Demokratikus médiát!

2014 március 12 10:02 de.12 hozzászólás

Avagy Te vajon miért tüntetsz, mit akarsz elérni, kit akarsz megszólítani?

Demonstrálunk, tüntetünk?! Elkülönülve emlékezünk, búcsúztatunk és temetünk…!

De vajon eljut-e minden olyan esemény, információ és üzenet a címzettekhez, amit közvetíteni szeretnénk a társadalom felé? Létezik-e kellő érdeklődés a demokratikus média részéről?

BESZÉLJÜK MEG! Különös tekintettel a Holokauszt Emlékév körüli konfliktushelyzetre.

Dr. Donáth Ferenc Teleki Pál üzenetével, a Horthy szobor avatása ellen tünetésesen.

Dr. Donáth Ferenc Teleki Pál üzenetével tiltakozik a Horthy-szobor avatása ellen.

Dr. Donáth Ferenc, a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezet elnöke:

MEGHÍVÓ

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) és a Nagy Imre Társaság Budapesti Szervezete beszélgetésre hívja a demokratikus sajtó és társadalmi szervezetek képviselőit.

Helyszín: A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) székház.

Időpont: 2014. március 18. 17 óra.

Bevezetőt mond: Szunyogh Szabolcs, a MÚOSZ alelnöke.

70 éve történt, hogy a kirablás nyilvánvaló szándékával alázták meg, majd gyilkoltatták le a magyarság páriává lesüllyesztett, zsidónak nyilvánított részét. Az áldozat mementó, választásra kényszeríti a mai nemzedékeket: vagy európai értékrend és magyar progresszió, vagy társadalmi mértékű meghunyászkodás a Horthy rendszer mintájára kiépülő hatalmi struktúra alatt.

A Holokauszt 70. évfordulója kellemetlen a mai hatalomnak, hasonlóan ahhoz, ahogy Károlyi Mihály szobra, és megannyi köztéri név is útjában állt. Nem kizárólag emlékezetpolitikai probléma, hogy mi történt Kamenyec-Podolszkijban: Európa első deportációs tömeggyilkossága, vagy a magyar közigazgatás idegenrendészeti aktusa. Nem emlékezetpolitikai probléma az sem, hogy Magyarország a jó vagy a rossz oldalon állt-e a II. világháborúban.

Az Orbán-rezsim országunkat Európától eltávolítja, és olyan nagyhatalmaktól kér támogatást, akár tartós elköteleződéssel is, amelyek vezetése a társadalmi kontroll alól kilépett, vagy sohasem voltak demokratikusak. Ma már – a krími beavatkozás tükrében – úgy látszik: ez a választás kiterjed háború és béke megítélésére is. A 70. évforduló ügye nem egyszerűen az emlékezetpolitika tárgya, hanem a magyar demokrácia sarkalatos ügye, és egyben külpolitikai orientáció kérdése is.

Készen áll-e a magyar sajtó demokratikus része arra, hogy az eddigieknél hangsúlyosabban legyen jelen a Holokauszt-megemlékezéseken, a náci-ellenes demonstrációkon? Küld-e az MTI-től függetlenül saját tudósítót az eseményekre? Vállalja-e, hogy hírműsorát, rovatát e vonatkozásban gazdagítja, hogy meghirdeti ezeket az eseményeket, és elérhetővé teszi orgánumát az ilyen események rendezői számára?

Emlékeznünk kell azért, mert magunknak is választanunk kell, hogy demokratákká válunk-e vagy engedelmes alattvalókká süllyedünk! Emlékeztetnünk kell már csak azért is, mert a mainál mélyebb anyagi és szellemi válságban 65 éve nem volt nemzetünk!

Facebook event: Demokratikus sajtó és Holokauszt megemlékezők 

12 hozzászólás

 • acebook event: Demokratikus sajtó és Holokauszt megemlékezők
  https://www.facebook.com/events/745390245494451/

 • Eszteredler!………………A demokratikus sajtó Ön dzerint mit jelent?Mit nem tudott eddig leközölni amit szeretett volna? Aggódik Ukrajna egységéért de amikor szerbiából kiszakitották koszovót akkor mindenki demokratikusan kuusolt.Lehetne még irni a mondvacsinált jndokok alapján ENSZ jóváhagyás nélkül lerohant irakról stb.stb.Holokauszt megemlékezés meg a rokonokra és a hozzátartozókra tartozik nempedig kötelező érvényúen az ország lakosságára.Azért Ön sem gondolja,hogy egy vallási közösség mindent megszabhat egy ország életében.

 • Topapó: A Holokauszt megemlékezés pedig az egész világra tartozik. Egyrészt csinálták a felmenőink másrészt pedig hagyták! Ma pedig néhány patkány büszke rá. Ezt pedig MI hagyjuk! Ezt pedig rohadtul szégyellni kellene.
  De kötelezni tényleg nem lehet az emberi érzést. Vagy van, vagy nincs!

 • A demokratikus sajtó az, mikor az ország adójából üzemeltetett ÁLLAMI sajtó ami az egész ország területén fogható részrehajlás nélkül komment és vágás nélkül adja le a híreket. Ha ez a kormány felügyelete alatt van az már nem demokratikus.
  A demokratikus sajtó sajátja az, hogy az újságírók nincsenek kirúgva vagy elhallgatva ha a kormányt kritizálják stb.
  De a magyarnak nincs szüksége rá. Akkor ki mondja meg mi a jó?
  Ha külföldi magánkiadású újság írja meg ezeket akkor csak a bolond hiszi azt, hogy ez demokrácia.
  Az sem tartozik a demokráciához, hogy megpróbál betiltatni egy külföldön bejegyzett lapot a kormány, de mikor kiröhögik akkor felhívja a nyáj figyelmét (határozottan), hogy bojkottálják. Még elülteti a gondolkodás mételyét az eltompult agyakban.
  Miből gondolják azt, hogy demokrácia van mikor nem is tudják mi az?

 • llanfair:
  „Egerben rend van
  Furcsa szerződést kötött az egri önkormányzat és a Rádió Eger. A Népszabadság birtokába került megállapodás értelmében tilos a város jó hírnevét és hitelképességét sértő, azt veszélyeztető tényeket állítani, vagy erre utaló magatartást tanúsítani. Az állásával játszik az, aki így tesz, a szerkesztőség munkatársai nyilvános helyeken, közösségi portálokon se szidhatják az önkormányzatot és a munkatársait. Valaki felvilágosít, milyen „a tényekre utaló magatartás”?”
  mindezt, persze, a demokrácia jegyében.
  kérdés: hogy tényt miképpen lehet állítani?
  http://www.origo.hu/itthon/20140312-kirughatjak-a-kritikus-ujsagirokat.html

 • Ille István: Gondolom ezt hívják unortodox demokráciának.
  De tényleg van aki ezt nem látja? Vagy látja de eltagadja?
  Reméli, hogy más nem látja? De ha szembesül azzal, hogy más látja. Miért nem vonul vissza? A mundér becsülete? Bármi áron? Ezután vegyük komolyan? Mennyi kérdés amire soha nem kapunk választ.

 • Ilanfair!……………Minden egyes kormány saját céljaira használja fel a közmédiát.A nagy demokratikus ellenzék ugyan ezt tette amikor kormányon volt.A külföldi sajtónak meg bármit ellehet adni amiért fizetnek.Szerintem senki nem büszke a népirtásra csak a lufi már túl nagyra van fújva.Egy vallási csoport sem határozhatja meg egy kormány cselekedeteit.Az pedig,hogy a femenők mit csináltak és mit hagytak ezt nagyon sok országban még az USA-ban is meglehetne kérdezni.Felelősséget meg mindenki a saját tetteiért vállalja ne elődei bűneiért.

 • Ille!………………….Van egy megtörtént dolog ami a tény,ha ezt bárhol bizonnygatják akkor ez már állitás.

 • A „demokratikus sajto”és a „demokratàk” komàban voltak 2006-ban,2008-ban és 2009-ben?
  Miért falaztak a „demokratikusoknak”,hogy 2/3-ad legyen 2010-ben?
  Hogyan merik „demokratikusnak” nevezni magukat?
  Demokratikus sajto ritka,mint a fehér hollo!
  Egy „demokratikus sajto” ütközteti a felek àllspontjait és az olvasora bizza-a véleményt.

 • Topapó: Az MSZP tv-be meghívták a Fidesz tagjait is, de a kérdések sértették őket ezért nem mentek többet. Sértődni már akkor is tudtak.
  A „sok” ország nem számít. Itt Magyarországról van szó ahol éppen a legbecsületesebb legjobb kormány van a világon. Elhiheted, ők mondták. Akkor nekik nem mínuszban kellene kiemelkedni. Nem védekezhetsz azzal, hogy más is ezt csinálja. Nem azért választod őket mert ők mások?
  Ha az elődök jó teljesítményét használjuk akkor sajnos a disznóságaik is a mienk. Nem lehet csak a jót és a szépet örökölni.
  De ha álljunk meg egy szóra. Én európai vagyok és az is maradok. Az ÉN nevemben ne káromoljon senkit a kormány és ne tegyen mindenkit az ellenségemé. Nekem éppen ez a mindenki ellenség hozzáállás nem tetszik. Nekem nem ellenségem Európa. Európai országban európai értékek között élek és a magyar kormány éppen ez ellen tevékenykedik szabadságharc ürügyén. Ez nem a múlt ez a jelen és sajnos a jövő! Belőlem ne csináljon Orbán és Vona megint ázsiait. A ……!
  Nem lehet túlfújva a lufi ha ennyi patkány náci van az országban. Az is bűnös aki hagyja a rágcsálók terjedését.
  A nyugati sajtóban sem mindenki megvehető. Bizony vannak jó nevű gerinces újságírók. Na ezeket a Fidesz adminisztráció ott gyalázza ahol tudja. A megvehető újságírás éppen a Fidesznek kedvez.
  De az igaz, hogy a néppárt szégyellheti magát, hogy azért a néhány tetves szavazatért eladja a lelkét és nem hajítja ki a Néppártból a mételyt. Rövidlátó politika. Ezért én is kárhoztatom a nyugatot.
  És ez egy katolikus véleménye.

 • Talán kaphatnánk egy rövid tájékoztatót, hogy mi is történt tegnap délután a MÚOSZ-székházban. Furcsa módon a hírportálokon nincs közlemény.

 • http://www.muosz.hu/cikk.php?page=szakosztalyok&id=4708&fo=6&iid=65
  furcsa módon a hírportáloknak Andrassew Iván, Dénes Gábor, Garai-Édler Eszter, Donáth Ferenc, Fodor János, Lampé Ágnes, Vince Mátyás és Szunyogh Szabolcs pódiumbeszélgetése a holokauszt 70. évfordulóján smafu.
  így kell ezt fidesz-módra csinálni. ha nincs hír, meg sem történt.
  különben is, ha a mazsihisz nem vesz részt a pártállami rendezvényeken, a pártállam médiuma minek foglalkozzon holmi – általuk smafunak tartott – ilyesmivel:
  „70 éve a kirablás nyilvánvaló szándékával alázták meg, és gyilkoltatták le a magyarság páriává lesüllyesztett, zsidónak deklarált részét. Az áldozatok mementók, választásra kényszerítik a mai nemzedékeket: vagy európai értékrend és magyar progresszió, vagy társadalmi mértékű meghunyászkodás a Horthy-rendszer mintájára kiépülő hatalom alatt.”
  a többit bárki megnézheti-meghallgathatja a videón.