Erősödnek a gazdasági viták a konzervatívok és liberálisok között

2009 április 22 9:33 du. Erősödnek a gazdasági viták a konzervatívok és liberálisok között bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

ignatieff_michaelEgyre inkább úgy tűnik, hogy a kövezkető federális választási kampány középpontja lesz az aggasztó gazdasági világválság és a Stephen Harper miniszterelnök vezette jobbközép kormány ehhez a fontos kérdéshez való hozzáállása. A konzervatívok azzal vádolják Michael Ignatieff Liberális Pártját, hogy ők adóztatni és költekezni akarnak. Ezzel szemben Ignatieff rámutatott arra a tényre, hogy rekorddöntő szintre emelkedett a munkanélküliség Kanadában és ezt a helyzetet nem orvosolta a konzervatív kormány. Parlamenti felszólalásában Ignatieff elmondta: január óta 300 ezer munkahely szünt meg Kanadában és „munkanélküliségi cunaminak” nevezte a kialakult helyzetet. John Baird közlekedési miniszter azonban azzal ütött vissza, hogy Ignatieff korábban az adóemelés szükségességére utalt. „Mondja el, hogy hol és mikor emelné az adókat a liberális párt vezetője, és hogy a dolgozó családoknak mennyibe kerül ez a át nem gondolt kijelentés”-mondta Baird.

Ignatieff azonban rámutatott arra tényre, hogy a kilencvenes években éppen a liberálisok csökkentették nullára Kanada óriási deficitjét, melyet az előző progresszív-konzervatív kormány hagyott maga után. „Engem ne oktassanak ki a konzervatívok, amikor deficit-csökkentésről van szó. A Tisztelt Ház ezen oldala feltakarította az utolsó deficitet és ugyan ezt tesszük majd a következővel”-mondta Ignatieff.

Kanadai Magyar Hírlap

Comments are closed