Androvich Tamás atya teherbe ejtette barátnőjét, ezért távozott a montreáli magyar plébánia éléről

2012 április 22 12:08 du.47 hozzászólás

Androvich Tamás atya – a montreáli Magyarok Nagyasszonya Egyházközség plébánosa  – teherbe ejthette barátnőjét – mondta közösségi forrásunk és jelezte, hogy ezért távozott búcsú nélkül a római katolikus közösség éléről a magyar pap. Információink szerint Androvich Tamás atyának – római katolikus pap létére – barátnője volt és erről egy, a Magyarok Nagyasszonya Egyházközségben tevékenykedő szűk, vezetői kör mindvégig tudott. Arról is tudtak többen a montreáli magyar közösségben, hogy a nyíltan fideszes pártpolitikát folytató plébános nem a liberális kanadai magyarok kritikái miatt távozott, hanem azért mert plébánosként állítólag megszegte a római katolikus egyház cölibátussággal kapcsolatos szabályait. Ennek ellenére itt a KMH oldalán, közösségi rendezvényeken és az érsekhez írt levelekben állították azt Androvich támogatói, hogy „baloldaliak és ateisták” távolították el a plébánost.

Androvich Tamás, a Magyarok Nagyasszonya Egyházközség ex-plébánosa

Éppen pénteken számoltunk be arról,  hogy Csánó László montreáli teológus Pierangelo Paternierihez, a montreáli katolikus érsekség nemzetiségi egyházközösségeirért felelős papjának írt levelében az „antiklerikális, baloldali ateistákat” támadta azért, hogy „elűzték” a montreáli magyar közösség lelkipásztorát.

„Sohasem volt nekünk egy ennyire jól kvalifikált plébánosunk”–állitotta az érsekséghez intézett nyílt levelében Csánó László. Forrásunk elmondta, hogy azóta valaki a közösségből már tájékoztatta Csánót Androvich Tamás távozásának egyéb részleteiről.

Per pillanat csak egyetlen észrevételt szeretnék hozzáfűzni ehhez a szomorú és nem kicsit szánalmas történethez. Amikor Androvich Tamás váratlan távozása után a Kanadai Magyar Demokratikus Charta két vezetőjét azzal vádolták, hogy ők távolították el igazságtalanul – vagy kényszerítették távozásra – a 38 éves magyar papot, mindazok a montreáli magyar közösségben akik az ügy részleteiről többet tudhattak némán hallgattak és szótlanul figyelték mások verbális meglincselését.

47 hozzászólás

  • Ezt nevezzem én álszent embernek. Vizet prédikál és bort iszik! Szégyen hogy ilyen emberei vannak az egyháznak, csak az a szomoru hogy egyre több ilyen álszent emberek vannak. Az pedig hogy a közösség hallgatott pedig tudták az igazságot az a fidesz agymosásának köszönhető!

  • igy lehet megbizni a papokban meg az ot koveto nyajban! alszent, aljas banda! engem nem lep meg, en ezek miatt nem tartozok egyetlen egyhazi kozosseghez sem…..a szomszedom minden vasarnap ott gazsulalt a templomban, mikozben egy masik szomszedomnak minden gondolkodas nelkul lerugta a lepet a kutyaja (teljesen jambor spaniel) miatt! es csak jart utana is renduletlenul a templomba, elvegre meggyonja oszt kalap kabat!?!

  • tucskotbogarat

    A keleti rítusu katolikusok szépen diakonátus előtt szentségi hazassagot kothetnek majd pappa szentelik is oket .A holgy tisztes feleseg a gyermek nem zabigyerek hanem szeretett kisfiu nincs pletyka meg megpecseteles.Ismerek olyan kanonokot az volt a kislányok osztálnaplojaba irva apja neve utan romai katolikus plebanos.A puspokok feje faj aztan a tartasdij miatt meg urul kia kasszajuk.Kar ezekert a fiatal papokert is ,ha tudjak h nem tarjakmeg a colibatust miert nem valzoztattnak teologia kezdesekor ritust h elhessenek tisztes csaladi eletet.

  • Bort iszunk es vizet predikalunk, ez egy regi mondas es huek is hozza.

  • Hm. Azért nem értem. Összeegyeztethető a „felebarátod ellen ne tégy hamis tanúbizonyságot” parancsolattal, (ami a keresztényekre is kötelező), hogy akik tudtak az atya apaságáról, hagyták, hogy a liberálisokat és „ateistákat” vádolják?
    Még jó, hogy az inkvizíció ideje már lejárt, mert akkor némaságukkal még súlyosabb bűnt követtek volna el. Szégyen.
    Amúgy a fénykép alapján meg nem mondanám, hogy katolikus papot látok; tippre azt mondtam volna, hogy simaállú maffiafiú.

  • Maria Magdalena

    Óriási probléma önmagában is ez, de ennél nagyobb az, hogy akik Montreálban védték a papot és elhitték azt, hogy a KMH vagy a KMDC vezetői mozdították volna el, azok ugyan így elhiszik a többi eszement dolgot is amit folyamatosan itt szajkóznak. Korábban mondtam, hogy aki Androvich ál-papot visszasírja ahhoz no komment! Hiszen amilyen a pásztor olyan a nyája, és ezt itt számtalanszor olvashattuk is a nyáj hozzászólásaiban. Most be is bizonyosodik mindenki számára.Tegnap céloztam rá, hogy nem Göllner vagy Adam úr ráhatása miatt távozott Androvich hanem szimplán alkalmatlanság miatt. Dehogy is szimplán, hanem súlyos alkalmatlanság miatt inkább. Kérem tisztelettel ebben a kérdésben se legyenek elvakultak az Androvich fanok, ahogyan a Fidesz egyház tanai is ugyan így álságosak és félrevezetőek! Kérem vigyázzanak mert a nemzeti érzelmek táplálása a legszebb dolgok egyike, de magyarországon szintán álruhában prédikálnak Kanada és a többi határon túli magyar felé, és ne utasítsák el a KMH és KMDC által hangoztatott igaz dolgokat pusztán téves gyűlölet által vezérelve! Hiszem, hogy sorra kiderül mindenki számára az, hogy a KMH támadói fordítva ülnek a paripán minden kérdésben, és csak bízni tudok abban, hogy nem lesz későn az ébredés!! Szeretettel üdvözlök mindenkit, Magdolna

  • Miutan olyan parancsolat, hogy „ne legy hipokrita'” nincs, ezzel a pap is es a tagok is alaposan eltek. Semmi szimpatiat nem erzek egyikuk irant sem. De az elhagyott kismama es a szuletendo gyermek sorsa inkabb aggaszt. Azt hiszem nyugodtan leszogezhetjuk, hogy silanynak bizonyultak, ugy is mint emberek, ugy is mint magyarok es ugy is mint keresztenyek.

  • Na !!! most a Bencsik Klára asszonyság mit szol erre!!!!!!
    En a múltkori cikkben azt írtam hogy ,,megnősült’ azért hogy ne mondjam ki azt hogy paráználkodót!
    Vajon hányon ,,Gyóntak meg” jó hiszemben ennek a kalandor Atya – Gatyának!!!
    Meg jo hogy nem ,,pedofil vagy homokos!!!
    Ha OKOS akkor átmegy a Görög-Katolikusokhoz, vagy a Keleti Ortodox tesósokhoz, ott meg az a követelmény hogy nem lehet PAP amíg meg nem ,,Nősül”

  • tucskotbogarat

    BATORY NE IRJON HULYESÉGEKET SEM AZ ORTODOX SEM A GÖR KAT NEM VESZ ÁT SENKIT HA KONKUBINÁRIUS.ÉS NEM KÖVETELMÉNY A DIAKONÁTUS ELŐTTI NŐSÜLÉS HANEM MEGENGEDETT A KELETI RÍTUSU KATOLIKUSOKNAK ILLETVE A RÓMÁVAL NEM EGYESÜLT KELETIEKNEK.A MEGOLDÁS:LAICIZÁLTASSA MAGAT . A SZENTSZÉKI BÍRÓSÁG MEG FOGJA ADNI ÉS KÖSSÖN SZENTSEGI HAZASSAGOT.ÉLJEN BOLDOGAN MINT MÁS VOLT LATIN RITUSU PAP SOT PÜSPÖK.

  • Má’ mégint bántsák a magyart! Feszty Dani, Kürnyek Robi páter meg az ottawai katolikusok azonnal indítsanak el egy újabb petíciót kedves plébánosuk érdekében!

    Most mit szólnak a Feszty-listán szereplő szerencsétlenek? Hülyét csinált belőlük a kanadai FideSS!
    http://www.ipetitions.com/petition/vadirat/signatures

  • Elvtársak, fogjátok be azt a loncsos ……………………………………………pofátokat, egy tisztességes, becsületes embert a háta mögött beszéltek ki, nincs bennetek egy köpésnyi becsületérzet még megközelítőleg sem!Tehettek neki egy nagy szívességet, feltéve ha ezt ő megengedné nektek, az olyan koszos szájú alja népnek mint ti vagytok !

  • ennyit Bencsics emberismereterol, es biztos nem hinne nekem, hogy orban szemelyeben is kigyot melenget a keblen!

  • NE ÍTÉLJ NEM LESZEL ITÉLTETT ! EZT MÉG NEM HALLOTÁTOK ? TI VAGYTOK A MEGTESTESÜLT SÁTÁN KUTYÁI !

  • Klara Bencsics

    NEM ezért jelentették fel Androvichot az itteniek, egész másért! Ez tény, a peticiót ezért írták.

    Én sok áldozatos, rendes papot ismertem az évek folyamán, s ebből indultam ki. Az Egyház emberekből áll, s mivel minden ember hibázhat, ez a papokra is vonatkozik.

    Az én hibám egyedűl csak az, hogy nem tételzetem fel senkiről ezt a cselekedet, de ez, ennek az újságnak szerkesztőit nem menti fel árulkodásuktól!

    Amit a Fideszről és más politikai dolgokról híresztelnek, az kissé furcsa lenne, ha egy pap viselkedéséhez hasonlitanák.

    Tudom, legszebb öröm a káröröm, amit itt ma tapasztalhatunk.

    További jó gyülőlködést kivánok!

  • Meg mindig jobb mintha pedifil lenne.

  • Maria Magdalena

    Jávorszky! A katolikus egyház azaz Vatikán pedig egyenesen a sátán földi helytartója, éppen ezért magácska pont az ő szolgája, de ezt Ön folyamatosan bizonyítja is. Itt senki nem kárörvend, és senki nem csodálkozik, legkevésbé a papon. Ő csak azt csinálta amire világi ura kísértette. Ördögien jó szolga volt! Sajnos a montreáli nyáj eddig vakon követte. ..és még mindig nem hagy fel némelyike a gyűlölet szításából, ahogy látszik!! Hát még mindig nem veszi észre Jávorszky hogy teljes tévképzetei vannak a katolicizmus és a kereszténység fogalmai körül? Ne mossa össze a kettőt legyen olyan kedves! Olvasson Bibliát, az Isten áldja magát!

  • BINGO!!!!! Ilyen legyen a lottom.Kar hogy nem fogadtam,hogy ezen a lapon ilyesmit fognak kihozni.Azon csodalkozom,hogy ilyen sokaig tartott ezt kigondolni.Szerintem ezzel kellett volna kezdeni.Ugy latszik,hogy Androvich,volt Christopher Adam es Gollner leghatasosabb ellenfele.Most jol erezhetik magukat.Olyan sarat dobtak amit nehez(ha nem lehetetlen)lemosni.Meg kell mondjam,eleg „tisztessegesek”,mert a „baratno”nevet nem hoztak ki.Egyenlore.Lehet hogy az a kovetkezo lepes.Mpndhatnam pont az i-re.Es meg sajat magukat sajnaltatjak,hogy meg lettek vadolva,hogy eluztek Androvichot.Majd egyszer valaki meg bocsanatot is ker toluk.Persze ha hagytak volna beken a temat,talan el lehetett volna hinni,hogy nem ok uldoztek el,de igy,hogy meg most is rugdaljak aldoza-
    tukat,kicsit ketesse teszi hogy nem ok csinaltak.Sajnos a mai vilagban(canadaiban)ezt nevezik jurnalisztikanak.
    Ahogy mar irtam,ez a lap jobb lenne ha porno magazinkent fitogtatna magat.Mert,hat AZ.

  • Nahát Klárika, senkiről nem tételez fel ilyesmit?!
    Legyen erős, az emberek igen régóta és meglehetős gyakorisággal szexelnek, és gyereket csinálnak. És ez jó. Csak nyugodtan tételezze fel! Sőt – ha van kivel- csinálja is. Az is jó. (Ha gyereket nem is csinál már, azért még szexelni lehet. Idősebbek is elkezdhetik, ahogy Schmitt Pál olimpikon, tévétornász és ex-köztársasági elnök mondta – és neki már csak hihet, teljesen fidesz-párti. Vagy nem, de úgy csinál.)
    Az Androvish atyuskát én ebben a kérdésben nem érzem bűnösnek, sőt. Az a normális, ha valaki beteges szabályokat nem fogad el, és ha elfogadta, akkor megszegi őket.
    (Azt nem tudjuk, hogy a barátnőt és a születendő gyereket otthagyta-e! Ne ítéljük el előre.)

  • Nagyo-nagyon sajnalom,hogy Bencsics Klara beveszi ezt a maszlagot.Ennel tobbet tartottam Onrol.De hat pont ez a celja ennek lapnak:a maszlagot terjeszteni es meg is fertozni vele masokat.Valamikor,az 50-es evek vegen Calgaryban is volt ehhez hasonlo,pedig akkor meg ezek es hozzajuk hasonlok nem metelyeztek az ottani magyarsagot.Viszont (mint kesobb kiderult) szemelyes bosszu volt a pap ellen.
    Cicamic!Jo nyalakodast kivanok.Esetleg ragodast.

  • Koszi Jimbo. 🙂 Nézd, az atya barátnője nem attól esett teherbe, hogy valakik megmételyezték a magyarságot. Ez mondjuk egy tény. Most erről mit lehet vitázni, de komolyan?
    A mélymagyarok nagy része is szex által nemződött, nem a turul madár hozta.

  • Van olyan is, akit a kanalasgém. Igaz cicuska úr?

  • Szerző Jimbo | április 22, 2012, 7:59 du.
    Ahogy mondod, Jimbo.

  • Dakot, még mindig nő vagyok, és ez már nem is fog változni. 🙂
    Te viszont még lehetnél férfi, csak egy kicsit igyekezni kéne. Drukkolok Neked.

  • Gondolom Cicamic,hogy on tartotta a gyertyat,ezert tudja,hogy mi tortent.Azert valja be hogy egy kicsit buzlik ez az egesz.Nem ez lesz az elso,sem az utolso,akit megragalmaznak.Se on nem tudja bebizonyitani,sem a cikk szerzoje sem,hogy ugy is van ahogy itt leirja.En sem tudom az ellenkezojet bizonyitani.Mindenesetre pletykanak nagyon jo,csak az a baj egy-ket ember eletet,de lehet hogy haromet(a gyerek is lesz v.van)valoszinu teljesen tonkre tettek.
    Ez nagyon jo teljesitmenynek szamit.Adam nagyon meg lehet magaval elegedve.Lehet hogy ezert egy kis bonus is le fog pottyanni neki.Hat neki kell elnie a sajat lelkiismeretevel(ha van neki).

  • Az a bizonyos informátor, akire hivatkozva leírták ezt a cikknek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető valamit, max. pletykának, számomra egyáltalán nem meggyőző.
    Az utolsó bekezdésből egyértelműen látszik a személyes sértettség, a káröröm, a rosszindulat és a bosszú, kedves Christopher. A plébános elleni támadás, feljelentgetés csak az első lépés volt, ahogy olvasom.
    Méltatlan ez a viselkedés egyetemi tanárokhoz. Pitiáner dolog és nagyon ellenszenves.
    A szólásszabadság a plébánost is megillette, vagy ez csak egy bizonyos kör számára fentartott hangzatos szólam?
    Annyit is ér. Hiteltelen.

  • cicuska úr, ne sértegesd a nőket azzal, hogy hozzájuk hasonlítod magad:)
    Szerintem drukkolj inkább gayza-nak, ha már 🙂

  • Jimbo, nem bűzlik ebben semmi. Én remélem, hogy az atyus boldogan fog élni a barátnőjével és a gyerekével, Nem teszi ez az ügy tönkre az életét, sőt, épp kiteljesíti.
    Nem hiszek az összeesküvés elméletedben. Az atya nem volt akkora szám a gyűlölködésével együtt sem, hogy megérné a dolog. És ne felejtsük el, a cikkíró vállalta a nevét. Ha az érintettek nem gondolják, hogy igaz a sztori, és az a véleményük, hogy rútul meg lettek rágalmazva, lehet bírósághoz fordulni.Egy apasági vizsgálat pár hónap múlva egyeszerűen eldönti a kérdést. Ennyi.
    De valami azt súgja nekem, senki nem fog e miatt a cikk miatt pert indítani. 🙂

  • Rendben Dakot. Férfi vagyok és a farkam is hosszabb, mint a Tiéd.
    (Komolyan mondom, óvodában érzem magam, ahogy olvasom a hozzászólásaidat. Ha nem találod a nemi identitásodat, akkor menj pszichológushoz, de ne engem fárasszál a hülyeségeiddel.)

  • Jól van cicuska, nem értem, miért hisztizel 🙂 Csak beszélgetünk:)

  • Cicamic!Valoban no vagy!!!ez mar biztos.Olyan szabatosan irsz,hogy minden ketseget kizar.Ami az”atya nem akkora szam”-ot illeti,hat ez ratok vall.Ami az „osszeeskuves elmeletet”illeti,kulonbseg van osszeeskuves es ragalom hadjarat kozott.Nincs nektek meg felelo tudastok osszeeskuvest kiagyalni.Ti csak a ragalmazasig tudtok eljutni.
    Magyarul:pletyizni.Ezt teszitek MAGYARORSZAGGAL is.Pletykaltok.Azt is csak akkor,ha jol megfizetik.
    Az hogy a cikkiro vallalta a nevet,abban nincs semmi karakansag,csak szimpla szemtelenseg.Amolyan ki ha nem en,ezt is meg tudtam csinalni.Valamit kell nyujtani a megbizoinak,kulonben befagy a penz csap.A birosaghoz fordulashoz,csak annyit,hogy ami kesik,nem mulik.Vard ki a veget.

  • Nem miért kell ezen az ügyön ennyit rágódni valahol a pap is ember, és ,hogy barátnőjével szeretkezett az annak ellenére is természetes, hogy a katolikus vallás tiltja, a probléma akkor lenne ha ezek után gyermekét barátnőjét elhagyná, az, hogy nektek volt vele gondotok Kanadában legyetek nagylelkűek és felejtsétek el ami történt.

  • bocs az eleje helyesen Nem értem

  • Ez csak egy resze a hadjaratnak,amit folytatnak.Ugatos kutya legyek,ha ertem,hogy fugg ez ossze azzal amit itt velnek vegre hajtani:ezek a lapok az Orban elleni hajsza jegyeben irodnak.Azonkivul a Magyarorszag elleni hadjarat
    resze is.De majd valahogy ossze hozzak,csak egy kicsit ragodni kell rajta(na nem gondolkodni…)Gondolom meg nem jott meg az utasitas.Ami kesik nem mulik.Minden esetre Androvics Atya nem ertett ezekkel egyutt.Valoszinu becsuletes MAGYAR volt.Mar pedig az nagy bun…ezeknek!!!El kellet tavolitani az utbol.Mindegy hogy.
    Ha Androvics elhagyja az illeto holgyet(ami azert is lehetseges,mert az egesz lehet egy koholt vad)akkor azert fogjak tamadni.Ha igaz az egesz,es nem hagyja el a holgyet,akkor azt fogjak mondani:na tessek.Ime,igazunk volt.
    Nem hiszem,hogy diszkreciojuk(ami nincs)miatt hallgatjak el a holgy nevet.Ilyen gatlasaik nincsennek.Se Gollnernek,se Christopher Adamnak.

  • Undorító amit ez a pap művelt. De mivel fideszbarát (jó magyar)így védhető. Látom itt egy két erőlködő véleményből. Idejáró fideszes banda. Azt nézzétek hogy Római pap volt.Ő fogadalmat tett.Nem nekünk.ISTENNEK..Kivédhetettlen. Erőlködjetek csak. Persze plagipali is védhető. Mert ő a NEMZETgolyóstolla volt. Képmutató farizeusok vagytok.De a történelem talán elsöpör benneteket. Nem a jobb oldalt,nem hanem titeket akik ide jártok vircsaftozni. Hazánkban ugyanezt csináljátok. De ha egyszer felébrednek az emberek,nagy lesz a büntetésetek. Isten és ember előtt. Remélem akkor is nyiltan előálltok majd,és nem ellenálónak hazudjátok magatokat mint most komáitok a volt mszmp fidesz tagozatról. A pap is itélt a híveiről,ki a magyar ki nem. Most őt itélik. Jobb ha most csöndbe maradtok mig elülnek a hullámok,és nem véditek a védhetettlent.

  • alphanulericus

    Én, mint liberális ateista kijelentem, hogy szerintem meg ilyen papokra volna szükség: van rálátásuk a családi életre, képesek családi életről is használható tanácsokat adni, nem csak klisékben gondolkodnak. A történetben nem az a szomorú, hogy egy papnak barátnője van (még szép!). Az a szomorú, hogy 1. ezért eltávolítják, 2. az eltávolítás okaként rögtön meg is találtuk a mocskos liberális ateistákat. Azért a hülyeség határtalan.

  • szerintem meg alapveto egyhazi tevedesekre iranyitja ra az eset a figyelmet, mert minek kellenek embertelen szabalyok ahhoz, hogy azt szolgalni lehessen, ketto a tisztasagot teljesen felreertelmezik, az ember osztoneit nem lehet orokke elfojtani, hogy azok szegyen formajaban bugyogjanak elo, (igen, ez biologia) harmadreszt es mert ezek az elvarasok teljesithetetlenek, vagy jelentos emberi torzulasok aran teljesithetoek, nyilvan a szabalyok megszegesehez vezetnek es aki megszeg egyet, megszeghet tobbet is, ami Androvich atyanal tokeletesen tettenerheto…..szamomra a kapcsolatara van mentsege, a demokratikus erok elleni uszitasra, a magyar emberek megosztasara nincs! a katolikus egyhaznak felul kene biralnia a mukodesi alapszabalyokat es merni valtoztatni azokon, mert legkevesbe Istent szolgaljak azzal, ha hormonjaiktol vezerelve artatlan kisgyerekek valnak aldozataikka…vagy ha tovabb erositik, a naluk mar joval felvilagosultabb, tanultabb nem vallasosok koreben, hogy hazugok, kepmutatoak, bizalomra, tiszteletre erdemtelenek!

  • kedves alfaakármi, családos papok vannak a többi keresztény egyházban. aki katolikus papnak áll, annak a nőtlenség de facto is kötelező. ENNYIRE liberális, hogy gyereket is csinál, nem lehet még egy katolikus pap sem.
    kérdés persze, mennyire vesszük komolyan az adott szót, az esküt…. ha mindez nem érvényes, áthágható, ha még egy katolikus papnak sincs szavahihetősége, lehet csalni, hazudni, akkor miféle erkölcsi-etikai mércét lehet állítani a többiek elé? vagy ezek a fogalmak már teljesen idejétmúltakká váltak?

  • misi, nem teljesíthetetlenek, csak nehezen teljesíthetők. hogy mi az eredetük, az tudható. egy biztos: ha valaki nem tudja, vagy nem akarja vállalni a feltételeket, nem kell (katolikus) papnak menni.

  • Volt egyszer egy cikk, amit most éppen nem találok, de majd igyekszem megkeresni… arról szólt, hogy a katolikus egyházat is megakarják reformálni, hogy a papoknak is lehessen házasodni, ugyanis rengeteg botrány volt a pedofil papokkal kapcsolatban. Nem tudom, hol tart az ügy, de akkoriban nagy visszhangja volt a pápa halála előtt. Lehet persze, hogy csak takarózás volt, hogy előbb utóbb majd, ha már a botrány elsikkad, akkor nem kell róla többet beszélni, de majd utána nézek. Én katolikus vagyok, de bérmálás óta nem jártam templomba, ugyanis véleményem szerint, aki Istenre hivatkozva képes volt mágján megégetni az embereket, alapjáva véve nem normális. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem hiszek istenben, csak az egyházban nem. Különben is álszentség az, hogy soha nem él szexuális életet valaki. Szerintem ezt mindenki tudja és átérzi. Persze, lehet, hogy nem értek hozzá…

  • Zsofi

    a teoria es a realitas kozott oriasi kulonbsegek vannak es altalaban papi szolgalatra azok kozul allnak, akiket mar gyerekkent beadtak a szulok papi neveldekbe, magyaran fogalmuk nem lehetett arrol, mit vallalnak igazan…

  • Misi, az a gyerek, aki katolikus iskolákba járt, pontosan tudja, mit jelent ez a „hivatás” – ez már nem a középkor, ahol a tanulásra csak a szerzeteseknek volt alkalmuk. Ma erre száz másik lehetőség van. A mai gyerekek nem nagyon akarnak papnak menni, ezért aztán felvesznek fűt-fát, így kerül oda a sok pedofil és homoszexuális, mert az egyház árnyékában úgy gondolja, nincs következmény (nem is nagyon tévedett eddig) Hogy Androvich Tamáshoz hasonlóan fütyülnek a megkötésekre, az tovább rombolja a katolikus egyház erkölcsi arculatát. Vizet prédikál – bort iszik, ahogy az egyáltalán nem újkeletű közmondás tartja.

  • maskent gondolom Zsofi, a mai egyhazi iskolakba magas pontszamokkal, ajanlasokkal lehet bejutni, rangjuk van a tobbi iskolakhoz merve is…..arrol nem beszelve, hogy egy gyerek nem tudja, nem tudhatja, mivel jar ez, vagy akar masfele hivatas, tudatossagrol szo nem lehet, nem amiatt, hogy kozepkorban elunk avagy sem, csupan eletkori sajatossagainal fogva…..en merenyletnek tartom , amikor ekkora elhivatasba neveltetes reven sodrodik valaki es nem felnottkent, tudatosan hoz dontest minderrol….az emberek egyebkent barmelyik mas hivatasban, osztalyban, korban emberek es mindig fogsz talalni koztuk tisztessegtelent is, a katolikus egyhaz erkolcsi arculatan meg nincs mit rombolni, mar Zeffirelli is leleplezte, erkolcstelenseguk nem ujkeletu

  • Ebben az egyben igaza van:
    1./ Jézus soha nem mondta azt, hogy ne nősüljetek;
    2./ Mostanól majd joggal állíthatja magáról azt, hogy ő egy „atya”.

  • Kedves hozzászólok!
    Azt hittem az előző két cikk Tamás atyával kapcsolatosan bármely gondolkodás legalja, de sajnos tévedtem, maguk még annál is lejjebb süllyedtek, azt hiszem, hogy még arra is képesek, hogy még lejjebb menjenek.
    Őszintén mindegyikük, bármennyi diplomával és dr.-i titulussal vagy PHD megjelöléssel rendelkeznek Tamás atya lábnyomába sem érhetnek. Nem csodálom, hogy elment, bármilyen okból kifolyólag is, én sem szeretnék ilyen emberekkel együtt élni, vagy esetleg egy légtérben lenni.
    Borzasztóan tudom sajnálni EZEKET (itt magukra gondolok) az embereket, akik fent rágalmaznak. Mindig azt mondják, hogy a sátán többféle köntösben megjelenhet, de hogy szegény atyának ilyen álarc mögé bújt sátánnal kellett találkozni, csak sajnálni tudom.

    Ha viszont igaz az, amit a cikkben írtak, akkor inkább imádkozni kellene az atyáért, hogy dönteni tudjon, és a döntés valóban megfelelő legyen.

    Mindenképpen jobb ha tudjuk, hogy mindenki hibázik, és nincs kivétel, de maguk nagyobbat vétkeznek ezzel a tettükkel, amit most tesznek.

    Remélem mindenki tudja, hogy IP- cím alapján mindenkit le lehet nyomozni, hogy valójában ki és milyen álnéven ír az interneten!!!!!!! Azt hiszem ezt az oldalt továbbítom a feletteseimnek, és ők majd eljárnak az ügyben!!!!!

  • Engedélyezni kellene már a papok nősülését. Arra kényszerítik őket, hogy vagy a vágyaikat elfojtva éljék le az életüket, vagy titokban éljenek normális nemi életet. Az emberek 99%-a alkalmatlan a cölibátusra, mert kb. 1-2 % az aszexuálisok aránya. A cölibátust 1000 évvel ezelőtt amúgy az egyház haszonlesésből vezette be, hogy a papok vagyona ne öröklődhessen az egyházon kívülre. Én sajnálom ezt a papot és nem vetem meg, szerintem jól tette, hogy szeretőt tartott.

  • Nem szívesen foglalkozom a bulvár jellegű hírekkel és – ami ennél fontosabb – nem szívesen írok olyat, ami most Androvich Tamásnak kellemetlen, vagy fájdalmas lehet. Nagyon nehezek lehettek számára az elmúlt hetek és ezt nem szerettem volna fokozni. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy a telefonon üvöltöznek 81 éves nagynénémmel azért, mert az a pletyka terjedt el a közösségben, hogy unókaöccse kényszerítette távozásra Androvich Tamás atyát. Mindeközben a közösség vezetői – akik tudhattak a részletekről – szemrebbenés nélkül hagyták, hogy hamis hírek és gyűlöletkeltő nyílt levelek terjedjenek olyanok ellen, akiknek – minden előző konfliktus ellenére – semmi közük a plébános távozásához. Teljesen erkölcstelen, szégyenteljes és szánalmas magatartás kontraszelektált közösségi hangadók részéről. Egy ilyen közösségnek és egy ilyen egyházközségnek sem én, sem családom soha többé nem lesz tagja.

    *

    Aki kommentelni szeretett volna, az eddig megtehette. A hozzászólásokat lezárom.