Lumpen – Rekkenő kánikula víz nélkül a cigánytelepeken

2013 augusztus 5 8:51 de.129 hozzászólás

Rekkenő kánikula: Lezárták és lefojtották a közkutak nagy részét a cigánytelepeken, szól a hír és: …és amúgy nektek ingyen jön a víz a csapból? Mert mi kemény ezreket fizetünk… havonta! Szól egy komment. A kommentező a többségi társadalom képviselője, aztán később, privát levélben hozzáteszi: Lumpen elemek 1. Ahogy mondja: „Lusták, sült galamb várók, elvárók, de cigiznek, isznak és panaszkodnak. Ha ásni kell, vagy bármit segíteni arra nem vevők, ha ingyen ruhát, élelmet osztanak, ők az elsők. Nem fizetnek semmi rezsit…”

Pokoli állapotok vannak az ózdi cigánytelepen, miután az önkormányzat elzárta a vizet.

Pokoli állapotok vannak az ózdi cigánytelepen, miután az önkormányzat elzárta a vizet.

Kedves Julianna, stimmel, tényleg ilyenek a lumpen elemek, kérdés, hogy a cigánytelepek lakói, milyen elemek. Kik Ők, és a többiek, akik mélyszegénységben élnek, akik éheznek, akik fűtetlen lakásban szenvedik a telet, akiknek nem telik rezsire, nincs lakásukban villany, víz, hogy gázról ne beszéljünk, akik számára a légkondicionáló, vagy az öntözött gyep a gazdagság olyan foka, mint Mark Twain szökött rabszolgafiújának a szódavíz. Ők a lumpen elemek? Az a csecsemő, aki tegnap született, talán pont azon a cigánytelepen, amelynél lezárták a közkutakat, vagy a tízéves kisfiú, aki vizet visz a csorgóra állított csapról ő lumpen elem?

Kánikula van; szárad a kukorica, az orgonabokor levele sárgulva pöndörödik, ám szomszédom kertjében zöld a fű, a másiknál és nálam is zöld. Büszkék vagyunk rá. Szép zöld az öntözött gyep. Sokba kerül, de szép. A futballpályák füve is zöld, saccolom: egy pályányi terület öntözése többe kerül, mit három cigánytelep vízellátása. Tudom, reggel kétórányit locsoltunk és most újra. Este fagylaltoztunk, a frissen nyírt park füve is zöld.

A tízéves, játék helyett vizet hordó gyerek lumpen elem(?) meg a négyszázezer éhező magyar gyerek, ezt ugye biztos nem gondolja komolyan, és talán az a nagymama sem lumpen elem, aki végigdolgozta az életét és most az Ő nyugdíjából él az egész család, meg a huszonkétezerből esetleg harminc vagy a hatvan valahányból. Talán a nagymama sem lumpen, meg a tegnap szülő kismama sem. Talán ők sem, a gyilkosok áldozatai, a százötven söréttől tépett testű kislány és a többiek, akik nem élték túl.

(… négy férfi 2008 és 2009 nyara között lőfegyverekkel, gyújtópalackokkal támadt romák otthonaira. Kislétán és Tiszalökön egy-egy, Nagycsécsen két ember halt meg, Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és 5 éves kisfiát lőtték agyon, miközben felgyújtott házukból menekültek. Kislétán egy 13 éves lányát egyedül nevelő asszonyt végeztek ki sörétes puskával otthonában, éjjel álmában. Életveszélyesen meglőtt kislánya testébe másfél száz sörétszem fúródott.(Népszava))

Talán Ők sem lumpen elemek.

Állok a sorban, ügyelek a részletekre, ezért kedvenc pénztárosom sorában, mosolygós negyvenes asszony, és a mosoly csak bónusz, ingyen jutalom, gyakran váltunk is néhány kedves szót, most egy úrral beszélget: – Jó színe van. – Mondja neki. – Még egy kicsit napozok és mehetek segilyir. –Torzítja a szót és he heg, az úr, aztán még váltanak pár rövid mondatok sok gyerekről, lustaságról, mindarról, amit Ön is említett. Jól érzik magukat. Csak állok, és pirulok, mert nem szólok semmit, mert nem mondom, hogy halkabban, mert egy IQ teszt elemzése során kiderült, hogy a rasszisták IQ-ja alacsonyabb. Nem kell ezt másoknak is tudni. Tehetném hozzá. Csak állok és pirulok, félek a többséggel szembeszállni. Lucsokként szárad rám a gyávaság okozta szégyen.

Mocsok ez, nem olyan, mint az éhezőké, a mosdatlan, beteges gyereké, a krumplitól formátlanná vált asszonyé. Kevésbé látszik és nehezebben lemosható.

Szukits Rezső

129 hozzászólás

  • Nem kell ebből nagy ügyet csinálni, már rég feltörték a lezárókat azóta és most szanaszét folyik a víz a „többségi társadalom” számlájára, ahogy az ennél a népcsoportnál már megszokott…

  • Simon Attila: „Nem kell ebből nagy ügyet csinálni” – elvégre csak cigányokról van szó. Önnek nem is érdemes egy szóval sem magyarázni semmit, az agya nem képes befogadni a humanitás fogalmát és elvetni a rasszizmusét.

  • Hát még mire kell felkészülni, tapasztalatból tudom a víz megvonása hamarabb végez az emberrel mint az étel megvonása

  • Nálam már egy éve kikapcsolták a vizet. Úgy hogy még egy liter sem folyik belőle. Van ásott kutam, rákötöttem, fürdésre mosásra tökéletes. A vezetékes víz amúgy is olyan klóros hogy csak rákosoknak jó vértisztításra egyszeri alaklomra, amúgy egyenlő az államilag támogatott lassú kivégzéssel.
    Kíváncsi lennék hogy hányan használják az omniózus részeken az ásott kutjaikat? (ha van egyeltalán)
    Én nem sírtam egy percig sem hogy nincs vezetékes vizem, legalább velem nem tud a viktor rezsicsökkenteni (hogy rogyna rá az ég a képmutatóra) amúgy a városunkban egyetlen közkút sem üzemel.

  • Simon Attila
    2013 augusztus 5
    9:47 de.
    nem egy plombáról van szó, jóember, hanem egy célszerszámmal nyitható-zárható tömszelencéről.
    amúgy mikor látott utoljára közkutat? hogy’ lehet azt folytonos vízömlésre kényszeríteni, ha a nyomócső oldalán elzárták?
    van valami bizonyítéka erre, vagy csak kibújt magából a rasszista?
    ózdon nem a többségi társadalom számlájára folyik el – már, ha valóban elfolyik – a víz, hanem az önkormányzatéra, de éppúgy elfolyik a közparkok, közterek és egyéb, önkormányzati fenntartású létesítmények öntözésére és vízellátására is!
    szóval, ezen még dolgozzon egy kicsit.

  • Viola Erzsébet írta az alábbi szöveget, kölcsön vettem, és felteszem ide:

    ” Újabb gyanús fejleményt jelent a botrányos ügyben az is, hogy kiderült: A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretein belül Ózd városa óriási összegeket kapott
    ivóvízhálózat…See More

    http://www.origo.hu/itthon/20130805-az-ozdi-polgarmester-cafolta-hogy-ujranyitjak-az-ozdi-kozkutakat.html
    Sem a korábban bezárt közkutakat nem nyitják újra, és a nyomást sem állítják vis…
    See More

  • Rajkó
    2013 augusztus 5
    10:44 de.
    abban a halódó kapitalista rosszul működtetett kanadában meg – ahogy hallom – nem csak közkutakat, de ingyenes strand- és közfürdőket is üzemeltetnek az önkormányzatok!
    pfujj, micsoda pazarlás!

  • „A kutakban hétvégén arra hivatkozva csökkentették a nyomást, hogy a lakók egy része több száz litert csapolt magának kertlocsolásra és autómosásra.”
    ezt bírta indokként kiizzadni magából a fideszes polgármester. mert hát, a pérókon annyira jellemző az autómosás, meg a kertlocsolás…
    oszt drága, spórolós polgármester úr, mégis, ahol nincs vezetékes víz, ásott/fúrt kút, ott miből oldaná meg a szennyes kimosását, gyerek megfürdetését, főzést, gyümölcs megmosását?
    a legszegényebb roma telepeken a házakba nincs bevezetve a víz, az ott élők csak a kutakból jutnak hozzá!
    drága, jó polgármester úr, hát hova lett magából a keresztényi szeretet, a humánum és a realitás?

  • nos ilyen tételek mellet fáj az ózdi náci vezetésnek az állítólag évi 10-13 milliós veszteség a kutak miatt…:

    ” 6 millió forintot költenek az egyházak és civil szervezetek támogatására,
    3 milliót közrendre
    1 milliót kulturális célokra
    7 millió a nemzeti ünnepekre és helyi rendezvényekre
    3 milliót a testvérvárosi kapcsolatok ápolására
    és például 28 millió járdafelújításra.
    45 millió megy az Ózdi Kommunikációs Nonprofit Kft-nek
    és 89 millió a tanuszodának
    ezen felül 25 millió a sportszervezetek támogatására”

    – miközben hol van a svájci karitatív forrásból ingyenesen kapott másfél milliárd forint, amit éppen hogy a szegények vízellátására kaptak…???”

  • Rajkó
    2013 augusztus 5
    10:44 de.
    Az ásott kúttal nincs kisegítve, mivel a felső vízréteg igen szennyezett. Több okból. Oda szivárog le a vegyszer. Sokan nem használnak derítő aknát, hanem a régi ásott kutakat alakították át derítőnek, így közvetlenül szennyezve a vízréteget. Vassal, és más ásványi anyaggal igen szennyezett, mivel utánpótlása a közvetlen ártérinek nevezett vízerekből képződik. Így magas az arzén tartalma. Emiatt van az EU által támogatott ivóvíz program Magyarországon.
    Ha egészséges vizet szeretne, fúrasson kutat. Igaz, nem olcsó, de megéri mélyebb rétegből nyerni a vizet. Az alsóbb rétegek gázosak, így mindenképpen kell kiegyenlítő tartály ha nem csupán öntözésre használja. Illetve a szivattyú típusa más a gázosodás miatt.

    Vigyázzon, mert 200 méteren túl már bányahatósági engedély szükséges, ami több milliós tétel lehet.

  • Ille, a halódó kapitalista Kanadában először is nincs önkormányzat.
    Másodszor is, annyi víze van az országnak, hogy legalább még két országot el tudna látni. Az USA északi részét el is látja…..
    Hál Isten nincsenek közkutak, de cigányok nem élnek itt………

  • Néhány pontosítás.
    – Közel 1,5milliárdot kapott az önkormányzat a Svájci-Magyar Együttműködési Program keretén belül a területi vízellátás fejlesztésére. Azaz pont ezen probléma megoldására.
    – a lefojtott közkutakon folyamatosan folyik most a víz kisnyomáson. Azaz éjszaka is, amikor senki sem áll ott vízért. Ez az igazi pocsékolás.
    – Nyilván nem a romatelepek használják felháborító módon autómosásra, kert és gyepöntözésre. (Nem is értem. Ha felajánlanánk, hogy kifizetünk annyi pénzt, amennyi a víz köbméterára (500-700,-/köbméter), és ezért cserébe hordják azt az 1000 liter (ez kb. 80-100 vödörnyi) vizet 150 méterre, akkor igencsak felháborodnának.
    – A közterületek füvének, parkjainak, focipályáinak öntözése, az utak, sínek mosása, a közintézmények vizesblokkjainak vízfogyasztása nagyságrenddel nagyobb, mint a közkutak vízforgalma.
    – Csak példaként: mi, akiknek van folyóvizünk, fejenként naponta wc, mosdó, zuhany, fürdés, főzés, mosás céllal akár napi száz, vagy mégtöbb liter vizet használunk. Kemény munka hazacipelni 100-200 méterről a szükséges vízmennyiséget. Főleg, ha lustának tartunk valakit, akkor hogy feltételezhetjük, hogy akár 1 literrel is többet fog elvinni, mint ami kell?!
    – Jogszabályban lehet tiltani az autómosást közkutakból.
    – A közterületek öntözésében pedig lehet takarékoskodni, ha éjfél után, maximum a korahajnali órákban öntöznek, mert ha napközben teszik, akkor annak akár a 80%-a is párolgásként kárba veszhet.
    – Uszodákban, strandokon is be lehet állítani a zuhanyok használatának szabályozó megnyitórészét úgy, hogy rövid ideig follyon csak indítása után.
    – Mivel nincs helyismeretem, ezért nem tudnám megmondani, hogy az összes közkút közül mennyi van a cigánytelepeken, és olyan helyen, ahol nincs a házakban vezetékes víz. De nyilván pont ezeken a területeken kéne megtartani minimum a közkutakat.
    – Ha valaki sajnálja tőlük a vizet, akkor javaslom, hogy ők is hordják be a lakásukba a vizet. Nekik is ingyé lesz! Hamar meg fogják unni.
    – Nézzük meg, hogy a svájci 1,5 milliárd forint tételesen hogy lett felhasználva. Versenyeztetett pályázaton, vagy valakire kiírva? Túlszámlázva? Haverok között eltapsolva? Akik számára adományozták a svájciak, azokkal is véleményeztetném a megvalósítást, ill. a pályázati folyamatokat végigkísérhették-e? Volt-e beleszólásuk? Vagy csak lenézetten állatként kezelték-e őket?

  • Tisztelt Figyelő!
    Kanadában utazgatva a 80-as évek végén találkoztam cigányokkal. Ny-on éltek alkalmi munkákból emberi körülmények között.
    Azzal együtt, hogy más a kulturális hátterük, ha van munkalehetőségük, akkor ők is dolgoznak, hogy megéljenek. Ózd környékén választási lehetőségeik nem igazán léteznek.
    Vizet elzárni tőlük gyilkossági kísérlet, még az állatoktól sem szabad megvonni a vizet a törvényeink szerint sem, nemhogy emberektől, gyerekektől!

  • Dolgoztam több évet forró égövi országokban.

    Nos, aki bármilyen indokkal elzárja a vizet bármilyen ember előtt, azzal eljátszatnám a mókát, hogy egy napig ne kapjon vizet, amikor árnyékban 40 fok van. Aztán ha már nagyon szomjas, hivatkoznék arra, hogy lumpen, és pazarol.

    A jó …va anyját annak a keresztényi igazmagyarnak, aki ezt a döntést meghozta!

  • Friss hír.

    Az RMBT eredetileg hétfő délutánra hirdetett demonstrációt az ózdi városháza elé, majd lemondta azt.

    Harkály Csaba elmondta: azért döntöttek úgy, hogy elállnak a demonstrációtól, mert úgy tudták, újra teljes nyomással működnek majd a közkutak Ózdon. Hozzátette: egy normálisan működő kutat ő maga is látott a sajóvárkonyi városrészben, máshol pedig szerelők dolgoztak.

    A kutak többségéből továbbra is csak csordogál a víz, a szerelők abbahagyták a kutak nyomásának visszaállítását. „Átvertek bennünket, ezért folytatjuk a harcunkat” – tette hozzá a szervezet elnöke.

  • Ha nem fizetnek a vízért, elzárják. Ez nem rasszizmus, ez piacgazdaság. Nekik megvolt a lehetőségük, hogy fizessenek, de nem tették meg. Akkor viseljék a következményeket.

    A gyerekek nem tehetnek arról, hogy hova születnek. De a szüleik viselik értük a felelősséget. Ha ők nem osztották be megfelelően a bevételüket, viseljék a következményt, jelesül azt, hogy a nagy kánikulában sem lesz vezetékes vizük.

    @cornelius: ha kifizették volna a vízdíjat, nem zárta volna el senki. Ilyen egyszerű.

  • Ille István, Ön minek írogat egyáltalán ide, mikor fogalma sincs dolgokról? Már majdnem minden magyarországi településen elzárták a közkutakat, szociálisan érzékeny területeken hagytak párat tanulni, dolgozni, beilleszkedni nem hajlandó, inkább csoportos bűnözésből élő embereknek.

    A közkutaknak több fajtája van, kinyitni pedig mifelénk aknafedélen át, 27-es kulccsal nyitják szokták sanyarú sorsú ingyenélő honfitársaink.

    Azt sem értem ám, hogy mire fel védi őket ennyire, mikor az Ön választott hazája sem kért belőlük és erre a felismerésre igen rövid idő kellett, mi meg itthon már nappal is kísérőt fogadunk a gyermekeinknek, hogy megvédje őket a cigány csürhéktől, akik már pár méterre a kapunktól erőszakosan pénzt, értéket követelnek tőlük…

  • Mai, tehát egy egészen friss hír, Ózd város honlapjáról.

    „Rekordot döntött a hétvégén a strandolók száma az Ózdi Strandfürdőben. Az idei szezon legforgalmasabb napjain van túl a fürdő, és a kemping is. A hőséget ma is sokan próbálták átvészelni a vízben, de megnövekedett a fagyi, a víz és a sör fogyasztás is városban. Az északkeleti megyék kivételével a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetés van érvényben.
    Már délelőtt is sokan hűsöltek a vízben. Az erős UV sugárzás ellen naptejjel védekeztek, de többen az árnyékban pihentek. És a kemping is azt bizonyítja, újra népszerű lett az ózdi strand a külföldiek körében.

    A nappali hőség ellen nemcsak a vízzel védekeznek a strandolók, a naptejek mellett előkerültek a kalapok és a napszemüvegek is. A kismedencében pedig szinte minden gyereknek vizes volt a feje is.

    A városban már nehezebben lehetett kibírni a hőséget, de szinte minden járókelő kezében ott volt a vizes flakon, vagy a fagyi. A melegben főként a gyümölcsös változatokat részesítik előnyben a vásárlók.

    A kánikulát leginkább a strandon lehet elviselni, sokan ki is használják a jó időt, és a nyaralóknak sem lehet okuk panaszra. Az előrejelzések szerint a hőség a hétvégén is folytatódik, és a jövő hét első napjaiban sem várható enyhülés. A csütörtök lesz a kánikula legmelegebb napja. Augusztus 8-ára 35-40 Celsius-fokos csúcshőmérsékletet jelez előre az Országos Meteorológiai Szolgálat”.
    http://www.ozd.hu/news.php?id=1495

  • Vipera
    2013 augusztus 5
    2:03 du.
    közkutakról van szó, okostörp, aminek a vízdíját az önkormányzat állja.

  • Simon Attila
    2013 augusztus 5
    2:46 du.
    hogy ki, miért írogat ide, remélem, belátja, nem a maga kompetenciája megítélni.
    amúgy nem is tudtam, hogy szűkebb pátriám, mogyoród, magyarországon belül fogadott hazának tekintendő.
    nem csak ezt nem érti, sok minden mást sem.
    amúgy hogyhogy megvan még arrafelé az aknafedél? azt is el szokták lopni sanyarú sorsú fajtársai is – a faj alatt a jobbikosokat értem, akik mentalitása kísértetiesen itt tükröződött a mondataiban.

  • marcus aurelius

    Simon Attila
    Ille „választott hazája” Magyarország…! Innen (Mogyoródról) árulja , ki tudja mennyiért. Életében nem volt még tengerentúl. Ő találja fel (folyamatosan) a spanyolviaszt. Különös ismertetőjele a lekezelő parlagi stilus. Kár érte.

  • Ez a cikk már megint arra jó,hogy a „humánus”…ellenzék acsarkodjon,támadjon.
    Az a helyzet,hogy vannak nagyon szegények,szegények,közép
    réteg,gazdagok és nagyon gazdagok….,nem jó,de ez van!
    Ami a szegénységet illeti van aki önhibáján kívül az,de van
    aki igenis tehet róla,mint a romák nagy többsége,aki nem is
    akar dolgozni csak segélyből élni és természetesen nekik minden jár…..
    Csak megjegyezném,hogy bizony sok csaló romát küldtek haza
    (pontosan miskolci-ózdi családokat!!!!)Kanadából,mert az itthoni segélyt is felvették,ott meg randalíroztak,szemétdombot csináltak maguk körül és persze „menekültek” voltak…….!
    A gyerekeket valóban sajnálom,de ugye nem zárták el teljesen a vizet,csak csökkentették a nyomást,így a munkakerülő szülőknek volt idejük megvárni,míg megtelik a vödör…..aztán aki semmiért nem fizet az miért vár ugyanannyit,mint azok akik szerény jövedelmük ellenére
    nem várnak mindent ingyen az államtól!!!!
    Tény,hogy ilyen forróságban szükség van vízre,mint ahogyan télen sem lehet senkit kilakoltatni,a fűtést meg-
    szüntetni stb.de van egy határ!!!!!
    Aztán Bogdán Géza hozzászólása az ózdi strandról,már kész röhej,ugyanis az emberek belépőt fizetnek,nem ingyen veszik igénybe!!!Amíg itthon sok nyugdíjasnak (akik ugye
    egész életükben dolgoztak…..!!!!)is megfontolandó a strandolás,addig nehogy már a romák ingyen vegyék igénybe
    miközben közmunkát sem hajlandók vállalni!!!(csak segélyt
    kapni),elismerés a kivételnek!
    Mindennek van ára, amit meg kell fizetni,mi ugye nem vagyunk olyan gazdag ország mint Kanada,ahol ha önkormányzat ugye nincs is(Ille…)de pénz van.
    Aztán itthon a hátrányos helyzetű gyerekeknek több szervezet is szervez nyári vízparti tábort ellátással persze erről itt mélyen hallgatnak!!!!
    Jó lenne már egy kis tárgyilagosság mielőtt uszitgatnak
    egyesek.!!!!
    A témához kapcsolódik,hogy a házunkból egy DOLGOS(!!!) cigány
    férfi ma a gyerekeivel a velencei tóra ment(a férfi most
    szabadságon van)a mama csak azért nem ment velük,mert
    DOLGOZIK!!!!!

  • Figyelő
    2013 augusztus 5
    11:35 de.
    Minden városnak saját önkormányzata van kanadában is..
    És -Victoriában pl- most heti két alkalommal lehet öntözni. Kocsimosás most tilos. Normál állapotokban sincs heti három alkalomnál többszörre beállítva az öntözőrendszer.
    Kanadában is vannak cigányok, viszont nincsenek cigánytelepek. Viszont vannak rezervátumok. Igaz, a vizet, csatornát ott minden házba bekötötték. Ahogy a villanyt és a telefont is.
    Közép és dél-amerikában – pedig nem tobzódnak az ivóvízkészletekben- nincs korlátozás.
    Javallom a sok okostojásnak, hogy próbálja meg egyszer csak négy-hat órát negyven fogban, víz nélkül.
    Lehet árnyékban is..
    Utána beszélhetünk a dologról.
    nem említve azt az apróságot, hogy a kutak legtöbbje öreg, így teljesen elzárni a vizet nemis lehet. Egész éjjel folyik. Ózd nem egy hatalmas város. Rgy vízszerelő brigád három nap alatt az összes kutat ki tudná javítani, hogy ne menjen veszendőbe a víz.

  • A fidesz(SS)esség a hazugság szinonimája. Ennek tükrében kell értékelni az embertelen cselekedeteket.

  • Ha nem fizet nem fürdik. Ennyi. Ahoz hogy fizessen dolgozni kellene. A mi házunkban is van 2 ilyen család aki nem dolgozik tartoznak a háznak, vagyis nekünk mert mi fizetjük helyettük a vizet meg a szemetet, mert putrit csinálnának ha nem használhatnák a kukát. Szóval akkor a becsületes emberek érdekét ki nézi. Azért nézzünk szembe a valósággal, a cigányok nem egy két év alatt lettek mélyszegények, hanem már 2-3 generáció óta a mi kenyerünket eszik, nem dolgoznak, lehet mellébeszélni, nincs munka stb, a magyarok többsége keres munkát rövid időn belül, nem lop, nem bűnöz, hanem dolgozik. Ők ebben élnek mi meg eltartjuk őket. Ja és ez nem rasszizmus ez tény. NAgyon kevés cigányt ismerek aki dolgozik becsületesen. Ővelük semmi baj. Vissza kellene vezetni a kmk rendszert, megjegyzem nem vagyok 30 nál több. Vagy van egy jobb ötletem, szüntessük meg a szociáis segélyeket a becsületes magyar ember úgysem kap soha semmit.

  • Ja és televan a tökö a „cigánykártyával”. Ha én nem tudok valamit fizetni mi van ? Leszarja mindenki. Ha a z én gyerekem nem eszik, mert úgy alakulna kit érdekelne . Leszarnák. Sorba állhatnék a cigány önkormányzatnál a többségi dolgozó társadalom pénzéből osztogatott segélyért? Nem. Miért van az hogy az éhező cigányok miatt egyszerre felhördülnek, a magyarok többsége pengeélen táncol, éldegél vegetál, befizeti a csekket neveli a gyerekét, és megdöglik a munkában, ezek meg alanyi jogon kapnak pénzt , a családi pótlékról pofáznak állandóan a tévében is, de a munka nem jut eszükbe. Megmondjam mi ez? A magyarok pénzén szaporodnak, ami nem zavarna ha eltartanák magukat. Meg kell szüntetni az egész szociális rendszert, aki akar így is talál munkát, segélyre semmi esélye, ezek meg csordákat „nevelnek” a reménytelenségbe, a segélyt meg alanyi jognak tekintik. Ezek nem akarnak dolgozni, csak lopni. Nem azért nem veszik fel őket a munkahlyre mert cigányok, hanem mert ilyenek, lopnak, csalnak , hazudnak.
    Fel kell tenni a kérdést: a világ összes országában miét ez a véleményük a cigányokról az embereknek?

  • Ja és nem vagyok jobbikos, se fideszes és mszp-s sem. Azt látom hogy édesanyám 35 éve dolgozik minimálbéren (kézbe nettó 64000 Ft), a cigány meg munka helyett 110000 et kap a 4-5 gyermeke után.

    Úgyhogy nem kell a duma, másból se áll az embernek a napja hogy eszik alszik dolgozik, még szombatokon is ezek meg verik a f*****at otthon segélyért.

  • J a és Illés Istvánnak üzenem: fizesse ki a romák számláit, más faszára könnyű csollánt verni. Ha én fizetek havi 10000 Ft ot akkor ők is fizessenek.

  • Ja és nem azért de el kellene zárni az összes lakásban ahol nem fizetnek, a napi kötelező litert megadni a ztán kész. Ez nem rasszizmus, csak nem szeretjük az élősködőket , finomabban fogalmazva nem akarunk senkit sem tartani.

  • Kedves Boda Marcsi!
    Az ózdi strandról szóló cikket, amit Te röhejesnek vélsz, én azért másoltam be, hogy akik azt olvassák, elgondolkodjanak rajta, hogy mi volt ezzel a célja a városvezetésnek. Polgárpukkasztás, vagy provokáció? Sikerült nekik, hiszen Te is egyből rávetődtél a témára.
    Amúgy miből gondolod, hogy az ózdi cigány telepen élő emberek nem fizetnének az ivóvízért? Szerintem fizetnének, és lenne is nekik miből, ha másból nem, hát akkor a segélyből, amit kapnak. Szerintem azért a havonta elfogyasztott 2-3 m3 vízért inkább fizetnének ők is, semmint ne kelljen nekik több száz méteren keresztül, esőben, hóban, fagyban, no és kánikulában, közkutakból cipelniük a vizet.
    De vajon ezek az emberek miért a közkutakból hordják a vizet, amiért ráadásul még csak nem is fizetnek? Azért, mert amikor náluk a vízhálózat épült, a mérnök urak nem látták a tervrajzukban a cigányok lakásaihoz vezető un. gerincvezetékről leágazó vízóraakna-állást, ahonnan már könnyen bevezethető lett volna az ő lakásaikba is az ivóvíz. Ehelyett azt látták a tervrajzaikban, hogy van egy gerincvezeték, de onnan csak a bizonyos távolságokban kiépítendő közkutaknak van leágazása. Magyarra fordítva ez annyit jelent kedves Boda Marcsi, hogy amikor Ózdon a vízhálózat épült, a cigány telep eleve kimaradt a városvezetés fejlesztési terveiből, merthogy úgy döntöttek, hogy az ő vízigényüket közkutak révén oldják meg. Azt, hogy az ózdi cigány telepek lakásaiban külön-külön is eljuthasson a víz, és végre ők is fizessenek a szolgáltatásért, utólag is meglehetne oldani. Mindez pénz kérdése csupán. Nem tudod véletlenül kedves Boda Marcsi, hová lett az a bizonyos Svájci-Magyar Együttműködési Program keretén belül az ózdi önkormányzatnak nyújtott fejlesztésre szánt 1,5 milliárd forintja, amiről egyes rossz nyelvek suttognak? Mert ahhoz, hogy valaki a vízért fizessen, előbb annak bizony fogyasztóvá kellene, hogy váljon. A közkutakból szomját oltó embereknek ugyanis, legyenek azok cigányok, vagy angol turisták, nem kell fizetniük egy árva garast sem, az a víz méltányossági alapon mindenkinek alanyi jogon és ingyen jár.

  • Nálunk a vizmű 3 havi elmaradás után kérdés nélkül zárta el a vizet 1 kismama +1és 3 éves gyerekkel. 15 000 Ft miatt.

    Ezek évek óta nem fizetnek.
    ja akkor ki a rasszista? magyart lehet törvényesen kizárni a szolgáltatásból romát nem ? Nekem se tevéimvannak hanem gyerekeim akik 2 nap után kiszáradtak volna.

    Ezzel mi van?
    Az hogy 50 éve divat a magyarok pénzén a romák felkarolása mert az olyan Ojrópai.

  • A hozzászólások alapján, Magyarországon nagyon meg kellene szigorítani a mostani emberbarát, humánus Fidesz/KDNP/Jobbik diktatúrát. Guillotinokat és 7/24 ügyeletes rögtön ítélő bíróságokat kellene felállítani minden téren és azonnali fejvesztést kell bevezetni, a legenyhébb büntetésként. Azt hiszem ha bevezetnék a guillotine lefejezést még a szemetelésért is, végre a sok kutyaszar is lassan eltünne a járdákról.

  • marcus aurelius
    2013 augusztus 5
    4:38 du.
    annyiért árulom, amennyiért viszik. köze?

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 5
    7:21 du.
    nem jut el a gyűlöletben pácolódott agyáig, hogy KÖZKÚTRÓL van szó, és nem vízórával mért fogyasztás kifizetéséről:

  • gybognarjr
    2013 augusztus 5
    7:40 du.
    És a lefejezéseket a stadionokban kellene megrendezni szombat délutánonként..
    Legalább egyszer-egyszer telelennének..

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 5
    5:00 du.
    aha. kanadában nincsenek önkormányzatok. hát persze.
    azért ez olyan jó, hogy boda marcsinak vannak rendes zsidó ismerősei, meg a házukban lakik egy cigány család is!
    legközelebb kínaiakról fogok írni. biztos vagyok benne, hogy bodának előtaláltatik egy igen rendes kínai barátnője 😀
    amúgy mi is az uszítás géza cikkében?
    ugyanis:
    „az uszítás olyan gyűlölet felkeltésére irányul, amely aktív tevékenységbe megy át.”
    „az uszító a szenvedélyeket olyan nagy mértékben feltüzeli, amely gyűlölet kiváltására és a rend-béke megzavarásához vezet.”

    jó lenne, ha a nagy meleg ellenére megőrizné a józanságát, mert kénytelen leszek tárgyszerűtlensége okán máskor is kioktatni.

  • Bogdán Géza
    2013 augusztus 5
    7:16 du.

    ” Nem tudod véletlenül kedves Boda Marcsi, hová lett az a bizonyos Svájci-Magyar Együttműködési Program keretén belül az ózdi önkormányzatnak nyújtott fejlesztésre szánt 1,5 milliárd forintja, amiről egyes rossz nyelvek suttognak?”

    nem tudja, pedig sok mindent tud. kár. szívesen olvastam volna tényekben dúskáló felvezetését…

  • István
    2013 augusztus 5
    7:07 du.
    35 éve dolgozik minimálbéren? na, neee…
    mikor is vezették be a minimálbért?
    bár 35 évvel ezelőtt egész jó pénz volt az a 64.000 huf. amit nem értek: abból miért nem tett félre magának? tudja, akinek nincs, az annyit is ér 😀

    csak tájékoztatásul: 1978-ban a művelt nép könyvterjesztő számítógéptermének voltam üzemeltetésvezetője. 3.400 forintért. nem panaszkodtam. 1990-ben a skála trade-nél osztályvezetőként 36.000 forint volt a fizetésem. nem panaszkodtam.
    kíváncsi vagyok, a kedves mama milyen beosztásban dolgozott annak idején, hogy ilyen horribilis fizetése volt?

    amúgy, ha nem tudja tisztességesen leírni a nevemet, minek játssza itt az eszét?

  • Kánikula riasztás van Magyarországon mindenütt az utasoknak ingyen szóda vizet kínálgatnak csinos lányok, míg Ózdon a romák lakta területeken elzárta a vizet a Fideszes polgár mester illetve 200méterenként egy kút nyomáscsökkenést rendelt el, ezen a területen idős magyar magatehetetlen emberek is laknak, nékik a cigány gyerekek hordják a vizet a kútról,3 liter vízért 1 órát kell várni ezért hosszú a sorban állás ebben a rekkenő hőségben.

    .Felháborító cigányellenesség van ebben az országban a szegény kitaszított védtelen néppel mit meg nem tesznek.

  • Boda Marcsi!

    Nem kell, nem kellene ellenzékinek lenni ahhoz, hogy valakibe emberi érzés szoruljon.

    A szűkítőkkel kapcsolatban. Az más településen is van, hogy ahol 300-400 m távolságra nincs vízvételi lehetőség, szűkítőt tesznek fel a hálózatra egyedileg. Ez napi 15 liter vizet jelent. Teljes egészében akkor lehet lezárni az egyedi fogyasztót, ha az említett távolságra van vízvételi lehetőség. A szociban maguk a kutak voltak ekkora távolságban, jelenleg lecsökkentették vonzáskörzetre. Teljes megszüntetése a közkutaknak nem lenne lehetséges, mármint elviekben.

    Ha most a közkutakat szűkítik le, akkor hogyan valósul meg a napi fejadag a vonzáskörzeten belül? Mivel ugyebár nem egy lokális ingatlanról beszélünk, ahol kiszámítható, beállítható az átfolyó mennyiség. Az önkormányzati indoklástól függetlenül, ez ez átgondolatlan, ötletszintű, és emiatt embertelen döntés.

  • Kedves Géza!
    azt hiszem maga kicsit elfogult(ami persze érthető!)
    aztán aki dolgozik,évek alatt bevezethette volna a vizet…
    ezek a rétegek semmiért nem akarnak fizetni!
    Egyébként a TV-ben több normális,rendes cigány is kiakadt
    akiknek a portáján van víz és nem ingyen,hanem fizetnek érte
    rendesen,tehát a saját fajtájuk is elítéli a lumpen követelőket
    ,akik a segélyt inkább a kocsmában isszák el……
    ISTVÁN több hozzászólásával teljesen egyetértek,ennek
    ellenére sem én sem többen nem vagyunk rasszisták!!!!!
    Nagyon igaz,hogy ezek az emberek nem az utolsó három évben szegényedtek el,régen sem tudtak beilleszkedni és a
    szocialista kormány idején is „így”…éltek!

  • Igen, ez is mutatja mutatja mennyi köze van a turullban született „keresztényeknek” az emberséghez…

  • Ille István.
    1 Nem gyülöletben pácolódott az agyam.
    2. A közkút meg állami tulajdon, én se nyiom meg hogy onnét vegyek vizet , főleg engedély nélkül.

  • Ille István.
    1 Nem gyülöletben pácolódott az agyam.
    2. A közkút meg állami tulajdon, én se nyitom meg hogy onnét vegyek vizet , főleg engedély nélkül.

  • Közkút = Közpénz = az Általunk befizetett pénzek.
    Van közünk hozzá. Állitólag válság van ingyen leves meg locsi-pocsi nincs.

    Ha valaki nagyon humánus akar lenni a SAJÁT pénzén hivja meg őket a lakásába.

    Ausztriában sem nyithatok meg egy közcsapot mert megszomjaztam és elfogyott a pénzem. De a Bilából se vihetek ki fizetés nélkül, egy flakon ásványvizet se mert szomjas vagyok.
    Kéni Kérhetek. De ez már derogál aroma uraknak, mert nekik JÁR (nem a mosogató-DD). Miért is jár nekik, nekünk meg csak a fizetős viz ?

  • hiába, no, boda találkozott már boldog cigányokkal is…
    a francba a lumpen cigányokkal, akik merészelnek annyit követelni, hogy embernek tekintsék őket, mert még az állatnak is adnak elég vizet ebben az időben!

    no meg, ő csak tudja, hogy a segélyt a kocsmában isszák el, hiszen ő olyanokkal is találkozott! amikor betér a szokásos adagjáért – jani, a szokásosat! és jani már tölti is a fél vegyes/pohár sör menüt – mindig felháborodottan nyugtázza, hogy már megint ott isszák el a segélyüket!

    kicsit szalajt a memóriája, mert biza, „régen” nem így éltek, „régen” nem volt segély, „régen” volt munka. és a munkakerülést büntették, „régen” a pérón nem zárták el a vizet és „régen” a pérón nem vették meg kilóra a szavazataikat.

    azután pedig, bár egyet ért a gyökig rasszista istván hozzászólásával, de ő nem rasszista, sőt, kijelenti, hogy többen nem azok! hiába, no, többeket képvisel 😀

    és – természetesen – géza elfogult, hiszen cigány.
    tudja, boda,üdvös lenne, ha maga is olyan lenne, mint géza.
    na, nem cigány, hanem EMBER.

  • Bogdán Géza Úr !

    Elárulom a titkot miért NINCS bevezetve a viz a putrikba.

    1. Vizvezetéket csak a HIVATALOSAN lakott település részeken fejlesztenek.
    2.A putrik nagyrésze semmilyen épitési engedéllyel nem rendelkezik , kvázi illegális épitmények. ( erre fejlesszen rá az önkormányzat?)
    3. A valamikor legálisan épült házacskák jó része lakhatatlan állagu, ezért hivatalosan ide se lehet fenntmaradási engedély illetve lakó épületté nyilvánitás nélkül bekötni mivel HIVATALOSAN nem tartózkodik benne fogyasztó!

    A Vizóra aknától a bekötés a fogyasztó dolga lenne , de még az árokásásig se jutottak el roma felebarátaink.

    Nincs vizóra ( hányan igényeltek ilyet? Egyse, tehát nekikjó a közkut ami vagy müködik vagynem)

    Szóval nincs pénz mert munkanélküliek, de idejük az akkor van , miért nem mennek ügyetintézni vizetbeköttetni segélyt igényelni rá? Ne mondd hogy ugyse kap mert a roma urak arra se vették a fáradságot hoy 1 igényt is benyujtsanak!!

    Nincs pénz de napi 800ft van cigire sörre stb.

  • Csík Ferenc
    2013 augusztus 6
    1:29 de.
    kénytelen vagyok Önt kijavítani: a beszámolók szerint egy vödör – 10 liter – vízért 3-4 percet kell várni a szűkített közkutaknál. a 3 liter még egy főzésre sem elég. mosásra, mosdásra min. 50 l. víz kell (ha lenne zuhanyuk, 20 l vízzel le tudnának zuhanyozni – lemosás-szappanozás-leöblítés. hol van akkor még az ivás? már azoknak, akik nem a kocsmában – ahogy boda állítja – oltják a szomjukat?

    csakhogy, sorba kell állni az egy vödör vízért is, napjában többször, ami nem egy élmény a tűző napon.
    de nem is ez a lényeg. álljanak sorba, hiszen a lumpen cigányoknak van elég idejük. tekintsék társadalmi eseménynek, beszéljék meg a péró ügyeit, ahogy annak idején a derék turulban született fajmagyarok a kenyérért sorban állás közben.

    a lényeg a fideszes polgi öntudatos, szittya dacoskodása, mi szerint azért se nyitják meg a közkutakat! indok nincs. egyesek pazarolják a vizet, ezt méltóztatik őgerinctelensége előadni.
    egyesek. de jó is ma orbanisztánban kettesnek lenni!

  • A probléma megoldása: Kiskoru (akad mindegyik családjában a családi pótlék miatt) nem megfelelő ellátása és veszélyeztetése miatt felelőségre vonni a szülőket. A nem megfelelő és lakhatatlan épületeket meg egy szép nyári délutánon dozerolni, hiszen az önkormányzat a tulajdonos.
    lehet sátrazni indiába , meg hőbörögni a kristálytiszta magyar ivóvizért Bangladesben.

  • fizet-víz van
    nem fizet- víz nincs
    ilyen egyszerű

  • Figyelő
    2013 augusztus 5
    11:35 de.
    szegénykém…tényleg szenilis… vagy lehet, hogy nem is kanadában él?

    „Érdekes módon, Magyarországon a strandok drágábban mint Kanadában…ráadásul minden kanadai városban ingyenes strandokat, vagy kinti medencéket üzemeltet az adott önkormányzat. Például Ottawában, három homokos strand van az ottawai folyó partján, ahol úszni, napozni, röplabdázni lehet, teljesen ingyen, bárki számára. Montreálban pedig minden kerületben van legalább egy ingyenes kinti medence június és augusztus között. Ezek persze nem luxus létesitmények, de teljesen megfelelnek, normálisak, tiszták és azok számára is biztositanak lehülést, akik légkondi és medence nélküli bérlakásokban laknak. ”

    idézet christopher adamtól.

    „Tovább haladva eljutunk az 1956-os forradalom emlékművéhez. a Budapest Park területén. Az emlékművet a forradalom 10. évfordulójára készítette Tölgyessy Viktor, a fiatalon elhunyt kanadai magyar szobrászművész. A kiadásokat gyűjtésből fedezték, ám a költségekhez Toronto önkormányzata is hozzájárult.”

    http://www.kanadakalauz.hu/varos/toronto

    „Halifax város a kanadai Új-Skócia tartományban. 1749-ben alapították, és 1841-ben kapott városi rangot. 1996. április 1-jén Új-Skócia megszüntette a várost, és az addigi Halifax megye négy helyi önkormányzatának összevonásával létrehozta Halifax regionális önkormányzatot (angolul: Halifax Regional Municipality), egy egyszintű közigazgatási egysége”

    uppsz, de rohadt kínos! bencsics még ennyi idő után sincs tisztában a kanadai közigazgatással, nomeg, angolul sem tud 😛

  • Nem tudom, a magyarok bajairól, gondjairól fog-e itt valaki cikket írni, pl. a cigánycsürhék miatti élhetetlen falvakról, városokról. Gyöngyöspatán például nagyon finom borok készültek, míg az Önök védelmezettjei az utolsó szögig el nem lopták a présházakat, a szőlőkarókat, a kerítést, a szőlőt sem műveli már senki, mert ellopja a kisebbség, aki hídpénzt is szedett a templomba igyekvő idős emberektől.

    Önök akkor sem ezen háborodtak fel, hanem azon, hogy volt egy szervezet, amely ezt a puszta jelenlétével, erőszakmentesen igyekezett ezt a tarthatatlan állapotot megakadályozni, amely addigra már emberéletet is követelt?

    Magyar embernek tartja magát, aki olyan embereket véd, akik a magyar embereken élősködnek, napi szinten „öregeznek”, vagyis védtelen, idős embereket otthonukban kegyetlenül, órákon át kínoznak a kis megtakarított pénzükért? Ássák el magukat!

  • Simon Attila: Írjon már akkor szívszaggató történeteket a magyar csűrhékről, amit mint bennfentes jól ismerhet!
    Arról a magyar csűrhéről is írjon, akik élhetetlenné teszik az EGÉSZ ORSZÁGOT!

  • Magyarokat nyugodtan ki lehet lakoltatni Magyarországon, ellenben ha cigányokkal tennék ezt meg, az már rasszizmus, ezen kellene elgondolkodni. A magyar embernek csak kötelességei vannak a saját hazájában, mindenféle kisebbségnek meg csak jogai, kötelessége semmi, nekik minden alanyi jogon jár, amiért a többségnek kemény pénzeket kell fizetnie? Kapjanak már a fejükhöz, akik ezt jó dolognak tartják…

  • Simon Attila
    2013 augusztus 6
    9:35 de.

    Csak Őszintén Gratulálni tudok!

    Szépen leírta!

  • Üdvözülünk mindekit innen a romkorcsmábú testülettileg.
    nagy vita vót vizügybe, merugyan ollasmit mink nemiszunk, de megércsük a betegsígge küszködők viimádattyát. Allett itten a zírtíkülése a dógoknak, hogy suba-subaru, Gyurcsány meg Bájnaji elopták a szivcsakrát ózdrú, aszt azéköllött a cigányeltársaktú megvonnyi a vizt. A kertesházas eltársaktú, mega betombalakóktú meg nemköllött, mera kertet öntöznyi köll, mer a kecskének kiszárada fü, meg viznékű a gombasenő.
    Külömbeis, megvizsgátáka purdék csupasz valagát, aszt nemvótrajtuk pirospötty!! Akkómeg nemturulbaótottak, há száraggyanak ki!
    (Iga, minkitten falunn asszoktukmeg, hogyamikó vizhijányvan falujilag, akkó a prérinn mennek a lájtoskocsik, oszt falunkínt osszák a vizet, de ószdon nincsenis préri, há minek nekikeviz?
    Na, menek, mer efogyotta söröm, aszt nemakarník kiszárannyi.

  • csaba
    2013 augusztus 6
    8:36 de.
    Nem értem a beszólást. Ha nincs kiépített hálózat az utcákban, csak a fővezetékek a közkutakhoz, vajon miről is beszélünk?
    Mivel ugyebár pontosan ezeket a területeket hagyták ki a tervezésnél, a vízhálózat építésénél. Illetve ezen területek ellátására kapta a város a svájci pénzt, hogy mégis legyen ott is hálózat. Először legyen víz minden utcában, utána beszélhetünk a fizet, nem fizet kérdésről.

  • Simon Attila:….
    Téged napszúrás ért, hogy félre beszélsz.
    Vagy elmeorvosra szorulsz, esetleg a hitleri jugendhez tartozol?Ostoba vagy és elmebeteg.
    Lépj át a Kuruc Infóra ott imádni fognak!!!

  • SIMONKÁM ne hazudozzon már jó ?
    Azért folyik szanaszéjjel a víz mert olyan szarul tették be a tetségtelen félnáci önkormámyzati álszakemberek a csőszűkítőket hogy a kút nem záródik el miatta. Állandóan jön belőle szép lassan a víz.
    Ewan kishawer.
    Ilyesmit utoljára a lealjasodott csendőrök műveltek amikor bevagonírozták a zsidókat Birkenau felé és nem adtak nekik vizet a kegyetlen többnapos útra.
    Sokan meg is haltak még a beszögezett marhavagonokban.
    EZ a FIDESz igazi arculata !!!!!!!!!

  • Csík Ferenc
    2013 augusztus 6
    11:52 de.

    Folytatva a felsorolást Te meg vagy hazaáruló vagy nem Magyar ember vagy. Neked elmebeteg aki a Magyarság érdekeit nézi akkor költözz ki oda ahonnét jöttél.

  • CIMMUR miféle ” kiristálytiszta ” magyar ivóvízről beszél maga szerencsétlen.
    Köztudottan Magyarországon a leg ihatatlanabb a csapvíz az egész EU területén !
    Én pl. Pest mellet lakom és itt nitrátos a víz !
    Mindenki akinek pici gyermeke van , nem főz vele és nem is itatja a kicsinyével !
    A nitrátos víz rettenetes elváltozásokat idézhet elő a fejlődő szervezetben.
    És a térség ÖSSZES önkormányzata egyszerűen letagadja a dolgot !
    Volt hogy lakossági kezdeményezésre kutató intézeteket bíztak meg a vizsgálatokkal.
    Ezek rendre mind félbemaradtak egy idő után…na vajon miért ?
    Szóval öreg húzz a francba ezzel a ” Magyar Ivóvíz A Legnagyobb Kincsünk ” féle hülye dumával jó ?

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 6
    11:22 de.

    Hol legyen viz te nagyokos? Az épitési engedéllyel nem rendelkező hivatalosan nem létező illegális putrikban meg a valamikor legálisan épitett, de azóta bontásra itélt házakban ???
    Te nem vagy magadnál.

  • HHEHEheheheeh…Illepityu..
    Ez a szarember Figyelő ( idézet PArittyáskollega tömör véleményformálásából ) azonos Hazudozós Becsikkel ?
    HÁÁááát…gyanús is volt mindig nekem..

  • CIMURR-kám..ja igen..és az ásott kutakból meg nem próbál errefelé inni senkisem..azokat csak öntözési célból ásatja akinek van rá pénze.Amúgy mérgező a víz azokban.
    ( legalább nem kell permetezni a növényeket hehehe )

  • Érdekes hogy csoportosulnak ezen az oldalon a mogyoródi nácifészek kakukkmadarai…idetojnak dehát senki nem akarja felnevelni a kis turul-izéket.

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 6
    10:02 de.
    megjöttél, kicsi ukrán? szebb-e már a jövőd?

  • Simon Attila
    2013 augusztus 6
    9:51 de.
    na, a fejhez kapás tárgyában gyakorolj szaporaságot.
    ja, és olvass ellenszéket.
    csak a székletedre vigyázz. szorulást kaphatsz 😀

  • Idióta Viperka miről hablatyolsz ?
    Gondolkozz ha van mivel , ha meg nincs tájékozodjálmielőtt blődségeket firkálsz.
    Törvény írja elő a lakossági vízellátást !
    ( Elkerülendő a trömeges fertőzéseket , tisztálkodás ivovíz hiányában )
    Ha valaki lajtoskocsival lopja, az meg rendőrségi ügy de azoknak a csóróknak ott nincs mit megöntözni a vízzel.
    Eddig is vödrökkel hordák , csak a hülye feltételezi hogy valaki egész nap 100 méterekről hordja a vizet csak azért hogy utána a portája előtt a porba loccsantsa.
    Tehát ez a hülye dumád enyhén szólva is ” életszerűtlen „

  • Geyza
    2013 augusztus 6
    12:34 du.
    nem hazudik ez a bencsics, csak ő, szegénykém, így éli meg a világot 🙂

  • Geyza
    2013 augusztus 6
    12:38 du.
    na, ezt a mogyoródi nácifészket nem értem… akad itt kb. nyolc idióta jobbikos, de semmi több. azok se nácik, mert annyira buták, hogy még a fogalmat, s a mögötte rejtező ideológiát sem ismerik, csak árpádsávba borult az agyuk.

    ugyan van itt egy jobbikos kocsma – nem tagadom, oda járok reggelenként az aktuális zsidózást meghallgatni (a királyi 1-es csatorna csak azért van bekapcsolva a reggeli hírórákban, hogy vastagon lezsidózhassa orbánsovszkyékat – bocs. obersovszky – a kocsmáros), így mindig tudom, merről fúj a szél 😀

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 6
    12:32 du.
    Ha jól értem az álláspontot, akkor az egész városrész illegális? Már hogy a logika mentén vizsgáljam a problémát. Ez így nonszensz, vagyis egy teljes városrész nem lehet illegális, még ha vannak is olyan emberek is közöttük. Igaz, ha az lenne, a vízellátás akkor is kötelező. Az illegális lakásfoglalók más jogi kategória, ami ellen a jog egyéb eszközeivel lehet, és kell fellépni. Vagyis valami egész másról beszél. Én úgy mondom, mellébeszéléssel akarja elterelni a problémáról a figyelmet.

  • Illepityu:
    ÁÁáá én csak német satellit-adókat és francia satellit-rádiókat nézek / hallgatok.
    A németeknél átlag háromhavonta esik szó Orbánról és az ő FIDESZ.-jéről ( vagy fordítva? ) és átlag havonta egyszer van egyébb jellegű ” Hungarische ” hír, akkor is csak pár percben.
    Ennyi pont elég is nekem.
    ( Az igaz , a minap volt egy fél órás összeállítás és beszélgetés Koncz Zsuzsával és néhány más régi magyar popozenészel , különös tekintettel a hetvenes évekbeli tevékenységükre. Mert az VALAMI volt ! Így , nagybetűkkel.)

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 6
    1:27 du.

    ????.

    a Vizbekötéshez engedély kell , az engedélyhez lakóház ( ezek düledező konfortnélküli bontásra itélt LAKÁS CÉLJÁRA nem használható épületek, Következik :Nem lehet vizórát kihelyezni, n, ja csak a tulajdonos kérelmezhet, ezek nem tulajdonosok.

    Szóval huzz a c.gányokkal együtt a P’cs..ba.

    Tudatlan gyogyós.

  • A cigányok megvették Ózdon a régi bontásra érett parasztházakat ahol nem volta lakásba vezetékes víz. De viszont éltek ott nem cigányok is de azoknak se volt vezetékes vizük.
    De a levegőt és az ivó vizet nem tagadhatunk meg senkitől se.

  • Ille!

    Nem én,hanem olyan állította,hogy Kanadában nincs önkormányzat aki kint él.
    Ami a többit illeti(amit írtam)én nem szoktam hazudozni,
    mint sokan,hogy maga mit hisz el és mit nem az abszolút
    mellékes!
    Tényleg meleg van,most iszom a hideg sörömet,de ha magát
    olvassuk lehet,hogy ez kevés többeknek még egy konyak is
    elkelne….de ilyen melegben nem egészséges,magának különösen a tiszta vizet ajánlom,az nem árt meg….(ha még tud valami ártani?…)
    üDV. JÖN EGY JÓ FILM!

  • ja és tudja vannak rendes cigányok,rendes zsidók,rendes
    magyarok összességében rendes emberek,szerencsére több ilyet
    ismerek, mint akik nem sorolhatók közéjük,azoknak csak
    írok az nem fertőz….

  • EZ AZ BODA már vártam ezt a velejéig romlott , ócska megnyilvánulást magától !!
    ” Vannak azért rendes cigányok , rendes zsidók „..stb.
    Azért csak kibújt magából a rohadt rasszista fasisztoid jellem !

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 6
    3:38 du.
    nem kellene mindent elhinni. bencsics elég szenilis ahhoz, hogy ne ismerje a helyi közigazgatást. ugyanis van kanadában önkormányzat, csak hát, bencsics még az angol fogalmat sem ismeri.
    olvasson utána: torontó honlapja, a http://www.kanadailap és mások is önkormányzatról írnak.
    nem kellene sört innia, a lupulin tartalma álmosít, és ez meglátszik a hozzászólásain.
    ami pedig azt illeti, hogy az írása nem fertőz, hát, ebben nem lehet annyira biztos.
    tudja, a mentális környezetszennyezés – amit maga terjeszt – elég káros.

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 6
    7:55 de.
    ausztriában nem nyithat meg egy közcsapot…te jó ég, maga tényleg ennyire hülye, vagy ez csak alkalmilag fordult elő?

  • csaba
    2013 augusztus 6
    8:36 de.
    igen, a vízórás fogyasztóknál.
    KÖZKÚTról van szó, ha nem tűnt volna fel. 1,7 milliárdos közkútról. annyit síbolt el a fideszes önkormányzat.

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 6
    2:53 du.
    Alapvetően nem tudsz semmit, csak fröcsögsz.

    Kezdjük az alapoknál:
    Közművesített telek, víz az udvarban, kerticsap. Vízóraakna a lakáson kívül.
    Őszkomfortos lakás, víz a lakásban, kiépített vizesblokk.

    Vagyis a megoldások terén nem mindig palotában kell gondolkozni, hogy egy problémát megoldjunk. Már csak az a kérdés, akarjuk megoldani a problémát, avagy hangoskodással, általánosítással, mocskolódással lesöpörni az asztalról.

    Mondjuk a legnagyobb probléma ami nem csak a cigányokat érinti, a munkanélküliség a térségben. (Statisztikailag érdekelne a dolog, emiatt mennyi a nem cigány nem fizetők létszáma.) A munkalehetőségek a közműépítés egyéni költségeinek vállalása miatt érdekes. Ugyanis minden közmű építésnek van egyéni vonzata. Már a hálózat építés egy részét is le szokták osztani. Attól függetlenül, hogy ráköt az illető, avagy nem. A hálózatról a telekre történő bekötés külön költség. Ez úgy cirka 150 000-200 000 Ft lenne lakásonként összköltségben. Mármint az önrész. Ha csak a Dekti esetet veszem alapul, a cigányság munkalehetőségei egynegyed akkorák mint a nem cigányoké. Még akkor is, ha adott esetben nem dobozolnánk be őket, és az egyén jobban dolgozna a magyarnál. Ez viszont már társadalmi probléma, hatással van a témára, de nem közvetlenül oda tartozik.
    Ami viszont oda tartozik, hogy a hálózatépítés költségeit nem tudják faragni azzal, hogy egy részét áttestálják. Ugyanis az önrész a gerincvezetékek kiépítésénél a nem cigány lakosság esetén sem lenne jogos. Várhatóan a nagy munkanélküliségi arány miatt csak a telep harmada, fele kötött volna a hálózatra. Emiatt nem is építették ki az alhálózatot, csak a fő ágat a közkutakhoz.

    Ahogy néztem a telepről szóló híradásokat, és a felvételeket, az nagy tető nélküliség nem igaz, már ahogy a te képzeletedben él a cigányság. Lehet, van néhány romos épület is a telepen. A házak többségére ráférne egy karbantartás, de a többség nem omladozik. Tedd félre a kényszerképzeteidet.

    Mindentől függetlenül ami történt, az embertelen, és tipikus fideszes megoldás.

  • Érdekes, hogy aki itt normálisan, a józan észt követve ír, az már mind rasszista, náci, valamint jobbikos és fideszes is egyben Önök szerint. 😀

    Én a házamra 20 évig fizettem a hitelt, a cigányoknak két utcával feljebb (szinte minden környéken lakónak) új házak épültek szocpolból, amibe természetesen vezetékes víz is be lett kötve, ma már egynek sincs, mert pár lépésre ott a közkút, amiért nem kell fizetniük. Megjegyzem, az az egy közkút van nyitva az egész településen, hogy ezek az ingyenélők ne maradjanak víz nélkül.

    Iskolába járásra az én gyermekem semmilyen támogatást nem kap, a cigányoknak ingyen jár a tankönyv, sőt ebédet is ingyen kapnak, valamint az önkormányzat még támogatást is ad a szüleiknek, ha ráveszik, hogy bejárjon az iskolába.

    Megvan a lehetőségük a tanulásra, de nem élnek vele, az órákon sorozatos fegyelmezetlenségeikkel, rendzavarásaikkal a többi gyermeket is visszatartják, a szünetekben pedig a kisebb (2-3 évvel idősebbek az osztálytársaiknál) gyermekeket terrorizálják, zsarolják napi szinten, pár gyerek rettegve jön reggel az iskolába, mert kint várják páran ezek közül a bejáratnál pénzt, értéket követelve, de ugye a szegregáció az bűn nálunk, egybe kell önteni a szart a borral, amiből csak szar lehet. A tanárok félnek fegyelmezni a cigánygyerekeket, mert 8-10 családtagjuk jön be üvöltözve hajat tépni, az iskola összes gyermekében félelmet keltve, de sosem hallottam, hogy ilyenkor kiskorú veszélyeztetéséért el lett volna ítélve akár egy is, pedig ez bőven kimeríti ezt a fogalmat.

    Szóval van rasszizmus Magyarországon, csak ez fordított, mi magyarok vagyunk az elszenvedői folyamatosan és nem rasszista vagy náci valaki az, aki értelmesen gondolkodik és nem szemellenzőt vesz fel írás előtt, mint Ille István. Iskolagondnokként dolgoztam két évig, saját tapasztalataimat írtam le, a munkahelyemen is többször megtámadtak a cigányok, pl. mert rá mertem szólni, egyébként normálisan, mint a többi gyerekre is, egy cigánygyerekre, hogy a másfél méterre lévő szemetesbe dobja már a papírfecnit, legyen szíves, ne az aula közepére.

  • Ille István
    2013 augusztus 7
    12:30 de.

    Látom a fotelpolitikus liberális agyából már csak személyeskedésre futja, kommentre nem.
    No comment.

    tanuljon Simon Úrtól Brilliáns a fenti levezetése és ÉLETszagu.

  • Simon Attila
    2013 augusztus 7
    3:41 de.

    Gratulálok ! Ezzel atémával nyugodtan nyithatna egy önálló Blogot. Életszerü, jól leirta.és ez MINDENNAPOS évek óta tartó jelenség. Személyesen tapasztaltam hogy unokaöcsém osztályába mikor „beintegráltak” 3 roma gyereket (zenetagozatos iskola) napi szintemn mentek a fenti balhék óra zavarások, verések, pénz zsarolások.

    A szülők kérését előszörmeghallgatta az igazgató majd nem törődött vele (ex Szdszes) . Már a szülőket fenyegette ő is a rasszista jelzővel, Pedig objektiven az addigi jó légkört tönkretették a romagyerekek. Zenetagozatos középiskolába nem ketrecharcosok, meg karatésok szoktak általában jelentkezni.

    a 23 fős osztályból 11en !!! Átvitték ( az unokaöcsémet is ) a Bencég gimnáziumba.

    De a 3 roma az maradt. Államipénzen.

    Magyarország 2013.

  • Köszönöm Cirrmurr, a cigánygyerekek általi szexuális zaklatásokat nem is említettem. Jópárszor rajtakaptam ezeket a mocskokat üres öltözőkben, 10-14 éves földretepert kislányokon vergődni, szoknyájuk alatt matatni! Jelentettem is az igazgatónőnek, de a tanári karból senki nem mert velük szembeszállni, eltakarták a szemüket, pedig ők is többször találkoztak ilyennel… 🙁

  • Simon Attila: Nem vonom kétségbe az írását. De! Nem lehet vízelvonással büntetni vaktában. A bűnősöket meg kellene büntetni (hogy a szemük szikrát hányjon)! De ennek a vízelvonásnak semmi köze a szexuálisan zaklató,vagy zsaroló szarházikhoz. Ez a „büntetés” nem csak a gazembereket sújtja. Nem megoldás a bűnőzésre. Ez csak a bosszúvágyat elégíti ki.

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 7
    7:49 de.
    Richterből a Bencésbe?
    Nü, az érdekes lehetett..
    Nem beszélve arról, hogy a Bencésnek állandó túljelentkezése van, nemis férne bele évközben extra 11 diák.
    Hogy választékos legye: Alma Ata..

  • A parittyás hangja

    Szóval ez egy olyan összetett, soktényezős probléma amit nem szabadna politikai hovatartozás függvényében elemezgetni, mert csak maximális objektivitással lehet helyén kezelni, és a tárgyilagosság a mai magyar közgondolkodásban feláldozódik a politika oltárán. Nagyon jó példa erre, hogy az ehhez a témához érkezett hozzászólások, akár jobbról, akár balról, csak rész igazságokat tartalmaznak, és mindegyik a saját „részének” igazságát. Most nem a konkrét víz-ügyről beszélek, az egyértelmű aljasság, hanem általában a cigányság társadalmi megítéléséről! Mert való igaz, óriási a mindenkori, így a mostani kormányzat felelőssége is a probléma elfajulásában, de puszta elvi elkötelezettségből úgy beállítani a dolgot, hogy ez a réteg semmi más mint a rendszer áldozata, nem tesz jót a saját hitelességünknek! Mert mindenki aki ebben az országban éli a hétköznapjait pontosan tudja, tapasztalja, hogy finoman szólva is, mennyire nem ilyen egyoldalú ez a dolog! Baszki, hát merjük már kimondani, hogy nagyon nehéz segíteni azon aki nem is akarja, hogy segítsünk rajta…, és ha valakiben a hajlandóság sincs meg, hogy legalább valami minimális szinten megfeleljen a társadalmi normálnak, akkor az jogosan kelt visszatetszést a társadalomban…

  • A parittyás hangja

    Természetesen társadalmi normákat akartam írni!:)

  • Geyzának elfelejtettek szólni,hogy ne igyon,mert még nem
    józanodott ki…Illének meg már késő.
    Egyébként rendes zsidókról,rendes cigányokról,rendes magyar emberekről beszéltem,nem értem akik nem tartoznak közéjük
    minek és ugyan miért „erőlködnek”?Kiket akarnak meggyőzni,
    a normális többséget?Vicces!

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 7
    7:42 de.
    nos, inkább bűzhödt próbanáci szagú 😀

  • Boda Marcsi
    2013 augusztus 7
    4:09 du.
    a normális többséget nem kell meggyőzni. maga meg úgysem tartozik közéjük.
    ha hiszi, ha nem, az olyan genetikai tévedéseket elviselni, mint maguk, csak úgy lehet elviselni, ha folyamatosan rátöltünk. na, meg néha elszívunk egy füves cigit is. az legalább egy kicsit feldob 😀

  • Ille István
    2013 augusztus 7
    4:22 du.

    Bármely normális fórumról a személyeskedő OFF hozzászólásai miatt már törölték volna.
    Irogasson nyugodtan, A”sziv bőségéből szól a száj” , magában ez van.
    Látja én toleráns vagyok nem nácizok, zsidózok, büdösszájuzok.
    Hát ennyi. Ha maga szerint náci vagyok akkor maga mi? Náci -1 ??

  • A parittyás hangja, tökéletesen egyetértek veled!

    Több száz év nem volt elég nekik a beilleszkedésre, jómagam teljesen feleslegesnek, ablakon kidobott pénznek tartom a felzárkóztatásukra elszórt pénzeket, már az a rasszista Gárdonyi sem tudta hősként ábrázolni Sárközit, a szurtos cigányt az Egri csillagokban:

    „És seb nélkül nincs a vár népe között se férfi, se asszony. Azazhogy mégis van: a cigány.”

  • Felvinczy Károly

    Tisztelt Ille úr!

    Ön havonta mennyivel támogatja a lakhelyéhez legközelbbi cigány közösséget? Az Ön által megnevezett összeget én is megígérem, azonnal.

  • Felvinczy Károly
    2013 augusztus 7
    5:47 du.
    A lényeget nemérted, Charlie..
    Nem halat, hálót kell adni..

  • Simon Attila: Ez csúnya torzítás. Gárdonyi végig megbecsüléssel ír Sárköziről. A cigány tábor leírásában sincs semmi rossz, és Sárközi szereplése teljesen pozitív. Nem árulja el a várat, és segít az áruló lebuktatásában. Gergely legnagyobb segítője. Gárdonyi szerette Sárközit, ne tessék belemagyarázni semmit. Képességeihez mérten MINDENT megtett a győzelemért.

  • Nna, h a fröcsögőknek kicsit kisebb legyen a hangjuk!
    http://most.444.hu/2013/08/07/barcsak-valaki-bekuldene-egy-kepet-amin-az-ozdi-kozkutrol-lopja-valaki-a-vizet/
    Oszt’ az is érdekes lenne, ha Fürjes et. kertjét látnánk, h van-e benne medence és fizet-e a feltöltéséért?

  • Ugye a videón nem roma ember lopja a vizet?
    Ha Fürjes et. a medencéjét fúrt, vagy ásott kútból tölti, – az ugyan olyan lopás – mivel a víz is állami tulajdon! Külön engedély kell hozzá és fizetni is kell érte!
    Nna, most lehet fröcsögni!! 😛 😛

  • Llanfair

    2013 augusztus 7
    2:59 du.

    Te hol élsz,ember?!A „vízelvonás” általános jelenség ezekben a forró napokban,rengeteg embert érint!!!Jól jön az álszent bandátoknak egy kis kánikula,hogy diszkriminációt kiáltsatok.Mintha ne tudátok:a cigánykérdés 500 éves.Pofák vagytok.

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 7
    4:35 du.
    maga, kis csillag, még csak nem is náci. ahhoz jellem kell. maga egy senki.

  • Felvinczy Károly
    2013 augusztus 7
    5:47 du.
    fiam, ígérni mindenki tud. a vezére is. igaz, semmi mást nem.
    mogyoródon nincs cigány közösség.
    mindössze két közkút van. a többit, melyek uniós pénzből kerültek (igaz, díszkútként, de mégis vízszolgáltatásba bekapcsolva) installálásra, a fajmagyar elvtársainak huncut gyermekei két hét alatt tönkre tették, így most csak a két, régi közkivételi kút üzemel egy hatezres lélekszámú faluban, ami egyébként 3,5 milliárdos hitelt nyög a fideszes önkormányzat tékozlása eredményeként.

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 7
    4:35 du.
    még valami, kicsi hangszeres (tudja, aki a szopszafonon játszik): személyeskedni csak azzal lehet, akinek van személyisége.
    magának nincs.

  • Ha a Magyarnál elzárják a vizet, mert nem tud fizetni. Mi tömb házban lakunk, akkor kb 600 méterről hozza a vizet a közkútról

  • Még egy dolog. Közös képviselő vagyok. Van három család, akik fejenként fél millió ft al tartoznak. Le köttettem a vizüket. Nem telt el egy hét, két magyar egy cigány,A cigánynak már volt is vize. A vízmű felszereltetett egy kártyás órát nekik.Mivel a cigány ki
    sebségi elnökkel bementek intézkedni, és az igazgatót minden fajta rasszistának elhordták. Azonnal volt vize. Én bementem és megkérdeztem hogy a Magyarnak miért nem lehet ugyan ezt megcsinálni.felháborodva közölte hogy tudom e hogy mennyibe kerül egy óra beszerelése.Erre fogtam és a két Magyarnak beköttettem a vizet. Most havonta megyek hozzájuk és szedem a víz díjat. Mikor kijön a hiányt abból befizetem.

  • kázmér
    2013 augusztus 8
    8:56 de.
    hogy mi vagy? kö zös képviselő? M agyarnak beköttetted a vizet? le köttetted a vizet? (imitált nyelvtani hibák, by kázmér) magyar, nagy M -el?
    kázmér, te nem csináltál semmit, mert ilyesmit nem tudtál elérni, de most itt jól esett osztani az agyadat.

    ami azt illeti, tudod, mi vagy te? egy senki, fingod sincs a közös képviselő jogállásáról!
    beszedni, komám, semmit sem szedhetsz be, max. a kiteregetett ruhát az erkélyről 😀
    de, ha a lakóközösség egy ekkora bunkót, mint te, a nyakára vett, akkor megérdemlik!

  • Ille István
    2013 augusztus 8
    9:59 de.
    A notórius nemfizetőknek jelzálogot kell rájegyeztetni a lakásra a tartozás miatt. Igaz, az is pénzbe kerül, de a kiegyenlítésnél visszakapják. Nagyobb lesz a fizetési hajlandóság.

  • kázmér
    2013 augusztus 8
    8:56 de.
    Bocsi, Illének címeztem, de önnek ítram.

  • Don Ovuz
    2013 augusztus 8
    10:36 de.
    így sem rossz, de ez kázmért, a közös bőhmöt illeti 😀
    igaz, ettől még nem lesz okosabb.
    sajnálom azt a lakóközösséget, aminek ez a barom a képviselője!

  • Ille István
    2013 augusztus 8
    8:05 de.

    A Hozzászólás primitiv hangneme és szóhasználata csak önt minősíti. Ja meg a fórumot is ahol kizárólag gyülölködő , sértegető szavakból álló hozzászólás fentmaradhat. Maga mivel különb? Hogy nem a cigányokat mocskolja hanem a magyarokat ugyanolyan hangnemben mint a turulmadaras nagymagyarországos buzik a kissebbséget.

    Na hogy te is megértsd parasztpista: ba’sznád meg anyádat a ravatalon, szárazon ,ahelyett hogy ideirogatsz.
    vagy már kukaccá reinkarnálódott a hölgy akitől ezt a szép kizárólag mocskolódó anyanyelvet tanultad ?

    Na ha lehet ezt is lehet. aztán én léptem ebből a szektából.

  • Cirrmurr
    2013 augusztus 8
    10:58 de.
    na végre!
    mennyit kellett dolgoznom ezért, hogy valóját ide terítse!
    mi lett volna, ha már előbb megkímél a fáradságtól, és simám ide okádja énjét, és – meglehetősen undorító – gondolati világát?

    szegénykém…ennyi fölösleges kört futni, csak, hogy álcázza, nem egy testének forgalmazásából megélő női nemű izé? 😛

  • Ille István
    2013 augusztus 8
    10:55 de.

    Valószínűbbnek tartom, hogy olyan lakóközösségben lakik a Kázmér, ahol vannak notórius nemfizetők. A közös képviselőnek ismernie kellene a jogokat, és a lehetőségeket. Tökéletesen igaza van, ezeket egy közös képviselő nem teheti meg. Nem ő dönt, hanem a vízművek. Mind a lekötésről, mind a hálózatba kötésről. Minden közösségi lakóépületnek van, közös vízórája is, az egyéni mérőktől függetlenül. Leolvassák az egyéni mérőket, majd a közösségit. Mindkettőt összegzik. A kettő közötti különbséget meg elosztják az ott lakók között.
    Ez adódhat nem fizetőkből, vagy vízszivárgásból is a főóra, és az egyedi mérők között.

  • Kázmér nagyon jó hozzászólás,ez van!
    A kisebbségnek több joga van, mint a többségnek…..
    Egyébként, akinek „pia” mellett még füves cigire is telik
    (szerintem erősebb narkóra is a szöveg alapján…)az
    támogassa a szegény” hátrányos” helyzetűeket!

  • kázmér
    2013 augusztus 8
    8:56 de.
    Kedvenc Kázmérom.
    Ez jól hangzik, viszont nem lehet igaz..
    Ugyanis ahhoz, hogy bármit lezárjanak, bírósági végzés szükségeltetik. Amennyiben a tartozást a bírósági ítélet után sem fizeti ki az alperes,(plusz a perköltség) akkor a lakását elárverezik.
    Vagyis az, hogy te elzárattad a vizet, az enyhén fogalmazva is, túlzás… Nem beszélve arról, hogy a közös költség nemcsak a vizdíjból áll..

  • falusi
    2013 augusztus 8
    5:40 du.
    Most kicsit vitatkozni fogok veled.
    A szolgáltatás megszüntetéséhez, vagy szüneteltetéséhez nem szükséges bírósági végzés. Attól függetlenül nem a közös képviselő kompetenciája, hanem a szolgáltatóé.

    Mivel a lakótömböket általánosan csak fő órával építették, nem mindenütt van egyedi mérő. Valószínűleg Kázméréknál sincs, mivel akkor a vízművek az egyedi pontot már lekapcsolták volna. Így a szolgáltatót nem érdekli, hanem egyben számlázik a közösségnek. A közös vízóra esetén közös költségként jelentkezik. Ezért vetettem fel neki a jelzálog rávezetését az ingatlanra a tartozás miatt. Ugyanis akkor nem a vízdíjat, hanem a közös költségeket nem fizetik, ami ugye nagyságrenddel nagyobb lehet. De abban egyet értünk, akármerről nézzük, sánta a hozzászólás.

  • ” Szegény” Ille! Küldök pirulákat mert úgy látom megint elfogyott.

  • küszküllö: Nincs többes szám. Az én véleményem. Soha nem tartoztam „bandához”. Nem látom az álszentséget. Én mentőztem. A cigánygyerekekkel ugyan úgy bántam, mint a fehérekkel. A gyerek nem bűnöző. Ha az, az a felnőttek hibája. Itt nem a cigánykérdésről beszélek, hanem a gyerekek kínzásáról. Elfogadom, hogy a szülei esetleg ingyenélők, bűnözők stb. A gyerekek büntetése nem tetszik. Ha neked tetszik, nem irigylem a lelkedet.

  • Azért egy észrevételt hagy tegyek. van egy Plébános nagyon jó ismerősöm. A világ minden tájára jár kongresszusokra. Ott megmondták az európai Pap közösség, hogy 500 év nem volt elég a beilleszkedésre, akkor most miért költünk milliárdokat rájuk, mikor még lejjebb vannak mint 20 éve.Én egy társasházban lakom. 15 éve. 12 lakó van benne. Mikor ide költöztem egy cigány család volt a házban.Most ha hiszik ha nem egyedül vagyok magyar.A magyarok nagy része itt hagyta a lakást, lezárta és azt sem tudjuk hová költöztek.Öt éve lett kifestetve. Azóta csupa szar a fal. Le van kaparva. Ablakok kiverve. Pincéből minden ellopva.Ja és hetente legalább kétszer az ajtóm elé szarnak. ( bocs a csúnya szóért)

  • kázmér
    2013 augusztus 9
    5:21 de.
    Alig egy napja még te voltál a közös képviselő, élet-halál uraként leköttettél, ráköttettél cigánynál,-magyarnál, órákat szereltettél.
    Most meg már csak egyedül vagy.
    Kezd egyre sántább lenni a történet. Lassan már járókeret kell, hogy megálljon.

  • Szégyen, hogy egy „szerző” így írhat ide, kultúrálatlanul, gyűlölködve, mindenkit minősítve, bevallottan borgőzösen, ocsmányan káromkodva, becsületsértő kifejezéseket használva sorozatosan, mint Ille István…

  • Uraim. Van egy olyan megállapodás a vizűvel, hogy ha valakinek sok a tartozása avval felbontsák a szerződést.
    Ezek után a lakóközösség dönthet úgy ,hogy visszakötteti a vízórát a lakónál ,viszont szerződése nincs a vízművel,ezért a közös képviselő minden hónapban leolvassa az órát, a fogyasztott víz után beszedi a pénzt, és a közös képviselő a főmérő számlájára befizeti,így lehet vize a lakónak.Kedves Ille István ha te ilyen hangnemben írsz nekem ,én mint úri ember lemegyek megkereslek és megbaszom a szádat te büdös náci, te nem vagy senki hogy te engem fenyegessél, és ez még egyszer elő ne forduljon ,mert befoglak mérni az email címed alapján és garantálom ,hogy többet nem fogsz ilyeneket írogatni és az embereket gyalázni.

  • Attila Simon. teljesen egyetértek minden szavával.

  • Don Ovuz
    Ez csak egy lépcsőházban van. Viszont én több háztömbben. vagyok képviselő. Így érthető?

  • Attila Simon
    2013 augusztus 9
    10:38 de.

    Őka finomlelkü Liberálisok, akik toleránsak a buzikkal , narkósokkal és a cigányokkal.
    Vágod? Csupa „pozitiv ” az értékrendjük. Igen ehhez képest tényleg radikális nácik vagyunk, pedig álmomba se vonulnék a Turul madarasokkal.
    Aki normális = náci nekik. Ezért én huzok is innét Jobblennne ha Maga se szórná itt disznók elé a gyöngyöket, mert ezek ettől hiznak, meg a mosléktól.

    Megköszönöm értelmes írásait : Cirrmurr a kandurr.

    Ja a macskám is náci. Komolyan. Ignác és nácinak becézik :-))))))

  • kázmér
    2013 augusztus 9
    10:53 de.
    Baszki!
    Ez most úgy hangzott, mint egy életveszélyes fenyegetés!
    Tisztában vagy az esetleges következményeivel?
    Az, +, h megkeresed a mail-je alapján, – nem vall valami nagy technikai tudásra, hisz nem is tudod!
    Inkább igazat kéne írnod! 😛

  • kázmér
    2013 augusztus 9
    10:53 de.
    Te kazi..
    Nézzémárá Ille fínykípire.. Százkilás.
    Totte millen bonyolútt dolog a törött kezedde a víres órodat törűgetni?
    Csak szólok..
    🙂

  • Úgy látszik, a jobboldaliság nem csak a gondolkodást, de a tisztességet is kizárja.
    Rendes (állítólag) keresztény jobboldali egyszerűen nem támogathatná az ilyen embertelen intézkedést, csak azért, mert amikutyánkkölykei hozták. Mert pl. belegondol, hogy Jézus kutyakorbáccsal kergette volna ki az ilyen képviselőket (beleértve bizony az Mszp-set is, aki gyávaságból vagy cinizmusból szintén megszavazta)
    Istenem! Hálás vagyok neked, hogy nem vagyok jobboldali!