Már a 7 százalékot is meghaladja a munkanélküliség

2009 február 10 12:41 du. Már a 7 százalékot is meghaladja a munkanélküliség bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Már a 7 százalékot is meghaladja a munkanélküliségTöbb mint 129 ezer kanadai veszítette el állását januárban és ezzel 7,2 százalékra emelkedett a munkanélküliség. Bár a nyolcvanas és a kilencvenes években is voltak súlyos recessziók Kanadában, ennyien még soha nem veszítették el állásukat egyetlen hónap alatt. 2008 október óta több mint 213 ezer kanadai veszítette el munkahelyét. Sal Guatieri, a Bank of Montreal (BMO) gazdasági elemzője elmondta a közszolgálati televíziónak, hogy ez csupán a munkanélküliség növekedésének első hulláma és, hogy ez év első felében még többen maradnak állás nélkül. A BMO szakértő szerint 2009 végére már a 8 százalékot is meghaladhatja az országosan mért munkanélküliség.

A legtöbben Ontario, Québec és Brit Columbia tartományokban veszítették el állásukat januárban és különösen az autóiparban. Ontarioban 71 ezer munkahely szűnt meg januárban. Három évtizede nem volt ilyen súlyos a munkanélküliség Kanada legnépesebb tartományában.

Kanadai Magyar Hírlap

Comments are closed