Mindenkit gyűlöl a Westboro Baptista Templom

2010 szeptember 11 12:09 de. Mindenkit gyűlöl a Westboro Baptista Templom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Egy ideális világban a szólásszabadság ott érne véget, ahol a gyűlöletbeszéd kezdődik, de sajnos a Westboro Baptista Templom immár évtizedek óta probléma nélkül folytathatja példátlan gyűlöletkampányát. A kansasi gyülekezet épülete előtt fejjel lefelé lobognak a kanadai és amerikai zászlók. A templom tagjai beutazzák az egész Egyesült Államokat, hogy az Irák és Afganisztánban elesett katonák temetésein tüntessenek és a gyászoló szülöknek elmagyarázzák, hogy holt gyermekeik a pokolba kerültek, mivel egy „keresztény-ellenes” ország nevében harcoltak. A temetésre érkező gyászoló családok előtt adnak hálát az Istennek, hogy egyre több a halott amerikai katona. Transzparensekkel és az internetre feltöltött énekekkel deklarálják, hogy az Isten utálja a homoszexuálisokat, azokat akik a melegjogokért harcolnak és–úgy omnibus–gyűlöli az egész világot. A templom honlapját–GodHatesFags.com–olvasva, arra a következtetésre juthatunk, hogy a Westboro Baptista Templom lelkipásztora és tagsága rendkivül mérges, megvadult és keserű emberekből áll, akiket teljesen elvakított az állandó örjöngés.

A Westboro templom legújabb rendezvénye a Korán égetése szeptember 11-én, a New York és Washington elleni terrortámadások kilencedik évfordulóján. De hiba lenne azt gondolni, hogy a szélsőséges baptista templom ezt valamilyen eltévesztett, perverz nacionalizmusból teszi, hiszen a támadások után transparenseken mondtak hálát az Istennek, hogy több mint 3 ezren haltak meg a példanélküli terrorcselekményben. A tervek szerint a templom épülete előtt égetik el a koránt és amerikai zászlót szombat délután és ezzel azt üzenik a világnak, hogy „az Isten utálja a Muzulmánokat” és hogy végnapjait éli az USA.

Az izléstelenségnek nincsen határa a Westboro Baptista Templomnál. Amikor két évvel ezelőtt az egész Kanadát sokkolta az a hír, hogy egy utas lefejezett egy másik utast egy Winnipeg felé tartó távolságibúszon, Fred Phelps, a templom lelkésze videón keresztül üzent a kanadaiaknak. „Kanada egy retkes ország, melyet melegek vezetnek. A fejjel lefelé kitűzött kanadai zászlóval hívjuk fel az emberek figyelmét a tőlünk északra fekvő meleg náci rezsimre. A kanadaiak félnek diktatorikus meleg kormányuktól”–mondta a lelkész, aki a gyilkosságot is Kanada szociálliberális politikájához vezette vissza, mondván hogy Isten ismét lecsapott egy „bűnös” országra.

A Westboro Baptista Templom legelképesztőbb akciója a 2006 október 3-án lemészárolt hat amish gyermek ellen tervezett tüntetés, melyre a temetés idején és helyszínén került volna sor. Mint ismert, a 32 éves Charles Carl Roberts október 3-án besétált egy Pennsylvania állambeli Amish iskolába egy kézipuskávsal, hatszáz golyóval és késekkel. Hat lányt ölt meg, mielőtt öngyilkos lett. Erre a tragédiára az Amish közösség olyan krisztusi megbocsájtással reagált, melyetl a legtöbb egyház csak elméleti szinten ismer. A hitközség meghívta Roberts özvegyét a temetésre és nyilvánosan kijelentették, hogy nem csak a meggyilkolt lányokat gyászolják, hanem a gyilkost is. A Westboro Baptista Templom ettől függetlenül tüntetni szeretett volna a temetésen, de szerencsére a Fox News csatorna megegyezett velük, hogy meginterjúolják szóvívőjüket, amennyiben törlik a tüntetést.

A Westboro Baptista Templom tevékenysége tűrhetetlen jelenség egy liberális demokráciában, hiszen a szólásszabadságnak is vannak megszabott határai. A szólásszabadság nem engedélyezheti a gyűlöletbeszédet, mivel egy demokratikus társadalom nem nézheti tétlenül azt, amikor egy csoport mások megfélemlítésén munkálkodik.

Tags:

Comments are closed