Tánc- és illemtan

2019 január 17 8:45 de.87 hozzászólás

Minap a Klub-rádióban egy betelefonáló hölgy – aki valszeg az angol kisasszonyoknál nevelkedett, de legalábbis még az átkosban vett tánc- és illemórákat – kioktatta Szél Bernadettet a kézfogás közbeni viselkedésről, és javasolta neki, tanuljon némi illemet.

Az általa kifogásolt viselkedés egy kézfogás kivitelezése volt, mivel aközben Berni telefonált, és ez a NER illemszabálya szerint lenéző magatartás.

Merthogy a nagyon illemtudó madame szerint a kézfogásnak határozottnak kell lennie, kivitelezése közben a partner szemébe kell nézni. Hogy milyen mélyen, arról nem szólt a madame, ráadásul Matolcsy és Schmidt Mária esetében az a gond is felmerül, melyikbe, bár ők (sem) szoktak kezet fogni.

Azon felül a kézfogásnál, mint olyannál, bizony, a partnerrel való kapcsolatnak, a helyzetnek, ill. a partner társadalmi súlyának is szerepe van. Egy haverral, egy frakciótársammal, a szomszéddal futólag is kezet foghatok, a háziorvosomnak se sűrűn nézek a szemébe, amikor lekezelünk, de pl. a polgármesterünkkel hangsúlyosan fogok kezet, de ez a szembe nézés azért annyira nem jön be. Azon felül miniszteriális halljakendekkel való kézfogás lehet gazsuláló is, ahogy ez pl. Farkas Flórián esetében előfordult. Ilyen esetben a szembe nézés elég erősen kivitelezhetetlen.

A mi kis illemtan oktatónk nem igazán mérlegelte ezeket a faktorokat, cserébe meg mintha figyelmen kívül hagyta volna az ország elöl ülőjének permanens bunkóságát, aki zsebre dugott kézzel végzi protokollfeladatait. Igaz, kezet fogni bárkivel ugyancsak ritkán szokott, Erdogannal, Putyinnal is inkább ölelkezik, így a szembe nézés mellőzhető.

Amúgy a kézfogás, mint olyan abból az időből honosodott meg – leginkább Spanyolhonban – amikor az ellenfelek előszeretettel béreltek fel orvgyilkosokat – arrafelé brávóknak hívták őket – a másik kiiktatására. Az akkoriban divatos, tölcséres szárú kesztyűk kiválóan alkalmasak voltak egy tőr – akkori nevén gyilok – marokba rejtésére, így egy baráti ölelés során egész sikeresen volt kivitelezhető egy hátba szúrás.

Nos, ennek megelőzésére jött divatba a kézfogás, és ezért nem neveletlenség a mai nap sem a kesztyűben történő kivitelezése.

87 hozzászólás

  • Kalocsai Miklós

    „… ezért nem neveletlenség a mai nap sem a kesztyűben történő kivitelezése.”

    Aki nem ismeri az illemtant, ne tartson illemtan órát!

  • György Molnár

    Na ezt az 5 ember(szabású)t kellene egy ipari húsdarálóba betenni és akkor béke lenne……

  • Ez a fotó magáért beszél ! Benne van, ill. elmondja a NER egész „rendszerét!”

  • Csak óvatosan a kézfogással is:

    „Eddig háromszáz darabot adtak el a világ legkisebb revolveréből. A megrendelőknek legalább fél évet kell várniuk az 5,5 centis fegyverre, amivel ölni is lehet.

    A 19,8 grammos revolver 5,5 centiméter hosszú, kalibere 2,34 milliméter, a gyártó éles és vaktöltényeket is ad hozzá. Az apró lövedék 430 km/h-s sebességgel hagyja el a fegyver csövét, és közelről akár egy emberrel is végez.”

    Az USA-ban forgalmazását és tartását betiltották.
    Így néz ki:

    https://img.index.hu/cikkepek/0803//tech//rev01.jpg

  • Aztaaa..micsod fotó : ))))))))))))))))))9

  • Drizari:

    Én jobbat tudok:
    Ha akarsz Magadnak egy újonnan legyártott Billings & Spencer 1879.-es mintájú
    wrench-et , és most megrendeled az amerikai cégtől,akkor kb. júniusra tudják csak előjegyzésbe venni a kívánságodat.Ára 40 USD + posta.
    Onnan tudom hogy megtudakoltam tőlük.

    Nekem még eredeti van és a D típusból is amit 1937-től gyártottak.

    Ez ám nem kínai szar ! Írd be Gugliba.

  • Maliciával:
    Az anarchista forradalmárokra (nőkre és férfiakra) semmilyen etikett nem vonatkozik.

    Majd ha győz a forradalmuk utána beiratkozhatnak egy etikett- és tánc tanfolyamra.

  • Geyza,

    a Sig Sauer M17-est jobban favorizálom. Íme vele egy kis ízelítő, az első fél perc az érdekes:
    http://www.youtube.com/watch?v=F2cOfS4-SY0

    😀 😀 😀

  • Idézet :…..””””Hogy milyen mélyen, arról nem szólt a madame, ráadásul Matolcsy és Schmidt Mária esetében az a gond is felmerül, melyikbe,”””…
    Még egy idézet :::….”””Elkötelezett, azonban pártoktól független, baloldali értékrendű és világnézetű ellenzéki.””””…..

    Hát a két idézetet nézve ::: valamilyen furcsa értékrend ez a baloldali ( akkor innentől a testi fogyatékosokat el lehet ítélni–de csak ilyen finoman ugye?).
    Gondolkodás üdvözletével

  • tóth péter Mikor Geyzát alkoholistázza Boda, akkor nem voltál ilyen érzékeny. Pedig az is csak egy betegség, nem gúnyolni kell, hanem gyógyítani. Ha alkoholista egyáltalán. Két védencednek sem az a baja, hogy a szemük úgy áll ahogy áll, hanem az, hogy gonoszok. Ráadásul az egyik lop a másik hazudik. Te meg véded őket. Furcsa ez az emberbaráti szeretet.

  • Kenny
    2019 január 17
    3:49 du.
    Halálbiztos hogy sokak itteni kebelbarátja nem alkoholista, mert amikor anno Gyuri10-et és engem életszerűen kioktatott, hogy hogyan kell egy halott zsidó szájából az aranyfogat kitépni, az engem egyértelműen meggyőzött, hogy más baja van! (Lásd KMH archivum! Visszakereshető!)

  • óth péter
    2019 január 17
    3:01 du.

    TE és a „gondolkodás” ?
    Mindig mondom hogy a vicceid lószart sem érnek.

  • Gabriel Karikas

    Azért hátha le lehet váltani az aktuális kormányt demokratikus úton is.

    Jó példa erre Brazília, ahol végül sikerült a diktatórikus kormányt liberális kormánnyal felváltani.
    Bár ugye a világsajtó, és ebből merítve a „tudományt” és az ismereteket, a magyar „liberálisok” szerint is fasiszta váltotta fel a korrupt, részeges, gyilkos diktátort! (sicc!!!)

    Merthogy holtbiztos, hogy aki sosem látta, sosem hallotta élőben, az csak jobban tudja.

    Nem elvtársak és nemzetes vitézurak?

    Tovább megyek, ezekben a napokban a venezuelai diktátor, Madurónak (Rodeio szerelmének) a végnapjai is meg vannak számlálva.

    Szerencsére, Isten kegyelméből (as you liked), megoldódik háború nélkül.
    Pedig sokan „dörzsölhették a kezüket” egy kis fegyverbizniszen, és még nagyobb vérfolyáson.
    Legfőképp a temetkezési vállalkozók.

  • Kenny
    2019 január 17
    3:49 du.

    Az szokott trutymót fröcsögtetni a legjobban aki maga is erősen sáros.

    OIM* saját maga részletezte itt régebben hogy már ebédkor fel szokott bontani egy-két üveg sört.

    Vajon mennyit ihat akkor meg éjfélig?
    Nekem senki ne mondja hogy ez a megveszekedett banya aprósüteményt majszol , miközben minden este / éjjel megnéz három-négy rémfilmet !

    *OIM = Oldal Idióta Macája

  • Gabriel Karikas

    Kenny!

    én az ilyen tóthpéter féle hozzáállást semmiképpen nem „emberbaráti szeretetnek” nevezném, hanem egyszerűen csak arról van szó, hogy holló nem vájja ki hollónak a szemét …

  • Drizari
    2019 január 17
    1:53 du.

    Én a béke embere vok.
    Fegyvert csak akkor ragadtam, mikor a macskák ordítoztak a házam körül, de már azt sem lehet mert szép apránként beépült a környék.Mikor felépült a házam, szinte a mező közepén laktam.Most meg egy rakás induvidualista vesz körül.
    Az egyik például feljelentett mikor flóbert puskával lövöldöztem az állandóan vonyító kutyájára.
    Nincs együtérzés ezekben az emberekben itten.Mind csak magára gondol.

  • Auróra Boreálisz

    ITT A KEZEM NEM DISZNÓLÁB ! 🙂

    A régi mondás a szerződések sokszáz évvel ez előtti, akkor még kézfogásos idejéből való. Tudniillik, a disznóláb egy kezdetleges pisztoly volt, amely a formájáról nyerte a nevét és könnyen elrejthető volt a felső ruházat bő ujjában. Amikor tehát ez, vagy ehhez hasonló felszólító mondat elhangzott, azt akarta mondani, hogy csapjunk egymás tenyerébe, nincs nálam fegyver…

    .

  • Auróra Boreálisz

    Kenny ! 3:49 tót petyának

    .

    ))) 😀 😀 😀 😀 😀 (((

    .

  • Auróra Boreálisz

    Én is hallottam ezt a Beszéljük meg adást a Klubrádióban.

    „Madame Etikette” á’lá Fid SS, annyira ismeri, tudja és oktatja is az illemszabályokat, hogy a ( párbeszédre és békés vitára épülő!) műsor műsorvezetőjét egyszerűen nem hagyta szóhoz jutni. Amikor Bolgár úr mégis megpróbált volna mellette megszólalni rögtön a szabáva vágott folyamatosan darálva a maga rögeszmés mondókáját, majd azt követően azonnal búcsúra véve a formát, úgymond’ „ezt akartam mondani” [és kész], figyelmen kívül hagyva, hogy a vitapartner tovább marasztalná őt, hogy „dehát legalább” beszéljék meg, inkábblecsapta a kagylót, vagy a mobilját… 😀
    – Na, ebben modorban rejlik a Fid SS kölcsönös illemtana.

    .

  • Olvtársaim azŰrben!!!!

    .

    Óhh,nemsokára megláthatjuk az illem legfelső fokát*, hisz tegnap

    bejelentették, hogy hamarosan

    VLAGYIMÍR oroszNAGYFEJEDELEM ÉRKEZIK VIKTOR magyarTÖRPEHERCEGHEZ

    az immár hagyományos és menetrendszerű RAPORTJÁT megtartani.

    Úgy látszik, „eljött az idő”…**

    Azért arra kiváncsiak lehetünk,hogy Viktor Viktorovics hogyan fog

    „leszámolni az orosz birodalom feltétlen szolgálatával…

    és hogyan teremti meg az esélyt, hogy nemzetünk a nyugati

    fejlődés útjára lépjen…”***
    ˙

    ˙

    * A legutóbbi ilyen raporton OV rendkívül elfogódott, és zavart volt. A zárt tárgyaláson nyilván leb…ák… Vajh mit tudhat róla Putyin, hogy ennyire sakkban képes tartani ezt a hős kisvasutast ? Így oszt hiába is próbál a sz….ból aranyat varázsolni, a sz…r csak az marad ami előtte volt…

    ** Eljött az idő, OV kedvelt jelmondata – hatalomra törése után.

    ***Részletek OV, Nagy Imre és mártírtársai újratemetési beszédéből. Most éppen ezeken, teljes erővel „a nyugati esélyeken” munkálkodik és „leszámol az orosz birodalommal” 😀

    .

  • Gabriel Karikas
    2019 január 17
    7:13 du.

    bruhahahaha „a demokratikus utak”

    „When George H.W. Bush arrived in Washington as vice president in January 1981…He would be the first former CIA director to make it to the top…..Reagan was ‘a dimwit’ who didn’t get it, or even try to get it….Bush was different: he got it….1983 he ….expansionism in more than twenty countries, including Peru, Honduras, Guatemala, Brazil(SIC), Argentina, Libya, Senegal, Chad, Algeria, Tunisia, the Congo, Kenya, Egypt, Yemen, Syria, Hungary, East Germany, Czechoslovakia, Bulgaria, Romania, Georgia and Vietnam…. Across the Third World – in countries such as Chad, Senegal and Côte d’Ivoire – the offer of advanced American electronics and communications equipment was also invaluable…..his CIA was being cut out and so he became more active where he could – in Latin America…..strategy was to act in advance to pre-empt terrorism. “Why wait for it to take place?”’….A lot of it was in Mexico, Colombia, Peru, Ecuador and of course Nicaragua….
    A particular target was Muammar Gaddafi. ‘By 1981 Gaddafi was beginning to get more and more bizarre,’ the officer said. ‘He was making a lot of moves into our hemisphere: selling air-to-surface missiles to Argentina, selling Hind attack helicopters to Nicaragua, supplying aid to Peru, supporting the government in Venezuela, and even dealing with the Popular Front in Palestine. He also closed the Gulf of Sidra to our 6th Fleet. We had to take care of Libya. Gaddafi was a primary military and oil threat, and he became a strategic target.’
    ….
    An assassination was planned, using Casey’s CIA assets in Libya, the officer said, and because of the CIA’s involvement the administration was required to inform the congressional leadership about aspects of the plan via a highly classified finding. This was promptly leaked by someone in Congress, so Moreau’s team thought, and the operation called off – allegedly. Moreau’s people continued to support the Libyan opposition. In May 1984, the National Front for the Salvation of Libya, an opposition group that would later be clandestinely supported by the CIA, failed in an attempt on Gaddafi’s life. Eight rebels were killed along with eighty government soldiers, according to published reports. Gaddafi responded by executing three members of the Muslim Brotherhood and arresting and torturing thousands of others….

    bruhahahaha DEMOCRACY

    1983 decision to invade the Caribbean island of Grenada…

    ‘Bush was petrified that the president would say the wrong thing to outsiders about what was going on, and he was hanging around the Oval Office,’ the officer said. ‘You never knew whether the president might start talking about an operation in China or into Vietnam.’​† Reagan was kept out of trouble at important national security meetings by being given a script. ….

    The Iran-Contra story, as seen from inside the Moreau operation, has little in common with the public record. Bush, known to his friends and aides as ‘Poppy’, was also worried about Nicaragua and Daniel Ortega….

    A plan developed to sell anti-tank and surface-to-air missiles to Iran, via the Israelis, in return for Iranian help in releasing Buckley and the other prisoners …. HÁT NEM CSODÁLATOS?
    ‘given all the interest now in waging covert warfare, that the very real opportunity to pre-empt al-Qaida, and launch a war decades before 9/11, was squandered by a mix of overzealous, sometimes misguided operators and bickering administration officials.’….and the CIA started to work on Venezuela by 2010…
    ÉS MOST PONTOSAN NEKED GÁBRIEL TE AKI MINDENT TUDSZ:

    Prosur: ¿Un nuevo organismo regional sudamericano „hecho a medida” de EE.UU.?Cabe recordar que Bogotá se retiró en agosto de 2018 de Unasur. En abril ya había anunciado, junto a otros cinco países (Argentina, Paraguay, Brasil, Chile y Perú) que suspendía su participación….”El presidente de Colombia es directamente una especie de títere o brazo ejecutor de las políticas estadounidenses”…
    HOGY MIK VANNAK?
    En sus declaraciones, Duque no tuvo problemas en aclarar que Prosur coordinará acciones conjuntas para que „termine” el gobierno de Nicolás Maduro en Venezuela, al cual calificó como una „dictadura”.

    Esto va en sintonía con el antecedente más cercano que tiene este nuevo organismo: el Grupo de Lima, conformado por 14 países de toda América, de los cuales 13 –Argentina, Brasil, Canadá, Chile, Colombia, Costa Rica, Guatemala, Guyana, Honduras, Panamá, Paraguay, Perú y Santa Lucía– anunciaron el desconocimiento de la investidura del presidente venezolano apenas días atrás, mientras que sólo México se abstuvo. No obstante, varios de ellos debieron luego rectificar su posición, según informaron desde Caracas.

    és így tovább a többi gábriel esti meséi azoknak akik nem mernek neki ellentmondani

    hahahahahaha

    szerencsétlen „demócrata”

  • a Rodeo11
    2019 január 18
    1:12 de. levédve arra az esetre ha nem találtatik eléggé gabrielesnek vagy píszínek

    hahahahaha

    tények gyermekmesék ellen!

  • ˙

    Ezen a fotón KÉT ALAK borzasztóan hasonlít egymásra. Ugyan miért ?

    Cukihara Jakumó

  • Kalocsai Miklós: ha javasolhatom, ezen az illemtani dolgon még dolgozz egy keveset 🙂 mondjuk, az sem árt, ha némi történelmi hátteret is beemelsz magadnak – már, ha sérvet nem kapsz tőle 😀

  • Inkább bibi Nem hiszem, hogy itt barátságok szővödnek. Laza ismeretségek talán. A barátság nemes fogalma szép lassan a múlt.
    Nem tudom, honnan tudja Geyza az aranyfogak kitörésének a módját, meg kellene Tőle kérdezni.

  • Geyza Miután engem már sokszor lealkoholistáztak a távolból, nem igazán hiszem el az ilyen vádakat, csak akkor, ha megtapasztalom.
    Azonkívül az alkoholisták sem egyformák, mint tapasztaltam országonként és egyénenként is változó a viselkedésük.
    Nagy valószínűség szerint a régi nagy művészek többsége ivott vagy szívott valamit. Bruegel vagy Goya bizonyos festményeit és grafikáit nehéz másképpen magyarázni. Hemingway is többet ívott mint evett, Bogárt is sokat volt részeg mégis megbízható színész volt és sorolhatnám.
    Az is tény, hogy a fertőzött víz miatt az emberek bort ittak régen, ami hatása valószínűleg folyamatos volt, akkor még nem tudtak az alkohol negatív hatásáról. Beethovenről köztudott, hogy sokat ivott, hiszen nagyon sok időt töltött borozókban a barátaival, például Ignaz Schuppanzigh-gal, aki ettől még a korszak nagy hegedűse volt (Beethoven kikötötte, hogy Ignaz nélkül nincs Örömóda bemutató).
    Mint Beethoventől tudjuk, Ignaz egy lump volt.
    https://www.youtube.com/watch?v=8dBtUIghsBQ

    A hollandok és magyarok köztudottan nagy ivók voltak. A magyarok most is.
    Önmagában nem az ivás a baj, hanem ha a mértéke már olyan határt átlép, ami káros az ember viselkedésére.
    Önmagában tehát az alkoholizmus nem jelent feltétlenül rosszat a gondolkodásnak, a tevékeny életnek. Az egészségnek és a családnak sajnos igen, véleményem szerint.
    Bodával sem az a baj, hogy megiszik egy-két sört, hanem a feneketlen űr a lelkében. Bár szerintem az étkezéshez inkább bor jár, a sörnek még a szagát is utálom. Az viszont fontos lenne, ha valaki ivott, akkor ne kommenteljen.

  • Gabriel Karikas
    2019 január 17
    7:13 du.
    ____________

    Kedves Gábriel, nem vagyok jártas a messzi országok politikai helyzetében. A te személyed nagyon szimpatikus, de – ne haragudj – mióta (a 18-as választásokkal kapcsolatban) egy picit tévedtél Szél Bernadettet és az LMP-t illetően, azóta óvatosan kezelem az általad lelkesen hirdetett meglátásokat.

  • Kenny.

    aranyfogak témájában pontos és megbízható felvilágosítást kaphatsz a Maros utcai verőlegény geyzától.

  • Geyza
    2019 január 17
    7:21 du.
    ____________

    „A minap az a bunkó, hüje szomszédom hajnali háromkor rugdosni kezdte az ajtómat (panelben lakom), amin úgy megijedtem, hogy kis híján elejtettem az ütvefúrógépet…” – idézet a face-ről…

  • gyuri10 Azért nagyon remélem, hogy ez téves információ.

  • gyuri10
    2019 január 18
    7:30 de.

    Nézzükcsak miket hordtál eddig össze „verőlegény” témában

    1: 1962-ben tégedet bevittek a GYORSKOCSI utcai fogdába ahol ÉN megrugdostalak. (Felismertál ott , azt írod.)

    2: Úgyanebben az időben késöbbi előadásod szerint a Marosutcai Kapitányságon tartottak tégedet fogva, ahol fizikailag nem bántalmaztak hanem csak lelkileg terrorozáltak tégedet. Ott felismertél engemet.Igaz hogy akkoriban csak pár éves voltam de te ilyen apróságokra (sic) nem nézel 🙂

    3: Azt is elmondtad hogy résztvettél az ’56.-os eseményekben, (emiatt imádol téged Figyelő ngysd.)
    ezért menekülnöd kellett innen. 1957-ben már egy másik ország állampolgára voltál.
    Utóbb letagadtad hogy résztvettél az ’56-os eseményekben, dehát ide nem hülyék járnak, ide leírtad tehát tudjuk.

    4: most kiderül hogy a Marosutcában mégiscsak (szerintem nagyon helyesen, feltéva ha van valóságalapja a sztoridnak) jól összevertek tégedet…Kár hogy nem én voltam 😀 😀 😀 mert akkor most nem itt pampognál félhangosan hanem az elfekvőben csendben volnál hehehe

    Komolyra fordítva : ANNYIT hazudsz itt hogy már magad sem tudod miket lódítsál. Szedd össze magadat öregem.

    Viccesebb kezdesz lenni a
    „jóltájékozott hiteles Bodánál” is.

  • Almási Alma
    2019 január 18
    7:30 de.

    Nade…nem értem a dolgot.
    Ütvefúrógéppel hogyan lehet lövöldözni a macskákra?
    (Mégha szögbelövő lett volna..)
    Szögkilövő 😀

  • Auróra Boreálisz
    2019 január 17
    11:31 du.

    Igen, én már automatikusan nyúlok a rádió kikapcsológomjához.
    Lennt, a laboromban úgy helyeztem el egy test-receivert* amin mellékesen rádióadásokat is lehet fogni, gyakorlatilag mindent ami az éterven van ) hogy pont kézre essen a tekerője.

    Csak az a probléma hogy aztán utóbb el szoktam felejteni vissza kapcsolni. És igy lemaradok a további épületes bájcsevejekről.

    De ennek is megvan a maga oka:
    Párszor Herr Kósa betelefonált a Derágabolgárúrnak és akárhányszor vissazkapcsoltam a rádiót, még mindig a nagyúr ösztotta az észt (akkori) kedvenc rádiómban.
    Ígyaztán kialakult nálam ez a különös feltételes..izé..feltétlen reflex, hogy mindig elfelejtem visszakapcsolni, egészen hatig. Amikor Drágabolgárúr, vagy aki helyettesíti, eltűnik az éterből balfenéken.

    *Test Receiver : itt láthatsz pont olyat amiről írtam fenntebb:
    https://www.ebay.com/itm/Bruel-Kjaer-type-2006-Heterodyne-RF-Selective-Voltmeter-40-kHz-230MHz-/142789875255

  • Almási Alma
    2019 január 18
    7:27 de.
    akkor te most bebizonyítottad, hogy kiváló kutató fizikus is vagy! Gratula! rátapintottál az érzékeny pontjára, pusztán tapasztalati azaz kísérleti kutatások eredményeképpen ha így folytatod megnyitják a CERN -t és te lehetsz az első aki a „Mű Mezón”-t (az ugye nem a műláb és mű kikerics rokona?) (csak tudnám az „mi”, és milyen politikai párthoz fog csatlakozni? konzi? vagy forradalmár?)

    még a Big Bang hiányzik, de azt hagyjuk meg a Gábrielnek

    addig is maradjunk a Végtelen és Örök Mozgó, megsemmisíthetetlen (tehát létre sem lehet hozni) anyag tényénél (magam részéről igen)

    majd a Gábriel létrehozza, hogy mekkora durranás lesz?

    hahahahaha már vettem pattogatni való kukoricát és mesterfokon készítem a nagy esemény mégsem maradhat jelek nélkül? körbejelölöm

  • Kenny
    2019 január 18
    9:04 de.

    Csak felhasznált Tégedet ez a csirkefogó hogy álságosan mocskolódhasson.

    Látszik hogy eljárt valamiféle média-gyorstalpalóra, amiken azt oktatják miképpen lehet látszólag tárgyilagos módon befeketíteni másokat.

    Erről szól ma az egész hazai ál-közmédia .

    Blankáról példáult azt harsogják hogy mindenből bukásra áll és nem jár be az óráira.

    A Gyuri10-félék hazudnak éjjel, hazudnak nappal és a kettő között kitalálják miket hazudozzanak másnap.

    A mocskolódás az életük.

    Végignéztem amint ez a köpedelem senki kimarta innen Avi Ben Giórát, csak épp nem akaertam beleszólni.

    De undorító volt amit a védekezésere képtelen Gergellyel művelt itt ez a mocsok.

  • Kenny
    2019 január 18
    4:11 de.

    jobb, ha tőlem tudod zárdaszűznek sem vagyok jó, én egy bűnös lélek és iszok is, mindent ami árt, mert ami nem, azért kár pénzt kidobni! mit gondolsz a Sibylle azok milyen izét füstöltettek magukra, hogy olyanokat tudjanak mondani mint a Shakespeare Macbeth jében a Boszorkányok Macbeth nek aki nagyon csodálkozott ahogy meg is valósult mind de nem az ő javára

    hahahahahaha

    és, még ráadásul éljen a Nagy D dúr szimfónia Van Bétóven Lajos által megkomponálva

  • Geyza Ez a baj a nicknevekkel, nem tudni ki áll mögötte, kinek lehet hinni. Elfogadom a titkosítás értelmét, de így az ember nem tudja kinek higgyen, mert mindenki őszintének tűnik. Valós bizonyíték nélkül, kit bántsak meg? Az ember levon következtetéseket, de nem biztos, hogy jól. Nem egyszerű. 🙁

  • Kenny
    2019 január 17
    3:49 du.
    Nektek mindegy mit ír az ember le ,ti mindenből ki akartok mosakodni -ott a ferde szemű-ség volt kifigurázva ,amit ti megtettetek ,mások nyakába is be akarjátok varrni úgy téve mintha azt csak a másik tenné,nektek az olyasmihez semmi közötök nem lett volna.Bőven volt! Nem ige hiszem,hogy szemrehányást tehettek emiatt.
    Igen Kedves Drága,Aranyos Géza Barátunkat ne sajnáld,mert neki nem csak az itallal lehet baja.Ahogy Ő ír,reagál az több bajt is feltételez,erről nem mi tehetünk.De az ahogy leír dolgokat mocskol embereket az is ezt támasztja alá.Egyszer már bemutattam tőle vett idézetekkel,mit tesz.Nem szólt rá senki.Lehet ,hogy egyetértek Veled :…””” hanem gyógyítani…””” gyógyítani kellene Őt! Induljon el valaki! üdvözletével.

  • tóth péter
    2019 január 18
    11:01 de.

    Honnan veszed hogy alkesz vok?
    Csak nem a jóltájékodótt és VALÓBAN alkoholista OIM* tól?
    Mert nagy tisztelőd az álzsidó mocskos-szájú Gyuri10 hozzá jár információkért.

    Jó lenne ha előállnál valamiféle bizonyítékokkal.

    Például előadhatnád hogy láttál engemet dülöngélve vitorlázni a Hegy felett, nyári verőfényben.

    Engemet itt azért ismernek páran.
    De TE kivagy kisapám ? Mesélj kicsit magadról.

    Te nagypofájú alattomos náci senki 😀

  • Kenny
    2019 január 18
    10:53 de.

    Egy idő után lehet tudni hogy ki kicsoda.

    Ha pl. valaki 10 éven át ugyanazt írja saját magáról átlag fél évente, illetve ugyanazt a nevet használja (én pl kereken 21 éve használom NET-szerte a Geyza nevet) akkor azért már némileg ismertté válik.

    De például kik ezek itt?

    Szikszaik meg Tóthpéterek? meg Lalikák ?
    Idejönnek és osztják az észt meg az igazságot a semmiből.
    Aztán közben világosan látszik hogy előtte már más néven szemétkedtek itt, csak éppen három-négy hónapnál tovább nem tudják tartani a felvett álcázó-stílusukat.

    Elég nagy gyakorlatom van a stílus-elemzésben, elhiheted.
    Szaal egy idő után mindenki „nyitott könyvvé” válik, mégha nem is akarja az illető.

    Felismerhető még az is mikor valaki már nem bírja tovább a „gyűrődést” , másik gépről és másik IP címmel belép hogy bevédje saját magát. A leggyengébbek gyakorlata.

    Én tiszteletben tartom mindenki nick-nevét, bárki is legyen az. Nem fogom felemlegetni a régi nevét, mert feltételezem hogy jó oka van hogy megváltoztatta. És főleg azt az aljas és undorító szokást nem követem hogy valakinek a birtokomba került személyes adatait tegyem ide vagy bárhová ki.
    Az már tényleg a legalja mindennek, lásd Gyuri10 gyakorlatát.

  • tóth péter Arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy nem illik kritizálni olyat, amit a Te oldalad is művel. Kritizáld mindkettőt, vagy egyiket sem.
    Miután úgy gondolom, mind a kettő alak annyi kárt okoz az embereknek és az országnak, hogy nem tudom őket megsajnálni, ha valamit visszakapnak belőle. Nem intelligens? Lopni, hazudni a hatalommal visszaélni az?
    A jogos felháborodásodat ha kiterjesztenéd MINDENKIRE, akkor elhinném, hogy a lelked szólalt meg. Így sajnos nem.
    Azonkívül pedig azt Te is tudod, hogy sajnos a testi hibás emberek hibája és gonoszsága általában összefügg, nem választató szét egymástól. A diktátorok ezért törpék.
    Nem szép kiemelni a másik testi hibáját, ez tény. Ha nem adnának nap mint nap okot rá, akkor az emberek nem is gúnyolnák érte, Te is tudod. Félek még így is jobban járnak, mert Ille azt hiszem jobban örülne ha nyakon vághatná őket. De azért van a hadsereg és a rendőrség, hogy ők büntetlenül csinálhassák amit csinálnak. Akkor ezt a pici visszaütést viseljék mindketten férfi módra.
    Ez nem helyeslés mint szeretnéd beállítani, hanem megértés.

  • Geyza Megértelek, és ezért nem is zaklatlak mikor úgy gondolom túlzásba vitted a b….-t. Nekem is vannak gyanús esetek és van amiben biztos vagyok. Gyuri 10 és Elemér barátsága nekem is érthetetlen, de az ellentétek vonzzák egymást?
    Azt viszont végképpen nem értem Gyuri miért védi Bodát, az felfoghatatlan.
    Sajnos köztetek már annyira elmérgesedett a helyzet, hogy nem hiszek a békés párbeszédben, megbékélésben ha egyáltalán szeretnétek. Nekem is van itt ilyen „barátom”.
    Természetesen van itt néhány „nicknév”, akinek becsületéért egy centet sem adnék, ennek néha hangot is adok.
    Nekem jó, nem titkoltam semmit, nem hazudtam semmit, így lepereghet rólam bármilyen sarat rám dobnak. A Facebook oldalam is majd két évig nyilvános volt, aki akart ellenőrizhetett.
    Nem akarok senkit hatalomra segíteni, tisztességes, békés, gazdag és élhető országot szeretnék. Pont az ellenkezőjét a mostaninak.

  • Auróra Boreálisz
    2019 január 17
    10:54 du.

    Ez nagyon jó – nem ismertem a mondás eredetét, de amit írtál nagyon valószínűnek tűnik! -:))))

  • Rodeo11
    2019 január 18
    11:27 de.

    ne erölköggyé szarok a linkjeidre.

  • Kenny
    2019 január 18
    11:50 de.

    Egy trollnak próbálsz a lelkére beszélni?

  • Geyza A troll is csak ember, nem? 🙂

  • Kenny:

    Mit nem mondasz..

  • A kancsal embereknek általában az egyik szemük előre néz, a másik van be- vagy kifordulva. Ez legtöbbször gyerek vagy fiatalkorban alakul ki, ha jól tudom. Általában műtét után szokott idővel kifordulni a műtött szem.

    Amelyik szemük előre néz, abba bele lehet nézni, mert azzal néznek a beszélgetőpartnerükre. Tény, hogy nem könnyű megszokni, és kell hozzá egy kis gyakorlat, de mi könnyű az életben? Ille úr szerint inkább gurítsuk le őket a Taigetoszról vagy mi?
    Ha van valami, amit a fidesz kivételesen jól csinál, az a kancsal vagy cigány politikus szerepeltetése a közéletben. Pont ez sérti az „ultraliberálisok” kényes ízlését …?
    Végül megjegyezném, amit itt föntebb írt valaki, hogy nem a sérülésük vagy a származásuk miatt utálatosak a megnevezettek, hanem a viselkedésük miatt.

  • Inkább Bibi
    2019 január 17
    5:52 du.

    Bocs Bibi, de szerintem rosszul emlékszel. Én is emlékszem az említett kommentre, és szerintem az volt benne, hogy az apukája raboskodott a táborban, ahol ilyet kellett csinálni. Géza ott tévedett, hogy fogsort képtelenség kitépni egy szájból, mert a fogakat egyenként szokták kihúzni. Nem csak szörnyűségekre kell gondolni, hanem például a fogorvosnál is így csinálják.

  • hazai lámpa
    2019 január 19
    5:59 de.

    Még annyit írnék, hogy ismertem egy kancsal fiút, szerintem nagyon helyes volt. Persze mindenkinek más a helyes, de azt a fiút mások is barátságos és szimpatikus egyéniségnek tartották.
    Érdekes belegondolni, hogy a kancsalsága hátrányára vált-e vagy nem volt hatással a megjelenésére? Vagy éppen ez adta az egyediségét?

  • Kenny:
    „Azonkívül pedig azt Te is tudod, hogy sajnos a testi hibás emberek hibája és gonoszsága általában összefügg, nem választató szét egymástól.”

    Shakespearenél valóban, sőt valamennyire egyik kedvenc filmrendezőmnél, Buñuelnél is. Hogy az életben? Esetenként előfordulhat éppen ilyen is, de szerintem tévedsz, nincs ilyen általános összefüggés.

  • Node tisztelt – vagy dinsztelt – olvasóim, ráadásul kommentelőim!
    Mi lenne, ha egymás b—szogatása helyett a témához szólnátok hozzá?
    ja, hogy ahhoz nem elégségesek az ismereteitek? nos, nem akkora baj, ha valaki nem olyan olvasott és tájékozott, mint én 🙂
    A szépségemről nem is beszélve 😀

  • Kenny
    2019 január 18
    11:50 de.

    tóth péter Arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy nem illik kritizálni olyat, amit a Te oldalad is művel. Kritizáld mindkettőt, vagy egyiket sem.
    Na ezzel még egyet is lehetne érteni,ha Ti is ezt művelnétek!
    De csak az átkot hallani,semmi mást
    üdvözletével.

  • Kővendég Jó lenne ha tévednék. Az egészséges ember irtózása a betegségektől és testi hibáktól komoly lelki betegségek okozója. Ehhez jön az ostoba primitív gúnyolódás, lenézés, ami szintén bizonyítási vagy bosszúvágyat okoz. Nem én találtam ki, de sokszor tapasztaltam.
    A kisebbségi érzés nagyon komoly lelki betegség.
    Sokkal több lelki beteg ember van mint gondoljuk, csak szerencsére kevesen jutnak pozícióba. Ma sajnos többen.

    „Mert akit emberek fellökdösnek,
    Annak az élete nem tisztul meg,”
    Bródy János

  • Gabriel Karikas

    Rodeio

    „”a Rodeo11
    2019 január 18
    1:12 de. levédve arra az esetre ha nem találtatik eléggé gabrielesnek vagy píszínek

    hahahahaha

    tények gyermekmesék ellen!”””

    Ha majd éppen jössz vissza a következő utazásról/repülésről ne felejts el több édességet magadhoz venni.
    A legjobb a marcipán.

    Amikor be vagy lőve sokkal értelmesebb lehetsz – minthogy azzal fárasztod magad és másokat, hogy szociális vízióid önigazolására összeollózol akárhonnan irományokat.

  • tóth péter Már megint ez a semmit mondó általánosítás. Nem vettem észre, hogy átkozódnék. Azt sem, hogy ártatlanul bántanék valakit. Ha viszont igen, és annyira különbnek érzed magad, akkor nem kellene úgy viselkedned? 🙂 Azért ahhoz gratulálok, hogy tetszik Matolcsy és Mária viselkedése. Mindent elmond rólad. Ez átkozodásnak minősül?

  • hazai lámpa
    2019 január 19
    5:59 de.

    Nekem az egyik szemem sír, a másik meg szintén sír.

  • Gabriel Karikas

    Almási Alma
    2019 január 18
    7:27 de.

    Alma!

    Semmi baj, miért is kellene haragudnom, hiszen én nem vagyok próféta … sem.

    Tehát, amit azzal a felkiáltással írok, hogy elképzelhető hogy megtörténhet, vagy jó lehet (jövő időben), az bizony egy vélemény, feltevés mindössze.

    Úgyhogy azért szoktam volt jelezni, hogy ha megtörtént eseményt írok le (múlt időben) – mert azokat nem szoktam „feltételezésből” írogatni.

    Vagyis azt hiszem nem szoktam olyanokat írni, hogy szerintem így meg így történhetett, mert azok még pletykának sem jók …

    Azért írtam egyes politikusokról, hogy voltak akik már megmérettek és nem váltak be, tehát azokat nem javallanám.

    A lényeg nem az, hogy miért, hanem az, hogy ha egyszer nem jött be, akkor ezután sem fog.

    Ellenben, miért is ne tévedhetnék a jövőt illetően?
    Nem jóslásból élek ….

    Nagyon megtanultam ezt egy ifjúkori főnökömtől, aki szokta volt sűrűn mondogatni, hogy:

    „”…Ha én mindig olyan okos lettem volna előre, mint a feleségem szokott lenni utólag, akkor most engem úgy hívnának, Rothschild-báró.””

  • Kenny
    2019 január 18
    12:06 du.

    „Gyuri 10 és Elemér barátsága nekem is érthetetlen, de az ellentétek vonzzák egymást?”

    Hülyeségeket beszélsz, melyikünk mondta, hogy barátok vagyunk? És még ha úgy is lenne, miért zavar az téged, hogy megpróbáljuk vallási ellentéteinket háttérbe szorítva az együttélésünket elviselhetőbbé, toleránsabbá tenni, kezdetnek legalább verbálisan? Emlékezz vissza, volt itt már egy pár renitens, még a sajátjaitól is kiátkozott jóhiszemű zsidó ember(példának okáért, Avi ben Giora, Izraeli, Seres Róbert) aki azért kényszerült innen kifarolni, mert a békülékenységüket acsarkodva támadták mindkét oldalról, aljasul faji és vallási dogmákra hivatkozva! Elég szomorú, hogy csak ketten eszméltünk rá itt ennek az anomáliának a béke visszatartó erejére és a pofon egyszerű megoldásra!!!!
    (Szeretettel várom a sanda belémmagyarázásokat! 😀 )

  • Kenny,
    akik sértegetések és aljas,vulgáris szemétkedések nélkül tudnak beszélgetni,még nem feltétlenül barátok.A korrekt, egymást tiszteletben tartó hangnem szerintem szellemi és EMBERI nívó egyik meghatározója,alap követelménye.Sajnos némelykor kénytelen voltam”Rómában római” lenni.Manapság már nem foglalkozok a feleslegesekkel való levelezéssel.Vannak akikkel nem értek minden esetben egyet,de tisztességes,normatív modorukért igenis kellemes partnernek tartom.Ilyen például Inkább Bibi is.

  • Inkább Bibi Egyikre sem „acsarkodtam”, miattam remélem senki sem ment el. Bodát nem bánnám, de ő a végsőkig kitart téveszméje vagy a fizetése mellett. Te és Gyuri 10 között nem vallási különbség van, azért Te is tudod. Elég sanda voltam, vagy maradt hiányérzeted? :).

  • gyuri10 Mint máshol írtam, itt nem szövődnek barátságok. Ez a barátkozás szó virtuális barátkozást jelent számomra.
    Olyan mély szakadék van köztetek, amit nem lehet szép szavakkal áthidalni. Elemér pártjának egyik buliján éppen mostanában „vicceltek” náci karjelzéssel. Értem én amit írtok, de nekem akkor is érthetetlen.

  • gyuri10
    2019 január 21
    3:57 du.

    Szólt az „igaz ember” aki seggének kinyalására szólítja fel a vele egyet-nemértőket.

    Há komolyan mondom mingyá sírva fakadok 😀 😀 😀
    Ettől a szent szar dumától.

  • Nahát..milyen érdekest találtam 2013-ból !

    Gurltiz itt még másképp beszél.

    http://kanadaihirlap.com/2013/11/26/magyarorszagon-nem-buncselekmeny-verdijat-kituzni-a-zsidokra/

  • Chris, te mint „mindenható” azért én javallanám csinálni egy olyan bejegyzést, ami a canadai levédiabasznádi diaszpóra vetülete mindarra a zizére ami levédiabasznádon zavarog és bűzlik (tudod: valami bűzlik Dániában)

    ez a menjünk neki ha kell ha nem…hát magam nézőpontjából… nem hoz eredményt

    sok minden „tényezőt” figyelembe vehetnél és akkor a bodácska otthonkája és mamusza is másképpen lenne kifizetve

    hahahahahaha

  • Chris, amúgy direktben „nekimenni” a levédiabasznádi ha van kalapja vagy nincs az innen nézve… magam részéről már „hosszú” ideje mellőzöm a gyakorlatot és a barátaimat meg rokonaimat sem piszkálom innen… olyan kibaszott kellemetlen egy parkőr rel vagy hogy híjják találkozni és meg akarván gyilkolni ott l’art pour l’art…már elszoktam ilyenektől és van Presto-m

    és amikor a villamos vezető „female driver” el kezdett hisztérikus rohamot kapni amikor felszálltam egy megállóban, mondván hogy az nem átszálló hely mind a két járgány megállt ugyanott és nem kellett 500 m t gyalogolni… és mikor látta, hogy nem engedek teljesen kiborult… majd miután hazaérve felhívtam a customer servicet… lehet, hogy már mekit süt?

    szóval ez a mi kis canadánk … és a magyarországról elszármazottaknak is igazán nagyon kedves volt amikor a kárpitos letegezett felismerve, hogy akcentusom is van… nem kezelem, mert 8 nyelven nem könnyű

    szóval adjál neki… nem kellenek démonok ahhoz, hogy kiderüljön a mai canadai ifjúság nem fogja megtermelni amiből megél????? még a Swiss Chalet ban sem ahol csalnak a csapolt sörrel (szódavizet tesznek bele, régi Rákosi éra megoldás a gebinre) és a pitch ugye és akkor csodálkozik, amikor mondom neki… és akkor a gyíkhúst csirkének eladni…

    hahahahaha
    „adjál neki”, külső Cinkotán és Csömörön nem így látják de az más más galaxis… Nagyiccén megoldódik

  • Kenny
    2019 január 21
    4:57 du.
    Azt a pártot már másfél éve elhagytam -még bőven a választások előtt- és nem csak a náci karjelzésekért és már azt is röstellem, hogy 6 éve halkan, óvatlanul beleléptem amikor kezdtek lemondani a kemény „radikalizmusukról”, de szerencsére ezt a mostani totális elfideszesedésüket már nem érhettem meg! 😀 (Gondolom a józanul gondolkodó Charlie sem tapsol már olyan lelkesen nekik.)

  • Kenny
    2019 január 21
    4:57 du.

    Gurltiz meleg szívvel keresi a „barátságot”
    Mert ő -eltérően az itt kommentelők többségétől- MÁS DDDD

  • Gabriel Karikas

    Geyza

    Gurlitzra vonatkozik a Darwinizmus

    „csak bejárja az egyedi fejlődés útját”
    Bár valszeg még az embrionális állapotnál tart …

    talán csak jólfésültnek igyekszik látszani… vagy csak jól vasalt?

  • Inkább bibi Akkor most, hogy az „elfideszesedett” jobbikban csalódtál, jobb hijján Fidesz mellé álltál. Mindegy, csak demokrácia ne legyen? 🙂

  • Geyza, én meg azon ámuldozok, hogy a mi Rodeonk nemcsak a klasszikus zenében szakértő (Beethoven, Bach, Mozart, Wagner teljes munkássága bakfitty a számára), ráadásul a különféle HIFI berendezések spektrumgörbéinek a tulajdonságait is fejből köpi, de emellett a festészetben is tökéletes műbíráló, különösen a Csontvári festmények ecsetkezelését fújja kivülről, mindemellett pedig már a 70-es években 2-3 TeraByte-os számítógép-programokat írt (gondolom, nemlétező) számítógépekre, feltehetően bináris kódban, és még mindennek tetejében nyolc nyelven beszél, és a délamerikai – meg általában minden más – politikában is „teljesen offé”.

    És mindeközben minden beírásában 8-10-szer ismétli a „ha” betűcsoportot, így: hahahahahahahahaha, amiből az is látszik, hogy dacára ennek a sok tudásának, mégis MENNYIRE LAZA hozzánk képest…

    Szóval én csak bámulok, kik vannak miközöttünk. Remélem, te is a csodálója vagy…

  • Almási Alma
    2019 január 22
    8:55 de.

    még hiányzik a Na miújság Wagner úr ecsetkezelése és a Nagyiccei HÉV állomással szemközti nagykert szilvafáinak lelki élete

    és ez még nem is minden, sok mindent kihagytam

    jó, tudni, hogy van valaki aki elolvas
    hahahaha+* csak neked

  • Rodeo… Utojjára!
    Mert mindez hagyján, de a mindent elsöprő kínhumorodat, na azt valahogy nem kévánom…

  • Almási Alma
    2019 január 22
    8:55 de.

    kedves @almásshy álma… azért sok mindenkit kihagytál eme eulógiádból, pedig hát ugye (na, nem nevesítem őket) hozzájuk képest az én baloldaliságom sehol sincs az ő jobboldaliságukhoz és amint ugye csak lökik a bölcselmeket hogy ha politikailag valami -számukra- Ó Késh akkor már senki sem hal éhen és a gazdaság is pörög mint az örökmozgó…. le sem lehet állítani, a favellákat meg majd lefüggönyzik és a függöny mögött ugye… szóval?

    seholsem vagyék ő hozzájuk képest, de azért igyexek

    hahahahehehehehehe hogy variáljam

  • Almási Alma
    2019 január 22
    3:06 du.
    tudtommal én nem vagyok kötelező olvasmány és nem is kapsz 1-est ha…hehehehehe

    az milye, hogy: „kínhumor” kinek a kínja? olyan mint a huawey ha nem tudsz jobbat akkor kilövöd… az is egy szabadversenyes forma?

  • Kenny
    2019 január 22
    8:36 de.
    Ugyan ne röhögtess már halálra, miből vontad le a Fidesz imádatomat? 😀

  • Almási Alma
    2019 január 22
    3:06 du.

    Hát igen.
    Az ember röhög ezen a hülyén.
    De csak kínjában !

  • Rodeo11
    elismerem, hogy mondabeli ismereteid elégségesek, de Cinkota – a nagyiccéjével egyetemben – nem más galaxis. gyakorlatilag 1950-ben csatolták Budapesthez, ennélfogva Cinkota, mint olyan, belsőleg és külsőleg is megszűnt, ergo olyan, mint Cinkota-külső de facto nem létezik, Kőbánya-külsővel ellentétben. Csömörnek meg egykoron NB-I-es kézilabda csapata volt, ahová én is szívesen igazoltam volna, de a csapatom (BRSC) nem nem engedett el. Nagyiccén soha semmi nem oldódott meg, mivel problémái nem is voltak, hacsak az nem, hogy két kerület is osztozott rajta. a tények, picinyem, nem bírják a humort, főleg, a tiédet nem – már amennyire az humor.

  • Rodeo11
    ezen dolgozzál +1kicsit:D a Nagyiccei HÉV-állomással szemben konkrétan a tüdőgondozó épülete állt, nagykert nélkül. sajnálom, de ezt benézted, ráadásul keresztapám a kiserdő túloldalán lakott, arrafelé jártamban el kellett volna mennem a „nagykert” előtt, de valahogy nem találtam 😛

  • Inkább Bibi
    2019 január 22
    6:30 du.

    „Szeresd a FIDESZ-t, ha hosszúéletű akarsz maradni a NER-ben”

    /Modernizált közmondás/

  • Inkább Bibi Nem is tudom. Talán mert a „jobb” oldal és a „bal” oldal harcából valahogy mindig a bal ellen foglalsz állást. Már ha lenne baloldal Magyarországon.
    Nem vettem észre egyetlen párton sem, hogy baloldali lenne. Megszokásból hívjuk Őket baloldalinak, mert ellenzéki. Talán van közép, de én csak jobboldalit és szélsőjobboldalit látok. Ebből Te ezek szerint a veszekedő náci ivadékokban csalódva a Fidesz mellé állsz. Rokon párt, nem lenne ebben meglepő. Ha másképpen gondolod, akkor biztos én láttam rosszul, de már jeleztem, én sem vagyok hajlandó áttúrni a kommenteket idézetekért, a memóriám pedig nem olyan jó, hogy hetekre, hónapokra visszaemlékezzek időpontokra. Még a cikkekhez sem találok vissza legtöbbször, és miután engem sem szeret a KMH, így nem kapok levelet, ha választ kapok. Mikor bejelentkeznék azt írja már hosszú ideje, hogy hiba történt. Belenyugodtam. A hiba az hiba.Így most idézetek nélkül maradsz, kénytelen vagy megelégedni azzal, hogy így érzem. Örülök, hogy tetszik Bruckner, elég későn szerettem bele, de azóta nagyon. Mostanában én Nikolai Myaskovsky zenéjével barátkozom, szerintem méltatlanul elfelejtet orosz-szovjet zeneszerzővel. Kezembe akadt egy régi hanglemezem, és rájöttem, hogy jobban meg kellene ismernem. Komponált 27 szimfóniát és 13 vonósnégyest többek közt, és Evgeny Svetlanov karmester felvette az összes szimfóniáját, állítólag saját pénzéből fizetve a zenekart. A franciák kiadták, én megvettem. Így bezárult a kör! :).

  • Ille István
    2019 január 23
    2:04 de.

    Humora?
    Ennek a Holocaust-tagadó disznónak?
    Hát..István..ez volt a nap vicce DDDDDDDDD

  • Ille István
    2019 január 23
    2:10 de.
    illepityu

    a tüdőgondozó a sarkon és az utca túloldalán a kiserdő, és a tüdőgondozó mellett balra volt egy nagy bekerített telek arról rebegek

    nyugodj le még megárt és nem venném a lelkemre (nincs is lelkem) ha valami történne veled

    hahahaha
    és a humoromat hagyd békén neked az sincs

  • Geyza
    2019 január 23
    8:09 de.
    minek nyekeregsz? egyél gépzsírt akkor nem legalább csúszik
    hahahahahaha

  • Clara Bencsics Figyelo

    Na, ehhez a linkhez nem irok hozza! Tul sokan irtak mar!

  • Rodeo11
    még mindig nem jó! Nagyiccén a HÉV állomással szemben – te magad ismered el – a tüdőgondozó volt, balra semmi féle bekerített telek, pláne nem szilvafákkal. amúgy neked mit jelent a szemben? aggódásodat illetően a „nem venném a lelkemre” éppen az ellenkező jelentéssel bír: nem érdekel, ha valami bajom esik. hiába, no, nehéz dolog a helyes önkifejezés. neked pl. nem is nagyon sikerül. 😀 mondjuk, megértem. van valami olyan, ami érdekel? de ne aggódj, miattad nem izgatom magam, nem érsz annyit.ami pedig a humoromat illeti, nem gondolom, hogy alkalmas vagy a megítélésére. hogy’ is szokott Boda nacsasszony elköszönni? van jobb dolgom is, minthogy veled foglalkozzam. na, pá!