Nemzeti cirkusz

2014 január 1 4:00 de.14 hozzászólás

Magányosak vagyunk. Nekünk a miniszterelnök és ellenfelei is ellenségeink, mi pedig magára hagytuk a hazánkat.

Hazátlan bitangok vagyunk.

Unottan kántáljuk az éhezőknek: ne lopj! Közben elesettjeink már csak a pokol bugyrai közül választhatnak, mélyebbre vagy kevésbé mélyre süllyednek. Lopni vagy megfagyni, ez itt a kérdés, és puha léptekkel osonnak az éjszakai erdőn.

Munkaalapú társadalom, mondja a porondmester. Aki nem dolgozik ne is egyék, kántáljuk hűségesen és kajánul figyeljük az utcáról kitiltottakat, a hajléktalanokat, akiknek már csak az utca maradt, törvény szerint már az sem. Az ingyen konyhák sorait látva más népek éhezőiről kezdünk beszélni, lehetőleg francia, angol, amerikai éhezőkről. Közben Trianon miatt ejtünk könnyeket, meg erdélyi magyarok szabadságáért és átlépünk kifosztottjainkon, egy kicsit hátrafelé nyilazunk, közben arcunkon pír helyett nemzeti gőg.

Photo Challenge: Orange / Sam Witney

Photo Challenge: Orange / Sam Witney

Menjen dolgozni (!) aki dolgozni akar, az talál munkát, mondjuk a koldusnak, és megértően bólogatunk, ha elzavarják a templom közeléből, hisz nem illenek össze: koldus és aranykehelyben misebor elviselhetetlen disszonancia.

A gyermeket,  ha éhezik, nem etetjük, ha beteg nem gyógyítjuk, külön iskolába küldjük, hisz mosdatlan és büdös, aztán, hogy könnyebb legyen a lelkiismeretünk, hát cigányozunk egyet. Véribe’ van a lopás, és börtönbe zárjuk, mert csokit csent. Ha csórók vagyunk, fillérekért adjuk szavunk, és kajánul nézünk a nálunk elesettebbre: azér’ mi nem vagyunk olyanok!

Ülünk a nézőtéren, tapsolunk és fütyülünk. Ámulunk a nyugdíjvédelmi biztoson és kisinasán, a rezsicsökkentő bűvészen, drukkolunk a simaképű Forex bajnoknak és a számolóművésznek. Ők tudják, hogy akinek semmije nincs az annyit is ér, meg azt, hogy meg lehet élni negyvenhétezerből. Nézzük a részeg akrobatát, aki úgy tud átesni társa vak komondorán, hogy kezében nem törik össze a pálinkásüveg.

Tiszta a kép: emitt egy fogatlan oroszlán nyálzik, amott néhány lestrapált öszvér piszkít a fűrészporra, a porond szélén kopasz fenekű majmok határolódnak el az éppen zsidót számoló erőbűvésztől. A bajuszát rágó karmester (tánctanár) idegesen büntet, lehet hascsikarása vagy szorulása van.

A porondmester nyugodt, zsebébe dől a lé, kezében lévő hosszú nyelű ostor „Két öles a nyele, három a kötele.” Pattintására alakul a harmónia. Az ellenzék sem vét ütemet, képzelt vezetőik, két nemzeti pojáca ugrál a fűrészporon, összefogás van, bólogatnak, és mi dőlünk a nevetéstől.

A porondmester pattintgatja ostorát, a szereplők teszik dolgukat, mi szemünkkel követjük a perecest.

Valami csíp, pislogunk és nem értjük, vagy nem hisszük, de a porond fölött csavarodó ostor vége mindig rajtunk csattan.

Boldog újévet Magyarország!

14 hozzászólás

  • Boldog Új Évet?! De mitől kitől és kinek? De a legnagyobb kérdés az, hogy HOL?

  • jó kérdés.
    tegyük hozzá, hogy a porondmester kitalált egy társasjátékot is. kell hozzá egy A3-as üres lap, egy sima dobókocka, meg egy filctoll.
    a játékos eldobja a kockát. az valamelyik lapjára fordulva megáll. orbán rárajzolja a pöttyöket, besatírozza a mezőt, ráírja a nyereményt, és megmondja, ki léphet.

  • ennél többet én sem kívánok mondani, de aláhúzom:
    és kajánul figyeljük az utcáról kitiltottakat, a hajléktalanokat, akiknek már csak az utca maradt, törvény szerint már az sem. Az ingyen konyhák sorait látva más népek éhezőiről kezdünk beszélni, lehetőleg francia, angol, amerikai éhezőkről. Közben Trianon miatt ejtünk könnyeket, meg erdélyi magyarok szabadságáért és átlépünk kifosztottjainkon, egy kicsit hátrafelé nyilazunk, közben arcunkon pír helyett nemzeti gőg.

    még annyit, az látszik hogyan csökken, rohamosan a gőgösök tábora és egyre többen kerülnek a másikba ahol csak az ostor hegyes vége szabdalja a korábban keménybőrzetű pofájukat

  • Megkezdődött az „új évi rendes uszítás”…tavalyi többszörösen
    lerágott …..témákkal fűszerezve!
    Ezzel szemben több nyilvános helyen Oktogon,Nyugati tér
    de főleg a Vörösmarty téren (vidéken is)nagy szilveszteri bulik voltak,
    állítólag az utóbbin agyon taposták!! egymást a jókedvű és bulizó emberek!A RÉGÓTA hajléktalan embereknek sem kellett
    az utcán megfagyni,volt szálláshely!
    Egyébként…minden stimmel…!
    B.Ú.É.K

  • emberek, boda felébredt téli álmából, de sajnos, még mindig nem látja a valóságot.
    de ne izguljatok, egyszer majd csak felnyílik a szeme – persze, az is lehet, hogy gyűjtést kell indítani narancshályog operációjára 😀
    bár – mivel neki tetszett áder beszéde (meg lettem volna lepve, ha nem) – nem ártana némi mentális regeneráló kezelésre is gyűjteni számára.
    egyértelmű, hogy az agymosás lassan visszafordíthatatlan károkat okoz neki 😀

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    A porondmester, most az időközben éh és fagyhalált szenvedettek tetemeiből keresztet halmoz fel – mint aratáskor szokás – és feláll a legfölsőre és elkiáltja magát, „enyim a vár, tied a lekvár” ekkor a nemzeti dohánybolt „18”-as tábláival berohanó emberek felmásznak a hullagúlára és tárcsájukat kérőleg a porondmester felé tartják, aki jól csörgő zsetonokkal honorálja a legalázatosabbak igyekezetét azt kiáltva, hogy „sokasodjatok, szaporodjatok”… Végül az egymáson taposó önkéntesek halma összeomlik, az alsók kiesnek, a felsők nyalvüket kiöltve tovább törekednek a porondmester kegyei felé… A tulajdonképpen befejezhetetlen játék addig tart, amig valamelyik bátor és önérzetes trafikos le nem üti a porondmestert… Ám a rossznyelvek szerint, ilyen nincs, hisz ők az ő kegyeltjei és ezért hálásak neki. Különben is ha kiesettek helyére jönnek az újak… majd a még újabbak.
    De ki fogja végül is a cirkuszt bezárni, és mikor ???

  • nos, ahogy hallom, a vidám-park bezárásával cirkusz is új épületet kap. a nemzeti galéria helyére fog költözni. úgy fogják hívni: miniszterelnöki hivatal.

  • Én nem a prérin lakom… és az ismerőseim sem,akik az utcán
    buliztak…több helyszínt közvetített a TV is!
    Szomorkodni csak ezen a fórumon,meg az általuk képviselt
    pártokon lehet…(főleg a jövőt illetően!)már akinek oka van
    rá!

  • Sajnàlatos,-de nem az orszàg szàmàra-, hogy csak gyengébb domptöröket /lejàrt recepttel/tudtak és tudnak tovàbbra is követni.

  • Szegény marcsa!
    Még nem vette észre,hogy kevés a lószar. Már hosszú sorokban éheznek a verebek.Szomorkodni? Miért? Jobban teljesítünk!!! Az „új”jelszavakért és a hazafffyyyságáért marcsát előterjesszük a lelógó vándor vörös nyakkendő díjra.Ha így fejlődik tovább még megkaphatja zöldben is. „Jó tanulással a békéért”.Előre!Marcsa pajtás.

  • Marcsi,
    Csak szeretne a prérin lakni.Ott nincs bakancs agyúakkal tele csatorna.Azért maradt a saját szemétdombján és élvezi a jó meleg pocsolya illatát.

  • Hát, igen. Marcsival kerek a világ, nélküle szögletes lenne.

  • miért van az az érzésem, hogy nem csak én csodálom boda egyediségét? 😀

  • Aha,bohócok a porondon……de a taps elmarad!