Helyes, magyarok, csak így tovább!

2017 október 1 7:19 de.103 hozzászólás

A Lincselésre készen című dolgozatom által indukált vitából azért publikálok itt egy rövidített, de kiadós részletet, mert (noha lelszi a többekben felmerült kérdésre pontos választ adott, és az itt említett komnentelők közül Kiss Kálmán és RonaGyuri idézett soraival tökéletesen egyetértek, még Dzirari nem idézett soraival is rokonszenvezek) senki nem említette az őcsényi eset szerintem legfontosabb kérdéseit.

A vitarészlet:

Drizari: És mi összefüggés van Grósz Bella kisasszony és az “őcsényi” menekültek között?

lelszi: “És mi összefüggés van Grósz Bella kisasszony és az “őcsényi” menekültek között?”
Pedig logikus: “.., roppantmód szégyenkezhetne ezután a honi nácizmus terjedése okán.”

Figyelő: Valóban, nincs sok köze a két menekültnek Jókaihoz! Erre nem gonoltam az előbb. Más, hogy a menekültek autó gumiját megvágták. Mindig voltak rossz indulatú emberek. DE a szegény magyarban viszont felmerul a kérdés, miből volt autojuk a menekülteknek?

Aczél Gábor: Figyelő, jobban figyeljen, sokkal jobban. Olvasni tud? Akkor újra leírom. A panziótulajdonos autója kerekeinek gumiját (tehát nem a menekültek autója kerekeinek gumiját) pukkasztották ki azok, akik – most a közzé tett írásomból idézek, amire volt szíves reagálni – “még nem lincseltek, csupán kipukkasztották a panziótulajdonos autója kerekeinek gumiját.”

Kiss Kálmán: Ma még “csak” Őcsény. Ma még “csak” az autó kerekéből szúrták ki a szuflát. Holnap az egész ország? Holnap már nem valamiből, hanem valakiből eresztik ki a szuflát? Mit tettél, te elfuserált Mussolini-imitátor? Tudatában vagy annak, mit eresztettél rá a buta népre

Figyelő: Tanítani akar. Akkor magyarázza el, hogy Jókainak mi köze volt a témához, azonkívul, hogy az ott törtent? Jó, az auto tulajban tévedtem.

Charlie: Figyelő, roppant egyszerű a magyarázat, valamiféle zsidó szálat bele kell szőni minden történetbe, hisz vannak még emberek, akiknek a zsidókban gerjesztett félelemkeltés a vesszőparipájuk.
A világ legbékésebb országában, egy békés kis faluban, továbbra is békében szeretnének élni a falusiakra oly jellemző egészséges közösséget alkotó, szorgos hétköznapokban élő emberek. Ebbe az idillbe pofátlankodik a Migration Aid nevű, kozmopolita szervezet és csodálkozik a felé áradó undoron. A magyarságnak van már bőven tapasztalata az uralkodó együttélési normáknak fittyet hányó bevándorlókról, önrendelkezési és önvédelmi jogát gyakorolva köszöni és nem kér belőle.

RonaGyuri: A legocsmányabb zsigeri mocskosság újra kezd szétterjedni. Mint ismert nem függetlenül, sőt egyértelmű a migráncsos uszítás következtében Öcsényben lincselés közeli helyzet alakult ki, sőt bizonyos dolgok is történtek. Senki sem tagadja, hogy egyértelműen a folyamatos uszítás következtében, többen hivatkoztak rá, hogy a TV-ben hallottak a veszélyről. Az igencsak kényes helyzetbe Őfenesége a tőle megszokott bornírtsággal reagált a dologra. Kijelentette, hogy „helyénvaló és követendő”, sőt „Nagyon helyes, hogy határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket”. Ne tévedjünk ennek súlyos következményei lesznek! S nem csak a szinte nem is létező migráncsokra vonatkozó xenofóbia területén, de tudjuk hazánkban erős az antiszemitizmus (erre intenzív kormányzati uszítás is folyik) és a rasszizmus (ebben sem jönnek jól a Farkas Flórián féle ügyek)!

Orsós Elemér: RonaGyuri, Azt Te csak nagyon szeretnéd, de hogy miért, azt elképzelni sem tudom! Egyébbként kifejezetten az antiszemitizmus monitoringozására szakosodott Tett és Védelem nevű alapítvány is alig tud ezekre a vádjaidra bizonyítékokat találni, a kormányzati uszításra pedig kifejezetten az ellenkezőjét! Miért jó Neked az alaptalan rémhír terjesztés?

charlie: ronagyuri, “A legocsmányabb zsigeri mocskosság újra kezd szétterjedni.”
Erre a legjobb példa a te hozzászólásod, amiben a Dohány utca biztonságában üldögélve, elvennéd a jogot egy kis falu közösségétől, amely élne az önrendelkezés és az önvédelem alapvető intézményével. És ha ez az általad megvetett és zsigerileg utált magyar közösség élni merne a jogaival, akkor te szégyentelenül előveszed a mindent ütő adu ászt, az antiszemitizmust. De ne izgulj, a magyar a világ legtürelmesebb, békeszerető nemzete, még az ilyen sötétlelkű agitátorokat is megtűri maga mellett.

A kérdések:

Bűncselekmény-e, ha több ember egy másik embert azzal fenyeget, hogy elválasztják a fejét a testétől?

Bűncselekmény-e, hogy ugyanennek a másik embernek a kisbuszára téglát, téglákat hajítanak?

Bűncselekmény-e, hogy kiszúrják e másik ember autója kerekének a gumiját?

Bűnpártolás-e, ha e cselekményekben valaki semmi kivetni valót nem talál és ezt a véleményét a lehető legszélesebb körben hangoztatja? Aki a televízió révén személyesen teszi világszerte vita tárgyává e történteket helyeslő kormányfői megítélést, ami szerint „határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki a véleményüket” Őcsényben a magyar emberek.

Aczél Gábor

103 hozzászólás

  • A példának bemutatott (szövegkörnyezetéből kiragadott hozzászólásom folytatása:

    „Őcsényhez közelebbi annak a két szomáliai fiatalnak az esete, akik két osztrák település közti legrövidebb utat választották úti céljuk eléréséhez. Balga módon nem vették figyelembe, hogy a rövidebb út Magyarországon keresztül vezet. Hiába volt nekik osztrák menekült igazolványuk, ezt a magyar rendőrök nem ismerték. És mivel nem tudtak szomáliul sem, így bilincsbe verték őket és előállították a tájékozatlan afrikaiakat.

    No de, mivel a magyar rendőrök előtt ismeretlen volt az osztrák igazolvány, és a fotóját nem faxolták el az osztrák hatóságoknak se, így az osztrákok nem fogadták és nem igazolták a két afrikait. Így nem volt mit tenni, mint szögesdrótok mögé dugni őket. Hogy mi lett a sorsuk, és közben mit idétlenkedett össze a magyar államgépezet, itt elolvashatod:”

    http://hvg.hu/itthon/20170927_szomaliai_menedekkerok_ausztria_magyaroroszag?s=hk

  • Hát igen… Ha valaki nem ért egyet a gyűlölködő propagandával, rögtön előveszik a ,,magyarellenesség” kártyáját. Jönnek a jól bevált agymosó összeesküvés-elméletek. (A Putyin-féle módszer jól bevált) Na, ez az igazi ,,adu ász”! (…hogy a Charlie nevű hivatásos kommentelőt idézzem)

  • A Nagy Francia Forradalomban (a tégladobáláson messze túlmenően) – sok ezer embernek „elválasztották a fejét a testétől” , (egyébként teljesen elítélendő módon.) S ma a Diadalívnél naponta büszkélkednek a franciák…

  • Mr. Aczel cikkeben elfelejtette tenni a leg-jelentosebb kerdest, s ami az egesz „menekukolok” okainaknak az alap-indito oka.

    Buncselekmeny-e egy kormanynak, ill. kormany elnokenek hadsereeget kuldeni teljes erejevel gyilkolni, bombazni, sor meg az u.n. „BARREL-BOMB”-okkal (hordo-bomba ahol hordok tele-tomve bombakkal)pusztitotta varasaik zomet.

    Hasonloan a mai „elnok” apja (Hafaz el Assad) is tank-oszlopokat es tuzerseggel pusztitotta azokat a telepuleseket meg fel-evszazaddal elobb is, amelyek egy kis emberiebb banasmodott koveteltek tolle.

    Maig nem kevesebb mint 1/2 millio sajat polgarait gyilkoltatta. Tobb mint 10 milliok menekultrek azon modszeru pusztitasok elol, akik ma az u.n. „refugees” szulofoldjukrol, hazajukbol.

    S talan kifejezhetne nehany szot azon is, hogy mifele buntetesben reszesulhetne annak a kormanynak masodik eletfogytiglani vezere tomeg-gyilkos tetteiert ?

    De meg hozza adnam azt is, hogy az EU, s a vilag mas nemzetei is miert nem tesznek semmit azt a verontast veghez vinni, legalabb is nemzetkozileg kovetelni azt ?
    Miert nema azon kormanyuk?

    Kivancsi lennek Aczel elvtas meglatasara azon !

  • DRAZIRI velemenyere;

    Figyelmen kivul hagyta panaszaban, hogy mind azok torvenytelen nemzetkozi utazok, s egyszeruen hatar-sertok voltak.

    Ma mar nem letezik buntetes mint szereetett elvtarsaik rendszere szokott tenni azert, de aki menedeket ker, es kap valami lehetoseget annak meghatarozasaa varni, ne brobaljol nemzetkozi turistakent jarkalni sem utazgatni.

    Minden orszagnak vannak alapveto es szukseges torvenyei, amit koteles betartani. Fokent HA remelne reszere eredmenyes vegso-hatarozatott.

    A magyar renorseg kovette kotelesseget, meg ha valaki nem is latna azt egyenloen.

  • ISTVAN Nagy Ez azt jelenti, hogy azokat is ünnepelni kellene, akik nem rég ezzel fenyegetődztek? Erre hivatkozni nem más, mint erkölcsi relativizmus, ugyanis vannak olyan örök értékek (pl. az emberi élet tisztelete, a ,,Ne ölj!” parancsolata), amelyek tértől, időtől függetlenül változatlanok.

  • A cikkírónak igaza van a feltett kérdésekben, bűncselekmény történt, a kormányfő részéről pedig bűnpártolás.
    Azonban ahhoz a vészhelyzethez hasonlítható az eset, amikor a lerobbant metrószerelvényben kitörik az üveget az utasok a meneküléshez, hogy megelőzzenek egy nagyobb tragédiát.
    Ki kell fizetni a panziós kárát, a lakosokat pedig életmentő éremmel kitüntetni.

  • FLOW soraira;

    De az atheista, materialista, Marxista elvtarsak alapelveiknek az pont az ellenkezoket kovetik.
    S velem Magat majd mint egy „vallasos ellenzeknek jelzik.

    Nekik nem letezik „erkolcs”, csupan az „end justify the means”= (a cel elerese jovahagy minden tetteket).

  • Lám-lám, a lengyelek megmerték lépni az Idősek Világnapja „alkalmával”.

    Mától Lengyelországban az átlagnyugdíj szintjére csökken az egykori kommunista biztonsági szolgálatok mintegy 39 ezer tagjának magasabb nyugdíja, az ezt szabályozó törvény alól a belügyminiszternél eddig mintegy 3 ezren kértek mentesítést, 1400-an pedig az ombudsmannál tettek panaszt. A besúgók nyugdíjáról nem szólt a hír.

  • B-79
    12:46
    Se magyarul, se angolul…!? Helyesen: End justifies the means.

  • Bendeguz79 Ha engem is a ,,marxista, kommunista elvtársakhoz” sorol, akkor nagyon nagyot téved! Igen, vallásos vagyok, Aquinói Szt. Tamás tanításaiból idéztem, aki szerint vannak olyan örök értékek, amelyek időtől, helytől függetlenül változatlanok. A gyilkossággal fenyegető, autógumit kiszúró, féltéglát az ablakon bedobáló gyűlölködők hasonlóak az Ön által említett ,,kommunista elvtársakhoz” az agymosottság, korlátoltság terén. Ugyanis itt néhány gyerek meghatározott (rövid) ideig tartó nyaraltatását tervezte a vállalkozó, nem pedig bevándorlók végleges betelepítését. A tömeghisztéria viszont a logikus, racionális gondolkodást itt is megakadályozta, mint sok más olyan történelmi korban, ahol az uszítás, gyűlöletkeltés vette át az uralmat.

  • Flow
    2017 október 1
    3:48 du.

    Kár a fáradtságért, nem érti amit írsz. Eljutott az ő külön kis világába, csak azon keresztül érzékel. 😀

  • Kiss Kálmán

    Egy-két órája láttam a tévében a tudósítást az őcsényi falugyűlésről.

    Nohát akkor (Jacques Delarue szavaival):

    „A kegyetlenség, az erőszak imádata, a nekibuzdult fajvédelem nem egy korszak vagy egy nemzet sajátja. Megtalálható minden időben és minden országban. Olyan élettani és lélektani alapjai vannak, amelyeket ma talán még nem ismerünk eléggé, de amelyeknek létében nem lehet kételkednünk. Az ember veszedelmes fenevad. Normális időkben káros ösztönei meghúzódnak a háttérben, a civilizált világra jellemző konvenciók, szokások, törvények féken tartják őket. Ám jöjjön csak olyan rendszer, amely nemcsak felszabadítja ezeket a szörnyű ösztönöket, hanem még erényszámba is veszi őket; akkor fölmerül a múlt vadállatának képe, széttépi a civilizáció vékonyka álarcát, és régen feledésbe merült idők halálos üvöltését hallatja újra.”

    Őcsényben „határozottan, hangosan és érthetően fejezték ki véleményüket” a magyar emberek – mondja ezt az, aki elvileg Magyarországot személyesíti meg a külvilág szemében (majdnem azt írtam, hogy szemben …). (Meg süketelt már etnikai homogenitásról, erőről, meg az isten tudja még, miféle naftalinszagú, avítt, elszabadult, félresiklott eszméről; szinte már követhetetlen a zagyvaság, amivel traktálja elbutított hívőit-híveit.)

    Szentkirályszabadja nem csak Göncz Árpádtól, de Radnóti Miklóstól is meg akar szabadulni (másodszori ottani látogatásom erről győzött meg).

    „Legyünk szívélyesek, segítésre készek, hűségesek, jó bajtársak azokkal szemben, akik a mi vérünkből valók, de senki mással szemben” – mondta Himmler „1943 október 4-én az SS gruppenführerek poznani gyűlésén”. (Hogy a „senki mással szemben” mit jelent, azt most már tudjuk.)

    Én meg nem tudok innen megszabadulni, mert „Nem tudhatom, másnak e tájék mit jelent”. De ezt annak, akinek hatalomra jutásakor csupán annyi jut eszébe József Attila szobráról, hogy hadd nézze csak tovább, hogyan úszik a dinnyehéj, hiába is mondanám …

    De én akkor sem vagyok őcsényi, és nem is leszek …

  • NAGY ISATVAN

    A cel elerese nem az „end”?

    „Se magyarul, sem Angolul. hmmm?

    Mifele szotaron alapszik, elefelejtve az ertelmet barmely nyelven ?

  • FLOW soraira;

    Csodalkozna,hogy azok akik az emberi eletet tonnakban merik, hogy miert eskudt ellensegeik es celjaik a valasok elpusztitasa?

    Nem szukseges vallasosnak lenni az embertrsai elet szentnek ertekelni, de veluk az soha nem fog tortenni.

    Olvasva gyulolkodo soraikat es bevalott meggyozodesuket az talan tisztan lathato.

  • Aczel elvtars,

    ” Bűncselekmény-e, ha több ember egy másik embert azzal fenyeget, hogy elválasztják a fejét a testétől?

    Bűncselekmény-e, hogy ugyanennek a másik embernek a kisbuszára téglát, téglákat hajítanak? ”

    Attol fugg hol. Muzulman orszagokban, beleertve Kanadat, Angliat, Frankhont stb is…, a lefejezes teljesen normalis. Illetve az arra valo felbujtas is.

    Az autokra valo kohaijgalast sem tartjak nagy bunnek a molesztinok Izraelben, kulonben nem csinalnak. De nem kell beszarni be fog az is gyuruzni a „Nagy Halado Nyugatra”.

  • Köszönöm Kiss úr: pont így gondolom én is.
    Akik meg hiányolták a terrort a diktatúra mellől – azok örülhetnek.
    Ha ugyanis valaki a JOGREND ellen uszít, az erőszakos önbíráskodást pártolja, sőt dicséri, az TERRORISTA. Ha ez a valaki éppen az állam egyik első embere, akkor az már nem egy nagyszájú despota, hanem terrorista.
    11 évvel ezelőtt ugyanez az illető, a diplomaták védelmében felhúzott, a világon mindenütt szokásos védőkorlát törvénytelen elbontásakor olyasmit mondott: a rossz törvényeket nem kell betartani. Mondta ezt a törvényhozás képviselőjeként.
    Mindazok a CINKOSAI, akik ugyanekkor nem a JOGÁLLAM védelmére keltek, hanem azon heherésztek, hogy milyen esetlen az akkori kormányfő, meg azon sopánkodtak szemforgatva, hogy egy korsó sör árával támogatni kéne az egészségügyet, amikor odamész. A kútmérgezés sikeres volt – ma már habzó trágyalé ömlik minden csatornából, vezetékből.

  • Tisztelt Gábor Bátyám!
    Mikor Önök voltak hatalmon, s működtették a tahó kollaboráns rendszerüket, akkor privilégiumuk, volt, hogy megmondják a tutit…
    -Most demokrácia van, és tetszik nem tetszik el kell fogadni egy-egy kisebb közösség véleményét is…
    Az hogy Ön, lepukkant komcsi reflexekkel, nácizik, fasisztázik, orbánozik, s még önmagától idéz, elfogadhatónak tartom és a helyén kezelem!

  • Bendeguz79 Nem igazán értem, hogy Ön most kinek az oldalán áll. 😀 A ,,cél szentesíti az eszközt” elvet pont a kormány képviseli, amikor az általa szentnek tartott cél érdekében gyűlöletkeltő propagandát terjeszt, és azok mellé áll, akik terrorista módszerekkel: gyilkossággal fenyegetéssel, ablak bedobásával (a vállalkozónak szerencséje volt, hogy nem épp az ablak mellett tartózkodott) kívánják a céljaikat elérni. Szerintem ezt a témát alaposan túltárgyaltuk.

  • Slapaj Valahogy én inkább azt látom, hogy sokan lepukkant náci reflexekkel rögtön libsiznek, zsidóznak, Soros-tervet emlegetnek, és más hasonló agyament összeesküvés-elméletekkel butítják a magyar nemzetet, mérgezik a magyarok lelkét több évtizede. Aki szokott újságot olvasni, interneten tájékozódni, és nem távolodott el teljesen a valóságtól az agymosás hatására, annak ez nem ismeretlen jelenség.

  • B-721
    Egyszerűen csak figyelmeztetni akartam, ha már az angolságával villog, hogy a „justify” ige egyes szám harmadik személye helyesen: justifies. Gondolom meghibásodott a korrigáló szoftvere, ki kellene cseréltetnie !

  • NAGY ISTVAN; Altalanos kifejeszes nem szemlyi modon van veve.
    Se nem, szam,sem eset.

  • Valasz FLOW soraira,ill. kerdesere.

    Tisztelt Flow. Valaszom Maganak ,hogy senki „oldalan” NEM allok, csupan a tisztesseg, becsulet, erkolcsosseg, szorgalom, kepesseg elnyerse es alkalmazasa, minden emberi leny eletenek szentsege, minden elolenyek (ember, allat, novenyzet) serteelensege.
    Mindenki eletet, szabdsaga sajat celjai alapjan elni, korlatlan lehetosege, tulajdona, s mindannak vedelmezese az allmahataolom altali kotelesseg alapjan a demokratikus alapon hozott torvenyek kovetesevel.

    Ellenzem a haborukat, verontast,eroszakot, kegyetlenseget minden elkepzelheto formajaban, buntetteket, gazemberseget, onzo-gyarlo tetteket.
    A bekepzeltseget, felsobbrendo magatartasokat, elitizmus elkepzeleset, minden tisztessegtelen egyeni es servezett elveit ,magatartasait.

    Talan ezekbol eleg tisztan lathatja ,hogy valoban, ki vagy mi „oldal allok”.
    S tisztan lathatja ,hogy az „elvtarsak” miert gyulolnek engem minden molekulaikkal, miert szeretenek engem egy kanal vizbe megfolytani. Azt velnem, olvashatta mar soraikbol tisztan.

    Koszonom kerdeset. Remelve az valasz volt a Maga kerdesere.

  • FLOW.
    Valszolva masik megjegyzesere a „kormany” eseteben.

    A kormanyok vezetoi es tisztviseloi semmi masok mint gyarlo emberi lenyek,de akik a torveny es eskudt kotelessege minden tetteiket a kozosseg erdekebn tenni.

    Sajnos,hogy meg azok is akik azt erkolcseik alpjan teljesen belatani igyekeznek, az sokszor valtozhatova valik az azt befolyasolo korulmenyek altal.

    De az elso kerdes amint fent jeleztem, hogy hogyan velhetik a szavazok,hogy valojaban ki lessz majd a megbizhato, elhiheto tisztesseges politikus.

    Politikusok fokent ugyvedek. S ugyvdekenek, kepzettseguk es foglalkozasuk alapjan is vilegszerete nem letezik jobb velemnye az emberisegnek mint az „utazo saleman” es az „ocska-kocsi-kereskedok”-rol alkotott altalanos velemeny.
    Csupan a beka feneke van alcsonabban !

    A leg-sajnosabb, hogy az atlag szavazo lakos, igen johiszemu es konnyen felrevezethetok a gyakorlott, gyorsan felere-beszelo politikus (ugyvedek) altal.

  • Mr.Aczel; varom valaszat az Okt.1-10;33 d.e. kerdesemre.

    Remelve nem fog napokon at valotlansagokat, oda-vissza dobalni ragalmakat,sem eltero sorokat nyujtani mint TALALOM es ALMASI elvtarsnoi tettek?

    Oszinte, gyalazat-mentes valaszat tisztelettel vennem es koszonom is majd.

  • Bendeguz79 Ugyanezeket az értékeket tisztelem én is, éppen ezért nem vagyok híve a gyűlölködésnek, az uszításnak, a tömeghisztéria gerjesztésének, az antiszemita összeesküvés-elméleteknek. Gondolom, ha ilyen elveket vall, akkor Ön is elítéli a gyilkossággal való fenyegetést, az elvakult gyűlöletet.

  • Miklos Az egykori Szabad Néphez hasonló propagandalapok agymosó írásai nem tekinthetőek hiteles forrásnak.

  • FLOW soraaira;

    Rendszerint minden civilizalt tarsadalmakban vannak megfelelo torvenyek ugy az eletveszely-femyegetse es tamadasai ellen is.
    Az az ugyeszsegek eskudt kotelessege azt vegerehajtani, s az a torvenyfentarto szervek kotelessegei.
    Ha azok nem teljesitenek kotelessegeiket, az ellen is leteznek a megfelelo eljarasok a torveny altal.
    Kezdve perrel. Sot meg az u.n. „citizen’s arrest” is torvenyes. Itten van meg „deadly force” (halalos ero) torvenyes lehetosege a „torvenytelen” letartoztatas ellen.
    Az mind az ismert „Rule of Law”.
    Minden a Torveny alapjan !

  • Orsós Elemér

    Flow
    2017 október 2
    4:13 du.

    Ha eltekintünk a Magyar Idők párt kötődésétől és csak az általa és mások által felsorolt Soros idézeteket vesszük górcső alá, akkor a Soros-terv létezését nem lehet cáfolni, csak álságos félremagyarázkodásokkal elbagatelizálni.

  • Kedves Aczél Gábor!
    Vigyázz! 😀 😀 😀

    (Bendeguz79
    2017 október 2
    1:51 du.)

    A mi kedves Bendeguzunk ugyanígy kezdte az én cikkemnél is, én meg hülye fejjel komolyan vettem, és tisztességes válaszokat adtam. Végül ő azt a konkluziót szűrte le, hogy én helyeseltem, sőt felelős is vagyok a „kommunisták többszázezer halálos áldozatáért”, és ebben a tudatban elégedett röfögéssel magamra hagyott… 😀 😀 😀

  • Kedves Orsós Elemér!

    Soros Györgynek természetesen van terve, mégpedig mindnyájunk javára!

    „https://drive.google.com/file/d/0B-ZJsHIGrWrxSXNSOEs0bUNrMW8/view”

    Én ezt a tervet nagyon helyeslem.
    De ha nem helyeselném, akkor sem lennék olyan hülye, hogy elhiggyem, ha Miviktorunk levelére bármilyen választ adok, akkor Miviktorunk bármit meg is fog akadályozni Soros tervéből.

  • Sajnalom, nem ertek egyet Almaval.
    Soros, akar milyen gazdag, kulfoldon el, nincs JOGA beleszolni a magyarok eletebe.
    Maradjon ott ahol van. Majd a magyarok megoldjak nelkule a problemajukat!

  • Flow,

    ” Miklos Az egykori Szabad Néphez hasonló propagandalapok agymosó írásai nem tekinthetőek hiteles forrásnak. ”

    Akkor sem, ha erre (is) hivatkozik?

    http://index.hu/belfold/2017/09/08/soros_terv_migracio_fidesz_kvotaper/

    Ugyan, amint ezt Orsós Elemér is mondta, itt megprobaljak felekesiteni a tervet. Ha viszont a sallangokat elhagyod ott vagy amirol mi beszelunk.

    Figyelő,

    ” Soros, akar milyen gazdag, kulfoldon el, nincs JOGA beleszolni a magyarok eletebe. ”

    Mi is beleszolunk innen Kanadabol. Ha csak az lenne a baj, hogy beleszol, semmi gond nem lenne. Beavatkoznia nem lenne neki szabad.

  • „Remelve nem fog napokon at valotlansagokat, oda-vissza dobalni ragalmakat,sem eltero sorokat nyujtani mint TALALOM es ALMASI elvtarsnoi tettek?”

    Bendeguz, hát ezt érdemeltem én tőled, aki a pejslimet is kitettem, hogy segítsek neked gondolkodni? 😀 😀 😀

  • Figyelő, Soros terve nem Magyarországról szól, hanem az Európai unióról…

    Te más, úgy veszem észre, nem is olvasol…

  • Orsós Elemér Egy propagandaterjsztés céljából működő lap propagandisztikus jellegétől eltekinteni önbecsapás. Az itt megjelenő írásokra jellemző a valóság álságos félremagyarázása.

  • Almási Alma Bendegúz engem pedig a ,,marxista, kommunista elvtársak”-hoz sorolt, akik számára ,,a cél szentesíti az eszközt”. 😀 Nem érdemes időt pazarolni rá. Ő ráér, mert láthatóan ez a munkája. 🙂

  • Figyelő Ezen az alapon a határon túli magyaroknak sem járna szavazati jog? Ők sem az anyaországban, Magyarország területén élnek. Akkor nekik sincs joguk beleszólni a határon belül élő magyarok életébe?

  • Bendeguz Néhány kisgyerekes család pár hétig történő nyaraltatása esetén hol van szó életveszélyről, ahol helye lenne a jogos önvédelemnek? Nem terroristák végleges, és tömeges betelepítéséről van szó! Próbáljon meg egy kicsit higgadtabban, reálisabban gondolkodni! A veszélyérzet ebben az esetben illúzió, a propaganda negatív hatása, amely fölösleges félelmeket, és ennek nyomán gyűlöletet gerjeszt.

  • OK Figyelő! De akkor a külföldön élő magyarok a csak a kormányhivatal által ellenőrzött szavazataikkal se pofázzanak bele, hogy mi itt hogyan éljünk!

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2017 október 2
    9:15 du.
    „Soros Györgynek természetesen van terve, mégpedig mindnyájunk javára!”

    A „mindnyájunkat” erős túlzásnak vélem!
    Mégis ki hatalmazta fel ezt az amerikai -akármilyen vallásu és nem európai identitásu- multimilliárdost hogy, egy egész idegen földrész életét, működését kívülről befolyásolja a saját „humanista” akarata szerint?

    „Én ezt a tervet nagyon helyeslem.”

    Én nem, valaki átlát a szitán, valaki nem, főleg aki nem is akar, én akarok!

  • Orsós Elemér
    2017 október 3
    4:38 de.

    „Mégis ki hatalmazta fel ezt az amerikai -akármilyen vallásu és nem európai identitásu- multimilliárdost hogy, egy egész idegen földrész életét, működését kívülről befolyásolja a saját “humanista” akarata szerint?”

    Ha van rá pénze, megteheti… De megnyugodhatsz, nincs annyi pénze.

    Viszont ha elmondja a meglátásait – amelyek szerintem hasznosak és előre visznek – akkor én csak örülhetek, ha abba be is fektet, nem csak pofázik róla (mint egyesek). Szerintem ez a korrekt viselkedés. Még ha neked – vagy akárkinek – nem is tetszik.

  • Almási Alma,

    ” … Soros terve nem Magyarországról szól, hanem az Európai unióról… ”

    Aha! Magyarorszag pedig nem resze az EU-nak, ugye? Igy mar ertem! Hat akkor minden rendben.
    Be kell surgosen hordani Magyarorszagra 2 millio vadembert. Ehhez Budapestet kiuriteni, kiveve hogy titeket, verzoszivu bolsikat, meghagyni a kozepen.

    Emlexel meg az Ille Pityura? Kb. ket eve nagy pofaval hozongott, mindenfele hulyenek elhordott itt mindenkit (bar mas, megbizhato elvtarsak is segitettek neki, mint pl. Geyza) mert azt mertuk allitani hogy van kvota-rendszer. Akkor azt tagadtatok le. Most a Soros-tervet tagadjatok le. Mi lesz a kovetkezo? Letagadjatok a csillagokat az egrol?

    ” Viszont ha elmondja a meglátásait – amelyek szerintem hasznosak és előre visznek… ”

    Rosszul fejezted ki magad. Nem elore visznek, hanem „haladnak”. 🙂
    Ha nem banod es van 5 percnyi idod, elmagyarazhatnad nekunk butuskaknak hogy mikeppen viszi „elore” Europat 50-60 millio muzulman betelepitese, a mar meglevo 50-60 millio melle?
    Ne felejtkezz meg a terrorizmus dicsoiteserol sem, ugy mint tegnap az amerikai bolsi media, akik abban remenykedtek, hogy a las vegasi aldozatok kizarolag Trump tamogatoi voltak. Mert akkor ugye minden rendben a terrorizmussal.

  • ALMASI elvttarsno soraira;

    Megallasnelkul vadalkoznak, de amikor kertem szepen valami adatokat mind azon, csupan a szegyenitesenek celjaval kepes reagalni.

    Jo. Koszonom. Mert valasza bizonyitja hogy nem letezik semmi konkret amit kepes lenne nyujtani.
    Minden ragalmazo allitasaikat elkell fogadnom hogy mind valotlanok.
    De akkor mi a feneert toltik idejuket mind azzal az ures maszlagok ismetleseivel.
    Ketsegtelenul ment NEM LETEZIK semmi allatamasztani vadaikat.
    Tisztan mertaguk fizetve vannak a „lopot javakbol”, s mind akik „toljak szekeruket”. Axzel elvtarsa bevallotta azt sajat soraival.

    Semmi mas mint az ures es mocskos ragalmai.

  • FLOW megjegyzesere;

    Sajnalom FLOW. Elobbi soraibol ertelmesebbnek iteltem Magat.

    Talan felre-cimezte sorat?!

    Mert en egy arva szot sem irtam a nyaralo gyermekek elleni magatartas eseten, velni azt „jogos onvedelemnek”.

    Az elvtarsak nehanyszor kifejeztek jovahagyasaikat kelet-europa Szoviet katonai megszallasat, mivel azt az 1941-es nemet haboru kezdetevel ok „onvedelemnek” belyegeztek.

    Ketsegtelenul az emberi jogos onvedelem az elfogadhato, de nem idegen katonai megszallasok. Es kenyszeritet uralom.

    Hogy hany idegen azsiai es afrikaikat fog majd az orszaguk befogadni es eltartani, az teljesen a maguk dolga elhatarozni.
    Nem elek ottan, tehat semmi jogom beleszolni.
    De elismerem on-hatoraziti jogukat abban is.

    S ha nem veli jozannak reagalni soraimra,az is a maga egyedulli ugye. De akkor NE folytasson ragalmazni.
    Koszonom.

  • Bendeguz79 Ezt az értelmetlen, és parttalan vitát nem kívánom folytatni, mert se időm, se energiám nincsen olyan emberekre, akik csak sértegetni tudják a másikat, érvelni viszont nem. Ha azt akarja, hogy pontosan értsék, amit ír, írjon érthetőbben, ha lehetséges. (A Google fordító nem mindig megfelelő, érdemes szótárral kiegészíteni, ha kevésbé ismert nyelven szeretne írni.) Az értelmi képességeimmel semmi probléma nincs, és ha valaki érthetően fogalmaz, azt meg szoktam érteni. Tovább nem kívánom erre pazarolni az időmet, mert nekem nem ez a foglalkozásom.

  • IstvanAgy! 9:48

    Azt írja, hogy a franciák a Nagy Francia Forradalomban „a tégladobáláson túl” sokezer ember fejét választották el a testétől, s ma is ezzel büszkélkednek…

    Mit mondjak, furcsa összehasonlítás ezt valamivel, amelynek jelentősége kb. annyi, mint vihar egy biliben..

    Csak egy kis műveltség kérdése azt fölismerni, hogy a NFF. majd 2000 év keserűségét és elemi igazságtalanságát – a feudális kizsákmányolást – volt . h i v a t v a . kioltani [ és nemcsak Fr.országban !]. Az említett világrendszer gazdái – egy maroknyi kisebbség – az egész Földön valamiféle isten-adta ősi jogukra hivatkozva gyakoroltak tulajdoni és kisajátítási, abszolút hatalmat százmilliók verejtéke felett…
    Csak 1789-re következett be a hűbéri társadalom létének az a foka, a rendszer elviselhetetlenségének az a mennyiségi és minőségi szükségszerűen forradalmi pontja, amikor már százezrek, sőt milliók, mondták hogy elég legyen a jogtalan kisajátítás és egyenlőtlen elosztás „vérségi” rendszeréből…
    A kisemmizett sokaság ragadott tehát fegyvert a két évezreden át(!) rejtőzködő, ám akkor végre felismert igazság érvényre juttatásáért.
    A tömegeknek ebben a polgárok egyenlőségéért folytatott törekvésében azonban . á t h á g h a t a t l a n . akadályt jelentett, az . ő s i s é g . (lásd: ott) fogalma és törvénye, amely abszolúte lehetetlnné tette a kor gazdasági, ill. birtokrendszeréből való kitörést, vagyis a javak, a termelőeszközök, termékek, valamint a nemzeti jövedelem igazságos juttatását és ezek létrehozóinak, „az állam polgárainak” akkor szükségesnek vélt mértékű elosztását…
    Felismerték, hogy a sok-sok évszázados . r e n d s z e r t , különösen annak törvényeit, csakis fegyverrel lehet megsemmisíteni, hisz azokra hivatkozva az arisztokrácia akár később is, bármikor restaurálhatja a maga hatalmát.
    Ebből a helyzetből következik a forradalom vezérkarának az uralkodó osztály, annak a piramis csúcsán helyet foglaló tagjainak a megsemmisítésére vonatkozó logikus döntése, amely mai szemmel is többezer év abszolutizmus után, egy igazi „rendszerdöntő”, vagyis . f o r r a d a l m i . lépés, és amely nemcsak a polgárságot ültette a hatalomba, de a polgári demokrácia megteremtése révén a tőkés gazdálkodás, a kapitalizmus útját is letakarítva, szabaddá tette…

    A franciák tehát joggal lehetnek büszkék ma is a világot
    . g y ö k e r e s e n . megváltoztató
    valódi . f o r r a d a l m u k r a.

    .

  • Vögelein,

    ” A franciák tehát joggal lehetnek büszkék ma is a világot
    . g y ö k e r e s e n . megváltoztató
    valódi . f o r r a d a l m u k r a. ”

    Igy van! Forradalom = rablogyilkossag.

    Aztan fosztogatasbol szarmazo javak elosztasa ugy jon letre, hogy a legmegbizhatobb elvtarsak kapjak a legtobbet, akik utana ugyanugy jogot formalnak arra, hogy amit osszeharacsoltak oroklodjek, mint ahogy azt az elozo uralkodo garda tette.
    Tehat a forradalom semmi mas, mint a javak transzferalasa egyik gazember banda kezebol a masikba, mig a tobbseg, aki kiharcolta ezt kapja a plecsniket es a vallveregetest.

    Csak nem te, vagy a szuleid is „forradalmarok” voltak annak idejen, hogy ennyire veded a rablogyilkossagot?

  • Miklos
    2017 október 4
    2:17 du.

    Jó nagy marhaságot írtál…

  • Miklós 2:17!

    Önnek mélységes téveszméi vannak a forradalomról, úgy elméleti, filozófiai, mint történelmi értelemben is.

    forradalom = gyökeres változás (társadalomban, gazdaságban, iparban, stb.)
    A forradalom eredménycentrikus történelmi esemény. Nem csupán történik, hanem a célt ki is kell vívni. Attól forradalom, hogy győz. Különben lázadás, zendülés, vagy vesztes szabadságharc. A Dózsa féle lázadás pl. csak parasztháború néven vonult be a történelembe. Nemlehetett forradalom mert vezetői nem ismerték fel, fogalmuk sem volt a harc céljairól, pontosabban annak folytatásáról.

    Ami butaság tömeget itt képernyőre vetett, az nemcsak hatalmas műveletlenségről, de mélységesen demagóg szubjektívizmusról, illetve ilyen mérgezésről tesz tanúbizonyságot. Bizonyára képtelen azt is felfogni, hogy forradalom nemcsak fegyveres harc során következik be, ha megvannak a feltételei, pedig ezt is alaposan kifejtettem.

    Az hiszem, hogy világosan leírtam (6:28), hogy a NFF a korábbi 2000 év menetrendszerű felszámolását és egy új társadalmi osztály felvirágzását, uralomra jutását szolgálta, amely töténelmi . m e t a m o r f ó z i s . bizony nem kis társadalmi zűrzavar keretei között zajlott, akárcsak az amerikai gyarmatok szabadságharca, amelyről végsősoron megállapíthatjuk, hogy úgyszintén társadalmi forradalom volt. Azonban maga ez utóbbit nem tartja „rablógyilkosságnak”, pedig ha jól megkapirgálnánk, hát bizony ott meg az angol korona és arisztokrácia kárára játszódott le hatalmas vagyonfosztás. Igaz ez csak felkelő seregek és reguláris angol csapatok között zajlott, nem pedig az addigi uralkodó osztállyal szemben közvetlenül elkövetett erőszak során, mint Fr.országban.

    Azt is meg kéne értenie, hogy a forradalmak folytatása, a konszolidáció lezajlása, a forradalmi folyamat hosszabb időbe telik és végsősoron mindig az a puding próbája. Ez az a pont ahol elméletileg is kiderül, hogy az eredeti célját tekintve mennyire volt „sikeres” az „akció”, forradalom volt e gyáltalán.

    Az előbbi példánál folytatva, például elmondható, hogy mint társadalmi forradalom az akkor egyelőre felemásra sikeredett, hiszen az amerikai ültetvényesek, immár tőkések éppenséggel a kétezer év előtti „primitív” rabszolgamunkát vették elő, és élő emberi gépeket használtak a tulajdonukba került földterületeken, mely . r e n d s z e r t . aztán már csak az Észak-dél háborúja névre hallagató polgárháború tudott valaahogy felszámolni s melynek sötét foltjai még ma is elszínezik a világ legszabadabb országának a társadalmi békéjét.

    Megaztán már korábbi szavaiból is úgy veszem ki, hogy Miklós immár szintén amerikai szemmel vizsgálja világot, s mégis ellene van a tőkés gazdálkodásnak amely igenis polgári forradalmak eredményeként valósulhatott meg, és mégis úgy fogalmaz, hogy idézem:
    „a forradalom nem más, mint javak transzferálása egyik gazemberbanda kezéből a másikba…”
    Nincs ebben némi ellentmondás? Avagy lehetséges, hogy a kint-léte óta ön öntudtra ébredve felismerte már a kapitalizmus önmagában rejlő ellentmondásait is… ? Persze e szemlélet attól is függ, hogy maga tulajdonolja e munkahelye termelőeszközeit, vagy az csak bérmunkásként foglalkoztatja e…

    Ami pedig az én szüleim forradalmiságára tett szubjektív nyavajgását (2:17/utsó.bek.) illeti, közlöm kedves Miklóssal, hadd tudja meg, hogy ők még nem is éltek a Nagy Francia Forradalom kitörése napján, azaz 1789. július 14-én.

    .

  • Ui:

    Nem attól forradalom valami, hogy annak nevezik, hanem hogy mit ért el, mit valósít meg történelmi küldetéséből.

    .

  • Almási Alma:
    „Viszont ha elmondja a meglátásait – amelyek szerintem hasznosak és előre visznek – akkor én csak örülhetek, ha abba be is fektet, nem csak pofázik róla (mint egyesek). Szerintem ez a korrekt viselkedés.”

    Egyetértek Önnel, azzal az eltéréssel, hogy a megfelelő mértékű finanszírozás szerintem nem egy mégoly gazdag magánszemélynek, hanem az EU-nak lenne a feladata.

    Mivel nem hiszem, hogy az itteni kommentelőknek akárcsak a harmada is olvasott volna bármit Soros idevágó pár kis cikkéből, ha netán akad köztük, akit nem csak Orbán és társainak hazug, uszító, gyilkos gyűlölet-propagandája érdekel, itt – https://www.georgesoros.com – olvasgathat a „Rémtől”, pl. ezt a konkrét javaslatot:
    https://www.georgesoros.com/2016/04/09/europe-a-better-plan-for-refugees/

  • Vögelein, (2017 október 5 6:26 de.)

    Koszi!!! Regen rohogtem ilyen joizuen! Jol betanitottak neked az elvtarsak ezt a sok maszlagot a partfoiskolan.
    Mindent latsz a „forradalombol” csak a lenyeget nem.

    Nem akarom meg jobban feldulni a jo kis marxista zavart a fejedben, csak annyit, hogy Anglia es Franciaorszag kivetelevel polgari „forradalom” szinte sehol sem volt az egesz vilagon. Olaszorszag egyesitesenel esetleg lehet valami hasonlorol beszelni.
    Angliaban nem sikerult a rablogyilkossag, mert kompromisszumra kenyszerultek az elvtarsak mindkjet oldalon.

    Szabadsagharcokat kedvedre hivhatsz forradalomnak, ha ki akarod magad nevettetni. Ha elfogadnam a marxista zoldsegeidet, az Elso Vilaghaborut forradalomnak kene tekintsem, aztan a Masodikat is.

    A „tokes gazdalkodas” tokeletlenseget mindenki latja. Nem hiszem hogy valaha is hittem volna, hogy ez, vagy barmi mas tokeletes lenne. Csupan abban hiszek, hogy eleddig meg ez volt a legkevesbe rossz.

  • Vögelein
    2017 október 5
    6:29 de.

    2017 október 5
    6:29 de.
    Ui:

    Nem attól forradalom valami, hogy annak nevezik, hanem hogy mit ért el, mit valósít meg történelmi küldetését.

    Nagyon igaz. Ez többé, kevésbé bejött otthon 57-ben, csak éppen a szovjet nagy főlénye képtelené tette. Azaz a forradalom megbukott-
    Én csak egy forradalmat éltem át, de szerintem a nagy hatalmak nem hagyják a kisebb népek önrendelkezési jogát gyakorolni. Nem csak az elmúlt magyar forradalomkor, hanem más népek forradalmánál sem. A nagy francia forradalom, aminek királynők, hercegek áldozatul estek, végül szintén NEM úgy sikerült ahogy tervezték!
    cia

  • ISTVAN Nagy
    2017 október 1
    9:48 de.

    Még az eredeti forradalmárokban lehet, hogy volt valami törekvés a szép elvek megvalósításából. Na de, akik megmaradtak a jakobinus vezetésben a terror után, azoknak már csak a hatalom számított.

    Először kiűzték a hatalomból a királyt, aztán a polgárságot, végül a jakobinus párt vezető tagjait, sőt az utcai harcos kispolgárokat is. Robespierre kinevezte magát mindenhatónak, aki fölötte áll az összes politikai ellenfelének és szövetségesének.
    Franciaország ez után egy ideig a monarchia és köztársaság között ingadozott, de ez nem akadályoz meg egyes franciákat, hogy a „harcos forradalmár” képét tegyék meg jellegzetes franciának.
    Azért az is érdekesség, hogy Franciaország mára csak névleg van benne a nagyhatalmak névsorában. Pedig többször is megpróbáltak Európa vezető hatalma lenni, először a spanyolok ellenében, majd a Napkirály idején, utána Napóleon korában, legutóbb pedig az első világháború után.
    Mivel egyik sem valósult meg, ezért jól el lehet adni a „hős francia forradalmár” képét, mint országimázst.

  • Orsós Elemér:
    „a Soros-terv létezését nem lehet cáfolni, csak álságos félremagyarázkodásokkal elbagatelizálni.

    „Soros-terv” nincsen, s nem is lehet, egyebek között, mert Soros csak egy gazdag magánember, aki legföljebb a saját befektetéseit és a saját, (ha esetleges jövő évi nyaralását (ha még él akkor) tudja megtervezni. Nincs hatalmon, ellentétben ellenfeleivel egy részével és hazug, aljas, uszító ellenségeivel.

    A menekültválság európai kezelésére vonatkozó Soros-javaslatok viszont valóban vannak, ezek nyilvánosak, folyóiratokban minden további nélkül elolvashatók, részben az interneten is elérhetőek. Bárkinek, Önnek is jogában áll akár az eredeti megjelenési helyükön, akár más folyóiratokban vitába szállni e javaslatokkal.

  • Orsós Elemér

    Belzebub
    2017 október 5
    2:54 du.

    “Soros-terv” nincsen, s nem is lehet, egyebek között, mert Soros csak egy gazdag magánember, aki legföljebb a saját befektetéseit és a saját, (ha esetleges jövő évi nyaralását (ha még él akkor) tudja megtervezni. Nincs hatalmon, ellentétben ellenfeleivel egy részével és hazug, aljas, uszító ellenségeivel.”

    Na, szerintem ez egy nagyon jó példa volt az álságos elbagatelizálásra!
    Ha ez a drága, jótékony, önfeláldozó, gazdag magánember tényleg meg akarja szabadítani a világot a sátántól és a csúnya-csúnya mizantropoktól, akkor hogy lehetnek hazug, aljas, uszító ellenségei, amikor ő kivétel nélkül mindenkinek csak önzetlenül kedveskedni akar? Hát ez felháborító!

    „Bárkinek, Önnek is jogában áll akár az eredeti megjelenési helyükön, akár más folyóiratokban vitába szállni e javaslatokkal.”

    A hozzám hasonló mezei porbafingók javaslata, még egy bolha köhögésének jelentőségével sem bírna egy nagybefolyásu, háttérből irányított megmondó emberével szemben, ezért kérem ne kacagtasson ilyen gyerekes ötletekkel!

  • Belzebub,

    „” “Soros-terv” nincsen, s nem is lehet, egyebek között, mert Soros csak egy gazdag magánember … ”

    Ne viccelodjunk elvtarsak. Azt meg ugyan elfogadnam, hogy a Soros-terv nem igazan a Sorostol szarmazik, hanem az amerikai hatterhatalomtol, de hogy o maganember lenne, azt jobb lenne ha egy lonak probalnad bemagyarazni. Az talan hinni fog neked.

    Soros elvtars tobb szaznyi politikai gittegyletet tamogat; sokuk csak siman versenyeznek, hogy melyik tud jobban teljesiteni a fonoknek, mig masok tobbe-kevesbe mas okbol vannak. De a legtobbnek az a celja, hogy szart keverjen a vilagban.
    Ha szerinted ezt a Soros meg tudna tenni az amerikai allam aktiv tamogatasa nelkul, akkor ajanlanam a C-vitamin szedeset.
    Okosabb nem leszel, de baromi jo az immun-rendszerre.

  • A cikkből is látszik, hogy itt legális papírokkal rendelkező menekültek gyerekeinek nyaraltatásáról volt szó.

    https://444.hu/2017/10/06/osszeallt-beer-puspok-veiszer-alinda-gundel-takacs-hajos-andras-es-gegeny-istvan-az-embertelen-kozhangulat-ellen

    Amúgy a jobb- és szélsőjobboldali bérkommentelők kedvenc módszere: ,,ha nincs érved, sértegesd a vitapartnered, libsizd, zsidózd le, bíráld az értelmi képességeit, mentális állapotát, stb. Előbb-utóbb megunja, és látszólag te kerülsz ki győztesen. Az érvelést, és az ehhez szükséges időigényes tájékozódást, művelődést, olvasást ezzel megspóroldo.” 🙂

  • Bocs az elírásért, helyesen: megspórolod 🙂

  • Miklós
    ,,amerikai háttérhatalomtól” 😀 …meg a másik bolygóról jött gyíkemberektől, aki egy eldugott, paksi csőszkunyhóban adták át békaemberek közvetítésével a Soros-tervet Sorosnak. …és mindezt azért, hogy a magyarságot elpusztítsák. 😀

  • Soros Györgyöt csak Teréz Anyához tudnám hasonlítani, mindenét szétosztja a rászorulóknak, ahol kérik a segítségét ott segít, az önzetlenség olyan fokát érte el, ami elvakítja ellenségeinek tisztánlátását. A szeretet és a mások iránti tisztelet járja át minden tettét, irigyei hiába is próbálják besározni, lepereg erről az arany emberről.
    Ha sikerülne száz példányba klónozni, még a világbéke is eljöhetne. Az ellenkezőket egy nonprofit szeretetszolgálat a Lockheed Martin veszi majd a szárnyai alá.
    ……
    Flow, remélem a hozzászólás így megfelel.

  • charlie Neked pedig remélem az én hozzászólásom megfelel, kellőképpen ,,nemzeti”. 😀

  • Figyelő 12:14

    A forradalom eredményessége alpvetően az, hogy teljesítette e az állítólagos történelmi hivatását. Másodszor attól függ, hogy célkitűzései nyitottak e új hosszútávú forradalmi, az előző évszázadokkal gyökeresen elletétben álló, korszakot.

  • Figyelő 12.14

    A Nagy Francia Forr. egy többezer éves feudalizmusra tett pontot. Hogy ez sikerült azt a mai Franciaország államberendezkedése bizonyítja.
    Szembven az említett hűbériséggel, itt mindenki egyenlő a törvény előtt. Szabadon vállal,koozthat, de ha rosszul gazdálkodik akár csődbe is mehet.
    Viszont a feudalizmusban állítólag isteni elrendeltetésből a termelőeszközök egyetlen tulajdonosa a birtokos osztály volt, mely vagyont örökre magáénak tudhatta hisz az ősiség törvénye így kötötte hozzá őt is e vagyonhoz. Az már csak a hab a tortán, hogy a személyi tulajdon ugyanez tökben: azaz hogy a jobbágy verejtékén szerzett kastélyokból, országnyi termőföldekből és busás kincsekből tevődik össze, ammán csak egy mellékes apróság. Ez a vagyon örökkön örökké az övék…

    .

  • Figyelő!

    A Nagy FR.F.-at nem kitervelték, hanem a XVIII.sz. nyolcvanas éveiben kialakult gazdasági és társadalmi válság alkotta gyúelegy robbantotta ki – történelmi szempontból – eyg pillanat alatt, amelyben a nép egyes osztályainak a harmadik rendnek nevezett parasztságnak (jobbágyok) valamint a polgárságnak volt döntő szerepe.

    .

  • Figyelő 12,14

    A NFF sikertelensége, sokak szemében első pillantásra abban testesül meg, hogy a tőkés polgárságban, de főleg a nagytőkésekben egy új arisztokráciát vél fölfedezni, amiben így szubjektíve – a felhalmozásukat és az életmódjukat illetően – tényleg van mit észrevenni. Azonban mint Vögelein 9,55-ben kifejtem, szemben a korábbi hűbéri ill. feudalista renddel ezek a vagyonok százfelé szabdalhatók, szabadon adhatók, vehetők és még az sincs „kőbe vésve”, hogy ki örökli a legtöbbet, ezzel pedig a hűbériségban kalodába zárt családtagok is felszabadultak. Ergo, a megszerzett vagyonok „szabadon el is veszthetők”.
    És ne feledkezzünk meg a jobbágy felszabadítás jelentőségéről sem,( pl. csak 1848-ban csak Magyarországon több, mint 656ezer . c s a l á d . lett föld tulajdonos, és szbadult meg évi több-millió óra kötelező robottól,stb.) arról már nem is beszélve, hogy ezek a milliók – lakosság több, mint 90 %-a – részesei lettek a föntebb röviden ecsetelt polgári szabadság a győztes forradalmak kivívott „adományainak” is.

    .

  • Figyelő 12:14

    A NFF-nak királyok és királyok estek áldozatul, mondja beletörődő apatizmussal, és joggal, hisz maga szokta-volt mondani, hogy „a forradalmak márcsak ilyenek” azokban lincselnek…
    Na de ez nem ennyire egyszerű.

    Hiszen, ha egy forradalom > történelmi hivatásának < valóban meg akar felelni, akkor meg kell szabadulnia minden, az előző rendszer által elibe gördített igazságtalan akadálytól, így elsősorban az ősiség kalodájától. Viszont itt már nyilvánvaló, hogy önmagában a törvény megszüntetése kevés, hiszen attól még az "ancien regime" a maga törvényeivel együtt akár ötször is helyreállítható, és restaurálnák. Marad hát az arisztokrácia és a guillotine.

    "A forradalom márcsak ilyen", kedves Figyelő…

  • és végül még 1, kedves Figyelő!

    Kegyed állítja, hogy a FrForr. sem úgy sikeredett, ahogy azt a tervezői elgondolták.

    Hát amennyiben Napoleon pályafutására vetünk egy csak pár pillantást, bizony ez látszik igazoltnak. De most csak azt vegyük alapul, ami a Beethoven nevű polgári egyént is kihozta béketűréséből, aki csodálta az általa géniusznak tartott vezért. Ám aztán, amikor az a császári koronát a pápa kezéből kiragadva saját fejébe nyomta, a zeneszerző géniusz az ugyancsak lentről jött senki által elárultnak tekintette a polgári eszmevilágot és csalódása hevében összefirkálta a III., Napoleon symphonia című művének fejlécét és cím feliratát, aztán kijavította azt egy új, az Eroica címre…

    Egy szerencse azért mégiscsak akadt a napoleoni eltévelyedés ellenére, és ez a lényeg, hogy az ő ún. császársága alatt is végsősoron megmaradt az alkotmányos jogra épült polgári szabadság rendszere…

    .

  • Miklós baromi hazugságot állít, amikor azt állítja, hogy sehol másutt nem volt polgári forradalom. 11,57

    Amit ebben hablatyol a maga műveletlen fejét is vakon követve miközben egy általa tételesen nem is ismert filozófiát egy szagot fogott pittbullhoz hasonlóan megvicsorogva, tulképp a végén azt a következtetzést vonja le a polgári társadalomról, hogy
    „hiába, minden rosszban van valami jó”.
    Nem mondom, hű de bölcs álláspont, csakhogy ennek se füle se farka.

  • Volt egy ilyen kulcstartóm, csak füttyentenem kellett ő meg abban pillanatban már ugatott is.
    Miklós – dícséretére váljon – felismerve a filozófiai szemléltben csak egy picike marxizmust, igazság ide, igazság oda, Ő abban a pilatban már ugat is…

    Egyébként ami közvetlen az I.VH utáni korszakot illeti, hát akkor bizony a mi Őszirózsás forradalmunkhoz hasonló polgári fiorradalmak sokasága gyúlt lángra Európában. A forradalmakat kiváltó gyúelegy összetétele nincs teljesen megírva. Az egyik biztos az elégedetlenség, elkeseredettség, atöbbi helyzetfüggő.

    .

  • Flow,

    „” ,,ha nincs érved, sértegesd a vitapartnered, libsizd, zsidózd le, bíráld az értelmi képességeit, mentális állapotát, stb. „”

    Aztan:

    „” ,,amerikai háttérhatalomtól” 😀 …meg a másik bolygóról jött gyíkemberektől, aki egy eldugott, paksi csőszkunyhóban adták át békaemberek közvetítésével a Soros-tervet Sorosnak. …és mindezt azért, hogy a magyarságot elpusztítsák. 😀 „”

    Latom, betartod a sajat erkolcsi eloirasaidat. 🙂

    Butasag-rohamod vegen azzal allsz elo, hogy „és mindezt azért, hogy a magyarságot elpusztítsák”.
    Ezt ki allitotta? Itt egesz Europat es Eszak-Amerikat teszik tonkre az elvtarsaid.

    Szeretnem ha emlekeznel erre a gunyosnak szant, de alapjaban veve hibas beszolasodra amikor majd az unokaidat eroszakoljak vagy olik meg a bekeharcosok. Remeljuk, hogy akkor is lesz majd kedved viccelodni.

  • Vögelein

    Valaki itt fentebb kételkedik abban, hogy egész Európában általános jelenség lett volna a polgári forradalom…Pedig:

    1917-18-ban mindkét oldalon kimerült sorkatonák tértek haza a háborúból, a frontokról és ahelyett, hogy a háborús propagandá(k)ban megígért csodaországba érkeztek volna meg, lerongyolódott, éhező családok százezrei, milliói fogadták „a hősöket”, mely reális elégedetlenséget, sőt dühöt generált a soraikban.

    Ugynakkor az okafogyottá degradálódott hadseregek „hivatásos” személyi állománya, tisztek és altisztek sokasága vált egyik napról amásikra a társadalom fölösleges tagjává, mely „státusz” fölöttébb frusztrálta ezt az elsősorban a felső tízezerből, vagy az azok iránt szervilis érzelmeket tápláló, semmittevő katonarétegből. Ez a frusztráltság, már létérdeküknél fogva is, természetesen a feudális erők mellé állította őket, a régi kenyéradójuk a nagybirtok és annak állama további hatalmát garantálandó…

    Több különböző országban szinte egy időben! és lényegében – tehát történelmi következetességgel vizsgálva – azonos okok! láttán a polgárság öntudatosabb rétege meghallva a, már jóval a háború előtt is jelentős hanyatlást megélő feudális /dzsentri/ osztály lélekharangját s látva a nyomorgó néptömegek jogos háború ellenességét is, országaikban a polgári jogok, valamint a parasztság jogainak a végleges megváltását, vagyis a polgári forradalmak céljait tűzték ki a zászlaikra, ami a kiskatonák bevonásával nem más, mint polgári forradalom.

    Eközben a háborúban és nem utolsó sorban ősi birtokaik védelmében érdekelt törzsökös feudalista erők görcsösen kapaszkodtak a régi jogaikba és az elkeseredett tömegeket – ennél jobb, célszerűbb és aljasabb módszer nincs – nacionalista demagógiával igyekeztek maguk mellé állítani először sikertelenül. A katonatiszteket már nem kellett meggyőzni, mert azok többsége ugyancsak a maguk régi, hitbizományként örökölt jogai védelmében politizált bárminemű forradalom ellen…

  • Miklós 11:57 Vőlegénynek címzett mélyhumorú förmedvényére;

    Amikor Petőfi „világszabadságról”, meg ‘stenments, még piros zászlókról is (hu,húúúúú) szól a néphez, akkor ugggyan má miféle eszmeiséget is közvetít? A te szavaiddal, csak nem „rablógyilkosságra” uszít ?

    Nameg osztán amikor pláne még aztat is mondja:
    „Itt a nyilam mibe lőjem,
    Királyi szék áll előttem,
    Belelövöm bársonyába,
    Hogy csak úgy porzik kínjába”
    Ez talán nem a Nagy Francia Forradalom polgári eszmeiségének a követése ?

    Máshol meg képzeld, arra bíztat, hogy akasszátok fel a királyokat. Feltűnt e néköd, ebben hogy a tárgyban többesszámot használ, azaz egyszerre több népet szolít fel királygyilkosságra …

    Te jó ég!!! Miklós-testvér felfogásában: lehet,hogy. P e t ő f i . egy nemzeti költő gúnyájába bújt . m a r x i s t a . agitátor volt. )))))))))))) 😀 (((((((((((((

    Miklós! Na, de őszintén, hány-ezer holdatok volt ? – hogy ennyire véded a hűbériséget – ha egyáltalán tudod, hogy mi is volt az… Ezzel szemben, a stílusodból ítélve viszont, azt faekével és két ökörrel biztosan te szántottad évente. Azok vóttak a szép idők. Ja!

  • Miklós
    Mi a kivetnivaló abban, amit írtam? Nem ezt csináljátok folyton? Ha valaki a ti véleményetekkel ellenkező nézőpontot képvisel, rögtön jöttök az értelmi képességek leszólásával, zsidózással, libsizéssel, komcsizással, magyarellenesként való megbélyegzéssel. Itt én tényekről beszélek, ezért kár mellébeszélni: Őcsényben legális papírokkal rendelkező, kevés számú menekült gyerekeinek rövid ideig tartó nyaraltatásáról volt szó, nem pedig illegális bevándorlók tömeges és végleges betelepítéséről. Nincs semmiféle ,,magyarellenes összeesküvés”, amelyet ,,háttérhatalmak eszeltek ki”, legfeljebb az agymosás hatására kialakult paranoid tévképzeteidben. Itt értelmezési problémákról is szó van nálad: ugyanis nem a saját erkölcsi elveimről írtam, hanem a szélsőjobboldali bérkommentelők általam tapasztalt, ismert módszereiről, az érvelés, műveltség hiányáról, a vitapartner becsmérléséről, szélsőséges esetben (saját bőrömön tapasztaltam) internetes zaklatástól, rágalmazástól, életveszélyes fenyegetéstől sem riadnak vissza (jelenleg folyik egy nyomozás egy ilyen ügyben, amelynek sértettje vagyok, úgyhogy ezek nem légből kapott kijelentések).

  • Dubois,

    „” Amikor Petőfi “világszabadságról”, meg ‘stenments, még piros zászlókról is (hu,húúúúú) szól a néphez, akkor ugggyan má miféle eszmeiséget is közvetít? A te szavaiddal, csak nem “rablógyilkosságra” uszít ? „”

    Igen, volt egy szabadsagharc Magyarorszagon, amibe (sajnos) belekevertek az un. polgari „forradalmat” is tobbe-kevesbe. Ha nem tettek volna, talan meg sikerult is volna az a szabadsagharc. Es epp ez a legnagyobb baj vele. Azaz hogy elbukott. Lehet hogy rosszul emlexem, de csak Angliaban es Frankhonban lett sikeres a „forradalom”, es azoknal sem sikerultek ugy a dolgok, ahogy azt Morickaek elkepzeltek.

    „… hány-ezer holdatok volt ? – hogy ennyire véded a hűbériséget ”

    Kar paradeztatnod a butasagodat. A rablogyilkossag rablogyilkossag marad, barkiket is fosztanak ki es gyilkolnak le, barmilyen „okbol”.

    Nem varom el, hogy emlekezz arra amit mar tobbszor is irtam mas cikkek kapcsan: En a lassubb, bekes tarsadalmi fejlodes hive vagyok – ha egyaltalan van szukseg fejlodesre. Ezert is tartom Szechenyit sokkal tobbre mint Kossuthot, vagy a tobbi megvezetettet, akik tragediaba sodortak a magyar nemzetet.

  • Flow,

    ” Őcsényben legális papírokkal rendelkező, kevés számú menekült gyerekeinek rövid ideig tartó nyaraltatásáról volt szó, nem pedig illegális bevándorlók tömeges és végleges betelepítéséről. ”

    Es nagyon helyesen a falu nepenek nem kellettek. Bar csak az egesz orszag igy viselkedne!
    Ha menekulnie kell egy muzulmannak menekuljon egy masik muzulman orszagba. Nincs rajuk szukseg meg turistakent sem. Soha nem lehet tudni melyikuk fejeben gullad meg az allahi feny.
    Na es ha neked van kedved kiserletezgetni a muzulmanokkal, miert nem koltozol egy jo kis halal muzulman orszagba?
    (Gy.k.: a halal nagyjabol a muzulman koser.)

    ” … legfeljebb az agymosás hatására kialakult paranoid tévképzeteidben. ”

    Meseld ezt be az utobbi evek europai aldozatainak, illetve azok rokonainak. En pedig megprobalom az eszak-amerikai aldozatok rokonainak megmagyarazni, hogy semmi ok a paranoiara, es aztan majd jelentunk egymasnak, OK? De megkerhetnenk egy Izaelben lakot is, hogy o is vilagositsa fel a kis izraeli butakat.

  • Miklós:
    „Ne viccelodjunk elvtarsak. Azt meg ugyan elfogadnam, hogy a Soros-terv nem igazan a Sorostol szarmazik, hanem az amerikai hatterhatalomtol, de hogy o maganember lenne, azt jobb lenne ha egy lonak probalnad bemagyarazni. Az talan hinni fog neked.

    1. Elvtársa magának a radai rosseb és Orbán Viktor.
    2. Drága árja-turáni testvére az 1.-ben említetteknek, ugyan miért nem írja meg világosan és nyíltan, hogy az USA (vagy ahogy a magafélék nevezni szokták, „Usrühel) a zsidók uralma alatt áll, a zsidó „háttérhatalom” része? Biztos nem szégyelli a „véleményét”, csak még nem tartja időszerűnek a KMH-ban nyíltan előállni vele.
    3. Lónak még nem próbáltam megmagyarázni, hogy Soros magánember, de egy marhának (vagy nem-marhának, hanem gazembernek? valószínűleg is-is) igen. Látom, nem sikerült.

    „Soros elvtars tobb szaznyi politikai gittegyletet tamogat;”

    Kétségtelen, Soros hat év alatt összesen kb. egy 80 nm-es jeruzsálemi lakás mai árával támogatott néhány – legalábbis vitatható célkitűzésű – arab szervezetet. Az Ön Orbán testvére uszító (kódoltan antiszemita) plakátkampányára három hét alatt ennek az összegnek a sokszorosát fordította, a kormány bevallása szerint 8300 millió forintot.

    „Ha szerinted ezt a Soros meg tudna tenni az amerikai allam aktiv tamogatasa nelkul, akkor ajanlanam a C-vitamin szedeset.
    Okosabb nem leszel, de baromi jo az immun-rendszerre.”

    Herr Doktor, köszönöm a tanácsát és hadd viszonozzam: LFS.

  • Megértem én Miklós, hogy be vagy szarva, és ezért kapkodsz fegyverhez, terrorhoz. De nekem tapasztalatom, hogy a határozott nyugalom sokkal eredményesebb nehéz helyzetekben, mint a fejvesztett, rémült csapkodás. Állítólag Te a fokozatos, lassú „fejlődés” – mondjunk inkább változást – híve vagy. De az ember nem mindig válogathatja meg a változások ütemét, sebességét. A gyorsvonatot se állíthatod meg félkézzel – jobb ha a váltót igyekszel átállítani, hogy ne menjen neked, és ne legyen kisiklás sem.
    Az meg határozottan undorító, ahogyan az áldozatok rokonainak fájdalmán akartok nyerészkedni.

  • Miklós
    ,,Es nagyon helyesen a falu nepenek nem kellettek. Bar csak az egesz orszag igy viselkedne!
    Ha menekulnie kell egy muzulmannak menekuljon egy masik muzulman orszagba. Nincs rajuk szukseg meg turistakent sem. Soha nem lehet tudni melyikuk fejeben gullad meg az allahi feny.”

    Nem tudom, hogyan fogalmazzam meg még, hogy megértsd. A ,,legális papírokkal rendelkező” fogalma azt jelenti, hogy alaposan utánanéztek az illető kapcsolatainak, múltjának, politikai beállítottságának, nemzetbiztonsági átvilágításon estek át. Ilyen kevés számú ember átmeneti ott tartózkodása esetén ez könnyen megoldható. Az általad említett ,,allahi fény” (?) nem faji sajátosság (bár te biztos híve vagy az ilyen elméleteknek), hanem politikai, vallási beállítottságtól függ. Attól, hogy valaki muzulmán, egyáltalán nem biztos, hogy szélsőséges. A muszlim vallásnak nagyon sok irányzata van, és annak csak az egyike szélsőséges. Az ilyen csoportok tagjait nyilvántartják, és eleve nem engedik be Magyarországra. A bevándorlók gyerekeit nyaraltatni kívánó vállalkozót azzal fenyegették meg, hogy ,,elválasztják a fejét a testétől”. Érdekes az is, hogy a gyilkossággal fenyegetést te követendő példának tartod! Ez jelenti számodra a magasrendű erkölcsiséget, és a hazafiságot??

  • Miklós
    Még egy kis humor: ,,En a lassubb, bekes tarsadalmi fejlodes hive vagyok – ha egyaltalan van szukseg fejlodesre.” Ezért pártolod azokat, akik gyilkossággal fenyegették meg a vállalkozót. Milyen szép, békés megoldás! 😀

  • Belzebub,

    „… miért nem írja meg világosan és nyíltan, hogy az USA … a zsidók uralma alatt áll, a zsidó “háttérhatalom” része? ”

    Orexunk, orexunk kedves molesztin istenke (avagy a kereszteny ertelem szerint fobumbumbuskanak kene tekintenunk teged)?

    Minden nagyhatalom, amelyik demokraciasat jatszik ra van szorulva a hatterhatalom letrehozasara. Az angol, orosz, francia ugyanugy. Az egyszeruen elkepzelhetetlen lenne, hogy 4 evenkent iranyt valtoztassanak a nemzetkozi politikaban, amikor soxor egy fel evszazados elokeszulet kell egy-egy nagyobb szar bekeveresehez.
    De csak ha figyelted volna, hogy mit muvelnek Trump-al az elvtarsaid mar semmi ketseged nem lenne rola.
    Hogy van az amerikai hatterhatalom emberei kozott zsido is? Valoszinu, bar a tobbseguk legjobb tudomasom szerint kereszteny eredetu.

    ” Kétségtelen, Soros hat év alatt összesen kb. egy 80 nm-es jeruzsálemi lakás mai árával támogatott néhány – legalábbis vitatható célkitűzésű – arab szervezetet. ”

    Ez az amirol tudsz. Es a tobbi? Valamint a mas orszagok ellen iranyulo politikai tevekenysege? A politikain van a hangsuly, mivel szerinted o csakis maganember lehet. Persze valami igazad lehet: WC-re minden bizonnyal maganemberkent jar.

    ” Az Ön Orbán testvére uszító (kódoltan antiszemita) plakátkampányára három hét alatt ennek az összegnek a sokszorosát fordította, ”

    Valahogy muszaj Magyarorszagtol is tavoltartani a kis zsidogyulolot es elvtarsait. Neked az osszeg a lenyeg, nem az, hogy ki, miert es mire kolti?

    talalom,

    ” Megértem én Miklós, hogy be vagy szarva, és ezért kapkodsz fegyverhez, terrorhoz. ”

    Ki kapkod fegyverhez es terrorhoz? Mirol beszelsz?

    ” Az meg határozottan undorító, ahogyan az áldozatok rokonainak fájdalmán akartok nyerészkedni. ”

    De a leginkabb undorito az, hogy ti mindenaron importalni akarjatok azt a fajdalmat Magyarorszagra. Mint mar irtam; ha kiserletezgetni akarsz a bekeaktivistakkal, koltozz egy bekegalamb orszagba. Az a te dolgod, azt kapsz, amit megerdemelsz. De ne akarj masokat megoletni csak azert, hogy meg egyszer utoljara ti legyetek megvalasztva – mielott a krokodil titeket is felfal.

  • Flow,

    „” A ,,legális papírokkal rendelkező” fogalma azt jelenti, hogy alaposan utánanéztek az illető kapcsolatainak, múltjának, politikai beállítottságának, nemzetbiztonsági átvilágításon estek át. „”

    Te hulyenek nezel mindenkit? En mar egyszer atestem egy ilyen „alapos utananezesnek”, es 20 evvel kesobb lattam vagy 25-30 esetben hogyan csinaljak. Tovabba van egy afrikai szuletesu baratom is, aki menekultek elbiralasaval foglalkozik. O is meselt erdekes dolgokat.
    Tudod hogyan megy a menekultek „atvilagitasa”? Megkerdik tole, hogy hol es mit tanult, hol es mit dolgozott, mettol meddig napra pontosan. Majd varnak 3 honapot, es ujra megkerdezik tole ugyanezeket. Ha nem emlexik az illeto, hogy miket mondott vagy irt elozoleg, es mast mond kesobb, akkor hazugnak tekintik es nem fogadjak el. Pedig egyszeruen csak arrol van szo, hogy elso alkalommal csak megsaccolta a dolgot, mert mar nem emlexik ra, foleg nem napra pontosan, ahogy azt megkovetelik. Ez minden atlagembernel igy megy.
    Mindehhez persze kell egy tortenet is, hogy miert vagy menekult. Erre a tortenetre is kell pontosan emlekezni, akar igaz, akar nem, kulonben nem fogadnak el.
    Ennyi az egesz.

    Szerinted hogyan tudta a magyar allam leellenorizni az afgant? Megkertek az erkolcsi bizonyitvanyat Afgibol? Mi van ha az egesz meseje hazugsag volt? Szerinted azzal fogja kezdeni egy menedekjogot kero a dumajat, hogy „aztan vigyazzatok, mert agymosott bekeharcos vagyok”?

    ” Attól, hogy valaki muzulmán, egyáltalán nem biztos, hogy szélsőséges. ”

    Persze hogy nem. Onaluk teljesen magatol ertetodik, hogy terjeszteni kell az igazhitet, ebben szerintuk nincs semmi „szelsosegesseg”. A terjesztesbe pedig sok minden belefer.

    ” A muszlim vallásnak nagyon sok irányzata van, és annak csak az egyike szélsőséges. ”

    Te tenyleg hulyenek nezel mindenkit. Ez pont forditva van. Egyetlen olyan muszlim vallas van, ami a Koran es a Hadit veresszaju verseit figyelmen kivul hagyja.
    A tobbi – szerinted egyaltalan nem „szelsoseges” – muszlim uldozi oket es nem fogadja el oket muzulmannak.

    „” a… vállalkozót azzal fenyegették meg, hogy ,,elválasztják a fejét a testétől”. Érdekes az is, hogy a gyilkossággal fenyegetést te követendő példának tartod! „”

    Még egy kis humor: ,,En a lassubb, bekes tarsadalmi fejlodes hive vagyok – ha egyaltalan van szukseg fejlodesre.” Ezért pártolod azokat, akik gyilkossággal fenyegették meg a vállalkozót. Milyen szép, békés megoldás! ”

    Eloszoris, szerintem ebben az esetben semmi szukseg nem volt eletveszelyes fenyegetesekre. Azonban nem mindenki gondolkodik egyforman.
    En nem a fenyegetessel ertettem egyet, hanem azzal, hogy a bekeharcot tavol kell tartani.
    Miutan bele akarsz keverni dolgokat az ember mondokajaba, amiket o nem mondott meg te csodalkozol, hogy neha szemelyeskednek veled?

    Vegezetul; nem ertem, hogy miert lenne baj ha egy szarkeverot, vagy tomeg es/vagy rablogyilkossagra felbujtot idejeben elintezunk, hogy ne okozhassa emberek szazezreinek halalat?
    Nem lett volna jobb, ha annak idejen idoben lelovik Hitlert?

  • Flow, biztos tudsz valami garanciát mondani arra az esetre az unokáimnak, ha másod- vagy harmadgenerációs muszlim mégis bekattan a frusztrációi miatt, és felrobbantja magát mondjuk a metrón, ahol utaznak. Egy pár helyen ilyenek kezdenek vérengzést Európában, pedig a nagyapjukat átvilágították rendesen, és tényleg tiszta volt, sőt még nyaraltatta is őket a befogadó társadalom.
    Várom megnyugtató válaszod.

  • charlie,

    ” Flow, biztos tudsz valami garanciát mondani arra az esetre az unokáimnak, ha másod- vagy harmadgenerációs muszlim mégis bekattan a frusztrációi miatt, és felrobbantja magát mondjuk a metrón…”

    Csak annyit tennek hozza a koltoi kerdesedhez, hogy ehhez a bekegalamboknak nem kell frusztraltaknak lenniuk. Inkabb a kornyezetuk valik frusztraltta egy ido utan.
    Most mar mi kanadaiak is elerkeztunk oda, hogy ha az utcan at akarunk menni jobb ha megnezzuk ki ul a volan mogott, es a buszmegalloban is lehetoleg valami nehez akadaly mogott kell allni.

  • Miklós
    ,,Tudod hogyan megy a menekultek “atvilagitasa”? Megkerdik tole, hogy hol es mit tanult, hol es mit dolgozott, mettol meddig napra pontosan. Majd varnak 3 honapot, es ujra megkerdezik tole ugyanezeket. Ha nem emlexik az illeto, hogy miket mondott vagy irt elozoleg, es mast mond kesobb, akkor hazugnak tekintik es nem fogadjak el.”

    Te tényleg hülyének nézel mindenkit, és gondolod, elhisszük, hogy a XXI. században, a modern technika, a fejlett lehallgató berendezések és egyéb nyomozási módszerek korában abból áll csak a nemzetbiztonsági átvilágítás, hogy kikérdezik az illetőt?? 😀 Elhiszed, hogy ha azt mondja, hogy ,,áá, én egyáltalán nem vagyok terrorista, szélsőséges” akkor az elég is a nyomozó hatóságnak, és simán beengedik a befogadó országba végleges (!) letelepedés céljából??? 😀 Az agymosó propaganda úgy látszik megártott a realitásérzékednek. Ajánlhatom én is (ahogy te tetted) a C-vitamint? 🙂 A Gingko Biloba is jót tesz az agyműködésnek. De legjobb lenne valami agymosás elleni csoda-elixír. 😀

    ,,Onaluk teljesen magatol ertetodik, hogy terjeszteni kell az igazhitet, ebben szerintuk nincs semmi “szelsosegesseg”. A terjesztesbe pedig sok minden belefer.”
    A szélsőséges minden országban azt jelenti: szélsőséges. Ez egy általános fogalom, tehát aki terrorista módszerekkel (pl. gyilkossággal való fenyegetéssel) akar elérni valamit, azt mindenhol egyaránt szélsőségesnek nevezik a normális emberek. A nem radikális muszlimok is ugyanígy gondolkodnak erről.

    ,,nem ertem, hogy miert lenne baj ha egy szarkeverot, vagy tomeg es/vagy rablogyilkossagra felbujtot idejeben elintezunk, hogy ne okozhassa emberek szazezreinek halalat?”
    A menekültek gyerekeit nyaraltatni vágyó vállalkozót tekinted szarkeverőnek, akit jogos lenne likvidálni?? …és párhuzamot vonsz közte és Hitler között?? 😀 Neked tényleg valami csoda-elixírre lenne szükséged, de sürgősen.
    Vannak nálunk olyan politikusok, akikre tényleg ráillik a ,,szarkeverő” jelző, pl. a Duna-parti holokauszt-emlékművet meggyalázó, betegesen gyűlölködő jobbikos, de mégsem kívánnám az illető megölését (a későbbi fejlemények megelőzése céljából).

  • Charlie,
    Lehetőleg maradjunk a cikk témájánál, ha megkérhetem! Itt néhány menekült család nyaraltatásáról lett volna szó, ráadásul rövid ideig. Ha reálisan gondolkodunk: milyen motivációja lenne egy nyaralását töltő menekült családnak (akik halálos veszélyből menekültek meg, és itt biztonságos környezetben vannak) arra, hogy egy magyar faluban robbantást, vagy más terrorcselekményt hajtsanak végre??

  • Orsós Elemér

    Flow
    2017 október 9
    10:09 de.

    Lehet hogy, Neked maximálisan igazad van, de a mi közép-európai történelmi tapasztalataink nem azt erősítik hogy, a tömegesen ide tartók beilleszkedni és nem élősködni akarnak, ezért betegesen óvatossá váltunk, de ez még mindig jobb , mint a túltott jóhiszeműség! Légy szíves bocsásd meg ezt, az eddig rossz tapasztalatokat szerző egyszerű, de egyébként vendégszerető magyar embereknek!

  • Orsós Elemér
    Mire gondoltál, én merre lakom, a Maldív-szigeteken, vagy Floridában? 😀 Magyarországon élek én is, és magyar vagyok. Remélem, ezt azért nem akarod elvitatni tőlem azért, mert nem azok közé tartozom, aki a jobbos propagandát tolják bérmunkában?

  • Mindenestre, szerintem Kanada, azaz a mai kormány igen naiv.
    Valóban elhiszi, hogy a beengedett muszlim tömeg nem kíván valami változást az országban. Sajnálatos, hogy a mai kormány ennyire „Liberális”!

  • Orsós Elemér

    Flow
    2017 október 9
    2:47 du.

    Én bizony Akapulcora gondoltam! 😀 Mellesleg légy szíves figyelmeztess, ha véletlenül, figyelmetlenül bármilyen pártpropagandát tolnék bérmunkában! Nagyon nem szeretnék bármilyen párt kegyeiért a saját szuverén „eltévejedéseimtől” eltérni! 😀

  • Flow,

    ” Te tényleg hülyének nézel mindenkit, és gondolod, elhisszük, hogy a XXI. században, a modern technika, a fejlett lehallgató berendezések és egyéb nyomozási módszerek korában abból áll csak a nemzetbiztonsági átvilágítás, hogy kikérdezik az illetőt?? 😀 Elhiszed, hogy ha azt mondja, hogy ,,áá, én egyáltalán nem vagyok terrorista, szélsőséges” akkor az elég is a nyomozó hatóságnak, és simán beengedik a befogadó országba végleges (!) letelepedés céljából??? 😀 ”

    Nekem szemelyes tapasztalataim vannak ez ugyben. De ha te olyan nagy szakerto vagy a kerdesben akkor meseld el nekem hogyan megy ez? Hogyan tudod te mint magyar allambiztonsagi guru leellenorizni, hogy amit az afgan „menekult” mond az igaz?
    (Mar eleve azt kene kerdezni, hogy vajon ki elol menekult a muzulman harcos? Sajat magat uldozte? Persze ha nem muzulman, az mas.)

    Ha raersz meg kiterhetnel azokra is, akik mindenfele papirok nelkul erkeznek es meg ujjlenyomatot sem hajlandok adni. Oket hogyan vilagitjak at a szakertok?

    ” Az agymosó propaganda úgy látszik megártott a realitásérzékednek. ”

    Bagoly mondja?

    „” ,,nem ertem, hogy miert lenne baj ha egy szarkeverot, vagy tomeg es/vagy rablogyilkossagra felbujtot idejeben elintezunk, hogy ne okozhassa emberek szazezreinek halalat?”
    A menekültek gyerekeit nyaraltatni vágyó vállalkozót tekinted szarkeverőnek, akit jogos lenne likvidálni?? …és párhuzamot vonsz közte és Hitler között?? „”

    Elnezesedet kell kerjem, de azt hittem ertelmes emberrel vitatkozom.
    Te ervek hijan megprobalod kitekerni az ertelmet annak amit irok, hogy a jellememet tamadd. Lehetne egy kicsit becsuletesebben es ertelmesebben is?

  • Flow,

    ” Magyarországon élek én is, és magyar vagyok. Remélem, ezt azért nem akarod elvitatni tőlem azért, mert nem azok közé tartozom, aki a jobbos propagandát tolják bérmunkában? ”

    Hiszunk neked. A legtobb olyan Soros es egyuttal bolsi propagandat nyomo magyar, aki ideir, Magyarorszagon el. De titeket legalabb megertunk, nektek valoban kell a penz, nem ugy mint az Esza-Amerikaban elo elvtarsaitoknak, akik csak idouzesbol mocskoljak a hazajukat minden alap nelkul.

  • Aczél Gábor

    B79elvtarsehoz meg azok is akik azt erkolcseik alpjan teljesen belatani vilegszerete nem letezik jobb sajnos,hogy igyekeznek, az sokszor valtozhatova valik az azt befolyasolo korulmenyek altal semmi mas mint az ures es mocskos ragalmai mertaguk fizetve vannak a “lopot javakbol” nem fog napokon at valotlansagokat, oda-vissza dobalni ragalmakat,sem eltero sorokat nyujtani ahogyan elvtarsak nehanyszor kifejeztek jovahagyasaikat “onvedelemnek” belyegeztek Szoviet katonai megszallasat mint TALALOM es ALMASI elvtarsnoi emelve tetek Oszinte, gyalazat-mentes valaszt tisztelettel vennem es koszonom is majd, mert en egy arva szot sem irtam a nyaralo gyermekek elleni magatartas eseten, velni azt “jogos onvedelemnek”, ez velemnye az emberisegnek mint az “utazo saleman” es az “ocska-kocsi-kereskedok”-rol alkotott altalanos velemenyi

  • Miklós:
    „Most mar mi kanadaiak is elerkeztunk oda”

    Végre egy igazi, öntudatos őskanadai bennszülött, akinek ősei már L’Anse aux Meadows előtt ott éltek, nem pedig holmi kontinenshódító kalandor, Európából ilyen-olyan okokból eltakarodott migráns, vagy pláne nem valami élősködő gazdasági „menekült” leszármazója! 🙂

  • Miklós:
    „En mar egyszer atestem egy ilyen “alapos utananezesnek”

    sak nem azt mondja, hogy maga nem aboriginal, nem a Premières Nations soraiból való? Hanem? Migráns? Menekült? Osztán honnét menekült? Kik üldözték, kik elől kényszerült menteni az életét és mikor?

  • Miklós:
    „Hiszunk neked. A legtobb olyan Soros es egyuttal bolsi propagandat nyomo magyar, aki ideir, Magyarorszagon el. De titeket legalabb megertunk,”

    Kiknek a nevében ír maga többesszámban? Természetesen én elhiszem akár azt, hogy maga az NSDAP/AO, vagy a Hungarista Mozgalom, esetleg a – legjobb esetben – a finanszírozó gazdája, a magyarországi FIDESZ/KDNP nevében osztogatja hazugságait, rágalmait és uszít a tisztességes emberek ellen.

  • Na megint egy cikk,de ugye minek?…
    Ebben a témában máskor is írtak,a vélemények megoszlanak,de ugye a tapasztalatok alapján jobb félni,mint megijedni,szenvedni,vagy
    netán áldozatul esni egy erőszaknak,mindenkinek joga van biztonságban élni,az államnak meg azt garantálni „találgatások”helyett!
    Ilyen egyszerű!

  • Miklós
    Úgy látom, re hiszed magadat nemzetbiztonsági szakértőnek, aki el akarja hitetni azt a képtelenséget, hogy ha nem hajlandó valaki ujjlenyomatot adni, azt a hatóság annyiban hagyja: ,,Jó, akkor ne adjon.” ,,Oszt jónapot!” 😀 …és hagyják szépen letelepedni véglegesen. Nem magyarázok bele, nem tekerem ki a mondanivalódat, hanem csupán szó szerint idézlek.
    A gyilkosság, és a gyilkossággal való fenyegetés ellenzése szerinted ,,Soros- és bolsi propaganda”. Akkor a Biblia ,,Ne ölj!”-parancsolata is az a te eltorzult világlátásod szerint? Mielőtt más értelmi képességeit kicsinyled le, légy szíves, nézz a tükörbe! A vitát befejeztem, a hülye, gyűlölködő válaszaidat nem vagyok hajlandó elolvasni, mert beskatulyáztál engem a ,,bolsi” kategóriába, és ettől nem látsz tisztán. További jó gyűlölködést! Nekem erre nincs fölösleges időm!

  • Belzebub,

    „” Végre egy igazi, öntudatos őskanadai bennszülött, akinek ősei már L’Anse aux Meadows előtt ott éltek, nem pedig holmi kontinenshódító kalandor, Európából ilyen-olyan okokból eltakarodott migráns, vagy pláne nem valami élősködő gazdasági “menekült” leszármazója! 🙂 „”

    Végre egy igazi, öntudatos ősmagyar bennszülött, akinek ősei már a teremtes előtt ott éltek, nem pedig holmi orszaghódító kalandor, Azsiából ilyen-olyan okokból eltakarodott migráns, vagy pláne nem valami élősködő gazdasági “menekült” leszármazója! 🙂

    Csak ebbe tudtal belekotni? Raadasul hogy pont en hivtam fel a figyelmet egy masik orultnek, hogy mi mindannyian teruletrablok, vagy azok utodai vagyunk. Mibol gondoltad hogy a szenilitasod bevillantasa annyire vicces lesz, hogy 🙂 -t erdemel?

    Istenkem, es meg kerdez!!!

    ” Osztán honnét menekült? Kik üldözték, kik elől kényszerült menteni az életét és mikor? ”

    Az olyan idiotak elol menekultem akiknek tetszett a naci rendszer Magyarorszagon. Ugye te is koztuk voltal?

    ” a magyarországi FIDESZ/KDNP nevében osztogatja hazugságait, rágalmait és uszít a tisztességes emberek ellen. ”

    Hat ha neked a Soros tisztesseges ember, akkor te ritka nagy gazember lehetsz. Jol fizet a Gyuri Ba’? Megeri lejaratnod magad, meg igy alneven is?

    Flow,

    ” Úgy látom, re hiszed magadat nemzetbiztonsági szakértőnek, aki el akarja hitetni azt a képtelenséget, hogy ha nem hajlandó valaki ujjlenyomatot adni, azt a hatóság annyiban hagyja: ,,Jó, akkor ne adjon.” ,,Oszt jónapot!” 😀 …és hagyják szépen letelepedni véglegesen. ”

    http://barenakedislam.com/2017/10/09/swiss-government-admits-it-does-not-know-the-true-identity-of-90-of-its-muslim-asylum-seekers/
    (Ha nem tudnal angolul: A svajci kormany a menekultjogot kerok 90%-nak nem tudja megallapitani a szemelyazonossagat.)

    A mult heten a varoskamban amokot futo szomaliai bekeaktivista az USA-bol erkezett, ahol illegalisan tartozkodott es az amerikai biztonsagi szolgalat megfigyelese alatt. (Ne hogy megkerdezd, hogy megfigyeles helyett miert nem kuldtek haza az illegalisan ott tartozkodo terroristat, mert attol tartok meghaladna a kepessegeidet, hogy valaszolni is tudj ra erdemben.)
    Kanadaban kb. ket eve kert menekult statuszt, amit meg is kapott. Termeszetesen ugyanugy vizsgaltak ki, hogy ki es mi o, ahogy en azt leirtam, mert mas modszer nincs.

    Kivancsi lennek, hogy szerinted hogyan tudjak a magyar, menekulteket elbiralok jobban csinalni a munkajukat, mint a svajci, vagy a kanadai kollegaik?

    „” A gyilkosság, és a gyilkossággal való fenyegetés ellenzése szerinted ,,Soros- és bolsi propaganda”. „”

    Biztos, hogy tudsz olvasni is? Kezdesz gyanus lenni. Meg mindig hulyesegeket magyarazol bele abba, amit irtam, illetve amire valaszoltam. Nem teszel kulonbseget ket hozzaszolas kozott? Azt nem nezed, hogy mire irtam azt a bizonyost? Osszeollozod amiket irok, hogy megjatszhasd a verzoszivut?

    „” A vitát befejeztem, a hülye, gyűlölködő válaszaidat nem vagyok hajlandó elolvasni, mert beskatulyáztál engem a ,,bolsi” kategóriába, és ettől nem látsz tisztán. További jó gyűlölködést! Nekem erre nincs fölösleges időm! „”

    Itt csak ti gyulolkodtok. Ha pedig nem vagy bolsi, miert csokolsz be csontig egy bolsinak?

    A visszavonulast pedig megertem, mert arra nem tudtal valaszolni, hogy az „Ugye maga terrorista?” kerdesre „nemmel” valaszolo terroristarol hogyan tudjak a kihallgatoi megmondani, hogy megis terrorista? Mert szerinted ma mar vannak mindentudo forensic eszkozok, modszerek. Hat akkor mondd el nekem is, mert en meg hallottam roluk.
    De azon is elgondolkodhatnal, (a nyugat-europai peldat nezve) hogy a kihallgatok honnan tudjak, hogy a ma „menekult” bekegalamb unokaja nem lesz majd terrorista 40 ev mulva?

  • Miklós 8:43

    Bevallod, hogy te

    „A lassúbb, békés társadalmi fejlődés híve vagy – ha egyáltalán szükség van fejlődésre”…

    Lefogadom, ha itt bárkit megkérdezünk, mindannyian a békés társadalmi fejlődés hívei lennénk, még én is, csakhogy – akárcsak a természet minden szférája, a biológia, de még a geológia – a történelem sem kívánsághangverseny. Fejlődik, fejlődik, aztán kirobban… A történelmi fejlődést éppenséggel az érdekek harca szabályozza, ha akarjuk, ha nem…
    Mert mondjuk 500 évvel korábban hiába mondod a király-bácsinak, hogy a parasztoknak is juttasson fődddet, ő csak a vazallusainak ad belüllä, de sokat és jó nagyokat…
    Ám az idő akkor sem áll meg, ha akárkifia Miklósok – nameg főleg Horthy Miklósok – a legszívesebben már rég megállították volna a homokórát, csakhogy ők a birtokukon nyugodtan ki-lovagolhassanak, vadászgathassanak, estleg angolszász országokban még golfozhassanak is, stb…
    De mibull is tennék ezt másból, mint az örökös hitbizományos birtokuk ezer és ezer [egy-egy nagybirtok jobbágyi létszámát időben átszámítva száz és százezer, vagy millió] jobbágyának a munkájából megteremtett jövedelméből, ill. felhalmozott vagyonából…
    Ám az a fölösleges valami, amit az ilyen „Miklósok” az álmaikban a legszívesebben eltörölnének még a teremtett világ rendjéből is, az a fránya idő és a fejlődés, folytonfolyvást az ilyen Miklósok (visszafelé álmodott) útjában áll. mert minek is az…
    Viszont lassan és tényleg nagyon lassan a városok polgársága, de még-lassabban a parasztok is felébrednek, és rájönnek, hogy éppen a törzsökös földek birtokos tizezre, és az általuk fölépített, gátakkal telerakott jogrendszer, hogy ez az, ami szinte legyőzhetetlen fizikai akadályként tornyosul az ő vágyaik, vagy már éredekeik útjában.
    Mire a gondolkodók egyáltalán eljutnak ide, erre a forradalmi(!) felismerésre, már el is telt több, mint 1-2 ezer év.
    A „legyőzhetetlennek látszó” akadályokat pedig akaratlanul is, tehát szükségszerű gátszakadás követi, amikor az elviselhetetlen állapotok kiváltotta felgyorsult időben, a mármár követhetetlen eseménysorozatban születik meg egy teljesen új társadalmi rend és kiderül róla – legalábbis az utókor szerint – hogy ez bizony nem zendülés, nem lázadás, hanem bizony ez már forradalom „volt”, mely tényt az a bizonyos (felső) tízezer amint tehetné azonnal restaurálna. A retrográd ellenforradalmi szándék ugyanúgy veljáró következmény, mint maga a forradalom volt az előző kétezer évnek, melynek jogrendszere és új államhatalmi struktúrája viszont megakadályozza a régi rend restaurációját.

  • Dubois,

    Koszonom, hogy elmagaraztad azt, amit en is tudok.

    Mint irod, visszatekintve mar latjuk, hogy mive valt az uj rendszer, amit itt-ott rablogyilkossagok aran hoztak letre. (Te nyugodtan hivhatod azt forradalomnak, a lenyeg nem valtozik.)

    Az csak a problema, hogy pontosan a visszatekintesbol tudjuk negallapitani, hogy csupan rablogyilkossag tortent, lecserelte a jonep az urait uj urakra, akik aztan ugyanugy atverik a sok hulyet, ahogy az elozo uraik tettek. En az ilyesmitol nem szoktam elelvezni, ertelmetlennek talalom, hogy valaki az eletet, vagy testi epseget aldozza masok hatalmanak erdekeben.