Emberiség, evolució, egyebek… IV. rész

2020 október 11 9:32 de.145 hozzászólás

(Sorozatunk utolsó részét olvashatják. Mai cikkünk az első, második és harmadik rész folytatása.)

MEGOLDÁSOK

Ezzel az utolsó résszel sokat pepecseltem. Megoldási kilátásokat kerestem, de a realitások világában nemigen látok semmit. Még ami első pillantásra reménykeltő volt a számomra, közelebbről nézve az is kétségesnek bizonyult.

Az előző részben azt ígértem, keresek olyan MÉM-eket, amelyek ellenállnak a PÉNZ-ISTEN hatalmának valahogy úgy, ahogy a Mindenható Isten fogalmának ellentmondott valamikor a művészet, és a tudomány. Mert ezekre már nem lehet számítani, hiszen a PÉNZ-ISTEN mindkettőt bedarálta, ahogy azt már az előző részben megmutattam..

Inkább tehát elsőként azokra az egyezményekre gondoltam, melyek a XX. század folyamán a háborúzás és a fegyverhasználat korlátozásáról szóltak. A technika ugyanis durva fegyvereket vezetett be az első világháború alkalmával, és ezeket közfelháborodással utasították el a fejlett országok a háború után, úgymond, „ezekkel fegyverekkel nem lehet tisztességes háborút folytatni”… Hja, ilyen naiv voltam, el sem tudtam képzelni, mi az a tisztességes háború… Betiltották a légköri atomrobbantásokat is később. Azóta pedig kifejlesztettek olyan nukleáris fegyvereket, amelyekkel lehet „tisztességes” háborút vívni. Ezek nem rombolják le a városokat, még csak erős háttérsugárzást sem okoznak, csupán csak egy rövid időre, amíg a lakók elpusztulnak (amúgy tisztességesen és humánusan). Még további fejlesztés, hogy a rakéta „házhoz megy”, vagyis bele van írva a memóriájába, hogy „Kossuth Lajos utca 132, XII. emelet 14.” És egyenesen odatalál!

Hát ezek nem PÉNZ-ISTEN ellenes eszmék, az biztos.

Adta magát a környezetvédelem is. Ez igen ütős érv manapság. Jókai írja, hogy Isten először ember nélkül alkotta meg a Földet, de látta, hogy ez nem jó, mert semmi sem korlátozta a fák elburjánzását. Tehát gyorsan megteremtette az embert, akinek az a fő feladata, hogy irtsa a fákat. Itt a környezetemben mostanában meghirdették a gyerekeknek a faültető versenyt. Ez valami olyasmi, hogy kívánatos facsemetéket osztanak ki, amit el kell ültetni, miután az „özönfajok” egyik csemete-példányát kitépik gyökerestől. Elgondolom a magas erkölcsiséget emögött: a „legesleg-özönebb” faj – az ember – győzelmes példányai kitépdesik az „özönfák” gonosz példányait…

Hja! Szabályozni a világot! A baj, hogy a világ túlságosan bonyolult rendszer, amelyet a legkevésbé sem látunk át. A környezetünk mindig, az emberi beavatkozások nélkül is változott, nem minden az ember miatt van. De ha igen, akkor is kétélű a dolog. Ha például betiltjuk a nejlonzacskókat, higiéniai problémáink lesznek, ami pedig nyolcmilliárd ember esetében rettenetes dolgokat eredményezhet. És minden egyes környezetvédelmi lépés számtalan újabb problémát hoz be a rendszerbe. Papirzsebkendő spórolás a fák megmaradása érdekében? Megnövekszik a mosószerhasználat. Kiirtjuk az elszaporodott rókákat? Mindent lerágnak a nyulak. Na de legalább a műanyag szívószál meg a fülpiszkáló betiltását talán mellékhatások nélkül megússzuk…

***

Hát, ha a fenti területeken nem találtam megfelelő MÉMet, keressünk másutt! Volt nekünk itt Magyarországon 30 különös évünk, amelynek legmarkánsabb jellemzője, hogy alaposan le voltunk maradva a Nyugathoz képest a PÉNZ-ISTEN kultuszában.

Amikor a hatvanas évek elejére vége lett a megtorlásoknak, nálunk – szemben a többi szocialista országgal – valami új kezdődött. Persze továbbra is diktatúra volt, és kötelező ideológia, de a gondolkodás és az élet apránként szabadabb lehetett. Talán csak azért, mert Kádárnak nem volt annyira fontos a hatalmi szerep, és vagyont harácsolni sem akart magának, így aztán sutyiban elvezetgette az országot a szovjet fal mentén.

Tanultunk. Mindenki, kortól, nemtől és előélettől függetlenül. Néha csak azért, mert kedvezményt kaptunk rá a munkahelyünkön. Néha csak a FoxiMaxin. Az is több, mint a semmi, ott sem volt tilos utánagondolni a tanultaknak. Az állami televízió különféle direkt, vagy burkoltan oktató műsorokat sugárzott. Öveges professzor felejthetetlen fizikaaóráit, „iskolatévét” különféle tantárgyakból, a magyar és a világirodalom megfilmesített alkotásait. Akarva, akaratlanul is művelődtünk.

Nem volt munkanélküliség. Még a politikailag nem kívánatos személyek is kaptak valamiféle munkalehetőséget, így SENKINEK nem kellett azt éreznie, hogy a társadalom kilökte magából és könyöradományokból kell élnie. Pedig hát nem volt szükség igazából annyi munkaerőre, az állások sokszor csak kegyes „elfekvők” voltak.

Üresek voltak az üzletek, éppen csak a legegyszerűbb élelmiszerek, a legszükségesebb árucikkek voltak kaphatók, így a gazdaság is viszonylag egyensúlyban lehetett, dacára annak, hogy az ipar nem volt elegendően termelékeny. De nem éheztünk, és mindenkinek jutott valami fedél a feje fölé. Bár ez volt a gyenge pont, a lakás. Amíg el nem kezdődött a manapság lenézett panel-program: zsúfolt társbérletek, pénz híján leromlott állapotú egészségtelen lakások helyett világos, központilag fűtött, összkomfortos prolilakások. Nem luxus, és talán nem is szép, de kellemesen élhető. Magam is panelben lakom már negyvenöt éve, megtapasztaltam.

Amikor a mezőgazdaságban engedélyezték a háztájit, a falvak szemmel láthatóan gazdagodtak. Új, egészséges falusi házak épültek – na jó, kicsit egyen-házak voltak ezek, és nem barokkos csodák, de hát a falu régen is egyforma házakból állt. Az, hogy a háztáji gazdaságok átláthatatlanul „összefonódtak” a termelőszövetkezetekkel, még nem nevezhető túl nagy korrupciónak, hiszen a szövetkezet is az ő közös tulajdonuk volt.

Elindultunk egy olyan úton, amely a mai társadalmak legnagyobb problémájának a megoldása lehetne, ember- és természet-közelibb élet, kevesebb igény a flancolásra és a felesleges luxusra.
Egyenlőek voltunk a mérsékelt, egyszerű, de élhető szegénységben.

Mindezeket Kádár rugalmasságának és talán kísérletező kedvének köszönhettük. Nyilván nem volt teljesen tudatos ez nála, amit abból gondolok, hogy sajnos a világban már eluralkodott PÉNZ-ISTEN végül is befurakodott az ő tudatába is, és legyőzte. Két hatalmas, szinte megbocsáthatatlan vétket is elkövetett. (Nem, nem a megtorlásokat. Azok világpolitikai elvárások voltak, nemigen lehetett kitérni előlük.)

Az én szememben az egyik bűn, hogy a nyolcvanas években bevezette az iparban is a gazdasági munkaközösségeket (GMK-kat). Talán a háztáji gazdaságok ipari verziójaként, talán a kis magánvállalkozások helyettesítéseként. Nem volt jó ötlet, utólag már megállapíthatjuk. Ugyanis akaratlanul megismertette és megszerettette velünk a hazugságon és felszínességen alapuló, korrupcióval szerzett pénzt. A GMK-k működési szabályai hozták magukkal a korrupciót, hiszen az állami vállalatokból GMK-ba kihelyezett munka a vállalatvezetőkön múlott, és hát ezt magától értetődően „zsebbe” kellett honorálni.

Még kevésbé lehet megbocsátani, hogy az emelkedő életszínvonal kedvéért – ami talán a nyugati meggazdagodási vágy miatt vált szükségessé – kölcsönöket vettünk fel, ráadásul ezeket nem befektetési célból, hanem fogyasztásra. Kádárnak ez utóbbi két lépése nyomán suttyomban betette a lábát az ajtórésbe a PÉNZ-ISTEN, amelynek aztán a rendszerváltás után véglegesen és visszavonhatatlanul mi is a rabjai lettünk.

1988.05.21.
Kádár János és felesége a Magyar Szocialista Munkáspárt országos értekezletének szünetében.
Fotó: MTI Kovács Attila
TT 880521/249
FF

Félve mondom: talán át lehetne gondolni, és megfelelően demokratizálni a kádári elveket. Talán lehetne életképes, igazságos és emberséges társadalmat létrehozni ennek alapján. Lehetne ez is egy megoldás. Félve mondom, mert tudom, hogy ez mekkora ellenzésbe ütközik, hogy a létező kommunizmus kezdeti gyilkos hatalmi rendszerei mekkora ellenérzést keltenek sokakban, amire aztán a PÉNZ-ISTEN gyűlöletpropagandája derekasan rá is játszik. Ez a hajó már alighanem elment. Van egy érdekes kép Kádárról, amikor feleségével kézenfogva szerényen és öregen távozik a „féktelen, gyilkos, gonosz” hatalomból. Hát ilyen nem lesz többet. A háttérben ott látható az új hatalom, a PÉNZ-ISTEN lelkes gárdája.

Már nem elég a biztos és szerény megélhetés, nem a munka nélküli élet, és legkevésbé a szabadság egy szabad társadalomban. Inkább az anyagi javak fontosak… Mindazok, akik a PÉNZ-ISTEN kegyeiben reménykednek, máig dühödten irtják a marxizmusnak még az írmagját is, hiszen nemcsak hogy nem ad esélyt a meggazdagodásra, de még viszonylag sem lehet kiemelkedni a sok egyszerű, „értéktelen” ember közül.

Mert ez az utóbbi még sokkal fontosabb alapeleme a boldogságnak, mint a pénz. Hogy győztes vagyok, különb a többi embernél, gazdagabb, szebb, erősebb, okosabb. Az én focicsapatom rúgja a legszebb gólt, az én politikusom a legmenőbb, tehát én győztes vagyok – veled szemben, akinek a csapata múltkor is kikapott, és akinek a politikusa egy hülye. NEKED csak egyszerű disznóbőr táskád lehet, NEKEM egyenesen Gucci táskám, valódi Gucci-bőrből (nem csoda, hogy már alig van bőr az arcán ennek a Guccinak, ha táskát csináltak belőle, vagy mifene…). Egy ősrégi barátom, akivel hajdan sokat vitatkoztunk a politikán, és aki azóta velem együtt megöregedett és megrokkant, éppen a napokban „mondta fel” a barátságomat, mert libernyák vagyok 🙁 .

Ezt a versengési vágyunkat a biológiai evolució során szereztük, nem tudunk tőle megszabadulni. Boldogságunkhoz szükség van mások nyomorúságára, páriákra, vesztesekre. Így aztán nem is lehet MINDENKI boldog…

***

Az unokáim nyaralnak, kánikula, erdő, játszótér, haverok, szabadság a természetben: minden rendelkezésükre áll. Mégis inkább a szobában nyomorgatják a tabletet. „Kockulunk”, mondják nekem önkritikusan és tréfálkozva, de azért nem hagynak fel vele. Rendszeresen úgy kell őket kizavarni a valódi világba, hiszen az nem annyira érdekes, mint a művilág az interneten.

Bill Gates

Szemünkkel, fülünkkel, minden érzékszervünkkel és tudatunkkal be lehet kapcsolódni a programokba, és ettől kezdve a gép szolgáltatja a világot, amiben „élünk”. És képes olyan világot szolgáltatni, amelyben jól érezzük magunkat, amiben mi lehetünk a legszebbek, legokosabbak és leggazdagabbak. Ha a pénzt már csak a bankok számítógépei „szolgáltatják”, miért ne szolgáltathatnák nekünk is? A biteknek mindegy. Ezt érzik az unokáim is. Minek a valódi világ, ha van egy szebb, izgalmasabb csinált világ is, amelyben mindenkinek hét élete van, és így a végén bizonyosan győztes lehet! Olyan ez, mint a drog. Könnyű rákattanni, és nehéz leszokni róla.

Én ne tudnám? Már írtam a fórumon valahol, hogy 1970 óta dolgozom számítógépekkel. Akkoriban még a számítástechnikusok főleg fizikusok voltak, és a programokat a fizikai kisérletek eredményeinek kiszámítására használták. Körülbelül ebben az időben kezdtek csak speciálisan számítástechnikusokat oktatni például a szegedi egyetemen. A computer, ez a csodálatos, sokoldalú eszköz is a XX. századi tudomány ajándéka. Egyik képemen Bill Gates, a számítástechnika ifjú hercege. De mi magyarok is büszkék lehetünk, mert derekasan kivettük a részünket a fejlesztésben. Volt egy recept a CERN-ben: ha számítástechnikát akarsz, először is végy egy magyart!

Az én feladatom a tudományos kutatásokban rendszerint a hardver mérőberendezések szoftveres vezérlése, mérési adatok rendezése és elemzése, speciális szimulátor programok írása volt. A CERN-ben vagy Dubnában végzett kísérletek tervezése és a berendezések építése előtt mindig szimulátor programokat írtunk – egyre bonyolultabbakat – hogy lássuk, miféle eredményekre számíthatunk majd az igazi mérések során. A nyolcvanas évek elején még játékprogramot is írtam, elsősorban kiváncsiságból. A gépek azóta kisebb méretűek és gyorsabbak lettek, sokszorosan megnövelt kapacitással. De a programok, az algoritmusok lényege nem változott. Ezt azért hangsúlyozom, mert bár húsz éve nyugdíjban vagyok, mégis pontosan tudom még mindig, mi zajlik egy számítógépben, hogyan lehet akár egy egész világot szimulálni… Csak a gép sebessége és a memória mennyisége szab határt.

Félelmetes lehetőség, de hogy jó, vagy rossz, azt nem tudom. Minden a programon múlik. Boldog rabszolgákat csinál belőlünk. Bizonyosan sokan emlékeznek a MÁTRIX című filmre. Megfelelő kezelőszervek esetén mi emberek, valamennyien benne élhetünk a csinált világban, találkozhatunk egymással, korlátozott mértékben még befolyásolhatjuk is a történéseket. A MÁRTIX film az egy teljesen reális elképzelésről szólt, rengeteg bizonyítékot is tudnék találni (ha keresnék) amellett, hogy már most is ilyesmiben élünk. Istenhívő típusoknak ajánlhatom a „Nagy Programozó” nevű főistent. Sokkal valószerűbb és kézzelfoghatóbb, mint a transzcendens Mindenható…

Hát ez egy megoldás.

***

Tizennégy éves voltam, amikor egyszer a Bakonyban kirándultunk. Egy erdészházban szálltunk meg. Az erdész néni elmondta, hogy az ő kisfia éppen annyi idős, mint én. Be is vezetett a konyhába, hogy megmutassa. Egy félreeső sarokban volt egy asztal, rajta valami, lepedővel letakarva. Odavezetett hozzá, és felhajtotta a lepedőt. Egy sovány csontvázféle feküdt alatta, szemét a plafonra meresztve. Éppen tizennégy éves, mondta az erdésznéni. Négy éves korában bénult meg gyermekparalízisben, azóta így fekszik. Csak a szemét tudja mozgatni, de a belső szervei jól működnek, és szerencsére nyelni is tud… Én csak álltam, nem tudtam szólni. Vajon mire gondolhat szegény, tíz éve ott bent a magányban? Sokat mesélek neki, mondta a mamája, azt nagyon szereti… De most már takarjuk vissza a lepedőt, suttogta kisvártatva, ne bántsák a legyek…

A vírusos gyermekbénulási járvány a negyvenes és az ötvenes években több hullámban is végigsöpört az országon, halottakat és béna gyerekeket hagyva maga után. Nekem magamnak legalább nyolc olyan személyes ismerősöm volt, aki átesett rajta és maradandó bénulást szerzett. Egy tolószékes, két mankós, és négy vagy öt sánta, illetve más, kevésbé súlyos mozgáskoordinációs sérült. Legtöbbjük néhány évvel idősebb, mint én. Az orvostudomány a hatvanas évek elején végzett ezzel a betegséggel a Sabin cseppek segítségével.

Úgy gondolom, hogy ez a mostani koronavírus járvány a gyermekbénuláshoz képest az emberi társadalom számára bakfitty. És a világtörténelem egyéb nagy járványaihoz képest is. Még a spanyolnátha is ártalmasabb volt, hiszen úgy tudom, főleg a 20-40 év közöttieket vitte el.

Kérdés, miért vált ez a koronavírus mégis tömeghisztériává? Az egyik ok nyilván az, hogy sok szakember figyelmeztetett, hogy egy borzalmas járvány bármikor előfordulhat, hiszen túl sokan vagyunk, és túlságosan mozgékonyak. Még az árucikkeket is összevissza utaztatjuk a világban, nem is beszélve korunk óriási üzletéről, a nemzetközi turizmusról.

Erős hisztériakeltő hatása van még a gyors és szenzációéhes tömegkommunikációnak, a fals híreknek, és annak is, hogy igazán súlyos járvány mostanában Európában nem tudott gyökeret verni, mert az orvostudomány sikerrel útját állta. Na meg aztán szeretünk is rettegni… ha már a Mindenható Istentől nem is félünk.

Hogy a valódi tényekre ki mennyire és hogyan játszik rá, azt most nem firtatom, bár megérne egy misét az is. Ami fontos szerintem, hogy a vezetők kezdik elveszíteni a szavahihetőségüket. Koronavírus ügyben egyre több a szkeptikus ember. Nem az a kérdés ebben, hogy kinek van igaza, hanem az, hogy végre elkezdtünk kételkedni valamiben, amit nekünk mondanak. Azt gondolom, ez valóban jó irány, mert ez visz a szabadság felé. A szabadság nem azt jelenti, hogy minden marhaságot beleordítunk a médiába, és nem is azt, hogy bármit megtehetünk. Hanem hogy képesek vagyunk a hatalmasoktól függetlenül észlelni, tárgyilagosan gondolkodni és felelősen cselekedni. Éppen itt volna az ideje…

Almási Alma

145 hozzászólás

  • 1941-ben a nálam 2 évvel fiatalabb, 6 éves öcsém megkapta a gyermek-paralizist (Heine medin) Akkor ó volt az első ilyen beteg Magyarországon. Elképzelni sem tudták, hogy honnan kapta meg a fertőzést. Mindenféle, ma már hülyeségnek számító dolgot csináltak vele, s akkor velem is az orvosok. Pl. „saját vér injekciót (nem vér-átömlesztéseket) kaptunk. Én magam ettől igen magas lázzal járó vérmérgezést is s talán épp az mentett meg a bénulástól, de az öcsém alig élte túl. Később rettenetes izom-átültetési műtéteken s egyebeken esett át. Nagynevű, de a betegségét teljesen dilettáns módon kezelő orvosok által, akik az háború utáni infláció idején csak valódi arany hálapénzeket fogadtak el.Annyi minden e.ü. problémán ment keresztül, hogy 49 éves korában végelgyengülésben meghalt.Én túléltem s később még egyetemre is mehettem. Mérnök lettem és alkottam is, de életem legnagyobb részében tanítottam. Szép kitüntetésekkek – hogy angolul mondják: dekorációkkal – ismerték el, de komoly pénzeket sohasem kerestem, pedig vezető pizíciókban is voltam.
    Nem élünk panelben, hanem egy kisebb társas házban a feleségemmel.Nem dicsőség, hanem sokan hülyeségnek mondanák, hogy a Pénz Istenének, azaz Mammonnak sohasem szolgáltam. Nem meggyőződésből, hanem talán mert nem értettem hozzá.
    Megértem mindazt, amit Almási Alma olyan jól összefoglalt és megismétlem itt mindnyájunk tanulságára a szavait:
    „A szabadság nem azt jelenti, hogy minden marhaságot beleordítunk a médiába, és nem is azt, hogy bármit megtehetünk. Hanem hogy képesek vagyunk a hatalmasoktól függetlenül észlelni, tárgyilagosan gondolkodni és felelősen cselekedni. Éppen itt volna az ideje…

    Almási Alma”

    Én – Presbiter – azt gondolom, hogy már túl sokat késlekedtünk is, de az én és a hasonló korúak generációja talán alkalmas még némi gondolkodásra éa tisztán látásra is, de a cselekvésre már csak a minket követő generáció. Ezért lelkesedtem az SzFE kiállásáért és tartom őket 1956 örököseinek.
    Az, persze, kérdés, hogy felismerik-e Mammon imádatának a veszélyeit, aminek akár az egész emberiség és kultúrája áldozatául eshet.

  • Tisztelt Holba Agnes, vagy irhatnam Kedves Almasi Alma?

    Szamomra valahogyan ugy tunik, hogy ot-reszben jelezte tanulmanyainak reszleteit kozolni. A kezdetben jelezte, hogy Atheista, de tisztan adta ,hogy nem az Isten-hitet, hanem az isteinsegek elmeit velte azzal. Amit nem tisztazott tovabbi soraiban sem, de az jelentos kulombseg am. Arra majd visszaterek, HA a foszerkeszto hangulata engedne?

    De kenytelen vagyok ismetelni, hogy NEM letezik semmifele „PENZ-ISTEN” ebben a jelen Vilagegyetemben! Csupan az emberilenyek onzo magatartasai altal gyakorolt, es erkolcsi alap-elvek altal tiltott (Mozes X.Parancsolata) emberi gyarlosag !!!!!! Valojaban, az emberileny gyarlobb mint barmi ragadozo alatt. Egy sem vadaszik sem ol-meg tobbet mint amit idobeli etvagy kovetel, s a maradekot hatra hagyujak mas ragadozoknak.

    Az emberi leny az egyedulli, amely korlatlanul kihasznalja sot pusztitja embertarsait irgalmatlanul.

    Vajon latta Kim Jun Un tegnapi orias-raketaiak a bemutatasait ????? A jovo haboruiban NEM lessz szukseg semmi masra mint egy athomsfersaban levo orias-atom robbanasra. Az vilagszerte hasznalhatalanna teszi mind a modern computer-altal mukodo civilizaciok lehetosegeit.
    Minden kommunikaciok, energia-termeles, kozmuvek, termeles, szallitasok teljes megszuneset okozna majd. Valoban sotetben hagyja majd a vilagot.

    De ha ismet kerdezhetnem, vajon miert bizonyos (itt nem nevezem meg ismet) amely vilagszerte a lEG-tobb tarsdalmi rendet diktalt?
    Illetve, MINDEN anyagi letezo dolgok 100%-os tulajdonozasat, mindenki tulajdonanak az elkobazasa alapjan diktalta alap-elvenek?

    Persze az emberi gyarlosagok egyedulli korlatozoja az erkolcsi alapon levo ON-korlatozas !!!!!

    Hivatkozott Csermanek (Kadar) Janos belatasabol eredo gazdasagi elveinek a hatalma megerositese utan. Persze a Kadar adminisztracio belatta a gazdasagi fejlodes szuksegleteit, DE nem volt hajlnado az alapveto tarsdalmi szuksegletek modositasara. Sot,1957 Januarjaban, a Part organuma kezdett ‘udvarolni’ az u.n. Marshall segelyert. De Kadar annak erdekeben nem volt hajlando a lakossag alapveto emberi-jogainak betartasara, s amiert nem volt Marshall segely.

    De Kadar nyugat nemet bankoktol vett (33 billio US$) kolcsont a kozgazdasagi termeles fellenditese celjabol. Persze a burokratikus „terv-gazdalkodas” annak lehetoseget kizarta.
    S amodon a poenzekett az u.n. Kadar-gulyas-leves rendszerre ment.
    Meg liftre sem jutott abbol a Parthaz-ban.
    Na de mind az a regi mult, annak csak a nosztalgijai gatolja a magyarok szukseges gondolkodasait manapsag is.

    S ami az „atheismus”-sat illeti, ellenzi Maga mind az „isten-elvek” jelensegeit az emberiseg tortenelmeben???

    Maga, es nehanyan masok is jeleztek, hogy gyermekkori reszveteleik a misek, gyonasok, stb.stb. ellenhatasul mukodott eletikben.

    S amit ellenzi az ismet vallasok alatali Isten es isten elvek gyakorlasait, ellenzi, vagy lenne rudataban mind az emberiseg tortenelmebn letezo „istenek” allitasaival???

    Nevszerint a tortenelmi „Anunnuki”-k felfogassal is?

    A teny, hogy az meberiseg elso 100 ezer+ evenek tortenelmi adtai teljes uresseg.

    S egy napon a Mezopotamiai teren igen modern es technikailag is fejlett tarsdalmak jelentek meg.

    Modern varos-allamik, magas eleuletek, fuggo-kertek, kovezet utcakkal, posta szolgalattok, modern bankolasi es hitel rendszereikkel, muveszet, tudomany es minden kulturalis fejlett mukodeseivel.

    Sot a tarsdalami vonalon is nagyon fejlett es igen demokratikusan mukodve.

    Ur, Chaldea, Akkad, Syria, Babylon es tobb modern varos-allamok.
    Pl. Ebla varosaban a lakossag szabadon valasztotta kiralyujat 7 eves idotartamra.
    S ha nem voltak megelegedettek, a kiraly visszahivo valsztason eltavolitahattak. Hasonloan mint California lakossaga a nepszeru megvalasztott kormanyzot levaltottak Arnold-al.

    Sot Avram (a kesobbi Avraham) egyik nagyapaj is volt Ebla kuralya.

    De hogyan tortenhetet mind az egyik naprol a masikra a barlangokban bujkalo vad-kokori emberrel????

    Azok osi adtaik es modern kutatok (Erick von Danekin, Zachariah Stichin .Bakui szuletesu, Israelban, US-ban, Anfliaban tanult kutato feltart adaik alapjan, az un. „istenek”, akik valojaban vilaguri utazok, az az oskori astronautok es kozmonatoktol tanultak fejlodesuk lehetosegeit.

    S azert a kepessegeik alatal „istenek”-nek velte oket a foldi emberiseg.

    Sot Mozes sorai is tisztan jelezte oket.
    ‘ Az istenk fiainak megtetszettek a foldi emberek leanayi es kozosulktek veluk, gyermekeik az ORIASOK (Nephelim-ek-nek nevezve a Torahban.)

    Sot Joshua sorai is tanuskodik, hogy a ORIASOK Canaan-nan eltek.
    Caleb es tarsai visszterve a Canaani felfedezeseik utan jelentetek, hogy Canaanban oriasiok eltek, akikhez a Heberk mint „szocskek” hasonlirottak.

    Sok biblia adatok tanuskonak azon.
    Mint Ezikiel letavanya a valodi astronautokat jelkepezi.

    Stichin kuatasi eredmenyei azok letet a 10-ok bolygorol, a Niburu eleiptikai orbitban levo bolygo lakoinak velte.

    A 10-ik bolygo lehetosege volt reszletesen kutatva modern cosmologusok altal, de nem talaltak.

    Persze HA az allitolagos 3600 eves eliptikai palyan fut, az igen lehetetlen lenne feltarni.

    De annak eleve nyujyja ugy a Fold, Hold es a Kyyper-ov letrejottenek eredetet.

    S Pluto is mathematiaiolag volt bizonyitva sokkal a fizikai felfedezese elott.

    Tehat Atheimussa tagadna barmi lehetosegeket azon az alanyon???

    S mi a feltetelezese a vilahegyetem energia forrasanak a lhetosegen????
    Mert a tomegeket az „Isten” szo erteletlensege korlatoz.

  • Kedves Bendeguz, attól tartok, nem nagyon értem a hozzászólása szövegének a legnagyobb részét…

    Amire válaszolni tudok, az az ateizmusom körüli problémái, amelyet már sokadszorra felvet. Akkor most ezt megpróbálom kielégítően elmagyarázni…

    Nekem gyakorlatilag az egész családom nem volt vallásos már a II. Világháború előtt. Apám családja sem, édesanyám családja sem. Talán abban nem voltak biztosak, hogy egyáltalán nincs isten, de abban igen, hogy a különféle egyházak istenei kitalációk. Egyedül nevelőanyám édesanyja és egyik nővére volt istenhívő lutheránus. Így aztán nálunk isten dolgairól szinte sohasem esett szó. Viszont az, hogy ne kereszteljenek meg, sohasem merült fel. 1943-ban születtem, akkoriban a keresztlevélnek – tudjuk – komoly szerepe volt a társadalomban. 1949-ben és 1950-ben viszont járattak hittanra, nem azért, hogy higgyek, hanem azért, hogy megismerjem a vallási kultúrát. Én az egész hittanra, mint érdekes mesére tekintettem, de nem emlékszem, hogy bármikor is hittem volna egy mindenható istenben, vagy az imában. Megjegyzem, a környezetemben számos istenben nem hívő neológ zsidó is élt, rokonaim feleségei, szüleim barátai, és az én játszópajtásaim.

    Amikor felnőttem, akkor viszont alaposan áttanulmányoztam az Ó és Újszövetséget, a Koránt, a keresztény egyházak és a muszlim vallás tanításait és történetét, valamint Flavius Josephus két zsidó történelmi könyvét. Ezen kívül természetesen a görög mitológiát, valamint különféle fantazmagóriákat is a témakörben. Däniken például nagyon jópofa, és hihető. Közben pedig fizikus lettem, és megtanultam, hogy a világot nem hinni, hanem megismerni kell, és mindenre bizonyítékokat keresni, az egész vallási kérdést pedig mint történelemformáló folyamatot szemlélni.

    Ez a cikksorozatom is lényegében erről szól.

  • Kedves Alamasi Alma;
    Koszonet hoszzu valaszaert.

    Valahogyan ugy erzem, hogy a KMH adna ki felvilagositasokat az olvasoknak es hozzaszolloknak, hogy NE nyujtsnak a sajat eletueikre vonatkozo adatokat, ami valoban az elso on-vedelmezes lenne manapsag.

    Rengetek svihakok vadszanak a web-en olyan adatokert amibol a gazemeberek hasznlahato informaciokat nyernek masok ellen.

    Sajnalom, hogy problemat jelent Szamara megjegyzesem, persze ami bonyodalmas ertelmezni nem szegyen kerdezni.
    En teszem azt itten allandoan.

    De nagyon meglepo ismet, hogy fizikus letere a fizikai vilgaegyetemet NEM bizonyitekok alapjan, ill. vizonyitekok elleneben vizsagalja.
    Nem velne, hogy amodon talan sajat Magat is felrevezetheti?

    Hiszen a fizika LEG elso es LEG-alapvetobb torvenye az okozas es az okzo-ero eredte es az okozas eredmenye.
    (Cause and effect.)
    Nem csak hogy a leg-elso es alapvetobb ,de annak hianyaban csupan a semmi letezheto.

    Hiszen mindennek kell okozojanak lenni, maskent eredmeny csak a mesebelisegek.
    Mint a paraszti kozmondas, „nem zorog a falevel HA a szel nem fujja!”
    A „Nagy Bumm” ota minden csak reakcio.Sot meg a nagy Crunch (osszeomlas) is csak egy kis reakcio lessz!

    Igen sajnalom hogy azt figyelemenkivil hagyta!

    A Danekin esetenek kerdesen, veli bejelentett anyagat valonak, vagy tudja ellenvizonyitani????

    Az egyent nem ismerem, s nem is erdekel, s az nem az alany a kerdesben.

  • Bendeguz79
    2020 október 11
    12:47 du.

    grizi… megint túllőttél a saját célodon! Kádár rendszere bizonyítottan az utóbbi 150 év legjobbja volt (mindent beleértve, a tévedéseket is) és módszereit a mai imperializmus szép csöndben alkalmazza lásd a termelés decentralizálása, kollektív mezőgazdaság bár -meglátásom szerint meglehetősen perverz módon- nem teljes a siker, nem is lehet a mai profit share rendszer alapján!!!

    a különféle elmúlt rendszerek Mezopotámia, görögök, és sok mindenféle az emberiség bölcsőjeként kezelt közelkelet egészen a távolkeleti ázsiai sztyeppékig és nem szabad kihagyni a 6000 + éves indiai és kínai kultúrát amelyek mai napig folyamatosak a többiekkel szemben amelyek mindenféle anyagi érdekperverzióból (lásd a trójai háborúkat és az Agamemnon féle rablógyilkos bandák inváziói a pún háborúk stb)

    engem egyáltalán nem köt le az istenhit erőltetésére kitalált mono és poli teista rendszerek egyike sem… koszos undorító kisebbségi anyagi érdekek érvényesülnek bennük, MAI NAPIG!!!

    nagyon jól meglennék ezen rablómesék nélkül az emberi történelem kitalált seggségek nélkül is eléggé izgalmas (számomra)
    és nincs egyetlen kiemelkedő csoport sem semmilyen kínkeserves nyögéssel sem, ordibálástól meg be szoktam dugaszolni a fülemet vattával! …ra nem érdekelnek CUI PRODEST

  • Bendeguz79
    2020 október 11
    12:47 du.

    grizi…

    láttam itt a latin tv csatornákon a gyógyszerárakról szóló hirdetéseket… te mint aki benne élsz és tapasztalod, ha fizetek egy biztosítást, akkor miért kell fizetnem a gyógyszerért és az orvosi ellátásért, mre harácsolják össze a rengeteg biztosítási pénzt, ha semmi sincsen ingyen? pláne ha az a gyógyszer ami normális esetben $6,79 az biztosítással $72,54 (SIC) ezt nem találtam ki ez benne van a hirdetésben számszerűen

    megmagyaráznád meg azt, miért volt a Kádár rendszer szar (mármint szerinted?)

  • Kedves és tisztelt Alma!
    Jó 10 évvel előbb születtem mint Ön és a családom sem volt kifejezetten vallásos. Reformátusnak kereszteltek de itt nem részletezett okból egy eredetilek katolikus, kanonok-rendi gimnáziumban nevelkedtem.Később a Műegyetemen és ma már nem tudom hogyan, de a természettudományok és a csillagászat/kozmológia tekintetében abszolut „hívőként”.Mindemellett Isten hívőként is és nem tartom ezt az ateizmussal antagonisztikusnak, de nem tartom gyümölcsözőnek sem erről vitatkozni.
    Danikenre, mint komolyan megfontolandó gondolkodóra való hivatkozást nem tudom elfogadni. Ezért sem tartottam érdemesnek Bendeguzíval vitatkozni, aki nem él ma Magyarországon , következésképpen nem is tudhatja/érezheti, hogy mi történik itt és már vagy 10 éve,
    Mindemellett tisztelem Bebdeguzy olvasottságát, bár – szerintem talán jobban tenné, ha elolvasná /meghallgatná Dávid Gyula néhány előadását.
    Önnek. kedves Alma azt tudom mondani, hogy hitem és élet-tapasztalataim alapján a négydimenziós eisteini világegyetemen feltétlenül kívül létezik egy olyan, csak az ember által érzékelhető (?) valami,ami a fizikai eszközeink hatókörén kívüli, elsősorban az érzékeinkre, – ha szabad mondanom – lelki működésünkre ható közeg vagy kölcsönhatás, amely a fizikai világunk kölcsönhatásaival nem mutatható ki, de „érezzük” és megéljük, mint pl. a szeretetet. Erről szól Jézus Krisztus valamennyi, evangéliumi tanítása, de jobb, ha ezekről sem nyitunk itt vitát, mert sokféle értelmezése van.

  • Gabriel Karikas

    Almasi Alma

    Rovid leszek, hatha nem is olvasod el 🙂

    De nem baj, akkor sem – hisz te is leirtad gondolataid – igaz ott fennt, en is leirom, itt a pinceben lenn.

    A szerencsetlen felnotas – (vagy lehet hogy csak egyszeru plagizalo) azt probalta terjeszteni magarol (sajnos sikerrel) hogy o talalta fel a spanyolviaszkot.
    Pedig csak lekopizta azt amit rengeteg ideolagia, vallas alapitoja elotte megallapitott, hogy a penz (az arany) amiben az ember hisz.

  • Christopher Adam

    Bendeguz,

    Azért „bonyadalmas értelmezni” hozzászólásait mert többnyire olvashatatlanok. Előző hozzászólásával több mint öt percet töltöttem, hogy a legalább 30 elütést és hibás fogalmazást valamelyest javitsam. A továbbiakban törölni fogom hozzászólásait, ha nem vesz annyi fáradtságot, hogy olvashatóvá teszi őket.

  • Gabriel Karikas

    Almasi Alma

    A fenti bejegyzesem sajnos veletlenul sikeredett ilyenre. Se eleje se vege, se kozepe.
    Igazan rovid lett – 🙂 🙂 🙂

    beakartam masolni egy idezetet, ekozben – elszallt az egesz.
    Hiaba a tablet mufaja nem az en ujjaimnak van kitalalva, radasul Ipad, ami egy igazi demoni, vagis fogyasztoi termek, amugy unatkozo de felvago kislanykak ujjaira mereteztek, amellyel a gazdag szulok csemetei kelloen tudnak villogni egymas es masok elott.

    Az idezetet ujra megprobalom beilleszteni:

    Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik es a masikat megveti. – Nem szolgalhattok egyszerre Istennek es a Mamonnak.

    Az idezet ennyi – az altalad tobbszor leirt Penz-Istene.
    Agnes!
    Ezt a fenti megallapitast is egy okori profeta tette, rajta kivul sokan – Buddha, Zarathustra es meg sokan masok – ugyanugy a penz istenet szapultak, a bibliai profetakat is beleertve.

    Csakhogy az ember valoban egy allatfaj – is!
    Ebbol kifolyolag szukseget erzi a hordavezer poziciora szert tenni, – ha nem is megy mindenkinek – akkor legalabb JELENTOS VALAKINEK MUTATKOZNI!

    Par valasztas, megelhetesi lehetosegek mindig ettol fuggtek.

    Mindenki nem lehetett kiraly – de legalabbis valaki, nem utolso.

    Amit az ertelemet nem ertettel meg az eleted vegere – (sem) pedig kerested az elejen – hogy nemcsak penz tesz valakit VALAKIVE, hanem igenis vannak mas „ERTEKEK” is amelyek kiemelhetnek a szurke tomegbol – mondjuk egy hires fizikussa valni.
    Vagy hires irova, koltove, zenessze, festove – mit tudom, sok minden. Ebben az esetben nem szuksegeltetik a penzert gorcsolni, hogy megkaphassad a kivant javakat – hiszen a sajat tehetseg elonybe hoz sok massal szemben.
    Merthogy nemcsak kenyerrel az ember, hanem „cirkusszal” is – a cirkuszbeli szorakoztatok pedig imadottakka valhatnak, akiket a nep a tenyeren hordoz.

    Nem ertetted meg, osszekeverted a materializmust a marxismus fogalmaval.
    Hitedde valt a marxismus – elhitettett hogy a marxista vallas az aki a materializmust hirdeti!

    Nem lehet egyszerre ket urat szolgalni – ejnye, bejnye – a marxismus az egy hit – ami soha nem allt materielista alapokon, – mert minden amit kinalni tudott nem volt soha tobb egy idealista rozsaszin kodfelhonel, amit neha – jo sokszor az aldazatainak a vere pirosra szinezett.

    Miert?

    Hiszen azt soha nem hirdette, hogy a rendszert installaloknak is aszketaknak kellene valnia.
    Csakis azoktol kovetelte meg akik az alanyai (aldozatai) lettek.
    Neked mint rendszerprogramozonak ezt kelletett volna felismerned – ha a HITED LEHETOVE TETTE VOLNA!

    Ezert nem erted Bendeguz eszmefuttatasat – es a jelek szerint nem is fogod mar ebbeli eletedben!

    Pedig sok figyelemre melto dolgot mondott.

    Merthogy a lenyeg egyszeru – a PENZ – a foghato penz csak az egy dolog, amiert cserebe javakat lehet kapni. Mert minden penznek akkor van ertelme, ha azt a szamomra hasznosithato javakra tudom cserelni.
    De a hatalmi poziciot ugyanugy szamomra hasznosithato javakka tudom konvertalni.
    Minden MEGVALOSULT MARXISTA RENDSZERNEK EZ VOLT A LENYEGE – AZ INDITTATTASA.
    Ja hogy a fasisztaknak is?! – Hat ezert ugyanazok!

    A hatalmi poziciot apropenzre lehet valtani
    Lakaskiutalasra, nyaralasi beutalora, uj kocsira, jo iskolakra, kulfoldi kikuldetesre …. etc ….
    Hosszu a sor …
    Nem a Kadar tevedett a GMK-kal, hanem sajnos mi tevedtunk, amikor azt hittuk hogy a komenista kutyabol megis valhat szalonna

    De nyilvan ugysem fogod ezt sem megerteni – mert Jezus mondatai visszafele is igazak:

    Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is.Senki sem szolgálhat két úrnak. Mert vagy az egyiket gyűlöli és a másikat szereti; vagy az egyikhez ragaszkodik es a masikat megveti ….

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    Fentebb leirtam az Almanak

    A nagy okossagodban semmit nem ertettel meg eddig a vilag mukodesebol.
    A vilag alatt most az „emberi vilagot” ertem, csak hogy ne kekeckedj a csomokkal a kakan….

    A kadari rendszer mukodhetett volna mondjuk valami mas egitesten – ahol a magyarokon kivul mas nem lett volna
    Persze, mar eleg atok lenne ra nezve – hogy csak „magyarok”
    Mert most mely magyarok?

    Minden rendszer amely mukodokepes – mukszik.
    Ez meg megbukott – persze magyarazatokat, igazolasokat keresni ra ejjel nappal – jo buli – szerintem nem veletlen hogy egy kadari vegtermek zaratta be az OPNI-t

    A sajat kis magadba-zart vilagodban Te se tudsz sok mast elkepzelni – nyilvan rad, tevekenysegedre sulyozzottan vonatkoznak az Almanak fent leirt szavaim a „marxista rendszer” mukodeserol – nyilvan mint volt kedvezmenyezett a mai napig visszasirod

    Meg hogy nem vagy a Mammon imadoja?!?!

  • Presbiter
    2020 október 11
    6:28 du.
    és

    Bendeguz79
    2020 október 11
    5:34 du.
    grizi

    a szeretet és egyéb „emberi” megnyilvánulások azok mind anyagi, fizikailag/kémiailag kimutatható „mozgások” (nem tudom pontosabban meghatározni) az utóbbi 25+ évben jelentős előrehaladás van ebben a kutatásban és eredményei elérhetőek a NET-en!

    grizi az okság törvénye, amit megpróbálsz összekavarni vulgár materialista agnoszticista szösszenetekkel, „a dolog” vihar egyszerű, pontosan az okság törvénye és az anyagmegmaradás törvénye alapján a Big Bang (vagy nevezd teremtésnek) az egy selejtes, anyagi okokból és szenzáció hajhászás miatt kitalált és állandóan tálalt agyficam!

    az, hogy hány dimenzió van az mellékes (beszélhetünk 12+ dimenzióról is és el is lehet magyarázni izgalmas dolgok jönnek ki belőle de a lényegen nem változtat semmit!) a négydimenzió alapvető: az idő az anyag tulajdonsága létének lényeges, integrált komponense!

    nem képesek felfogni azok akik mindenáron oktrojálni akarják az agyficamaikat az egységsugarú olvasóra, az anyag van azaz volt és lesz is ha (itt csúnya szavak következnek) is magukat!!! az egyetlen az, hogy az anyag örökmozgó azaz örökké változó és ennek a változásnak detektálják a megfigyelők (sikoltozva hogy ott megtalálta a Belfegort amint taszigálja a galaxist) mindenféle formáját, leginkább a múltban mert sem a jelent sem a jövőt nem lehet „kiszámítani” mert túl sok az ismeretlen faktor amiket (bármelyikeket) mire megismerünk azaz meg is tudjuk határozni addigra éppen egy másik vadi új jelenség jön létre és műxik

    és ez az egész lényege és ezzel önmagam számára megnyugtató „magyarázatát” adtam a világnak amely nem ér véget ott ahová a Hubble teleszkóp sem képes ellátni

  • Bendeguz79
    2020 október 11
    12:47 du.

    grizi

    végre Chris nyilvánosan is leb…tt, én meg az ő intelmei miatt újra belenéztem eme „irományodba” vidám dolgok vannak benne, hogy mást ne mondjak (SIC)

    mint már írám neked máshol is, összekavarod a gyermekmeséket a tudományosnak álcázott fantáziavilágot és a valós tudományos (az is emberi termék SIC) leírásokat és csinálsz belőle finomfőzeléket (ha nem tudnád magyar éttermekben olcsón kapható laktató étel ami az összes maradék „zöldség” és egyebek összefőzésével és berántásával jön létre a kiskukta vizsgamunkájaként); (ha senki sem hal bele megevés után, felavatják a kuktát) !

    na ez is amit te összekavarsz az olyan vidám perceket okoznak nekem kicsit megrágva, hogy én megbocsátom neked a „helyessírási®” hibáidat, így eredeti grizik!

    … a Mózes szexuális mesekönyvéről és a 10. bolygóról meg a többi nyalánkságról írtjaidat meg ki kellene adatnod valami nagy könyvkiadóval, hátha milliárdos lennél utána a szerzői jogdíjakból, hozzád képes a Rowling … na ő sehol sincs

  • Bendeguz, és akit még ez érdekel:

    Szerintem Däniken elmélete nem lehetetlen. Mi ia jártunk már a világűrben, a gépeink meg pláne. Miért ne lehetett volna, hogy száz, ezer, egymillió, vagy százmillió évvel ezelőtt is jártak volna errefelé az emberhez hasonló intelligens lények? Ez az időtáv a Világmindenség korához képest semmi. Az más kérdés, hogy ez csak feltevés, szerintem – amennyit én olvastam tőle – Däniken nem tudja bizonyítani. Addig pedig szót se nagyon érdemel, legfeljebb „játszásiból” 🙂

  • Kedves Bendeguz, a szomorú helyzet az, hogy aki csak egyszer is betette a lábát a világhálóra akár csak egy nem túl okos telefonnal is, arról már, aki akarja, mindent megtudhat. Legjobban mindig azon mosolygok, amikor az írják, hogy mennyire fontos az én adataim biztonságos őrzése. Na, akkor rögtön tudom, hogy most lopják az adatomat. 🙂

  • Ki-ki ideillesztette „elképzelését” a múltról és valamelyest a jelenről, megteszem én is.

    Magyarország fejlődése 1948-tól megtört, oka a zsidók elhurcolása és a világháború elvesztése. Következménye a Vörös-hadsereg megszállása és a kommunista országvezetés kialakítása a győztes nagyhatalmi egyezménynek megfelelően.
    (Magyarország a Szovjetunió befolyási és védelmi övezetévé lett)
    1948-tól minden lerombolásra került, ami addig előrevivő volt a magyar kultúrában, iparban, építészetben, művészetben. Osztályalapokra helyeződött a vezetői szerep és az elnyomás, ami utóbbinak egyik fő szempontja épp a fönti dolgozatban szereplő és többször emlegetett „PÉNZ-ISTEN” volt.

    „Egyenlőek voltunk a mérsékelt, egyszerű, de élhető szegénységben.” – írja a szerző. Egyenlővé tették az addig alkotó építészmérnököket, orvosokat, bányamérnököket, az ország vezető értelmiségét a gyári munkásokkal. Sőt, megbecsülésben, elismerésben és fizetésben leghátulra sorolódtak!

    Nem taglalom szélesebben és mélyebben, de érdekes módon 1948-tól a napjainkig azokat az épületeket mutogatjuk külföldieknek, és vagyunk rájuk a legbüszkébbek, amiket a 19-20. századfordulón terveztek és építettek, és javarészt ma is az akkor fölépült állami kórházakat működtetik. Nem mondom, rég megszűnt az Ilkovics és a Fehér Ökör, de működik még a Dreher és a Richter, viszont a Ganznak és Goldbergernek mára híre hamva sincs.

    Természetesen csak bele-belekapkodtam közelmúltunk történelmébe és abba a hatalmas rombolásba, amit véghez vittek a kommunisták és a baloldaliak, ezért mondandóm bárki nyugodtan kiegészítheti.

    Talán annyit fűznék még hozzá, hogy valódi kommunista uralom ma már csak Észak-Koreában és Kubában létezik, Kínában viszont szabadjára engedték a kormányzó kommunisták a „PÉNZ-ISTENT”, az egyéni vállalkozásokat, aminek eredményét bárki megnézheti bármelyik kínai városban az internet segítségével.

    Végül azt kívánom, soha többé ne lehessen Magyarországon kommunista-baloldali országvezetés, ez a véleményem!

  • Hát Gábriel, warrior, élveztem, ahogy saját öntudatlan lényetekkel igazoltátok a cikkem feltevéseit!

    Valamit azonban még nem vettetek észre. Magyarországon nincsenek – és talán soha nem is voltak – olyan politikai irányzatok, amelyeket a világpolitikában szokásos címkékkel lehetne „megbélyegezni”. Magyarországon kétféle politikai attitüd van, a kuruc és a labanc. Labanc most éppenséggel az, aki az EU-hoz húz, kuruc pedig az, aki jusztse…

  • ALMASI ALMA;

    Igen sajnalom,hogy fizikus lettere a fizikai alapokon nyujtott tenyektol keres ismet kibujokat!

    Egyetlen szo sem volt azon ,hogy Van Danekin publikalt adatai valaosag, vagy talan csak elekpzeles lehetet volna, hanem hogy ugy az osi Sumerian adatokban, meg kozepkori es meg a Bibliaban is nyilatkozott isteneknek velt mas-bolygokrol levo inteligens elolenyeket is Maga atheista hite takarna????

    Senki vallasos hitet nem is probalnam emliteni, kerdore venni, mert azert inkabb eletet adna az illeto ugy is.
    Tehat az vesztesseges idotoltes lenne.

    Azert Maga is celzatosan nema mard mindeg a fizikai alanyok esetenek emlitesen.

  • WARRIOR:

    A Magyarorszagi „orszag-gyulesnek”-nek nevezett maszlag csak egy igazi so-hivatal !!!!

  • Gabriel Karikas

    Alma

    Onigazolas ….. magadat probalod onigazolni ….
    Ez is szep dolog
    Csak tudod, attol hogy te a fejecskedet a homokba dugod, attol meg a vilag megy, megyeget …

    Halistennek …. a sajnos viszont a mai magyarorszagot ilyen kovuletek, mint Holba Agnes es Orban Viktor kettos harapofogaba zartak – csapdaba
    nincs menekves se jobbra se balra

    Mind ketten ugyanis annak a rendszernek vagytok a szulottei, amelyet ugyan te nyilvanosan visszasirsz, es habar a masik oldali kepviseloi szoban kopkodik, de gyakorlatban visszaultettek.

    Ugyan azokat az elveket vallod, mint orban es tarsai –
    Hogy milyek ezek?

    a „kozpontositott iranyitas” – ahol majd a KIVALASZTOTTAK – megmondjak a sok birkanak – a tomegeknek, hogy mi a tuti.

    Te is ugyanezt teszed, mint az Orban, csak szerinted maskepp kellene tenni ugyanazt!

    Jol lenne, ha elvitatkozgatnatok egymassal egymaskozt ezen – es azokat a magyarokat – A TOBBSEGET – akik szeretnek az egyeni szabadsagukat megtartani hagynatok vegre elni – szabadon!!

    mentesen kommunizmustol, fasizmustol, marxismustol, egyhazi dogmaktol

    Ennyi –
    A liberalizmust a zsidosaggal azonositjatok – mindegyikotok!
    Holba Agnes es Orban Viktor is – ezert vagytok antiszemitak
    Persze Rodeio kartarsunktol kezdve Boda marcsiig bezarolag sokan benne tapostok ezerrel ebben.
    Sajnos ez nyomra ra a belyeget a magyarok tobbsegere – ennek a szellemnek az arto energiaja amitol elatkozott ez a Haza.
    Persze nem volt ez mindig igy ….

    de az mindegy, azoknak a generacioknak az emleke kiveszett – vagyis tuzzel-vassal-geppisztollyal – narancsgazzal irtottak.

    Nyilvan nem egyik naprol a masikra lett ez igy –

    De hogy mennyire igy van, sajnos a legjobb pelda ra, hogy nehanyan azok kozul akik, itt a pinceben is, zsidosagukat megtagadva marxista eszmeket hirdetnek! Bizony azzal, hogy vedelmukbe veszik; igenis propagaljak.

    A korrupcio kedves Agnes, a kommunizmus szulotte (es persze a fasizmussal indult) de az allamilag intezmenyisetett korrupciot a kommunistak valositottak tisztan meg.
    A horthy-fele urambatyam vilag megszulte, es a kommunista kiteljesitette. Mint minden rosszat, ami tarsadalmi vonatkozasban letezhetett.

    Mi a nagy kulonbseg – minosegi – egy liberalis tarsadalmi berendezkedes es egy onkenyuralmi rendszer kozott?
    Nagyon egyszeru – az onkenyuralmi rendszerek a polgarokat nem felnottkent, nem szabad akarattal nrendelkezoknek tekinti – hanem korlatozott ertelmunek (gyerek, fogyatekos valami ilyesmi) amelyek felett a kivalasztott – fensobseges tudattal rendelkezok rendelkezhetnek – azok akik szetosztjak a javakat – mert valami modon hozzajutottak ennek a jogahoz. (hogy hogyan tudjuk, de onmagaban nem lenyeges) – Nyilvan hogy a felsobbsegi koreikben is folyamatos hatalmi harcok dultak – hogy kik az egyenlobbek az egyenlotleneknel.
    A dolog egyszeru – eloszthattak a javakat – persze nem kenyukre kedvukre – mert bizony egymast nagyon neztek – a polgarok zome – a munkas/paraszt tomegek pedig versenghettek azert ami maradt. (amit persze ok termeltek meg – dehat mint tudtuk – semmi kozunk nem volt hozza)

    A liberalis tarsadalmi berendezkedes pedig minden egyes allampolgarat felnottkent kezel – vagyis valosagos jogokkal felhatalmazva.

    Hogy ott akkor miert vannak elesettek, szegenyek? – Az alkalmazkodasi kepesseg hianyabol kedvesem – mert bizony ehhez tanulni kell.
    A masik pedig az megegyszerubb, hogy miert vannak emberi farkasok?

    Ez nem a rendszertol fugg – ha nem vetted volna eszre. – Hanem szinten a nevelestol – a kozossegi szellemre valo nevelestol – az empatia tudatos alkalmazasatol.

    A marxista ideologia intezmenyesen elveti az empatiat – mert olyan rendszert kell hogy felepitsen, amelynek az elen farkasok allnak – a diktatorok bizony farkasok kellenek hogy legyenek – baranykak nem diktalnak – ezert nincs esely sem, hogy valaha is tarsadalmilag igazsagos tudjon lenni

  • Bendeguz79
    2020 október 12
    11:06 de.

    Kedves olvasótársaim!

    Valaki le tudná fordítani magyar nyelvre – vagy nem bánom, angolra – a fenti hozzászólást? Szeretnék rá válaszolni, csak sajnos nem tudok bendeguzul…

    Konkrétan: mit takarna az én ateista hitem a fizikai alanyok esetének említésén? 😮

  • Bendeguz79
    2020 október 12
    11:09 de.

    „A Magyarorszagi “orszag-gyulesnek”-nek nevezett maszlag csak egy igazi so-hivatal !!!!”

    Mondod TE ezt onnan a példa értékű USA-ból!!! 😀 Ami egyébként igaz, DE összehasonlítás képen figyelmedbe ajánlom Edie Murphy paródiának tűnő The Distinguished Gentleman(nálunk Dzsentlemanus) című filmjét!!!

  • Hát, Gábriel, ennyi közhelyet összehozni egyetlen hozzászólásban… Nem semmi! 🙂

  • Bendeguz79
    2020 október 12
    11:06 de.

    grizi??? valami realitás érzéked azért lehetne, nemdebár?

    a bibliában minden benne van és ugyanannak az ellenkezője is, ezzel mindent el is mondtam róla kiscsoportos óvodások bölcsebb dolgokat szoktak gügyögni!

    rátérve az általad „generált” (na jó nem szósz) érveimre: csak nem képzeled, hogy akárki, bárki kiscsilliárd kilométer/fényévről ide bóklászik az sumér feljegyzéseken kívűl nem hau valami megmaradó sziklaszilárd és máig látható nyomokat?
    még Jázón is hagyott hátra sok mindent(a dühös Médeán kívül) nemhogy „herzlibukuntyudefacsüccs®” a Borzok bolygójáról a Kékszinűhupilila Napok Rendszeréből legalább egy kis rézüstöt rajta a póklábúak képével?

    dehát ilyen sincs, sok tudományos fantasztikus könyvet bújtam át köztük a Sziriat Oszlopait is… érdekes és fantáziadús leírások, de semmi materiális nyom sem maradt… egy csillagközi utazásra alkalmas „jármű” nyomokat hagy… de nem hagyott… magam részéről bizonyos vagyok benne a Világmindenség tele van értelmes lényekkel (az ember is néha az! SIC) hogy mi itt Tejút külsőn a fekete lyuk fortyogástól egészséges távolságra csak bolyongunk a kis picike Naprendszerünkkel a Mindenségben (ugye a Tejút is forog?)

    dehát marad nekünk mese mese mátka sz…k a madárka alapon kis zöld lények helyett Mózes álmaiban a nagy hatalmas idegenek közösültek és még egy fél gyerek sem maradt utánuk? vagy te grizi ezek egyike vagy, mint valami boldog fossilia?

    másik dolog ami birizgál: miért pont ide jöttek volna?

  • Almási Alma
    2020 október 12
    11:34 de.

    Álmaink Almája

    én tudok griziűl! „aszongya”, hogy a kis zöld lények nagy lila szárnyakkal és Nike surranóban meglátogatták (hogy kit és mikor az mindegy) és akiket meglátogattak azok nem akarván bevallani, hogy be voltak kábítószerezve jófajta nem génkezelt uborkalével és eme kábulatukban jegyezték fel amit a grizi neked idézett??? még tudnék mást is de most

    ….szóval üdv

  • Kedves Rodeo!
    Nyilván az én korlátozott felfogó képességem az oka, de nem éretem, hogy mit is akarsz mondani. Felvilágosítanál?

  • Gabriel Karikas
    2020 október 12
    11:30 de.

    hát ez nagyon hosszú lett, ha -szerinted- mindenki antisémita aki bármit mer mondani arról a törzsről, akkor legyen! vállalom, még akkor is ha ki lettek gyomlálva a mondandóim erről!
    más gondolatom szösszeneteddel kapcsolatban (már kérdeztem de nem válaszoltál) ha minden annyira rossz, akkor mi lenne a jó??? és főleg hol van a jó mostanság?

    szerény megjegyzésem, az hogy te valamire azt mondod amit, az attól még akármilyen is lehet… most vulgármaterialista leszek (csak erre az alkalomra, hogy a te szintedre kerüljek) azaz tagadok (semmi dialektika csak tagadás) mindent amit leírtál ebben az… izében is!

    nem érzel néha nyomást ott a halántékod környékén?

  • Almási Alma
    2020 október 12
    11:34 de.

    Álmaink Almája

    az a gondolat (képzeld van nekem olyan) bánt, hogy ha a kis zöld lények nem ebbe az irányba indultak, hanem pontosan az ellenkezőbe onnan a 12,18 milliárd fény/évnyire levő (volt? ma már nincs) lakható bolygóról, mert ők olyan kalandosak akkor sohasem tudna Däniken olyan derűseket kitalálni? mert -ugye- odafelé tágul… azaz hátszéllel könnyebb?

  • Rodeo!
    Nagyon örülök, hogy sikerült a saját magad számára megnyugtató választ találnod a Világegyetemre, meg mindenre. Gratulálok.
    Azt nyilván nem kívánod, hogy egyet is értsek veled.

  • Gabriel Karikas

    Alma

    Bendeguz kerdese

    Remesen egyszeru, a Bendeguz ket kulon dologrol beszelt, amit Te osszevontal eggye.
    Ketto kulon bekezdesben.
    egymas alatt

    Az egyik:
    Mar mashool tobbszor kifejtette, hogy szerinte az ateizmus is HIT, hiszen abban vagy meggyozodve, hogy nincs isten, ezt ertekeli ugy mint a Te Hitedet.
    Tudniillik nem egyszeruen nem veszel tudomast istenekrol, hanem valami ellen beszelsz: „A Teo”(vagy „A Deus”) azt jelenti egyik gorogul a masik latinosan hogy „Isten ellen”

    A masik, hogy a tenyeket amiket masok felvetnek, azokat „elegansan” atleped, – mondjuk igy …
    A masok altal felvetett tenyeket, argumentumokat – szoval nem vagy vitapartner.
    Fizikai alanyok (eloszor tenyeket irt) vagyis ezzel kezdte, es ezzel is fejezte be.

    A fizika szo a latin nyelvekben (es az angolban) – mindlkettoben a gorogbol eredoen valosag/letezo ertelemben hasznalatos a mindennapokban (ezert inkabb jobb ha magyarul irom le) – szoval a fizikai gyakorlatok ( Trening fisico) nem tudomanyos feladatok futtatasat jelenti (papiron vagy computeren) hanem az „academian egy futopadgyakorlat” –
    Nem, nem Sience academic – hanem olyanban, ahol az okori gorogok is testgyakorlatokat folytattak ….

    Csak igy tovabb ….
    Gondolom nemcsak brazilban van minden utcasarkon academia, hanem floridaban is.

    Mellesleg azokon az academiakon filozofiai/tudomanyos vitakat is rendeztek, sot a testgyakorlatokat folytatok szivesen bekapcsolodtak – ettol lettek az akademia vitak – ma nincsenek – mert csak olyan mehet be az magyar tudomanyos akademiara – aki elotte ir egy olyan iromanyt, amiben megvallja, hogy ugyanabban a tudomanyos nezetben hisz, mint az illeto szekciovezeto –
    Nagyon ugyes – aztan miota raszoktak hogy csak kormanyhoz/parthoz huseget feleskudott valakit lehet vezetonek kinevezni, azota pedig eretnekke is valik, aki mast mereszel mondani.

    Ma nem egetik meg maglyan, de bizony a kommunizmusban nem sok jora szamithatott – elkuldhettek egy kis tovabkepzo kurzusra a gulagra.
    Ma csak siman allasat vesziti – nagy ugy …

    Merthogy az academia doktorainak allaspontjat ugy hivjak, hogy HIVATALOS TUDOMANYOS ALLASPONT – bizony nem sok jora szamithatott volna sem Bolyai Janos, sem Albert Einstein …..

  • Gabriel Karikas:
    „A korrupcio kedves Agnes, a kommunizmus szulotte (es persze a fasizmussal indult)”

    Ugye Ön még sona nem halott az „arany évekről”, a Monarchia Magyarországáról?

    Gabriel Karikás:
    „Alma Onigazolas ….. magadat probalod onigazolni …. Ez is szep dolog […] Mind ketten ugyanis annak a rendszernek vagytok a szulottei, amelyet ugyan te nyilvanosan visszasirsz”

    Szinte lenyűgőző látni, amikor egy állítólagos „bárány” vissza-visszatérően habzó szájjal vonítva támadja meg az állítólagos „farkasokat”. Nekem kissé gyanus az ilyen „bárány”, hiszen ilyenkor szinte ki-kifröccsen a vér a pofájából… és a ilyenkor mintha a báránybunda is gyanusan lötyögne rajta.
    Csak nem … ?

  • Kedves ALMASI ALMA:

    Nem tovabbitom Angolul! Mr.Adam jovahagyasa hianyaban.
    A multban meg nemi rovid Angol kifejezes emlireseert is panaszkodott.

    De ha Bendeguzul nem menne, probalom Almasan irni. Jo???

    Az alapveto kerdesem volt, hogy Athizmussa csupan a misek, gyonasok es vallasi leckek anyagaban megnevezett „Isten”-elleni meggyozedese lenne????

    Vagy kiterjesztene azt mint pl. az osi Sumeraniak allitottak, hogy azok az osi „urhajosok” kepessegeik altal „isten-eknek” veltek oket.

    De HA a maga ertelemzese masra hivatkopzna, kerem jelezze azt nyiltan.

    Velhetenem azt is, hogy maga az „isten szo” batmi ertelemezese eseten is ellenzo magatartast vett-ki Magban???

    Megjelent ma a magyar-bor hirdetesen levo cikk.
    Velne annak jovedelmezeset a MAMON vagy a PENZ-ISTEN imadasanak?????

    Ne feledjuk, Karl Marx otlete is onnan eredt, hogy a kocsmarosok es a borkereskedok jovedelmeztek a hegyoldalaokon szolokben-gurcolo parasztok munkain.

    Az allam-altali jovedelmezes minden es mindenki munkajan talan lehetne erkolcsosebb?

    Mit lat azon??????
    A szorgalmas es kepes munkaja alapjan jovedemezot el kell pusztitani a Manifesztoja alapjan.

    De amikor a politikusok korlatlanul jovedelmeznek a Stahanovistak bagokert vegzett munkain, az elfogadhato, sot az hosiesseg is.

    De vajon MIERT???
    Mifle merce alapjan iteli mind azt ?????

  • Presbiter
    2020 október 12
    3:10 du.
    természetesen nem kívánom! a fenti beszólásod, hogy nem érted az még érvényes? vagy kérdezzél, hátha tudok rá valami zamatosat?

  • Presbiter
    2020 október 11
    6:28 du.

    a szeretet és egyéb “emberi” megnyilvánulások azok mind anyagi, fizikailag/kémiailag kimutatható “mozgások” (nem tudom pontosabban meghatározni) az utóbbi 25+ évben jelentős előrehaladás van ebben a kutatásban és eredményei elérhetőek a NET-en!

    ezt nem értetted? bioelektromos jelrendszert fedeztek fel, mérhető és számokkal kifejezhetően többek között kanadai biológusok is

    a hit is egy bioelektromos jelrendszer ha ráereszted a gömbvillámot akkor kihúny de az is akiben felgyulladt (most már röhögök is!)

  • Bendeguz79
    2020 október 12
    4:01 du.

    grizi Álmaink Almája türelmes (anyám lehetne) de amit te itt vitaként neki szegeztél az nem a kommunizmus, hanem az imperializmus módszere a melós robotol és ha beledöglik és sztahanovista lesz akkor sem kap egy konyi petákkal sem többet, mert az már az extraprofit rovására megterhelné a Kapitálista Pistát… ne vitázz! személyes tapasztalat, hogy haló poraiban is a gömbvillám csapkodna bele

  • Gabriel Karikas
    2020 október 12
    3:41 du.

    ez már a (nem akartam többet neked de nem bírtam ki) hisztéria trémens!

    és véres habok a szád szélén, természetesen egy árva szót sem tudsz arról hol van ma jó a világban (Föld bolygó Naprendszer harmadik balra, kereng) és milyen is az, mert azt, hogy kitalálsz hazugságokat és rekedtre ordibálod magadat attól egyetlen valós izé sincs az általad írottakban

    pega leve

  • Kővendég
    2020 október 12
    3:53 du.

    Hétről hétre, hónapról hónapra egyre nagyobb baromságokat olvasok itt egyesektől.

  • Kővendég
    2020 október 12
    3:53 du.

    Csodállak hogy Neked van még türelmed ezekkel foglakozni.

  • Az én ateizmusomról, kedves Bendeguz…

    Különféle korokban különféle vallások és filozófiák különféle istenekről beszélnek. Amit elvileg nem fogadok el, hogy a megtapasztalható világon KÍVÜLI (transzcendens) valami a mi világunkat KÍVÜLRŐL igazgatná. Tök mindegy, hogy istennek, vagy bármi másnak hívjuk. Részemről ez nem HIT, hanem elmélet, és addig ennek megfelelően szemlélem a valóságot, amíg valaki az ellenkezőjét be nem bizonyítja. De minden bizonyításra nyitott vagyok.

    Egyéb, istennek tartott ANYAGI-VILÁGBELI intelligens lények létezését elvileg lehetségesnek tartom.

    És most egy jópofa igaz történet az idegen űrlényekről (ezt különösen Rodeo fogja díjazni 🙂 )…

    Az amerikaiak Mars-űrszondái egy sereg fényképet készítettek a Mars felszínéről. Ezeket a NASA közzé is tette az interneten. Egy lelkes fizikus-űrkutató kollégám böngészte ezeket a fényképeket, és meglepődve vette észre, hogy a Mars felszínén mintha valami írás lenne… Néhány glagolita betű, mégpedig nagyon hasonló ahhoz, amelyet egy horvátországi barlangban találtak – talán a múlt században? – nem tudom már…

    A kollegám nem egy hiszékeny fajta volt, sokunknak megmutatta, amit talált, és kérdezte, mi a véleményünk… A NASA-nak is írt, de ők nem válaszoltak semmit, csak LEVETTÉK A KÉPET a netről.

    Végül a kollegám addig nyomozott, amíg megtudta, hogy a NASA képfeldolgozó csoportjának a vezetője egy horvát pasas volt. Szóval valószínű, hogy a beosztottjai hamisítottak neki egy felvételt, hogy azzal ugrathassák. Mert a kutató is gyarló ember…

  • Gábriel, óh… Ahogy Náncsinéni elképzeli…

    A természettudományban NINCS hivatalos álláspont. Konferenciákon olykor nagy viták vannak, és sokszor több elmélet is megállja a helyét a kísérleti tények tükrében, ilyenkor mindegyik elfogadott mindaddig, amíg elő nem kerül egy olyan tény vagy kísérlet, amelyik dönteni képes az elméletek között.

    Összekeverted a kormány hivatalos véleményével, az akadémikusokat pedig az áltudományos szélhámosok kedvenc mumusaival a „vaskalapos tudósokkal”.

  • Gabriel Karikas

    Kovendeg

    Tartom magam ahhoz, hogy nem minositek szemelyeskedo megjegyzeseket

    Merthogy a megjegyzesed – mi mast is varhattam volna, soha nem mas – mint minosites.
    A regi jol bevalt trukkel – a masikrol allitjuk azt amit eppen cselekszunk.
    Rolam allitod, hogy en frocsogok – nyilvan amit irok, az nem fer bele a „politikialig korrekt” fogalomkorbe.

    Nagy szerencsed van, egyelore az aktualis hatalom megturi a morgolodasokat – nem veletlenul rettegsz a nyilvanossagtol.

    Persze, azt amit en leirok, hogy az nem mas, mint minosites?
    Persze baratom minositek – felhivom figyelmet, hogy amit vedsz az nem mas mint semmitol vissza nem rettego modon a hatalom megszerzesere valo torekves – a teljhatalomra, vagyis diktaturara!

    Ugy latszik vagy nagyon ifju vagy, vagy felnotas – mert hat a hozzaszolasaidban rengeteg tortenelmi ismeretrol teszel tanubizonysagot … de valahogy a marxista berendezkedesu orszagok tortenelmet valahogy hazug szinben allitod elenk – vele a fasiszta rendszereket persze maskepp szukseges ertelmeznunk – ha elfogadnank a nezopontodat …

    Bar ki tudja, lehet csak siman egy hazug, aki nagyon is tudatosan ugykodik a hatterbol – vagyis teljesen mas valaki vagy, mint akinek itt eloadod magad
    Nem veletlen hogy rettegsz a szemelyed napvilagra kerulesetol – az nagyon olcso – es avetos erv – hogy esetleg bajod szarmazik belole.
    Igen – es akkor itt most nekunk hazudod hogy ki vagy valojaban, vagy a „civil eleted” eled meg hazugsagkent?
    Mindegy, egy kutya – ketszinu ember letedrol tettel tanubizonysagot.
    Nincs ezen mit ragozni.
    Kenytelen voltam a szemelyeskedesedre valaszolni ujfent.
    Pofad pedig neked van haver, amire ugy tunik sok minden rafer – nemde? Alpari modon beszelsz – kibujik ilyenkor a szog a zsakbol ….

    En arrol az ideologiarol beszeltem a bejegyzeseimben amelyeket valtozatlan hevvel es erovel rank akarnak kenyszeriteni, amelyek a TOTALITARIUS DIKTATURAT testesitettek meg – sajnos mostmar tobb mint egy evszazad ota – valosagosan mocsokba, verfurdobe taszitotta az orszagot – elobb fasizmus, kesobb kommunizmus alcajaban – es te azt allitod, hogy en kialtok verert?

    Elmondom neked – nem magamert gorcsolok – tettem rola, hogy ne kelljen.
    Na de az ilyen alszent hazugokert? Akik „folenyesen felulemelkedtek” az olyan porszemeken mint en?

    Remelem nem kerul ra sor – hogy megtapasztald, hogy milyen egy totalitarius hatalom valojaban – de elore bocsatom, hogy akkorra oszinte sajnalatomon kivul nem fogok tudni mast tenni erted …. – hacsak nem futsz el elore magad is …

  • Gabriel Karikas

    Kovendeg

    Tartom magam ahhoz, hogy nem minositek szemelyeskedo megjegyzeseket

    Merthogy a megjegyzesed – mi mast is varhattam volna, soha nem mas – mint minosites.
    A regi jol bevalt trukkel – a masikrol allitjuk azt amit eppen cselekszunk.
    Rolam allitod, hogy en frocsogok – nyilvan amit irok, az nem fer bele a „politikialig korrekt” fogalomkorbe.

    Nagy szerencsed van, egyelore az aktualis hatalom megturi a morgolodasokat – nem veletlenul rettegsz a nyilvanossagtol.

    Persze, azt amit en leirok, hogy az nem mas, mint minosites?
    Persze baratom minositek – felhivom figyelmet, hogy amit vedsz az nem mas mint semmitol vissza nem rettego modon a hatalom megszerzesere valo torekves – a teljhatalomra, vagyis diktaturara!

    Ugy latszik vagy nagyon ifju vagy, vagy felnotas – mert hat a hozzaszolasaidban rengeteg tortenelmi ismeretrol teszel tanubizonysagot … de valahogy a marxista berendezkedesu orszagok tortenelmet valahogy hazug szinben allitod elenk – vele a fasiszta rendszereket persze maskepp szukseges ertelmeznunk – ha elfogadnank a nezopontodat …

    Bar ki tudja, lehet csak siman egy hazug, aki nagyon is tudatosan ugykodik a hatterbol – vagyis teljesen mas valaki vagy, mint akinek itt eloadod magad
    Nem veletlen hogy rettegsz a szemelyed napvilagra kerulesetol – az nagyon olcso – es avetos erv – hogy esetleg bajod szarmazik belole.
    Igen – es akkor itt most nekunk hazudod hogy ki vagy valojaban, vagy a „civil eleted” eled meg hazugsagkent?
    Mindegy, egy kutya – ketszinu ember letedrol tettel tanubizonysagot.
    Nincs ezen mit ragozni.
    Kenytelen voltam a szemelyeskedesedre valaszolni ujfent.
    Pofad pedig neked van haver, amire ugy tunik sok minden rafer – nemde? Alpari modon beszelsz – kibujik ilyenkor a szog a zsakbol ….

    En arrol az ideologiarol beszeltem a bejegyzeseimben amelyeket valtozatlan hevvel es erovel rank akarnak kenyszeriteni, amelyek a TOTALITARIUS DIKTATURAT testesitettek meg – sajnos mostmar tobb mint egy evszazad ota – valosagosan mocsokba, verfurdobe taszitotta az orszagot – elobb fasizmus, kesobb kommunizmus alcajaban – es te azt allitod, hogy en kialtok verert?

    Elmondom neked – nem magamert gorcsolok – tettem rola, hogy ne kelljen.
    Na de az ilyen alszent hazugokert? Akik „folenyesen felulemelkedtek” az olyan porszemeken mint en?

    Remelem nem kerul ra sor – hogy megtapasztald, hogy milyen egy totalitarius hatalom valojaban – de elore bocsatom, hogy akkorra oszinte sajnalatomon kivul nem fogok tudni mast tenni erted …. – hacsak nem futsz el elore magad is …

    //Nem tudom – lehet hogy mar elkuldodott az iras, nem jelenik meg mint tovabbitott, de az elkuldes gombra kattintva azt jelzi, hogy mar elment ….. Nem baj, Chris ha ismetlodik, torold ki legyszives, ha meg nem legalabb Koszivu ketszer olvassa, nem art – az ismetles ugyis a tudas anyja///

  • Gabriel Karikas

    Bendeguz

    Nagyon egyedul vagyunk itt annak ertelmezesevel hogy mit jelent a szorgalom, az ejjel nappal dolgozas. Rajtunk kivul talan ket harom olyan – rendszeresebben hozzaszolo szemely van aki megerti, hogy a tobb es minosegi munka – de ALKOTO MUNKA – az nem ordogtol elatkozott ha jutalomban reszesul. Bizony a megbecsules Istentol valo – de ezt kevesen fogadjak el.
    Nem ertik meg, nem fogjak fel, hogy a szolidaritas es a boldogulas egymasnak nem ellentmondo – a Teremto megaldja a szorgossagot.
    Nem ugy mint a sztanahovistaket. – A part vezereinek keccsolhecc a beled kilogatva – de ha nem leszel megbizhato partmunkas, akkor ugyis mesz a gulagra.

    Marx hivei a masik fizetesi boritekjat nezik, errol ismerszenek meg. Nem jut el a tudatokig, hogy amerikaban ez serteskent ertekelik.

    Ez az irigyseg – ok nem szolidariasak – nem konyoruletesek, hanem szerintuk joguk van annyit keresni mint a masik – //persze ha o kap tobbet az nem baj – de ha a masik, az orszagos nagy baj///

    Ilyen a komenista kutya – akibol szalonna soha nem lesz

    Brazillban kezdik felismerni sokan ennek az ertelmet – sokan mondjak – amikor valaki a megszerzett jogaira hivatkozik – attol az Isten mentsen meg – Az olyan mint annak a bizonyos Rabbinak a peldabeszedeben a farizeusok – amikor sebesulten fekszel az ut kozepen, kikerulnek …

  • Gabriel Karikas

    Ja kovendeg

    A monarchia magyarorszaga feudalis allam volt, a vazulusi rendszer a rendszer alapja volt – nem egy polgari tarsadalom – vagy ezt sem tudom eleg jol?
    Az 1948-as polgari forradalom elbukott – ugyan indulaskent az aktualis csaszar/kiraly elfogadta az alkotmanyos monarcia elvet, jonehany nyugatabbra levo monarchia peldajara.
    De mivel a polgari forradalmat folytataskent a magyar reszek fuggetlensegi haboruva transzformaltak, igy a fuggetlensegi haboru elvesztesevel a monarchia polgari berendezkedese is eluszott a lefolyon ….

    vagy irjunk valami mas tortenelmet? Nyilvan a kettos szemelyiseghez ez is konnyen parosul – ugy festem ahogy akarom, nemde?
    ha kell piros, ha kell fekete ….
    A megvesztegetes ha jol sejtem az emberiseggel egyidos amugy mellesleg – de en nem errol irtam, hanem az intezmenyesitett korrupciorol. Ahol a kenopenzeket a hatalom elfogadta, mint „rendes” keresetet.

    Az orvosi halapenz-rendszert az orban-kormany most torolte el eppen, eddig „hivatalosan” velunk elt.

    De kar ezeket ragozni, mert mindenki azt hall ki a masik mondandojabol amit a „sziven” visel …

  • ELEMER;
    El-kell hogy aruljak Szamodra egy nagy titkot!

    De igerd hogy soha nem mondod senkinek sem?!

    Az hogy Eddy Murphy es mind a film-szineszek, sztarok, enekesek, orgona-daralok, buveszek, muveszek, opera-tancosak, irok, stb.stb. s mind akik a kozonseg szorakoztatasaval, nevetettesevel foglalkozva, teszik azokat a dolgokat a sok mullios vagyonaikat nyerni.

    Semmit nem a kozonseg okatatasa, felvilagositasa celjabol tesznek!!!!

    Tehat csak nevess, szorakozz azokon amig a masik felvonasaikat kezdik.

    Na,ne feledd igereted,ne hogy megsugd azt barkinek is!

  • Kedves Kővendég (2020 október 12-én, délután 3:53-kor)… Az ilyen szelíd bárányokat még serdületlen korban kondicionálják a véresszájúságra, még abban a korukban, amikor nem tudnak gondolkodni. Később aztán ez így is marad szegényeknél. Mindig nagy együttérzéssel tekintek ezért Gábrielre, sőt, ha jól emlékszem, már a cikkben is figyelmeztettem, hogy ezek a gondolatok nem neki valók… Többet sajnos nem tehetek érte.

  • Elolvastam a cikket, meg a hsz-eket is. Hm. Érzékelek egy csomó ellentmondást, értetlenséget.
    Elöljáróban: a filozófia tudománya nekem magas, mint disznónak a famászás. Persze ismerem az alapvetéseket.
    De az ember gyarló: hajlamos a maga életének tapasztalatain átszűrve megítélni a hiteket, elméleteket.
    Engem – az ötvenes években! – római katolikus szellemben neveltek. A heti – pénteki böjtöket is megtartottuk, gyóntunk, áldoztunk. 1954-ben(!) voltam elsőáldozó, a hagyományos külsőségekkel – „kismenyasszonyi” ruha, új cipő, ünnepi ebéd – a súlyos nyomor körülményei ellenére.
    De már kiskamaszként sem kaptam választ egy csomó kérdésemre a hittanórákon. Szegény szüleimet a kétségbeesésbe kergettem, amikor kijelentettem: nem vagyok hajlandó bérmálkozni, nem teszek hamis esküt a keresztségemben kapott hit megerősítésére, amikor a papoktól csak ájtatos szentenciákat kapok a kérdéseimre.
    Sem a hittankönyvben, sem később a Bibliában (amikor később tantárgyként tanultam a filozófiát, muszáj volt belelapoznom a rómkat Bibliába,- nem a katekizmusba! – különben a felét se értettem volna az utalásoknak.)
    A katekizmus a római katolikusoknak afféle „foxi-maxi közép”. Két dolgot sulykol.
    Az egyik az alázatosság. A másik az, hogy kételkedés nélkül el kell fogadni a fennebbvaló akaratát, és ha szegénységgel „tüntetett ki”, az kiváltság.
    Na, több se kellett nekem! Miféle baromság ez? Miért „kiváltság”, hogy nem tudok elmenni az iskolai farsangi bálra, mert nincs cipőm! Nem alkalomhoz illő cipőm nincs, hanem semmilyen! Előző nap ugyanis egy társam a sarkamra lépett véletlenül, és elszakadt a Cipő kaplija. És Anyunak nem volt 160 forintja, hogy szombatra vegyen egy pár cipőt… (Hétfőn tornacipőben mentem iskolába, délutánra Anyu kölcsönkért, mert a tornacipő utcai viselése is tilos volt. De az a bál nekem mindörökre elmaradt.)
    Miközben „jó kislány” voltam, általánosban szinte mindvégig kitűnő tanuló. Hetediktől kicsit javult a helyzet. Nekem mindig voltak „tanítványaim”. A gyengébbeket segítettem felkészülni úttörő-kötelességből. Mellékesen tiszta haszon volt: nekem már nem kellett külön leckét tanulnom, jobban megragadt a fejemben, mintha bifláztam volna. Hetediktől, miután a tanárok látták nehéz helyzetünket – fizetős tanítványokat is szereztek.Akkortól – 13 éves koromtól magam gondoskodtam az öltözésről. (Persze ebben nagy segítség volt a varázslókezű varrónő nővérem, aki két porrongyból is képes volt használható ruházatot eszkábálni. A porrongy szó szerint értendő: házmesterek lévén ugyanis a háztakarításhoz az IKV tiszta, új rongydarabokat adott.)
    Nyilvánvaló volt, hogy a továbbtanulásra semmi esélyünk: mindhárman szakmát szereztünk elsősorban.
    És itt jön a Kádár-rendszer elévülhetetlen érdeme. Miközben nem tagadta álságosan diktatúra mivoltát – a népi demokráciák deklaráltan proletárdiktatúrák voltak -, sokezer embernek adott lehetőséget arra, hogy született társadalmi csoportjából kitörjön. Elősorban a munka melletti tanulás ösztönzésével. Nemcsak a kurzusok voltak ingyenesek – de a munka mellett tanulónak plusz fizetett szabadság járt, amire kötelező volt elengedni a munkahelyről. A magyar társadalom soha nem volt olyan mobil, mint a hatvanas-nyolcvanas években. Márpedig egy ország – nemzet – boldogulását semmi nem segíti annyira, mint a mobilitás.
    Amikor később a marxi elmélettel ismerkedtem, a legfontosabb számomra az volt: Marx több helyen is kijelentette: nem hittételeket szándékozik írni, hanem társadalomszervezési elveket. Amelyeket a változásokkal együtt kell alakítani. Valahol (nem tudom pontosan a citátum helyét) így fogalmaz: a marxizmus halála az lesz, amikor dogmává válik. És lőn…

  • Almási Alma
    2020 október 12
    7:46 du.
    Álmaink Almája

    nagy kösz… ez a lényeg a „kutatásban” (is) kitűzik mit kell megtalálni és addig „kutatnak” amíg valaki meg nem találja… pláne ha glagolita istenek látogatták a Mars-ot vitorláshajóval amit a Napszél fútt oda… gábriel nagyon beteg szegény… „be kéne adni neki valamit”® …hátha tudod a reményhal…

  • Bendeguz79
    2020 október 12
    11:26 du.

    grizi, én aki ismerte és már nem (SIC) azaz mivel nem tudok röhögni mosolyogni kacagni politikai pártálláshoz tartozó ócska politikai rablómesét humornak álcázva azt nézze és élvezze az aki a Dallas-t és hasonszőrű gyermekmeséket néz a sohasem volt csilivilikapitalista álomról, ezek még sohasem ébredtek fel és nézik a Price is right, Family Feud, és hasonló árubemutatókat azaz te fizetsz érte hogy reklámokat adjanak…, a különféle szappanoperák már 25 éve kiestek a látókörömből, ugye annyira rasszisták, hogy mindegyik rassznak megvan a sajátja és a másik rassz azt nem nézi ez a demokrácia felkent formája, meg a korrupció ami a kapitalizmus imperialista változatának létformája; politikusaitok adakozásból (korrumpálva) lettek gazdagok és vannak megválasztva életfogytig: John McCain onnan halt ki a szenátori székével együtt temették el mert hozzánőtt és a McConnell meg a Pelosi művésznő a következő azt meg a smink tartja össze meg a gonoszság

  • Gabriel Karikas

    Alma

    Az biztos, kevertem – nyilvan

    Nyilvan azt is, hogy anno az egyesek altal visszasirt Horthy rendszer idejen, es szintugy a masik egyesek altal visszasirt az MSZMP idejen kik lehettek az akademia vezetoi – MAGYARORSZAGON!

    Tagadd le, hogy ahhoz vezetove valhasson a kriteriumok kozul az elso pont – es a masodik, es a harmadik – es igy tovabb a rendszer iranti feltetlen loyalitas volt,
    mintahogy jelenleg is ujra igy kivanja az orszag elso szamu vezetoje visszaalakitani a rendszert – persze ezert most sokan visitanak – na de anno akkor ez milyen csodalatos vivmanya volt az akkori „kedves vezetoiteknek” – ket suly, ket ertek – bizony hamisan, kettos mercekkel mertek – es azt meritek hazudni hogy ez igy jo

    Nagyon bekever ez tobbeknek, mert ugyis tagadni fogjak az utolso leheletukig – mert hogy …. ???
    Igen visszterunk arra a regi jo kedves tortenetre, – ha meg emlekszel ra – hogy hiaba gyozkodi a mehecske a legyet – hogy a viragszirom mennyivel fensegesebb eledel
    – ugylatszik megdonthetetlen igazsag

    Geyza!

    nem baj – tobbre ertekelem az igazsagot, mint a „hamis loyalitast”
    En nem valtoztam – ugyanaz vagyok mint evtizedekkel ezelott
    Nyilvan valamivel tobbet tudok a „vilagrol” mint sok-sok eve, de szinte semmit ahhoz kepest ami maga a vilag
    A baj – (legfokepp nekem) hogy nem viselem a ketszinuseget

    Ebben viszont akar Almat, de legfokepp a Margitkat szazszor jobban becsulom – mint nehany edesszaju szepfiut – akiknek a nyelve ugyan szepen pallerozott, es nagyon tudnak simulni – de ok azok, akikrol mondjak, hogy ha mar van egy ilyen baratod, ellenseget nem szukseges keresned.

    Az Alma hiaba minden – hisz, siman egy hivo lelek, ennyi – lehet hogy nem illene ostorozni a hitet, de amig allja ….
    A Margitka egy olyan karakan egyeniseg, akit az elet formalt azza aki – es mindegy hogy mi tortenik korulotte, korulottunk, akkor is pontosan szamithatsz arra – hogy O az, aki.
    Kevesen vannak ilyenek.
    Hogy nem ertek vele egyet az allampartok isteniteseben? – Hat nem, o ezen a ponton megrekedt – de a valosagot a boren viseli. Szeretem

  • Kedves Almasi Alma;

    A Marsrol a NASA u.n ROVER-ja minden leheto informaciokat kozol, s talalhatja a NASA web-lapjan.
    (www.nasa.org)

    Mind azokat a multbeli latavnyossagokat feltarva es kozolve.

    Csatornak, szobrok-nak latszo kovek, stb.
    Persze epuletek, hidak, stbk. nem letezok.

    De a lenyeges, hogy a felszinti es a felszint alatti kutatasok eredemneyi ismertek.

    Letezik nemi athosphera es viz is a bolygon.
    Sot a sarkok kozleben a talajszint alatt jelentos jeg-letezik, sot primotive szerves lenyek letet jelzo adatok is.

    A nagy kerdes hogy mi tortent a Marson kb. 1-2 billio evvel ezelott?

    Zachariah Stichin kutatasanak kovetkeztetese persze teljesen valonak tuno, a Fold, Hold,es a Kuyper ovezet letrejotten, s persze a rendikivulli nagy uresseg a ket bolyo kozott.
    De lenyegeben, MINDEN mas is csak kovetkeztetes a tudomany feltetelezettsege alapjan!!!!

    S hogy a mi bolygonk jovoje sem lehet mas mint a Mars multja volt?

    Dolgozik a NASA terveken, Trump hatarozata alapjan, a Holdrol embert szallitani a Marsra a tervezett kozeljovoben.

    A kivanmcsisag persze a leg-erosebb indito ok!

  • Kedves TALALOM:

    Kenytelen vagyok Maganak is megsugni egy egyszeru dolgot.

    Hinni barmiben is gyerekes ostobasag es a tudatlansag bizonyiteka !!!!!

    Hogy mi szukseges a valosagokra rajonni, csupan a ketelkedes, az ego-kibancsisag, a lankadatlan szorgalom kutatni , feltarni minden leheto, talalhato tenyekre vezeti adatokat, kutatasok eredmenyeit es CSUPAN a valosag bizonyitekai alapjan oszinten donteni sajat Maganak, hogy mi lehet valoban elfogadhato mind abban.

    IGEN, az meg a Biblai es minden mas alanyok eseteiben is csak amoddon a meggyozodese lehet elfogadhato on-maga altal.

    Amodon meggyozodott lessz a sajat meggyozodeseben, nem masok befolyasolasain!!!

    Minden mas-fele befolyasoktol szaladjon-el gyorsan!!!!

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2020 október 12
    11:26 du.

    Ez számomra már legalább annyira nem titok, mint az hogy, szöllőből(ezt sajnos soha nem tudom hogyan kell helyesen leírni) is lehet bort csinálni! 😀

  • Kedves Alma!
    Nagyon szép és megindító volt a gyermekbénulásos történeted, amúgy érdekes volt az egész tűnődős cikk.

    Presbiter, (2020 október 11, 11:31 de.) remek hozzászólása is nagyon megindító és tanulságos. Gratula!

  • Gabriel Karikas
    2020 október 11
    8:33 du.

    szent krumpliföld! ezt most találtam meg véletlenül!

    hogy én mit tudok és mit nem azt te nem tudhatod!

    a kádárrendszer® az olyan újdonság volt az új gazdasági mechanizmussal és az 1968 as nyitással ami mai napig verhetetlen…nem mondok részleteket ha benne éltél becsaptad magad, vagy az aljasok közül való vagy ha meg nem akkor hazugságokat olvastál/hallottál róla!

    megbuktatták, mert a ki kellett terjeszteni a demokráciát még 150000000 emberre és ezzel felvevő piacot teremteni a túltermelési örökválságban sínylődő imperialista világrendszer urai számára a SZU megszünt ugyan de az oroszok mai napig csípik a szemüket és most még Kína is (a többit hagyjuk ha kérhetem, könyörgök)

    a világ problémáinak megoldása az bölcs emberi ésszel létrehozott és fenntartott TERVGAZDÁLKODÁS és az árak olyan kialakítása, amely nem azzal kezdődik (mint fő faktor) hogy ennyi profitra van szükségem és kerül amibe kerül ezt meg akarom kapni tehát fegyverrel is ráerőltetem az árumat a vevőre aki nem akarja vagy nem is tudja megvenni de ezért van a bankrendszer IMF és hasonlók hitelcsapda adósrabszolgák teremtése és a forradalom megelőzése a szilárd rendőri és katonai erőkkel

    most itt abbahagyom mert ez neked már magas mint hangyának a pitypang… és fogsz még írni nekem mindenfélét

    állok elébe

  • talalom
    2020 október 13
    4:26 de.
    Margit, ugye ezt nem a gábriel „dögmatikus-nak”® magyaráztad?

    ő el van tévedve demokratikus radványi erdőben és a Farkasch Piroschkát keresgéli de állandóan a Vasorrú Bábára akad vagy másképpen a Babajágára

    olyan filozófikus vagy itt is, hogy ihaj!!! csak így tovább: kristály tiszta világosságot a sötét fejekbe …

  • Bendeguz79
    2020 október 13
    12:25 du.

    grizi, ha a valóságot reklamálod akkor rettenetes nagy baromság a bibliára hivatkozni mert abban hinni -szerinted- magánügy(???) szerintem nem!
    van annak neve de nem írhatom ide mert a Cenz Ura radírozná (gondolj nagyon csúnya magyar káromkodásokra)
    mese… és sok minden más is de ez főleg mert kezdetektől bizonyos célja volt annak „írásban” megőrzése… és ezt sem részletezem a fenti ok miatt!

    szórakozni úgy lehet, hogy a helyi tv spanyol, portugál és olasz nyelvű híreit nézem, legalább gyakorlom

    tehát a valóság grizi mindenek felett ….

  • Kedves Alma!
    Cikked ugyanazokat az érdekes kérdéseket veti fel mint a sokak által bizonyára ismert Yuval Noah Harari nénány éve megjelent művei.
    https://www.libri.hu/szerzok/yuval_noah_harari.html

  • ALMASI ALMA;

    Kerem hatarozza meg ,hogy az Atheismus kijelentese alatt valoban mit is ellenez????

    Masik.
    A NASA a mai hiorekben jelenti, hogy az 2012-es Rover-ja altali adat talan leheto az Anannuki civilizacio bizonyiteka.

  • Evolució és egyebek…

    A ‘Teremtő’, ki a világmindenséget velünk együtt teremtette állandó alkotó folyamatban van.
    A univerzum egy örökös ciklusban működik, amelyben kitágul, megáll, összehúzódik és végül visszaszorul egy nagy összeomlásba, amelyet egy új ‘Nagy Bumm’ követ.
    Evvel szórakozik a ‘Teremtő’ és egy szép napon ha türelmesen várunk, majd mi is rájövünk, hogy mi is ennek az egésznek az értelme!
    Addig kedves Almási Alma, – hát mit mondjak,- tetszik a sok mondanivalód meg nem is, – így dőlj hátra a fotelodba és kivánok, hogy legyen óvatlan bizalmad porod pompás, jelenlegi helyzetében.

  • Gabriel! Köszönöm kedves soraidat, igyekszem rászolgálni. De valamit félreértettél az „állampártok” kapcsán – biztosan én nem fogalmaztam világosan. Egy hsz keretei szűkek a pontosításra. Most csak annyit: állampárt bármilyen irányultságú lehet, nemcsak baloldali. Totális állampárt volt pl. a német nemzetiszocialista NASDAP. (Később az NDK-ban is tartották a metódust: kevés doktrinerebb, merevebb állampárt volt a népi demokráciákban, mint a NSZEP.)
    Orsós Elemér: Kevés olyan nyelv van állítólag a világon, aminek olyan bonyolultak a szabályi, mint a magyarnak. Ilyen vonatkozik erre a finom gyümölcsre is.Ha szőlő-nek írod – mindkét magánhangzó hosszú -, akkor az egy l helyes. Ha az első magánhangzót rövidnek írod, akkor két l-lel kell írni: szöllő. Mindkét változat helyes! (Bár a szőlő írásmód kezdi kiszorítani a szöllő-t.)

  • B79! Lehet, hogy gyerekes dolog, de az embert éppen az különbözteti meg az állatvilágtól, hogy képes a jövőt elképzelni, annak alakulását a hite, tapasztalatai, ismeretei alapján befolyásolni.
    Igen, én erősen hiszek abban, hogy az ember képes embertársaival az együttműködésre, mielőtt még kiirtaná egymást. Sőt! Abban is hiszek, hogy előbb-utóbb képes lesz a természettel is együttműködni, mielőtt még kirúgná maga alól a Földet.Persze ez nem egy fáklyásmenet: sokféle bajon kell túljutnunk, majd újabbakkal megküzdenünk. Nekem erről beszél Madách: Ember küzdj, és bízva bízzál!
    Különben is: szerintem a mohamedánok által elképzelt túlvilág baromi unalmas. Csak dögleni a hurik ölében, várni a szádba pottyanó élelmet? Belehalnék az unalomba – ha már nem lennék halott.
    De visszatérve az evilágra. Gábriel és többek hajlamosak a politikai függetlenséget fetisizálni. Márpedig szerintem egyfajta politikai/társadalmi „függetlenség” létezik: a tényektől való függetlenség.

  • Véget ért kedves Almánk többrészes értekezése, a MÉM-ekről, a PÉNZ-ISTEN-ről, ateizmusról… és dicséretes szakmai múltjáról. Végigelmélkedtem,- de megjegyzem: különbözőek vagyunk. Valamelyik kommentelő kolléga szót rejtett John McCain-ről, az örökös amerikai szenátorról, a liberális idolról, aki kiskorában pilótaként huszonháromszor égette fel napalmmal a vietnami dzsungelt (miközben nyilván rágógumit rágcsált), sokezer vietnami pokoli halálát okozva.
    Huszonnegyedszer lelőtték a bombázóját, őt pedig alaposan összeverték, – mire csunyán megsértődött… Kiváncsi lennék, hogy ateistaként halt-e meg….? (Külön szégyellem, hogy büszke volt zsidóságára!)
    Apropó: Az angolszász liberátorok annak idején miért nem az Auschwitz-ba menő őt sinpárt bombázták szét ??!!

  • talalom;

    Az emberisegnek fogalma sem letezik, hogy az allatok gondolkozasa valoban mi lehetne.

    De mind az egyoldalu munkak pl. a dolphinokkal nagyon meglepo szellemi kepssegeiket bizonyitja.

    Azt Maganak meg az Orosz Navy is bizonyitana.

    Hasonloan az elephantok tarsdalami es humanmus tetteik meglepobb mint az emberilenyek esete.

    De ne feledje, egyettlen ragadozo sem pusztitaja SOHA a sajat fajtajat. S amit nem kepes megenni azt masik ragadozoknak hatrahagy.

    Csupan az emberuleny amely allandoan s a legkegyetlenebbul pusztit mindent, de fokent sajat embertarsat !!!!

    Pl. engem SOHA NEM nevezett egyetlen allati leny sem „hazug”,”gonosz”, „gazember”-nek.

  • Kedves Bendeguz, a kérdésedre már körülbelül 5-6-szor válaszoltam. Legutóbb itt. Olvasd el.

    Almási Alma
    2020 október 12
    7:46 du.

  • D.Bernstein;

    Figyelmen kivul hagyta persze hogy Ho es hatalomra ehes tarsai aldoztak fel kozel 2 millio honfitestvereiket csupan rizsfold-hoditasok celjara.

    A US legiero csupan az u.n Ho Chi Minh trail-t bombazta es az agent-orange novenyitoval az utanpotlast probalta keptelenne tenni.

    Hanoi, Haiphan soha nem volt bombazva. Azt meg a voros propaganda sem volt kepes allitani.

    Az Auswitzi vonat vonalat nem bomvaztak mert az csupan tobb aldozatokat okozott volna, s a vasutat par-ora alatt kenyszermunkassokkal mukodtetove helyrehozva.

    Hat nem az tortent Magyarorszagon is a nemet utanpotlas megakadalyozasanak probalkozasaval????

    John McCain egy pilota volt, (masodik)felesege volt a Coors sor-magnas.
    Senki nem orokos, de ha a lakossag megvalssza hat mi abban az atkoznivalo???

    Aki nem kezd haborukat szomszedait meghoditani, nem fog ellenallasal talalkozni.
    Miert nema a vilaghiodito vilagszerti kegyetlensegein?
    Sot, hany milliokat gyilkoltak meg meg haboruk nelkul is vilagszerte.
    „Nincsen ember, nincsen problema”!!!!

    Polonium es Novicsok is hasznalva nem csak a lofegyver?

  • PITYI PALKO’

    OK, de mi lehetett volna az okozojanak az eredete.

    Elemi fizika bizonyitja hogy a semmibol semmi leheto!

    A vilagegyetemben nem letezik CSODA , csak reakciok a megelozo akciokra, de mi okozhatta a leg-elso akciot???

    A „kutato fizikus” velassza, hogy arrol nem beszel a tudomanya.

  • „Apropó: Az angolszász liberátorok annak idején miért nem az Auschwitz-ba menő őt sinpárt bombázták szét ??!!”

    Tisztelt D.Bernstein!
    Ne álszenteskedjünk! Természetesen az angolok is voltak olyan antiszemiták, mint mi, csak több eszük volt, ezért tevőlegesen nem akartak részt venni a dologban.

  • Bendeguz79
    2020 október 13
    12:14 du.
    grizi az usa ezzel (is) a Hold, Mars meghódításokkal olyan, mint a hülyegyerek, a Földet már tönkretette, most eldobja mint az összetaposott kisautóját és vesz helymást…ez nem megy!!! szégyen gyalázat az amazon területe is kell ültetvényekre? az orosz sztyeppe egymagában elegendő lenne az egész világ ellátására és akkor sok csilliárdos megdögölhetne végre és békében hagyhatná az erdőket és az óceánokat az ivóvízkészletet és emberi életre újra alkalmassá tehetné a Földet nem, megunta, most megy máshová azt is tönkretenni

  • Orsós Elemér

    D.Bernstein
    2020 október 14
    7:47 de.

    Nagyon jók a kérdéseid, de egyel még megtoldanám:
    nem morbid egy kissé(szerintem nagyon) a B-24-es, fél Európát porig taroló nehézbombázót Liberátornak, azaz felszabadítónak nevezni?

  • Pityi Palkó
    2020 október 14
    4:40 de.

    Palcsika, neked miért „jó” az, hogy teremtette a teremtő (tudatosan kisbetű, a …szomsetuggyamiisaz)
    nem sokkal egyszerűbb és kézenfekvő az, hogy van… és mozog azaz változik ezek inherens qualitásai… mondatvégi pont.

    és akkor nem kell bibliát és koránt, meg a hétfejű sárkányt és a vasorrú bábát meg a hófehérke és a 7 törpikét tudományként eladni sok haszonnal…a profit a lényeg, mert ha nem íratta volna le, hogy márpedig… (ide gondold bele amit akarsz) akkor most nem hivatkozhatna rá, mint régi hazugságra amiből most profitálni akar, agnoszticizmus és a pofátlanság kéz a kézben a C19 SARS ban is

  • D.Bernstein
    2020 október 14
    7:47 de.

    én tudom miért volt az úgy, ahogy az utolsó mondatodban mondod

    (kérdezed? miért, tudjuk …, de nem mondhatjuk ki!!!)

    (mert van egy csiki csuki törvényke, ami miatt -bizonyos helyeken- a John McCain t sem szabad bántani, egyébként is a lányának jó foglalkozása van a The View -ban rengeteg pénzért rengeteg baromságot mesél)

    és sok minden másról sem…. mert a csiki csuki arra is vonatkozik!

    ügyesen ki van ez találva…lehet, hogy a bibliában erre is lehet találni valami passzust (kérdezzük meg a grizit ő biztosan ide tudja tolni)

  • Tisztelt D. Bernstein!
    🙂
    Tudjuk, mindenki magából indul ki. Abból, hogy az általam részletesen taglalt számítástechnikai szakmai múltamból arra következtet, hogy dicsekedéshez volt kedvem, az következik, hogy Ön egyáltalában nem értette meg azokat a háttérgondolatokat, amiért ezeket részleteztem. Szerencsére a dicsekvési kulcs mindig a zsebében van. Hát, egészségére kívánom… 🙂

  • talalom
    2020 október 14
    6:37 de.

    környezet védelem, Óh!

    https://www.cbc.ca/news/canada/calgary/lumber-wood-kevin-mason-dave-desormeaux-jayman-built-homes-1.5687201

    egy kétszintes alatta szuterén (néha ablak nélkül) 160-180 négyzetméteres családi ház felépítéséhez egy Cinkotai Nagyiccei eredeti kiserdő teljes faanyaga is kevés, és itt írtják az erdőket, mert nem képesek (most a C19 betett nekik?) megérteni hogy ez az anyagpazarlás a pár év után önmagától rothadásnak induló faanyag dögletes lakó és életkörülményeket eredményez mialatt már nincs erdő

    a mellékelt cikk arról szól de süket fülekre talál (és ráadásul hab a tortán szőnyegpadló van ami az összes kórokozó melegágya és sohasem tartható tisztán és az ablakokat nem lehet kinyitni ezzel beszorul a bűz is… meg a levegő tele bacikkal és egyebekkel)

    és ez csak egy a sok közül ami a vállalkozó profitéhségét mutatja ahogy a profitjáért ezer négyzetkilométereket vág tarra és nem ültet helyette másikat soha!

  • Gabriel Karikas

    Margitka
    En koszonom a kiegeszitest, de en is pongyolan fogalmaztam az allamparttal eseten …
    Merthogy pont azert nem irtam veletlenul se baloldali vagy jobboldali jelzot.
    Nemcsak hogy hitler nemzeti szolcialista, hanem az orban fele fiatal (sicc) demokratak szovetsege is allamparti elveket vall, sot igyekszik azokat a valosagba is atultetni – mint ahogy az orszag nepe a boren kenytelen megtapasztalni.

    En sem mennek most bele a rodeio fele hoborsegekbe se, de nyilvan hogy a magyar szocialista allampart megprobalt nyitni – amit a bigott, az allami centralizaciora torekvo totalitarius vezerek se neztek jo szemmel – nyilvan, mert kenyelmetlen volt szamukra

    Es ami ennel sokkal igazibb volt, a Nagy Imre fele valosagos szovetkezeti mozgalomra valo atteresnek a kidolgozasa – ami sajnos az eletebe kerult – nyilvan aztat ezek kozul semelyik nem nezte jo szemmel – veszelyes volt ….. nagyon, meg megingathatta volna a …. HITET

    Mert nem felulrol, hanem alulrol akart epeitkezni – hagyni a tarsadalmi osszefogast „spontan modon” kialakulni.

    Ez a hatalommaniasok uralmat veszelyeztette

    Ez az amit sokan, de legfokeppen azok, akik sosem ismertek meg borukon a valodi gurcolest, – sohase fognak megerteni.

    A munkas nem a lancait akarja vesziteni, hanem emberi meltosagban szeretne elni. A munka nem szegyen, hanem tisztesseg.
    Persze a kalandorok szamara csak egy rabsag.

    De akik szamara rabsag vagy szegyen, azok valosagosan nem azert kiabalnak, hogy az ember ember altali megbecsuleset helyre-allitsak, hanem azert kiabalnak, hogy ok maguknak ne kelljen dolgozni.
    Hogy ok alhassanak az ordas tokes helyett a vallalat vezeto posztjara, vagy ok alhassank a kozigazgatasban a vezeto pozicioba – az ugynevezett tokes helyebe.

    Nonszensz – Leakarjak csereltetni magukkal a meglevoket – ezt baloldalisagnak hazudjak, MA! – mert ha meg eppen a baloldaliak lennenek ott (Vagy amikor epp en azok voltak ott) akkor jobboldaliaknak hazudtak magukat, ugyanazok a szemelyek
    A lenyeg – hogy masik oldal legyen
    Megertem en – csak ettol tartom oket alnok hazug csavargoknak

  • D.Bernstein
    2020 október 14
    7:47 de.

    Savanyú a szőlő mi?
    Almát kedveljük és tiszteljük, tégedet meg semmibe veszünk..

  • D.Bernstein
    2020 október 14
    7:47 de.

    Na igen.
    Az „auswicci sínpár”
    Ezt a kérdést már más diktatórikus beállítottságú
    „bér-történészek” is feltették a hetvenes években
    de csak azért hogy megmutathassák a vállalati szemináriumokon
    unatkozó , félálomban lévő dolgozoknak azt, hogy az USA
    meg Anglia a Világháborúban tulajdonképpen Hitler mellett állt
    a zsidóüldözésben.

    Persze van igazi magyarazáta is, kettő :
    1 nem tudták hogy léteznek halálgyárak.
    2 a bombázógépek, a pilóták és maguk a bombák is
    az egyik legdrágább eszküzei minden hadsregnek.
    Nem fogják olyan sínpárokra pazarolni ezeket, amelyek láthatólag a semmiből vezettek a semmibe.

    Feltették azt a VALÓS kérdést is:
    miért nem bombázták szét a schweinfurti golyóscsapágygyárat, mikor pedig más ilyen gyára nem volt Hitlernek, ráadásul felszíni épületekben folyt a termelés.
    Ha szétbombázák, leáll a német haditermelés, vége a Wehrmachtnak.

    A diktatórikus szoc. áltörténészeknek erre is volt kézenfekvő válaszuk :
    „Biztosan azért mert az angol tőkéseknek jelentős érdekeltségük volt abban a gyárban..

    Szaal ez már az emberi hülyeség non plus ultrája…

    Mint utóbb kiderült a Szövetségesek azt hitték
    a csapágyakat sok kis üzemben, a föld alatt gyártják.

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    TERVGAZDALKODAS

    Hanyodszor meseljem el te kis hanyeves, hogy en veled, es sok mas megmondoemberrel szemben nem kitalalmanyokbol es feltetelezesekbol beszelek – hanem a nyers valosag ismeretebol

    Te szerencsetlen EN CSINALTAM 5 EVES TERVET – AZTAT A KURVA HIVATOLASAT AMIT PARTOD ES NEPED OTT ZENGEDEZETT A DOZSA GYORGY UTON, ISTENITVE A NAGY VEZETODET – AKINEK MINDEZ A FEJEBOL KIPATTANT MINT ZEUSZEBOL A SZIKRA!

    TE luke, fogalma se volt arrol, hogy mit ir ala es fogad el.
    Azt a terveket nem o csinalta, hanem en es hozzam hasonlo senkik.
    Nem senkihazik oksi? – hanem kis senkik.
    Olyanok akik az orrat a magasegben hordozo koszali sas koallvanya szerint a cipoje talpaig sem erunk fel – akkortajt meg talan nem is lathattuk.

    Te langesz, akkortajt engem ifju titankent az osztaly venjei hagytak hogy kuzdjek vele, azt hittem hogy halalosan komolyan kell azt venni. Valoban tervezni kell
    Egy allo ev alatt ossze is hoztam, ugy hogy a vonatkozo iparokat kitanultam – csak ennyire vettem komolyan. Aztan a vegere vilagosan lathattam, megtapasztalhattam en is, hogy joisten szuzmariska – a valosagnak annyi koze van hozza, mint amennyi most neked a valosaghoz meg a jozaneszhez. Semmi, tudod Joska, semmi.

    De fujjad csak a kis meggyozodesedet, vakhitedet – higgyel benne nyugodtan, jobb lesz neked igy, mert ha azelott most vensegedre jonnel ra, hogy milyen idiota vagy, hogy hagytad magad atverni, lehet hogy a letargiaban meg is murdelornal.
    Jobb neked igy Teso, higgyel nekem

  • Gabriel Karikas

    Rodeio!
    E mais uma coisa: Pega leve!

    A tobbi ugyis magas neked – vagy hanyjal inkabb ciganykerekeket, az majdnem olyan mint a Capueira
    Vajh mitol van az hogy minden idolod, mint Wagner, Marx eletuket adossagokban, de hatalmas fennhejazokent eltek le? – Akik ugye mind szapultak a megaltalkodott kapitalistakat, de maguk „vaidoso”-k voltak … Vajh, hogy szemelyedben nem hasonloval allunk szemben?
    Beirasaid egytol egyig a Mein Kampf-bol vannak kimasolva, – ha megsem, hanem magadbol csak ugy termeszetesseggel szuletnek a leirt gondolatok, akkor aztan meg felni is kezdek –
    (akkor meg szerencse, hogy van koztunk egy kis messzeseg)

    Azoknak akik nem tudnak – a Mein Kampf a Nemet nemzeti SZOCIALISTA MUNKASPART programja, amelyet annak alapito vezere allitott ossze Harcaim cimmel.
    Mint ilyen olyannyira baloldali – hogy attol mar balabb nem is lehet – az egesz konyv a kapitalistakat es a „kapitalpista” rendszereket ostorozza es teszi meg bunbaknak a foldkerekseg minden bajaiert.

  • Álmaink Almája, Ágnes

    hiszed nem hiszed a cikkedhez hozzászólásokat olvastam el először, és most a cikket! bocs!
    a cikk csodálatos és én a magam részéről 100%-ban hasonszőrűen látom, kiemelve
    azt, hogy az utóbbi napok nagy eseményévé vált Kies Kanadában a központi kormányzat teljes komolysággal azon rágódik, mikortól de végleg tiltsa be az egyszer használható műanyag eszközöket aláhúzva a szívószálat (szerintem ez már az ember fejlődésének az a pontja amikor a majommá válásunk kiteljesedhet) viszont a GMK-kal kapcsolatban annyit jegyeznék meg, hogy kapitálistapistáék itt az Atlanti Pocsolya ezen az oldalán a 80-as években kezdték bevezetni, mert a nagyüzemi termelés önköltségi rátája akkorára nőtt, hogy az egész „kóceráj” összeroppanással fenyegetett és ez valamint ugyanennek globalizált változata az OFFSHORE mentette meg (de csak időlegesen, mert pénzisten ügyes és már jelentkeznek a teljes összeomlás tünetei ami SARS az egészre vetítve)

    gratulálok a IV. Eklogához (most a PC-m ilyen és nem láthatok képeket de majd kigyógyúl magától nem piszkálom mert akkor visszapofázik)

    a háborúkról annyit (teljes gyűlöletem visszatartásával), hogy csakis profitszerzés extraprofit szerzés az okuk minden más ok oktrojálás és pofátlan, aljas mellébeszélés… a népességtúlszaporulása és Bill Gates meg hasonszőrű cerkófmajmok generálják a vakcínákba beletervezett népesség szaporulat szabályozó génkezeléseket… és a jelenleg folyamatban lévő folyamatos és állandóan megújuló háborúk is ennek egyik eszköze, mint máshol írtam most hogy a Földet majdnem teljesen sikerült tönkretenni megy a Marsra és a Holdra, hogy most majd azokat tegye taccsra onnan hová? Tervgazdálkodás amikor kapitálistapistáék bevezetik az első 5 éves tervet akkor már lesz remény, addig remény sincs bár -mint tudod- a reményhal…. na az hal meg utoljára

    üdv

  • Álmaink Almája, Ágnes

    szeretnék a háborúkra visszatérni, mint „Pénzisten” egyik hatalmas profitot termelő eszközére!

    már a Trójai Faló is azt jelezte, Médea Fonala, és hadd ne soroljam… de amiben kicsúcsosodott az a két számozott világháború(SIC)!
    a Pénzistennek nincsen hazája, nincsen lábnyoma, nincsen nemzete és nem ismer semmilyen politikai és fizikai határt!!!

    azaz a háborúk szépen körbe voltak finanszírozva (és nem régen olvastam, hogy az atlanti pocsolya emez oldalán a tőzsdén nagyon sok „befektető” mindkét oldalra befektet, mert semmiképpen sem akar veszíteni és ez igaz a pártfinanszírozásokra SIC=korrupció is!!!)

    tehát a nemzetközi finánctőke ott volt a háborúk minden frontján előttük, mögöttük , közöttük és felettük!

    ennyivel tartoztam annak aki tud számítógép programokat készíteni (Lánykori neve Algo Rit Mus) annyit tudjál, hogy én viszont feldolgoztam olyan adathalmazt kézzel rendszerezve és mátrixba rendezve, hogy az ISZSZI nek utána már nagyon könnyű dolga volt a többezer egyenlet megoldását megtalálni és kialakítani ugyanazt binárisan és binárisra amit én még csak úgy kézzel összeraktam…

  • Almási Alma
    2020 október 14
    1:45 du.

    Szteem a SZELLEMI értékeinkkel való „dicsekvés” teljesen normális és helyénvaló dolog.
    Persze…ha valakinek nincsenek ilyenjei,
    (leszámítva azt hogy hol pasas az illető hol meg nő, de ennek ellenére csak megszült valahogyan egy gyereket) akkor neki kissé savanyú a szőlő.Csak a kellemetlenkedés marad az ilyennek, azokkal szemben akik IQ és ész dolgában toronymagasan felette állnak.

  • Orsós Elemér
    2020 október 14
    1:06 du.

    Nem tudtad hogy a gyógyítás mindig nagy fájdalmakkal jár?

    A hitleri Németország népét és a velük rokonszenvezőket valahogyan csak kikellett gyógyítani
    a ” Mi übermenschek vagyunk” nevű betegségből, nem gondolod?

    A „Coventrizálás” kifejezést megalkotta Herr Göbbelsz, aztán sikoltozni kezdett mikor kisvártatva „visszanyalt a fegyi” .

    Amikor coventrizáltak, az helyes dolog volt. A sok meghülyült német a félmilliós tömeggyűléseken tapsikált hozzá és lengette a karját.

    Aztán mikor nappal 1000 Liberátor jelent meg Faterland felett, éjjel meg 1000 Lancester és kissé kiégették a német nagyvárosokat, akkor hirtelen barbár légikalózok terrorbombázása lett a fordított „coventrizálás”.

    Ekkor sikította bele karjaival összevissza csápolva a párszázezer idióta könnyes szemébe a Sánta Rém* hogy aszongya:

    „..HEiiiyyye mejne líííbe der totaleeeen krííííííg…”

    Szaal ecsém : nem a Liberátorok kezdték.

    *Herr Goebbels

  • Gabriel! A munka az emberi lét legfontosabb attribútuma. Egyúttal a legfőbb örömforrás is – lehet. Ezt megtalálni nagyon nehéz – és egyedül nem, csak társadalmi segítséggel lehet.
    Magam tíz évig dolgoztam satu mellett: szenvedtem, mint egy kutya. Hoztam ugyan az akkoriban barátságos normát, de semmi sikerélmény. És a határ nem a fizikai és a szellemi munka között húzódik. Ismertem olyan öntvénytisztítót (ez nagyon nehéz, piszkos, alig gépesíthető munka), aki büszke volt arra, hogy rábízzák a súlyos motoröntvényeket, mert olyan áldott keze volt, hogy képes volt a legdurvább eszközöket is úgy használni, hogy ne sérüljenek az öntvény finom, néhány milliméteres falai. Mellesleg: tisztességesen meg is fizették a munkáját.
    Nekem másfajta képességem volt. Főként az interjú műfajban voltam sikeres: úgy tudtam megfogalmazni az alany szavait, hogy nem sérült a mondandója – akkor is, ha nem értettem egyet vele.
    Szépírónak nem lettem volna jó: semmi fantáziám, és érzéketlen vagyok az ún nyelvi finomságok iránt. Képtelen vagyok egy történetet kitalálni, ráadásul a magam morfondírozásait se tartom az egyedüli „igazságnak”.

  • Kedves Alma!
    Gondolkoztam,hogy csatlakozzak e a hozzaszolasokhoz,mert
    ujra,itt is,visszatert a „szuper ego”, a mas velemenyt
    lekicsinylo,gunyolodo hang,ami nem jellemzo a te stilusodra ,
    ellentetben bizonyos hozza szolokhoz.
    Ezt irod: ” a vilagot nem hinni,hanem megismerni kell es
    mindenre bizonyitekot keresni” – hozzatennem meg,ameddig
    nem jon egy ujabb teorija,ami mast allit.
    Az is erdekes, hogy annak ellenere,hogy „kitagult a vilag”
    emberek es aruk- „utaznak a vilagban”- a haboruk nem szuntek meg.
    Tehat akkor talan megis, hinni kell – valamiben.
    Mivel a vilag kozmopolitava {liberalis??}kezdett valtozni-
    az ujabb/”legregibb???” iranyzat,visszaterni a csalad/torzs/
    nemzet fogalmahoz, mert „ok vigyaznak ram,oriznek” stb .
    Lasd az „Egyesult Europa”- amely ma mar kevesbbe „egyesult”.
    Amikor kitort a jarvany,azt hittem/remeltem,hogy a kozos
    baj,veszedelem kozos kutatasokra,osszefogasra vezeti
    az EMBERISEGET.
    Itt ideznek egy heber koltot-Dr. Saul Tchernikovszky-t
    aki orvos- es kolto volt. {Furcsa osszetetel?}
    Egyik kedvelt- megzenesitett- verse – hevenyeszett-magyar forditasban
    .
    https://hu.qaz.wiki/wiki/Shaul_Tchernichovsky

    ” Jatszadozz ,jatszva almodozz
    En, az almodo beszelek
    Jatszadozz ,mert en hiszek az EMBERBEN
    es eros lelkeben.

    Amig lelkem szabadsagot ker
    Nem cserelem el az arany borjuert
    Jatszadozz,mert hiszek az Emberben
    Mert hiszek benned”

  • Pityi Palkó
    Nem Ön az első, aki az oksági törvényt vitathatatlannak tartja, miszerint minden okozatnak szükségképpen valami oka kell, hogy legyen. Kauzalitásnak is nevezik és ez volt az első Isten-bizonyítások alapja. (Ld. Wikipédia: Hume) Ma már azonban nem fogadja el a modern fizika és Heisenberg meg Planck kísérletileg is bizonyították, hogy nem mindig igaz, pedig a XVII. századig szilárdan hitték, hogy ha egy adott pillanatban minden a világot alkotó részecske tömegét és mozgás-paramétereit ismernénk, abból kiszámítható a világegyetem múltja és jövője is. Vagyis minden DETERMINÁLT.Kálvin János erre építette fel a predesztináció elméletét, amely kizárja a szabad akaratot, s már csak ezért sem fogadják el a katolikusok.
    Newton is hitte a determinizmust és a földi, valamint pl. a bolygómozgások kiszámítására elég jól is működött.
    Mindazonáltal a modernfizikában nem. Ettől függetlenül is van a fizikában egy egész csomó STATISZTIKAIN törvény, amelyek sok egyed együttesére jól működnek (mint pl. a gáztörvények, vagy a termodinamika) de egy nagy sokaság egyes elemeire semmit sem tudnak mondani.
    Ön állítja, hogy semmiből nem lesz semmi, de Stephen Hawking éppen ennek az ellenkezőjéből vezette le a fekete testek sugárzását.
    BIZONY SOK CSODÁLATOS DOLGOT TÁRTAK FEL MÁIG A FIZIKÁBAN, és nyilván még meglepőbbek következnek a jövőben.
    Én csodálkozom is, hogy Almási Alma, aki jól képzett fizikus és a kora is megvan már ahhoz, hogy filozofáljon, eddig egyetlen egyszer sem reagált egyes hozzászólók nyilvánvalóan képtelen – de a leghatározottabban állított – fizikai kijelentéseire. Én magam elvből nem vitatkozom ilyen állításokkal. Bizonyára Ön sem tenné pl. a „lapos Föld” híveivel.
    Én magam mindezek mellett és/vagy ellenére hiszek ISTENNEK Jézus Krisztus által tett kijelentéseiben, amiket, persze, az akkori korok emberei írtak le az Új Testamentumban.
    Hiszem, hogy az olyan fogalmak, mint a lélek, a szeretet, a Mennyország, az örökkévalóság, maga a megnevezhetetlen Isten az emberiség mindenkori természettudományos tudásán KÍVÜL ESŐ FOGALMAK.
    Természettudományosan nem bizonyíthatók, de a nemlétük sem bizonyítható. Még akkor sem, ha az általunk ma ismert egész Világegyetem ANTROPOMORF. Nem miattunk az, hanem azért létezhetünk benne mert az.
    Daniken és társai helyett hallgassátok meg inkább Dávid Gyula (igen terjedlmes) ismeretterjesztő előadásait az interneten.
    Ha pedig a vallások RITULÁÉI zavarnak benneteket (mint engem is többnyire), próbáljátok a tanításokban az EMBER számára legnemesebb mondanivalót megtalálni. Sokan megteszik, cselekszik és hirdetik is keresztény prédikátorok is.
    Almási Almával pedid Nem nagy nyilvánosság körében szívesen kommunikálnék is. Találom elvezethet hozzá.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 október 15
    5:39 de.

    Oké, nem a Liberátorok kezdték, DE akkor mennyivel humánusabb ugyanolyan polgári célpontokat revansként bombázni, mint a nácik? Nagyobb gaztett volt mint, Londont bombázni plus-minusz 1000 méter bizonytalansággal az akkor még csekély irányíthatóságú rakétákkal, szemben a 100 m hibahatárú angolszász bombázók precizitásával, amivel simán el lehetett volna kerülni a civileken ejtett megmagyarázhatatlan bosszút, HA AKARJÁK!

  • György Lázár

    Kedevs Almási Alma,

    Tudom hogy a magyar közönség szereti az öntömjénező megjegyzéseket… mint „Volt egy recept a CERN-ben: ha számítástechnikát akarsz, először is végy egy magyart!” De ne haragudjon azt állítani áttételesen is hogy a „magyarok” okosabbak vagy tehetségesebbek bármiben bármelyik más nációnál nem éppen izléses… én ezt a kaliforniai sziliciumvölgyben soha nem tapasztaltam, van néhány sikeres magyar származású és vansok tízezer sikertelen…

    Az pedig hogy a koronavírusról szóló híreknek „hisztériakeltő hatása van még a gyors és szenzációéhes tömegkommunikációnak, a fals híreknek, és annak is, hogy igazán súlyos járvány mostanában Európában nem tudott gyökeret verni, mert az orvostudomány sikerrel útját állta…. Hogy a valódi tényekre ki mennyire és hogyan játszik rá, azt most nem firtatom, bár megérne egy misét az is. Ami fontos szerintem, hogy a vezetők kezdik elveszíteni a szavahihetőségüket. Koronavírus ügyben egyre több a szkeptikus ember. Nem az a kérdés ebben, hogy kinek van igaza, hanem az, hogy végre elkezdtünk kételkedni valamiben, amit nekünk mondanak. Azt gondolom, ez valóban jó irány, mert ez visz a szabadság felé..” Ez nem a szabadság felé visz hanem a tudománytalanság és káosz felé mint ahogyan azt itt fényesen látjuk és tapasztaljuk az USA-ban Trump elnöksége alatt… Sok tízezer életet lehetett volna megmenteni ha nem terjesztettek volna áltudományos „szkepticizmust”.. az nem visz a szabadság felé, éppen ellenkezőleg autoriter kalandorokat bátorít..

  • Presbiter
    2020 október 15
    6:15 de.

    nem vagy fáradt a saját „meggyőződésedtől”(???)

    az hatalmas nagy „lelemény” részedről, amikor azt mondod, hogy a: „nemlétük” sem bizonyítható… ez megér legalább …. szóval azt

    már kérdeztem, nem válaszoltál, megismétlem: miért jó az neked, hogy másra kened a saját hibáidat, azaz van istened aki/ami mindennek az okozója és ugyanakkor önmaga oka is… ha ez nem agylúdtalp akkor mi az?

  • „egyesek” azt írják itt fenn, hogy nem a liberátorok kezdték… ez történelemtudományi agyficam és pofátlan hazugság: a „liberátorok” azzal kezdték, hogy megfosztották a németeket a nyersanyagforrásoktól és a szabad tengeri kijárástól, azaz halálra ítélték őket és a hasonló cipőben járókat, anyagi, profit érdekekből, valamint egyetlen utat mutattak nekik (ami ha nem tankokkal utaznak mai napig az egyetlen járható útjuk) ami irány kelet és „minket” hagyjatok békén… azután bevágott a gömbvillám…a vesztesekből győztesek lettek és a győzteseknek többe került az utolsó vacsora, mint amennyit le tudtak nyelni, mai napig köpködik, ők már csak ilyen köpködősek is, és a pénzverde meg veri doszt, már a szemétládát is zöldpapírral bélelik… én meg gonoszul kuncogok

  • Kedves ALMA;
    Igen, mar tobbszor cimezte sorait szamomra, s reagalt soraimra, persze a Maga mondanivalojat ismetelve.
    De azt is koszonom.

    Abbol tanulva Magatol, az en valaszom is ugyan az.
    En meg nem hiszem a Maga felteveseit.
    Tehat quittek vagyunk

  • Gabriel Karikas
    2020 október 14
    9:43 du.
    +az utána következő szintén nekem címezted

    ebből a kettőből is kiderül, hogy ha ilyen szakmai analfabétákra bíznak bonyolult matematikai és gyártástechnológiai valamint közgazdasági komplex ismereteket követelő feladatokat akkor azok szabotálják mert nem is tudnak mást csinálni

    máshol már másnak írtam: a számok és a tények ellentmondanak a te és hasonszőrű megmondó embereknek az, hogy mindenféle jelzőket is próbálsz aggatni rám, az meg rád jellemző, én nem aggatok rád semmit már anélkül is túl vagy terhelve, azaz terhelt vagy

    most zubogok egyet röhögtömben

    pega leve én ugyanúgy tudom mint a legügyesebb carioca, te hogyan csinálod?

  • Presbiter
    2020 október 15
    6:15 de.

    még annyit (hátha belefér?)

    azt is írád, hogy „kívül” az az egyszerű kérdésem van, hol van az a kívül?

    a világ végtelen azon túl is van valami amit a Hubble sem lát! tehát hol van az „a” kívül?

  • Gabriel Karikas
    2020 október 14
    9:43 du.
    +az utána következő szintén nekem címezted

    a kis krampuszom rángatja a …mat, hogy ezt még!

    kapitálistapistáék költségvetést csinálnak (tudod budget, orçamento, presupuesto… wirtschaft, haushalt) 1 és több évre az csak azért SARS, mert bizonyos társadalmi elemek és nem az egész társadalom érdekei szerint állítódik össze, és ugyanebből kifolyólag nagyon keveseknek érdeke azt végre is hajtani, nem véletlen a pénzügyminiszteri állás az egyik legrövidebb tartamú a kormányzatok többi tagjaihoz képest mert valakinek el kell vinnie a SARS-t

    azaz mindez vulgármarxizmus, azaz tudománytalan és pofátlan

    még mindig -epedve- várom arra a meghatározásodat, miszerint ha mindenhol SARS akkor hol nem az és oda lehet e utazni?

    ugye te tudod a választ? csak titkolod, nehogy odamenjek?

  • Kedves Presbiter!
    Laikusokkal elég nehéz fizikáról beszélgetni – többször próbálkoztam – mert mindenáron „józan paraszti ésszel” akarják megérteni. Az meg nem nagyon lehetséges. Olyanokról, mint Bendeguz, nem is beszélve, mert ha kiteszem a pejslimet, következő alkalommal akkor is ugyanazt hirdetik, akár századszorra is.

    A Face-n megtalálható vagyok a saját nevemen.

  • ALMASI ALMA:

    Utolso kerdest szertenem tisztazni a Maga cikkeben tett allitasan.

    S azt, hogy a MAMON, ill. PENZ-ISTEN kijelentese alatt ertelmez minden anyagi celokat elero eroket amely teljes uralmi celokat terjeszt es terjesztett barmi modon is elerni, ugy a mukltban, jelenben es jovobeli celojaikat is???

    Tehat elitelne azt a vilagszerti dogmat, amely nemzetek, tarsadalmak, sot vilagszerti hoditasaikat vettek celul???

    A „szot” nem gepelm itten, de bizonyara eletefolyaman elkerulhetetlen volt az Maganak is.
    Manapsag csak sirankoznak annak kudarcain.

    Egy IGEN vagy NEM valasz igen megfelelo lehetne.
    Ha azt tenne, azt elore is koszonom!

    Az Auswitz-i vasutvonal bomabazsanak alanyan irta Angliara vonatkoztatva:

    ” ezert tevolegesen sem akartak reszt venni a dolgban.”

    Belatom, hogy NEM tortenesz, de a XX.szazad tortenteinek egyreszet velem hogy elte Onmaga is.

    Talan emlekezhetne, hogy az Angolok, es persze a Commonwealth tagorszagok is harcoltak a haboruban legalbb tiz-evvel elobb mint az Europaban kirobbant.

    A Japan Csaszarsag hadai 1932-tol del-kelet-Azsiaban, fokent az u.n. Angol teruleteken kezdtek hoditasaikat.
    De meg New Caledoniaig is sikeresskedtek.
    P.S.
    Az Auwsitz-ba vezeto vasut-vonal bombazasat FDR egyeni ellenzesere nem kovettek el.

    S meg a bena-amerikai elnoknek is teljesen realis meglatasa volt az.

    Nem csak vasut, de a gaz-kamrak bombazasa is azert nem lett vegrehajtva.

    Vasurvonal teli-talalta eseten is par-ora alatt, kenyszerminkasokkal az mukodtetketo ismet.
    S a gaz-kamrak hianyaban mas kegyetlenebb tomeg-gyilkossagot alkalmazott volna az SS.

    Minden alkalommal az amodon tortent Viet Nam-ban bombazot vasut eseteben is.

  • Presbiter 2020 október 15 6:15 de.

    A tudomány vonzó, mivel felfedi a természetet és a benne rejlő szépséget. Páratlan izgalom tapasztalható az ismeretlenbe való behatolásban és a való világ működésének megismerésében. Szerintem szerényebben kellene hogy viselkedjünk a tudomány terén mivel még nagyon de nagyon keveset tudunk és az evoluciónk legelején vagyunk. Például, az összes csillag, bolygó és galaxis, amely ma látható, az univerzum mindössze 4 százalékát teszi ki. A másik 96 százalék olyan dolgokból áll, amelyeket nem tudunk észlelni és nem vagyunk képesek felfogni. Én soha semmi vallásos felekezetekkel, misztikus szektákkál, kultuszokkal nem foglalkoztam de viszont nekem a ‘Teremtő’ fogalma normális és elfogadható.

  • Gabriel Karikas

    Talalom

    Pontosan.
    Es milyen igaz, hogy a munkaban akkor megleled az oromet, ha olyannal sikerul penzt keresned, amit szeretsz is – nem dolgozni kell hogy szeress, hanem kell affinitasod lenni ahhoz amit csinal.
    Masszoval tehetseg – akkor nem is szenvedes.
    Konnyen beszelek, hiszen annyi mindent csinaltam, hogy nem panaszkodhatom ilyen teren ….

    Dolgozni kell, nem misztifikalom el, mert nyilvan nem mindig orommel keccsol az az ember. Mert meg kell elni.
    Es kurva egyszeru a fokmeroje hogy mennyire vagy megbecsulve a tarsadalom altal, megpedig hogy a munkad altal ki tudsz e alakitani magadnak es csaladodnak egy tisztesseges eletkorulmenyt.

    Hogy kinek mennyi az eleg, ki mennyire vagyik – mennyire megelegedett az mar egy masik kerdes.
    Na ez a nagyobb baj, mert nem kevesen vannak, akik semmivel nem birnak megelegedettek lenni.
    Es ez nem fugg attol, hogy egy melos vagy, vagy tokes, vagy professzor, tudos – akar kiraly.
    Van egy mara mar legendas uruguyi emberke, aki elnokkent is VW bogarral jart ( a sajatjaval) a sajat kis tanyajan lakott, es most ugyan mar „csak” szenator, de meg mindig ugyannaval a bogarral jar.

    Aztan vannak akik meg csak varosi kepviselosekig jutottak, de szerintuk az mar annyira „felvitette” a sorsukat, hogy ket mercedesznel a kevesebbet a garazsban nem engedhetnek meg maguknak.

    Azt is tanusithatom, hogy a fizikai munkat konnyebb kipihenni, mint a szellemi faradsagot. Legalabbis fiatalon. Gyakarlatbol mondom, hogy anno napi 3 ora alvas eleg volt, mig szellemi leheterhelest min. 4-5 oraval lehetett csak kompenzalni naponta.

    Sokszor volt hogy egyszerre csinaltam mindkettot.

    A fenti szamokat nem olyanokra ertem, akik egyiket is masikat is csak imitaljak, a munkat el-mismasoljak.

    Es egy tisztesseges vallakozo vajon nem dolgozik? Sokszor „csak” 18-20 orat.

    Lehet hogy sokan azt se tartjak munkanak, aki mondjuk abbol el hogy „haknizik” – de lehet hogy az szerencsetlen meg orul, ha egy-egy fellepes kozt 2-3 oras utazasi ido van, mert akkor legalabb tud aludni, hogy kipiheni e magat az mar mas kerdes.

    A lenyeg, en azt nem becsulom, aki masokat lebecsul, mert az a legkonnyebb.

    Pontosan a fentebb emlitetteket ha komolyra vennenk az eletben – akkor nem mondhatnank hogy masok, A HATALOM fel lehet arra jogositva hogy szabalyozhassa a tobbiek eletet?
    Hogyon, kitol vettek a letetemenyt arra hogy merlegeljek, megiteljek barki eletet is?
    Melyik Isten jogosithat fel valakit ilyesmire?

    Voltam eletemben mosogato, konyhas, pincer, elado, segedmunkas, burkolo, asztalos, acs, rajzolo, designer, grafikus, kereskedo, konyvkiado, projetista, laborans, tanarseged, figurans, ambulans, mutosseged, pincemester, projetista, rontgenasszisztens, tervezomernok, mernokigazgato, vallalkozo, fejleszto, epitesz, … es nem tudom, meg sok egyeb. Sokszor ugyanabban az idoben csinaltam fizikai munkat, szellemi munkat (tervezes) es tanultam is. Mindenesetre van epitesz es varosgazdasz vegzettsegem, programozo matematikat tanultam. Van aztan meg palinkafozomesteri diplomam, es dragakoszakertoi oklevelem. Jelenleg geologia felmereseket vegzek. Ha egy jobb terv beugrik, nyilvan nem utasitom vissza azt sem. Szoval dolgozom.
    Ja voltam ho-lapatolo is. Nagyon szerettem – hetvegen 24 oras muszakra 200 forintot fizettek, abban az idoben a tanari fizetes 1400 forint volt, ha jol emlekszem, a kezdo mernoki fizetes meg 1800.

  • Presbiter
    2020 október 15
    6:15 de.

    még annyit (hátha belefér?)

    nem adok linket, most hallgatom
    Boris Christoff M.Mussorgszkij A Halál dalai és táncai

    ez hol helyezkedik el Istenképzetedben leginkább a 4. tétel A Hadvezér (musszorgszkij senki más ennyire nem értette???) a Halál mint a csata parancsnoka bevonúl és szemlét tart a csonthalmazon a csontvázak vigyázzban

    találom neked is ajánlom pláne ha beszéled a nyelvet!!!

    azóta olyan Hovanscsina t én nem hallottam mint vele nem kaptam jegyet még a szőnyegre sem a Boris Godunovra

  • Presbiter
    2020 október 15
    6:15 de.

    még annyit (hátha belefér?)
    mit mondjak… ebben minden benne van:
    majd a szellemeiddel küzdj meg

  • Geyza
    2020 október 15
    5:39 de.

    ez is a fagyi visszanyal, mostanság

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Valóban kedves
    Almási Alma

    A korábbi legionáriusból még mindig habzó szájjal lekezelő modorú, de nyájas farkasba átkonvertált ember; Karikás azt állítja, hogy szerinte a Marxizmus csupán egy hit.

    Teszi ezt akkor, amikor – vele ellentétben – tanult potentátok részéről is az elismert tudományos világnézet, vagyis tudomány. Tudniillik, a természettudományok, a történelem és társtudományai, a közgazdaságtudomány fejlődése és annak mai állása is a marxizmusnak nemcsak az alapigazságait, de az emberiség fejlődésének reál és egzakt, számításokon alapuló részmegállapításait is igazolják, kezdve a történelmi materializmustól, a munka és a tőke ellentmondásos viszonyán át a globalizált, a mai állapotában a relatíve legfejlettebb kapitalizmusig…

    Kétségtelen tény, hogy a marxizmus érdek-ellenségei, vagy butaságból antimarxisták [ld.”Kísértet járja be”…] valamint a csak lelkes, de vulgár-marxisták részéről már a kezdetektől fogva valóban, az konzekvens elmélet helyett valóban inkább a hit és türelmetlenség nyivánul mérvadónak és egy csöppet sem a tudományos módszerek és érvek ütköztetése, illetve a tanulás szükségessége.

    Bár nem vigasztaló, de tény az is, hogy más tudományos rendszerek is több-száz éves hasonló társadalmi elutasítottságnak örvendhettek míg el nem jutottak a tudományos elismertség megérdemelt fokára. Így volt ez Newton fizikájával és kozmológiájával, de Darwin evolúciójával, és sok más zseniális felismert törvényszerűséggel is. S bármily furcsa, de épp a . h í v ő k .* részéről érik még ma is ezeket ádáz támadások oly fondor és sunyi mód, ahogy a műveletlen Karikás kolléga is csak a maga sárral kevert hitét fröcsögi ma is a képünkbe…

    Kißtihand: thu

    * Hívők a tudomány friss vívmányait is úgy próbálják a saját hitük szolgálatába állítani, mint pl. az ún.ősrobbanás, vagy a Hixbozon esetében is melyekben egy ősszellem – isteni – teremtés bizonyítékát gyömöszölik be a természeti – sőt az anyagi – megnyilvánulásokba is.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Geyza

    Auschwitz-Birkenau össz alapterülete abban időben egy nagyobb mezőváros nagyságát is meghaladó, barakkokkal és füstölgő kéményekkel egy ipari létesítmény látványának felelt meg. Ergo, stratégiai jelentőséggel bírt.

    Közvetlenül e gigantikus létesítmény mellett helyezkedett el az IG-Farben Művek óriási gyártelepe is, amelyet az amerikai légierő mégiscsak célpontnak tekintett és bombázott is.

    A vasúti sínek tehát egy csöppet sem a semmibe vezettek. Még a felderítőgépek szemszögéből sem.

    Ne szépítsd a dolgot, legalább te ne! Legföljebb válaszd ketté a a civil és a katonai parancsnokok szempontjait. Lehet, hogy az előbbiek nem tudtak róla, de a katonák, ha mást nem, de a barakkerdőt célpontnak tekinthették volna, mint ahogy az egyéb gyárakat is küllemükről minősítették…

  • Gabriel Karikas
    2020 október 15
    11:53 du.
    mint olvasható, te írád: hóhányó is vagy… végre egy valós dolog rólad! akinek az 5 éves tervet csak úgy odadobják, hogy: „nacsináljmá’egyet” az a terv olyan is lesz

  • Rodeo11
    2020 október 15
    10:55 de.

    Megint hazudozol jószokásodhoz híven.

    Hitler fel is emelhette volna Németországot, akkora fejlődés indult meg ott -eleinte- .

    Aztán le akarta igázni a Világot.
    Mire megjöttek a Liberátorok.

    Nehogymá’ a kedvenc büdös náciajid mongyák meg merre lehet a hányméter !

    Te idióta.

  • Látszik Rodeónak gőze sincs kik vagy mik azok a ” Liberátorok”.
    Azt hiszi végtelen agyatlanságában hogy azok valamiféle emberek voltak hehehehe.
    Akik bántották a jóságos németeket anno.

  • Orsós Elemér
    2020 október 15
    9:38 de.

    Mellébeszélsz.

    Nem ismered a kor technikai módszereit
    és nem ismered az „Angliai Légicsata” egyes fejezeteit.

    Irodalmat ajánlok neked, kettőt is mert összefüggnek:

    1 Len Deighton : Vadászrepülők
    ITT találod :
    https://moly.hu/konyvek/len-deighton-vadaszrepulok
    A szürkét vedd meg az van meg nekem is

    2 George Millar : A nagy lokátor-háború
    ITT találod(többek között :
    https://www.vatera.hu/george-millar-a-nagy-lokator-haboru-2964724961.html
    még 12 vnapig érhető el, de megvan sok más helyen is

    Ezekből azért lejön hogy mennyire hajszálon billegett Anglia sorsa a büdösnácikkal szemben

  • György Lázár,

    Én nem gondolom, hogy bármely „nemzet” okosabb a másiknál, de tényleg volt egy ilyen mondás a CERN-ben. De lehet, hogy csak a véletlen hozta így, de szíves engedelmével nekem ez a mondás tetszik, azért írtam bele a cikkbe. 🙂

  • „tisztelthölgyeimésuraim”
    2020 október 16
    3:27 de.

    Lehetséges, csak annyit tudok még hozzászólni hogy az amerikaiak mélységesen ledöbbentek mikor megtalálták az első haláltáborokat.

    Én arra tippelnék hogy egészen egyszerűen nem tudtak az ipari jellegű emberirtásról, ugyanakkor a felderítésük nyilvánvalóan kiderítette hogy oda sem nyeranyag nem megy be, de készárú sem kön ki. Vagyis hadi szempontból az egész nem bír jelentőséggel.

    A Dóra láger, ahol a heftlingekkel rakatták össze a V2-eseket, a föld alatt volt.Abszolúte titokban termeltek ott.

  • És még egy, kedves György Lázár! Írja:

    „Ez nem a szabadság felé visz hanem a tudománytalanság és káosz felé mint ahogyan azt itt fényesen látjuk és tapasztaljuk az USA-ban Trump elnöksége alatt… Sok tízezer életet lehetett volna megmenteni ha nem terjesztettek volna áltudományos “szkepticizmust”.. az nem visz a szabadság felé, éppen ellenkezőleg autoriter kalandorokat bátorít..”

    Tudománytalanság felé a hatalmasok szavaiban való hit vezet. Egyszóval: már az alapokban nem értünk egyet.

    És nem, és maga sem tudja, „hány embert lehetett VOLNA megmenteni…”

  • Kedves Rodeo, a létező szocializmusunkban a gazdaság tervezése valóban elég pocsékul működött. Ez lehet Kádár hibája is annyiban, hogy kutyaütőket és sggnyalókat választott maga köré, tervezőnek (az ugye nyilvánvaló, hogy nem az államfő feladata személyesen tervezni gazdasági folyamatokat).

    De én sokkal inkább azt gondolom, hogy egy ország – pláne egy világ! – gazdasága olyan sok paramétertől függ, hogy nem is igen tervezhető előre. Esetleg majd a számítástechnika egyszer besegít… A kapitalizmus – még a globalizáció előtt – éppen azért volt eredményes, mert önszerveződő folyamat volt.

  • Rodeo okt.15
    Nem igazán rendes dolog negatív definíciót adni, de az a „kívül” amit kérdeztél azt jelenti, hogy az általunk fizikailag észlelt, négydimenziós, einsteini világegyetemben NINCS. Koordinátákkal nem adható meg a helye és más módon sem, de az Ember (és semmilyen más élőlény nem) a pszichéjével mégis képes érzékelni. Ne vedd ezt valamilyen vallási hókusz-pókusznak. Komoly, tudományos emberek is állítják, hogy már kísérleti igazolások is vannak. Mérő László könyveire hivatkoznék. Egyébként a „parajelenségekben” nem hiszek.

  • Rodeo
    Nem tudom, mi az az általad említett „agylúdtalp”
    Az istenhit pedig semmiképp sem jelenti azt, hogy a hibáimat valaki másra, valamilyen „feljebbvalóra” kenném. Többek között azért sem, mert nem hiszek az „eleve elrendeltségben” Ha pedig valami nem stimmel velem, a munkámmal vagy a kapcsolataimmal, akkor épp a meggyőződésem buzdít arra, hogy először is vizsgáljam meg, hogy nem magam vagyok-e az oka, s ha igen, akkor azon javítsak először. Néha nehéz, de eddig bevált.

  • Rodeo11
    2020 október 16
    2:16 de.

    Szteed operát fogunk itt nézni?
    Elment az agyadból fagyálló vagy mi …

  • THU;
    OK Mga es tarsai ismetelten vadoljak a nyuigati szovetsegeseoket mert nem bombaztak a Nazi concentraios tabort, sem a gazkamrakat sem az ottani vasutat.

    Lenne hajklando megirni, hogy

    1., Mi eredmenyt lattaott volna maga es tarsai abban???

    2., Miert nem bombazta a dicso USSR azokat?????

    s talan probalna oszintyen valaszolni arra is, hogy

    3.,mennyi-idobe kerult volna a vasutvonal helyreallitasa?

    4., s vajon milyen tomeg-kivegzeseket alkalmazott volna az SS a gaz-kamrak megsemmisitese eseten???

  • THU az Almasinak cimzett soraiban;
    ( Kerekes Gabriel kritizalasan).

    Karikas Gabriel talan csak egyszoval jellemezte Marx elkepzeleseit, amint csak „HIT”-nek bevezte.

    Hiszen a szo „HIT”-nek valami ertelmes, emberseges es jovedelmezo eszmet kellene jelenteni !!!

    Persze mind azoknak akik annak erdekebeen szenvedtek es mindenuket veszttetek, meg eletuket is, azoknak igazan mint „hit” mukodottm HA azt onkentesen kovettek volna.
    Sajnos az alig mondhato a vilagszerti kenyszeritesek elleneben.

    De Marx muve, a Weishaupt, majd a Jacobinuszok elfacsart elkepzeleseik kovetkezmenyenek velheto.

    Habar, Marx, onalloan jutott meglatasara, mint iszakos diak, latva a szollokben dolgozo parasztok munkait, de valojaban a kocsmarosok es borkereskedok jovedelmeztek a borok fogyasztasain.

    Elkepzelese soha, semmi tudomanyos alapon, sem valosagon NEM letezett, csupan mint egyt sikertelen ugyved, aki keptelen volt tisztesseges megelhetest nyerni, sem Nemetorszagban, sem Francciaorszagban, sem Angliaban, AMIG a New York Tribune kezdte honoralni cikkeit.

    Az egesz muve egy tarsdalami osztaly megsemmisiteset szanta meg.
    Olvassa Manifesztoja 10 pontjat kerem!!!!!

    Amely csupan Marx embertelen es kegyetlen elkepzelesen alapozta.

    SEMMI tudomanyossag NEM letezett soraiban!!!!!

    Nem kezdem elemezni es magyarazni az idezett szavait amit Maga isrt, de 100%-os valotlansogok mind!!!!!!

    Lenne halando bevallani az itteni olvasok szamara, hogy honnan masolta Maga azokat supeficial kifejezeseket a Marx elkepzeleset allitva?????

    „elismert tudomanyos vilgagnezet”,
    „termeszet-tudomany”,
    „tortenelem tudomany”,
    „kozgazdasag tudomany”,
    „annak mai allasai is”, „alapiagazsagai”,
    ” az emberiseg fejlodesenek real es ekzakt szamitasokon alapulo megalapitasait”,
    „tortenelmi materializmus”,
    ” a munka es a toke ellentmondasos viszonya”,

    Ha ertelezne azokat az allitott szavait, bizonyara elszedulne ertelmeitol. Mert teljes ellentmondasok!!!!

    Vajon mi „ellentmondas” letezhetne pl. a „munka es a toke” allapszuksegeleten barmi szuksegeleti cikkek eloallitasahoz??????

    Mag a barlanglako osembernek is a „munkaja” es a vadaszott-meg-gyilkolt allat szormeje es bore volt a „tokeje”.

    Nem kepes latni, ami semmi tanulmanyokat nem kivan, hogy Marx dogmaja miert produlkalt csupan verontasokat, haborukat, tomeg-rablasokat amit Mag bizonuara „allamositasnak velne” amig a maga tulajdona kerylne arra.
    Mert az volt az eggyetlen „toke-alapitasuk” ,NEM a munka es kepesseg, hanem a teljes gazdasagi keptelensegeket vilagszerte , szaz esztendos geftverews-eroszakkal kenyszeritett probalkozasaik es 100 millio artatlan emeber-elet aldoztaik elleneben sem ?

    Persze amig masok tokeje, munkaja, aldozatat hirdeti azt elfogadja, DE miert nem probalata bizonyitani elkepzleseit a SAJAT eletevel, tokejevel, munkajaval, minden tulajdonaval??????

    Azzal kezdodik am a valosag az eletben, a sajat eleteben.

  • György Lázár
    2020 október 15
    10:27 de.

    ugyanmá’ hagyjuk a szilíciumvölgyet, nem a világ közepe csak még egy sávos csillagos zászló amit lehet lengetni mindenki bosszantására!
    Álmaink Almája megjegyzése, amitől felfortyantál az sem nem rasszista sem nem xenofób, hanem egy tréfa és nagyon szellemes, ne egyél annyi savanyú uborkát, megárt

    a szkepticimus matematikai alapon létezik bennem kezdetektől fogva
    adottak a számok
    példa:
    (kerekítek) 10000 Kanadai eset (SIC) ez már egy ügyes átverés, az „eset”
    ebből kórházba kerül 80
    75-öt rövidesen kiengednek
    és néha van egy halott (azok kilétét ügyesen elhallgatják mert -szerintem- 89-95 éves alzheimeres magatehetetlenekről van szó akiket a szentlélek sem lenne képes újra összerakni)
    ebből ki tudod elemezni magadnak, hogy a nagy propaganda és a nemzetgazdaságok tudatos tönkretétele és a megtanítani kesztyűbe dudálni az egységsugarú állampolgárt aki szabadnak hitte magát és semmilyen rendőri erőszakkal nem lehetett kordában tartani a globális tőke urai érdekeinek megfelelően, hát most a rettegés és léttelenség® majd rákényszeríti beledöglik vagy engedelmes birkaként megy a levesbe… lásd még a különféle háborúcskákat akik nem dudálnak kesztyűbe azokat megdemokratizálják® napalmmal vagy bombával és akkor van újabb „szövetséges” aki be is nyal és a tramli csak egy a sorozatban senki sem volt más sem előtte sem utána nem lesz más hacsak a világ fel nem ébred (Svédek példája: leszarták és most harsányan röhögnek mert a természet a természetes immunreakciók dolgoznak, de erről van a legnagyobb hallgatás)
    majd ….kialakul ez is és szvsz nem is olyan sokára
    tegnap másik csatornát néztem mert nem bírtam volna a röhögéstől nyugodtan aludni a két vitázó alkotott az volt a feladatuk és teljesítették

  • Presbiter
    2020 október 16
    3:15 du.

    önmagadnak mondasz ellent, szinte „gábrieli magasságokban”®

  • Geyza
    2020 október 16
    3:16 du.
    hogy „ti” hányan vagytok nem tudhatom, kultúra és műveltség mellé léptél szokásodhoz híven

  • Almási Alma
    2020 október 16
    2:34 du.
    Álmaink Almája

    az utolsó mondatod mellbevágott, hidd el! sohasem volt önszabályozó képtelen rá! alapesetben! a fegyverek árnyékában működött és ha csak a British Commonwealth esetét veszed alapmércének akkor kiderül, hogy rablásra épült alapesetben! a villamosok és vonatok megsemmisítése és a 80 (SIC)%-ban felesleges sohasem eladható személyautó mennyiség létrehozása a sokkal nagyobb energiafogyasztásra alapozva azaz el kellett adni a sok feleslegesen kibányászott fósszilis energiaforrást és olyan árrendszert rákényszeríteni arra aki sohasem akart vevő lenni, amitől hitelrabszolga lesz az a másik hatalmas hibája és az imperializmus az egypólusú világ mindenáron való létrehozása mindenki „nekem” rabszolga én vagyok az egyetlen római császár térdre imához vagy lelőlek

    ezekhez add hozzá a valós számokat meg fogsz lepődni mint én anno 1970 valahányban amikor azt a hatalmas mátrixot összeraktam egyedül, mindenki más adatot „tudott” azután amikor megmutattam, hogy egy kockás füzetlapon ceruzával ki lehet számítani mit és hogyan akarhatunk akkor tátott szájjal lestek…

    a számítástechnikát rablásra és kizsákmányolásra használják meg a SARS ra… majd ha a nemzetgazdaságokat illeszthetővé tennék seperc alatt a mai (már túl vagyunk a terabájton van nagyobb egység) kapacitás sok is (ha asztronómiai számításokhoz elpazarolják a szellemi és bináris kapacitásukat akkor persze sohasem lesz rend és jólét(SIC) mert a rosszúl élő tömegek örökös fenntartása cél és eszköz a kizsákmányolásra, viszont azazal a selejtes (te mondád!!!) kádári gazdaságtervezéssel az egységsugarú vándorköszörűs is tudta pontosan mekkora a takarója és mikor vehet újat ez a biztonság a kapitálistapistaság halála és a számszerűség a számokkal való operálás nem rablómesével a tegnapi elnöki vitában egyetlen számadat sem hangzott el!!!

    üdv…
    tanítsd a presbítert nagyon el van … ve

  • Presbiter
    2020 október 16
    3:02 du.
    jesszassz!

    ami a 4 dimenzióban nincs, az nincs. (mondatvégi pont… nincs 77. érzék sem az is agyficam)
    agylúdtalpa annak van, aki egy felfoghatatlanul végtelen tömeget a hozzátartozó idővel bele akarja gyömöszölni a Mikulás bácsi hátiiszákjába, na az az akinek agylúdtalpa van!

    bocs de belenéztem annak a bozontosnak a az egyik előadásába de… egy a je3lszóm: keresd meg kinek anyagi érdeke (cui prodest) és akkor kiderül, hogy a kékszakállű herceg ott trónol a mindenség felett (itt most sok „ha” van de ha beleírom akkor a wordpress kitörli, azaz kuncogok)

  • Geyza
    2020 október 16
    1:43 du.

    félelmetes, a tudatlanságod!

  • GEYZA megjegyzese es az altala csatolt adatok is teljes bizonyioteka, hogy Hitler haborujanak tervei csak egy elmebajos agybol eredhetett.

    Nemetorszagnak semmi lejetosege nem letezett sikereskedni, csupan az orias meretu pusztitasok es remes kegyetlensegeik elkovteese volt leheto.

    A Luftwaffe elonyei rem hamar megsemmisult meg a keleti fronton is.
    De ugyan az tortent Nemetorszag hafi-ipari kepessegeivel is.

    Nemzeti onpisztitasuk lett.
    Japan is hasonloan cselekedett.

    Persze a Nemet es Japan nep szorhalma lejeyove tette ujja-epulesuket.
    De mi arat fizettek azert am ?!!!!

  • Almási Alma
    2:34 szerint:

    „A kapitalizmus önszerveződő folyamat”.

    Tény, ami tény, de

    Nem képes elkerülni a munkanélküliség rémét, viszont a . t e r v e z é s . jóvoltából „kádári szocializmus”-ban nem aludtak százezrek az utcán… stb.

    Nem képes elkerülni a fegyver-termelést, mint a tőkés gazdaság szükségszerű ciklikusan felhasadó lyukai be-befoltozgatásának a „varázsszerét”, mely gyógyír olyan mint sósavat sebre önteni. Tudniillik, ha ez az önszerveződő, látszólag szükségből fakadó megoldása a gondoknak, azaz csak egyszeri, néhány éves lázként jelentkező betegség lenne, az még hagyján.

    Ám a törvényszerűen – nem csupán néha fellobbanó, hanem folyamatosan – jelentkező kórisme önmaga sorsrontó szerepében a létrehozóját is folyamatos lázban tartva gerjeszti tovább a betegséget újabb és újabb ellenséget, önmagának nemcsak keresve, de fabrikálva is. A saját farkába harapó kígyó kismiska a kapitalizmusnak e circulus vitiosus-ához képest, amely nemcsak, hogy önsorsrontó, de automatice (öngerjesztő) fegyverfejlesztéseivel az egész emberiség számára is egy végzetes pusztulás rémét helyezi kilátásba.

    Mindezt a . t e r v e z e t l e n(!) és nemcsak ettől, belülről ellentmondásos, valóban önszerveződő, gigantikus hiperglobális rendszer milliónyi krónikus . n e m . ö n j a v í t ó(!) hibája folytán.
    – Hogy aztán ezt az egészet valami kegyes béke, vagy demokrácia rózsaszín mázával bevonva kínálja eladásra, a színt már csak az adott fejlődési fok évtizede válogatja. Mert „Ő”, ez a gigászi gazdasági rendszer megy, vágtat a maga spontán útján, valamerre, de mi felé ?

    Üdvözlettel
    KORDONBLUED

  • 8:44/Ui
    Almának

    A rendszerbe szervesen beépült önéltető fegyverbiznisz egyben az állami „katonai-gazdasági komplexum”, a fegyverlobbi, a katonai személyi állomány, és egyes speciális politikai és államhatalmi szervezetek tagjainak, valamint a gyártásban résztvevő szellemi munkavállalók és munkások egyéni, egzisztenciális érdeke is…

  • 8:44/Ui.II.
    Almának

    A nemzet, meg a haza szerepe pedig ezen az egész kotyvalékon, az a bizonyos rózsaszín máz, amit a néptömegek ágyútöltelékké varázslása, vagyis a háborús propaganda játszott már az I. és a II. Világháborukban is…

  • Gabriel Karikas

    Almasi Alma

    Tehetek egy oszinte vallomast?
    Persze, hiszen itt van elottem a „feher papir” ami vissza nem beszel, hagyja hogy azt irjak ra amit akarok.
    Legfeljebb nem jut el a cimzethez, de ha megis? Postagalamb mai korunkban kiment a modibol, ma a bitek ropkodnek.
    Irigyellek, hogy mennyire nem birsz tudomast venni a valosagrol, hogy mennyire birsz hazudni magadnak is
    Bar annyira megsem, hogy ha mar nincs mas, akkor a Rodeiot szolitod meg, hogy hozzam beszelj.
    Ezt hozta, ezt eredmenyezte az agy- es lelekmoso vilag, ami ugyan megprobalt megfelelni az Orweli vilagnak – de nagyon csokevenyesen.

    Persze elojon az igazi, magat meg nem hazudtolo szornyszulottje – „elmesen” a holgyeknekuraknak csufolt valtozata, aki szamara idolo vagy, aki mindig is szeretett volna valami olyasmi lenni, mint egy igazi tudos – aki benned el birja ezt fogadni, hisz egy fizikus az annyira nem zavarja az o vizeit – amugy meg ugysem ert belole semmit.

    Bar mar a Margitkat lesajnalta, mondvan, hogy mit hozong itt egy technikusi szintu marxista vegzettsegevel – ebbol egyenesen kovetkezik, hogy feltetelezhetoen o maga valami doktor-fele lehet a marxista tudomanyokbol. Mikor fogja o azt elismerni, hogy egy kalap szarnak a doktora. Bar lehet, hogy az unokaja mar rakerdezett – igy kenytelen harcolni a sirig, hogy az tudomany, ha beleszakad is. Merthogy nyiilvan buszken irogatta a neve ele a Dr. szocskat, igy nagybetuvel, hisz nagydoktor.
    Szuksege van rad, mint ehezonek egy falat kenyerre, mint szomjazonak egy korty vizre a sivatagban – aki igazolja, hogy az a semmi, amire az eletet tette, masok altal visszaigazolast nyerjen, hogy valamit er.

    Es akkor jovok en, aki meg meri kerdojelezni a tudomanyt, nem esik hasra „tudosok”elott … sem.!
    Hat ki vagyok en az nagy senki, akinek van batorsagaba ezt a pofajaba mondani.
    Persze nincs egyedul – latva hogy vannak hiszekenyek, gyulik a tobbi is. Multiplikaljak is magukat, nick-nevvel lehet, igy mar tomegnek latszanak.

    Szomoru egy vilag ez amihez a neved adod – talan nem kellene.
    Te ugyan csipobol leszarod mas szavait, nemcsakhogy megkerdojelezed annak igazat, amit nyilvanosan le mer irni, hanem nyiltan gunyolodva hazugnak nevezed …
    Milyen attitudbol teszed ezt – milyen lehet a valos enje annak, aki mast hazugnak nevez, csak azert hogy magat fesse?
    Mikor alacsonyodtam en ide le, talalj egy szavamat ilyet …
    A velemenyt ha nem fogadom el, azzal hazudnek …?
    Furcsa egy hozzaallas – igen ahol az erkolcsi ertekrendet felulirja a cel, ott ez nemhogy belefer, hanem alap …

    Innentol viszont marad neked a Rodeio mint eszmetars, vagy mint kapaszkodo …

    De csak a regi jo modszeruket tudjak ujra meg ujra elovenni, azt hogy a masikra fogjak, akik ok valojaban.
    Szerencsetlen flotasok, akikben nincs egy szemernyi kurazsi, hogy sutba dobjak az elfecserelt napjaikat, es kezdjenek egy uj eletet.
    De nyilvan hianyzik a kepesseg is …

    Na ne menjunk tovabb …
    A Bodamarcsi is szokta mondani, hogy van rendes zsido is … nalatok is volt ilyesmi.
    Van rendes trockista is, nem kellett volna sztalinnak mindegyiket a gulagra kuldeni.
    Megferunk veluk …

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    errol a bombazos esetrol mar beszeltunk … ha jol csalodom szoba kerult az is, hogy a gazember Horthy a Salazar-rezsim vedelmenek szarnyai alatt huppogve sirta a pofankba emlekirataiban, hogy o csak akkor szerzett tudomast a valos tenyekrol, amikor hivo-katolikus menyecskeje figyelmeztette ra.

    Pedig tudtuk nagyon jol, hogy magatol Roosevelttol kapott kemeny figyelmezteto uzenetet, ezert bicsaklott meg a nagy elhatarozottsagaban, igy elmaradt a budapesti gettoban lakok beszallitmanyozasa ….

    Innentol tobb mint logikus, hogy az amerikai Liberatoroknak a fo-fo parancsnoka igenis pontosan tisztaban volt a tenyekkel. Nyilvan mas oka volt … amit egyszer majd megtudunk
    Nekem logikus – vagy nem?
    Hagyod magad behuzni a csobe ilyenolyan-uramiektol. Ezeknek a beszede mind csapda ….
    Egy biztos, hogy ott Jaltaban nem minden kerult papirra – sot ….!!!
    Sztalint pedig nem kellett felteni aljassag ugyeben … Mindjart kezdte magaval Lenin atyusssal – atsegitve az orok eletre mint tudjuk … nem veletlenlensegbol tartott 6-8 elo-evo/kostolo szemelyt. a tovabbiakban sem.
    Igy milyen jol eljatszhatta a varva-vart/hos felszabaditot ….

  • Gabriel Karikas:
    „Voltam eletemben mosogato, konyhas, pincer, elado, segedmunkas, burkolo, asztalos, acs, rajzolo, designer, grafikus, kereskedo, konyvkiado, projetista, laborans, tanarseged, figurans, ambulans, mutosseged, pincemester, projetista, rontgenasszisztens, tervezomernok, mernokigazgato, vallalkozo, fejleszto, epitesz, … es nem tudom, meg sok egyeb.”

    Tehát ennyiféle szakmában, munkában nem felelt meg?

    Gabriel Karikas:
    „Sokszor ugyanabban az idoben csinaltam fizikai munkat, szellemi munkat (tervezes) es tanultam is. Mindenesetre van epitesz es varosgazdasz vegzettsegem, programozo matematikat tanultam. Van aztan meg palinkafozomesteri diplomam, es dragakoszakertoi oklevelem. Jelenleg geologia felmereseket vegzek.”

    Túl szerény, túlontúl szerény… Nem írja meg, hogy jelenleg – természetesen egyidejűleg agysebész és hajókovács. Délelőtt az egyik, délután a másik, vasárnap kora este pedig korszakalkotó jelentőségű hegedűmúvész.

  • Rodeo11
    2020 október 16
    6:13 du.

    Azzé össze ne sz@rjad magadat apukám

  • Gabriel:

    A továbbiakban nem foglakozok ezzel a kérdéssel.

    Roosewelt max. annyit tudhatott hogy rengeteg embert Németországba szállítanak erőszakkal, rabszolgának.

    Emiatt még nem fognak sínpárokat bombázni.
    Gőzöd nincs róla mi pénz egy-egy ilyen bevetés
    akár 1 géppel is, hátmég több százzal.

    Rodeó mester színvonalán okoskodsz.

  • KORDONBLUED
    2020 október 16
    8:44 du.

    Nagggyon jó megállapítások.

    Belőlük is lejön Karinthy
    ideája az „Utazás Faremido-ba” c. regényéből:
    Az Emberiség csak afféle penész,ami a Föld csodálatos arculattyán burjánzik, egyre vastagabban beborítva aztat.

  • Sokan nem ébredtek föl ma se álmukból, így láttak mindent:
    .

  • Gábriel, ha hozzád kell szólnom, akkor bizony hozzád szólok, és nem Rodeohoz. Őhozzá akkor szólok, amikor neki akarok mondani valamit. Ez ennyire egyszerű! 😀

    És most részletezzük:

    _ agy és lélekmosó világ: A világ már csak ilyen, próbálkozik. De csak ott sikeres, ahol érdek, vagy érdeklődés van. Velem annak a világnak (kivétel nélkül mindenütt, iskolában, egyetemen, munkahelyen) az volt a baja, hogy miért nem veszek részt aktívabban a politikában. Vagyis: engem nem érdekelt EGYÁLTALÁN a politika, csak a rendszerváltás után kezdtem érdeklődni. Már azt is bánom, mert túl sok az országban a hülye. Tudod, egyrészt nagyon lekötött a fizika. Másrészt erősen elfoglalt a sport. Van ez így.

    _ Írod:”Es akkor jovok en, aki meg meri kerdojelezni a tudomanyt, nem esik hasra “tudosok”elott … sem.!” Megengeded, hogy ezen röhögjek? Juszt se fejtem ki, miért… Találd ki!

    _ Legalább egy hozzászólást mutass fel, ahol valakit konkrétan lehazugoztam… Még téged sem, pedig… 🙂

    _

  • Kővendég
    2020 október 17
    3:14 de.

    😀 😀 😀 😀 😀 😀

  • Gabriel Karikas
    2020 október 16
    10:13 du.

    bizonyos vagyok benne, hogy Álmaink Almája majd reagál neked valami schlagwort-tal, szerencséd van kővendég lelőtte előlem a poént, nekem nem marad más, mint az őszinte aggodalom és a remény, hogy talán még?

  • KORDONBLUED
    2020 október 16
    8:44 du.

    a legszebb és legnagyobb porcelán tányéromra tettelek és a családi ezüstöt is melléje, mert úgy illik, már fel is vagy szeletelve a jófajta portói a kristály kehelyben, és megeszlek…

    be kell vallanom „isteni vagy”;

    ilyen amikor csak a legfinomabb húst göngyöljük disznómájjal kevert csirkemellel és tejfölbe áztatott friss petrezselyemmel összegyúrjuk és fokhagymás parmezános prézlivel beszórva tesszük a sütőbe!

  • Kovendeg;

    Barmi munkaval is nyerte Karikas Gabriel a megelheteset, de tisztesseges munkakat vegzett a letezo korulmenyeknek alapjan.

    Vajon miert feljtette-el Maga azt, hogy a becsuletes munka mindeg a becsulet, dicsosseg es hosiesseg dolga.

    Persze nem mondhato az embertarsainak a kiszolgaltatasat tenni az uralkodo hatalom erdekenek szolgaltatasaban, barmi amito-hangzasu cimeket is viselne azert.

  • KORDONBLUED:

    Megjegyzese ma aktualis, altalanossagban!!!!!

    De miert mardt nema azon hogy a jelenlegi „hideg-habous fegyverkezesi versenyt” Kina, Orosz, Iran es Eszak Korea diktatorai akik teljes gozzel erolkodnek azon????

    Nem is emlitve, hogy Iran, Eszak Korea, de meg Moszkva sem allanak anyagilag a celjaik allapitaban, inkabb a lokkasagaikat teszik fogyo-kurara a fehyverkezes, uszitas es allando fenyegetesekeiket alatamasztani.

    Emlitette valaha is, hogy a dicso CCCP gazdasagilag bedoglott mert a GDP-juk 60%-t a fegyverkezesre koltottek?

    S Eszak Korea, meg Iran lakossag ma erossen kenyszeritettek a nadragszijjat szoritaniuk.
    Amig a disznora hizott Kim Jon Un kiraly es a sir-szelen allo muftik megallasnelkul fenyegetik a vilag beket.

    Na NE kezdje allitasait a „sznaksion”-okkal!!!!
    NEM letezik sehol, semmifele blokad, sem embargo, csupan nemely egyenek sajat lehetosegeik korlatozva, mint Putin Deripaska, Maduro, Raul Castro, stb. a nemzetkozi bankolasokban a lopott penzeket vilagszerte uzletekotesekben alaklamazni a vilag-beke-elleni celokra.

    Hat Maguk talan inkabb a verontasaokat ohajtanak?????

  • Rodeo11
    2020 október 16
    6:13 du.

    Ha nem lennél
    ekkora tudatlan barom,
    aki csak az antiszemita Vágner
    hülyeségeiből tájékozodik a Világról,
    akkor pontosan tudnád a történelemkönyvekből
    hogy anno az angliai Bombázó-parancsnokságnak
    Churchill utasítása szerint jóideig TILOS volt
    bombáznia a német szárazföldi területeket.Csak szólok.

  • Geyza
    2020 október 17
    3:41 du.

    mivel korábban megígértem -magamnak- hogy hanyagollak, és a Cenz Ura ezt keményen be is tartatja velem (kitörölve a neked szóló schlagwortjaimat)
    így csak annyit jegyzek meg, ezt is megnéztem … a többi hadd maradjon az én titkom
    hátha ezt most a Cenz Ura beengedi, csakhogytudd!

  • warrior
    2020 október 17
    10:21 de.

    na ez „jólbetette” érdekes látószöge van, nekem az a hetivásári jelenet tetszett amelyben az ócskás sok minden rozsdás izé mellett a Szent Biblia rongyos változatát és a Marx A Tőke valamivel jobb állapotban lévő használt könyvét ajánlja: mondván jobb ha mindkettőt elolvasod…

    én a saját életemen át mindezt másképpen éltem át de semmiféle rossz szájíz nem maradt bennem, ugyanezt más látószögből is meg lehetett volna alkotni, ma már minek

    kösz

  • Bendeguz79
    2020 október 16
    6:29 du.

    grizi

    agyszellentésed nagyon bűzlik,

    ugyanazok a bankok finanszírozták az I. & II. VH ellenfeleit, ugyanazzal a pénzzel,

    és jobb ha tudod, hogy már a napóleoni háborút is hasonlóan, sőt az Iliász és az Odüsszeja ellenfeleit is hasonlóképpen támogatták anyagilag, hívd fel Agamemnon-t megkérdezvén; nekem megvan a mobilszáma!

    az egyetlen különbség anno nem volt bináris technika terabájtokkal kikövezve és SWIFT sem létezett

    ha megengeded (miért ne?) most ezt leöblítem valami jófajtával

  • LAZAR GYORGY;

    Ha Maga olyan biztos abban , hogy tiz-ezrek eletet lehetett volna megmenteni a Covid-19 altal okzott halaltol, nem velne, hogy Maganak valami emberi kotelessege lett volna azt tenni, amig allitasa szerint az leheto lett volna???

    A tahadhatatlan teny,
    1., hogy ez a Covid-19 virus teljesen ismeretlen jarvany-okozokent jelent meg 2019-ben Wuhan varosaban.

    2., A US Health and Human Services kozremukodesevel es anayagi tamogatasaval a Wuhan Institute of Virology-ban a SARS-virus elkulonitesen kozosen mukodtek.

    3.,2014-ben a US Health and Human Services a kutatasokat veszelyesnek velete es abbol kilepett.

    4., 2015-ben,Dr.Fauci, director of (CDC)$3.7 millioval kozremukodott a virus elszigetelesen, amit Dr.She Zhingli sikereskedett.

    5., Hogy a virus hogyan kerult ki a laboratoriumbol az igazan kerdeses. De meg ha veletlensegul is, azert Kina felelos annak biztonsagaert.

    6., SEHOL a szak-orvosoknak es orvostanhalgatok NEM letezett semmi lehetosegeik ezen a viruson barmit is tanulni a multban.

    7., A Virus nem influenza virus, hanem a ver coegulaciojat (alvadasat) okozza.

    8. 2020 politikai, elnok valasztasi-ev a US-ban, a versenyben minden lehetosegeket egymasra dobalnak a politikusok.

    9., A lakossag elszigetelese itten is es vilagszerte alkalmazva.

    10. De most a virologusok leptek a vitakba, felteve a lehetoseget, hogy a korlatozasokkal az u.n. nyaj-immunity lehetosege korlatozva.

    11. Altalaban, amikor 20-30% a a lokssagnak fertozott, a tomegek elerik azt a nyaj-immunizacioikat.

    12. Szaz eve volt hasonlo jarvany, az u.n. Spanyol-natha.
    10 millio emberileny halt meg, de azzal a jarvany megszunt es ma ismeretlenne valt.

    13. Hasonloan volt minden jarvanyokkal a kozep-kprban is.
    Sor minden elobbi jatvamyokkal, sokan bele-haltak, de aztan a jarvany megdsemmisult, a nyaj-immunizalodasaval.
    Mind azok a jarvanyok ma nem veszelyeztewtik a lkossagokat.

    14. Sot amikor az europaiak erkeztek az Amerikai foldreszre, a bennszulott Indanok sok-ezrei haltak bele az europaiak altal behordozott jarvanyok aldozatakent.

    15.,Ma az amerikai Indianok” is mind nyaj-immunizalodtak mind az europai jatvanyok ellen.

    16. Tobb cegek dolgoznak a Covid-19 elleni injekcio leten. De a tapasztalatok alapjan az talan nem lehet majd teljes vedelem.
    Az eddigi tapasztalatok alapjan a termeszetes immunity csak rovid ideig hatasos a Covid-10 ellen.

    De ha Dr. Lazar Gyrogy kepes valami modon segiteni embertarsait a jatvany megelozese, vedekezese, es gyogyitasa eseten, remelnem azonnal lehetove tenne minden tudasat es kepesseget az emberiseg javara azonnal.

  • Kedves Alma,
    Mivel mar regen folyik itt a vita pro es contra-tortenelemrol,
    emberisegrol,hitrol,liberalizmusrol,stb, szeretnek egy
    ujabb temat „bedobni”- amely-szerintem,mindannyiunkat
    erdekel- a COVID 19 {korona} vilagjarvany.
    Prof.Luc Montagnier, a 2008-as ev Nobel dijas,francia kutato orvosa,
    aki 1983-ban felfedezte a HIV {aids} virust,azt allitja,
    hogy a COVID 19-egy manipulalt virus,amelyet Kina Wuhan varosa
    laboratoriumaban „terveztek”.
    „According to prof.Montegnier,this laboratory,known
    for its work on coronaviruses,tried to use one of these
    viruses as a vector for HIV in the search for an AIDS vaccine.”
    Erdekes lenne, ha valaki a hozzaszolok kozul {kutato,orvos,
    biologus} jobban megvilagitana a temat, mert
    1} ha mar ebben a laboratoriumban ismertek koronavirust,
    miert nem tudnak- maig- vedekezni ellene?
    2} aldozatok vannak az egesz vilagon-Kinaban is
    3} hogyan terjedt el, hogy a deneverek „terjesztik”?
    Kerem, kihagyni a valaszbol a politikat,mert ami majdnem
    mindannyiunkat erdekel- a tenyek- es mikorra varhato-
    a mukodo vaccina?

    https://www.gilmorehealth.com/chinese-coronavirus-is-a-man-made-virus-according-to-luc-montagnier-the-man-who-discovered-hiv/