Parancsot teljesítettem

2020 május 5 10:38 de.76 hozzászólás

Azt már régóta tapasztaljuk, hogy a regnáló hatalom minden hájjal megkent gazemberekből áll, akiktől soha nem állt messze az aljas és kíméletlen hatalomgyakorlás. Ennek ismeretében arra is számítani lehetett, hogy egy világjárvány idején még embertelenebb üzemmódra fognak kapcsolni.

Ami azonban különösen fájdalmas és szomorú, az az, hogy az orvostársadalom ezen embertelen és aljas utasítások előtt feltétel nélkül meghajolt (nagy tisztelet a kivételeknek)!

Az orvosok felelőssége nagy.

Mit kezdhettek egy olyan utasítással, mint amit a covid-19 kapcsán Kásler adott nekik, hogy nyolc nap alatt urítsék ki a kórházi ágyakat?

Azt gondolom, hogy lett volna választásuk. Az embertelen, életeket veszélyeztető miniszteri ukázra az orvostársadalomnak egységesen NEM-et kellett volna mondania. Egy parancs alkalmazásának arányosságát a végrehajtónak is mérlegelni kell! Emberek élete és egészsége forgott és forog ma is kockán. Ezen emberek élete és egészsége közvetlenül az orvosok kezében volt.

Egy normális orvostársadalom hogyan volt képes végrehajtani egy ilyen embertelen miniszteri utasítást??!!

Fotó: Szigetváry Zsolt, MTI

Mit tudott volna csinálni Kásler, ha az orvosok legalább 60 százaléka azt mondja, hogy ezt már NEM!? Az orvosképzés során arra tanítják az orvosokat, hogy minden esetben a korábban széles szakmai körben kialakított konszenzuson alapuló protokoll szerint járjanak el, és ha „helyzet” van, az aktuális felső utasításokat rugalmasan kezeljék. Ezt tanítják az orvostanhallgatóknak, nagyon helyesen! De arra aligha lehetne arra példát találni az egyetemi tananyagban, hogy orvosok e „rendkívüli” helyzetben hozzá nem értők embertelen parancsait teljesítve embereknek testi- és lelki sérüléseket, akár maradandó egészségkárosodásokat, vagy éppen a halálukat okozzák?! A beteg hazaszállíttatása a kórház hatáskörében történt. Felső parancsra, kényszer hatására – csakhogy ez nem menti fel őket súlyos felelősségük alól, hogy olyan parancsot teljesítettek, amellyel veszélybe sodorták betegek életét, s veszélyeztették a gyógyuláshoz való joguk érvényesítését.

Az orvosok nem az Orbán kormány embertelen intézkedéseire esküdtek fel, hanem a hippokratészi eskü szövegét mondták el. Az is benne volt ebben az esküben, hogy „Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására.”

Kásler utasításának (fekvőbetegek ezreinek életét veszélyeztető) végrehajtása sajnos borzalmas emberi szenvedést, és számos áldozatot követelt már eddig is, és még messze nem vagyunk túl az összes tragikus következményein. Ha egyszer számonkérés lesz, a hatalom felelősségéhez nem fér majd semmi kétség, de vajon miként fognak az orvosok védekezni, amikor nekik szegezik az adekvát kérdést: Miért hajtották végre az orvosi esküjükkel ellentétes miniszteri utasítást? „Csak parancsot teljesítettem, nincs bűntudatom”, – vajon így fog szólni az orvosok válasza? És vajon tényleg nem lesz bűntudatuk?

Merthogy öntudatuk nem nagyon volt, amikor nem hallgattak a lelkiismeretükre. Mert ha legalább az öntudatuknál lettek volna a pandémia során akaratlanul is kulcsszerepbe kerülő orvosok, akkor egyszerűen nem fordulhatott volna elő, hogy bármely minisztérium „életellenes” utasításait végrehajtsák!

Éppen ennek a felelős öntudatnak a hiánya teszi lehetetlenné, hogy akár egyes esetben, akár általánosságban szembeforduljunk a társadalmat minden szinten kizsigerelő hatalommal.

A kialakult helyzetre való tekintettel feltétlenül ajánlom az érintettek figyelmébe a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) felhívását.

„„Ügyfelet keresünk! Durva jogsértés, hogy az állam ellátás helyett a hozzátartozóikra hagyja a súlyos betegeket. Jogi eljárás kezdeményezéséhez olyan betegeket keresünk, akiket a koronavírus miatti ágyfelszabadítás során tettek ki a kórházból. Olyan betegek vagy hozzátartozóik jelentkezését várjuk, akiknek nem csupán ápolását (etetés, tisztálkodás stb.), hanem az egészségügyi ellátását (pl. katéterezés, infúzió, rehabilitációs, palliatív ellátás stb.) is meg kell oldani otthonukban. Ha érintett vagy, mert a koronavírus miatt kellett eljönnöd a kórházból, vagy hozzátartozódat küldték el erre hivatkozva, akkor jelentkezz a [email protected] címen!”

Garai-Édler Eszter

76 hozzászólás

  • Miklós bá'

    „Egy normális orvostársadalom hogyan volt képes végrehajtani egy ilyen embertelen miniszteri utasítást??!!” –

    Ha végrehajtja, nem normális. Ha nem hajtja végre, felkoncolandó, „oszt jó napot”. (Egy-két kórházigazgató ember maradt: állásuk bánta azonnal …)

  • Miklós bá'

    Még egy kis kiegészítés:

    A kápó indítékait ki ismeri?

  • 1.,Mit lattal,elitelni valot abban hogy magyarorszag felkeszult a jatvany aldozatainak ellatasara????

    2., Mit veltel elitelendonek abban hogy nyolc (8) napi idot nyujtott a kezeltek athelyezeserire, ugy gondozo otthonokba, vagy hazamenni ,szabadon bocsajtasara?

    3., Mifele korhazi mutet lehetne amit meg nyolc nap utan is a korhazban ohajtanak tartani a pacienseket?

    Hiszen meg sulyos mutetek utan is tavoznak a paciensek 3-5 nap utan.

    Hiszen akinek valoban szuksege lehetne tovabbi orvosi kezelesre azt a gondozo-homokban mennek. Fokent idossek, vagy akik teraapiatara szorulnak.

    De soha nem tarolnak pacienseket a korhazakban a muteteik utan amint mozgas kepesek.

    Nekem mely inquinal hurnia mutetem volt ketszer. S az nap haza ahjtottam.

    Hasonlaoan coronary stans beultetesevel is masnap hazkuldve.

    Egy igen idos baratom, kozel 90-hez, csipo-atultetessel az nap labra kelett alni.Ket nap utan hazament.
    Persze latogato apaoli parnapig ment felulvizshalni.

    Hasonlian pgysical therapist hetente haromszor.
    Mert a mozgas a gyogyulas kulcsa. Nem az agyban fekves!

  • Na, B79 megint megvillantotta teljes értetlenségét. Dehát nyilván minden usákok képes injekciót beadni, infúziót bekötni, ráadásul gyógyszer, eszköz nélkül – mert ilyesmit nem adtak a házi ápoláshoz – csak mi vagyunk ilyen elmaradottak.
    Az intézkedés oka nem világos: amikor van ma kétezer körüli vírusfertőzött, miért kell 36 ezer ágyat felszabadítani? Ráadásul 8 nap alatt? Rendben, fel kell készülni a tömeges fertőzésre. De miért MINDEN kórházból? Miért nem jelöltek ki egyes kórházakat kiürítésre? Össze akarják fektetni a fertőzötteket a normál betegekkel?
    Még az is lehet, lenne ésszerű magyarázat a fenti kérdésekre. De a junta (lánynevén kormány) nem tűri a kérdést sem.

  • Az egész egy nagy kamu, szépen kicsicsázva, az EU Magyarországot ekéző LIBE bizottsága számára!
    Nem véletlen, hogy a TASZ is, Magyar György is hiába keres „alanyokat”, az egész téma valamelyik elkötelezett civil szervezethez köthető, amit a Fidesz-gyűlölők átvettek!
    Ez az egész ügy csak a „… van sapkája!” esete! 🙂

  • Aczél Gábor

    Bravó Eszter!

    [email protected]

  • A magyar zsigerileg alattvaló. Szereti, ha irányítják. Szereti, ha valaki megmondja, mit és hogyan. Így nem kell felelősséget vállalni. Hiszen nem tette volna azt, ha erre nem kap utasítást.

    Ha olvasod a magyarok történelmét, sose volt tartós ideig szabad, mindig irányította őket valaki. Valaki, aki helyettük gondolkodott. Az a néhány és rövid időre kiharcolt szabadság sok véráldozattal járt, és mind elbukott.

    Kell ilyen bárkinek ma? Nehogymá’ nekiálljak harcolni, jártassam a szám, csakmert jobb legyen a szomszédomnak! Magamnak még csak-csak, ha kell, letiprom a másikat is, de hogy ebben az országban mindenki szabadon éljen és gondolkozzon, na, ezért egy lépést se teszek! És ezért lenéznek a nyugati országok polgárai? Na és?! Én úgyse utazok hozzájuk, leszarom, mit gondolnak! A magyarnak a Fidesz kell és Orbán Viktor! Aki nem így gondolja, az nem magyar! Megmondta már Kövér László!
    (hát b+ ma itt tartunk, népszerűségük töretlen)

  • Emlékezetem szerint, katonaidőmben arra tanítottak bennünket,hogy

    > TÖRVÉNYBE ÜTKÖZŐ PARANCSOT A KATONA NEM KÖTELES VÉGREHAJTANI <

    Most már csak az a kérdés,az . o r v o s . köteles e az esküjével

    ellentétes parancsot végrehajtani ?

  • lelszi Mi a kamu? Az, hogy hazaküldtek magatehetetlen betegeket? Az, hogy kirúgták azt aki nem volt rá hajlandó? Az, hogy most teljesen feleslegesen van sok üres ágy olyan helyen, ahol nem lehet vagy érdemes járványos betegséget kezelni? Esetleg az a kamu, hogy felkészületlen vagy munkahellyel rendelkező hozzátartozó nem tudja ellátni ezt a profikat kívánó feladatot, vagy az, hogy egy ilyen profi ápoló többe kerül, mint az átlag dolgozó keresete?
    Nem igazán lehet kommentedből kivenni az értelmet, mi is a kamu.
    Szerinted a mindegy mit csak csináljunk valamit, megfelelő hozzáállás egy felelős kormánytól?

  • Göllner András

    @ Garai Édler Eszter

    Jó ez az írás, a kérdésem én is elgondolkoztam pár másodpercig:

    „Egy normális orvostársadalom hogyan volt képes végrehajtani egy ilyen embertelen miniszteri utasítást??!!”

    A válasz egyáltalán nem nehéz. Ugyan úgy képes ezt a döntését végrahajtani a Ner-nek mint az összes eddigi döntését végrehajtotta. Egy normális társadalomban, az orvosok az közegészségügyi reformok éllovasai. A mieink nagyon sok országhoz hasonlóan nem a közegészség hanem a haszonélvezet éllovasai (tessék az asztalon hagyni a borítékot, oszt jónapot). A NER, mint a magyar politikai kultúra egésze, a fejétől a talpáig büdös. Köszönjük a tájékoztatást.

  • Christopher Adam Köszönöm, ez kedves volt Tőled.

  • Kedves cikkíró!
    Az orvosok pontosan tudják mi a dolguk,és főleg a hivatásuk…..így annak megfelelően cselelednek!
    Egyetlen kórházi ápolásra szoruló beteget sem rajnak ki,csak azokat küldik haza,akik otthon is gyógyulhatnak.
    Amúgy a kormány csak tanácsot ad,hogy a tényleg súlyos,kórházi ápolásra szoruló betegeknek legyen helyük az intézményekben…
    Meg at sem mellékes,hogy ezen felül több mobil.kórházat is építenek(méghozzá pár hét alatt)a súlyos fertőzött betegek elhelyezése érdekében!
    Na uszítás előtt talán nem ártana tájékozódni…..!

  • A szerzőnek kiegészítés!

    Amúgy a liberális „demokrácia”pláne a mai… (ami régen sem létezett…!)ugye távolról sem alkalmas (főleg a többségnek) az ideális együttélésre?
    Ezt már több (eddig…3!!!) parlamenti választás is igazolta!
    Na erről ennyit!!!!

  • Sajnalom „talalom”, ismet maga az aki ugy a megjegyzesem lenyeget, mint a cikkben jelzett adatok valosagat teljesen figyelmen kivul hagyta.
    De vajon miert ???

    Kerem valaszoljon erre:

    Tudta maga, vagy barki is ezen a foldon, hogy majd hany korhazikezelesre szorulot produkalhatott volna az erkezo birus ????

    Volt, bagy letezhetett volna bar-ki-is ezen a Foldon azt tudni elore ????

    S a „nyolc-napi korhazi ellatas” barmi orvosi, mutacio, operacios eljarasok uttan mikor es miert lehetne szukseges, ill. a korulmenyek alatal meg-kovetelt????

    Persze hogy nem!!!
    A korhazak kapjak a penzeket az agyaikban pihenok szmai alapjan, s nem a szukseges tetteik ala[pjan.
    Ugyan ugy mint a Hilton hotelok !!!

    Magyarul mondva, amodon fejik-meg az adofizetoket.

    Na kerem, csak probaljon gondolkodni egy par percere logikusan, s rogton felvillamlik majd maganak a valasz!!!

    Hiszen utolso-elotti mmondataval, majdnem valaszolt is a sajat ketelkedeseire !!!!

  • VORONYEZS;

    A Hypochrates-i esku, hogy NEM okoz halalt, szernvedest es abordalast !!!!

  • lelszi
    2020 május 6
    3:28 de.

    Mindig mondom:
    Kis csíra náci vagy

  • Eszter:

    Nem baj, majd kétmillió kétszázezer
    helyett jól rájuk szavaznak hárommillióan.

  • Az utolsó hozzászólásom nem a cikkel kapcsolatban írtam,hanem a
    szerző „életrajzának” elolvasásqa után…a fényképét,családját,tevékenységét és főleg a korát figyelembevéve,fogalma sincs a múltról…de a jelenről tud tájékozódni…!

  • Kenny
    2020 május 6
    11:18 de.

    Kamu az egész hír! Senki olyan beteget nem küldtek haza aki folyamatos, kórházi ellátásra szorult! Nem véletlen, hogy egyetlen név szerinti, igazoltan hiteles esetről sem közöl senki adatokat! Ez is a hagyományos „kabát lopási” esetek kategóriája, viszont az EU un. liberálisainak újabb muníció a magyar gyűlölethez!
    Ami a felszabadított betegágyak számát illeti, valóban túlzásnak tűnik, a szakemberek akik a járvány méreteit valószínűsítették tévedtek, remélhetőleg! Ha viszont olyan méretű lett volna a járvány, hogy szükség lett volna ennyi férőhelyre, akkor az lett volna a gond: Miért nem intézkedett a Kormány időben?
    A „felkészületlen” hozzátartozókat nem ragozom!

  • Miklós bá!(és a többi hiszékeny,elfogult hívő…)

    Nyugodjon(nyugodjanak) le szépen,csendben…semmi embertelenség,semmi „ukász”
    nem történt,csupán egy szánalmas utasítás…..a cikk megírására!!!!
    Ennyi!

  • Na igen, Orbán szerint már tetőztünk, vagyis az, hogy nincs 100 ember sem a lélegeztetőn, annál már csak jobb lehet a helyzet a kedves vezérünk gondolkodása szerint. De valójában mindenki tudja, hogy még nem tetőztünk, ahogy Szijjártó is azt mondta a minap, hogy felkészültünk a tömeges megbetegedésekre ami ezután jön. Na most vagy ez, vagy amaz hazudik. Én szerintem egyébként mind a kettő. De nagyon egyszerű miért kell felszabadítani több tízezer ágyat, mert most itt van rá a fedősztori, itt a járvány, mint ok, hogy betegeket, végső stádiumos rákosokat, friss amputáltakat, és magukat egyedül ellátni nemtudókat kilöknek az ellátás alól, terhet róva a családra. Most itt az alkalom, szembrebbenés nélkül ezt véghezvinni.
    A megbetegedések száma, a lélegeztetőn lévők száma, a nagy járvány sújtotta országok tapasztalatai sem indokolnak ilyen mértékű, 36 ezer ágy felszabadítását egyik napról a másikra (nyolc nap). De Orbán Viktor május 3-ra „jósolt” tetőzős dumája pedig leginkább nem indokolná, hiszen aznap 2317 aktív beteg volt, 335 fő elhunyt, és mindössze 52-en voltak lélegeztetőn. A tetőzés pedig azt jelenti, hogy onnan lefelé kéne menni minden számnak. Vagyis a kórházkiürítés ilyen számban pofátlan hazugság a járványügyre hivatkozva bárhonnan is nézzük, számoljuk, gondoljuk. De valaha volt már olyan, hogy igazmondáson kaphattuk ezeket a „kedves” vezetőinket?

  • Az Orban adminsztracio es a Karcsony adminisztracio mint az iskolasok civakodasai szerint vadoljak egymast a Pesti utccai idossek othonainak elhanyagosalasiaert.

    Persze, mint az ovodasok civakodasaiban, soha nem letezik megoldas, igy ebben sem.

    A problema csupan annak oka, hogy a politikusokat biztatok meg a gondozoinak lenni az idossek eleteert.

    S ki mindeg az aldozata a politikusok altali igert ugyek intezeseinek, ill. trehanysagainak az eredemnyeiert ???

    Persze!!!
    Mindeg a kozosseg !!!
    Ezen esetben, a nagymamak es nagypapak sokasagai.
    De az ugy tortenik amikor a felelosegert senki laba soha nem tartva a tuzhoz.

    Remleve, mast hataroznatok mielott ti kerultok azokba az idos-otthonokba. Hmmmmmm ?????????????

  • Kedves G.Édler Eszter !
    – Mivel szüleim felelős beosztásokat töltenek be a honi egészségügyben, éjt nappallá téve dolgoznak, – ezért néha egy kis tapsikolást is kapnak…visszautasítom, hogy ellenük, az ügyvéd maffia részére,- a KMH felületén vagy bárhol ügyfeleket toborozzon, és rémhíreket terjesszen!
    – Valóban a terv szerint 60% ágynak kell majd készen állnia koronavírusos betegek ellátására a tetőzéskor, ezeknek az ágyaknak nagyrésze eddig is üresen állt!

    A kórházak megkapták az intézményükre vonatkozó megcélzott ágyszámot, ugyanakkor egy-egy megyén belül – a megyére előírt ágykapacitást megtartva – a kórházak egymás közötti átcsoportosításra is lehetőséget kapnak.

    – Mindez tehát nem jelenti azt, hogy az összes egyéb beteget hazaküldenék a kórházakból. Arról, hogy melyik beteget lehet hazaküldeni és melyiket nem, a kezelő orvos illetve orvosi konzílium dönt szakmai protokoll szerint.

  • lelszi Lehet. Tehát úgy gondolod, hogy „egészséges” betegek heverésztek a kórházakban, és a Fodor igazgatója inkább kirúgatta magát, de nem volt hajlandó ezeket a heverésző alakokat kidobni?
    Értem. Életszerűen hangzik.
    Ha viszont ennyi egészséges ember heverészett szerte-szét a kórházakban, nem kellett volna minden igazgatót kirúgni, hiszen ezek szerint mind táppénzcsaló?
    Egy picit sem zavar a fonákság? Nem ért volna rá ezeket az egészséges betegeket akkor kirúgni, ha a járvány felerősödik? Ha most elég volt egy hétvége, akkor is elég lett volna.
    Egyébként voltál a Fodorban? Szerinted alkalmas járványkórháznak?

  • Eszter Garai-Édler

    @Göllner András

    Az orvosi hivatás szerepe, funkciója, társadalmi státusa jelentős és mélyreható, de emellett az orvosok a társadalom nagy jelentőségű értelmiségi köréhez is tartoznak. Egy hivatás értékrendszere és belső öntudata ott kezdődik, ahol képesek alapvető szakmai és emberi elvárásnak – minden körülmények között – megfelelni.
    „…az értelmiség örök emberi szerep.” (Bibó)

  • Mészáros- Orbán pannon- haláltánca!

  • lelszi
    2020 május 6
    3:16 du.

    Hazudsz mint Boda Marcsi barátnéd.

  • slapaj. Ez nagyon jól hangzik. Csak. Ha x ágyat kell felszabadítani, de nincs annyi hazaküldhető beteg (honnan lenne), akkor a kezelőorvos vagy a konzílium már olyan betegeket kényszerül hazaküldeni, akiket már nem szabadna. Ha nem így van,
    miért kell félni egy pertől,
    aminek nincs alapja?

  • Pityi Palkó

    Aranyos Garai-Édler Eszter. Minden szavaddal egyetértek! Engedd meg, hogy hozzátegyem a cikkedhez:

    Orvosainkhoz és a szolgalelkű érdekemberekhez.

    Egy valódi egyén jele az, hogy vállalja a felelősséget saját tettei következményeiért. Nem hibáztatja a külső erőket szerencséjében vagy szerencsétlenségében; Ő etikai értelmében van, tudatában van annak, hogy a cselekedeteknek következményei vannak.
    Az ő etikai értelme belső és természetes, teljesen ellentétben állhat a megállapodott társadalmi szokásformákkal vagy a hatalom által előírt erkölccsel.
    Ő tudatában van azzal, hogy az a morál, amely a külső szankciókra támaszkodik, nem valódi erkölcs.
    Az ilyen ál-erkölcs megszabadítja az egyént a felelősségtől. ‘Csak a munkámat csinálom, vagy ez nem az én akaratom – hanem a te dolgod‘, vezethet a legszélsőségesebb embertelenséghez és kegyetlenséghez.

  • Kenny
    2020 május 6
    4:59 du.
    azt a hírhalmazt olvasom, amelyben

    a WHO arról értesít kutatások alapján, hogy

    a vírus várhatóan sokkal ragályosabb lesz már ez év második felében,

    már 2019 második felében szerte a világban fellelhetők a nyomai,

    és ami a legfélelmetesebb, az az, hogy

    nem lesz immunitás ellene mert olyan gyorsan mutálódik azaz a vakcína kutatás majdhogynem értelmetlen

    gyógyszert meg ugye pontosan erre nem találtak de valamivel kezelhető mert nagy % os arányban vannak olyanok akik tünetmentesekké váltak egy idő után amikor gyanússá váltak

  • Mivel zsigerileg alattvaló a magyar, ezért kell neki adni gyűlölhetőt. Szegény, csak hajlong, zokszó nélkül teljesíti a kapott utasításokat, ezt nem lehet bírni a végtelenségig. Muszáj adni neki egy belerúghatót.

    Történelmileg nézve ez lehet tót, sokác, sváb, vagy szőröstalpú román, mindegy, csak lehessen őket okolni és szidni. Aztán végre, Trianon után eltűntek, de nem tűntek el a tekintetes, a nagyságos és a kegyelmes urak, hát adni kellett a magyarnak egy újabb gyűlöletre alkalmast. Hirtelenjében nem voltak mások kéznél, mint a zsidók. Nem jutsz ötről-hatra? A zsidók miatt! – jött a válasz a főuraktól, s a magyar örömmel vette új célpontját. Amit remélt, bejött, kárpótlásul kapta a zsidók megüresedett házait-lakásait, magára hagyott üzleteit és egyéb beszolgáltatott javait.

    Ma Soros van. Ami rosszat tapasztalsz és látsz, az mind Soros. Soros pénzeli őket tisztes távolból, mert idejönni nem mer. Sorost meg tudjuk ki. György a keresztneve. Mit keresztneve?! Az utóneve.

    És persze a migránsok. Most ugyan nem jönnek, félnek a koronavírustól. De azért résen kell lennünk. Vannak nemzetidegeneink is. Ezek a nemzetidegenek beférkőztek még az országgyűlésbe is! Vigyázz magyar! Bármikor rádtörhet az ellen!
    (és b+ sokan eszik ezt a dumát)

  • Drizari
    2020 május 7
    7:01 de.

    Sorra fogunk mi még kerülni, te csak ne aggódj.

    Egy párbeszéd:
    -Van a mai Magyarországon antiszemitizmus?
    -Nincs, de az igény megvan rá…

  • Slapaj!

    Nagyon igazad van szerző valótlan rémhireket terjeszt,ezt a többség tudja is!!!!!

    Bendegúz79!

    Ne hidd el a szerző mellébeszélését,balótlan uszítását!
    Hidd el,hogy itthon mindent megtesznek betegek ellátása,gyógyulása érdekében!

    Mindentől függetlenül továbbra is sajnálom a más országokban élő és sokkal több fertőzött embert (USA és ugye Kanada is!!!!…meg pld.Olaszország,Spanyolország,)és kívánok mielőbbi megoldást,gyógyulást mindenkinek!!!!!!!!!!!

  • Miklós bá'

    Kedves Garai-Édler Eszter!

    Egy „ügyvéd-maffiázó” alárendelt beosztású szellemi segéderő csuklott egyet (2020 május 6 4:58 du).

    Csak megismételni tudom a kérdésemet:

    A kápó indítékait ki ismeri?

    (Az más kérdés, hogy ez a szellemi(?) segéderő tudja-e, ki/mi is az a kápó.)

  • Rodeo11 Igen, most azzal ijesztgetnek, hogy mutálódni fog mire meglesz az oltás.
    Ez így értelmetlen, mert hiába lesz oltás, attól még mutálódhat. A lényeg az, hogy mind meghalunk.
    Majd lesz valahogy, hallgass Reicha-t és Farrenc Louise-t, most kóstolgatom Őket. Mennyi kincs vár még felfedezésre, igyekezni kell. Ne olvass híreket,
    rongálja az egészséget.
    Végre felébredtek a halaink. Nem tudom mire vártak, de végre elöjöttek. Már komolyan aggódtunk.

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 május 7
    9:21 de.

    „Sorra fogunk mi még kerülni, te csak ne aggódj.”

    Kizárt dolog, maximum egy rendszerváltás esetén, de arra meg semmi esély, mert egyelőre túl sok globális haszonélvező van Orbánnal maximálisan megelégedve, az ellene látványosan prüszkölő EU vízfej meg a szemétdomra érkező új kistyúk esete az őt kergető kakassal, lásd a „felhatalmazási törvény” miatti friss EU farokbehúzásos visszakozást! Egyébbként meg szerinted Soros Gyuri bácsira azért fújnak ezerrel még Izraelben is, mert ők is antiszemiták? Ha hamis ez az itt is többször előfordult állítás, miszerint Soros úr Izraelben kiátkozott, akkor az előbbi naiv kérdésem figyelmen kívül hagyandó, általam trehányságból ellenőrizetlen rémhír! 😀

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 május 7
    9:21 de.

    Közben találtam egy nagyon jó cikket, amit én teljesen autentikusnak vélek Soros ügyben:
    https://leharblog.wordpress.com/2017/07/11/soros-es-izrael/
    Külön figyelmedbe ajánlom a kommenteket!

  • Drizari
    2020 május 7
    7:01 de.

    és ti a geyzával be is adjátok neki naponta 3-szor, evőkanálal, hogy legyen neki, és íme máris van…nahát, és ne legyen egyetlen nap, egyetlen perc sem amikor nem beszélnek róla… + szénkefe reszelve és a gábriel meg az ő Máriója a geyza
    hahaha van még ilyened? olyan üde cipolla de már nem csíp, kurva unalmas

  • Boda Marcsi
    2020 május 7
    12:58 du.

    Hazudsz arcátlanul

  • Rodeo11
    2020 május 7
    4:31 du.

    Kislány:Igyál tejet, egyél szenet
    Vigyázz:Dugd s@ggedbe egyik kezed

  • Orsós Elemér
    2020 május 7
    4:20 du.

    Olvastam Lehár írását. Ő dolga.

  • Geyza
    2020 május 7
    6:21 du.

    aranyköszörűs költő tökét olvashattátok

  • Ketsegtelenul , a vilag, fokent europa es amerika nem vette a Wuhani esemnyeket komolynak a kezdetben.

    S amikor a virus felbukkant Europaban ,majd a US-ban, mivel felkeszuletlenek voltak, hat emberi dolog volt ,hogy ugy mondvan „over reacted”.
    Az az tul-lottek a celon.

    S volt a felelem ,hogy ha a korhazak nem uresen alnak keszen a fertozoteket kezelni, a fertozes sokkal sulyosabb kovetkezmenyeket okozhatott volna a tobb mas egeszsegi problemakkal kuzdo pacienseken.

    Ma vilagszerte a lakossag zajos, tuntet, sot meg fegyveres kozbelepes is tortent mint Michigan orszag orszaghazat a tuntetok ,nagyreszuk fegyveresel foglaltak el.
    A kozgazdasag pusztitasa, milliok es tiz-milliok munkanelkullive valasa a zsinor veget erte mindenfele.

    Na de legyunk logikusok, ki tudhatta volna elore a jovot?

    Meg mind az itteni zsenik sem ismertettek amit majd velnek, hogy tudtak.

    Hogy mirert nem csak itt-ott egy-egy korhazat jeleotek ki a jaravanyos esetek szamara ?
    Ketsegtelenul mert „talalom” nem ertesitette a korhazakat elore, hogy hol lettek volna a virusos fertozottek!!!

    Sajnos ez mind igy tortent vilagszerte, kiveve Kinat.

    Milliok munkanelkul, 1/3 milliok eletiket vesztettek, senki nem tudja meg a sikeresen ayelok allapotait sem.

    S mibe kerul majd a vilag kozgazdasagait es szaz es szaz milliok eletet es korulmenyeit helyreallitani?

    Persze minden esetben letezik a lehetoseg a jatvany ismetlodesenek is !!!!!

  • Napvilágra került egy sötétben bujkáló rémhírterjesztő! Letartóztatták és ninóautó szállította el!

    Az 52 éves aparhanti nő ellen büntetőeljárást indított a magyar rendőrség – nagy nyilvánosság előtt közveszéllyel összefüggésben – az egészségügyi intézmények bezárásáról közölt valótlanságokat a faszbúk oldalán. Szövege alkalmassá vált nyugtalanság és zavarkeltésre, ami bizonytalanságot idézett elő a „most hogy is van?”-ban.

    Az egyik ilyen közintézmény(ből valaki) jelentette őt föl. Reszkessetek rémhírterjesztők! Lecsap rátok a … lecsap! Íme:
    .
    https://youtu.be/Zz3a1-pAm7w

  • Orsós Elemér

    Drizari
    2020 május 7
    7:01 de.

    Kedves Drizari azt elfogadni hogy, a magyar zsigerileg alattvaló csak egy mazochista megfelelni vágyás, ami a szignifikánsra egyáltalán nem jellemző, ez a tévhit egy eröltetett, beidegződtetésre legyártott neoliberális -megjegyzem kurva hatástalan- mantra! Sorry a magyaros szókimondásért!

  • Orsós Elemér

    Geyza
    2020 május 7
    6:22 du.

    Ez a kommentekre való felhívásom -tévedésbe ne ess- nem Gyuri10-re, hanem úgy általában az okos magyarázatokra volt figyelem felkeltés, ami azt a feltevésemet bizonyítja hogy, Soros úr még a tözsgyökeres izraelieknek is útálatos, legalábbis megosztó! (Egyébbként le a kalappal ahogy az ottani gazda diplomatikusan kordában tartja vendégeit! 😀 )

  • Ha a KMH fórumán mostanában folyó, egyszerre elmélyült és magasröptű eszmecserék egy-két olvasó figyelmét esetleg nem foglalnák le teljesen, és netán érdekelne itt – természetesen Rodeo11 doktor úron kívül – bárkit is:

    https://www.milev.hu/saul-gyermekei—blog/jarvany-es-holokauszt-a-naci-epidemiologia?fbclid=IwAR2_8JCpC5eKK-iZYg6LCMTxsw_HADo6I7sUIpLYrnQSy_uR32UHDszzU4E

  • Kővendég
    2020 május 8
    7:59 de.

    hm, járvány? a hüjeség is ragályos … itt láccik is

  • Orsós Elemér,

    nyugi, szeret így élni a magyar, 2022-ben is nyer kétharmaddal a Fidesz. 🙂

  • Drizari Ezt nem fekete autóval kell? Ezen az alapon a fél országot el lehetne vinni, köztük néhány kormánytagot is. Például aki hírdeti, hogy van védőeszköz elég mikor nincs, nem kell maszkot hordani mikor kell, hogy nem kell szűrni mikor kell, arról már nem is beszélve, hogy a tiz parancsolat betartása megelőzi a betegségeket. Talán ha a kormány tisztességesen tájékoztatná a közvéleményt, akkor nem lennének ilyen gondok.
    Vajon ez erődemonstrácó vagy simán túlkapás?

  • Kovendeg,
    Koszonom a megemlekezest a „naci epidemiologia”rol.
    En meg hallottam nehany szemelyes „elmenyt ” a „lagerek”,
    koncentracios taborokban levo helyzetrol .
    Szegeny anyamnak meg volt „szerencseje” talalkozni
    az ordog orvosaval, Dr. Mengelevel is. Egy ismerosomon,
    iker testverevel egyutt, ugyan ez a satan „kiserletezett”.
    Rodeo 11 hulyesegere- sajnos-nincs gyogyszer.
    Ha ez idoben „megfelelo allasban” lett volna, biztosan
    Wagner „mennyei” muzsikajaval kiseri a szerencsetleneket.
    Nagy meglepetesemre mar tobb forumon jottek elo,
    az uj tetvek, a Holocaust tagadok, akik szerint „nem leteztek”
    gazkamrak sem.
    Azt hittem, az itt jelenlevo „stilus” miatt, nem reagalok
    tovabb, de nehanyan kozuletek-visszaadtatok hitemet
    a kulturalt velemeny nyilvanitasban.
    Talan meg csak annyit, amikor draga Anyamat megkerdeztem
    {nem szep kerdest}- amikor megalazva,eletveszelyben haladtal
    el az „ordog doktora” elott, mit ereztel volna-ha tudod,
    hogy lesz a zsidoknak egy allama? Egy szoval valaszolt-
    „Vigaszt”.

  • Drizari:
    „Az 52 éves aparhanti nő ellen büntetőeljárást indított a magyar rendőrség – nagy nyilvánosság előtt közveszéllyel összefüggésben – az egészségügyi intézmények bezárásáról közölt valótlanságokat a faszbúk oldalán…. Az egyik ilyen közintézmény(ből valaki) jelentette őt föl. Reszkessetek rémhírterjesztők! Lecsap rátok a … lecsap!”

    Nem szükséges, hogy valótlan tényt terjesszen, a minapi Btk. módosítás alapján valós hír terjesztése is lehet büntetendő:

    Btk. 337.§ (1) Aki közveszély színhelyén nagy nyilvánosság előtt a közveszéllyel összefüggésben olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely a közveszély színhelyén alkalmas az emberek nagyobb csoportjában zavar vagy nyugtalanság keltésére, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    337.$ (2) Aki különleges jogrend idején nagy nyilvánosság előtt olyan valótlan tényt vagy való tényt oly módon elferdítve állít vagy híresztel, amely alkalmas arra, hogy a védekezés eredményességét akadályozza vagy meghiúsítsa, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    A törvénymódosítás f. év március 31-én lépett hatályba.
    MÁSNAPI újsághír szerint a rendőrség a hatálybalépést követően 26 esetben indított büntetőeljárást ilyen bűncselekmény miatt.

    Hölgyek, urak, tehát nbagyon vigyázzanak arra, hogy még véletlenül se álítsanak olyan VALÓS tényt sem, amelyik esetleg ALKALMAS LEHET zavar, nyugtalanság keltésére, vagy a védekezés akadályozására. (Nem szükséges a bűncselekmény megállapításához, hogy a zavar vagy nyugtalanság, illetve a védekezés eredményessége ténylegesen bekövetkezzen, elegendő, ha az elkövetett cselekmény az eljáró hatóság szerint erre esetleg alkalmas lehetett volna.)

  • Már megint elgépeltem, a téves rész helyesen.

    Nem szükséges a bűncselekmény megállapításához, hogy a zavar vagy nyugtalanság, illetve a védekezés eredményességének akadályozottsága ténylegesen bekövetkezzen, elegendő ha…

  • Remélem,hog a március 31-étől hatályos törvény szószerint idézése senkiben se idézett elő nyugtalanságot, mert nem szerettem volna a rémhírterjesztés új tényállású bűncselekményét elkövetni. 🙂
    Tehát nincs itt semmi látnivaló, mindenki menjen tovább!

  • Izraeli
    2020 május 8
    9:41 de.

    Ma van a Gyözelem Napja.
    Még a németeknél is állami ünnep,
    Csak nálunk nem ejtenek róla egy szót sem.
    Dolgozik a „Kertész Ákos szindróma” sajnálkoznak
    azon hogy nem hajtódhatott végre Hitlernek a magyarsággal
    kapcsolatos, a Mein Kampfban rögzített elgondolása:
    Nem kiirtandó, de SZOLGANÉP !

  • Miklós bá'

    Drizari! (2020 május 8 1:08 de.)

    Elment a nő szemetet szedni, fogdába vágták, rabosították, megbüntették 200.000,00 forintra.
    Orbán kutyái nem a szemetelőt fogják meg, hanem … –

    Nos, ez ma itt kis hazánkban Orbán világa. „Oszt jó napot!”

  • Orsós Elemér

    „Drizari
    2020 május 8
    9:01 de.

    „nyugi, szeret így élni a magyar,”

    Ez szerintem egy belénksulykolt buta közhely, viszont azt aláírom hogy, túl jóhiszemű reménykedő, ezért folyamatosan átb…verhető. Ezért mantrázom már ezredszer, hogy az igéreteikkel félrelépő „honatyák” -legalább- megfélemlítésére a Kussuth tér közepére ki kéne tenni egy direkt nekik szánt derest vagy pellengért, bár az érdemtelenül szerzett fizetés és az összes kamu költségtérítés nagydobra vert megvonása lehet hogy hatásosabb lenne! 😀

  • Orsós Elemér

    Ne azt nézzétek hogy, ezt most honnan ollóztam ide:

    https://pestisracok.hu/nincs-ki-gondozza-az-osztrak-idoseket-vasarnap-inditjak-az-elso-vonatokat-a-roman-vendegmunkasok-szamara/

    Sajnos a kommentekkel egyet kell értenem.

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2020 május 7
    4:20 du.

    autentikusnak nem allithatsz olyan velemenyt, ami szelsosegesen elfogult Sorossal. A zsidok nem kedvelik Sorost, mivel jelentos anyagi tamogatast juttatott a palesztin menekulttaboroknak.
    Mulatsagosnak tartom a Soros kerdesben (illetve inkabb tragiomikusnak, de nyugodtan mondhatom visszatetszonek is) hogy olyanok gyalazzak Soros Gyorgyot, akik elozoleg szivnyugaslommal elfogadtak tole komoly anyag tamogatasokat. Persze azt meg veletlenul sem kivannak visszafizetni neki… Illetve ebben az esetben az a problema, hogy nem ok kaptak azt a penzt. Olyanok ajuldoznak tisztessegtelen spekulaciot emlegetve, akik maguk is jobbara tisztessegtelen spekulaciokbol elnek jol. Jezus megmondta, csak az probalja mas szemebol kivenni a szalkat, aki elotte a magaebol eltavolitotta a gerendat.
    Es csak szolok, Dante Poklanak kilencedik kore, amelyik az aruloknak van fenntartva, a legalso bugyrot a jotevoik elaruloinak tartja fenn.

  • Ms.Garay;

    ” az ertelmiseg orok emberi szerep.”

    Nagyon sajnalatos, hogy maga nem ismert vagy nem emlekezne igen „ertelemes” (ertve magas elmei kepessegu) bunozoket, gazemeberket es tomeg-gyilkosokat!

    Ami szukseges lenne, legalabb remelhetoen, az emberisegesseg ertelmenek gyakorlasa embertarsaink irant.

    Nagyon sok eset volt bizonyositva mostan is sok egeszsegi szolgaltatok altal.
    A szunet, megallas, pihenes-nelkulli segito-keszsegikkel a jaravany idejen.

    Sot volt eset a hirekben a teljes „break-down’-juk nehany orvosok es apalok eseteiben.

    Hasonloan mint 2001, September 11-en NYC-ben.

    Az on-erdekeket, kepessegeiket felretevo felaldozosag embertarsaik segitsei eseten.
    Az onzetlenseg!!!!!

    Az minden egyen charakteren fugg, s nem kepzettsegen!!!

    Mind akik hajlandok tul-lepni a kepessegeik, kepzettsegeik es kotelezettsegeik hatarat embertarsaikat segiteni.
    ( Beyond and above the call of duty!)

  • Tüske Zsófia

    na es megtalaltam a legsokkolobb esetet, bar itt szerencsere – egyelore – nem tortent tragedia: „WPW szindrómás,szívbeteg,keringési zavaros, kislányommal ingázóként magyar állampolgárként 2 napra jöttünk haza a számára életmentő gyógyszerekért,mivel az SOS-ben főorvos által kért májusi szívkatéterét budapest át tette a virus miatt 2021 februárra…😔 Németországban dolgozunk eü.ellátást itt is fizetjük!Kezelőorvosa kis korától itt van a kislányomnak,aki egy igazi orvos még,saját felelőségére rendel!Csoportokba kiírják van aki kap karantént de legtöbben nem,mert se teszt se semmi nincs a határon!Nem vagyunk betegek,kb.1 órát tanakodtak kapjunk,ne kapjunk…🤷‍♀️Hasra ütve még egy lázmérés se volt mi kaptunk,a többi németrendszámú auto gond nélkül mehetett tovább,és a naponta vonatokon tömörülő emberek,kamionosok is mehetnek itthonról ausztriába,minden felé,sőt menniük is kell!…Tájékoztattak,hogy ha be merünk menni a gyógyszerért a kardiológusához,megbüntetnek,és elzáratnak!!!Jelenleg körözött személyként nyilvántartásva vagyunk,még a kislány is!!!…😢ORFK azt mondja az ANTSZ feloldhatja,amit 1 napra most e-mailben meg is kaptunk péntekre bevihetük végre az orvoshoz a gyereket,pénteki napra nincs karantén!…Utána még 1 hét letöltendőnk van…Talán…🤦‍♀️Szó szerint őrjöngenem kellett,telefonálgatni,e-mailezni,hogy egy szívbeteg gyerek kapjon ellátást,és nehogy szívrohamot kapjon itt a bezártságba gyógyszer nélkül rettegve nézegeti az ablakot,mikor jönnek a rendőrök minden nap!!!Ha rosszul lesz EKG-t nem fognak kihozni,hogy képzelem én!Persze nincs jól most vízzel itatom…😢💔Az ORFK szerint jogtalanul kaptuk a karantént,mivel hoztuk a munkavállalóit is hogy jövőhéten munka van,vissza kell érnünk mert nem lesz állásunk!Tájékoztattak,hogy az ANTSZ-el oldassuk fel azonnal,és indulhatunk vissza pénteken!Na most 1 hete oda-vissza pinpongoznak,senki nem tudja ki jogosult,és mire azt mondják ők sincsenek tisztába hogy ki mire jogosult…🤷‍♀️Az ORFK vezetője az ANTSZ vezetőjére mutogat,az ANTSZ vezetője pedig az ORFK vezetőjére,amiről hivatalos papirakat kaptam alá írással mind a két helyről,és hangfelvétel is van mind a két helyről,hogy egymást meghazuttolják!Szomorú,hogy ide jutott ez az ország Demokráciából Diktatúrába,és gyerekek életével szórakoznak azok a vezetők,akikbe az emberek bíznak!…😔

  • Kővendég
    2020 május 8
    7:59 de.

    Só? Áh, nem,

    inkább az örök gyász,

    még fürdeni is gyászlepelben szabad, és ha a kádban leesik a szappan akkor nem „azért” nem hajolunk le érte, hogy nehogy „meglepjen” valaki, (hexenschuss)
    hanem mert … szóval, emlékezzünk…

  • Orsós Elemér
    2020 május 8
    5:17 du.

    Néha a szarban is találni aranygyűrűt,
    de emiatt az ember nem fog átválogatni minden szart.

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2020 május 8
    5:22 du.

    Teljesen igazad van, több izraeli honlapot kellett volna idéznem, de sajnos nem tudok ivritül, magyar nyelvűt meg csak ezt találtam.

  • Tüske Zsófi – ez valóban sokkoló eset, kétszer elolvastam, hogy jól értettem – e, de nem tudom /akarom elhinni, hogy ez lehetséges, pedig aligha találna ki ilyet bárki is!

    Láthatóan „jól kezeli” a kormány és az összes hozzátartozó szerv, hatóság a vírusválságot, mi itt a gond? Amíg nem minket érint, elnézőbbek vagyunk – amint velünk történik valami őrjöngeni tudnánk! Pedig nem kellene más, mint egyszer leülni az összes érintett képviseletével (orvos, járványügyi szakember, rendvédelmi szervek stb) és pontról pontra megalkotni egy egységes rendeletet, kitérve az általában előforduló kivételes esetekre is, azaz hogy ilyenkor mi a teendő, ki az illetékes stb és nagyjából humánus módon egy követhető szabályrendszert kidolgozni, majd azt minden közreműködőnek, ügyben érintettnek eljuttatni! Hovatovább időnként kontrollálni, hogy a gyakorlatban működik – e vajon, és ha a gyakorlat azt igazolja, hogy változtatni kell valahol, akkor meghozni a változásokat érintő módosításokat egy észszerű határon belül. Nem hiszem, hogy ez olyan bonyolult és kivitelezhetetlen lenne, ha a szándék megvan – de megvan?

  • Mondják, legenda. Pedig valóságnak tűnik. Viszálykodnak és veszekednek egymással a magyarok, trollkodnak és beszólnak mindenkinek. Akad mindig valaki, aki lefitymál, ismeretlenül is leminősít. Ez mind a turáni átok következménye. Néha akad egy-egy jószándékú segítő, de aztán ő is megkapja a maga adagját.

    Ilyen jószándékú Gombos Edina és kubai férje, akik két gyermekükkel 2015-ben költöztek az USA-ba, ma Florida egyik kisvárosában élnek. Költözésük okát két fontos mozzanat határozta meg: az egyik férje származásának rosszindulatú itthoni felemlegetése, a másik, férje származása okán azonnali zöld kártya és állampolgárság. Mivel kubai.

    A maguk rosszindulatú adagját a kint élő magyaroktól kapták, akik hazugnak nevezték őket annak kapcsán, amit mondtak egyik videójukban az ottani karantén segélyekről. Pedig nem, hiszen érinti őket is. Érdekesek az esetet felemlegető videójukhoz érkezett kommentek, amiben megerősíti több külföldön élő magyar, hogy sehol nincsenek összetartó és egymást segítő közösségek, legfeljebb kisebb érdekcsoportok. Az USA-ban nem találni olyan magyar közösségeket, mint találni az oroszok, az olaszok, a kínaiak, a kubaiak, a portugálok stb. között. S most akkor következzék Gombos Edina (volt rádiós és TV műsorvezető) felvétele, amiben beszél erről a rosszindulatú beszólásokról, és alatta olvashatók a vele egyetértők kommentjei:
    .
    https://youtu.be/FBw3wl-Sa40

  • DRAZIRI;

    Floridaban, a keleti parton, Daytona-tol Key West-ig alig talalsz ma „kis-varos”-t.

    Minden egybefolyo ‘aszphalt-jungel’.

    Florida lakossaga (22 millio) naponta 550-fovel novekszik. A bevandorlas allando !

    A kozosseg es a helyi adminisztracio lehet „kis”, de nem igen elkulonult.

    A kulombozo nemzetisegu eredetu lakossag, ill. az ujjabb bevandorlok mind mutatjak a sajat nemzetisegi hagyomanyaikat.

    A magyarok ,pl. hamar onalloan a sajat eletuket keresik es megtalaljak. Azert ma NEM leteznek a regi csoportulasaik, ami letezett az 1900-as evekben.

    Mas naciok, mint olaszok, cubaiak, gorogok,stb. amelyek a zsugolt tarsadalmakbol erednek, egyszeruen nem hajlandok a helyi eletmod alapjan onallosagaikat sem keresni, sem megalapozni.

    Ma Miami-nak az u.n „little Havana”, cubaiabb mint Havana Cubaban.
    Megcsokonyosodottan tartjak a regi Cubai eletmodjaikat, szokasaikat, stb. Azon nem hajlandok valtoztatni.
    Persze az nagyon hatranyos am szamukra.

  • „lelszi” Majus 5-i soraira;

    A+

  • Bendeguz79
    2020 május 9
    1:01 du.

    grizi nem is emeled ki a Marco Rúbio-t? pedig az azután… csak tudnám…: de cubai… zsebdiktátor

  • DRAZIRI:
    Na hol lattal „kisvaros”-t azon a videon????

    Az egy 9-10 millios asphalt es betron jungel.
    A lakossag mint a herringek a dobozban elnek.
    A lalossag fele 20-40 emeletes par-millio dollar condokban.

    De lathato hogy mit kepes szabad-ember a szabad-lehetosegeik alapjan letrehozni.

    Legalabb red-rebeti lathatta az ehezo es utcakon elo milliok nyomorait.

    Edina allando-lakosu jogot kapott mert ferje US-ban szuletett allampolgar. 5-ev utan jogosult lessz allampolgarsagi folyamodvanyara.

    Nem ugy tunik ,hogy a gyermekek biologia anyja.

  • Bendeguz79
    2020 május 9
    4:38 du.

    grizi a real estate ott is döglődik? a kóbor kutya sem vesz kulipintyókat

    (a condo az egy 87. emeleti fáskamra méretű túlárazott majomketrec)

    Kanada ugyanaz:

    zokognak az ügynökök senki sem vesz csak az akinek van a zsebében némi cash és az ügynökök és a mesterségesen szított piac által

    (hiánytermelés nincs sohasem elég lakás lehetőség azaz drágán lehet tartani a vállakozók minden beépíthető területet felvásároltak senki sem vehet telket és építhet rá saját házat majd a vállalkozó 15 usque 25 szörös árakon és akkor leesik a gyufa és leég az egész benne a lakókkal tegnap Bramptonban volt egy)

    most csődbejutottakat üzlethelyiségeket seperc alatt az értékük 10%-káért

    lakást senki, kivárnak bérlakás sincs

    Floridába csak hülye kanadaiak mennek snowbird élhetetlen dög unalom a trópus… állandóan a dögletes forróság és a ragdós gusztustalan tengerparti homok meg a pálmák amik nem adnak árnyékot sem …

  • Eszter Garai-Édler

    Jól vizsgázott az egészségügy?

    Lantos Gabriella egészségügyi menedzser: „Magyarországon jól felépített rettegéskampány folyik”
    http://www.atv.hu/videok/video-20200508-jol-vizsgazott-az-egeszsegugy

  • Bendeguz79
    2020 május 8
    5:26 du.

    grizi!

    therefore what is „the” duty? beyond(???) call(???) LOL

  • Hat igen.
    A velemenyek-mint mindeg- kulonbozo iranyokba terjednek-
    mint minden vita.
    A „tisztelt dr” aki Kovendeghez intezte „intelmeit”[2020.maj.8
    7.59.d.e}-
    „az orokos gyaszrol” „meg furdeni is gyaszlepelben szabad”
    elter-nem eloszor- a fo tematol-az orvos felelossegetol{csak
    parancsot teljesitettem}.
    Nem veletlenul emlitettem az „ordog orvosat” a hirhedt
    dr . Mengelet- aki csak „parancsot teljesitett” es ezzel
    megszegte Hypocrates eskujet, melyre mint orvos,kotelezte magat.
    Meg valamit- az „orokos gyasz”rol- amely arrol is szol,
    hogy – kiegyenesiteni a gerincet, es tovabb lepni- az o
    emlekukert, az o nevukben.
    Ezert jonnek az onkentesek, ezert ajanlottak fiatalok
    segitseget a mezogazdasagban es masutt,ahol komoly
    nehezsegek vannak,mint mindenutt {kozottuk- egy unokam}.
    Remeljuk, hogy minel elobb visszaterhetnek megszokott
    eletukhoz .
    Addig is- folyik a kutatas a „coronavirus vaccine”
    kutatasara , mint mindenutt. Remeljuk,eredmennyel.

    https://www.jpost.com/health-science/israeli-scientists-in-three-weeks-we-will-have-coronavirus-vaccine-619101

  • Talan akiket erdekelne, s akik talan kovetnek is a Covid-19 esemenyeinek a kialakulasait.

    Wuhan-ban jelentosen uj-fertozesek sokai tunnek fel.

    De kozben az egeszsegi szakertok egyre tobbet tapasztalnak es jonnek ra jelentos adatokra.

    Mivel mar tobbfele ,s nemetorszagban a korboncnokok is , megallapitasai, hogy a virus a blood-cloting, a ver-alvadasa, csomosodasa altal okozza a halalt.
    Kezdve a tudoben.

    A tapasztalatok alapjan a nok elonyben,s akik szervezete az „ACE-2″ enzym magastartalomban produkalja az elso aldozatai a virusnak.

    De meg a sikeresen atesok eseteiben is a ver-alvadasa okozza az u.n.”Covid-kezet”, „covid labat”.
    A szukseges verkeringes hianyossaga.

    Azert egyre szelesebb korokben a kezdettol ver-higitokat alkalmaznak. S az orvosok a felgyogyultakat is a verhigitokkal kuldik haza.

    A kozgazdasagok helyre fognak alni vilagszerte.
    Persze tobb „bukkanokon” fognak atesni mire lenyegeben a dolgok helyre alnanak.

    Addig sok vesztessegekkel allunk mindannyian szemben.