Quo vadis, Európa?

2013 december 21 10:10 de.11 hozzászólás

Avagy: Képes lehet-e ov.* hazánk elrablása, és megrontása után az EU-t is kettészakítani?

A kérdés csak annyiban költői, amennyiben ma még nem lehet megválaszolni. Ezzel szemben viszont nagyon is komolyan veendő a probléma, és mint a jövő lehetséges változatával, talán nem fölösleges ezen elgondolkodni.

Először is optimizmusunkat előrevetítendő mondjuk ki, hogy egyedül nyilván még neki sem megy. Ámbátor azt is leszögezhetjük, hogy ha valaki, akkor erre ő képes. Volt már szó erről, miszerint Paulus (Szent Pál) nélkül nem lett volna kereszténység, Luther, és Szent Ignác nélkül reformáció, ill. rekatolizálás, Lenin nélkül nem lett volna „Nagy Októberi Puccs”, és nem valósul meg a proletárdiktatúra, Mussolini és Franco nélkül nem lett volna fasizmus. Amennyiben Hitler szobafestő marad, nincs annak náci változata, és az a máig fölfoghatatlan, iparszerű emberirtás, ami legfőbb bizonyság arra, hogy a „jóisten” nem létezik, vagy annyira belefáradt a teremtésbe, hogy képtelen „menedzselni” a dolgokat. (Ugyanakkor az is igaz, hogy bizonyos történelmi-geopolitikai körülmények között nem releváns a vezér személye. Pl.: Sztálin, Rákosi, Ceaucescu, Gierek, Kádár, Jaruzelsky nélkül is pártállami rendszer üzemelt volna, legföljebb más stílusú.

Illusztráció: globalresearch.ca

Illusztráció: globalresearch.ca

Egyébként igazán nem mondhatjuk, hogy ov. több, mint három éve nem próbált szövetségeseink kedvébe járni, pl. gázvezeték ügyben az oroszokkal, meg más autoriter rendszerrel szembemenni. Amikor azonban kormányra kerülve azzal kellett szembesülnie, és néznie, hogy Európa nem az ő dallamára, és ritmusára táncol, akkor eluralkodott rajta a ressentiment érzés, és valami hasonló ahhoz, ahogy III. Richárd, elhatározta, hogy majd ő megmutatja, milyen gonoszságokra képes. Ügyesen csinálja, kiapadhatatlan karizmával, és vitathatatlan tehetséggel. (Minden nagy gonoszságot elkövető emberi lény igen okos (volt.) Mindig csak addig megy el, hogy aztán kicsit hátralépve, kikerülvén az akadályt, tovább mehessen a maga útján; ezt nevezte ő pávatáncnak. Lám, nem is cinkelt lapokkal játszik, – erre többször figyelmeztetett Debreczeni József is – előre megmondja mit fog tenni, de az annyira képtelenségnek tűnik, hogy azt lehet hinni: „Amelyik kutya ugat, nem harap.” De ő harap, ráadásul nincs is meg az oltási könyve…

Azt szajkózza évek óta, hogy a kapitalizmus, a piacgazdaság mély válságban van (vagyis az egész szabad világ), és abból csakis az ő (és jobbkeze) bölcs útmutatásainak alapján lehet kikecmeregni. Tehát – kicsit sarkítva -: vagy ő lesz Európa ura, vagy sorsára hagyja az Uniót, lehetőleg magával rántva azokat az országokat, akiknek népe, és vezetői hozzá hasonlóan nem nagy kedvvel idomulnak Európához. Akár azért, mert az nem nyúl eléggé a hónuk alá, akár azért mert túlságosan is belenyúl a dolgaikba. Ilyenek lehetnek a visegrádiak en bloc, a lettek, a románok, a bolgárok, vagy a görögök a tagállamok közül. De itt van neki ugyebár Ukrajna, ahol most éppen „helyzet van”, Szerbia, Törökország, akik éppen sérelmezik – ki tudja meddig – hogy nem veszik őket komolyan, vagyis be. És akkor mehetünk tovább: Belarusz, akinek örökös ura már teszi is a szépet ov.-nak, Putyin, akinek meg ő teszi, meg szinte az összes szovjet utódállam (FÁK), a maguk önkényuralmi rendszereivel.

És már csak egy ugrás ezekkel a stratégiai szövetségesekkel szorosabbra fogni az együttműködést (a V4 már igyekszik is) egy kicsit restaurálni a régi „szép időket”. Ami, bizony eljöhet, bármennyire is hihetetlennek tűnik: lehet folytatása a KGST-nek, meg a Varsói Szerződésnek, lehetünk újra „baráti ország”, és beszélhetünk megint – ahogyan máris beszélnek az elvtársak – a rothadó kapitalizmusról, amelyet majd csak messziről nézhetünk, mert vagy nem lesz rávalónk odamenni, vagy mert újjáépítik a vasfüggönyt azok, akik oly büszkén verték a mellüket annak leomlása után.

Az is lehet persze – és ez még mindig sokkal jobb lenne -, hogy csak simán meg akar(t) gazdagodni. Vagy a kettő együtt. „Ha lúd legyen Kövér.”

* Ezek után igyekszem nem illetni jelzőkkel azt az embert, akinek sikerült saját népét meghülyíteni, országát a romlás útjára vinni. Elég lesz a kisbetű.

A nagy K a végén freudi elütés.

 Gulyás András

11 hozzászólás

  • érdekesen hangzik…lehetséges, de nem lesz megvalósítva, addig is gazdagodik lopván, és minden hibát kihasznál vagy azt, hogy nem állandóan azt figyelik mit tesz tönkre…mert ép1teni képtelen csak rombol

  • nem ertem gulyas urat , anglia sokkal de sokkal jobban szembemegy az unioval mint orban de a gulyas attol retteg hogy egy torpe allam miniszterelnoke ketteszakitja europat , mikor angela merkel meg parizs pont az ellenkezojet akarja , de gyulyas szerint a PATÁS ÖRDÖGFAJZAT orban felulkerekedik angela merkel akaratan , KABARÉ KABARÉ

  • cigányok
    Szép a neved, de azt elfelejted, hogy itt lett lebontva a demokratikus jogállam, itt dobták ki az alkotmányt a kukába, itt vannak az elvtársak pozícióban 20 évre, ezt az országot fosztják meg a földjétől, nyerőgép és dohány piacától, takarékaitól, itt államosítanak a bolsevikok mindent, nem pedig Angliában.
    Ha példákat is hoznál Anglia EU-val való szembemenéséről, akkor hitelesebb lennél.
    A patás ördögfajzat viszont tetszik. Találó.

  • antifulke…..kukaban az alkotmany …nem akaralak megbantani de ezt csak akkor hiszem el ha ideirod hogy te KUKAZOL es te talaltad meg a rakosi alkotmanyat a kukaban ….ha ha ha …hi hi hi…he he he ..BE vallalod arany komam ?

  • antifulke…angliai peldat boven talalsz itt http://www.mno.hu …azert nem linkelem be mert ILLE nem szereti , de te olvasgasd nyugodtan…ha ugyan megjelenik ez a kommentem

  • ez nem szeretem, vagy nem szeretem kérdése. nem foglalkozunk egy kormányzati házinyomda produktumainak népszerűsítésével.

  • Minden esetre, Anglia sokkal erősebben megy az EU-nak, és valóban ki akar válni.
    Orbán nem akar kiválni, csak szeretné, ha szabad ország lenne végre a magyar-.

  • Azért Anglia egy „kicsit” erősebb és érettebb is ahhoz, hogy akár önállóan is megálljon a talpán. Ezzel szemben Magyarország gyengécske és folyamatosan gyengül, míg az érettség tekintetében is sajnos visszafejlődés van. Képtelenség önállóan létezni a mai modern korunk és világunk kihívásai közepette, mert akkor az Ország végleg lehúzhatja a rolót.
    Orbán persze, hogy nem akar kiválni, hiszen pontosan tudja, hogy sokkal több pénzt kapunk, mint amit adunk a közösbe. Minden EU ellenes kijelentése csak hangulatot ébreszt és megzavarja az embereket, mert azért lássuk be, hogy az EU ellen hangol rendszeresen. Mostanában az a divat, ha utálja valaki az EU-t nagyjából úgy mint régen a Szovjetuniót. A lényeg, hogy lehessen kire fogni minden nyomorúságot a valós megoldások helyett. Orbán pontosan tudja, hogy mit és hogyan kell a magyar embereknek szajkózni és ezüsttálcán prezentálja is.

  • cigányok
    Csak a szellemi homelessek hiszik azt, hogy az a rákosi alkotmánya volt.
    A 89-es Alkotmányunk Európában is egyedi volt, a legjobbak közül való. Egy hibája volt, hogy nem készült fel a jogászbűnözőkre.

  • A kapitalista rendszer sem tökéletes,a bankàrok mohosàga miatt
    vàlsàgba került a vilàg.A hibàkbol tanulva, mostantol nagyobb önrészesedés kell a bankoknak,hogy ne az adofizetöknek kelljen a bankokat ujbol a csödtöl megmenteni.
    Idàig sem volt egy tévedéseket kizàro recept a kapitalizmusra,
    minden vàlsàg utàn keressük az okokat,a hibàkat,hogy vàlsàgok a
    megelözhetök legyenek.Ez a feladata a politikànak,az okok és
    okozatok feltàràsàval-szakemberi segédlettel-.Ezt csinàlja Merkel,Hollande,Cameron…és Orbàn Viktor.A receptjeik még eltéröek?
    A cél közös! Egy erösebb,versenyképesebb EU,amely az egymàsközti
    együttmüködés erösitése mellett,kifelé-a gyorsabban fejlödök felé,a nagyobb felvevö piacok felé is nyitottabb-kell,hogy legyen.

  • Lehet ugra-bugrálni az EU ellen, -viszont a számok nemhazudnak..(Kislábaskában, kegyelmeséktől..)

    http://www.stocklandyard.hu/blog/show/2135