A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapja április 16.

2016 április 17 7:00 de.53 hozzászólás

Magyarországon 1944. április 16-án kezdődött meg a gettósítás Északkelet-Magyarországon és Kárpátalján. Az úgynevezett gyűjtő- és bevagonírozási központokat, gettókat a következő településeken hozták létre először: Aknaszlatina, Beregszász, Felsővisó, Huszt, Kassa, Kisvárda, Máramarossziget, Mátészalka, Munkács, Nagyszőllős, Nyíregyháza, Sátoraljaújhely, Técső, Ungvár (I. ZÓNA). Néhány napon belül csak az I. zónából 174 589 férfit, nőt és gyermeket vagoníroztak be.

Példátlan gyorsasággal zajlott le a gettósítás, mindössze 57 nap alatt (május 14-től július 9-ig) a teljes vidéki zsidóságot az auschwitz-birkenaui koncentrációs táborba deportálták. A magyar vidék zsidóságára a koncentrációs lágerekben azonnali halál várt, a több százezres zsidóságából mindössze néhány tízezren élték túl ezeket a borzalmakat.

A deportáltak száma a gyűjtő- és bevagonírozási központok térképével az áldozatokra és a túlélőkre szeretnék emlékezni, emlékeztetni, akiket városi vagy városszéli gettókba, alkalmilag felállított gyűjtőtáborokba összetereltek és 432 491 férfit, nőt és gyermeket vagonokra raktak, és összesen 147 szerelvénnyel a Német Birodalom területén lévő haláltáborokban megöltek.

Emlékük legyen áldott!

Soha többé Soá!

Garai-Édler Eszter

Kattintson az alábbi táblázatra és tekintse meg nagyobb felbontásban!

T+íbl+ízat_Deport+íltak sz+íma z+¦n+ík szerint

Kattintson ide és tekintse meg nagyobb felbontásban a deportáltak térképét!

deportaltak-1944

53 hozzászólás

  • Szomorú, hogy a tavasz halálos volt akkoriban, és csak a zsidóknak. A budapestiek Karácsonykor szenvedtek, pusztultak el az ostromtól és a gettóban, ami elvileg szintén egy békés időszak a képzeletünkben.

    (Bocsánat a belekottyért, de a nyelvtani eszközök súlyosan félreérthetővé teszik az emlékezést. „vagonokra rakták …. megölték 147 szerelvénnyel” helyett én ezt írnám: a magyar hatóságok vagonokra rakták, majd a 147 szerelvényt kitevő zsidó állampolgárokat a mai Lengyelország területén elpusztították a náci haláltáborokban.)

  • A tömegpusztítást végző németek már szünetet kértek a zsidó „szállítmányokra”,mert már nem győzték a gázkamrák és a krematóriumok a magyarok asszertív közreműködését.Erről eichmann is beszámolt jeruzsálemi perében.A magyarok nem voltak hajlandók szüneteltetni a zsidók szállítását még német kérésre sem!!!

  • Emberek!
    A nácizmussal beoltott fasiszta, klerikál-diktatúra tiporta Magyarország Szent István Bazilikája előtt hazai és külföldi zsidók tömege vesz részt az élet menetén. Mivel az emléknap tegnap, szombaton volt, meglepő hogy másnap, vasárnap tartják. Ja, hogy az keresztény pihenőnap, akkor lehet.
    ……..
    Mivel a balliberális sajtó mint valami polgárháborús helyszínt mutatja be álnokul évek óta hazánkat, a félre- vagy alultájékozott újra megtapasztalhatja azt a szelíd békességet, amit a történések mutatnak.
    Sehol egy „bőrfejű” támadás, a Magyar Gárda sem dobál Molotov-koktélokat a zsinagógákra, nincsenek zsidó üzletek kirakatai betörve, még a Klub Rádió, az ATV vagy az RTL székháza sem ég. A tízméteres magyar zászlóval is vonuló menetben az USA és izraeli nagykövet megtapasztalhatja a magyarok és a zsidók együttélését, remélem ezt a hír adják majd tovább hazájuk médiájának.

  • Gyuri10:
    Jó hogy!
    Most vagy megcsinálunk valamit , vagy nem.
    Dolgozni csak lassan, szépen, ahogy csillag megy az égen, úgy érdemes. /Mongya a költő/
    A magyar meg alapos embertipus.

  • Csárli:
    És majd ha „hatalomra” kerültök ?

    Egy kis adalék a Jobbik igazi arculatáról.
    Vagyishogy mi van valójában a mostani „cukiskodás” mögött:

    http://valasz.hu/itthon/terdre-kenyszeritettek-a-zsidok-a-jobbikot-szakadhat-a-part-es-a-szelsoseges-holdudvar-110940

  • Előzőhöz:
    A Heti Válasz egy tipikusan Gyurcsányozó , ballibsiző oldal.

    Tele ferdítésekkel és hazudozásokkal, a demokratikus oldalt illetően.

    De saját magukról talán csak előadják az igazságot ?

    Különben meg elég beírni a Google-ba hogy ” zsidók jobbik ” és szép számmal jönnek fel ameglehetősen „magvas” információk.

  • Geyza, ha már „térden” a Jobbik, nem értem minek kell napi 24 órát versenyt rettegni, meg a nácikról hallucinálni?

  • charlie,
    szavaiddal váratlanul lealáztad magadat.Ennél azért többre tartottalak.Najó,ez nem az első tévedésem magyarokkal kapcsolatosan.

  • Gyuri10:
    Ez nem magyar hanem náci.

  • Gyuri bácsi, mivel „aláztam le” magamat? Azzal, hogy a „zsidók térdre kényszerítették a Jobbikot? Vagy mert nem találok egy szem tettrekész zsidógyűlölőt Magyarországon, ti meg állandóan ezzel ijesztgetitek a félreinformáltakat?
    ……..
    Közben bejelentették, hogy Budapest központjában kétezer négyzetméteres új zsinagóga épül. Holokauszt emlékév, holokauszt emléknap, ma átadott új holokauszt emlékmű, kötelező holokauszt oktatás a gyermekeknek, államilag pénzelt holokauszt filmek és még reggelig sorolhatnám.
    ………
    Hát mi a búbánatos lóf..sz kéne még, hogy abbahagyjátok az állandó gyalázását annak a magyarságnak, amely még nem is élt a világháborúban?

  • Charlie:Érdekes.
    Pár hónapja azt írtad itt hogy neked van vagy három unokád.
    Most meg kiderül hogy maszületett bárány vagy.

    A helyzet diktálja az életkorodat ?

  • hazai lámpa, én még hozzá tenném azt is, hogy a német megszállás alatt történt mindez. Így kerek a töténet.

  • Szégyen és gyalázat ami a magyar zsidó honfitársainkkal történt hazánkban !
    http://www.holokausztmagyarorszagon.hu/index.php?section=2&type=movie&chapter=7_2_2
    Mi egy aljas, megbocsáthatatlan bűnt követtünk el a magyar zsidó honfitársaink ellen. Magyarok, magyarok ellen !

    ‘És siratjuk becstelen hazug meghurcoltatásukat, siratjuk ezeket a magyar testvéreinket mindazokért a gaztettekért, amelyeket elkövettek ellenük a másik magyarok, azok a magyarok akiknek ma odahaza szobrokat állítgatnak, akiket újra temetgetnek.’ B.L. (Amerikai népszava).

  • Érdeklödéssel olvastam Garai-Édler Eszter cikkét. A Kanadai Menora volt az elsö – tudomásom szerint – aki a Kassán áthalado transzportok bevagonirozási helyét, a deportáltak számát és az átutazás dátumát közlte. A mai cikk pedig a transzportok indulásárol informál, egy információ ami eddig nehezen volt megtalálható. Két eltérést találtam, az egyik Györre vonatkozik a másik Békéscsabára

    R. L. Braham irja a „Magyarországi Holokauszt födrajzi enciklopédiája” c. könyvében irja Györröl, júni 11.-én kezdödött a bevagonirozáss, ez a szerelvény 13.-én ért Kassára majd 15.-én Auschwitzba. A második vonat Györböl juni 14.-én indult 16.-án 2985 fövel haladt át Kassán.

    Békéscsaba, az elsö transzport 722 személlyel nem 27.-én hanem júni 25.-én indult Debrecenbe, s onnan részben Ausztriába, részben pedig Auschwitzba lettek deportálva

  • Geyza, igen, két unokám van, a háború idején még a szüleim is gyerekek voltak. Így tehát sem ők, sem én, sem a gyerekeim, sem az unokáim lelkiismerete nem terhelhető azzal ami anno történt.

  • Garai-Édler Eszter

    Kedves Gabor_1929! Nagyon szépen köszönöm az észrevételét, utána fogok nézni, noha én is Braham könyve alapján dolgoztam! Tisztelettel, Édler Eszter

  • Kedves Garai-Édler Eszter, „Békéscsaba, Auschwitz-Birkenau, retúr” c. könyvemben megprobáltam a Mikulas Gasko kassai listáját az auschwitzi Kleiderkammer vezetöje Leo Glaser listájával egyeztetni, kevés eredménnyel, mert adatok a transzportok indulásáról és Auschwitz-Birkenauba érkezéséröl nem voltak elérhetöek, a 182 DEGOB jegyzökönyvben is igen sok ellentmondás van. Leo Glaser 1944 május és szeptember közt a beérkezö transzportok munkaképes férfiak számát irta össze, az idöpont amikor a magyar tömeg transzportok voltak. Igy természetesen érdekelt az Ön kutatásainak eredménye.

  • Eszterke!
    a gettositas es a deportacioo mar 42-ben elkezdodott a magyarok altal megszallt karpataljan!

  • A Holokauszt-emlékév egyik legsikerültebb alkotása szerintem a Menetrend blog, ami sok emberhez eljutott egy internetes hírportálon keresztül, és sokak szemét nyitotta fel. A siker szó itt természetesen úgy értendő, hogy mihez képest sikeres, pl. a Német megszállás emlékművéhez.

    http://menetrend.reblog.hu/

  • charlie
    2016 április 17
    1:57 du.

    Szerintem is békés a magyar-zsidó együttélés, pl. az arab-zsidó együttéléshez képest biztosan az.

    Nagyobb baj, hogy idehaza sokan hisznek a háttérhatalomban, abban hogy az zsidó, még hivatalos helyeken is, gyakorlatilag az egész jobboldalon. Tudni vélik, hogy az amerikai ikertornyokat is a zsidók robbantották föl, a biztosítási pénzekért ill. indok kellett Bushnak a háborúhoz.

    Lengyelországban ugyanez megy, bizonyítva hogy az antiszemitizmus zsidók nélkül is megél.

  • Garai Edler Eszter
    ne feledkezzunk meg-(mert ezek az esemenyek is a magyarorszagi holocaust reszei)-az 1942-es ujvidekii meszarlasokrol se ahol kozel haromezer tobbsegukben zsidokat oltek le magyar honvedek-folyamorok-csendorok es rendorok!
    azta ott vann a szinten 42-ben kiadott-(A NEMETEK EGYSZER SE KERTEK!!!)-appatrid nem magyar allampolgarsagu zsidok-(27000)-ugye is amibol lett aztan az elhiresult kameniec podilskij-i meszarlas a nemet einsatzgruppe/a altal!
    de uugyanitt a magyar keret tagjai is meszaroltak le magyar musz-osokat!

  • Charlie!
    „meglepo hogy vasarnap tartjak….”
    no latod ennyire tudatlan niemand vagy!!ha nem igy lenne,volna nemi fogalmad arrol hogyy szombat napon demonstralni is tilos!

  • Charlie:
    Rendben van,tudomásul veszem hoy téged -egyenlőre- nem terhel semmiféle felelősség közvetlenül.

    De akkor miért hadakozol tiszta erőből azért, hogy azok a szörnyűségek migismétlődhessenek ?

    ( Itt vagy bárhol )

  • charlie,
    egészen felajzottad a kíváncsiságomat.Pontosítsd mit szeretnél hogy csináljon egy „tettre-kész zsidógyűlölő Magyarországon”? Neked mi a színt-vallott elvárásod?Mellékesen ajánlom,hogy vedd számításba miszerint 2016 ból csak matematikailag vagytok képesek levonni 72-t.

  • megnéztem a http://menetrend.reblog.hu/ oldalt, az ott taqlálható információk tulnyomó része a Torontoi „Menora”-ban jelent meg´1984-ben. R.L. Braham „Népirtás Politikája” függeékében „A Kassán áthaladt halálvonatok: idöpont, eredetiállomás, utasszám” is megtalálható. Szintén elérhetö volt Jur. Dr. Mikulas Gasko „Vlaky smrti – Halálvonatok – Trains of the death” cim alatt az Internetten. Sajnos az adatok nem a transzportok indulását, hanem a Kassai áthaladás napját adja meg. A transzportok indulása és Auschwitzba érkezésének adatai hiányoznak.

  • Barlev, vasárnap a keresztény Magyarországon olyan pihenőnap, mint a zsidóknál a szombat. Kedden például mindenféle meneteket lehet tartani, senkit nem provokál.

  • Hazai lámpa, nem az a baj, hogy sokan hisznek a háttérhatalomban, hanem hogy létezik. Könyvtárnyi anyag foglalkozik vele, nagy részét kompetens zsidók írták.
    Sajnos a 9.11.-i események is titkosítva lettek, ettől elszabadult az emberi képzelőerő, lehet az igazság még szörnyűbb mint a konspirációs elméletek.

  • Gyuri bácsi, azt írtam: „nem találok egy szem tettrekész zsidógyűlölőt Magyarországon”. Ez annyit jelent, hogy a hazai médiát kutatva, két eseményről tudni, Kertész Ákos elleni verbális támadásokról és amikor egy bőrfejű rátüsszentett Schweitzer rabbira a Károly körúton.
    Ezt a két kis „buborékot” verhetik habbá maximum a gyűlölködők.
    …….
    Ugye Gyuri bácsi elismered, a mai Magyarország a legszelídebb hely a világon, ha egy zsidó az önmegvalósítás kikövezett útjára szeretne lépni. De ha te tudsz toleránsabb országot a mai világban, szívesen veszem a felsorolásod.

  • Az itt közölt . t é r k é p . korabeli jelszava :

    „CSONKA MAGYARORSZÁG NEM ORSZÁG, EGÉSZ MAGYARORSZÁG MENNYORSZÁG”

    Hát íme, az itt kommentelő néhány nyilas csemetének az a „mennyország” akik mindig arra hivatkoznak, hogy akkor még nem is éltek, de az ilyen és hasonló szlogeneket skandálva, ugyanazokat az „álmokat” kergetik, mint darutollas, kacagányos, dolmányos, díszmagyar nagyszüleik, szüleik és nagybátyjaik hagyományoztak rájuk és ugynott folytatnák, ahol azok kénytelen, de kelletlen abbahagyták…

  • Vagyis, korántsem a német szövetséges(!) bevonulásával kezdődött, hanem már Horthy bevonulásával, a zsidó polgártársak azonnali diszkriminalizálása és kisemmizése. Majdcsak később, fokozatosan valósult meg az egész végcélja, a gettósítás és a MÁV-marhavagonokban haláltáborokba való „sikeres”, példás rendben történő elszállításuk…

  • Carlie
    es mibol gondolja hogy minket zsidokat nem provokalt-provokal azota is a hosok teren rendezett gardas dzsemborinak allcazott ujnaci renndeezveny?ja es az ugycsufolt nyiltann naci rendezveny a „becsuletnap”?!
    nekunk zsidoknak vasarnap-pal-(yom richhon)-kezdodik a het!ami maguknal a hetfo mint elsoo munkannap az nalunk a vasarnap!
    ez van!es ez mar toobb mint 5000 eve igy van!
    nem mi fogjuk az evezredes hagyomanyunkat vallasunkat megvaltoztatni a maguk kedveert!

  • Gabor_1929
    no akkor keresse csak elo a Schlachta Margit irgalmasnover Horthyne-hooz irott leveleit!ezekben beszamol arral is mit muvelnek a magyar honvedek es a keret karpataljan mar 40-41-ben!

  • Charlie
    -„amikor egy borfeju ratusszentett Schweitzer rabbira…”
    oh ha adna az eg csak egyszer hogyy en ratusszenthetnek arra a borfeju kocsogre………………….lenne resze egy 8 honapos intenziv korhazlatogatasban!

  • DUbois
    nos a magyar keret es a honvedseg mar 1942-ben kamaniec podilskij melett lott halomra magyar zsido musz-osokat!errol van foto is!
    ezt ma egyes revizionista csirkefogok szeretnek a nemet einstagruppe nyakaba varrni!csakhogy a foton jol lathatok a magyar vigyorgoo tiisztek!

  • charlie,
    hogy én elismerek-e bármit a jányi féle szent hazáról,az jottányit sem változtat ingereiteken és pillanatnyilag a helyzethez alkalmazkodó „tettrekészségetek” kakastollas vágyaihoz. Árvalányhajiakkal nincs is probléma,mert pontosan tudjuk elődeitek és még a máig is létező szűzies lelkűek mentalitását.A baj ott van hogy ti nem tudjátok,hogy mi mit tudunk rólatok.Mivel nem kívánok túlzott információkkal szolgálni,itt megállunk!

  • Charli:
    Undorító vagy.
    Régi jó szokásod szerint.

  • barlev, szerencsére nem te hozod az országunk törvényeit, ugyanis az általad felsorolt események törvényes keretek között zajlottak. A Magyar Gárda önvédelmi reflexió a magyarság részéről, mivel tucatnyi ártatlant késeltek meg cigányaink, többeket halálra, a rendőrség tehetetlensége mellett. A divatba jött palesztin késelésekre az izraeli társadalom tud keményen válaszolni, a mienk meg csak tátsa a száját? Szerencsére még ennyire nem hülyültünk meg.
    …….
    5000 éves hagyományotok a kutyát sem érdekel, úgy ünnepeltek ebben az országban ahogy akartok, de csak az egymás identitásának tiszteletben tartásával. Ha egy ünnepet nem rendezhettek szombaton, ezt megértem, de vasárnap megrendezni, és elvárni az összes magyar vezetőtől, hogy a neki szent pihenőnapján együtt meneteljen veletek, na ezt megalázónak érzem.

  • Gyuri bácsi, a válaszod tökéletesen megfelelt a kérdésemnek, az „őszinte lényegre törése” pedig az utóítéletemnek.

  • charlie,
    ha ez most dicséret akart lenni,akkor Gyurcsány szavaival élve valamit nagyon elkúrtam.Azért azt még elárulom neked,hogy Mi senkit nem gyűlölünk.Az ellenséget gyűlölet nélkül hideg fejjel szét ba…verjük.

  • Ki kell írni : demokratikus baloldal-mert ezt akartad.Ugyanis a jobboldallal,a demokratikus jobboldallal akkor nem lehet összekeverni és rögtön tudja az ember,hogy a baloldalról , liberális baloldalról van szó.
    Az egész baloldalon lévőkről csak azt írni : demokratikus–ez nem fedi a valóságot.Ez csak azt akarja sugallni,hogy ők az igaziak,ők az igazi demokrácia képviselői-ez így nem igaz.
    Nagytiszteleti Üdvözlettel.

  • Gyuri bácsi, igen, roppant erősek vagytok, jenki dollármilliárdokból bátran, „gyűlölet nélkül, hideg fejjel” a levegőből megfoszforbombázni a belső ellenséget. Bravó.

  • Csárli:
    Elkeseredettnek látlak.
    Valami baj van ?

  • Kedves Barlev!

    Kamenyec Podolszkban nem MUSZ-osokat lőtt halomra az einsatsgruppe, hanem a Horthyrendszer által, idegenrendészeti eéljárásnak nevezett antiszemita komédia – valójában állami pogrom – keretei között „bizonytalan illetőségűnek” minősített, többségében a II.Bécsi Döntéssel összfüggő határrendezések során és következtében lengyellé vált, azaz oda-sorolt majd a németnáci támadás [a II.VH.kitörése] miatt Hungáriába menekült !!! 🙁 !!! és itt szisztematikusan összefogdosott zsidókat.

    Szeretettel üdvözollek: Đ

    Ps:
    A szűzlelkű magyar jobboldal ma is szeret azzal dicsekedni, hogy ŐK bezzeg hány lengyel – egyébként 2-3000 katolikus – menekültet mentettek meg a – valójában velük szövetséges – náci agresszor karmai közül. [Persze ŐK nem ezeket a jelzőket használva.] Mindeközben némán hallgatnak a tízszeres, vagyis a 20’000 „lengyel”, kamenyeci mártírról, akiket éppen e jótéteménnyel egy időben direkt mód, és szó szerint ŐK áldoztak fel a haza oltárán, s akik lévén magyar anyanyelvűek, magukat magyarnak vallották.

  • A kevésbé tájékozott, és a nem ootthon élő olvtársak kedvéért a

    MUSZ = Munka+Szolgálat rövidítése, azaz munkaszolgálat.

    Nem azonos a mostanában sokat emlegetett MÚSZ-szal, amely a Magyar Úszószövetség rövidítése.

    .

  • DUbois!

    Ez a már 1941-ben végrehajtott, a magyar jobboldal szerint csupán . i d e g e n r e n d é s z e t i . e l j á r á s n a k . álcázott, tényleg és valójában bürokratikus keretek között, mindössze 3 hét leforgása alatt lebonyolított pogrom, több szakértő szerint is, a 3 év múlva már – a náci szövetséges szerint – százezrek soha addig nem látott precizitással két és fél hónap alatt végrehajtott, végső jog és vagyonfosztása, majd gettósítása és végleges deportálása [a Holokauszt] „sikeres”
    . f ő p r ó b á j a . volt…

    .

  • charlie,
    megértem szívfájdalmadat,hogy nincs módotokban zsidókat főként nem izraeli zsidókat irtani.Ha mégis ilyen ingered van jelentkezz az ISIS-nél. Addig pedig nyomhatod a jenkik és a zsidók elleni szólamaitokat.Eddig foszforbombákat nem használtunk sem belső sem külső arabonácik ellen.Az ötlet azonban nem rossz.Továbbítani fogom.

  • Barlev
    Nem tudom, miért említi S(ch)lachta Margit irgalmasnővér Horthyné-hoz írott leveleit, tömeggyilkosság minden esetben bűn. Akkor is, ha koholt vádak alapján történt. A Braham által említett 42000 munkaszolgálatos, a KEOKH (Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hatóság) által hontalannak nyilvánított és Kamanyec-Podilszkij-ban meggyilkolt 20000 zsidó és az Délvidéken meggyilkolt 1000 zsidó megbocsáthatatlan bűn, de ennek ellenére a magyar zsidóság nagy része a német bevonulásig többé-kevésbé a megszokott körülmények közt élhetett. Én az evangélikus gimnáziumba jártam 4 zsidó osztálytársammal a megszállásig, édesapám 1942-ben házat terveztetett ahová 1943 március 17.-én költöztünk be, akkor, amikor a Csehszlovák, a Lengyel, a Német zsidók zömét már gettókba, táborokba tömörítették vagy meggyilkolták. Az igazán nehéz idők számunkra a megszállás után következtek, összeköltöztetés, gettóba vitel, deportálás.

  • DUbois
    tevedsz!
    az amit ugy nevezteek „idegenrendeszet eljaras” az kizarolag a magyar kormany altal kiadott 27000 appatrid-(hontalan)-nem magyar allampolgarsagu zsidokra vonatkozik!
    kiadtak oket az einstazgruppe/aa reszere anelkul hogy ezt a nemetek csak egyszer is kertek volna!
    ——————————————————-
    1942-ben a Magyar honved-keret lott halomra MUSZ-os civilruhas zsidokat kamieniec podilskiy mellett!!
    NEM UGYANAZ A KETT ESEMENY!!
    a magyarok altal elkovetett meszzarlasrol egy Schweiger Janoss nevu somogyi taboricsendor keszitett fotokat!-(ellenere annak hogy ez hivatalosan tiltva volt)-

  • Charlie
    te egy egetveroen sotet bunko vagy!egy igazi turbomagyar vernaci!
    tavaly pl csutortoki napon volt az elok menete!!akkor meg azon nyivakoltal miert nem vasarnap!
    tudd mar hogy mit akarsz te szerencsetlen szellemi nincstelen!

  • megegyszer hozzateszem az egeszhez!
    magyarorszagon mar 1938-ban eletbe lepett az elso zsidotorveny!-(vajon mifele nemet kovetelesrre?mer erre senki sehonnet nem kovetelt semmit!)-
    1939 Majus ho 05-en lepett hatalyba a masodik zsidotorveny magyarorszagon az elhiresult 1939 evi IV.ik TC.
    -(ez is jo 3 honappal a 2ik vilaghaboru kitorese elott)-
    mindkettot jovahagyta Horthy!

  • ja es hat ugye az 1946/47 evi pogromok kiskunhalason,kiskuhmajsan,es budapesten a VIII.ik,IX.ik es VI.ik keruletekben!!
    mind szintiszta magyarok csinaltak!!ott mar nemet vagy nyilas egy se volt!!

  • DUbois

    2016 április 23
    5:41
    Sajnálatos, hogy nem értette meg a „Csonka Magyarország”
    szlógamát. De egy biztos, ennek SEMMI köze nem volt a zsidók deportálásához.
    Szétdarabolták Magyarosrzágot és a magyar hazafiak, ezt síratták.

  • KedvesEszter!

    Miskolc rossz helyen van a tablázatban
    Tisztelettel Andras
    2017.09.15