Egy liberálissá züllött parasztivadék töprengései (2.rész): a kódolt kommunikáció magasiskolájáról

2012 december 8 1:00 de.20 hozzászólás

Hát azt igazán nem lehet mondani, hogy ebben az országban nincs min töprengeni, illetve gondolkodni, vagy ne lenne miért aggódni, sőt kétségbeesni. Itt aztán van téma dögivel még le se kell érte hajolni, mint azokban a nehéz időkben, amikor az utcán hevert, szintúgy berepül az ember fejébe, nem úgy mint a sült galamb, amire ma is oly sokan várnak, és még csak ki sem nyitják a szájukat. Úgy értem nem ordítják országgá-világgá, hogy ami itt zajlik, az annyira abszurd, hogy nincs is rá megfelelő szó, mert mondjuk a botrány, vagy a rettenet szavak eufémizmusnak számítanak, amikor a józan eszüknél maradt magyar embereknek tehetetlenül kell végignézni, amint szisztematikusan teszi tönkre hazájukat egy diabolikus masinéria, és annak torz lelkületű működtetője. És ami még talán ennél is fájdalmasabb, hogy a zemberek, pontosabban a (nagyon) magyarok egy igen jelentős része még mindig azt hiszi, hogy a haza fölvirágoztatásának szem-, és fültanúja. És mi meg még azt hittük – én magam is -, hogy csak azért kell(ett) elviselni a diktatúrá(ka)t, mert valamely nagyhatalom/birodalom, azt ránk erőltette. Lám csak, megy ez nekünk magunktól is, elég hozzá egy nagytermészetű, és –tehetségű, tenger karizmával bíró „rémkirály”, és megy az őrület, mint a karikacsapás. Harminc éve még reménykedve kajánkodhattunk Esterházy egyik anekdot-ján a Kis magyar pornográfiából, amelyben a belügyes tiszt kérdésére, hogy: „akartok-e rabok lenni?”, a tömeg mámorosan zúgta, hogy: „akarunk!”. Egyenként biztosan mindenki azt kiáltotta: „rabok tovább nem leszünk!”, csak ez együtt egészen másként hangzott. Akárcsak az Evangéliumban, amikor a fölhergelt (zsidó) tömeg hangja Barabást kiáltott.

Devil eyed detail / Bruce Riley

Apropó: Amit a Fidesz, és vezére produkál az általa kinevelt párttal szembeni elhatárolódás címén, az nem más, mint a (kódolt) zsidózás magasiskolája. Szerintem valójában az ő megnyilvánulásaik révén kelhetnek életre ordas nézetek, és eszmék, még az erre kevéssé hajlamos „nemzettestvéreikben” is. Mer az kérem inkább számít sunyi összehajlásnak, amikor összerittyentenek egy langyoskás szöveget, hogy ők mennyire nem engedik, hogy itt bárki is szekírozza a más felekezethez tartozókat, vagy a más nemzetiségűeket, és ezt bármiféle rasszista megnyilvánulás esetén szóról szóra beolvassák, vagy bemondatják a közmédiákban. Vagy amikor Fónagy nevű – bocsánat a kifejezésért – díszzsidójukat kényszerítik Tiszaeszlár ügyben, hogy védelmezze meg maga fajtáját a parlamentben ahogy tudja. Vagy amikor Rogán orbántárs úgy beszél az antináci demonstráción, hogy a „zsidó, cigány, Jobbik” szavakat ki sem ejti a száján. És akkor jött maga a Vezér, és – kérdésre válaszolva, nem magától – azt találta mondani, hogy: „…mi magyarok meg fogjuk védeni zsidó honfitársainkat.” Klassz mi? Nem mondott ezzel mást, mint hogy a magyarok majd megvédik a még magyarabbaktól a nem magyarokat, akik amúgy mellesleg jelenleg honfitársaink. Például úgy védik meg, hogy aki zsidózni merészel a parlamentben, és nem finomkodva idegenszívűzni, meg spekulánsozni, ahogy Orbán szokta, azokat pénzbüntetésre ítélik. Aki meg zsidót bántalmaz akár verbálisan, akár hatékonyabban, vagy zsidó sírokat gyaláz meg, azt elítélhetik garázdaságért. Kaphat mondjuk félévet fölfüggesztve, hogy nagyobb legyen az elrettentő hatás.

Uramatyám, most jut csak eszembe, hogy nem is ezen akartam töprengeni, hanem hogy pártunk és kormányunk mennyire viseli gondunkat, amikor előtörlesztésre sarkall bennünket, mondván, hogy cudar idők jöhetnek a forintra az emelkedés évében. Vagy netán ez az orbáni prófécia is amolyan „shortolási” akció akart lenni? Ugyanakkor viszont a villany, meg a gáz árát csökkentik januártól, amúgy hatóságilag, – pedig még nem is államosították az e.on-t – hadd érezze már jobban egy kicsit az ünnepek idején a magyar, oszt kőccse a pézt, ahogycsak bírja, biztosan elromlott már sokak hűtőszekrénye. (Hogy aztán a már több lépcsőben megvágott szolgáltatók miből fejlesztenek, és mennyi dolgozót tesznek lapátra, az momentán nem érdekes, majd mehetnek stadiont építeni, vagy árkot tisztítani. Ugye hogy lehet nem csak sarcolni a zembereket, mint a gaz liberál-bolsi-szocik tették nyolc éven át? (Egyébiránt mintha a benzin árát is sokallották volna anno – pedig akkoriban még tűrhetősebb volt – ,de most az valahogy kiment a fejükből.)

A végére még csak egy lazán, de azért kétségtelenül kapcsolódó kérdés: Mire, s meddig kapja a fizetését egy tárgyalásügyi miniszter, ha nincs is kivel tárgyalnia? Sőt nem is nagyon akar. Talán nevezzék ki „piacokatmegnyugtató” tárcás miniszterré. Az mintha jobban kifejezné áldásos tevékenysége lényegét…

No, egyelőre ennyi, mert még el találom vetni a sulykot, attól pedig igyekszem magamat tartóztatni.

Gulyás András

20 hozzászólás

  • A sulyok vetés a fidesz dolga.
    Már rég elvetették nagyon messzire.

  • Varga Sándor

    Köszöntsük a KMH „intellektüel” emberét…!? Sajnos, azt sem tudja, hogy magyarul, „Hát”-tal, nem kezdünk mondatot? Az lenne a derekas-gerinces hír, nem a „Zorbánék” fasisztázása…

  • Varga Sándor, ez egy „értelmes és velős” hozzászolás volt. Mit is akart mondani? Vagy a „hát” utáni szónál leállt a tudománya, és csak annyit értett meg belőle?

  • Mivan Varga mggárgyultál ?
    MOST nem a nyelvtanórán vagyunk !
    Ismerem ezt : a ” 2/a típusú kötekedési variáns : ha már végképp kifogytál az érvekből , kössél bele a lealázandó illető szövegébe. Mindig találni egy rössz helyre került vesszőt , satöbbi…”

    Szaal húzzál innét a fenébe ezzel az ócska dumával öcsi.

    ( Az is lehet hogy a pofa nyelvtantanár , akit -általában- ki szoktak röhögni a nebulók. A nyelvtan-tanárok közútálatnak örvendenek nagyképűsködésük és amiatt a képességük miatt hogy képtelenek normálisan elmagyarázni bármit is. Ezért itt próbálja kiélni hajlamait hehehehe…)

  • Meg mindig ertelmesebb mint a cikk.Bar ertheto belolle,(marmint a cikkbol) hogy milyen disznosagot csinal ez a „zorban” mar megint:lejjebb engedi a gaz, meg a benzin arakat.Azok a szegeny szolgaltatok, meg a vegen nem tudnak tizmillios premiumot fizetni karacsonyra;a vezetoknek.Ha becsulet lenne a „zorban”-ban, folemelne a
    „zarakat”.

  • A „derék” Ellenzék 2010-ben mindent megtett,hogy az ujkormàny becsödöljön, nem sikerült. Most ezek a hazaàrulgatoi-akik nyerészkedtek,privatizàltak és kimenekitették a pénzüket Cyprusra vagy màshova- sajnàljàk a szegénnyé tett embertàrsaikat, meg az EON-t. Folytatni akarjàk az elözö 8 évük-különösen 2009-es- „sikereit”.
    Most nincs közel 7%-os visszaesés és nincs kiàrusitàs!

  • Jimbici :
    Nem tudlak követni..Milyen disznó ? Milyen benzin ?
    Tizmilliós disznóba tettek benzint és gázt adtak neki ?
    Vagy MIVAN ???

  • Dénesském legyen erőss :
    Imádottja épp most alapított egy ” diaszpóra-segítő alapítvány ” nevezetű ” pénzszivattyút ”
    Csak nem képzeli bárki is hogy több mint 3 milliárd Forintot oda fognak adni a ” diaszpórának ”
    Uggyan kérem.
    Szépen ellopják !
    A külföldön létesített alapítványok pénzügyeit nem fogja vizsgálni az USA adóhatósága , de magyar sem.
    NA akkor most miröl fecseg öregem ?

  • Gay-za!
    Tudom,hogy okr vagy, de ennyire??? Nem gondoltam volna.

  • Geyza!..Ne hasonlits mindenkit Magadhoz ahelyett inkább vidd vissza az üres üvegeket.

  • Szegény Geyza!
    A mostani kormàny tudja azt,amit az elözö még nem tudott,hogy MINDENNEL ELKELL/most,vagy majd/-SZÀMOLNIA.

  • Denes

    persze hogy tudja, mar csak arra leszek kivancsi, hogy megvarjak, mig hivatalos itelet szuletik ellenuk, vagy onkezukkel vegeznek magukkal…persze a nepharag is utolerheti oket Csaucseszku mintajara…

  • Dénesském : Legyen erőss , itt már nem ” elszámoltatás ” fog jöni hanem szimpla bűnvádi eljárás.
    Mégis mit gondol öregem ?
    Miért erősítik a hatalmukat napról napra , a kelleténél is jobban ? Hiszen nekik VALÓBAN meg VOLT a kétharmadjuk !
    Ha tisztességesen vitték volna az országot , akárhány évig megmaradhattak volna a hatalomban.
    De most már rettegnek…rettenetesen félnek !
    Tudják jól mit követtek el !!

  • Troppikám :
    Hát..mit ne mondjak..szép is lenne ha el síbolhatnék valami három milliárdot.
    ( PEdig Mosthatalmonlévők esetében az is csak a jéghegy csúcsa. )
    Tudott maga apuskám arról , hogy 2008 és 2010 között , mikor a csúcspontján volt a Világválság , a FIDESZ-közeli OTP bank tulajdonosa 30 milliárdocskát tett zsebre ?
    Na ja. Aki érti a módját annak a Világválság is zsíros falatnak számít.

  • Bocika:
    Ezerszer mondtam már hogy igen , az vagyok !
    Hülye vagyok
    Sötét vagyok
    Idióta vagyok
    Írni-olvasni is alig tudok

    Most elégedett vagy ?

  • hehehe
    mivel a nem igen tisztelt fidesznyik hozzászólók egyetlen értelmes gondolatot nem publikáltak még valamilyen fórumon, hát itt élik ki magukat.
    mi mást is tehetnének?
    az asszony erősebb náluk, tehát meg sem próbának rá kezet emelni. a gyerekük – már, ha van – simán kiröhögi őket, vagy, az odaáti lehetőségük szerint, rájuk küldi a hatóságot.
    kutyájuk meg, akit oldalba téríthetnének – az ilyeneknél nem marad meg – nincs.
    ráadásul a nemi életük is csődben van, hát mit is tehetnének? itt élveznek el:-)))

  • Dénes ERÖS
    2012 december 9
    6:47 de.
    felhívtad már a volt leszámolási kormánybiztos? mert, ha neki sem sikerült volna:-)
    de ne izgulj, a lepény hal meg utoljára! vagy a lepényhal:-)))

  • Topapó
    2012 december 9
    3:42 de.
    nem, ha te vagy az üvegvisszaváltó! még a végén átvernéd szegény geyzát!
    a „magadhoz” egyéb iránt nem megszólítás, tehát nem nagy M-mel írandó:-)))
    kopik a nyelvtudásod, picinyem:DDD
    természetesen az anyanyelvedről beszélek. a másik irányú határozottan sokat fejlődött. majd néha öltsd ki a tükör előtt, hogy megnézd, elég barna-e már?

  • Varga Sándor
    2012 december 8
    8:10 de.
    te, picinyem, jobb, ha semmivel sem kezdesz mondatot.
    magas neked az ilyesmi, mint huszárlónak a farzseb:-)
    a cikk tartalmához, persze, hozzá se tudsz nyalni, nemdebár?
    mind1 is, az ilyesmit megszoktuk már az „ellenszékben”.
    csak gondoltam, errefelé intelligensebb emberek olvassák a kmh-t.
    tévedtem, van ilyen.
    ja, és mielőtt azon kezdenél vetyengeni – tájszó, nem ismerheted – hogy miért nem írok mondat kezdő nagybetűt, közlöm beled, hogy csak. mert nekem így tetszik. meg gyorsabb is:-)))

  • Ille Úr!………..A szót a nagy M-el csak kiemeltem asorból.Máskülönben a Geyzát nem kell megvédeni,elég nagy fiú.A nyelvem meg soha nem lesz annyira barna mint a magáé.Én tudom magamról,hogy nem vagyok egy SZINT,de maga hozzám képest is gödör a völgyben.