Önéletrajz a jelenből. Gondolatok egy lemondás kapcsán.

2018 szeptember 2 8:11 de.76 hozzászólás

… „nem akarok már semmilyen köztisztséget betölteni” (Vörös Viktor) A teljes interjú itt olvasható

Értelek.

Tudom, hogy szakadék felé csúszó autóbuszt kézzel nem lehet megállítani, két kézzel sem, és akkor sem, ha a kéz nem csupasz. Zavaróbb a dolog, ha a buszvezető ingerült hangját (Takarodj az útból Te gaz!) elnyomja a libsiző, migránsozó utasok hangja. Ilyenkor könnyebb a szívnek, ha gazdája félreáll, még akkor is, ha tudja, vannak az utasok közt félrevezetettek, kifosztottak, kiszolgáltatott ártatlanok, vagy félve, közönyösen gubbasztók.

Értelek,

mert vannak jó dolgok, amikből jobb is alkotható és vannak rosszak, amelyek javíthatók, ám a rosszra készült dolgok/módszerek (mondjuk egy spanyolcsizma, vagy a rablás) tökéletesítése csak a rosszra teszi „jobbá” a rosszat. Vajon miért akarnád a NER-t egy ilyen rosszra készült rosszat javítani. Erre gondolva félre kell állni, emelt fővel és leeresztett kezekkel.

Értelek,

ám bennem a kétely, hiszen a képzelt busz oldalán valóságos a felirat: HAZA. Itt élsz, ez a Te hazád, nem mondhatod, hogy „Mi közöm nekem a világ bűnéhez”, mert fennáll a veszély, hogy a mit tegyek érzés közönnyé válik, ami nem kis bűn, „mert vétkesek közt cinkos aki néma…”

Az elmúlt évtizedben szemünk előtt omlott össze a demokrácia. Az új hatalom urai rablók, és mint ilyenek alkalmatlanok a jóra. Ahogy a spanyolcsizmából nehezen lesz mákdaráló, úgy ők sem válhatnak könnyen tisztességessé. A nép kifosztásából, bűnözésből, olajszőkítésből, adócsalásból, uniós pénzek sikkasztásából gazdaggá váltak; az egymást, rendőröket, és elleneiket gyilkoló méltóságtalanok hatalmát meg kell dönteni!

Bűneiknél is nagyobb baj, hogy a politika és a gazdaság összefonódása hatékonyságrontó. Az eszközeiben emberközpontú, késő kádárkorban a tsz. paraszt tehéntartása, a gmk, az terjedő szakcsoporti földművelés, a kádári összekacsintás nem tudta a tőke tehetségteremtő versenyszabadságát pótolni. A politikai rabságban tartott tőke, akkor sem tudta kiteljesíteni a tehetséget és a tőke politikai korrupcióba fojtott szabadsága ma sem tudja. Nincs köztes út. A felemelkedéshez -ahogy a kádár rendszernek- úgy a NER-nek is buknia kell.

Illusztráció: Jim és Lynn Lemyre

Nézem az ellenzéki pártokat; tagjaik (és el nem sunnyogó vezetőik) süllyedő hajóikról nevetve mutogatnak egymásra: A tiéd jobban süllyed. A megosztott szakszervezetek jogfosztottak. Az értelmiség nagy része behódolt, a talpon maradottak elnyomása tény. A kultúra, sajtó, oktatás, tudomány, a civil szervezetek szabadságának vége. A gazdag, ha a hatalommal szembeszáll, rövid idő múlva vagyonát vesztve, életéért reszket. A lakosság polgárként annyira jogfosztott, mint betegként, ha beteg. A készülő új alaptörvény körül csend… se szó, se beszéd, csak a csend. Százharminchárom fegyelmezett pártkatona, olvasás nélkül, kétharmados többséggel fogja helyeselni a miniszterelnök úr előszobájában készült iratot, a hat éve (2012-ben) alkotott alaptörvény nyolcadik változatát.

Ahogy a spanyolcsizmából nem lesz vajköpülő, és a rablásból sem jótékonysági bál úgy ez a rendszer, a fülkeforradalom rendszere is javíthatatlan: Bűnre termett. Pusztulnia kell.

Pusztulni fog, megpecsételt sorsa akár a szentírás. Nem tudjuk, hogy anno a NER önvédelmi harca mekkora áldozattal jár, és hogy kiké lesz az új hatalom, ám ha mi demokraták most hallgatunk véresebb lesz a bukás, és nehezebb az útkeresés.

Kedves Viktor! Maradjunk talpon! Ráérünk letérdelni a hóhér előtt.

Sopron, 2018. szeptember 2.

Üdvözlettel Rezső

Szukits Rezső

76 hozzászólás

  • kituno es 100% jogos aggodalom hangu iras!!
    gratula Rezso!!

  • Robogó vonat elé állni valóban öngyilkosság. Persze lehetne mondani, hogy mindenről a politikusok tehetnek, de egyetlen politikai elképzelés se valósítható meg támogató tömeg nélkül.

    1945-től 1990-ig sok minden nem tetsző dolog gyűlt össze az emberekben, elég visszatekinteni, és érthetővé válik a mai helyzet. S persze ebben benne az országcsonkolás utóhatása is, még akkor is, ha a vesztett területek nagy részében a magyar lakosság lélekszáma rendkívül alacsony, vagy épp semmi nem volt. Viszont a jelenlegi határaink közvetlen közelében, de azon túl és Erdélyben, annál többen beszélték a magyar nyelvet.

    Legyünk őszinték: nagyságrendileg 800 ezer kommunista párttag uralta az országot nagyjából 40 éven át, és a túlélésük érdekében sokan mutattak lelkesedést, és sokan beálltak az állami intézményekbe és végrehajtóivá váltak a proletárdiktatúrának anélkül, hogy maguk párttagok lettek volna.

    Ma sokkalta kevesebbre saccolom a Fidesz párttagok létszámát, egyes források szerint 40 ezer, de szerintem biztosan nincsenek többen 60 ezernél. Azonban a velük lojálisok száma 3-4 millió lehet, köztük történelmileg sérült emberek és e sérelmeket tovább öröklött leszármazottak.

    És Vörös Viktor is élni szeretne, meg a hozzá hasonló helyzetűek, ezért ők sem akarnak elé állni egy robogó vonatnak. Érthetően.

  • Drizari
    2018 szeptember 2
    11:50 de.Egyerertek.
    Valtozatlanul a magyar tragedia OKA, az ideologia kettevalasa Magyarorszagon.
    Ahogy olvasom a beirsaokat, pl. Almat vagy tARSAT EZENKIVUL es A MAI OTTHON kormanyt, sajnos valtozatlan az elobbi megallapitasom, az orszag kette valt ideologiailg, mar 1957 ben.

  • A helyzet sehol nem rózsás! Az Index szerint a mai önkormányzati választáson a Fidesz 96 százalékosan győzött Pakson. De máshol is tarolt.
    Vörös Viktornak nem visszalépni kellene, hanem még keményebben dolgozni. Így kik fognak a NER ellen harcolni (amit a cikkiró vizionál)?

  • Sajnos nem derult ki a szovegbol, mIBOL kellett lemaradnia az ironak.

  • Kedves Bernstein!

    „Vörös Viktornak nem visszalépni kellene, hanem még keményebben dolgozni. Így kik fognak a NER ellen harcolni (amit a cikkiró vizionál)?”

    Vannak folyamatok, melyek valóban megállíthatatlanok. Ha én és sokan mások még keményebben fékezzük ezt a folyamatot, akkor maximum késleltethetjük azt, ami mindenképpen be fog következni. Én eljutottam addig a pontig, aminél többet tenni nem tudok, ráadásul úgy érzem, hogy nem is szabad. El kell engedni szekeret, vagy a buszt (Rezső hasonlatával). Ők túltolják hamar a bringát annyira, hogy ez többeknek fájjon és vége ébredjen a Nemzet. Mert ébredni fog, de csak akkor, ha az altatás nem lassú folyamat, hanem sokkoló!
    Én már ebben hiszek. Nem fékezni kell a vonatot, hanem tovább lökni. Nekünk Mohács kell! Sajnálom!

  • Érdekes eredményt hozott a paksi időközi egyéni választókerületi választás a számok tükrében.

    A fideszes jelölttel szemben csak egy ellenjelölt indult, a kommunista Munkáspárt jelöltje. A leadott és érvényes szavazatokból a fölényesen nyerő fideszes 289 voksot tudhatott magáénak, de a kommunista jelölre is befutott 17 szavazat.

    Vagyis összesen 306 érvényesen szavazó döntött a 2076 lehetséges választásra jogosult kerületi lakos közül az atomvárosban. Ez 14,7 százalék, vagy mondhatni úgy is, hogy 85,3 százalékot nem érdekelte, kit választanak meg.

  • Vörös Viktor
    2018 szeptember 3
    4:11 de.

    Jogos.

  • Drizari:

    Aki a mai Mo.-n elmegy választani, bárkire is szavazzon, a FIDESZ-t erősíti.

    Olyan ember aki világosan képes gondolkozni, tud összeadni és kivonni, továbbá békében akar élni saját magával, ma nem megy el szavazni.

  • Voros Viktor;

    Akit a lakossag szavazatai alapjan megbiznak ugyeik es erdekeik kepviseletevel es intezeseivel, annak valojaban nincsen joga a lakossag bizalmat a sajat elveinek es ideologiajanak az elomozditasara kihasznalni.

    Maga a kepviseltetett lakossainak a bizalmat kihasznalni akarta.
    S lemondasaval cserben hagyta mind a lakosokat akit maga kepviselt.

    Hat hogyan lehetne a jovoben a lakossagnak bizalma valasztani a jovoben a ‘magafele kepviselokre’?

    Nem velte maga a kezdettol ,hogy valoban kotelessege lett volna a magarszavazo lakossag kepviseltetese.
    Nem a vonatot kisiklatni !

  • A szakadékba zuhanás már megállíthatatlan. 2012 jan. 2-i Operaházi tüntetés volt az egyetlen és utolsó alkalom a haza elárulásának megakadályozására. Azóta a döglődő agónia.. Hogy mi van a szakadék alján? Kevesen tudják, de az orosz kéz már biztos..

  • „A huseg es szabadsag varos”-sanak a webplapjan tisztan mutatja a varosi kormany osszeteteleinek adtait.

    A varos lakossagat kepvisloinek osszetetele a kovetkezo;

    Fidesz-Kdnp 8
    Mszmp-DK-mas 4
    Kobbik 2

    Egy kepviselojuk parlamenti kepviselonek lett megvalasztva aprilis 8-an.
    Nem talalva hogy azt hogyan intezik,ill. potoljak ottan.

    S mi a „kompenzacios lista” ? Akik fizetettek, erthetoen a szobol ?

    De tisztan nyujtva az ottani weblapokobol hogy hataskoruk es kotelessegeik lehet igen probaratevo.

    Mind a helyi ugyek intezesei reajuk esik.
    De meg HA a politikai ideologia aranyt venne is, az nem szelszoseges. 8-4-2,s a helyi ugyek intezese,ill. a problemak megoldasai lehetoseget nyujyana barki szamara.

  • DRAZIRI;

    Igen, 1945-tol, mondhatnank inkabb 1947-tol 1990-ig idegen katonai erok alapjan egyetlen part vezetoi hajtottak vegre Moskva hatarozatait.

    Persze az u.n. ellenzeki politikai partok, sot semmi „ellenzeknek” velt elgondolas nem csak lehetetlen, de sulyos eltveszelyt jelentett.

    Ma leteznek az „ellenzeki partok” sorozatai.
    Nem kevesebb mint 22 versenyzett az elmult Aprilisban.
    S ma az nem jelent eletveszelyt senkinek sem.

    Mint a Soproni pelda bizonyitja, meg ottan is a varosi tanacsban az ellenzekek kozel a felet jelentik.
    Persze amikor a varos szemet-szedeset, a biztonsagos ivovizet, utcak,jardak biztonsagait, parkok,stb.stb. intezesen van a feleloseguk a politikai ideologia nem igen jatszhat jelentos szerepet.
    Persze bar ki, kiemelkedo egyen munkajaval azt elosegitheti.

    Voros Viktor attol elszladt, bedobta a turulkozot !
    Vajon miert ?

    Meg kell kerseznunk majd a Soproniakat !

  • Bernstein;

    Szerencsemre nem elek ottan, s ottani reszletek adataival nem vagyok ismeretes, de igazan felteteleznem hogy a Soproni varosi kormanyzatnak lehetne barmi lehetosege, s talan semmi feladata
    „.. a NER ellen harcolni..”

  • Bendeguz!

    Légyszíves ne beszélj ostobaságokat, ne vádold azt az embert, akiről semmit se tudsz.
    Pláne ne gyalázkodj!

    Próbáld meg befogni azt az ocsmány bagólesődet!

    Lehet, hogy semmit se értesz a magyar politikából, de akkor meg csak arról teszek tanúbizonyságot, hogy egy ostoba, vádaskodó, gyűlöletet szító uszító vagy.

    Fárasztó, hogy ezen a portálon sincs harmónia, mert tele van gyalázattal. Nem lehet semmit nyugodtan és értelmében elemezni, az ilyen teféle hozzászólások miatt.

    Előbb tanuld meg, hogy mi az emberség, és azután ítélj!

    Ok?

    Hallgass Jézus szavaira:

    Ne ítélj, hogy ne ítéltess!

    És kérlek, ne válaszolj!

  • Kedves Bendeguz79!

    Sajnos annyi mindent írt, ami egyrészt nem igaz, másrészt süt belőle a hozzá nem értés, hogy csak bántó lehetne a válaszom, de azért igyekszem.

    „Akit a lakossag szavazatai alapjan megbiznak ugyeik es erdekeik kepviseletevel es intezeseivel, annak valojaban nincsen joga a lakossag bizalmat a sajat elveinek es ideologiajanak az elomozditasara kihasznalni.

    Maga a kepviseltetett lakossainak a bizalmat kihasznalni akarta.”

    ??? Én a testület tagja úgy lettem, hogy volt egy program, kampány és aki rám szavazott tudhatta milyen elveket képviselek. Mandátumom megszerzése után minden sopronit képviselhettem, de ügyek mentén a saját lelkiismeretemre támaszkodva.

    Ez után jött, amikor ellentmondott magának:”S lemondasaval cserben hagyta mind a lakosokat akit maga kepviselt.”
    Nem! Későbbi bejegyzéséből kiderült, hogy nem tudja mi a kompenzációs lista. Utánam sem marad üresen a hely, lesz aki képviseli majd helyettem őket, szó sincs cserbenhagyásról! Ráadásul változtak a feltételek. Az Alaptörvényre kellett esküt tennem, amit nem is olyan rég újra átírtak. Ha nem akarok esküszegő lenni, akkor vagy lemondok, vagy olyan jogszabályokat követek, amik az elveim ellen valók. Tehát pont elárulnám azokat, akik rám szavaztak!!! Ők nem azért küldtek engem a közgyűlésbe, hogy igen gombokat nyomkodjak eszetlen határozatokra, melyek támadják pld. a helyi civileket.

    Ön külön bejegyzésben írja a közgyűlés összetételéről:

    Fidesz-Kdnp 8
    Mszmp-DK-mas 4
    Jobbik 2

    Ami tényszerűen nincs így!
    Fidesz-Kdnp 12 !!!

    12 – 6 az arány, vagyis 2/3-a van a kormánypártoknak!

    Minden, amit ebből vezet le ezért aztán szintén nem igaz.

  • És még egy mondat Öntől, Bendegúz79:

    „Mint a Soproni pelda bizonyitja, meg ottan is a varosi tanacsban az ellenzekek kozel a felet jelentik.”

    (Ugorjunk át azon, hogy a város élén álló képviselő testületet Közgyűlésnek hívják már vagy 28 éve és nem Városi Tanácsnak.)

    És mint fentebb írtam, a 6 közel sincs a 18 feléhez. Konkrétan az 1/3-a , ami nem olyan mint az 1/2-ed!

  • Most legyen okos az (átlag-) ember.
    Egyrészről vannak a demokratikus világvégét vizionálók (ld. a fentieket) másrészről vannak a napi megtapasztalások (a magyar „rögvalóság”-:)

    ps: Magyarországon nem Bp-en élek kb 12 éve. Nem tapasztalom, hogy a környezetemben élők többségét megrendítené az orbáni „demokrácia deficit” – sajnos, v. nem sajnos de tény. Élik az életüket, egyre jobban, mert aki munkát akar az talál, stb.
    A magam életmódjából nem indulhatok ki, mert anyagilag és szellemileg független vagyok, de a világra nyitott szemmel járok, beszélek az emberekkel és a tapasztalataim innét valók.
    Úgy látom, hogy az orbánizmus kb a kádári relatív stabilitást nyújtja az állampolgárok többségének és ők ezzel egyre elégedettebbek.
    A politikai ellenzéknek: Ajánljanak elhihetőbben jobbat a magyar társadalomnak, mint Orbán! Ha ezt nem tudják, vagy erre képtelenek, akkor marad orbánizmus még sokáig)

  • Bendeguz!

    Pontosítás az előző megjegyzésemhez:

    melléütöttem (digit) egy betűt, „l” betű helyett „k” íródott.

    Ahol a tanúbizonyság tevésről van szó:

    Nem „teszek” a helyes szó, hanem „teszel”

    A Te szavaid tesznek tanúbizonyságot magadról, és nem én teszek semmiféle bizonyságot.

  • Kedves Voros Viktor elvtars;

    Mindenek elott minden emlitett eseteket a Sopron varos hon-lapnabol ideztem !
    Semmi egyeni erdekem hazudni maguknak !
    De mivel a cikk kerdest okozott amire az nem adott valaszt.

    Ha maga minden Soproni lakos ugyeit a kepessege es meggyozodesei alapjan viselte mindeg minden hatarozataikban amint az esetek hoztak, hat miert lett volna barmi koze az u.n. „kormany part” ugyeivel ?

    Azt valja be kerem !
    Maga es az ottani bizotsag, vagy barminek is neveznek, de maguk a Sopron-varis kormanya, senki mas.
    Maskent nem lehet „onkormanyzat”.

    Az Alaptorvenyre eskudott, de azzal nagyon gyanitahato hogy maga es minden mas xyz-nak nevezettek nem a varos ugyeinek intezese lett volna a feladatuk ?

    Az „Alaptorveny”-uk egy jelentektelen ,sot gyerekes propaganda maszlagok gyujtemenye. S HA varosuk valoban „on-kormanyzat”-ot elvezhetne, az teljes semlegesseguk lehetoseget nyujtana.
    Na de az csupan egyeni meglatasom azon.

    A ‘cyberpress’ interview-jaban a sajat szavai alapjan adva inkabb boldog lessz nem latni Foddor Tamas es Simon Istvan arcait.
    Nem ismerehetem azokat az egyeneket, de nem is ohajtanam, de sajat szava nyujtja hogy talan valami egyeni-osszeutkosezesei lehetett volna azokkal.

    Sem a cikkel csatolt interview-jaban, sem valaszaban nem nyujtott egyetlen konkret peldat ami lemondasanak oka lett volna.
    Lehetett volna az egyeni ok ?
    Vagy csupan a maga ideologiai elkepzelsei ?
    De barmely esetben hogyan gatolta volna az magat a varos lakossainak az erdekeit szolgalni es a varos problemainak megoldasat?
    Persze abban is a kerdes merulne fel hogy valoban mi lett volna anak is az oka?

    Aki lemond csupan az „Aalaptotveny”-uk, vagy a tobbi varosi tanacs tagjainak a politikai part-tagsaga (ideologiai) miatt, az ‘nem erdemli a lehetoseget a labdaba rugni’ !

    Az nem csak az en egyeni velemnyem, hanem a szavazo lakossag allaspontja vilagszerte. Mert az csupan gyerkes magatartas.

  • Christopher Adam

    Bendeguz,

    Nagyon sok esetben egyből törlöm hozzászólását amikor elvtársozik. Most csak azért nem töröltem, mert lenne egy kérdésem: Floridában ahol Ön él az a divat manapság, hogy „comrade”-nak szólítják az emberek egymást? Ha igen, erről én nem tudtam. De tudatom Önnel, hogy Magyarországon ez nem szokás.

  • Nos, itt Európában van valami, amiről jó, ha tudnak a diaszpórás magyarok is. Ez nem más, mint ahogyan tekintenek itt Európában a nyugati országok vezetői a magyarokra. Tetszik, vagy nem tetszik, ez a magyarázata Orbán Viktor keleti nyitásának. Lehet ezzel egyetérteni, és ennek ellentmondani. Egy valami biztos, hogy amit Orbán megfogalmazott most a türk nyelvű államok együttműködési tanácsának VI. ülésén Kirgizisztánban, annak alapja van:

    „Korábban sértésnek szánták, hogy Magyarország Európában a legnyugatibb keleti nép, de a türk országok fantasztikus sikerei, gazdasági és politikai fejlődése miatt ma már dicséret, ha keleti népnek nevezik a magyarokat – jelentette ki.

    A magyar miniszterelnök elmondta: 2010-es kormányra kerülése óta Magyarország nyitott a türk országok felé a kölcsönös tisztelet, a sajátosságok és realitások figyelembe vételével. Magyarország 2014 óta megfigyelő a türk nyelvű államok parlamenti közgyűlésének munkájában, 2017-ben pedig csatlakozási kérelmet nyújtott be a nemzetközi türk akadémiához, és ma már az eddiginél is szorosabb együttműködésre törekszik a türk nyelvű államok együttműködési tanácsával.”

    Ami biztos, itt Európában egy furcsa nyelvet beszélő népnek tartják a magyarokat. Az is biztos, hogy ilyen-olyan okoknál fogva az Uniós tagországok miniszterelnökei nem tekintik egyenrangúnak Orbán Viktort. Egyedül a történelmi múlt miatt segít gazdasági beruházásaival Németország.

    Szar érzés ez itt Európa keleti része felé élve.

  • Kedves Chris!
    „Jó lovamat merném tenni egy zecchino ellenében” (Walter Scott), hogy Bendeguzunk NEM Floridában él… 😀

  • Chris Adam soraira valasz;

    Igen, a „demoratik socialistak” nagyreszben. (A Marxismus hivei).
    Mint a Sanders es Osario Cortez s mind tobb tarsaik mar is az elozetes valasztasok alkalmaval, ami megy mar par honapja.

    Aki az levekben eggyezik az tagadhatatlanul „elv-tars”. Nem ?
    Bar mi is lehetne az elveik.

  • Bendeguz!

    A legutóbbi hozzáaszólásoddal ha lehet, akkor még jobban tanúbizonyságot tettél arról, hogy képtelen vagy bármit is megérteni, és még képtelenebb vagy előbb használni a fejed gondolkodásra – és azután írni valamit.

  • Chris Adam;

    Valaszoltam Kis Ferenc megjegyzesere.

    Vajon mi okbol vagy celbol torolte ?

    Nem volt sem „elvtars” sem semmi mas szavak ,kifejezesek amit a maga Aug 8-iki cikkeben tisztan nyujtott hogy a hozzaszollok kifejezeseit torli, mint a;
    „Nepcsoport gyalazat”,
    „faj gyulolet „,
    „ertelmetlen gyalazkodas”,
    „gyalazatos szavak „,
    ” duh-roham”, stb.stb.

    Soha nem talal azon kifejezeseket az en megjegyzeseimben.
    De meg annal ocsmarabbakat is cimezve nekem.

    Nem velene tartani magat a figyelmezteteseihez ?

  • Bendeguz79

    ezt irta!!
    „szerencsere nem elek ottan….”
    ha nem,akkor milyen alapon ir marhasagokat Sopronrol?!!
    fejezze be az „elvtarsazasat”

  • Helyeslem a képviselő úr lemondását. Eerkölcsi felfogásom szerint, hogy ha egy rezsim (országosan is, és a a legtöbb helyi önkormányzat szintjén is) velejéig rothadt, valódi ellenzék országos szinten nem létezik, az adott helyi önkormányzat szintjén is alig-alig, akkor – ha már kiderült, hogy nem vagyok képes a szerintem helyes irányban befolyásolni a döntéseket – akkor az a helyes megoldás, ha nem veszek részt azok meghozatalában és végrehajtásában.

    Persze, akadhat ellenkező megfontolás, hogy a „még mindeg jobb ha én csinálom, minha más tenné” történelmileg nem ismeretlen álláspontja. Az ilyen álláspontot erkölcsileg visszautasítom. Ha már segíteni nem tudok, akkor legalább ártani nem akarak. Csinálják nélkülem, ha akarják, én önként nem veszek részt benne.

    Csak példaként: nem értek egyet a kormány – szerintem gyalázatos – menekült-politikájával. Ebből szerintem következik, hogy ameddig ilyen a menekült-politika, addig semmiképp hogy nem vállalok állást a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalban, és nem megyek el határvadásznak vagy határrendőrnek.

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 4
    9:46 de.

    Mit elvtársazol itten komcsi vagy ?

  • Merha valaki aszongya hogy :
    „Na akkó elvtikéim igyunk meg egy-két felest”
    aztatotat mindenki érti hogy vicc.

    De ettől a Bendeguztol meg a többi gyobbertől misem áll távolabb mint a tréfák megértése.

    Az ilyen, ha viccmesélésre vetemedik akkor kb. öt percig mondja..mondja..mondja..még mindig mongya..aztán a végire a poént, (ami nem is volt a viccében) jól elfelejti.

    Ha a társaságában lévő szerencsétlenek meg nem nevetnek, akkor elkezdi hosszasan magyarázni hogy mi benne a vicc és hogy hát mégiscsak nevessenek már .

  • GABRIEL:
    Akinek itten kivaltsaga letezik masokat valotlansagokkal vadolni.
    De reagalani vadalmaira tiltva, s eltorolve.

    NEM ,nem tettem „vadaskodo”, „gyuloletet szito uszito” szavakkal.
    Az mind Gabriel valotlan allitasa volt.

    Sot senkit nem VADOLTAM, csupan a valosagot probaltam felismerni hogy valoban miert dobta be a turulkozot Voros Viktor.

    Sem iteltem, s nem ohajtanek semmi modon.

    Mielott „Jezusod” predikalod, gyaakorold azt onmagad elobb.
    Ne itelj a tenyek hianyaban ,s NE vadolj !

  • BELZEBUB;

    Persze maga egy altalanossagban velt alkalman nyujtotta meglatasat.

    Vsupan mart a tobbi barminek nevezett varosi hatarozo tagok nem a Voros Viktol elvei alapjan dontottek ,az nem jelenti hogy tetteivel a sajat kepessege alapjan mukodve artalamakat okozhatott volna a varossanak.

    A sikeres politika nem a diktatorikus onkenyeken alapszik, hanem az egyuttmukodo kepessegen.

    Kompromise a jelszo. Dolgozz, eggyutmukodj, mindenkivel, csupan ugy nyerhetsz masokat a te neglatasodra !

    Ha nem vagy kepes az nem jelenti hogy mindenki mas a hibas.
    Nem sikereskedsz mindeg, de senki mas sem.
    Hola kerek, hol a talp !
    Persze csak azert mert masok nem az o elvei alapjan mukodtek az nem bizonyitek hogy mindenki mas teves vagy hibas lehetett.

    Mint a rakoncatlan gyerek ha a tobbiek nem azt jatszanak amit az akar, akkor mind kirugva a homokos-dobozzabol.

    Na de Sopron jo meretu varos, majd megtudjuk a valosagot masoktol is.

  • What’s the matter Chris? are you on the rag again?
    I did appolagize to Viktor Voros,as I have mistakenly stated as if he has been elected by the people of Sopron.

    He was NOT, just rewarded for being a loser.As four others as well.

    Did it hurt your beaks that reminded you how Adolf got to be the butcher of Europe?
    Nobody elected him either.Only 32% of the German voters voted for the National Socialist Workers Party. So the half dead Hindenburg rewarded him („kompenZacios” action).
    And all dictators any place.

    You just could not let any one read that. Hmmm?
    A real open minded liberal you are ?

  • „késő kádárkorban a tsz. paraszt tehéntartása, a gmk, az terjedő szakcsoporti földművelés, a kádári összekacsintás nem tudta a tőke tehetségteremtő versenyszabadságát pótolni.”

    Hát ezt nem tudom, de akkoriban pl. nem volt éhezés, alultápláltság, mint az elmúlt harminc évben. A magyar mezőgazdaság európai színvonalú volt 1990 előtt, nem voltak parlagon hagyott földek, segélyes vidékiek. Az emberek művelődtek, polgárosodtak, pl. a tsz-ben fejlesztették szakmai tudásukat.

    Az elmúlt évtizedekben kialakult egy új nagybirtokos réteg, akit szabályosan milliárdossá tett a sok EU-s és magyar állami támogatás. Jobb és baloldali politikusok keresték ezek kegyeit. Igazából már ezek is kezdenek lemaradni a nyugati technikai élvonaltól, ami a föld kizsigerelése robotok és GMO-növények által.
    A sok vidéken élő embernek meg marad az ingázás, a segély, a közmunka vagy a kivándorlás, ha nem akar éhenhalni. De még így is sokan csúsznak ki a középosztályból, ami ahelyett, hogy szélesedne, egyre szűkült az elmúlt harminc évben.
    A NER a bukott rendszerváltás utolsó fejezete a teljes bukás előtt … Csakis azért nem bukott még meg, mert az ellenzék még a kormánynál is hülyébb, és nincs kire szavazni.

  • Nem szokásom alfahíres híreket olvasni vagy megosztani, de talán Chris megérti az indokomat. Kovách Imre szociológus legutóbbi előadását foglalták össze, ami nagyon érdekes és a témába vág. Más hírportálon nem találtam nyomát, ez is olyan jellemző.

    https://alfahir.hu/2018/08/26/magyar_nepfoiskolai_tarsasag_szigeti_toth_janos_kovach_imre_szegenyseg_allami_foldek

  • Kis Ferenc
    2018 szeptember 4
    6:44 de.

    „az orbánizmus kb a kádári relatív stabilitást nyújtja az állampolgárok többségének ”

    „Csak” annyi a különbség, hogy a Kádár-korban volt állami lakásépítés, állami hitel és állam által biztosított munkahely.
    Pl. az ócsai programról rengeteg hazugság jelent meg állami és ellenzéki médiában is. Pedig akár működhetne is állami támogatással, csak hát a „szent kapitalizmust” azt nagyon tiszteli a Gyurcsány meg az Orbán is, meg a sleppjük … Meg a liberális értelmiségiek, kivéve mikor állami díjakért ácsingóznak (meg a vele járó tiszteletdíjért életfogytiglan!:)

  • Bendeguz!

    Sokszor, de sokszor írtam már, hogy vagy:

    1., – nem érted amiről a cikk szól, és az eszmecsere folyik.
    2., – Sajnos arra kell hogy gondoljak, hogy nem is akarod.
    3., – Vagy ami sokkal súlyosabb, érted azt nagyon is jól, csak úgy teszel mintha nem értenéd.

    Döntsd el Te barátom, hogy melyik eset igaz!
    Szeretnék hallani Tőled magadtól egy őszinte nyilatkozatot, amit már többször kértem, de nem tettél meg eddig.

    Ha a válaszod hallgatás marad, akkor az egy valódi válasz lesz.
    Én érteni fogom.

  • orban mar-mar rakosi elvtarsat kopirozza le!!
    o is szeretne lenni minden magyar-(hataron innen es tul!)-edesapja es tanitomestere!!
    lehet lesz megint szemelyi kultusz?

  • GABRIEL;
    Hanyszor allitottad mar hogy nem olvasod megjgyzeseimet, meg hogy nem erted meg.

    De hat akkor honnan venned, talan ujadbol szopod ki allitasaidat.

    Amit nem ertesz meg soraimban hat honnan tudhatnad hogy en nem erteme amit irok.

    Ha talan probalnad osszehasonlitani amiket irok azzal amik ottan mennek, s probalanad jozanul,minden szelszoseges eloiteletek hianyaban velni, talan belatnad hogy mas is van a vilagon mint a ti tokeletes menbyorszagotok.

    Talan neked oly rendkivulli es elkepzelhetetlen hogy a vilagban nagyon sok dolgok maskent mennek mint ottan.

    De ha ti vagytok a zsenik es 100%-ban a tokeletesek, hat mi a fenen panaszkodtok allandoan ?

  • HAZAI LAMPA;

    Mindeg halat adok hogy nem eltem a maga Kadar-korsazakaban ottan.
    De a vilagban elegendo adatok es reszletek voltak lehetok.

    Ha az olyan jo volt a mai orulmenyekhez (kiveve az idologiai elveit) talan Mr Adam az Augusztus 3-i cikkeben a ‘Reflections of my Trip to Hungary’, valotlansogokat nyujtott ?

    Amikor irta ,hogy az ‘elet most magyarorszagon JO, ha nem jobb mint Canadaban’ ?

    Allitotta, hogy meg a Nyugati Palyaudvaron is a hangszoroban a munkalehetoseget hirdettek. Mert tobb a munka lehetoseg mint a unka kereso munkas.
    S ha jobban elhetnek mint Canadban, a fizetesik,jovedelmeiknek is jonak kell lenni.

    KIS FERENC sorai is, es az ottani statisztikak azt mutatjak. Azt persze lehet hazugsagnak velnie.
    De tagadna C.Adam tapasztalait ?

    De ha maganak nagyon hianyzik a regi jo szocialista eletmod, van nehany szocialista orszag vilagszerte.
    Nem lenne boldogabb azon eggyikeben elni, vagy kedvelt szocializmussat ujaeleszteni ottan ?

  • Bendeguz vedelmere!
    Szerintem, Bendeguz amerikai a szo szoros ertelmeben! Talan meg ott is szuletett!
    Szamomra tisztelendo benne az, hogy igyekszik magyarul irni! Persze, hogy rosszul.
    A masik, mivel nem tudni a korat, talan eleg idos is.? Ket dolog van meg, az igyekezete a magyar allapotok figyelese es a kapcsolat keresese!

  • Egy nagy hibaja van: Nem ollvassa el az irasat, mielott elkuldi, tehat nem tud javitani.
    Persze neha, ez velem is megtortenik!

  • bar-lev
    2018 szeptember 6
    9:08 de.
    Latszik, hogy NEM eltel a rakosi korban!
    Sokat meselhetnek, de minek?

  • OK Gabriel;

    Allitod hogy velemnyed szerint NEM ertem a Soproni Voros Viktor esetet.

    Na te ird meg, de a valosagot !
    Nem felrebeszeleseidet.

    Lassuk te hogyan ertelmezted.

    De csak a tenyeket, csupan ami tortent!
    Nem velemenyeket es elkepzeleseket !

  • Bendeguz!

    Neked? neked írjam meg hogy mi történt ott valójában?

    Hiszen megválaszoltad a kérdésemet….
    Te kis senkiházi vamzer.

    A Vörös Viktor elmondta, hogy mi folyik ott.
    Neked meg semmi, de semmi közöd a Vörös Viktorhoz, ne provokáld, hogy mivel márthatnád be még jobban, hanem húzzál ….

    A „jelentéseiddel” foglalkozzál, mert nem kapsz lepényt estére, ha nem lépsz egyszerre!

  • Figyelö!

    kegyed naiv nagyon, ami nem baj.

    A Bendeguz nevű házmester védelmére nem kell kelni, ö csak végzi a dolgát.

    Ha járt is Amerikában, akkor egy rákosi által kiküldött besúgó volt maximum

  • Bendeguz

    még valamit:

    A trükköd nem nagyon eredeti, sőt nagyon comum, hogy mindig csak kicsit torzítod el a másik szavát, kifordítva azt amit én írok, illetve mások írnak.
    Ezzel az én számba próbálod adni a te pocskondiázásodat:

    ide idézem amit írtál (copy+past):
    „”Hanyszor allitottad mar hogy nem olvasod megjgyzeseimet, meg hogy nem erted meg.””

    Ezt írtad te. Egy helyet mutass, ahol én ezt írtam.

    Velem nem jön be a trükköd. A blöff. Sokaknál célt ér, igen. Ezt használjátok a viktoroddol.

    Csak hazudsz, és úgy teszel mintha kritizálnád – pedig a mundért véded, úgy hogy provokálsz másokat.
    Ennek a célja az újság lejáratása.
    Semmi más.
    Nálam nem gyere be!

  • figyelo-(bencsics klara)maga se elt abban!!
    ott ugyanis nem volt olyan utca hogy „krapatskaja oblast” ugye?!!

  • Bendeguz79:
    „az ‘elet most magyarorszagon JO, ha nem jobb mint Canadaban’”

    Magyarország egy részét (beleértve egy-két észak-nógrádi, dél-baranyai, szabolcs-szatmári kis falut, egy kevéssé talán ismerem), de Kanadában soha nem jártam, és nem tudok róla semmit. Már csak ezért sem vonhatom kétségbe a fenti állítás igazságát. Sőt, az is nyilvánvaló, hogy Magyarországon ma minden szempontból sokkal jobb élet, mint pl. Németországban, Svájcban vagy az észak-európai országokban, ahonnét tömegével érkeznek Magyarországra a
    munkavállalók és a politikai okokból távozók. 🙂

    Ám, a magyarok között ma is sok a mazochista, akik ha tehetik, például inkább a hanyatló, rettenetes Nyugat-Európábán vállalnak munkát, sőt ha módjukban áll, családjukkal odatelepülnek, mintsem, hogy magyar földön élvezzék a jó életet. 🙂

    A magyar mazochizmusra jó példát adunk mi ketten is, Ön meg én. Ön valahol Amerikában szenved, sínylődik ahelyett, hogy visszatelepülne Magyarországra. Én pedig (az indokoltnál mindenképp sokkal többször) bele-beleolvasgatok a KMH fórumába, sőt szót is váltok egyik-másik kommentelővel. 🙂

  • Belzebub

    Igazságod vitathatatlan.

    A fukar németek már a gyáraikat is idetelepitik

  • ” A fukar nemetek mar a gyaraikat is ide telepitik.”

    Hogy lehetne barki is „fukar” aki sok billiokat kolt el ottan, gazdagitani az orszagotokat, tamogatva az orszag gazdasagat es a tomegeknek munka es letlehetoseget nyujtanak ?

    Az eppen a „fukar”-sag ellentette !

    Ti hol tennetek azt ?

    Nem egy masik ellentmondasod az ?
    Csupan mert ertelmetlen dolgokat allitasz ?

  • Koszonve FIGYELO altali vedelmezesemet !

    Hogy mindenki jobban erezze magat, be kell vallanom, hogy nevem Portsmuth Schwartzenburger.

    Yokohama 79-ik keruleteben szulettem.
    Bendeguz egy jokepu itteni Samurai volt.

    „Slapaj” a kutyuskam neve, az eggyik Candai foiskolan tanult meg magyarul.

    En itten egy tudomanyos kutato munkat vegezek.
    Irasbeli bizontitekokat gyujtve a felevszazados Marxizmus altali neurologiai pusztitasok eredmenyein az ott levo lakosokon.

    Eddig az adatok 94%-ot mutat.
    De szorgalmaskodom bizonyitekait gyujteni a remelheto 6% normalis elmei kepessegeikrol.

    Sajnos, azon ma csak a 2%-os bizonyitas talalva.

    Tehat remelhetoen mindenki probalna teljes szellemi es elmei kepessegeik alapjan fejezni ki velemenyeiket.

    Remelve ez mind a ketelkedoket boldogga es orvendezove tesz ;))

  • bar-lev
    2018 szeptember 7
    2:11 de.Ilyen utcat nem ismerek. Budapesten eltem eloszor a haboru alatt, Fodor utcaban. majd mivel szet lottek a hazunkat az Eszek utcaban laktam, 1945 -57 kozott!
    Onnan jottem ki,.
    nem tudom, mit akart ezzel irni, de nem baj.

  • ar-lev
    2018 szeptember 7
    2:11 de.
    meg megjegyeznem, hogy 17 eves korom ota csak a kommunzmus kegyetlen , igazsagtalan politikailag uldozott egyen voltam.
    Mar sokszor irtam itt, hogy kicsaptak eloszor a gimnaziukbol, sot az orszag OSSZES ikolajabol! Kensyzerultem lerettsegizni a Kando Kalman technikumban.
    Majd eloszor AVH kihalgatasokra jartam, utana elitelt Janko Peter tanacselnok , egy (1)evi bortonre.
    A legjobbakat, maganak is!

  • Kedves FIGYELO;

    Adjon halat szerencsejenek !
    S ne panaszkodjon, felejtse el minden elmenyeit onnan.

    Ha az bonyodalmas lenne maganak, csak gondoljon hogy mit kovettek el a leg-kozelebbi es leg-bizalmasabb es leg-magasabbrangu vertarsaikkal.

    Mint Kun Bela, Leon Trockij, Rajk Laci, meg Nagy Imrevel is.Meg sok-sok ezrek es millio masok is.

    Mind eletfogytiglani es verbeli levtarsaik voltak.
    De mind a leheto leg-kegyetlenebb modon vegeztek ki oket.
    Velje Magat igazan szerencsesnek !!!

    Count your blessings !!!

  • bar-lev
    2018 szeptember 6
    9:08 de.

    Már van személyi kultusz!

    A magyar nép „EGY JÓ RÉSZE” nem bír meg lenni vezérürü nélkül.

    Neked mint mint izraelitának könnyebben meg tudom mutatni ezt a viselkedést.

    Mójzes próféta volt, akivel a teremtő közvetlenül beszélt,
    Ezért az izraeliták mindennap olvassák az ÍRÁSAIT.

    A magyarok István király levágott jobbkezét őrzik és körbe hurcolják a városban.
    De senki (kvázi senki) nem tudja mit irt és soha nem is olvassák!

  • figyelo!
    amikor meg „bencsics klara” neven irogattal ide akkor irtad be az ukrajnai cimedet!!
    akkor hazudtal? vagy most hazudsz?
    vegul is lenyegtelen!!

  • Gabriel, nekem megvan Istvan siralmai…..

  • Gabriel, nekem megvan Istvan siralmai…..
    Hasznaltan vettem egyoreg magyartol.

  • hazai lámpa
    2018 szeptember 5
    6:20 du.

    Kadar DICSOITESE NEKEM NEM KOSHER
    Kadar nyugattol kapott egy szep osszeget, hogy ne legyen egy ujjabb forradalom.,
    Ebbol volt olyan jszivu, hogy senkisem ehezett! Eppen akkor menekultem ki. Apam irta, hogy menekulesm utan 2 civil ferfi keresett! Apam mondta meg nekik, hogy Montrealban megtalhatnak!

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 7
    4:47 du.
    KOszi, halas is vagyok a volegenyemnek, mert rahallgattam! Eredetileg, nem akartam egyedul hagyni Apamat es oreg nagyanyamat! Akit soha viszont nem lattam, azt mondjak, hogy aznap halt meg, mikor kikotott a hajom Halifaxban!

  • Figyelö!

    Ugye milyen más volt valójában, mint amit ma neki tulajdonítanak?
    Ha valóban olyan lett volna, mint amilyennek tartják, hogy tudott volna egy magyar-királyságot létrehozni, amiben népek egyvelege élt?

  • ar-lev
    2018 szeptember 8
    2:39 du.
    Soha nem hazudok! Fogalmam nincs ezt a kimondhatatlan nevet, most olvastam eloszor!
    MIilyen nyelven van es hol?
    alakivel osszetebeszt.
    Most Montrealban elek 61 eve es itt sincs ilyen utca.

  • Bendeguz79
    2018 szeptember 6
    11:29 de.

    Reméljük, Amerikáról többet tudsz, mint Magyarországról!

    Eszenyi Enikő, ismert liberális színész és színházigazgató, dolgozott a rendszerváltás után nyugati színházakban. Hazatérve azt nyilatkozta egy lapban, hogy meg kell őrizni a magyar társulati rendszert. Értsd: a magyar állam akkor is támogatja a színházakat, ha egy néző se nézi az előadásaikat! (Az adófizetők pénzéből). Merthogy Nyugaton tönkremennek a színházi színészek, hogy állandóan castingolni kell a szerepekért.

    Legyünk hálásak, hogy a pesti liberális (és konzervatív) értelmiség óriásit tud alkotni, főleg ha nem kell a nyomorúságos forintokat a megélhetéshez összekaparni a szabad versenyben. Mert a sok művészeti egyesületet, újságot támogatja az állam.

    Bezzeg a buta tsz-paraszt az csak ácsingózik az állam pénzére, és pofátlanul követeli magának, hogy az állam biztosítson neki védett piacot és valamiféle állami garanciát. Fúj, buta tsz paraszt!
    Ezért van, hogy a rendszerváltás óta nincsenek tsz-ek, de annyi pesti színház van, hogy olyan a világon talán nincs is. Egy lakosra több színház jut, mint Amerikában.:)
    Hasonló a lapkiadás, az újságírók legalább akkora k.rvák, mint a színészek.

  • Figyelo
    2018 szeptember 8
    4:21 du.

    „Ebbol volt olyan jszivu, hogy senkisem ehezett! ”

    Ha éheztek volna a népek, akkor Kádárt bizonyára ünnepelték volna Nyugaton, mint nagy újítót. Mint a román elnököt. A korabeli vicc szerint:

    – Mitől fagyott le a román kisgyerek keze?
    – Kereste a húst a hűtőben …

  • gabriel

    ùert csak I-so Laszlo-tol maradt fent torveny ereju rendelet 1091-bol -(a somogyvar-i st egidius apatsag alapitoleveleben!! a francia orszagi st gillesbol hivott szerzetesek kozul kerult ki „odilo” az elso apat!!!)-
    ebben az alapito levelben all,;-…” ugy a joknak kozos egyezesebol adatott,kiralyi az a tilalom hogy halando ember itelni merjen az egyhaz ugyeiben!kiveve a kiralyt! ezen folul adja vissza a mit elvett es jobb keze levagatassek…..”-stb-stb!
    alairas,; ST LOGESCELAUS REX HUNGARIA!

  • helyesbites………..”REX HUNGARORUM!!!”
    helyesen irva

  • figyelo-klara
    epp ùmost tette!!
    kar tagadni ami elmult!!-(persze ha szegyenli ugye…?!)-

  • Bendeguz79

    ezt irta!! idezem szo szerint!!
    -„mind eletfogytiglani es verbeli levtarsaik voltak…”-
    no most ebbol a „verbeli levtarsaik”-bol jol kiderult hogy maga bizony ANTISZEMITA!!!
    igaz csak burkoltan zsidozik!!-( „lev-tarsaik”=ertjuk jol ne aggodjon e miatt!!)-
    -es direkt olyan magyar politikusokat sorolva fel akikrol mindenki tudta-tudja ma is „zsido” szarmazasuak voltak!!
    majd azt mondja most,; -„mero veletlensegbol” ugye?
    senki se hulye itt hogy elhigyje maganak!!

  • LEV;

    Aki az igeretet visszautasitja, vagy visszautasitottak hogy a feneben lehetne jutalekossa annak az igeretnek.

    Konyorgom OLVASD legalabb egyszer eletedben a Torah-t
    mielott valotlan ostobasagpokat probalsz terjeszteni.

  • LEV; Azt probalod allitani hogy minden szelszoseges nemzeti es nemzetkozi szocialistak talan „zsido” elodoktol szarmazhattak volna ???

    Persze tagadhatatlanul volt egy nehany aki zsido elodoktol szarmazott.
    Sot Adolf Schickelburger is fel zsido volt, szarmazasa lapjan.
    Tudatban vagy annak ?
    Hasonloan Marx es Uljanov, stb.
    De hol az „antisemitizmusod” abban ???

    A valo tenyek ismerete neked „antisemitizmus” ???

    Akkor neked pscychologiai segitsegre van szukseged !!!

  • bendeguz

    FEJEZZE BE!!!!hagyja abba egyszer es mindenkorra a Torah-ra hivatkozasait!!ahhoz maganak SEMMI Koze!!!!a maga szajabol minden betu azzal kapcsolatban egy istenkaromlas,gyalazkodas!!!
    NE TEGEZZEN!! NEM ORIZTUNK EGYUTT LIBAT!!

  • C;Adam ur!
    kerem szolitsa fel bendeguz-t hagyja abba a masok vallasat firtato marhasagait!!! ugytudom az ijesmi is tilos itt!! tevednek?
    ez az „ember” egy megrogzott antiszemita!!pont!!

  • KI EZ AZ UJ BAR LEV ITT??????????
    %ILYEN ALAPON HASZNALJA AKARKI A NEVEM%ET?????

  • C.ADAM UR!!!

    EZ HOGYAN LEHET HOGY VALAKI BITOROLJA A NEVEMET ITT??!!!
    KIKEREM MAGAMNAK HOGY VISSZAERLJENEK A CSALADOM NEVEVEL!!!!!!!!!!!
    TEGYEN VALAMIT EZ UGYBEN!!!!!!

  • Ez tortent ma velem is.Bar nem csaladi nev , de a nev alatt irt valaki marhasagokat.