Rettegés

2020 február 26 8:32 de.59 hozzászólás

Mottó: Nicolae Ceaușescu

Rettegnek tőlünk, akikről tudják, hogy mi vagyunk a pusztítók; torz, társadalomölő gondolataik pusztítói. Rettegésüket csak szívükben tomboló gyűlölet segítségével képesek elviselni, félelemtől elszorult torkukat csak üvöltés tudja tágítani, reményüket csak a vezér szava táplálja, hatalmuk hazugságból épült kártyavár: Életük a gyűlölet, üvöltés és vak remény; rettegés a kártyavárban, a bukás biztos tudata.

Sorsuk szánni való, mégis undorral nézem szenvedésüket. Ők gyűlölnek, én megvetem őket. A gyűlölet lentről jön, a megvetés pedig fentről. A gyűlölet ölni akar, a megvetés kerülni. Kerülöm őket, nincs hozzájuk szavam, fejüket „undor virágai”-ból font koszorú övezi, büszkén viselik. Büszkeségük kevéllyé torzult lelkük tükre.

Epilógus: „Minden diktátor misztikus, és minden misztikus potenciális diktátor. A misztikus engedelmességet és nem beleegyezést kíván az emberektől. Azt akarja, hogy szolgáltassák ki a tudatukat az ő kijelentéseinek, rendeleteinek, óhajainak és szeszélyeinek” (Ayn Rand Veszett világ)

59 hozzászólás

  • sok minden kimaradt, kérdésem miért pont Ayn Rand-ot idézel?

    ő is a misztikusok földjéről származik és teljesen misztikus

    padámm, brühühü

  • Kedves Szukits Rezső!

    „Párkányi Eszter – Mandiner
    Egy kanadai felmérésben megkérdezték az emberektől: mit tennének, ha megtudnák, hogy a legjobb barátjuk a másik politikai oldalt támogatja. A konzervatívok azt felelték, hogy nem érdekli őket, a legjobb barátjukról van szó. A liberálisok azt felelték, hogy soha többé nem állnának szóba vele.”

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Szukits Rezső!

    Mondtam èn, hogy a tisztes halált kívánò esszèd után jön majd az asszè, ami a lelkembe rúg… Hát megtörtènt. A „világ megmentője” szereposztásban tetszelgő libsi kiöntötte a lelkèt, bár ne tette volna, mert igen csúnya! Míg ő reklámozott szívjòságbòl „megment” nèhány elesettet vagy deviánst, addig a normálisok hadának hadat üzenve kikiáltja őket „a gyűlölködőknek” és megvetendőknek, pedig ők csak vèdelmezik az eddigi èletformájukat, a kultúrájukat. Ezzel mi a gond, kérdezem én?! Aztán jönnnek a libsik a vègtelen önhittsègükkel ès erőszakosságukkal ès mindent felcserèlnek: a normálist büntetik, az abnormalitást vèdelmezik. Játszhatja itt nekem a felsőbbrendűt, ha úgy tetszik, de ön a gyűlölködő ès a szánnivalò is egyszerre! A mi vezèrünk csupán a jòzan èsz, az èlni akarás ösztöne, míg fajtád valós Vezére a Globalita Világrend haszonèlvezői és a kapcsolòdò önhittsèg, továbbá kőkemèny rosszindulat mindenkivel szemben, aki nem hòdol be nektek! Ti csak játèkszerei, eszközei vagytok az idegen hatalmaknak, mert vagy nem rendelkeztek kellő intelligenciával, világnèzettel ès/vagy egyszerűen csak megvettek benneteket… Ennek fènyèben igen nehèz kívánság rèszedről a „tisztes halál”, ahogyan kérted, de èn (mi) – veletek ellentètben! – nem tetszelgek tèvedhetetlen isteni szerepben, így dönteni sem èn fogok rólad…

  • Érdekes a diktatúrák társadalmi természete. Két szélsőség: Észak-Korea és Kína. A neten találhatók mindkét országból városnéző videók. Utóbbiban látszólag dolce vita. Közben pontozzák a lakosokat, ennek függvényében élhetnek megszabott mozgásterükben. Mindkettőben közös: egyikben sem akarják megdönteni a diktatúrát.

  • lelszi,
    Hat persze, fenntartas nelkul mindent elhiszunk amit a partatlansagarol ismert Mandiner es annak neves Parkanyi Esztere meggyozoen tudomasunkra hozott. Itt Kanadaban viszont a megatalkodott szavazok ellenorizheto hivatkozasok hianyaban altalaban (jogosan) nem hisznek az ilyen „felmeresekben”.

    Parkanyi Eszterrol nehany apro info, annak aki hirtelen nem tudna kirol is van szo 🙂
    Annak a kormányközeli Alapjogokért Központnak dolgozik elemzokent, (akinek vezetője, Szánthó Miklós, – aki mellekesen a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványt (KESMA-t) is vezeti) es amely intezmenynek „Magyarország újbóli naggyá tétele” az egyik legfontosabb celja, (feladata?).
    Korabban Eszterunk, meg Fidelitaszos szovivokent hanyigerkeltonek nevezte a Momentumot es kijelentette, hogy a nevuket csak kisbetuvel hajlando leirni… 🙁 bizony-bizony 🙂
    https://mandiner.hu/cikk/20170222_parkanyi_eszter_hanynom_kell_toletek

  • Az ordibál gyűlöletről aki maga is gyűlölet keltő.
    Hát nem vicces?

  • Nincsen veletlenul orvos a kozelben?
    JFS-nek surgosen szuksege lenne ra!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves nem kedves Szukits Rezső!

    Az elfelejtettem szóvá tenni, hogy igen: rettegünk tőletek(!)libsikéim, mert olyan nemzetközi erők kiszolgálói vagytok, akik a rendelkezésükre álló anyagiakban erősek és egy szándékosan megosztó, manipulatív, álságos gondolkozás terjesztésével az emberiség felforgatói, zavarkeltői, problémacsinálói és ennek a csinált „zavarosnak” a haszonélvezői! Tapad rátok az emberiség félképzettebb része (diplomás kommunisták…), akik hiába minden önképzés vagy diploma nem tudnak emelkedetten, méltó szinten, összetetten gondolkozni. Aki meg esetleg eszesnek született köztetek (a Fletó természetesen ez alól kivétel!), az meg felhasznál benneteket ágyútölteléknek. Egy ilyen „értelmileg korlátolt horda” meg miért ne lenne félelmetes…, amikor a jelenben értelmes párbeszédre, a problémák közös megoldására lenne legnagyobb szükség, nem megosztottságra! Ezért vagytok a jelenkor és egész Európa legnagyobb veszedelmei! https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-momentum-mozgalom-az-identitas-nelkuli-emberek-partja-7779275/?fbclid=IwAR10_F-H2bjPHBUn7rT9JLQPl1UbxCcLkbnd5sIePQKOE5URv9DJiX8xUDs

  • JFS;
    Megfeleloen fogalmaztad es irtad tiszta megalatsod, mint Balint a MN-ben levo cikkeben is.

    De sajnos a negative kritika, barmennyire is valo lenne, de az nem vezet semmi positive eredmenyekre, inkabb az teljesen sikertelenseg rogziteset erisiti meg.

    Ahoz hogy a kozosseg erdeketben, valmivel ,valaki sikeresskedhetne arra osszefogasra es nem elszukito kiritakakra van szukseg. Megnyerni az egyuttmukodesre a kozos erdekek sikereire.

    Magyarorszag problemaja, ma is, mint ezer-even at, nem nehany egyenek felfogasai,sem edologiai identitasai, hanem a sikertelen rendszer volt mindeg.

    E-modon csupan azt ismetelitek meg.
    Soraid es Balint cikke is azon tanuskodik.

    Persze a „kereparosokat” a kozossef erdekei nem erdekel.

  • DRIZARI;
    A diktaturak ket szelszosegesei nem csak Eszak Korea, de Venezuela, Cuba , sot Iran es meg Saud Arabia is.
    A muslim tarsadalmakban, meg ha nem a politikai ideologiaik alapjan, hanem a vallasi szelszosegesegeik alapjan diktaturak.

    Kina esete ma kerdeses. Mert gazdasagilag part-felugyelet alatt levo nagyreszben szabad-verseny kozgazdasagot engedve a part es a kormany.

    A nagy kerdes a jovore vonatkozoan, hogy melyik erdek fog majd az uralkodo tarsdalmi ero lenni. A Communista Part celjai, vagy a tarsadalom gazdasagi erdekei?

  • Bocsanat, hogy itt reagalok a Lady Schumacker es Rodeo
    kozott folyo „parbeszed”re Anna Frank=rol, de a cikknel
    lezartak a hozzaszolasokat.
    Mindegy, az itteni tema sincs messze tole.
    Eloszor is- koszonet a „Lady” nek-
    1} hogy megemlitette a Heltai Jeno es a Herzl Tivadar
    kozotti csaladi kotodest{unokatestverek}-gondolom,
    nem veletlenul.
    2} a berlini olimpiat {1932} amelyben Petschauer Attila,
    a torvivo bajnok aranyermet szerzett Magyarorszagnak ,
    de ez nem mentette meg a munkaszolgalatban ellene
    elkovetett gyilkossagtol.
    3} koszonet a Sunshine cimu kanadai-magyar ko- produkcios
    filmert, amelyben megismerhettem alakjat,
    es fiaimnak- es kicsit magamnak is kepet adott
    valamennyire a magyar zsidosag sors fordulatairol
    egy csalad eleten belul.

  • SzandiMandi
    2020 február 26
    12:54 du.

    „Korabban Eszterunk, meg Fidelitaszos szovivokent hanyigerkeltonek nevezte a Momentumot”…
    Ezzel a véleményével nincs egyedül, és csak remélni tudom,hogy a DK teljesen bedarálja őket! 🙂

  • Izraeli:
    „3. koszonet a Sunshine cimu kanadai-magyar ko- produkcios
    filmert…”
    Hadd ajánljam ezt:
    https://videa.hu/videok/film-animacio/1945-720p-LnxrZhdDVGQnKq5f

  • Almási Alma:
    „https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-momentum-mozgalom-az-identitas-nelkuli-emberek-partja-7779275/?fbclid=IwAR10_F-H2bjPHBUn7rT9JLQPl1UbxCcLkbnd5sIePQKOE5URv9DJiX8xUDs
    Ezt véletlenül nem a mi Gábrielünk írta? 😮”

    Kedves Alma, szinte kizártnak tartom, annyira eltér Gabriel stilusától. Talán inkább a Pesti Srácok egyik újságírója lehetett a valaha jobb hírű Magyar Nemzet vendégszerzője.

  • ALMASI:

    NEM, hanem Balint irta es Jurasek kozolte mar.
    De mi a velemenyed azon?????

    Mindenki „kerekparos”. Az hogy csupan a sajat „dicsosseget” ill. egojat celozza minden elvtarsaid.

    De semmi erdekeik, masok,ill. a kozosseg javara valamit is szolgalni.
    HA arra hajalandok es talan kepesek is lennenek kozosen kovetnek azt a celt mindeniuk kepessegevel szolgalni a kozosseg erdekeinek elomozditasat.

    Sajnos az az atlag emberi magatartas, de a magyarokkal meg az is sokkal rosszabb.
    De vajon miert ??????????????????????????

    (Vedd azt a fenti soraim alapjan Juraseknek cimzettben).

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Kedves Bendeguz79!

    Köszi „végre egy” pozitív hozzászólásodat, üdítő ebben környezetben!
    Természetesen nem ezekkel a vakegerekkel, menetelő libsi zombikkal, félemberekkel vitatkozom, mert ők reménytelenek, őket csak zaklatom hobbiból… Igazából a további fertőzést, a további embereknél bekövetkező lelki elferdülést kívánom csökkenteni! Bár ez is részben reménytelen, mert aki nem kellően felkészült (intelligens) a mai világ csapdáira, azoknak hiába beszélek: azok a rossz utcába tévednek, mert az un. hívószavak csábítóak, a tartalom is felszínesen nézve „OK”, ugyanakkor mégis mocskos az egész!!! Ennek felfedezésére, tisztánlátásra csak az intelligensebbek képesek, ami nem iskolai végzettség dolga! Van aki képes rá 6 elemivel és van aki túlképzett, de mégis reménytelen…

  • Vajon akkor mi lenne, ha elkezdenetek gyulolkodni Lelszi? 🙂

  • lelszi
    2020 február 27
    4:48 de.

    „Ezzel a véleményével nincs egyedül, és csak remélni tudom,hogy a DK teljesen bedarálja őket! 🙂 ”

    Csak nehogy meglepődjünk a forditottján, mert az SZDSZ nagyon sokat tanult a bukásaiból!

  • Almási Alma
    2020 február 27
    6:11 de.
    Álmaink Almája

    kikérem magamnak a tietek de sohasem az enyém! egy ilyen „alak” most éppen gyógyítgatja lelki sebeit (vannak ötleteim mivel és hogyan)

    mindenkinek van identitása -még a gábrielnek is- de az meg magánügy

    trallalá brühühü padámm üdvözöl a „hóhér” -unk

  • Vajon a kedves szerzo miert felejtette kozolni Ceauesceu
    palotajanak kepeit?
    Hiszen a vilagon a masodik leg-nagyobb epulet.

    Rolandia,eu/en/blog/palaces/ceauesescu-palace

  • Nem jelent meg egy hozzászólásom sem…(moderálni nem volt mit…)ami nem semmi egy „demokratikus”….hírlaptól,,ilyen még nem volt,a minimális kritikát sem bírják?,de oda se neki,majd más fórumoknak (szerveknek…)megírom a véleményem!!!!!!!

  • Alma-Kedves!
    02.27.- 6:11

    Szerintem itt mindössze két tényezőben tévedsz.

    – Az egyik, hogy Gábriel nem szociológus, bár nála még azt is kétségbe vonnám, hogy a szürke mezei érettségije meg lenne neki.

    – Másfelől, azthiszem költői kérdés lehet az is, hogy ez a Magyar Nemzet nevét bitorló szennylap ugyan miért nem inkább az Orbán-Schiffer duó által alapított LMP-t tűzi a tolla hegyére ?

    Ezen kívül: kár ennek az MN trágyadombnak itt reklámot csinálni.

    Üdv, üdv neked: Đ

  • SchumackerLady

    ˙

    Izraeli
    27/2:10

    Kötelességem volt, de köszönöm…

    Az általad megjelölt – {1932.} – évszámot jómagam sajtóhibaként értékelem, hiszen a IV.- Berlini (nyári) Olimpiát 1936-ban menetrendszerűen tartották meg, no de ez a lényegen nem változtat… 🙂

    A . N O B . vezetőit akkor sem zavarta, elnökén kívül közte több, zsidó származású tisztségviselőjével együtt sem, hogy az „olimpiai eszme” ilyetén – üzleti alapú – szemlélete éppen Hitlerek és más hozzá hasonló sehonnay bitangok és diktatúráik kiváló propaganda eszközévé válhat. De vált is…

    Sőt, ebben a „pacifista” nemzetközi bizottságban óriási harcot vívtak mi több, évekig folyamatosan lobbiztak és diplomáciai hadjáratot folytattak a „berlini játékok győzelme” érdekében akkor, amikor abban az országban akkor már ugyancsak évek óta koncentrációs táborok működtek a rendszer – egyelőre „csak” – a politikai ellenfeleinek az elhallgattatására…

    Mind ezek tudatában a renegát lobbigyőztes – NOB elnök – az arcán kiült önelégültség negédes szerényen, kissé hátrébb húzódva „a nagy Hitler” baloldalán, annak árnyékában vonult be a nácizmus mindenhatóságát hirdető berlini Olimpiai Stadion VIP páholy-teraszára, ahol csak úgy nácisan, feltartott félkézzel a lelkes tömeggel együtt ő is énekelte a
    Deutschland:||–> überAlles-t…

    Tod’, és bocs’,hogy ezt mondom, de amikor Bibi és Orbán megölelték egymást, nekem ugyanez a 36-os machivellista N O B . a k c i ó e g y s é g . ötlött fel az agyamba – na meg az a fortyogó vér…

    Minden jó és üdv neked:
    SchumackerLady

  • Kedves Kővendég, és Dubois!
    Gabrielre vonatkozó költői kérdésem nem a cikk stílusára, hanem „mondanivaló” hasonlóságára vonatkozott…
    Mostanában a Face-n volt egy érdekes élményem. Általában nekem olyan liberálisféle posztokat tesz ki, de egy haverom küzd valami extrafideszes poszton, és most azt nekem is behozta ezért.

    Hát én tudtam, hogy azon az oldalon van néhány speciális figura hiszen itt is szoktam egyikkel-másikkal találkozni. Na de így ömlesztve! Jézusmária!

    Az egyik poszton a környezeti változásokról volt szó. Kifejtettem, hogy bizony ennek egyik oka, hogy egy kicsit túl vagyunk szaporodva. Mire egy villogóeszű illető lehurrogott, hogyhogy túlszaporodva? Hiszen a magyarság is mennyire fogy!

    Fejvesztve menekültem… 😐

  • Boda Marcsi
    2020 február 27
    3:33 du.

    Figyelitek?
    Hogy rá áll neki a gondolatvilága:
    ” Majd jelentem a Szerveknek mi folyik itt .. ”

    Hehehe az idiótája..rohadt kis besúgó tégla vagy OIM*

  • ISRAELI es masok is:
    Nem jelentektelen felulnezni, hogy meg Anne Frank es csaldja is majdnem megmenekukltek, de egy besugo arulasa adta el oket.
    Tehat szarhaziak vannak barhol is.

  • Kösz, Szandi Mandi: már épp jelezni akartam, hogy úgy látszik JFS-nek végképp ledobta az ékszíjat az esze kereke.
    Izraeli: a témában ajánlom a Napfény íze c. magyar filmet – megvan a jou-n.
    SchLady:Ok, Berlin 1936 volt de úgy tudom, Petschauer Attila kardvívó volt, nem tőröző. De ez is mindegy. A lényeg, hogy az élsport akkortájt kurvult el, mára meg bűzös biznisszé vált. Nem véletlen, hogy mára csak ordas diktátorok ragaszkodnak a sportsikerekhez: a legjobb áfium a parasztvakításhoz.

  • Geyza!

    Megsúgom egyfolytában „rettegek” …főleg az ilyen sötét alakoktól,mint te csupán azért,hogy el ne kapjam az agybajotokat…de szerencsére,mást is olvasok,és nem itt töltöm
    az időm jelentős részét!
    Pá!Igyál tovább!

  • Jurásek Fábián Sebestyén 2020 február 26 1:52 du.

    ‘…amikor a jelenben értelmes párbeszédre, a problémák közös megoldására lenne legnagyobb szükség, nem megosztottságra! Ezért vagytok a jelenkor és egész Európa legnagyobb veszedelmei!’ Igen! Ez a FIDESZ politikája. Ez szóról szóra igaz!

    Lásd:https://nepszava.us/2030-ban-lesz-europai-unio-csak-nem-biztos-hogy-magyarorszag-a-tagja-lesz/

    ‘Kövér László a Katolikus Rádióban adta elő legújabban a napi diagnózisához szükséges elméleteit…’
    “Mindent elmond az országról, hogy ezt a tisztséget egy olyan ember tölti be, aki őszinte meggyőződéssel állítja, hogy “egymással kompromisszumra nem hozható oldal világméretű összecsapása” zajlik. A liberális jogállam, a demokrácia lényege éppen az, hogy ne legyenek “egymással kompromisszumra nem hozható oldalak”, mert van egy közös nevező, a jogállamiság, a törvények uralma, az alkotmányosság iránti tisztelet. Mindazok a politikai erők, amelyek a demokratikus normák, a jogállamiság határain belül vannak, e közös nevező talajon állnak, és az a parlament, aminek ez az eszement idióta kommunista fasiszta az elnöke, éppen annak a helyszíne, ahol ezek a kompromisszumok megszületnek.” (AN)

  • Almási Alma:
    „Gabrielre vonatkozó költői kérdésem nem a cikk stílusára, hanem “mondanivaló” hasonlóságára vonatkozott…”

    Kedves Alma!
    Azt hiszem, egy idő után a KMH-fórum minden többé-kevésbé gyakori olvasójának kialakul valamilyen véleménye
    a fórum minden gyakoribb kommentelőjéről, pontosabban annak írásairól. (Persze, akad akinek bőven elegendő ehhez egy-két hozzászólását elolvasni, a többit fölösleges.) Nem szándékom a véleményemet minden kommentelő írásaira kibontani, de – ha már Gabrielről esett szó – három-négy hozzászólóra megteszem.

    Nos, Gabreil úr kommentjeivel 25-30%-ban (ami az én esetemben nem is számít kevésnek) tartalmilag egyetértek.
    Más kérdés, hogy ha Marxnak akárcsak a neve előkerül, Gabriel – az én habitusom szerint – hisztérikusan reagál, utána hetekig, sőt hónapokig alig képes leállni. Én, bár igencsak kevéssé értek egyet pl. Szt. Ágoston vagy (a kifejezetten náci) Carl Schmitt gondolatainak jelentős részével, nem reagálnék hasonlóan. De hát ez habituális és pszichológiai kérdés, én nehezen viselem el a hiszterikus viselkedést, más meg könnyen. (De pl. az általam Holokauszt-helyeslőnek tartott, és az önnön semmiéje – holmi PhD-re – rettentő ostobán felvágó Rodeo11-el egyszer-egyszer szót is váltok, igaz, főként Mackó kutyámnak a sakk tudományában-művészetében történő előrehaladásáról, ÉLŐ-pontszámának alakulásáról. 🙂 )

    Vagy itt van Drizari. Nagyon valószínű, hogy ő és én nem egészen egyformán ítéljük meg a Kádár-rendszert, sőt akár az 1945-48, az 1949-53 vagy az 1953-56 közötti időszakokat, azok egyes intézkedéseit. De az általa említett dolgok tények, azokat nincs miért tagadni. Én – ha épp egyetértek vele, vagy épp másként ítélek meg bizonyos ügyeket – ezért kifejezetten kedvelem a hozzászólásait, korrektnek tartom.
    (Itt jegyzem meg, hogy tévedsz, 1957-60 között az 1956.évi 31.sz. tvr. alapján létezett az internálás, csak nem internálásnak, hanem „közbiztonsági őrizetnek” nevezték; hogy épp a Drizari említette 13.000 emberrel, vagy „csak” 10.000-el vagy éppen 18.000-el szemben alkalmazták, és kivel mennyi ideig annak nem nem néztem utána. Egyébként a jelenlegi honvédelmi törvény és a rendkívüli állapotról, különleges jogállapotról szóló jogszabályok alapján hasonlóra ma is lehetőség van, ha pillanatnyilag épp nem is alkalmazzák. Nincs kétségem, hogy ha szükségesnek vélik, alkalmazni fogják.)

    Alma:
    „Mostanában a Face-n volt egy érdekes élményem. Általában nekem olyan liberálisféle posztokat tesz ki, de egy haverom küzd valami extrafideszes poszton, és most azt nekem is behozta ezért. Hát én tudtam, hogy azon az oldalon van néhány speciális figura hiszen itt is szoktam egyikkel-másikkal találkozni. Na de így ömlesztve! Jézusmária!”

    A Facebook-on nem voltam, nem vagyok, és amennyire emberileg előrelátható, nem is leszek fent. Viszont szoktam olvasgatni magyar és néha idegen nyelvű jobboldali és szélsőjobboldali (magyar vonatkozásban a kettő között legföljebb stílusbéli különbség van, tartalmi alig-alig) honlapokat is, elég sok protonáci és náci politikai irodalmat is olvastam, így általában nem lepődöm meg; azt hiszem, legutóbb úgy 2002-2004 táján fordult elő. Most legföljebb azon lepődöm meg, hogy te meglepődsz. (Megjegyzem, a feleségemmel is így vagyunk; ő gyakran meglepődik, én nem.)

  • Apropo, Gábriel! Nem gondoljátok hogy, elég visszataszító valakit a háta mögött lejáratni? De, ha szándékosan provokálni akarjátok, arra ez a módszer felettébb hatásos! Viszontag kontraproduktiv, mert úgy látom -okosan- nem ugrik rá! (Ilyenekkel csak Marcsit lehet kiugrasztani a bokorból! 😀 )

  • Kővendég
    2020 február 29
    6:58 de.

    úgy tűnik, hogy rólam hazudsz…

    kandonga

  • Kedves Kővendég!
    Drizari gugliját felkerestem.
    Bocs, lehet, hogy én rosszul tudom, de az internálás az én fejemben olyan kitelepítés féleség, nem bezárás. De valóban, ebben nem vagyok járatos. Börtön, fegyház, internálás, fogvatartás: nyilván hajszálfinom megkülönböztetések, de engem nem nagyon érdekelnek. Ha nektek fontos, a másik cikknél már „kiegyeztem” Drizarival – legalább is az én oldalam felől. Én különben is arra fektettem a hangsúlyt eredetileg, hogy a hatvanas évek elejétől fogva a Kádár rendszer békés volt és élhető. Legalább is én így tapasztaltam. De természetesen ki vagyok én, hogy útját álljam a kommunizmust gyűlölőknek? Ahhoz már öreg vagyok. Mindenki a saját mentális állapotának a kovácsa.

  • Kedves Elemér. Gabrielnek jár tőlem ez a kis szurkapiszka, és nem a marxizmus leszólása miatt, hanem azok után, amiket itt összehazudozott rólam. Ő ezt pontosan tudja, neked pedig nem kell tudnod… 😐

  • Orsós Elemér

    Almási Alma
    2020 február 29
    1:58 du.

    Pardon! (Már megint nem figyeltem! 🙁 )

  • Orsós!

    Tévedsz……megírtam a véleményem (sőt C.Ádámnak is..bár nem válaszolt,de biztosan olvasta!)

    Szerencsére nincs mitől,kitől…félnem,de ugye résen vagyok,
    amúgy a bokorból az orvlövészeknek…..van okuk kiugrani,elfutni….!

  • Gabrielnek: „Szerencséd, hogy öreganyádnak szólítottál…” 😀
    Amíg a választ írtam a minősíthetetlen, hazug, gazdagon fantáziált gyalázkodásaidra, Chris lezárta a „coki”-témát. Jól van, maradjon így, most csak az utolsó két mondatot ismétlem meg:

    Ami pedig a többi fantázia-szövegedet illeti, menj a pi… a piros virágaidhoz… 😀
    Nem haragszom, nem is vagyok felháborodva sem, ezt vártam tőled, de most már sajnos nagyon unlak…

  • Orsós!
    Nem jelent meg:
    Bár céloztam rá,hogy tudom kitől is „kellene” rettegnem,de ugye
    nincs okom rá…..előfordul,hogy az „orvlövészeket” időben lekapcsolják,meg ugye itthon van törvény,demokrácia!!!!!!!!

  • Tüske Zsófia

    Alma: a neten mindent megtalálsz.
    https://bv.gov.hu/hu/vegrehajtasi-fokozatok

    „Az internálás egy adott államhatalom által magára politikai, katonai vagy bűnügyi szempontból veszélyesnek tartott, de konkrét bűncselekményt el nem követett csoportok, személyek kényszerlakhelyre telepítése vagy táborokba zárása. Ennek speciális esete a háború esetén az ellenséges hadviselő félnek az ország területén tartózkodó állampolgárainak őrizetbe vétele, táborokban vagy kényszerlakhelyen történő elhelyezése.”

    A kitelepítés speciálisan magyar internálási forma, részletesen a wikin olvashatsz róla
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Kitelep%C3%ADt%C3%A9s

  • Almási Alma:
    „Én különben is arra fektettem a hangsúlyt eredetileg, hogy a hatvanas évek elejétől fogva a Kádár rendszer békés volt és élhető.”

    Kedves Alma, én azért ezt nem így mondanám. Kinek-kinek mettől volt békés és élhető… Annak a kevésnek az alapján, amit a saját családomról tudok, abban az 50-es évek végétől senkit nem ért még csak valamiféle enyhe megtorlás sem, ám szerintem egy-egy történeti korszak, időszak utólagos megítélésekor nem helyes kizárólag az ember saját családjából kiindulni.
    A Kádár-rendszer békés és élhető korszakának kezdetét az általad jelöltnél bő tíz évvel későbbre tenném, mondjuk az 1973-as gazdaságpolitikai fordulat utáni jónéhány TSz
    felső- és középvezető ellen politikai motivációkból indított büntetőügyek lezárulta utánra, úgy az 1970-es évek közepére.
    (Más. Jó pár éve pl. volt egy idős, már akkor is nyugdíj mellett dolgozó kollégám, akit a 60-as évek közepén, egyetemistaként tartóztattak le azért, mert 3-4 diák össze-összejött, és a polgári demokrácia szokásos kellékeiről, többpártrendszerről beszélgettek; a politikai rendőrség „összeesküvést” próbált faragni az ügyből, az illetőt két évig volt előzetes letartóztatásban, végül a bíróság a dolgot „izgatásnak” minősítette, arra a két évre ítélte, amit már előzetesben letöltött, és kiengedte. A megyei politikai rendőrség állítólag még ezután és évekig „utána nyúlt”, és még a legvacakabb fizikai munkákról is elbocsájtották. Más megyébe kellett költöznie, ahol végül is „leszálltak róla”, és a hetvenes évek elején engedélyezték neki az egyetem befejezését. Attól kezdve már nem zaklatták.)

    Csupán az érdekesség felteszek egy linket, ami néhai dr. Pákh Tibornak az OHA-ban őrzött 1997-98-ban mondott visszaemlékezésére vezet:
    http://www.visszaemlekezesek.hu/pakh-tibor
    A visszaemlékezések, azon elül az oral history forrás olvasását mindig kellő forráskritikával kell végezni. Ez Pákh úr visszaemlékezésére is áll. (Szól is benne olyasmiről is, pl. a börtönben rejtegetett, germániumdiódás, cipőpasztás dobozból készített fejhallgatójú rádiójáról, ami pontosan annyira felelhet meg a valóságnak, mint Rákosi Mátyásnak az 1925-40 között a börtönben rejtegetett rádiókészüléke.) Nagyon távol áll a szakmámtól, hogy megkíséreljem egy általam személyesen nem ismert – pláne már halott – ember személyiség-struktúráját elemezni. Ennek ellenére talán nem követek el etikai vétséget, ha azt mondom, hogy Pákh úr viselkedése nem volt konvencionális. Hozzáteszem, de ez már teljesen szubjektív véleményem, hogy nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy egy hozzá hasonló non-konvenciális személyiség a mai viszonyok között a hatósági eljárásokat túlélné.
    Úgy vélem, hogy Pákh úréhoz hasonló életutak a Kádár-rezsim utolsó évtizedeiben, de még az általad említett időszakban se voltak tömegesek, szokványosak. Ettől függetlenül a visszaemlékezést szerintem érdemes elolvasni.

  • Almák álmaihoz …

    Igen Almafavirág, így is lehet … persze én sem vártam el mást

    És tudod, még csak egy csepp haragot sem érzek, pedig nem én állítom, hanem a „nagyközönség”, hogy én érzelemből írok.

    Ja, ebben van valami szégyen?

    Hiszen nekem nem is kell bizonygatnom, hogy nem írok mást kifele, mint amit bent érzek, gondolok …

    Ja, hogy a diktátorok, az általatok szociális „érzékenységűként” aposztrofált, amúgy „ügyes”, de inkább erkölcstelen, hazug, utolsó aljas szélhámos vezetőknek, akik megkaparintják a hatalmat, vele a társadalom minden javát (a krémjét a begyűjtött javaknak) előbb magukévá teszik, és után szétosztják a hozzájuk dörgölőzöttek közelségének és távolságával arányos mértékben, vagyis akik a körön kívül állnak, azok szart se kapnak.

    Igen Almácska, te egy ártatlan naiv kis bárány voltál, hiszen sose voltál olyan messze az osztogatástól, hogy megtapasztalhattad volna a „báránybőrödön”, hogy mit jelent nem „elfogadottnak”, vagyis gyanúsnak lenni.
    Hiszen mindig is ahhoz a körhöz tartoztál, ahonnét a gyanúsítottra lehetett mutogatni.

    Most azt állítod, hogy hazudok?
    Igen, becses kegyes asszonyom, számodra én …. „egy juj, de csúnya vagyok..”
    Hű de rám-mutattál volna, abban az időben!
    De okos voltam, kerültem a hozzád hasonlókat … jó messziről …

    Gyalázkodásnak nevezed az igazságot?

    Ugye-ugye, mert ez a lényege az úgynevezett kommunista erkölcsnek, az igazság kimondása felér egy gyalázattal.

    Tudod, mint ahogy a „Wellsi Bárdokban”:
    S a nép, az istenadta nép,
    Ha oly boldog-e rajt’
    Mint akarom, s mint a barom,
    Melyet igába hajt?

    Az istenadta nép, amelyet ugyanúgy használtak ki kommunista jampecek, fasiszta bérencek, mint gőgös királyok, mi különbség van közötte?
    Kádár hány akasztást hajtatott végre?
    Mennyi vér folyt, hogy odaadhatta az ország javát a „Nagy-Testvérnek”?

    Azt nem ostorozod?
    Nyilván nem mert ismétlem magam: – azokhoz bizony „közel-álltál”, ott bennfentes voltál – itt a NER-ben nem, úgyhogy ez fájdalmas, a számodra.
    Nekem is – az ahogy látom, hogy mennyire gyarló vagy mégis, kedves asszonyom!
    Változatlanul állítod, hogy ha a piros ruhások pusztítanak lelkeket és javakat, az úgy jó, azt szabad! De ha zöldbe (lilába, kékbe, sárgába avagy mit tudni mibe öltözöttek teszik ugyanazt az gyalázat)
    DE CSAK AZ!! A pirosaké viszont az nem … az nem … az nem …

    Most jön Köbajtárs szlogenje, meg a holdudvarának hold-„kórusai”, aurórák, meg vorenyezsek, meg mit tudom én milyen ütöttek, akiket az ágyú füstje megcsapott:

    És idézik a szentatyát, a Marxot: – A CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT!

    ………….

    NEM LENNE JOBB VÉGRE EGYSZER BOCSÁNATOT KÉRNI AZ ELKÖVETETT GYALÁZATOKÉRT?
    ÉS ELFELEJTENI MINDEN OLDALRÓL MINDAZT, AMIT ÚGYSE LEHET SOSE JÓVÁ TENNI?
    ÚGY MÉGIS … HA EMBERI LÉLEK LAKIK VALAHOL VALAKIKBEN A MÉLYEKEN?

    Almások mosónője – nekem nem kell se hipó, se festék!

    Nekem nincsenek festett virágaim, – mert minden virág ami az enyém az a mező virága is, és úgy az enyém is, mint az utolsó koldusé

    Nem festem se a virágokat, se magamat …

    http://keptarhely.eu/view.php?file=20200303v00rswzq6.jpeg

  • Elemér!

    sohasem halottad még, hogy nem az a legény aki adja, hanem aki állja?

    Ha ezeket itt mind összefűzöm eggyé, akkor sem tesznek ki egy sályi-legényszámot!

  • Nagyon jóóó!
    Kár ,h nem en irtam!
    De miért orditanak az egerek?!
    Vérben lángolo kifordult szemekkel marnak, acsarkodva vagdaloznak, szűkölve rugdaloznak, karmolnak, harapnak mindenfele, mintha telibe találta volna őket az iras, és gyulolkodo indulatukban mindenfele csapkodnanak habzo szájjal, mint egyveszett sarokba szoritott eb, amely erzi a végzetet!
    Bodafelek is itt fenyegetoznek?!
    Na ezek miatt szégyenlem a nagyvilágban, h magyar vagyok!
    Minden nemzetnek megvan a selejtje, a hulladéka, a keserű, mérgező zacca, amiben összegyűlve koncentralodott a nemzet salakja, tokszinja, a társadalom által kivetett, betegito, pusztito lelki es fizikai hordaleka!
    Nehéz tudatositani, h nálunk is van ilyen! De a baj akkor nagy, ha ez hullamokban elonti a tiszta portát, zagyvásitja a tiszta ivovizet, mérgének hordaleka befedni probalja a társadamunk lábát, sőt, erősödő hullámai feldöntik a parton sétálókat es gyerekeket rothado, posvanyos cunamijukkent!
    Óvjuk meg gyerekeinket, tarsadalmunkat, mert vannak akiket a cunamijuk elsodorhat, beteríti, zagyvás gányukba ragadva fogva tartja, rothado bűzében élve emészti a kiszolgáltatottjainkat, a jövőnket, a következő nemzedékeket!

  • Gabriel (Almási Almának):
    „És tudod, még csak egy csepp haragot sem érzek, pedig nem én állítom, hanem a “nagyközönség”, hogy én érzelemből írok.
    Ja, ebben van valami szégyen? Hiszen nekem nem is kell bizonygatnom, hogy nem írok mást kifele, mint amit bent érzek, gondolok …”

    Kedves Alma, ez utóbbit vitatja valaki? Én biztosan nem. Sőt, a fentieket olvasva egy költemény jut az eszembe…

    https://www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Verstar-verstar-otven-kolto-osszes-verse-2/karinthy-frigyes-1DBC6/igy-irtok-ti-versek-1907-1934-1DDA8/szabolcska-mihaly-egyszeruseg-1DE07/

  • Kővendég
    2020 március 2
    5:32 du.
    _________________

    Lehetséges, hogy én sokmindent rosszul tudok. Mint már írtam, 1990-ig nem foglalkoztam a politikával különösebben.

    Mivel akkoriban annyit lehetett tudni, hogy az újságok sokmindent elhallgatnak, az egyes emberek pedig sok nemlétező dolgot is beszélnek, én akkoriban végiggondoltam, hogy hány embert ismerek, akikről tudok valami konkrétumot. Családtól kezdve lakóhelyeimen, iskolában, munkahelyeimen, sportban, stb… Ez úgy körülbelül 2000 emberre jött ki, persze főleg Budapestiek voltak. Ettől kezdve ha felbukkant egy adat – mondjuk, hogy ennyi meg annyi embert vittek Auschwitzba, vagy vetettek börtönbe, akkor mindig utánaszámoltam az ilyeneknek az én kis privát mintámban, és ha feltűnően nem egyezett az arány, akkor a hírt egy kicsit gyanakodva kezeltem… (Hja, fizikus módszer…) Ma már ez a módszer nem működne, mert a trollok mindenütt megsokszorozzák magukat. De azért maradt bennem valamiféle ösztönös becslési módszer és emberismeret, amely főleg hosszabb szövegek, fényképek, videó-dokumentumok esetében még mindig elég jól eligazít az igazságról. Legalább is meg vagyok győződve erről. A mi mai világunkban, ahol már szinte mindenki hazudik, csak erre tudok támaszkodni. Meg arra, amit saját szememmel láttam és saját életem során tapasztaltam.

  • Tüske Zsófia
    2020 március 2
    4:58 du.
    _____________

    Tudod, ezek részletkérdések. Annyira nem érdekelnek, hogy a gugliba temetkezzek miattuk. Inkább elhiszem.
    Nem ez a lényege annak, amiről beszéltem.

  • Gabriel, Gabriel, mondhato, hogy valoban jol be-olvastal az Alamanak.
    De meg ha a „menj a pi…..”-ba valo megjegyzesekket is nyujtott szamodra, de valaszod, minden valosgai ellenere kicsit ‘eros volt’.

    Fogna-e levonni valamit valaszodbol, vagy meg durvabban is reagalni majd bebizonyul.

    KOVENDEG:

    A csatolt „emlekezesek” sok valosag kozismertetesei.Majdnem mindenkinek volt hasonlo rem-emlekezesei a multbol.

    Persze a mult nosztalgizalasa eredmenyetelen.
    Inkabb a jovore kelleni probalkozni.

    Az emlitett „karteritesek” eseten az bizonyitja, hogy a kihasznalt magyar munkasosztaly duplan lett kizsakmanyolva.

    Mert az allam uralkodoik alatal elkobzott ertekek reszleges megteriteset is a dolgozok nyakaba vetette az allamhatalom.
    S nem a karozottak, hanem az elrbalok utodaik jovedelmeztek azon is.

    Valoban mindhato, hogy semmi nem valtozott, csupan a nevek, vedeni a bunosoket.

  • Gabriel
    2020 március 2
    8:33 du.
    mivel a 7 vagy 8 szavatossági napból még van hátra, ide írok erről a „csodálatos” érzelemnyílvánulásodról!

    neked ilyen jutott, ezt dobta kocka vagy a tombola kerék, kinek kinek…:

    Orúnmila tévedhetetlen

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2020 március 2
    8:45 du.

    „sohasem halottad még, hogy nem az a legény aki adja, hanem aki állja?”

    Ez egy bigott keresztényeknek legyártott tévhit!!! 😀

  • Megint alaposan elgépeltem!
    Ezt nem Almának, hanem Gabrielnek szándékoztam címezni:
    „Kedves Alma, ez utóbbit vitatja valaki? Én biztosan nem. Sőt, a fentieket olvasva egy költemény jut az eszembe…”

  • Gábriel! Én eddig azt hittem, legalább van valami alapismereted Marx-ról meg a szentéletű keresztényekről… Hátt bocs, hanincs, hát nincs.

    CÉL SZENTESÍTI AZ ESZKÖZT – ezt nem Marx, hanem Loyolai Szent Ignác mondta, és így lett a Jezsuita rend jelmondata.

    De csak így tovább…

  • Bendeguz, te hány durva hozzászólást olvastál tőlem itt a fórumon, vagy akárhol? Kis kibicke… 😀

  • „Rule of Law” a mai Magyarországon (nem pedig holmi „mutáns fasizmus” – mint Ungváry Rudolf állítja – de nem ám!)

    https://index.hu/belfold/2020/03/04/valasztasi_plakat_rongalas_lopas_ugyeszseg_buntetoeljaras_szabalysertes_kranitz_laszlo/

  • Rodeiocska!

    Te kis hány éves, mily megtiszteltetés számomra, hogy nekem van küldetésem!!

    És kösz az elismerést, bár nem vártam el – de megerősíti a próféciát

  • Orsós Elemér
    2020 március 3
    2:45 du.

    Elemér, hogy Te megint mennyire tévedsz!

    Már így együtt sem lehet igaz, hiszen aki bigott, az nem keresztény!

    Bigott – latin eredetű szó, a bajuszból jön, ami azt jelenti, hogy a férfi tartja a szavát amit a másiknak fogadott.
    Fio de bigode – a bajusza-szála – amit két férfi egymás mellé tett.
    Ma is használják – csak már nem mükszik – hol vannak már férfiak?!

  • Bendeguz!

    Joshua próféta, vagy ahogy ismertebb, Jézus; az írások szerint ostort ragadott, és úgy űzte ki a templomból az azt megszentségtelenítő árusokat.

    De szó sincs arról, hogy ne Békességet (shalom) hirdetett volna az emberiség között, amiért a hatalmasok gyűlölték.
    Mert a hatalmasoknak a hatalmuk megtartása érdekében mindig szükségük van a gyűlöletkeltésre, ehhez kellenek mindig „kisebbségek”, akik ellen uszítani lehet.

    Bármilyen társadalmat csoportokra lehet osztani, hiszen ahány ember, annyi félék vagyunk.
    Ezért lenne szent és sérthetetlen az egyéni szabadságjogok megtartása.

    De a diktatúrák ilyen társadalomban nem létezhetnének egy percig sem.
    Ezért utálják és gyűlölik a hatalomra törekvők azokat, akik ilyesmit hirdetni merészelnek.
    Elhitetik a sok bárgyúakkal, (ezek az amúgy „ártatlan báránykák), és a hőzöngőkkel (ezek az amúgy „egy kis koncért bármire képesek”) – hogy ők maguk össznépi érdekekből (társadalom, society)
    Magyarul „beadják nekik, a sok „ártatlan” bárgyú meg két kézzel és bő nyállal cumizza befele

    Ez miatt szegezték szárazfára (a legendák szerint) Jósuhuét
    Ma is megtennék, lámpavasra kötnék, vagy a mai modern világban láncfűrésszel vágnák, vagy villamosszékbe ültetnék
    Mi a különbség?

  • Almási Alma
    2020 március 3
    11:05 de.

    Almák Almája

    🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
    🙁 🙁 🙁 🙁 🙁 🙁

    Nem tudok mi mást tenni, mint egyszerre sírni és nevetni

    Ezzel az „elszólással” mindent megmagyaráztál, az egész életed „fehérre mostad”

    Hiszen mint „fizikusnak” a mintavétel helyéről tudnod kellene, hogy olyan nem édes-mindegy, hogy honnan vesszük a mintát!

    Dehát – mit mondjak….. ????

    Te a társadalom egészéről, sőt TÁRSADALMAKRÓL!!! – nyilvánitgatsz itt véleményeket,
    Summa-summarum alapon

    ÉS A MINTAVÉTELED HELYE AZ ISMERETSÉGI KÖRÖD – AZ A KÉTEZER EMBER, AKI HOZZÁD HASONLÓ ÉLETVITELŰ, – MINT MUNKATÁRS, AZONOS ÉRDEKLŐDÉSI KÖRŰ, MINT CSALÁDTAG ELÉG HASONLÓ GYÖKERŰ, MINT BARÁT – ERRŐL NE IS EJTSÜNK SZÓT, HISZEN MADARAT TOLLÁRÓL – EBBEN AZ ESETBEN EBBEN SEMMI PEJORATÍV, CSAK AZT AKAROM HANGSÚLYOZNI, HOGY NYILVÁN ELÉG HASONLÓ ÉRZELMŰ ÉS GONDOLKODÁSÚ

    Babám – eltaláltad szarva között a tőgyit – de ez az ami felment.

    Csak úgy őszintén és emberileg egymás között mondva, nem jobb ha hagyjuk ezt a tudóskodásit, meg az egyéb fennkölt dumát, mert ezzel nagyon, sőt tollún-túl szegény megboldogult Figyelöre emlékeztetsz, és mondjuk úgy ettől te talán okosabb nő vagyol.

    Na de ki vagyok én, hogy ezt megitélhessem mindezt – nem beszélve szegény Sárikánkról?!

    Álljon itt egy megjegyzés inkább, jobb lenne ha elfogadnunk azt az egyszerű tényt, hogy minden állatfaj, köztük az emberi állat (homo sapiens) is megpróbál alkalmazkodni az adott környezetéhez amiben él.
    Kénytelen vele, ha nem akar megpusztulni.

    Csak amíg egy állat ösztönösen teszi, az emberi lénynek ezt gondolkodásban kellene hogy tegye, – mondják.
    De én ezt az utóbbit is cáfolom, mert ha így lenne, akkor sose tudná boldognak érezni magát – vagyis megfosztana maga-magát a legalapvetőbb létfeltételtől.
    Tehát a homo sapiens is ösztönből kell hogy tegye.

    Mint gondolkodó lénynek azonban megadatik, hogy amikor túl van azon az adott kényszerállapoton, ami miatt bele kellett mennie ebbe a „játékba” akkor ne tartsa fenn továbbra is az elhitető magatartását, mert akkor úgy jár mint szegény Figyelő
    Csak hajtsa a magáét, azt a múltat, amin már rég túl-van.
    De nem hajítja le magáról a szakadt ruhát, hanem – még ha már bűzös is, – ragaszkodik hozzá holtáig.
    A szemünk előtt zajlott le a történet – Oziriszra vagy Orunmillára (vagy csak az egyszerűen ismeretlen istenre) kérlek, ne kövesd ezt az utat …