A hamisság túlélésének állami emlékműve

2014 július 21 2:00 de.156 hozzászólás

A hazugság és a gyalázat szobra 2014. július 20-án a helyére került.

Éppen 70 éve, ezen a napon, 1944. július 20-án Klaus Schenk von Stauffenberg, a német tartalékos haderők vezérkari főnöke és a Hitler elleni merényletet megtervező összeesküvők a kudarcba fulladt támadást követő Valkűr-hadművelet során hiába kísérelték meg átvenni a hatalmat Berlinben, puccskísérletüket meghiúsították.

A szobor a német-birodalmi sast ábrázolja aki zuhanórepülésben a Gábriel arkangyalt megtámadja, ami Magyarországot szimbolizálja. Fotó-Garai-Édler Eszter.

A szobor a német-birodalmi sast ábrázolja aki zuhanórepülésben a Gábriel arkangyalt megtámadja, ami Magyarországot szimbolizálja. Fotó-Garai-Édler Eszter.

Mivel programjukban a deportálások azonnali leállítása is szerepelt, ha a tervük sikerül, a magyar zsidóság legnagyobb része megmenekül. Ez a terv azért nem sikerült, mert a Führer túlélte a merényletet.

Ugyancsak 70 éve, 1944. július 20-án Rákoscsabáról 1230 férfit, nőt és gyermeket küldtek a biztos halálba. És éppen eddig, 1944. július 20-áig tartott Magyarországon az 1944. május 14-én kezdődött „menetrendszerinti” (nyári) deportálás, amelynek folytán összesen 432 ezer 491 férfit, nőt és gyereket hurcoltak el.

A Randolph L. Braham szerkesztésében, a Park Könyvkiadó által 2010-ben megjelentetett A magyarországi holokauszt földrajzi enciklopédiája című könyv második kötetének Vági Zoltán és Végső István által írt fejezetében az áll, hogy „a budapesti zsidók lényegében megúszták” közhiedelemmel ellentétben a számok mást mutatnak. Jelesül azt, hogy noha arányaiban a holokauszt valóban a fővárosi zsidóságból követelte a legkevesebb áldozatot, ám szám szerint éppenséggel a budapesti zsidó közösség legtöbb tagját gyilkolták meg a vészkorszakban. A munkaszolgálatos áldozatok nélkül a következő számokat kell tudomásul venni:

– 3 ezer zsidót tartóztattak le 1944. július 3-án az Üllői úton, és vittek előbb Csepelre, majd Budakalászra, onnan pedig Auschwitz-Birkenauba.

– A nyilasuralom idején Budapesten körülbelül 8 ezer zsidót gyilkolt meg a megközelítőleg 4 ezer felfegyverzett pártszolgálatos, további mintegy 9 ezer zsidó üldözött a bombázás, az éhezés, a betegségek következtében halt meg, illetve önkezével vetett véget életének.

– A lezárt csillagos házak lakói közül 1944. október 20-ától folyamatosan sorozták be úgynevezett árokásó századokba a 16 és 60 év közötti férfiakat és a 18 és 40 év közötti nőket. Előfordult, hogy 80 éves beteg embereket vagy gyerekeket is elvittek. November 6-án pedig megindult az árokásó századok egy részének, valamint a csillagos házakban maradt további ezreknek Németország felé vezető halálmenete. A fő koncentrációs központ a Nagybátony–Újlaki téglagyár óbudai telepén volt, ahonnan két-három nap után útnak indították az embereket a nyugati határszél irányába… gyalog. Körülbelül 30 ezer budapesti zsidót hajtottak ilyen körülmények között a nyugati határszélre. Az utolsó gyalogmenet december 11-én indult, amikor az egyik budapesti toloncház 1200 lakóját hajtották el nyugat felé. A halálmenetek és a sáncmunka túlélői a Birodalom valamelyik koncentrációs táborába kerültek, többségük Buchenwaldba vagy Mauthausenbe.

– Részben nyilas razziák során, részben védett házakból összegyűjtött 832 budapesti zsidó férfit 1944. október-novemberben Ercsibe szállítottak, ahol sáncot ásattak velük, majd december 8-án a józsefvárosi pályaudvarról Buchenwaldba deportálták őket.

– November végén még egy nagyobb arányú deportálásra került sor. A semleges államok által védett munkaszolgálatos zsidókból november elején szervezett ún. védett századokat tábori csendőrök zsúfolták vagonokba a józsefvárosi pályaudvaron és indították a nyugati határ felé. 70 évvel később, ezen a napon a magyar kormány világossá tette történelemhamisító üzenetét, szobrot állított a népirtásban bűnrészes Horthy-rendszer tisztára mosása érdekében.

A Szabadság tériek száznaposnál hosszabb történelemhamisítás elleni küzdelme során, 2014. július 11-ei felszólalásomban azt állítottam, hogy az átadás időpontját a szabadságtéri tiltakozók maroknyi csapata csupán késlelteti, mert senkinek sincsen kétsége afelől, hogy előbb-utóbb – akár az éj leple alatt – elhelyezik az immár hetek óta felállított talpazatra a korábban elkészült „remekművet”!

Ez a 2014. július 20-ára virradó éjszaka – 70 évvel a Hitler elleni merénylet kudarcát, s honfitásaink tekintélyes hányada esetleges megmentésének elmaradását követően – megtörtént.

Ami megbocsáthatatlan, mert azt jelzi, hogy 70 év elteltével a magyar kormány létrehozott a kontinensen újra egy olyan államot, amely rengeteg honfitársunkban félelmet ébreszt, mivel az általa állított emlékmű áldozatoknak láttatja a gyilkosaikat és a gyilkosok cinkosait is.

E gyalázatos emlékmű előtt soha senki ne hajtson fejet!

 Garai-Édler Eszter

156 hozzászólás

  • Pedig lehet, hogy a sorok közt az alkotó üzent 🙂
    Egy szobor Gábriel üzenhet a valóságról:
    http://endresy.blogspot.com/2014/07/gabriel-valosagrol.html

  • Kedves Eszter, az emlékmű felépítése egyszerű teszt arról, mennyire lett halott mára a liberálisok, szélsőbalosok, egyirányú jogvédők laza halmaza. Kiderült, hogy teljesen. Képzelje el, mi történne, ha a Jobbik eszmevilágát sértő mű került volna felépítésre.
    Mára a kevés társadalmi támogatottságot is nélkülöző csoportocska próbál csak tiltakozni, ez is a hatalom célja: látjátok emberek, ezt csináltuk a félelmetes gólemből.

  • apuwader: hehehe…csoportocska…bocsika, de mi is a jobbik eszmevilága?
    terjessze már itt, fater, akkor legalább lesz miért kivágni magát a sunyi 3,14csába, ahova való!
    fogja már fel, hogy se maga, se fennen hirdetett eszméi nem erre az oldalra valók!
    vagy csak simán provokál, hogy miután jól seggberúgták, sivalkodva fusson valamelyik széljobb portálhoz, hogy jujjezekalibsibolsibibsik de csúnyán bántak egy igaz magyarral?!

  • apuwader: Humornak szánta, hogy szembeállítja a gondolkodó ember és állati vonásokat felmutató embercsoport viselkedését? Természetes, hogy még sokáig a gondolkodók veszítenek. Talán mindig. De ennek örülni dőreség. Nekem hiába mutogat a hatalom. Nem változtat gondolat világomon. Hiszen tisztán látom, kikből áll a hatalom. Egyszer talán a nagy masszának is kinyílik a szeme. Könnyebb a buta tömeget uralni, mint a gondolkodókat összefogni.

  • A Jobbik hisz a társadalmi, gazdasági, kulturális és vallási sokszínűség létjogosultságában, és a különböző vélemények, érvek egyeztetése során megszülető megoldásokban. Ahogy Garai-Édler Eszter is.

  • llanfair: soha ne becsüld le egy nagy csoport hülye hatalmi képességét!

  • Ille István: Nem merném lebecsülni. Láttuk mire képes az állat mikor náci lesz. De az, hogy 70 év alatt bizonyos emberi vonásokat is felmutató állatok semmi fejlődést nem mutatnak, az félelmetes. Ez cáfolja az evolúciót. Egy hangyafaj többet fejlődik ennyi idő alatt.

  • apuwader: ne takaródzon garai-édlerrel, mert ugyancsak másban hisz, mint maguk. ráadásul nem gondolom, hogy maga egyáltalán képes meghatározni, miben is hisz.

    ami pedig a jobbik maga által elősorolt – állítólagos – hitét illeti, abba valahogy se a zsidók, se a cigányok nem férnek bele, létjogosultságilag, persze.
    a vélemények egyeztetése pedig ismert: majd maguk eldöntik. mi lenne, ha az ilyen hozzászólások megírása előtt egy pöttyet tanulmányozná vona, morvai, gaudi-nagy, toroczkai és a többi agyonmagyar – akik, persze, kétség kívül mind ennek az egyeztetésnek az elkötelezett hívei, és, ha nem lenne elég információja, talán vonja be a diskurzusba a gyöngyöspatai, hencidai, kosdi és a többi jajdenagyon érvegyeztetésre hajló – funkcionáriusuk véleményét?

  • Ille István: Kihagytad azt, hogy az „úriemberek” hogy elbántak országos cimborájukkal, mikor kiderült zsidó származása. Azokat a csodálatos hazugságokon és mellébeszélésen alapuló aljas magyarázatokat…. Ha azon valaki nem kapott hányingert, az igazi jobbikos alapanyag. A Menora folyamatos meggyalázása (Blaha Lujza tér) is a párbeszéd része? Párbeszéd hazugságokkal és ferdítésekkel?

  • apuwader
    2014 július 21
    9:01 de.

    „az emlékmű felépítése egyszerű teszt arról…”

    🙂 ))))))))))) Bruhaha…

    Te szerencsétlen! Kettős kordonnal, százvalahány rendőrrel, az éj leple alatt teszteltek? Ha olyan elenyésző lenne a társadalmi tiltakozás ahogy ezt beállítani szeretnéd, elég lett volna egy nyugdíjas múzeum őr bácsi!
    Látom itt bejegyzések során át, hogy nagyon okosnak érzed magad, de ne legyenek csacsi illúzióid, csak egy okoskodó droid vagy!

  • apuwader
    2014 július 21
    9:01 de.

    Ha képes rá kapcsolja már az agyát rükvercből legalább 1-es fokozatba, mert amit itt összehordott, az a teljes tájékozatlanság csimborasszója, talán jobban járt volna, ha csendben marad.

  • István, a Jobbik mindenkinek kezet nyújt, aki Magyarország építéséért, sorsának jobbrafordulásáért tenni kész. A 2010-es és a 2014-es programjának része ez a kitétel. A felsorolt politikusok mind demokratikus úton kerültek posztjukra és végzik munkájukat.
    Ilanfair
    Szegedi Csanád nem zsidósága, hanem etikátlan viselkedése miatt („lebukását” pénzzel akarta eltitkoltatni) került kizárásra.
    Fuser
    Vannak dolgok amit a hatalom meglép, mert erősnek érzi magát és gyengének az ellenállást. (pl. alkotmány, oktatás átalakítás stb.) Van amikor szondázza az ellenfelet, vajon egy ilyen, számára – valljuk be – teljesen lényegtelen emlékmű kérdésben mi várható. Kiderült két tojás és egy kefir eldobására képesek az ellenérdekeltek.
    Emiatt komolyabb lépések várhatók, talán koronázás a Duna jegén.

  • apuwader: duma. a felsorolt politikusok ugyan demokratikus úton kerültek posztjukra, de, hogy munkájukat milyen szellemben végzik, az erősen kérdéses. a demokratikus utat is vitatom, mert mintha a lefizetés és a megfélemlítés nem egészen annak ismérvei lennének.
    emlékszik a gyöngyöspatán helyi rendfenntartók által megbírságolt kismamára, aki nem a kijelölt átkelőhelyen tolta át a gyerekkocsit a másik oldalra, mivel azon az oldalon nem volt járda, de kijelölt átkelőhely sem!
    hát a kerékpárját toló fiatalemberre, mert nem voltak elégségesek a láthatósági elemek a kerékpáron?
    mit ad isten, mindkettő roma volt!
    soroljam még tovább?
    ami a kéznyújtást illeti, élnék a régi rigmussal: lószart, mama!

  • UNDORÍTÓ olvasni ezt az undorító náci propagandabrossúra gyűjteményt ami komment álcájában fel-fel tűnik itten.

  • idézet Garai-Édler Eszter Facebookon feltett felhívásából:

    „Én, Édler Eszter követelem, hogy a közpénzből felállított megszállási emlékművet, amely ráadásul hónapok óta közpénzből biztosított kiemelt rendőri védelmet kap vállalja fel a magyar kormány, és annak rendje és módja szerint avassa fel! Egyúttal kezdeményezem, hogy Orbán Viktor miniszterelnök engedjen a mozgásterén egy szoboravatás meghallgatása céljából! ”

    miből gondolod, Eszterlánc, hogy ez a gyáva féreg ki fog állni?

  • geyza: hámáméne? elvégre véleményszabadság van, mi több, mindenkinek joga van hülyének lenni.

  • István, sajnos a Jobbiknak jelenleg semmilyen befolyása nincs a kormány által vezényelt rendőrség bírságolási rendszerére.
    A lefizetés és a megfélemlítés nem a Jobbik stratégiája, ilyet állítani alaptalan.

  • apuwader
    2014 július 21
    12:13 du.: Ugyan, ugyan. A tisztakezű politikusok haragja? Ezt azért nem gondolja komolyan? Ezzel csak nevetségessé teszi magát. Ha vállalnák azt, hogy náci párt, és nyilvánosságra hoznának néhány titkolt pénzügyi adatot, már tennének a becsületes úton egy lépést.

  • apuwader: A teszthez. Ebben igaza van. Miután csak egy maroknyi bátor ember mer tiltakozni, a nagy többség otthon gyáván és közömbösen lapul, ezért Orbán azt csinál amit akar. De ez nem töltheti el magát büszkeséggel.

  • Pityu:
    A nácik nem hülyék !
    Mi vagyunk a hülyék hogy tűrjük !
    Ők pontosan tudják mit akarnak:VÉRT!Azt akarnak !
    A cél érdekében nem riadnak vissza a mézesmázosságtól sem.

  • apuwader: nem a jobbik stratégiája, csak a pretoriánusaié: tudja, a gárda…
    látszik, hogy fogalma sincs a rögvalóságról: vidéken nem a kormány által vezényelt rendőrség, hanem a helyi érdekeltség által vezényelt körzeti megbízott ill. a körzeti rendőrőrs emberei az illetékesek. ide, mogyoródra pl. a kistarcsai rendőrök járnak ki büntetni, mivel gödöllőre nincs hatása a helyi fidesznek.

  • geyza: akkor menjenek el véradónak.

  • Judith Kopácsi

    Ha én mennék vért adni, lecsuknának, ugyanis hat évesen átmentem egy Hepatitis A fertözésen, és emiatt … szóval…De, ha muszáj, a cél érdekében, kivételt teszek.

  • Ilanfair
    „.. a nagy többség otthon gyáván és közömbösen lapul, ezért Orbán azt csinál amit akar. De ez nem töltheti el magát büszkeséggel.”
    Kicsit elkeserítem, a jobboldalt érzelmileg a lakosság véleményt nyilvánító részének nyolcvan százaléka támogatja.
    Sok témában még az mszp-sek is egyetértenek a jobboldallal (kisebbségek megítélése, az oktatás reformja, nemzeti politika, oroszbarátság stb.)
    Tehát liberális erődemonstráció nem a közömbösség miatt marad el. Orbán remek vezetője csapatának, nekem túl liberális, tehát büszke nem vagyok rá.

  • Nos a cinizmus netovábbja, hogy az emlékmű az áldozatokat állatnak tartja.
    A cink.hu felfedezte, hogy a héber szövegben az áldozat szót korbán megnevezéssel illették, ami állatáldozatot jelent a mártírt jelölő chálálé, hásoá stb. szó helyett. Ha valóban a valódi áldozatokról szólna a förmedvény, egyszerűen fel kellett volna hívni telefonon egy zsidó hitközösséget a megfelelő fordításért. Vagy állatnak tartja a kormány az áldozatokat?

  • apuwader: A maga jobboldalát addig lehet az orránál fogva vezetni, míg a zsidókat és a cigányokat teszik felelősé mindenért. Ez pedig nagyon tetszik a nagyon magyar elmebetegeknek, mert így nem azért sz@r nekik, mert sötétek, buták és bunkók, hanem azért mert az a mocskos zsidó, cigány, EU. Ja és USA. Meg persze a zsidók még egyszer, mert Ők kétszer rosszabbak mindenkinél.
    Nagy része reménykedik, hogy ha befogja a pofáját nem lesz baja. Nagy része pedig annak nyalja ki seggét aki odatartja. Tehát az erődemonstráció azért marad el, mert a tudatlan magyar így másra tudja kenni használhatatlanságát, illetve nem derül ki, hogy undorodik az egésztől. Mert abból csak baja lenne.
    Azt hiszik, ha tagadják a világháborús vétkeinket, akkor nem is volt.
    Ezért aki ér valamit, lelép, az a maroknyi gondolkodni képes, aki valamilyen ok miatt nem tud elmenni, az szenved.
    Az elszegényedés pedig nagyon jó. Kevesen tudnak utazni, egyre kevesebben látják máshol milyen jó.
    Megnyugtatom, engem jobban nem tud elkeseríteni. Én már páholyból nézem Magyarország elpusztulását. De én ezért a pusztulásért vagyok elkeseredve. Maguk azt kapják majd, amit megérdemelnek. Mert azt vegye tudomásul, azért mert sokan harsogják azért az nem jó és igaz. Mert ugye nem eszik lósz@rt, pedig mennyi veréb szereti?

  • Remek Ilanfair, el is jutottunk a problémák gyökereihez.
    Most már csak az a kérdés ki lehet beszélni a közös gondokat, vagy az már maga a nácizmus?
    Érdemes lenne nekünk (korosztályunknak) pontot tenni végre, vagy apáink gyávaságát követve, hagyjuk mi is a következő nemzedékre?

  • apuwader
    2014 július 21
    12:13 du.

    Ember veled mi van? Te lövöd magad? Nagyon ütős lehet a cucc amitől behaluztad ezt a hatalom teszteli faszságot! De pusztán terápiás céllal végigmegyek a gondolatmeneteden. Azt állítod a hatalom a szoborral teszteli ellenfeleit. Nos, ez a bronzfos minden jó érzésű, gondolkodó, az egyetemes emberi erkölcs talaján álló emberben undort kelt, de elsősorban és közvetlenül a zsidó származású magyarokat sérti személyükben, mert a szobor konkrét üzenete az, hogy a hatalom azzal a magyar állammal vállal eszmei közösséget és történelmi folytonosságot amelyik adminisztratív úton megkülönböztette zsidó származású állampolgárait, megfosztotta őket alapvető emberi jogaiktól, majd a németeket is meghökkentő lelkesedéssel deportálta őket. Tehát a mai magyar hatalom ellenfélnek tekinti zsidó származású polgárait akiket tesztelni kell? Egész konkrétan ezt hívják nácizmusnak, és akkor ugye nem túlzás kijelenteni, hogy a mai magyar jobboldal Orbánostul, Vonástul, úgy ahogy van semmi más, csak egy hitvány, nácoid csürhe! Na mit szólsz vödörke, így együtt milyen szépen helyére raktuk a dolgokat!

  • apuwader
    2014 július 21
    5:30 du.

    Tévedsz. A nácizmus nem a közös gondok felvetése. Sőt, nem is a valós kérdések feltevése.
    A nácizmus az a válaszrendszer, amivel a Jobbik, és a mögötte álló Fidesz megoldást kínál.

  • apuwader: De. Nagyon jó lenne megbeszélni. De most ott tartunk, hogy süketeknek magyarázzuk Beethovent.
    Az alapállás hibás. A magyarok a zsidóknál alsóbbrendűbbnek látják magukat, a cigányoknál és minden más népnél felsőbbrendűbbnek. Ez már nagy hiba. Mindig másban látni a hibát szintén. Mindenkivel szembe menni dőreség. Az oroszokkal barátkozni lehet, de túlzásba vinni öngyilkosság. Az Ázsia terrorkormányokról már ne is beszéljünk. Ti nem vagytok hajlandók beszélgetni. A hazafiság, a felsőbbrendűség az adutok, és nem látjátok, hogy ebben a játszmában ez nem adu. Már az az ügyes aljasság, hogy keveritek a zsidókat, a cigányokat, melegeket stb. Semmi közük egymáshoz. Mi köze van a focinak a sakkhoz? Mind a kettő sport. Ennyi.
    Itt ezen az oldalon még egy jobboldali nem változtatott álláspontján. Bár fogalma nincs a többségnek, hogyan néz ki egy zsidó. Kedvencem, mikor Mádl Ferencet lezsidózták. Már mindenki zsidó akit utáltok. Ezt, hogy lehet megbeszélni?
    A jobboldaliak folyamatosan vezéreik szövegét harsogják. Saját gondolat elvétve. Nálunk itt jobboldali kormány van. Az Orbán kormány nyomokban sem hasonlít rá. A jobbik még annyit sem. Pedig itt is nacionalisták az emberek. Még sem akarják kiirtani az angolokat, és nem helyettesítik az életfeltételeket a hazafisággal. Az sem hazaáruló aki elhagyja az országot. Nem ritka a 4-5 gyermek, de eszükbe nem jut szidni és meglopni azt akinek nincs annyi. Nem verik a mellüket a vallás miatt, egyszerűen hisznek. Olyan torz a magyar jobboldal felfogása, hogy nem tudom, hol kellene elkezdeni. Idáig bárhol kezdtük, „bolsilibsikomcsihülyezsidók” vagyunk. A liberálist és a zsidót szitokszóvá tettétek. Az öregeket a „nagyon” kedves „nyugger” szóval méltatjátok, és felesleges rossznak tartjátok. Ez színtiszta nácizmus. A felesleges pusztuljon. Hitler mondta meg ki a zsidó. Most Vona akarja megmondani ki az igaz magyar. Ez nem nácizmus? A vita előtt el kellene ismerni, hogy nácik vagytok. Megszüntetni minden törvénytelenséget (adót és pénzügyeket rendbe és nyilvánossá tenni, gárdát megszüntetni, a felelősöket kizárni és bíróság elé állítani. A pártban élősködő gyűlöletbeszéddel operáló szarháziakat szintén. Akkor talán hihető lenne, hogy párbeszédet akartok. Aki ellentmond nektek, az takarodjon az országból. No takarodik is aki tud. Hatalmas mennyiségű agyat és munkáskezet riasztottatok el már.
    Jeles művészeinket lehetetlenné teszitek, mert gondolkodnak. Nem baj, előveszítek a második meg harmadik sorban lévőket, mert nektek az is jó, ők meg mindent megcsinálnak a fényért.
    Nektek egy pataki attila többet ér, mint egy Sír Schiff András.
    Ezen mit lehet megbeszélni? Orbánék első ténykedése Fischer Ádám kirúgása volt az Operaházból. Mahlert ugyan így járt.
    A Fischer testvérek most a világ legjobb karmesterei között vannak. De gondolkodnak és zsidók. Nem kell!!!! Alföldivel szintén. Mert a nagy Nemzetibe nem lehet egy zsidó homoszexuális. Egy ukrán „magyarkodó” parasztember lehet.
    Kertészék szintén így jártak. Nagy bűnük van, igazat mondtak. Ez halálos bűn a jobboldalon.
    A gondolkodást, munkát és kultúrát helyettesíteni hazafisággal.
    Ez számít. Aki nem szereti a magyar embereket az hazaáruló, mert utálja Magyarországot. Nem veszitek tudomásul, hogy nem az országot utáljuk, hanem az emberek gondolkodását. A Tiéteket! Beszélgetés indításának elég?
    De erre ez a keret szűk. Sajnos.

  • Don Ovuz: Azt hiszem itt nem cinizmusról volt szó, hanem egyszerű „seggfejségről”. A fordító beszélni „zsidóul”.

  • Ilanfair, megértem hogy sok sérelem érte az oldalatokat, fel is soroltad egy részét, nem vezetne sehova ha viszontválaszként én is összeírnám a mienkét.
    Én inkább az alapoknál kezdeném.
    Elfogadod-e, hogy Magyarország a magyaroké?
    Elfogadod-e, hogy Magyarországot magyarok vezessék?
    Persze ehhez tudni kéne ki a magyar.
    Szerinted?

  • llanfair
    2014 július 22
    4:56 de.
    A fordító nem beszélni “zsidóul”. Gugli beszélni héberül!
    זכרם של הקורבנות
    Ugyanazok a karakterek, mint a fotón. Annyit egy laikusnak is tudnia kell, hogy a google fordító laza, nevetséges fordítást ad, és sokszor nem azokat a szavakat adja vissza mint ami az eredeti szó. Többes jelentéseknél meg önkényesen választ. Ebben is annyira igényesek voltak, mint a förtelemmel.

  • llanfair
    2014 július 22
    4:53 de.
    Tökéletesen fogalmaztad meg a lényeget. Még hozzátenni sem tudok.

  • Don Ovuz
    2014 július 22
    7:23 de. Szerinted még mindig túl naiv vagyok? Szeretném butaságnak hinni az aljasságot? Félek igazad van.

  • apuwader
    2014 július 22
    7:15 de.
    Magyar már talán nincs is!
    Elméletileg azt akartam írni, hogy aki Árpádig vissza tudja vezetni a családfáját, de ez is értelmetlen, mivel a mongolok elől menekülő magyarok és más népek egyesültek Etelközben, így már a honfoglalók sem voltak szín magyarok. A kárpát medencében további keveredések történtek. Noha magam nagyon messzire vissza tudom vezetni a családfámat úgy a középkorig, mégsem teszek fel költői kérdéseket. Ön meddig tudja igazolni magyarságát?
    Vagyis ebben a formában butaság a kérdése. Magyar a magyar állampolgár. Vagy született magyar mint magam, vagy egyszer már befogadtuk magunk közé, és akkor egy közülünk.

  • llanfair: az országos fordító iroda kikéri magának, hogy hibázott volna (mivel ők követték el a fordítást). ráadásul az orosz szövegben is hiba van.

  • apuwader
    2014 július 22
    7:15 de.
    „Persze ehhez tudni kéne ki a magyar.”
    Szerinted? Támpontul.
    http://endresy.blogspot.co.uk/2011/09/tortenelemoktatasi-kaoszunk-mindennapja.html

    Mivel logisztikailag max 100-200 ezer ember jöhetett be több hullámba „magyarként” olykor tötök, tatár, stb. menyecskével, és nem steril területre érkeztek, szinte senki. Ha a jobbikos genetikát nézem. Ellenkező esetben mindenki és bárki. Üsse kő. Te is. S nem érdekel, hogy ki volt az üknagyapád nagymamájának a megrontója.

  • Ille István
    2014 július 22
    10:39 de.
    Ezek szerint már a fordító irodában is fidesz párttagkönyv az alkalmazás feltétele?

  • ” A miniszterelnök szerint vasárnap – amikor helyére emelték a köztéri alkotást – a kormány eleget tett kötelességének, amellyel „az alkotmányos rendnek, az egykori áldozatoknak és ma élő magyaroknak tartozunk”.
    ” „A megszállás hosszú évtizedei alatt olyan szörnyű dolgok történtek Magyarországgal és a magyar állam polgáraival, amelyek függetlenségünk és nemzeti önrendelkezésünk megléte esetén sohasem következhettek volna be” – hangsúlyozta a miniszterelnök.”
    szokásosan cinikus és hazug.

  • apuwader: Hát úgy jártam, hogy most ketten is kivették a számból a szót. Szóval nincs magyar. Illetve az a magyar aki magyarnak tartja magát.
    Nem értem a kérdést? Nem magyarok vannak a Parlamentben és a kormányban? A fő milliárdosaink nem magyarok? Széles, Csányi, Mészáros és Simicska? Mondjuk a Novák nem magyar név, hiába biggyesztették elé az Előd nevet. A Vona nem magyarosított?
    Ez zsákutca.
    Miből gondolod, hogy az én oldalamat érte sérülés? A felsoroltak a magyar nép ellen történtek, nem az én oldalam ellen. Nem vagyok zsidó. Egyszerűen tisztelem az okos embereket. Azokat pedig most üldözik. A szélsőségesek pedig soha nem is szerették. Ha az az okos ember zsidó történetesen, akkor egy zsidót tisztelek. Abban tényleg van elgondolkoztató tény, hogy nagyon sok művészt adtak és adnak a világnak. Ezen
    elgondolkodhatnál.

  • Ille István: Megint tévedtem. Reméltem, hogy nem aljasak hanem buták.

  • llanfair
    2014 július 22
    12:24 du.
    Bocsi, nem akartam elvenni a szórakozásodat!
    Majd kárpótollak valahogy. 🙂

  • Don Ovuz: Nincs harag. Becsületes küzdelem volt, én voltam a lassúbb. 🙂

  • Ilanfair, ne haragudj meg, de három egyszerű kérdést (7:15) tettem fel, egyszerű, közérthető válaszok helyett írsz üldözött okos emberekről, zsidókról, művészekről.
    Ígérem, ha te kérdezel, én is megpróbálok sallangmentes lenni.
    Tehát várom a válaszaid.

  • Orbán: “…ez az alkotás erkölcsi szempontból, gesztusrendszerének
    történelmi tartalmát tekintve pontos és makulátlan.”
    (Pontosabban: Olyan “makulátlan” mint egy budázott meccs eredménye!)

  • „A megszállás hosszú évtizedei alatt olyan szörnyű dolgok történtek Magyarországgal és a magyar állam polgáraival, amelyek függetlenségünk és nemzeti önrendelkezésünk megléte esetén sohasem következhettek volna be” – hangsúlyozta a miniszterelnök. (Ha a kedves nagyannyának kerekei lettek volna….. Ekkora aljas hazugságot pofázni kriminális baromnak kell lenni, Biszku Béla hozzá képest, az ártatlanság makulátlan mintaképe. A Horthy korszakban vezették be a Numerus Clausus három törvényét, az elsőt, 1920-ban, Hitler belépése előtt a Német Munkáspártba. A párt új nevét, NSDAP, (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei) azaz „nazi” party 1921-ben kapta, amikor Hitler lett az akkor még kis, jelentéktelen párt vezetője. 1923 a Münich Beerhouse Putsch éve, utána Hitler a börtönben diktálta Rudolph Hess-nek a Mein Kamp-ot, 1924-es szabadulásáig. Magyarországon már régen megkülönböztették, kirekesztették addigra a zsidókat, 1920 óta hivatalosan. Edward Teller és sok zsidó tudós, értelmiségi, részben emiatt hagyta el Magyarországot!
    1937 Novemberében, majd két évvel a Világháború kitörése előtt, a KEOKH (Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hatóság) rendszeres razziákon (A Fideszes Szakály Sándor által „csak idegenrendészeti eljárással”) közel 20,000 zsidót gyüjtött internáló táborokba. Kozma Miklós Kárpátaljai kormányzó kezdeményezésére, Horthy és Bárdosy felhatalmazásával azokat kitoloncolták Kamenec Podolsk területére, tudva, hogy a Németek ott a hozzájuk több helyről is érkező zsidókat summásan mind meggyilkolják. Ez is makulátlan cselekedet a Stadionos viktor és a Fidesz/KDNP/Jobbik fasiszta kormány szerint. Ennek illusztrálására készült a Szombat éjszaka folyamán becsempészett, azóta is folyamatosan őrzött Szabadság téri emlékmű!
    Numerus clausus in Hungary http://en.wikipedia.org/wiki/Numerus_clausus
    The Hungarian Numerus Clausus was introduced in 1920. Though the text did not use the term „Jew”, it was nearly the only group overrepresented in higher education. The policy is often seen as the first Anti-Jewish Act of twentieth century Europe. Its aim was to restrict the number of Jews to 6%, which was their proportion in Hungary at that time; the rate of Jewish students was approximately 15% in the 1910s.[4] In 1928—because of the pressure of liberal capital and League of Nations—a less explicit version of the act was passed. In the period of 1938–1945 the anti-Jewish acts were revitalized and eventually much worsened, partly due to German Nazi pressure, and in hope of revising the Treaty of Trianon with the help of Germany.[4]
    Many Hungarian scientists such as Edward Teller emigrated partly because of the Numerus Clausus.

  • apuwader: Örülök, hogy sallangmentes vagy. Én ezt sajnos nem tehetem. Ott van a válasz, csak meg kell találni. Szerintem világos.
    De ezek szerint túlértékeltelek.
    Tehát, nincs magyar ember. Az a magyar aki magyarnak tartja magát.
    Mind a kormány mind a Parlament magyar emberekből áll, tehát értelmetlen a kérdésed. De a nép is magyarokból áll, még ha Te zsidóknak és cigányoknak is nevezed őket.
    De árnyalom. Ha külföldön (EU) okosabb emberek vannak, akkor inkább Őket választom. Rosszul mondom, őket választottam.
    A vérszívóink is magyarok.
    Az igen – nem válaszokat meghagyom az ügyvédes sorozatoknak.
    Nem óhajtok a Te szájízed szerint válaszolni. Maradok a magaménál. Ha nem felel meg, ne válaszolj.

  • apuwader
    2014 július 22
    1:24 du.
    Nem véletlenül írtam a kommentet!
    Először tisztázzuk az alapkérdéseket!
    1- kit tartasz Magyarnak? Figyelembe véve az alap etnikai sokszínűséget a honfoglalástól kezdve.
    2- Nincs még igazolva a te magyarságod aminek alapján a válaszokat követelsz.

  • kedves donom, magyar az, akit ők annak tartanak. vagy aki – felszólításukra – igazolni tudja magyar voltát. hogy azzal mi lesz, akit ők nem tartanak magyarnak, vagy nem képes az igazolásra, még későbbi döntés kérdése. lehet, hogy rezervátumba kerül…

  • apuwader
    2014 július 22
    7:15 de.

    Hát ez igazán, nagyon érdekel! Szerinted ki a magyar!

    Csak, kérlek ne a lajbis, turulos ufó verzióval indíts, nehogy azt keljen gondolnom, a magyar ember eufemisztikus szinonimája a fogalmatlan idiótának! 🙂

  • Természetesen „kelljen” amit akartam írni.

  • Ille István
    2014 július 22
    2:08 du.
    Amolyan hittérítős szinten játszadozik a fiú, nyilvánvaló kérdések mögé akarja elbújtatni az agitációs szöveget. Eddig még csak féligazságokig jutott, ami viszont mint tudjuk, messzire esik még a valóságtól.

  • Ilanfair, szerintem van magyar ember. Magyar ember az, akinek Magyarország a hazája. Magyar ember az, aki sorsközösséget vállal honfitársaival. Büszke kultúrájára, őrzi hagyományait. „Egy hajóban evez” még ha kicsi is a hajó és „viharos is a tenger”. De minek nevezzük azokat, akik felkéredzkedtek a hajóra és közülük vannak akik kiválasztottnak érezvén magukat csak a kormány tekergetnék, az evezősök hátán az ostort pattogtatnák, ellopkodják a közös evezőket, vagy merik a tengervizet a hajótérbe befelé?
    Így csak közösen elsüllyedünk.

    A másik két feltett (de valamiért elkallódó) kérdésre most már könnyű a válasz, igen Magyarország a magyaroké és hazánkat is csak magyarok vezethetik.

  • kedves donom, apuwader valóban bujtatott propagandát folytat, de olyan ügyesen rejti el a sorok közt (lásd az előző kommentjét llanfairhoz), hogy nem használhatom ellene a MODEM-et, hiába érzékelhető a jobbikos eszmerendszere.

  • Csak egy mondat:

    Ha csak egyetlen ember mondja ki az igazságot, az akkor is igazság marad!

    Tudjuk hogy a birkamenet készülődik százezrével „megvédeni” orbán förmedvényét, ami nem a kifejezésben visszataszító, hanem a szellemiségében!
    Ezért fenn fog maradni mint a turul szobor!

    A tiltakozóknak, (beleértve engem is) nem a szobor tövében, hanem néhány tíz, vagy száz méterre kellene ELFOGLALNI egy területet az emlékek, kövek, képek dokumentumok, emlékek kihelyezésére, és ezt a helyet megvédeni mindenáron!
    Ez lenne az igazi válasz a hatalom arroganciájára!!!!!!

  • apuwader: Király, ezt megoldottad! Csak azt nem látod, hogy leírtad a jobboldal vezetőit? ” De minek nevezzük azokat, akik felkéredzkedtek a hajóra és közülük vannak akik kiválasztottnak érezvén magukat csak a kormány tekergetnék, az evezősök hátán az ostort pattogtatnák, ellopkodják a közös evezőket, vagy merik a tengervizet a hajótérbe befelé?” Jobb vagy mint Kertész Ákos.
    Visszafelé sült el a puska. Magyarország a magyaroké. No, meg is látszik az országon.

  • apuwader: A többi részre válaszolnék. Annyira sorsközösséget vállaltok velem, hogy hazaáruló, kitartott, „bolsilibsizsidobuzi” vagyok a szemetekben, aki jól tette, hogy eltakarodott az országból. Kösz, ennyire ne vállaljatok sorsközösséget velem.
    Szívesen vívok veled egy csatát, magyar írók, festők és zeneszerzők kérdésben. Én csak becsületet szereztem hazámnak (feleségem sokkal többet), de a Te oldalad csak megvetést. Még a legvéresebb szájú szélsőjobboldal sem áll veletek szóba.
    Magyar az, aki magyarnak vallja magát. Itt a vége.
    De ha elmész a Kun Béla térre a Múzeumba, megnézheted az ősmagyarok koponyáját. Azt is nézd meg, milyen koponyára hasonlít. Persze lehet, hogy már kicserélték.

  • apuwader
    2014 július 22
    2:38 du.
    Jó, akkor megérkeztünk oda, hogy egy hajó, amelyben benne vagyunk. Vannak hajózási utak, és vannak zátonyok. Nem elegendő hinni a kapitányban, ha tudjuk, hogy zátonyra viszi a hajót. Azt már látjuk, hogy a jelenlegi kapitány nem ért a navigációhoz. De erről nem az utasok tehetnek. Ha új kapitány jönne, a legfontosabb az utasok biztonsága, amihez érteni kellene a tényleges hajózáshoz, mert enélkül csak kalózzá válik a hajózni akaró csürhe! Arról nem is beszélve, hogy esetleg megint elvesznek tőlünk vitorlákat, vagy a hajónkat végleg elsüllyesztjük.

  • Ilanfair,
    „kitartott, “bolsilibsizsidobuzi” vagyok a szemetekben, aki jól tette, hogy eltakarodott az országból”
    Bocsi, de ez így nem korrekt, azt se tudom ki vagy, egy hsz.-ben sem használtam ilyen jelzőket, más agyhalottak hagymázait ne kend rám. Ha a lelkiismereted tiszta, sajnálom ha igazságtalanság történt veled.

  • apuwader: Azt komolyan gondolod, hogy elvtársaidtól elhatárolod magad? Ez nem így működik. Együtt toljátok a szekeret. Együtt csináljátok, és az elvezet valahová. Az biztos, hogy rossz irányba. Akkor lazán közlöd, hogy Te nem tehetsz róla? Más agyhalottak hagymázait ne kenjem rád? De részt vettél a disznóság kialakításában. Még ha jóhiszeműen is. Nürnbergben sem vált be, hogy mindent másra akartak kenni.

  • Tamas5011
    2014 július 22
    2:57 du.

    Azért az, ha a sok „bocsi, hogy itt vagyunk” jellegű elenzéki megmozdulás helyett egyszer Mesterházy odament volna egy csákánnyal, és jelképesen szétveri a talapzatot, az is sokat lendített volna.

  • apuwader

    Én már kiismertem Lianfairt. Szokása, hogy mások szájába ad olyan szavakat, mondatokat, amelyeket azok sose mondtak, aztán önsajnálatba kezd, majd átmegy vádaskodásba. Esetleg elkezd dicsekedni ezzel-azzal, aztán rád fogja, hogy irigy vagy. Ha magyarázkodni kezdesz, akkor megkaphatod, hogy igénytelen vagy.

    Nem olyan rossz ember. Komplexusai hátterében az áll, hogy nem tudja feldolgozni, hogy végleges szerződést írtak alá, hogy Írországba költöznek. Azóta is megerősítést, igazolást keres döntésükről. Hogy „mennyire szar itt, és milyen jó Írországban”.

  • apuwader
    2014 július 22
    2:38 du.

    Ezzel ott van a gond, hogy baromság. Továbbra sem definiáltad a „magyart”. A sorsközösség vállalása bármely társadalomban alapkövetelmény. A közös evezés ebből következik. A kiválasztottság érzése leginkább a vallási fanatikusokat és diktátorokat szokta jellemezni. Akik előszeretettel definiálják azt, hogy szerintük ki az, aki az ő csapatukban játszik.
    Tehát eljutottál egy „kivülről” definiált, alapvetően diktátor-centrikus megfogalmazáshoz.
    Nem véletlenül. Minden olyan definiciós rendszer, ami kívülről akarja meghatározni a másikról, hogy „maygar” vagy sem (behelyettesíthető némettel, kereszténnyel, komcsival, bármivel) kizárja a belső az illető belső meghatározottságának elismerését. A nem-megyarí a szemedben nem azért nem magyar, mert ne lenne szép, okos, a hajóban evezni akaró, hanem mert ki akarod lökni a hajóból, elrugdalod az evezőpadtól, és utána téped magad, hogy nem evez. Amitől persze lehet, hogy jobban evezne nálad, de pont ettől a lehetőségtől félsz. Ha pedig átül egy másik hajóba, mert kénytelen, akkor elkezdesz büszke lenni rá, hogy milyen jó evezőst neveltél. Másnak.
    Talán elgondolkodnál azon, hogy a halálukig magyarul büszkén beszélő Nobel-díjasaink, világhírű vegyészeink, biológusaink, gépészeink miért odakint lettek világhírűek. Wigner, Teller és a magyar atomcsapat a jéghegy csúcsa, de ismerek olyan magyart, aki a PanAm portásaként is haláláig magyerul beszélt szívesebben, vagy egyetemi vegyészprofesszorként is Gerőként használta a nevét, amikor már minden helybeli Alexander Geronek ismerte.
    De köszönet, hogy illusztráltad a Jobbik, a Magyar hajnal és Szálasi orbitális baromságát.

  • llanfair
    2014 július 22
    5:06 du.
    Szomorú dolog, de valóban komolyan gondolta, hogy ha baj van, kiszáll. Csak azt nem értem hogyan! Az általa felhozott hajós példánál maradva, ha a hajó vízen van, már nem lehet száraz lábbal partot érni. Ha meg már az óceánon van, valószínű belefullad.
    Mindenesetre érdekes tanulmány volt, például ahogyan kényszeredetten görcsölt a magyarság meghatározásánál. Ott szinte tapintható volt a szenvedése ahogyan kínlódott a szavakat keresve. Félművelt, aki nagyon sok információval rendelkezik, de nem mélyed el bennük. Tudása alapján több van benne mint ahol tart. Talán pont az élet nehézségei miatt hajt fejet a demagógiának. Gondolok itt arra, hogy ha a mindennapi életből kiszorítanának egy csoportot mondjuk az izraelita vallása alapján, neki több lehetősége lenne. Háttérjátékos, nem vállalja karakán módon teljes mellszélességgel az antiszemitizmusát. Mindenesetre érdekes embertípus.

  • apuwader
    2014 július 22
    2:38 du.

    Na azért csak kijött belőled vegytisztán a náci gyökér, persze a fajtád legjellemzőbb attitűdjeként, sunyin, gyáván, célozgatva. Akik felkéredzkedtek a hajóra, meg ostort pattogtatnának és blablabla… Rákérdezek, netán a zsidókra gondolsz? Dumcsizzuk ezt át, tényekkel konkretizálva a felvetésed! Neked milyen személyes tapasztalataid vannak erről? Nem a kurucinfón olvasott, vagy a jobbikos gyűléseken hallott goebbelsi propagandára gondolok, hanem arra, hogy a ma Magyarországon élő, magát zsidónak valló kb százezer emberből mennyit ismersz, milyen személyes tapasztalataid vannak arról ahogy ármánykodnak saját hazájuk ellen? Vagy megfordítom a kérdést! A magyar államot jelen pillanatban markukban tartó (state capture) oligarchák, földbárók közül -akik nagyipari szinten fosztogatják az országot, varázsolják a nemzeti vagyont magánvagyonná, teszik tönkre a jövőnk egyedüli zálogát jelentő mezőgazdaságunkat- sorold fel kérlek hány zsidó van, és hány „igaz” magyar! Tudod Simicskára, Nyergesre, Csányira, Mészárosra, Tolnayra, stb. gondolok! Nevesítsd kérlek zsidó vagy „nemzeti érzelmű” magyarok voltak e azok aki hazánkat egy idegen nagyhatalom, jelesül Oroszországtól való függésbe rángatták! És mindenek előtt, a minden hazaárulás legmocskosabb válfajával, kémkedéssel vádolt KGBéla zsidó vagy mélymagyar?

  • Tény: az emlékműn, mintha dadognának , kétszer is szerepel az „áldozatok” kifejezés. Ez azért figyelemre méltó, mert ettől a szótól vált alkalmatlanná az eredeti céljára, arra, hogy a Jobbik ideológiáját támogassa. A Jobbik,- ha már a szovjet katonák emlékművét nem bontathatta le,- a megszállások egyenlősítését kívánta láttatni. Erre ezzel a dadogó felirattal már ez az emlékmű alkalmatlanná vált. Akármennyire német megszállást hangsúlyozzák a címben, az áldozatok szó mindenkiben társítja a civil lakosságot, a gyerekeket, a nőket a sebesülteket, a betegeket, még akkor is, ha zsidó,- politikai üldözésről nem tudnak a Szabadság téren nézelődők. A kettős beszéd bűvésze dadogóssá vált. Ezért ment el Orbán kedve a felavatástól.

  • Ilanfair
    „De részt vettél a disznóság kialakításában. Még ha jóhiszeműen is.” :))))
    Gondolom egy toleráns tarkólövést figyelmeztetésül megérdemelnék.:)
    Furcsa, hogy milyen indulatokat kavar egy a magyarságról, vagy a hazáról elmélkedő kérdés ezen az oldalon. Megkeseredett, sértett emberként viselkedtek, mert kiderült, nem csak ti fújhatjátok a passzát-szelet.
    Rokonszenvet kellene keltenetek magatok iránt, az elveitek iránt – a témák nagyon is jók lennének ehhez – ehelyett alpári indulatok szülte mondatok jönnek, mint egy falusi kocsmában.
    Szerintem ennél többek vagytok.

  • kedves donom, az a hajó már régen szküllák és karübdiszek közt hányódik, pedig a Nagy Kormányos megígérte, hogy biztos kikötőbe vezérli.
    csak hát, azóta is az összes gőzt a kürtökre vezérli, a hajócsavarra meg nem jut semmi

  • jani: „Kedves” jani. Nem tűnt fel, hogy nem szólítalak meg? Ha esetleg a közeli ismerőseiddel foglalkoznál, és nem írogatnál rólam baromságokat másnak az használna megítélésednek.
    Nem kell megerősítést keresnem, elég a létezésetek.
    És tényleg. Szeretem megosztani az örömömet. Ezt ti ott dicsekvésnek látjátok. Itt örömmegosztásnak. Ti bajotok. Nem kellene irigynek lenned. Én szívesen hallgatom más örömét. Biztos ez is egy fajta komplexus.
    Azt pedig, hogy igénytelen vagy, ne nekem ród fel. Gondold meg máskor, miket írogatsz. Tegnap átmentünk az egyik szomszédunkhoz, aki boldogan mutatta meg gyönyörű kertjét, és büszke volt, hogy kertészeti tanácsokat kértünk. Az ostoba ember ezt dicsekvésnek látja. Mi az öröm megosztásának. Büszke volt (joggal) a művére. Nekünk is van okunk a büszkeségre. Miért fáj neked? Ezzel orvoshoz kell menni „kedves” jani.
    És igen, itt nagyon jó, ott pedig rossz volt. Ha mantrázod az ellenkezőjét más lesz? És igen nehéz volt 50 évesen elindulni. De sokat köszönhetek nektek, hogy nem vágyom egy picit sem vissza. Nem írtam meg a barátaimnak sem, de pukkadj meg leírom. Három hetes európai körtúrát teszünk idén nyáron (is). Miért is kellene titkolnom? Nem lopjuk a pénzt. Örülj más örömének, jobb lesz a közérzeted. Kipróbálva.

  • llanfair: ez a „kedves” jani – akiről még most sem tudom eldönteni, hogy bigott katolikusba oltott jobbikos, vagy fordítva – vagy csak simán agyonmagyar nemzetmentő, valami végleges szerződésről zagyvál – amit szerinte minden külföldre távozónak alá kell írnia – ki előtt is?
    amúgy jani puszta keresztényi jóindulatból nem irigy. csak hát, az öröme se túlhabzó 😀

  • apuwader: Mikor írtam ilyet? Mikor kívántam más halálát? Nem emlékszem, mikor voltam veled alpári? Nem vagy túlérzékeny? Nem akarok rokonszenves lenni egyetlen egy náci elvet terjesztő embernek sem. Vagy simogassak macskát és kutyát két zsidózás közben mint a vezéred? Akkor szimpi leszek?
    Meg lennék keseredve? Én? Mindig élveztem az életet, de most éppen a csúcsra járatom. Megint gyönyörű hónap áll mögöttem és előttem. Nem írhatom le, mert minden örömmegosztás ott nálatok dicsekvésnek látszik. Lásd jani mély analízisét rólam. Nem tudom milyen egy falusi kocsma, mert soha nem jártam oda. Ez kimaradt. Indulatos vagyok? Igen. Ilyen a vérmérsékletem. Na és? Ez mit változtat mondanivalóm értékén vagy értéktelenségén? De ez az indulat soha nem lépi át a szavakat.
    Soha nem akartam többnek látszani, mint ami vagyok. Az hazugsággal jár, és hazudni kényelmetlen dolog. A liberális ember nem angyal. Csak tud uralkodni állati ösztönein. Mert örül, hogy embernek született és az is akar maradni. Tévednék?

  • Ez csak egy félreértés. Itt időre szóló orvosi szerződések vannak. A legmagasabb állásokban (úgy tudom 700 darab van itt), nyugdíjig, vagyis 70 éves koráig garantálja az Ír állam a munkahelyet, azonos beosztásban és fizetésben Írország területén. Ilyen szerződést írt alá a feleségem, mikor elnyerte az állást. De ezt Ő akármikor felbonthatja. Ez csak a kormányra nézve kötelező. Szerintem ezt értette félre a jani. Ez egy munkaszerződés, ami nagy biztonságot ad a munkavállalónak és az államnak is. Így akarják megtartani a nagy tudással rendelkező embereket. Nem véletlen, hogy nagyon nehéz ilyen állást megkapni. A tudás mellett egy hat hónapos rendőrségi átvilágítás is jár hozzá.
    Tudomásom szerint elég kevés magyarnak van ilyen. Azt mondták, öt éven belül esély sincs rá. Feleségemnek egy év kellett hozzá. De már megint dicsekszem, jani mindjárt rám dörög!

  • Ille István
    2014 július 23
    7:02 de.
    Ahogy Jani a konzervativizmustól újra elcsúszott szélsőjobbra megint pária lett közöttünk, és most örül, mert úgy látja, társra lelt. apuwader llanfair-t tartja olyan embernek, akiben nem látja a kemény liberalizmust, ezért szállt rá, hátha meggyőzhető. Mint új barátnak, most Jani boldogan gazsulál.

  • Don Ovuz.Lehet, hogy nem eleg kemeny, de tokeletesen szilard.

  • Don Ovuz. Nem akarja erteni apuwader, hogy rothadt alapokra hiaba rak csinos ablakot. Osszedol.Elismerhetem neki, hogy szep az ablak, de attol rohad az egesz.

  • Ilanfair,
    ‘Nem emlékszem, mikor voltam veled alpári?”
    Nem voltál, általában gondoltam. Elolvasom a többi cikket is, hát a hozzászólások elég kemények. Erre utaltam csak.
    Én örülök, hogy Irországban minden happy, nemrégen jöttem haza onnan. Hát, ha az itthoni falusi kocsmákat nem ismered, a kintieket se ajánlanám neked. Képzeld mi lenne ha a helyi „cigányok” (travellers) érdekében megkérdeznéd a pultnál, miért csak a városok szélén telepedhetnek meg szegényes lakókocsikban, mindenfajta közmű nélkül (minket már a NATO bombázna, ha ilyet tennénk). Beszélhetnél a kicsi segélyről, a szegregált oktatásról, meg hogy egy gypo sem mehet be a helyi diszkóba.
    Persze ezt nem fogod megtenni a kettős mérce miatt, ezek az elvek csak ránk vonatkoznak. Ha meg megtennéd, kiderülne sok ír ember egyszerűen náci. Mehetnél máshova. Aztán, ha már körbejártad a Földet, hazajönnél és rájönnél a magyar nép egyike a legbefogadóbbaknak.
    ………
    Andy Mage érdekeset írsz, valamikor válaszolok, csak mennem kell vissza „evezni”.:)

  • apuwader: a magyar nép egyike a legbefogadóbbaknak…aha.
    apró nevetés csiklandozza a torkomat. még egy ilyen kijelentés, és röhögéssé fog fajulni…
    nem olvasott el maga semmit, mert akkor nem írta volna azt a marhaságot, hogy llanfair alpári lett volna. finom iróniával azért él. még a segghülye bodát se nevezi annak, ami.

  • llanfair

    Én sem szólítottalak meg, baromságokat pedig te írsz másokról és általában is. Olyan rivalizálásba pedig nem megyek bele, hogy „kinek milye van, milyen előkelő helyekre jár és mit engedhet meg magának, stb”. Valakinek az embersége leginkább abból látszik, ahogyan viszonyul a legkiszolgáltatottabbakhoz. Az árvákhoz, öregekhez, betegekhez és az állatokhoz.

  • apuwader
    2014 július 23
    5:02 de.

    Te egyébként szoktál kártyázni? Csak azért gondolom mert itt határozottan cinkelt lapokkal játszol. Hamis értetlenséggel furcsállod, hogy indulatokat kelt a hazáról elmélkedő kérdés. Sunyi csúsztatás! Öreg nem a hazáról elmélkedő kérdés keltet indulatokat hanem az, hogy te magad egy abszurd módon hazug, szélsőjobboldali választ adtál rá. És ugye nem kell magyaráznom, hogy nem a sorsközösségről, hagyományápolásról szóló mondataidra gondolok, ami abszolút normál, hanem arra hogy egy egész társadalmi csoportot teszel felelőssé az ország bajaiért ami viszont abszurd, elmebeteg módon hazug és konkrétan náci gondolat. És, hogy kiderült nem csak mi fújhatjuk a Passzát-szelet? Érdekes felvetés annak a ténynek a fényében, hogy a magyar szélsőjobboldali narratíva alapeleme, hogy a magyarok hugyozták a Golf-áramot is ezért mindenki essen hasra előttünk.
    Te itt próbálod elhinteni, hogy csak kulturált vitát szeretnél folytatni miközben alattomosan trollkodsz és provokálsz, de valamit csúnyán benéztél. Csak szólok, a cinkelt lapjaiddal otthon, a telepen, a nyolc elemis, szalon sörrel a kezükben bambuló haverok közt nyerő lehetsz, de ez nem az a hely!

  • A csónakos elment evezni. Úgy tűnik, más portálokon is gályázik a fiú! Hát, ha a többi csónakban is a víz felett húzza az evezőt, nem dicsérik meg! 🙂
    Szegény fiú, most megint belesült, mert ha olvasott volna, tudná hogy llanfair nemrég volt Mo.-on.
    No de hagyjuk is, hogy magyarázkodjon a trénerének, miért volt sikertelen.

  • apuwader:Nem azt irtam, hogy minden happy. Szo sem volt ilyenrol. Kisvaroskank belsejeben ciganyok berelnek lakasokat.Rendes iskolaba jarnak, es eppen ir gyermekkel jatszottak mikor arra jartam. Ki gatolja meg az ir ciganyt a lakasberlesben? Rengeteg ures lakas van.
    Sobha nem jartam kocsmaba.Csak olyan Pubba megyek ahol enni is lehet. Meg soha nem kotottek belem. A diszkok belso szabalyzatat sem ismerem. A vallas miatt sok a beteg.Bizony Ok specialis banasmodban reszesulnek. Mert betegek. Egy beteg mit keresne a diszkoba? Es igen specialis iskola kell nekik. Orulok, hogy tudod a valaszaimat, es elerkeztunk az Irek gyalazasahoz. Ha igazad is lenne, ez teged miben ment fel? Nacinak lenni sulyos elmebaj, megfertozodott vele az egesz vilag. De szerencsere ez inkabb Eszak-Irorszagra jellemzo. Az pedig angol terulet.

  • llanfair: hát, ez az! attól tartok – ill. fater eddigi megjegyzéseiből következtetek rá – rendesen össze keverte a két írországot 🙂

  • apuwader
    2014 július 23
    9:59 de.

    „rájönnél a magyar nép egyike a legbefogadóbbaknak”

    Ááááá 🙂 ))))) Bruhaha!!!

    Öreg a törivel hogy állsz? A magyar történelem elmúlt százötven éve másról sem szólt mint a velünk és körülöttünk élő más népekkel, nemzetiségekkel való folyamatos békétlenségről, csesztetésről ami mindig a magyar szupremácia érzés gőgös, mindenkit lenéző összeférhetetlenségéből fakadt, és amit a végén mindig nagyon csúnyán megszívtunk.

  • sárdi janiból lassan kezd előbújni a valódi énje. mit mondjak, nem szép látvány…

  • jani: Igazából annyit tudsz rólam amit engedek tudni. Ha szerinted baromságokat írok az nekem dicséret. De az, hogy a „hátam mögött” írogatod téveszméidet az nem éppen keresztényi.
    Ki hogyan nyilvánul meg az elesettek felé? Látod, ennyire nem tudsz rólunk semmit, csak vicsorogsz rám. Rivalizálni pedig nem tudsz velem. Ájtatoskodásban nyernél csak. Maradjunk egymásnak idegenek, jó? Nem óhajtlak megsérteni úgy Istenigazából.
    Te kezdted a kötekedést, én meg abbahagytam. Jó volt úgy. Térjünk vissza rá. Ne olvasd a baromságaimat, nem neked írom. Békével jöttem, Te rontottad el.

  • Ille István: Elképzelhető. Vagy csak simán kiforgatja. Leírom még egyszer. Soha nem mondtam, hogy itt minden tökéletes. Azt mondtam, hogy sokkal jobban csinálnak mindent, mint Magyarországon. Tökéletes nincs. A vallás sok mindenbe beleszól. Például ezért van sok beteg gyermek. Őket nem lehet egészségesnek kezelni. A cigánykérdés is csúsztatás. Az itteni cigányok lakókocsikban laknak, amit odébb visznek időnként. Hordozható csatorna hálózat? Az bérel lakást aki akar. Nincsenek a cigányok eltiltva tőle. Ez nettó hazugság. A bevándorló cigányok (románok) a városka belső részén laknak bérelt lakásban. Persze én csak három városban laktam, nem tudok mindent.
    Kicsi a segély? A fizetések is kicsik Nyugat-Európához képest.
    A fizetéseket csökkentették a válság miatt. A segélyeket emelni kellett volna?
    De a rezsi roppant alacsony és viszonylag olcsó a megélhetés. A GYPO-s nem mehet be a diszkóba? Mit keresne ott. Aki nem tud magára vigyázni, az nem mehet ilyen helyre. Orvos sem lehet belőle. Nem természetes?
    De öngólt lőtt. Ha igaza van, akkor azt is vegye tudomásul, hogy jobboldali keresztény párt van hatalmon. Pufff.
    De csak híresztelje, milyen rossz itt. Kevesebb magyar jön, tovább lesz jó hely.

  • Andy Mage-nek
    ” A sorsközösség vállalása bármely társadalomban alapkövetelmény.”
    De mi a teendő, ha a társadalom egy csoportja ellenséges erőkkel kollaborál? Mielőtt félreértenéd, én pl. a síita, szunnita viszonyra gondolok. Lenne jó tanácsod a megbékélésükhöz?
    ….
    „Tehát eljutottál egy “kivülről” definiált, alapvetően diktátor-centrikus megfogalmazáshoz.”
    Nem volt nehéz, legjobb társadalmi berendezkedésnek a diktatúrát tartom, felelős, remek képességű diktátorral.
    ….
    Az egy csónakban evezésről, ahogy én gondolom:
    Élt egy Benedek Tibor nevű zsidó színész. A háború alatt ugyan üldözés kísérte, de életben maradt és szerencsénkre nem hagyta el az országot. Felnevelte nekünk a korszak (szerintem) legjobb színészét Benedek Miklóst, akit egy ország örömmel ünnepelt. Benedek Miklós remek apukaként úgy gondolta, hogy nem a parttalan és pénzre váltható nácizás jelenti a hazaszeretetet, ezért fiát, Benedek Tibort magyar olimpiai bajnoknak nevelte, aki becses ősein is túltéve fényezi Magyarország hírnevét.
    Oldalakon keresztül sorolhatnám a zsidó származásúakat, akik példaképei lehetnek bármely magyarnak.
    Velük büszkeség egy közösségben élni, hisz eszükbe se jut pénzért magyarokat gúnyolni pl. a Heti Hetesben, vagy elprivatizálni a fél belvárost.

  • llanfair
    2014 július 23
    12:14 du.

    Llanfair asszem a gypo- n nem gyépést hanem cigányt értett, de nincs jelentősége, így is úgy is faszságokat beszél a srác.

  • elprivatizálni a fél belvárost…aha. hát, ez rendesen agyonvágta a benedek-família iránti empátiáját. persze, a heti hetesben is zsidók gúnyolódnak a – kiken is? magyarokon? úgy en bloc, vagy csak arra érdemes csoportján?

  • Fuser. Akkor mond el mit jelent a gypo, mert ezek szerint gyenge vagyok ciganyozasbol. Megint tanuje
    let adtam butasagomnak. De akkor ez baromsag, mert ciganyok bemehetnek a discoba. A kocsmaba is. Az orvosok fele szinesboru. Akkor ok nem mehetnek diszkoba? Hm.

  • Judith Kopácsi

    apuwader, és mi van azokkal a zsidókkal, akik olimpiai bajnokok (stb) voltak, de ennem ellenére mint zsidó származásuakat magyar katonák gyilkoltak meg? Mi van azokkal a zsidó katonákkal, akik hösiesen harcoltak 1914-18 között a magyar Hazáért, de, mint munkaszolgálatosok lettek elpusztitva? Mert hogy ők is azt hitték, hogy teljes jogú magyar állampolgárok, amig az ellenkezőjéről nem győzték meg őket. Ők is büszkén szerettek volna ebben, az általad felrajzolt szép magyar közösségben élni, ha hagynák, őket.De, mindig vannak olyan megmondó legények, akik kiszámolják, hogy (apa cuka, funda luka…stb.) te az lehetsz, te meg nem.
    És azt a maszlagot, hogy a zsidók pénzért árulják a te hazádat, könyörgöm, hagyd már abba, hidd el, hogy a kutya sem fizet azért az országért egy fityinget sem.

  • apuwader
    2014 július 23
    1:38 du.

    „Élt egy Benedek Tibor nevű zsidó színész. A háború alatt ugyan üldözés kísérte, de életben maradt és szerencsénkre nem hagyta el az országot. ”

    S ezzel meg is indokoltad, hogy hol bukik az egész. Az életben maradáshoz való jog akkor, ha kegy, ha véletlen, akkor azt a helyzetet megette a fene.

    „Nem volt nehéz, legjobb társadalmi berendezkedésnek a diktatúrát tartom, felelős, remek képességű diktátorral.”
    Akkor is, ha más olvassa a névsort és Te dolgozol a higanybányában?

  • Andy Mage !

    Ennek a néhai nagyszerű színésznek, Benedek Tibornak a fia Benedek Miklós szintén nagysikerű színész, az unokája Benedek Tibor pedig a magyar vizilabda válogatott igen sikeres csapatkapitánya és edzője…

    Az egykori nagypapa, színész és munkaszolgálatos, mint „Zacsek úr” mondotta volt a kabaré színpadán, hogy úgymond;
    „Higgye el nekem Sajókám, az én brém* wienerschicli ahhoz képest amit nekünk ott adtak enni…” (ti. a kórházban)

    * bré = kalap

  • Apuwader !

    Azonban kihagyatd azt a szinte számtalan a büszkeségünket és dicső olimpikonjainkat, akiket elzavartak ebből az országból, és azokat is akiket szabályosan és szó szerint kinyírt Magyarország.

  • Apuwader
    Az által, hogy a zsidó ősöktől származó magyar nagyságokat emlegeted fel, mintegy belepiszkítasz az általad képviselt eszmerendszerbe! Ezért nem dicsérnek meg a pártközpontban!
    Ha jobbikos vagy, neked nincs jogod büszkének lenni rájuk, hiszen ők szerintetek idegenszívűek, magyarország a magyaroké, meg hasonló demagógiák! Ha viszont rájuk is büszke vagy, csúszik az eszmerendszered! Hogy is van ez?
    Valahol el kellene gondolkoznod ezeken az ellentmondásokon is, és akkor rájössz, hogy a társadalom ilyen szintű megosztása, az ellenségkép keresése nem több mint hatalomszerzési taktika. Ameddig te gyűlölködsz, az uszító dőzsöl. Mivel te el vagy foglalva a gyűlöleteddel, nem figyelsz arra, amíg totálisan kirabolnak. Ez ennyire egyszerű.
    Az idegen befolyás amitől rettegtek, az nem az általatok gyűlölt kis emberek által jön létre, hanem olyan szinten, mint a Putyinnal kötött atomszerződés. Ezek a szerződések kényszerpályára viszik az országot, és így egy idegen hatalom diktálhat. Mit gondolsz, miért is titkosították?

    Úgy tűnik, még csak nem is kispályások vagytok, hanem ez grundfoci. Más néven, tobzódik a butaság.

  • ráadásul ott is csak a pálya széléről kiabálnak be.

  • Ille István: Leírnék két esetet, ami tegnap történt. Van egy bekötő út, ahol sokan futnak reggel. Itt sokan járnak gyalog is. Tegnap egy úr hosszú ideig küzdött egy szúrós bokorággal. Letörni nem akarta, de nem akarta, hogy kihajoljon az útra és megsértse az egyik futót. A másik, a feleségem igazságügyi szakértő is. Ezért sok rendőrrel kell találkoznia. Tegnap egy új fiatal rendőr jött. Mikor megtudta, hogy magyar, bocsánatot kért az ír nép nevében, hogy viccelődnek a magyar névvel. Kérte ne haragudjunk érte. Aki nem tudná, kiejtésben éhesnek hangzik. Nekünk ugyan nem mondták, de hallottunk róla. De bocsánatot kért egy olyan magyartól, akit először látott. Két apróság (?) a millióból, amiért jól érezzük magunkat.
    Ehhez vegyük hozzá, a magyarok hogy vélekednek más népekről.
    A boldogság sok apró, és nagy dologból áll. Mind a kettő fontos.

  • BruszvikTeri
    2014 július 23
    7:03 du.

    Eszembe sincs lebecsülni a színészi nagyságot. De hény nagyság és kicsiség is halt oda? Vagy szimplán menekült el. Olyanok, ,aikre most „Nobel-díjas magyarok”ként a jobboldal is feszíti a mellét.

  • Apuvödör írja:”Nem volt nehéz, legjobb társadalmi berendezkedésnek a diktatúrát tartom, felelős, remek képességű diktátorral.”
    Egyetértek! És úgy vélem, hogy az a „remek képességű diktátor” én lehetek csak. Majd én megmutatnám az összes nyikhajnak! Első lépésben betiltanám az összes nemzetet és az összes vallást, mert semmi értelme hülyeségeken vitatkozni, amikor azon kellene, hogy hogyan tud ez a Föld 7 milliárd embert eltartani. Sok mindent betiltanék, pl. focit, mert utálom a kibicei miatt, különben se tudok egy egyeneset labdába rúgni. Kötelező lenne viszont mindenkinek örülni, például ha odapottyantok elé egy szobornak csúfolt rémséges giccset. De betiltanám pl. az operettet, mert a gálám jön ki a tömény édelgéstől. Ja, a gondolkodást mindenképpen megtiltanám, meg még az emlékezést is – rongálja az „igazságot”.
    Így képzelted, apuvödör?

  • Ilanfair,
    Történeteid meghatóak, de egy kis bibit találtam.
    Említetted-e a „fiatal, bocsánatkérő” rendőrnek, hogy a hátán levő GARDA felirat (irish garda) téged és még sokakat rettegéssel tölt el, a magyargárdára emlékeztet, tehát sokak érzékenységét sérti?
    Megkérdezhetnéd tőle azt is, milyen antikozmopolita dolog az, hogy az ősi ír nyelven is ki vannak írva nemcsak helységnévtáblák, hanem üzletek, rendezvények nevei is, pedig bőven elég lenne angolul is, amit a hétköznapokon mindenki használ.
    Emlékeztesd, hogy Magyarországon a gaz nácik – innen is véve a példát -, már többezer településre kihelyezték rovásírással a helység nevét, ami maga a rasszizmus és kirekesztés.

    Szóval várnak még meglepetések rád a baráti és példamutató íreknél, kérlek informálj.

  • Megkérném a moderátort, hogy értesítse Kopácsi Juditot, írtam neki választ, csak valahova elkallódott.
    Soha egy bejegyzésemben sem sértegettem másokat, az engem sértegetők simán átmennek, tehát a híres „egyenlő pályák, egyenlő esélyek” szellemében kérném a bejegyzésem visszahelyezését.

  • apuwader: javaslom, kezelje magát a helyén. nem akkora tétel maga, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk magára. az egyenlő pályák egyenlő esélyek tételt pedig akkor firtassa, ha orbanisztánban is az lesz az érvényes.
    olyan pedig van, hogy néha egy-egy komment spamra megy.
    majd szólok, ha oda kerül.

  • apuwader: hogy milyen rohadt rasszista magyarország közigazgatása, az abból is kiderül, hogy a nemzetiségi kisebbséggel/többséggel bíró települések nevei az adott nemzetiség nyelvén is ki vannak helyezve, méghozzá a magyar nyelvű helységnévtábla alá.
    ellenben a rovásírásos helységnévtáblák attól külön, és nem az önkormányzat kezdeményezésére kerültek kihelyezésre. mondjuk úgy, megtűrtek. marad a gyerek, ha játszik.
    amúgy nem a nácik helyezték ki, hanem az agyonmagyar jobberek. igaz, hogy a kutya se tudja elolvasni, de dekorációnak elég szép.
    azt ugyan tudja-e kend, hogy miért jobbról balra halad az írás?

  • apuwader: Ne haragudj, de hülyeségeket beszélsz. A Garda azért Garda, mert nem használják az angol Police szót. Találd ki miért? A Garda 1922-ben alakult, mikor kiűzték az angolokat.
    A neve nem is Irish Garda, hanem An Garda Síochána. Ha olyan sokat éltél itt, akkor miért nem tudod? Holt volt a bagázsod akkor még? Képzeld, még miniszterelnökük sincs. Írországban Klánfőnők van. Az Ír nyelv élő hivatalos nyelv. Az iskolában tanítják is (Aran szigetén szinte csak írül beszélnek). Ezzel nem is értenek egyet sokan, mert szerintük inkább hasznosabb nyelvet kellene tanulniuk. A nacionalizmus nem tápláló. Te kevered a szezont a fazonnal. Ne járasd már így le magad. Minden hivatalos helyen használható. A rovásírás egy már régen értelmetlen és használhatatlan emlék. Használata téboly. Múzeumban a helye.
    Az írek okosak. Tudják azt, ha eltiporják az angol nyelvet, akkor elzárják magukat a világtól. Kb 95 millió ember tartja magát ír származásúnak. Ezek mind angolul beszélnek. Így az íreknek nyitva a világ.
    A két történet nem megható. Ez itt így működik. Naponta történnek itt ilyen számodra megható történetek. Neked megható. Normális országban ez természetes. Ille megkért, hogy írjam meg itteni tapasztalataimat. Miattad és barátaid miatt nem írom le, úgy sem hiszitek, hiszen akkor el kell ismerni, milyen élhetetlen országot alakítottatok ki ott.
    Te vagy blöffölsz , és nem is laktál itt, vagy csak a negatívumokat kerested mikroszkóppal. Az igazi bajokról fogalmad sincs ezek szerint.
    Javasolnám tedd rendbe a hazádat, és ne más hazájával foglalkozzál. Majd ha bármiben is példát tudsz mutatni, majd akkor szólj. Azzal, hogy itt gyalázod, nem lesz rossz hely.
    Azt éred el, hogy le tudom írni, milyen jó hely.
    Még egy nagy tévedésed van. Én nem rettegek a jobbiktól és torzszülöttjétől a gárdától. Én undorodom tőle. Vágod a különbséget? És ne tegyél semmit idézőjelbe amit én mondok, mert ÉN nem szoktam hazudni. Remélem világos. Itt sokan nem szeretnek, de hazugságon még senki nem fogott.
    Örülnék ha békén hagynád Írországot, és a mocsok eltakarításával foglalkoznál amit csináltok otthonomból.
    Befejeztem Ír ismeretterjesztő sorozatomat. Remélem soha nem látlak itt.

  • basszameg, apuwader, maga miatt szegényebbek lettünk egy valódi világ megismerésével! persze, ezért nem kellene, hogy magába roskadjon, úgyis önmaga mellé rogyna. elég satnyát ad ki az árnyéka.
    csak abban reménykedek, hogy llanfair meggondolja. én ráérek, maguknak meg úgy sincs jövőjük. legfeljebb egy év múlva fogjuk kiadni. llanfair még itt lesz, de, hogy maga hol lesz, azt inkább végig se gondolom…

  • llanfair
    2014 július 24
    1:29 du.

    Lájk!
    Llanfair! Bizsergető jó érzéssel tölt el mikor így alázod őket! 🙂

  • apuwader
    2014 július 23
    1:38 du.

    Nos kíváncsi voltam mikor jutsz el minden rasszizmus legsötétebb, leggonoszabb kinyilatkozásáig, mely szerint -én ismerek rendes zsidó/cigány/buzeráns/kutyafejű embereket is.
    Elég hamar jött. Szánalmas milyen kiszámíthatóak, egysíkúak vagytok!

    Más. A legjobb társadalmi berendezkedésnek a diktatúrát tartod, felelős, remek képességű diktátorral. Nos, valami amiben egyetértünk, azzal az aprócska különbséggel, hogy te fasiszta diktatúrát szeretnél látni, én meg proletárdiktatúrát. Necces a dologban a felelős kitétel. Egész kivételes személyiség kel ahhoz, hogy valaki felül tudjon emelkedni emberi gyarlóságainkon az abszolút hatalom birtokában. Az emberiség történelme során számtalanul sok diktátor jött és ment de így hirtelen csak kettő jut eszembe aki valóban a népéért való igaz felelősséggel uralkodott. Az egyik Marcus Aurelius volt, a másik Kádár János.

  • fuser: alteregoja, boda marcsi, szintúgy ismer ilyeneket, csak nem volt képes ennyire körmönfontan elővezetni. sőt, valszeg az alterego kifejezés is ismeretlen neki.
    de most nem bodáról beszélünk.
    apuwader rendkívül intelligens, így képes bármilyen, vitának álcázott kommentjébe színszittya érvet becsempészni. finoman rejti el, kódolva, agyonmagyarnak álcázva. sunyi módszere megvédi attól, hogy a MODEM alapján kivágjam a 3,14csába.
    a többi a ti dolgotok.

  • Fuser: Elvesztettem a türelmemet. Sajnálom. Nem szerettem soha, ha a különbet gyalázzák. De az itt az nem az újságot jelenti, hanem Írországot. Megy magánlevél.

  • bárkinek, aki be akar szólni nekem: magyar idő szerint 15 h az első hozzáférésem a KMH-hoz.
    addig, ha javasolhatom, fogják vissza a mocskolódásukat, ugyanis ÉN fogom moderálni 😀

  • Ille István: Makacs ez a mondat. Máshol jár az eszem már. Tehát a wadert nem itt az újságban nem szeretném látni, hanem remélem Írországba nem teszi be többet a lábát. Végre sikerült.
    Másik. Sajnos bármilyen intelligens is, süt át minden mondanivalóján a gonoszság. A rasszizmust nem lehet eltakarni. De látom, minden népnél különbnek tartja magát. Nem baj, Irán tárt karokkal várja. De kényelmetlen lesz a magyarázkodás, hogy csak a jobbikos a jó ember. Reménykedik, hogy a zsidó és az EU utálat miatt elnézik neki? Nem szoktak csak úgy elnézni.

  • István! Igen, én is hozzá akartam tenni, hogy Bodától ez mindennapos förtelem de róla tudjuk, hogy klinikai szinten ostoba. Vödör viszont tényleg nem egy hülyegyerek, csak az emberré válás erkölcsi szegmensét nem sikerült magáévá tennie. 🙂

  • llanfair
    2014 július 24
    3:18 du.

    Llanfair Ne sajnáld! Kell a harcosság…! 🙂

  • Kedves Mindenkinek!
    Most, hogy kiderült mégsem a szigorú moderálás tette elérhetetlenné hsz.-aimat, megpróbálok rászolgálni toleráns türelmetekre. Mindenkinek nem tudok válaszolni, mert nincs sok időm az „evezés” miatt, meg hát néha színvonaltalannak is éreznék csak a vita kedvéért írogatni.
    Szerintem mindannyian tanulunk valamit ezekből villongásokból, nekem pl. erősödik az az érzésem, hogy itt ezen az oldalon megváltoztak a viszonyok, én lettem a liberálisabb nálatok. Tényleg nem jó a kirekesztés és jó a szabad gondolatiság.:)

  • Ilanfair, soha nem mondtam, hogy Írországban laktam, kb. tízszer jártam ott, de csak felületes benyomásaim lehetnek róluk.
    Remélem vagy olyan tökös, hogy idézed azt, amikor gyaláztam volna őket. Példamutató, hősies, hagyományőrző nép, erős katolikus érzülettel, szóval nekem rokonszenvesek.
    Az, hogy már ki is tiltottál onnan pár mondatváltás után, ne haragudj meg, de mosolyogtatóan gyerekes, főleg Tőled, aki köztudottan liberális vagy és elfogadó.

    Ezt írod: „A rovásírás egy már régen értelmetlen és használhatatlan emlék. Használata téboly.”

    Itt megint csak IQ hiányra gyanakszom, hisz szinte mindenki tudja, az csak egy jelkép. Jelkép szinte minden településen, hogy itt a pecsétünk, itt is jelen vagyunk.
    Könnyen azonosítható velünk, ezért gyakran lefestegetik baloldali anarchisták, aminek örülünk, mert így még több szimpátiát ébresztünk magunk iránt.
    Remélem nekem is sikerült.

  • apuwader: Nem tiltottalak ki. Remenyemet fejeztem ki, hogy nem talalkozhatunk itt. Tolem annak vagy szimpatikus akinek csak akarsz. Jelkep minden telepulesen? A szomszed kutyaja is megjelol mindent. Szep szokas. No en most eltunok egy darabig. Ugy sem tudsz meggyozni, nem erhetek fel az eszmeidhez. Szerencsere. Ha majd eleg nagy lesz az IQ-m, folytatom veled. De nem hiszek benne.
    Legyek tokos? Egy kommentben? Neee mar. Hoskodes levelvaltasban?
    Nem gyalaztad oket? Lenaciztad az Ir nepet. Nekem ez gyalazas, ha nem igaz. Es nem igaz. Bizony az Ir nep tiszteletet erdemel. Es en nagyon tisztelem oket. Remelem igy marad.

  • apuwader: valóban IQ hiányról lehet szó, amennyiben a rovásírást pecsétnek tekintik, mivel annak semmi köze a magyarsághoz – hacsak nem az agyonmagyarságra gondol. a szimpátia ébresztésének módja lenne a lefestés? érdekesss…
    mint írtam volt, ne értékelje túl magát/magukat. ezen az oldalon – de attól tartok, olvasóink közt se – nem igazán fog szimpátiát ébreszteni, különösen nem entellektüel csevelybe oltott pimaszsága okán.
    persze, egy próbálkozást megért 😀
    ja, és még mindig nem válaszol, maga rovásírás bajnok: miért is halad jobbról balra?

  • apuwader: attól tartok, képességei nem teszik alkalmassá arra, hogy megítélje, a KMH milyen irányultságú. javaslom, a jövőben maradjon a saját kaptafájánál.

  • apuwader
    2014 július 24
    4:58 du.
    Nem az idő hiányában nem válaszolsz a többieknek, hanem azért mert ott számodra befagyott a teknő, amiben evezel.
    Persze, llanfairt sem tudod meggyőzni, csak az ő stílusát érzed úgy hogy ott tudod csapkodni a vizet. Bár egy teknőben evezel, úgyhogy mindegy hol csapkodod a vizet.

    Az nem probléma ha nem válaszolsz a kommentekre, mivel ez úgy marad meg az olvasókban, hogy nem is tudsz rá reagálni. Pontosabban semmire nem tudsz reagálni, mivel nem érvrendszerrel dolgozol, hanem megpróbálsz egy valakit felheccelni. Ezen az oldalon llanfairt szúrtad ki. De őt sem meggyőzni akarod, hanem felheccelni. A konfrontáció hiánya viszont puhatestűnek állít be téged. Persze, ha vitára kerülne a sor, akkor a tények lemosnák az állításaidat. Hát inkább nem is vitázol.

    Egyéb demográfiai információ az Alexa Ranking-től:
    A Kanadai Magyar Hírlapot nagyobb arányban olvassák a nők mint a férfiak, és az olvasótáborunkban képviselt legnagyobb korosztályt a 25 és 34 év közöttiek alktoják. Olvasóink iskolázottsága a kanadai és magyarországi átlagnál észrevehetően magasabb. Olvasóink többsége egyetemet végzett, továbbá szignifikáns a mesterfokú, illetve PhD továbbképzésben részesültek aránya.

    Körülbelül ezért nem is vitázol senkivel. De azért pancsoljál csak a teknődben, itt te vagy a beleesett bogár.

  • apuwader
    2014 július 24
    5:25 du.

    A rovásírást nem véletlenül hívják székely~ -nak. Egy mesterségesen kialakított írásrendszer, és köze nincs a honfoglalókhoz. Amellett a székelyek, fájdalom, de nem igazán felelnek meg a Jobbikos magyarságképnek. Talán elgondolkzhatnál azon, hogy a 12 pont egyike miért volt az Unió Erdéllyel, amivel akkor sem volt unió, amikor ennek közjogi akadálya nem igazán volt. Tudod, 1848 előtt is létezett Erdély. Fejedelemségként. Ionescu Hunedouvaru is ott kezdte. Gyakorlatilag rablólovagként. Csak aztán szintet lépett. Mert képes volt rá. A kisebbik fia lett magyar király később.
    A rovásírás tehát alapvetően a feltűnési viszketegségen kívül nem pecsétel meg semmit. De vannak ilyen pecsétek kétségtelenül. A kutya körbehugyozza a területét, Orbán nyilvánosan zsebhokizik, a Jobbik rovásír. Amyg a kutya nem az én párnámra pisil, amíg Orbán utána nem engem akar kézzel etetni, és a Jobbik nem válik kötelezően karlendítős gyakorlattá, addig lesz…rom. Csak írják ki valami érthető nyelven is a szöveget.
    Csak azt csodálom, hgy még nem próbáltátok meg ellenkező irányba írni a pecsétnyelveteket. Jobról balról írni olyan zsidós szokás (is).

  • Don Ovuz: Annyi embert megbantottan hirtelensegem okan ertelmetlenul.Irasban vissza tudam magam fogni. Tultoltam? Tul puha lettem? Viszonylag koran kialakitottam nezeteimet. Nem hiszem, hogy igy hatvan fele megvaltozik. Szeretem uj hazamat, es szeretnem ha legalabb igy mukodne a regi. Szeretnek egy gazdag es boldog orszagba visszalatogatni. Aki nem ismeri a szegenyseget es a nacizmust. De pertuban van a szabadsaggal. Ahol tudjak,hogy a jardaert nem harcolni kell, hanem epiteni. Ahol a velemenyeert nem uldozik el. Ahol a nazizmus ehenhal. Alomnak szep, nem?

  • Don Ovuz:Ui: Egesz nap klasszikus zenet hallgatok. Haydn, Bach utan nehez agresszivnek lenni. Ram erosen hat a zene. Pisti nagyon tudja. Szerencsere vannak itt barataim, akik megteszik ezt a kiegeszitest, es kiegeszitik agressziomat. A kedvessegem nem gyengeseg. Lelkiallapot. Sokat tanultam mar az Irektol.

  • István,
    „ja, és még mindig nem válaszol, maga rovásírás bajnok: miért is halad jobbról balra?”

    Valahol úgy hallottam, gyakorlati oka volt, mivel az írást „véső” mester bal kézben tartotta a táblát, jobbkézzel pedig dolgozott.
    Megnyertem a hangszórót?

  • Don,
    Napok óta látom mennyire szeretnél egy intellektuális pofonládát számomra kinyitni.
    Mivel az olvasók többsége „egyetemet végzett, továbbá szignifikáns a mesterfokú, illetve PhD továbbképzésben részesültek aránya,” ígérem vigyázok a színvonalra, de megkérlek a „fuser”-i igényességet mellőzzük.
    Javaslom, térjünk át „Kádár cipőfűzőjéhez”, mert itt sok a hsz., meg így talán többen elolvassák a cikket, ami tényleg megérdemli mert színvonalas.

  • apuwader: Lehet, hogy Fuser stílusa „báncsa” magas röptű lelkedet, de nem vagy okosabb nála. De utálja a lelkem a nácikat. Hallanád milyen szépen beszél a kecskéivel. Igaz, azok megérdemlik.

  • apuwader: nem igazán, ugyanis eredetileg botra vésték, vagyis rótták. ráadásul nem érdekes, hogy tábla volt-e, vagy bot. a lényeg, hogy a bot végén kezdték a rovást és így haladtak a botot fogó kéz felé. ellenkező irányban egyszerűen nem állt volna kézre.
    amúgy egy palatáblát is lehet bal kézben tartani és jobbal írni rá, mégsem jobbról balra írnak.

  • llanfair
    2014 július 25
    2:31 de.
    Nem veled van bajom, ne értsd félre. Stílusodban lágyabb vagy nálunk, ezért tűnsz sebezhetőnek, és ezért téged szemelt ki a csónakosunk. Őt elemezgettem, nem téged. Nekem jó a stílusod és az érdeklődési köröd, semmi bajom vele, meg veled sem. De mint a csónakos is jól értékelte, szerettem volna kinyitni neki egy pofonládát.
    De úgy tűnik, nagyon félti az orrát! 🙂

  • Don, már itt is vagyok.
    Rengeteg jó témát találhatunk, pl. gazdasági folyamatok kézbentartói, vagy a történelem, ahogy a vesztes látja, vagy liberális médiaipar és kreálmányai, vagy kedvenc filmjeim, amire nem is gondolnál, vagy miért jó író Fukuyama stb.
    Válassz kedved szerint, de elfogadom a napi hírek mazsolázását is.

  • hehehe…liberális médiaipar…gazdasági folyamatok kézben tartói…hehehe
    kedves Donom, remélem, nem dől be neki…bár ezek olyan jó zsidózós témák…

  • Párkányi Raab azt mondja: az államot és ezen keresztül az áldozatokat a hazánkat óvó Gábriel kezéből kihulló országalma testesíti meg, az arkangyal ugyanis ezer évig védett bennünket, de a szobron lehunyt szemmel tűri, ahogy lecsap rá a birodalmi sas. Ami valójában nem is birodalmi sas, mert a német címerállat alakját átformálta. A szobor feliratáról azt nyilatkozza, hogy A német megszállás áldozatainak emlékműve cím pontosan tükrözi a megbízás tárgyát – amely nem holokauszt-emlékműre szólt –, és ebben az ügyben szerinte egy-két újságírót és történészt leszámítva két jó szándékú szereplő van: „a kormány és én”.
    kihulló országalma…aha. szerintem meg rohadt, és gábriel meg finnyás…

    Párkányi Raab szerint a szobor körüli helyzet „a balliberális bizniszpolitikusok, művészkörök és médiaholdudvaruk aknamunkájának a következménye”, akik egyébként őt főiskolás kora óta gátolják az érvényesülésben. E körben említi egykori mesterét, Jovánovics Györgyöt, aki az emlékművet a bécsi neobarokk és a szocreál giccs elegyének nevezte.

    szegény szobornok, őt mindenki csak báncsa! ilyen az, ha egy üldözött művészféle még el is van szállva magától…

  • Don Ovuz

    Azt írod, hogy az utóbbi hozzászólásaim miatt ezen az oldalon pária lettem, illetve, hogy a konzervativizmustól a szélsőjobb felé mozdultam.

    Nos, az a különbség köztem és közted, illetve a magukat itt baloldalinak vallók közt, hogy én nem ideológia alapon közelítek az emberekhez. Nem vetítek ki másokra sztereotípiákat, nem démonízálok senkit egy félreérthető mondata alapján, hanem próbálom megérteni miért jutott oda, ahol éppen van. Ha eszmerendszerében hibát látok, akkor felhívom figyelmét rá. de érvekkel szeretném meggyőzni, és semmiképp nem úgy, hogy ‘kinyitom a pofonzsákot”.

    Áruld el, pl. Lianfair mitől baloldalibb vagy liberálisabb, mint én? Én nem fedeztem fel nála különösebb baloldali értékeket, azon kívül, hogy a magyarokat, az egyházat és a jobboldali pártokat fikázza. Ezek a baloldali értékek? Nekem is van fogalmam a baloldalról – mert igaz ugyan, hogy voltam elsőáldozó és templomba jártam – de ugyanakkor „Kiválló Úttörő” kitüntetést kaptam, őrs és rajvezető voltam, és azok közé a kiválasztottak közé tartoztam, akiket annak idején meghívtak a Parlamentbe. Sokat vittek úttörő, aztán KISZ táborokba. A BP. Honvéd súlyemelő szakosztályának a KISZ titkára voltam. Nem tudom, hogy a szerencsének köszönhető-e, de sose várták el tőlem, hogy bántsam a vallást vagy a magyarokat. A KISZ-ben és a vallási közösségekben pedig ugyanazokat a tulajdonságokat értékelték. Én azt látom, hogy a rendszerváltás után a baloldal volt az, aki veszített az értékeiből, a baloldaliságából, a humanizmusából. A vallásban viszont továbbra is megtalálom ezeket az értékeket.

  • ámen.

  • Jani, ez nem ér, én akartam don pedrót „megdolgozni”.
    Erre most elijeszted.:)

  • apuwader: magának is, meg janinak is ajánlom figyelmébe don ovuzzal kapcsolatban a sün és a dauer viszonyát. majd szóljanak, ha rájöttek, mi az 😀

  • Tudom! Tudom!
    Kevés, mint sünben a dauer.
    Nyertem egy hangszórót?

  • apuwader: nem, de gazdagabb lett egy ismerettel. meggyőződésem, hogy don ovuz intelligensebb annál, hogy vitába szálljon magukkal.
    amúgy ő sem szeret fegyvertelenekkel vívni.

  • apuwader

    Azt viszont meg kell jegyezni, hogy nem volt szerencsés azzal érvelni, hogy ki mikor települt Magyarországra. Ez legfeljebb érdekesség, azon kívül mást nem jelent. Ilyen alapon az aradi tábornokok többségének és Bem Apónak is kussolni kellett volna Magyarországon. Szerintem ezt egyszerű belátni.

  • Jani,
    „Azt viszont meg kell jegyezni, hogy nem volt szerencsés azzal érvelni, hogy ki mikor települt Magyarországra.”

    Valakivel összekeversz, ilyet sehol nem írtam, vagy idézd, ha ilyet találtál.

  • apuwader

    Ezen az oldalon nem találtam. De jó jel, ha nem emlékszel ilyen sorokra. Nem is tudom, hogy jól teszem-e, ha kikeresem? Nem ezekkel a szavakkal, de valami olyasmit írtál, hogy „nem szép dolog, ha egy később érkezett közösség bántja a befogadóit.” Meg valami alpáriságról írtál, ami igaz. Aztán Fuser válaszából annyit jegyeztem meg, hogy öt generáció óta élnek Mo-on a felmenői. Az ő válaszát sem találom.

    Egyébként. csak a reakciókból állapítottam meg azt is, hogy Jobbikos vagy. Ez is elkerülte a figyelmen. Az a baj, hogy nem tudom folyamatosan követni a vitákat, néha a saját írásaim sem találom. A feleségemmel együtt használjuk a gépet, időnként át kell engednem. Ráadásul a TV-t használjuk monitornak. Ha feleségem TV-t akar nézni, akkor is átadom, mert „gépezni máskor is lehet”. Ez amolyan alkalmazkodási próbatétel.

  • Jani!
    Az a csörte egy másik cikknél volt, és az easy nevű kommentelővel folyt, nem apuwaderrel. Az alpáriság meg „ami igaz” mindig egy reakció. Mit gondolsz melyik emberibb, nyíltan anyázni, vagy burkoltan zsidózni?

  • Jani,
    hogy “nem szép dolog, ha egy később érkezett közösség bántja a befogadóit.”
    Tőlem ilyet nem találsz, biztosan mondhatom, ezek nem az én gondolataim.

  • apuwader
    2014 július 25
    4:11 de.

    „de megkérlek a “fuser”-i igényességet mellőzzük.”

    Há micsinájjak drága nemzettesó! Csak egy egyszeri sportoló vagyok, meg asztán ez a vidéki lét a sok jószággal kicsinkét kérgessé teszi az embert. Még szerencse, hogy a te igényességed viszont oly káprázatos! Igényesen megfogalmazott körmondatokban zsidózol, Valóban, kultúrlény mivoltunk igényességének csúcsa mikor valaki mást se tesz mint ok-okozati összefüggést keres emberi dolgaink, közös problémáink és a származás között. Gratulálok az igényességedhez! Azé ha egyszer lesz egy kis időd meg vér a pucádban, akár össze is mérhetjük ki meddig jutott a polgári műveltségben!

  • Fuser, szóval akkor te vagy István Fifije. 🙂

    ” mikor valaki mást se tesz mint ok-okozati összefüggést keres emberi dolgaink, közös problémáink és a származás között.”
    A liberáltak kedvenc,milliószor hajtogatott hazugsága a fenti mondatod, nekem és hasonszőrű barátaimnak nem a származással van problémánk, hanem egyes csoportok mentalitásával, erkölcsével. Kertész Ákos is a mentalitásunkat jellemezte moslékzabálóként, származásunkról szót sem ejtett, helyesen. A magyarság szívesen „keblére öleli” a hozzánk hasonló mentalitást mutatókat, a Benedek család pl. ilyen.

  • apuwader: anyádat! és még finom voltam. otthon pimaszkodj, kisfiam!
    kihoztál a sodromból, baromarc, de gondolom, ez is volt a célod!
    spamra mész, felettébb demokratikusan, ott előadhatod a fifizésedet!
    az én fifim legalább fajtatiszta, de te egy korcs vagy, mentalitásostól, érvrendszerestől!
    tényleg nem vagy moslékzabáló, az túl finom a magadfajtának.

  • Ille István
    2014 július 25
    10:09 du.
    Párkányi Raab összevissza beszél, bár van az a pénz amiért korpásodik a haja. Neki még viszonylag kevés pénzért is, bár annyiból egy valódi emlékművet is emeltethetett volna a kormány. Az utóbbi napok nyilatkozatai inkább egy hisztérikus ember megnyilvánulásai voltak és belezavarodott saját nyilatkozataiba. Nekem inkább a pénzalap jött le tőle nem az elhivatottság.
    Megnéztem az alkotásainak a gyűjteményét, én nem ájultam el a művészi szintjétől. Persze, ez szubjektív vélemény, lehet vannak akiknek ő a csúcs, nekem nem tetszettek.

  • jani
    2014 július 26
    6:10 de.
    Nagyon sokáig tiszteltem benned a hagyományos konzervatizmust, és sokszor talán egyedüliként álltam ki melletted a többiekkel szemben. De úgy láttam, hogy újabban valóban nagyon sok mindent átvettél a szélsőjobbos nézetekből, ami miatt elbizonytalanodtam.

    Eszmerendszerben sok különbség nincs a liberálisok és a konzervatívok között, így adott esetben a mi nézeteink között sem, hiszen ma magyarországon tényleges baloldal nincs is.
    Ne keverjük a propaganda megnevezést, és az eszmeiség szintű baloldaliságot. Ugyanis a liberálisok nem baloldal, csak valamennyivel baloldalibb a konzervatívnál. Így az alapkérdések majdnem azonosak, a kivitelezés módozatai mások.

    A személyes vélemény egy-egy kérdésben lehet akár szélsőségesen eltérő is, mindaddig amíg egy nézőpont nem kerül túlsúlyba minden témában.

  • Judith Kopácsi

    Na végre, Rasidom. Éppen itt volt az ideje megválnunk ettöl a gyökértől. Nem fog hiányozni. Csak terjessze máshol virusait.

  • István! Köszi! Már megint kénytelen lettem volna kurva anyázni, pedig tényleg nem hiányzik a pokróckodás de mindennek van határa!

  • apuwader

    Kár volt ezért a „Fifi” poénért, mert – bármily hihetetlen – én békülékenységet olvastam ki Fuser soraiból. Kertész Ákos emlegetése nem ilyenkor a legalkalmasabb és az sem, hogy Fusert összemosod másokkal. Azt hittem, azért írsz ide, hogy bemutasd – félreismerik a Jobbikot. Ha Fuser visszahúzta az agarait, neked is illet volna.

    Azért, hogy neked tulajdonítottam olyan sorokat, amit nem te követtél el – elnézést.

  • Don Ovuz

    Maradjunk annyiban, hogy mostanában a témák olyanok, hogy nem tudom mutatni a neked szimpatikusabb arcomat. De ha elvekről van szó, nem tehetem meg, hogy mindenáron rokonszenves próbáljak lenni. Ha tehetném, megmutatnám a lelkemet, de nem tudom. Így beletörődöm, hogy időnként szélsőjobbosnak látnak.

  • jani
    2014 július 27
    11:06 de.
    Rosszul ítélted meg apuwadert. Ha visszanézed a kommentjeit, sehol nem bonyolódik vitába. Egyedül a szovjet emlékmű kapcsán volt egy vita jellegű felsorolása. Ezen kívül szimpla provokátor volt, és fifi jellegű beszólogatásokkal próbált indulatokat gerjeszteni.
    Egy eszmerendszer mellett vitáznia kellett volna, bemutatni, miért jó az ő elképzelésük.
    Habár etnikumok, valláscsoportok, vagy az ő eszméjüktől eltérőek kirekesztésének eszméje nem tudom mennyiben lehet jó dolog.

  • Don Ovuz. Ha mar rolam esett szo megint, mikor nyaralok. Kepzeld, en nem voltam sem utturo, sem kisztag, sot meg kisdobos sem. Fikazzni pedig mar iskolas koromban sem fikazztam. Szep intelligens szo.Viszont ministraltam es cserkesz is voltam. Bizony cserkesz amikor tiltva volt. Ott lattam igazi hivo embert. Haromszor is lecsuktak, megis dolgozott Istennek. Nem sok ilyen van. A tobbseg csak szajjal hisz. Ezek a jobboldalon nagyon el vannak szallva magukkal. Ha az ajtatos, hazug viselkedest szidjuk, akkor a vallast szidjuk? Nem. Az ajtatoskodo hasonlesot. A kormany szidasa miert baj? Cafolni nem tudjak es csak ket ervuk van. Nekik jo, a baloldal biztos rosszabb lenne. Ez ertelmes erv? A nyugati jobboldal egeszen maskep cselekszik.
    Fusernek leirtam miert vagyok baloldali mar egyszer. Igenis ugy gondolom, hogy a tanult embernek nincs joga kifosztani a tenylegesen ketkezi munkat vegzot. Ehelyet lenezzi es ehberert dolgoztatja. A jobboldalnak furcsa kepe van a baloldalrol. Koszos piros overallban, egyik kezeben sarlo, a masikban kalapacs, es ertelmiseget eszik. En nem lehetek baloldali, mert tweed zakot hordok. Ez nagy bunom. Ez mar sok egy jobboldalinak? Azt is szereti jani elfelejteni, hogy en a baloldali kormanyt is kritizaltam.
    Tehat nem a vallast, hanem a magyar egyhazat kritizalom,nem a jobboldali partokat, hanem a magyar jobboldali partokat, mert csak beszelnek az ertekekrol, de nem tartjak. A maget baloldaliakkal sem ertek egyet. Az igaz, hogy a magyarok nagyreszenek gondolkodasat es viselkedeset elitelem. Ha szo nelkul turom, akkor hazafi vagyok?
    Befejezem, megyek furodni az Opal partra. Szinte meleg a La Mans csatorna.
    A legfontosabb amit nem ertek, miert fajok ennek a janinak? De az algoflex jo fajdalomcsillapito.

  • Fuser. Hehe. Te mint Fifi. Rolad egy Bernathegyi jutna eszembe nem egy szobakutya.

  • llanfair: mábocs, de a tibeti spániel korántsem szobakutya! önérzetes, félelmet nem ismerő és ugyancsak impulzív kis dög, ráadásul simán elvan 20cm-es hóban is, anélkül, hogy felfázna 🙂