A Fidesz egy szabad országról dalol

2016 augusztus 16 3:10 du.103 hozzászólás

Desmond Child amerikai zeneszerzőt kérte fel a Fidesz-kormány arra, hogy az 1956-os forradalom hatvanéves évfordulója alkalmából ünnepi dalt írjon a rezsim részére. Olvasóink talán emlékeznek még az Orbán rendszer „Örökség” című dalára, amelyet diaszpóra közösségekben illett elénekelni. A cél az volt, hogy határon túl élő magyar fiatalok elénekelhessék: „magyarul mosolygok, magyarul küzdök, magyaruk tűrök, magyarul dobbanok!”

A mostani, Desmond Child-féle dal címe „Egy szabad országért.” A zeneszerző természetesen messze komolyabb, mint az Örökség, vagy a közröhej szintjére süllyedt Barackfa dal szerzői. Az Orbán kormány előtt, Child az Aerosmith-nek, Bon Jovi-nak, Ricky Martin-nek és Selena Gomez-nek írt dalokat.

Child személyesen kapott felkérést Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy most a rezsim részére írjon egy új zeneszámot. Volt is alkalma találkoznia a magyar kormányfővel Washingtonban idén tavasszal. A kormányzati produkción készült fotókból kiderült, hogy jelen volt és azt szemlélte Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum igazgatója, a deklaráltan fideszes történész. Child dalát közismert és inkább a kormányhoz kötődő magyar popsztárok adják elő, mint például Wolf Kati, Péter Szabó Szilvia, „Caramel,” és Nagy Feró. A Hooligans nevű zenekar is szerepet vállal az állami projektben–bízom benne, hogy ezek a hulligánok nem azok a hulligánok. Bár mindkét csoport a szabad országról daloló Fidesz szolgálatában áll.

Desmond Child Schmidt Máriával.

Desmond Child Schmidt Máriával.

A mostani dal egy olyan stílusú popsláger, amelyből tucatnyit játszanak egész nap a kereskedelmi rádiókban–nem csak Magyarországon, de itt Kanadában is. A dalszöveg viszont már a himnuszra és még Radnóti Miklósra is utal. Így szerepel benne olyan gondolat, mint például:

„Minket többé már balsors vagy ellenség sem téphet szét” vagy „Élhetnél bárhol, de szívednek nincs máshol hely.”

A dal szerint a magyarok ragyogó jövő elé néznek: „tisztább az ég, ránk már egy új hajnal kél, szabad országként…”

Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója „himnusznak” nevezte Desmond Child dalát és hozzátette: „A dal, már csak régi szakrális szerepénél fogva is erre hivatott: hogy összekapcsolja a szíveket.”

A Fidesz szíveket kapcsol össze, nemzeti összefogást hoz létre, miközben egy szabad országról dalol szakrális énekekben.

És még mindig sokan kérnek felvételt a kórusba.

103 hozzászólás

  • Mi baj a dallal? Nincs igaza?
    Az ország szabad végre! Szabad választások vannak és szabad mindenkinek véleményt nyilvánitani!

  • Anyám, borogass! Igen, szükség van olyan dalokra, amelyeket együtt lehet énekelni, akár meghatva vagy lelkesen is. A magyar Himnusz felemelő, megrázó, himnikus. De nehéz énekelni: hiába tudja az ember hogy hol kell két (vagy három?) oktávot ugrani a hanggal, ha a torka nem képes rá. Talán ezért nem túl felemelőek a spontán éneklések. A Marseilles-t akár tábortűz mellett, vagy kiránduláson, menet közben is el lehet dalolni.
    De a dalok maguktól válnak mindenki énekévé, együttlétek, baráti dumcsik kísérőjévé. Kormányzati megrendelésre készült műveket a legritkább esetben vesz ajkára a nép. Pláne, ha – ahogy a Tallai úr mondja – „szakrálisak”. Eddigi tapasztalataim szerint ezekben a művekben (pl. a Szabadság téri ócska kőhalom) leginkább az „erdei patak partján szarvasbika bőg” motívum kísért.
    Egyébként generációnként más és más dallam és szöveg az, amit a társaság mindenképpen elénekel. Az én generációs dalom a „Ha én rózsa volnék” Szörényi-Bródy szám. Nem „indulós” a dallama, inkább a népdalokat (nem magyarnótákat!) idézi. A szövege is jellemző:
    „Ha én rózsa volnék, nem csak egyszer nyílnék,
    Minden évben négyszer virágba borulnék.
    Nyílnék a fiúnak, nyílnék én a lánynak,
    Igaz szerelemnek és az elmúlásnak.

    Ha én kapu volnék, mindig nyitva állnék,
    Akárhonnan jönne, bárkit beengednék,
    Nem kérdezném tőle, hát Téged ki küldött,
    Akkor lennék boldog, ha mindenki eljött.

    Ha én ablak volnék, akkora nagy lennék,
    Hogy az egész világ láthatóvá váljék,
    Megértő szemekkel átnéznének rajtam,
    Akkor lennék boldog, ha mindent megmutattam.

    Ha én utca volnék, mindig tiszta volnék,
    Minden áldott este fényben megfürödnék,
    És ha engem egyszer lánckerék taposna,
    Alattam a föld is sírva beomolna.

    Ha én zászló volnék, sohasem lobognék.
    Mindenféle szélnek haragosa lennék,
    Akkor lennék boldog, ha kifeszítenének,
    S nem lennék játéka mindenféle szélnek.”
    Majd elválik, ez a most készülő milyen lesz, még nem hallottam, nem ismerem sem a dallamát, sem a szövegét.

  • Meghallgattam. Háááát… az biztos, hogy ez se énekelhető könnyen. Biztos a felvétel hibája, de a szövegből nem sokat érteni. Tán harmadjára értettem meg, hogy nem azt éneklik, hogy „Magyarország halszagú”, hanem, hogy „halld szavunk”. Meg is kérdezném: akkor most ki énekli ezt, kinek? Mert van benne még köszönet, meg béke, meg minden izé. A zenéje engem leginkább egy pörgetős lakodalmas rockra emlékeztet: nem valószínű, hogy szerzője ezt beválogatná a best of albumába. A szakralitást nyilván a folyamatosan a felső regiszterben járó (szívesebben mondanám, hogy visító, de nyilván egy jó felvételen azért nem ilyen szörnyű) kórus, meg némi diszkrét üstdob puffanás van hivatva jelezni.
    Esküszöm, akkor is ez lenne a véleményem, ha a legjobb barátom műve lenne. Mint ahogy nagy kedvencem (néha még meg is könnyezem) a Vén Európa című dal, pedig az Varga Miklós, köztudottan fidesz rajongó zenész műve.

  • Elorebocsatom, hogy a giccseket ki nem allhatom, es minden konnyuzenei darabot legjobb esetben giccsnek tartok.

    Ez a baromsag pedig egyenesen lesujto. Az meg hagyjan, hogy egy amerikai giccs-lovagot kertek meg, aki hallhatoan Lopkowitch nevre hallgat, de egyaltalan miert kell egy szemetzene alkotot felkerni ilyenre?
    Nincs egy normalis zeneszerzo sem a vilagon?

    Ez mar nalam is kiuti a biztositekot.

  • Tiszteletem hölgyeim és uraim!

    „Magyarország halld szavunk…” Kérésed megértésre talált nálam – írásom fogadd be egy kicsit hosszú – lent! de üzenet a mindenségből!
    Vén Európa – c. dal, bizony engem is szíven talált és könnyeket csalt ki a szememből – de hidd és tudd de inkább tapasztald meg van valós magyar is aki ír és zenél, és van aki magyarul beszél, de nem magyar – de és ma már magyarul gondolkodik itt belső de a külső Magyarországok területein is – mi inspirált – ma kaptam ezt az emailt amit ide másolok – ami megihletett pluszban az itteni írásod betetőzéseként!
    íme:
    Dr. Youssef Khalil, a Magyarországi
    Kopt Ortodox Egyház vezetője:
    Szövegközi kép 1
    Nagyobb a veszély, mint gondolnád!!!

    Nagyobb a veszély, mint gondolnád!!! Ezt mindenkinek el kell olvasni! Küldjétek tovább!
    Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban – A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek.
    A Magyarországi Kopt Ortodox Egyház vezetője szerint a migránsok nem menekültek, céljuk az iszlám terjesztése Európában, ahova a gazdag arab országok küldik őket.
    Youssef Khalil azt mondja: idővel nemcsak Németországot veszik célba, hanem a teljes földrészt. A Magyar Nemzetnek adott interjúban a főpap emlékeztet rá, hogy Egyiptomban amikor a Mozlim Testvériség uralkodott
    egy évig, “az a legsötétebb korszak volt”.
    A gond az iszlámban van, a Korán a probléma forrása: olyan fejezeteket tartalmaz, amelyek megparancsolják a muszlimnak, hogy megölje a hitetleneket.
    Nem vallási vezetőként, hanem magyar állampolgárként mélyen egyetért Orbán Viktor bevándorlással kapcsolatos intézkedéseivel. Szerinte a kormányfő tisztában van a kialakult helyzettel, érti is, mi történik.
    Azok, akik most Európába jönnek, valójában nem menekültek. Ha azok lennének, mehetnének Szaúd-Arábiába, az emirátusokba, Katarba, azokba az országokba, amelyek dúskálnak a pénzben.
    Ezek a gazdag országok éppen azért nem engedik be őket, hogy megszállják Európát.
    Ugyanaz megy végbe most a földrészen, ami ezernégyszáz évvel ezelőtt történt Egyiptomban. Megszállták az országukat.
    A koptok naivan elhitték az araboknak, hogy békés szándékkal érkeztek és szeretnének az országban letelepedni. Mintha csak újra olvasnám a történelmet, csak most sokkal gyorsabb a ritmus. Tíz év, és az európaiak nem találnak maguknak helyet a saját országukban.
    Sötét jóslatát a főpap azzal indokolja, hogy az iszlám kihasználja az európai mentalitást, naivitást, az emberi jogokat, azt, hogy a keresztény értékeket betartják.
    Az EU-ban számos kártékony lobbi létezik a keresztény tanítás ellen. A sátán kihasználta, hogy Istent a balliberálisok kiutasították Európából. Azok az alapvető keresztény értékek (a másik ember elfogadása, segítése), amelyeket az európai mentalitás még mindig elfogad, okozzák, hogy a földrész megnyitotta a kapuit az iszlám térhódítás előtt. De az ellenség segítése ostobaság, mert a leendő gyilkosokat vissza kell utasítani.
    Youssef Khalil szerint a polgárháború elől menekülő szírekhez sok török is csatlakozhatott.
    Törökország nem csatlakozhatott az Európai Unióhoz. Erre a törökök úgy reagáltak: akkor ők viszik be az iszlámot Európába, s kiderül, ki uralja majd a másikat.
    Törökország úgy fogad be menekülteket, hogy nem biztosít nekik lakást, élelmet, orvosi ellátást, munkát, egyebet. Libanonban és Jordániában is hasonló a helyzet. A főpap szerint a migráns-áradatot már nem lehet feltartóztatni.
    “Akik megérkeztek, már bőven elegen vannak. Számoljon utána, mennyibe kerül az államnak, ha valakinek négy felesége van, és mindegyiknek születik öt gyereke, a kormány mindannyiuknak fizeti az iskoláztatást, egészségügyi ellátást. Azután átveszik a magyarok helyét. Meg fogják szállni egész Európát. A csalit már bekapta a földrész.”
    Ezek az emberek nem integrálhatóak, hiszen éppen azért jönnek, hogy terjesszék az iszlámot. Idő kérdése, és Európa mohamedán kontinens lesz. A terroristák már Európában vannak, akik jönnek abban hisznek, hogy ha az európaiak felveszik az iszlámot, ők a mennyországba kerülnek.
    Ugyanaz a kéz, amely most segélyért folyamodik, megfogja a kést, és szép lassan ellenünk fordul.

    és a vers formám csak itt és sehol másutt először!
    ha nem érted akkor inkább kérdezz! De ne ócsárold kérlek!

    FORDULJ FÖLDEM, FORDULJ!

    Fordulj, fordulj földem a nap fényére, melegére, hagyd el a sötétet, a hideget kedvére!
    Ez az a földem, mit ősinek adtál, és szeretettel gondoztál, megadva nekik mindent!
    Oh édes napom, forró leheletéteddel öleld meg kik, ártanak nekem, a földeimnek!
    HARAPNAK belőle, mutasd meg nekik örök uralmadat, a HARAPOT szüntesd meg!

    Mert ha meg áll földem forgása – akkor kik sötétben maradtak örökre ott ragadnak jégbe fagyva! Míg a fény oldalán ragadtak tűzből lettél, és azzá válsz, történik majd meg!
    Egyik se jó, ha halott lesz földem hol itt, hol ott, mert az élet mindig élni akar e világban!

    Európa – Európa elárultak téged a gyűlöletnek, a betóduló korán reggel még a sötétségnek!
    Rusnya boszorkányok seprűn járják már a győzedelmi táncot, ébredj Európa népe keresztút vivője! Mert hanem ébredsz, mély álmodból ez az állapot örökös lesz! Mely a halálod!

    Év milliók könnyeivel telt szemmel kérlek Európa – Európa e föld gyermeke téged, az egészre! Föl – föl a magosba szálljon a hang mely üzenetet ad könyörögve, mentsd meg őt a pusztulástól! Jöjjön el a napom, mely sírokat nyit meg és a tündérek milliói harci rendbe lelkek állnak! Szakítsd meg e folyamatot és vidd győzelemre az életet újból e földön!

    S eljön, mert el kell jönnie, e csodának imám hozzád szól milliók ajakáról, e föld milliárd nyomorultjától! Már megbántam vétkem, már nem félek, kívánom, akarom a jelenléted!
    Jöjj – jöjj el nagyszerű lélek, kik a megváltást hozod el e sanyargatott népnek, hogy amit rábíztál tudja tenni dicsőségedre az egy és örök uralom beteljesülésének – forrong a föld!

    Kérlek dicső úr csillapítsd le e borzasztó erőket , mely csak gyilkol, pusztítva teret ölel fel!
    Európát megcélozva. Ahová tetted néped küldted küldetéssel a szeretet jegyében szolgálva téged! Mert nincs más erő mely gátat, vethet e romboló pusztító gyilkoló térhódító bekebelező gonosz rossz erőnek, csak uram segítségeddel, mert mi már meg tettünk mindent!

    Életem e szellemnek adtam – adom – teszem dolgom tőlem telhetően, mindent – mindent megtéve akarva. E csúnya rusnya állapotban, felvéve az egyenlőtlen küzdelmet vele, ki ármányával megtévesztve biztos sikerében bízva játszik velem! Oh uram ne adj neki több erőt, hogy e álnok játszmát űzze velem , végítéletként hű szolgádat végleg törölje e világban!

    Európa közepén magyarnak születtem és a hazámat valóban, szeretem, szeretetet tőled kaptam, szolgáltalak, majd megtagadtalak, de egy trauma visszahozott hozzád – ami megmutatta nekem valós valóságodat! Ma már nem hiszem, nem tudom, ha nem megtapasztaltam uradalmadat!

    Hirdetem neked is semmit, ne higgyél – ne tudd – ha nem tapasztald meg, és utána ítélkezz!
    Mert boldogok azok, akik megtapasztaltak és már nem félnek! A valóságot merészen eléd tárják – hallgasd meg a lexikális tudósokat is , de nem azért, hogy hidd és tudd, ha nem tapasztald meg mi a valóság! A VALÓSÁG A VAN – AZ VOLT AZ VAN ÉS AZ LESZ!

    Majd folytatom!
    Kelt. Bázakerettye, 2016-08-17
    Id. Kiss László

  • Parács Péter Pál

    Nem tudom mi lesz itt!!?? Az otóberi, novemberi hónapok itt Magyarországon mindég cikisek voltak.
    PPP

  • Biztosan nem fogom meghallgatni ezt a nótát: két dolog miatt: először is mert „megrendelésre” írt, másodszor mit írhat egy olyan nem is magyar zeneszerző (pláne ha nem is tud magyarul) ami 56 hőseinek állít emléket? Nincsen már magyar zeneszerző? Avagy olyan zeneszerző aki FIFESZNYIK? Ekkora mocskot azért ritkán látni és hallani. És az már csak hab a tortán hogy kiállította a saját bizonyítványát a FIDESZ. Mindegy ki írta mindegy hogy írta csak arról szóljon amit mi előírunk. Én egyet nem értek az egészből: hogyan lehetséges, hogy erre nem lázadnak fel a jobbérzésű emberek? Régen ennél jóval kevesebb elég volt, hogy kiverje a biztosítékot. Vagy ilyent már nagyítóval sem találni arrafelé? Lassan de biztosan olyan országgá kezdünk válni mint Erdogan Törökországa. Mindenkit lecsukatok elüldözök aki merészel a kormányom és ellenem beszélni.

  • es benito orban a felcsuti torpe duce gondolom el is elvezett amikor meghallgatta ezt a hulyeseget……………
    sok baromsagot hallottam mar de ez tultesz sok-sokon.

  • Szabad,demokratikus ország vagyunk,ahol a hazaáruló ellenzéknek,
    nincs szava,hatalma…csak hőbörögnek saját kárukra.A pár tisztességes kivétel sajnos kisebbségben van,így semmi esélyük!
    Se ész se jellem,program meg pláne nincs!

  • A cikk címére: MI az, hogy a Fidesz szabad országról dalol?
    Ez megint egy itteni hülyeség, a magyarok dalolnak erről,
    .

    A forradalom alatt a Fidesz sehol sem volt, Orbán meg sem születet!

  • Tudom, ITT sokan visszasírják Gyurcsány kormányát, de azért, amit Ő tett 2006-ban az 50.évforulón, az akkora disznóság volt, hogy hazaárulásnak könyvelhető el!

  • Jaj, Christopher, nem ismerek Rád!

  • PPP!
    Semmi nem lesz…valószínűleg normális és méltó megemlékezés,amit a lecsúszott ellenzék sem tud megzavarni!(Pláne saját érdekében…ha még egyáltalán van némi esze,önkritikája és ezek után minimális esélye…)
    kár,hogy az 56-os megemlékezés dalát nem egy magyar,hanem amerikai szerző alkotta,…..de ez is azt bizonyítja,hogy egy
    tehetséges,tisztességes és normális amerikai is képes erre!!!

  • Egyébként kiderült,hogy az amerikai szerző magyar származású,legalább ő tisztességes….!

    FIGYELŐ!

    Teljesen igazad van,itt sokan értik,hogy miről is van szó….csak
    nem akarják tudomásul venni,persze ettől még igaz a múlt.
    Gyurcsányra meg nem sokan szavaznak,csak töredéke annak amit
    szeretne….!Még a baloldal is rühelli!!!!
    Egyébként pont 10 éve,hogy az ő „uralkodása” alatt az augusztus
    20-i tüzijátékban a kitörő viharban többen (4-en)meghalltak és
    sok sebesült is volt,nem fújták le a tüzijátékot a figyelmeztetés ellenére sem(csókos cég rendezte)nem volt világítás amikor lecsapott a vihar,a mentés sem volt előkészítve!!!Most mutatták a híradóban! Se őt se az akkori
    főpolgármestert Demszky Gábort nem vonték felelősségre…..!!!!
    Ennek ellenére sokan kaptak kártérítést,amit a bíróság megítélt!
    Ettől függetlenül indul a 2018-as választásokon és még abban is hisz,hogy miniszterelnök lehet….hát „klinikai” eset!!!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Ez most komoly? Azért tisztességes Child mert magyar származású? És ahhoz mit szól, hogy eladott a magyar államnak 50 millió forintért egy olyan dalt, amit kilenc éve egy másik (amerikai) csoportnak már eladott?

  • Azt hiszem az idei megemlékezés sem az aminek én szeretném.
    Az 56-osoknak NINCS szükségük rockdalra, hogy emlékezzenek.! A magyarok, mindent , mindig túlzásba visznek!
    Emlékezzűnk Nagy Imre szerepére, a sok magyar fiatal egyetemista áldozatára és a szabadság eszméjének tisztaságára!
    Mert ezért volt a forradalom!

  • Micsoda blamazs!

    Szeretnem tudni mire gondolt a „zeneszerzo”? Talan azt hitte, hogy Magyarorszagon mindenki hulye?

    Kivancsi lennek, hogy vissza akarja-e adni a honorariumot? Orbanek helyeben en mindenkeppen perelnem ezt a giccsgyaros mocskot.

  • OIM* kb. annyira lehet az ipse magyar mint pl. a Beatles , Schwarzenegger vagy mondjuk Jézus Krisztus.

    A fószer 50 milláért meg pár ingyen vacsoráért beállt magyarnak.
    Eléggé szánalmas.

    Persze TE mindent elhiszel mert -mint a neved is mutatja- , idióta vagy.

    *OIM = Oldal Idióta Marcsája.

  • C.Á.

    Nos az illető valóban magyar származású ez tény,bár lehet,hogy ő már nem tud magyarul,de továbbra is fenntartom,hogy ezt a dalt nekünk írta,ha pénzért is és sok itteni (akár kinti, akár itthoni) hozzászólót „megismerve” még mindig különb náluk!
    Nem ő szánalmas hanem a sok libsi áldemokrata baloldali,geyzával az élen,aki ontja a hülyeségeit jó hangosan…..!
    Egyébként semmi közük,beleszólásuk abba,hogy egy nemzeti ünnepre
    a kormány mit rendel meg,különösen a múltjukat tekintve,az ország eladósításáról(majdnem csőd!!!!)már ne is beszéljünk!

  • ja amúgy Amerikának nem írhatott egy magyar dalt…..

  • Kedves Figyelo!

    Most hogy vegre van egy kicsit tobb idom megneztem ennek a szemetgyarosnak a szemetlistajat:

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_songs_written_by_Desmond_Child

    Egyszeruen hihetetlen, hogy a magyar kormany egy ilyen alakot ker meg egy komoly temaju dal megkomponalasara.

    Nem dicsexem vele, csak ugy mondom, hogy zenei altalanos iskolaba jartam es jatszottam jonehany hangszeren is. Az altalanos iskolaban annyit tanultunk zenebol, hogy kesobb a gimiben unatkoztam zene orakon.
    Mindezt csak azert mondom, hogy meg igy kozel 50 evvel kesobb is kulonb dalt tudnek komponalni, mint ez a szemet, es meg nem is kernek erte 50 milliot.

    Vajon kuldott-e a Child elvtars egy kis kickback-et Orbannak? Mert ennyire hulye az Orban sem lehet…

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 18
    6:01 du.

    Marcsi, higgye el, hogy ezt a zenét 2007-ben írta Child egy Miami sportcsapat győzelmének megünneplésére, most pedig leporolta és eladta, mondván jó lesz ez „falura”. Biztos, hogy nem 50 millióért adta el, ugyan is az 50 millióban a magyar változat hangszerelése, studiómunkák etc. van benne – hivatalosan. A kormány egyszerűen ebből is csak a pénzt húzta le, mint a különböző beruházásokból is, hiszen nyilvánvalóan fillérekért jutott hozzá egy már 9 éve megírt és egyszer már felhasznált zeneszerzeményért. Az egész 56′-os megemlékezésre pedig 13 milliárd forint közpénzt költ a kormány, ami nem lenne baj, ha tisztességesen és tisztelettel emlékeznének meg 56′-ról, csak a jó részét ennek is a saját zsebébe (értsd rokonok, haverok, és a rendszert kiszolgáló befolyásos strómanok zsebébe) pumpálja bele. 20-30 millióért ezt a világ bármely minőségi stúdiójában minőségileg nem silány módon is el lehetett volna készíteni, ha van hozzáértés és tisztesség.

    Egyébként sokat mondó vagy inkább cinikus az, hogy miközben a dal címe ” Egy szabad Magyarországért” addig ahová a kormány feltöltötte a videót, ott a szabad Magyarország jegyében le is tiltotta a hozzászólási lehetőséget. Nehogy már véleményt lehessen formálni pro, és/vagy kontra ebben a közpénzeket eltüntető, inkompetens és pusztán kommunikáció-kormányzást végző „szabad” Magyarországban. Szánalmas! Marcsi, higgye csak azt, hogy ezt a magyaroknak írta, sőt személyesen Önnek írta Child. Kis butus. Amíg Marcsi-félék tömegei vannak, akiket napról-napra megvezetnek addig jó a kormánynak, és pontosan addig rossz Magyarország egészének.

  • Kedves Moshe!
    Látom elég sok dalt írt. Gondolom, hogy azért kérték fel a dal irására a magyarok, mert ilyen népszerű! Én nem vagyok szakértő a rockzenében vagy dalaiban.
    Mégis, ha egy magyar írta volna, kicsit más lenne!
    A régi hibája a magyaroknak, ha „külföldi”, akkor jobb, úgy gondolják.

  • Na az a helyzet,hogy Desmond Child valóban magyar származású,ha nem is itthon született!
    igen tehetséges slágergyáros ,aki Bon Jovie,Bonnie Tyler,vagy Ricky Martin mellett másoknak is írt szuper dalokat.
    Egy szabad országért című dalát 2007-ben írta,eredetileg lehet,hogy nem nekünk,de a lényeg az,hogy a felhasználás,lejátszás jogát szinte ingyen adta most a magyaroknak és nem 50 millióért,mint ahogy ez az uszító,hiteltelen,hazaellenes fórum állítja,hanem 1 millióért….a többit a magyar énekesek(Vastag Csaba,Caramel…)és az itthoni producerek,szervezők kapták!

    Ez utóbbit HunCanada is elismerte megírta!
    Talán szerencsés lenne,ha a hírlap nem közölne valótlanságot és nem támadná ok nélkül a jelenlegi magyar kormányt,aki „elődeivel” ellentétben méltóan akarnak emlékezni az évfordulóra,és főleg nem érintettek a forradalom leverésében,mint az előző komcsi-szoci baloldali hatalom!!!

    Már megint égtek,levizsgáztak!!!!

  • Aztán lehet,hogy egy itthon élő tehetséges magyar is írhatott
    volna a 60. évfordulóra dalt(biztosan!)ezen lehetne vitázni,de
    nem érdemes,hazudozni,meg uszítani pláne nem!!!!!

  • Christopher Adam

    Marcsi,

    Magát érdekli egyáltalán, hogy mire költött a maga kormánya ötven millió adóforintot, hogy ha a szerző azt állítja, ezt az összeget nem ő vette fel?

    Ezen felül pedig Child eredetileg azt mondta, hogy Orbán Viktor kérte meg személyesen, hogy írjon egy dalt az évfordulóra. Nem azt mondta, hogy leszedett egyet a polcról.

  • …..”Neved ki diccsel ejtené,
    Nem él oly velszi bárd.”….

  • Zsófia:

    Azzé csak találtak egyet az emésztőgödörben.

  • A bandzsa Mari (a terrorházas Schmidt Mária) meg nem válaszol, hogy ha kérdezik, hogy akkor mi van a pénzzel és egyáltalán, hogy is van ez. Szánalmasan pofátlan. Tipikus 50 millió közpénz ide, 13 milliárd közpénz oda. Kit érdekel. A lényeg, hogy legyenek benne ezek a kulcsszavak, hogy „’56”, „nemzeti” és a „magyar embereknek szól, megérinti a szíveket” – Mondják az országot vezető elvtársak. Hát fogadjunk szót nekik, és kussoljunk, ne kérdezősködjünk, ne tudjunk hozzászólni a legnagyobb videómegosztó portálon a dalhoz, had lopjanak szépen és zavartalanul a derék atyafiak, ahogy szoktak. Nincs itt kérem semmi ̶l̶o̶p̶n̶i̶ ehhh, látnivaló kedves magyar ember. Ezt érdemli és kapja hat éve a nép a derék kormányunktól minden kérdésben: egy polcról levett, már felhasznált poros kis nótát – teljesen máshogy tálalva az emberek felé, mint a valóság.

  • talalom
    2016 augusztus 16
    7:47 du.
    Hali.Olvasd el Konok „verselemzés”-ét a Huppán.. 😀

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 19
    2:29 du.
    Hölgyem, ön egyre nagobb csacsiságokat ír.. Iszik kiskegyed eleget? Mert amúgy nemigazán magyarázható…

  • Figyelő
    2016 augusztus 16
    4:54 du.
    Figyelő.. Tegyük félre egy pillanatra a lopott, rosszul megkomponált, borzalmasan giccsesre sikerült zenét, nézzük a szöveget.. Izzadtságszagú, tele kínrímekkel. A XIX. században még elment volna- szódával- de asszem, már Szabolcskla Mihály sem írt volna ekkora páthosszal,- és ilyen kevés mondanivalóval.. Nem az a baj, hogy egy külföldit felkértek- már odahaza él fél éve- hanem az, hogy ezt elfogadták, stúdióba vitték, előadták.. Nemtom, láttad-é a klippet is.. A Borzoltszemű tizenhatszor jelenik meg a dalban.. Tessék már mondani.. Mi a bánatos lócsöcs köz van akár Shmiitmarisunknak, akár ennek a dalnak- szöveg, zene együtt,- 56-hoz? Te aki akkora magyar vagy, mint ide Novoszimbirszk, hogy a bánatos vaginába nem hányod el magad ettől? Most nem a képzavaros verszakokról, a makogó nyelvezetről, vagy a keserves kínok között megszült kínrmekről beszélek, hanem globice, az egészről. Tokkal, vonóval. Egyszerűen szégyen..

  • Geyza

    Deammeg nem welszi, hanem pártusba oltott sumér..

  • Tények!!!!
    nem a magyar származású amerikai szertő vette fel az 50 milliót,ez őt maga is nyilvánosan cáfolta,meg itthoni több hiteles fórum is!
    Na nekem ennyi elég és nem kívánok foglalkozni sem a kinti,sem az itthoni hazaáruló.hiteltelen és uszító lecsúszott ballibeálisokkal!
    ma jó napom volt sokat sétáltunk a barátnőmmel,mind a misét,a körmenetet és a tüzijátékot,itthon kényelmesen nézte, a TV-ben,persze sokan voltak kint mindkettőn!
    Minden tisztességes magyarnak az augusztus 20 nemzeti ünnep és marad is ellentétben a hazaáruló,világállamról fantáziáló,jellemtelen
    (sajnos magyar származású…)Soros Gy.el szemben,aki Amerikából próbál ártani nem csak a volt hazájának,hanem Európának!!!
    na nem fog sikerülni….!
    Ja egyébként ez a „dicső” fórum elfelejtett …megemlékezni az
    államalapítás ünnepéról,de ezen már nem is csodálkozom!
    Az hogy itthoni és kinti „bölcsek” mérik az észt..és kritizálnak sokunkat csak még jobban lejáratják magukat….
    nem zavar,bár undorító!Szerencsére nincs jövőjük!!!

  • OIM*
    A tényeid lószart sem érnek.
    Ahogy te megad sem.

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    Sajnálom, de maga tényleg reménytelen eset. Ezek szerint önt nem zavarja, hogy hová tűnt el ötven millió forint…úgy mint ahogy bizonyára az sem zavarta, amikor 2000-ben a fideszes Wermer András és Happy End kft-je egy hamburgert repített fel az égbe Budapest felett a tüzijátékok alatt, tehát konkrétan egy Bic Mac-kel ünnepelte meg az államalapító Szent Istvánt, összesen 230 millió forint közpénzből…

  • Kedves Boda Marcsi!

    Irod:
    ” a… világállamról fantáziáló, jellemtelen (…)
    Soros Gy.el szemben…”

    es aztan csodalkozol, hogy a Soros elvtarssal szorosan egyuttmukodo KMH es (le merem fogadni) minden mas idegenben mukodo bolsi magyar „sajto” is elfelejtkezett megemlekezni Aug. 20.-arol.

    Mi van ezen csodalkozni valo? Ez teljesen termeszetes. Viszont emlekezz ra, hogy aprilis 4.-re volt valami kis cikkecske, majus elsejere is… nem emlexem, de valoszinu lehetett valami marcius 21-re is.
    Ez az elvtarsak lapja, mit varsz toluk?

    No es ha mar keso is, de azer’ Kellemes Unnepet kivanok (nalunk meg csak delutan 3:27 van, huszadikan).

  • Christopher Adam

    Mosha és Boda Marcsi,

    Az nem tűnt fel, hogy reggel 9 óta reklámozzuk a címlap főhelyén az ontario-i és québeci magyar államalapítási ünnepeket?

  • C.Á!

    Én egy „egyszerű”nyugdíjas vagyok…de ugye egy ilyen „közismert és színvonalas ” laptól ugye többet várnak sokan……
    Érdekes módon a magyar államalapításról,a magyarok ünnepéről,ma semmi nem jött át,legalábbis nekem!DE SEBAJ ITTHON ÜNNEP VOLT!

  • Boda hát akkor húzzál el innét a búsba.

  • Boda:Te egy egyszerű besúgó vagy.Főleg a Kádár rendszer idején.

  • C.A!

    Elnézést kérek Tőled,de nem a sima levelek között,hanem az egyéb más üzenet,címszó alatt jött át a cikk és később…..meg nálunk már előző nap,és az évforduló napján foglalkoztak az ünneppel.
    Természetesen megértem,hogy augusztus 20-a nem Kanada ünnepe,hanem az ott élő magyaroké,így ott a szombat nem volt munkaszüneti nap és gondolom ezért szerveztek vasárnapra programot.
    Biztosan élvezték a kinti magyarok!

  • se idióta geyza se más süket szövegére nem vagyok kíváncsi,talán magából indult ki származása…. pártállása,múltja miatt,náluk volt divat a besúgás,feljelentgetés én nem abból éltem!!!!

  • Falusi!

    Úgy gondolom,hogy mindenkinek lehet saját véleménye,tapasztalatai
    alapján,meg ugye vannak hiteles és hiteltelen hírforrások is.
    Egyébként Kanada ne „aggódjon”,hogy itthon a kormány egy fontos
    évfordulóra mennyit költ….különösen,hogy az itteni álliberalisták elfelejtik,mennyit költöttek a komcsi-szoci elődeik például november 7-re,május elsejére illetve április 4-re,főleg,hogy nem a mi ünnepünk volt és az utolsó is erősen
    vitatható,sokaknak!!!!
    Aztán nem vagyok antialkoholista,de annyit mint geyza,meg itt többen messze nem iszom……
    Tudom itt „mindenki” roppant okos,tárgyilagos és főleg „hazaszerető”,ÖNKRITIKA HÍJÁN ezt el is hiszik magukról…

  • Mekkora egy patkány vagy te Boda…

  • Chris!

    Nem én vagyok reménytelen eset,hanem sok ide írogató,sem nekik,sem az általuk képviselt politikai pártoknak,itthoni és kinti szimpatizánsinak esélyük sincs a győzelemre,hiteles bizonyításra csak reményvesztetten,sokszor szánalmasan gyűlölködnek.
    Maga a szerint geyza félék vajon miben reménykedhetnek,hogy később kerülnek a zárt osztályra?…na ez is valami,bár már régen időszerű lett volna!
    Aztán én most és régebben is beismertem,ha tévedtem,míg ez a fórum még akkor sem,ha cáfolhatatlan bizonyítékok vannak…
    Több esetben kritizáltam különbötő témákban a jelenlegi kormányt,írtam is nekik,válaszoltak is!Szerencsére nem vagyok olyan fanatikus és elvakult,mint ezen a fórumon többen
    Na ez önkritika,intelligencia kérdése…..!
    Na ennyi!

  • Kedves Boda Marcsi!

    A KMH KANADAI Magyar Hirlap amikor el kell feledkezni a magyarsagrol, es Kanadai MAGYAR Hirlap, amikor el kell tulozni az Orban kormany hibait, vagy eppen hazudozni kell rola. A hangsulyon van a lenyeg. 🙂

    En nem lattam egy arva cikket sem augusztus huszrol. Az, hogy hova lehet menni unnepelni, nem cikk.

    Mellesleg, Marcsi, Kanadaban a szombat is pihenonap.

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 21
    12:31 du.

    Marcsi Bla-Bla-Bla… Szánalmas, hogy a válasz helyett előjön az elcsépelt hülyeségeivel. Mondta bárki is, hogy esélyes egyetlen párt is a másik oldalon a győzelemre? Az a baj, hogy a gyűlölettől nem lát tisztán és ilyen tévképzetei vannak a válaszok helyett. Maga soha, de soha nem ismerte be, ha tévedett. Ha így lenne, akkor minden hozzászólásához egyből írhatna egy másikat, egy Mea Culpát is.

  • Christopher Adam

    Moshe,

    ha akarsz még egy cikket, vagy egy részletesebb cikket augusztus 20-ról, akkor írjál egyet és lehozzuk. Mindenki aki ide ír és aki szerkeszt az önkéntes alapon végzi munkáját a KMH-nál. Azt hozzuk le, ami beérkezik hozzánk és amivel szerzőink hozzájárulnak az újsághoz. Beggars can’t be choosers.

  • HunCanada!

    Nem én vagyok szánalmas,hanem itt többen,és nem én gyűlölködöm ócsárlom a hazámat,hanem maguk,na ezért nincs se itthon,se mint jövőjük,csak ezen a fórumon „arathatnak” sikert,de nem erről szólt a hozzászólásom,aki olvasni tud az érti,akinek még önkritikája is van az elvonja a tanulságot és a saját érdekében hallgat,főleg ha képtelen másokkal szemben belátni a tévedését….oópersze így csak a szokásos sértegetésre futja…!

    Na jó film van,nem érek rá!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 21
    2:28 du.

    KEDVES Marcsi olvasni egy dolog. Azt már az elemi iskola első osztályában megtanulják a kis nebulók, de értelmezni az már egy magasabb képességet kíván, mely a napnál is világosabb, hogy ön híján van. Például ne menjünk messzire, de én úgy olvastam, hogy Chris azt mondta önnek, hogy „ezek szerint nem zavarja az 50 millió…”. Erre önnek, az a válasza, hogy az „… az általuk képviselt politikai pártoknak,itthoni és kinti szimpatizánsinak esélyük sincs a győzelemre,hiteles bizonyításra csak reményvesztetten,sokszor szánalmasan gyűlölködnek…”
    Menjen csak filmezni, biztos a Szulejmánt nézi, az való magának. Épp ennek a szultánnak állít emlékművet a magyar kormány Szigetváron, és parolázik a törökökkel, hogy a magyar kormány „méltó” emlékművet állítson a derék oszmán vezérnek, mely hada magyarok vérét ontotta patakokba, majd 150 évig uralkodott felettünk.

  • Marcsi, tisztázzunk néhány alapvető tézist. Rendben, tegyük fel, hogy önnek igaza van és mások szánalmasak itt. Ez viszont önmagában még sehogyan sem zárhatja ki azt, hogy ön is egy szánalom. Sőt ennek az egyszerű tézisnek a be nem látása önt még inkább szánalmasabbá tenné. tehát végkövetkeztetősképpen kimondható, hogy ön mindenképpen szánalmas egyén.:))

  • Moshe Akiva!

    Nekem is csak késő délután érkezett a cikk,amit mint írtam nem
    az időrendben beérkező fontos levelek között olvastam,hanem az egyéb más címszó alatt…..Én itthon figyelemmel tudtam kísérni
    az eseményeket,aminek örülök!
    „Itt ünnepelheti Ontarioban és Québecben a magyar államalapítás ünnepét” címszó alatt.
    Sajnálom,ha szintén nem kapta meg időben….,főleg ha netán kint él?..!

  • Éljen István király!
    Éljen a haza!
    (egy nap késéssel!)

  • Kedves Boda Marcsi!

    Az, hogy hol lehet unnepelni aug. 20-at nem igazan egy cikk Magyarorszag legfontosabb unneperol.

    De igaza van a Chrisnek is, en is irhattam volna egy cikket. Nem irtam, mert engem nem erdekel semmifele unnep. Se zsido, se magyar, se szuletesnap, se a Tejutrendszer szuletesenek napja. Ugy altalaban hanyingerem van az unnepektol, viszont megertem, hogy sok embernek ezek nagyon fontosak.

    Nem Magyarorszagon, Kanadaban, Edmontonban elek.

  • Kedves Moshe,
    Hát, nem lehet jó a feleségednek, soha sincs megünnepelve a szülinapja!
    Remélem, a sajátodra még emlékszel!

  • Boda Marcsi
    2016 augusztus 21
    12:08 du.
    T. Hölgy.
    Nem Kanada aggóott, hanem én.
    Valóban, kétféle hírforrás létezik. A tényeket tartalmazó, meg a mellébeszélős, hazugságokat mantrázó, csúsztatásokkal teli hírforrások.
    Tudja, jölgyem, november hetedikére, meg április negyedikére, de még május elsejére sem költöttek tizedannyit sem, mint amennyibe mostanság egy augusztus huszadika, vagy egy október huszonharmadika kerül. Tíz-ötvenezerből felállítottak egy pilpitust, másik húsz-harmincból kidekorálták, technika, kerősítés, stb mégegyszer ötvenezer. Vigyük abszurditásig, egymilliónál nem került többe. A zászlókat, transzparenseket a gyárak, üzemek maguk vették, ami költség méh volt a sör-virslivel, azt szintén a cég állta. Délre lefutott az egész, viszont azután ott voltak a programok. Koncertek, vursli, utcabál. Nem lesték az emberek, hogy ki, milyen színű nyakkendőben feszít az aktuálisnak legkevésbé sem nevezhető néphülyítések alatt, (beszédek)a szó-bélsarazás alig félóra alatt lefutott. Most ot-hat ember is kiáll egy-egy párt felhajtásán, kb három mondatban letudja magát az ünnepet, a többi vagy önfényezés, vagy másik párt ekézése, esetleg Brüsszellel való harcra való buzdítás, némi migráncsozás, meg az ígéret, hogy „megvédjük”.. (Mit is?) Ön sűrűn emlegeti a hazaszeretetet.. Rossz hírem van. A külföldön élő és kritikus magyarok nem a Hazát nem szeretik, hanem azokat nem, akik kirabolj(t)ák, leamortizálták, tönkretették. „Nem leszünk gyarmat”! Szóla a szlogen, azt viszont nem mondja, hogy nem leszünk rabszolgák. A közmunka, rabszolgamunka. Az átkozban elég volt, ha az ember befogta a pofáját. Ma ez már nem elég. Ma odahaza bizonyítani, de főleg bizonygatni kell,- lehetőleg naponta,- a kormányhoz, a helyi kiskirályhoz, vagy a főnökhöz a loyalitást. Magyarországon szinte minden ágazat kipusztulóban. Munka nincs, egészségügy romokban, oktatás egyszerűen káosz a köbön, mezőgazdaság halott, az új földesurak a földek után kapott eus támogatások hátterével nagy ívben tesznek földjeik kihasználására. Milliárdok stadionokra, látványparkra, várbaköltözésre, kisvasútra, szociális háló mint olyan, már nem létezik.. A statisztikák szerint kb négymillió magyar él mélyszegénységben, ennek több mint fele, nyomorszint. Az a család, ahol valakinek közmunkája van, a másik családtag már hiába kérvényez. Számok. Közmunka, 47 OOOft. Két év alatt még egymillió sincs. Egy parlamenti képviselő havonta visz haza annyit. És önnek ez megfelel, nincs ellene kifogása..
    Engedelmével, nekem van.

  • Moshe Akiva!

    Én csak tájékoztatni szerettem volna,azt hittem érdekli..a tömegbe nem mentem,a barátnőmmel nagyot sétáltunk,ebédeltünk és itthon a TV-ben
    kényelmesen megnéztem a műsorokat!

    Egyébként se régen se most nem szerettem felvonulásokra,tüntetésekre,de még nagy koncertekre sem menni,nem bírom a tömeget bezártságot!

  • Falusi!

    Van igazság abban amit ír,de sok minden nézőpont,pártállás és
    főleg emlékezet… kérdése,ezen nincs értelme vitatkozni,van aki
    így van, aki úgy látja a dolgokat,a párt elkötelezettek mindkét oldalon
    másképp és nem teljesen reálisan!

  • geyza…

    Kádár idejében a komcsi és többnyire zsidó származású emberek
    voltak hatalmon,ők jelentgettek,vittek el embereket ,talán elfelejtetted a múltadat,származásodat?
    Bár a családod nem holokauszt szenvedő,túlélő….(te írtad,hogy sosem voltak táborban…!)csak idétlen ok nélküli sajnáltatásra,vádaskodásra telik…magatokból indulsz ki?én ugyanis nem komcsi,hanem becsületes keresztény családból származom,akinek az apja sokat
    segített több becsületes zsidón a háború idején,és a nehéz években becsületes tisztességes munkából éltünk!!!!!!!!

  • Kedves Figyelo!

    Kulonvaltan elunk mar vagy 6 eve. A gyerekek szuletesnapjara szoktam kuldeni egy „boldog szulinapot” a Facebook-on, ennyi az egesz.
    Na meg ha athozza az apja, az unokamnak adok valamit a szulinapjara. O meg tul fiatalka ahhoz, hogy ertse a nagypapi mire is gondol, amikor nem unnepel semmit sem.

  • Jellemző, Boda, hogy azt gondolod, hogy sok minden nézőpont és pártállás kérdése de eszedbe sem jut hogy egyeseket esetleg nem pártszempontok, hanem az igazság motivál. Neked se szemed, se füled nincs rá, csak mész birka módra a vezér kolompja után. Itt is próbálod rázni, de erősen úgy tűnik, hogy nemigen van követőd.
    Tényleg nincs egyetlen olyan megnyilvánulásod sem, amiben nem azt sulykolnád, hogy ki a zsidó és te meg keresztény vagy?
    Ennyi ótvaras vaker után van még, aki hinne neked?

  • Boda Marcsa, ha úgy van, ahogy irod, akkor most édesapád forogna a sirjában, hogy mi lett az ö lánykájából.

  • takaroggy te az anyádba Boda a vaskos hazudozásaiddal.
    Kis piti tégla.

  • MEgtudtam hogy a Bodát -állításával ellentétben- nem „szerették” a munkahelyén hanem egyszerűen tartottak tőle.

    Hogy miért az nyilvánvaló.
    Az ilyen senki egybites agyú ember, aki nem alkalmas a munkájának az elvégzésére, csak egyféleképpen maradhatott hosszú éveken át a számára alkalmatlan pozícióban , ha szépen leadta a havi jelentéseit.

    MINDEN közoktatásügyi intézményben megkereste a III/III ügyosztály a kádereket és megpróbálták őket rávenni jelentés-adásra. Volt aki elvállalta, volt aki nem.
    Aki nem vállalta el, annak sem lett semmi baja.
    Nem a Titkosszolgálatoktól kapta az állását tehát miattuk nem is veszíthette el.

    Azonban…
    Ha valakiből „jó elvtárs” lett és szorgalmasan jelentgetett , akkor kissé „alája tudtak nyúlni” hogy minden balfaszsága ellenére maradhasson a helyén mint „rejtett munkatárs” .

    Azt pontosan tudjuk hogy Boda miképpen jutott hozzá a pozíciójához, ő maga számolt itt be régebben.

    Saját elmondása szerint ő a hazai Claudia Cardenale volt. Vagy valami hasonló.

    Namármost mivel észbeli képességei csekélyek, csakis egyféle úton juthatott hozzá a más által már betöltött álláshoz és ez az út a megfelelő elvtársak ágyán keresztül vezetett.

    Ezek után nyilvánvaló hogy amikor megkeresték őt az „Ügyösztálytól” teljesen öszeszarta magát, hogy ha nem jelent akkor talán elveszíti a jó kis állását. Merthogy nemtudhatta mik lehetnek az ellentmondás következményei, szakmai képességei viszont nem tették volna lehetővé az állás megtartását.

    Így hát szépen lealjasodva jelentgetni kezdett, tíz éveken át.

    A kollegái meg a szemébe mosolyogtak, belül viszont gyűlölték csak ez az agyatlan nőszemély nem vette észre.

  • Álljon meg a menet! Géyza és társai, azért járnak ide, hogy másokat letóljanak, ha nem tetszik az illető írása?
    Méghozzá, elég közönséges módon. Űgy látszik, senkinek nincs véleménye a cikkről, vagy a témáról.Akkor ne írjon semmit!

  • Moshe Akiva Kedves Moshe. Sosem voltam elvtárs, sem zsidó. Ahogy nézem, már nem is leszek. Mégis örülök a nácik kiüldözésének, és nem örülök a beszivárgásuknak (április 4). Ünneplem márciust (15, 21), mert úgy gondolom, az Őszirózsás forradalom volt olyan nagy dolog, mint 56. Az, hogy mindkettőnek volt vadhajtása, az nagyon sajnálatos, de az, hogy az elnyomott munkásosztály felemelte a fejét, nem szégyellni való (sajnos a francia forradalomban is volt hasonló). Elvárni a napi 21 órát dolgozó, állati sorban tartott emberektől, hogy isteni magasságokban gondolkodjanak és cselekedjenek, dőreség. Igen, gyászolom a tüntetők és rendőrök legyilkolásának emlékét (május 1), mert nem helyén való a „gyilkolászás”. Nem tudom, miért gond a 3×8 óra? A magyar emberek úgy viselkednek ezekkel a történésekkel, mintha ők az uralkodó 5%-hoz tartoztak volna, és ellenük történt volna. Nyavalyát, ők is az elnyomott tömegekhez tartoztak és tartoznak, hiába próbálják őseiket megtagadni, és törleszkedni a mostani hatalomhoz. Ezek a folyamatok az Ő érdeküket is szolgálták, szégyen, hogy megtagadják őseik bátor elkeseredettségét.
    Nem tudom, miért kell ehhez „bolsinak” lenni? Megjegyzem, lehet szégyenletes az állati munkásosztályhoz tartozni, de sokkal szégyenletesebb, az elnyomókkal kollaborálni.
    Az, hogy valaki kap egy hangzatos címet, mely révén radírokat és ceruzákat számolhat egy szűk irodában, és ezért valakinek képzeli magát, és azt hiszi, hogy az uralkodó osztályhoz tartozik, szánalmas vagy nevetséges, vérmérséklet kérdése.
    Ennek semmi köze a bolsikhoz, ehhez csak tisztességes gondolkodás kell, vagy ahogy nagy példaképünk szereti hangoztatni (BM), normálisan gondolkodni. Ez az én véleményem.

  • Kedves Llanfair!

    A jobb munkakorulmenyt, kevesebb munaidot es embernek valo fizeteset lehet bekesen is kerni, nem muszaj mindjart torni-zuzni, gyilkolaszni.
    Az viszont igaz, hogy tobb kulonfele valtozata volt a tokes rendszernek, szinte orszagok szerint mas es mas. Voltak helyek es korok ahol es amikor a helyzet nagyon ocska volt a munkasok szamara.

    En mindenesetre a lassu fejlodesben jobban hiszek, mint a „forradalmakban”, amiknek vegen csak a tulajdonjog valtozik meg, a misery marad a tobbsegnek, mint eletcel.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe. Jó is lenne. De tudsz mondani egy olyan uralkodót, aki önként lemond? Napoleon, Hitler, Erdogan, Putyin vagy Orbán? Meghallgatnak bármilyen kérést? Nem emlékszel a múltkori baloldali győzelemre? Hídlezárás, székház felgyújtása, Rákóczi út és Körút feldúlása a jobboldalról? A cinizmus magasiskolája, hogy ezek után a rendőröket fogták perbe. A békés átmenetek nem az elnyomó kormányok eszköze. Orbán lesz@r mindenkit, megy az útján, és egyetlen célja Putyin és Erdogan által kitaposott út, a korlátlan és végleges hatalom, titokban Európa császára. A véletlen balesetek és gyilkosságok (Putyin, Erdogan)története? A véletlen juhász gázolás? Ezek után a kopaszok randalírozása a népszavazásnál már csak ujjgyakorlat. Persze egy balf@sz rendőr véletlen hibája, még mindig főcím, Gyurcsány a szemkilövő. A juhász, a juhász az nincs! A karaktergyilkosságok már úgy hozzátartoznak a Fidesz fegyvertárához, mint a reggeli.
    Az Őszirózsás forradalom is az ilyen nagyképű, csak magával törődő kormány és uralkodó osztály felelőssége volt. Sajnos a forradalom akkor tör ki, mikor már az elkeseredés az egekig ér. Akkor pedig pusztít, mint az árvíz. Amit Te szeretnél, ahhoz demokrácia kell. Az pedig Magyarországon érdeklődés hiányában szünetel. Az oly sokat szidott amerikaiaknál egy elnök nyolc év után nyugdíjba megy. Orbán már a tizediket tapossa. Miért teheti?

  • Egyébként mai újságban megjelent a dal szövege,ami a jelenlegi
    formájában csakis 56-ról,magyarokról szól (akkor is ha az eredeti
    2007-es tervezet nem nekünk íródott!)
    Neves színészek,művészek adják elő és ingyen,meg a szerző is csak
    a lejátszási jogért kapott pénzt!Természetesen minden ünnepen vannak szervezési és egyéb indokolt költségek,de szerencsére nem
    erőszakos megtorlásra költik….

  • Kedves Llanfair!

    Demokraciakban sem nagyon szeretnek lemondani az urak a hatalmukrol, elsosorban – gondolom – azert, mert kell egy kis ido, amig eltuntetik a korrupcio nyomait.

    Nem tudok arrol, hogy ma Magyarorszagon lennenek politikai gyilkossagok.

    Szerintem Magyarorszagon ma is demokracia van (mar amennyire ez barhol is lehetseges), ahol a jobboldali kormany a sajat jobboldali programjat probalja megvalositani.
    Nem lehet toluk elvarni sem azt, hogy maguktol felrealljanak, sem azt, hogy a baloldali partok programjat valositsak meg.
    Sot meg azt sem lehet elvarni, hogy sajat magukat letartoztassak a pofatlan korrupciojuk miatt.

    Szerintem semmi kulonbseg nincs Gyurcsany – vagy barmely mas baloldali vezeto – es az Orban programja kozott. Nagyon ugy nez ki nekem igy a tavolbol, hogy a program mindket oldalon abbol all, hogy „lopjunk el mindent, amit a masik fel meg nem tudott ellopni”.
    Mindezt betetezik az elbaszott Egybesult Europaval alairt szerzodesek, amik miatt le kellett allitani a magyar ipart es mezogazdasagot. A Nagy Nyugat inkabb odabod nehany milliardot a sajat adofizetoi penzebol, csak ne legyen konkurrenciaja. Ezt aztan szepen lenyulj(t)ak az urak es elvtarsak, a tobbi magyar pedig mehet Nyugat Europaba rabszolganak. Jol meg van ez szervezve, csak eppen nem jon tul jol a magyar nepnek.

    El kene talan gondolkodni, hogy valoban szuksege van-e Magyarorszagnak az Egybesult Europara es ezekre a korrupt alakokra.

  • Llanfair
    2016 augusztus 23
    4:04 de.
    Sajnos véleményei nem tetszenek.

  • Moshe Akiva
    2016 augusztus 23
    7:22 du.Kedves Moshe,
    Csak azt szeretném tudni, hogy honnan tudod Albertában, hogy Orbán lop és korrupt? Talán mert az ellenzéket olvasod? Világos, hogy ők ezt állitják.
    Mellesleg, mire ez a kormány hatalomra jutott, addigra már rég kiloptak, elherdáltak mindent Magyarországon. Arról nem is beszéléve, hogy gyárak megszüntek, mert mindenütt megszűntek mióta Kinából szereznek be mindent, vagy Indiából. Mint a többi európai ország.

  • Moshe Akiva Kedves Akiva A juhász elgázolása és egy rendőrautóban meghalt bűnöző erős kétségeket hagy maga után, főleg, hogy a hatalom minden erővel ködösített. Elgondolkodtató.
    Nincs baloldal Magyarországon, ez csak egy megszokott szóhasználat, ami az ülésteremben elfoglalt helyet jelöli.
    Volt „szerencsém” Magyarországon élni mindkét „oldal” alatt. A lopások és pofátlanságok nagyságrendekkel emelkedtek a szocialistákhoz képest. A zsebtolvajlásból szabad rablás lett. Ez azért nem mindegy. A közhangulat is a béka feneke alá került, a szegénység az egeket ostromolja. Ez is nagy baj. Az elmúlt „nyóc” évben a Fidesz semmi mást nem csinált, csak keresztbe tett a kormánynak. Bármi áron, minél rosszabb, annál jobb. Ez volt az igazi hazaárulás, igen, a kormány ezt nem tudta kezelni, nagy hibája volt.
    Az még nem demokrácia, hogy ezt leírhatom. Ma abszolutizmus van Magyarországon, Orbán egyszemélyes uralmával. Ezt nem tudom, hogy lehet párhuzamba hozni a demokráciával.
    Amihez kedvet kap, azt elveszi, de ügyesen mindig a pribékekkel, hogy ő tiszta maradjon. Ilyet a Lajosok és Cromwell csináltak, ők sem a demokrácia hívei voltak.
    A pribékek már nem morzsákat kapnak, hanem két kézzel tömik a zsebüket, cinikus vigyorral az arcukon.
    A magyar gazdaság népmese. Elavult gyárak, használhatatlan szemetet gyártottak, amit csak a KGST vett át. Felújításra, termékek fejlesztésére semmi pénz, a szocialista eszme miatt mindenki lopta, ami még volt. A mezőgazdaságot már Antall elkezdte szétverni, Torgyán pedig a földdel tette egyenlővé. A kevés kivétel nagyon kevés volt.
    Mikor aláírták az EU szerződését, sem iparunk, sem mezőgazdaságunk, sem kilátásunk nem volt. A távolság szépít? Akkor még az „Orbánisták” szerint is egyetlen út volt az EU. Szerintem most is. Az külön érdekes, hogy Kanadának és USA-nak miért fájt az EU? Nem tökéletes? Mert Észak-Amerikában minden jól megy? Ők nem nehezen, sok gonddal kovácsolódtak?
    Orbánnak is azóta fáj az EU, mióta nem az ő pártja a főnők. Mindenkinek beszólnak, összevesznek, mint egy őrült, aki pusztít maga körül mindent, és vezeti vissza az országot az oroszok kezébe. Közbe ünneplik 56-ot. Tudathasadás?
    Valahogy Írország jól használta fel az EU pénzét, nem igaz, hogy mindenki mindent ellop.
    Korrupció mindenhol van, de nem értem miért nem tesztek különbséget egy lopás és egy ország ellopása között. Itt az ezredrészéért lapátra kerülne a kormány. Nálunk szárnyalt a kormány, az EU átlag emelkedésének 130%-át teljesítették, az államadósság majd 50%-kal csökkent, nőttek a bérek, csökkent a munkanélküliség, mégis megbukott, egy igazságtalan adó miatt, meg azért mert nem figyelt a szegényekre. Most kisebbségben kormányoz meglátjuk mire telik.
    Rabszolgaság. Sosem remélt jómódban élünk, mindent megkaptunk, ami egy ír állampolgárt megillet, sosem éreztünk semmi hátrányt. Kis kolóniánk egyetlen tagja sem panaszkodott hátrányos megkülönböztetésre, pedig van, Lidl pénztáros és McDonald’s dolgozó is. Ők ugyan sokkal szerényebben, de megélnek. De nem kapnak kevesebbet a többinél, a Costában dolgozó pedig már vezető beosztásban van. Tudom, ez csak egy ország, egy városkája, nagy lehet a szórás.
    Az, hogy néhánynak nem jön be, az sajnos természetes. Nyelvtudás és szaktudás nélkül nem számíthatnak sok jóra. Mégis maradnak, vállalnak bármit, mert jobb, mint otthon. Ezért nem Őket illeti a gúny.
    Hosszú lettem, köszönöm, ha elolvastad.

  • Figyelo Sajnos velemenyem megfogalmazasanal nem lehet cel, hogy tetszen. Igy latom, igy gondolom, nekem sem tetszik, hogy igy van. Nem irhatok mast, mint amit gondolok. Miutan egyik partbol sincs egyeni hasznom, nem erdemes valotlansagot irnom. A hiba nem bennem van, sajnalom.

  • Llanfair
    2016 augusztus 24
    4:18 de.

    Örülök, hogy ilyen szerencsés a kimenetele az íreknél, megtalálta és családja, amit keresett!
    Végsőfokon én is megtaláltam Kanadában a nyugalmat és békét, családom már itt született és mindenkinek van munkája.
    Igaz, én Kádár rezsim elől jöttem ki, mert utáltam a bolsikat!
    Szerintem, aki elhagyja hazáját, ahol született, fontos okának kell lennie.
    Valamikor olvastam, hogy jófizetésű orvosi állást kapott felesége anno, mikor kimentek.Sokkal jobbat, mint a hazai volt.
    Ha egy orvos elmegy hazájából, az biztos, hogy nagyobb pénzt akar! De mi lenne, ha mindenki igy gondolkozna, nem lenne orvos kis hazánkban.
    A helyzet az, hogy nem minden a pénz!
    Egészen más, ha valaki az életét menti, vagy a szabadságát, mint ha pénzért hagyja el hazáját.
    Nekem még mindig fáj, hogy gyermekeim, bár tökéletesen beszélnek magyarul, nem magyarok már és az unokák kanadaik mindenképpen.

  • Figyelő Kedves Figyelő. Már annyiszor leírtam azt, hogy a pénz csak sokadik volt, amiért eljöttünk, ott is volt rendesen (igaz, hét helyről). Meddig lehet bírni? Azt is leírtam, hogy már a baloldal alatt készülődtünk, de Orbánék adták meg a végső lökést. Mi a baloldali kormánnyal sem voltunk elégedettek.
    Azt is leírtam, hogy itt nincs főnöke, úgy gyógyít ahogy akar, senki sem szólhat bele, és nem mondják, hogy nincs pénz meggyógyítani a beteget.
    Kedves Figyelő. Mit szólnál, ha a tudásod az egekig ér, a világon elismernek, de közlik otthon, nem neveznek ki docensnek, mert nem vagy elég idős, professzor pedig sosem lehetsz, mert nincs ismerősöd? Örülj, hogy van állásod. Itt pedig a legmagasabb szinten orvos, igen, nagyon nagy pénzért.
    Ott nem csak a pénz hiányzott, hanem az erkölcsi megbecsülés is, pedig az ingyen lenne.
    Nem teheti ezt meg minden orvos, mert egy ilyen álláshoz tényleg nagy tehetség, képzettség és akarat kell. Nagyon kevés magyar kap itt ilyen lehetőséget.
    Ha itt annyira kell, ott miért nem becsülték meg? Miért pazarolják a tudást? Ilyen buta az ország, hogy így tékozolja a tehetségeket?
    Neked az az élet elvétele, hogy féltél, lecsuknak. Neki az, hogy elvették a gyógyítás és fejlődés lehetőségét, nem tudta kifuttatni a tehetségét, folyamatosan olyanokat ültettek fölé, akik ha orvosilag nem is, de legalább kapcsolatilag jobbak voltak. Legyen lelkiismeret furdalása? Miért is? Ha itt valaki hibázott, az az ország.
    Állandóan a pénzt hozzátok fel, de ez nem igaz. Száz más miatt jöttünk el. Az, hogy anyagilag is jól jártunk, azért nem bánt minket. Téged sem bántana.

  • Figyelőnek, Boda Marcsinak, és a többi jobbantnak.. Olvasnivaló:

    http://www.fovarosi-hirhatar.hu/hir/vona-bevallalta-a-teveostromot

  • Falusi

    Bocsi, de a cikk téved vagy hazudik VONA ! Ti.
    2006-ban, még NEM volt Jobbik párt!
    Igaz viszont, hogy volt a felvonuláson és a megemlékezésen néhány HULIGÁN, akik rendetlenkedtek. Nekem, az volt az érzésem, hogy beépített emberek voltak, azzal a céllal, hogy erről a rendetlenkedésről írjanak, beszéljenek majd utólag. Igy is történt!

  • Kedves Figyelo!

    Nem elek Magyarorszagon, de vannak rokonok es baratok, akik kalandvagybol maradtak otthon annak idejen.

    Ez az egyetlen balos „ujsag”, amit rendszeresen olvasok, nem is annyira a cikkek, mint inkabb a hozzaszolasok erdekesek.
    Nem csak a balosok, a jobbikosok is arrol szamolnak be, hogy az Orbanek korruptak. A trafik ugylettol kezdve, a legjobb haveroknak adott zsiros szerzodeseken at a foldek kisajatitasa… csak hogy nehany erdekesseget emlitsek.

    Az konnyen lehet, hogy kevesebe korruptak, mint az elodeik voltak, de ennek valoszinu csak az az oka, hogy mar alig-alig maradt ellopni valo.

  • Kedves Llanfair!

    Szerintem kicsit tulzas ez az abszolutizmus az Orban kormany kapcsan.
    Kanadaban is a Harper ugy vezette az orszagot, ahogy neki tetszett. Most a True-Dope nevu orult szinten ugyanezt teszi, raadasul igazi magyaros tempoban. Minel tobbet lopni, aztan hagyni a kovetkezo kormanyokat es a nepet kiizadni azt, amit ok 4, vagy 8 ev alatt majd ellopnak.
    Ettol meg demokracia maradtunk, csak kisse korrupt demokracia.

    Persze lehet vittkozni, hogy vajon mennyire demokratikus az az orszag, ahol a demokracia csupan abban nyilvanul meg, hogy 4 evenkent lehet 2-3-4 gazember kozul valasztani. Nepszavazas semmire sincs, csak ha a miniszterelnok ugy dont.
    Mar irtam, hogy pont az tetszik nekem a svajci demokrciaban, hogy a lakossag 0.6%-anak az alairasa elegendo arra, hogy nepszavazast tartsanak valami torvenytervezetrol. Nem a sajat magat elitnek es csalhatatlannak tarto idiota dont, hanem a nep.

    Hogy a magyar ipar es mezogazdasag mar az EU-ba valo belepes elott szet lett verve azt en is tudom. Szerintem – bar semmi bizonyitekom nincs ra – ez lehetett a prerequisite arra, hogy Magyarorszagot egyaltalan befogadjak az EU-ba.

    Az ir helyzetrol nem sokat tudok, de mintha valaki azt mondta volna, hogy a kezdeti jo gazdalkodas utan ok is bajba kerultek mara. Nem tudok reszleteket.
    Azt tudom, hogy egyes nyugat-europai orszagok aranylag jol jartak az EU-val, mint pl. Izland es a Faroe Szigetek, akik gyakorlatilag megkaptak az EU-n belul a halaszati monopoliumot. De Izland is gyepre lett vagva, ennek ellenere is.

    Ha mar a monopoliumoknal tartunk (mert a szabad cserekereskedelmi egyezmenyek semmi masok, mint monopolhelyzetek teremtese) az Eszak-Amerikai Cserekereskedelmi Egyezmeny (NAFTA) is ugyanazt okozta Mexikoban es Kanadaban, amit Magyarorszagon latsz. Es meg az USA-nak sem elonyos. Kizarolag a monopoliumokat megkapott urak es elvtarsak jartak jol.
    Nalunk most a True-Dope 113 milliard dollar kolcsont vett fel (eddig), amit majd ugyanugy elszornak idiota dolgok epitesere, mint ahogy az Orban is csinalja Magyarorszagon. De nem is nagyon tud mast csinalni, mert a nemzetkozi monopol egyezmeny nem engedi meg szamara azt, hogy ipart fejlesszen.

    Azt vegkepp nem tudom, hogy hany magyar el meg szemet elhordasbol, vagy WC pucolasbol Nyugat Europaban, de van egy olyan gyanum, hogy a tobbseg. Akinek olyan szakmaja van, es van elegendo gyakorlata is, ami hianycikk Nyugat Europaban, azt eppen most jobban megfizetik, es szerencsesnek erezheti magat. De mi van azokkal, akik a nyelvet se beszelik, szakmajuk sincs, kenytelenek a legocskabb, legkevesbe fizetett munkakat elvallalni? Olyanokat nem ismersz?

  • Figyelő
    2016 augusztus 24
    5:00 du.

    Kedves Figyelő. A cikk sehol nem téved, és nem is hazudik. A jobbik előszervezete 1999-ben jött létre, és már 2003-ban párttá alakult, miközben Vona a Fidesz által létrehozott polgári körökben tevékenykedett, és Orbán Viktorral együtt tagja volt a csúcsszervezetnek, a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek.

    Teljesen tiszta és mindenki számára világos, hogy minden 2006-os alkotmány elleni rendbontás szervezett volt.

  • Kedves Moshe A magyar ipart nem az EU tette tönkre, hanem a KGST.
    Azt sem hiszem, hogy már az Antall kormány azért kezdte volna szétverni a mezőgazdaságot, hogy az EU-nak jó legyen.
    Ahol egy ember dönt mindenről (minden képviselőnek be kellett jelentkezni a keresztapánál, és az döntött felette), ha mindent elvehet ami tetszik, minden gyerekkori álmát teljesítheti bármi áron, ha kiépítheti egyeduralmát, ha semmibe veheti az ország nagy részét és az ellenzéket, ha gond nélkül válhat milliárdossá törvénytelenül, eldöntheti, kilép-e az EU-ból, mert neki nem tetszik, helyzetbe hozhatja barátait és rokonait stb, az nekem abszolutizmus.
    Talán még nem is lenne baj, ha az ország érdeke lenne. De nem az.
    A Fidesz az első négy évében nagyon jól sáfárkodott a hatalmával. Mindenhova behelyezte az embereit, megszerezte a nagy pénzt adó ágakat, ezáltal (és ügyetlensége miatt), az új kormány béna kacsaként üzemelt. Ha el akartak távolítani egy Fideszest, teleüvöltötték vele a világot, „báncsák” a magyart. Ez még most is működik. Ehhez jött egy kormány, aki betartotta ígéreteit. Micsoda hiba, mondta Orbán, választáskor hazudni kell, mint a vízfolyás. Azóta se tudták abbahagyni, de neki valamiért szabad. Rodolfo kutya füle volt hozzájuk képest, nyíltan rabolnak, de a csodálók tömege nem hisz a szemének.
    De a legfontosabb a gyűlölet, rasszizmus és antiszemitizmus elterjesztése, ami nagyon kell a politikájához, majd visszamutogat a baloldalra, hogy Ők kezdték. Ez nem igaz, ez ordas hazugság. De a Bayer féle alakok csodálatosan végzik a munkát. Azt hitték, elég lesz az előkészítés, az új kormány bukására. Nem hitték, hogy nyolc évig kell várni a bukásra. Nem is viselték békében. Persze, még a székház felgyújtását is Gyurcsány rendelte, szerintük. Egyébként a rombolás alatt sokat voltam a helyszín körül, mert leányom a Szemerébe járt iskolába, és a helyszínen dolgoztam. De sosem ért atrocitás a rendőröktől, mindkét szemem megvan.

    Izland és Feröer tudomásom szerint nem EU tag. Mikor Izland bajba került, könyörgött a felvételért, majd mikor segítettek nekik, visszakérték a gyűrűt. Hja, a politika nem a becsület mezeje.

    A NAFTA és a többi szerződéshez nem tudok hozzászólni, mint ahogy Kanada politikájához sem. De az, hogy Kanada csibész politikusokkal van tele, nem menti az Orbán kormányt.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe Ezt külön venném.
    Írország nagyot fejlődött, de persze a krach nekik is betett. De nekik ez egyszeri nagy pénzt kifizetését jelentette, most megint szárnyalnak. A fiatalok persze elégedetlenek, hiszen ők a futó szekéren születtek, de az öregek jobban tűrik, ha nem is boldogok, a komoly vesztesek meg jogosan mérgesek.
    Itt is azt nehezményezik főként, hogy a bűnösök nem börtönben ülnek.
    Persze sok gond van, de nagyjából jó irányba mennek a dolgok.
    A Brexit viszont talán nekünk lesz a legrosszabb az EU-ból, és hát kisebbségben kormányozni sem egyszerű. Meglátjuk, most nagyot javult a helyzet.

    A szaktudás nélküli emberek otthon sem kapnának jó munkát. Ez egyértelmű, hiszen még a szakképzetteket sem fizetik meg, és kapnak jó munkát.
    Itt nálunk tényleg nem ismerek „alja munkát” végző magyarokat. Bár ez tág fogalom, van akinek minden munka alja munka. Itt a rossz munkákat a lengyelek végzik nyelvtudás nélkül (pl szemétlerakók), a románok autómosókat üzemeltetnek, a román cigányok koldulnak, de ez nehéz munka, mert a Gárda itt nem szereti a koldulást. A szeméthordást az írek csinálják, a legmodernebb autókkal, a szippantó egy olyan technikai csodával jött, amit nem győztem bámulni. (a felépítménye magyar gyártmány volt :).
    Kevesebben is vannak, mert itt nincsenek „csak úgy” segélyek.
    A szemétlerakók büdösek, de teljesen gépesítettek. Láttam sokkal rosszabbat otthon.
    Mi elvonultunk a világtól, mi az Üveghegy lábáig menekültünk a nagyvárosból. Itt más, mint a nagyvárosokban.
    A mi közösségünk egy konzultánsból, orvosokból, programozókból, ápolónőből, könyvelőből, Lidl pénztárosból, McDonald’s dolgozóból, Costa kávézó vezetőből, kamionosból és egy autóbusz vezetőből áll. Van egy ügyvédünk is, aki még nem praktizálhat, Ő az orvos férje miatt van itt.
    Ha a magyar kénytelen „nemtelen” munkát végezni, hogy élni tudjon idegenben, az a saját országának a szégyene, nem a fogadó országé. Ha a fogadó ország ezt használja, miért ne tenné? Katonaként mindenki mosott WC-t, nem halt bele. Mentősként lettem véres, hugyos és szaros. Megmosakodtam és kész. Ha szigorúan vesszük, az egészségügynél nincs rosszabb „alja munka”. Az viszont feltűnt, hogy itt minden WC ragyog.

    Megjegyezném még, hogy a szakképzett nagy tudású ember érvényesülése nem szerencse kérdése. Szerencse a lottó ötöshöz kell. Ha engem neveznének ki konzultánsnak, az lenne szerencse. Illetve csoda. 😀 Próbáltam rövid lenni, nem ment. 🙁

  • Figyelő
    2016 augusztus 24
    5:00 du.

    Kedves Figyelő. A cikk sehol nem téved, és nem is hazudik. A jobbik előszervezete 1999-ben jött létre, és már 2003-ban párttá alakult, miközben Vona a Fidesz által létrehozott polgári körökben tevékenykedett, és Orbán Viktorral együtt tagja volt a csúcsszervezetnek, a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek.

    Teljesen tiszta és mindenki számára világos, hogy minden 2006-os balhé az alkotmányos rend elleni szervezett támadás volt.

  • Kedves Llanfair!

    Szerintem a cocjalizmus (KGST) csak betegge tette a magyar ipart, de az EU – illetve az abba valo belepes remenye – olte meg.

    Talan nem figyelem elegge a magyarorszagi esemenyeket, de en nem latom, hallom, hogy Orban gyuloletet, rasszizmust, vagy zsidogyuloletet szitana.
    Inkabb a masik oldalt, foleg a kulfoldrol okoskodokat latom gyulolkodni, hazudozni, eltulozni mindent, a legnemesebb otletbol, cselekedetbol is mindenaron kihozni valahogy, hogy azt gonosz szandekbol csinaljak az Orbanek. Mar nevetseges.

    Hogy a demokratikus orszagok politikusai neha hazudnak, hogy korruptak, az elegge elterjedt dolog a vilagon. Ha ezt nezzuk, akkor az egesz vilagon nincs sehol demokracia, talan meg Svajcban sem.
    Ezzel nem vedeni akarom Orbanek korrupciojat, csak szerenyen felhivom ra a figyelmet, hogy ha ezert (es mert Orban a sajat programjat probalja megvalositani) ma Magyarorszag abszolutizmus, akkor minden mas demokracia is abszolutizmus. Irorszag is, Kanada is, Amerika … stb is.
    Ha csak ez a baj, akkor akar vissza is mehetnel Magyarorszagra.

    A kulfoldon dolgozo magyarokkal kapcsolatban felreertettel. Eloszoris a munka nem szegyen szerintem, barmit talal valaki el kell fogadni. Ha mernoki diplomaval WC-t pucolok, akkor WC-t pucolok. Ez senkinek sem szegyene, se a befogado orszage, se Magyarorszage, se az enyem.
    Csupan megemlitettem, hogy kulonosen azok, akik nem beszelik az adott orszag nyelvet, tobbnyire kenytelenek elfogadni olyan munkat, ami nem eppen vag a szakmajukba. Akiknek pedig meg szakmajuk sincs, azok meg rosszabb helyzetben vannak. Ez sem szegyene senkinek sem.
    Ha hibast akarunk talalni arra, hogy a kozep es kelet-europaiaknak utra kell indulni egy kis munkaert, akkor talan inkabb az EU vezetoseget lehetne hibaztatni. De szegyenkezniuk nem kell, foleg, hogy (bolsik leven) nem is tudjak hogyan kell azt csinalni.

    A szerencsevel kapcsolatban is felreertettel. Mondjuk ugy, hogy ha Irorszagban csak karpitosokat keresnenek idegen foldrol, orvosbol annyi lenne, hogy az osszes irorszagi folyot es patakot el lehetne veluk rekeszteni, akkor most te nem ott dolgoznal – tehat igy nezve szerencses vagy.

  • Moshe Akiva Kedves Moshe. Tegyük tisztába a dolgokat. Én nem vagyok orvos, a feleségem az. Mint itt megtudtam a jobboldaltól, én egy ostoba, élősködő, ingyenélő selyemfiú vagyok.
    Autóbusz vezetőként ugyan egész Európában el tudnék helyezkedni, de nem akarok, mert ledolgoztam azt, ami tőlem elvárt, és szükség sincs már a fizetésemre. Hosszú, többször leírtam, de csak gúnyt kaptam érte. Nem, nem a gyűlölködő „libsibolsi” oldaltól, hanem a szerető keresztény jobboldalától.
    Mi öt éve jöttünk el, és mivel a társadalom két végén dolgoztunk és éltünk, elég széles látókörünk volt.
    Az iparban nem fogunk egyet érteni, nem volt értékelhető iparunk 89-ben. A mezőgazdaságot is saját érdekből verték szét, hiszen „komcsi” maradvány volt. Nem fogunk közös nevezőre jutni.
    Nem tartom az EU-t tökéletesnek, dolgozni kell rajta, nem tönkretenni.
    Írországban nem lehet egyeduralkodás, mert itt az emberek kevés dolgot nyelnek le. Kisebbségi kormányzás van, hogy lehet abban kiteljesíteni az abszolutizmust? Szerintem sehogy. Példaként mondanám az egyik minisztert, aki alkalmazta a feleségét átlagbérért, de belebukott. Tudsz valamit Szijjártó focibarátairól? Korrupció mindenhol van. De Te egyenlőséget húzol egy pofon, és az agyonverés között. Szerintem sok szint van a kettő között. De ettől még haza is mehetnénk. De nem azért nem megyünk. Nem Orbánban és Vonában látjuk a bajt, hanem az országban, amely lehetővé teszi, illetve igényli és helyesli ezt a fajta „politizálást”. Egyszerűen rosszul éreztük magunkat.
    Közre játszott benne a megbecsülés hiánya, az irigység, a nacionalista ostobaság, az egymásnak keresztbetevés, a sógor-koma a tehetség helyett, a mindenkit gyűlölni aki nem olyan mint én, és száz más dolog, amit már annyiszor leírtam. Van aki nem hajlandó mindent lenyelni, csak mert nagy szavakkal tömik a fejét. Itt már házunk és életünk van, beilleszkedtünk, nincs semmi, ami vonzana vissza. Igaz, a lehetőségünk megvan, akár holnap indulhatnánk. Nem fogunk. Szerinted ez nem az ország lakóinak a szégyene? Hát kié?
    Azt mondod, a baloldal gyűlölködik. Nekem volt szerencsém végigélni az árokásást, amit bizony a fidesz kezdett, és fejlesztett profi szintre. De mindig más a hibás, a kommunikációjuk is profi. Már szinte nincs ország, csoport akit ne sértettek volna vérig ostoba pökhendiséggel. Az, hogy most az ellenzék tele van keserűséggel, annak bizony oka van, de ezt onnan kintről nem látjátok, vagy nem akarjátok látni. Igen, a nagy számok törvénye alapján biztos csinál jót is a kormány, még ha véletlenül is. De a végén mindig kiderül, hogy célja volt, és egy fideszes megint nagyot szakított.
    Olyan mondatok hagyták már el a fideszesek száját, amit még baráti társaságban sem szabadna. Mennyit is ér egy ember? Kövér beköpései, Bayer véleményei, ami a kormány véleménye is, ne legyünk naivak.
    Igazad van, nem lett nagyobb az antiszemitizmus, rasszizmus és idegengyűlölet. Csak a felszínre tört, az eltitkolt érzelem. Ebben nagy segítségre volt az Orbán kormány megosztó uralkodása, aki saját érdekében szította, ahelyett, hogy gátat vetett volna neki és próbálta volna megoldani.
    Másodszor mondod, hogy Orbán a saját programját csinálja. Elmondanád mi az, mert ő még nem árulta el. Folytatjuk, mondta, a nép meg zabálta, mint kacsa a nokedlit. Mit is? A nép szipolyozását, az újgazdag réteg megalkotását a haverokból, négymillió (lesz még több) szegény ember rovására?
    Vagy a kisvasút meghosszabbítására gondolsz, Rachel házáig?
    Ez a project mutatta legjobban a kormány véleményét az emberekről. De van még bőven, csak a saját játékaik számítanak.
    Az EU vezetése bolsi? Pontosítanál? Luxemburg mint bolsi ország? Ezt viccnek szánod? Merkelt még lehetne ezzel rágalmazni, de ennyi millió német nem vette észre? Mert a bevándorló politikáján kívül nincs vele sok bajuk.
    Megjegyezném még, sosem voltam sem kisdobos, sem párttag. Most is a kereszténydemokratákra voksolok itt, bár nem sok közük van a Semjén féle párthoz. Nekem a szocializmus semmi jót nem adott. De nem vakított el a gyűlölet, látom, hogy ami most van, az nemhogy jobb lenne, rosszabb lett. Nem ezt akarták 56-ban, és 89-ben. Szerintem.

  • Figyelő és minden itthoni és kinti „normális”tisztességes ember!

    Nos az történt,hogy augusztus 23-án a Duna partján a „cipők emlékműtől”(amely Dunába lőtt ártatlan zsidók emlékére készült,dícséretes))a
    gulágok áldozatairól (600.000 magyarról) és az 56-os hősökről,áldozatokról(pontos szám nincs,de sokan voltak!) is megemlékező menet indult……ez így korrekt és igazságos,meg azt is bizonyítja,hogy itthon demokrácia van,amibe belefér a tolerancia,a háború és a forradalom idején
    elkövetett bűncselekmények elleni tiltakozás,az áldozatokkal illetve a leszármazottaikkal való szolidaritás!
    Ez így helyes és igazságos egy demokratikus országban,ahol a többség elítéli a faji,politikai népirtást!
    Nagy kár,hogy ez a fórum nem megbékélésre,hanem uszításra van berendezkedve……..

  • Kedves Llanfair!

    Sok mindenben egyetertunk, csak talan a fokozatokban nem:

    ” Nem tartom az EU-t tökéletesnek, dolgozni kell rajta, nem tönkretenni. ”

    Ebben egyetertunk, mert lehetne normalisan is csinalni, de nem ugy csinaljak, es ra mernem fogadni az egesz csaladom eletet, hogy nem is fognak rajta valtoztatni, csak esetleg akkor, amikor mar 5-6 orszag is kilep.

    ” Tudsz valamit Szijjártó focibarátairól? ”

    Nem. Mit csinaltak a fijjug?

    ” Korrupció mindenhol van. De Te egyenlőséget húzol egy pofon, és az agyonverés között. ”

    Ha az ellopott penz es ez-az-amaz erteket nezed, szerintem a Gyurcsany, az osszes elodei es az Orban nem sikkasztott annyit ertekben, amit egyedul a Clinton csalad sikitott az 1990-es evektol eddig.
    Nehezen hinnem, hogy a magyar politikusok loptak annyit egyutt, amennyit jelenleg a kanadai miniszterelnok keszul lopni.
    Az csak a baj, hogy Magyarorszagon a keves lopas is nagy lopasnak minosul, mert szegeny az eklezsia. Itt lehet tobbet lopni, mert van boven mibol. Van itt annyi olaj es mas asvanyi nyersanyag, hogy ropke 100-150 ev alatt majd kifizetik az unokaink es dedunokaink az egesz cehhet. Addigra pedig az elvtarsak utodai mar Amerikaban fogjak elvezni az eletet.

    ” Itt már házunk és életünk van, beilleszkedtünk, nincs semmi, ami vonzana vissza. ”

    A magyarorszagi tempo nekem sem izlik mar. Nehez lenne ujra hozzaszokni. Ha megnyerem a lottot vagy Izraelbe megyek, vagy egy olyan orszagba, ahol a bekeharcosok aranya meg nem kozeliti meg az 1%-ot sem. De nem Magyarorszagra.

    ” Szerinted ez nem az ország lakóinak a szégyene? Hát kié? ”

    A magyarorszagi tempo a cocjalista idokbol szarmazik. Az elvtarsak tettek tonkre az embereket, es itt nem az anyagiakrol beszelek. Tudod te is nagyon jol mire gondolok.

    ” Kövér beköpései, Bayer véleményei, ami a kormány véleménye is, ne legyünk naivak. ”

    A Kover aranykopeseit nem ismerem, de az igaz, hogy a Bayernek nagyon mocskos a pofaja. Viszont van nehany dolog, amiben egyetertek vele, meg ha egy „kicsit” zsidogyulolo is a lelkem.

    ” Másodszor mondod, hogy Orbán a saját programját csinálja. Elmondanád mi az, mert ő még nem árulta el. ”

    Mar mondtam: „Lopjunk el mindent, amit a masik fel meg nem tudott ellopni.”

    „… az újgazdag réteg megalkotását a haverokból, négymillió (lesz még több) szegény ember rovására? ”

    Hat ez az! Ugyanezt csinalta a tobbi is. A rokonokbol, haverokbol probaltak milliardosokat csinalni, hogy azok majd tudjanak odahaza befektetni. Legalabbis elvileg, mert gyakorlatilag oda viszik a penzuket a nagyvilagba, ahol a legtobb hasznot a legrovidebb idon belul varjak, es leszarjak (az urak es az elvtarsak is) hogy hany millio magyar ehezik, vagy megy kulfoldre csicskanak.

    ” Az EU vezetése bolsi? Pontosítanál? Luxemburg mint bolsi ország? ”

    Luxemburgrol szinte semmit sem tudok, de az EU vezetosegenek tobb tagja is mindenfele komcsi, vagy cocjalista multal rendelkezik.
    Pl. bar nem emlexem a holgy nevere, annyit tudok, hogy olasz, annak idejen az olasz komcsi partnak volt a tagja, majd amikor az befuccsolt belepett a komcsihoz legkozelebb eso partba. Eloszeretettel szopogatta annak idejen az Arafat oreg, lekushadt farkat is. Talan igy tudod, hogy kire gondolok.

    ” Nekem a szocializmus semmi jót nem adott. ”

    Nem vagy egyedul. Senkinek sem adott jot. A cocjalizmus legfobb vivmanya epp az: „Senkinek se legyen jo.” Ahogy Churchill mondta: „A cocjalizmus semmi mas, mint a nyomor kozos elviselese.” (Nem szo szerinti idezet.)

    ” … látom, hogy ami most van, az nemhogy jobb lenne, rosszabb lett. Nem ezt akarták 56-ban, és 89-ben. ”

    Ebben is egyetertunk, de ez ugye megint magyar sajatossag. Vannak volt orosz gyarmatok, ahol aranylag egesz jol meg lehet elni manapsag, pedig kevesebbrol indultak, mint Magyarorszag.

  • Tüske!

    Nem én hanem Te vagy szánalmas,csak nem veszed észre (többekkel
    együtt,sajnos kicsit lassú vagy…..)majd idővel kijózanodsz az értelmetlen nagyképűségedből……meg rájössz nem vagy olyan okos,mint azt próbálod elhinteni…..mire föl vagy ilyen nagyképű?ki és mi vagy?bár különösebben nem érdekel,sejthető!
    Nem nekem vannak követőim,hanem én követem a normális többséget…a tapasztalataim alapján!!a Te követőid ismerd el kisebbségben vannak,nem kicsit hanem nagyon…..Hát ez van,akár tetszik akár nem!

  • Moshe Akiva Kedves Moshe A fijugg mind jó fizetésű állást kaptak a Petikétől. Már az elsőnél lapulevelet kellett volna kötni a talpára, egészen a Markóig. Nem tudom Clinton mennyit sikkasztott, de engem az érdekel, hogy Orbánék mennyit. Úgy sem hiszed el, lehet, hogy a baloldal sokat akart lopni, de Orbánék köröket vertek rájuk. Én a baloldallal sem voltam elégedett, de a (sokkal) kisebbik rossznak tartom Gyurcsányt.
    Sokban tényleg egyet értünk, csak én sokkal nagyobbnak látom az Orbánék bűneit, mint Te. Nagy esélyt kaptak, de csak magukra gondoltak. Miután nem bíráskodhatok, így teljesen mindegy. Ha ötöst nyernék a lottón, akkor itt maradnék, csak megvennénk a szomszéd egy hektáros telkét is, mert így megduplázhatnánk a kertünket. Szegény úgy sem használja már, nekem meg jól jönne egy krokett pálya. 🙂

  • Boda Marcsi Sok bolonddal beszéltem munkám során. Mind azt hitte, hogy Ő normális. Csak mondom.

  • Llafair!

    Én is így gondolom(fordítva..)azzal a különbséggel,hogy vannak fokozatok,orvosi leletek,visszajelzések….amiket a legtöbben,főleg az „intézményekben” lévők már nem fognak fel….
    de akinek orvos a felesége annak „könnyű” és kíméletes …a helyzete!
    Itt geyza és sokan mások is ….ebben a tévhitben élnek,én is csak mondom…..
    Szerencsére mentálisan jól vagyok mind orvosilag,mind egyébként!!!

  • Boda Marcsi Én általánosságban írtam, nem személyeskedésként, de maradhatunk ezen a pályán is.

  • Llanfair, látod mindig személyeskedésnek veszik, pedig akinek nem inge.. De ők csak felveszik. Tegnap (meg elég sokszor) én is így jártam Figyelővel. Egyetértek vele, megdicsérem, erre mint egy pokróc, úgy replikázott vissza, hogy „nem igaz, hogy nem lehet megérteni..blablabla..) Biztos a Csehkettőt nézte, vagy én nem tudom, de nagyon vicces volt.

  • Llanfair4

    Miután nekem írtál,(véletlenül?…)neked válaszoltam,szerintem

    logikus,nincs mit magyarázni,ragozni! Ez van!

  • HunCanada Megint tulertekeltem a holgyet.
    Nem tudok olyan egyszeruen irni, hogy megertse. Vagy csak nem tudja elkepzelni, hogy valaki nem akarja lehulyezni? Pedig most nem akartam. 🙂

  • Llanfair!

    Azt javaslom próbáljon meg önkritikát gyakorolni és főleg sem magát,sem a a hasonlókat túlértékelni,más sokkal képzettebb és főleg különb embereket kritizálni,ócsárolni mert nagyon nevetségessé
    teszi magát,meg nagyon égő….!!!!.pláne ,ha akiket kritizál azok a saját tehetségükből kifolyólag ,azért elértek és felmutattak valamit…..míg maga és a többiek?…..
    na nem kell válaszolni!!!!

  • Marcsi, blablabla.. Milyen sokkal képzettebb, és különb emberekről beszél?
    Ön leírta magát. Ezt naponta többször is megteszi, azzal, hogy képtelen érdemi vitára, nem válaszol semmire, csak általánosságokban beszél „többségről”, meg „másokról”, meg „különbekről”.. de hogy a mélységes tudatlanságát azzal tetézi, hogy meggyalázza a magyarokat és azokat a szovjet katonákat, akik 56-ban leverték a forradalmat azokat hősöknek nevezte a másik cikk alatt, az mindennek a csúcsa 🙂

  • Én nem írtam le magam,ugyanis tiszta múlttal,a munkakörömnek megfelelő végzettséggel,fizetéssel rendelkeztem és most ennek megfelelő normális nyugdíjjal.
    Egyébként itthon közmegbecsülés és tisztelet vesz körül,az meg ugye nem oszt szoroz,hogy egyes senki jöttmentek mit is írogatnak,én ezen nem izgulok,mint itt többen,ha valaki rátapint
    a „lényegükre”…de szerencsére a társaságomban,barátaim között nincsenek ilyen színvonal alatti emberek,meg ugye ez a fórum sem bír nagy jelentőséggel(főleg itthon)!

    Itt sokakról nem tudni jártak-e egyáltalán iskolába?,miből éltek?
    a „ködös” és „kétes” múltjukat is erősen titkolják,meg önkritika nélkül dühösek,mert ma már nem a 8 elemis káderek a menők…..és vannak vezető állásban!Rém kellemetlen

  • Figyelő a Jobbik nevű nácipárt, bár más néven, de már 1999-ben létezett a MIÉP egyenes folytatásaként…