Írja kisasszony! Kerekes Sándor levele Ódor Bálint nagykövethez

2016 szeptember 16 9:53 de.63 hozzászólás

Excellenciás Uram!

Nem volt az oly régen, amikor Ön beköszöntött ide Kanadába, mindenféle igéretekkel és kilátásokkal. Akkor megadtuk Önnek a a kijáró tiszteletet és az ártatlanság vélelmét, habár nem volt titok elöttünk az Ön Fideszes multja, sem az a körülmény, hogy kinevezését éppen annak köszönhette.

Most azonban látnunk kell, nem először, hogy a magyar kormány aknamunkát végez itt Kanadában és az lehetetlen hogy ezt az Ön tudta és aktiv hozzájárulása nélkül tudná megtenni.

Talán bizony el méltóztatott feledkezni a nemrég tett igéretekről? Arról, hogy minden kanadai magyart egyformán fognak szolgálni és hogy nem lesznek különbözően megítélt magyarok. Míly hamar elszálltak ezek a nemes gondolatok!

A Kőrösi Csoma program, még ha hiszi is a kormány amit állít, hogy az a magyar ”egység” nevében fogant, nem egyéb, mint egy felháborító, vérlázító fasiszta kísérlet arra, hogy az alultájékozott, vagy éppen érdektelen kanadai magyarokat az állam, méghozzá az önérdekelt állam jármába csalja. Ebből a kanadai magyar közösség csak bajt és hátrányt ”nyerhet,” ha eddig békesség és nyugalom volt közöttük, – mint ahogy sajnos nem volt – akkor ezzel az ellenségeskedés megindulhat és elmérgesedhet.

A kanadai magyarnak nem tiszte és nem kötelessége a kormányt támogatni, mint ahogy a hazai magyarnak sem, és különösen nem a jelenlegi gyalázatos és hazug kampányában a nemlétező menekültek ellen. A magyar társadalom öngyilkos módon átengedi súlyos nemzeti sorskérdéseinek a meghamisítását a kormány hazug propagandahadjáratának, anélkül, hogy ráébredne, mennyire káros ez számára minden szempontból. De a kanadai magyar, aki egykor maga is menekült volt, miképpen fordulhat szembe az emberiesség legelemibb követelményével, azzal, hogy szeresd felebarátodat és értelemszerüen segíts rajta, ha rászorul?

Ön pedig, megfeledkezve a korábbi igéretéről, tűri és támogatja ezt? Ez a kőrösicsoma rüfke a többi hasonló bűnözővel együtt idejött széthúzást és gyűlölködés hinteni a magyar közösségbe az Ön egyetértésével? Vagy talán nem is tudta Ön, hogy mindez mire való? Dehogynem tudta. Nagyon is jól tudta és segítette. Nos, ennyit az egyenlő bánásmódról, a nemes igéretekről és főleg az emberi tisztességről.

Uram! A tiszteletből ezek után semmi nem maradt. Elpárolgott, Ön elvesztegette. Ön és a pártja, amely a nemzet és a kanadai magyarság ellenében tevékenykedik, nem érdemel többé semmi tiszteletet. Excellenciád egy gazember. Mi tisztességes, normális magyarok és kanadaiak végeztünk Önnel és bandájával.

Voltszerencsém.

Kerekes Sándor

63 hozzászólás

  • Z. Gőz Olivér

    Mélységesen egyetértek!

  • Egy meghasonlott ember vergődése:
    …kőröscsomai rüfke
    …hasonló bűnözők
    …vérlázító fasiszta kisérlet
    …(te) gazember
    (Tisztességes, normális magyarok (sic!) és kanadaiak -tól)

  • ˙

    Túl finom és diplomatikus ! 😀

    .

  • Hát nem kis bátorság kellett ehhez Sándor, hogy valaki ilyen keményen megírja a valóságot.
    Az egyetlen csúszást abban látom, hogy ahogy ismerlek, nem hiszem, hogy Te hittél azoknak az előzetes üres igéreteknek egy pillanatra is. Nagyon jól ismerted, hogy ez a diktatúra hogy müködik és azt is, hogy ÓB. milyen municióval kapta meg ezt a kinevezését.
    Tény, hogy a kormány elég nagy megelégedéssel nézheti a saját leképezését benne, kitűnő kétkulacsos, szemfényvesztő ténykedéséért.

  • Sunyi Vérbárány

    Sanyika, Te nem vagy rokona a szigetvári viktorkának?

  • Kerekes úr tudtommal Magyarországon él.
    Mi köze a kanadai magyarokhoz ebből adódóan?
    Milyen alapon szól a nevükben?

  • Nem tisztem mínősiteni Kerekes Sándort.
    DE!
    Legazemberezni a kanadai magyar nagykövetet az túl megy azon a határon amit megengedhet magának.
    Ugyanakkor az írás tele van hamis állitásokkal a KCSP-s ösztöndíjasok kapcsán.
    Úgy tűnik a Kanadai Magyar Hírlap számára nem fontos a pontos információ közlése, sokkal inkább fontos a személyeskedés.

  • Albrecht Neumerker

    Az az igazság, hogy itt Svédországban is próbálkoznak megosztani a népet. Én távoltartom magam ettől. Olyan mint a kádári időkben.

  • Maros Zoltán!

    Úgy emlékszem, maga is fogadott prókátora az Orbán-rendszernek.
    Most a Kőrösi Csomagok védelmével aztán még több dolga akad, hál’isten.. Mi ?

    .

  • Mike !

    Azzal, hogy kétségbe vonja egy Magyarországon élő kanadai magyarnak azt a jogát, hogy a kanadai magyarok ügyeivel foglalkozzon, azzal kétségbevonta a kanadai magyarok jogát beavatkozni az otthoni magyarok ügyeibe.
    És ha már itt tartunk, ezzel kerek perec megtagadja a Kőrösi Csomásoktól is, hogy beleüssék az orrukat a kanadaiak belügyeibe, ami teljes mértékben jogos…

    😀

  • „Ez a kőrösicsoma rüfke…”

    T. Kerekes Sándor!
    Magát kultúráltnak tartó ember nem beszél igy, különösen nem hölgyekről, még ha nincsenek is azonos politikai véleményen. Szerintem.

    Mielőtt „leugatna” bárki: Nem vagyok sem Orbán-, sem Gyurcsány-, semmilyen fan. Csak egyszerű nézelődő független ember vagyok, ha ez érthető. Kérjen bocsánatot a hölgytől úriemberként.

  • Szépen beindult a kavarás, ami persze egy ilyen személyes támadás okán szinte elvárható…
    Ugyanúgy, mint ahogy egy nap a Budavárit 13 évi fegyházra ítéli a bíróság, ugyanakkor a jobbik nemzeti hősként hazafi atyaúristennek ünnepli. Vajon kinek van igaza??
    Ja, hogy már nem kétfelé, hanem háromfelé szakadt az ország?? Mert ebben az ítéletében az Orbán vezérelt bíróság most megmutatta, hogy hol kellene elhatárolódniuk nekik a Jobbiktól, akik kedvenc sportáguk, a molotov koktél dobálását bevallva nemzeti, hazafias hősnek tartják magukat. A terroristának tartott Budaházit a másodfokig házi őrizetbe helyezték.. Egy terroristát.. Elgondolkodtató, nem?

    Valóban személyesnek tűnik a gazember jelző Ó.B kapcsán, pedig ez csak töredékében fedi fel magát a valóságot.
    Vonjuk vissza a gazember szubjektív jelzőt és mondjuk ki, hogy egy diktatúrában, mint aminek ő az itteni első embere, vajon mit képvisel:
    Ez az orbáni diktatúra a Magyar Népet árulta és árulja el! A nép hatalmával él vissza úgy, hogy emberek százezreit, sőt millióit fosztja meg múltjától, jelenétől és jövőjétől. Életüktől, jólétüktől, egészségüktől, oktatásuktól, hitüktől, jövőképüktől, hazájuktól (az épkézláb emberek elűzésével pl. jómagam) Ezt a gazember jelző valóban aligha írja le. Ez sokkal rosszabb annál, még akkor is, amikor ő már a hatalmi mámorában, iszonyatos jólétében megrészegülve ezeket már régen el is felejtette.
    Kerekes Sándort személyesen nem ismerem, csak áttételesen, de azért ő csak éppen most került haza 40 év után. Karakán ember, aki bizony nagy gazdasági, történelmi, kultúrális tudását már régen bizonyította.
    Maros Zoli viszont jól ismeri őt is, ÓB-t is és engem is. Kicsit furcsa, hogy ő szabja meg a határt, hogy mi számít erősnek és igaznak. 3 évvel ezelőttig ennek még pont az ellenkezőjét képviselte – mint nagyon közeli jó barátom.. Azóta az itteni TV-jével az Orbán média lekötelezettje. A kiegyensűlyozott média esküdt ellenségévé vált. Előtte még ellenzéki vezető volt itt, amit mindenki tudott róla. A TV-jében az eröltetett kiegyensúlyozottságát a „független értelmiségi” saját maga által használt besorolásával próbálja hitelesíteni – biztos, hogy van akit sikerül is meggyőznie vele…. Az elmúlt 3 évben még egyetlen kormány kritikus mondat nem hangzott el tőle a TV-jében.
    Ő, aki a velejéig hazúg maffia médiának az itteni vetülete próbál szavahihetőségről kérdezni és prédikálni. Mintha a királyi Tv otthon, Orbán kék gyülölet plakátjai és a Magyar Idők is az abszolút igazság lenne.. A pápa meg egy szenilis vénember – mégha futtában kezet is fogott a vezérrel.. Tóni, Szilárd, Gyurika, Lajos, Jancsi, Árpi és a többi meg a ministráns fijúk…

  • Hát Sándor : Megmondom őszintén írni akartam a cikk több részletéhez de: a „cikk” befejezésénél használt mondatok megváltoztatták a véleményemet.
    A migránsokkal kapcsolatban az álszent véleményre megfelelő választ kapott a nyaralása közben készült cikkből ezt lehetett érzékelni. Ilyen ocsmány hangnemben beszélni —ezért kellet kimenni külföldre , hogy ezt megtanulja!!!???
    Érdekes nálatok megfigyelni a ” szocialista-kommunizmusból” mentetek el,és mostanában minden megnyilvánulásaitokkal azt a kultúrát,azt a politikát támogatjátok , mert az a ” demokratikus”,ez öröklődött át a szocialista -liberális gondolkodásba.Semmi másban gondolkodni nem tudtuk és semmilyen más véleményt elfogadni nem tudtok! Szeretnétek vélemény diktatúrát! De ez már nem megy , csak nyugaton a „liberális „”demokráciákban „””
    Voltszerencsés üdvözlettel.

  • Az ilyesféle epehányásos előadásoktól Rejtü Jenő jut eszembe.
    Ezen belül Piszkos Fred akinek a barátsága öl, butít és nyomorba dönt.
    Piszkos Fred okos ember és ki is használja a környezete manipulálására a környezete ellenszenvét.
    A vezérkarunk is praxisszerűen alkalmazza az ellenében csináltatás lehetőségét.
    Vicces amikor az egyik arculatukban elkezdenek vérlázítóan irritálók lenni, a másik arculatukban pedig erre alapozva hergelik a jónépet.

  • Kis Ferenc!
    szept. 17.1:49

    Nagyon egyszerűek vagyunk mi magyarok, a gondolkodásunkban sem vagyunk túl bonyolultak!
    Ismerünk Orbánt és Gyurcsányt – ha nem egyik akkor a másik? Semmi más szempont nem létezik?
    Vajon miért szükséges leszögezni mielőtt bármiről véleményt mondanunk, hogy melyik politikai táborhoz tartozunk, ill. tartozunk- e egyáltalán valahova? Hogy jön ez ide?
    Ön úgy találja, hogy Kerekes Sándor megsértette az egyik KMCS-s hölgyet azzal hogy „rüfkének” titulálta, és még csak nem is Kerekes S. a hölgy Kanadában történő tevékenységét bíráló cikkének tartalmi része ellen van kifogása, hanem egy- egy kifejezése nem tetszik!
    A bírált kifejezés a mindennapi szóhasználatban alapvetően nem sértő – bármi is az eredeti jelentése, mi másféle értelemben szoktuk használni, nem túl gyakran – van benne valami enyhe minősítés, de szerintem sokkal inkább elnéző mint szúrós! Azt jelenti a mindennapi szóhasználatban, hogy a feladathoz még fel nem növő, mindenbe „belekotty”, kissé még éretlen, fontoskodó leányzó! Ha megfigyeli, a gyakorlatban általában ilyen értelemben használjuk!
    Nem tartom valószínűnek, hogy Kerekes S. másféle szándékkal alkalmazta, annak ugyanis nem sok értelme lenne, mert pontosan tudja, hogy mindaz ami a kanadai magyarok hülyítése érdekében folyik az alapvetően és bőven nem ennek vagy annak a hölgynek, de még csak nem is a „vagány külsejű” uraknak a felelőssége !
    Eszközök csupán, és noha a kritika jogos velük szemben is, hiszen mégis csak a saját elhatározásukból vállalt tevékenységről van szó, melyre az égvilágon senki nem k9ötelezte őket – azért az bőven tudott,és már nem is titkolt, hogy ki és milyen szándék áll mögötte!
    Ha Ön egyszerű nézelődő,független ember – melyben nincs semmi rendkívüli – akkor remélhetőleg rendre figyelemmel kíséri az itt folyó cikkek kommentjeit, és olyan esetekben is felemeli a szavát amikor nyilvánvalóan trágár és sértő szándékú hozzászólásokat olvas – mert, hogy előfordul néha olyan is – csak figyeljen!

  • Mike!

    Teljesen mindegy,hogy Kerekes Sándor – kanadai magyar állampolgárként – épp hol él, Budapesten vagy Torontóban, (ha életútját rögtön a cikk alatt elolvassa,láthatja, hogy eléggé otthon van itt is ott is!) miért nem mondhatna véleményt a KMCS tevékenységéről, csak mert épp Magyarországon él?
    Mondok valamit: én is Magyarországon élek, olyannyira, hogy Kanadában még csak nem is jártam, és szerintem rengetegen vagyunk még így az országban, de az még nem jelenti, hogy ne mondhatnék véleményt a KMCS létét és tevékenységét illetően, hiszen az ránk, azaz magyarországi magyarokra hat ki !
    Véleményt bárki mondhat – amennyiben az megmarad vélemény szinten – akár egy harmadik országból is, akinek sem Kanadához, sem Magyarországhoz nincs köze !
    Viszont dönteni csakis annak kell/lene akit és ahol érint a döntése azaz szavazata következménye!

    Ezért aztán tök mindegy, hogy Kerekes épp Budapesten él, az meg pláne, hogy én is – azon az alapon mondjuk mindannyian a véleményünket, hogy annak ami ott Kanadában folyik, a következményei itt, azaz Magyarországon csapódnak le!
    Kvázi a kanadai magyar-származású, több évtizede kinn élő állampolgárok sikeres agitálása és szavazásra buzdítása után nő az esélye annak, hogy olyan emberek döntenek azaz szavaznak csak és kizárólag Magyarországot érintő kérdésekben – a kormány propagandának megfelelően – akik a döntésük következményeit semmilyen szempontból nem viselik! És ez akkor is így van, ha – igennel vagy nemmel, vagy akár érvénytelenül szavaznak, mindegy mert a kérdésben illetéktelenek!

    Nincs kifogásom a magyar-származásúak „magyarságtudata” ellen, tőlem akkora szívük lehet amekkorát csak gondolnak, és aki rászorul, vagy igényt tart rá, kapjon meg minden kedvezményt – de ne szavazzanak – bármennyire is megeszik ennek a kormánynak az önös politikai érdekből fakadó álhumánus nemzetieskedését!
    Az hogy mennyire hiszékenyek,vagy hogy utána járnak e dolgoknak, az az ő dolguk, akár aranyba is foglalhatják az Orbán-összest, de tegyék meg azt a szívességet nekünk, az igát itthon húzó magyar állampolgároknak, hogy csakis abban az esetben szavaznak Magyarországot érintő kérdésekben, ha annak következményei kihatással lesznek az életükre – akár úgy, hogy itt is ott is tartózkodnak, munka, család, kötelezettségek stb szempontok szerint, de aktívan közük van Magyarországhoz, a magyar viszonyokhoz! Ez persze a világ bármely pontján élő, magyar származású, kettős állampolgártól elvárható, a kanadaitól kezdve – Erdélyen át az összes határon túlit stb! Bárki aki épp bedobni készül a szavazatát tartalmazó borítékját, vagy az X követségre fárad hasonló céllal, mielőtt megteszi, jó lenne, ha végig gondolná, mennyiben érinti ez az ő sorsát! Egy dolog az, hogy a törvény lehetővé teszi – másik dolog, hogy ez mennyire etikus!

    És ez nem csak és kizárólag a Kvóta – népszavazásra vonatkozik, sőt arra a legkevésbé, hiszen annak valójában semmi tétje nincs! Úgy általában ne döntsék majd el helyettünk azt(sem) hogy mikor, ki üljön a nyakunkon, jobbos vagy balos kormány tegye zsebre az ország még megmaradt javait ! Bárki aki kettős állampolgár, és oly nagyon vérzik a szíve a magyar hazáért, hazatelepülhet, hogy itthon az őshazában osztozzon honfitársai sorsában,jövőjében, nosza – tárt karokkal várjuk,úgyis vészesen fogyunk! De ha bármi okból ezt nem kívánják megtenni,akkor emlékezzenek szeretettel, de a döntéseinket bízzák ránk!
    Nos ennek a F. Kinga nevű szépséges hölgynek meg a társainak is ezt kéne mondania az összejöveteleken – igaz ezért nem kapnának 650 ezer ft. fizetést a magyar adófizetők költségvetési forintjaiból, sőt az is kétséges hogy valaha, valahova kiküldik -e még egyszer őket!

  • Kis Ferenc A „rüfke” szó hangzása ellenére nem olyan nagy sértés, amiért így fel kellene horkanni. Ha Kerekes úr politikailag erkölcstelennek, a személyt kellemetlennek tartja, akkor ez egy finom kifejezése. Szemben a „leugatás” jelzővel.

  • Szerintem, Kerekes úr a Bayer Zsolt kitüntetésére pályázik.

  • Volt kitől tanulnia Bayer Zsoltnak.

  • Ennek a népszavazási paródiának (propaganda rendezvénynek) nemzetközi, nahypolitikai vonzatai is vannak.
    A főnökei Orbánnal most a nemzeti önrendelkezési jogért harcoló szabadságharcos figurát játszatják. Azt a látszatot is igyekezve gerjeszteni, h bírja a népünk többségének támogatását.
    Mi a népszavazási paródia propaganda hatását tudjuk befolyásolni.
    A propaganda hatással, az ebből származó nemzetközi közakarattal tudunk nyomást gyakorolni az államok fölötti valódi döntéshozó vezérkarra.

  • Llanfair!
    Nem horkantam fel, csak szóvá tettem
    A „leugatás”-t idézőjelbe tettem fentebb és most is.

  • Nagy Gyula
    2016 szeptember 18
    11:04 de.
    Drága Gyulám, régen rossz, ha politikai megfontoltságból vagy csak jópofaságról megyünk el a hazánk jövőjéről dönteni mégha valakik csak comedia del artenak akarják ezt is degradálni! Mellesleg ez a NÉPSZAVAZÁS csak a hazánkat globális közös akolba terelni szándékozóknak paródia, hála Istennek már sokan átlátunk soros elvtárs és jótékonysági egyletének pajkos játékain! És mégha -tegyük fel, valami „csoda folytán”- az igenek lesznek többségben, de a szavazás érvényes lesz, akkor is azt mutatja hogy, az embereket igenis érdekli ez a nem politikai cselszövésként kezelendő, nem kizárólag csak a magyarokat, hanem egész Európát érintő rosszul álcázott összeesküvés és az ellene hatásos ellenreakció! Ha a mi DEMOKRATIKUS vélemény nyílvánításunk kinyitja Európa ötszáz éves gyarmati kizsákmányolás kincseitől elpuhult és irányított gondolkodásu polgárainak csipás szemét, már van egy csekély esélyünk az ideiglenes muszlim térnyerés visszaszorítására, ha csak elindítjuk a hógolyót a hegy tetejéről, már egy Hunyadi János nándorfehérvári tettével egyenértékű hőstettet hajtunk végre!

  • Én elmegyek és ráírom a cetlire, h hagyják abba a becsapással (ördögi eszközökkel) való tömegirányítást. Hogy tiszta közéletet akarok.
    Azt már sokan látják, h a betelepítést előre megtervezetten végzik.
    Azt lényegesen kevesebben, h évezredekkel ezelőtt megtervezetten.

  • Nagy Gyula
    2016 szeptember 18
    4:49 du.
    Ez az Gyula, apait-anyait bele, csak tettlegessé ne fajuljál majd ott azon a cetlin!

  • Orsós megint túlpörögtél.
    Nagyggyula egy echte náci. Aki ráadásul idiótikus összeesküvéselméleteivel terhel mindenkit. (Ami egyébként sajátja a diktátoroknak és követőiknek)
    De te csak tapsikoljál aztsem tudod láthatólag miről van szó.

  • A cikk teljesen helyénvaló dolgokat említ és ír.

    Bármit is ugason hozá a patkány Tóth és a többi félnáci , echete náci és fasisztoid izéke.

    Már máshol is megjegyeztem: EZ a tevékenység kimeríti a „felforgatás” jelző alatti kategóriát.

    Csak manapság a békés Nyugat úgygondolja hogy ejteni kell ezeket a kategóriákat.

    Pedig hiba…

  • Tudtommal nem az a náci aki rühelli ha a fosztogathatósága érdekében nyomorítják.

  • Időszerű volt megtudni,hogy Géjza egyebek mellet egy : patkány : Geyza
    2016 szeptember 20
    2:54 du.
    Most már tudom miért bűzlik a hozzászólásod.
    Patkánynak üdvözlettel.

  • P A T K Á NY Tóthpéter mit remegsz itt mint egy nyálas kislány a liceumból ?
    Mindenki tudja hogy csak egy ócska náci vagy.
    Minek álcázod magadat ?

  • Mégavégén kiderül PATKÁNY-tóth valami mgveszekedett nyilas bányarém. Mint ideálja a félkegyelmű Bácsfi Diána.

  • Nagy Gyula:
    „Azt már sokan látják, h a betelepítést előre megtervezetten végzik. Azt lényegesen kevesebben, h évezredekkel ezelőtt megtervezetten.”

    Hát persze! Mi az hogy! Idomár vagyok, cirkuszokban és állatkertekben dolgozom, valamit értek hozzá. A letelepítést – a faágakról a földre – sok-sok évezreddel előre megtervezték. Sőt, tudjuk kik: a Tudjukkik! De úgy látszik, hogy azért mindenkit nekik sem sikerült becsapniuk. Például Önt sem: Ön maradt, ahol volt. 🙂

  • Kérdés, h kik tudják, kik a Tudjukkik.
    Én úgy látom, Eurázsiában csak egy társaság volt akiknek elég hatalmuk volt hozzá.

  • Belzebub, szerintem Gyulának abban igaza van hogy, ez az invázió nem spontán, hanem megtervezetten irányított, a „Tudjukkik” meg nem azok akikre Gyula céloz, hanem valószínű a FEDezetlen dollár gazdái.

  • Hát… két „hazaffy” együtt sem képes megérteni egy világos, igen rövid, egyszerű magyar szöveget. Nem is tudom, sírni vagy röhögni kell ezen. Én inkább inkább röhögök – rajtuk és okkal. Azért sem fogom megmagyarázni maguknak azt a pár sort.

    Ha kedvük van, inkább olvassák el még párszor a (2016.szeptember 21. 12:43 du.) kommentemet, hátha úgy 20-30-ik olvasatra fölfogják, mit írtam. Ha nem, nekem úgy is jó.

  • Kedves Zsombor!
    Remekül látod, h a FED benne van.
    Előbb utóbb azt is meg fogod látni, h a FED nem a nagy, az egész Földet lefedő irányítási piramis csúcsa (csúcsában van).
    Hogy a pénz hatalom csupán az egyik végrehajtó hatalmi ágazat a legfelsőbb irányítók kezében.
    Az ideológusok (geopolitikusok) vannak a csúcsban.
    Ők hangolják össze, h a különböző területfelügyelőségeken (éppen) mit tegyenek (a nagy központi terv megvalósulására).
    A pénzhatalomnál nagyobb hatalom a kezükben a Média hatalom.
    Ennek része minden, az embereket gondolatokkal befolyásoló ágazat. Az egyházi szervezetek, oktatás. Még a törvényhozás is, mert a törvények intézményesítetten ható gondolatok.
    A pénzhatalommal csupán a gondolatok működtetéséhez végeznek erőforrás átcsoportosítást.

  • Géza : megértem lelkivilágod,megértelek,igen
    Megértő üdvözlettel

  • Kerekes Sándor, rühelli a mai kormányt, bár külföldön él, de ez az érzelem nem halt ki.
    Sajnálatos.
    Körösi Csoma társaság az emigrációban érdeklődést fejlesztett és nem érzünk semmi politikai
    befolyást a megjelenésével.
    Végre, valami kulturális megmozdulás a magyar emigrációban, igen hasznosnak tűnik.

  • Valamit kihagytam:
    A mai magyar nagykövet nekem igen szimpatikus családjával együtt! Sokkal jobban, mint az elődje volt.
    Már máshol említettem, hogy a követeket a mindenkori kormány nevezi ki, gondolom, akárki lenne helyette, az sem tetszene Kerekes úrnak!

  • Figyelő!
    Ahogy észrevehette : nem a józan ész gondolkodása működik,hanem : a mindenben csak ellenkezni,mindenben csak ellentmondani-bármi történik! Csak a komenista eszme és újramosása során született komenista-liberális-balra oldali eszme ,gondolat a jó! Bármi egyébben semmit nem látnak meg,csak az ezekre való fröcsögés jelenik meg.Hozzákapcsolódik a jellemző,az ál-balodalra jellemző dolog : „”” …ha nem tudunk a más gondolat ellen tenni ::: akkor járassuk le,tegyük semmivé azt az embert aki a nem az ő eszméiket,hanem másat képviselnek és nyilvánítanak ki”””…
    Ez a ” ..semmi nem jó..” gondolkodásmód , a kissé zavaros lelki állapotból táplálkozik.
    ” remélem a tisztuló gondolkodás módot ” üdvözletével!

  • Ameddig a média műsorban tíz szavanként legalább egyszer elhangzik az ELLENÉBEN, addig természetesnek mondható, sokaknak erre jár az agya.

  • Tudod Gézuka : utána néztem a patkány nem én voltam!!!
    nézz utána te is és rájössz.
    Utánanéző üdvözlettel.

  • Figyelő

    „Kerekes Sándor, rühelli a mai kormányt, bár külföldön él, de ez az érzelem nem halt ki.
    Sajnálatos.
    Körösi Csoma társaság az emigrációban érdeklődést fejlesztett és nem érzünk semmi politikai
    befolyást a megjelenésével.
    Végre, valami kulturális megmozdulás a magyar emigrációban, igen hasznosnak tűnik.” – írja Ön!

    Akkor mindezt ültessük át a következőképpen: Figyelő rühellte az ezt megelőző kormányt, bár külföldön él, de az érzelem nem halt ki. Sajnálatos. – ugye milyen nyilvánvaló?

    Az, hogy a Kőrösi Csoma társaság az emigrációban „érdeklődést fejlesztett”(milyen sajátos kifejezés) az nyilván jó dolog, de miért kerül ez nekünk, magyar adófizetőknek pénzünkbe? Nem tudnák pl saját maguk finanszírozni a saját érdeklődésüket?
    Ez egy kissé olyan, mintha mi magyarországi magyarok kérve kérnénk Önöket, hogy inkább fizetünk is, csak tegyétek már meg, hogy emlékeztek, a JóIsten áldjon meg benneteket..!
    Nem véletlen, hogy az előző kormány erre a célra nem szórta az adófizetők által összeadott költségvetési forintokat, mert nem volt szándékában Önöket megvenni! Most ugyanis ez történik, csak hogy tudja Ön is ! Orbánnak majdnem mindegy, hogy a kanadai vagy a világ bármely pontján élő magyar származású személyek közül hányan ismerik a Tavasz szél-t vagy a „töki pompos” receptjét! A magyar költők írók műveit pedig bárki tudja olvasni aki érti a nyelvet – aki meg nem az mitől is magyar? Attól hogy az ősei valamikor magyarok voltak, ám a keveredés, vegyes házasság, a leszármazottak vegyes identitása és érzelmei már ki is zárják a tiszta magyarságot – gondoljon az unokáira – de ismétlem ez mindenkinek a saját elhatározása, belátása! Mi a fenének erőlködik tehát a magyar kormány, ha nem hatalma átmentése azaz a szavazatok érdekében? Gondolja, hogy ha nem remélne Önöktől támogatást egy vasat is kapnának a „kinti magyarok”? – ahogy elvbarátnője szokta volt írogatni?

    Aki akar,az sok mindenre emlékszik anélkül is, hogy egy külön erre a célra létrehozott társaság fontoskodna ez ügyben!
    Önök sok évvel ezelőtt saját akaratukból elmentek, szervezzék meg egymás között a hagyományápolás, és az emlékezés módját – míg van egyetlen élő szemtanú és fültanú a magyar „hagyományokat” illetően, mint pl Ön is, mi szükség van arra, hogy mi magyarországi adófizetők finanszírozzuk az Önök kedvtelését – bármilyen hasznosnak is tűnik?

    .

  • Besancon
    2016 szeptember 28
    10:31 de.
    Sajnálom, nem tud meggyőzni.
    Szerény véleményem az egészről az, ha Gyurcsány kezdeményezte volna a KCS féle kulturális mozgalmat külföldön, itt sokan tapsolnának neki. De sajnos, a mostani kormány nem kosher, tehát el kell vetni és szidni reggelig!

  • Besancon, mint mindig nagyon jót írtál. Értelmesen, érzékenyen, logikusan és tényszerűen leírod a tényeket, úgy, hogy szinte nem is támadod annyira őket, emiatt a gusztustalan hadmüveletükért. Jól mutatsz rá a hátsó (vezér) szándékra.
    Él itt több ezer jobban kvalifikált értelmiségi mint ezek a KCS csicskások. Ezekre itt csak azért van szükség, hogy rajtuk keresztül kifröcskölhessék ide a Judás pénzét… Óriási pénzekről beszélünk… Ahelyett, hogy már Bicskéig építették volna a bácsi kisvasútját, ezek itt hámozzák a krumplit a lekötelezettek házánál..

  • Besancon-Banfi Ha nagyon magyarnak van kedvem lenni, felteszek egy Bartok vagy Kodaly cd-t, vagy eloveszek egy magyar irot. Nem kell hozza a kormany.

  • Figyelő
    2016 szeptember 28
    11:30 de.
    Hány évig is prosperáltak (jól !!!) a magyar közösségek kanadában a Kácsomások nélkül? Voltak programok, zenészeket, előadókat, művészeket, táncosokat hozattak ki és adtak házról-házra a szervezők. És leszámítva a sátorosünnepeket, mint márc 15 vagy okt 23 politikáról alig esett szó. Voltak saját táncosaink, előadóink, szinházaink, irodalmi estek, táncos, zenés összejövetelek, Anna bálok, Erzsébt bálok, költők, írók jöttek. És egy ossz döntés miatt nem vált ki a tagság fele…

  • Figyelő!

    Ezúttal is nagyot téved – nem kívánom meggyőzni,totálisan reménytelen feladatra még én sem vállalkozom, pedig elég elszánt emberként ismernek!
    Mindössze tényeket írtam – látja, már valóságos Boda Marivá sikerült fejlesztenem magam! – mely tetszik, nem tetszik akkor is az, ha Ön elhessegeti, nagyvonalúan átlép rajta, és nem válaszolja meg! Szóval az Ön meggyőződése már rég nem érdekel, Gyurcsány fóbiájára pedig szerintem már nincs gyógyír, felesleges lenne emiatt doktorra költenie, ezzel a „kórral” most már együtt kell élnie, mert sajnos hagyta magán eluralkodni akkor, mikor még tehetett volna ellene!

    Mindössze azt próbálja megválaszolni, hogy ha Önnek ezek a kis Körösi Csomások ennyire tetszenek, tevékenységükkel meg van elégedve, és semmiféle sanda politikai szándékot nem sejt mögötte, akkor ugyan már miért nem fizetik Önök? Kinek tesznek szívességet? Nekünk magyarországi magyaroknak? Ők „szolgáltatnak” valamiképpen, Önöké az „élvezet” – és mi fizetünk? Hogy is van ez?
    Itt már csak ez a kérdés, semmi más – nem magyarázok én Önnek magasabb szempontokról, hisz eddigi tapasztalataim alapján úgy sem értené,de jó ha tudja, ki mint él,úgy ítél!
    Önnél ezek szerint úgy működnek a dolgok, hogy nem a cselekedet a döntő,hanem az,ki vitte véghez,-ezért gondolja hogy mások is így gondolkodnak!

  • falusi
    2016 szeptember 28
    2:33 du.
    Kedves Falusi, egyet elfelejtettél, akiket említesz művészek és kijöttek, azokat nem támadta meg egyik oldal sem úgy , mint itt a Körösi Csoma társaságot. Gondolhatod, 60 év alatt, hány magyar rendszert éltem át idekint.
    Volt olyan is, aki Szeleczky Zitát hívta meg Los Angelesből. Pedig, ő igazán egy ellentmondásos művész volt.

  • Besancon
    2016 szeptember 28
    3:07 du.
    Lehet, hogy az útiköltségüket az állam fizeti, de itt laknak önkéntes vendéglátoknál, akik ellátják őket, viszik „várost nézni”, és minden más költség az itteni vendéglátókra hárul.

  • Figyelő!

    Megint félrebeszél! A magyar állam tehát fizeti sz útiköltséget- mellesleg azt is a magyar adófizetők pénzén teszi- hogy Önök városnézésre invitálják meg őket – nos eddig még csak csupa élvezet a kis Csomák élete!
    Hogy milyen „költségek hárulnak az ottani vendéglátókra” az abszolúte az Önök dolga, mert kötelezve semmire sincsenek, ugyanis Csománként 650 ezer Ft/hó juttatásban részesülnek fizetésképpen, melyet szintén a magyar adófizetők finanszíroznak! Érthető?
    Ha tehát sem szállásra sem kosztra sem egyéb szükségletekre nem kell költeniük a fizetésüket, mert a jó vendéglátók ellátják őket minden szükséges jóval, akkor az említett összeg tiszta haszonként könyvelhető el a K.Cs.-sok életében. Kvázi a fizetésük melyet a kiadásaik fedezésére kapnak,ilyenformán zsebpénzként szolgál, melyet ha akarnak teljes egészében megtakarításként gyűjtögethetnek, és hat hónap leteltével( úgy tudom ennyi a szolgálati idő ) egész szép kis tőkét mutathatnak fel!
    Mert ide oda városnézés és egyéb, az önkéntes vendéglátók általi ellátás, a fizetésüket továbbra is a magyar adófizetőktől kapják! Nekünk tehát majdnem mindegy, hogy Ön eteti -e, vagy elszállásolja- e egyiküket másikukat, vagy mindjárt a saját Mercédeszén hurcolja őket végig a városokon – mert a 650 ezer ft./hó fizetésük akkor is minket terhel,legfeljebb a Körösi Csomásoknak nem mindegy, hogy elmegy e a „keresetük” a kiadásaikra, avagy teljes egészében megspórolhatják azt a vendéglátók jóvoltából!
    Érti tehát a zúgolódás tárgyát? A politikai ráhatás mellett, anyagi ráfordítás is terheli a magyarországi magyarok „büdzséjét”!

  • Besancon Nem értelek, mi a bajod. Egy képzett (gondolom képzett) „táncika” tanárnak jár 650 ezer forintos fizetés, hiszen otthon maradt kollégái (tanárok), a többszőrösét is megkereshetik Magyarországon. (Vagy a töredékét? Melyiket is?)
    Így nekik nem is jár ellátás, mint a Kanadába szakadt szerencsétleneknek. Ez nem így reális?

  • Figyelő
    2016 szeptember 28
    11:30 de.

    Én ugyan Orbánt ki nem állhatom, de attól nekem is föláll a szőr a hátamon, mikor olyanokba kötnek bele az ellenzékiek, amivel legalább kilencmillió magyar embert megsértenek.

    Mikor Orbán negyvenéves beidegződéseket söpör ki a magyar politikából ezek a „gémek” kárognak a legjobban. Más kérdés, hogy Orbán általában elrontja a jó kezdeményezéseket is. Érdekes, de manapság nem a fideszesek a maradiak, hanem a ballib tábor.

    Gémek az Olimpusz alatt

    „Olimpusz alatt gémek tanyáztak.
    Fölrikácsoltak, áztak és fáztak.
    Nagy akaratú, lápgázló gémek,
    Ifjak és vének.

    Igazi dalra máig se kaptak,
    De itt maradtak, de itt maradtak.
    Zsombék-lakású, nagyétű gémek,
    Sánták és vének.

    Olimpusz ledőlt, lent sír a sárban
    S ti rikácsoltok bőven és bátran,
    Kis akaratú s nagy lábú gémek,
    Ifjan is vének.

    Rikácsoljatok s éljetek bőven,
    Hisz még csak most a Nap fölkelőben,
    Homály-madarak, tág csőrű gémek,
    Éhesek s vének.

    Olimpusz mellett be jó pihenni,
    Be jó ó-hangú madárnak lenni.
    Nagy merészségű s kis vágyú gémek,
    Sánták és vének.

    Ti rikácsoltok s pénzt kaptok érte,
    Mi belefúlunk bűnbe és vérbe,
    Nagyokat lépő, mocsári gémek,
    Ügyesek s vének.”

  • hazai lámpa Te szerelmes vagy Orbánba, hiszen ha nem lennél szerelmes, látnád miket csinál. Csak egy szerelmes nő lehet ilyen vak. A lopás újdonság a magyar politikában, vagy a másik semmibe vevése, vagy a rokonok helyzetbe hozása, vagy az urizálás, vagy a mindenkinek „beszólás”? Hadat mikor üzenünk Amerikának? Az gondolom nem baj, hogy a szövetségesünk? Egyre viccesebb vagy.

  • Figyelő
    2016 szeptember 29
    10:32 de.
    Áruld már el, hogy milyen logika alapján hasonlítod össze a művészeket, egyebeket a Csomásokkal?

  • Llanfair
    2016 október 6
    12:15 du.

    Olvasni tudsz? Mert az írás nem nagyon megy …

    Ismétlem, ki nem állhatom Orbánt, de a fidesz politizál egyedül a mai kor színvonalán a nagyobb hazai pártok közül. Az más kérdés, hogy ennek a politikának az irányával ritkán tudok egyetérteni.

    Amit az mszp-volt szdsz-dk tengely bemutat politizálás címén, az egy vicc, az értelmiségi holdudvarukkal együtt. Most mit kell itt rugózni pl. az ösztöndíjasok fizetésén, mikor nem ez a legnagyobb baj a történetben.

  • hazai lampa Analfabeta vagyok te kis buta. Nem vetted eszre? Maskor figyelj jobban.

  • hazai lámpa!

    Azt, hogy a „mai kor politikájának a színvonala” megegyezik e a Fidesz politikájának színvonalával nem gondolnám, hogy eltudnád dönteni azzal az alapállással amivel rendelkezel – de ez egy dolog!
    A másik, hogy az ösztöndíjasok kérdésében mi és hol a leghúzósabb, azt hiszem sem te, sem Figyelő nem értenétek meg soha, ezért egy kézzel fogható szempont legalább, a magyar viszonylatban (sem) átlagos fizetés – ezt még a legprimitívebb egyének is fogják általában! Vágod?

    Mint azt már megbeszéltük, te vagy az aki még véletlenül sem értesz egyet önmagaddal sem, hát hogy is tudnál ráhangolódni mások gondolatmenetére?
    Nyugodj hát le okoska, és fogadd el, hogy mindenki azon rugózik amin óhajt, legfeljebb nem értesz egyet vele! „Zágson”!

  • Besancon
    2016 október 6
    6:20 du.

    Személyeskedésen kívül hozzá tudsz szólni a kérdéseimhez?

    Mennyi kéne legyen az ösztöndíjasok fizetése, hogy a te kényes ballib ízlésednek is megfeleljen? Nem ez volt a megszokott árfolyam a balos kormányok esetén?
    Miért kell ezeket a fiatalokat emberileg megalázni, akik csak fogaskerekek a gépezetben?
    Miért kell a Kőrösi Csoma programra csípőből tüzelni, mikor nem a célkitűzéssel van baj, hanem a megvalósításával?

  • Lámpa, ha eddig nem írtuk le jó néhányan, akik tudjuk a tényeket, a számokat 30-szor, akkor egyszer se.. Olvasgasd azokat és akkor megkapod Te is és a többi üres kibic is a válaszokat a kérdéseitekre.. Nekünk a gyomrunk fordul ki tőle és már unjuk is, mert tehetetlenek vagyunk ellene.. Vége

  • hazai lámpa
    2016 október 6
    8:39 du.

    A kormány ellenzéke ma nem politizál, hanem őrjöng.

    1. Van Orbán Viktor személye – ezt lehet utálni vagy szeretni.

    2. Van Orbán politikája amiből,
    a) egyes lépései a hatalma kiépítését szolgálják, ez elvi kérdés.
    b) más lépései az ország működtetését szolgálják, gyakorlati kérdések.

    A Kőrösi Csoma ügyben nem világos, hogy csak a pénzt és médiafelületet irigylik a kinti ellenzékiek, vagy valós sérelmeik vannak, mivel nem kapnak megjelenési felületet, anyagi segítséget a fennmaradáshoz?

  • hazai lámpa
    2016 október 6
    8:39 du.

    Hadd válaszoljak.. Semennyi.. Mármint a fizetés. Tod, erreség vagy hetven éven keresztül megoldották, ha valami újat akartak. Akár tanulni, akár megismerni. Egészen a rendszerváltás utáni időkig volt egy olyan intézmény magyarországon, hogy Kultúrális Kapcsolatok Intézete. Ha valamelyik itteni tánccsoportnak, irodalombarátok körnek, magyar és cigánynóta kedvelőknek olyanja támadt, hogy jöjjön valaki, akkor – amennyiben nem volt ismert, vagy nyilvános az illető címe, telefonszáma,- felvették a KKI-vel a kapcsolatot, aki közvetített. Az ideutazó megmondta az árat, a Ház, vagy Házak, meg összedobták azt, az utiköltséggel együtt. Többnyire valamelyik tagnál laktak, étkeztek, tisztálkodtak. És lettek kézről kézre, illetve házról házra adva. Volt, aki csak néhány napot, volt aki heteket, volt aki hónapokat töltött el északamerikában, meghívott vendégként. Nem nyomták a kezükbe a taglistát címmel, telefonszámmal. Politikáról esetleg magánbeszélgetésekben esett szó. A Szanyi Bokréta vezetője (pl) csaknem egy kerek évet töltött el az USA-ban és Kanadában. Táncosokat tanított új motívumokra, térségi táncokra, illesmikre. A Magyar Népi Együttes szintén félévet a két országban. A szervezők biztosították a tolmácsot, a szállást, az étkezést, a Házak meg szervezték a műsort, a közönséget. Flottul ment minden. Most az első dolga egy Csomásnak, hogy hűségnyilatkozatot tesz.. Na nem úgy, hogy kiáll a közösség elé és azt mondja, hogy kérem, engem a FIDESZ azért fizet, hogy önöket rávegyem, rávezessem arra, hogy rájuk szavazzanak, velük legyenek elégedettek, igazolják a döntéseik helyességét..
    Tod, a 2O18-as szavazásnak a jelenlegi kormány számára jóval nagyobb a tétje, mint egyszerűen bentmaradni, vagy kikerülni a hatalomból. Ők is tudják, hogy bukás esetén egy halom kérdésre válaszolniuk kell, börtönnel, vagy komoly pénzbüntivel járhat a dolog, a nemzetközi bíróságot nemis említve.
    Közel háromszázezer ember él a diaszőórában, aki magyarnak jelöli magát a népszámláláskor. Mint nő, valszeg egyetértesz abban, hogy minden centi számít. Ők a szavazatokkal vannak így. Ha megvannak a listák, csak néhánytíz ember kell szortírozni a leveleket, onnéttól egy egyszerű kompjúterprogram is kidobja, hogy kik nem voksoltak. Helyettük is lehet levelet írni..
    Szal, ott tartunk, hogy a programmal is, a célkitűzéssel is baj van.. Már alig vannak magyar iskolák, mert a harmadik generációt legkevésbé sem érdekli, hogy ingyom-bingyom Tálib-e.. Néhány helyen még tartanak bálokat, összejöveteleket, vannak valamiféle programok, de ahogy öregszik kifele a nép, úgy lesz egyre kisebb az érdeklődés. Azután ott vannak a tulajdonjogok. A házak egy-egy társaság tulajdonában vannak. Mi lesz a sorsuk, ha kihal az utolsó tag is? Ha a Magyar Kormány bizonyítja, hogy éveken keresztül X összeggel támogatta a működését,- hülyén hangzij,- de jogot formálhat a tulajdonlásra, mint egyetlen örökös.
    A KMOSZ egy Fidesz által elkövetett hótfelesleges kreálmány. A torontói tévét Kosaras Pufi adományokból tartotta fenn. Ma apanázst kapnak a kormánytól,- de ezért elvárásoknak kell megfelelni. Ugyanez a torontói rádióval.
    Szal, illesmik miatt nemtom elfogadni a Csomásságot..

  • falusi
    2016 október 7
    9:02 de.

    Ezek a Csomások most fiatalok, most kell nekik a lehetőséget megragadni, és nem tudhatod, hogy egyébként eljutnának-e valaha Amerikába, ha nem lennének ilyen állami programok? Tehát csípőből nem kéne tüzelni arra, ha a kormány kitalál egy ilyen ösztöndíjat.

    Mindketten tudjuk persze, hogy Orbán az ilyen szervezeteket csupa szívjóságból hozza létre, önzetlenül, az emberek kedvéért, mint az egyszeri polgári kört, tehát egyébről most szó se essék.

    Konkrétan azt hiányolom, hogy az ellenzéki szervezeteket milyen kár érte, milyen sérelmek a Csomások vagy a kormány részéről? Nem kaptak meghívót, nem kapnak műsoridőt, éri őket hátrányos megkülönböztetés?

  • Falusi barátom szokásához híven, okosan és informáltan és tárgyilagosan elmondta. De lámpa, Te sajnos hiába mutatsz jószándékot, az alapokat nem érted. Nem, nekünk ellenzékieknek semmit nem ártanak a Csomások, sőt még közvetlenül a maffia kormány se. Értsd már meg, hogy ez semmi másról nem szól, mint politikai nyomásról, haszonszerzésrő és óriási korrupcióról, amit a magyar adófizetőktől vesznek el. Ez egy óriási átverés, politikai lekenyerezés, hírszerzés és szavazat szerzés. Elfelejtettem már azt a milliárdos nagyságrendet, amibe ez kerül az éhező magyaroknak, de vannak sokan itt, akik tudják a konkrét adatot. Miért olyan nehéz ezt megérteni?