Támadt egy sanda gyanúm

2020 április 1 8:48 de.114 hozzászólás

Az ugye, nyilván való, hogy az ország gazdaságának jelentős részén a fideszes oligarchák, sógor, koma és egykori iskolatárs uralkodnak, ők birtokolnak termelő üzemeket, feldolgozóipart, mezőgazdasági területeket, állattenyésztést, erőművet és sok más mindent.

Én ezt eddig a gátlástalan gazdagodási vágynak, az ősi paraszti éhségnek, a kapariságnak tudtam be, de most, hogy elkezdődött a komisszárok ideje, és az álságos gazdasági támogatás – ami nem más, mint trükkös tulajdonszerzés – országos kiterjesztése, úgy vélem, mindez csak egy felettébb rafinált terv része.

Mert mi van akkor, ha 2022-ben valami csoda folytán megbukik ez a hazardirozó, gátlástalan rablóbanda, és hatalomváltás történik? Mindegy, hogy ki/mi kerül a hatalomba, az ország gazdasága a fidesznyikek kezében marad. Egy Csányit, egy Mészárost, egy Tiborczot és a többi potentátot nem lehet csak úgy megfosztani még a kastélyuk kapuja mellett álló kukásedénytől sem – mindezt a szent magántulajdon szabadsága nevében – nemhogy államosítani iszonyú mennyiségű tőkeelemeit! Persze, lehet kisajátítani, einstandolni, elkobozni, csak az olyasmi nem demokratikus megoldás.

A kés a váltó kormányzat torkán van: egyszerűen leállnak. Nekik van annyi tartalékuk, hogy kibekkeljék, amíg csődbe megy az ország, és az új hatalom politikusai a küszöbükön térdelve rimánkodnak, hogy térjenek vissza, mentsék meg az országot, ők pedig kegyesen megteszik, és örökre a hatalomban maradnak.

Vannak települések, ahol öt család uralja a falut. Szerintetek milyenek ott a szabad választások?

Orbán pedig nem kispályás, ő nem kis tételben játszik, ő az egész országot akarja, és ehhez használja eszközül a vírust és az általa okozott gazdasági krízist.

Ügyes, mondaná Kohn bácsi.

114 hozzászólás

  • Jé! Ez hasonlo, mint amit irtam regebben Dr. Orbán Viktor miniszterelnök úrról régebben, hogy ha barmilyen ok miatt eltávolodnának akaratuk ellenére a hatalomtól- békés úton, akkor azonnal lebenitjak az orszagot!
    Lefety-lefety !
    Ma már a kedd hajnaltól eletbe lepett megtorlasi torveny miatt nem is mernék allitani, ha barki ilyen hulyeseget merne feltetelezni Viktor Apánkról, akkor sem! Fúj! Fúj!
    Ma már szent megtántoríthatatlan meggyőződésem a Totalitárius Vészhelyzeti állapot végéig, hogy ez teljesseggel megalapozatlan, a demokratikus hatalom bitorlásának megdöntése elleni bűncselekmény lenne 5-10 evig terjedő kényszervallatásos börtönnel sújthatóan!
    Ne is próbalj engem léprecsalni Pityu! Én minden körülmények között hűséges alászolgája maradok Főeminenciájának a végéig és azon túl is egy picivel, mert szeretek biztosra menni!

  • „az ország gazdasága a fidesznyikek kezében marad” – már 2010 előtt is nagyrészt az ő kezükben volt. Az un. rendszerváltáskor sokan voltak jókor jó helyen.

  • Orsós Elemér

    „Az ugye, nyilván való, hogy az ország gazdaságának jelentős részén a fideszes oligarchák, sógor, koma és egykori iskolatárs uralkodnak, ők birtokolnak termelő üzemeket, feldolgozóipart, mezőgazdasági területeket, állattenyésztést, erőművet és sok más mindent.”

    Sajnos ez szerintem egy hatalmas jóhiszemű tévedés lehet, fentnevezettek ugyanis az ország javainak csak kb. 20%-át uralják a nyugati bankok és befektetők irányított, szorosan kézben tartott stratégiai strómanjaiként, hogy a szuverinitás látszatát fenn lehessen tartani. Annak sincs semmi jelentősége, ha megbukik a mostani adminisztráció, mert az új strómanok ugyanabból a kézből lesznek kénytelenek enni! Lehet hogy, ők többet, de a többi, értéktelenebb alattvaló kevesebbet, az tuti! Tehát a túlszaporított idegen függőség megmarad vagy még inkább fokozódik! Ez a mostani kikényszerített hatalmi és gazdasági állapot már a kerekasztal tárgyalások alatt eldöntetett a hátunk mögött a rendszerváltást és számonkérést elsumákoló és az átöltözött hatalmat poziciójában megerősítő paktum aláírásakor. A becsődöltetés pedig senkinek sem jó, sem a bankoknak, sem a befektetőknek, sőt kifejezettem káros, ezért az a strómanoknak tiltanák meg a leghevesebben és Kohn bácsi sem csettintene elégedettem! De az is lehet hogy, rossz a logikám!

  • Mièrt ne lehetne elvenni, ha bizonyìtottan loptàk.
    Adóbevallàs 2010- től èvente, aztàn bizonyítsàk ők be, miből vettèk a vagyont.
    A kèpviselői fizetèsből biztos, hogy nem.
    Munkàt mellette nem vàllalhattak, tehàt loptàk, ami elvehető.

    tèvednèk?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    A pille Ille ismét fantáziál,agyára ment az orbanizmus. Természetesen értem a félelmeit: Orbán Viktor majd minden helyzetből jól jön ki Pille Ille összes rossz szándéka ellenére!
    Vajon ez miért és hogyan lehetséges?
    Orbán Viktor:
    1.) Értelmes.
    2.) Intelligens.
    3.) Tehetséges.
    4.) Jó politikus, a szó jó értelmében.
    5.) Nemzetközileg elismert, az általa képviselt értékrend hódít Európában!
    6.) Az un. Ellenzék (Mindentellenzék) szinte minden helyzetben rossz stratégiát követ, tehát tehetségtelen és buta.
    7.) Az ellenzéki rosszmájúskodás pedig nem más, mint önismereti vallomás, miszerint önmagukból indulnak ki, amikor koncepciókat gyártanak!
    8.) Orbán Viktor intézkedéseinek eredménye minden un. „lopás” ellenére mégiscsak pozitív előjelű, Fletócskával ellentétben…
    9.) A mai Magyarországon végre nem csak EU-s vagy Nemzetközi Oligarchák gazdagodnak, hanem Magyarok is: végre lesznek saját ütőképes tőkéseink, akik nem Fletó-módra gazdagodnak és nincs kiárusítva az ország!
    10.) Előfordulhat, hogy mégis a lelkén viseli az Ország és az emberek sorsát és ezt a választók érzik!

    Természetesem PilleIlle nem veszi figyelembe, hogy partvonalon túlról történő bekiabálás nem egyenlő kormányzati felelőséggel és természetesen azt se tudja garantálni, hogy egy illuzórikus Orbán-mentes világban bármi is jobban alakulna!
    Illét csak a pusztítás, rágalmazás, a legrosszabb szcenáriók felállítása érdekli és itten véget ér a tudománya!!!, mint minden hasonszőrű ballibsinél!

    Nosztalgiázzunk. Ugye milyen jó volt hallgatni a balfékeket évtizedeken keresztül, hogy majd a sok megszorítás után egyszer jobb lesz!? Hát sose lett jobb!
    Viszont sose volt ilyen gazdasági és intellektuális virágkora Magyarországnak, mit az utóbbi 10 év! (A balfékeknél persze ez a sanyarú esztendők kora, mert nem férnek hozzá a húsosfazékhoz…)

    A vírus viszont még itt van közöttünk: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=837643766737181&set=a.355017438333152&type=3&theater

    Ille illene némi többlet szavazótábort felmutatnotok, különben Ti lesztek Soros György legrosszabb befektetései Európában és akkor felkopik az állatok… Igyekezz!

  • Kohn bácsi nem mondana semmit,mert megtanulta,hogy a hallgatás arany.

  • Göllner András

    @ Ille Pista

    „Én ezt eddig a gátlástalan gazdagodási vágynak, az ősi paraszti éhségnek, a kapariságnak tudtam be”

    A paraszti éhséget kérlek ebből hagyd ki Pista. A jelek egytől egyig a kapitalizmus tarolásához köthetőek. Azt a vírust kapta be az ex-bolsi felcsúti bugris mint a kacsa a nokkedlit a feneketlen tónál. Ezért komálja őt immáron Angela Merkel, Donald Trump, az ex-KGB ügynök, vagy a Kinai diktáror. Orbán nem a dolgozók, a bérből élők hanem a vagyonosok malmára hajtja a vizet, a sajátjára, és a hazai, nemzetközi cimborái malmára. Mint Horthy, ő is karlentéssel lesöpörte a politikai szinpad közepéről a munkából és bérből élő férfiakat és nőket, és átadta a színházat a tőkéseknek, hogy azok immáron az ötödik alkalommal száz-milliókat a szakadékba sodorjanak kapzsiságukkal, hazug dumájukkal. (Az első két depresszió két világháborút produkált, circa 200 millió hallottat 30 év leforgása alatt a huszadik század első felében). Erről szól a huszadik század összaes forradalma, többek közt 56 is melyben központi szerepet játszottak a munkástanácsok, a magyar dolgozó férfiak és nők százezrei, akár a szellemi akár a fizikai értelemben nézzük. Ezért is pucolta ki Orbán Nagy Imrét a Parlament közeléből, mert annak kormánya, a munkástanácsok platformját állította politikájának középpontjába. Orbán nem hülye hanem 1G. Tudja mi állt 18-19, 56, mögött, tudja, hogy az az vágy, az az erő ami két alkalommal elsöpörta Magyarország politikai szinpadáról a kizsákmányoló banditákat, elpusztíthatatlan. Ez ellen próbál most ezzel az új törvényével, a koronavírus ürügye alatt, kibekkelni az eljövendő számonkérés elől. Hajrá Magyarok !

  • Ez így van. De a megoldás is ebben van elrejtve. Merthogy már nem lehet törvényesen, – pláne demokratikusan – kormányt váltani, csakis erőszakkal, puskákkal, fára akasztással… és ezt maga Miviktorunk intézte el nekünk. Ebből is láthatni, mennyire szereti ő a népét…

  • Szerintem Kálmán Olga miniszterelnök asszony egyből a Világbankhoz fordul s kölcsönt vesz fel.

  • Az előbb néztem-hallgattam végig a Kovács Zoltán nevezetű JFS-eket, alárendelt beosztású szellemi segéderőket alkalmazó mameluknak a szómenését, amiben többek között arra hivatkozott már megint, sokadszorra, hogy ez a kormány – értsd: Orbán Viktor! – demokratikus választások következményeként van hatalmon. Sajnos, a műsort vezető Simon András nevezetű ügyeletes egyenesen gyámoltalanul beszélőnek nem jutott eszébe a pofájába vágni: Hitler is demokratikus választások következményeként került hatalomra. Hogy hogyan végezte Dolfi, az más kérdés; biztos, ami biztos, egy doboz gyufát mindig szárazon tartok.

    Addig viszont marad a történelmi tanulság. Nem én találtam ki, olvastam egy másik tengeren túli szabad sajtóban, így aztán idézőjelbe is teszem:
    „Németeknek osztrák piktor,
    magyaroknak Orbán Viktor.”

    „Oszt jó napot!”

  • Drága Almási Alma!
    De, hát tegnap ota ilyeneket mar nem irhatunk le!
    Téged még nem vittek el? Vigyááázz!

    Éljen a mi oriás szívű elnokunk!
    Eljen a párt!
    Lefety-lefety!
    Boda! Mennyit fizetnek ezért? Jol csinálom, v még gyakorolnom kell?

  • Segitseg!
    Torlodtek a beirásaim!
    Pedig csontig benyaltam!

  • @ Ille Pista
    ( Göllner András után szabadon )
    .
    a helyzet a következő:
    .
    ALAPVETÉS
    .
    meglepődtem, hogy ez a forgatókönyv neked még csak most jutott eszedbe
    meglepődtem, hogy a csányi szerepe neked még csak most lett nyilvánvaló
    ( emlékezz a prinz gáborra! az összes politikai pártnak szopta a faszát, így biztosította magának a lét és a biztonságot, egyszóval a létbiztonságot )
    viszont, ha és amennyiben elfogadjuk azt az alapvetést, hogy mikor ezeket a férgeket eltakarítjuk, akkor vissza kell térni a legutolsó, még demokratikus jogállami állapotába az országnak, s abból levezetni a teendőket, akkor nem lesz itt semmi probléma.
    ( élni kell az új államvezetésnek azzal a jogával, hogy állami fennhatóság, irányítás alá veszi ezeket a vagyonelemeket, melyeket abban a pillanatban úgymond „tulajdonolnak”. )
    ez az állapot a 2010 országgyűlési választásokat megelőző időszak.
    a 2010 óta eltelt időszakot az ország jogállamisága szempontjából illegitimnek, érvénytelennek kell tekinteni, az ez idő alatt hozott „törvények”, „intézkedések”, „nemzetközi szerződések” mind felülvizsgálandók a demokratikus jogállam és a Magyar Köztársaság szempontjai szerint.
    ami nem állja ki a próbát – vélhetően majd 100% – azt érvényteleníteni, az eredeti állapotot visszaállítani, a károkozásért a felelősségrevonást meg kell tenni.
    a választásokat magukat már nem értem bele, hiszen ott a jelenlegi kollaboráns gyökerek már a csuti geci szekerét tolták.
    erre ékes bizonyíték a következő:
    amennyiben a választási törvényben az szerepel, hogy 6:00 és 18:00 között van lehetőség leadni a szavazatokat, akkor egy normálisan működő jogállamban nem fordulhat olyan elő, hogy a nyílt választási csalás szándékával átjelentkezett akárhány fideszállat barom miatt akár este 22:00-ig, vagy meddig nyitva maradnak a szavazókörök.
    aki élni akar a jogával, s szavazni akar, az menjen el időben, különben nem lesz rá lehetősége.
    .
    ÖSSZEGEZVE:
    senkit nem érdekel, hogy mi van a nevükön az adott pillanatban, csak és kizárólag az számít, hogy mi volt a nevükön a 2010-es választásokat megelőző évben, amiről el kell számolniuk utólag s visszamenőleg a rendszerváltásig.
    .
    most kiemelek egy részletet a
    .
    RADIKÁLIS DEMOKRATÁK
    .
    felhívásából, mely még 2010-ben jelent meg, s a mai napig változatlanul érvényes lehetőséget biztosít a demokratikus jogállam korrekt visszaállításában:
    .
    „jelen helyzetben, Magyarországon nem lehet más célja egy demokratának, mint az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői
    TELJES KÖRŰ, ÉS VÉGLEGES ELSZÁMOLTATÁSA, FELELŐSSÉGRE VONÁSA
    a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK a magyar politikában – jelenlegi meghatározásuk alapján – addig vesznek részt, míg segítségükkel az orbáni diktatúra felszámolása, s a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása meg nem történik.”
    és
    „megbuktatjuk az orbáni diktatúrát, a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK alakítanak kormányt, mely szigorúan szakértői kormány kell legyen, s ez a kormány felelős, és kötelezett, hogy a kitűzött célokat megvalósítsa.
    ha és amennyiben ezek eléréséhez több mint egy választási ciklus, avagy kevesebb, mint egy választási ciklus szükséges akkor addig áll fent a szövetség.
    a chartának, illetve nyilatkozatnak tartalmaznia kell, hogy a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK által létrehozott szövetség a csatlakozott szervezetekkel addig áll fent, míg a fenti célok meg nem valósulnak.
    ha választásokon akarjuk megdönteni az orbáni diktatúrát, úgy minden szervezet, párt és természetes személy, aki az együttműködésben részt vesz, jelöl, illetve jelöltet ad, avagy tagja indul a RADIKÁLIS DEMOKRATÁK választási szövetség keretén belül, aláírásával elfogadja, s egyben nyilatkozik arról, hogy addig az együttműködés résztvevője, míg a győzelem következtében a kitűzött cél, azaz a demokrácia, jogállam helyreállítása, újbóli létrehozása, illetve az orbáni diktatúra felszámolása, s annak létrehozói, támogatói, pénzelői, működtetői teljes körű, és végleges elszámoltatása, felelősségre vonása meg nem történik.”
    .
    tehát bármire is tették rá a kezüket, vagy teszik rá az elkövetkezendő időben az olyan, mint a jogban a semmi szerződés, hiszen egy nem legitim, demokratikus jogállam, hanem egy nyílt fasiszta diktatúra egyszemélyi diktátora bűncselekménye.
    .
    .
    abramovics voltam, s vagyok

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Miklós bá’!

    Ezért a semmitmondásért kár szárazon tartani gyufát…
    A nagyon komolyan előadott történelmi tanulsága meg egy röhej… Ilyet én is tudok:
    „Ami Miklós bá1-nak tengeren túli tanulságos bölcselem,
    Az Nekem tengeren innen nézve tanulság mentes röhej…”
    Irta: JFS

    Ez is idézet önmagamtól Miklós bá’-ra szabva (lusta vagyok újra feltalálni önmagamat):

    Miklós bá’ a nácizó Náci megszólalt, de a szó tartalmát és történetét se ismeri…, mert annyira bá’! Tudod bá’ a náci egy olyan Te fajta baloldali képződmény, mint kb. a kommunizmus, csak ez Nyugat Európában terjedt el, mondhatni a kommunizmus nyugati formája, “nemzetiszocializmus”. Mára egyébként a libsizmus (a jakobinos liberalizmus vagy mai neo-liberalizmus) is egyfajta nácizmus, mert azonosak a gyökerei, jelszavai és módszerei, mert terrorizálják a társadalmakat. Tudod jobboldali nácit még nem hordott a hátán a Föld, csak baloldalit! Nem véletlenül mondta Ronald Reagan:”Ha a fasizmus valaha is megérkezik Amerikába, akkor az a liberalizmus képében fog jönni.” https://nemzeti.net/ronald-reaganha-a-fasizmus-valaha-is-megerkezik-amerikaba-akkor-az-a-liberalizmus-kepeben-fog-jonni-10197706.html

    Még némi irodalom a setét fejednek, meg a többi itt okoskodónak:

    “A mai nihilista és anarchista neo-liberalizmus lényege egyértelműen, a szabadság nevében elkövetett ideológiai bűnözés egyik fajtája: egyik megfogalmazás szerint: minden eretnekség foglalata, másik megfogalmazás szerint a szabadság nevében megvalósított önkénykultusz: mindenki azt gondol, amit akar, mindenki azt mond amit akar. mindenki úgy öltözik, ahogy akar, mindenki azt eszik, amit akar, mindenki úgy pusztítja önmagát, ahogy akarja, mindenki úgy gyógyítja önmagát, ahogy akarja stb, stb vagyis normák és ideák nélkül regulálatlanul és koordinálatlanul, mert ha ezt a privát önkényt a normákhoz akarja igazítani valaki, akkor az már az álszabadság(=önkény) elleni “bűnös” támadást hajt végre. Az elsődleges közjogi társadalmi feladat: minél több területen kivívni azt, hogy minél több területen ne korlátozhassa senki az én szabadosságomat(=önkényemet). Ezért harcol a mai társadalomfelforgató anarchista és nihilista neoliberalizmus. Fel sem merül, hogy normákhoz és ideákhoz kellene igazítani, regulálni és koordinálni kellene a “szabadságot”(=szabadosságot). A legfőbb bűne, hogy megtagad minden normát és ideát és ezért nihilista bázisú-alapú ez a neoliberalizmus, mely így a társadalmi anarchizmus-káoszba vezet. Egy híd az ideológiai nihilizmus és a társadalmi gyakorlati anarchizmus között. Az anarchisták egyértelműen tanítják, hogy ők az igazi liberálisok, hiszen az igazi neoliberalizmus végig gondolása az maga az anarchizmus. (Orosz Mihály Zoltán)”
    https://www.facebook.com/erpataki.modell/posts/1665555750352112/

    “A mindent uraló globális tudatipar, a Facebook, a Google, az Instagram és mások által uralt közgondolkodás megspórolja számukra a vért, ma már nem a guillotine alól kihulló fejeket, hanem a lelkeket gyűjtik a kosárba. A halálkultusz lélekkufár sakáljai terelik az emberkísérleti laboratóriumba a népeket, a mai nácik, a liberálisok új fajelméletet hirdettek, az LMBTQ, a gender, a homoszexualitás egyvelegéből egy új darwinizmus bontakozik ki, az aberráció, a szellemi sötétség végtelen megnyilvánulási formái lassan felhőként fedik el a normalitás egét.” https://horvath-k-jozsef.blog.hu/2019/11/29/ebreszto_a_liberalizmus_a_nacizmus_a_kommunizmus_ugyanaz

    “Orbán Viktor és Bandája” meg éppen ennek a náci utód rettenetnek üzent hadat, következésképpen nem lehet náci és követői se lehetnek nácik… Érthető voltam Miklós bá’?! Oszt ennyi!

  • Ne hasonlítsuk össze Miviktorunkat Hitlerrel. Miviktorunk egy cinikus, hatalommániás tolvaj, akit egyáltalán nem érdekel sem a magyarság, sem bármiféle embercsoport. Hitler viszont egy mániás őrült volt, aki azt hitte, hogy a németség érdekében cselekszik.

  • MEZO ZSUZSA;

    „talan tevednek..”

    Nem csak „talan” de ketsegtelenul figyelmen-kivul hagyta, hogy honnan, mibol erdetek mind azok a „vagyonok”!

    Az allamahatlamuk kegyetlen on=uralmat alkalmazva egyszeruen elrabotak eredeti tulajdonossaiktol mindent.

    Akik valamaikor a sajat es elodeik verejtekeibol gurcolassaikkal gyujtottek ossze. Lehetet az barmi neven levo tulajdonaik, de az allamihatalom korlatozatlan uralkodoik eroszakkal tulajdonitottak el mindent.

    Meg a nagyon igert „fold-reform” is hazugsag lett.
    Nemi elkobzott foldeket felosztottak, de aztan az allam az u.n. „kolektivizalas” urugye alatt ismet teljes tulajdonaba vett mindent.Kovetve a Szovietbeli peldat.

    1956-ban a dolgozok remenyei volt az ipari uzemeket a dolgozoik tulajdonaba juttatni. De meg annak emliteseert is kesobb bito jart.

    S mint „nep-vagyont” az elvtarsak egymaskozott szetosztottak. Az kezdodott 1988-ban amint a KGB-lett mefszabva az ottani „nep-vagyonok” szetlopasaval.
    Mind azt beturendben kovettek Pesten is.

    Vajon mit velne, kit jogositott volna mind azon termelo-ertekek tulajdonozasa???

    Persze meg annak emlitese is tilos itten.

  • „Vannak települések, ahol öt család uralja a falut. Szerintetek milyenek ott a szabad választások?”

    Elmondom, nincs új a nap alatt.
    Vidéki kisvárosban élek és emlékszem a módszerváltás utáni évekre. Az első időkben a kárpótlási jegyeket apró pénzért felvásárló hiénák, utána a privatizáción gyalázatosan megtollasodott korábbi mszp/szdsz potentátok, most pedig a fideszes „nemzetiek” konferálnak.
    Így történt/történik. Az egyik kutya, a másik eb.
    Lehet cáfolni.

  • A vírus (mizéria) projekt is egy interkontinentális rendezvény.
    Ebből adódóan, központi tervezettségű és a területeken utasítások szerinti végrehajtású (ahogy a migra projekt is).
    A kérdés az, a világunk valódi vezetősége mit kíván elérni ezzel a programmal. Mifelé akarja ezzel is mozdítani a világunk működtetési rendjét.

  • JFS
    „Orbán Viktor:
    1.) Értelmes.
    2.) Intelligens.
    3.) Tehetséges.”

  • Félkészen elszállt az imént, kérem törölni. Küldöm újra.

    „Orbán Viktor:
    1.) Értelmes.
    2.) Intelligens.
    3.) Tehetséges.”

    Nagy mélységbôl kell nézni, hogy ilyennek lássa valaki.

  • gyuri10
    2020 április 1
    10:28 de.

    Követhetnéd Kóhnbácsi példáját.

  • Bandi és Alma:

    Én csak azért imádkozok, hogy hamarább lecsaphassam a kanalat békességgel, mielőtt még kitör itt a gyalázat.

  • Jurácsik melyebbre nyalt be, mint én!
    Olyan ordas tévdeseket én nem merek leirni meg ilyen börtönmegtorlásos időben sem!
    Éljen a fényesseges, nagytudásu szent nemzetvezérünk a Nagytezsvér!
    Na! Jó úton járok? Tanulékony vagyok? Be akarom elozni Bodát es Jurácseket!
    Egy kis alamizsnáért ma már én is szivhezszoloan tudom dicserni a nagyvezért! (1984-ben volt?)

  • Ha csak nem nyal vissza a fagyi… 🙁

    Azok az országok, amelyek erősen függnek a koronavírustól szenvedő országokból érkező importtól, és egyben szintén a járvány miatt leállított gazdaságokba exportálnak, mélyebb és elnyújtottabb válságra kell, hogy készüljenek, mint a kevésbé nyitott gazdaságok.
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200401/minden-jel-arra-utal-hogy-melyebb-es-hosszabb-lesz-a-valsag-magyarorszagon-mint-a-legtobb-orszagban-423552

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Nekem is támad egy sanda gyanúm:
    https://www.facebook.com/zoltan.gremsperger/videos/10217150953150061/

  • Nekem meg az a sanda gyanúm támadt, hogy ennek az egésznek olyan Ceaușescu féle vége lesz.

  • Pista, kivételesen szerintem is melléfogtál most. András véleményét osztom és Almához is csatlakozom. Most nem ragozom, mert nagyon jó film megy a Netflixen:)

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille!

    Ne áltassátok magatokat és butítsátok az embereket, mert EZEK vagytok, báránybőrbe bújt hiénák:
    https://www.facebook.com/zoltan.gremsperger/videos/10217150953150061/

    Könyvajánló a kommunista „diplomátok” csiszolásához:
    „Ez is érthetetlen, komoly előjele volt, hogy a magyarországi választásokon az emberek többsége nem valakire szavaz, hanem valaki ellen.

    De ami sokkal fontosabb: a Magyarországon igen gyorsan lezavart privatizáció az államot a tulajdonának a 80%-ától megfosztotta. Fontos még, hogy a privatizáció 80%-a a baloldali pártok kormányzása alatt ment végbe. A kádári idők 12 milliárd dolláros adóssága a könyv megjelenése idején 60 milliárd dollárra nőtt. Miközben az állami vagyon 80%-át értékesítették. Igaz, az értékesítések szerződéseinek rengetegje titkos. De vannak adatok, amelyek nyilvánosságra kerültek: vállalatok 0 azaz nulla forintért, vállalatok tizedáron (erre a Csepel Művek volt példa: a 120-140 milliót érő vállalatot 12,5 millió dollárért adták el. És így tovább. Magyarországnak ma gyakorlatilag nincsen ipara és nincsen mezőgazdasága. Cukrot meg hozunk Szlovákiából. A híres magyar termékek rendre idegen országokban tulajdonlódnak. Nesze neked Túró Rudi, nesze neked Boci Csoki. (Erről írta Bogár László valahol, hogy amennyiben a privatizációt az alapvető tisztesség mentén folytatták volna le, Magyarország úgy öt éven belül elérte volna Ausztria életszínvonalát. „Álom, álom, miért tűntél el?”

    A neoliberalizmus nem produktív, nem kreatív, nem alkotó, nem innovatív tőkefelhalmozás. Nem előállít, nem alkot, csak átalakít és elvesz, átalakít. Ezáltal rombol. A könyv megjelenésének ideje nem sokkal a bődületes öszödi beszéd utánra, illetve az azt követő 2006-os félforradalom és a rendőri brutalitások megtörténtére tehető. Mészáros G-t (és persze nagyon sokunkat) elképesztették az események. Egészen messzire menő következtetéseket vont le abból, hogy a rendszerváltás után tizenhét évvel egy volt KISZ-vezető parancsára rendőrök verik az ártatlan embereket Budapest utcáin, azért, mert tüntetni mernek az ellen, hogy saját bevallása szerint hazug ember hazug pártja vezesse az országot, ami tényt a lakájmédia iparkodik tisztára mosni. Mészáros G. szerint e kvázi-forradalomnak megtisztító, előremutató jelentősége volt.”
    Akiket most a FIDESZ, ill. a szavazók arra büntettek, hogy gondolkodóba essetek, de ti képtelenek vagytok változni, így büntetésetek időszaka csak nyúlik és nyúlik és nyúlik… Ille-félék jó munkát végeztek!
    https://mohabacsi-olvas.blog.hu/2019/10/25/meszaros_g_laszlo_neoliberalizmus_a_kozellenseg

    „A veszélyhelyzet kihirdetése óta újabb mélypontot sikerült elérnie a “felelős” magyar ellenzéknek, akikről most már minden, szemét nyitva tartó ember tudhatja, hogy mindenre képesek, de semmire sem alkalmasak. Az ellenzéki pártok ugyanis rendkívüli taktikai érzékről tanúbizonyságot téve, nem szavazzák meg a Parlamentben a válsághelyzet kezelésére szolgáló jogszabályok sürgősségi tárgyalását arra hivatkozva, hogy Orbán Viktor diktatúrát akar bevezetni. Sajnos ez nem vicc, Jakab Péter királyságot emlegetett, Fekete-Győr, a Momentum csillaga diktátortörvényt, de a “tejhatalom” laktózmentes bajnoka, Tóth Bertalan MSZP-elnök is az ország kiszolgáltatásától fél. Nézzük, hogyan “gondolkoznak” ezek a remek emberek, mi pedig azon gondolkozzunk el, hogy vajon mi történne, ha ők lennének ma kormányon Magyarországon: káosz, anarchia, kétségbeesés, marakodás és a józan tervezés tökéletes hiánya, megspékelve egy kis IMF hitellel. Hiába, nekünk ellenzékből is a legrosszabb jutott… Megpróbáljuk egybefésülni az ellenzék érvrendszerét, amely késleltetné a felelős védekezést, mindezt persze a diktatúrától félve.”
    https://pestisracok.hu/ne-adjunk-tejhatalmat-orbannak-az-ellenzek-veszelyhelyzetben-mindenre-kepes-de-semmire-sem-alkalmas/

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Hárún ar-Rasíd-nak, alias Ille-nek!

    Epedve várom a könyvedet a migráncsok előnyeiről, hogyan színesítik meg szürke katolikus életünket és hogyan fertőznek meg minket egzotikus betegségekkel, hogy el ne kényelmesedjünk…

    Nem elég nekünk a ballibsi terror, kell még egy kis ráadás is:

    „Egy diktatúra kettős oszlopon nyugszik: terror és propaganda. Ez jellemezte a náci, a kommunista és az iszlám kormányzást szerte a világon. Sem a terrorizmust, sem a szélsőséges propagandát nem szűkíthetjük tehát le egyes törvényen kívüli csoportok, vagy személyek egyedi akciójára. A terrorizmus, amely politikai, etnikai, vallási köntösben jelentkezik, elsősorban személyek és létesítmények megsemmisítése révén akar az elkövetők, vagy megbízóik számára bizonyos engedményeket kicsikarni.”
    https://www.magyarmenedek.com/products/15143/A_Hodito_Iszlam_es_A_terror_-_Foldi_Pal.htm

    Addig is míg megírod, itt ez másik mű, forrásanyagnak talán jó lesz…

  • Lídia Szalay

    Miklós Bácsi !

    Szívemből szoltál : Lídia

  • Lídia Szalay

    Szervusz ! Édesapám, az a drága ember, erről így vélekedett: Kohn elmenent a bíróságra, és feljelentette Grühnt, mert Grünh azt mondta neki, hogy nyalja ki a seggét … Eljött a bírósági tárgyalás és a bíró megkérdezte Grühn-t:Tényleg azt mondta Kohnnnak, hogy nyalja ki a seggét? Erre Kohn: Tisztelt Bíróság !Ez csak egy ajánlat volt, ha nem, nem….

    Hiszen az egész életünk erről szól, nem látjátok?

  • Én kérek elnézést, h 3. Hete leirtam, h a forint osszeomlik es azonnali redkivuli katasztrofamegelozo krizistargyalasokat kell lezarni az EU-val!
    Mind bukunk! Boda es Juracsik is!
    Kozos erdek lett volna!
    Én hulye vészmadár! Sz@rt se ér, hiába figyelmeztet a zember!

    Jön a többi is!

  • A Koronavirustörvény uj neve legyen:

    KORONATÖRVÉNY!

  • Jurásek Fábian

    Mindenkinek!

    A „mindentellenzèknek” a fő cèlja a társadalom bomlasztása ès lázítása, hogy a konchoz fèrjenek.
    Ez a sanda gyanúm(!) ès ennek èrdekèben minden eszköz megengedett, mit ezeknek Magyarország!
    Bomlasszuk fel libsi mòdra a család-modelt, töltsük fel az emberek agyát írigysèggel,hazudunk is ha kell, vegyük el nemzetisègüket, amortizáljuk a vallásukat, pusztítsuk el az identitásukat, lazítsuk fel a kultúrájukat mingráncsokkal, küldjük a nyakukra a muszlimokat, aztán, ha már kellően padlòra küldtük, szètbomlasztottuk a társadalmi összetartozást, akkor majd „megmentői” szereposztásban tetszelegve azt csinálunk velük amit csak akarunk…! Ez az Ille-Szukits fèle modell!

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 1
    10:20 de.

    „Viszont sose volt ilyen gazdasági és intellektuális virágkora Magyarországnak, mit az utóbbi 10 év!”

    aha. ha te mondod, biztos így van, bár a második állításod az intellektusról érintettséged hiányában nem elég megalapozott 😀

  • Miklós bá’
    2020 április 1
    2:25 du.

    egyben kétségtelenül igazat mondott, a választások – legalábbis eljárásjogilag – valóban demokratikusak voltak. bárki szavazhatott és bárkire – habár ez utóbbi azért hagy némi kétséget maga után.

  • Göllner András
    2020 április 1
    10:38 de.

    szerintem a kapitalizmus -legalább is Magyarországon – csak következmény. a szerzési vágy pedig genetikai örökség, régebbi, mint a kapitalizmus. ez, persze, csak egy vélemény, nem vagyok eléggé felkészült egy filozófiai vitához.

  • Elégedett Lenke

    Kedves komment-társak, úgy tűnik, páran nincsenek tisztában a valódi hazai viszonyokkal.
    Orbán Viktor Mihály, korántsem akkora „lumen” mint amekkorának eladja/eladatja magát az országot uraló kormánypárti sajtóban, tv-csatornákon. A kormánypárti sajtó onlájn oldalain mindössze 2-3 kormányt kritizáló, bírásló komment jelenhet meg, mert a továbbiakat törlik, vagy be sem engedik ismét az oldalra a kommentelőt, ellentétben a balos, vagy liberális maradványoldalakkal!
    Itt pedig egy példa a magyar rezsim „Nekünk Magyarország az első”
    néphülyítő szlogenjére!

    Maszkokat és fertőtlenítőt kínálnak eladásra nagy tételben Szabó Tünde államtitkár rokonságában.
    Miközben az országban mindenhol készlethiányra panaszkodnak, a gyógyszertárakban és a boltokban szinte már sehol sem kapni, és még a háziorvosoknak sem jut elég maszk és kézfertőtlenítő, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár testvérének a veje nagy tételben, képekkel illusztrálva kínál eladásra maszkokat és fertőtlenítőt az Instagram oldalán.
    Először Orosvári Zsolt Facebook oldalán bukkantak fel képek arról, hogy valaki nagy tételben kínál maszkokat és fertőlenítőszert eladásra, miközben az egész országban hiánycikk mindkettő. Orosvári (aki 2019-ben az Év egészséghőse lett az “Ágyat az anyukáknak” elnevezésű akciójáért), feltette a logikus kérdést: vajon ki az eladó?
    Több kommentár is érkezett a bejegyzéshez, amelyekben Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, valamint annak testvérét emlegették, mint lehetséges kapcsolatot.
    A szálakat követve hamar kiderült, hogy valóban az államtitkár családjában lehet a hirdető. Szabó Tündének van ugyanis egy ikertestvére, Trizner-Szabó Anita. A “két Lottiról” a Szabolcsihír.hu is írt egy cikket tavaly ősszel, amelyben részletesen bemutatták az államtitkár húgát és annak családját, így a lányát, Trizner Lolát is, aki a Facebook oldala tanúsága szerint az Innovációs és Technológiai Minisztériumban dolgozik.
    Trizner Lola férje Vasvári Dániel, aki gyakran posztol az államitkárral kapcsolatos bejegyzéseket a Facebook oldalán, és nyilvános, azaz bárki számára látható közös képeket is tett már fel a Szabó családdal. Akárcsak Lola, aki például egy közös születésnapozásról is osztott meg képet az államtitkárral.
    Vasvári Dániel az Instagram oldalán storyban osztott meg több képet, valamint egy videót, amely szerint nagy mennyiségben eldobható maszkokat és fertőtlenítőszert kínál eladásra.
    Hogy honnan van az áru, milyen áron kínálja a védőfelszerelést, és hol lehet átvenni azokat, a kiírásból nem derül ki. A fotók alapján kínai termékekről van szó, de ennél többet nem lehet kivenni a képekből. Írtunk Vasvárinak, hogy a részletek felől érdeklődjünk, amint válaszol, frissítjük cikkünket.
    Frissítés: egy a hirdetés iránt érdeklődő olvasónk árajánlatot is kapott Vasváritól az Instagramon.
    Kórházak helyett a stadionokkal büszkélkedett a kormánypárti mémgyár
    Koronavírus híradó: az adatok szerint lassulni látszik a járvány terjedési üteme Magyarországon
    Demokráciával a koronavírus ellen – a cseh kormány együttműködik az ellenzékével
    EU-ellenes álhír lett a köszönetnyilvánításnak szánt olasz zászlófelvonásból
    Matematikai modellszámítással mutatjuk a távolságtartás hatását a járványgörbére
    ÁTLÁTSZÓ BLOG
    Kövess minket vagy lépj velünk kapcsolatba itt!

    Miközben az országban mindenhol készlethiányra panaszkodnak, a gyógyszertárakban és a boltokban szinte már sehol sem kapni, és még a háziorvosoknak sem jut elég maszk és kézfertőtlenítő, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár testvérének a veje nagy tételben, képekkel illusztrálva kínál eladásra maszkokat és fertőtlenítőt az Instagram oldalán.
    Először Orosvári Zsolt Facebook oldalán bukkantak fel képek arról, hogy valaki nagy tételben kínál maszkokat és fertőlenítőszert eladásra, miközben az egész országban hiánycikk mindkettő. Orosvári (aki 2019-ben az Év egészséghőse lett az “Ágyat az anyukáknak” elnevezésű akciójáért), feltette a logikus kérdést: vajon ki az eladó?
    Több kommentár is érkezett a bejegyzéshez, amelyekben Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt, valamint annak testvérét emlegették, mint lehetséges kapcsolatot
    A szálakat követve hamar kiderült, hogy valóban az államtitkár családjában lehet a hirdető. Szabó Tündének van ugyanis egy ikertestvére, Trizner-Szabó Anita. A “két Lottiról” a Szabolcsihír.hu is írt egy cikket tavaly ősszel, amelyben részletesen bemutatták az államtitkár húgát és annak családját, így a lányát, Trizner Lolát is, aki a Facebook oldala tanúsága szerint az Innovációs és Technológiai Minisztériumban dolgozik.
    Trizner Lola férje Vasvári Dániel, aki gyakran posztol az államitkárral kapcsolatos bejegyzéseket a Facebook oldalán, és nyilvános, azaz bárki számára látható közös képeket is tett már fel a Szabó családdal. Akárcsak Lola, aki például egy közös születésnapozásról is osztott meg képet az államtitkárral.
    Forrás: Trizner Lola Facebook

    Vasvári Dániel az Instagram oldalán storyban osztott meg több képet, valamint egy videót, amely szerint nagy mennyiségben eldobható maszkokat és fertőtlenítőszert kínál eladásra.

    Forrás: Vasvári Dániel Instagram

    Hogy honnan van az áru, milyen áron kínálja a védőfelszerelést, és hol lehet átvenni azokat, a kiírásból nem derül ki. A fotók alapján kínai termékekről van szó, de ennél többet nem lehet kivenni a képekből. Írtunk Vasvárinak, hogy a részletek felől érdeklődjünk, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

    Frissítés: egy a hirdetés iránt érdeklődő olvasónk árajánlatot is kapott Vasváritól az Instagramon.

    Forrás: olvasónktól

    A kórházakba és a háziorvosoknak sem jut elég
    Természetesen bárki árusíthat bármit nagy tételben, ha van rá engedélye, még a politikusok rokonai is. Az adás-vétel nem is emiatt tűnik visszatetszőnek sokak szemében, hanem azért, mert míg egy államtitkár szűk családi körében valaki láthatóan hozzájut védőfelszereléshez – és haszonszerzés céljából értékesítené is azokat – addig az egészségügyi dolgozók részéről napi szintű a panasz, hogy nem biztosítanak eleget a számukra. A patikákban, boltokban is szinte állandó készlethiány alakult ki országszerte, így a lakosság jelentős része is otthon, kézzel készül maszkokat visel.

    A maszkok ára ráadásul a nagy kereslet miatt mára jelentősen megemelkedett, így annak, aki ezzel kereskedik, jelentős haszna származhat. Arról, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a háziorvosok, ebben a cikkben számoltunk be:

    A stratégiai gazdasági pontokat korlátlanul uralják, az uniós pénztömeget korlátlanul uralják és tetszés szerint használják fel saját igényeik szerint!

  • Jurasek úr közzé tette azaz rendesen felmondja azt a „kiskátét” amely 10 pontban összefoglalja a fideszes hitvallást – ha netán valamelyik pont nem egyezne a valósággal, akkor automatikusan az ebben megfogalmazott állítások érvényesek! Feltehetően ezt írásos formában is megkapják a központi eligazításkor ( lehet hogy ki is kérdezik őket, sikerült e elsajátítani az anyagot?) és ennek szellemében kell az irományaikat megfogalmazni !
    Jurasek úr mindent elkövet, még rendre szorgalmi feladatot is bevállal a dicséretért, és egy kis buksisimogatásért!

    Mondja csak nem fárasztó állandóan a páston lenni, egyetlen pillanatra sem lazítani, csak teljesíteni teljesíteni teljesíteni….? Gyönyörű az idő, igaz kicsit hűvös, de ragyog a nap, és sétálni szabad 12-után is – hát használja ki!

  • T.Ille Úr !
    – Koromnál, fogva természetesen rezsim kritikus vagyok, mert nekem azokban a kovetkező évtizedekben kell majd egzisztenciát teremtenem amikor már az Önök rossz emlékű nyavalygásaira, vagy a mostani pillanatnyi politikára senki sem fog emlékezni…
    – Gondolom, Önt is útálják a falujában, és ott is kapitalizmus van,- mert ez a jelen, de a jövöről a mostani fanyalgóknak fingjuk sincs…
    – Az hogy Orbánt túldimenzionálják, démonizálják, diktátorozzák, tolvajozzák, o1g-zik stb. nagyon vagány de nagyon kevés, a lúzer oldalon egyetlen halvány opciót, vagy viziót sem tapasztaltam egy jobb politikai alternatívára !
    – Természetesen ezt nem várhatom el,az Ön szerény kvalitásaitól sem…

  • Cikk: „Vannak települések, ahol öt család uralja a falut. Szerintetek milyenek ott a választások?”

    Ugyanolyanok, mint anno Al-és Felcsúton, ahol Mészáros Lőrinc a

    mai országos strómanon és az akkori polgármesteren kívül egy

    aspiráns, egy juhász merészelt pályázni a helyére.

    – Még aznap gázolták halálra ifj.Várady Andrást a Felcsút-Etyek

    közötti sötét országúton…

  • D.Bernstein
    2020 április 1
    1:16 du.

    Szerintem Kálmán Olga miniszterelnök asszony egyből a Világbankhoz fordul s kölcsönt vesz fel.

    ——————————————-
    Egek, csak nem átaludtam valamit – Kálmán Olga már miniszterelnök? Hát akkor mi a gond?

  • Juracsek Végvárkapitány 10:20!

    Amit maga itt elhadovál Orbanini személyi kultuszban idealizált tulajdonságairól, mindezekkel az ugyancsak elfogult, és elvakult kortárs híveik tekintetében, így még az alábbi személyek is bőven rendelkeztek:

    Al Capone;

    Hitler Adolf;

    Benito Mussolini;

    Francis Drake;

    Heinrich Himmler;

    Sobri Jóska

    Reinhard Heydrich;

    (Don Corleone);

    Augusto Pinocet;

    Ferdinand Marcos;

    Caligula és Nero;

    Juan Perón;

    Fulgentio Batista;

    Francisco Franco;

    Szálasi Ferenc; és a többi őhozzá hasonló brigantik….

  • Miklos Banfi
    2020 április 2
    1:38 de.

    Pista, kivételesen szerintem is melléfogtál most. András véleményét osztom és Almához is csatlakozom. Most nem ragozom, mert nagyon jó film megy a Netflixen:)

    ———————————————–
    Azért a „reklám alatt” légyszi-légyszi fejtsd ki!!!!

  • Geyza
    2020 április 1
    4:34 du.

    Bandi és Alma:

    Én csak azért imádkozok, hogy hamarább lecsaphassam a kanalat békességgel, mielőtt még kitör itt a gyalázat.

    ———————————————-

    No ezt elintézem, bér „kanállecsapást” vállalok, legyen szíves regisztrálni nálam, és sorszámot húzni, mielőbb mert már csak 14 hely van lecsapásilag!
    Uram, Ön maradéktalanul meg lesz elégedve a szolgáltatásommal…! -:)))))

  • Amúgy el kell ismerni,hogy mindkét oldalon(bal és jobb) vannak kívételek pozitív és negatív értelemben (tárgyilagos vagyok,és nem pártkatona,alattvaló!)de ugye az „arányok” …nem mellékesek,amit tények is igazolnak!

  • slapaj
    2020 április 2
    6:04 de.

    már megbocsáss, te nem rendszerkritikus vagy, hanem bérnyalonc, de sajnos, annak is tehetségtelen. ne reménykedj, ezzel nem fogsz egzisztenciát teremteni
    ráadásul még mindig képtelen vagy felfogni, hogy nem az itt postolók feladata a koncepció kialakítása.

    ami az én kvalitásaimat illeti, neked is könnyebb lenne a holnap, ha belátnád, nem igazán van módod megítélni.
    maradj annál, ami a nickneved, és ne szólj bele a nagyok dolgába. szaladj le a mekibe egy csokis kapucsínóért meg egy maffinért, de ne szarolj, mert éhes vagyok!

    by side: ne erőlködj a jópofizással: mem csak engem, de senkit sem tisztelsz, kisgyerek, csak tezsed magad, hogy jólnevelt vagy.

  • Almási Alma
    2020 április 1
    10:45 de

    Önnek nem rokona véletlenül Kun Béla, vagy vörös gárdájának valamelyik másik gyilkos vezetője?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    utas!

    Ha ez nem volna igaz:

    „Orbán Viktor:
    1.) Értelmes.
    2.) Intelligens.
    3.) Tehetséges.”

    , akkor az „utas” és pártfogoltjai „mindentellenzék” lenne a kormányzó erő és minez nem volna igaz Orbán Viktorra! Ugye tetszik érteni a paradoxont? Bár szerintem nem érted. Sebaj.
    Akkor mondom másképpen:

    Ha volna elég tehetségetek, akkor nem volna szükséges hazudoznotok, rágalmaznotok, „brüsszeli tankokat behívnotok”, kollaborálni az internacionalista libsiséggel, az embereket aljasul becsapni egy kártékony és nem életszerű jövőképpel, stb. , szóval nem volna szükséges tisztességtelennek lennetek! Ennyi.

  • Vögelein
    2020 április 2
    7:18 de.

    pintyőkém avagy kismadárka nem száll minden ágra, AKKORA TÉVEDÉSBEN VAGY MINT IDE MAKÓ (én a kies Kanadából förmedek rád)

    ez a lista valakik termékeinek felsorolása

    lécci azokat sorold fel (sokkaldesokkal kevesebben vannak) akik ezeket létrehozták saját anyagi érdekeik megvalósulásáért és hogy az ő moráljuk (ezt most már gábriel után ídézve mindig hozzá fogom tenni, morál ….morál…. m…roál) legyen „a” M Orál

    bruhahaha

    meg a bende grizi jó édes bal bütyke

  • Na azért az már nem semmi,hogy 2x eltünt a hozzászólásom ezen
    az állítólagosan nagyon”demokratikus” ???fórumon…..!
    Persze figyelmeztés nem volt…,moderálni sem kellett,nem volt miért…!C.Ádám sem „dorgált”meg……
    Sebaj levontam a konzekvenciát….amit nem írok le,mert azt már
    lehet,hogy moderálni kéne…..meg ugye nekem volt gyerekszobám,neveltetésem is!
    Egyébként Ille és egyesek erőlködése semmin sem változtat szerencsére,és ez a lényeg(!!!) nem izgatom magam köszönöm jól vagyok,most jobb programom van

  • Mélységesen „meghunyászkodva” szeretném közölni,hogy több hozzám hasonló véleménnyel rendelkező hozzászólónak csak gratulálni tudok!Ők még szerencsére nincsenek „fekete-listán”,mint én!

    Szerencsére jól vagyok (a vírust még nem kaptam el)vigyázok magamra,és segítőm is van(a Fiam),meg idős létemre még nem estem
    pánikba,és az sem mellékes,hogy nem gyűlölködöm,helyette gondolkozom!

  • Besancon
    2020 április 2
    9:42 de.

    Hát itt tartunk kérem ??!
    Meg akar ölni ??
    Annyi sok-sok év után???

  • lelszi
    2020 április 2
    12:02 du.

    A kis náci mocsok..

  • Jurákot nem érdemes olvasni :

    1 : baromságokat ír
    2 : mindig ugyanazt a baromságot írja
    3 : mindig ugyanazokat a baromságait mérföld-hosszan írja
    4 : A hülye seggnyalója 😀 😀

  • Besancon
    2020 április 2
    7:03 de.

    Na igen.
    Nekem is feltűnt Bránerstájn úrhölgy
    (estleg úr vagy hölgy, mindegy) különös beszólása.
    De most megvilágosodásom támadt a kérdésben:
    Ezek sikítófrászban vannak azon,
    ha esetleg más lenne a miniszterelnök.
    Leizzadva ébrednek amikor ilyen rémálmok törnek reájuk.

  • Boda Marcsi
    2020 április 2
    2:18 du.

    Mit rikácsolsz idióta,
    senkinek nem hiányoznak, elhiheted.

  • Valamibe nagyon beletrafálhattam, hogy ilyen terjedelmes távoktatásra (április 1 3:25 du.) érdemesnek találtattam. De töredelmesen bevallom, én inkább Kőszeg Ferenc gondolataira figyelek, mint akárhány alárendelt beosztású szellemi segéderő vagdalkozására. „Oszt jó napot!”

  • Boda Marcsi
    2020 április 2
    2:18 du.

    ne duzzogj Zsuzsi… én sem teszem amikor nem ért egyet velem a Cenz Ura az övé a jog és a hatalom és ezt mély tiszteletben tartom

    fogalmazd át lehet hogy nagyon sok „kkkkkkkk” -t tettél bele

    recontra rebetli piros

  • Slapaj es Juracsikķ!
    O1g-t mentegetik azzal, h másokat mocskolnak?
    Akkor elismerik, ho1g a tolvaly féreg lenne?
    Azt hazudozza,h a kommunistak vasaroltak fel a karpotlasi jegyeket?
    Én csak 1 ilyen embert ismertem, de az is vérorbanista….
    Nem is értem, h miért kéne nekünk egy diktátor rablobanda vezetése alatt nyűglődnünk, aki elcsalta a választasokat?!
    (Fura, h amikor vesztesre áltak, hirtelen összeomlasztották, leállitottak a szavazatszamlalasi rendszert.
    Szerintem is csak K! nagy véletlen volt! És emiatt, K! nagy véletlen, h o1g megszavazta magát a szavazolapjaival! No meg a szavazohelyeken elkovetett csalasokkal! Merthogy ott is rendszeresek voltak! Beszeltem ellenzéki vezetőkkel, akik elmondták, h csaltak o1g-ék sokhelyen!

    De en tenap ota vérfideszes lettem! Nem akarok en is bortonbe kerulni politikai fogolykent!

  • Boda!
    A gondolkodasod meg nem igazan megy, de a gyulolkodesed az mar magas foku!

  • Almási Alma,
    Nagyon magasan kulturált szinten,válogatott szavakkal így is lehet felmentést kérni a gyilkos szobafestő számára.Persze vádolni is lehet,mert erősen hozzájárult a cionisták igazához! (Tel-Aviv kontra Kairó-Beirut.)

  • A mai bejelentések után nem nagy szám azt mondanom, hogy borítékolom.
    Már megszülettek az első bejelentések a globalizációt felszámoló (visszaalakító) gazdasági átalakításokról.
    Az eddigiekhez hozzáadva a világ egészségügyi krízis helyzetet, remek ürügy van a régóta lebegtetett „új világrend” létrehozásához.
    Hamarosan megint szinte mindent fogunk gyártani.

  • lelszi, 2020 április 2,12:02 du.
    Ha valakinek kommunista rokona van az okot adhat a lincselésre?
    Ez igaz lehet talán az imádott Viktorkájára is, aki KISZ titkárként, míg apucija a kőbánya párt-titkárjaként szenvedett Kádár alatt? Vagy akár szeretett parlamenti elnökünkre, akit az apuci komejnista plecsnije miatt vettek fel (felvételi nélkül) az egyetemre amit aztán röpke 9 év alatt el is végzett majd az MSZMP intézetében vészelte át a nehéz időket.
    Nagyon hosszú lenne a sor mivel ma már egyértelműen a kedvenc kormánypártjában található a legtöbb komejnista.
    Csak, hogy tanuljon ma is valamit: rokonsági alapon még erkölcsileg sem ítélhető el senki!

  • Ro – bika 11
    1:30

    Kérlek szépen, egy kissé világosabban, szabatosabban fejtsd ki magasröptjeidet, hogy attól még „az árgyélus kismadárnak” se legyen szédülhetnéke, mintha egy rébuszon ülne… Kérdezz inkább egyenesen – légvonalban is mindössze 5-6 ezer km, mi az néköd?

    „…Mi fáj, gyere egyél!
    Itt a zsír és itt a kenyér…”
    (aZorrán Sztereovityi)

    .

    Ui. Mondatkezdő nagybetűk, befejező pontok, gondolat és idéző, esetleg felkiáltó, és kérdőjelek stb. – 🙂 – K Ö S Z’ !

  • Vögelein 4.11

    Szerintem Rodeo azokra gondolt, akik a 7.18-adban felsorolt brigantik mögött álltak, és hiányolja mért nem azokat soroltad az egykori „bábok” helyett.

  • Dubois/Rodeo
    4:26 és 1:30

    Azért nem a hátterüket soroltam, mert ahhoz kevés lenne KMH. összes oldala is…
    Ezek a, felsorolt bábok, különböző (3féle) államrendszer kitermelt bálványai, akikre éppen alattom személyes természetük folytán tarthatott igényt egy-egy államrend legsötétebb háttér érdekeltsége.

    Ezek a rendszerek [a rabszolgatartó; a rendi,feudális és a kapitalizmus] mind-mind a munka(erő) magán-kizsákmányolásán alapuló gazdasági szisztémák termékei, melynek a résztvevők önző érdekeit az ott felsorolt példák, a „Machivelli mérgezett emlőin” nevelkedett gátlástalan szociopaták képesek minden skrupulus nélkül, akár még vér árán is képviselni, ill. azok céljait véghezvinni…
    Természetesen ez a feudálfosszilis Horthyt majmoló Orbán is ennek a szégyentelen gazemberklubnak a legújabb tagja, akinek éppen a gátlástalan machivellitmusát felismerve ma már (ismét) csak a németországi nagytőke pénzel, mint a korábbi német fasiszta klubtársát is. Joggal kérdezhetjük hát felcsút alatt nyüglődő drága „hölgyejim és urajim” vajh, tunnának-é még 1 példát mondani erre a történelem kegyetlen színpadáról…

  • Geyza 2:55

    Nem neki írom, hanem az általa megcélzott újsüttetű,

    tapasztalatlan, még félrevezethető olvasóknak.

    üdv! – V –

  • A méltóságos asszony (egyért-másért) dühös a cselédlányra, ezért ki akarja rúgni. A cselédkönyvébe megírja a véleményét: lusta, piszkos, pletykás, megbízhatatlan, tolvaj…
    A méltóságos úr (egyért-másért) kedveli a cselédlányt, ezért megpróbál enyhíteni a véleményen:
    – drágám, hát írj azért valami jót is!
    – „jó étvágya van”…

    Bizony, kedves gyuri10, egyetlen ember se tiszta fekete, vagy tiszta fehér. Ha nem tanulod meg a színárnyalatokat látni, akkor meglehetősen sematikus lesz a gondolkodásod. (Ez itt a fórumon nemcsak rád, de pártolóidra és ellenfeleidre is nagyjából érvényes.)

    Ami pedig konkrétan Hitlert illeti, ő sem teljesen a saját ujjából szopta a politikai viselkedését, hanem ez benne volt Európa levegőjében. Méghozzá elsősorban Ausztriában, mivel errefelé élt relatíve a legtöbb zsidó. Hogy mégis csak a németek oldalán tárgyiasult a fajgyűlölet, az nem a németek gonoszságából eredt, hanem abból, hogy ők léptek előbb, és lefoglalták maguknak ezt a politikai eszközt. A vele szemben álló politikai tábor tehát kénytelen volt az ezzel ellentétes ideológiát meghirdetni. És, hogy mennyire igazam van, azt abból is láthatod, hogy a háború alatt sem az angolok, sem a franciák, sem egyéb nemzetek egy fikarcnyit sem tettek – de még csak nem is beszéltek – a zsidógyilkolás ellen.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Miklós bá’

    Ne dimenzionáld túl magadat!

    A nevet írtam át és Másolás-Beillesztés… Ennyit érdemeltél!

  • kedves lelszi, kérdésedre itt adtam meg a választ még 2017 szeptemberében. A múltam azóta sem változott.

    http://kanadaihirlap.com/2017/09/25/kommunistak-magyarorszagon-egy-masik-olvasat/

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Mindenkinek!

    Pille Ille ellenére terjed az orbanizmus minden téren és tovább olvad a libsi EU dicsfénye:

    „Minden jel szerint a miénk a világ legnagyvonalúbb törlesztési moratóriuma eddig: itthon az év végéig szól az engedmény, mindenkinek automatikusan jár és csak lemondásról kell nyilatkozni. Ezzel szemben számos országban kell igazolni a moratóriumra való jogosultságot kieső bevételekről, munkanélküliségről szóló papírokkal, ezen kívül sok esetben csak három hónap a moratórium, nem az év végéig tart. A világ számos bankja számít fel kamatos kamatot a moratórium alatt kiesett részletekre, ami Magyarországon tilos. Megnéztünk néhányat a jelentősebb, koronavírus-járvány miatt meghozott törlesztési moratóriumok közül a világban, összehasonlítva őket a magyar példával.”
    https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200403/magyarorszag-utjara-lepnek-a-vilag-allamai-sorra-vezetik-be-a-torlesztesi-moratoriumot-423566

    A hivatásos sivalkodók persze sivalkodnak és az EU-hoz szaladgálnak árulkodni…

    SZERENCSÉTLENEK!

    Mindeközben:
    https://www.facebook.com/szamokadatok/photos/a.109141310563011/154878015989340/?type=3&theater

    Csupa ballibsi országocsaka, megáldva bőven migráncsokkal. Hű de jó lenne ott élni!

    A libsik „jó példája” Svédország! Ugyan a svédeknek tökük már alig van, mégis tökösen vállalják akár a vírust is:
    https://hvg.hu/vilag/20200326_svedorszag_koronavirus_kiserlet_korlatozas_karanten

    Szuper Ország! Mintaország. Nemdebár?

    Szukits Rezső meg agonizál, világvége hangulatban, vagy csak várja a végső lelki nyugalmat adó vírust? Ő tudja…

  • Vögelein
    2020 április 3
    4:11 de.

    bölömbika olvasd el még egyszer,

    egyébként ha ez hiányzik: ????,,,,….—-____!!!

    oszd be…

    kukorikú kotkodács, mindennapra egy tojás, madárka madárka csámcsogó madárka …

    és akkor még rebetli recontrával

  • Vögelein
    2020 április 3
    5:11 de.
    csak nem azt akarod sejtetni, hogy ezek mind a demokrácia export termékei és a demokráciát képviselik? lásd még a Pinochet aki a kommunista rohadt Allende-t az mégsem lehet, hogy ott és akkor és… szóval a többi detto

    rebetli és recontra tökig

  • Eltekintve, hogy bar ki is mit vel, mit gondol szeretett magyarorszagi PM-en.

    De az Europai Birosag nyilvanossagra hozta iteletet az Orbani-magyarorszag ellen.
    A buntetese meg maig kerdeses, mert azt nem ismertette.

    Sot kerdeses is lehet, hogy mi lehetosege barmi jelentos iteletenek vegrehajtasara ?
    Hiszen mi tortent az OLAF iteletevel is ???

    De ugyan akkor az is tagadhatatlan teny, hogy Orban minel erosebben ugral, mind az a vilaga-mediaban, a vilagszerti nepszeruseget noveli.

    De talan majd mind azon fogg fuggeni, hogy ez a corona-virus elleni „haboru” hogyan vegzodik majd.

    Amit maig mindenki csupan saccolni kepes.
    De nem csak Magyarorszag, hanem a vilag kozgazdasagai rettenetes szenvedeseken a pusztitasokon fognak atesni.

    Gondoltad mar, hogy mi lessz annak eredmeneye a Te eleteden ???

  • JURASEK;

    Kerdesem az allitadodra es mind a csatolt web-lapok alanyan, hogy olvastad mindazokat On-magad ????

    Swed-kormany NEM felaldozza lakossait a jatvanynak! Csupan a lakossag ertelemen es on-fegyelmen szamit.

    S minden nemzetekben, minden telen az altalanos influenzakkal, mas-egeszsegibajpokk aldozatai elhunynak meg-akadolyozhatalanul.
    Amik, rendszerint NEM alacsonyabb mint ezen jatvany aldozatai eddig.

    De a kerdes amit fent tettem fel, hogy majd amikor be-bizonyosodik , hogy a mondas alapjan talan:

    „AZ ORVOSSAG HALAKOSABB MINT MAGA A JARVANY”,
    s az „orvossag” hatasa sokkal pusztitobb lejet talan , mert milliokat vilagszertee tonkre tessz, mi lehet majd a tomegak reagalasa arra ????

    Elismerik majd mint egy elore-nem-tudhato tevedes, vagy majd eroszakosan reagalna a nemzetkozi tomeg ????

    Mert a vilagszerti sok millios munkanelkullisag, milliok elet-eredmenyeinek a vesztese, s mind a gazdasagi ossze-roppanasokra hogyan reagal majd a tomeg ??????

    Lenne majd csak fejcsovalas, vagy kitorhet eroszakban???

  • JFS!

    Tényleg nem veszed észre, hol vagy? –

    No látod. Ez a Fidesz. Sőt: ez Orbán. „Oszt jó napot!” (Nem egy iskolába, nem ugyanakkor jártunk. Ennyi.)

  • Göllner András

    @ Ille Pista

    „nem vagyok eléggé felkészült egy filozófiai vitához.”

    Én is inkább egy fröccsre vágayom kinn a friss levegőn. Nagy az a gáz amit ez a Jurásek-Bendegríz páros kitermel magából idelenn. Odadnám nekik a Főtávot, vagy Albertát, ott most úgy is leállt a termelés….

  • Almási Alma,
    sajnálatodra közlöm Veled,még mindig nem vetted észre,hogy az én gondolatvilágom abszolúte sematikus.Nem zavarja érzéseimet,hogy kik és mikor rágják tövig körmeiket a zsidó állam létezése miatt. A világon mindenhol,még Budapesten is vannak első osztályú manikűrös lányok,akik az eredetinél sokkal szebb frenchkörmöket tudnak felrakni.Nem is túl drágán.Ajánlhatom az Erzsébet kőrúti „mio fodrászat”(zöld kirakattal)nagyon ügyes manikűrözőit.

  • Bodának állandóan jobb programja van, de mégis folyamatosan itt játssza az eszét.
    Boda TV-jében meglehetősen sok reklám mehet, mert az alatt írja tematikus – vagyis egy kaptafára készült – hozzászólásait.
    Bodánál mindig jó film megy a TV-ben, habár úgy vélem, azt a filmet csak a fejében vetítik, de ott végtelenítve. Játszd újra, Boda! (nem gondolom, hogy érti az áthallást)

  • Miklós bá’
    2020 április 3
    1:38 du.

    Jurásek járt volna iskolába? ugyan, kérem, max. a Fidesz Lendvai utcai agitátorképzőjébe. igaz, ott kitüntetéssel végzett.

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Bendeguz79!

    Szerintem címzettet tévesztettél! Eszmetársaidat, elvtársaidat, libsi-társaidat kérdeznéd inkább, hogy magasan hordott orrocskájuk miért akadályozza meg őket a normális sajtóorgánumok olvasásában, elolvasásában? Így egyáltalán miről beszélnek, ha nem tájékozottak: az agybajukról, orbán-fóbiájukról, műveletlenségükről, rémképeikről…? Én minden nagyobb orgánumot látogatok, olyanokat is akik bevallottan nem jobboldaliak. Elolvasom őket és itt csak olyan írásokat osztok meg, amelyek különösen jól sikerültek, egy-egy témát jól kitárgyalnak…
    Szövegrészletet azért másolok ide, mert tudom, hogy az ál-sznob, vakegér ballibsi úgy fél egy normális lelkületű írásoktól, mint az ördög a szenteltvíztől(!), tehát legtöbbször meg se nyitja, meg se meri nyitni…

    Egy dologgal nem foglalkozok: mocskos zugoldalak olvasgatásával, mert attól hányingerem van (pl.444.hu,nyugatifeny.hu,olkt.hu,pestibulvar.hu,thehungariantimes.hu. stb.).
    https://www.urbanlegends.hu/2020/01/megteveszto-magyar-hiroldalak-listaja-2020/

    https://mandiner.hu/cikk/20191027_igy_keszul_magyarorszagrol_a_fake_news

    Végezetül az Ille-félék ismét csak magukat járatták le:

    „Ismét össztűz alá vette hazánkat a nemzetközi liberálisok élcsapata – írja a MagyarNemzet.hu, hozzátéve, hogy ugyanakkor Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke nem állt be a bírálók sorába. Antonio Tajani, az Európai Néppárt egyik alelnöke egy rádióinterjúban hasonlóképpen önmérsékletre intette a balliberális európai politikai erőket, kiemelve, hogy a nemzeti parlamentek, így a magyar is, szuverének.”
    https://pestisracok.hu/nem-erte-el-a-magyarellenes-hiszti-az-europai-bizottsag-vezetesenek-ingerkuszobet/?fbclid=IwAR38nEOqwE3yY7MLjlM0QHrHKTHLuXKkq-Um83njH8Loaf0PYbwRbuBwCdU

  • Rodeo11

    Sajnos de. Sokesetben errű van nagyba-szó.

    Azzal, hogy a kapitalizmus már vagy 100 éve nagy léptékben lépett rá ma divatos szóval, a globalizmus – amúgy meg valójában az imperializmus – útjára, összemérve országai úgymond’ „nemzetei” fizikai, gazdasági, egyszóval katonai erejét, az imperialista hatalmak játékterére belépett még egy nem is várt újabb konkurens, a szovjet Oroszország képében, onnantól a tőke államrezon felfogásába, vagy inkább inkább propaganda stratégiájába kénytelen és kelletlen komoly arculatot kölcsönözni a demokratikus és szabadságjogok látszatának is…

    Mindez az álarc megy is, egy határig, de csak addig míg valaki ki nem mondja, meg nem nevezi a kizsákmányolás és gyarmatosítás varázsigéket, na meg rá nem mutat az ezekhez állandó díszletként szorosan társuló nemzeti érdek égbekiáltón pofátlan hazugságára.

    Ti.asszem’ ez az úgyszólván nemzeti érdeknek titulált katyvasz van annyira zavaros lötty, amit bármire rálöttyintve, akár még világrészeket is meg lehet vele mozgatni… – Olyan mint katonáéknál a ködgyertya: füstje, lángja és gőze mögött bármit meg lehet tenni, az se baj ha büdös…* Pedig mindenki jól tudja, még azok is akik tagadják, hogy emögött a maszlag mögött valójában tisztán a tőke, tehát a magánérdek húzódik meg…

    Ergo, amit mondani akarok, hogy a tőkés állam ahhoz vág jóképet, amire Nagy Francia Forradalom vagy a Bostoni Teadélután simán még nemet mondott volna, tehát maga is tudja, hogy véresen komoly hamisítás, amely sok esetben mások, a többség húsába vág.

    Így aztán otthon, odahaza megvalósítható a demokrácia és a jólét, míg ezer, vagy tízezer kilométerrel odébb pedig az ottani igahúzók mérhetetlen kizsákmányolása bérben és „jólétben” ugyanúgy…

    Mi kell e szisztéma megvalósításához ? Nem kell több, mint 1 – azaz Egy – kiemelt alak a komprádor burzsoázia színe-javából, avagy ha ilyen még nem alakult ki, akár rábökéssel, egy küldetéstudattal megszállott senkiházi, vagy egy kiválasztott magasrangú ingyenélő, a helyi hadsereg fölött kellő hatalommal, vagy tekintéllyel bíró tábornok.

    Fenti {04.02.7:18}, kapásból összerakott listám több sehonnai tagja végülis így lett „valaki” és futott be szégyenletesen hírhedett történelmi karriert, köztük azok is akiket mégcsak nem is államok, hanem egyenesen az ott, vagy oda székelő multinacionális magáncégek maguk jelöltek egy-egy adott, számukra periférikus nemzet (értsd: gyarmat), szabadságmozgalom erőszakos elnyomására, v. a színe-javának a lemészárlására…

    .

    Megjegyzés: Kommentemet Dvorzsák
    > Ú j . v i l á g < szimfóniája
    dallamainak hatása allatt írtam.

    😀

    Na! C s a p d l e c s a c s i !

    .

    * Büdös: ugyanis az öndicséret büdös, amivel ez mindig párosul.

  • Vögelein
    2020 április 4
    5:51 de.

    ez piros durchmarsch terítve… „bizonyos” okokból senki sem meri (vagy ha én igen, akkor törlésre kerül) megemlíteni sem, ….. egy bizonyos izének a történelemben felhalmozódott okait és utána a fizika törvényei szerint létrejött hatás ellenhatás….

    ide ne találgass mert illetlenségnek veszik, remélem tudod miről hallgatok

    én meg a Lohengrin III. felv előjátékát…az való ehhez (vannak akik ugyanebből a műből -állandóan- az Ortrúd átkát teszik be ide)

    üdv. iszol te rendesen?

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Ille + Miklós bá’!

    Miután ez a szuper „fake news” oldal letiltotta néhány bejegyzésemet, kénytelen vagyok ismételni magamat…, hátha átmegy a tű fokán!

    ****MODERÁLVA****

    A KMH oldalain a fideszes hírportálokhoz vezető linkek, illetve a bemásolt kormánypárti propaganda anyagok be vannak tiltva. — A szerk.

  • ELEGEDETT LENKE;

    Megragadta figyelememet soraiban a kifejezese, hogy meg maig is ottan nem leheto barki termeket eladni az allamhatalom engedelyezese nelkul ????

    Jol ertelmeztem en azt ????

  • Idézet : „””Orbán pedig nem kispályás, ő nem kis tételben játszik, ő az egész országot akarja, és ehhez használja eszközül a vírust és az általa okozott gazdasági krízist….”””

    Ezazzorbán egy különleges ember : nem is az országot akarja, hanem az egész világot! de előtte tönkreteszi asztat,hogy minél olcsóbban megvegye!
    Igen,igen a vírust a zorbán találta fel ő vitte be a kínaiakhoz-amerikai katonaként( soros katonájaként)-de valószínű lefizették a kínaiak is – mert nagy volt a maszkot gyártó kapacitásuk–de nem volt kihasználva -hát ezen is segített a zorbán— így most világelső lesz maszkgyártásból Kína ( gazdasága fellendül egy kis koronavírus fertőzést is bevállalva érte)—-Hát nem egy jó Ördögi kör?
    Az ördögi kör kitalálója : na ki az ? ::: hát a zorbán
    üdvözletével

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Tisztelt Szerkesztő!

    Remélem, ill. nem remélem, hogy FIDESZ – és társadalom ellenes liberális propaganda anyagok és szövegek is be lesznek tiltva! Itt szinte egymagam küzdöttem egy tucat orbán-fóbiával küzdő anarchistával, akiket nem Magyarország sorsa érdekel, csak a saját mániájuk, hogy Orbán Viktor eltávolításával bármit is megoldhatnak… Mániájuk és mondanivalójuk sekélyes és nem tükrözi a mai magyar társadalom összességének a véleményét, így felháborítónak tartom a szerintem fontos igazságok és gondolatok korlátozását! Ez az oldal eljutott oda, hogy tudatosan menedéket és teret nyújt a magyar társadalom perifériáján gondolkodóknak és ezáltal sérti a sajtószabadságot, nem valós képet közvetít az olvasóknak, így elfogultan beavatkozik Magyarország belügyeibe! Szégyelljék magukat!!!

  • Mániájuk és mondanivalójuk sekélyes és nem tükrözi a mai magyar társadalom összességének a véleményét, így felháborítónak tartom a szerintem fontos igazságok és gondolatok korlátozását…

    —————————————–

    Ön talán ismeri a mai magyar társadalom összességének a véleményét? Valamennyiükkel beszélt egyeztetett, és netán felhatalmazták a véleményük tolmácsolására? Felteszem, hogy nem, ezért hát ne vegye a bátorságot, a társadalom összességének a nevében írni, megszólalni!

    Az, hogy mennyire vannak korlátozva a „fontos igazságok és gondolatok” arra jó példa, hogy Ön rendre megjelenhet itt a fontos igazságaival és gondolataival – szabadon szíthatja a gyűlöletet és harcolászhat egymaga az „orbán-fóbiával küzdő anarchistával” – hogy az ki arról nem szólt, de miután nem többesszámban írta úgy általában, így vélhetően van jelöltje a posztra.
    Láthatja immár, hogy rossz lóra tett, ez nem az az oldal ahol önnek sok babér teremne, céljai és nézetei terjesztése érdekében talán fáradjon a Prosti srácok, vagy a Vadhajtások c. felületre – ott garantáltan meg fogják tapsolni!
    A liberális gondolatok és eszmék ugyanis sok mindent természetesen kezelnek, és elfogadnak, de az oktalan szidalmazást, mások álláspontjának a tagadását, és tiltását pusztán azon az alapon, hogy az nem egyezik meg az önével, nem – még akkor sem, ha ezt Ön és elvbarátai nehezen viselik!
    Ha mindezt tudomásiul veszi, és alkalmazkodik akkor szerintem C.A. továbbra is beengedi az írásait – a fentiek alapján tehát világosan látszik, hogy kinek kell /lene itt szégyellnie magát, kedves JFS!

  • Ápr.5.5:57 írásom természetesen JFS-nek szólt.

  • rohadeo,
    te tényleg egy hamiskártyás terített f…kalap vagy.Miből gondolod és mivel,hogy bárkit is érdekel a kommunista-náci-troll süketelésed?Rád is van egy „sanda gyanúm”.A pszichiátered még nem figyelt fel rád?

  • gyuri10
    2020 április 5
    6:15 de.

    te ki is vagy?

    nem emléxem rá, hogy szólék hozzád…

    anélkül meg ugye engem mexólítani részedről: felségsértés

    makk rebetli tök ultival és renonc meg rekontra

  • gyuri10
    2020 április 5
    6:15 de.

    bucika kis bumburnyák, definiálnád eme Kombi Nációdat?:

    „kommunista-náci-troll ”

    ez kártyában renonc egyébként „ad idioentismus”®
    szóval: nagy ide oda lógus fejtsd ki (ha ezt nem sikerül, küldök neked fejtő babot)

  • Lázbérczy Bertalan

    Vögelein
    2020 április 2
    7:18 de.
    fletót miért felejtetted ki?

  • No akkor még egyszer, de utoljára.

    JFS! És mindenki más, aki ott áll, ahol Te!

    Az én alapelvem: emberségemet nem írhatja felül sem magyarságom, sem bármiféle egyéb lojalitás, hűség vagy akár családi kapcsolat sem. (Ezt egyébként szüleimtől, nagyszüleimtől – és láss csodát: tanáraimtól is – megtanultam, ráadásul az 1950-es, 1960-as években!) Ezt nevezem én liberalizmusnak. Ennek fényében a mi „kimosakodott aszfaltparasztunk”, gagyi-Hitlerünk, „gulyás-Napoleonunk”,”elvetélt futballista” „befejezetlen jogászunk” illiberalizmusa az én olvasatomban egy embertelen, kíméletlen, rosszindulatú, aljas, gátlástalan rettenet.

    Tudod, mi volt Hitler „trükkje”? Az, hogy a pártját azonosította a nemzettel.
    A buta, tájékozatlan nép meg bevette, aztán jajongott, hogy az egész világ összeesküdött ellene.

    2020. április 4-i (3:30. du) bejegyzésed szerint a Fidesz-ellenességet azonosítod a társadalom-ellenességgel.
    Öreg hiba. Dolfi ezért a végén főbe lőtte magát, majd hű katonái lelocsolták benzinnel egy gödörben, „oszt” meggyújtották. A baj, hogy az a nemzedék, amelyik megtapasztalta ezt a fajta megvalósítását ennek az előbb említett ideológiának, már szinte csak nyomokban él még. Nem
    tudom, Te melyik nemzedékből való vagy. Nekem még azok – például Kertész Imre nemzedéke – mesélték el a történetüket, aki átélték, túlélték a borzalmakat. Most, annyi évtized után, rengeteg megtanult ismeretnek is a birtokában nem tehetek mást: emberségemet nem írhatja felül sem magyarságom, sem bármi más. Ez az én liberalizmusom.

    A továbbiakban ajánlom még értő(!) olvasásra számotokra Besancon bejegyzését (2020 április 5 5:57 de.), vagy Kőszeg Ferenc Átlátszóban is megjelent gondolatait.

    Végezetül: a hűség igen veszélyes fegyver. Az SS-tőr is ezt a feliratot viselte: „Becsületem a hűség.” A „parancsra tettem” védekezés meg nem más, mint csupán szánalmas, infantilis dadogás. „Oszt jó napot!”

  • Jurásek Fábián Sebestyén
    2020 április 4
    3:30 du.
    „Remélem, ill. nem remélem, hogy FIDESZ – és társadalom ellenes liberális propaganda anyagok és szövegek is be lesznek tiltva!”

    Az a helyzet, hogy a Fidesz, illetve az Orbán-klikk társadalomellenességét nehéz lenne felülmúlnia bárkinek.
    Másrészt a liberalizmus, mint olyan egy humanitárius irányzat ahhoz a katonai diktatúrához közelítő állapothoz, amit Orbán megvalósított.
    Harmadrészt, a Fidesz nem a társadalom. A Fides= társadalom álláspont képviseletével legfeljebb a saját személyi kultuszos, fasisztoid személetedet leplezted le.

  • ALMASI;

    Teljesen igaza van abban, hogy Hitler sem az ujjabol szopta-ki….hanem a Marx Manifestijaban olvasva, a 10 parancsolayait, hogyn pusztinati el az uralkodo osztalyt.

    Azonnali reagalasa volt’ ‘ ahhhha, azok mind a zsidok…’

    Tehat Marx parancsolatait kovetve hasznalta a gaz-kamrakat elpusztitani akik fokent nemetorszag: „movers and shakers”-ei voltak.
    Na, arra nagyon buszkek lehetnek am !

  • Jurasek;

    Legalabb bevalottad!
    Koszonom !
    Hiszen soraid nem igen on-allo meglatasaidat tanusit.

    Masok meglatasait, talan inkabb propagandaikat terejsztetted.

    LIBERTARIAN az NEM liberalis !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Igen, megjegyzesed lenyegeben valosag, hogy a Parlamentetek soverigne, a politiaki vezereikhez !!!

    De nem kepviselo keruleteik lakossainak a felhatalmazott erdekeit kotelesek kepviselni, vegrehajtani, s amodon hatarozani, donteni minden eggyes alanyon???

    S arra talan fel-is eskudtek, sot normalis helyeken mind azt az u.n. Alkotmanyaik beturol-beture felelosen tarja oket??????????????????????????????

    Latod, altod, az amit nem vagy hajlando felfogni, sem elismerni.
    Az a teljes nemzeti problematik.

    De hat mind az ocsarkodasok, ber-mely iranyban, mit er am ??????????

  • rohadeo őfelsége,
    az előzőekben,általam beírt”kommunista-náci-troll” definíciója ro(ha)deo11.Ha elfogadod-ha nem pubika. Ezt kell utálni!

  • Almási Alma 3:33

    Bocsika, de a naivság bizonyos életkor felett már bűnnek számít.

    Alma, ezt a naiv védőbeszédet Orbán fölött mi diktálta, a keresztyényi szeretet, vagy a beteg Hitler iránti sajnálat, ami így leírva egy hülyeség és sajnos még valótlanság is… Ha pedig humornak készült volna, hát ez a szöveg inkább siralmas, mint szellemes…

    Tudniillik Hitler korántsem volt olyan őrült és bolond, mint amit az iránta rajongó népének kiváló pantomimust, ill. üvöltő dervist meghazudtoló előadó-tehetséggel eljátszott. Szóval megvolt neki a magáhozvaló esze…

    Másfelől a tartalom nála is is éppoly fals, mint a mi népi különbejáratú pávatáncos,ám szintén undorító hangú Führerünknél. Hitler csak azt játszotta el, hogy ő mily szegény sorból és a saját erejéből küzdötte föl magát, miközben az I. háború utáni segédmunkás nagyon rövid időn belül vált a katonai titkosszolgálat jólfizetett besúgójává, bizonyos baloldali mozgalmak belső megfigyelőjévé. ÉS ugyan,Putyin mijafrászt tud, tudott erről az első ránézésre link alakról, hogy 1 pillanat alatt hálójába fogta, ha nem valami konkrét és Hitleréhez hasonló besúgói múltat?

    Eközben Adolf gazdag uri-asszonyok gyámolította kedvenc általuk közel,illetve bekerült a német nacionalista mozgalmak sodrába is, akik felismerve az ő jól felhasználható demagógiáját, maguk elé tolták és pénzelték őt. Hatalomra vágyakozása kítűnik a Müncheni Sörpuccsban játszott főszerepéből, mint ahogy az Orbán szította 2006-os utcai (B-közép) zavargások, majd a csalással kivívott 2010-es szerinte fülkeforradalom, valójában az Alkotmány és a Köztársaság ellen elkövetett államcsínyből szintúgy bizonyosságot nyert a hatalmi mánia. Tehát ez sem csak egy rablóvezér…

    Míg a sörpuccs révén Adolf hónapokat tölthetett egy börtönnek titulált szanatóriumban ahol toolbamondhatta az ő Meinkampfját, amelyen uralkodása évei alatt különösen márka milliókat zsebelhetett be. A szintén erőszakos és ugyancsak mélységesen demagóg Viktor, liberális demokratának kiadva magát, triblizte be magát a rendszerváltás „ellenzéki kerekasztala” kellős közepébe, ahol márcsak az ottléte által is elhitette magáról azt, hogy lám, a demokráciában íme egy senkiből is lehet valaki.

    Jellemző, hogy hatalomra kerülésük után viszont mindketten óriási lendülettel teljes elánnal hajtottak rá milliárdos anyagi javak – a szajré 😀 – megszerzésére, amiből természetesen „a hozzá hű bajtársaknak” is tudatosan és bőven juttatnak.

    Ide tartozik, hogy az a csak hazaszerető német Führer hatalmának csúcsán műtárgyak és műkincsek – közte világhírű művészek – darabjait halmozta fel tisztán önmaga számára, amire egy külön múzeológus csoportot üzemeltetett ez a szegényember… E festményeket, szobrokat, kegytárgyakat stb. természetesen gazdag európai zsidók vagyonából rekvirálta saját céljaira. A neve alatt nyilvántartott hatalmas lopott műkincs tömegre sértetlenül egy ausztriai sóbányában talált rá az amerikai hadsereg különleges, műkincs kutató osztaga 1945-ben.
    Sajnos persze az Orbán által már ilyen rafinériával összeválogatott, összerabolt nemzeti kincsekre földekre, cégekre szállodákra stb, szintén csak a jövőbeli felszabadítók fognak, ki tudja hogyan, mily módon és hol ráakadni.

    Na de beszédeiben mindkét csirkefogó egyformán altatta, kábítja a maga hallgatóságát a maguk „lentrőljött” származását sejtetve, mellyel rengeteg hívőt szerez az „egyszerű” tömegekből magának a választásokra. Hitler a Krupp Művek egyik ipari csarnokában tartott nagygyűlésén odáig ment el, hogy „elvtársak” 😀 megszólítással ütötte fel a munkásgyűlés hangulatát. Melyhez néhány mondattal később még képes volt azt is hozzá csapni, hogy „én is közületek való vagyok”… Amúgy pedig, magánbeszélgetések sokasága tanúskodik arról, hogy ő a valóságban mennyire lenézte a tömeget, „az ő német népét”. Az utolsó óráiban pedig már így szónokolt a berlini patkánylukban: „Ha nekem pusztulni kell pusztuljon a német nép is!”

    Hát, ennyire „akarta ő a népe érdekét” mint azt kedves Almási kollegína említett hsz-e lefestette. Ha pedig végig pásztázzuk a másik, a felcsúti paranoiás népámító mágus trükkjeit, tulképp ő sem válogat nagyon a hazugság amúgy válogatott eszközei között…

  • Utószó/ az 5:48-hoz

    Kedves Alma!

    Ami pedig mindkettejük cinizmusát illeti, ház biz’ ahhoz semmi kétség nem fér, mert a két falusi csavargó a városba fölkerülvén a nagy itáliai cinikus, Machiavelli hű tanítványává szegődött, s lettek olyanokká akiknél a cél szentesít bármi aljas eszközt.

    Üdvözlégy!!!

  • Vögelein
    2020 április 6
    5:48 de.

    minden twist eletem mellett és

    elismervén eme elemzésed alapvetően helytálló voltát,

    azt kérdezem tőled, hogy:

    mindez miért a szembeköpősdi szerves része azok részéről akiknek létszükségletté vált a „baba elemzése”!!!

    de közben Pinocchio és a Laterna Magica és a Vándor Bábszínház (emez világkörüli úton nagyba’ szóban agyba főbe) Cipolla Mester…, (KORÁBBI LISTÁD!!!)

    megvalósítja mindezek gazdasági célját . az egyetlen valós célt(SIC)

    ma is az folyik: alsó osztályos matematika: a bábszínház helyére behelyettesíted a CVID-19-ET!

    (érdekes a gábrielnek a bendegrizihez intézett intelmei és kérdései amire a grizi sikítófrászt kap ha megérti, ha meg nem akkor az előző circenses hatása érvényesült rajta is)

    közben bizonyos szőke herceg extra tarifákkal vagdalkozik öntökön rúgások közepette, és már az NFL sürgető feltámasztásáról mereng és gazdaságát a sok zsenivel karöltve dugájába döntötte, pontosan azzal a mószer(SIC)-rel amit gábriel leírt a grizinek

    és assziszik, hogy ha nukleáris eljő akkó’ majd ők felszállnak… de marad a Móricka kérdése: és utána hová szállnak le

    (tudd -ha nem tudnád_ 15 éve intenzív Mars kutatás folyik és a legújabb Rover már helikopáter kíséretet is kap, mert az ügy sürgőssé vált)

    addig is zöldséges rebetli meg makkos negyvenszázulti piros durchmarschal meg renonc renonc renonc és az én rekontrám mindehhez

    üdvözlettel innen a rejtekemből

  • Andrew_s
    2020 április 5
    1:59 du.
    Egyetértek azokkal akik azt mondták,hogy az itt leírtaknál nagyobb marhaságot nem lehet összehordani4
    üdvözletével

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2020 április 6
    5:48 de

    Nem akarlak elkeseríteni, de ha teljesen igazad lenne -a már a megszólításnál lejáratni szándékozott, mert más véleményű- Almával szemben, ahhoz nem kellene 1000 karakter belemagyarázás!

  • Jurásek Fábián Sebestyén

    Miklós bá’

    Közlöm veled, hogy a fogalmi és érzékszervi zavaraid nem érdekelnek! Én csupán a józan ész szabályait követem: amint van jobb politikai erő a jelenleginél hajlandó vagyok váltani. Te mire vagy hajlandó? Megmondom: semmire. Ennyi.

    Az embereket szándékosan összezavarják, ezért fordulhat az elő: „Valójában amiért a szocializmus harcolt, azt a nemzeti-konzervatív jobboldal valósítja ma meg! Azok a múltbéli, szélsőjobboldalt terhelő valós vádak, mint „antiszemitizmus”, „rasszizmus”, „kizsákmányolás”, „nők elnyomása”, „fasizmus”, vagy „apartheid”, azt mind begyűjtötte magának az ellenkező oldal! Ezért nevezhetett engem antiszemita zsidónak egy másik zsidó.” https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215822434463572&set=a.1512454981101&type=3&theater Az álságos baloldal, ballibsi oldal nem az emberek pártján áll, csakis a hatalomszerzés és a konc érdekli!

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2020 április 6
    5:48 de.
    Mellesleg Alma kéretlen és rá nem szoruló védelme ellenére szerintem az anarchikus weimari köztársaság után még egy hitlernél is betegebb, de józan paraszti ésszel megáldott bármely jószándéku, erőskezű patrióta is hasonló gazdasági csodát tudott volna végrehajtani abból az Antanttól túlnyomorított, lézengő országból, ezért nem kell hitlert túlbecsülni! Az más kérdés hogy, hitler mire használta fel későbbiekben az őt hatalomra juttató USA hírverést és a bőröndben átcsempészett dollár milliókat!

  • Kedves Vögelein. Azért, hogy én nem mondok bárkire (így Orbánra, de még Hitlerre se) kígyót-békát, nem jelenti, hogy „mellette” vagyok. A hatalommánia és a hiúság az mindkettőnél megvan, de – bár nem vagyok túlságosan tájékozott ebben sem – nem vagyok meggyőződve arról, hogy Hitler annyira szimpla hazudozó tolvaj lett volna, mint Miviktorunk. De ha tévedek, akkor bocsánatot kérek.

  • Orsós 1:00

    Amit Almácska 3:33-jában (ezt is kéretik alaposan átolvasni) feldobott, az nem egy hárommondatos felköszöntő, hanem milliók sorsának félreértett jelszavakkal, sőt szemenszedett hazugságokkal történt és a jövőben szándékolt megváltoztatását megcélzó machivellista bűncselekmény – tudom, nem szándékos – hamis fényben való ábrázolása.

    V.ö. és elemezd csak e két gazember indíttatását és életútját – ld.rövid elemzésem is – és, ha képes vagy még gondolkodni is, rájössz a két emberidom egybevágó jellemvonásaira és történelmi hasonlóságaira.

    Megjegyzem, jómagam a tényeken és objektivitáson alapuló vita híveként, már eleve gyűlölöm a KMH-n is megnyilvánuló személyeskedést. Alma itt egy jóval több „karaktert” megkívánó, minimum 100 évet felkaroló, súlyos(!) történelmi témát próbált 1-2 mondatba sűríteni. Ezért is vetődött föl bennem az is, hogy ő mindezt valamiféle humorból tette…

    Csak példának okáért, itt van Bendegúz/2:37 alatti, azonnali hazug, gyors-reakciója Almának e néhány ártatlannak gondolt mondatára, ahol Marxról állít olyasmit, vagyis olyat ad a szájába amit az nem írt és nem is mondott, legalábbis nem úgy, aztán ezt a saját hazugságát fordítja le(át) a hitlerizmus nyelvére, azaz eszköztárára, tulképp’ mondataival, ha nem is védve, de hazugul megindokolva magát a Hitleráj és Auscwitz létezését… Bendének ez a kéretlen Hitler-apológiája is igazolja, a naiv és meggondolatlan kijelentések kritikájának a létjogosultságát, ha kell több karakterben, mint azt a kijelentő könnyelmű egyszerűséggel eredetileg megejtette…

    Orsóskám! Legalább ez utóbbi B79-et is cáfoltad volna, akkor még el is hiszem a te elfogulatlan, prókátori szerepedet, de így a te jószándékod kelt jogos kételyeket bennem ?

    Üdv!

    .

    Ui: És kérlek, ha cáfolsz, tételesen tedd, ne csak úgy általában, személyeskedve…

  • Ille István
    2020 április 4
    2:33 de.

    Bodának állandóan jobb programja van, de mégis folyamatosan itt játssza az eszét.
    Boda TV-jében meglehetősen sok reklám mehet, mert az alatt írja tematikus – vagyis egy kaptafára készült – hozzászólásait.

    —————————————
    Boda úgy tudja, hogy az valami különleges és elit dolog, ha folyamatosan az elfoglaltságaira, és más fontos dolgaira hivatkozva küldözgeti a sablonjait – miközben nyilvánvalóan, és mindenki által láthatóan a nap 24 órájában itt veri a nyálát, kivéve, mikor a sorozatoktól átmeneti időre, és feltehetően más egyéb szerek hatására elájul és ennél fogva pár órára kivonja magát a KMH, számára pótolhatatlan bűvköréből!
    Sebaj – tőle ennyi telik, és aki már kb három Bodát olvasott az tulajdonképpen mindet olvasta, ezért felesleges az újabb kísérlet, mert garantáltan nem találni benne új elemeket – csak időnként a sorrendet és a szórendet cseréli fel!
    Szerintem van 3-4 esetleg 5 már megírt „szövege” és mikor elérkezettnek látja az időt, tetszés szerint beilleszti valahova, függetlenül az aktuális témától – sosem a cikkhez szól hozzá, azt általában el sem olvassa, mert minek, az csak bezavarna a már megírt sablonokba! Ennyi! -:))))))

  • „A KMH oldalain a fideszes hírportálokhoz vezető linkek, illetve a bemásolt kormánypárti propaganda anyagok be vannak tiltva.”

    jajistenemmostmilesz! Jurásek munka nélkül marad! miből fog megélni, ha a mocskolódásai nem találnak fórumra?

  • Orsós Elemér

    Vögelein
    2020 április 7
    4:20 de.
    Elnézést kérek, valóban, egy kicsit túltoltm a biciklit! 🙁

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    ˙

    Bendegúz79
    04.05.2:37

    * Marx és Engels tudományos munkássága [=X kötet történelmi, gazdasági, szociológiai és természettudományos tanulmány és munka] nem tartalmaz semmiféle gyilkos kitételt, pláne nem felszólítást „az uralkodó osztály” véres elpusztításához, amint azt maga állítja.
    * Ők, egész munkásságuk során csak azzal foglalkoznak, illetve arra a következtetésre jutnak, hogy az emberiség írott történelme osztályharcok története, ahol elnyomottak küzdenek elnyomóik – ill. uralkodó osztályok – ellen, és ez a küzdelem is előbb, vagy utóbb mindig szükségszerűen vált győzelemre …
    * Részletes analógiájuk során végül összességében állapítják meg azt, hogy az ősközösségi társadalmat követő minden történés folyamata osztályharcok története melyből arra megállapításra jutnak, hogy a kapitalizmus kora IS két osztály gazdasági harcában manifesztálódik, ahol a kizsákmányoló termelési módot előbb, vagy utóbb, de fel kell váltsa egy osztály-nélküli társadalom, amelyben bizonyos fejlődési fokon a kizsákmányolás már okafogyottá válik…
    * Ez a váltás, ez a >társadalmi forradalom< létrejöhet békés konvergencia útján is, de hogy mikor kerül rá a sor, arra Marx és Engels nem bocsátkozik prófétikus jóslatokba sőt, nem ígérnek semmit. Ergo az ő korukban e kor bekövetkezte egy beláthatatlan idő-intervallumhoz kötött.
    * Annyi azonban mai szemmel máris bizonyos, hogy a két nagy tudós óta eltelt időben, reformokon és engedményeken keresztül, a kapitalizmus természete is a fejlődés, egyfajta pozitív irány tanúsága…
    * Minden esetre a kizsákmányolás foka nemzeti (értsd hazai) szinteken általában csökkent, illetve annak súlya áttolódott a nemzetközi, a foglakoztatás komprádor, az impériumok színterére. Tehát igazán az "anyaországtól" jótávol inflálódik alá a munkabér, az értékénél jóval mélyebb szakadékok szélére…

    https://hu.wikipedia.org/wiki/Kommunista_kialtvany

    .
    ps.:
    Az, hogy Hitler propagandájában tudós tekintélyektől lopott ötletekkel manipulálta csökött tömegeit, ez tény, de ezt nagy hiba lenne felróni a tudósok hibájául, mint ahogy az általa használt lopott jelképnek, a vörös-zászlónak így, az égvilágon semmi köze nem volt a nemzetközi munkásmozgalomhoz.
    Amúgy meg: a hitlerizmus tüzzel-vassal először éppen a marxizmust üldözte. Az első KZ Lagerek is e célból nyíltak meg.
    – A 36-os Berlini olimpia alatt már 3 éve eszerint működtek.

  • Hexadodekaéder

    Andrew_s
    04.05.
    7:50

    Biz’ nagyon jól mondod; hogy „azt (ti.a kereszténységet) Jézus tudvalevőleg nem is alapíthatta”…*
    Hiszen az ő . s a r k a l a t o s . k i j e l e n t é s e . a Mt.5.17-19., Hegyibeszédben hogy aszongya:
    „Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a Törvényt, vagy a próféták tanításait. Nem azért jöttem,” …”, hanem . a z é r t, hogy betöltsem azt.”

    Márpedig e súlyos mondatok gondolati hátterében meghúzódó burkolt kérdés, és hatalmas dilemma az, hogy; „akarok e én (vagyis Ő) bármi új vallást alapítani”, miközben éppen az én számomra a legszentebb, a zsidó Törvény [= és értsd: a Tóra] betöltésén, azaz . k i t e l j e s e d é s é n . fáradozom”. ÉS erre láthatólag az Újszövetségi válasz is egyértelműen csak 1 lehet az, hogy „(én) nem azért jöttem”, tehát nem akarok új hitet [értsd: új vallást] alapítani. Aki pedig ezt cáfolni próbálja, az magát „a bibliai igehelyet”, vagyis Jézust, sőt az egyház szerint az Isten szavát cáfolja ill. hazudtolja meg…

    Másfelől, utóbbi másfél évezred művészi termékein látható feszület meztelen Jézus-ábrázolásain mindig megfigyelhető egy kiegészítő ruhadarab, az ágyékkötő. Ennek célja soha nem volt a keresztényi szemérmesség kifejezője. Viszont sokkal inkább volt célja, hogy Jézus zsidó mivoltát „rejtse véka alá” az írni-olvasni nemtudó milliók előtt, mégpedig azt a valóságos hovatartozást demonstráló szimbolikát, amely az ún. circum cisionban lel tagadhatatlan, legföljebb eltakarható, a kipánál ezerszer erősebb bizonyítékra arra, hogy biz’ zsidó volt az istenadta emberfia…

    A keresztény művészetnek, egyébként esztétikailag csodás alkotásai mögött meghúzódó, zsidóságát finoman rejteni szándékozó – igazából tagadó – akaratot az is bizonyítja, hogy a csecsemő Jézust viszont mindig ágyékkötő nélkül, és metéletlenül ábrázolják, nyilván arra hivatkozva -feltéve, ha valaki erre rákérdezne – hogy a megjelenítés pillanata időben megelőzte-volt a Lukács 2.21-24-ben leírt: >8 nap utáni körülmetélése< műveletét, úgymond' zsidó szokás szerint… Pedig ma már az mindenki előtt teljesen nyilvánvaló, hogy a keresztény képzőművészet elsődleges célja, még az esztétikai elvárások előtt is, afféle vizuális oktatás, illetve vallási propaganda volt…

    Idvezlégy: HXD

    *A vallásalapító akkor már inkább a Jézust mégcsak nem is ismerő és hitehagyott zsidó Saul, azaz Pál. Bár e név mögött is egy Marcinkus nevű – már nem is zsidó – kisázsiai vándor-teoretikus húzódik meg, aki először maga is csak isz. 130.körül jelent meg a Pál leveleivel és az Apcsel-lel Rómában … 🙁