelmi alapon elutasítók aránya 1993-ban 14 százalékot tett ki, a közvélemény-kutató intézet 2009 nyarán végzett felmérése szerint pedig ez az arány 10 százalék volt.”

  • Izraeli
    2017 október 29
    12:26 du.

    Ez a téma volt már itt a KMH-n. A kifejtésben leírják a szakemberek, hogy az antiszemitizmus mellett több más motívuma is volt a tömegnek.

    Pl. háborús nélkülözések, valamint a kommunista párt propagandája. Ugyanis a kommunisták antikapitalista propagandát folytattak, és a kapitalizmus Magyarországon szorosan kapcsolódott a zsidókhoz. Sok volt a fiatal ember a tömegben, aki nem volt egészen tisztában a tettei következményeivel.

    http://konfliktuskutato.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=148:nepirtas-utan-zsidoellenes-atrocitasok-magyarorszagon-1945-1948-&catid=15:tanulmanyok

  • barlev
    2017 október 29
    5:04 de.

    „az elhurcolt 657000 magyar zsidobol legalabb a jo 43% fiu gyermek volt.”

    Sajnos nem bírtad ki, hogy ne csinálj számháborút! De sajnos a tényektől igen messze áll a beírásod, már ha számít ez egyáltalán valamit.

    1941-ben 825 ezer zsidó élt a korabeli Magyarországon (bécsi döntések után).
    A hazai zsidóság 20 százalékát tették ki a 18 év alatti gyermekek és fiatalkorúak (165 ezer gyermek, a visszacsatolt területen, a magyar vidéken és Budapesten).
    A deportáláskor a vidéki zsidóságot elvitték (450 ezer fő)(kivéve a férfiakat), és köztük a 14 év alatti gyermekeket is, mert hogy jobban dolgoznak majd a családtagok.

    Sajnos Auschwitzban a munkaképteleneket kiszelektálták (öregek és 14 év alattiak), a 14 év fölöttiek közül került ki a kevés túlélő. Budapesten a 14 év fölöttieket kényszermunkára vitték a nyilas hatalomátvétel után.
    A háború végén 30-35 ezer volt a túlélő zsidó gyermekek létszáma.

    forrás: holokausztmagyarországon

  • Igen, a 10% antiszemita hajlandóság, az reális. De azok is inkább csendes elkülönülők, legalább is a való életben. Az interneten viszont sok nagyszájú meg is sokszorozza magát különféle neveken. De ezek mind a politika pillanatnyi feluszítottjai vagy ügynökök.

  • barlev
    2017 október 29
    5:04 de.

    Ha nem hiszed a vidékiek létszámát, akkor itt ez a blog, ami a Holokauszt Emlékév alkalmából készült. Sajnos kiszámolható a vidéki deportáltak száma, akik közül sokan rögtön Auschwitzba kerültek. Mások ausztriai munkatáborba kerültek, és visszajöttek.

    http://menetrend.reblog.hu/

  • Szerintem persze a 10% is sok, de valószínűleg ők valóban még 1944-ből, családi alapon maradtak meg, és antiszemitizmusuk főleg a kommunistaellenességük konzerválása…

  • hazai lámpa
    2017 november 7
    6:23 du.

    kiegészítés:

    kivéve a MUSZ-os férfiakat

  • Hazai Lámpa:
    24.hu
    “Kovács András szociológus a Szonda Ipsos közvélemény-kutató intézet legújabb kutatásait elemezve kifejtette, hogy a zsidóságot érzelmi alapon elutasítók aránya 1993-ban 14 százalékot tett ki, a közvélemény-kutató intézet 2009 nyarán végzett felmérése szerint pedig ez az arány 10 százalék volt.”

    Bár az Ön „forrásműve”, a 24.hu nyilván joban tudja, hogy mit írt Kovács András, mint maga K.A., én mégis arra merészelek vetemedni, hogy magát Kovács Andrást idézem 🙂 :

    „Az érzelmi antiszemiták arányának alakulása, 2003–2013 (%)
    Az antiszemita érzületet mérő első két kérdésre adott válaszok összegzése
    alapján képet alkothatunk arról, hogy mekkora az antiszemita érzületet táplá-
    lók aránya a magyar népességben Mint a 3. ábra mutatja, ez az arány 2010-ben volt a legmagasabb. Ekkor a minta 22%-a a szélsőséges, és további 22%-a a mérsékelt érzelmi antiszemiták között jelent meg, a nem antiszemiták aránya viszont csak 54% volt. 2010-ről 2011-re az antiszemiták aránya együttesen 44-ről 35%-ra csökkent, majd 2013-ra a szélsőségesen antiszemita csoport nagysága csökkent ugyan, a mérsékelt antiszemiták aránya azonban újra növekedett, így együttes arányuk a legutóbb 40% volt.
    Általában véve azt mondhatjuk, hogy 2010 után a felnőtt lakosság mintegy négytizede táplál erős vagy mérsékeltebb zsidóellenes érzületet.

    2.3. Az antiszemiták aránya a mai magyar társadalomban

    Az antiszemita gondolkodású és az antiszemita érzelmű csoportok – bár nyilvánvalóan nagyban átfedik egymást – nem azonosak, tagjaik nem feltétlenül
    ugyanazok. A kemény, aktív és mozgósítható antiszemita magot azok alkotják, akikre a zsidóellenesség mindkét dimenziójában erőteljes antiszemitizmus jellemző. Ezért az elemzés következő lépéseként azt vizsgáljuk meg, mekkora ez az antiszemita mag a felnőtt lakosságban.
    A számítások eredményeit a 4. ábra
    mutatja. [Az ábrát sajnos nem tudom bemásolni – Belzebub]

    A két dimenzióban végzett mérés eredményeinek összevonása után tehát
    azt láthatjuk(4. ábra), hogy a szélső-
    séges antiszemiták aránya a mai magyar
    felnőtt lakosságban 14–20%, a mérsékelt antiszemitáké kb.15–18%, míg a lakosság mintegy kétharmada mentes zsidóellenes előítéletektől.”

    Forrás: http://www.tarki.hu/adatbank-h/kutjel/pdf/b342.pdf

  • Llanfair:
    „Almasi Alma Csak addig vagyok normalis, amig korustag vagyok? Ha ellenvelemenyem van, rogton atkerulok a “nemnormalis” kosarba?”

    Tisztelt Llanfair, erről szerintem szó sincsen. Épp ellenkezőleg. A menedékkérők (migránsok, bevándorlók, stb. – ahogy parancsolja) megítélésének kérdésében Ön (a kifejezés Foucault-i értelmében) tökéletesen normális, véleménye teljesen illeszkedik a mai magyar felnőtt lakosság kb. 85-90%-ának normalizált, normanizálódott véleményébe.

    Az említett szempontból a jelen Magyarországán én rendellenes, deviáns vagyok. (Alma nevében nem szólhatok, szól ő magáért, ha akar, de szerintem ő is az.)

  • -en meg nem idezgetem senkik muveit…………en azt szemelyesen ateltem. en nem konyvbol es a netrol tudom amit……..
    en szemelyesen megjartam eloben Auschwitz-birkenau-t. ti nem.
    ugyhogy en tudom jobban.
    1944 mariusatol juniusig 437000 videki zsidot deportaltak, kesobb budapestrol a kis gettobol-/bp 9ker kalvin ter/- meg hozza csaptak 32000-et. aztan a dunaparti nemzetkozi gettoboll esa dohany -klauzal nagy gettobol meg 4 szallitmanyt egyenkent/14000 fot. kesob ket gyalogmenetben 20-20000 fot.
    de ide csatolando aza 27000 fo isakiket a magyar kormany mindenfele nemet keress nelkul deportalt kameniec podilskij-ba.
    ne akarjak itt maguk jobban tudni………..
    mert ha kell besza,mmolok itt a maguk magyarok szegyenteljes szerepleserol ukrajina-karpatalja-rol 40-42 bol.

  • Na ja, én méghozzá ERŐSEN deviáns vagyok. És nemcsak elvileg vagyok mindenféle kirekesztés ellen, hanem kifejezetten a gyakorlatban sem nagyon válogatnék migráns és menekült között. Hanem csak biztonságtechnikai okokból (titkosszolgálat?) utasítanék vissza bevándorlókat. (Azt hiszem, ez főleg a fizetős bevándorlókat érintené a valóságban, hiszen mi a francért akar ide SOK PÉNZ ELLENÉBEN bejönni valaki, hacsak nem a korlátlan bűnözési lehetőség csábítja?)
    De már nem vitatkozom erről senkivel. Mert eddig mindenhonnan kigolyóztak a véleményem miatt…

    És mielőtt még bárki nekem ugrana a „mi kultúránk” védelmében: a MI KULTÚRÁNKNAK – véleményem szerint – nagyon is jót tenne, ha békésen együtt tudnánk működni más – kisebbségi – kultúrákkal, például a cigánysággal is, meg az iszlám kultúrával is. Különösen pedig akkor tenne jót NEKÜNK, ha némi áldozatot is vállalnánk, és nemcsak anyagi, hanem mentális értelemben is. De sajnos tudom, hogy a MI KULTÚRÁNK roppantul önző kultúrává lett a középkor óta…

  • Belzebub Kedves Belzebub. Sajnos ez így nem igaz. Alapvető különbség, hogy engem nem az Orbánkormány tart a hatása alatt, és nem iránymutató az Ő viselkedésük illetve propagandája.
    Az én kormányom bevándorlóbarát, semmi féle uszítás a migránsok ellen nincs. Liberálisak a bevándorlókkal, és Ők teljes jogú állampolgárok. Viszont rengeteg tapasztalatom van, mind saját európai utjaim során, mind a világon szétszórodott barátaim adataiból.
    Nem tudom észrevenni, hogy még a magyarok, lengyelek vagy románok nagy része sem tud vagy akar beépülni a fogadó országba, a saját képére akarja formálni és nem akarja (tudja)átvenni az itteni életstílust. Ami gyalázkodás megy a magyar oldalakon a befogadó ország irányában, az én arcom ég. Nem is vagyok egyiknek a tagja sem. Pedig kultúránk hasonló. A messzebbről jövő bevándorlóknál ez hatványozottan jelentkezik. Ami nekik természetes, az Európában tilos. Ezt sokan nem tudják és akarják tudomásul venni. Ezt sem tudjátok megcáfolni.
    Ha nagy tömegben érkeznek, nem lesz rá idő és alkalom, hogy beilleszkedjenek, mert mint a példa mutatja gettoba fognak tömörülni, és saját megszokott életüket akarják élni (pl lengyelek, vagy Londonban a „csadorrendőrség”). Nem utasítottam el a menekültek befogadását, és segítség nyújtását addig a pillanatig, amig vissza nem tudnak térni a hazájukba. Azzal sincs bajom, ha bizonyos létszám maradni akar, hiszen sok országnak kell a emberpótlás. Nekünk nem kell, van nálunk elég utánpótlás. Nekem a bajom az, hogy nagyon sok bevándorló, migráns vagy költözködő egyáltalán nem lojális új hazájához, és ezt Ti idáig nem tudtátok megcáfolni. Majd lesz valami alapon nem lehet egy ország népének életét irányítani, a svédek már látjak. Arra egy szavatok sincs, hogy a csodás Svédországból, hogy lett élhetetlen ország.
    Nem sz@rom össze magam, ha találkozom egy migránssal, nem érdekelt Sligoba mikor mellettem csadorban fürödtek, nem megyek át a másik oldalra ha arabbal találkozom, és nem ellenzem, hogy a kormány befogadja a számára kijelőlt kvótát. De itt keményen rendre utasítják ha nem úgy viselkedik egy hölggyel, ahogy kell. Nehezen viselik azt az urak, hogy nő az okosabb és a főnök. Ezt nehéz kiverni még az egyetemet végzett fejéből is. X-nek sem tetszene ez a viselkedés.
    Azért érdekelt volna X arca, mikor a tömeg megtámadta Calais-nál az autópályán közlekedőket. Nem kicsit volt félelmetes, csodálom, hogy nem történtek nagyobb tragédiák. Én inkább kerültem utána és hajóval mentem Rotterdam felé. Olvasom itt a híreket, és bizony látom a bűncselekményeket. Többségben vannak az idegenek, akik persze nem migránsok mind, de idegenek. Most éppen Írország 10%-a külföldi, Őket is integrálni kell, nem csak az új migránsokat, akik azért tudjuk jól, nem tiszták mindig, ellenőrizhetetlen múlt és személyiség.
    Ha én Magyarország 90 százalékával egyet értenék, nem lennék itt, volt otthon miből megélni. Nem vagyok vallásos, de megdöbbentő számomra, hogy az egyenlőség nevében leveszik a kereszteket, mert bántja a migránsok lelkét stb. Eszembe nem jutna ilyet követelni befogadó hazámtól, sőt, mindent elkövetek, hogy megbecsülésüket megszerezzem. A migránsoknak, menekülteknek és költözködöknek véleményem szerint nincs joguk változtatni egy ország életén, ha nem tetszik, tessék visszamenni. Sajnos nem lehet kiválasztani azt, aki tényleg élni akar, és nem zavart és pusztítást okozni, csak hosszabb idő után. Miért megvetendő, ha óvatos kiválasztást szeretnék, nem válogatatlan befogadást? Minket fél évig vizsgált a rendőrség az állás elfoglalása előtt, majd még fél év az állampolgársági kérelem miatt. Egy migráns pedig átjön törvénytelenül a határon, jön és győz. Az is természetes, hogy nem a háborúból menekülés az egyetlen szempont, hiszen oda mennek, ahol több a pénz. Ez sem szúrja a szemedet? Azt sem értem, hogy miért furcsa nektek, hogy a határokat meg kell védenie egy országnak? Azt sem értem, miért furcsa, hogy betartsák a törvényeinket? Próbálnám meg náluk én. Igyak csak egy whisky-t, elég a lefejezéshez. Ha Magyarország lakosságának 90%-a így gondolkodik, akkor igazad van. De attól félek, hogy Ti annyira akartok ember lenni, hogy elfelejtkeztek a legelemibb emberi ösztönről, az önfenntartás ösztönéről. Azt is észre kell vennem, hogy nagyon szeretik az emberek a másikéval verni a csalánt. A másik viseljen el minden kényelmetlenséget és veszélyt, hogy Ő ember maradhasson. Nem szerettem volna évekig Calais-ba lakni, pedig gyönyörű város gyönyörű tengerparttal. Párizsba sem megyek többet, Londonban sem megyek a körgyűrűn belülre, és lassan Bécs is erre a sorsra jut. Könnyen mondhatja a biztonságban élő, ennyit ki kell bírniuk. Nekünk itt nem sok bajunk van a migránsokkal, ezt sok mindennek köszönhetjük. De például göteborgi (liberális) barátom már más véleményen van, az utóbbi évek tapasztalatából. Lehet, hogy néhány száz év múlva már jó lesz, de addig feláldoztok hány millió ember életét? Persze a másét.
    Nem tartom söpredéknek a migránsokat, egyszerűen egy más kultúra, amit szinte lehetetlen közös nevezőre hozni, ha Ők nem akarják. Úgy beszélsz a háborúról, mintha nem lenne háború az egész világon. Csak Európa nem védheti meg magát? Mikor rámhúzta a határőr a géppisztolyt Berlinben, megtanultam, hol a határ. Nincs jogom a máséhoz, csak ha a tulaj megengedi. Sajnos nem vagyok egy Jókai, nem tudom úgy megírni, hogy tökéletesen fedje a gondolataimat. De ha nem akarod félreérteni, azért szerintem érthető. Ha mégsem, kibírom, én érzem a különbséget. De Ti ezzel a dobozolással, megerősítitek Orbán uralmát, és éppen ezzel a merev magatartással érítek el, hogy lassan egy kerítés mögül pislog Magyarország a világra. Ésszerű migránsbefogadást csak Orbán nélkül lehet megvalósítani, ha még lehet. Megint csak kérdezem, a többszázezer cigány integrálása sem sikerült több száz éve, mire alapozzátok, hogy a migránsoké sikerülni fog, akik ráadásul még vallásban is különböznek a cigányoktól? A nagy szavak nem segítenek, azt hagyjuk a jobbiknak. De én ezen nem szeretnék beszélgetni, mert látom benne vagyok egy dobozban, és ez így is marad. Szerintem nem gondolkodom úgy mint a magyarok 90 %-a, és szerintem Ti sem gondolkodtok jól. Továbbra is mereven ellenzem az Orbán féle gyűlöletkeltést, de ellenzem a nyakló nélküli befogadást. Szerintem ez egyszerű. Tegnap éppen egy jobboldali lapon voltam hazaáruló, most itt egy gyékényre kerültem az engem hazaárulózokkal. Jó magyarul kommentelni. 🙂
    No, most majd megint kikapok, hogy ilyen hosszan írtam az ostobaságaimat. Szép napot.

  • Orsós Elemér 2017 november 3 10:52 de. Most vettem észre.
    Folyamatosan kapom az információkat külhonban élő barátaimtól, sokan vannak. Évente többször van szerencsém többször átruccani a kontinensre, nem csak a turista útvonalakra. Idén is vagy 10 városban lesz alkalmam megfordulni. Calaist is láttam, és mindent amiről írok vagy láttam, vagy biztos forrásból való informáciom van. Nem az Orbán féle propagandára alapozok, hanem a saját tapasztalatomra és barátaim szavára. Már sajnálom, hogy beleszóltam, mert ezek szerint egyik oldalon sem értenek meg (sosem tudtam tartani a számat). Nem vagyok bevándorlás ellenes, de látom a veszélyeit. Nincs új tapasztalatom, itt nekem nem volt semmi rossz tapasztalatom, feleségemnek vannak apró összetűzései, mert nem viselik el a más kultúra képviselői, hogy egy nő okosabb náluk és felettük van rangban. De ez megvívható remélem, mert az ír férfiak a nők mellett állnak.
    De például a magyar kormány és a migránsok elégé egy követ fújnak a nők megítélésében, csak a magyarok még hordhatnak rövid szoknyát. Még.
    Nekem továbbra sem tetszik a magyarok hozzáállása, bár megértem miért csinálják. Sokkal nehezebb kérdés ez annál, hogy én tudjam a jó megoldást, de azért a rosszat láthatom szerintem.

  • Komolyan mondom, nem értem, hogy kerül ide a zsidózás. Igaz, én csak egy hülye gój vagyok.
    Llanfairnak (nov.5. 3:41) van igaza: a globalizáció számlájára írható a népvándorlás. A globalizáció meg nem elhatározás kérdése: objektív valóság, amit befolyásolni lehet, megállítani nem. Nem tartható, hogy a Föld javainak 95%-át az emberek 15-20%-a használja ki és fel. Márpedig Európa – és benne Magyarország – ebben a 15-20%-ban van, akkor is, ha a javak 90%-ából csak a kisebbik rész jut nekünk. Az USA (és nem Amerika) kimutatta a foga fehérét: leszarja, mi van Európában – még jól is jön neki, hogy az orosz medvét elintézve, az itteniek kínlódhatnak a délről-délkeletről jövő áradattal, ami gazdasági versenyképességüket is jelentősen gyengíti. Így az USA teljes erőből a Csendes óceáni térségre koncentrálhat, ami mindig is jelentősebb érdekövezete volt, mint a félszigetnyi Európa a maga veszekedő népeivel. A kétfelől jövő nyomást egyféleképpen állhatnánk: egységes Európával, akár a földrajzi határokig – az Ural hegységig – bővítve.
    Nem vagyok optimista: tényleg keresni kéne egy szigetet, és az Ír sziget akkor is szimpatikus, ha néha 4-5 napig esik az eső. De az én koromban már nem mehetek senkinek a nyakára: marad a Margitsziget, amíg még nem fizetős, aztán jöhet Csepel. Persze nem lenne rossz egy Névtelen sem, amolyan Tímár Mátyás módra (utalás Jókai: Aranyember c. regényére), de hát ez már az álomkategória.

  • Seres Róbert
    2017 november 5
    5:46 du.
    és
    Orsós Elemér
    2017 november 5
    6:37 du.
    Hát én elhiszem hogy ez kínos nektek pubik, főleg mióta Vezíretek, bizonyos Zázrivecz Gábor kiadta az ” Arccal a cukroszsák felé ” jelszót.
    De attól ti még azé boldogan küldenétek a csendőrt a szomszédra, ha kiderülne róla hogy zsidó.
    (És ha volnának még csendőrök.)

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 november 8
    6:35 de.

    Szerintem jó az álláspontod! Köszönöm válaszod és örülök, hogy a szigetlakók normálisabbak keletebbre levő társaiknál!

  • Seres Róbert

    Geyza
    2017 november 8
    8:26 de.

    KIskorsó!
    El vagy maradva egy pár brossúrával, a saját fajomat soha semmiért nem adnám csendőrkézre, még Sorost sem! Veled viszont szivesen tennék kivételt! Azért vigasztalódj, lehet hogy a románoknál te már megszagoltad volna a csendőrkolbászt!

  • Orsós Elemér Kedves Elemér Most én is egyetértek magammal. Ritka. 🙂
    Egy biztos, Beethoven a legnagyobb, a többi megkérdőjelezhető.

  • heheeehehe
    Sereskorsó megint bekotyogott…
    (Hja ez a kocsma-stílus.)

    Zúg a sereskorsó
    Nekimegy a falnak..
    Nagyot csörren akkor
    Azután…már nem kotyog.

  • Orsós Elemér

    Llanfair
    2017 november 8
    10:17 de.
    Végre egy halandó, aki szerényebb mint én! 😀
    Én 4 B betüsre teszem le a garast: Bach, Beethoven, Bartók és Liszt, ja meg Wagner, de Ő még csak nyitány szintig! 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2017 november 8
    8:26 de.

    Kedves Geyzuka, aktuális lenne megint egy fél évre elvonóba vonulnod!

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 november 7
    3:41 de.

    „Orsos Elemer
    nem csak a fovaros…………..orszagos szondazas eredmenye volt az a 78%.-sajnos.”

    http://tev.hu/minimalisan-csokkent-az-antiszemita-gyuloletcselekmenyek-szama-magyarorszagon-tobbsegben-ferfi-elkovetok/

    Kedves Barlev!
    Én őszintén örülök ennek a jó hírnek, és Te?

  • Dienes Erzsébet

    Orsós Elemér(2017 november 8 4:54 du.)

    Hú, ehhez megint muszáj hozzászólnom!

    Volt egy igen kedves jóbarátom (sajnos már nem él, egyébként ő maga mondaná el a történetet), akit felkeresett egy közvélemény kutató. A kérdéseket 1-5 közötti skálán lehetett megválaszolni aszerint, hogy utálja, vagy nagyon szereti azt (azokat) akikről a kérdés szól. TÖBB választ is lehetett adni, ilyenkor a kérdezőbiztos ÁTLAGOLTA a felelet.

    Mindenféle emberekről szó volt, amikor előkerültek a zsidók is, hogy viszonyul hozzájuk. Barátomnak felállt a szőr a hátán, és visszakérdezett:

    -Melyiket?
    -Édesapámra 5
    -Kun Bélára 1
    -DE NEM LEHET ÁTLAGOLNI!!!!

    Barátom történetesen STATISZTIKÁBÓL doktorált az egyetemen!

    Mikor elment az ember, azonnal be is telefonált a Statisztikai hivatalba, reklamálni. Meg írt is nekik.
    Nem tudom mi lett az eredménye, milyen választ kapott, vagy válaszoltak-e neki, mert közben meghalt szegény.

  • Orsos Elemer
    kotheti ahova akarja………-en tudom hogy igazam van.
    a kerdesaz iven igy szolt,;-
    egyet ert-e on azzal hogy a zsidok iranyitjak a vilagot?
    a valaszadok tobbbsege igen-el valaszolt 78%
    a kovetkezo kerdes.-
    antiszzemita-e on vagy rokonszenvez-e on ezzzel a szemlelettel a zsidok fele?
    a valasz adok tobbsege igen-el valaszolt erre is.- 64%
    + 14% mint szimpatizans…..

  • Orsós Elemér Kedves Elemér már vitatom is kell állításodat. Kemény az élet.
    Beethovent szorosan követve sok tucat zeneszerzőt mondanék fantasztikusnak, de Liszt nem tartozik közéjük. Kimondottan közepes zeneszerzőnek tartom.
    Ha már magyar, akkor továbbra is Bartók, Kodály, Ligeti és még néhányan. De Liszt sajnos nem, nagyon nem. De nem akarlak eltériteni a tárgytól.

  • Orsós : mér? Te is korsós lettél ?
    ( Mint Seres ? )

    Nyugodj le szépen.
    Nem szép látvány amint folyton pattogsz.

  • Korsós Elcsi : ismét kérdezném: Mér?
    (Rossz neked ha itt vok? Me akkó maradok…)

  • Orsós Elemér

    barlev
    2017 november 9
    3:58 de.

    Kedves Barlev!
    Egyik kérdésből sem lehet antiszemita ítéletet levonni, főleg ha az első kérdés tegyük fel, hogy igaz, de ha nem igaz, akkor sem égbekiáltó bűn az unszimpátia! A második kérdés pedig teljesen nonszensz, ki az a hülye, aki bevallja -főleg hogy majdnem rablógyilkosággal azonos mértékben büntethető- hogy antiszemita, tehát az erre kihozott eredmény hasraütéssel születhetett! Elnézést, de én hiszek a Tett és Védelem alapítványnak, mert Ők abból élnek, hogy antiszemitákat találjanak és ha ez nem sikerül Nekik, akkor az nem az Ő bűnük vagy tehetségtelenségük! Hacsak…, de ezt ne is feltételezzük!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2017 november 9
    10:55 de.

    Isten ments’ hogy elmenj, mert akkor én maradok a legparlagibb!

  • Barlev:
    Ejjnye ezek a zsidók.
    Már megint világuralomra törnek?
    Nem volt nekik elég az emútt nyolc..izé..2000 év belőle ?

  • Örök Tamás

    Orsós Elemér
    2017 november 8
    4:54 du.

    Te fél éve még habzószáju jobbikos voltál, tán a farkadra léptek? Beveszed ezt az érdekből kozmetikázott teves jelentést, amit azért hamisítanak hogy az ide csábított zsidókat ne tántorítsák el a betelepüléstől? A 78-at én is tulzásnak tartom,de a TEV számait nyugodtan fel lehet szorozni kettővel!

  • geyza-/direkt a csupa kis betu/
    NYSGM………..100% kosher

  • Orok Tamas
    nem tulzas aza 78%…..
    es a kerdest hiaba us tagadja orsos igenis ugy szolt.-” antiszemita erzelmu-e on illetve egyet ert-e ezzel”-
    erre ment 64% antiszemitaerzelmu igen + 14% mint szimpatizalo azeszmeiseggel.

  • Korsóskám..fene tudja..nem őszinte a mosolyod ahogy virtuálisan rámnézel.
    Igyál meg néha korsó pálinkát .
    Attól rózsaszínben fogod látni a virtuális világot ( is )

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2017 november 10
    5:42 de.

    Cseréld le a szemüveged, mert amit te virtuálisan mosolyogni láttál azok a rád vigyorgó őszinte farpofáim voltak a legkisebb helyiségben jól végzett munka után! 😀