Eltávolították az Occupy Ottawa tüntetést

2011 november 23 8:29 de. Eltávolították az Occupy Ottawa tüntetést bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Több mint egy hónapig tartó tüntetés és sátorozás után – és pont mire leesett az első hó a kanadai fővárosban – az ottawai rendőrség ma hajnal kettőkor eltávolította a tüntetőket a Confederation Parkból. Több mint három tucat rendőr érkezett a parkba a kora reggeli órákban és a művelet során összesen nyolc tüntetőt tartóztattak le és egyet kórházba szállítottak. A közszolgálati televízió jelentése szerint, a hajnali órákban összesen 25 tüntető tartózkodott a parkban. Ma reggel az egész belvárosi park rendőri műveleti területnek számít és kordonnal zárták le az összes bejáratot. Mark Ford, a belvárosi rendőrség nyomozója bejelentette,  hogy a közeljövőben tilos a parkba lépés, ennek megszegése pedig 65 dolláros bírságot von maga után.

A kitoloncolás után, úgy döntött az Occupy Ottawa csoport,  hogy a park környékén lévő Ottawai Egyetem diákszövetség épületébe költöznek ideiglenesen. A helyi Occupy tegnap esti közgyűlésén – melyre még mindig a Confederation Parkban került sor – már azt tárgyalták, hogy hová költözzön a mozgalom. Többen a szintén belvárosi, az Elgin Street mentén lévő Minto parkot javasolták, mások viszont úgy gondolták, hogy mivel a tél beköszöntött, jobb lenne egy fedett helységet találni erre a célra.

A National Capital Commission (Nemzeti Fővárosi Tanács) hétfőn jelentette be, hogy 24 órán belül kilakoltatja az általa fenntartott parkból az Occupy Ottawa mozgalom tüntetőit és elbontja az ott álló sátrakat.

Nézze meg a KMH képeit a park ma reggeli állapotáról!

Comments are closed