A KMH szerzője indul a 2018-as magyarországi választáson

2018 február 5 11:24 de.61 hozzászólás

Kerekes Sándor, lapunk egyik szerzője indul a 2018-as magyarországi választáson Újbudán a MOMA – Modern Magyarország Mozgalom Párt színeiben. (Éppen pár hete számoltunk be arról, hogy egy másik KMH-s szerző – Kalmár Szilárd – Józsefvárosban-Ferencvárosban indul egyéniben.) Kanadai magyar szerzőnk hangsúlyozza: szemben a többi jelölttel, ő nem megélhetési politikus. Az alábbiakban Kerekes Sándor osztja meg, hogy miért döntött úgy, hogy a választáson indul. (A szerk.)

*

A Modern Magyarország Mozgalom Párt és Bokros Lajos megtiszteltek azzal, hogy a Budapest 2. egyéni országos választókerületben az ő jelöltjük lehetek.

Miután a demoktratikus ellenzék többi pártjai, akiknek a vezetői között nem egy személyes ismerősöm is van, nem voltak képesek, vagy hajlandóak bármiféle megállapodásra lépni a MOMA párttal, nem maradt más választásom, mint elindulni, megpróbálni bejuttatni a Parlamentbe a Józan Ész, a Tisztesség és a Magyar Felemelkedés politikáját.

Ezek ugyanis pillanatnyilag még mikroszkóppal sem láthatóak ott.

Megpróbálkoztam még azzal is, hogy a helyi jelöltekkel jussak valamiféle megegyezésre. De hiába, ők ebben sem voltak érdekeltek. A szóbanforgó körzet Újbuda, a Körtér, Lágymányos, a Kopaszi Gát, és a Gellért környéke, a vidék, ahol felnőttem és ahol ma is lakom. Tudomásom szerint ez az ország legnagyobb választókörzete. Nehéz munka vár rám, tudom.

Remélem Világ, és Újbuda, hogy számíthatok a szimpátiádra, a támogatásodra és a segítségedre.

Kerekes Sándor

(Kerekes Sándor és Bokros Lajos)

61 hozzászólás

  • Eppen regi lakohelyemen fog „FUTNI”, JO SZERENCSET!

  • Orsós Elemér

    Nem a legjobb reklam Magyarorszagon a legemlékezetesebb megszorítóval egy fényképen vigyorogni!

  • Nehéz feladatba vágtad a fejszét, Sándor! Az ajánlatok összegyűjtése sem babajáték. De tiszteletreméltó az igyekezet. HAJRÁ!!!

  • Orsos Elemér Nem a megszoritassal volt a baj, az kellett akkor. A stilusaval volt gond, ahogy eloadta.

  • Hát igen, Kerekes Úr bizonyára tettrekész, jóravaló ember, de Bokros árnyékában nem fogják szeretni a választók. Bokros a mai politikai élet döglött állatorvosi lova, ilyen maximális közutálat még senkit sem övezett, pedig van-volt jelölt bőven.

  • Kalocsai Miklós

    „Miután a demoktratikus ellenzék többi pártjai, akiknek a vezetői között nem egy személyes ismerősöm is van, nem voltak képesek, vagy hajlandóak bármiféle megállapodásra lépni a MOMA párttal, nem maradt más választásom, mint elindulni,…”

    Ez egyszerűen nem igaz! Miért nem lehet megmondani, hogy a konstrukció nem felelt meg a MOMA-nak. A DK ugyan azt a konstrukciót ajánlotta fel nekik, mint a Szolidaritásnak, a Szolidaritás elfogadta, a MOMA nem. A Szolidaritás vezetője szerepel a DK listáján, Nemes Gábor szakszervezeti vezető egyéniben indul a DK kontójára 16. kerületben. Rossz nyitás a valótlan állítás egy képviselő jelölttől!

  • Igen Miklós, igaz. Csakhogy ha a MOMA nem indít jelöltet, két, egymást követő országos választáson,akkor törlik a pártok listájáról.Ez is óriási csapda a választási törvényben: gyakorlatilag kizárja, hogy kisebb formációk összefogjanak a választásra.
    A közös lista meg azért necces, mert szerintem a reális a DK-nak a 8% körüli eredmény,és a MOMA bizonytalan 1-2%-a veszélyezteti a bekerülést. Nagyon sajnálom, mert nekem Bokros, Pusztai és a többiek garancia lenne egy normális konzervatív pártra. De én nem konzervatív vagyok.

  • talalom, ..”mert nekem Bokros, Pusztai és a többiek garancia lenne egy normális konzervatív pártra. De én nem konzervatív vagyok.”
    Jó, akkor én meg a Betyársereget javaslom liberális pártnak. Pedig nem vagyok liberális. 🙂

  • Gratulálok a KMH-nak, hogy szerzői között többen is indulnak a választásokon. Azt se feledjük, hogy van egy miniszterelnök-jelölt is a szerzők sorában, Szigetvári Viktor személyében.
    Mind a három jelölt nagy fába vágta a fejszéjét. Valószínűsíthetően mérsékelt sikerrel szerepelnek majd, de akkor is vagy éppen ezért kívánok jó munkát, sok sikert!

    No, de Bokrossal egy baj van. Az viszont akkora, hogy teljesen értelmetlen a MOMA léte, mert nem juthat nulláról az egyre. Mégpedig az, hogy Bokros Lajos politikailag halott és képtelen, vagyis lehetetlen számára a megújulás. Nem ő az egyedüli olyan figura, aki képtelen hátralépni, és tán ezzel felszabadíthatna pár tízezer szavazatot, de hát nem… A szakmai tudása, a tenni akarása elvitathatatlan, de politikailag már meg van halva.

  • Orsos te idióta abból él (feléli csak) imádottod amit Bokrosék öszehoztak.

  • Neocsárli:
    Tudjuk:
    Már legszívesebben kijárnátok éjszakánként holmi kies pogromokra.
    Óriási , elévülhetetlen hibája Gyurcsánynak és Bajnainak hogy nem törte le ezeket a bandákat tüzzel vassal

  • Pár megjegyzést fűznék Kerekes úr bátor elhatározásához. Nem késő még, óvom bátor lépésétől … Tudvalévő, hogy az 1 (azaz: egy) százalékot el nem érőknek vissza kell fizetniök a kampányra felvett pénzeket. Nem volna szép,ha itt a KMH-on utólagos kalapozás kezdődne… Ez a fővárosi 2-es körzet Budapest egyik legjobboldalibb szavazótáborával rendelkezik. A DK szinében induló (titokzatos) hölgyre is simán ráver Simicskó miniszter ur minimum 20 százalékot. Ebben a körzetben nem csak Gellért tér van, hanem SZENT Gellért tér is, s keresztény templomok és iskolák. Attól meg külön óvom Kerekes urat, hogy elkezdjen kampányolni a Kopaszi gáton, pénzkidobás lenne, mert az már a 18-ashoz tartozik !

  • Kalocsai Miklós

    talalom
    2018 február 5
    2:28 du.

    Teljes mértékben egyetértek. Egyébként a Dk a Bokrossal állapodott meg legelőször, sokunk örömére, csak közben eszükbe jutott, ha nem indulnak önállóan, törlik a pártot, ezért kihátráltak. Minden tiszteletem az övék, mert a biztos parlamenti helyet ott hagyták, csak hogy mentsék a pártot. De ezt ne úgy tálalják, hogy kígyót, békát kiabálnak a másikra. Bokrost sajnálom, mert kitűnő szakember, akinek helye lett volna a parlamentben. Sajnálom azért is mert úgy látom, hogy a jó képességeit illúzió kergetésre fecsérli. Szerintem ma Magyarországon nincs számottevő mérsékelt konzervativizmusra fogékony tömeg. Ez volt a veszte az MDF mérsékelt oldalának, Dávid Ibolyának, ezért hiába való Bokros tiszteletre méltó erőfeszítése, és a gödöllői polgármester kísérlete is.

  • Szukits Rezső

    Hajrá!

  • talalom, a legjobb Bokrosban, hogy 2018-ban rájött hogy Gyurcsány hazudott neki és csúnyán átverte. Miközben ezt az egész ország tudta róla 2006 óta.

  • A Bokros-féle MOMA mikroszkóppal sem látható, ergo a bármelyik hozzá köthető személy választási esélye minimális (inkább nulla).

    Visszatekintés. A Bokros-csomagra (1995) szükség volt mert nem volt más választása Horn Gyulának. A kiváltó oka az akkor regnáló mszp-szdsz pártkoalíció által elbaltázott gazdaság-politika volt. Bokros drasztikus fogyókúrájába kevés híján mindenki belepusztult – Magyarország egyik gazdasági mélypontja volt.

  • Nagy István: rosszul tudja. A LÉTEZŐ pártok – így a MOMA se – nem kapnak „kampánypénzt”, csak az újak, így nem is kell semmit visszafizetniük.
    Többeknek: az, hogy „politikailag” ki a halott, szerencsére nem Te döntöd el. Lehet ugyan értelmetlenül mantrázni, hátha bejön, mint a vudubaba szurkálása. Az elvi politizálásnak sose volt nagy tábora Magyarországon: az”emúttnyócévben” meg sikerrel elfojtották azt a reményt is, hogy valaha KÜLÖNBÖZŐ, egymással versengő ajánlatokon vitázzunk.
    Charlie: Nálad megakadt a tű a lemezen. Most konkrétan mit hazudott akár a DK elnöke a MOMA elnökének, akár fordítva? Tárgyalások voltak az együttműködés lehetőségéről. Nem tudtak megegyezni, többen kifejtettük, hogy miért nem. Ennyi.
    De látom, hogy sokaknak az a vágyuk hogy valamilyen magándácsán döntse el egyetlen személy titokban, hogy kiket hoz a nyakunkra. (Ahogy ez a bevett módszer a jelenleg kormányzó pártoknál.) A felhozatal színvonala kérdéses. De nyilván az a fő szempont, hogy az illetőnek legyen ereje munka után is lopni. Sőt, munka közben, meg helyett is – ahogyan ezt implicite kifejtette a hódmezővásárhelyi főminiszter.

  • Sok sikert Sandor a politikai karrieredhez.

  • Ezért nem lesz obánváltás, mert mindenki azt hiszi, hogy itt ész-érvekkel lehet szavazatokat nyerni. A fideszes „varjú károgás” elnyomja a balpékek „madár csicsergését”, mert a varjak között károgni kell, vagy valami hangosabbat kell kitalálni. Ha marad trónon a korrupt Viktátor, mindenki megnézheti magát, különösen az újságírók és gazdáik, a kiadók. Visszajutunk Szabad Európa, BBC, Deutsche Welle, stb. magyar adások jellemezte Rákosi-múltba. Sok idióta szerencsétlenkedik a szoclib gúnynevű baloldalon. A Staatsführer meg dörzsölt jogász.

  • IDÉZET:::::….””””tűzzel vassal””””….
    Ez az amit szerettek,Így bújnak el a sorok között,mindenkit letörni aki nem tetszik!
    Ugye a proletárdiktatúra ezért volt jó—mindent meg lehetett tenni ami nem tetszett—most meg azért van fék , meg ellensúly—így nem tehettek meg mindent!
    Ennek üdvözletével

  • Geyza
    2018 február 5
    3:36 du.

    Orsos te idióta abból él (feléli csak) imádottod amit Bokrosék öszehoztak.
    Kedves Gézuka : OLvasd el ezt a hozzászólást és rájöhetsz mi az igazság :
    Kis Ferenc
    2018 február 6
    4:28 de.

    A Bokros-féle MOMA mikroszkóppal sem látható, ergo a bármelyik hozzá köthető személy választási esélye minimális (inkább nulla).

    Visszatekintés. A Bokros-csomagra (1995) szükség volt mert nem volt más választása Horn Gyulának. A kiváltó oka az akkor regnáló mszp-szdsz pártkoalíció által elbaltázott gazdaság-politika volt. Bokros drasztikus fogyókúrájába kevés híján mindenki belepusztult – Magyarország egyik gazdasági mélypontja volt.

    Remélem is üdvözletével!

  • A MOMA valami Nagyon fontos !!!
    Nem kevésbé Sz. Viktor!!!
    Sok erőt,egészséget nekik a megválasztás utáni munkájukhoz.
    Kerekes Úrnak meg annyit,hogy nehogy megijedjen a választási küzdelem során !!– mint nyaralásakor Franciaországban !
    A Győzelem a fontos — nem a részvétel üdvözletével.

  • HUNT*
    Ne kísérletezzél.
    TE engemet nem fogsz „olvastatni”
    Átéltem a Bokros-korszakot és ami utána jött, azt is.
    Semmi szükségem, meg időm sincs a sok seggfej történelem-hamisító nyekergéseit olvasgatni.

  • HUNT* persze -a sok történelemhamisító áltörténészhez hasonlóan- elfelejti mi, illetve kik előzték meg a Horn-kormányt.
    Hogyan rombolták le hetek alatt a magyar ipart.

    Hogyan cseszte el a félkegyelmű Antalljózsi egyetlen tollvonással az orosz piacon bombabiztosan bebetonozott pozícióinkat.

    Azt is elfelejti ez a kiválóan nagytisztelettelteli troll, hogyan kerültek az MDF alatt utcára a melósok tízezrei, hogyan állt le szinte minden ebben a nyamvadt országban.

    Hogyan herdálták el és lopták szét a csókosaik a deklarált népvagyont.

    Naná hogy szükség volt a Bokros csomagra, hogy talpra álljon valahogy az ország a csődközeli állapotból.

    Hálából ezek az ócska gyobberek Horn Gyulát gyalázzák, még halála után is.

    Csakugy mint Bajnait, aki megmentette az országot a Világválság idején a totális összeomlástól.

    Ennyi tellik ki az ilyen HUNT*-féléktől.

    *HUNT = HazUdós Náci Tóthpéter

  • talalom ! Ha valamit nem tudunk, azt ne állitsuk tényként!!!
    Először is: Mikor számit egy párt „létezőnek” ??! A MOMA 2013.április 21 után „létezik”… Másodszor: A kampány támogatásnak semmi köze a nemzése dátumához, hanem az akkor jár, és jár MINDENEGYES pártnak, ha megfelelő számu LISTÁT tudnak állitani, s ezt pedig még progressziven jutalmazzák is. Harmadszor: a listákat (esetleg) kikinlódó törpéknek vissza kell fizetniök a kapott összegeket, ha lebőgnek. S ez a veszély fenyegeti Kerekes urat, de elsősorban Bokros Lajost !

  • „Cikkek, elemzések tucatjai jelentek meg”
    _______________________
    Bizony, minden ügyben. Csak tudni kell kiválasztani azokat, amik a MI MONDANIVALÓNKAT támasztják alá…

    Ugye, charlie? 😀 😀 😀

  • Hurrá, emberek!! Gyöngyösön – Vona Gábor körzetében – az mszp-s jelöltet, aki jelenlegi polgármester, visszavonták az észhez tért balosok a „Szebb Jövő” útjából, tehát két jobboldali jelölt (fidesz-jobbik) maradt a választék.
    Remélem ez országszerte jellemző lesz.

  • Azé eléggé undorító hogy ez a náci troll Neocsárli idejár örömködni.

    Dehát tudjuk a Hitleráj óta :
    A nácikban annyi az önkontroll mint szarban a vitamin

    Itt a Jobbik igazi arca :

    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

  • charlie
    2018 február 7
    6:35 de.

    Ez volna az egyetlen megoldás minden választókerületben, hogy az erősebb jelölt javára visszalép a gyengébb (vagy közösen támogatják a függetlent) és egy az egyben megmérkőznek a pártállam küldöttjével minden kerületben. Charlie, még annyit, hogy itt most a jobb és baloldal másodlagos, elemi érdeke a magyarok többségének (MARCSI, hallja a többségnek!) hogy az állampárt embereit elzavarják. A választók készek erre, ha a politikusok végre a választókörzetekben megteremtenék ehhez a feltételeket, mint pl. Gyöngyösön. Ha nem koordinálják így, akkor marad az apátia, és a fél ország otthon marad inkább látva a megosztottság, tagoltság, szétaprózódás okozta esélytelenséget.

  • Geyza Gyöngyös már 25 éve is szélsőséges terület volt, mitől változott volna meg? De a szép az lesz, ha a Fidesz koalícióra lép a jobbikkal, mert ha kell meglesz a nagy összeölelkezés, és a Fidesz feldarálja őket mint a többi pártot. Lesz egy újabb helyettes Semjén mellett? Gondolom ezért van olyan jobbikos, aki mindkét oldalra örül, mert így látja biztosítottnak a helyét a jövőben. Nem szokatlan viselkedés.
    Kérdés, hogy a jobbik viszonozza e ezt a lépést, vagy inkább akar közös kormányzást a Fidesszel. Nem lepődnék meg, nem sok a különbség köztük.

  • charlie
    2018 február 5
    1:24 du.

    „Hát igen, Kerekes Úr bizonyára tettrekész, jóravaló ember, de Bokros árnyékában nem fogják szeretni a választók. Bokros a mai politikai élet döglött állatorvosi lova, ilyen maximális közutálat még senkit sem övezett, pedig van-volt jelölt bőven..”

    Nagy hiba ha önmagadat rendre azonosítod a „néppel” a „választókkal”, az „emberekkel” stb. Ez leginkább Figyelőre jellemző ugyan, de te is előszeretettel alkalmazod! Ch. az, hogy neked (és általában a szélsőjobbos elvbarátaidnak)Bokros minden idők „legutáltabb” politikusa az egy dolog, azt gondolsz amit jónak látsz, de milyen alapon nyilatkozol úgy általában a választók nevében? Én is választó vagyok még egyenlőre – míg a Fidesz ki nem talál valamit ez ügyben (is)így alig két hónappal a választások előtt – de nekem totál más a véleményem mint neked, akkor most mi van, 1:1 ?
    Ne gyere a közvélemény kutatási statisztikákkal, mert aszerint épp Gyurcsány a „legelutasítottabb”, ezen logika mentén a pártjának mérhetőnek sem szabadna lennie, és nézd meg mégis hol van? Tehát most akkor melyik ujjadat harapod? Egyébként az, hogy a MOMA mint párt, nem túlzottan támogatott (kevéssé ismert) az nem jelenti azt, hogy Bokrost mint politikust is egyöntetűen elutasítanák: ma már egyre többen látják be/át hogy bizony nagy szükség volt anno a Bokros csomagra, jószerével abból „gazdálkodott” és tudott nagy lábon élni Orbán, olyannyira, hogy a két választás között 100 milliós osztogatásokat hajtott végre alig 150- 200 fős kis falukban mint pl a felsőmocsoládi „sportcsarnokra” stb A szomorú vagy inkább már megszokott csak az, hogy bár hatalomra kerülése után nem sokkal ezt mindig elismeri(miként Bajnai esetében is) és csak később kezd el „rosszul emlékezni” – de neked attól még nem lenne muszáj! Bokros nélkül nagyjából ott tartottunk volna, mint amit a vezéred hangoztat folyton: „Görögország sorsára jutottunk volna” mert Bokros valóban a szakadék széléről rántotta vissza a szekeret! Hogy a hálás utókor egy része ma sem vesz tudomást arról mit köszönhetünk neki az sajnálatos, de te mint a „politikával aktívan foglakozó és azt figyelemmel kísérő” egyén, legalább nyomokban felmutathatnál némi tárgyilagosságot, hidd el egy fikarcnyit sem lennél tőle kevesebb, te sem más sem!

    Jut eszembe, ez a „maximális közutálatnak örvendő” politikus a 2014-es önkormányzati választásokon mint főpolgármester jelölt 36%-ot „bírt” elérni – és bár meg nem nyerte a Fidesz jelöltjével a „független” Tarlóssal szemben, de alaposan megszorongatta! Oké, hogy az akkor Budapest volt, és más képet mutat az országos átlag (de mindenkinél!) sőt azt is ténykérdésként kezelhetjük, hogy ez most egy más helyzet, a választók sokkal inkább a biztosabb pártokat támogatják, akiknek reményük van jóval a bejutási küszöb fölé menni, mert nem szeretnék, hogy elvesszen a szavazatuk – helyesebben nem kívánják azt a Fidesznek ajándékozni(győztes kompenzáció)! Ezért ha szívük szerint valamelyik kisebb pártra szavaznának mert azzal szimpatizálnak és erősíteni szeretnék, nem igen merik megtenni, a fenti okok miatt – valószínű én is ezt teszem majd és gondolom rajtam kívül még jó sokan!

  • Megjegyezni kívánom még azt is hogy bárki bármit mond a FIDESZ és a JOBBIK együtt van.

    Szteem ez az egész ami itt folyik csak porhintés.

    A Jobbik a FIDESZ satellit-pártja, csakugy mint az LMP

  • Igen Alma, én legalább néha találok olyat, ami alátámasztja a mondandómat, próbáljátok meg ti is.
    Itt van például a legfrissebb infó:
    Egyes szocik rájöttek – sokan már évtizedek óta sejtik róluk – hogy vannak köztük olyan szocik akik „undorító férgek, akik a párt jóvoltából hizlalták zsírosra magukat”, most pedig van az a pénz, amiért elárulják azokat a szocikat, akik nem „undorító férgek”.
    Gőgös Zoltán mondta ezt a Klubrádióban az imént, felsorolva a „férgeket” egyesével. Hurrá!!
    Egy jobbikosnak felüdülés hallgatni a baloldal rádióját, hisz az elmúlás félelmétől való kesergés és félelem már kabarészerűvé degradálja a műsorokat, amit „objektív és független” szakértők vezetnek.

  • HunCanada, a jobboldal célja a kormányoldal és az ellenzéki oldal egyidejű uralása. A mai baloldal Jobbik általi helyzetbehozásáról szerintem ne álmodozz, talán egy új, egészséges lelkületűvel a jövőben, de ezt a mait már végképp nem tolerálná a tagság. Mivel a Fidesz a Jobbik programpontjait hajtja végre, ezért a tagságunk nem tud Fidesz-ellenes lenni, még ha oly sok dolog bírálandó is velük kapcsolatban.

  • Orsós Elemér

    HunCanada
    2018 február 7
    9:25 de.
    Azt azért remélem, hogy nem lesz annyira elvetemült a Jobbik, hogy az egyik állampárt embereit nem a másik állampárt embereivel összebútorozva akarja lapátra tenni, mert akkor jogos lenne az össznépi apátia, amiért nincs Magyarországon egyetlen nem a husos fazékért, hanem az országért harcoló párt sem! A Fidesz nevü állampárt még mindig 1 ezrelékkel szalonképesebb mint a reggel, délben és este hazudozó másik, ugyanarról az anyacsecsről elfajzott állampárt! Egyébként elárulná, hogy miért izgatja magát ennyire az Öntől 6-7 ezer kilométer távolságra levő leszart őshaza választási komédiája?

  • Besancon, Bokros a külföld által volt ajnározva, ugyanis a privatizációs bevételeket az államadósság rendezésére fordította a „hangulatjavító” a populista, vagy termelőberuházások helyett. A „munka” elvégzése után megjutalmazták a Világbanknál IMF-tanácsadói állással.
    ……..
    Bokros nincs rajta a népszerűségi listákon, ahogy Zuschlag, Bauer, Horn Gábor és egyéb jelentéktelen karakterek:
    https://24.hu/kozelet/2018/01/20/ismet-karacsony-gergely-a-legnepszerubb-politikus/

  • Hajrá Sándor!
    Engem is képviselsz:) Sok esélyed nincs, de legalább az egyik legjobb ember mögé állsz, ami a mai világban eléggé kontraproduktívnak látszik. Sok veszteni valótok nincs, de legalább hallanak Tőletek egy kis értelmes, racionális és nem utolsó sorban őszinte gondolatot…

  • Orsós Elemér
    2018 február 7
    12:39 du.

    Én szerintem ha valaki bűnt követ el, visszaél hatalmával és az országot károsítja, hülyíti, bolondítja az számomra mindegy milyen pártból való, felelősségre kell vonni. Ilyen tekintetben a Fidesznek van több félnivalója mondjuk a Jobbiktól, mert a baloldaliak közül az elmúlt nyolc évben lett volna lehetőség elszámoltatni bárkit, ha valóban lett volna miért. (Eltekintve 1-2 jelentéktelen figura egyéni akciójától) Viszont a mostani pártállam teljes felsővezetése, amely az államot bűnszövetkezetként működteti felelős a mértéktelen lopásokért, a közpénzek korrupt mód egy érdekkörbe való koncentrálásáért, eltulajdonításáért, az orosz befolyás újraépítése miatti vagyoni károkért.

    Másik kérdésére: Nem tudom, hogy ez a kérdés jól van-e megfogalmazva, mármint amiben írja, hogy izgat. Meg az őshaza kérdése, nekem az őshaza mint fogalom az a sztyeppe vidéke:) Egyébként Nem, nem izgat de magyar állampolgárként és szavazati joggal felruházva állampolgári kötelességem a „választási komédiában” részt venni, és felelősségteljesen dönteni is függetlenül attól, hogy éppen 1 méterre vagy 15 ezer kilométerre vagyok a törvényhozás épületétől.

  • Orsós Elemér

    HunCanada
    2018 február 7
    3:12 du.
    A kommentje első részével egyet értek, azzal a kitétellel, hogy a rendszerváltásig visszamenőleg kellene az elszámoltatást végrehajtani, viszont az orosz befolyástól való félelemét kissé túlzónak találom, mert attól még a németektől, a dél-koreaiaktól, és talán még az izraeliektől is sokkal erősebb a lekötelezettségünk.
    A csúnya kérdésemért meg szíves elnézését kérem, mert nem gondoltam, hogy Ön is magyar állampolgár, aminek törvényes lehetővé tételét én is örömmel fogadtam, különösen családom felvidéki és erdélyi tagjaira való tekintettel, akik szintén éltek a lehetőséggel.

  • Kenny:Neocsárli ismét csúsztatott egy szép nagyot!
    Ezesetben ezzel a gyöngyösi dologgal kapcsolatban.
    Itt a cikk róla :

    http://nepszava.hu/cikk/1152204-fodornak-mar-a-hire-is-rombol-a-szocialistak-szomoruak

    A nácik már csak ilyenek: szeretnek kis igazságokon keresztül beadni nagy hazuságokat.

    Aztán nekem senki nem mondja hogy nem nácik, mikor Hitlert szokták éltetni:

    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/03/29/a_jobbik_nem_naci_csak_hitlert_elteti

    Én azt javallom a náci troll elleni gyógyszer gyanánt hogy ha valamit ide beokádik, akkor mindenki nézzen utána a kérdésnek a NET-en.
    Szerencsére MÉG van egy két objektívnak nevezhető hírforrás.

  • Tuggyuk Neocsárli:
    TE jobban csináltad volna mint a Bokros.
    Max. már nem lenne hazája 10 millió magyarnak.
    De az ilyen apróságok a gyobbereket soha nem érdekelte.

  • A Józsi Bácsi egy rozsdatemetőt kapott.Ezt kellet eladni.
    Ami meg működött és jó volt azt a szocik-sszdssz csapat tette el.Innentől aztán nincs magyar ipar!
    Az akkori orosz elvtársak fizetésképtelenek voltak,nem lehetett mit tenni,meg azért sem mert két rendszerben lett a két ország,ugyanazt a csókos rendszert így nem lehetett tovább folytatni.
    No meg ugye az akkor még erős baloldali konglomeráció-még nem vitt el mindent ezért aztán Józsi Bácsit megbuktatták(bár Ő elhunyt),de gondolatait,elképzeléseit a káderek még visszalopták,hogy tovább tudják vinni az elő privatizációt,melynek nyertesei mindenképpen az elvtársak voltak.Így aztán végképp kiárultak mindent! a nyugati tőkéseknek-meg önmaguknak.
    Hát ebbe a káoszba kellett a balesettel (szervezett???) hatalomra került gyula bácsit kisegíteni–s közben megfojtani az országot!
    Ház ilyen sokrétű jó tevékenység volt bokrosmenti lajos bácsinak.A hazugság nálad van gézukám,ne add rá másra üdvözletével

  • Geyza, mi volt itt a csúsztatás? Az erősnek számító mszpést – aki nem örömében fakadt sírva a kamera előtt – visszavonták a még erősebb Vona útjából. Mit nem értesz?
    Ha már a dolgok értelmezésben itt elakadsz, nem tudunk továbblépni, amikor nemsokára a DK-s jelölt lép vissza az esélyes jobbikos javára. 🙂

  • Orsós Elemér
    2018 február 7
    5:57 du.

    Köszönöm a válaszát, nem volt olyan csúnya a kérdése, amit azért pontosítottam. De köszönöm az elnézéskérését! Korrekt.

    Akkor elég sok mindenben egyetértünk, akik gazságot követtek/követnek el azokat akár a rendszerváltásig visszamenően el kell számoltatni. Nekem ez sem pártkérdés, nem jobb vs. bal kérdés, hanem elemi.

    Az orosz befolyással az a baj, hogy ők diktálnak és nincs apelláta. A saját szövetségeseink tekintetében pedig van visszakozási lehetőség, van lehetőség vitára is, és egyeztetésekre. Az oroszok viszont a tökünket szorongatják hogy mit merre hogyan csináljunk, így egy impotens ország vagyunk, orosz távirányítással. Már megint :((

    (Az én családom egyik része szintén Erdélyből való, részben vannak felvidékiek is.)

  • charlie
    2018 február 8
    5:04 de.

    Hát ez a gyöngyösi story is egy bohózat. Kiderült, hogy ezt az esélyes MSZP-st megkérték, hogy lépjen vissza Fodor Gábor miatt… Hát ezt már a helyi MSZP-sek sem bírták és tulajdonképpen ezért lépett vissza a csávó, nem Vona miatt. Szóval most keresik az MSZP-sek egy újabb MSZP-s jelöltet a visszalépett erős jelölt helyébe. Szóval ez egy kvanagy öngól a szocialisták részéről. Pedig tegnap mikor tőled olvastam először erről, azt hittem, hogy koordinált visszaléptetés volt. Hát megint látszik, hogy Fodor is, meg az MSZP vezetése benne ül a Fidesz zsebében.

  • charlie
    2018 február 7
    1:27 du.

    „Besancon, Bokros a külföld által volt ajnározva, ugyanis a privatizációs bevételeket az államadósság rendezésére fordította a „hangulatjavító” a populista, vagy termelőberuházások helyett. A “munka” elvégzése után megjutalmazták a Világbanknál IMF-tanácsadói állással.”

    Csárli, te tudod is hogy mit írsz, vagy csak úgy irogatsz? Én Bokros jelen, hazai megítéléséről írtam, nem arról hogy X évvel ezelőtt külföld kit „ajnározott” és miért? Hogy jön ide az, hogy B. és a KMH. egyik publicistája indul a választásokon mindahhoz, hogy anno az államadósságot rendezte a pr. bevételből – a gazember, volt képe ezt tenni? Tényleg, jut eszembe, a te „kisnagy vezéred” elprivatizálta az állampolgárok 3000 ezer milliárd magánnyugdíj megtakarítását azzal az indokkal, hogy „államadósság fizetésére kell” aztán nézz utána mennyi adósságot fizetett ki belőle, és úgy egyébként hova lett a pénz, túl azon, hogy ígéretétől eltérően senkinek nem nyitottak egyéni számlát az „elprivatizált” összeg nyilvántartására! Kicsit következetesebben Csárli!
    Az még eszedbe sem jutott, hogy az IMF tanácsadói állását egyéni tehetségének és rendkívüli gazdasági ismereteinek köszönheti? Nemzetközileg Bokros szerencsére egészen más megítélés alá esik mint itthon, de hát rég tudjuk, hogy senki sem lehet próféta a saját hazájában!? Logikád szerint a Világbank valamennyi alkalmazottja, tanácsadója, munkatársa, vezére és alvezére „valaminek köszönheti” az állását? Jaj, Csárli ez olyan szomszédasszonyos duma, már ne is haragudj, kicsit vedd már komolyabban, ha valakit mindenáron minősíteni akarsz, mégpedig lefelé – az meg nem igen érdekel, hogy a Ti népszerűségi listátokon ki miként szerepel, tudod nekem van saját elképzelésem, nem kollektíve listázom, hogy kiről mit gondoljak!
    Tény, hogy ma – Bajnain kívül – egyetlen ember van aki gatyába tudná rázni ezt az ezer sebből vérző országot, ha egyáltalán ez még lehetséges, és az Bokros – sajnálatos azonban, hogy bár muszájból elindul/nak, hacsak nem történik valami csoda, nem kerül be a parlamentbe, pedig égető szükség lenne rá is meg Pusztaira is! A sok pénzéhes kalandor és megélhetési gazember között egy tiszta pont lenne, más kérdés, hogy nem egy politikusi alkat, ahhoz túlságosan is szakember! Mindenfajta manír és panír mentesen ő csak dolgozni tud, nagy figyelemmel és sebészi pontossággal, viszont egyike azoknak akiért a magam részéről bármikor tűzbe tenném a kezem.

  • …”””Párton belüli forgatókönyv az MSZP megszűnésére
    A választás után szűnjön meg az MSZP, és új névvel, a Párbeszéddel közösen folytassa tovább a parlamenti munkát – ebben a forgatókönyvben gondolkodnak olyan szocialista prominensek, mint Lendvai Ildikó vagy Puch László”””””…..
    Mi ebből az igazság et.sak?

  • Csárli nem elég hogy nagyokat csúsztatsz, adod a nagyokost, még naív is vagy .

    Csak nem képzeled hogy pont NEKED fogom magyarázni a TE jellemtelen beszólásid benned rejlő mozgató-rugóit ?

    Bőven elég ha CSAK a nemtetszésemnek adok hangot.

    Akit meg érdekel a kérdés, majd utánanéz a NET-en.

    Miért nekem kelljen minden gyobberes manipulatív beírásra megírnom a cáfolatot?

    Nekem pajtás melóim vannak, azokkal kell foglakoznom:

    Elektronokat kell csordába terelnem, távoli rezgéseket kell kiegyengetnem, meg simára kell forgácsolnom a rezet hogy az elektronok ne pattogjanak mikor a felületén mennek sorban.

  • HunCanada, ez egy nem reklámozott, de mégis köztudott gesztus volt a Jobbik felé, a népszerű, de sorrendben csak harmadik helyre várható mszp-s visszavonása Vonát segíti, talán így nyerhet.
    Minden ellenzéki párt abban érdekelt, hogy a Fidesz ne nyerje megint hülyére magát, ezért a háttérben nem egymást fogják gyilkolni.
    Figyeld csak meg milyen karizma nélküli jelölteket indít majd cserébe a Jobbik ott, ahol a baloldali az esélyes. Én ugyan hányingert kapok néha az egésztől, de sajnos ez a „demokrácia” ilyen.

  • Besancon, más tapasztalataink vannak Bokros megítélésekor, nincs ezzel semmi baj. Szakembernek kiváló az biztos, hisz csak olyanokat alkalmaznak „gazdasági bérgyilkosként” a Világbanknál.
    John Perkins könyvét ez ügyben el se olvasd, nem szeretném, ha egy naivan szemlélt világ omlana össze benned.

  • Kalocsai Miklós

    charlie
    2018 február 8
    11:46 de.

    „John Perkins könyvét ez ügyben el se olvasd, nem szeretném, ha egy naivan szemlélt világ omlana össze benned.”

    chalie félék mindenhol előfordulnak, és szórják a szellemi piszkot.

  • Kalocsai Miklós:
    Egy náci által ajánlott könyvet nem szükséges olvasni.
    Alapból tudható hogy apró igazságokon át vezeti a szerző az olvasót az orbitális ámde jól körbemagyarázott hazugságig.

    Ezt a módszert Dr.Goebbels találta fel és alkalmazta igen sikeresen.
    Annyira sikeresen hogy Németországot porrá kellett égetni a szövetségeseknek ahhoz, hogy a derék németek megértsék :
    AZ NEM ÚGY VAN !!!

  • Csak ssokadszor ismetelni tudom onmagam, Antal jozsi – Isten nyugosztalja, ha tudja – egy valosagos elmebeteg, hatalommaniaba belepusztult szerencsetlen volt, akit a kommunistak beejtoernyoztek a hatalomba – az orszagos leveltar igazgatoi szekebol! Mindenkirol feljegyzese volt, mindenkit sakkba tudott tartani, de megegyeztek, O lehet a napoleon bacsi – cserebe mindenkinek szabad kezet ad a fosztogatasra. Aztan berendeltek amerika, ahol kioktattak, hogy a tartozasokat meg fissza kell fizetni. A sajat beiktatasan sem tudott resztvenni, mert „kihallgatasra” berendeltek. Bokros ez utobbi ukaszt tartotta be a csomagjaval, a kifosztott orszag tovabbi terhere. Ugyhogy aki kiall mellette, vagy beall melle, en annak joszivbol nem tudok jokinvansagot kuldeni. Nyilvan „nagy tudasu volt” hogy a mar csak csontokkent megmaradt javakbol is meg el tudott adni, hogy a torleszteseket fizesse. Mikozben tudta, hogy Csanyi es meg nehanyan az orosz adossagokat sajat zsebre jatssza. O vajon mennyit kapott, vagy inkabb haracsolt? semmit? Csak zsiros allasokat nyerte cserebe? Az se rossz. De a hazaarulas tenye akkor is fenall. Eladosodtunk bele ugy mint az allat! Tessek megnezni a szamokat! Ez nem volt hazaarulas?
    Amit csinalt, ahhoz nem kellett nagy tudasu kozgazdasznak lennie, hanem csak felmondani az elso evfolyamos lecket a Kozgazrol!
    Csak egy tetel: 750 milliard forinttal „tokesitettek” fel a kiuritett bankokat – az MDF orszagfosztogatasa utan. Persze hitelbol. Es a megmaradt javak eladasabol (a csontok)
    Akkor meg Meglehetett volna allitani a tovabbi fosztogatast, az olajszokitest, egyebeket (maffia allam kialakulasa) Hornnak meg volt a nemzetkozi tekintelye, mint politikai szemilyiseg. De nem tettek semmit, hanem bealltak a sorba.
    Szoval – aki Bokros szekeret tolja az mennyivel jobb mint aki Orbanet?
    Kerekes ur, nagyon sajnalom, hiaba szimpatikus es szemelyemhez nagyon kozelallo a Te politikai es vilagnezetet, celjaid – de nem tudlak tamogatni! Nekem nagy szegyent jelentene egy ilyen ember mellett mutatkozni!

  • @Gabriel
    Egyre inkább kilátszik az alsóneműd… csak mondom… 😀

  • Geyza, eddig a szövegértelmezéssel nem volt problémád:
    „John Perkins könyvét ez ügyben el se olvasd..”
    Ez nem „náci könyvajánlás”, hanem hogy EL SE OLVASD!!
    Szedd már össze magad!

  • Neókám:
    Ejj de komplikált lettél hirtelen.
    Tudod az én cseppet sem bonyolult észjárásom meg se közelítheti a tiédet.
    Nomeg nem is akarja.

  • Almási Alma!
    Még tiszta szerencse, hogy …>>EGY ÚR GATYÁBAN IS ÚR!<<…
    🙂 🙂 🙂

  • Gatyában járni elavult módi.

    Úriember autóban járkál.

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2018 február 9
    12:25 du.
    Szerintem meg az Ember!

  • Hááát….Geyza, nem is a bögatyáról volt szó… 🙂 🙂 🙂