Egy szoknya, egy nadrág – zakó

2019 május 27 7:29 de.106 hozzászólás

A címből csak magyarországi emlékekkel rendelkezők tudnak arra következtetni, hogy nem divatipari tudósítás következik. Az Egy szoknya, egy nadrág fergeteges filmkomédia volt Latabár Kálmánnal a főszerepben – bár a remake-je se lett rossz: Rudolf Péter ugyan egészen más karakter, de a komédiázásban pont úgy otthon van, mint mindannyiunk szeretett Latyija.

A „zakó” viszont a magyarországi szlengben vereséget jelent, méghozzá jelentős arányú vereséget. Méretes zakót kapott a magyarországi szabadelvű, baloldali tábor a vasárnapi választáson – ez kétségtelen. Még akkor is, ha a kormányerőnek nem sikerült megközelítenie sem a kétharmadot – mégiscsak számítanak azok a „határon túli” szavazatok, amiket ezúttal nélkülözniük kellett az EU-tag Romániából, Szlovákiából. De sikerült emelniük hazai szavazóik számát, majd kétszázezerrel többen: 1 millió 777 ezer 757-en szavaztak az egyre barnuló narancsszín pártra, mint tavaly. Ezt a barnulást jelzi, hogy a vasárnapi választás legnagyobb vesztese a Jobbik, ami csaknem felét elvesztette szavazóinak a tavalyi, hazai választásokhoz képest és a magát „radikális nemzetinek” nevező Mi hazánk sem volt képes megugrani a bejutási küszöböt. Vagyis a kormányerő a sikeres mozgósítás nyomán főképp a radikális széljobbról tudta gyarapítani táborát – ez előrevetíti a kormányerő további, erőteljes barnulását.

A szabadelvű és a baloldali tábornak azonban ideje újragondolni a stratégiáját. Magam is elbizonytalanodtam egy rövid időre, amikor az Összefogás rakétaként robbant be a közéletbe alig 1 hónappal a megalakulása után 16 százalékot elérve, de már a 2014-es országgyűlési választásokon sem tudta mandátumra váltani ezt a támogatottságot, tavaly pedig sajnálatosan végképp elvérzett az Együtt-ben politizáló maradéka is.

Ez azt mutatja: igazam volt, amikor vagy két éve azt mondtam: a teljes ellenzéki spektrum összefogása politikailag eredménytelen, számtanilag értelmetlen, ugyanúgy, mint a sokszor felemlegetett bojkott. (Emiatt a radikális demokraták ki is tiltottak az oldalukról.) A bojkott ilyen helyzetben csak a kormányerő relatív többségének erősödését jelentheti: például vasárnap akár a szavazatok 90 százalékát is megszerezhette volna, ha a szabadelvűek és a baloldaliak hallgatnak a bojkottot pártolók szavára, és távol maradnak az EP választásokról.

A súlyosabbik tévedés azonban az összefogás mindenáron való erőltetése. És ettől hangos immár évtizede az összes, magát „függetlennek”, „ellenzékinek” nevező fórum a rádiótól, tévétől a sok jószándékú, ám egy társadalom mozgásának, mozgatásának törvényszerűségeit, eszközeit hírből sem ismerő politikai aktorig. (Mellesleg súlyosan kártékony, hogy e fórumok és aktorok sose feledik gyalázni az ellenzéki pártokat, amelyek mégiscsak tudnak l-másfél millió szavazót szerezni. A „függetlenség” jegyében – holott szerintem egyfajta független sajtó létezik: a tényektől független.)

A rádió jeles személyisége például még pénteken is azon borongott, miért nem tudnak az ellenzéki pártok megfelelő számú szavazatszámláló bizottsági tagot állítani? Járt ez az ember életében vidéken? Vagy legalább a pesti Nagykörúton kívül? Miből gondolják, hogy bárki is ellenzéki pártra szavaz, ha folyton azt hallja: ezek tehetetlenek, lusták, irigyek, veszekednek.

Holott működő demokráciában egy társadalom sokszínűségének, különböző csoportérdekeinek is meg kell jelenniük. (Ez az USA-ban sincs így. Hogy mégis képes nagyjából demokrácia maradni, az inkább annak köszönhető, hogy a kvázi alkotmányként szolgáló Jefferson nyilatkozat erős garanciákat épített be – és a köznép az elmúlt 250 évben megtanulta becsülni azokat – az éppen többséget szerzett hatalom ellenőrzésére. Majd Trump lebontja azokat, ha hagynak neki elég időt a First USA jelszavával.)

Akár örülhetnék is, hiszen az általam köztudottan támogatott párt megduplázta szavazói számát, és látványosan utasította a negyedik helyre a „legnagyobb ellenzéki párt” jelszavával kampányoló Jobbikot.

De örömöm nem felhőtlen: nagyon szurkoltam, hogy eredményt hozzon a szocialisták megújulása, a rendkívül szimpatikus Párbeszéd-del való koalíciója. Nem így lett – bár kétségtelen eredmény, hogy a Jobbikot sikerült maguk mögé utasítani. A helyükben elgondolkodnék azon: érdemes-e legelfogadottabb politikusukat, Karácsony Gergelyt feláldozni a főpolgármesteri tisztségért való vesszőfutásban? Szerintem nem: hagyni kéne, hogy ezt a csörtét játssza le egymás között Tarlós efendi, meg az ordító egér (Puzsér). Az erőt meg arra összpontosítani, hogy ősszel megháromszorozzuk a fővárosi kerületek ellenzéki vezetőinek számát – erre van esély.

Ebben a körben visszatérek az „összefogás” erőltetésének kártékony voltára. Politikailag eredménytelen: ezt láttuk 2014-ben, 2018-ban, és tegnap. Ugyanis szavazásról szavazásra nőtt a ner-támogatók száma, miközben a szabadelvűek, baloldaliak támogatottsága azonos szinten maradt. Polgári, konzervatív szavazókról ne is beszéljünk: ők az a 40% körüli tömeg, akik makacsul távol maradnak: nem csoda, hiszen senki nem képviseli őket. A ner-lovagok hangos és ütőképes, az elmúlt 9 évben erősen felszerszámozott csapata őket gázolta le először: a demokrata fórumot, a kisgazdákat.

Számtanilag értelmetlen: az „összefogás”, még ha a Munkáspárt, meg a Mi hazánk pár tízezer szavazóját is beszámítjuk, nem éri el az 50 százalékot. Akkor minek kéne engedményt adni a sovinisztáknak?

Nincs más út: megértetni Magyarország népének egy nagyobb részével: a sovinizmus, az irredenta acsarkodás, ami a mai kormánypártot jellemzi, a magyar nemzet végromlását okozza. A „nemzetek Európája” Európa – és az európai szellem biztos csődjét jelenti. A magyar értékeket csak úgy tudjuk megőrizni, ha hozzáadjuk a közöshöz. A mi dunai, tiszai tájakhoz, hagyományokhoz kötődő szeretetünket hozzáadjuk a Loire menti, rajnai – sőt, volgai – szeretetekhez.

Ez nem lesz könnyű, hiszen Budapest szinte zárvány maradt a nagy, hungarista tengerben. A minden idők nagy részvételével lezajlott tegnapi választáson ugyan rekordszintű volt a részvétel: 43 százalék fölötti, ami a 2004-es 38,5%-os eddigi csúcsot is meghaladta, de a fővárosi részvétel 52%-nál is több volt.

És hát a csalások lehetőségét sem hagyhatjuk figyelmen kívül. Csak emlékeztetnék: a szavazási szoftver tulajdonosa „önként” eladta cégét a fidesznek úgy 8 éve – majd öngyilkos lett.

Ennek a gátlástalan, elvek és értékek nélküli csapatnak nem lehet ugyanilyen elvek és értékek nélküli „összefogással” gátat vetni.

Rátesi Margit

106 hozzászólás

  • 1.,Egesz Europaszerte a nep hangosan felszollalt es NEMET mondott az uralkodo elitistaknak !!!

    Bizonyara egy lepessel ez kozelebb hozta a demokratikus tarsadalmi-modszerenek kialakulasi lehetoseget.

    Minden nemzetben, keletrol-nyugatra, eszakrol delre, vagy meg visszafele sorolva is a populista es nemzeti eroket valasztotta a nep tulnyomoan!!!

    2.,A Thomas Jefferson alatal fogalmazott es a 13 angol-gyarmat kepviseloi altal elfogadott US Fuggetlensegi nyilarkozat NEM a US kvazi-alkotmanya.

    A Fuggetlensegi nyilatkozat valojaban a US nemzet
    alapito levele.
    A US egy nemzet, a polgarai-nemzetisegi szarmazasaitol fuggetlen NEMZET az egyeni-jogon alapulva !

    Ami termeszetes, sot biologiai, mert minden elo-leny leg-alapvetobb ohajait biztositja, s nem elkepzelet pillalatnyi ideologian !!!!

    A US-nek van ma a vilag leg-regibb „elo” ,mukodo Alkotmanya, amely megszabja pontosan, roviden-minden blah-blah nelkul a nemzet es a szovetseges rendszer reszleteit es pointos mukodeset.

    Amely garantalaj minden egyen jogait, ugy mint minden tag-orszag teljes onallosagat a szovetsegi es tag-allamok mukodesenek szigosu tilalalmaival.

    S az u.n. „Bill of Right”, (joigok levele)ill. az elso 12 modositasa az Alkotmanynak, melyet a tag-orszagok visszautasitottak az egyeni-jogok biztositasnak hianyaban.

    3., NE aggodjanak, se unnpeljenek.
    A politikia evolul a maga-modjan, de az idobe kerul.

    Egy masik 30-50 ev-mulva mind azok lemorzsolodnak mind azok a „nevbeli partok”.
    S a valasztas csupan ket (2)allamigazgatasi modszerek kozotti parton fog mulni.

    Sot annak jele mar is tisztan mutatkozott tegnap europaszerte.

    Az elitistak elmuloban vannak mar is minden EU nemzetben.
    S a nemzetisegek NEM fognak megszunni !!!

    De meg a jelen korlatozott part-valasztasi modszeruk eredemnye is egy lepest bizonyit a demokratikus celok fele.

    A diktaturaknak vege, orokke !
    Az eroszak probalkozsa ma vilagszerti atom-pusztitast okozna !
    Sajnos, leteznek olyanok uralmokon akik hajlandok ma is azt kovetni.

  • Nagyon örül a provokátor úr, sikerült éket verni az EU-ba. Bár neki ehhez vajmi kevés köze van, de hát egy veréb is madár.
    Egyszer számot adhatna miért kellett elmenekülnie Magyarországról.
    A szélsőjobb előretörése mint demokrácia? Egy nácinak biztos.
    Akkor most nagyon szégyellem magam, mert mi Európát választottuk és elutasítottuk a populistákat meg a szélsőségeket. Akkor már csak mi vagyunk Európa? Még jó, hogy sziget vagyunk.

  • Kedves talalom, több megállapításoddal egyetértek, viszont szerintem ellenzéki oldalon nem más zajlott le, mint átrendeződés. A szavazati akarat növelte a DK és a parlamenten kívüli Momentum súlyát, míg az MSZP és az LMP jelentéktelenné váltak.

    Véleményem az is, hogy a fideszesek mandátumnövelő szavazataiban lényegtelen a határon kívül élők és a diaszpórások befolyása, mivel velük együtt 8 millió fölött szavazhattak volna. Mivel a megszámlált érvényes összes szavazatok száma 3 430 163 volt. Vagyis a választásra jogosultak 56,63 százalékát nem érdekelte, mi lesz a végeredmény. Na, ebből az érvényes szavazatokból „szakított” ki magának a Fidesz 1 803 282-őt (a valasztas.hu szerint). És ez valóban több az érvényes szavazatok felétől, tehát az ellenzék képtelen volt csökkenteni a fideszes mandátumok számát, helyette eggyel növekedett.

  • A bojkott és az összefogás is lehet jo és hasznos, ha egységesen tudjuk érvényesiteni!Amennyiben a magukat demokratanak hazudo pártok ( LMP, LIBERÁLISOK)az egyseg szetrombolásat tekintik udvözitőnek, akkor elveszti a hatekonysagat!

  • A valasztasi bizotsag kijelentette hogy az adatok csupan az ottan leadaott szavazatok szamai alapjan lett jelentve.
    A levelben kuldott szavazatok nincsenek abban beleszamitva.

    De mint a jelentes adta az nem adhat valtozasat a bejelentett adatokban.

  • A cím helyesen: Egy szoknya.

    A dk mostani sikere nem valódi- és nem tartós siker, az csak egyetlen tehetséges szoknyának köszönhető.
    A gyurcsányi dk-nak tömegeket megszólító politikai üzente nincs, csak egy szoknyája van.

  • Hát az igaz, hogy a kormánypárt-ellenzék arány nem változott, sőt talán még javult is a fidesz javára. De ez engem nem keserít el, mert azt gondolom, nem ez a lényeg.

    A lényeg az, hogy mi, választópolgárok, rendezzük a sorainkat. Nem az ellenzéki pártoknak, hanem a szavazóknak kell összefogni. Ebből a szempontból nézve jó hír, hogy az LMP elvesztette a választóit, noha tavaly a választások előtt még „Bernike” (by Gábriel) lett volna a haza egyetlen megmentője. Hja, azóta sok víz lefolyt a Dunán.

    Másik jó hír, hogy a Jobbik osztódott. A kivált „kemény mag” annyi, amennyi, és nem lesz se több, se kevesebb. Hogy a másik, visszafogottabb rész megmarad-e, mint elfogadható jobboldal, az még a jövő zenéje, de radikalizálódni már feltehetően nem fog.

    A harmadik jó hír, hogy az MSZP-nek az orrára lett koppintva. 2010 óta (de tulajdonképpen már szerintem 2002 óta) ők csak a „régi dicsőségből” éltek, miközben gyenge vezetők mellett meglehetősen gyanús szerepet játszottak a fidesszel kapcsolatban, nem beszélve néhány velük szövetségbe lépett értékesebb politikus „véletlen” megbuktatásáról (pl. Bajnai). Itt az ideje észbe kapni, különben legközelebb nem lesz meg még az 5% sem.

    A Momentumot gyanakodva nézem, ahogy én már 1990-ben a fideszt is gyanakodva néztem. De meglátjuk.

    A legjobban annak örülök, hogy a DK végre megtalálta az arcát. Gyurcsánynak én első perctől fogva híve voltam, de sajnos azt be kell látni, hogy Magyarországon nem futhat be egy párt, amíg egy agyongyalázott, nem túlságosan dekoratív vezetője van. A mutatós vezéreknek pedig sajnos rendszerint máson jár az eszük (finoman szólva).

    Ha majd egyszer sikerül leváltanunk ezt a kormányt, az új kormányfő nagyon nehéz feladat előtt áll majd, többek között az önuralom területén, mert túlságosak hívogató lehet az Orbán által már addigra teljesen kiépített maffiahelyzet. Erre a nehéz feladatra sokkal inkább alkalmas szerintem egy okos, határozott nő, mint egy „hősies”, hevesvérű férfi.

    Ami pedig a fidesz táborát illeti: az értelmesebb, független híveik már rég kiábrándultak belőlük. Maradtak a haszonlesők, az ostobák, a kiszolgáltatottak és a tájékozatlanok. Ezen változtatni az ellenzéki pártok dolga, szerintem lassan kezdenek rájönni erre is.

  • először csak nézegettem a mellékelt képet, valami hiányzik „onnan” nemcsak az ünneplő „tömeg” (annak a bordó nőnek jó nagy tömege is van hozzá) hanem a jajgatók is ugyanúgy ki kellene, hogy vonuljanak virgácsokkal és kapával kaszával, dehát azok hallgatnak, a pártjaik, amelyek csakis önmaguk megélhetési érdekeit képviselik és a rájuk szavazó Gipsz Jankák és Boldogtalan Józsik érdekeit leszarják és egyébként is képtelenek harcra (mintha a bodáknak igaza lenne?)…meg kellene tanulni valamit, a megfelelő érvelés és a szavazatok meghozták az eredményt(!!!) igaz az is nem levédiabasznádon hanem a kies Canada Ontario tartományában, ahol a „progresszív” konzervatívok elsöprő többséggel győztek a liberálisok ellen amely utóbbiak majdnem fel is számolódtak és az NDP (New Democratic Party) lett az igazi parlamenti ellenzék és küzd keményen, és úgy tűnik eredménnyel, a összefogás a nép érdekeiért(!!!) a polgármesterek és városi tanácsok meg az utca népe kivonult az utcára is és be is vonult a parlamentbe és ordítozni kezdett teljesen törvényes módon!!!! és mitad’sten? a konzik elveszítették nemcsak a provinciális hanem az országos szavazó bázisukat is, sőt a kutató intézetek erőteljes visszaesést mutatnak!!! és most az a konzervatív provinciális kormányzat a vezetőjével az élen ki kellett, hogy álljon a tv kamerák elé és visszaszívni az összes hülyeségét mondván azért a fő cél a deficit megszüntetése ihógenám csakhogy kiderült, a deficit nem a szociális költés (iskolák, egészségügy) eredménye, hanem az, hogy az ún. vállalkozók kapták adómentesen a rablásaikat a lakhatóság költségei már csillagászatiak és az eladatlan új lakások száma is csillagászati, de ezek bírják, mert nem adóznak csak lerabolják a népet ezeket kell megadóztatni és akkor helyreáll az egyensúly… és most nincs más megoldás, vagy a párt megy megint 15 évre a levesbe mint ami már egyszer meg is történt

    ebből érdemes lenne tanulni… itt is meg akarják osztani a szavazókat azaz a választópolgárokat holmi mondvacsinált és nekik tulajdonított érdekek kielégítésével (hazugságok) de nem megy az emberek zsebe sokat mond a lét költségei emelkednek és a vállalkozók zsebei degeszre tömve

    bruhahahaha

  • Kedves Ferenct, A pártok és apolitikusok nem sok tényleges programot szoktak felmutatni nyilvánosan a világban, nálunk meg pláne nem. Egyelőre a legsikeresebb program volt a „folytatjuk”, ugyebár.

    Most meg szerintem teljesen elég volna a „visszacsináljuk”… És még csak nem is biztos, hogy egy ciklus alatt megvalósítható lenne. Ez a fontoskodás a program körül akkora álszentség, mint egy ház.

  • Ferenct – vagy mi fene

    hogy te milyen aljas soviniszta vagy igazából, egy mondatod elég volt, hogy leleplezze a valáságos éned.
    Férfisoviniszta aki most nem birta leplezni tovább, mivel ösztönzöleg jött fel belöle az aki valójában.
    Nem birta leplezni, mert az ösztönös férfiu fensöbbseg kitört belöle, hisz mi más segitené abban, hogy lenyelje a békát, hiszen egy nönek sikerült leradirozni a jobbikot a pályáról.

  • A lényeg Margitkának majdnem tök igaza van.

    Annyiban nincs viszont, amit maga sem vett észre, hogy a Gyrurcsany Ferike, aki az istenért se akart teret engedni senkinek a mozgalmában, kénytelen volt megtenni ezt az asszonynak.

    Nem is hiába, az asszony egy nagyságrenddel jelentösebb karakter.

    A Gy.F. pont a hátán jutott fel a politikai csúcsra (akkor még inkább az anyós segedelmével)

    Alma! – a válaszom itt van olvassad!

    Gyurcsány „csak” ügyesen házasodott, az Apró-unoka volt az egyetlen erössége.

    Aki most kénytelen volt maga kezébe venni a dolgokat, és lám: müködik.

    Alma „vakságába” sajnos változatlanul belefér, hogy ezen a választáson már a neki ellenszenves „Bernike” közelében sem volt az LMP-nek, dehát … messze esett a CERN nagy hadron-ütköztetöjétöl is.

    Viszont ott volt az Ungár, aki nyilván az általa is elöhozakodott küldetést teljesitette, ami nem más mint az LMP szétverése.

    Létezett egy darabig egy veszélyes Zöld-párt, amivel Orbán sikeresen leszámolt.

    Mellesleg én Szél Bernadett kompetenciáját vettem védelmembe, ami mellett ma is kiállok. És becsületet, amit lehet szarral és sárral dobálni, de mi mást várjunk egy intrikákon megizmosodott, felcseperedett és kiöregedett mozgalmistától?
    Meg a gyanakvásaitól?
    De azért ha lenne MDF, ujra rászavazna.

    Igen, én anno azt mondtam, hogyha a DK-nak lenne egy uj vezetöje, akkor AZ sikerrel indulhatna a ringbe.

    A váltás megtörtént, remélem hogy igy is marad – vagy inkább még jobban háttérbe áll az, akinek ott a helye.

    Hogy miért sikerült mégis a Fidesznek eggyel több szavazatot nyerni?

    Azért, mert a magyaroknak nem kell a nácizmus. Az orbán ugyan még meg- és elvakit egy-két millió embert, de valóban sikerrel erösiti a gazdaságot.
    A fasiszta tipusu kapitalizmust viszont, ami rosszabb a vadkapitalizmustól, azért még sokan tudják hogy milyen is, igy azért azt mégse akarják.

    Orbán a vadkapitalizmust ültette gyakorlatba, ahol „szabad” a rablás, nyilván a fönök „beleegyezésével” – egyet nekem – egyet neked, aztán innen egyet sem

    Margitkának tökéletesen igaza van, hogyan lehetne összefogni egy nácista, soviniszta elveket hirdetö párttal?

    Ezzel AZ csakis arról tenne tanubizonyságot, hogy csak a KONDÈR számit. Mármint az ülöhelyek körülötte, és a nagykanál.

    Kik voltak akik ebben az összefoósdiban élenjártak? Nyilván az MSZP-s kövületek, akik olajat szökitettek, AFÀZTAK, szétlopták az ország javait, ami a rendszerváltáskor a köztulajdont jelentették (többé kevésbé)
    A Fidesz is ennek a maradványa.
    A Borossnak még volt képe választáson is indulni például.

    Az ilyenek akár az ördöggel is összefognak, csak jöjjön a lé.

  • Alma! Én is elég gyanakvó vagyok: a Momentum nekem a Nolimpia-val jött bejött be nagyon. Az egész „élsport” ótvaros biznisz, ahol idomítottak mutatják be a kunsztokat, ráadásul többnyire nem ők szedik le a zsíros falatokat, miközben még az egészségük is rámegy az „ép testben ép lélek” mítoszára. Az olimpiai eszmét is a diktatúrák tették tönkre – nyomorgunk a zsúfolt lakásokban,a bérünkből épphogy zabálnivalóra jut, de „a mi fiúnk” a száguldó őrnagy. Nekem semmi hősiesség nincs abban, hogy valaki mindennap hajnalban kel az edzések miatt: a fejőnő (állatgondozó) is hajnalban kel mindennap, a mentőtiszt meg a tűzoltó ünnepnapon is ott van, ahol szükség van rá.
    Meddig akarunk még a „hatháromból”, meg az egri csillagok meséjéből élni?
    Fekete-Győr nem beszélt hülyeségeket: persze, belefutott ő is a gyurcsányozásba. Az ötvennél fiatalabbak azt hiszik, ez a belépő a politikába, hiszen 15 éve minden oldalról ezt sulykolják beléjük. Később viszont visszavett: lehet, elolvasta végre az őszödi beszédet.
    A DK-ban évek óta kapacitálják Dobrev Klárát, hogy lépjen elő: a pártépítésben az első perctől fogva ott volt – már azzal is, hogy menedzselte a céget. De ott volt a férje mellett akkor is, amikor füttykoncert, meg lökdösődés fogadta.
    Most az a veszély fenyeget, hogy elszalad a ló. Azt kell szem előtt tartani: csak az ellenzékiek között lett a legerőssebb: az 52 és a 16 százalék között még mindig óriási a szakadék. Ezt kell áthidalni – demokratikus koalícióval.

  • Bocsánat: legerősebb.

  • Mindenkinek akit érdekel!

    Itt egy ritka gyöngyszem a magyarországi legfelsőbb körök általános erkölcsi állapotáról!

    https://24.hu/kozelet/2019/05/27/dobrev-klara-lazar-janos-altus-bocsanatkeres/

  • Érdekes olvasni itt a komment szekcióban tapasztalt emberek (írjam: idősek?) álomképeit, mintha fogalmuk se lenne a magyar állam működéséről. Úgy tűnik, mintha a történelmi ismereteik is hiányosak lennének.

    Kizárólag politikai eszközökkel nem lehet békés módon megváltoztatni a kialakult helyzetet, hacsak nem maga a hatalmat gyakorló (Fidesz) is akarja a változást, vagy a változást akaró ellenzékiek abszolút (törvényhozó) többségbe nem kerülnek.

    Ugyanis a pártállam hatalmi működését a Fidesz parlamenti kétharmada biztosítja, ahol a sarkalatos törvények mindegyike kétharmados törvény. Azaz: a változtatásukhoz parlamenti kétharmados szavazat kell. Így ameddig az ellenzék ezeken változtatni nem tud, addig pl. Habony Árpád diplomata útlevelet kaphatott, s aki már ezzel „közlekedik” a világban.
    (aki esetleg nem tudná: Habony Árpád nem diplomata és nincs nevesített állami vezetői funkciója sem)

    Azon viszont nem csodálkozom, hogy a fiatal és tapasztalatlan Fekete-Győr András a választási eredményük hurrá-hangulatában olyat talált most kedden nyilatkozni, miszerint októberben újabb pofonokat vihetnek be Orbánnak.

    Megjegyzésem: Orbán bármikor elindulhat belpolitikája radikalizálódásának útján, ehhez minden hatalmi eszközzel rendelkezik, pl. így államosítja nemsokára az MTA intézményeit. És ez humánus radikalizálódás a részéről.

  • Hát azért R.P-t Latabárral hasonlítani enyhén szólva is felségsértés, de inkább istenkáromlás.

  • Almási Alma
    2019 május 27
    5:50 du

    Élvezettel és mély egyetértéssel olvastam a kis elemzésedet – nem először állapítom meg, hogy nagyon „egy irányba” mutat a gondolkodásunk e téren, mert amit a pártokról, összetételükről na meg egyes személyekről írtál, mintha magam írtam volna! („Bernikére”kitérve különösen)

    A következtetéseid, meglátásaid tehát abszolút helytállóak, szerintem.

    Tudom, hogy ez nem kívánság lista, de néha eljátszom a gondolattal, hogy egy nagy társaságba tömörítem a számomra meghatározó és alkalmas tagokat, mert minden bagázsban vannak átmentésre érdemes emberek – kérdés, mire menne a sok dudás egy csárdában, bár az is tény, hogy nem mindenki „dudás típus” velük könnyebb lenne! Szóval innen ezt, onnan meg azt szipkáznám össze, de hát sajnos ez nem így működik! Az MSZP-nek van néhány jó szakpolitikusa, kezelhetőbb tagja, értük kár lenne, ha a pártjával együtt a süllyesztőbe kerülne, pedig pillanatnyilag nagyon úgy néz ki, hogy csak pianóban muzsikálhatnak. Gőgös Zoltánt kár volt a partvonalra tenni – tudom ő maga „adta át a helyét” Harangozó Tamásnak, de vajon megérte?

    Kórozs Lajost szintén kár lenne veszni hagyni, miként a harcos típus Újhelyit is, még ha nem is tetszett mindig minden lépése – a tegnapi pl nagyon nem. Kunhalmi egy értelmes, tűzről pattant nő, ha az üres lózungokat elhagyja, tud komolyan érvelni, és olyan nyelvezetet használ, amit általában az arra fogékony emberek meg is értenek, elfogadnak, oda kell rá figyelni – igaz, amikor nem beszél akkor is, mert egy igen csak mutatós jelenség, – ha már a dekoratív külsőt is említetted, hát legyünk teljesek! -: ) )))) Tüttő K. meg még a tetejében intelligens is, ami ritka adomány a mai politikai életben. Ő a favoritom az MSZP-ben, de persze mindenkit nem akarok elemezni és felsorolni.

    Alapvető hibája ennek a szó szoros értelmében véve jobb sorsra érdemes pártnak, hogy csak elméletben végzi el a sikertelen lépéseik értékelését, a kielemzését, gyakorlatban nem igen látszik, úgy tűnik nem tanulnak a saját hibájukból. Megpecsételte a további sorsukat, amikor a párt egyik „fiatal tehetsége” kijelentette, az idősebb tekintélyekre célozva, hogy „ezek a nénik, bácsik most lépjenek hátra, hagyják őket, a fiatalokat dolgozni, mert most ők jönnek” – kvázi ne szívják el előlük a levegőt, a lehetőségeket! Végül is elég ha Lendvai rendre bejön a TV stúdiókba, és megpróbálja megmagyarázni az aktuális hülyeségeiket – hát csináljon ő is valamit!

    A Jobbikot nem ismerem mélyebben mert nem igazán érdekeltek annyira, sőt! Ám onnan is lenne kit menteni, egy két értelmesebb és főleg elszántabb személyiségért szintén kár lenne- pl Jakab Péter, aki mint a tank megy előre vagy Mirkóczki Ádám. Kérdés, hogy egy Sneider formátumú egyént miért választottak elnöküknek – személye ugyanis őket is hitelteleníti!

    A Momentumot egyelőre nem kommentálom, osztom a véleményedet az óvatosság terén – nekem is erősen „déja vu” érzésem van velük szemben, a fiatalkori Orbánt látom Fekete Győr A. pártelnökben – és bár a Fideszt sosem kedveltem, egy két tagja kivételével( azok még időben elhagyták a pártot) azért voltak elvárásaim velük szemben, ha nem is egészen olyanok mint amit kaptunk.

    Ha lehet ilyet mondani – úgy döntöttem, hogy lehet – akkor az LMP az, aminek látványos bukása láttán nem érzek sajnálatot! Ez a mára szedett vedett társaság pontosan azt kapta amit érdemel, tisztán látszott hova vezet az a gyakorlat amit bevezettek, és lám, így is történt! Addig addig indítgatták az eljárásokat egymás ellen az etikai bizottságokban és rugdalták ki a még használható tagjaikat, hogy mára magukra maradtak az innen onnan odacsapódó, valamikori LMP-hez semmiféle módon nem kapcsolódó, oda ejtőernyőzött egyének. Nem gondolom, hogy bármiféle jövőjük lenne, ezt a ciklust még kiülik a parlamentben, az elnökség lemondásának sem tulajdonítok nagy jelentőséget, majdnem mindegy a további felállás!

    A pösze kis összekötő valószínű kap majd egy helyet a Fidesz listán, a többi meg mehet állást keresni. Az egykori MSZP-s kormány államkittárasszonyának pedig – aki olyan sumák módon, de annál lelkesebben egyeztetett telefonon Schmidt Mariskával a 2018-as választások előtt – végre nem kell törnie a fejét, hogy etikus- e összefogni azokkal akik az elmúlt 20 évben jelen voltak a politikai palettán, hanem simán elmehet nyugdíjba, gondolom a megélhetésére elég lesz – ha nem, forduljon Révári államtitkár úrhoz, a nyugdíjak nagy szakértőjéhez!

  • Almási Alma
    2019 május 27
    5:50 du

    Folytatás. Most olvastam egy riportot Fekete Győr-rel, amelyből megtudtam, hogy

    _szerinte a jobbikosok álltak át hozzájuk.
    _Hadházy és „Bernike” az ő pártjukba fog belépni.
    _Dobrev Klára ellen nincs kifogása, de Gyurcsánnyal nem hajlandó együtt dolgozni.

    Hát ez gyorsan ment, hogy igazolódjon a gyanakvásom.

  • A cikk indulatait értem. Az érvkészletét (már ami van), nem egészen.
    Gyurcsánynak abban igaza van, hogy a hazai izmozás tetszőleges eredménye egy európai minoritás. Önmagában a Fidesz a maga 10+ valamennyi taglétszámával sem jelent sokat. A nagy pártcsaládok számítanak. Ott a populisták, bár előrébb vannak, de Orbánnal és nélküle sem sokat játszanak.

    Kellő rosszmájúsággal vissza is kérdezhetnék a választások eredményeként, hogy akkor most hogy is van az, hogy az MSZP és LMP felvállalta politikai maszatolással nem csak bukni lehet. Mert ugyebár, kedves Találom, ezen volt némi vitánk annak idején. Mintha azt írtam volna, hogy programok, hívószavak nélküli elitizmussal, egymás leváltásának a vágyával nem lehet megszólítani tartósan az embereket.

    Mindegy. Ez a hajó és alatta az MSZP elment.

  • Tisztelt Szerző!

    kérem tájékoztasson, hogy miféle „radikális demokraták”, és milyen oldalról tiltották ki Önt!
    tekintettel arra a TÉNYRE, hogy a
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
    .
    nevű szervezetet itt, s még számtalan más helyen én képviselem.
    szeretném tudni, hogy az Újhelyi nevű kis szocin kívül, kik, és hol lopják még az écát.
    az Újhelyi csinált egy RED – radikális európai demokraták – elnevezésű valamit, miután én személyesen megkerestem, s javasoltam, működjünk együtt.
    természetesen csak és kizárólag abban a formában, és úgy, miként azt a
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
    .
    2011-ben megjelent programjában megfogalmaztuk.
    az elérhetőségem a koment miatt megvan az újságnak, kérem vegye fel velem a kapcsolatot!
    .
    .
    üdvözlettel,
    .
    .
    abramovics

  • Ferenc es a tobbiek;

    A vasarnapi szavazasok eredmenye europaszerte tisztan bizonyitotta, hogy a ,mult idok eszmein alapozott ideologiai partok megszunioben vannak.

    A fiatalsag, s anok erossen az elsovonalakban, pragmatikusabbak mint az idos szavazok.

    Magyarorszagon is ugyan az tortent.

    S ma, ottan, Gyurcsany az egyedulli gyakorlott politikus Orban melett. S Gyurcsanyek nincsennek penz nelkul sem.

    A tegnapi „vita” ha ohajtanak annak nevezni a Parlamentben a ketto kozott, persdze csupan egyeni-ellezekeskedese volt.

    Fohnak-e majd valami modon egyutt-mukodni?

    Mint a mondas ‘politika igen furcsa haloatrsakat okoz neha’.
    Vagy csak elesedik majd az egyeni ellensegeskedeseik?

  • BESONCON kozolte a weblapot a regi Gyurcsany-Orban szo-haborun.

    Ami jelezte a felesege tulajdonaban levo EU szerzodest az Altus ceget eseteben.

    De a ceg 100%-os tulajdonos es CEO Gyurcsany volt az EU-val letezo 5 millio Euros szerzodese, ami 2021-ig van eletben.

    Talan majd az okozhat politikai-gondokat a Gyurcsany-Dobrev erdekeknek.
    Mi volt a ceg teljes ertekenek az atruhazasa, s mi volt az ado-kotelezettseg azon???

    Az itteniek soha nem kepesek semmi kerdezett adatoakat feltarni. Habar mindenki mindent-tudo zseninek allit magarol.
    Vajon miert nem ??????

  • Andr: nem értem a kérdést, nem emlékszem: mire célzol? Pártprogramok ma is léteznek – kivéve a kormányerőt. Az MSZP mikor „maszatolt az LMP-vel”? Anno azért váltottam, mert hiába mondtam: nem lehet sunnyogni – pl. a közoktatás egyházi lerablásában: a papoknak ez sokkal könnyebb, évezredes rutinjuk van. A DK-tól most azt várom: a következőkben nem sumákol „trianon év” ügyben sem, hanem kiáll, hogy végre ne bénítson ez az undorító fekély, és ne lehessen eszköz minden gátlástalan vakegér számára. Majd meglátjuk.

  • „Az itteniek soha nem kepesek semmi kerdezett adatoakat feltarni. Habar mindenki mindent-tudo zseninek allit magarol.
    Vajon miert nem ??????”

    Azért nem, kedves Bendeguz, mert rendszerint eláll a szavunk a sok érthetetlen marhaságtól, amit ránk tukmálsz… 😀

  • Gábriel – vagy mi

    Szállj le a gyűlölet vonatáról, neked is jobb lesz ti. nem vagyok soviniszta.

    Fenntartom:
    Csak egy szoknya (Dobrevé) dobta fel a dk-t és nem az Európai Egyesült Államok gondolata vagy más prg.
    (Esetleg, ha Gyurcsány is szoknyát húzott volna…)

  • KARIOKAS GABRIEL;

    Persze ahol a nok vannak a nyerefben, ott minden amodon kell hogy tortenjen.

    Persze az ugy megy megfeleloen ahol az a helyzet all fenn.

    Piroska nelkul a volt miniszter-elnok szegeny-csoro-srac lehetne ma.

    Hasonloan mint a Zelenka orvosno eseteben is.

    Ne feledd, ez nem musulman tarsadalom ma.

  • ALMASI’

    Az egyszeru es nagyon alapoveto kerdesre a maga leheto valaszat miert nem hajlando vagy kepes kozolni ???

    Tudoamanyos tanar lettere csupan azzal kepes reagalni ???

    Ha a maga valaszat nyujt azt en mindeg mindekinek megkosozntem, SOHA nem neveztem SENKIT haraha-sagopsnak !!!
    Ketsegtelenull „el-al a szavuk” mert nincsen semmi adatauk, csupan ures ragalmazasaik.
    Keptelen lennek barmi mast is elhinni szavaibol.

    Fogadok, HA maganak, sot tarsainak letezne adataik, meg a cenzor sem lenne kepes magat alhalgattatni. Hmmm???

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2019 május 28
    12:41 du.

    Egyre jobban ért magyarul!

  • Bizonyara az itteni vaszarik nem hajlandok elismerni a valosagot ,hogy a mult politikai elmek kovetoi egyre kevesebben vannak naprol-napra.

    Sot hogy ma nincsen mar FIDESZ sem.
    Csupan egy OPESz, az az oreg-pocakos demokratak szovetsege.

    Az mai generacio NEM hajlando vakon kovetni a mult szazad generacionak meglatasait.

    Vasarnap europaszerte a szavazok fiatalabbak voltak.
    Illetve, afiatalok nagyobb szamban mente szavazni.

    Mert ma, nem elodeik elkepzelesei, hanem a minden-napi esemenyekkel valo dolgok, amik erintik a fiatalok jovojet. A vilag novekvo ekologiai es klimai problemai.
    S nagyobb szamokban szavaztak a nok is minden nemzetekben.

    A regi elgondolas megy a multtal. A minden-napi eleten valo dontes mindenki ugye, nem csak az idos feriake.

    No de ne hidd el azt, hiszen a valosagot elismerni a hituk elleni tett lenne.
    Azert a megsemmisules kuszobere jutottak vasarnap europa-szerte a mult-ideologianak kovetoi, ugy a jobb mint a bal-oldalon.

    Csak tovabba elvtarsak, elkell tunniuk a multal az Orban atkozasaval az ajkukon !!!!

  • Bendeguz79
    2019 május 28
    1:53 du.

    ALMASI’

    Az egyszeru es nagyon alapoveto kerdesre a maga leheto valaszat miert nem hajlando vagy kepes kozolni ???
    __________________

    😀 😀 😀

    Bendeguz, fel tudnád tenni a KONKRÉT kérdésedet három egyszerű mondatban? Ha igen, akkor szavamat adom, hogy megválaszolom. Ha nem, akkor zümmögj csak nyugodtan magadban. Én nem olvaslak.

  • Ferenct
    2019 május 28
    12:07 du.

    Elöször is; nekem van nevem, azon a micsodán nem tudom hogy szólitsalak.

    Másodszor, hogy lehet ilyen könnyen odavetni a szót, hogy: gyülöllek.

    Ezzel valóban sértegetsz. Az hogy rávilágitok arra, hogy lehet, hogy kissé lenézed a nöket – bár feltételezem amugy pedig imádod öket, mint ahogy én is – attól én hol nyilvánitottam ki gyülöletet? Alias: Kit gyülöltem?

    Csak tegyük helyre a motivációit a nyilatkozatoknak, egyszerüen erröl van szó.

    Mert ugye azt tudjuk világosan Orbánról is és köreiröl, hogy maguk is gondolják, hiszen a Vezér nyilatkozta ki, hogy a POLITIKA FÉRFI DOLOG.

    Pedig tudhatná a francia mondást: Cherchez la femme!

    Lehet, hogy ettöl sikeresebb a francia politika a mai napig?

  • Almási Alma
    2019 május 28
    10:08 de.

    Többek között rólad mint tudósról feltételezném, hogy nem okoz nehézséget az interpoláció – és képes vagy megérteni Bendeguz szóáradatát.

    Amugy persze nyilván Ö sem mentes hibás következtetésektöl, de talán ugy kellene értekelni ahogy van, és pedig a mondandóját.

    Amelyek nagyon sokszor azért tünhetnek „értelmetlennek” a magyarországi közönségnek, mivel a csakis magyar
    begyepesedett ismeretekkel és logikával „értelmezhetetlenek”

    Ki kellene menni a „nagyvilágba” megismerni a világ nézöpontját ugy általában.
    Lehet, hogy mindjárt más szinekben tünne fel, amiket próbál egyszerüen jobbitó szándékkal bemutatni.
    Bár tudom – hogy nekünk magyaroknak semmit sem kell tanulni, hiszen mindent elöbb tudtunk minta világ. Hiába na a mi vagyunk az egyenesági leszármazottjai a Siriusbelieknek.
    Nem hiába lötte fejbe magát Szechenyi (vagy inkább igazibb azt mondani, hogy hiába)

    Az a pár Nobel-dijas pedig, aki magyar-állampolgárként született, és megkapta a Nóbel-dijat, (amugy mázlista) – mert csak mind megszökött a a siriusbeliek általnekik szánt gázkamrákból.

    De volt nekünk Puskás öcsink, meg Grosits Gyulánk. Meg van szépfelcsuti stadionunk.

    Alma!

    Nem veszed már végre észre, hogy pont ez a lenézö álláspont az, ami tönkre vágja ezt a nemzetet?

    A kinaik nem szégyelnek tanulni, technikát másolni (lopni???) senkitöl. Nézd meg hová fejlödtek.

    A bolond Trump megtiltotta a Huawei-nek annak a bugyuta android program használatát!
    És??
    Most kifejlesztett egy jobbat, ami majd a mérce lesz a jövöben.

  • Gábriel, engem ne keverj össze saját magaddal. Én még a legvadabb, legeccerűbb fidesznyiket sem utálom, és nem is nézem le. Marcsit is csak szelíden terelgetem olykor.

    Bendeguz jóindulatát sem kérdőjelezem meg (még a tiédet sem!), egyszerűen csak fáradt vagyok megérteni, elsősorban a diszlexiás gépelése miatt, meg amiatt, hogy állandóan olyan mondásaimra felel, amiket nem mondtam. Persze, puszta jóindulatból. 😀

    Már mások is mondták, hogy én „lenéző vagyok itt”, de tévednek. Egyszerűen csak egyesek elképzeléseiről és ítéleteiről nincs jó véleményem. De biztos vígasztalóbb, ha azt képzelik, hogy ha nem értek egyet, akkor nem az a hiba, amit ők mondanak, hanem hogy én lenézem őket.

    Ezen sajnos nem segíthetek. Mindenkinek a magánügye, hogy megismerje a saját cselekedteinek és gondolkodásának a rugóit.

  • A tudomany tanarnoje irta;

    „En nem olvaslak.”

    Hat akkor hogy a feneben is lehetne meg a leghalvanyabb fogalma hogy mi volt a feltett kerdesek alanya ???

    „…akkor szavmat adom ,hogy megvalaszolom.”

    Jelentektelen, ures es valotlan igerete !

    Hogy a feneben lenne kepes barmire is reagalni es allitasaikat alaatamasztani,amikor semmit nem olvas?

    Sajnalom tudomanyos tanarelvtarsno, eljatszotta „szavat”.
    Azzal csupan egyeniseget bizonyitja, es minden ragalmaival, sot ‘szavat-ado igeretei’-vel is!!!!

    S maga kepezte a kovetkezo generaciot?

    Nagyon csodalatra mutato bizonyitekokat nyujtanak itten soraikkal.

  • Gábriel (vagy mi a fene)

    Amiben egyet értünk: „Cherchez la femme!

    Ha vissza olvasod újra amit írtál nekem akkor felismered, hogy az egyértelmű gyűlölködés.

    ps: Fogalmam sincs, hogyan került a nevem után a „t” (nem így regisztráltam!), de ha így alakult akkor legyek
    „Ferenct – vagy mi a fene” -:)

  • A tudomany tanarnoje irta;

    “En nem olvaslak.”

    Hat akkor hogy a feneben is lehetne meg a leghalvanyabb fogalma hogy mi volt a feltett kerdesek alanya ???
    __________________

    Kedves Bendeguz!

    Első mondásom: nem voltam (vagyok) tanárnő, kutató fizikus voltam.

    Második mondásom: megmondtam, általában nem olvaslak, valóban, kivéve, ha megszólítasz. De akkor is rendszerint hiába olvaslak, mert nem nagyon tudom kibogozni a mondanivalódat, sokszor csak a könnyű sértegetés jön le nekem, de azzal nem törődöm.

    Harmadik mondásom: Most (Gábriel korholó szavaira) megfogadtam, ha leírod röviden, mire kéne válaszolnom, válaszolok. De úgy látszik, már elfelejtetted a kérdésedet. Én meg tényleg nem tudom… 😀

    Amikor a lányom három éves volt, valami makacskodást csapott nekem, levetette magát a szőnyegre, és bömbölt torka szakadtából. Én meg magára hagytam a szobában. Kis idő múlva az apja odament, és meg kérdezte, miért bőg? Mire a lányom elkezdett hümmögni, majd ezt válaszolta sírós hangon: Nem emlékszem… az anyu tudja!

    Hát te is így vagy ezzel, micsinájjunk… 😀

  • Ferenc!

    Akkor most már nyugiban irhatom igy.
    Köszönöm, (valóban és remélem hihetöen)

    A kritika, amit irtam, nem gyüleletböl jött, és nem is fog abból jönni.

    Eszméket, ideákat – mindezekböl azokat, amelyek gyülöletre uszitanak, igen azokat tudom gyülölni.

    De még az azoknak a kiagyalóját sem birom gyülölni, személyükben.

    Hogy elutasitom?
    Igen, nem fogok azonosságot keresni, (és soha nem kerestem) olyan eszmékkel, amelyek arra buzditanak, hogy más embereket, azoknak bármely csoportját gyülöljem, csak mert nekem nem tetszenek.

    Más kérdés, hogy nem keresek cimboraságot azokkal sem, akik ilyesmit képviselnek.
    Más kérdés, hogy megpróbálom meggyözni öket tévedésükröl, amennyiben vevök rá.

    Hogyan? Ugy hogy nem kerülök ki amugy senkit (mégkevésbé meg)

    Együtt tudtam dolgozni olyanokkal is akik teljesen más eszméket képviselnek, viszont nem keresem a kegyeiket, akkor sem ha amugy igy jól járnék (anyagilag, karrierben és hasonlók)

    Megmondom egyenesen bárkinek, ha más nézetem.

    Nyilván ezért soha nem nyerek jó pontokat, de hát már csak ilyen maradok.

    Szóval mutass rá, hogy hol találsz gyülöletet abban amit mondtam. Személyt érintö gyülöletet.

    Tanuljuk meg használni a szót a maga helyén: Gyülölni azt jelenti, hogy kedvem szerint halva látnám azt aki a gyülöletem tárgya.
    Akár meg is tudnám tenni saját kézzel.

    Gondolkozzunk már el azon, hogy melyik fogalom mit jelent, mielött csak ugy nyakra före használnunk, pont egyesek jól felfogott érdekei szerint – hazánk jelenlegi állapotában a gyülöletre való uszitás kiteljesedésében.

    A nevedet pedig könnyen korrigálhatod.

    Köszönettel, Gabriel

  • Alma!

    Köszönöm a szavaidat, megértelek.

    Nyilván nem arra vagyunk mi már predesztinálva a korunknál fogva, hogy nekünk kelljen a jövöbeni kérdéseket megoldani.

    Sokan, és Téged is szeretnélek közzéjük tartozónak tekinteni, valóban kiérdemelték az élettöl a nyugodt megpihenés jutalmát.

    Mindenki megtette amit tudott, és legföképpen amire lehetösége adódott.
    Hiszen senkin sem lehet számonkérni olyasmit, amiröl nem volt hatalmában tenni.

    Ugyhogy bármi ilyesmi távol álljon tölem is.

    A „LENÉZÉSRÖL”:

    Alma, kérlek értsd már meg, hogy én nem rólad beszéltem, mint AlmásiAlmáról (inkognitóban), és még kevésbé arról, hogy személy szerint itt valakit inkogitóban vagy anélkül Te, vagy valamelyikünk lenézne.

    Arról szóltam, amit folyamatosan sulykolok én is (Bendeguz is), hogy ez a mindennél ésmindenkinél felettébb való nemzeti büszkeség az átok.

    A „nemzeti bekepzéltség” és raádasul a semmire.

    Ez a magyar betegség Alma, és had mondjak valami mást egymás között:

    Veled szemben nyilván nem az a mérce, mint a bodamarcsival. Nem akarom sokat ragozni igy „bigbrother” üzemmódban, de kell hogy értsd.
    Magam szerint az én lécemet is jóval magasabbra igyekszem tenni.

    Talán ezért is verem le oly sokszor?

  • Gábriel, könyörgöm, EZT NE CSINÁLD… 😀

    Tudok olvasni. A sorok között is.

  • talalom
    2019 május 28
    10:08 de.
    „Andr: nem értem a kérdést, nem emlékszem: mire célzol? ”

    Tényleg nem? Hányszor is hülyéztél le azért, emrt azt mertem írni, hogy a közösen képviselt kompromisszumos program nélkül az egybesült ellenzék csak felsülni képes?
    Keresd vissza, és számod össze.
    A kérdésesen ellenzéki Momentummal együtt is hol az ellenzék? Ja, igen, a DK rommá verte az MSZP-t. Így aztán el is érte, hogy a még indultak vezére legyen.
    Igazán dicsőséges az ellenzék szereplése.

    A realitások nem Téged és a korábban többször megénekelt „szép az ellenzék, és szegfűcsokréta a kezében” típusú csodavárásokat igazolták.

    S hagyd már azt a süketelést, hogy minden pártnak van programja. Van. Mint az MSZP Botka.programja 3. kérdéses bekezdés a megosztás és egymás leváltása jegyében. Szakmaiság az ablakban. Kinyomtatni is csak selyempapírra érdemes a legtöbb ellenzéki programpontot. Hogy ne kelljen sokáig gyűrögetni a latrinában.

  • Kerekes Gabriel elozo velemenyere.

    Ahol jelezte meglatasat a Dobrev Klara politikai lehetosegere vonatkozoan.

    Ma mar a magyarorszagi politikai elemzok is kezdik belatni az altalanos europa-szerti tomeg-velemeny alakulaasai alapjan az EP szavazasok mogotti kozvelemeny alakulasait.

    S az tagadhatatlanul magyarorszagon is bizonyosodott, hogy a ket part-rendszere kezd kialakulni.

    Az egyik oldalon egy inkabb nemzeti-konservativabb part, s az masik oldalon egy liberalisabb-progressive part.

    Mi neven lesznek majd mukodo-kepesek az a jovoben fog megalapulni.

    De velheto, hogy Dobrev Klara neve ismerte foghat valni a kovetkezo evtizedben.

    A no okos, ugyes, s nem dogmatikus, sem lejart elcsepelt mint ferje.
    Anyja Piroska kepessege es szorgalma alapitotta az u.n. Gyrucsany neven ismert hatalmat.

    Azon Gabriel bingot utott, hogy hazassaga tette amive valah is valt.

    Na jonnek majd mind a goromba ocsarkodok, de ma az mind szart sem er. Csak probalj emlekezni itteni soraimra !!!!
    (Olvassa ezt ALMASI is???)

  • ALMASI ALMA;

    Ketsegtelenul maga az aki nem kepes emlekezni a vitakat amit kezdett szelszoseges es alatamsztatlan allitasaival.

    Emlekezne hogy mik voltak amiket allitoot az elmult evekben?

    Ha tudna alatamasztani csak nemelyeket tenyekkel, hat lehalabb emlekezzen a jovoben es NE tegyen allitasokat elavult es elkepzelt ocska dogmakon !!!!

    De ha maga nem olvas, ugy emlekezsere nem lessz lehetosege.

    P.S.
    OK nem okatato, nem tanar volt,sajnalom hogy regebbi megjegyzeset nem annak vonalan ertelmeztem.
    Lenne hajlando kozolni itten az olvasokkal , hogy mi tudomanyos fizikai kutatasokkal foglalkozott?

  • Almási Alma
    2019 május 29
    12:57 du.

    „Tudok olvasni. A sorok között is.”

    Nade hogyan teszed láthatóvá a sorok közötti írást?
    Forró vasalóval?
    Vagy esetleg citromlébe áztatotod?

  • Andrews: Te most kivel vitázol? Álláspontom: a lehető legrosszabb megoldás lenne az ellenzék „egybesülése” – politikailag értelmetlen, számtanilag eredménytelen. A Te álláspontoddal nem az a baj, hogy nem értesz egyet az ellenzékkel, hanem az, hogy nincs álláspontod: az eddigiekből számomra nem derült ki, hogy mit is gondolnál elfogadhatónak – csak fikázol. Egyszer konkrétumokat kértem azzal kapcsolatban, hogy mi a bajod – akkor mondtad ezt a programizét, amit én megcáfoltam. Ennyi.

  • „(Olvassa ezt ALMASI is???)”
    Igen, elolvastam. Nem tudom, hogy két-párt rendszer fog-e kialakulni, de hogy a fidesz nem a „konzervatív jobboldal”, és nem is lesz az soha, az biztos.

    Egyébként, kedves Bendeguz, sokat fecsegsz, de még mindig nem írtad meg három egyszerű, világos mondatban, hogy melyik „szélsőséges állításom” bizonyítására vagy kíváncsi. Könyöröm, legalább egyet nevezz meg, ha nem akarod, hogy nagy szamárnak tartsalak… 😀

    Ja, és sose izgasd magad, melyik témában dolgoztam. Sokféle témában, még számos interdiszciplinárisban is. Nem mindegy neked? (Imádlak, ahogy hantázol… 😀 )

  • Geyza, apró kis hangyákat bocsátok a sorok közé, és ők begyűjtik nekem az ott található láthatatlan pici betűket, és egyenesen beviszik a számítógépembe. Aztán onnan már könnyű kiolvasnom… 😀

    Iiiiigen… hangyás vagyok… Baj? 😀

  • Almási Alma
    2019 május 29
    12:57 du.

    Talán ez a baj kedves Alma!

    Hogy ott keresed a valamit, ahol nincs.
    Ahol meg van ott nem találod.

    Mos had élvezzem egy kicsit a feladott labdát – elöre bocsájtom idézöjelek közé teszem:

    „Remélem a CERN-ben nem igy értékelted ki az adatokat”

    Egyezzzünk ki, ott keresed az „ellenséget” vagyis a hazugságot, ahol nem kellene, és ahonna pedig a sokszor cinikus támadásokat kapod, azokat a kebledre öleled.
    Ez tény, mert elolvasom amiket irnak neked, és a reakciódat

    Irhatnék valóban én is ugy, hogy a sorok között kelljen olvasni, de az nem az én terepem, ok?

  • Alma!

    PS.:

    Az elözö reakciódra nem válaszoltam, viszont szeretném ha nemcsak Neked, hanem másoknak is világos lenne:

    Gondolom a „sorok közötti” kitételt arra szántad, hogy átforgattam a személyes irányitottságu „lenézés” lebecsülés kitételemet az általánosra – és azt valójában „személyes támadásként” kellene értelmezni a „sorok között” az általános – a nemzetünkre értelmezett megfogalmazásom helyett.

    Sajnos Alma NEM! Nem igy van – ha valóban igy lenne, még be is vállalnám.

    Nagyon szomorú ez a tény, hogy nem igy van.

    Ez valóban egy (vagy A) nemzeti betegségünk, oly annyira, hogy ez a középkori feljegyzésekböl is ránk maradt. Arab utazók már akkor igy irták le a magyarokat.
    Amit késöbbi európaik is megerösitettek.

    Most nem emlékszem a nevére annak a franciának, aki Napóleonnak pont ezt jelentette a magyarokról, hogy:

    „Magyarok nagyon „büszke” nép, elég ha elveszed a büszkeségüket, és magukba roskadnak.”

    Ugyanez a felismerés vezette 48 után a császári udvart, amikor az Akadémiát telepakolta osztrák eredetü „történészekkel” akik kinyilatkoztatták a finnugor – vagyis HALSZAGU ROKONSÁGOT.

    Tessék elolvasni az akkori értelmiség reakcióját.

    Bizony nem birták benyelni.

    De „hivatalos” vagyis TUDOMÁNYOS ÁLLÁSPONT lett, hiszen az Akadémia nyilatkozta ki.

    Le kellene erröl ugy ám-blokk szokni, és ahelyett hogy mindig valami erös hatalom mellé odasunnyognánk, mint nemzet, inkább másoljunk!

    Széchenyi is ezt hirdette: Nem szégyen az elörébb-járó nemzetektöl tanulni, azokat másolni.

    De a magyarok a szlovák Kossuthot követték – Legyünk büszkék – mondták – hát ennyi lett belöle.

    A nagy büszkeségünk miatt vesztettük el a haza jó részét, öltük halomra polgártársainkat és fogadjuk el ma is az egymásra való uszitást.
    Nem beszélve arról,hogy a Kárpát-medence légkörének a mérgézésével ma sem álltunk le.

    Ideológiákat mindig lehet találni – most nem sorolok ujra ámokfutókat a nagyvilágból, akikre hallgatunk inkább, akiknek a beteg ideáit felhasználjuk egymás gyilkolására – erröl beszélek Alma!

    Ez nemcsak és nem legföképp Neked szól – tele van itt a pince ideológussal, akikre kár szót csépelni – náluk mindig kéznél van a varázspálca – az alkimikusok receptje.

  • Bendeguz79
    2019 május 29
    3:26 du.

    Az Almási Alma már sok-sok alkalommal közölte ezt az olvasókkal. Söt még cikkeket is irt a munkája kapcsán.

    Had emlékeztesselek a nemrég futott svajci témáju hosszas és sokszor véres vitákra

  • Bendeguz79
    2019 május 29
    3:26 du.

    gizi, vagdalkozol mint vak janicsár a nádasban…, azok akik eddig leálltak elolvasni piréz szövegeidet azok eddig csak letaglóztak érveikkel és logikus elemzésükkel (nem szorulnak az én védelmemre megállják -keményen- a helyüket) te meg csak szajkózol ócska molyrágta és milliószor ellentételezett idétlenségeiddel, de most erőre kaptál mint Atlas akit földhözvágtak, mert nem tudták, hogy ott erőre kap mert hűséges társra találtál az ugyanúgy molyrágta gábriel kartárssal aki dühödten ágál valami mellett amiről valahol hallott, hogy lehetne de ha nem akkor is meg kell próbálni elhinteni alapon lejárt búgócsigákat amelyek lankadtan hevernek a parkettán felpörgetésre várván és íme megérkezik gizi és felpörgeti, a csiga meg csak búg (mennyit játszottam vele még fűzfa koromba nagyon szerettem a búgó hangját annál mér csak a kereplő volt vidámabb mert a verebek mind felszálltak egy rittyentésemre és az olyan vidám volt a kert bokros végében)

    még egyetlen valamire való érvet és számadatot nem adtál a piréz szövegeidben csak sérelmezed, hogy állandóan lebasznak, mert arra sem veszed a fáradságot, hogy a rendszer által piros hullámvonallal aláhúzott helyesírási hibáidat (persze amilyen segg vagy csak inglis javítód van a W7-ben, tehát a magyarnak álcázott inglisedet is javítja piréz döbrögire tudod ott Döbrögön a gödörben görögnek a hülyeségeid) és ezzel le is járt újra a búgócsiga és új pörgésre vár lankadtan a parkettán

    brühühü budzsuhaha

    meg kackac csak neked

  • Te Rodeio!

    Értékelem, biz-isten, hogy mennyire vicces akarsz lenni.
    Csak mindig elfelejted bejelölni a halanzsáidban, hogy hol kell röhögni.

    Vagy fakultativ?

  • talalom
    2019 május 29
    3:41 du.

    Ugye azért, legalább egy kicsit és titokban, azért Te is tudod, hogy csúsztatsz, maszatolsz és bízol a ezek sikerében.
    1. Emlékszem, amikor még az egyesített fellépés mellett beszéltél, akkor mondtam, és fenntartom, hogy ennek az egymás leváltásán keresztül nem vezet út. Most az ellenkezője mellett kampányolsz;
    Anno azt vélelmeztem, hogy Botka szereplése csak az ellenzék atomizálására jó, és pompásan szimulálja egy MSZP-Fidesz kiegyezés lehetőségét. Állítottad, hogy Botkának akkora programja van, hogy na, és mindent visz. Lassan azt is elfelejti a társadalom, hogy Botka a világon van. Az MSZP meg már régen belegabalyodott önmagába.
    S ezek kiragadott pontok. De sebaj. Nyugodtan elmehetnél kormányszóvivőnek is. Amúgy már régen nem vitázom Veled. Pontosan olyan érvrezisztens monomán vagy, mint Boda csak a másik oldalon és több fokkal nagyobb látszó IQ-val.

    De fenntartom. Mindenre amit írtam egyetlen cáfolat is elegendő lenne: elsöprő ellenzéki győzelem. A valóság azonban mintha az ellenkezőjét mutatná. Nem fikázok senkit. Ez az ellenzék többségében az NDK-s többpártrendszer őfelségének az ellenzéke. Alkalmasint ezt nem én állítom, hanem az eredmények a mindennapok mutatják.
    De Neked a 2+2 az olykor 5, olykor 3, és bármikor kivágod magad azzal, hogy átlagban azért megvan a 4.

  • Kedves Gabriel, most hirtelen nem is tudom, hová kapkodjak meglepetésemben. Nem is kapok levegőt!

    Azt persze tudom (könyökömön jön már ki), hogy a magyarok milyen hencegősek, antiszemiták és buták – persze téged kivéve – de azt már nem értem, hogy jövök én ebbe, aki (kérdezd csak meg Boda Marcsinkat, ő is megmondhatja) vöröskomcsilibsibérenchazaáruló vagyok, de magyar, az aztán semmiképpen…

  • Alma!

    Olvasd el nyugodtan Andrew_s fentebbi (2019 május 30
    1:33 de.) bejegyzését.

    Tökéletesen adaptálható.

    Persze a szórások néha jobban eltérnek az „átlagtól”.

    A mélymagyar kifejezést például töled tanultam, de persze ellenemben meg kell öket védeni.

    Amugy meg mindenki „gyanus” – igen a szoc-rendszerben is imigyen volt.
    Mindenki mindig gyanus volt, aki nem volt a „mi kutyánk köjke”
    Vagyis a PÁRT nevelt gyermeke.
    Bármilyen más véleményt simán ignorálsz, ami nem konform a tieddel az éppen adott pozicióban, ahelyett hogy egyszer is elgondolkoznál mások véleményén, belegondolnál,hogy miröl is van szó, mireis értette azt a másik..

    Persze ugy a párt, mint az akadémikus pozició azt jelentette,hogy „mi vagyunk a kiválasztottak”

    Megértem én hogy a korodban már nem akarsz kiszálni a „komfort-zónádból” – ez van nagyságos asszony…

    Talán majd máskor

  • Andr: Miután mindig aggódva figyeltem az összefogás c. ügyet, legfeljebb a Bajnai féle összefogás idején inoghattam meg – sajnos a kétségeim jöttek be. Azt viszont biztosan nem állítottam, hogy Botkának „akkora programja van, hogy na…”, mivel elolvastam azt is, és sokmindennel nem értettem egyet.Legfeljebb azt állítottam, hogy a Botka-csapatnak VAN programja, állításoddal ellentétben.
    Te viszont most is MINDEN ÉRV, INDOK, TÉNY nélkül állítod, hogy: „Ez az ellenzék többségében az NDK-s többpártrendszer őfelségének az ellenzéke.”
    És juszt se sértegetlek vissza. Dixi.

  • Gabriel
    2019 május 29
    9:00 du.

    búgócsigával bebúgatíve… a fákkal kapcsolatosan nem ismerem a tát íveket

    bruhaha

  • Kedves Andrew_s, nem értelek.
    Sokadszor olvasom tőled és másoktól, hogy „Gyurcsány miatt” népszerű Orbán, hogy az MSZP, mint levizézlett komcsi párt miatt állnak az emberek a fideszhez, hogy minden bajunk az ellenzék hataloméhes törpe pártjaitől származik. Hogy nem tudnak jó politikust felmutatni, hogy nem hirdetnek programot, és még számos borzalmas hibát elkövetnek, hogy te képtelen legyél egyet is kiválasztani közülük. Majd, ha összeadják egymást, és nem lesz más, csak egy ellenzéki alakulat, az igen, akkor majd végre tudni fogod, kire szavazz…

    Szerinted ez TÉNYLEG egy ÉRTELMES variáció lenne?

  • Karikas Gabriel es az Almasi Alma kozotti eszmecserikben.
    Gabriel nagyon valonak tunoen sorolta fel a magyarok altalanos nezeteiket.

    S ALMA sorai is, nem csak Gabirlhez itten, hanem altalaban igen cinikus modorral adja allaspontjait.

    Sot fenti soraiban egy bizonyos fokig be is valotta.
    De nem hinnem hogy azon hajlando lenne valtoztatni?!

    Ami ALMA cikket illeti a Swaciakra vonatkozoan, igen cinikusan jelentette azok szabadsaguk es fuggetlensegeuk kivivasanak a sikereit is.
    Na de az semmifele tudomanyos kutatsainak az erdemnye lehetett volna!

    S nagyon negativ-modon fejezte ki a tobb evszazados semlegesseguk celjait es annak megorzeset.

    Ketesegtelenul,a „tudomanyos-kutato-holgy” a Karcsi-bacsi altal elekepzelt hoditasi celokra szukseges eroszak es hodiatas elveinek az erossen meggyozodott kovetoje.

    Amit mar altalanossagban tettem fel kerdesnek, de eddig meg direkt feltett kerdesemre sem kaptam semmi valaszt , csupan a szemelyes gayalzasokat, kezdve a „hazug”,”gonosz”, „gazember” jelzokkel(az idezett szavakat nem Almasitol)
    De meg a bizonyos celu „anyazas..” sem maradt el.

    Node az eggyik „szerzo” itten egyenesen „atkozott”-nak belyegzet.
    S nyiltan kifejelntette uszitasanak celjat, mert „.. nem azert mert zsidok ,hanem mert nem toljak a mi szekerunket…”

    Nem allitanam altalanosnak azt a magyarok altal, de ketsegyelenul Karikas Gabriel altalanos meglatasa tagadhatatlan !!!

    Alig letezik itten B79 megszollitasa emberi modon.
    Na az igen rendkivulli es meglepo lenne am.

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2019 május 30
    8:03 de.
    “mi kutyánk köjke”

    Ezer szerencséd hogy, ezt -remélem szándékosan- idézőjelben írtad, így fonetikusan ly nélkül! 😀

  • Kedves Gabriel, most bajban vagy. Azt a szót, hogy „mélymagyar”, én sohasem használtam. Nincs benne a szókincsemben. Tehát nem is tőlem tanultad. Általában, amit oly „nagylöttyös” indulattal szoktál harsogni, azok mind hasonló, ki tudja, honnan átvett, végig nem gondolt propagandaszövegek. Engem persze nem zavarnak, csak úgy mondom…

  • Bendeguz, neked mi bajod van „Karcsi Bácsival”, pont neked, aki 56-ban (az ávó levitézlett tagjaként?) menekültél ki a szabad világba?

  • Almási Alma
    2019 május 29
    5:49 du.

    Hangya-módszer?
    Azserossz. Csak macerás.
    A hangyák öntörvényű lények,
    mennek mindenfelé.Tisztára mint az emberek…

  • Ferenct
    2019 május 29
    10:31 de.

    ” Sörsé lá fém ”

    Kérdés hogyé’ veszik ma a színeset. A vastelepen.

  • Ferenct
    2019 május 28
    12:07 du.

    Remélgyük, a DK felvergődik valameddig.
    A Gyurcsány jól elcseszte pár éve:
    nem azt folytatta amit kb 10 éve meghirdetett.
    Ezért fordultunk el tőle.
    De..hátha az asszonynak több esze van.

  • Na, még rendezzünk le néhány alapproblémát.

    Gábriel, nem vagy vitapartner, mert a politikai véleményed fullasztóan érzelmi, szinte látom magam előtt a vérbe borult szemeidet. Ehhez én nem tudok „felemelkedni”.

    Bendeguz, a dolog úgy áll, hogy én magamról tudom – és nem is titkolom – hogy hová tartozom. Nem valószínű, hogy az általad zavarosan előadott igazságok (amikben, valljuk be, te sem hiszel) megrendítenének a nagyon egyszerű és nagyon világos meggyőződésemben.

    Arról nem tehetek, hogy a hozzászólásaim sokaknak nagyképűségnek, vagy fölényeskedésnek tűnik, de ez csupán annyit jelent szerintem, hogy magatokban is bizonytalanok vagytok még. Nem orbánistának vagy ellenzékinek, netán nemzetinek kell lenni, hanem őszintének SAJÁT MAGATOKKAL szemben. Annak esetleg van meggyőző ereje.

  • Sajnalom ALMASI ,soraira DE meg keresere is ketszer ismeteltem azt maganak, de szeretett cenzora azt ismetelten elrabolta.

    Tehat emlekezetere kenyszerul !!!

  • Bendeguz79
    2019 május 31
    10:16 de.

    gizi a cenzor nagyon kedves hozzád „csak” a hsz-edidet rabolja el és nem téged magadat, szvsz nem tudna hová tenni… nincs az párnázott szoba …még?

    bruhahahaha

  • Almási Alma

    „” Gábriel, nem vagy vitapartner, mert a politikai véleményed fullasztóan érzelmi, szinte látom magam előtt a vérbe borult szemeidet. „”

    Azért furcsa képzetei vannak a „naccságos asszo’nnak””
    Nagyon.

    Inkább azért nem tudsz vitatkozni – maradjunk annyiban, – mert képtelen vagy rá.

    Aki nem követi a Te elképzeléseidet, azt „jóindulatuan megveted”

    Ez már csak így fog maradni a TE életedben.

    Még fiatalon megtanultam egy tételt: (Egy korosabb uriember irodája falát diszitette – akivel volt szerencsém sokáig gyümölcsözöen együtt müködni – mint cég)

    „Ha felhúzom magam mások lebecsmérlö elöitéletei miatt, azzal csakis magamon állok bosszut”

    Ennyi, kedveske ….

    A véres szemekre valo képzelgés …

    Ehhez csak egy ösibb mondást tennék hozzá – „Ki mint él, úgy ítel”

    Ha Te olyanokat (mint a fenti megjegyzésed) birsz elképzelni ide, a pincébe lejárókról (sokakról) – mit mondjak, milyen „itéleteid” lehetnek a politikusokról. Igen, nem mások, mint ELÖ- és HÁTSÓITÉLETEK…

    kicsit talán tévedek, de nagyot nem, nem igaz?

  • Orsós Elemér
    2019 május 30
    2:10 du.

    Valami ilyesmi

    Merthogy bizony tisztelt uram, az bizony az elvtársurak-eltársnök szemében ugy müködött.

    Hogy sokan áthozták ezt a mai rendszerbe? Illetve féltönszeretve örzik a mai napig?

    Velejár az élettel.
    Beivódott, tudod: oda.
    Orbán felismerte, ha meg már felismerte, meglovagolta.

    Mert a komenista (marxista-leninista) rendszernek is ez az alapja.

    Mivelhogy a poziciót nem pénzzel váltod meg (veszed) hanem helyezkedéssel.

    Ja, hogy ez egy kicsit hasonlit a fasizmusra is?!

    Az sem véletlen, hiszen egy töröl fakadnak.
    És a gyökerük, alapjuk a feudalista vazalus rendszer

  • Geyza
    2019 május 30
    5:55 du.

    Én is remélem.
    Látod, erröl beszéltem a tavalyi a választások idején.

    („hogyha igazi hazafi lenne…” mondtam volt akkor)

    Nem merte magától megtenni, de ugy látszik náluk is mindig az utólsó szó az övé a háznál: „igen, kedvesem”)

  • Almási Alma
    2019 május 30
    3:25 du.

    „Bendeguz, neked mi bajod van “Karcsi Bácsival”, pont neked, aki 56-ban (az ávó levitézlett tagjaként?) menekültél ki a szabad világba?”

    Jaj, neeee! Nem mondod komolyan, hogy Bendegúznak köze lett volna az ávóhoz? Mit nem hallok!!!!

  • Geyza
    2019 május 30
    5:55 du.

    Ferenct
    2019 május 28
    12:07 du.

    ” De..hátha az asszonynak több esze van….”
    ———————————

    Geyza, drága jó barát, jegyezd meg egy életre, ha jót akarsz, hogy „egy asszonynak mindig több esze van” – ha meg mégsem, akkor automatikusan az előbbi elv érvényesül! Mondom ezt úgy, hogy minden tiszteletem a gondolkodó, kreatív és tettre kész hím egyedeké, mert azért olyanok is akadnak!

    Ami Ferencet illeti ( már a t nélkülit) ha igazságos sőt, ahogy Boda mondaná „tárgyilagos” szeretnél lenni, add hozzá, mekkora ellenszélben kellett volna azt csinálnia amit meghirdetett? Igaz több mint 10 éve, hiszen akkor már épp lemondásban volt – de a sorrend bizony nem utolsó: előbb a „szövetségesei” fordultak el tőle akikkel reformokra vállalkozott, ám a népszerűségvesztés felesleges kockáztatással járt volna, ezért a sunyi szövetségesek a lovak közé dobták a gyeplőt, mentve a menthetetlent – majd az így ellehetetlenült programok és reformok támogatás híján jócskán elmaradtak.

    Ezért aztán „mi is elfordultunk” Ferenctől – írod, miután „nem azt csinálta amit meghirdetett” Tényleg nem, miután a körülmények, ráhatások keveseket érdekeltek. Mindazonáltal, bőven tudható az a nyilvánvaló tény, hogy Ferenc sem volt mindenható és önállóan, elengedett kézzel is tett elég sok oda nem illőt, esetenként marhaságot – a felvezetésem pusztán hangosan gondolkodás volt, hogy ha már, akkor legyünk igazságosak!

    Akkora közhely, mint ide Lacháza, de attól még igaz, hogy az éremnek két oldala van!

    De,most majd jön az okos asszony, és ha őt is nem lehetetlenítjük el idő előtt, talán elérhet valamit – ám van egy olyan érzésem, hogy ahhoz mi is kellünk!Rajtam ne múljon, én semmi jónak nem vagyok az elrontója ! -:))))

  • Besancon
    2019 június 1
    6:05 de.
    ___________________

    Csak provokációból mondtam. De ugyebár, ha 56-ban ment ki, akkor bizony minden lehetséges. 😀

  • Kedves Bendeguz, beszéljünk őszintén.

    Én úgy gondolom, nagyon idős ember vagy, aki már eléggé elfelejtett magyarul, és a mai szlenget pláne nem ismeri. Talán éppen azért kezdtél ide írni, hogy gyakorold a nyelvet, de hát az ügyetlen kezek (gyakran félre ütsz), meg valamennyi diszlexia (felcseréled a betűket) miatt a hozzászólásaid eléggé zavarosak. Ez engem ez egyáltalán nem zavar, ha fáradt vagyok hozzád, legfeljebb nem olvaslak. Bevallom, nagyon sajnálnám, ha valamiért elmaradnál, mert úgy érzem, szükséged van ezekre a társalgásokra, nem vagy rosszindulatú, legfeljebb szeretsz ellentmondani. Nem baj ez egy fórumon.

    Tudom – és te is tudod – hogy sokszor direkt provokálsz engem. Sebaj! Ez csak JÁTÉK! 😀

    Tisztában vagyok vele, hogy elég pontosan fogalmazok, de az is igaz, hogy az irónia, a szarkazmus sem áll tőlem távol. Ezeket talán nem érted, vagy SZÁNDÉKOSAN félreérted?

    Egy szó, mint száz, rokonszenvem a tiéd!

  • Kedves Gábriel, ahhoz, hogy meg tudjalak érteni, vagyis mindazt, amit itt naponta kiöntesz magadból gyűlölet és megvetés formájában, szükségem van a fantáziámra. Ne dühöngj. Türelemmel olvaslak.

  • Kedves Gábriel, természetesen Marx becstelen és hülye, Lenin, Sztálin, Rákosi becstelen és hülye, Hitler becstelen és hülye, Mussolini, Horthy becstelen és hülye, Antall József becstelen és hülye, Horn Gyula, Gyurcsány becstelen és hülye, Orbán becstelen és hülye…
    a magyar nép pedig kommunista, fasiszta, antiszemita becstelen és hülye… És itt a fórumon is szinte mindenki becstelen és hülye. Van még valaki, akit kihagytam? 😀

    Summa summárum, CSAK TE vagy becsületes és okos. Ja, meg Bernike! 😀

    (Hmm… nem lehet, hogy a Bernike is TE VAGY? 😀 😀 😀 )

  • Hja, én má’ csak ilyen nagyképű, lenézős vagyok… 😀

  • Almási Alma
    2019 június 1
    10:57 de.

    Besancon
    2019 június 1
    6:05 de.
    ___________________

    Csak provokációból mondtam. De ugyebár, ha 56-ban ment ki, akkor bizony minden lehetséges. 😀

    Igen, gondoltam, én is csak iróniából kérdeztem! -:))) Már egy ideje többektől is olvastam az ráutalást más cikkek alatt is !

  • ALMASI;

    Tehat mindenkit akit csak kepes megnevezni az maganak mind „hulye”.
    S bevallasa szerint maga „nagykepu” es „lenezo”.

    On-bevalasai majdnem megdobbento !!!

    Figyelemben fogom azt majd tartani!
    Remelhetoleg sorainak minden olvasoja is !

  • ALMASI ALMA’
    Asszonyom, remelem elvezi idejet tolteni itten, s megfeleloen a „lopot dolgokbol” annak aranyban jutattva.

    Minden elkepzeleseire regalatm reszletesen, DE mind sorozatosan eltuntetve.

    A KMH celja az egyoldalu propaganda terjesztese, s nem az eszme-csere.Azert az OSF nem fizet.

    Tehat bpldogan es jovedelmezoen ismetelje amit ohajt.

    Akar reagalok a jovoben akar nem, azt ugy sem olvashatja majd senki.

    Elvezze sajat sorait !!!!

  • Besancon Bendegúz nagyon szereti a vallatással kapcsolatos szavakat. Miért pont ezt tanulná meg magyarul egy amerikai, illetve miért pont ezeket jegyezte meg hosszú évek során? Talán túl sokat használta?

  • Besancon, mondok egy viccet. Az ávósok is emberek voltak, azt hiszem. Nem mind verőember, volt számos bodamarcsi szerű adminisztrátor, és egy csomó megvezetett is.

    Egyre inkább irritál engem az, ha egy embercsoportot (magyar, cigány, muszlim, zsidó, kommunista, stb.) csak úgy ukmukfukk legazemberezünk, vagy birkának, hülyének nevezünk. Ezek egyéni tulajdonságok, és ilyesmiben mindenkit csak egyénileg lehet „elszámoltatni”.

    Ha teszem azt, lebirkázzuk a népet, mert attól mi nagyszerűbbnek látszunk, akkor mégis mit tudunk kezdeni velük? Kiirtani? Vagy sértegetéssel elmérgesíteni a viszonyokat? Na, ez hajtja a vizet Viktorunk malmára!(Bocs, ha durván fogalmazok.)

    Nem. Hanem megismerni, elfogadni és kijavítani. A Kárpátmedence már földrajzi értelemben is két világ határán van, a pravoszláv és a nyugati keresztény kultúra között. Ezer éve birizgálnak minket mindkét oldalról, a cár és a Habsburgok. Kuruc, labanc… Egyszerűen hatalmi célból. Néphülyítés ezerrel. Miért pont egy szabolcsi szántóvetőtől várod el, hogy átlásson ezen az ezeréves játszmán?

    Bevallom, amikor beléptünk az EU-ba, reméltem, hogy révbe jutottunk. Hát nem. Ezen még dolgozni kell. De nem úgy, hogy mindenkit legyalázunk…

  • Almási Alma
    2019 június 1
    11:09 de.
    ezzel nem értek egyet!!!!

    Almási Alma
    2019 június 1
    11:14 de.

    Almási Alma
    2019 június 1
    11:30 de.

    ezzel -majdnem- teljesen egyet tudok érteni, megjegyzem, hogy a nem fősodratú médiában (azok szoktak berepülni az ablakomon fénypostával a Köbüki küldi rendszeresen, és ezért az egyik ablakom mindig nyitva van résnyire különben az üveges állandó riadókészültségben lenne)

    már beszélnek szocializmusról (kommunizmusról nem, mert Jézust még mindig sokan nem értik!!!) és hogy az milyen jó megoldás arra ami ma van szerte széjjel… és milliók az áldozatai a szocialisták meg ugye vidáman kiröhögik a szankcionistákat, tiltólistásakat és megoldják gebinben, és -mint az ismert- nagyon jó üzleti megoldás a szocializmusban a kapitalizmus el is törölte az imperializmus meg betiltotta és hatalmas kerítéseket építenek ellene mert kúrvára be vannak tőle szarva ezért kábítják -eleddig majdnem sikerrel- a saját egységsugarú proletárjaikat

    addig is kellemes gizizést és gábrielezést a (a geyza, ferenc+t a gyökön, gyurcsinéni aki 10 bácsinak képzelteti magát és egyébként sohasem volt gyurcsi csak hülyén álcázza, a bárlev aki hála az erős kábítoszereinek csak ritkán rontja a levegőt… és még vannak néhányan a figyelő eltávozott és a boda meg ugye új bundabugyit vett és most azt próbálgatja a nagy előszoba tükör előtt pomponokkal … ezutóbbi kettő külön kategória még nem találtam rájuk nevet, de ami késik nem múlik

    bruhahahaha

    de azért rossz lenne ha nem lennének, mert az élet így teljes tudod, mikor Baloo szeretetteljesen nevelési célzatból pofozta a Mawgli t akkor mondta neki, hogy még hányszor mondjam, hogy kerüld a majmok népét… én is kapnék a Baloo tól mert néha azért bele bele pislantok

  • Kedves Besancon! (És a többiek, akik annyira kíváncsiak a politikai nézeteimre).

    Én már ebben a cikkben megírtam, hogy milyen kapcsolatom volt a létező kommunizmushoz:

    http://kanadaihirlap.com/2017/09/25/kommunistak-magyarorszagon-egy-masik-olvasat/

    Megírtam azt is, hogy a nevelőanyám már 1945 előtt is kommunista volt, de a háború után semmiféle politikai szerepet nem vállalt. Viszont rengeteg embert ismert a „nagy komcsik” közül személyesen is. Nekem nem volt sem ávós, sem kormánytag ismerősöm (különben is gyerek voltam még), de ismertem akárhány „valódi komcsit”, belügyest is. Akkor sem velük volt a baj (jó, az én ismerőseim az egyszerű hívőkhöz tartoztak), hanem a bodamarcsikkal, akik buzgóbbak akartak lenni a mócsingnál is. Hányan jöttek hozzánk, hogy a mamám igazolja a háború előtti illegális munkájukat! És hányszor hallottam, hogy „Marcsikám, de hát én csak a háború után ismertelek meg”… És hányan sértődtek meg emiatt… anyavilág…

    De én ezekben az időkben nem csak azt tanultam meg, hogy micsoda ereje van a propagandának, hanem azt is, hogy ŐK IS EMBEREK. Azt hitték, ha nem lesznek kommunisták, végük. Pedig a fenét se érdekelte az ő piti fontoskodásuk, különösen később, Kádár alatt. Ma is akármelyik „legendáriumban” olvashatod, hogy aki nem volt a párt tagja, az így-meg-úgy… Hát nem. Persze voltak funkciók, amihez kellett (pl. rendőrfőnök), de például a tudományos életben senkit sem érdekelt az ilyesmi, kisebb-nagyobb főnök is volt akárhány párton kívüli.

    Tudod, az egyetemen az évfolyamon nálunk senki sem akart KISZ titkár lenni. Ezért harmadik vagy negyedik vitanap után azt határoztuk, hogy akit most titkosan megválasztunk, az egy évig KÖTELES kisz-titkár lenni… Persze, hogy a legmaflább lányt választottuk meg… 😀

    Azon pedig külön jókat mosolygok magamban, hogy az általam jól ismert párttagok egy jelentős része mennyire „liberális” vagy „népnemzeti” lett a rendszerváltáskor. (Nem nagy politikusokra gondolok, hanem csak az ecccerű hétköznapi kommunistákra…)

    Engem különben nem az elmélet érdekel, hanem az emberek. Akik buták vagy rafináltak, helyezkedők, vagy szlogeneket harsogók, de soha bele nem gondolnak semmibe. Én – bevallom – velük vagyok, sajnálom őket, és sajnálom magunkat (magamat), hogy újra-meg-újra kihasználja a politika az ő egyszerű gondolkodásukat az ország kárára.

  • Besancon
    2019 június 1
    6:46 de.

    „Nőkről vagy jót, vagy semmit. Vagy rosszat.Sok rosszat.Esetleg lehet kevés is, de mindenféleképpen rossz legyen.”…./Karinthy Frigyes : Így írtok ti c. kötetéből”

    továbbá:

    „Nővel? Rossz.
    Nőnélkül? Még rosszabb..”
    /Karinthy F./

  • Geyza
    2019 június 1
    5:30 du.

    Tripla lájk! -:))))

  • Bendeguz, szívem… Na, Hessss! 😀

  • Alma

    idézek az irásodból:

    „Kedves Gábriel, természetesen Marx becstelen és hülye, Lenin, Sztálin, Rákosi becstelen és hülye, Hitler becstelen és hülye, Mussolini, Horthy becstelen és hülye, Antall József becstelen és hülye, „”
    idáig, okés?

    Az utóbbiakról nem szóltam, ha szóltam pozitivan. Ha azt mondtam, hogy a Gyurcsánynak „félre kell állni” igaz és az igaz hogy többször kifejtettem, hogy az elmult 30 év során Horn Gyulán kivül az egyetlen „becsületes” politikus volt.

    Hát ezért… mert azt az ellenfele kihasználják.
    Hogy Te a Bernikét nem szerted, mint politikust az a Te bajod.

    De a fentiek pontosan arról szólnak, és az utána következö ocsmány hazugság áradatod személyemmel kapcsolatban, hogy Téged az a legkevésbé sem érdekel, hogy ki mint mond (ír)

    Egyetlen dolog motivál téged, hogy mi fér bele e a SZIMPÁTIÁDBA.

    Nem akartam írni róla, de megvolt az érzésem arról, hogy Te bizony nagyot védett (páncélozott) voltál a kommunista rezsimben.
    Köszönet érte hogy magad leirtad. Mert valóban a rendszer igy müködött.
    És mi a „kis” többség, a rendszer ellenségei – mert a kommunizmus az ugy muködik az egész világon, hogy aki nem tartozik a kiválasztottak kozé – azok gyanusak, bármit tesznek is. Mégha ezerrel lafatyol a nyelvük akkor is.

    Ugyhogy édeskedves nagyságos elvtársúrnö, minden leirt szavam igaz, és igaz is volt.
    Te meg itt hazudsz és hazudtál folyamatosan.

    Igazából semmi kifogosálni valód nem lehet a bodamarcsival szemben sem, szegény szerencsétlen csak alkazmakodott egész életében. Neki nem volt „védelmi ernyöje”
    Te is alkalmazkodtál.
    Csak nem mindegy, hogy ki milyen szintröl indult.
    És nem mindegy hogy milyen színben látszik ki.

    Az élet ilyen.
    Nyilván nem lehet általánositani, soha semmilyen csoportra, mert mindenki az egyéni lehetöségei alapján keresheti a megélhetését, a boldugulását.
    És abból lehet megitélni az egyént, hogy az adott szituációban hogy élt ezzel.

    Mond, nem szégyelled magad, hogy azt állitod, hogy nem volt fontos a Kádár érában, hogy ki, hogyan és milyen gyomorral tudott dörgölözni, segget nyalni?

    Hiszen én magamnak megadatott az a „kiváltság” a hetvenes évek végefele, hogy az egyik minisztériumban ismerhettem a szakmai-vezetésre való kiválasztás szabályait. Ami amugy általános volt, hiszen a pártunk hivatalos iránymutatása volt.

    A 21. pontba gyüjtött kritérium-rendszerböl az utolsó 2 (azaz kettö!) irt elö szakmai elvárásokat! 19 pont tisztán politikai kritérium volt! Ami nem szólt másról, mint hogy az a curriculumjában mennyi és milyen mélségü segg-nyalást tudott felmutatni.

    Azt is elmondtam már, hogy bizony sok „akadémiai doktori” értekezést irtam, a pártunk által frissen kijelölt akadémikus tudósurak és holgyek számára. Pont azok fajtáknak, akiket Te hoztál fel éppen nemrég példaképeknek, hogy mikor akadémikus „tudósokká” avanzsálta a PÀRT (pértunk ésnépünk akartából) akkormennyire jól birták képviselni a „szakmai tudós-bagázst” Ezt még amikor az egyetemen dolgoztam. Volt olyan ignoráns, beképzelt pártmufti, aki el sem olvasta a doktorátusi értekezését, és utána számonkérte rajtunk, hogy nem fogadták el. De hát annyira kilógott a lóláb, hogy nem mehetett át a szóbeli meghallgatáson, hiszen fogalma sem volt, hogy mivolt beleirva.

    Nem szégyelled magad?

    Még egyszer kérdem.

    De hogy olyan „tényt” is irjak, amit ugyan Te biztos nem értesz meg, de hátha van az itteni olvasótáborban olyan, aki véletlenül elolvassa, és van affinitása arra amit most mondok:

    A komunizmus nem baloldali eszme. A komunizmus egy egyeduralmi rendszert hirdetö ideológia – amit egyes (maguk által) kiválasztótódott személyek parancsuralmi rendszerével kiván megvalósitani és fenntartani. A társadalmat kényszerrel bekategórizálja, kasztokra osztja. A párthoz, és annak mindenható vezetöihez való loyalitás az egyetlen mérce.

    VAGYIS FASISZTA – ÉS ILYEN MÓDON SZÉLSÖJOBBOLDALI PÁRT.

    Bizony teljes mélységében fasiszta párt.

    A baloldali pártok a liberális eszmék valóságos hirdetöi lennének, amelyeket nyilván az éppen teljhatalmat gyakorlók, és az ilyen (szintén teljhatalomra törekvök is) együttesen, összefogva támadnak, és mindenhol eltipornak (nyilván az USA-ban is, amely mára nem is rejtetten imperialistává avanzsált)

    Tudom, ismétlem, hogy ugyse érted meg ezt az irásom sem, de a cikkedben mégis pont ezt akartad a vér szerinti családodról bemutatni (a liberális eszmei gyökereket, amiket képviseltek) – csak hogy közbejött elöbb a fasziszta, késöbb pedig a komunista diktatura. Ami utóbbival kedves nevelöanyád (szerencsédre) teljesen loyális volt hiszen neki nem liberális háttere volt.
    Igy lettél kiváltságos, és nézhetted megfelelö távolságból a többi „szerencsétlen” vergödését a túléléshez.
    Budapesten bizony sokakat ismertem, akik hozzád hasonlóak voltak, de még tobbeket, akiknek bizony mindez a „szerencse” nem adatott meg.

    Tudod affinitás kell mindenhez, és egy ici-pici empátiás készség.

    Én sem fogok az asztal körül szaladgálni, ha Te hozzád „nem ér el” a mondandóm.
    Már tudom, hogy Te vagy a fal, az én beszédem meg a borsó.
    rakjam tele „szmájlokkal” ezen írásom?????

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
    De hiába, inkább sirni való kedvem van

    A népemért almácska, akárhogyan is.
    Meg a hazámért almácska, mert Neked a költö szavaival, „csak térkép volt e táj” …

    Valahogy ezért sem birlak irigyelni, inkább fáj …

    Viszont idéznéd az akkori irásodból egy mondatot, ami adu-ász:

    „Mi naivak azt hittük, a rendszerváltás szemléletváltást hoz, a szabadság szeretetét, a liberalizmust és nyugatias baloldali szemléletet. HÁT TÉVEDTÜNK. Elõbújt az összes hatalommániás – ráadásul nem is a régiek, hanem egészen újak – és irány vissza a Horthy korba! De ebben a “nép” csak annyiban hibás, hogy nem tanult eleget önszántából akkor, amikor még megtehette volna (az a fránya jólét, ami elkényelmesít…). Ma már butaságra van kényszerítve, teszi, amit a propaganda diktál””

    Én is azt hittem, egészen addig amíg meg nem jelentek a palettán „a rendszerváltásra” magukat felavanzsáltak gyülevész bandái, AKIKET TE A HATALOMMÁNIÁSOKNAK HIVSZ – én pedig simán a pénzéheseknek.
    Mert ök a liberalizmusból azt fogták fel, hogy ott majd sok-sok pe´nzzellehet érvenyesülni, nem aseggeket kelltovább nyalni – de ugyanugy folytatják nyilván, mert ahhoz az induló összeget megszerezzék, bizony ezerrel kellet nyalni egymásét.
    Ez az amit én még a pártalakitgatások elöestéjén megláttam.

    De mint ahogy irtad egyszer, Ti még akkor az „Eufóriában” éltetek.

    Na kedveském, ha egy „gondolkodó”ember lettél volna és nem megalkuvó, akkor a környezeted felvilágositottad volna.

    De hát akiknek szüksége volt a karrier-épitésére, akkor is csendben maradtak, még ha amugy belsö indittatásból fel is ismerték a valóságot. Mint ahogy tökéletesen leirtad a fenti mondatodban

    De a t6obbség, akik a helyzetben voltak, maguknak sem ismerték be akkor még, hanem inkább kifele hazudtak.

    Hát ez az ami NEM-BOCSÁNATOS-BÜN!

  • Alma

    Még egy ami ugyan máshol hangzott el a szádból, de az összes nagy hippokrata ömlengéseidet megcáfolja hiánytalanul.

    Magad cáfolod meg önmagadat,amikor nekem itt hosszu sorokban ömlengsz a mások lenézése, lebecsülése ellen de másutt nagyvonuluan odaveted:

    „” Miért pont egy szabolcsi szántóvetőtől várod el, hogy átlásson ezen az ezeréves játszmán?””

    Hát jobban átlátott és átlát rajta egy szabolcsi „szántóvetö” mint Te!

    Annak, akinek muszáj, hogy a „természet eröivel” nap mint nap megküzdjön, annak akinek muszáj hogy megtanulja, hogy hogyan védekezzen a humánállatok zsarolásaival szemben (kereskedök, uraságok, falusi párttikárok) az nagyon egyenesen gondolkodik. És megtanul öszintének lenni, mert a természet ellen nem hazudhat.

    Ugyhogy átlát a manipulációkon, csak nincs „helyzetben”.

    Ha lehet, ne parasztozz Te le senkit.

  • Gabriel
    2019 június 1
    8:06 du.

    kerekecske gombocska…
    ez most majdnem 3 másodpercembe tellett mire a görgő átgurult eme agyficamodon….., agylúdtalp is egyúttal meg agysérv…nagyon beteg vagy…kezeltesd magad, hátha nem késő, bár a „jelek” mást mutatnak

    hol is van akkor demokrácia és baloldaliság és a népek egyenlősége?

    csak erre de csak Schlagwortokban ha lehet és az agysérved nem türemkedik ki még jobban

    faramuci

    bruhahahaha

    hogy te ezért mit kapsz Almácskától? hát nem piskóta

  • Hinnye, Gabriel…

    Hát akkor nézzük, mit írsz…

    „Páncélozott voltál”… 😀
    (Ja, valamit elfelejtettem leírni: az apám kisiparos volt az 50-es években. Az se vót semmi Rákosi idejében! Úgynevezett „egyéb” kategória… Duplapáncél!)

    De tudod, tényleg páncélozott voltam, mert nem kívántam sokat, és nem a pénzen vagy a hivatali karrieren járt az eszem, mint azoknak, akik a főnökök doktoriját írták… (Hmm… ezt elszóltad 😀 )

    Ja, és minisztériumokban sem volt alkalmam tanulmányozni a titkos belső utasításokat, mint neked… (Irod:”Mond, nem szégyelled magad, hogy azt állitod, hogy nem volt fontos a Kádár érában, hogy ki, hogyan és milyen gyomorral tudott dörgölözni, segget nyalni?
    Hiszen én magamnak megadatott az a “kiváltság” a hetvenes évek végefele, hogy az egyik minisztériumban ismerhettem a szakmai-vezetésre való kiválasztás szabályait. Ami amugy általános volt, hiszen a pártunk hivatalos iránymutatása volt.”)

    Jaj, Gábriel, látod-látod, megint csúnyán elszóltad magad… Máskor vigyázz jobban! 😀

    Tudod, nekem semmi szégyellni valóm nincs. Egyszerűen a tehetségemnek megfelelően (ne érts félre, nem voltam kiváló sohasem, csak az átlagosnál kicsit jobb), éltem a politikamentes életemet a tudományban, amit szerettem, és ennél fogva jól éreztem magamat benne, és azt gondoltam, amit akartam. Így tényleg nem voltam soha stresszes. Kiváltságokat pedig nem kellett igénybe vennem.

    De te nem szégyelled magad, hogy ekkora hősies önérzettel pártfőmuftiknak írtad a doktorikat? (a minisztériumból?) És most meg itt dumálsz megvetően a seggnyalókról? 😀

    Írod:
    „A népemért almácska, akárhogyan is.
    Meg a hazámért almácska… ” Ja! Azért menekültél Braziliába, vagy hová a francba, mivel annyira szeretted a hazácskádat?
    Látod, én itthon maradtam akkor is, és most is. És a családom (a gyerekeim) is. Mi ilyen páncélozott kedvezményezett fajta vagyunk, akiknek – ahogy írod: “csak térkép volt e táj”. Itthon vagyunk, és tesszük a dolgunkat. Igaz, én már csak fórumokon „népnevelek”, de talán az is valami.

    Igen, írtam: „Miért pont egy szabolcsi szántóvetőtől várod el, hogy átlásson ezen az ezeréves játszmán?”
    Hmm… Nálad a „szabolcsi szántóvető”, az szitokszó? Még ha parasztot írtam volna, az én klavimból az se sértés, mert nem sértésként gondolom, de direkt nem azt írtam, mert tudtam, hogy sietsz félreérteni…

    Tudod, Gábriel, vannak dolgok, amiket jól látsz a politikában, tanulni is lehetne tőled, de igazán kár, hogy valahogy az egész megjelenésed itt nem tiszta. Én tudom, és más is megtapasztalta már, hogy azok, akik anno benne voltak a pikszisben, na, azok vicsorognak legjobban a kommunista múltra, mert sajátmaguk is el szeretnék felejteni azokat a sunyiságokat, amiket annakidején elkövettek.

    Most, hogy kiugrottál a bokorból, sajnálom, de talán törvényszerű volt. Tudod, „aki másnak vermet ás…” Én bizonyára szívesebben maradtam volna egy hebrencs, vérbeborult szemű indulatos vitapartner képénél – azt meg tudom emészteni.

    De most mit kezdjek veled?
    Maradj boldog önámító… Gábriel…

  • Gabriel! Igazságtalan, és oktalanul dühüngő vagy.
    1. Alma nyilván pont azért használta a „szántóvetőt”, mert nem akart „parasztozni”. Általában én is így teszek.
    Az meg, hogy őszinte, mert „a természet erői…” – sima hazugság, parasztvakítás. „…sem népet, amely retteg, hogyha választ,/szemét lesütve fontol sanda választ/
    és vidul, ha toroz.” (József A.: Levegőt) Sajnos ez be is bizonyosodott: pl.amikor a „többség” vihogva nézte, hogy elhurcolják a szomszédját, és már azt számolgatta: befér-e a szomszéd kredence a konyhájába? Vagy később, amikor csak aranyért adott élelmet, amikor a munkások az éhségtől szédelegve kaparták ki a gyárakat a romok alól, hogy a többi között kapát, kaszát, traktort gyárthasson a kimúlt, elhurcolt igásállatok helyébe. Csak karhatalommal lehetett véget vetni a fekete kereskedelemnek. Aztán a „közös”: a magyar agrármunkásnak sose volt olyan jó dolga, mint a téeszvilágban: munkavállalói jogokkal dolgozhatott: táppénz, fizetett szabadság, üdülés, ingyen orvos, iskola. És ki volt,aki bedőlt a „kisgazdáknak”,és hagyta szétverni a magyar agráriumot? Elfutott boldogan egy traktorerékkel, mindegy,hogy nem tudott semmit kezdeni vele, mint ahogy a 2 méterszer 100 méteres parcellájával sem: az az ENYÉM! Erre épül az egész ner,és Alma jól látja: ezellen csak a tanulás-tanítás segít.
    2. A kommunizmusról meg úgy beszélsz, mint az, aki a keresztyénséget kizárólag az inkvizíció alapján ítéli meg.
    Ezt majd később részletezem, mert szintén nem rövid.

  • Almási Alma
    2019 június 1
    5:14 du.

    Kedves Besancon! (És a többiek, akik annyira kíváncsiak a politikai nézeteimre).

    ————————————–

    Alma, biztos, hogy nekem szántad ezt a hozzászólásodat? A megszólítás után hosszan magyarázod a nézeteidet, és a kommunizmushoz való viszonyodat, ami egyébként előttem már rég ismert, nem egyszer leírtad, hiszen többször szó került róla, Azt értem, hogy „És a többiek, akik annyira kíváncsiak a politikai nézeteimre” de miért lettem személy szerint megszólítva ?
    Talán kíváncsiskodtam a nézeteidet illetően? Miért tenném, hisz az az évek alatt elég világosan átjött!
    Egy röpke kérdés erejéig fordultam elő az oldalon, amikor B. ávós múltjáról kérdeztelek, noha nyilvánvaló volt az „irónia” mindkettőnk részérő – és ennyi! Aztán írtál nekem egy „viccet” ávó ügyben, ezt a hsz- dat még úgy ahogy értettem is, hiszen adott volt a téma. ( jún.1.3:07) és egyet is értettem vele, ezért nem „csűrtem-csavartam” az általad leírtakat, hiszen nem volt mit hozzátennem.

    Ne érts félre, mindig szívesen olvaslak, szeretem az írásaidat, mert van eleje közepe és vége is, sőt tanulsága is, nem hézagpótlónak szánod amit leírsz, elemzéseidet kifejezetten nagyon csípem, és a nézeteiddel gyakran egyetértek, van mikor hangot is adok ennek! Ám a fenti, hivatkozott hsz-det nem tudom hova tenni, hiszen nem faggatóztam, nógattalak, hogy vallj már végre színt – mindazt amit újfent közzétettél már ismertem. Elképzelhető, hogy úgy összességében szántad a közösségnek, mert azt szűrted le, több írásból, hogy félreértenek, vagy nem értenek – de miért virítok én az elején „csapat elsőként?” -:)))

  • ALMASI ALMA;

    Rendben, Gabrielnek allitotta, sot csatolta elobbi cikket, melyben ismeteleve allitotta, hogy nem volt „…….”.

    De vajon mi alapon velte azt elfogadhatonak, dicsoithetonek ,hiszen az emberi tortenelme modern-idoben az egyik leg-embertelenebb es kegyetlenebb birodalma volt, soteg ma is ahol az megy.

    Maga nagyon emlekztet Emma Goldman-ra.
    Az amerikai anarchista Leninre.
    De tetteiert a US-bol kiragtak, es Pertogradba erkezett 1919-ben.
    Leninnelvalo talalkozasan kerdore vette aminek szemtanija volt.
    S remesen kiabrandult. S menekult is.
    Franciaban, Canadaban, majd gazassag aran visszatert a US-ba,
    Maga ara nem jutott, de azt „menekul a szabad vilagba” ertelmezte.

    Remlev olvasna egy igazi megrendithetetlen Marista muveit! Talalhatja mind a web-en .

    De lassa hogy elevtarsainak tettei mi volt epp 100 esztendeje.

    http://www.fsmitha.com/h2/ch11-emma.htm

    http://www.marxist.org/reference/archive/goldman/works

    https//magyarnemzet.hu/belfold-ellentamadas-es-videki-akasztasok

  • Almási Alma
    2019 június 2
    4:48 de.

    gratula, de mit szólsz az én próféta lelkemhez az éppen előtted betett hsz ben említém: nem lesz piskóta amit adsz neki érte

    bruhahahahaha

    rettenetes az ilyen, tűzzel vassal küzdeni kell ellene, és nagyon örülök, hogy a cenzor mindig beengedi pontosvessző helyretétel nélkül… az a „doktori” körüli ácsingózása és a többi… hát lélekdoktor és ideggyógyász félhomályos hűvös rendelőjébe való

  • Gabriel
    2019 június 1
    8:06 du.

    megszegem fogadalmamat

    és reflektálok (jegyezd meg, én egy sikeres, „happy go easy” típus vagyok és mindig is voltam! ezért amit manapság szociális érzékenységnek és társadalmi aktivitásnak neveznek azt én anno -szinte tudat alatt- azaz automatikusan alkalmaztam és ez volt az oka annak, hogy megválasztottak és követtek!)

    az itt tőled idézett ez egy seggség!:

    „Mond, nem szégyelled magad, hogy azt állitod, hogy nem volt fontos a Kádár érában, hogy ki, hogyan és milyen gyomorral tudott dörgölözni, segget nyalni?”

    csak annyit és nem tart vissza semmi attól, hogy a ma már államtitkárként „dicsőséges Lepsényi Pistike elvtárs anno frissen végzett Műegyetemista semmit sohasem alkotott de kibaszott jól helyezkedett és nagyon rövid időn belül műszaki igazgató lett belőle ott sem alkotott semmit ült a fotelben és nagypofával kergette a legyeket és hajtogatta a retorikát amit nem lehetett kétségbe vonni (ez a retorikák lényege is egyúttal) és hatalma volt/van amivel élt … bruhahahaha megfélemlített mindenkit és ész helyett korbáccsal irányított és voltak ilyenek… de voltak sokkal többen mások, akik emberi módon álltak a vezetői piedesztálon és szakmailag voltak jók és a szakmájukban nagyokat alkottak és ilyenekre is tudok neveket de azokat nem közlöm mert sokkal többen vannak

    te annyit tudsz az élet valóságáról, mint a veréb a CN Tower átrepüléséről (azaz semmit)

    perverz és hiteltelen leírásaid a különféle képzelgéseidről önmagadból következnek, aki perverzen él az mindent perverzen lát

    ha az ami ma az usa ban van az nem fasizmus akkor a fasizmus sohasem létezett és a göbbelsi (vannak mai prókátorok nem is kevesen Dr Göllner meg is nevezett néhányat) retorika műxik és a panem et circenses meg a sok seggfej gábriel kerekes (kilukadt belsővel karikázik a lejtőn lefelé)

    és legyen ennyi elég a többi a tollamra méltatlan szexuális perverzió (más szóval kibaszás) és nem is kívánok erről többet, megjegyezvén, hogy Mariannal és a többiekkel ellentétben én nem találok semmi használhatót és a valósághoz kötődést sem egyetlen megszólalásodban sem bár kurva hosszúak és zavarosak, mint a pocsolya amibe többen is beleszartak

    bruhahahaha

  • Azért címeztem neked, mert végre egy együttérzőnek akartam elmondani, mi a véleményem azokról, akik ilyen-olyan szerepet játszottak a történelemben. Hogy őket is embernek tartom. Voltaképpen arra akartam kilyukadni, hogy ha birkázunk, gazemberezünk, ostobázunk, akkor soha nem fogunk semmit sem megérteni, de főleg javítani, mert ezek mind csak a mi fölényünkről szólnak, és nem arról a KÖTELES segítségről és tanításról, ami a mi feladatunk. De aztán Gabriel hozzászólása kicsit kizökkentett a tervemből, ahogy mondatról mondatra végigvettem. Ezért lett kicsit kurta-furcsa ez a hozzászólásom. Ahogy részletesen végigzongoráztam a Gábriel szavait, hirtelen nem tudtam mit kezdeni ezzel a minden természetes indok nélküli személyes gyűlölettel.
    De már túl vagyok rajta.

  • Találom

    Igen, pontosan azért használta.

    Nem akart parasztozni. Á PERSZE, Ö ATTÓL JOBBAN NEVELT
    Ugyanugy, mint aki „fasz” helyett szemérmesen „férfi nemi szervet”-t ír.

    Nem szégyelli magát, hogy ráadásul rasszistázik is?

    Szabolcsi paraszt áh, az nem szitok-szó, nem hát, nem egy aljasan lebecsmérlö, megvetö kijelentés.
    Rasszista és soviniszta.

    Ennyi, ez az igazi énje.

    Tudod, a zabát az a paraszt tette az asztalra, aki hajnali kettökör fel kelt, kiment a földre, estig huzta az igát. Ugy a prolinak, mint a tudós nagyságának.

    Erre voltatok ti a „nagyvárosban irigyek”
    Tudod, hiába szerettem a várost, Budapestet, de láttam magam körül azt az aljas utálatot, megvetést, amit a „szabolcsi parasztokról” tettek.

    Margitka, nagy nyomuruság ez, tudod?

    Kár nektek idézni Ady-t Érmindszentröl, aki abban akis „koszos-poros” faluban, majdnem szabolcsban született, még inkább a szátokra se vehetnétek Kölcseynek a nevét, onnan Kölcséröl a Kraszna partjáról, majdnem szabolcsból – bár nektek az ott „mind szabolcs”.

    Had ne soroljam tovább, akik számotokra mond a „sötét-butaság” földjén látták meg a napvilágot, és oda is lettek eltemetve.

    Keresd ki a „nagy-magyarok” listájáról, hányan születtek azon a földön, de akár más vidékeken, mint parasztok kölykei, akik a szemetekbe arra voltak jók, hogy élelmezzék az „uralkodó proletariátust”

    Sztálin azért itélt döghalálra többmillió ukrán gyereket, mert azok „csak” koszos parasztok porontyai voltak.

    Tudod mit jelent az éhség, éhenhalni?
    Látni, hogy a gyereked éhezik?

    Amikor azzal szembesülsz, hogy hiába egész addigi életedben csak görcsösen gürcöltél, viszont cserébe most a gyereked éhezni kell látni, mert enni nem adhatsz neki, hiába magad huztad az igát ezen a nyáron is az ökör helyett (mert a kommunisták elvitték) – de lesöpörték a padlásod – és most a gyerek sír, ugyhogy kukoricacsutkából fözöl neki moslékot, hisz disznó sincs már ugyse.

    EZT A RENDSZERT ISTENITITEK – EZ A MARXISMUS – a proletárdiktatura!

    VAK VEZET VILÁGTALANT!

    Lásd mi van ma Venezuelában, ahol a proletáriátus a „kezébe vette saját sorsát”
    A sok barom tapsol a néhány aljas állatnak, akik taposnak rajtuk.
    És éhezésre itélik a szerencsétlen millókat.

    De nektek a rodeio és hozzá hasonlóak mézes-mázos fülbe-duruzsolása nyilván sokkal édesebb, mint az én durva igázságaim.

    Hazugság, egymás szédítése, ámitása igen, az egy „normális” emberi tulajdonság (szokványosabb mint szembenézni a valósággal)

  • Alma!

    „””De te nem szégyelled magad, hogy ekkora hősies önérzettel pártfőmuftiknak írtad a doktorikat? (a minisztériumból?) És most meg itt dumálsz megvetően a seggnyalókról? 😀””

    Nem, naccságos elvtásrurnö asszonyság, nincs mit szégyellnem, mert nem ezt irtam. Már csak azért sem, mert én akkor azt szürtem le belöle, amiket ma állitok, másképpen mondva; korán szembesültem vele, hogy az egész milyen és mekkora mocskosság, szemen-szedett hazugság.
    (mármint az akkori tudományos világ „bástyái” igen alapos feltételezéssel pont az általad dicsöiett fonökeid is lehettek – fizikus akadémiai doktorikról beszélek)

    itt van amit irtam:

    „Ezt még amikor az egyetemen dolgoztam. Volt olyan ignoráns, beképzelt pártmufti, aki el sem olvasta a doktorátusi értekezését, és utána számonkérte rajtunk, hogy nem fogadták el”

    A pénzt pedig nyilván nem én kaptam, söt még nem is az igazi fizikus-doktor, hanem a tanszékvezetö.

    Söt, még éjszakánként épitkezéseken keccsöltem, mert pénzt kellet kerestem az orvosi hálapénzek kifizetésére.

    Másik, amit van képed leirni velem kapcsolatban:

    „Én tudom, és más is megtapasztalta már, hogy azok, akik anno benne voltak a pikszisben, na, azok vicsorognak legjobban a kommunista múltra, mert sajátmaguk is el szeretnék felejteni azokat a sunyiságokat, amiket annakidején elkövettek.”

    ügyesen visszájára forditod a szavaimat, hiába na, és nyilván ügyes intrikus lehettél akkor is, mint ma (bár ez nem érdekel ma már)

    Ami érdekes, hogy ki vagy ma, engem mindenkivel kapcsolatban csak ez érdekel.
    Ha a mai cselekedeteid, véleményeid nem hozzák elö a multaddal kapcsolatos dolgokat, nincs jelentösége.

    Tehát, nem én voltam se a föosztályveztö, se a pártitkár, még sima „tanácsadói” beosztásom sem volt, akkor ott.
    Annyira nem, hogy akkor is alkalmi, hétvégi melókkal kellett kiegészitenem a keresetem, hogy hazavigyek annyi pénzt, hogy elég legyen a kajára, orvosra, gyógyszerre.
    Nem utazgattam, nem volt semmim.
    Sportokat is fel adtam, mert az abban az idöben még az élsport is költséggel járt inkább (utazni kellett volna)
    Könyveket csakis antikváriumban birtam venni, de leginkább köyvtárakba jártam.

    Tudtam, hogy úgysem fogod megérteni, felfogni azt, amit leirtam.
    Mivel, nyilván ki vagyok én, hogy bármit is magadra vegyél belölem?
    És szent igaz, nincs semmi jogalapom elvárni sem, tehát annyit olvasol el abból amit irtam, amennyit akarsz.

    Szégyellned a mostani hozzáállásod miatt kell magad.
    Elsösorban a politikai alapokról beszélek, mert már megbocsáss, de hogyan jönnék én ahhoz, hogy a magánéletedbe tolakodjak??

    Leirtam azt is, – bár már fáradt vagyok visszaidézni, de ha akarod keresd vissza, – hogy egyénileg mindenki megpróbál az adott körülményekhez alkalmazkodni. Nyilván azokhoz, amelyekbe beleszületett.
    Ez a legnormálisabb emberi tulajdonság.
    Én téged sem, – mint ahogy soha senkit nem kárhoztattam azért, hogy mikor, miért és hova született.

    A helyzetével van aki él, van aki visszaél.

    Ilyen értelemben ismétlem; szégyellni a mostani hozzáállásod miatt kellene magad, nem pedig mosakodni, már mint azok miatt, ami a nyilvánosságra tartozik.
    Ugy mosakodni ráadásul úgy, hogy mindegy mimódon, de valahogy a másikat beszarozzuk.

    (Te vagy az aki amugy egyfojtában bárkit bármikor és amugy mindig „”elemez”, értékel – a személyében)

    Valahogy nem tünt még ez fel egy picinnyit sem?

  • Besancon, az alábbi hozzászólásom neked szólt.

    „Almási Alma
    2019 június 2
    2:25 du.”

  • „Remlev olvasna egy igazi megrendithetetlen Marista muveit! ”

    Kedves Bendeguz, nem ismerem ezt a Maristát. 😀

  • OK ALMASI ALMA, kerem tegye felre mind a reszleteket, barmi nemu ragalmazasokat, s minden mast.

    Nagyon tisztban vaftok azzal hogy Maga hol all.
    S emelkszem mind amit is irt mostoha nyja altali nevelesen is.

    Csupan a egyszeru kerdesem volt, hogy MIERT, ill. hogy mi az ami vitte magat kovetni, tamogatni es sajat hiteve tett egy dogmat ami csupan a teljes es korlatlan vilagszerti hatalmat diktalt barmi mndon elerni a totalis diktaturat az egesz emberiseg folott.
    S az evszazad probalkozasai is csak hudarcot es hulla-hegyeket produkalt.

    Lenne hajlando elarulni azt ?????
    Semmi mast soha nem kertem magatol, sem „talalom”-tol.

  • Gabriel!
    1. Nekem ugyan nem sértés a paraszt sem, meg a szabolcsi sem (sőt a tirpák se, ami egy Szabolcsban élő népcsoport). DE az ember igyekszik vigyázni a mások érzékenységére. Élőszóban bármikor használom,mert van mód a magyarázatra – írásban soha.Ettől függetlenül tény a feketekereskedelem, meg később az élelmiszerdugdosás is.
    2. Neked halványlila fogalmad sincs a kommunista elvről. Ami nem lenne baj, de körömszakadtáig ragaszkodsz a hülyeségekhez.

  • Gabriel, hersegsz, mint a befülledt tüzijátékpatron. Higgadj. Elkotyogtad magad, megesik. Ne azon morfondírozz, ki vagyok én, mert abban nincs semmi titokzatos, többször is leírtam. Arra figyelj, amit mondok. És magadra. Mindig van esély, hogy öntudatra ébredj.

    Egyszer majd talán még beszélgethetünk is egymással. De most elég belőled. Passz.

  • talalom
    2019 május 30
    8:25 de.

    Anno úgy tették fel a kérdést: kinek az érdeke?
    Ha egy szervezet, szerveződés ténykedése alapvetően jobban szolgálja Orbán érdekét, mint az ellenzékét, akkor vagy idióták, vagy Orbán hűbéresei.

    Ha egy politikus (pl. Botja), illetve párt alapvetően a megosztással, az erők szétforgácsolásával a hatalmat szolgálja, akkor nem tekintem valós ellenzéknek. Ezen a rostán pl. az LMP már régen elakadt, és valójában ma Magyarországon szinte mindegyik „ellenzéki”, illetve „szakmai” fellépés is.

    Ezt, miközben most azt mondod, hogy sosem akartál közös fellépést, tudod ki írta? „Előbb-utóbb meg kell tanulnia a magyar lakosságnak, hogy különbözőképpen gondolkodunk, ezért vannak különböző értékrendű pártok. Ettől még lehet a kölcsönös kompromisszumok alapján koalíciót kötni. Ez a politika: a lehetőségek és a kényszerek keskeny ösvényén egyensúlyozás.”
    Te.

    Pusztán az maradt ki akkor is, hogy ez az a kompromisszum, amit az ellenzékiek nem akartak már akkor sem megkötni egymással.

    Most szentül meg vagy győződve arról is, hogy az összefogásnak semmi értelme. Ehhez képest a megosztott ellenzékkel szemben Orbán valójában most jobb eredményt ért el, mint az országgyűlési választásokon.

    De sebaj. Szép az élet, tillárom.

  • Almási Alma
    2019 június 2
    2:25 du.

    Rendben, most már értem!