Kőrösi Csoma Sándor újratöltve

2016 május 29 9:32 de.127 hozzászólás

Érdekes, hogy az összes EU-tagállam közül, egyetlen egy sem működtet egy olyan programot, miniszterelnöki hivatalának közvetlen égisze alatt, mint amilyen a magyar Kőrösi Csoma Sándor Program. Ha a kanadai Liberális miniszterelnök egy ilyen programot be merészelne vinni irodájába, és azt politikai sameszai működtetnék, úgy repülne helyéről, mint egy vadkacsa kinn a prérin a vadász szezon elején.

Nem tudom, egyáltalán ébren van e valaki a témában odahaza, vagy e tájon, de amit a magyar miniszterelnök művel a Kőrösi Csoma Sándor Program égisze alatt az nem magyarságtudat-fejlesztésről, hanem Fidesz népszerűsítéséről, a párt határon túli szavazó táborának növeléséről szól, puha eszközök bevetésével, és a magyar adófizetők pénzén.

Orbán Viktor ezen a képen éppen a Diaszpóra Tanács tagjaihoz beszél. A diaszpóra kormánypárti képviselői évente egyszer Budapesten tölthetnek egy all inclusive vakációt, a magyar adófizető pénzén.

Orbán Viktor ezen a képen éppen a Diaszpóra Tanács tagjaihoz beszél. A kanadai, amerikai és nyugat európai magyar diaszpóra kormánypárti emberei évente egyszer Budapesten tölthetnek egy all inclusive vakációt, a magyar adófizetők pénzén.

Mért nem egy politikailag semleges alapítvány finanszíroz ilyen programokat Magyarországon, mint ahogy az szokás máshol? Megmondom. Azért mert abból a Fidesznek semmi politikai haszna sem lenne. Mit csinál az a kanadai magyar szervezet, amelyik kap egy ösztöndíjas „kisangyalkát” Orbán Viktortól? Kinyalja az adományozó fenekét. Világos?

Aki Körösi Csomás kisangyalkát kap, vagy arra pályázik Magyarország határain túl, az kizárja soraiból mindazokat, akik nem mutatnak kellő tiszteletet és hálát az adományozónak: esetünkben, annak az átverésre szakosított rablóbandának, amelyik ma odahaza, saját érdekeinek, hasznának növelése céljából garázdálkodik az adófizetők pénzével. Egyszerűsítek. Mit tud a Fidesz és a többi civilizált Európai közösség? Azt, hogy civilizált emberek nem harapják meg annak a kezét, aki eteti őket. Így már érthetőbb, testvéreim? Ez a felismerés tiltja Európa politikailag kulturált részein belül azt a civilizálatlan pofátlanságot, amit megenged magának a Fidesz. Ezért a felismerésért tartja összeférhetetlennek a demokrácia, és a tisztességes politikai verseny elvével Európa és Észak Amerika azt a módszert, amit a Fidesz nap mint nap, eszközöl. Azért tartják a demokratikus európai országok a miniszterelnöki hivataluktól távol az olyan programokat, mint a Kőrösi Csoma Sándor Program, mert tudják, hogy az a közpénzek pártpolitikai felhasználásához vezet.

Nézzünk körül. Mit is csinál a KCsP két kanadai elosztó szervezete, a KMOSZ (Kanadai Magyarok Országos Szövetsége) és a KMKT (Kanadai Magyar Kulturális Tanács)? A Fidesz fenekét nyalja, és kiközösíti, le hazaárulózza mindazokat, akik nem követik példáját. Aki nem lubickol, hanem megveti Orbán kanadai nagykövetének, Ódor Bálintnak a farvizét, azt magyarellenesnek, közösségbomlasztónak nevezik. Ezt a módszert követi Bede-Fazekas Zsolt, a torontói magyar rádió működtetője is és mindazok, akik a Fidesz jóvoltából egy KCSPs ösztöndíjashoz jutnak. Bede Fazekas nem teketóriázik, nyíltan hirdeti, hogy az ösztöndíjasokért hála jár a Fidesznek. Akik esetleg a Fidesz valamelyik versenytársát üdvösítik, horribile dictu, magát az ördögöt, Gyurcsány Ferencet tisztelik, annak elfojtják a hangját, lejáratják, petíciókat indítanak ellenük. Akik azt hiszik, hogy a Kőrösi Csoma Sándor programban résztvevők szervilizmusa a Fidesz iránt, ellenségeskedésük a Fidesz versenytársaival szemben, a véletlennek köszönhető azok kérem, sorakozzanak fel gyorsan az újonnan helyére állított Lipót mezőn. Ott, rövidesen, töltött kacsát fognak osztogatni az adófizetők pénzén.

A magyarságtudat fejlesztése egy jó dolog. Én történetesen, a montreáli olaszok közt élek, napi szinten látom, és csodálom, hogyan tartják életben, hogyan ápolják, helyi és önkéntes erőből hagyományaikat az Olaszok. Ők is kapnak némi támogatást a kultúrájuk fenntartásához, a tengerentúlról, de azt nem a Miniszterelnökük sameszai osztogatják, azok a pénzek nincsenek pártpolitikai feltételekhez kötve, azokat a pénzeket pártpolitikától független kulturális szervezetek osztogatják. Ez a civilizált európai szokás idegen a Fidesztől. A magyarságtudatot a helybeli magyarok is fejleszteni tudnák, akár önkéntes erőből, de úgy tűnik, erre képtelenek. A kérdés egyszerű. Ha már külső segítségre van szükségük, azt miért kell a regnáló politikai párttal, annak miniszterelnöki hivatalával összekacsintgatva tenni? Ez a magatartás annyira gusztustalan, hogy eleve gyomorforgató, nem beszélve arról, ahogy az ösztöndíjas magyar fiatalok kiválasztása és elszámoltatása folyik, miután hazatérnek kiküldetésük helyszínéről. Az egész a puha, pártállami időket idézi vissza. A dohány-biznisz, a magyar termőföldek, médiumok, bankok haverok közti szétosztásának illata árad belőle.

A magyar adófizetők türelme, a demokratikus ellenzéki pártok némasága, szótlansága azzal szemben, ahogy a Fidesz az adófizetők pénzén népszerűsíti magát a külhoni szavazók körében, ahogy a közpénzek felhasználásával hátráltatja a tiszta politikai versenyt, ahogy a magyarságtudat hamis maszkja mögé bújva eteti a határon túli magyar szervezeteket, hogy azok, hálából, a fenekét nyalják, és a Fidszre szavazzanak, egy valóban csodálatra méltó Hungarikum. Ugye most ne mondjam, hogy Hajrá Magyarok?


Göllner András

127 hozzászólás

  • Nagy az érdeklődés, a hazai és szórvány értelmiségi fiatalok között ! 2016. március 16. és április 5. között összesen 566-an voltak szóbeli meghallgatáson, 56-an pedig Skype-interjúra kaptak lehetőséget. A jelentkezők közül 80 külhoni magyar. Feltehetően 16 fő megy Kanadába az ösztöndíjasok közül… Ha már nem ott lakik… Nem gondolnám, hogy a hazai őrjöngő diktatúra, kommandósai lennének, kár őket ördögként ábrázolni… Én, ha a sajtó embere lennék, megkeresném őket, valamelyik táncházban, és kifürkészném, milyen aljas céllal küldték őket…

  • Göllner András

    @ Slapaj

    Mond, kinek az embere vagy ? 🙂 Kutatsz ? Nézz utána, hisz odahaza élsz, hogyan választják ki a kis Körösi Csomásokat. Úgy mint a dohányboltosokat.

    Slapaj ! Kutatsz ? Nézz utána, milyen riportokat várnak a kis anygyaloktól a miniszterelnöki hivatalban, miután hazatértek. Nézz utána, kik készítik ezeket az interjúkat, kik használják fel ezeket a jelentéseket.

    Kutatsz, Slapaj ? Mondjál nekem egy európai országot a balkántól nyugatra, amelyik, a miniszterelnöki hivatalán keresztül, a miniszterelnök politikai sameszain keresztül, finanszírozza a határon túl élő honfitársainak közösségi életét.

    Kutatsz Slapaj ? Számold meg hány Kőrösi Csomás ösztöndíjast kapott egy olyan külföldi magyar szervezet amelyik nem az Orbán kormány keresztény-nemzeti kurzusának a híve, amely egy rossz szóval merte méltatni az átverésre szakosított Nemzeti Együttműködés Rendszerét.

    Slapaj ! A szeretet és összefogás kormányának embere vagy, vagy a kurucinfoé ? Döntsd már el. Ne szórakozz itt velünk. A bazári kecskékkel már tele a hócipőnk.

  • Kedves Slapaj!

    Igazad van, de itt nem ujsagiras megy, hanem felretajekoztatas, hazudozas, tulzasok es a tobbi.

    Pl. Orban roppant „bunos”, mert megprobalja a kinn elo magyarokkal fenntartani a kapcsolatot es ehhez felhasznalja a magyar adofizetok penzenek egy reszet.

    Ugyanakkor a kanadai miniszterlenok, aki 5 milliard dollart kuldott a klimax-valtozasra (ertsd: nemzetkozi penzmoso intezet politikusok szamara) es legalabb ugyanennyit szandexik kuldeni a 3. Vilag politikusainak is a zsebeibe is – amikbol termeszetesen majd o is kap egy kis kickback-et, az mar nem problema a mi „ujsagironknak”.

    Mutatok valamit (bar video), hogy milyen is az igazi zsurnalisztika. (Nem mintha erdekelne azokat, akik kizarolag hazudozni ohajtanak.)

  • Christopher Adam

    Kedves Moshe,

    he itt félretájékoztatás folyik, akkor miért nem keresed fel a rengeteg, számodra bizonyára szimpatikus jobboldali kanadai magyar lapot, ahol igazságbeszéd folyik? Például a torontói Magyar Élet c. havilapot, ami így néz ki:

    http://magyarelet.ca/

    Vagy a szintén dinamikusan frissülő Kanadai Magyarságot, az ún. „Kék Újságot”:

    http://www.kekujsag.com/

    Nem kell a KMH „félretájékoztatásától” szenvedni, élvezd inkább a fideszes kanadai magyarok bőséges szellemi termését. Legalább jó, látható célokra költik el a magyar adófizetők pénzét!

  • Hegedűs Sándor

    Mi az Európai Föderalisták Uniója Magyarország egyesülete (Union of European Federalists Hungary -UEF Hungary), mely szervezet teljes jogú tagja vagyunk az UEF Europe brüsszeli (alapítva Párizs, 1946) szervezetének. Nos innentől már nem is kérdés, hogy értelemszerűen nem (tekintve, hogy Brüsszel fizetett ügynökei, és a „Soros György” alapítvány által diktált szövegek hirdetői vagyunk, gyárilag hazaárulók) lehetünk tagjai az általunk „szeretett, és kedvelt vezetőnk” vezényelt alapítványnak. A magyar arisztokráciát egy kézzel irányító Keresztapa által létrehozott Körösi Csoma Sándor alapítvány haszonélvezőinek, ösztöndíjasainak köre meghatározott, és érinthetetlen!. Már fél tucat pályázatunkat fogadták, ölelték keblükre, majd dobták vissza, hogy nem támogatható! Ma ilyen országban élünk, remélem minél előbb elzavarjuk ezt a korrupt maffia rablóbandát!

  • Kedves Chris!

    Koszi, valoban jobb a KMH-nal.
    A Magyar Elet ugyan nem jott be, most szunetel.

  • Christopher Adam

    A Magyar Élet internetes kiadása már egy éve „szünetel.”

    A lényeg: ott van több százezer dollár értékű magyar adófizetői szubvenció, ami évente Kanadába érkezik. Rajta! Csináljatok a sok állami pénzből dinamikus, lojális magyar újságot, vagy hírportált Kanadában, ami naponta frissül és ahová kommentelni lehet. Használjátok fel valami látványosra az állami segélyt, amit elfogadtok és amit igénybe vesztek!

  • Úgy látszik, már itt is dívatba kezd jönni egy elmarasztaló vélemény tiltása. Kár. Moshe mindig intelligensen és mérsékelten írt eddig.

    Pedig, hasonló véleményen vagyok mint Moshe.
    T.i. én még nagyon jól emlkészem arra az időre, mikor Kanadában ingyen tanítottak a helyi tanárok, de sokszor nem is tanárok,csak érdeklődök a magyar iskolákban.Egy évig én is tanitottam magyar irodalmat, felső osztályyosoknak, akik ma már nincsenek.
    Sajnos ez a régi korosztály már kihalt és kiőregedett. Azóta NINCS önként jelentkező erre a munkára , vagy igen kevés a szombati magyar iskola tanítására-.
    A cikk írója, nem tudhatja, hogy más nemzetiségű bevándorlóknak van e iskolájuk és ingyenes e ott a tanitó munkája.?
    Nagyon helyeslem, hogy a magyar kormány kiküld megfelelő embereket arra a célra, hogy a már kint született gyerekeket, vagy már felnőtteket a magyar nyelvre, irodalomra és türténelemre oktassa.
    Ezzel megmarad egy rétege a magyarságnak, akik mindig haza akarnak látogatni,(egyik unokám most volt Budapesten, a kanadai nagymamával)
    Mikor fiam elment Budapestre, a magyarok csodálkoztak, milyen tökéletesen beszél magyarul, ír és olvas.
    Egy ember csak gazdagabb lesz ha több nyelvet tud, főleg az elődei nyelvét is.

  • Christopher Adam

    Figyelő,

    Az elmarasztaló véleményeket nem itt tiltják, hanem azoknál a kanadai magyar lapoknál, ahol kommentet és ellenvéleményt nem lehet írni.

  • Chris, akkor én tévedtem. T.i. Moshe eltanácsolása tisztán arra mutatott, hogy itt nem szívesen látják.

  • Na! hozzászólók! most megkaptátok a magatokét, úgy látom ma mindenki nagyon harcias!
    Üdvözlettel!

  • A cikk írója ma nagyon felönthetett a garatra, mert nagyon vehemensen írt, vagy beleszipózott valamibe ahogy korábban mondta! De gyűlölettel tele lélekkel nem is lehet másként!

    De itt nem a „demokratikus amerika, európa, északamerika” mondja a dolgokat amire hivatkozik a cikk írója, hanem a „liberális” amerikára, európára, északamerikára hivatkozik–úgy,mintha ez az egész nevezett régiók egyöntetű véleménye lenne, nyilván ezeknek a nézeteknek nem felelnek meg a magyarok –és ez egészen más mint amit a cikk sugall!

    Ez érdekes dolog: úgy beállítani a leírtakat, mintha az egész világ azt mondaná–de közben csak az egyik oldal véleményét kívánja általánosként feltüntetni–már aki ezt elhiszi. Az a bizonyos seggnyalás a másik oldalt is megvan: az itthoni alapítványok ugyanazt csinálják akik a nyugatiaktól, északemerikaiaktól, amerikaiaktól megkapják a pénzt–csak ezt a távolból nem látni, mert messze vagyunk! Közismert az itteniek között, hogy ki az aki a legtöbb alapítványt pénzel keleteurópában és máshol a világban!

    Üdvözlettel

  • Göllner András

    @ Tóth Péter, Moshe, Figyelő, Slapaj

    Várom a cáfolatukat bohóckáim :-). Repül az idő, fel kéne már dobnom egy ökröt a grillsütőmre, önök meg csak egyfolytába taccsokat dobálnak be a pájára. Ez így tök unalmas, kérem.

    Figyeljenek !! Megpróbálok segíteni. Komoly emberek amikor egy hazugsággal találják szembe magukat, azt tényekkel cáfolják, és nem az orr nyílásukból előbányászott csimbókokkal próbálják megsemmisíteni. Világos ?

    Cikkem nem a magyarságtudat fejlesztés ellen szólt – az számomra is egy nagyon nemes cél, miért is ne költenénk erre az adófizetők pénzét ? Erről nem kell velem vitatkozni !!! Cikkem arról szólt, hogy ennek a nemes célnak a megvalósítását, a civilizált, demokratikus világban, nem a miniszterelnök és pártjának sameszaira bízzák, mert az összeférhetetlen a demokratikus kormányzás elveivel, és visszaélésekhez vezet. Magyarország az egyetlen hely Európában, ahol az ilyenfajta visszaéléseket nap mint nap elköveti a regnáló hatalom. Magyarország az egyedüli hely Európába, ahol a miniszterelnök politikai haverjai irányítják azt a fajta munkát, amit máshol, politikailag semleges, politikai pártoktól független közalapítványok végeznek.

    Hogyan irányítják a Fidesz politikai sameszai a magyarságtudatfejlesztést ? Úgy, hogy az ösztöndijjakat, a havi 650,000 Ft apanázst, a Fidesz-KDNP-hez közeli családok gyermekei, rokonai közt szórják szét, mint a dohányboltkoncessziókat, vagy a termőföldek szétosztását. Az elszámoltatást, pedig úgy csinálják, mint a régi Kádár-korszakban, amikor egy államilag kedvezményezett külföldről hazatérve, egy kihalgatásra lett berendelve. Az egész rendszer olyan átláthatatlan, mint azok a bizonyos fekete lyukak odafenn a kozmoszban.

    És mit várnak el a miniszterelnök politikai sameszai a külföldi kedvezményezettektől? Már elmondtam, de elmondom mégegyszer. Tessenek megcáfolni. Azt várják el az adományozók, hogy a kedvezményezett külföldiek nyílvánosan nyalják Orbán Viktor fenekét, illetve, ha ez netán gusztustalan lenne számukra, akkor úton, útfélen, rugdossák azokat akik nem szeretik a Fideszt. Ha ez is durvának tűnik a kedvezményezettnek, akkor van egerre se hajlandó a kedvezményezett, van egy harmadik opció: egyszerűen ne mondjanak semmi jót, ne beszéljenek elismerő módon Orbáb Viktor politikai versenytársairól, és azokról akik valami kivetni valót látnak Orbán rendszerében. Nos, drága vitapartnereim ! Kérek 1 darab példát egy olyan kedvezményezettről aki az általam felsorolt elvárással szembefordult. Uccu neki, elő vele.

    Ismétlem: a fenti játszmát a hálapénzelés jól ismert forgatókönyvét követi: Az adófizető fizet, a hála a Fideszé, a magyarságtudat meg a politikai korrupció oltárán füstöl el.

    Egy szó mint száz: szedjék össze magukat, szerencsétlenek. Moshe, vegye már le azt a vödröt a fejéről, Ha tényleg ide szeret járni, akkor tanuljon már meg végre felnőtt módon érvelni, ne csináljon hülyét magából. A Hegedűs Sanyit inkább nem kommentálom. Ha nagyon rosszul érzi magát a bőrében, szoljon, szívesen adok neki egy pár ceruzát, hogy elfoglalja magát egy sarokban. A Kedves Figyelőt pedig arra kérném, hogy próbáljon, egy icikét-picikét, az eszére és nem az érzelmeire vagy látomásaira támaszkodni.

  • Göllner urat el kell hogy keserítsem, a helyzet tovább fog fokozódni, amennyiben a következő választás még jobbra fog tolódni. És a jelek igen biztatóak. A cikkben említett „független kulturális szervezeteket” ismeri már a magyarok többsége. Mindentől függetlenek ami magyar és nemzeti, és mindentől függenek ami kozmopolita és értékromboló. Ha a hozzám hasonlók nyomásgyakorlása számít, akkor a Fidesz további intézkedéseket lesz kénytelen hozni a magyar értékek népszerűsítéséért, az értéktelenségek gyomlálásáért.

  • Most olvasom Göllner úr 5:13-as felhívását valamiféle cáfolatra. Nincs itt semmi cáfolni való. Minden úgy van, ahogy leírta. Vagy az utolsó atomjáig megszünteti a liberálisok utolsó csápjait egy nemzetben gondolkodó kormány, vagy ugyanarra a sorsa jut, mint a velük még kollaboránsan megengedő Antall-kormány, amelyet kivégeztek mindenféle szánalom nélkül a hatalmukat mindig átmentők.
    Minek ilyen naiv rácsodálkozással cikket írni, amikor köztudott, hogy háború van az összes erőforrásért, ami még visszaszerezhető, legyen az anyagi vagy szellemi természetű.
    Én ennek a vontatott menetével még elégedetlen is vagyok.

  • Először nem akartam válaszolni Göllner felhívásának, mert olyan stilusban írta, hogy kedves szülei forognak a sírjukban! Kikérem magamnak ezt a stílust!

    Nekem semmi közöm nincs a Fideszhez! Igaz Gyurcsánynak sem dolgoztam, mint például a cikk írója! Közel 60 éve élek Montrealban és semmiféle „hálát” nem érzek Orbán vagy a Fidesz felé!

    Ha ezentúl megfizetik a tanitókat, az annál jóbb!

    Az előbbi kormányok nem gondoltak erre.

    Magam részéről, erősen kétlem, hogy azért fizetik, hogy rájuk szavazzanak a külföldi magyarok, hiszen, aki az ő pártjukon volt eddig, azok enélkül is rájuk szavaz majd.

    Ez a felfogás, hogy a Körösi Csoma társaság ecélból működik Kanadában, csak egy rosszindulatú feltételés, mondjuk rágalom.

  • Moshe válaszát ne várja, őt eltanácsolták innen!

  • Figyelo, Charlie, Moshe es a tobbiek,

    Inkabb arrol kene irni hogy 2006-ba ki volt a kanadai magyar nagykovet, es mit csinalt az itteni magyarokert !!!

    Vastagh Pál:

    1966-ban lépett be az MSZMP-be. 1971-tõl 1973-ig a JATE KISZ bizottságának titkára, 1976-tól 1981-ig a KISZ KB Egyetemi és Fõiskolai Tanácsának elnöke, intézõbizottságának tagja. 1988-tól a Csongrád megyei pártbizottság elsõ titkára, 1989 áprilisától az MSZMP KB és PB tagja volt. 1989 októberében belépett az MSZP-be, az országos elnökség tagja, 1990 májusáig a párt vidéki titkára.

    A cikkiro, ilyen embert szeretne latni, mint nagykovet. Csak a kommunistaknak lejart, es remeljuk nem is jonnek vissza.

  • Christopher Adam

    Akarki,

    Tévedsz. 2006-ban Magyarország nagykövete Ottawában még Tomaj Dénes volt. Vastagh Pál kinevezése 2006 októberében történt, de ekkor még nem vette át a misszió vezetését.

    Egy nagykövet szerepe és feladatköre nem arról szól, hogy „mit csinál az itteni magyarokért.” Nem tudom hol élsz, ha azt feltételezed, hogy egy nagykövet szerepe erről szólna. Ez nem csak magyar vonatkozásban van így, de minden ország és diaszpóra közösség esetében is. Ennek ellenére, Vastagh Pál aktívan részt vállalt az ottawai és a montreáli magyar közösségek életében, előadásokat tartott a Kanadai Magyarságtudományi Társaság konferenciáin és a magyar kulturát is igyekezte bemutatni a kanadaiaknak (pl. így: http://www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/CA/hu/Hirek/090414halasi_csipke.htm )

    Szóval a Wikipédiáról bemásolt szöveg és a tudatlan magabiztosság helyett, jobb lenne kicsit tájékozodni.

  • Kedves akárki,

    Igen, akkoriban csak megbizható kommunisták voltak a követek, ha a dátum nem is stimmel egészen. Nekem nem volt Vastagh követről rossz véleményem, pláne mikor hangosan kijelentette egy garden partin, hogy igen, ő kommunista, mindig az volt és az lesz!

    Nekem inponál egy ember, aki nem szégyenli a meggyőzőpdését. Szerintem, ilyen jó dolga soha nem volt és lesz, mint mikor követ volt.

    Meg kell érteni, hogy a követeket, mindig az uralkodó kormány nevezi ki, akkor Gyurcsány kormány volt.

    Éppen ezért, nem értem ha jelenkori követeket szídják és elmarasztalják. Ők csak hivatalnokok, akiket a kormány megbizott.

  • Göllner András

    @ Charlie

    Ha netán nem tudnád, a Libralizmus nem egy idegen test az Európai, Ézak-Amerikai parlamenti demokráciák testén, hanem annak szervez része. A Liberális értékek védelme minden Észak-Atlanti ország kormánya számára kötelező. Kanadának, például egy Liberális kormánya van. Köszönöm, hogy ilyen őszintén vállalod műveletlenségedet, ennyire nyilvánosan vallod fasiszta szineidet.

    @ Figyelő

    Ne a stílussal hanem a tartalommal foglalkozzék. Ez volt Horthynak is a hibája. Stilusa volt, tartása volt a nyeregben, szép volt a Herendi készlet a tálalóban, de mindeközben kinyírta a demokráciát Magyarországon, lefeküdt Hitlerrel és Mussolinival, és a füle botját se mozgatta, hogy megvédje 460,000 ártatlan ember életét. Maga meg csak kerepel, ahelyett hogy valami értelmeset mondana, vagy megcáfolná hogy Orbán nem magyarságtudatot, hanem néphülyítést folytat. És most udvarias voltam.

    @ Akárki

    Te meg azért jelentkeztél be, hogy eltereld a figyelő figyelmét a témáról ? Ez nem volt nehéz.

    Mi van emberek ? Egy ember sincs aki képes lenne megcáfolni a cikk állításait ? Mi ez a bénaság ? Úgy látom, Kertész Ákosnak tényleg igaza van – itt, a Fidesznyikek oldalán, mindenki egy vályogból szürcsöl: mint a Charlie, nem az Európai demokráciák értékeire, hanem a muzsik moslék illatára kattan. Nem véletlen, hogy Orbán pédaképe nem más, mint a KGB egykori vezetője, a modern világ legkoruptabb vezére, Valgyimir Putyin. Ezt bezzeg lenyelitek.Madarat tolláról, embert barátjáról.

  • Christopher,

    Legyen 2007, a tenyeken nem valtoztat. Ilyen embereket kellett volna 1990 -ben, egy kicsit jobban megnezeni. Pld. olyan torvenyt hozni, hogy kommunistak akik a kozponti bizotsagban, is benne voltak tobbet politikaval nem foglalkozhassanak.
    1988 Moszkvaba tanulja a marxizmus-leninizmust, talan stalinizmust is. 2007 -ben kanadai nagykovet. Ja, hogy esetleg jelentenie kellett, mint az atkosban (ami biztos nem eset nehezere), hogy mi tortenik itt, a kanadai magyarsag koreben ?? Vagy mas feladata is volt ?

  • Göllner, tényleg kár volt válaszolnom. Ne velem veszekedjen, nem én választottam Orbánt-
    Tovább nem is „kerepelek” , kár a fáradságért-

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Tessék már szépen legfeküdni. Fél 10 múlt. Gondoljon a dédunokákra. Én majd még kerepelek egy kicsit, oszt jónapot:-)

  • András, üdvözlöm, hogy megint felhoztad ezt a témát, minket, Orbán szórványos, de intenziv ellenzékeként, iszonyúan hergel engem is ez. Itt még le is hoztad a közérthetőség szintjére és még azokkal a groteszk számokkal se támasztottad alá ennek a koncepciónak a bődületes arroganciáját és morbiditását, amit tudom, hogy Te is tudsz.
    Történt, hogy februárban tök véletlenül összehozott a sors egy délután 4 ilyen KCSP-s fiatallal. Nem ismertük egymást, nem tudták, hogy én bizony elég kiváncsi vagyok, hogy mi szél fújta őket ide, de aztán beszéltek. Főleg az egyikkel órákig beszéltem. Meg kell hogy mondjam, hogy meglepetés ért. Én (jól ismert paranoiás)úgy álltam neki,hogy ezek sima hírszerzők. De végülis meglepődtem. Ezek, különösen az az egy, igencsak egy enyhén szólva félművelt, kedves srác volt, aki csak arra panaszkodott, hogy csicskásként tartják és használják itt, és már alig várja, hogy hazamehessen. Nem hiszem, hogy Marlon Brandó-i adottságokkal rendelkező színész lett volna. Annyit tudott, hogy a tartója jól jár vele, de számokat nem tudott. Úgyhogy az én következtetésem az, hogy bár biztos, hogy jelentéseket kell írniuk, és veszélyt nem jelenthetnek a maffiára, de szerintem ezzel csak az itteni helytartóknak tesznek szívességet és azt az irdatlan pénzt meg korrupciós alapon leosztják maguk között.. A pénzmosás egy elég bevett és tiszta formája. Sok sikert az észérvekkel való vitához:):):) Engem az orvosom már eltiltott ezektől:) Továbbra is tartom magam a mantrámhoz: Consider the source…
    Chris, bármennyire is igazak szavaid, jók a lehozott cikkeid, ezek ma már a hozzászólások miatt csak pusztába kiáltott szavakká váltak az utóbbi időben, amikor minden éppelméjű már elmenekült innen tőlük. Lassan már csak a 4 főkolompos élteti és ajnározza itt csak egymást – mindig a lehozott cikk ellen… Szerintetek Ti kettőtöknek van értelme ezzel itt hadakozni? Vagy csak én nem tudok valamit??? Szerintem, ha betiltanád a hozzászólást, ugrásszerűen újra megugrana az olvasó közönség száma.

  • Kedves Göllner úr, sajnos megint úgy csinál, mintha nem tudná, hogy mecsoda különbség van a klasszikus liberalizmus, mint nemes eszme és a sajátságos magyar liberalizmus álcája mögé bújt nemzetrombolók között. Persze ezek a körök bujkáltak már más izmusok mögé is történelmünk folyamán – na erről is írhatna egy (hetven)hétrészes cikket -, manapság ennek a bujkálásnak e felszámolása történik. Egy nemzetének elkötelezett középosztály megerősítése is alapvető cél, de hát ezt nem is kellene magyaráznom.
    …..
    A fasiszta patron durrogtatása a magyar politikai technológiában már idejétmúlt dolog, itthon már nem is használják jelzőként csak az amatőrök.

  • A mindent látó szem mögött tevékenykedők már egy ideje a nagy trendfordító, korszakváltó átalakítást végzik. Pontosabban, információs hatással és a végrehajtó hatalmi rendszer közvetlen utasításával, VÉGEZTETIK.
    Ennek végrehajtásában pedig azoké a népeké a főszerep akik a hagyományaikban leginkább őrzik a Nimród birodalomban voltakat.
    A sok degradálás után elkezdték a Magyar öntudatot feljavítani és a nemzetközi megítélését is.

  • charlie
    2016 május 30
    3:54 de.
    Char Lee, jókomám.
    András nemtesz úgy. Ha tenne, akkor nem ekézné ő is a hazai ellenzéket, akik liberálisnak vallják ugyan magukat, de a liberalizmushoz annyi közük sincs, mint nekem a NASA űrprogramjához.
    Középosztály? Viccelni tetszel… Valóban, volt egy ilyen réteg, még a kilencvenes évek közepén is, viszont azóta teljesen egzisztencia vesztettek lettek. Mára mindössze három „osztály” maradt. A kormányhoz hű milliárdosok, (sokan a kormány tagjai közül is) a köztisztviselők és a gyárakban, üzemekben háromműszakoló szakik, (nekik alap a pofa súlyban alapállás, mert a fizetéseik mindössze a megélhetéshez, nem az éléshez elegendők) és vannak a közmunkások, kik kényre-kedvre kiszolgá
    ltatottak.
    Középosztály.. Egykoron az orvosok,tanárok, irodai dolgozók, mérnökök, középszintű vezetők valóban középosztálynak számítottak. Nem csak a jövedelmük, hanem a társadalmi besorolásuk miatt is.
    Az izmusokkkal való kokettálás minden társadalmi rétegre jellemző. Mondod, „ennek a felszámolása történik”.. Neidegíjjé!!! Hol? Mivel? Miként?
    Tod, jókomám, ami most „történik”, az egyszerűen a feudalizmus reinkarnációja. Lehet persze jólhangzó, ám kivitelezhetetlen, vagy éppenséggel a humanizmussal ellenkező szlogenekkel bombázni a szerencsétlen, alulinformált átlagmagyart, de ettől nem lesz sem középosztály, sem gazdasági, sem erkölcsi fejlődés.
    Az erkölcsöt nem a templombajárás, vagy az istenhit patikamérlegén kell méricskélni, hanem a mindennapokban.
    Aki kritizál, az nem törvényszrűen „magyarellenes”, vagy „hazaáruló”.
    Volt egyszer egy koszorús, aki a következőket írta: ” Kíméletlenségemmel becsüllek én, olykor gyilkol a simogatás.”
    Igaza volt. Ahogy a saját csemetédet vezetgeted, irányítgatod zsenge korában, úgy kéne az országgal is. Jövőképet mutatva, rávilágítva a hibákra, ostorozva a rosszat, megdícsérni a jót.
    Nem pártok erkölcsei mentén kéne politizálni, hanem az általánosan elfogadott erkölcsi normák szerint, ahol elfér a Tízparancsolat és liberális eszme, a munkaerkölcs és a demokratikus jogok és kötelezettségek ismerete, ahol a politikus a szó legnemesebb értelmében közzszolga, ahol nem születhetnek „lex” törvények, ahol nincsenek gyevi bírók, és Döbrögik..
    Fasitsza, náci, egyebek..
    Tod, jókomám, attól, hogy nem reklamál valaki, hogy a puki rettenetesen büdös, még érzi a szagát.
    Az igazi gond akkor kezdődik, amikor a pukkantós simán letolja a gatyáját és oda sqarik az asztalra, mert a hallgatás felbátorította.
    Nü, ez az, amit nemszabadna megvárni.

  • Attól függ, miként definiáljuk a feudalizmust.
    Mert tekinthetjük feudalizmusnak a [MODERÁLVA] impériumi (államvallási) konstrukciót.
    És azt is amit a természeti népek csináltak (mielőtt imperializálták őket).
    Az borítékolható, h az új működésrend kevésbé lesz gépi.

    *
    Kérem, kerülje az antiszemitizmust, még annak burkolt formájában is. – A szerk.

  • falusi, persze megint túllicitálsz dolgokat. Az úgynevezett középosztály ma is létezik, hiszen ma is vannak orvosok, mérnőkök, ügyvédek és nem szabad elfelejteni a kis és nagy kereskedőket!
    Szerintem a mai Magyarország még mindig a bolsi cipőben jár, azaz a bolsi felfogás uralkodik.
    Mind a kormány részéről, mind a nép gondolkozásában.
    Hiába,a mai kormány tagjai is abban nőttek fel és van néhány szokás melyet nehéz levetni.
    Jót tenne minden magyarnak, főleg a kormány tagjainak, tanulmány útra menni és a nyugati demokráciákat megfigyelni.
    Azokat bizonyos formában követni.

  • Még annyit , hogy amit a feudalizmussról írsz, az nem ül! T.i. én úgy tudom a feudalizmus a nagy birtokok kora volt és a hatalom azok kezében akik a leggazdagabbak, befolyásosabbak voltak.
    A mai kormányt demokratikusan választották meg, elég jó többséggel.Éppen úgy mint a kanadait, vagy más mai nyugati országban.-

  • Göllner András

    @ Falusi

    Köszönöm, hogy válaszolt Charlie-nak, leírta amit kellett – így az én válaszomra nincs szükség, nekivághatok napi teendőimnek. Hurrá 🙂 Csupán egy rövid pár mondattal toldanám meg mondanivalóját.

    A liberalizmus elvei és a magyar liberális pártok közti ellentmondásos jelenségekről már nagyon sok helyen írtam, erről nem kell mégegyszer prédikálnom, nert Charlie nem olvas figyelmesen. Orbánnak, Putyinnak, a korai és a jelenlegi magyar fasisztáknak mindíg is a liberalizmus szellemiségével volt bajuk, elsősorban ezt akarják kiírtani. Orbán nem azért akar egy illiberális államot működtetni Magyarországon, mert nem szereti Kóka Jánost, vagy Kunce Gábort, hanem azért mert a liberális politikai kultúra ellentétes az önkényuralommal, a szeretet látszatát keltő átverésre szakosított kormányzással amit évek óta csiszolgat. Nagy ívben sz…k a magyar liberális politikai pártokra, azok semmi veszélyt sem jelentenek számára, hisz olyan bénák mint egy kitömött kacsa az agteleki csepkőbarlang alján.

  • Göllner András

    @ Figyelő

    Úgy látom jót tett az alvás, és most már frissebb gondolatoknak adott hangot mint tegnap. 🙂

    A Fidesz kormánytagok külföldi utaztatásával az a baj, sajnos, hogy nem tanulásra használják, hanem arra, hogy átverjék külföldi házigazdáikat, elhitessék mindenkivel, milyen rendes gyerekek, miközben úgy lopják a közvagyont mint a közönséges tolvajok. Ha tanulni jönnek, akkor szigorúan azt tanulmányozzák, hogyan tudnák még tökéletesebben működtetni a szeretet látszatát keltő átverés mechanizmusait. Azért sertepertélnek Donald Trump körül, hogy el lessék ennek a poszt-modern Halandzsa Mátyásnak a legújjabb cseleit, és azt odahaza magyarosítsák.

  • Figyelő
    2016 május 30
    10:17 de.
    Galambocskám. Utána kéne nézned a licitál szó jelentésének..
    Attól, hogy vannak orvosok meg tanarak, még nem lettek középosztály. Illetve, már nem középosztály szinten tudnak élni a jövedelmükből. Pl kanadában a középosztályhoz számíthatod szinte valamennyi állami állásban dolgozót, legyen az minisztériumi titkárnő, vagy CRD vizügyis. A fizetéseik miatt azok.
    Neked ez a „bolsi” a vesszőparipád. Jó kis szó volt ez még harminc évvel ezelőtt is a kanadai Magyar Ház 56-os megemlékezésein, mára viszont elkopott, alig használatos. Merthogyám a „bolsi” az eredetileg „bolsevik” volt, ami egyszerűen többséget jelent. Ennyit a Fjordokról.
    A kormány tyagjai elég sokat forgolódtak a nyugati demokráciákban, ám attól tartok, édeskevés „demokrácia-tudat” ragadt rájuk.
    Ami ma odahaza megy a politikában, az egyszerűen megcsúfolása a demokráciának.

  • Figyelő
    2016 május 30
    10:34 de.

    Jóltudod. Azért lett átjátszva az állami földek kétharmada a csókosok, a mára milliárdosokká vált kormánytagoknak, azok családjainak, a jóbarátoknak..
    A választásokat már többtucatszor elmagyaráztuk itt.
    A választásra jogosultaknak mindössze 27%-a szavazott a jelenlegi kormányra. Ha ez neked a többség, akkor legyen, és csókoltatom az egykori számtantanárodat.

  • Göllner mivel slapajon szólított, szerényen, mint klaviatúra zaklató, társ, javasolnám egy magyar helyesírási program telepítését… Mond, fsz.módban, [mondd], egyfolytába, taccsokat dobálnak be a pájára, [egyfolytában taccsokat dobálnak be a pályára], legújjabb, [legújabb] ösztöndijjak [ösztöndíjak], kihalgatás [kihallgatás]stb. ne vegye szemétkedésnek.. Tudom az angol jobban megy ! A nagy ívű politikai handa-banda, gondolom szakmai ártalom… Trump, Horthy, Orbán, Bede-Fazekas, Ódor Bálint, dohányboltosok stb. szigorú feddése, gondolom, küldetés tudatból vagy valamilyen megkésett ifjúi hevületből ered…Ha nem minősítene, bohóckának, kurucosnak,stb. akár el is vitatkozhatnánk, mintha Vácon a „Göllner patika” előtt ülnénk egy padon…

  • Tisztelt szerkesztő úr!
    Nagyon itt van az ideje rendet tenni a fogalmi mocsárban.
    A Semitára is lehet ideológiát gyártani, de a Semita etnikai (biológiai leszármazás vonali) meghatározás (fogalom).
    Nem vagyok semmilen etnikai anti.
    A Bibliában Jézustól származtatottan ott van, h nem a testek ellen van a tusakodásunk, hanem szellemi hatalmasságok ellen.
    Az Arabok is Sém leszármazási vonalán vannak.
    Az Askenázik pedig közhivatalosan, átideologizált Szkíták (Kazárok). Nem Sém vérvonalából valók.
    Amire most és ezt megelőzően moderációt kaptam, Hazánkban már közbeszéd tárgya. Az internetes felületeken is.
    Legfelsőbb vezérkari intézkedés a korszakváltó átalakítás. Ehhez pedig vezérlő ideológia lecserélések is.
    Hivatalos politikusi bejelentés az is, h már pusztán a migráció (migráltatás) hatására is, megváltozik Európa kultúr-alapja.

  • Igen :! Csakis a soros alapítványoknak kellene intézni a dolgokat.Akkor megfelelő kézben lennének-gondolom.Mert a megfelelő politikai oldal kezében lenne.Itt mindenből csak az sugárzik,hogy csak a balliberális gondolatok a jók,csak ezt lenne szabad végrehajtani.De az élet ezeket már megcáfolta.Lehet narkós keménységgel itt kioktatni embereket attól még nem ott van az igazság.
    Azon csodálkozom,hogy a „nyugatiak” miért a kommunista utódok szellemeit támogatják,amikor a „létező szocializmus ” alatt mindenki megakarta fojtani őket!(ide tartoznak mindenféle baloldaliak)Igenám csak kiderült ,hogy a ” nyugatiak” érdekeit ők képviselték a legjobban-ezért mindig hatalmas dicséretek voltak amikor a magyarországi balliberális-szocialista kormányok kiszolgálták igényeiket.Amikor ez megszűnt és ezen igényeknek ellent mer mondani valaki azt rögtön-két szippantás között is- le kell rókázni,pocskondiázni stb.mert nem a nekik tetsző módon tevékenykednek.
    Nem is értem miért akarják annyira saját dicső politikájukat mindenkire ráerőltetni.Az hogy ezen erőlködést azok a bizonyos alapítványok,magyarok és egyéb nációk helyi képviselőin keresztül akarják az adott országokra rákényszeríteni.Itt is megmondták,hogy minden eszközt fel is kívánnak használni a meglévő hatalom megdöntésére-csak folyamatosan kellet volna figyelni ezen urak irományait!Ezek a „forradalmi” emberek szítanának mindent a legvégsőkig.
    A mocskos ,kemény, semmit nem kímélő jelzők meg visszaszállnak kiötlőjére ,bármennyire is nem hiszi!
    Ez a felsőbbségrendiségű tudat ami itt egyeseknek megvan-hasonlít valami korábbira.
    Talán még egyet : Igaz az,hogy amikor a balliberálisok vannak hatalmon-mindig az ellenzék programját hajtja végre?! Netán most a kanadai kormányzat is így tesz? Ha igen egy rossz szót sem róluk,ha viszont nem akkor ,meg önök miért kifogásolják a nem liberális kormányokat,ha azok is a saját programjuk,gondolataik mentén haladnak előre?

    Nagyon tiszteleti jóságos üdvözlettel.

  • @ Göllner
    „A liberalizmus elvei és a magyar liberális pártok közti ellentmondásos jelenségekről már nagyon sok helyen írtam, erről nem kell mégegyszer prédikálnom, nert Charlie nem olvas figyelmesen.” Értem, egyedül a fasiszta szó mantrázása kivétel a prédikációk tartalmában.
    ……
    Önkényuralomról írni ennek a nyugodt társadalmi életet élő országgal kapcsolatban szintén dilettáns. Apropó, van a szoci érában vásárolt három rozsdásodó izraeli tömegoszlató vízágyúnk, több ezer, őrült falansztert idéző rendőrpáncél, tomfa, könnygázgránátok, gumilövedékes vadászpuskák, amire ebben a regnáló „önkényuralomban” semmi szükségünk.
    Nem ismer valami szocliberális modern országot, amely szívesen használná? Eddig csak a franciák és a jenkik jelentkeztek. 🙂
    ……..
    A „liberális politikai kultúra” nem az önkényuralommal ellentétes, hanem a nemzeti berendezkedéssel. Hallottam már a nemzeti liberalizmusról is, de tevékenységük marginális (pl. LMP)
    ……..
    Az izmusok paravánja mögül előlépett az eddig liberálisnak gondolt Haraszti Miklós, akit meghatározó szdsz-es méregkeverőnek ismerhetett meg a társadalom, és Gyurcsány után ő is előadta, hogy a Jobbik mögé kellene beállni a sorstársaival, mert egyedül reménytelen az Orbán-kergetés.
    Közben a liberális ATV főműsoridőben Vona Gábor félórás reklámműsorát adja. (holnap még meg is ismétlik!!)
    ……
    Jó reggelt Göllner úr!

  • Göllner András
    2016 május 30
    11:22 de.
    Pontos. Igaz, odahaza a liberilzmus mégcsak nemis hasonlít a klasszikus értelembe vettre, (soha nemis hasonlított, talán Kuncze és Kiss volt a ritka kivétel, akik komolyan vették a liberálisságukat.)
    Kérdés.. Mióta magázódunk? 😀 Mert eleddig tegeződve szóltunk egymáshoz.

  • Nem gyözöm magam ismételni, újra és újra.

    NINCSEN szükség a Körösisekre, legalábbis NEM olyan helyeken mint Cleveland, Toronto, Montreal, New York stb stb.

    A magyariskolákban, cserkészcsapatokban, tánccsoportokban meg egyéb klubbokban, ha akarják a helybeliek hogy legyen valami, akkor megszervezik, összedobják a pénzt ha kell, kihoztanak ilyen olyan tanárt. De ezeket a közösségi foglalkozásokat INGYEN csinálják. Azaz munka és egyetemen MELLETT.

    A magyarországiaknak fingjuk nincs az önkéntességröl, hogy „az idömet ingyen adom”. És újra kérdezem én, mi a túrót csinálnak ezek a körösisek hétköznap, amikor mindeki dolgozik vagy iskolában van?

    Az eddigi körösisekröl pedig csak még annyit, ha nem éppen néptáncos az illetö, akkor egyébként mindegyik akikröl addig hallottam vagy személyesen találkoztam, csak bámul tártott szájjal hogy mennyi népdalt tudnak a már itt született és nevelkedett elsö, másosik és sokszor harmadikgenerációs, fél-magyar gyerekek.

    A montreáli magyar iskolárol pedig az a hír járja hogy nagyon kevesen vannak és lehet hogy bezár, többek között mert az igazgató nem egy valami közösségi ember…. na de mivel nem ott élek, nem tudom, lehet hogy csak pletyka. DE, még EZ SEM olyan tragédia mint Figyelö gondolja, mert MINDEN évtizedben vannak ilyen hullámok hogy alig van gyerek a táccsoportba, vagy hogy egy-egy kis városban megszünik a cserkészet például, hogy majd 10 év mulva újra indul a tánccsoport/cserkészet/magyariskola/sportklub/gittegyetlet, sok gyerekkel, szóval ettöl nem kell megijedni. Ezek ilyen természetes hullámok.

    (Persze ha egy adott városba nagyon kevés gyerek van egy adott egyesületben, egy másikban viszont sokan, akkor talán meg kéne vizsgélni hogy ahol kevesen vannak, mit csinál rosszúl az aki vezeti. Csak hallkan mondom. De ezt bizzuk a közösségre.)

    Én bízom az emigrációs magyarok öneröjében, és ha már így is, úgy jönnek ezek a körösisek, akkor legalább hallgassa már meg az állam elöbb hogy kire van szükség egy adott városba. (Lehet hogy ez már igy van, nem tudom)

    De én személy szerint továbbra is ellenzem ezt a programot, jobban örülnék ha ezt a pénzt Magyarországon, a szegény vidékekre költenék, és egyébként is mit képzel a kormány ha egy itteni közösségi vezetö nem tud valakit meggyözni hogy csatalkozzon a magyar közösségbe, tanitsa a gyermekét magyarúl, akkor az egy 21 éves tapasztalatlan magyarországinak sikerülni fog?????

    Azoknak pedig, akik aktiv résztvevök a magyar közösségi életbe, hát már bocsánat, nekünk nem kell hogy valaki „erösitse” a magyaságidentitásunkat. You’re preaching to the choir!

  • Göllner András
    2016 május 29
    5:13 du.

    A problémát ott látom, hogy amit egyesek liberálizmusnak hívnak, ami igen rangos szó, a régi szociálisták bújtak el, és e fedőnév alatt remekül prosperálnak.
    Itt jegyzem meg, hogy valóban rossz fedőnév a bolsi ezkre, de írhatnék komcsit is, vagy kommunistát, de senkit sem akarok megsérteni.
    Talán ha szocialstáknak, vagy csak röviden szociknAK hívom őket.
    Ez az irányzat, (akár milyen nevet adunk neki) sajns megbukott , nem csak a magyar honban, hanem egész Kelet Európában.
    Viszont, én megértő ember vagyok, s mivel nem volt egy véres froradalom, vagy bebörtönzés, halálbüntetés stb. senki sem üldözi őket, így megmaradtak magnak.
    Viszont a veszteséget igen nehéz nekik elviselni, és ez az
    oka, hogy ilyen helyen, mint ez a fórum is, rázzák az öklüket, persze képletesen írom.
    Sajnálom én soha nem voltam szocialista, sem fasiszta csak magyar.
    Így kedvess Göllner úr és falusi a vita velem örökké tarthat, amig élek.

  • Istenem…mennyi szélsőjobbos tetejesincs blabla…

  • Göllner András

    @ Falusi

    Hol tegeződöm, hol magázódom – ennek nincs személyes jelentősége, gyakorlom drága anyanyelvemet nehogy berozsdásodjék 🙂 Libatömő falusi srác vagyok. A magyarságtudat kibontakozásán, felállításán és megmaradásán szorgalmaskodom.

  • Göllner András

    @ Charlie

    Nálam még este van. Az angyalok még csak most tértek haza. Mi most készülünk lefeküdni. Szeretnélek megnyugtatni hogy én is imádom a nemzeti berendezkedést – van 3 matyóbabám, mindegyik a nemzeti berendezkedés bolondja. Minálunk, a nemzeti szerelem az igazi szerelem.

    Jóccakát Charlie – aludjál jól, tudd, hogy velem jó kezekben van a 3 angyal.

  • Göllner András

    @ Slapaj Pisti

    Pályázz meg egy Kőrösi Csoma ösztöndíjjat és gyere ki hozzám kanadába helyesírásra tanítani. Pont egy ilyen srácra van szükségem, aki nem a tartalomra, hanem a helyesírásra figyel. Mielőtt nekivágsz a nagy útnak, ugorj be a Göllner patikába egy beöntésre. A Barna Bácsi megcsinálja Neked 🙂

  • Beírásom után jött a hír, Szakasits Árpád es Weisz Fanni unokája, volt Ifjú Szocialista ügyvivő Schiffer András lelép a politikai küzdőtérről. Ilyen előnnyel (hátránnyal?) indulva nem volt sok rokonszenv az irányába.
    Egy SZDSZ 2.0-nak gondolták az LMP-t, azonban egy elveiért harcoló, nemes ellenfelet ismertek meg benne a nemzeti radikálisok. Roppantul sajnálom hogy végük.

  • Christopher Adam
    2016 május 29
    2:07 du.

    Moshénak szóló jótanácsaid találóak.

    Amit a kormány által fenntartott kanadai-magyar újságokról írsz, az a hazai kultúrpolitikára is jellemző. Nagy csinnadrattával bevezetett kezdeményezések, mint a fideszes tévék, újságok, amiből a kormány istenítése folyik, nulla ellenvéleménnyel.

    Majdnem ilyen sz.rokat a ballib kormányok is tudtak produkálni, ezért kár volt őket lecserélni Orbánra. Gyurcsány idején a határon túli magyarok sunyi románok voltak, akik majd elözönlenek minket, most meg csodálkoznak, hogy Orbán nem sajnálja a pénzt önteni a határon túlra (nem feltétlen a határon túliakra)?

    Két dinoszaurusz nézi a távolodó Noé bárkáját:
    – Vazze, ez ma volt?

  • kanadai.
    2016 május 30
    4:43 du.

    Fideszest akartál írni, akiknek nincs fingjuk az önkéntességről? A jogász és politológia szakos fiatalok nem arról híresek, hogy az idejüket ingyen adják, mint a szociális munkások meg a gyógypedagógusok. Az a néptáncos, aki az állam pénzén kijut Kanadába, nem nektek jó befektetés, hanem a kormánynak. Sajnos ebből a szempontból nem sokat számít a te kívánságod …

    A fidesz kormánynak teljesen más a határon túliakkal kapcsolatos politikája, mint az előzőeknek. Lehetne azon vitatkozni, hogy ez jó vagy nem jó? De a hazai ballib nyafizás, hogy „Bezzegnyugaton” nem így csinálják, és hogy „a miidőnkben nemezvolt a szokás” rögtön agyonvágja a vitát.

  • falusi
    2016 május 30
    8:38 de.

    Jó amit írsz, csak kár hogy kifelejtetted, hogy a középosztályt a ballib kormányok által erőltetett vadkapitalizmus tette tönkre! Az egymillió mélyszegény és a négymillió létminimum alatt élő se az elmúlt hat évben csúszott le!

    Ennél még a feudalizmus is jobb lenne, ahol elvileg a dolgozókat ugyanúgy becsülték mint a lovagokat, és az imádkozókat. Tegyük hozzá, hogy ma a modern technika korában nincs szükség annyi munkáskézre a mezőgazdaságban, iparban, tehát csalódni fog, aki a fideszre szavaz a „munkaalapú” társadalom miatt.

  • Göllner András

    @ Hazai lámpa

    „Két dinoszaurusz nézi a távolodó Noé bárkáját”

    Én úgy tudom, Vazze, hogy jelen volt egy 3. is, amelyik meg tapsolt társainak, és jóízűen röfögött hozzá. Erről írt Kertész Ákos, Márai, vagy Ady, ha visszapörgethetjük.

  • Csárli,

    Schiffer az udvari ellenzék baloldala (volt*), míg Vona az intézmény jobboldalról is nagyon radikális figurája.
    Valami történhetett, hogy előbbi most lelép a színről.
    Pedig az udvari bolondnak, ennek az elveiért(?) harcoló „nemes” ellenfélnek, ahogy itt fent becézed a született Geréb Dezsőt, minden megengedett, de ő valahol most messzire ment el. Pláne, hogy az utóbbi időben ezekben a parlamenti LMPbohóc-kritikáiban előfordult még az is, hogy véletlenül kimondta a kimondhatatlant [az érinthetetlent] azt, amit még az a másik, a náci-csörgősipkás jobbkéz sem tehetett meg eddig. Tudniillik azt, hogy néha az Orbán név is bele keveredett a korrupciós mondókáiba…
    Pedig anno, az LMP közös megalapításakor nem ebben egyeztek meg a nagy és igazságos Vezérrel. Amikor az hálából még a kitüntető „z ö l d p á r t” címet is [ti. akkor a hatalomban már nem operálhattak speciel ezzel a sok teljesíthetetlen zöldséggel, hát odaadta a levetett ruhát a Lägyänmaaaaasapolitikának**, ja] neki adományozta az érdemeiért, pl: és főleg a >sukorói-följelentésSólyom László alázatos beajánlásáért< Őfelségének, mely választás már akkor és később is fidSS részről és részére sorsdöntőnek bizonyult. Ezen kívül és ráadásképp ez a nemes lélek, mint ügyvéd képviselte a Vezért a kordonblődség miatt garázdaság címén ellene indított büntetőperben is a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt…
    ˙

    .
    *Csak nehogy úgy járjon mint az egyszeri MDF-Miépjobbikos-fidSS akárki, nemes jellem, a Demeter Ervin, aki egyszercsak eltünt "a pártpolitizálás" nyílt pástjáról és átvedlett Orbanisztán leghűbb titkosszolgájává.
    **Rossznyelvek szerint, szegény Illés Zoltán egykori fideszes Zöldségfelelős Államtitkár azóta is, mint bolygó lélek lézeng fától fáig, hogy hová is láncolja mostmá' magát, hogy legyen végre már tényleg más a politika… ))) 😀 (((

  • hazai làmpa:

    kb ennyi fogalma van a fidesznek (de a többi pártnak is!) hogy mi folyik az emigrációban és hogyan éljük mi meg a magyarságunk, és a kettösidentitásunk:

    http://uh.ro/velemeny/9185-a-kocsog-tapos-turista-egy-napja

  • KORDON BLUED
    2016 május 31
    8:45 de.

    Lehet, hogy Schiffer Geréb volt, de a rendszerváltó ballibek meg úgy vannak minden zöld dologgal, mint ördög a tömjénfüsttel. Hajtanák el maguktól, és utálják. Lehet, hogy más lett volna a választási eredmény, ha Gyurcsány nem pont a Velencei-tó partjára engedélyezteti a luxuskaszinót.

  • Kedves Moshe,gondolkodtam a Te elmenéseden., Remélem olvasod még a KHM-t-!
    Légyszíves, gyere vissza, mer azért remélem nem tiltottak ki teljesen. Én igen kedveltem a beírásaidat.
    Az egyensuly kedvéért jó, ha van intelligens ellenzék is ezen a fórumon!

  • Kordon, megértem hogy nehéz „jófiúnak” eladni a Schiffert, miután visszautasításával „leköpte” a nagy Összefogást 2014-ben. De ne ijedj meg, Szanyi kapitány visszavonulását is sajnálni fogom. Olyannyira, hogy nagyon szurkolok, ő lehessen az új mszp-elnök.

  • kanadai.
    2016 május 31
    9:03 de.

    Az evolúció nem ismeri azt a védekezési formát, hogy Kérem, mi ezt nem így szoktuk!

    A Kádár-rendszerben volt szokás, hogy a szocialista táboron belüli nemzeti ellentétek a tabu kategóriába estek. A ballibek a kulturális programokat támogatták. Orbánék ezen a téren is teljesen más politikát visznek, ti. kint magyarok megosztása. A fidesz kéznyalók etetése, a többiek kivéreztetése. Talán a kinti fideszesek a kinti jobboldallal is kapcsolatokat ápolnak …

    Lehet mondani, hogy ez szar vagy nem, de az nem magyarázat, hogy ezt mi nem így szoktuk!

  • Göllner András
    2016 május 31
    7:53 de.

    Biztos lemaradtam a hírről, de mióta nyitott ki a Lipótmező? Még az sem derült ki, hogy miért zárták be? A betegnek rosszabb lett, és az ingatlant se vette meg az arab befektető.

  • @kanadai. mondd, neked ez a belinkelt cikk tetszett?

  • kanadai.
    2016 május 30
    4:43 du.
    A magyar iskoláknak ahogy írtam, lassan kiöregednek a tanitói, és a gyerekek száma természetesen évenete változik. Az iskolákat az egyházak vezetik a Katolikus az egyiket, a másikat a Református.
    Montrealban egy tanitót ismerek csak, aki azért vett részt a programban,. mert a fia is odajárt. Ma már ő is kinőtte azt.
    A magyar emigrációnak, különböző korszakai voltak és vannak. Talán, ma nem emigrál annyi magyar Kanadába, mint 10-20 éve? Nem tudom.
    Minden esetre, nem árt ha az anyaország belenéz a magyar oktatásba Kanadában, és szerintem majd eldönti mire, kire van itt szükség.
    Sem én, sem más ezt nem tudja eldönteni.

  • Göllner !

    Sajnálom, hogy megsértődött, mint mértékadó személyiség…Természetesen az én hibám, hogy megszólítani bátorkodtam… – Az alacsony kritikatűrő küszöbe, kizárja, hogy értelmiségi szintű párbeszéd kerekedjék köztünk… Többet gondoltam, a Göllner jelenségbe, reflexiója, Geyzai, Illei, színvonalú ! – Ha Göllner Barnabásról van szó Őt tisztelem, nem hinném, hogy rokonok… – Maradok, nyelvünk iránt tanúsított alázatnál, akár Montrealban, akár Vácott kell helytállnom ! Lehet, hogy hallgatok az „Emeritus”-ra és az „ösztöndíjjat” juszt is megpályázom !

  • charlie
    2016 május 29
    5:48 du.

    Egy eltévedt emilt tolmácsolok:

    „Gratulálunk, ma ön nyerte el társaságunk díját, a Hogyan írjunk náci hozzászólást egy liberális lapba kitiltás nélkül? c. versenyen. Te meg tóthpéter indulhatnátok a Hitler-hasonmás versenyünkön, na nem a külsőtökkel, hanem a náci gyűlöletbeszéddel. Lenyűgöző mennyire hűen adjátok vissza a Führer gondolatait!”
    Ifjú Neonácik Baráti Köre, akiket már mindenhonnan kitiltottak.

    Ui.
    A buzeráns, szabadkőműves Petőfi Sándor forog tőletek a sírjában! Külön dicséret azért, hogy angol névvel alázod a született magyarokat, és azok észre sem veszik!

  • Figyelö:

    „nem árt ha az anyaország belenéz a magyar oktatásba Kanadában, és szerintem majd eldönti mire, kire van itt szükség.
    Sem én, sem más ezt nem tudja eldönteni.”

    Ezt komolyan gondolja? A magyar állam döntse el hogy mire, kire van itt szükség? Miért?Ez nem egy kicsit kommunista hozzáállás?( Majd mi megmondjuk mit akar a nép’ Gyártsunk nyakra-före lavorokat, és nem pedig azt, ami tényleg kell a népnek…..) Mi érdeke hogy itt beszének vagy nem magyarul (jaja, tudom én hogy itt igazándibol fidesz szavazatatokra vadásznak na meg felmérik a közösségi vagyonokat).

    Én ezzel abszolut nem értek egyet. Az emigrációs egyesületek azok mindig is grass roots alapon szervezdötek, ezt Ön is tudhatja, és csakis igy müködhet. Mindek küldeni egy néptántanárt, ha erre nincs igény? (ez csak példa). A közösség tudja a legjobban hogy mire és kire van szüksége, nem az állambácsi.

  • Kedves Lámpa, minek látogat politikával foglalkozó fórumokat, ha alapvető fogalmakkal nincs tisztában.
    A kifogásolt hozzászólásomban az erőforrások újraosztásáról írtam, mi ebben a náci gyűlöletbeszéd? Minden új politikai formáció ezzel kezdi működését.
    Hogy Petőfi „buzeráns szabadkőműves” lett volna, erről még nem hallottam, érdekelne a téma.
    Foglakozásomból kifolyólag már az internet kezdetekor volt kapcsolatom fórumokkal, ahová charliként, gyerekkori becenevemen jelentkeztem be. Ez megmaradt szokásomnak húsz éve, látja ebben is szeretem a hagyományokat.

  • Göllner András

    @ Slapaj

    Pályázzon szépen – kell a nyelvi segítség, hisz csak 5 elemiit jártm magyar iskolába. Sok sikert pályázatához – mivel látom Fidesz közeli nézeteket vall, már jó úton halad. Abba nem vagyok biztos, hogy az itteni elosztó szervek, akik engem hazaárulónak, a magyarság ellenségének láttatnak összefognak kapcsolni bennünket, már csak azért sem, mert nem éltetném hálával az adományozót, hanem nagy ívben fenekén billenteném, hogy rám pazarolja, meg a haverjaira a magyar adófizetők drága pénzét. Szeretném megnyugtatni, én is úgy gondolom, jobb ha inkább angol nyelven huzigálom le a leplet arról a trágyadombról amit Orbán épít Magyarországon, mint hiányos magyarságommal. Dr Göllner Barnabás édesapám fivére volt, s többek közt Magyarország főgyógyszerésze. Ha még köztünk lenne, elvégezné a beöntést.

  • Kedves Andras!

    Irod:

    ” A Fidesz kormánytagok külföldi utaztatásával az a baj, sajnos, hogy nem tanulásra használják, hanem arra, hogy átverjék külföldi házigazdáikat, elhitessék mindenkivel, milyen rendes gyerekek, miközben úgy lopják a közvagyont mint a közönséges tolvajok. Ha tanulni jönnek, akkor szigorúan azt tanulmányozzák, hogyan tudnák még tökéletesebben működtetni a szeretet látszatát keltő átverés mechanizmusait. Azért sertepertélnek Donald Trump körül, hogy el lessék ennek a poszt-modern Halandzsa Mátyásnak a legújjabb cseleit, és azt odahaza magyarosítsák. ”

    Te erre kersz cafolatot. Ugye vicceltel?

    Nem tunt fel neked, hogy mindez a te feltetelezesed? Hogyan lehet egy feltetelezest megcafolni?
    Egy masik feltetelezessel igaz? Es akkor „ertelmesen” elvitatkozgatsz valakivel feltetelezesekrol.
    Jo szerencset hozza!

    Csak mar megtortent esemenyeket, vagy tenynek hazudott dolgokat lehet megcafolni. Ennyit sem tudsz?

    Konyorgom, ezt a magyarsagtudatfejlesztest valoszinu a magyar kormany az izraeli peldarol „lopta” le.
    Nem tudom, hogy az izraeliek (akik mar jenehany eve csinaljak ezt) mennyire ertekeltek sikeresnek az o programjukat, de valoszinu nem lehet tul rossz, ha folytatjak.
    Nem gondolod, hogy egy kis idot kene adnod a magyar programnak is, hogy bizonyitsa magat, hogy akar alkalmas, vagy alkalmatlan arra amire szantak?

    Abban igazad van, hogy amikor az allam beleugrik valami biznicbe az altalaban sokkal korruptabb lesz, mint egy maganbiznic.
    Ugyanakkor azt hiszem a Charlie tokeletesen elmagyarazta neked, hogy miert nincs szuksege a FIDESZ-nek a meglevo magan-gittegyletekre ez ugyben. Remelem nem sertodik meg a Charlie, en meg kiegeszitenem ot:
    Azt meg talan te is – mint harcos internacionalista alliberalista – megerted, hogy nem azert kell Magyarorszagrol embereket kuldeni kulfoldre magyarsag tudatot fejleszteni, hogy elmagyarazzak a kulfoldieknek a proletar internacionalizmus csodait. (Vagy hogy minel hamarabb asszimilalodnak az uj nepukbe annal jobb.)

  • Kedves Slapaj!

    Konyorgom meselj! Tenyleg van Vacon Gollner patika? Csak nem a regi szep idokben kapta ugyanolyan mutyi utjan, mint ahogy a trafikok csereltek gazdat?

  • Figyelő

    Mi van Moshe Akivával? Csak nem komolyan vette az „eltanácsolást”? Szerintem, ennyire nem érzékeny.

  • Kedves Figyelo!

    Nekialltam egy ujabb konyvet irni, es kevesebb idom van a megtevedt baranykakra. Ez utobbiakbol akad itt boven, es emiatt tul sok idomet vette igenybe.

    A masik ok, hogy kevesbe olvsagatom a KMH cikkeit, hogy mar nevetgelni sem tudok a bugyuta tulzasaikon.
    Ok valoban vagy nem ertik meg, vagy csak megjatszak az elmebeteget, de az itteni szerzok es a hozzaszolok nagy resze is latszolag meg van gyozodve arrol, hogy ha egy demokratikusan megvalasztott part a sajat platformjat alkalmazza (es nem az ellenzeket) akkor az antidemokratikus, fasiszta, naci, teli mindenfele fobiakkal.

    En pedig mar kezdem unni a bugyutasagot, a hazudozast, a mindennek eltulzasat, feligazsagokat, a tortenet felenek elhallgatasat, a feltetelezeseiket …stb. Vegulis, ok csak egy szanalmas kisebbseg, akik a kutyanak sem kellenek.

    Van valami igazad abban, hogy nagyon sok megmaradt a magyarsag mentalitasaban a cocjalista idokbol. De azt hiszem sok maradt meg a Horthy erabol is. Valahogy mintha nem vennek eszre, hogy elsosorban nekik, sajat magknak kell segiteni sajat magukon. De lehet, hogy tevedek.

    Kerlek, a bolsi szo miatt ne izgasd magad. Rovidebb, mint az „alliberalista”, vagy a „liberalisnak hazudott cocjalista” kifejezesek.
    Akik abban a bizonyos betegsegben szenvednek, mindig meg is fogjak neked magyarazni, hogy a „bolsi” a 20. szazad elejen elo bolsevikokat jelenti …stb… mintha nem tudnak nagyon jol, hogy te is tudod, es hogy mit ertettel a szo alatt.

  • Göllner András

    @ Moshe

    Most se 🙂

    Ha egy elsőéves diákom egy olyan érveléssel próbálná megkülönböztetni magát mint amilyennel Te nekem jöttél odafenn, úgy lebőgne az osztálytársai előtt, hogy azt sose mosná le magáról. Szeretnéd tudni, hogy miért ? Elmondom, de csak neked.

    Moshe ! Az általad „feltételezéseknek” minősített állításaimat, már én is, és több száz kolléga, verifikálható módon bebizonyította, ezeken az oldalakon és másutt a világon. Azért mert a Te rövidmemóriád olyan mint egy feneketlen pohár amelyből minden kifolyik, ne engem hibáztass. Nem fogunk minden egyes alkalommal a nulláról indulni a Te kedvedért. Az ilyen játékokra komoly embereknek nincs idejük. Érted amit mondok, öreg, vagy lerajzoljam ? Szedd össze magad, Moshe, nagyon ciki amit itt művelsz. Nagyon ciki. Ezt a vitát elbuktad.

    A mellékvágánnyal kapcsolatban, amit idehoztál a Slapaj haveroddal együtt, lenne egy jó tanácsom: ne a nagyapám patikájába hanem egy olyan helyre dugjátok be együt az orrotokat, ahová nem süt be a nap. Akkor nem fog lesülni az orrotokról a bőr 🙂 Világos?

    A kedves olvasók tájékoztatása céljéból elmondanám, hogy Nagyapám, Göllner Hugó a felvidékről, Besztercebányáról, Magyarországra költözött családjával még az első világháború előtt. Mezőtúron nyitott egy patikát a nagypapa, és ott született az én édesapám, aki később Bandi bácsi néven rugdosta a montreáli nyilas tisztek seggét. (Bocs Bencsics Klári néni, Apuka nem pöröghet a sírjában, mert elhamvasztottuk – de mielőtt ezt megtettük, megkért, hogy az előző mondatot, szószerint tárjam a nyilvánosság elé.) A 20-as évek végén, Nagyapám eladta a mezőtúri patikát és a bevételből vette meg a váci üzletet. Halála után, 1938-ban Dr Göllner Barnabás, legidősebb fia, vette át a gyógyszertárat, amit aztán később a kommunisták térítés nélkül államosítottak. (Én pedig Barnabástól örököltem középső nevemet. Szeretem hordani, egyik fiamnak én is ezt a középső nevet adtam, röhögtek is rajta, amikor kicsik voltak, és „Barna Bácsi”-nak gúnyolták.)

    Vannak még egyébb váci érdekességek is a tarsolyomban, de azokat majd egy másik alkalommal. Jó, gyerekek ? Visszatérhetünk a témára ?

    További jó szórakozást mindenkinek.

  • Kedves Moshe!

    Örülök, hogy jelentkeztél, you made my day!
    Ja, és persze, megint csak igazad volt!
    Érdekelne a könyved (könyveid), persze, nem fogod itt megírni a címét, amit mewgértek.

  • Moshe, még megemliteném azt, hogy megértem kritikádat erről a fórumról de én olvasok még két magyarországi fórumot is, néha írok is bele.
    A balos fórum címe:
    http://www.geonemes.hu/phpBB3/posting.php?mode=edit&f=4&p=239688
    A jobboldali fórumé:
    Forum portal hu.
    Mindkét fórum tagjai és alapitói a régi „Magyar Nemzet” fórumából erednek, ami már évek óta megszünt.
    Állitom, hogy a magyar balos fórum sokkal civilizáltabb, kevésbé személyyeskedő, mint a KHM.

  • Egy lejárató cikk a sok közül. KMH unikum.

  • Kedves Figyelo!

    A konyv cime nem titok: The Newest Testament (de meg valtozhat).

    Koszi, de nincs a magyar site-okra se idom, se kedvem. Foleg nem meg egy „balos” site-ra.

    Olyan cikkeket szeretnek olvasni, ami – ha mar Kanadarol van szo – azt taglalja, amirol az altalam fenn kozolt video is beszel:

    Hogyan szokhet meg Kanadabol es elhet haboritatlanul Kinaban a klimax-valtozos „iparag” atyja azutan, hogy bizonyitottan megvesztegettek?

    Erdekes tovabba ugyanebbol a videobol, hogy annak idejen a „gonosz” jobboldali kanadai miniszterelnok (Harper) nem volt hajlando beszallni azon nemzetkozi erofeszitesbe, hogy osszedobjanak 500 milliard dollart abbol a celbol, hogy az europai bankarok zsebebe kuldjek azt (bail out cimen). Ezt ugye a kanadai adofizetok penzebol kuldtek volna.
    Furcsallom, hogy az Uj Demokratak neven alcazott kanadai komcsi part volt legjobban oda emiatt, es koveteltek, hogy a kanadai munkasok penzet transzferaljak at az europai bankarok zsebebe.
    Hogyan van ez? Nincs itt veletlenul szerepcsere? Nem pont forditva kene legyen, es a „gonosz” kapitalistanak kene korruptnak lennie? Vajon mennyire korrupt a kanadai „baloldal”? Errol miert nem ir senki?

    De megkerdezhetnenk, hogy vajon miert volt jo True-dope-nak paprikajancsit csinalnia sajat magabol Japanban azutan, hogy felvett 30 milliard dollar kolcsont?
    A kolcson egy harmadat nemzetkozi celokra (ertsd. jonnek a kickback-ek) hasznalja, de a maradekbol sem maradando munkakat teremt, hanem – magyarorszagi mintara – „infrastrukturara” kolti, hogy a haveroknak legyen sok jo zsiros szerzodes a semmire.

    Arrol is szeretnek cikket olvasni, hogy vajon miert utasitotta vissza True-dope az orosz es amerikai segitsegnyujtasi ajanlatot, hogy az eszak-albertai erdotuzet kioltsak? Miert muszaj annak egnie?

    Ilyesmikrol persze itt nem lesz szo, mert a jo kutyuli nem harapja meg azt a kezet, ami enni ad neki, es idonkent megsimogatja a kis buksijat.

  • Tudományos igazság, h azt amiből valahol a statisztikai valószínűségénél sokkal több van, valakinek (valaminek) a célirányossága hozta létre, tartja fönn.
    A világunk vezérkara, az amely profi módon imperializálta a világunkat, látszólag megőrült.
    Vagy talán mégsem, „csak” paradigmaváltást csináltak?

  • Moshe,
    Kanada az olyan mint az melegházban termesztett red delicious alma. Kívülről gyönyörű és kívánatos. Aztán amikor az ember belekóstol jön az első meglepetés, hogy kissé éretlen és íztelen. További meglepetés pedig akkor jön amikor az ember tovább halad és megtapasztalja, hogy belül meg már romlott és penészes. Ebben országban nincsen igazi szólás szabadság. Aki már egy kicsit megbolygatja az állami korrupció ganérakását azt egy-kettő eltüntetik mert az onnan áradó bűz kibírhatatlan. Itt szépen mosolyog mindenki még magában igazából azt gondolja, hogy fu…de tudod te ezt nagyon jól. A könyvedre én is kíváncsi leszek.

  • Kedves Moshe,
    Ami az erdőtűzet érinti, szerény véleményem az, hogy ezt készakarva tette valaki.
    Persze, lehet, hogy tévedek. Köszi a videót, igen tanulságos.
    Harpernek azért kellett mennie mert nem korrupt .
    Igen sajnlom, mert az elmúlt tízévben a kanadaiak úgy külföldön, mint itthon jól működtek.
    DE a cikket, ne várd feltett kérdéseidre ezen a fórumon.

  • charlie
    2016 május 31
    2:08 du.

    Mivel Petőfi liberális volt, ráadásul jakobinusnak vallotta magát, ezért szerinted csakis kiirtandó buzeráns szabadkőműves, plusz migránsimogató lehet (szlovák).

    Te úgy akarsz itt kioktatni másokat, hogy a történelemmel egyáltalán nem vagy tisztában, hogy az ilyenek miatt már hány embert irtottak ki! Nem tudtam, hogy a KMH előfizetője vagy, hogy te itt utasítgathatod a kommentelőket! Te már gyerekkorodban is angol nevet választottál magadnak, ez nem éppen az erős magyar identitásodat bizonyítja …

  • Moshe Akiva
    2016 május 31
    3:59 du.

    Elmorzsoltam egy könnycseppet …

    Moshe síkra száll a korrekt tájékoztatásért! Szerintem még azt is a Wikin kell megnézned, hogy Orbánnak melyik a keresztneve, az első vagy a második? Azt tudod, hogy a Fidesz név minek a rövidítése? Jelenleg mi a párt pontos neve, és ki a miniszterelnök helyettes?

    Múltkor nem ismerted fel a fidesz koalíciós partnerének a nevét rövidítésben! Vagy szokásod szerint hazudtál? Amíg nem bújsz ki Orbán seggéből, addig ugyanolyan idióta leszel, mint azok, akiket itt mocskolsz …

  • Moshe Akiva
    2016 június 1
    1:04 de.

    Az amerikai bankárokról mikor írsz könyvet, akik gazdasági válságba taszították a világot – megint?

    Milyen kanadai munkásokról hablatyolsz jóember? Nem a muszlim migráncsok végzik nálatok a piszkos munkát, akiket mindig emlegetsz?

  • hazai lámpa
    Te beírásaid után valóban egy külföldi magyarnak nincs kedve szóbaállni veletek!
    Ocska stílus, ocsmány lelkület, és a gyülőlet kifénylik soraiból! Szégyeld magad!

  • Kedves Figyelo!

    Merem remelni, hogy nem keszakarva, hanem veletlenul, azaz emberi hulyeseg altal keletkezett a tuz. Erdekes azonban, hogy tovabbra sem tema a tuz keletkezesenek hogyanja.
    De legalabb mar elkezdtek visszakoltozni azok, akiknek megmaradt a hazuk.
    Az elettarsam is visszament dolgozni most hetfon. (3 het munka utan egy hetig van itthon.)

    xxx

    Kedves Hazai Lampa!

    En tudom, hogy te elkepeszto erdekfeszitessel olvasod itt a semmitmondo cikkeket Kanadarol, mint pl. a True-dope veletlen belekonyokoleset egy nobe. Gondolom ez rendkivul sokat elmondott neked Kanadarol.

    Igaz, vannak sokat sejteto cikkek is, amik azt sejtetik a Kanadat nem ismero magyaroknak, hogy Kanada a tejjel-mezzel folyo igeret foldje, minden es mindenki tokeletes, es kizarolag Magyarorszagon vannak problemak. Magyarorszagon is csak azert, mert jobboldali part lop jelenleg es nem a ti udvoskeitek.

    Ha nem vetted volna eszre en csupan nem kedvelem a tulzasokat es a hazudozasokat, kulonoskeppen nem is erdekel mit szanalmaskodtok ti ott ossze-vissza Magyarorszagon.
    Orban kizarolag azert tetszik nekem, mert a vadembereket eddig kivultartotta. Bar nem elek ott, de ugy tunik az ismeroseim tollabol, hogy Orban sem teremtett gazdasagi szuperhatalmat Magyarorszagbol, tehat a keritesen kivul meg semmi jelentoset nem csinalhatott. De ha tevednek nyugodtan kijavithatsz.

    Ha az amerikai bankarokrol akarsz olvasni konyveket, ajanlanam a (neked feltetelezhetoen roppant tetszo) naci irodalmat, ne vard el tolem, hogy olyanrol irjak konyvet, amihez nem ertek. (Ellentetben veled en pl. meg abban sem vagyok biztos, hogy az amerikai bankarok okoztak a gazdasagi valsagot. Nem vagyok annyira bennfentes ebben a temaban, mint te.)

    Abban viszont igazad van, hogy nalunk (is) a bekeaktivistak vegzik a piszkos munkat. Pl. elenjarnak a kabitoszerkereskedelemben, es kislanyok „neveleseben”, hogy azok prostikka „erjenek”, es aztan futtatjak oket … stb.

  • Kedves Gyula!

    Nem lehet, hogy a „vilagunk vezerkaranak” kihalt egy generacioja es az ujnak egesz mas otletei vannak? 🙂

  • Kedves Lámpa, a liberalizmus mint nemes eszme és az amit Magyarországon ezen a néven megismerhettünk ég és föld. Azért mert nekem ez utóbbi nem tetszik, még nem akarom kiirtani a „buzeránsok, szabadkőművesek és migránssimogatók” tömegeit. Pár hónapja még téged náciztak kórusban, mert volt egy véleményed a Horthy-korszakról, úgy látom megtetszett a bélyegek osztogatása neked is. Ha ez örömet okoz, osztogasd.
    ………
    A becenévvel kapcsolatban annyit, hogy azt nem választja az ember, hanem adják neki. A közvetlen környezete. És mivel ők anno „rossz” (angol) becenevet ragasztottak rám, ezért a mai magyar identitásom is gyenge, szerinted.
    Mivel a szakmám rákényszerített a végtelen türelem gyakorlására, ezért csak biztatni tudlak a többszöri hozzászólásra, hogy javítani tudj a renomédon.

  • Christopher Adam

    Moshe,

    nem tudom, az írás, hogy megy, ha az olvasás ezek szerint ennyire nehezen. Ezt írod:

    „vannak sokat sejteto cikkek is, amik azt sejtetik a Kanadat nem ismero magyaroknak, hogy Kanada a tejjel-mezzel folyo igeret foldje, minden es mindenki tokeletes, es kizarolag Magyarorszagon vannak problemak.”

    Ezzel szemben például – többek között – ezek jelentek meg az elmúlt hetekben a KMH-ban Kanadáról:

    Miniszterelnöki botrány – Mégsem olyan demokratikus a liberális kormány?

    Attawapiskat — Egy nemzeti tragédia

    A kanadai közéleti és társadalmi cikkekről szóló rovatunk mely cikkei azok, amelyek szerinted azt jelzik, hogy „Kanada a tejjel-mezzel folyo igeret foldje”?

    Itt megtalálod a rovat cikkeit. Mondjál légyszíves konkrétumot.

  • A Pezcy Blanka díjas nyelvtanárunknak: Geyzai, Illei, helyesen, géyzai, illei..
    Csak mondom, hamán’eccer.. 😀

  • Kedves Chris!

    Igazad van, altalanositottam, es ezert elnezest kerek.
    A helyzet az, hogy nem minden cikket olvasok el itt, mert soknak mar a cime sejteti, hogy semmitmondo szamomra.

    Ugyanakkor felhivnam a figyelmedet, hogy pl. az altalad megadott ket cikk alproblema. Az egyikhez meg hozza is szoltam, es megbeszeltuk hogy szokas szerint csupan az indian torzsek penzehsegerol volt szo.

    A masikhoz mar hozza sem szoltam, mert az annyira alacsony szintu, hogy kar ra az idot pazarolni.

    De ha mar peldat kertel tolem, maradjunk mindjart ennel a „cikknel”. Ezt irja az Andras:

    ” Ha a kanadai Liberális miniszterelnök egy ilyen programot be merészelne vinni irodájába, és azt politikai sameszai működtetnék, úgy repülne helyéről, mint egy vadkacsa kinn a prérin a vadász szezon elején.”

    Most tekintsunk el attol, hogy a felvetes mar eleve helytelen, mert Kanadaba tobb ember jon, mint aki itthagyja, es ezert Kanada allama nem tekintheti mar eleve egetoen fontosnak az ilyen program beinditasat.
    Tovabba, kifejezetten tipikus kanadai kultura es nemzet sem letezik, nincs mit vedeni.
    Izrael viszont pl. ugyanugy fontosnak talalja az ilyesmit, de errol nem beszelt Andras baratunk, mert nem a targyilagossag volt a celja, hanem az Orban kormany barmi aron valo szidalmazasa, meg akkor is, ha az veletlenul valami jot csinal, vagy jo szandekkal kezdemenyez valamit.

    Ott vannak azok a temak, amiket kicsit feljebb felvetettem. Van meg mellettuk rengeteg mas is, mert itt is lopnak az urak es az elvtarsak. Azok lennenek az igazi temak, azok az igazi problemak, nem az, hogy a kanadai miniszterelnok veletlenul belekonyokol egy no mellebe.

    A kanadai miniszterelnokok, miniszterek es egyeb allami hivatalnokok sokkal nagyobb disznosagok miatt sem repulnek mint vadkacsa a Prairie-n, es foleg azert nem, mert a kanadai media – koztuk ti is – valami furcsa modon nem jelentitek a disznosagaikat.

    Ha kivancsi vagy milyen az igazi zsurnalisztika olvasd es nezd a Rebel cikkeit es videoit.

  • Kedves Moshe!
    Érdekes és tanulságos nagy időhorizonton végignézni az események alakulását, az ebben megmutatkozó trendváltozásokat és hosszútávú folyamatosságokat.
    Példul, még a legendásítás sem tudta eltakarni azt, h a jégkorszak/vízözönként aposztrofált nagy olvadás utánról komoly technokráciát mutató nyomok maradtak (példul, a monolitikus építészet emlékei).
    Majd a technokrácia eltűnésével párhuzamosan megjelentek az egyszerű eszközöket használó bioszféra irányultságú technológiák. Olyanok amelyek létrehozásához hatalmas tudás kellett. A használatukhoz elég volt csupán a technológia ismerete.
    Ezt a különféle legendákban úgy magyarázzák, h volt a varázsló mágusok, istenek kora és utána jött az emberek kora.
    Jobban megnézve a napjainkig, egy fajta tudás eltűnését látjuk. Ezzel párhuzamosan a felvilágosodásnak mondott időszakkal elindulva megjelent és fejlődésnek indult egy primitív, az anyagviszonylagossági (újmaterializmus filozófia) alapú primitív mechanikai alapú technokrácia.
    Ebbe épül bele újabban egyre gyorsuló ütemben olyan tudás ami az időközben eltűnt (eltüntetett) tudás részei. Ezeket a tömegeknek, mint új kutatási eredményeket, felfedezéseket adják el. A turpisságot csak azok veszik észre akik komolyan foglalkoztak az ősi tanokkal.
    A nagy idejű ciklikusságokat (galaktikus év és ennél nagyobb időtartamúakat is) ismertető tanok (példul, a Maja naptár) ismeretében egyértelműnek tűnik számomra, h a legfelső vezérkar egy hosszútávú tervet hajt végre.
    Az arany és vaskorok ciklikusságban az alsó (vaskori) fordulópont ideje 2012. Ez jól egybeesik a felső vezérkar viselkedésének megváltozásával.

  • A felső vezérkar mint minden mást is, a trendfordító korszakváltó átalakítást is gondolat manifesztációs mágia alapon végez.
    Érdemes azt is figyelemmel kísérni, h a rabbinátuson keresztül milyen átideologizálást végeznek.
    http://zsido.com/fejezetek/bechukotaj-a-jo-let-kihivas/

  • Kedves Gyula!

    Nem latok semmi kulonlegeset a zsido.com cikkeben.
    Csak a szokasos, ami minimum 2000 eve igy megy. Ez meg csak el se lett dugva, kiveve a cocjalista orszagokat, 40-70 even at.

    Szokas szerint, nem lehet pontosan erteni, hogy mirol beszelsz.

    xxx

    Kedves Starchild!

    Nem vettem eszre eddig az egyik hozzaszolasodat. Valamiert nem minden hozzaszolas jon idorendi sorrendben.

    Kanadaval kapcsolatban szerintem nem lehet szep, piros, egeszsegesnek tuno almarol beszelni. Ez mar kivulrol is ronda (kiveve a termeszetet) – szerintem.

    De a legnagyobb baj a vezetokkel vannak, akik nem akarjak eszrevenni, hogy csodbe vezetik az orszagot.
    Minden agyon van kontrollalva, hogy Hitler es Sztalin is megirigyelne.
    Nem hajlandok ra, vagy nem engedett meg nekik, de nem epitenek nemzeti ipart. Ami van, azt is agyonadoztatjak, hogy meg veletlenul se lehessen versenykepes. Aztan csodalkoznak, hogy mindenki menekul Kanadabol, aki tud. Helyettuk hoznak be vadembereket…

    A jelenlegi miniszterelnok mar 113 milliard dollar kolcsonnel tart, es ebbol szinte biztos vagyok egy arva gyar nem fog epulni. Kulonben miert ment volna Japanba konyorogni a japan miniszterelnoknek, hogy Japan invesztaljon Kanadaba?
    Ki, mikor es mibol fogja visszafizetni ezt a kolcsont?
    Raadasul, ennek az osszegnek a nagy resze a politikusok zsebebe fog vandorolni, ami szinten kulfoldon kot ki. Azon haverok, akik meg jol jarnak ebbol a kolcsonbol a kovetkezo 3 evben, amint megszedtek magukat szinten delre fognak huzni, mint osszel a vadlibak.
    Kiraboljak az orszagot az orrunk elott es a kanadai bolsik tapsikolnak hozza. Nekik tetszik ez a legjobban.
    Megall az esz…

  • Kedves Moshe!
    Az írások régiek.
    Az változik, h mit emelnek ki belőle és milyen kommentet fűznek hozzá.

  • „Nem vettem eszre eddig az egyik hozzaszolasodat. Valamiert nem minden hozzaszolas jon idorendi sorrendben.”

    Moshe, állandóan le vagyok tiltva úgyhogy ez is csoda, hogy megjelent. Nem tudok mit visszaírni mert vagy megjelenik vagy nem….ha véletlen a szerkesztő úr úgy dönt, hogy végre békén hagy akkor kifejteném a véleményem de egyenlőre szankciók alatt állok….nem tudom mi büdös bánat bajuk van velem…

  • Kedves Gyula!

    Nem tudom mennyire vagy jartas a zsido kommentarokban, de nekem ugy tunik, hogy lenyegeben ugyanaz 2000 eve.
    Babonas marhasagokat csak meg tobb babonas marhsaggal lehet „megmagyarazni”.

  • Kedves Moshe!
    Felhívtam valamire a figyelmeteket.
    Arra is, h egy ideje egy hosszú ideig egy irányba mutató trend változását látom.
    Mindannyiunknak a bennünk működő babonák szerinti a valóságunk. Ezek szerint értelmezve látunk, gondolkozunk, cselekszünk.

  • Ez a fényképen szereplő alak, így elnézve valóban jó alaposan fel van töltve. Csak nem Ő Kőrösi Csoma személyesen ? De igen. Bizonyítja, hogy a 47’000 létminimum igenis méltányos jövedelem bárkinek, hisz ő maga is csupán jakvajas teán hízott föl ilyen dagadtra ott Darjellingben és nap-mint nap ilyen önmegtartóztató életstílust követ. – Állítólag a budai várba is bringán fog felhajtani – miután felhajtott egy kupica kisüsti házi szilvát a nemzeti szénhidrogén kincsből.

  • Moshe Akiva
    2016 június 1
    11:42 du.

    Ez így már korrekt vélemény, és hidd el hitelesebb lennél, ha a jövőben is az őszinteségnél maradnál! Elhiszem, hogy Orbánról semmit nem tudsz, csak hogy kerítést állított. Ha annyit írsz, hogy te ezért vagy a pártján, semmi másért, akkor az hihető.

    Azzal csak magadat járatod le, ha azt írod, hogy semmit nem tudsz Orbánról a kerítésen kívül, de azért szerinted jól kormányoz …

  • Figyelő
    2016 június 1
    9:15 du.

    Veled se szívesen beszélget senki, észrevetted már?

    Ha te szidsz valakit, az dicséret! 🙂 Te egy magyargyűlölő migráncs vagy, aki csak a zavart kelti a KMH cikkei alatt, elképesztő alacsony színvonalon.

  • charlie
    2016 június 2
    4:40 de.

    Írtad vagy nem írtad ezt föntebb, máj. 29-én?

    „Vagy az utolsó atomjáig megszünteti a liberálisok utolsó csápjait egy nemzetben gondolkodó kormány, vagy ugyanarra a sorsa jut, mint a velük még kollaboránsan megengedő Antall-kormány, amelyet kivégeztek mindenféle szánalom nélkül a hatalmukat mindig átmentők.”

    Miről beszélünk ezen után? Te nem a neoliberalizmus vadhajtásait nyesegetnéd! Szerintetek széljobbosok szerint a liberalizmus az emberi múlt sötét titkos foltja, amit ki kell törölni a történelemből!

    Másik véglet a Bartus, aki szerint ami a Nagy francia forradalom előtt történt, az mind szar.

  • Miklos Banfi
    2016 május 30
    12:29 de.

    Ez nettó hülyeség, hogy valaki a kommentelők miatt hagyja abba egy kedvenc újság olvasását!

    Ami a pozitív csalódásodat illeti a „beépített ügynökökkel” kapcsolatban, hát elég jól hoztad a tipikus politikai fóbiást, aki végre találkozott a valósággal! Aki nem lép ki soha az akolmelegből, az azt hiszi, hogy mindenki férges a másik oldalon, a sajáton mindenki angyal!

    Nem az egyes ember az ellenség, hanem a politikai értékrendeknek kell harcolniuk, de nem a pártpolitikára gondolok. Ahogy már többször írtam, ma Magyarországon hideg polgárháború folyik, és a választóvonal nem a pártok között van, hanem a fiatalok-öregek, humanisták-rasszisták, vadkapitalisták-szociálisak között!

  • Hazaikám:
    Kiderültek a dolgok.
    Valami itthoni kémelhárítási hivatal előtt van az ügy.
    Erősen úgytűnik hogy a Jobbik ( A neo-Csárli párt ) a ruszkik érdekeit szolgálja mind itthon mind pedig az Európai Únióban.

    Ezzel szépen összevág az amit pár éve parteingenosse-kamerad Putyin tovaris-goszpogyin jelentett ki : Neki a magyarországi Jobbik a természetes szövetségese, bennük látja a Magyar Jövőt. (Majdnem „szebb jövőt” írtam.)

  • hazai lámpa
    2016 június 4
    8:40 de.
    Tudod , kedves hazai lámpa, engem soha nem érdekelt mások véleménye rólam.
    Ezért, a tiéd sem keserít el. Ja, és nem azért írok ide, mert „beszélgetni” akarnék valakivel, hanem hogy az egyszerű véleményemet közöljem a témáról-

  • Hazai lámpa,
    elfelejtettem arról írni, én nem azért járok ide, hogy a másik beírót kritizáljam, elküldjem a busba vagy gyülőlkődjek íránta.
    Csak érdekelnek a beírók véleményei, és néha, néha az én véleményemet is megirom a témáról.

  • Hazai lámpa,
    elfelejtettem arról írni, én nem azért járok ide, hogy a másik beírót kritizáljam, elküldjem a busba vagy gyülőlkődjek íránta.
    Csak érdekelnek a beírók véleményei, és néha, néha az én véleményemet is megirom a témáról.
    Más, Moshe, mindig öszintén ír, ez a baj itt vele!

  • Szabó László

    Göllner András, mint a KCSP program egyik mentora szeretném felhívni a figyelmét, hogy írásában van néhány pontatlan kijelentése. Nem olvastam végig a hozzászólásokat, de remélem már valaki kikérte magának, hogy szervezetekről tudatlanúl valótlanságokat ír le.

  • Figyelő
    2016 június 5
    2:24 du.

    Az a baj, hogy a gyűlölködést szítjátok kintről, szerintetek a liberális meg baloldali nem ember, a Göllnerék szerint mindenki hülye, aki fideszes.

    Én azért írok ide, mert ezzel szeretném támogatni, amit Chris csinál. És persze jó lehetőség is az eszmecserére.

  • Geyza
    2016 június 4
    11:05 de.

    Végülis kit érdekel a jobbik? A fidesz a nagykutya, a vakkomondor …

  • Kedves Szabo Laszlo!

    Ha lehetne kicsit bovebben kifejetned, hogy mik is azok a valotlansagok?
    Nem kekeckedni akarok. Erdekelne, mert itt surun el vannak tulozva a dolgok.

  • hazai lámpa
    2016 június 6
    6:27 du.

    Kedves hazai lámpa!
    Nem vagy Te egy kicsit érzékeny?
    Ha én fele olyan érzékeny lennék mint Te, akkor már nem is járnék ide.pl. amit nekem feljebb írtál. Kiváncsi vagyok ha neked írná valaki, mit szólnál hozzá?
    Nekem mindegy valóban, ki milyen érzelmű,mindenkinek prívát dolga.
    Viszont, én akkor hagytam el hazámat, mikor a baloldal uralomra jutott. Sajnos nem vagyok az. De nyilas sem, ahogy már itt tőbben megneveztek.
    Én soha, senkit sem gyűlőltem életemben, még azt sem aki feljelentett!

  • A sorsközösségben azok a kakukktojások akik azt hiszik (bármilyen formula használatával), h joguk van a környezetük rovására élni.
    A többiek szerencsétlen összeugrasztottak akik önvédelmi késztetésből marják egymást, gyengítve ezzel a másikat és önmagukat.
    Így tud egy szervezetten együttműködő kisebbség (maffia bűnszervezet) erőfölényben lenni az egymás ellenébe fordítottságában együttműködésre képtelen tömegek felett.
    Ezt biztosítja a kapitali konstrukcióba épített megélhetési konkurencia viszony is.
    A hagyományainkban nagyon más konstrukciót őrzünk. Olyant amelyben a gazemberség nem él meg (nagyon gazdaságtalan életforma).

  • hazai lámpa
    2016 június 6
    6:27 du.
    Hazai lámpa, változatlanul nem értem, milyen „gyülölködést szítunk”?

  • Göllner András !

    Itt {3,59-kor} egy magát Mohse-nak álcázó Adolf írja neked {a II.bek-ben}:
    „…ha egy demokratikusan megválasztott párt a saját platformját alkalmazza…”

    Ez egy égbekiáltó blöff pláne,hogy asszongya: p l a t f o r m.
    Mese, mondhatnánk Mohse habbal, mely habon szerzőjének könnyebb elcsúsznia, mint a kutyagumis aszfalton…

    Tudniillik – te tudod is, ő meg csak úgy tesz mintha nem tudná – a Fidesznek vótt mindene, de éppenséggel csak programja, az nem vóttt nekije, platformja, az meg meg pláne,hogy nem. Legföljebb egy, a legszűkebb vezérkarában érlelt rablómeséje – nevezzük titkos programnak – amelyről addig csak és kizárólag ők, a koleszos kollégák, annak is csak egy szűk része tudott.
    Ja, egy az igen, az mégiscsak nyilvános és nyilvánvaló volt, hogy A Vezér Mindenek Felett [über alles] – amit a hívek tényleg tökéletesen be is tartanak és még ma is a magukénak tekintenek.

    Ellenben a 2010-es választások előtt . n é m á n . h a l l g a t t a k . mindenről, ami azóta történt, mint pl. alkotmány-puccsról, saját igényeikhez igazított jogszabály-dömpingről*, ügyészségmonopolizálásról, az intézkedések reakciójának kivédésére létrehozott TEK-ről, oligarchiáról, parlamentőrség növesztésről (ugyanott a orszgy.képviselők büntetéssel való megfélemlítésekről), az ország és a városkép Horthyzálásáról, annak teljes rehabilitálásáról, a trafik mutyiktól a nagybirtok panamákig, ill. a nagybirtokrendszer restaurációjáig és persze az Alkotmánybíróság ellehetetlenítésről, nameg a fékek és ellensúlyok rendszerének immár teljes kiiktatásáról…stb.
    Persze, ha már a demokráciának ezt puccsszerű gyökeres irtását, ill. kiirtását immár így elegánsan . p l a t f o r m n a k 😀 kell nevezni, hát akkor legalább tette vóna ez a Mohse azt jelzős szerkezetbe: nevezze legalább antidemokratikus, vagy nép, avagy nemzetellenes platformnak.
    Mert a Magyar Köztársaság Alkotmánya egyik politikai erőt – pártot – sem hatalmazza** fel arra, hogy egy parlamenti kétharmadra rugó választáson – száz-egynehány önjelölt FidSS-es – az egész demokratikus rendet a sarkából kiforgatva, azt a Fürere saját személyes céljaihoz torzítsa.
    ´

    ´
    *Jogszabály-dömping: amikor a Vezér, v. a Keresztapa által a maga koncepcionális és paranoiás beteg forrásából kiagyalt jogtipró érveket az őt feltétel nélkül kiszolgáló alattvalók – ún. országgyűlési képviselők – szájába adva egyik napról a másikra(!) futószalagon hozat létre újabb, és még, még, mégújabb jogérvényű rendeleteket a saját szájíze szerint… Az ilyen „alulról jövő” 😀 jogszabályok, rendeletek és kormányrendeletek száma 1-2 év alatt megközelítette a tízezret.
    ** Itt a jelenidő használata már csak azért is jogos, mert az erőszakos jogfosztással így-megpuccsolt alkotmány épp e jogtalanság okán van még mindig érvényben, [bár még illegalitásban, v. lakat alatt zárva] amelyet egy kormányváltás, v. más úton ki kell majd szabadítani…

  • T.András!
    Bocs még egy: Platformról csak véleményszabadság esetén beszélhetünk, ahol az igazság többféle interpretációban is előfordulhat. Ez pedig éppen a FideSS-ben egyszerűen nem létezik. Na, ebben egységesek ők, meg a gyűlöletkeltésben. A katolikus megszólításban ez így dukál, hogy a pap így szólítja a híveket: „Kedves testvéreim az Úrban”, Orbán pedig ezt így alkalmazza a pártja alattvalóinál: „Híveim Énbennem” ))) 😀 (((

  • Kedves Brunszvick Teri!

    „Ellenben a 2010-es választások előtt mindenről hallgattak” írod teljes joggal felháborodva.
    Mert ez nagyon igaz, bár én a helyedben ki nem hagytam volna a közismert igazságot, miszerint mindenről „hallgattak, mint sz@r a fűben”, ami még ráadásul nagyon jól alliterált volna, akárcsak >a mese a Mohse-vel< , különös tekintettel a csúsztatásnak becézett szemenszedett hazugság, a hab és az úton heverő undorító kutyagumi csúszósságára utaló bölcs összefüggéseire. 🙂

    .

  • Figyelő!

    Mi a helyzet az 56-ban meglincselt emberrel? Azt se gyűlölte kiskegyed?… Csak úgy objektíve…?

    .

  • Nagy Gyula! 8,28!

    Ez a komment tök’ ráillik a fidSS-Jobbik koalícióra… 🙂

    .

  • voronyezs
    2016 június 12
    8:54 de.
    Úgy állitja be, mintha én lincseltem volna meg! Azért ne essünk túlzásba! A forradalmak már ilyenek, sajnos. A nép az itélet jogát kezébe veszi ! Olvasson más forradalmakról is. Pl. A franciáról, ahol minden elérhető aristokratát kivégeztek, akár bűnös volt, akár nem.
    Viszont az az ember akit 56-ban meglincseltek, sok, sok embert kinozott és megőlt életében.

  • Ha jól emlékszem, akkor Gyurcsány mondá, h a békákat sem kérdezik meg, mit szólnak a mocsaruk (élőhelyük) lecsapolásához.
    A politikai nagycirkusz szereplői nem „egykutyák”.
    Egy gazda kutyái.

  • Göllner András

    Voronyezs és Brusvick Teri (micsoda nevek :-))

    A Fideszesek „hallgattak mint sz@r a fűben” ??? Ez helyes. De szerintem az is, hogy a Fideszeseknek „lila fingjuk” van. (Jaj, Klári Néni, nem vettem észre hogy még it teccik lenni. Már elmúlt 10 óra – az ágyba lenne a helye, ilyenkor már egy kicsit zamatosabban fogalmazunk itt a dia-spórában 🙂 A Chris Adam különben is most ép az Atlanti óceán felett repül, nem tud rendet teremteni. Hi hi. 🙂 Most kéne egy jó nagy banzájt csinálnunk. Kár hogy nincs itt az Ille Pista, ő biztos benne lenne. Borsót hányna a falra 🙂

    @ Szabó László

    Ne bántson. A sorsközösség kakukktojása vagyok. Még nem keltem ki.

    @ hazai lámpa

    Ne bántsa a Klári Nénit. Érzékeny. Csak én bánthatom, mert rám harap 🙂 A Fidesz vakkomondor ? Nem azt akarta mondani, hogy a Fidesz sánta kutya ?

    @ Gyuri Bá’

    A Bibi Natenjáhu már lefeküdt ? Kinek ?

    @ Nagy Gyula Bá’

    „Mindannyiunknak a bennünk működő babonák szerinti a valóságunk. Ezek szerint cselekszünk”. Én egy kivétel vagyok, szeretném jelenteni. Én a bennem működő bab szerint cselekszem, pedig a Fideszel ellentétben, nekem mind arról amiről itt beszél, lila fingom sincs.

    Jó éjtszakát kedves magyarjaim. Jó utat Chris, remélem nem fogod holnap kitörölni ezt a szöveget 🙂

  • Kedves András!
    A tudatok (tudataink) számítógép működésben léteznek.
    Ez azt jelenti, h a teljes tartalmuk képzetes.
    A vezérkarunk pedig mindent megtesz annak érdekében, h olyan képzetekkel töltse fel amelyekkel az elvárásaiknak megfelelően működünk.
    A jó hír az, h nem lehet teljesen leblokkolni az öntisztító, önfejlesztő képességet.

  • Figyelő!

    Maga itt kerek-perec kijelenti, állítja, hogy a maga, a maguk által ott az utcán meglincselt ember bűnös volt többrendbeli gyilkosságban…
    Mondja, ezt hogy is vizsgálták ki, állapították meg ott a helyszínen, uszkve negyed óra alatt ?

    Amúgymeg, ha a maga szavai szerint a „forradalmak márcsak ilyenek”, akkor a folytatásaik, a következményeik is márcsak olyanok amilyenek…

    .

  • Voronyes, nem vizsgálták hogy miért,forradalom alatt ilyen nem szokás, de akkoriban az Andrássy út 60 alkalmazota, katonája ezzel foglalkozzott. Menjen el egyszer a Terrorházba, ott vannak a nevek és képek az áldozatok egy részéről.Persze, nem mindenki halt meg, az igaz.

  • Bocs, hogy belepofázok, de kedves Figyelő, maga nem is tagadja, legfeljebb „túlzásnak” tartja, hogy sk. lincselt, miközben azt bizonygatja Voronesnek, hogy a maguk – a maga – utcai önbíráskodása és önkényes büntetés-végrehajtása (gyilkosságaik) valamiféle szokásjogra hivatkozva teljesen rendjén lettek volna.

  • Málnaször,
    Először is, én nem gyilkoltam meg senkit, kikérem magamnak ezt a rágalmat. Véletlenül arra mentem és láttam halva az áldozatot, ennyi.Különben osszesen egy esetről tud csak a közösség, tehát felesleges többesszámban írni.
    Ahogy írtamm, a bosszú sajnos egy forradalom alatt néha ezt produkálja.Sehol nem írtam helyeslően az eseményről, ez egy másik rosszindulatú rágalom!

  • Göllner András

    @ Málnaszőr

    A Figyelőnek igazat adnék abban, hogy senkit sem gyilkolt meg – csupán sajnálkozásának adott hangot, hogy az olyanfajta hazaárulókat mint én már sajnos nem lehet fejbe lőni, mint régen. (Putyint ez nem zavarta, amikor fejbe lövette Nemtszovot, és Politkovszkaját) Kérdezzen rá a Figyelőre, kiváncsi lennék Bencsics asszony válaszára. A hozzászólásait nem tudja innen kitörölni a kis múkus.

  • Göllner András, én igen liberális vagyok, ha nem tudná.
    Mindenki azt csinálja , abba hisz amit akar. Tudom, hogy pl. maga is sok kárt okozott a mai magyar kormány hírének külföldön, de bennem semmiféle bosszú érzelem nem volt. Talán a keresztényi nevelésnek köszönhetem.
    Még azt sem gyúlőltem,aki feljelentett, börtönbe vitt, és fiatal korom ambicióit kettévágta. Na meg az utána való nehéz idők átélese sem volt majális.
    Hol írtam azt, hogy sajnálom , hogy olyanok mint, maga nem lehet ma fejbelőni? Ez valami sugallat, vagy álom következménye, mert ilyenre nem emlékszem!

  • Kedves Göllner András!

    Olvastam, hogy nagyapja Göllner Hugó gyógyszerész volt. Én váci vagyok és helytörténettel foglalkozom. Kérdésem, hogy nem volna-e fényképe nagyapjáról?
    Üdvözlettel: Székelyhidi Ferenc Vác