Sorsolással az egyenlő esélyekért

2014 március 6 5:11 de.12 hozzászólás

Előre mondom: híve vagyok az ún. öszeesküvés-elméleteknek. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében erre elég okom van rá, de most bővebben ebbe nem menjünk bele. Emlékezzünk inkább csak a futball VB-k, meg EB-k egyre grandiózusabbá erősödő giga eseményeire, ahol financiális kényszer volt elérni, hogy a rendező ország(ok) olyan csoportba sorsoltassanak, amely esélyt jelent nekik arra, hogy legalább az első körből továbblendüljenek. (Jó példa erre az amerikai, vagy a japán-délkoreai döntők.)

 Mindenesetre a magam részéről nagy izgalommal, és némi gyanakvással vártam, hogy a kis barba-trükkel rekordszámúra növelt listán szereplő, de valójában sosem létezett, politikai gittegyletek között hol bújik majd meg az a max. négy majd mindenki által ismert párt, ill. pártszövetség, amelyek „labdába rúghatnak” egyáltalán. Hát mit mondjak: Nem csalódtam. Ennél jobban szerintem nem is alakulhatott volna fideszileg. Nyugodtan mondhatnánk, Fortuna úrhölgy nem ellensége a Nemzeti Összefogás Rendszerének, ha nem lennénk olyan izgulósak, meg aggódósak, meg a demokráciát betegesen féltők. De olyanok vagyunk, és ezen már csak objektíve sem nagyon tudunk változtatni, legalábbis belátható időn belül.

Drawn out of a hat

Drawn out of a hat

Próbáljuk modellezni a dolgot: A magyar választópolgár, aki veszi a fáradságot és élni kíván jogaival amíg lehet, kezébe veszi a négy év előtti forradalom küzdőterén, vagyis a szavazófülkében a lepedőnyi papírlapot, látja rajta azt a végeláthatatlan listát, és elkezdi feldolgozni a látottakat. Kezdi mondjuk „ortodox” módon elölről. Néhány nemzetiségi csapat (jajj,cigánypárt is van!!) után átugrik a Torgyán bohóc-pojáca által kivégzett Kisgazda, és Polgári valamin, amely már árnyéka sem tud lenni hajdanvolt magának, és új dimenzióba kerülve (Új Dimenzió Párt) kilencedikként rátalált övéire (már amennyiben még hisz a tündérmesékben). Emberünk immár végzett is, a többit el sem olvassa, arra nincs idő, meg türelem, jöhet a boríték, és az urna. Az ilyen ember hamar végez, a pártokat képviselő kis csapat az urna-előszobában láthatja, hogy nem kellett neki átnéznie az egész szénakazlat, gyorsan megtalálta a tűt.

Akik szerint Lehet Más a Politika, – ők lehetnének a Fidesz komilfó ellenzéke, ha valóban lehetne – nem sokkal később „talál-süllyeszt”, bár szívesen beixelné (zölddel) az előtt levő „sportos, és egészséges” valamit is. (Az is egy párt, a listán utánuk jön, komolyan) A többiek figyelme nem lankad, tovább tallóznak, kivéve a jobbikosokat, akiknek könnyű lesz időben a fejébe vésni, hogy miként lesznek az utolsókból elsők, mint a Bibliában. „- Fordítsad meg Testvér azt a cédulát, ott vár  ránk, meg az igaz magyarokra a „szebb jövő”. A „mi fajtánk” meg csak keres tovább, megy sorban lefelé, és hopp!…megvan: Együtt 2014 Párt. Ez az! Bajnai és csapata. Ha siet, már ixel is. Ha nem, gyanút fog, emlékszik már, hogy azok suttyomban alakultak, miután az egy bő éven át sikeres ex-miniszterelnök csapata ezen a néven mutatkozott be a közvéleménynek. Az ilyen polgár óvatosan továbbmegy, és… „Na most már megvan ez már tuti. Összefogás! – Ezek az enyéim – és már jelöl is, részéről megtette, amit megkövetelt a haza. Namármost az olyan „agyontájékozottak”,figyelmesek, meg naivak, és még hiszékenyek is, akik szerint az, amin most éppen részt vesznek az szabad, demokratikus, titkos parlamenti választás, amelynek eredménye mindenképpen, és – körülmények között kötelezi a győzteseket, és a veszteseket is valamire. Ők eljutnak a véletlenül éppen a Jobbik mellé (elé) harmincadik helyre sorsolt pártszövetségig. (MSZP-Együtt-DK-stb), és egy részük, akik már korábban elsütötték a tollukat máris sajnálattal konstatálja, hogy megint át lett verve, mint ürülék a kerítésen. Kérhetnének ugyan másik lepedőt, de hát az olyan macerás, mit csináljon az előbbivel, még kiderül kire (nem) akart szavazni. Különben is akkorra már annyira zavarja a szarszag, hogy hagyja a csudába az egészet, hazamegy, és izgalommal várja milyen is az a vízözön, amelynek szabad ömlést engedett április 6-án vasárnap,az Úr egyszülött Fia eljövetelének 2014. évének negyedik megszentelt napján, nem sokkal a megváltás misztériumának Szent Ünnepe előtt.

Így megy ez „Boldog Asszony Anyánk, égi nagy Pátrónánk” országában, amely olyan kicsivé csonkíttatott egyebek mellett az olyan hamis próféták által, mint a jelenlegi, és a leendő nemzetvezető, és hülyítő, hogy simán elfér az Atyaisten kalapján, mint bokréta, – ahogyan azt Petőfi Sándor költőileg vizionálta – amikor még (túl) nagy volt, ámbátor a Habsburgok „gyarmata”.

Gulyás András

12 hozzászólás

  • A FIDESZ jól megcsinálta! Mert hogy a kezük benne van az már biztos.Jól tudták ők ha a listán a pártokat úgy lajstromozzák ahogy,a jó nép zöme belekeveredik mint macska a cérnába.Olvasom ma reggel hogy az Összefogás nevet fog változtatni mégpedig:Kormányváltás-ra szeretnék.
    Csak hogy ettől még ott maradnak az ilyen-olyan összefogás és az embereknek az agyában ez a név rögzült ugyebár.A többségében biztosan.Elmondhatom ilyen aljas és mocskos választás elé még nem néztünk de bízom benne Orbánnak legalább a kétharmada nem lesz meg.Ennek ellenére mivel a remény hal meg utoljára,hát ha mégis sikerül valami csoda folytán az ellenzéknek nyerni.Miért is ne?!

  • vadaszili: jól látod, ez biza orbánék által felbujtott partizánmunka. a választás nem lesz se mocskos, se aljas. legfeljebb – a borítékos szavazás által – elcsalt. de ezt is óvatosan kell kezelni, mivel – mint korábban kifejtettem – 200ezer importmagyar egységes szavazata se ér szart se (max. egy pártlistás mandátumot), de kiválóan alkalmas szembe állítani az embereket.
    a pór megy szépen, megvezetve a jászolhoz, és szavaz arra, amit az agymosás neki bevésett.
    ami a választás előkészítése, na, az a mocskos és aljas.
    de hát, a fidesz csak azt adja, ami lényege.
    az ellenzék – pontosan az idióta pártlistázás okán – rengeteg szavazatot fog veszteni a fidesz trükkjei által. mari néni, porospusztán, szerinted, különbséget tud tenni? lófaszt!
    ami a lepényhalat illeti: akad olyan listás párt is, amelyik ingyen horgászati engedélyt kínál szavazóinak!
    mondd, ili, mégis, mit remélsz orbanisztánban? ellenzéki győzelmet? ilyen körülmények közt? ha véletlenül győznének, akkor sem győznének, mert orbán bebetonozott csinovnyikjai bármikor keresztbe tudnak tenni!
    vegyük csak a költségvetést! a kőagyúak tanácsa – mind-mind orbán seggnyalója – megvétózza, áder, a csornai charles bronson, ezen felbuzdulva, feloszlatja a parlamentet, és új választásokat ír ki – mert az a kis gerinctelen senki megteheti! ezzel úgy eljátszadoznak még 4 évig, mi meg beledöglünk!
    más: orbánnak nem lesz 2/3-a ez már tuti, mégpedig a jobbik megerősödése okán. a jobbik nem lesz kormányzó párt, a fidesz maradványértéke okán. a jobbik marad ellenzékben, de nem fog össze a fidesz ellen a baloldallal. a fidesz szart se tud csinálni kormányzó pártként 2/3 nélkül. ezt úgy hívják, itália szindróma.

  • Hát…ja. Nagy Feró valamikor azt énekelte, hogy operett ország.. Ezúttal inkább a Vidám Szinpadnak tűnik. Persze, csak innét, Aki benne él, annak ez minden, csak nem kabaré..
    vadaszili hozzászólására: Óriási tajtikai hibának tartom egy hónappal a szavazás előtt megcserélni a nevet. Akárhogyanis, de az összefogás logói ottvannak/lesznek, amiből azért a setétebbje is kitalálhatja, hogy kiket képvisel a név. A másik, ugyane dolog kapcsán: nem vagyok jogász, hát lehet, marhaságot mondok, de nekem a józan paraszti ész azt mondja, hogy ha egy társaság egy néven beadta az összegyűjtött aláírásait, megnevezte a jelöltjeit, megeshet-é, hogy a jog útvesztőiben akad egy paragrafus, kitétel, vagy mellékmondat, amitől ez az új név nemllett regisztrálva, így ezen a néven nemis lehet ott a szavazócédulkán..
    Csak kérdem, hátha akad itt olyan okos, jogvégzett úrhölgy, vagy gentemanus, aki erre tud válaszolni..

  • falusi: az alternatív pártnevek kizárólag a kevésbé intelligens szavazópolgárok megtévesztését szolgálják. ilyen pedig bőven akad a szavazásra jogosultak közt, megfejelve a narancsos agymosással. paragrafus? orbanisztán választási törvényében? ugyan, kérem! OVI vétó? na, ne komolytalankodjunk!
    amúgy nem operett ország vagyunk, mivel az egy meglehetősen vidám műfaj.
    mi, kérem tisztelettel, ha már vidámságról van szó, akkor a röhej országa vagyunk, de legalább is a tragikomédiáé!

  • falusi
    2014 március 6
    12:53 du.
    A koalíciónak nem volt eddig önálló neve. A köznyelv nevezte el őket összefogásnak, illetve a média. Hivatalosan most adnak nevet a dolognak. Mindössze mentek a köznyelv után. A pártlistán is külön nevekkel vannak jelölve, nem koalíciós névvel.

  • Asszem, félreértettél. Arra próbáltam utalni a magam eccerű móggyán, hogy a nevét Kormányváltó Pártra cserélő MSZP-Együtt-PM-DK- LP összefogás részvételét a választásokon megvétózhatja e egy jogi formula.

  • Ezt értem, Donom, csakhogy a kirakott plakátok, szórólapok, akármik mindenhol azt mondják: Összefogás. Kulics Gáspár bátyámnak Gencsapáti-Nardán, meg ez maradt meg a fejében, mert olvasni eddigsem tudott valami ragyogóan, de mióta háromdioptriás a szemügéje, még annyira sem megy..

  • Nomeg azért is van , mert annak a másik pártnak az agytrösztje be akarta magát biztosítani arra az esetre , ha a demokratikus ellenzéknek mégis megjönne az esze és bojkottot találna hirdetni ezzel az ellehetetlenített , előre elcsalt ál-választással szemben.
    Ebben az esetben ugyanis meg kellene mutatni Brüsszelnek , meg az USA.-nak hogy hát itten kérem demokratikus a választás , hát hiszen milyen sok párt indul !
    Ráadásul ez szép módja a cimborák zsebének a kitömésének , az adófizetők pénzével.
    Ugyanis milliós támogatásokat kapnak ezek a fantom-pártok , amivel nem kell elszámolni és természetesen a parlamenti bejutás sem feltétel hozzá.
    Ez egyrészt egy csalás , másrészt ujabb mutyi.
    Harmadik haszna az hogy TOTÁLISAN megzavarja az egyszerű választópolgárt , mert egy lepedőnyi listát egyszerűen lehetetlenség átnézni véges idő alatt. Ráadásul valahol az alsó harmadában vannak azok , akikre szavazni akarnanának , szinte megtalálhatatlanul.

  • Bàrcsak sikeres lett volna az emlitett ex miniszterelnök,vagy a màsik,amelynek beismerö vallomàsàt ismerjük!
    Miben volt sikeres Bajnai? 2009-ben minusz 6,8 %,pedig a 2008-as
    IMF hitel törlesztését 2012-re kitolhattàk,igy kerültünk egyre mélyebbre a szomszédainkhoz viszonyitva is és melyik régota huzodo
    problémàt oldotta meg,vagy tett a megoldàs érdekében?

  • Ezzel a katyvasz megtévesztő szavazólappal még nincs vége, Orbán választási cseleinek,Szerintem csak az utolsó héten jönnek majd az igazi Felcsuti vezércselek.

  • Szerintem nincs a világon olyan nevű párt , csak a magyaroknál, hogy Összefogás vagy Kormáníyváltás. Ez egy név lenne egy pártnak? Az Együtt ehhez hasonlóan értelmetlen.