Szégyentabló

2019 július 4 9:08 de.147 hozzászólás

Fidesz-kétharmad szavazatával átment az MTA-törvény – ezek a képviselők (131 fő) szavazták meg a Magyar Tudományos Akadémia szétverését.

Ágh Péter, Dr. Aradszki András, B. Nagy László, Dr. Bajkai István, Balla György, Balla Mihály, Bánki Erik, Bányai Gábor, Barcza Attila, Bartos Mónika, Dr. Becsó Károly, Becsó Zsolt, Bencsik János, Bíró Márk, Bodó Sándor, Boldog István, Bóna Zoltán, Böröcz László, Dr. Budai Gyula, Czerván György, Czunyiné Dr. B. Judit, Csenger-Zalán Zsolt, Cseresnyés Péter, Csöbör Katalin, Dankó Béla, Demeter Zoltán, Dömötör Csaba, Dr. Hörcsik Richárd, Dunai Mónika, F Kovács Sándor, Farkas Flórián, Farkas Sándor, Dr. Fazekas Sándor, Fenyvesi Zoltán, Fónagy János, Font Sándor, Földi László, Gelencsér Attila, Gulyás Gergely, Gyopáros Alpár, Győrffy Balázs, Hadházy Sándor, Halász János, Dr. Hargitai János, Harrach Péter, Héjj Dávid Ádám, Hende Csaba, Herczeg Tamás, Hollik István, Dr. Hoppál Péter, Horváth István, Horváth László, Hubay György, Jakab István, Juhász Hajnalka, Dr. Kállai Mária, Kara Ákos, Dr. Kerényi János, Kocsis Máté, Koncz Ferenc, Kontrát Károly, Kósa Lajos, Dr. Kovács József, Kovács Sándor, Dr. Kovács Zoltán, Kövér László, Kubatov Gábor, L. Simon László, Latorcai János, Lázár János, Lezsák Sándor, Manninger Jenő, Mátrai Márta, Dr. Molnár Ágnes, Móring József Attila, Nacsa Lőrinc, Nagy Csaba, Dr. Nagy István, Németh Szilárd István, Németh Zsolt, Novák Katalin, Nyitrai Zsolt, Ovádi Péter, Pánczél Károly, Dr. Pesti Imre, Pócs János, Pogácsás Tibor, Dr. Pósán László, Potápi Árpád János, Dr. Rétvári Bence, Révész Máriusz, Ritter Imre*, Riz Gábor, Dr. Salacz László, Dr. Selmeczi Gabriella, Dr. Semjén Zsolt, Dr. Seszták Miklós, Dr. Simicskó István, Dr. Simon Miklós, Simon Róbert Balázs, Simonka György, Soltész Miklós, Süli János, Dr. Szabó Tünde, Szabó Zsolt, Szászfalvi László, Szatmáry Kristóf, Dr. Szűcs Lajos, Tállai András, Dr. Tapolczai Gergely, Tasó László, Tessely Zoltán, Dr. Tiba István, Dr. Tilki Attila, Törő Gábor, Dr. Turi-Kovács Béla, Tuzson Bence, V. Németh Zsolt, Varga Gábor, Varga Mihály, Vargha Tamás, Vécsey László, Dr. Vejkey Imre, Vigh László, Dr. Vinnai Győző, Dr. Vitányi István, Dr. Völner Pál, Witzmann Mihály Dr. Zombor Gábor, Dr. Zsigmond Barna Pál és Zsigó Róbert.

*német nemzetiségi képviselő.

SZÉGYENTABLÓ

A tablón azok a képviselők szerepelnek, (131 fő) akik megszavazták a Magyar Tudományos Akadémia szétverését. Vannak köztük ostobák, tudatlan prostituáltak, gyávák, vagy egyszerűen önigazolásra mindig kész kollaboránsok. Az MTA megcsonkítása bűn a tudomány ellen, bűn a nemzet ellen, és bűn a magyar kultúra ellen. Becstelen tevékenységük legyen örök szégyen!

Budapest, 2019. július 2.

147 hozzászólás

  • …a kutyák ugatnak, a karaván halad tovább…

  • 1825.november 3. Pozsony
    A szemrehányás hatása alatt a hallgatóság soraiban helyet foglalt „ifjú gróf Széchenyi magyar lovas kapitány … ezen ajánlást tette: Tisztelt Statusok és Rendek! Én ugyan nagy nem vagyok, de vagyonos ember vagyok, azért nemzeti nyelvemnek gyarapítására egy egész esztendei jövedelmemet ajánlom, úgy, hogy ennek a kívánt célra való fordítása s elrendelése mindenkor az ország gyűlésétől függjön.”

    2019.július Budapest
    131 báva csicska megszavazta, hogy a Magyar Tudományos Akadémia NE az ország gyűlésétől függjön.Ingatlanait államosította, majd 200 éve – kisebb nagyobb hullámvölgyekkel – épített szellemi hálózatát egy szánalmas bugris mamelukjának kezébe tette. A kapzsi kaparj kurta egy morzsát se hagy az ország asztalán. A kutatóhálózatba ugyanis magáncégek is beszállhatnak – nem projekt támogatóként, hanem TULAJDONOSKÉNT! A kutatási eredmény innentől a magáncég tulajdona lesz.
    De nem járt jobban a nemes család más felajánlása sem. A Széchényi Ödön alapította nemzeti könyvtár gyűjteményét most költöztetik a Várból a vizesedő falú, fele akkora Kilián laktanyába.A sokszázéves iratoknak – köztük a magyar tulajdonban megmaradt két Corvinának – bizonyára jobb helyük lesz a penészes falak között.
    Kíváncsi vagyok, mikor zárják le a Lánchidat – esetleg költöztetik át a Válra. Az Alagutat meg nyilván betömik: minek, Felcsúton sincs ilyesmi. Így aztán háborítatlan magányban élvezkedhet a szétbarmolt középkori kolostorban a nemzet szégyene.

  • van erre (is) egy szép latin mondás: kinek lesz előnye ebből?

    szeretném a cikkírónak megemlíteni, hogy pusztán (vagy „tisztán”) politikai motiváció nem létezik és ezért (ennek okán) teljesen fölösleges az ez ellen való szélmalomharc, mely megoldást sohasem fog adni, és a szemetek, a haszonlesők röhögnek rajta, az ilyen mozgalmacskák, mint: antiszemétizmus, holokauszttagadás, a fecskék mélyrepülésének adatbázisát elemző filológiai esszé, az egységsugarú állampolgár térgörbületének viszonyítása a 12. dimenzióban létező kecskeszarral és hasonlók …

    az ok mindig és kizárólag anyagi, piszkos anyagi haszon

    amit a másik nem kap meg azt én kapom meg. PONT

    és ezzel le is van zárva a téma

    az usa békeharca létkérdés, mert a világ tökei tele vannak az usa izéivel de már annyi usa támaszpont van szerte széjjekl, hogy bármelyik kis szarházi vidéki usa vállalkozás anyagi (profit) érdekeit bárhol meg képesek oldani (gondolják a hülyék!!!!) de … és mindig ott van a de… egy világháborúban csak vesztesek vannak, az már le volt játszva, hogy egy állam kívűlmaradva a háborús öldöklés sodrásából kurvára meggazdagodott azután a saját nyerészkedő senkiháziai a saját országukat tették tönkre de ott van propaganda a bodicsek ahhoz képest bolhafing és az ottani egységsugarú állampolgár még lengeti a csikos lepedőt és assziszi… pedig?

    na ez van levédiabasznádon is elvettek az akadémiától valamit amit valaki más megkapott és kurva nagy haszna lesz belőle vagy megváltoztatják az „elveiket” (elviszempont) és lesz msáik törvény, majmokat (szegény majmokat mennyire bántom, ezek nem majmok ezek csótányok)

    mint a mészaros & mészaros & tiborc vállalkozások azok O1G vállalkozásai de a „szellemi” (dszinniátis) állapota nem teszi lehetővé…. szóval Pomádé király legújabb ruhája… a csodaköntös és a csodapapucs… meg a dzsinnek

  • MÁR SEMMISEM SZÁMÍT !!!
    Csak lenyúlhassák az MTA.-nak az Európai Únióból érkező pénzeket…

  • tisztelthölgyeimésuraim

    ˙

    ÍME A CAMORRA*, vagy COSA NOSTRA

    Tévedés ne essék, ez nem az a Camorra, amely Nápolyban székel,

    ez itt, a magyar országházban székel.

    .

  • Remek ötlet, remek cikk. Csak így tovább !

  • Eszter Garai-Édler

    Orosz mintára az MTA kutatóhálózat vagyonának a teljes lenyúlása várható.
    https://index.hu/gazdasag/2013/07/15/elkobozzak_az_orosz_akademia_vagyonat/

    „Okkal tűnik úgy, hogy az Orosz Tudományos Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia átalakítása ugyanarra a kulcsra jár.
    Az Oroszországban 2013 óta zajló, Magyarországon 2018-ban megkezdett tudományos reform két alapvető tendenciát mutat. Az egyik a lojalitás növelése a szabad gondolkodáshoz szokott tudományos közegben. A másik irány a modernizációs projekt lehet, amely rosszabb esetben a hazai tudósok angol nyelvű tudományos publikációnak megszaporodásában ölt testet, jobb esetben pedig tudományos áttöréseket, új találmányokat, felfedezéseket hoz.”
    https://magyarnarancs.hu/publicisztika/kiszorito-116743

  • „Ezeknek az embereknek semmi közük ahhoz, amire szavaznak. Egyetlen ember nevét kellett volna közölni minden lap címlapján, aki ezt az egész aljasságot kitalálta, mozgatja, irányítja, uralja, és a hasznát ellopja: Orbán Viktor nevét, aki természetesen ezen a szavazáson sem vett részt az ő nagy bátorságában.”

    Sajnos nagyon ül Bartus Laci irása:
    https://nepszava.us/bartus-laszlo-magyarorszag-holtvagany/

    „Az Orbán család egy maffia-család, amely nemcsak a pénzt, hanem az emberi jogokat, a tudást, a jövőt, és az emberi méltóságot is elrabolja…
    És senki nem kiált, a vonat nem fütyül, senki nem mutatja fel a piros tárcsát, senki nem tiltakozik. Csak ül a holtvágányon.”

    Eközben a nagyszerű ellenzékünk éppen Baranyi Krisztina önkormányzati képviselőt és Márki-Zay Pétert próbálja kicsinálni……

  • Drága Eszter!

    Együttérzek veled és engem is felháborít amit ezek a parlamentben művelnek, de ne felejtsük el, hogy ezek a képviselők csak azt csinálják amire szerződtek amikor felvették a parlamenti mandátumukat – azt szavazzák meg (szó szerint) amit bekiabálnak nekik. Mikor volt probléma megszavazni az alaptörvényt, a médiatörvényt, a SorosTv-t, a CEU elüldözését?
    Szép lassan épül Obrán basi korlátlan birodalma, a tenyeréből etetett ellenzék (hol aktív – hol passzív) közreműködésével.

  • István Berecz

    Végre látom kik azok,akik Magyarország tönkretételén dolgoznak.Széchenyi I.foroghat a sirjában,hogy ennyi Doktorátussal rendelkező személy teszi tönkre azt,amit ő az egyévi jövedelméből hozott létre Magyarország számára.Szégyelem magam helyetük.Majd az unokájuk köszönetet mond nekik a gyalázatos tetteikért.
    tapis32.

  • Ebből is látszik mennyire igazam van,
    amikor mindig azt hangoztatom:
    ” A magyar nép rendkívül szerencsés, mert még megvan az országa mégha kissé csonkított formában is. A magyar „úri osztály” Mátyás királyunk óta azon munkálkodik mind a két kezével, miként lehetne elveszejteni a Hazát. Más, a magyarnál sokkal jóravalóbb népek sokkal kisebb hibák miatt elveszítették a hazájukat : a zsidóság, örmények, kurdok, stb.
    Még szerencse ha sikerül nekik szörnyű áldozatok árán legalább egy kicsiny darabkáját visszaszerezni.”

    A Jóisten nagyon a magyarság mellett áll, ellenére a Himnusz szerintem teljesen hamis kesergésének.

    De el fog jönni a pillanat, amikor a Jóisten vagy bele fárad a magyarok felvigyázásába, vagy épp behonyja egy pillanatra a szemét, vagy más dolga akad és akkor nekünk végünk !!!!

  • talalom
    2019 július 5
    4:22 de.

    Biztosíthatlak a Corvinák majd valami baromarcú sznob seggfej nappaliját fogják ékesíteni, a másfél méter zöldkönyv mellett.
    PErsze a sor elején!
    Mert tanult FIDESZ-közeli nagyvállalkozó a könyveket szépen sorba rendezteti a személyzettel, nagyság és szín szerint, ahogy illik .

  • A szerzo, hozzaszollasban is kifejezte azt a remnyt, amely valojaban a cikkeben jelzett SZETVERES eredemnye lehetne.

    Ami persze csupan a teljes figgetlensege alapjan johetne valora.
    Amit a szerzo a kovetkezoen fejezett-ki;

    „A masik irany a modernizacios project lehet…….Jobb esetben pedig tudomanyos attoreseket,, felfedezeseket , uj talalmanyokat, felfedezeseket hoz.”

    Hat nem az volt az MTA alapcelja a kezdettol?
    Am,elyet csupan teljes onallosagaval celozhatna.
    Persze az nagy valtozast jelent am az MTA-szamara.

    Kepesek lennek majd a reges-reg nem ismert modon sikereskedni hamarosan?

    Az a remeny, persze a jovo bizonyitja majd azt.

  • Poliakoff
    2019 július 5
    6:36 de.

    Há mosta’ képzeld el ha lenne bármi közül hozzá !
    Akkó mindnek lenne otthon valami fényes kis tgömegspektrométere vagy más kuriózuma, a kandallóra.
    Az aranyozott giccs-óra mellé.
    Feltéve ha a kiszemelt tárgy szépen van nikkelezve.

  • Hmmmmm ?

    Alig vannak holgyek a magyarpolitikaban.

    Mi annak oka ?????

  • György Molnár

    A legutolsó az az utolsó bunkó bajai cukrász, aki most államtitkár és aki a Bajnait állandóan hazugságokkal támadta, elsők között kell majd elintézni a felszabadulás után….

  • Rodeo: a „kinek az érdeke” (cui prodest?) Ezt Seneca kibővítette: „cui prodest scelus, is fecit” = akinek hasznára van a bűntett, az a tettes. A felsorolt és a fotókon éktelenkedők bűntársak, akik a Staatsführer utasítása szerint nyomogatják a szavazó gombot. És reménykednek abban, hogy a morzsákból nekik is jut. Poliakoffnak igaza van, de nincs aki megnyomná a Delete gombot.
    Megjegyzem, a leírt, elmondott panaszok semmit sem érnek.

  • SZÉGYEN.

  • ˙

    . Rodeo 5:26 . 😀

  • Talán az is cél lehet hogy megfosszák a tudományos élet szereplőit, a kutatókat a szellemi javaiktól.

    Egy magáncégnél dolgozó fizikus , ha elér egy eredményt, az a cég tulajdona.

    Nem így az egyetemek és akadémiák kutatóinak az esetében.

    Tényleg jöhet a „szovjet modell” : mindent egy nagy „kalapba” bele aztán széjjelosszuk a Nép között.

    Csakhogy itt nem nép hanem a haverok között kerül szétosztásra minden. Legalábbis eddig úgy nézett ki.

    Mert a Kormány csak a javunkat akarja.
    Mi meg nem szereténk odaadni !

  • Tüske Zsófia

    ezt írta a facebookon Gábor György filozófus

    Július 3., 18:13
    Nem voltam rest, megnéztem. A Magyar Tudományos Akadémia kivégzése mellett szavazó 131 honleányból és honatyából 32 (vagyis közel az egynegyedük) semmilyen idegen nyelven nem tud, s a döntő többségnél egy-egy nyelv mellett a teljesen link “társalgás” van feltüntetve, amiről tanárként van fogalmam, mit jelent, miként az ugyancsak több helyen jelzett eszperantóról is tudom, mi célt szolgált sokaknál.
    A dilettáns címre is csak az jogosult, akinek legalább minimális szinten van fogalma arról, amibe beleugat.
    Amúgy pedig üzenem mind a 131-nek, hogy a nyelvtudás alatt legkevésbé a seggnyalást szokás érteni.”

  • Jó ötlet Eszter!

    Ugye még ez is polgári demokrácia, kedves kormánypártiak?

    Csak elképzelem, hogy ebből azért elég nehéz lesz felállni… Ez egy jelentős ütés – a KO szélén már az ország.

    Életemben nem lesz annyi nyálam, ami ezekre elég lenne…

  • Tüske Zsófia

    ferenct: elmehetsz te az uraddal együtt a karavánnal a Pokolba. Büdös bugrisoknak nem számít az Akadémia. Nem az Akadémai Könyvtár amely 191 éves és Teleki József alapította (még egy arisztokrata vs. a bugris csuti féreg) Hogy a könyvtárügyi bizottságában olyanok voltak, mint A Könyvtár életében jelentős esemény volt 1865-ben a Könyvtári Bizottság megalakulása, melynek elnöke Toldy Ferenc, tagjai pedig Arany János, Budenz József, Horváth Cyrill, Hunfalvy Pál, Jedlik Ányos, Pauler Tivadar, Petzval Ottó és Wenzel Gusztáv lettek. Az új palotába költözést megelőzően Hunfalvy Pál főkönyvtárnok vezetésével új, egységes szakrendszer és katalógusrendszer felállítására került sor. 1869-ben Eötvös József kultuszminisztersége idején határozták meg először a Könyvtár gyűjtőkörét: A Könyvtár életében jelentős esemény volt 1865-ben a Könyvtári Bizottság megalakulása, melynek elnöke Toldy Ferenc, tagjai pedig Arany János, Budenz József, Horváth Cyrill, Hunfalvy Pál, Jedlik Ányos, Pauler Tivadar, Petzval Ottó és Wenzel Gusztáv lettek. Az új palotába költözést megelőzően Hunfalvy Pál főkönyvtárnok vezetésével új, egységes szakrendszer és katalógusrendszer felállítására került sor. 1869-ben Eötvös József kultuszminisztersége idején határozták meg először a Könyvtár gyűjtőkörét.”
    És most ez is az éppencsakhogy jogvégzett alcsúti vályogban született egyetlen intésére szánik meg az MTA tulajdona lenni.
    És lehet még sorolni azt, amit ezzel a maffiózók megfosztják az országot, és a hozzád hasonló nemkutyák meg szó nélkül slattyognak a rablókaraván nyomában. Inkább nem írom ide, minek tartalak téged meg a mocskos kollaboráns, orbán seggét fényesre tisztító kalauzhalakat.

  • Tüske Zsófia

    és a 131 akadémia-gyilkos között vannak olyan alakok is, mint Farkas Flórián, a cigányság kirablója, aki általános iskolai tanulmányainak utolsó két évét a börtönben fejezte be. Olyanok, mint a jászok dísze, Pöcs János, aki szintén nem jutott hozzá életének 55 éve alatt, hogy legalább egy érettségit összekalapáljon. Ahogy a cukrász Zsigó Róbert sem.

  • – Sokunk álláspontja (sajnos szomorú de igaz) szerint az Akadémia, elavult a kutatások rendszere meghaladta önmagát, és bár az MTA prominenseinek állítása szerint a világ élvonalában van, a valóságban a nemzetközi publikációk, szabadalmak, tanulmányok területén sem rúg labdába már nagyon régen, ez pedig fokozottan igaz a használható tudásbázis létrehozására ami sehol sincs… – A kormány szerint utóbbi megteremtése létkérdés a jövőre nézve, és erre nem kevesebb, hanem épp lényegesen több pénzt adna.
    – Az MTA vezetői azonban nem akarják feladni a kényelmes, biztos, teljesítményt nem követelő kifizetőhelyeiket, ezért inkább elhitették a sajtó és a közvélemény erre fogékony részével, hogy a kormány az Akadémia létére tör…

  • Eszter Garai-Édler
    2019 július 5
    6:31 de.

    a tudomány szentsége! és függetlensége! a tudomány felfedez és új dolgokat hoz létre és ez a tevékenysége anyagi hasznot termel!

    ez tagadhatatlan!

    a tudós abszolút szabadsága és megélhetése egy anyagi alapokon álló társadalomban nagyon faramuci dolgokat képes létrehozni!

    annak kutatása is kutatás, hogy mit érdemes kutatni? és közben a tudós dolgozik … a történelmen végigvonul ez a dilemma…

    az nagyon rossz levédiabasznádi szemlélet, ami (ha jól olvastam és a cikk teljesen áttekinti) az azonnali és nagyösszegű megtérülésre hoz létre szervezeteket, az zsákutca!

    a magántőke érdekei (ne feledjük Maecenas nevét)kizárólag anyagi, de ha nem segghülye, mint az új törvény alapozza, akkor arra költ amit nem tud meghatározni, sőt elismeri, hogy nem is ért hozzá!

    igenám, de a napi beteges pénzhajhászás mindennek elveszi az értékét…és erről az egész seggségről gyorsan ki fog derülni, hogy öntökönlövés tipikus esetje forog fenn,

    le merem fogadni, hogy hamarosan lesz valami visszakozó ha másért nem, azért, mert nem jön a zsé még így sem

    az ejjujjjujjujjujj meg meghatározhatná mire lehet költeni az átadott összeget és utólag is elbírálhatná és visszaszívhatná

    dehát…

    sok a hahahahaha

  • Ez nem a CAMORRA, ez nem a COSA NOSTRA; ez ORBÁN.
    És ezt Kossuth, Széchenyi, Deák stb. népe tűri!!! Ez Kossuth, Széchenyi, Deák népe?
    Ez a SZÉGYEN. Ez igazi HUNGARIKUM. „Oszt jó napot!”

  • De jönnek már a döglegyek is.
    (Rodeo , Bendeguz, Slapaj, stb…

  • Tüske Zsófia
    2019 július 5
    1:26 du.

    A szélsöjobbereknek beszélhetsz te.

    Örülnek ezeknek a gyalázatoknak !

    Nézd meg ezt a Slapajt például.
    Szinte látom amint fülig ér a szája a hír hallatán.

  • Eszter Garai-Édler

    A FB-on is megosztottam a Szégyentablót, amely 2 map alatt 6500 megosztást eredményezett. Most kaptam a FB-tól ezt az üzebetet: „Ez a bejegyzés sérti a zaklatásra és megfélemlítésre vonatkozó közösségi alapelveinket.” Szerencsére a KMH-ban olvasható.

  • valamit szeretnék hozzátenni… anno, nagyon régen, még az átkosban ott ültem meghívott vendégként kedves barátom bátyjának akadémiai doktori védésére az MTA-ra! namost a doktorandusz szakértője a magyar és nemzetközi szőlő és borkultúráknak (azaz közvetlen anyagi hasznot hozó volt a védelem, meg is védte!!!)
    tehát az sosem baj, ha a tudós igazán tud, el tudja mondani, azt, hogy mit miért és hogyan kell csinálni ebben a gazdasági ágazatban, mert belőle ezrek élnek és azok léte nagyon fontos tényező

    namost ha ez nem valósúl meg az új „törvény” alapján, akkor a törvényt gyorsan szét fogják barmolni és lesz másik…de ha seggfejekre van bízva a tudomány apró filléres haszonért az úgysem jön össze

    tehát időleges közben ellopták az épületet és mit csinálnak benne ??? kaszinót?

  • Tüske Zsófia

    slapaj, te ott osszad az észt és reformáld az akadémiát, ahova bekullogtál. szart sem tudsz a magyar tudományos életről, csak az orbán seggéből kandikálsz ki, mocskos kollaboráns. fogalmad sincs a magyar alapkutatásokról, az időszakos információ-visszaszorításokról.

  • és még valamit!
    hallgatom C.M von Weber: Die Freischütz

    csodálatos zene, de amit mond! bárki bármire képes a céljai eléréséhez!!! Max szövetkezik az Ördöggel (Samiel) hogy adjon neki varázsgolyókat, hogy célba lőjön (amit anélkül képtelen volt soxor) és megkapja… és mégsem jön létre Agátha nem lesz a menyasszonya (másé sem) így azután az akadémia összes akármijének az ellopása nem vezet semmilyen célhoz

    és ez egy Wagner előtti vadromantikus német opera… még nincs Lohengrin, nincs Parsifal, és nincs Stolzingi Walter sem…

  • Az MTA kutató részlegének/hálózatának „kiszervezése” az Eötvös alapítványba az un szociológiai- (és ezzel rokon-) témákat kutatók miatt történt. Ezek a kutatók többnyire a hatalom ellenzékéhez tartoznak és ez szálka (volt) a köröm alatt. Ezt a szálkát húzta most ki a NER az „átszervezéssel”.

  • Tüske Zsófia
    2019 július 5
    6:03 du.

    Itt egy fotó abból az időből, amikor a Magyar Tudományos Akadémi fizetési listáján voltam.

  • Semmin nem csodálkozom, és meg sem lepődök (II.):

    „Havi hatvanezres ösztöndíjat kapnak azok az egyetemisták, akik hajlandók kormánypárti véleményeket írni a neten az önkormányzati választások előtt”

    Részletezve itt:

    https://index.hu/belfold/2019/07/06/havi_60_ezres_osztondijat_igernek_valogatott_fideszes_egyetemistaknak/

  • Eszter Garai-Édler,

    egy ismerősöm cikkekek alá ellenzéki véleményeket írogatva kapott hasonló szöveget a FB-tól. Véglegesen megszüntették a fiókját.

  • Eszter Garai-Édler
    2019 július 5
    5:44 du.

    Úgy veszem észre az FB inkább a szélsőségesek játszótere.

    A (fiam megfogalmazása szerinti) „digitális bestialitás”
    el fogja önteni a Világot (vagy már elöntötte) és aki felemeli ellene a szavát, azt kigolyózzák.
    Ez a ” Szép új világ”

  • Drizari
    2019 július 5
    3:11 du.

    Ugyanaz ITT is, fotóval illusztrálva.
    Tompika mostanra mintha kissé széjjelfolyt volna.
    Csaknemhogytalán a jóféle jövedékmentesített házikisüsti?

  • Miklós bá’ 3:26

    Én is pontosan ezt mondom 🙁 – sajnos.

    Csak megíráskor az okozott dilemmát, hogy az Országházba székel, vagy az Országházban székel a mai parlament helyes ragozása…?

  • Ferenct 3:48

    Közismert szólásod helyesen így hangzik:

    „A kutya ugat, a karaván halad.”

  • Slapaj!Tőled azért nem vártam, hogy ilyen egyenesen beszopod a kormánypárti propagandát. Minden köztestületben vannak potyautasok – ezek kiszűrése azonban nem oldható meg, ha a köztestületet fölszámoljuk. (Mintha kézigránáttal akarnád kiirtani a lakásodból a poratkát.)
    Az meg egyenesen bájos,hogy a hóhérmunkát éppen az a Palkovics végzi, aki évekig vett föl az MTA-tól havi 800 ezres apanázst érdemi munka nélkül. Mégcsak egy árva publikációra sem volt képes.

  • Eszter Garai-Édler
    2019 július 5
    5:44 du.

    hogy van ez? a FB-nak van magyarnyelvű tagozata is és már nemcsak kémkedik hanem ő a lángpallos? hogy mik vannak?

    az nem valami hakk volt? valami poltpéterszagú káder vagy az kopaszodó randa dagadt némethszilárd vagy hogy a bánatba’ nevezik?

  • Slapaj már megint kinyilatkoztacc – nyilván „brit tudósokkal” egyetértésben jelented ki, hogy „Sokunk álláspontja (sajnos szomorú de igaz) szerint az Akadémia, elavult a kutatások rendszere meghaladta önmagát”.

    Hozzáértő megállapításodnak ellentmondani látszik:
    Nyílt levelet írt a Német Tudományos Szervezetek Szövetsége Orbán Viktornak az MTA megcsonkításának ügyében. A több tudományos társaságot, köztük a kormány által modellként hivatkozott Max Planck Társaságot is tömörítő szövetség élesen elítéli a kormány lépését. ..
    A tudományos szabadságot mindig is a törvényeken, a finanszírozási háttéren keresztül lehet biztosítani. Ez azt is jelenti, hogy a kormány biztosítja a hozzáférést az emberi, gazdasági és szervezeti forrásokhoz. Ezeket az elveket megőrizni egy plurális kutatási rendszerben, és egy jól meghatározott, a politika és a kutatás világát szétválasztó rendszert működtetni garancia a közjó és a kutatás integritására, zárul a tíz intézmény vezetője által aláírt nyílt levél.
    https://hvg.hu/itthon/20190704_Beolvasnak_MTAugyben_a_nemet_tudomanyos_tarsasagok_a_kormanynak

    Slapaj kinézve egy kanadai kollégium konyhaablakából simán legagyizza az MTA vezetését. Mégis ki a reteknek képzeled magad, hogy beletöröld a cipőd Lovász Lászlóba, Török Ádámba, Freund Tamásba és Pálinkás Józsefbe vagy Csaba Lászlóba?!
    „Az MTA vezetői azonban nem akarják feladni a kényelmes, biztos, teljesítményt nem követelő kifizetőhelyeiket, ezért inkább elhitették a sajtó és a közvélemény erre fogékony részével, hogy a kormány az Akadémia létére tör…”
    Slapaj, egy utolsó, arrogáns, hazaáruló, szar alak vagy!
    Ha egyszer véletlenül megjön az eszed, majd akkor nagyon, nagyon fogod szégyellni magad.
    Addig viszont ez való neked:
    https://hvg.hu/itthon/20190706_60_ezret_fizet_egy_Fideszhez_kotheto_szervezet_polgari_ertekeket_vallo_velemenycikkekert

  • Köszi Zsófi, hogy beidézted a nagyszerű Gábor György fb. bejegyzését – olvassuk minél többen!

  • Geyza
    2019 július 5
    4:06 du.

    @G… ez a kép az, amelyen kísérleteznek, hogyha … akkor a bolha fel tud e ugrani az összes lábát kitépve és a konklúzió:

    ha a bolha összes lábát kitépjük, akkor a bolha megsüketül

    ezen a képen te is látható vagy te vagy benne a ketrecben, mint bolha és a „régentép”

  • Igazad van Geyza ebben is:
    „De el fog jönni a pillanat, amikor a Jóisten vagy bele fárad a magyarok felvigyázásába, vagy épp behonyja egy pillanatra a szemét, vagy más dolga akad és akkor nekünk végünk !!!!”

    – Valószínűleg van még elég igaz ember a magyarok között (legalább 1o -en :), de sajnos úgy tűnik egyre inkább fogyóban …

  • Tudományosan csak két tudós ember nem visel nyakkendőt-lehet hogy ezzel tiltakoztak? de azért szavaztak–! üdvözletével

  • Pár percig elgondolkodtam: régen volt, vagy ma nehezebb egy (magyar) fiatalnak? Jutott eszembe a kérdés egy közel 60 perces film megnézése után. Azt hiszem, ma nehezebb.

    Régen nem volt vesztenivalód, talán csak a továbbtanulásod, ha rád szállt a proletárdiktatúra. A hatvanas-hetvenes évekről beszélek. Ha volt benned kellő mértékű kurázsi és ügyesség, disszidálhattál is, persze csak akkor, ha a közvetlen hozzátartozóidra nem hoztál ezzel a cselekményeddel tragikus végkimenetelű következményeket.

    Aki itthon maradt, végül is bármikor találhatott magának ‘éppen hogy’ megélhetést biztosító fizetésű munkahelyet, ráadásul tagja lehettél a proletárok osztályának, a munkásosztálynak. De kifoghattál kis segítséggel „mellékes jövedelmű” melókat is, ahol pluszban mindig „leesett” valami a szállított cuccokból. (pl. egyik nagy fogás volt állami építkezésre sódert szállítanod, mert egy kis kerülő úttal eladhattad a szállítmányt magánépítkezéseken)

    Ma viszont, amelyik fiatalt a NER megbélyegzi, annak babér csak külföldön terem. Ráadásul koncerteken se bírják kitombolni magukat, mondjuk a Balaton Saund-on, annyira drága a belépőjegy. (1 napra 22000 forint) Aki fiatal ide jegyet vesz, gondtalanul él és van veszítenivalója.

    Ha éltél a hatvanas-hetvenes évek Magyarországán, de ha nem, érdemes megnézned akkor is ezt a filmet:
    .
    https://youtu.be/lFx-bExMQ_o

  • FORTIMBRAS

    Igaza van, helyesen: „A kutya ugat (nem csahol-:), a karaván halad”
    A lényegen nem változtat-:)

  • Tüske Zsófia,
    egy hölgytől nem várnék el ilyen durva hangvételt,amiből csak a Tüske érződik,Zsófia nélkül.

  • geyza,
    amikor az MTA fizetési listáján kaptad a béredet.Azok a lépcsők biztosan,nagyon koszosak lehettek.A le és feljárók nemigen szerették használni az amúgy sem túl biztonságos liftet.

  • geyza,
    végre egyszer egyet érthetek veled és remélem mihamarabb beteljesedik a jóslatod:

    „De el fog jönni a pillanat, amikor a Jóisten vagy bele fárad a magyarok felvigyázásába, vagy épp behunyja egy pillanatra a szemét, vagy más dolga akad és akkor nekünk végünk !!!!”
    Mint minden ima után ez után is azt kell írni,hogy: Ámen

  • Ferenct
    2019 július 6
    2:47 de.

    Ne relativizáld a helyzetet

  • Számolgassunk:
    Ha a képviselők száma 199, akkor 133 voks kell a kétharmadhoz. Eszterke tablóján csak 131 név van… Tehát 2 fő hibádzik ! Lehet, hogy még sem ment át a törvényjavaslat??!

  • Ferenc1, 2:47. Komolyan nem értelek. Te, mint a ner támogatója, nem vetted volna észre, hogy a hatalom mai birtokosai pont, hogy nagyon komolyan vették/veszik a szociológiát? Nézd meg a mai választókerületi határokat! Nyolc évig számolgatták a legapróbb szavazókörig kiszámolva, hogy lehet győzni egy fordulóban 25-28 százalékkal. Folyamatos szociológiai felmérésekkel lövik be minden egyes kifejezés várható hatását. Ezek mutatták: a szavazók egyre fogyatkozó, de többsége Európát pozitívan értékeli. Ezért nem hangoztatnak Európa ellenes szólamokat, hanem kitalálták a nemzetek (a nemzet szintén pozitív csengésű kijelentés) Európája című fából vaskarikát. 3-4 éve még előfordult a szupremácia emlegetése. De rájöttek – miből másból, mint szociológiai felmérésekből?-, hogy a szavazók jó része nem is ismeri a kifejezést, aki meg ismeri, annak nem szimpatikus. Hát áttértek a szuverenitásra – ami némelyek szerint szinte a „szabadság” szinonimája.
    E példával azt akarom érzékeltetni: nem a társadalom-tudományok bármely ága – történelem, szociológia, közgazdaság, politika stb. – a ner típusú hatalmak „tüskéje a köröm alatt”. Hanem az, hogy ezeknek a tudományoknak az eredményei nyilvános teret kapnak – és megengedhetetlen következtetésekre vezetik a plebset.
    Az elmúlt években két nagy kimúlt lópata is belelógott az idilli képbe. Az egyik, amikor G. Fodor kijelentette, hogy a „polgár” 1998 politikai terméke volt, 2000 után nem időszerű. A másik, amikor a századvéges(és a ner egyik ideológusának tartott)Lánczi András azt találta mondani, hogy a közpénzek lenyúlása nem korrupció, hanem a ner politikája. Igazuk volt.
    A ner tehát nagyonis épít a társadalomtudományok egzakt, igazolható eredményeire. Csak azt nem szeretné,ha Te is tudnál erről. Nagyon személyes tapasztalataim vannak erről a hetvenes-nyolcvanas évekből. De ez hosszú lenne – bár lehet, egyszer elmesélem.

  • Tüske Zsófia

    Gejza a tehetségtelen középszer mindig szívesen rúg bele olyanokba, akiknek a cipője talpáig sem ér fel. És azt hiszi, hogy a rúgás után ő majd nagyobb lett.

  • Tüske Zsófia

    Poliakoff: szívesen.
    Tisztellek a higgadt türelmedért, engem ez a „felsőbb hatalommal” lelkesen együttműködő házmesterfajzat, aki büdös besúgó volt a náci időkben, és ugyanezt folytatta vörösre festve rákosi alatt, mindig kihoz a sodromból. Ez az a lakájmentalitás az, amit szóvá tett Kertész Ákos és napról napra látom, mennyire igaza volt.
    Ebben a fajtában annyi tisztesség sincs, hogy legalább a bajban lévő, egzisztenciájában fenyegettek tudását tisztelné és bölcsen hallgatna.

  • Tudom, többen is jelezték, hogy már nem tudnak mit kezdeni
    gondolataival, véleményével, stílusával (jelzem, hogy néha – pl. Izrael megítélésében magam sem értek vele egyet) – ám mégis, talán „csakazértis”:
    https://hvg.hu/itthon/20190626_TGM_Szemelyes_ugy

  • D.Bernstein,

    mi a gondod? 131 igen, 1 tartózkodás és 53 nem. A kétharmadhoz 123 szavazat kellett.

  • Margit találom – csalódtam Benned:)
    Nem vártad slapajtól????? Volt már itt egyetlen értelmes szava valahol? Mert akkor mást olvasunk… Bodának a kanadai proxija:)

    ferenct-re se vesztegetnék még olvasást se, nem hogy hsz-t..

    Olvassunk inkább Tüske Zsófia Összest! Nem szokott tévedni…

  • T.Tüske Zsófia!
    – Köszönöm a megszólítást!
    – Mivel a „szavazás” egy esetleges átalakítás, esetleges törvényjavaslatáról szólt…- Ön itt habzó szájjal idézgeti a vikipédiát, meg a trógersajtót…
    – Nem kivánnék visszaélni szellemi fölényemmel, még akkor sem ha egy életvitel szerint aberrált, nyugger, itt női néven pötyög, beírásomra vetítve mentális nyomorát!
    – „A középszer mindig szívesen rúg bele olyanokba, akiknek a cipője talpáig sem ér fel. ”
    – Idézet Öntől, – abban a reményben – hogy talán tudja hogy miért rugdalózik…

  • Igazad van Miklos Banfi: ” Bodának a kanadai proxija:) ”
    – Viszont sokkal aljasabb és sunyibb. Ha jól dekázik még miniszter is lehet belőle …
    Abban is, hogy szót sem érdemel!

  • Engem laikust nem avatott be sem maga a cikk sem a hozzászólások abba, hogy közelebbről mit jelent az MTA – ellenzék szerinti – szétverése? Engem az érdekelne, hogy mi a gond az MTA-val, nem a képviselők iskolai végzettsége vagy személyisége.

    Úgy érzem magam, mint annak idején, amikor a bős-nagymarosi vízlépcsőrendszer megépítéséről lehetett szavazni. Sem pró, sem kontra nem tudtam hozzászólni, ahogy most sem. Viszont azt sem hiszem el, hogy más, be nem avatott hozzászóló vagy képviselő – viszont igen.

  • slapaj
    2019 július 7
    2:22 de.

    kedves nagyérdemű!!! a slapajnak van fölénye és ráadásul szellemi azaz dzsinniátisza… nagyszerű! és orvos látott már?

  • Eszter Garai-Édler

    Pénzre megy a játék – A NER is észrevette, hogy az EU jóval több forrást szán kutatásra és innovációra

    https://168ora.hu/itthon/penzre-megy-a-jatek-a-ner-is-eszrevette-hogy-az-eu-joval-tobb-forrast-szan-kutatasra-es-innovaciora-170724

  • Miklós! Nem tehetek róla: gyárilag így lettem összerakva. Nem hiszem el, hogy betűismerők ne látnának meg nyilvánvaló összefüggéseket. Nem látom sok értelmét a szidalmazásoknak. Itt van ez a szerencsétlen magyarországi PM. Az ilyenre mondták mifelénk, hogy „jóeszű gyerek”. Igen, az. Csakhogy az agykapacitása mögül teljességgel hiányzik a morális tartás váza, a hit, a lélek kötőanyaga. Ezért kénytelen falvédőkről vett közhelyekkel takarózni – és esik hisztériás rohamokba, ha a szavai mögül előásít a semmi.
    Slapajnál meg úgy látom nagyon beakadt a Jancsi és Juliska meséje, mert mindenütt vasorrú bábákat vizionál. Igaz, azok nem a nyugdíjra vártak, hogy ebédjük legyen, hanem szegény Jancsikra/slapajokra. Dehát ez van, ha az embernek nincs érve semmi: jönnek a nyuggerek, meg a migráncsok – sőt a nyuggermigráncsok!

  • Miklos Banfi
    2019 július 6
    11:54 du.

    Zsófi egy élmény : D : D : D

  • gyuri10
    2019 július 6
    12:59 du.

    Megint pofára estél kisfiam.

    Ki mondta neked hogy az Akadémia lépcsőit koptattam?
    Már ezerszer leírtam itt hol volt a munkahelyem de nem figyeltél ami egyébként jellemző rád.
    Úgy is mondhatnám lukas az agyad, akárcsak nagy tisztelődnek bizonyos OIM* -nak.
    Csak egyszer voltam az Akadémia épületben, akkor is csak a földszinten egy irodában, a Szovjet Ürközpontba való utazáshoz szükséges okmányok és egyebek felvétele miatt.

    Javaslom mielőtt elkezdsz mocskolódni, tájékozódj !

    *OIM = Ostoba Impertinens Marcsi

  • slapaj
    2019 július 7
    2:22 de.

    Okos ember átlátja azt,
    amikor veszít. De te soha nem adod fel igaz?

  • Ferenct
    2019 július 5
    3:48 de.

    honnan veszed a bátorságot, hogy kutyának, csahos ebnek nevezd, aki nem a Viktorod seggnyalója?
    a költővel szólva: minek nevezzelek?

  • slapaj
    2019 július 7
    2:22 de.

    „– Nem kivánnék visszaélni szellemi fölényemmel,”
    hogy mivel??? 😛

  • Ille István
    2019 július 7
    9:20 de.

    Vigyázat, nert röhögök..Szólt Géjjza komoran

    /Erich Kästner után szabadon./

  • Eszter Garai-Édler
    2019 július 7
    7:29 de.

    Hát igen.
    „Teljes pályás” letámadást indítottak.

  • Béla István
    2019 július 5
    9:53 de.

    Rodeo mester diktatúra párti.
    Valamilyen módon a kínai érdekek kiszolgálója.
    Megfejelve vaskos szélsőbalos meg orosz seggnyalással.
    Csak éppen ezekkel a szenteskedő alattomos dumákkal próbálja magát belopni itten a köztudatba.Alattomos a fijjú.Csak szólok..

  • Ille István
    2019 július 7
    9:18 de.

    Na ja.
    Többet feltételeztem
    azért erről a ” Ferenct” .-ről.
    De úgytűnik ismét tévedtem.Mint mindig,
    amikor az itt megjelenő , eleinte magukat moderáló
    gyobberekket próbálom megítélni. Még mindig naív vagyok ?

  • Igazan csodalkozom, hogy senki nem volt hajlnado, vagy inkabb kepes ,nyujtani meg egyetlen peldat sem, hogy mifele sikeres „kutatasokat” vagy „inovacikat” produkalt az MTA mind a sok idokon at amig a politikusok a szegeny-dolgozo-magyarnep garassait pocsekolta az MTA-n.

    Talan majd HA produkalni lennek kenyszerulve zsbeiket tomni, majd talan szorgalmasabbak, sot sikeresebbek is lehetnenek.

    Az ingyen-panz csak a lustasogot serkenti !!!

  • Oh o.

    Ugy tunik hogy SLAPAJ-nak elege lett az ocsarkodo szewmlyes vadalmazasokbol.

    Reagalasa kicsit eros, de belathato !

  • Jani! Az MTA eddig köztestületként működött, a kutatóintézetek az MTA-hoz tartoztak. Az alapműködéshez – épületek fenntartása, alapfizetések stb. – szükséges pénzt Széchenyi ideája szerint – az országgyűlés a költségvetésben szavazta meg,konkrétan az MTA számára. Mostantól e pénzt elvették, és az Innovációs izéhez utalták: tehát a miniszter dönt, mennyit kaphat az Akadémia. A kutatóhálózat intézeteiről ugyancsak a minisztériumi csicska dönthet – az ún Nemzeti Tudományos Tanács elnökét a miniszterelnök nevezi ki. Tagjaira ez az elnök tesz javaslatot, amiben hárman a tudományterület, hárman a kormányzat, hárman a „gazdasági élet” képviselői.
    A konkrét kutatási projekteket eddig is pályázatok támogatták. Emellett: nemcsak akadémiai intézetekben zajlik kutatómunka. Az ún alkalmazott kutatások zömében az egyetemi és a nagyvállalati kutatóhelyeken zajlanak – elvben itt születnek a hasznosítható megoldások. Bár az akadémiai kutatóhelyeken is vannak ilyen projektek – de itt vannak az alapkutatások is – vagyis azok, amiknek holnapra nincs forintosítható hasznuk, ezért ezeket a magyar országgyűlés finaszírozza.
    Nagyon triviális példával: ha szögegyenesítésből élsz, az alkalmazott kutató azt keresi, hogyan lehetne gyorsabban, egyenesebb szöget gyártani – esetleg kelendőbb lehetne,ha fényesre csiszolnád.
    A társadalomkutató meg azt látja: szögegyenesítésből csak szolgaszinten lehet megélni – mit lehetne hát mást csinálni? Mihez lenne meg a természeti adottság, a közösség szellemi potenciálja? Ez persze rizikós terület – egyszerű kisvállalkozók tudják: jó, ha 10 écából egy bejön és hasznot hoz. Hát ezt a 9 fölösleges écát kell finanszírozni – hogy bejöhessen a 10.És ez még csak a gazdaság: szó sincs olyan felesleges dolgokról, mint kultúra, művészet, gondolat.
    Korlátolt hatalmak tudják: az a legjobb,ha te csak lelkesen egyengeted azt a szöget, és nem tudod meg, hogy menetes csavar is létezik. Erre garancia, ha a csicskád osztja a pénzt.
    Egyébként nem nagy összegről van szó: 40 milliárdról. Költségvetési léptékben annyiról, mintha Te a 15 ezer forintodból 40 forint elköltésén hezitálnál.

  • Orsós Elemér

    Alaposan át kéne vizsgálni az alapító okiratot is, mert úgy járhatunk mint az OPNI-val!

  • Orsós Elemér

    Utóirat az előző kommentemhez:
    Ügyesen padlóra vágták az OPNI-t -aminek kellemetlen utóhatásai még ide is begyűrűznek- átgondolatlan ingatlanspekulációs célzattal, de mire rájöttek hogy az alapítók szigorú kikötését nem lehet megmásítani, addigra olyan országos anyagi és pszihiátriai károkat okoztak, amik gyógyítására már sem forrás sem gyógyszer nincs! Ezért szaladgál ennyi ideg- és elmebeteg kezeletlenül az utcákon és a parlamentben!

  • Tüske Zsófia

    slapaj egyrészt nem a wikipédiát idéztem, hanem az MTA könyvtárának tájékoztatóját a könyvtár nagymúltú MAGYAR! (és nem harmadgenerációs balkáni lótolvaj) tudósairól.
    Egyfelől azt mondod: 2019 július 5 2:23 du.
    „– Sokunk álláspontja (sajnos szomorú de igaz) szerint az Akadémia, elavult a kutatások rendszere meghaladta önmagát”
    itt roppant tájékozottnak és bennfentesnek mutatod magad, aztán lejjebb meg ezt írod: „Engem laikust nem avatott be sem maga a cikk sem a hozzászólások abba, hogy közelebbről mit jelent az MTA – ellenzék szerinti – szétverése?” Nos akkor most bennfentes szakértő vagy, vagy laikus? Ha laikus vagy, mit ütöd bele a hosszú, hazug orrodat olyasmibe, amihez nem értesz? Miért tetteted magad akkor bennfentes szakértőnek? Mi a franc ez nálad, vitus- vagy pávatánc?
    A sajtó hosszú hónapok óta tele van olyan cikkekkel, amik részletesen elmagyarázzák azt, miért aljas dolog az MTA-t a kormány alá rendelni, intézményeit állami tulajdonba venni. És akkor te, mint bennfentes, azt hiányolod, hogy ez az egy cikk nem magyarázza el neked részletesen, mi a probléma az akadémiával, idézem: „Engem az érdekelne, hogy mi a gond az MTA-val” Hát olvasd el, mi a francot írtál, mi vagy te, Alzheimeres, hogy már visszaidézni sem tudod, mit írtál néhány napja? De jó vagyok hozzád, mint anya a hülye gyerekéhez, leírom újra, hétha nem találod az írásodat: „– Sokunk álláspontja (sajnos szomorú de igaz) szerint az Akadémia, elavult a kutatások rendszere meghaladta önmagát, és bár az MTA prominenseinek állítása szerint a világ élvonalában van, a valóságban a nemzetközi publikációk, szabadalmak, tanulmányok területén sem rúg labdába már nagyon régen, ez pedig fokozottan igaz a használható tudásbázis létrehozására ami sehol sincs… ”
    Sőt te, a laikus már rögtön a diagnózist is felállítottad.

    Bős-Nagymarossal kapcsolatban is ez volt a helyzet: volt egy könyvtárnyi szakértői vélemény, de egyik sem volt elég meggyőző a számodra, és csak neked, a Nagy Slapajnak szüksége lett volna valami személyesen neked szóló infóra.

    Azt gondolom, egyelőre be kell érned az orbáni boszorkánykonyha legkisebb tányérnyalója státusszal, de idővel, ha jól használod a nyelved, még talán kukta is lehet belőled.

    De addig melegen ajánlom, megfelelő hivatkozási alap nélkül ne próbálj te tudósokról, tudományról és a nemzetközi publikációk / vs magyar publikációk témában hivatkozási indexekről és tudománymetriáról véleményt nyilvánítani, te seggfej.

  • Tüske Zsófia

    gyuri10: no, akkor kvittek vagyunk. kölcsönösen van egy csomó dolog, amit nem várnák egymástól.

    tudomány- és könyvtárrombolás esetében a legkevesebb a durva hangnem, ami elvárható olyantól, akinek ennek a kettőnek a szolgálata volt a hivatása.

  • @-ka,
    elnézést Gagarin elvtárs,amiért Beljajevnek hittem.A végén kiderült, hogy te vagy a Tyereskova.Emlékeztess rá,hogy 8 vagy 8 és fél hónappal az űrcsintalankodásod után szültél.Szerencséd volt,mert még fizettek is érte.Abból utaztál a SZÚ-ba?Vagy csak akkor tanultad meg,a szú helyett a rumoshordóba szorulni.
    Minden esetre köszönöm,hogy egy ilyen híres űrmesternő,showba áll itt az egyszerű halandókkal.

  • Tüske Zsófia

    Kővendég, köszönöm a TGM cikket. Az elejétől a végéig fájdalmasan igaz….
    „A magyarországi műemlékvédelem teljes megsemmisítése után elszántan tönkreteszi a nemzeti kormány az Országos Széchényi Könyvtárat, amelyet az eredeti épület felénél is kisebb, penészedő kaszárnyába helyeznek át – ez szakértők szerint mindörökre használhatatlanná teszi majd az ország legfontosabb könyvesházát –, az UNESCO által is kulturális (és környezeti) katasztrófának nyilvánított „Liget-projekt” közepébe zuhintott Néprajzi Múzeum kiállítótere az egyharmadára szűkül (az épületekre Orbán Viktornak van szüksége a budai Várban és a lipótvárosi Kossuth téren), egyszóval ilyen kultúra- és nemzetellenes kormányt még nem nagyon látott mostoha történelmünk.”

  • Igen Ille István!

    A slapajnak valahol igaza van.
    Mindenesetre az ilyen szellemektől inkább még a pokol-kapuja is jobb, dehát;

    Mert az hogy ma magyar-földön megint ilyen kormányzat van, az nem az ö generációjának köszönhető, (a Slapajénak) hanem nektek Pityukám. Ti tehettek róla, a ti generációtok szabadította ezt az átkot újra ránk – benne magadra is, magad tevékeny (illetve semmitevő) közreműködésedet is beleértve.

    „”Tetszettek volna akkor forradalmat csinálni…!!!””
    Pedig nem volt véka alá rejtve semmi, volt bátorsága a szemetekbe mondani a halálos ágyán annak aki az egyik legfőbb kiagyalója volt.

    Szembeköpte a nemzetet, kiszabadította a palackból mindazt az ocsmány szellemeket akiket ma ostoroztok (Csurka,Lestyán, Kásler, bayerzsolt …..)

    És ez a mai vezető, az utódja, aki most a nyakatokon ül, az akkor megmondta, hogy: (idézem öt is)

    „”Ez a nép éretlen a demokráciára …””

    Úgyhogy ha akkor süketek és vakok voltatok, most nagy kár hőzöngeni, tetszetősen „kijelentgetni az igazságot” Avétos….nagyon avas… – ahogy mifelénk „járta” a mondás

    És számomra nagyon hiteltelen és fárasztó.

  • Tüske Zsófia
    2019 július 7
    6:02 du.

    Én nem tudok kiigazodni a TGM.-en !
    Váltogatja az „attitűdjét” !!
    Ezért nem olvasom már őt.
    Egyik cikkel agyonüti
    a másikat.

  • Gabriel
    2019 július 7
    9:43 du.

    Teljesen right amit mondasz !
    A MI HIBÁNK b..ssza meg a pék !!
    Sajnos azthittük,azzal hogy EU-tagok
    és NATO tagok lettünk, ilyesmi többé nem
    fordulhat elő.Hát tévedtünk…és most illetve
    a jövöben súlyos árat fog fizetni az egész magyar
    nemzet ezért a szinte megbocsáthatalan tévedésünkért.

  • Gabriel:

    a fenntihez
    De az átlagember
    mentségére legyen mondva:
    Az értelmiség élét képező réteg is
    mintha elveszítette volna a józan eszét:
    Nézd meg például ezt a Pálinkás Józsefetés az ő
    „Tudósok Batthyány körét”. A FIDESZ fő szószólói voltak
    pár éve. Most meg siránkoznak hogy például idézem őt:
    „Gyurcsány vagy Bajnai nem mertek volna
    úgy beszélni vele mint Palkovics”

    Teljesen igazat kell adjak Laciúr Mr. Bartusnak:
    Az ÉRTELMISÉGNEK lett volna a feladata
    megvilágítani jóelőre azt hogy mi
    lesz ha ismét választást nyernek
    Ehelyett kampányoltak
    Orbán mellett.

  • gyuri10
    2019 július 7
    5:40 du.

    /Géjjza csak legyint ekkora hülyeség olvasatán../

  • Tüske Zsófia

    Gabriel, azt hiszem, tévedsz. nem kicsit, nagyon.
    Ille generációjának nagy része (ami az enyém is) meglehetősen élesen látja a csuti machinációit, beleértve a hajdani értelmes munkásembereket is. Különösebben nem is érdekelt a fidesz-regnumban, néhány agyhalott idióta – mint boda – kivételével.
    Slapaj generációja viszont érdekelt a fidesz-támogatásban, mert őket valóban meg tudja szivatni a csuti-maffia. Ha vállalkozók és sikeresek, elveszik a cégüket, látható, mi lett azzal, aki nem adta – Czeglédy Csaba másfél éves előzetes letartóztatása, vagyonelkobzása is így kezdődött – ha nem támogatók, nem nyernek a közbeszerzésen. Ha alkalmazottak, a fidesz-zombi főnökök szankcionálják őket. Kertész Ákos jól látta, a magyarok született alattvalók, a gondolkozás káros. És ne feledkezzünk meg a választási csalásokról sem. Ille és generációja, aki rühelli a rablókat, csak egyetlen szavazattal felelősök, amit sokan biztosan nem a fideszre adnak le. Az agymosás ellen sokat tenni nem lehet, láthatod és lemérheted itt is üdvös eredményét. Azt pedig nem kellene számon kérni, hogy 89-ben az emberek nem akartak vért ontani – mert a környezetemben mindannyian reménykedtünk az országban végbemenő jó irányban történő változásban, a jó szándékokban és a konszenzusban, amire jó darabig – még az általad kárhoztatott szocialisták részéről is voltak ráutaló jelek. Hogy a csuti gazember a goebbelsi propagandájával sikert ért el, majd ezt a sikert fixálta aljas módszerekkel, választási csalással az nem Ille és a hozzá hasonlók hibája.

  • Tüske Zsófia
    2019 július 7
    4:51 du.

    Köszönöm, Zsófi.

  • Tüske Zsófia

    A válaszodban összeelegyítesz engem és Slapajt. 🙂 Slapajnak tulajdonítasz tőlem származó beírást is és felháborodsz a két külön személytől származó beírás ellentmondásain! Nézd csak vissza ! 🙂 🙂

  • Bendeguz79
    2019 július 7
    10:40 de.

    gizi, megint eltaláltad a szarva közt a tőgyit…azaz az usa kutatási mechanizmusa ma már ott tart, hogy kizárólag profittermelés céljára fizetnek magán tőkések (csoda lenne, ha nem úgy lenne) azaz pontosan az szentszar van nálatok mint amit most O1G megvalósít… és a világ többi, normális része, meg hasát fogva röhög és lehagy benneteket lásd még a Bőing 737 Max csoda teljes csődjét amiről halálos csend van, mert ugye a Bőing 737 nem harci repülő és nem lehet bevetni (na nem búzával) Afganisztán kies lankáin hogy a malájok is érezzék a bombák súlyát az néhány hülye meg aki utazni akart és a tenger fenekén (arra nem lehet bugyit húzni) találta magát megfulladva haleledelként a rákok is szeretik a rothadó hullát attól nőnek nagyra azután még nincs nektek a 5G helyet 12 G (elnöködet idézem) és úgy általában marad a Monsanto mérgei amelyek csecsemő tápba kerülnek, hogy a csecsemő gyorsabban legyen mérges…
    tehát a sok haszon mellett még előnyei nincsenek, marad a 3 gallonos V8 RAM ahelyett, hogy elektromos autóitok lennének de a Tesla ugye az küzd a túlélésért mert az olajlobby… és a fegyverlobby meg a többi lobby (tudod a lobby az a KORRUPCIÓ KÖZÉPSŐ NEVE)

    de te csak írjál még hülyeségeket… te érted mit akarsz mondani?

  • ismereteim szerint (van nekem belőle bőven) az 1980 -as évek második felében jött el az ideje annak, hogy a KGST-t azaz Europa jelentős részét szétbarmolják leginkább a szovjetunió baszta a csőrüket és elhitették (csináltak egy szamizdatos mozgalmat ami a 70 es évek terméke de már sikerült prágai tavaszt is csinálni…az is kis kellemes izé lett) szóval a rezsimcsere…sohase’ feledjétek mindenhol így megy ez már saccperkábé 100+ éve a cia és az nsa irányítja és finanszírozza meg az IMF a legutóbbi érdekesség ugye a brazília megbolsonárózása és venezuela legajdolása vár sorára és ami a legjobban anticionista a perzsák meg keményen ellenállnak és létrejött egy ellenszövetség és bajban van bajszibolton meg a pohos pompass és a sajtótitkárjuk a trump aki elnöknek képzeli magát

    hahahaha

    ez ilyen

    a Hold és a Mars a következő rezsimcserére megérett de a túloldalára szállnak le, hogy ne lehessen látni amint porzanak sétálván és keresvén… a profitot

    lásd méh hóli vudi a propaganda gépezet olajozottan műxik egy kis galaktikus háború, mijaznekik seperc alatt elfoglálják és szét is zedik az androméda közöt köd előttem köd utánam és még hátra vannak a fekete lukak erre nekem van egy ötletem de nem mondom mert csúnya

  • talalom

    Kösz’ a rövid beavatást..

  • talalom

    Kösz’ a rövid beavatást..

  • Gabriel
    2019 július 7
    9:43 du.

    Igen Ille István!

    A slapajnak valahol igaza van.
    __________________

    HOL?

  • Bendeguz79
    2019 július 7
    10:40 de.

    gizi ez is egyik oka a menekülésnek és a röhögény, persze a gizinek csak MSM jár meg a szája és…olvasd azután beszélj erről, amikor valami komoly érv jön elő el szoktál sasszézni a balfenéken

    Now it’s about Venezuela. Its democratically elected leader is declared to be a usurper and a suitable replacement is found by the name of Random Guy-doh. American vassal states around the world are bullied into granting him diplomatic recognition as Venezuela’s president even though he’s just a random guy in an apartment in Caracas. Some trucks get torched on a bridge between Columbia and Venezuela. They were carrying humanitarian goods such as spools of wire. There is talk of military intervention, but it’s just talk. The Bank of England confiscates Venezuela’s gold, the US freezes Venezuela’s oil company’s bank accounts in the US and hands them off to a bunch of shady Venezuelans who steal it. That part makes sense; the rest of it? Meh! In any case, a US military incursion into Venezuela is not within the realm of possibility: Venezuela has Russian air defense systems which make it a no-fly zone for the US air force; also, fighting guerrilla action in Venezuelan selva is not something the US military is capable of. Executive summary: nothing happens, again.

  • Almási Alma
    2019 július 8
    12:02 du.

    Gabriel csak ironizált

  • Rodeo11
    2019 július 8
    5:38 du.

    Jobb lenne ha lehiggadnál.
    Amiket itt összehordasz, semmi közük az MTA-hoz.
    Igaz neked sem.

  • Gabriel!
    Zsófia és Geyza kitűnően megírta a lényeget a „mi nagy vétkünkről”, amihez talán csak annyit tennék hozzá, hogy a mostani állapot kialakulásához jelentősen hozzájárult dicstelen ellenzékünk viselkedése. (Tisztelet a ritka kivételnek…)
    Azért vigasztaljon az a tudat, hogy elsősorban mi vagyunk akik szenvedjünk is tőle 🙂

  • Rodeo 11:19

    Szerintem Te a sötét energiára és a sötét anyagra gondolsz, melyből az első az emberi önzés, a másik a profit és annak mindenen keresztül gázoló primátusa… 😀

    .

  • Előbbi kommmentemben kiegészíteném a „mindenent”, ami azt jelenti, hogy minden emberi értéken, kultúrán, szabadságon, de főleg erkölcsön keresztül.

  • Zsófi
    5:24

    Köszönet, hogy helyettem is megválaszoltál a hordószónok
    . g a u c h o . 9:43-nak, aki karikásostort pattogtatva
    nevelget bennünket, akár „Cipolla a mágus” teszi Thomas
    Mannál, csak ő épp egy riói kocsmában teszi ezt lóhátról
    és jó magas nyeregbűűű …

    🙁

  • Random transzgender KO !
    – A borostás Almási Alma puszit int, a bajuszos Tüske Zsófiának…
    – Apropó Gejza, mikor lesz újra lófarkad ?

  • FORTIMBRAS
    2019 július 9
    4:17 de.

    kösz, erre gondolni sem mertem, de van realitása: ugyanannyi, mint a sötétségnek ami energia és anyag és el is lehet lopni… azután még sötétebb lesz… mert valaki magáévá teszi és beszorul

  • Tényleg lenne egy ország az EU-ban, ahol a minielnök ellenőrzi a választási eredmények informatikai feldolgozását?

    Mostantól még inkább Orbán körei ellenőrizhetik a választási informatikai rendszert
    https://444.hu/2019/07/09/mostantol-meg-inkabb-orban-korei-ellenorizhetik-a-valasztasi-informatikai-rendszert

    Dejó, legközelebb már nem kell 3 és fél órát várni a manipulált eredményre.

  • Geyza
    2019 július 9
    2:56 de.

    ezzel azt akarod oktrojálni, hogy neked van?

    én akadémikusan állok a kérdéshez…

    következésképpen nagyon higgadtan, ami rád nem jellemző, mert az állandó hisztériás rohamaid és a ki-be rohangálásod senki hasznára nem válnak

    tuningold fel a Panni-dat

  • Slapaj,
    ha transzgenderekről akarsz írni a @-ot hagyd ki belőle.ő megváltoztathatatlanul egy kivénhedt,elhagyott lövészárok.Újra? még kutya farka sem volt neki,csak amikor magára kényszerítette a blökijét.magával hozta a Lajkát a zűrből.Almára igazolást írok Neked alá,hogy nő és nincs szőrös arca.Tüske ismeretét Rád bízom.

  • Slapaj,
    ne csinálj belőlük triumvirátust.Az autogejzír nehogy köztük is robbanást(de)generáljon.Többre úgy sem alkalmas.

  • Tüske Zsófia

    jani: visszanéztem, igazad van. elnézést kérek a figyelmetlenségért.
    azzal együtt, remélhetőleg érthető, amit erről írtam.
    Bős-Nagymaros kérdéskörében csak az tanácstalan, aki nem foglalkozott az ezzel kapcsolatos tengernyi szakvéleménnyel.
    Akkor meg tudtuk akadályozni a Duna legszebb szakaszának szétbarmolását egy szovjet típusú erőművel, mára úgy látszik kifogyott a szufla a magyarokból. [egyébként 1975-ben volt az első tiltakozás és petíció Nagymaroson]

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2019 július 8
    2:14 de.
    Már én is rájöttem hogy, nem tartalomért, hanem oldalszámért díjazzák! 😀 (Ez a hírnév átka! 😀 )

  • slapaj
    2019 július 9
    8:11 de.

    Amikor neked humorod.

  • Almási Alma
    2019 július 8
    12:02 du.

    Módosítok :

    Gabriel csak ionizált hehehe

  • Voltam ma munkaügyből kifolyólag az Akadémián:
    leszállítottam nekik egy saját fejlesztésű és gyártású műszert.

    El vannak keseredve.

  • Tüske Zsófia

    slapaj, sorosozni mikor fogsz? ha már gendereztél egy kicsit, emelhetnéd a tétet.

  • slapaj
    2019 július 9
    8:11 de.
    ______________

    Hát… humoros, az nem vagy, de ízléses… az sem.

  • Tuske Zsofia, vagy a dunai vizsgazott hajoskapitany.

    Csupan azert mert maganak letezne valami idegennyelvi gyakorlata, az nem jogosit senki egyent, kiveve a belepzelt elitistakat, hencegni es lenzni azokat akitnek az a lehetoseguk nem letezett.

    Nem tanulta meg szent moszkvai elvtarsaitol sem, hogy nyujtson legalabb annyi eleismerest embertarsainak amit remelne azoktol????

    Kepzetseg ketsegtelenul segit, de nem az egyedulli minosites az egyen kepesege es meglatasat megtagadni is lenzni.

    A tettei es magatartasa alapjan iteljen embertarsait!!!

    Csupan mert azt nem vertek a fejebe a partiskolakban , az nem kifagas embertelensegert !!!

  • Ha jól értem – Slapaj a szőrös nőkkel nem viccel, hanem arra utal, hogy szerinte az MTA olyan áltudományos dolgokkal foglalkozik, mint a gender.

    Mint egykori sportoló, ehhez azt teszem hozzá, hogy olyan dolgokkal viszont nem, mint a dopping és hatékonyabb dopping ellenőrzés.

  • A sportolók államilag támogatott doppingolásáról, az olimpiai és egyéb esetekről a mai napig félre van vezetve a közvélemény. Hol volt/van az MTA? Ez vonatkozik a Fideszre is.

  • Ja, igen. Orbán Viktor elhízása – szerintem – nem őt, hanem az orvosait minősíti, rajtuk keresztül pedig a magyar egészségügyet és a MTA-is.

  • Almási Alma
    2019 július 9
    6:11 du.

    Figyeled hogy rábukott Gurltiz erre a Slappantyúra?
    Mint gyöngytyúk a takonyra.
    Neki már mindegy csak találjon valakit aki akceptálja a mocskolódásait.

  • Rodeo11
    2019 július 9
    9:31 de.

    Hát ahogy elnézlek te rikácsolsz állandóan.
    Idióta hisztérikus vénkisasszony vagy.
    Méltó párja Gurltiznek.
    Randiztok is ?
    DDDDDD

  • Rodeo11
    2019 július 8
    11:19 de.

    „ismereteim szerint (van nekem belőle bőven) az….”

    Ismereteid ?
    NEKED ??
    A hét vicce..
    Neki „ismeretei” vannak

    Kár hogy ezen a viccen már nevetni sem lehet.
    Egy önmagától elszállt senki kis szélsőbalos ügynököcske
    Ennyi vagy és nem több. A komolyzene terén felmutatott
    amugy tök felesleges lexikális ismereteid dacára.
    Mert a ZENÉT láthatólag utálod. Büdös kis sznob.

  • Hát kéremszépen.
    Lassan ez a topic is lezárul.
    Mindenki irt hozzá, ki hosszabban ki rövidebben.
    A téma nagy fontossággal bir szerintem az ország jövője szempontjából.
    Nagyjából le lehet mérni a kommentek tartalmából ki mennyire veszi komolyan ezeket a dolgokat.

    Álljon itt egyik kedves tagtársunk, a „kismás” Gyuri10 eddigi összes megnyilvánulása a topic témájávak kapcsolatban, időrendi sorendben :

    gyuri10
    2019 július 6
    12:54 du.

    Tüske Zsófia,
    egy hölgytől nem várnék el ilyen durva hangvételt,amiből csak a Tüske érződik,Zsófia nélkül.
    ———————————————-
    gyuri10
    2019 július 6
    12:59 du.

    geyza,
    amikor az MTA fizetési listáján kaptad a béredet.Azok a lépcsők biztosan,nagyon koszosak lehettek.A le és feljárók nemigen szerették használni az amúgy sem túl biztonságos liftet.
    ————————————————
    gyuri10
    2019 július 6
    1:10 du.

    geyza,
    végre egyszer egyet érthetek veled és remélem mihamarabb beteljesedik a jóslatod:

    “De el fog jönni a pillanat, amikor a Jóisten vagy bele fárad a magyarok felvigyázásába, vagy épp behunyja egy pillanatra a szemét, vagy más dolga akad és akkor nekünk végünk !!!!”
    Mint minden ima után ez után is azt kell írni,hogy: Ámen
    ————————————————–
    gyuri10
    2019 július 7
    5:40 du.

    @-ka,
    elnézést Gagarin elvtárs,amiért Beljajevnek hittem.A végén kiderült, hogy te vagy a Tyereskova.Emlékeztess rá,hogy 8 vagy 8 és fél hónappal az űrcsintalankodásod után szültél.Szerencséd volt,mert még fizettek is érte.Abból utaztál a SZÚ-ba?Vagy csak akkor tanultad meg,a szú helyett a rumoshordóba szorulni.
    Minden esetre köszönöm,hogy egy ilyen híres űrmesternő,showba áll itt az egyszerű halandókkal.
    ——————————————————
    gyuri10
    2019 július 9
    11:20 de.

    Slapaj,
    ha transzgenderekről akarsz írni a @-ot hagyd ki belőle.ő megváltoztathatatlanul egy kivénhedt,elhagyott lövészárok.Újra? még kutya farka sem volt neki,csak amikor magára kényszerítette a blökijét.magával hozta a Lajkát a zűrből.Almára igazolást írok Neked alá,hogy nő és nincs szőrös arca.Tüske ismeretét Rád bízom.
    ————————————————————
    gyuri10
    2019 július 9
    11:33 de.

    Slapaj,
    ne csinálj belőlük triumvirátust.Az autogejzír nehogy köztük is robbanás (de)generáljon.Többre úgy sem alkalmas.
    ———————————————————–

    Asszem ide csak két szó illik : NO COMMENT DDDDDDDD

  • Almási Alma
    2019 július 8
    12:02 du.

    ott van lejjebb, leírva.

    De előtte megjegyeztem, hogy a szellemiséget amit magából kiáraszt, valahogy azt nem kívántam volna soha.

    De sajnos, pont ez az, ami ki lett szabadítva abból a „bizonyos, bűvös palackból” – és bizony nem az ö generációja által, hanem a Mienk által.

    És ami szomorúságot okozza, hogy a nagy többség persze teljesen kihúzza magát ebből, persze hogy nem „sáros” ebben, köztük „magácska sem”
    Hogy is lehetne, egy „ilyen finom urihölgy, fehér ruhácskában”

  • Geyza
    2019 július 9
    2:38 du.

    akkó’ a Wigner Ernesto is Sybilla? és mit jósolt? hogy ellopják? dehát azt már tudtuk eddig is… vagy a szattyánbőrbe csomagolt 12.5 szögletű elektron vedléséről van szó amint áttűnik lecsóból töltöttpaprikába?

    nagyon izgalmas és mindezt közösen? a Heisenberg Szocialista Brigád a’ssetu’nni hol van a részleges fekete lik?

    vagy ez már a melegvíz?

  • Megutotte szememt egy nev a fenti listaban, „Novak Katalin”.

    Lenne az a no, puffy arcu, sotet rovid haju, aki az u.n. „eroforrasok” valamije, miniszteri allasban es a Parlament szavazo tagja is ????

    Csupan ha valaki tudna, amit nem is remelnek.

    De kerdeses hogyan lehet valaki, barki, tobb allaoskat betolteni egyidoben??????

    Na persze az ottaniakra vonatkozozan semmi nem lehetne meglepo.

    Hiszen a PM is torvenyeik altal kotelezett Parlamenti tag is.
    Hogyan vegezhet barki is ket kotelezetseget ugyan azon idoben ????

  • Geyza

    Sajnos a magát „értelmiséginek” kinyilvánítók akkori többsége, hasonlóan a mai generáció-béliekhez bizony minden mással ” el volt foglalva” mint hogy azon töprengjen, hogy milyen okozatot fog létrehozni az éppen aktuális helyzetre adott válasz. Vagyis elagyalt volna a lehetséges megoldásokon, megpróbálta volna kikeresni az optimálisat, amit aztán megoszthatott volna a „tudatlan publikummal”

    Egy másik topiknál már írtam, hogy bizony nagyon bebizonyosodott, hogy alkotó, fejlesztő elmének kell lenni ahhoz hogy valaki gond, zokszó nélkül elismerje, belássa, hogy amit éppen összehozott, megkreált az éppen nem mükszik. Magyarul az ilyen elme képes kimondani hogy:
    – na ezt jól elbasztam Józsi, dobjuk a selejtbe, és kezdjük újra összerakni, – most-már helyesen.

    kiselejtezni az mer és tud, aki maga is képes valamit alkotni.

    A többi csak üres mellébeszélés, mások tollával való ékeskedés.

    Aki soha nem kreált egy kütyüt, soha nem alkotott valami újat, de még egy falusi árnyékszéket se épített hogyan lenne képes „hibázni”?
    Mert hibázni csak az tud és az képes elismerni, aki alkot. Aki soha se hibázott, az bizony nem tett le az asztalra soha egy saját gondolatot sem.

    Látható, hogy kik azok, akik csak mások véleményét szajkózzák.

    Mire jó az, hogy most bizonygatja, hogy ami éppen van az nem jó.
    Köszönjük meg szépen az ilyen fajankóknak, és mondjuk már ki hogy a teli a hócipő.

    Beleállni a szajkózók kórusába, mindegy hogy jobbról vagy balról – semmi más, mint amit pont a nevető harmadik akar – az aki a megosztott hülyék közt megragadta a hatalmat.

    Most ezt itt százezerszer bizonygatni, tetszelegni, mutogatni, hogy most-már mennyire hogy bizony így van, ez több mint avétos.

  • Geyza
    2019 július 10
    7:44 de.

    erre is (még van 24 órája a blognak) már megint be vagy állítva?

  • Tettem a kerdest parnappal elobb, de most TUSKE Zsifiahoz cimezem ismetelve, hogy mifele inovacikat, felfedezeseket, talalmanyokat es a magyar adofizetok mennyi koltsegeire eredmenyezett a MTA ???

  • Rodeo vagy a tarkamcskafarka;

    Minden reszlteket nyujtottam a fenti valotlan allitasokra ugy a Chavez es Maduro-val kapcsolatos hazugsagaidra, de cenzor azonnal torolte.

    Maduro meg a 100 millio dollaros elelmiszer segelyt sem engedte be Venzuelaba az ehezo lakossainak, amit egyedul Richard Bronson adomanyozott.

    Mifele meber tilatana meg elelmiszersegelyt az ehezo lakossagnak ???

  • Tüske Zsófia

    kedves Bendegúz, már megint eltalálta szarva közt a tőgyét és ostobaságokat vakerál: olyannyira nem voltak moszkvai elvtársaim és pártfőiskolám, hogy továbbtanulni könyvtár-szakon is csak munka mellett, de vállalati ajánlásokra engedtek, származási okok miatt. (horthysta tábornok unokája és kistarcsai internált unokahúga még ajánlásra sem lehetett volna párttag)
    Így nővérem is „csak” az orvosin tanulhatott tovább,öt év késéssel, amikor a felmenők káderezése 62-ben megszűnt. A bölcsészkar szóba sem jöhetett osztályidegenek számára.
    Na kb így van képben a magyarországi viszonyok terén is.
    Egyébként pedig azt gondolom, hogy a diploma és a nyelvtudás nem mindenki számára létkérdés (bár a 21. szdban elvárható a középfokú tanulmányok 4 éve alatt oktatott két idegen nyelv alapján)
    Viszont a törvényhozó testületben, a magyar parlamentben alapkövetelmény kellene legyen.
    na, köpött, mehet szájat öblíteni. szép napot.

  • Geyza

    A nagyon kis hazugról csak ennyit:

    „A mentira anda nas pernas curtas”

    Hisz villogni akarván a spanyol/portugál tudásával, lexikális opera ismeretein túl – lefordította (sicc!) a Wigner Jenöt Ernesto-ra. Eugenio helyett.

    Szóval ki is ez az akárki?

  • Bendeguz79
    2019 július 10
    4:49 du.

    hazudsz, mint mindig
    nem volt semmilyen millió nemhogy 100

  • Gabriel
    2019 július 10
    11:03 du.

    a Carlos jobb lenne, vagy Elisondo, dehát az Ernesto olyan jól hangzik, az Eugenio t senki sem tudja kiejteni és hogy a hülyeséged ólomlábakon jár az is szép eredmény… sicc dúrban

    szóval ennyire telik kis gabrielke, nem is vártam mást… szokásos majd a geyza megjutalmaz

  • Kedves Gábriel, pillanatnyilag másodszor lebbent fel a fátyol az igazi hovátartozásodról. Mert most is pontosan azt a mantrát fújod, ami a Fidesz propaganda rejtett célja. „mindennek okai a panelnyuggerek”.

    Az első lebukásod a 2018-as választások előtt „Bernike” nyomatása ezerrel.

    Az a véres ideád, hogy minden rossznak a világban okai a rohadt komcsik, eddig még nem tűnt fel nekem, mert sokat mondják, bár korántsem olyan intenzív gyűlölettel, mint te. De most már látom, ez is a csak játékod része… Pedig magad is nagy komcsi vótál, ugye (tudhat erről Rodeo valamit) ? 😀

    Én általában nem vagyok túl szigorú a képmutatások és a tudatos aknamunka tekintetében sem, de tartok tőle, hogy itt a KMH-n ebben te vagy a csúcs.

    És még te kérdezed Rodeóról, hogy „kicsoda ő tulajdonképpen”… 😀 😀 😀

  • Bendeguz79
    2019 július 10
    4:49 du.

    a bronsonka elintézhette volna, hogy kifizessék azt a pár milliárdocskát amit elloptak tőlük… és nem válaszoltál semmiféle bejegyzésemre pláne nem arra amit ékes angolsággal csak neked…dehát nem is vártam mást, csak, hogy be is bizonyítsad folyamatosan hazudsz pláne pirézűl

  • Egyébként, Gábriel, meg fogok felelni a vádjaidra, mégpedig őszintén. Mert én önálló, magamat ismerő gondolkodó vagyok. Ez a különbség köztünk. Ja, meg az, hogy „a fehér ruhácskát” te viseled… 😀

  • Gabriel
    2019 július 10
    11:03 du.

    Háppersze.
    A hazugok jellemzője ez.
    Idegen szavakkal dobáloznak mert azt hiszik
    a „plebsz” úgysem érti meg.Ezáltal okosabbank látszódnak.

    Nézd meg például ezt a fél-más Gurltizet miféle szavakat
    használ állandóan.
    Mikozben régebben azt írta itt hogy nem foglalkozik az ivrit nyelv tanulásával. Ráadásul időnként még héber betűket is használ.

  • Tüske Zsófia,
    Az előző oldal bezárult,tehát kénytelen vagyok itt válaszolni. Azt is csak azért,mert úgy látom bingót írtam és kénytelen kelletlen lement geyzába. Eleinte nem gondoltam,hogy a balfékek ennyire lejáróban vannak.Magának megvan aki riszáljon.Előttem pedig csak nők riszálhatnak.A sokcsíkú zászlócsóválók a maguk köreit „díszítik”.Azt remélem a @-ka @-ával meg lesz elégedve és viszont.Ha lehet Nekem csak akkor válaszoljon,ha majd kiáll a saját nevével férfiasan és újra képes lesz egy tisztességes hangnemet adoptálni.Addig van itt néhány fagyizó,riszáljanak egymás izgalmára.

  • Tüske Zsófia
    2019 július 10
    5:14 du.

    Bendeguzzal kapcsolatban csak annyit lehet tudni:
    Bolond lukból bolond szél fúj.
    Fogalma sincs semmiről se.
    De arról nagyon. DD

  • A két idiótával
    (Bendeguzzal és Rodeoval)
    nem nagyon érdemes már foglakozni.
    Ugyan értelmes véleményük és hozzászólásaik
    nincsenek, de azokat legalább kilóméteresre nyújtják.
    Az a legjobb ha egymást nyúvasztják heheheeeehehehehehehe