Ezer családot hozott lehetetlen helyzetbe a magát családbarátnak hazudó kormány

2021 február 26 7:23 de.70 hozzászólás

Közel negyedmilliárd forintot emelt le a NAV a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) számlájáról. Iványi Gábor egyházát a bérek utáni járulékok elmaradása miatt büntette és lehetetlenítette el az adóhivatal. A MET nem hanyagságból maradt adós a szociális munkát végző alkalmazottak bérjárulékainak fizetésével, hanem azért, mert a magyar állam a jogerős bírósági ítéletek ellenére, ennek az összegnek a többszörösével tartozik nekik. Ami Iványi Gáborékkal történt, az bárkivel megtörténhet, aki szálka lesz a hatalom szemében.

Egy hete még jó hír jött a MET számára: visszakapták az úgynevezett technikai számukat, vagyis, ismét lehet számukra a személyi jövedelemadóból egy százalékokat utalni. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a NAV ugyanis tegnap a leemelt a számlájukról 246 131 000 forintot. (Ebből 90 millió a késedelmi kamat.)

Iványi Gábor és a MET kálváriája 2011-ben kezdőtött, amikor az egy évvel korábban hatalomra került második Orbán-kormány megvonta tőlük az egyházi státuszt. A státusz megvonása azt jelentette, hogy – ellentétben más egyházakkal –, ők nem kaphatják meg a milliárdokra rúgó állami támogatást, és az állampolgárok sem adhatják nekik a személyi jövedelmi adójuk egy százalékát. Iványiék minden lehetséges jogi utat végigjártak, végül a strasbourgi bíróság is nekik adott igazat, ám az állam magasról tett a jogra, és nem hajtotta végre a bírósági ítéleteket. Sem a MET egyházi státuszát nem állította vissza, sem a tartozásait nem fizette ki.

Szokás mondani, hogy a hála nem politikai kategória. Ez Orbán Viktor és a MET viszonylatában hatványozottan érzékelhető. A mostani miniszterelnök a nyolcvanas évek elején még olyannyira jóban volt Iványi Gáborral, hogy amikor harcos ateista beállítottságát maga mögött hagyta, hét évvel a polgári esküvőjük után, őt kérték meg feleségével, Lévai Anikóval, hogy templomban is adja össze őket. A két nagyobb Orbán-gyereket is Iványi Gábor keresztelte meg – igaz, évekkel később ezt a keresztelőt „visszacsinálták”, s a keresztleveleket visszakérték.

Iványiék legfőbb, és Orbán számára legkevésbé megbocsátható „bűne”, hogy valódi keresztény egyházként működnek. Ami annyit jelent, hogy a hitéleti tevékenység mellett, számos szociális feladatot is ellátnak. Iskolákat, óvodákat, idősotthonokat, hajléktalanszállókat üzemeltetnek, segítik az elesetteket, az üldözötteket. Ezt nem tudja elviselni az Orbán-kormány, és személyesen a miniszterelnök, mert a MET tevékenysége nap, mint nap szembesíti őket azzal, hogy mi volna egy igazi, valóban Krisztus tanításait követő egyház feladata. Szembesíti őket saját maguk és a hozzájuk dörgölőző papság álságosságával, és Orbán ennél kisebb „bűnöket” sem hajlandó tolerálni.

Ezért kellett most ismételten megregulázni a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget, és egyúttal üzenni azoknak, legyenek akár egyházi, vagy világi emberek, hogy mi vár arra, aki nem áll be a sorba. Veled is megtörténhet, ami Iványi Gáborékkal történt, üzente Orbán mindazoknak, akik mást gondolnak a világról, mint ő, más Magyarországot képzelnek el, mint a regnáló miniszterelnök.

A NAV mostani lépésével, a közel negyedmilliárd forint leemelésével, mintegy ezer szociális munkát végző alkalmazott márciusi fizetése került veszélybe. Ezer embert, ezer családot hozott lehetetlen helyzetbe a magát családbarátnak hazudó kormány. Nem beszélve azokról az emberekről, akik hajléktalanként, fogyatékosként, vagy egyszerűen „csak” szegénységükből fakadóan, éhezőként egyedül a MET-től kaptak eddig segítséget.

Csupán zárójelben jegyezzük meg, hogy az elmúlt években, miközben ország-világ láthatta, hogy milyen méltatlan játszmát játszik a kormány a MET-tel, nem tapasztaltuk, hogy a nagy történelmi egyházak közül bármelyik is kiállt volna a MET mellett.

Pedig, lett volna rá igény. És nemcsak azért, mert – Orbán bosszúálló természetét ismerve – adott esetben bárkire sor kerülhet. Nemcsak emiatt kellett volna és kellene a MET mellé állni. Hanem azért is, mert a tisztesség és a sokszor hivatkozott keresztényi erkölcs is ezt diktálja.

70 hozzászólás

  • Nem tetszik nekem sem a rendszer – de uram megbocsá – szomorú tény, hogy 1000 család veszélybe került . de nem hiszem el, hogy Iványi Gábor úrnak nincsenek jogászai – amikor jogerős ítélete is van – de anélkül is ellehet indítani idézem:
    A végrehajtási eljárás – az fmh eljáráshoz hasonlóan – nemperes eljárás. Célja állami kényszer igénybevételével teljesítés kikényszerítése vagy (ritkábban) a …
    stb. itt:
    https://www.mokk.hu/regioldal/pdf/linkgyujto/Vh_elrendelese_Intra/A_kozjegyzo_altal_elrendelt_vegrehajtas_-_ugyvitelisek.pdf

    tehát – ha azt követte volna – megkapta volna az eljárás során amivel tartoznak neki és nincs 90 millió ft. bírság sem… kérem ezt miért nem lehet megérteni és tenni… nekem ez a véleményem – kormánylejárató így a cikk és a történet!

  • ez is egy igazi keresztényüldözés!!! =))

  • Dehogynem családbarát! Barátja az Orbán családnak, a Mszáros családnak…

  • Köszönet Föld S. Péternek ezért a cikkért, és hogy ebben erről a botrányról tudósít bennünket.
    Ez mélységesen felháborító.
    Ez újból bizonyítja hogy óriási különbség van a keresztények és az Orbán-féle opportunista ál-keresztények között.

  • Lázadni kellene (qud dixi, dixi), de erre lusta a nép.

  • Az Úr adta, az Úr vette el.

    Az Evangéliumi Testvérközösség – korábban . e g y h á z, ma „egyesület” – azért vesztette el egyházi státuszát, mert Orbán, a „keresztapa” (godfather) ezt azért vonta meg Iványi Gábor lelkésztől, korábban az ő gyermekeit is megkeresztelő lelkésztől, mert szerinte a pásztor őt személyesen megsértette …

    https://nepszava.us/ivanyi_gabor_egyesülete_europai_polgar_dijat_kpott_egy_het_mulva_rakuldtek_a_navot/

    https://nepszava.us/orbannak_tudnia_kell_hogy_ivanyi_gabor_az_egyetlen_aki_soha_nem_adja_fel/

  • Komoly béreket fizetnek , ha ennyit le kellett vonni !
    Hacsak nem 10 évre vonatkozik
    üdvözletével

  • Iványiék petíciót indítottak az egyházi státuszuk visszaszerzéséért. Kérem, hogy támogassátok! Én már aláírtam. Évek óta támogatjuk őket a számunkra már felesleges ruhákat, játékokat stb. juttatjuk el részükre. Nagyon fontos munkát végeznek!
    https://szabad.ahang.hu/petitions/koveteljuk-vissza-a-met-egyhazi-statuszat?source=facebook-share-email-button&time=1614282771&utm_medium=szabadahang&utm_source=szabadahang-fbshare

  • György Molnár

    Az egyik oldalon a tömeggyilkos(ok) a másikon a békegalambok…Ez csak az előbbiek „győzelmével” járhat…..Legalább is még egy darabig…..

  • George RONA
    2021 február 26
    8:38 de.

    Mit vártál egy olyan valakitől,
    aki Türk Tanács díszvendége szokott lenni tanácskozáskor.

  • toth péter
    2021 február 26
    12:04 du.

    Irígykedsz kicsi-görcs ?
    Te is szívesen belemarkoltál volna a jóba, igaz?
    Ha az a más java-pénze. Hja ilyen egy igaz magyar náci.
    Mint amilyen te is vagy aranyapám.

  • Budai Ilona
    2021 február 26
    1:11 du.

    Petíció?
    Ezek ellen?
    Ilyen alapon ki is mehetsz az erdőre
    és egy fának elmagyarázhatod a köbgyökvonást.
    Az is csak bólogatni fog, aztán végül semmi sem történik..

  • Orsós Elemér

    Ezzel szemben a a Németh Sándor önkinevezett -kamuvallásalapító- főlelkész vezette Fidesz által elfogadott egyház -valójában üzleti szekta- mely semmilyen társadalomszolidáris szerepet nem vállal, sőt tagjait is a jövedelmük 10 %-ával kibujhatatlanul magához zsarolja, vígan élheti világát! Vajh miért? És viszontag az is meglehetősen furcsa hogy, a vallásügyekben láthatóan jártas Föld S. úr erről a midenkinél kártékonyabb és a többi megérdemelt -például MET- kárára nyerészkedő „egyházról” pediglen nem ítélkezik, amúgy bőven találhatna indokot rá! Vajh miért?

  • „Render to Cesar” (nyujtsd ‘Cesarnak ami Cesare, Teremetodnek ami a Teremtode’), volt a fital Chasidic, rabbi tanitasa.

    Majd-nem nevetseges az atheistak alatali kritozalasa!

    Egy Methodista pap nem csak tudatban lehetne annak, hanem kivetelnelkul amodon elni eletet es kuldeteset!

    De hol van a gyulekezetenek a bokezusege es mind dusgazdagok adomanyai??????

    Azert szukseges a vallasszbadsag teljes fuggetlensege es korlazhatalansaga, ugy on-felelosseguk alapjan sikereskedhetnek, vagy bukhatnak!!!
    „Akiknek tobb adatott, tobb a kotelsseguk adakozni” !!!!

  • BUDAI ILONA es masok !!!

    De miert nem inkabb a korlatozhatatlan vallas-szabadsagat, es az allamhatalom az egyhazak (vallasok)egymastol valo fuggetlenseget ohajtanak inkabb ?????

  • Föld S. Péter megint nagyon fontos és remek cikkel jelentkezett.
    A történelmi egyházak megint csak sunyulnak mint szokásosan. A szolidaritás pedig ugyanúgy hiányzik az emberekből mint pl. 1944 nyarán, tisztelet a kevés kivételnek. Tóthpéterek és marcsik simán azt hiszik, hogy velük ilyen vegzálás soha elő nem fordulhat annyira jókeresztényhazafiak-kiszlányok, pedig még marhanagypofáraesésben lehet részük.
    Tudomásom szerint kizárólag csak magánszemélyek, kisegyházak és a Mazsihisz valamint a Budapesti Zsidó Hitközség támogatta Iványiékat az embersegítő munkájukban. Szomorú …
    https://index.hu/belfold/2020/09/25/a_mazsihisz_es_a_bzsh_is_segiti_a_magyarorszagi_evangeliumi_testverkozosseg_tamogatottjait/

    https://24.hu/kulfold/2021/02/26/vajdasag-propaganda-pannon-rtv/

    Újabb osztogatás a Gazdaságvédelmi Alapból – az egyházak kapták a legtöbbet:
    https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/atcsoportositas-koltsegvetes-gazdasagvedelmi-alap-egyhazak-kaptak-legtobb.718566.html

    https://nepszava.hu/3032487_miutan-itthon-mar-minden-rendben-a-kormany-4-8-milliarddal-tamogat-kulfoldi-egyhazakat-korhazakat

  • Amagyarországi „jogállam” egyik rákfenéje az eljárájog következetlensége, anomáliái. Pl: van egy tartozásod, meg egy követelésed. Úgy számítasz, hogy a határidőre befolyt követelésedből éppen időben ki tudod fizetni az adósságodat. Csakhogy sajnos a határidő az a fogalom, amit általánosan eliminálnak.
    A követelésed behajtása évekig húzódhat – bizonyítás, násod- harmadfok stb… Míg az állammal szembenálló adósságodat – ilyenek a járulék-tartozások, hiszen nincs biztosító, állami szervek kezelik a nygdíj és eú pénzeket – rapid módon behajtják.
    Az Ovi-kormánynak kedvenc játékszere a gazdasági versenytársak ellehetetlenítésére, neki nem tetsző egyesületek, alapítványok tönkretételére. Lásd Klubrádió, amelynek elhallgattatásába belejátszik ugyan a közjószágnak számító frekvebciák kormányzati einsandolása is. Rákosi pajtás mind a tíz ujját megnyalná az ilyen megoldások láttán.

  • Bcs, off!
    https://www.youtube.com/watch?v=jFnBlynhqKY
    Ez a Veri az ördög a feleségét c. 1977-es magyar filmvígjáték linkje. Talán inkább szatíra. Azt meséli el, mitől voltunk mi a legvidámabb barakk…

  • Vögelein
    26/11:50

    Oszt azt tudod e, hogy a lelkész mivel sértette meg az „urat”.

    Talán egy éve sincs, amikor Keresztapa egy nyugati újságírónak megvallotta, hogy azért áll bosszút rajta, mert a lelkész „lefasisztázta” őt.

    Úgy látszik, szentemberekre is vonatkozik az az intelem, hogy
    „mondj igazat, és betörik a fejedet”, de még egyházad jogait is megvonják tőled…

  • Analógia:
    Ha a szomszédom minden nap elátkoz, mindenkinél csak rosszat terjeszt rólam, stb és utána pénzt kér tőlem a gyerekei élelmezésére akkor ezt mondanám neki: Küld hozzám a gyerekeidet és ételt adok nekik. De neked nem, mert nem érdemled meg és ne búj a gyerekeid ártatlansága mögé.

  • ferenct
    2021 február 27
    8:33 de.

    Te itt tudod hogy mit beszélsz ?

  • talalom
    2021 február 27
    6:38 de.

    Hehehhe..az jó film vót 😀 😀

  • A „Petició” szó szerint kérelmet jelent.
    Kissé antagoniszikus ma „kérelemmel” fordulni a Hatalomhoz, nemde ?

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2021 február 26
    8:11 de.

    Egyike vagyok annak az 1000 embernek akinek az állása veszélybe került, több mint 20 éve dolgozom Iványi Gáborral, ergo van némi rálátásom a dolgokra. Az ügyvédek kénytelenek végigjárni a jog rögös útjait, betartani határidőket, és egyebeket, ami alatt a különböző hatóságok azt tesznek amit akarnak.
    A kormány évek óta alkotmányos törvénysértésben van, mert megtehetik. Senki és semmi nem kötelezheti őket arra, hogy megalkossanak egy olyan jogszabályt nekik nem tetszik. Hiába EJB jogerős ítélete, inkább fizetnek. Fizettek is kártérítést 2015-ig visszamenőleg, azt azóta egy árva fillért se. Újból végig kell járni a jogi procedúrát, ami évekig tart.
    Nem mellesleg a Magyar AB is jogellenesnek ítélte az egyházi státusz elvételét, és van eredménye? Semmi! Hát ez OV és bandája.

  • Geyza
    2021 február 26
    3:09 du.

    Országos Jóbarátom? egy kisnyilas-komenista-náci nem nácizhat mást mióta bizonyítottan azzá váltatok?De te most is erőlködsz másra akarod kenni ? ez kimondottan a ti szokásotok másra fogni amik ti vagytok ? vagy amit ti tesztek ??de sebaj ? a történelem már igazolta ? igazolni fogja mindezt ? és süllyesztőbe fogtok kerülni ? mint sztálin meg a nyugati szerződést kötő bajuszos barátja?De akkorra a görcs már meg fogja fogni a lábadat ? olyan nagy dudort csinálva rá ? hogy nem fogsz tudni tőle mozdulni ? mert csak a baljobbik felé mozdulnál mindenáron??? Országos Jóbaráti üdvözletével

  • ferenct
    2021 február 27
    8:33 de.

    Nem kedves ferenct, ez nem analógia – ne hízelegjen magának azzal, hogy megtalálta szarva közt a tőgyét : ez egy akkora baromság, amely még Öntől is méretes, pedig igazán nincs híján a hasonló gondolatoknak bármiről legyen is szó!
    A kenetteljes nyelvezete és a – vélt – kívülállása ordít a tudatlanságtól, ismerethiánytól és sajnos nélkülözi a minimális emberiességet is!
    Őszintén sajnálom, hogy egy felnőtt, állítólag gondolkodó embernek ezt kell mondanom, de szégyellje magát !

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 február 26
    6:34 du.
    „Azert szukseges a vallasszbadsag teljes fuggetlensege es korlazhatalansaga, ugy on-felelosseguk alapjan sikereskedhetnek, vagy bukhatnak!!!”

    Igen, csak ez lehetne a megnyugtató függetlenség, mert ha még a hitelt nyújtó, majd jogosan visszakövetelő bankok is megszabják a pénzeik mire való elherdálását, akkor egy adományozótól mit lehessen elvárni! És mire fel kell az adományozást törvénnyel diktálni, ráadásul az megérdemeltség és rászorultság felülvizsgálhatósága nélkül? A lojalitás fejében szelektáló kivételezés miatt juthatunk el odáig hogy, egy szegénységet, szerénységet és alázatot áhitattal hírdető vallásalapító taxisofőr például milliárdos palotában élhessen és saját vallását népszerűsítő műsort rendezhessen a saját tulajdonú tévéjének volt üzemi csarnokból átalakított stúdiójában a transzba esésre is betanított „hívek” elkápkáztatására!

  • Ferenc1! Álláspontod a lehető legsunyibb, álszent duma. (27. 8:33)
    A szabadság – a vallásszabadság se – nem azt jelenti, hogy azt csinálhatsz, amit szabad. Hanem azt: hited szerint cselekedhetsz, de mások hitét nem sértheted korlátozhatod. Az államnak, mint laikus szervezetnek NINCS DOLGA a hitélettel. Mo-n létezik egy törvény, miszerint az egyén a személyi jövedelemadója 1 %-át felajnálhatja bármelyik egyháznak. A törvényt egy szocialista komány hozta, lehetséget adva az egyházaknak arra, hogy kissé függetlenedjenek az állami csecstől.
    Mo-n az egyházak alapvetően csak az állami költságveésből juttatott pénzekből, vagyonból élnek, mivel az átlagmagyar jövedelméből éppcsak a megélhetésére futja. És amúgy is évtizedekig az állami mindehatóságra szocializálódva, nem túl magas a szolidaritási hajlandóság. Ez a helyzet az ún. nagyegyházak klérusának nagyon is megfelel. Hiszen a szép pénzek fejében nincs más dolga, mint a hívők szavazatait leszállítani. (Akár ordas hazugágokkal manipulálva a szószékekről.)
    A pletykák szerint Iványiék gyülkezete azért esett ki az állami pixisből, mert a lelkész felhívta az ócska, hazug kis kormányfő figyelmét keresztyéni kötelességeire. Na,most az illető nemcsak demagóg, hanem hiú is: így állt bosszút a gyülekezeten, aminek az egyházi státusz elvétele azt is jelentette, hogy nem kaphat a felajánlott adóból. A piti kis akarnokot mérhetetleül bosszantja, hogy a gyülekezet immár az önkntes adományokból is működik. Az oltárok előtt hajnlongó egyházi mélóságokat meg az zavarja, hogy sok hívüket elcsábította az egyház. Űgy tudom, a keresztyénség methodista ágát követi a gyülekezet.
    Ugyanakkor nem zavarja a kapzsi akarnokot Németh Szilárd kompániája.

  • AuroraBorealis

    Voronyezs 8:00

    Annyi azért megnyugtató ebben a hatalmi kiátkozás történetben, hogy Orbanini mégiscsak megsértődik ha lefasisztázzák és kikéri magának, hogy ezt más tegye meg róla, hisz ő már rég tudja magáról.

    De nehogy azt higgye valaki, hogy a Fid SS csak a magyar Evangéliumi Testvérközösség főpapjától vonja meg az egyházifői rangot, hisz újabban ugyanezt teszi, amikor az Istentől katolikus, azaz egyetemes státuszt nyert római egyház fejétől is a legszívesebben megvonná.

    Tudniillik amikor Ferenc pápa hírdeti és jópéldáját mutatja névadójának Assisi Szent Ferenc tanait és intelmeit is, Orbán rögtön ráuszítja legvadabb vérebeit (mint.pl..Bayer Zsoltot), valamint az egyházban elhallgatással ugató saját papjait is akik így, lehülyézéssel, vén szenilisezéssel és elhallgatással fejezik ki a Szentatya bibliához hű, tiszta magatartása iránti ellenszenvüket. Ilyenkor a magyar szekció katolikusai között még a pápai csalhatatlanság dogmája sem számít.

    Most ez alatt a pápa alatt, ha „protestáns”* Orbánon múlna, ő a Katolikus Egyházzal is ugyanazt tenné, amit az Evangéliumi Testvérközösséggel tett. Ha tehetné, lényegében kiátkozná…

    🙁

    * protestáns: mint Horthy

  • AuroraBorealis

    Ferenct 8:33

    Ez nem analógia.

    Iványi Gábor lelkészúr nem „egy szomszédja” a sötét Vezérnek, hanem az egyházi felettese, hisz Ő a gyerekeit is megkeresztelte neki, ami arra utal, hogy azzal Orbán alávetette magát az Evangéliumi Testvérközösség testvéri – és lelki??? – kötelékének.

    Orbánék még azt se mondhatják, hogy jah meggondoltuk magunkat, hisz a testvérközösségi szentvíz már rég ama gyerekek homlokán szárad, mi alól szülőknek sincs apelláta, ha pedig már azzal a keresztelővel is hazudtak, minthogy szülőként hamis tanúságtétellel tették azt, mint az Orbánok általában szoktak, hát akkor „az átkozottak” majd nézzék meg magukat a mindenható színe előtt! Ámen! 😀

    .

    Ui: A lelkipásztornak pedig joga megfeddni (mint írod átkozni is) egyháza hívét, ugyanakkor a megfedettnek nincs joga a papon, az egyházon pedig még úgyse átkot venni.

  • id. Kiss László
    febr. 26. 8:11

    Mindjárt az utolsó mondatára reagálva, ez az írás nem kormánylejárató – így maga a történet sem lehet az, egyszerűen azért mert minden egyes szava igaz, semmit nem tesz hozzá, és nem vesz el, belőle. F.S.P tényekről ír, és ezek alapján a kormány már oly mértékben lejáratta saját magát, hogy művészet lenne hozzátenni bármit is ! Épp azáltal, hogy igazat írt, cáfolja azt, hogy „lejáratás” lenne a célja – vagy netán Ön úgy gondolja, hogy elkövetni valamit az rendben van, de megírni, nyilvánosságra hozni azt, már lejáratás?

    Bizonyára ismeri az előzményeket, azaz az alap történéseket, ha nem, utána tud olvasni, ezzel tehát nem is szaporítanám a szót. Iványi G.-ék ( és több kis egyház – amelyek itt most nem relevánsak) még 2014-ben fordultak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához, egyházi státuszuk önkényes, semmivel alá nem támasztott elvétele miatt – a bíróság a felpereseknek, köztük Iványi G. egyházának (MET) adott igazat, és különböző kisebb nagyobb összegű kártérítést is megítélt ezeknek az egyházaknak.

    A strasbourgi bíróság tehát kötelezte a Magyar Államot még a 2017-es ítéletében hogy a MET-nek 938 millió forintot kártérítés címén fizessen meg, mely összeg azonban ez idáig sem került kifizetésre, ill. annak csak egy töredéke. A technikai számukat ugyan pár hete visszakapták, de a „magam is jogász volnék” c.miniszterelnök magára nézve megint nem tartja kötelező érvényűnek a bírói döntésben foglaltakat, ill. személyében hat oda, hogy az ítélet ne realizálódjon! Iványi G. lelkész és munkatársai évek óta az ellehetetlenülés határán léteznek, és így próbálnak meg helyt állni, az önként vállalt feladataiknak eleget tenni – ez az ember már testileg- lelkileg belerokkant és mégis küzd – nem magáért, ők ketten megélnek egy nyugdíjból a feleségével – hanem mindazokért akiknek már nincs kiben bízniuk rajtuk kívül! Aligha érti, hogyan férhet meg ennyi gonoszság és megátalkodottság egy emberben, és miképpen keverheti rendre a magán jellegű érzéseit, elvárásait a hivatalból adott kötelezettségeivel.

    Miközben a MET pénze – kamatostól – már bőven a milliárd felett, aközben rendszeres vegzálásnak vannak kitéve, mert hol a gázt, hol a villanyt akarják náluk kikapcsolni, hol a sértett lelkű miniszterelnök meghosszabbított „NAVkeze” csap le rájuk – de azt feltételezni, hogy eszükbe sem jutott, netán „jogászok segítsége” híján nem gondoltak arra, hogy végrehajtást kérjenek, ez nekem így túlzott naivitásnak tűnik. Őn szerint mennyi esélye van / lenne a Magyar Állam – végrehajtásra kötelezett a mindenkori magyar kormány – elleni végrehajtásnak egy olyan ügyben, melyben a miniszterelnök be nem vallott, de nyilvánvaló személyes okoknál fogva tagadja meg az ítéletben foglaltak végrehajtását? Mint Ön is írta „a végrehajtási eljárás nem peres eljárás – Célja állami kényszer igénybevételével teljesítés kikényszerítése…” – na, ezt én megnézném, hogyan történne, amint egy önálló bírósági végrehajtó az Iványi G. kezében lévő jogerős ítélet alapján – melyről nyilvánvalóan számtalan példány van iktatva a Magyar Állam kincstárában és még a legkülönbözőbb illetékes helyeken – benyújtja az igényt és leemelik azt a kincstári számlájukról, majd miután jóváírta a saját, nem csekély mértékű végrehajtói díját, a maradékot átutalja a MET számlájára! Tehát állami kényszerrel ( végrehajtó útján) kényszeríti ki a Magyar Állam teljesítését – és ez eddig csak azért nem történt meg, mert Iványiéknak nem voltak jogászaik, ill. nem jutott eszükbe, vagy bármi oknál fogva, de nem kezdeményezték azt ? Jól értem? Feltételezi Ön, hogy nem próbáltak már számtalan esetben felvilágosítást, érdemi választ kapni arra, hogy miért is nem fizeti meg a Magyar Állam a megítélt kártérítést, ill mikor szándékozik megtenni azt ? Ám – megtehetik, hogy egy adott bíróság jogerős ítéletét ennyire negligálják? Elvben nem – miután ez idáig nem is volt rá példa, a gyakorlatban mégis ez történik, de vajon ez az egyetlen eset amikor a magyar miniszterelnök jogot, törvényt félrerúgva ellene mond bárminek amiről úgy gondolja, hogy önös érdekeinek ellentmond?

    Ön bizonyára nem túl fiatal már, sokat tud és tapasztalt, de szeretném ha értené ( bár valószínű már magától is rájött), hogy mindaz amit eddig megtapasztalt egy állam /jogállam működéséről és elvárhatóságairól mind általánosságokban vagy konkrét esetekben, az már egy idő óta nem működik, hogy mikor fog újra az sok mindentől függ!
    Semmi esetre sem szeretném, ha Ön úgy érezné, kioktató szándékkal írtam amit írtam, mert nem ez volt a célom, de jó lenne ha mindenki látná, és érzékelné, mi folyik itt!

  • Kiss Eszter
    2021 február 27
    3:22 du.

    Pontosan vahogy írod !
    Ezért mondtam hogy nem sok
    értelme van „petíciókkal” fáradozni,
    hacsak az nem hogy a Világ talán észreveszi
    hogyan mennek itt a dolgok. De a Világ valahogy nem
    akarja észrevenni…sajnos.Többet ér a biznisz mint az
    Európai Únió nagyjából öt vagy hat millió polgárának a joga.

  • Besancon
    2021 február 27
    5:39 du.

    Ferenct úr jobban tudja, mert tudod ő MÉRNŐK !
    Legalábbis a saját állítása szerint.
    Mi meg csak egyszerű munkások
    vogymunk.Vagy mifene 😀

  • toth péter
    2021 február 26
    12:04 du.

    Megértem hogy megkeseredett ember vagy.
    Nem tudtál eddig lopni a közvagyonból.
    De -mint itteni megnyilvánulásaid is mutatják
    még reménykedsz benne hogy egyszer -talán-
    tégedet is odaengednek a húsos fazékhoz.

    Csak reménykedj.
    Te idióta náci.Besúgók és házmesterek csak a
    legritkábban válnak háztulajdonosokká : )))) : ))) : ))

  • Elképesztő ez a business egyház. Milliókat csalt el a rászoruló szegény emberektől, az adót nem fizette be és most tiltakozik ha behajtják! Szégyled magad te antiszemita Iványi Gábor!!!

  • AuroraBoreális
    1) Minden hasonlat „sántít” – az enyém is
    2) A vallási tételektől (és Orbántól is) függetlenül az igazat írtam.
    3) Amikor a hajdani szdsz-es képviselő Iványi (a mostani Orbán politikai ellenfele) minden lehetőséget megragad, hogy „ekézze” azt akitől/amitől pénzt vár ne csodálkozzon, ha „beintenek” neki.
    4) A családok nincsenek veszélyben, ez csak paraván.

  • Moshe Kohen
    2021 február 28
    9:54 de.

    Agyhalott! Egyáltalán tisztában van azzal amit itt összeböfögött? Ha ismerné Iványit akkor nem antiszemitázná le.

  • ferenct
    2021 február 28
    10:16 de

    .”4) A családok nincsenek veszélyben, ez csak paraván.”

    Ha gondolkodott volna mielőtt ezt a mondatot leírta jobban járt volna, mert így csak az derül ki számomra, hogy a sötétség az biza nagy úr a fejében.
    Ha a dolgozó nem kap bért miből fizeti a rezsit, miből főz, miből tartja el a gyerekét stb, stb ……?

  • Ferenc1! A analógiád (hasonlatod) nem sántít, hanem hazug. A példádbeli szomszédnak ugyanis feltehetőleg a SAJÁT pénzedből adsz enni. A jelenlegi magyar minielnök meg a MI KÖZÖS PÉNZÜNKET költi,kizárólag a saját szája íze szerint. Egyszerűen szólva: a más farkával veri a csalánt.
    Persze ha szerinted csak annak jár a KÖZÜS pénzünkből, aki dicshimnuszokat zeng, az más. Biztosan jól éreznéd magad Észak-Koreában.

  • talalom;

    Valojaban Maguk verik a csalant masok micsodajabal es imadjak az Eszak Koreaihoz hasonlitott tarsdalami rendszert.
    De vajon miert ????????????????????????????????

    S miert keptelen azt bevallani oszinten????????????????

  • Tisztelt!
    Kiss Eszter
    2021 február 27
    3:22 du.
    és
    Besancon
    2021 február 28
    7:41 de.
    Arról írtam én is ne kelljen évekig pereskedni a fizetési meghagyás ezt korrigálja szinte azonnali hatással! Mivel írta jogász kérdezem és határozott válasz kérek rá rosszul értelmezem amit linkeltem? Leírta félelmét, melyből azt a következtetést vonom le meg se próbálták – idézem:
    „….. Őn szerint mennyi esélye van / lenne a Magyar Állam – végrehajtásra kötelezett a mindenkori magyar kormány – elleni végrehajtásnak egy olyan ügyben, melyben a miniszterelnök be nem vallott, de nyilvánvaló személyes okoknál fogva tagadja meg az ítéletben foglaltak végrehajtását? Mint Ön is írta “a végrehajtási eljárás nem peres eljárás – Célja állami kényszer igénybevételével teljesítés kikényszerítése…” – na, ezt én megnézném, hogyan történne, amint egy önálló bírósági végrehajtó az Iványi G. kezében lévő jogerős ítélet alapján – melyről nyilvánvalóan számtalan példány van iktatva a Magyar Állam kincstárában és még a legkülönbözőbb illetékes helyeken – benyújtja az igényt és leemelik azt a kincstári számlájukról, majd miután jóváírta a saját, nem csekély mértékű végrehajtói díját, a maradékot átutalja a MET számlájára! Tehát állami kényszerrel ( végrehajtó útján) kényszeríti ki a Magyar Állam teljesítését – és ez eddig csak azért nem történt meg, mert Iványiéknak nem voltak jogászaik, ill. nem jutott eszükbe, vagy bármi oknál fogva, de nem kezdeményezték azt ? Jól értem? Feltételezi Ön, hogy nem próbáltak már számtalan esetben felvilágosítást, érdemi választ kapni arra, hogy miért is nem fizeti meg a Magyar Állam a megítélt kártérítést, ill mikor szándékozik megtenni azt ? Ám – megtehetik, hogy egy adott bíróság jogerős ítéletét ennyire negligálják? Elvben nem – miután ez idáig nem is volt rá példa, a gyakorlatban mégis ez történik, de vajon ez az egyetlen eset amikor a magyar miniszterelnök jogot, törvényt félrerúgva ellene mond bárminek amiről úgy gondolja, hogy önös érdekeinek ellentmond?…”

    Tehát nem tudhatja mit tett volna a közjegyzői eljárás… mert meg se történt – úgy se sikerül félelemmel, mellőzi azt!
    Ezt kihasználva szívatják önöket jogszerűen, mert az aki tartozik azt ki kell fizetni vagy fizettetni.. erre kényesek és hatalmi kérdés abban a politikában is! Sőt nemzetbiztonsági kérdés mert egyik alapvető hatalmi pillérét súlyosan veszélyezteti működésében…. hivatalnokok írják a végzéseket és ítéleteket nem orbán –persze ekkor is előfordulhat, hogy a kincstár a megszületett közjegyző okmány ellenére megtagadja a kifizetést – de ez már más történet! A bebukás története! Én így látom tudom és érzem!

  • Kiss E.
    „Ha a dolgozó nem kap bért miből fizeti a rezsit…” Akkor a „dolgozó” nem fizeti a rezsit – ez nyilvánvaló.
    Az Iványi-féle cikkhez ennek a mondatnak semmilyen relevanciája nincs. Valami egyebet ötöljön ki kiskegyed-:)

    talalom
    Ha eddig nem tudtad volna: A képviseleti demokráciánál pillanatnyila nincs jobb (mínusz kommunizmus-:) Ebből következik, h. aki bármilyen arányban többségi választásokon elnyeri a közbizalmat az „konferál”. Másként: az osztja el a te, az én a mi pénzünket. Így van ez a világon mindenütt: Aki a mindenkori hatalmon lévő ideológia ellen ágál az úgy jár mint Iványi. És ez így lesz akkor is, ha a gyurcsányi m.koalíció kerül hatalomra. Akkor a mostan ner-hívők nem fognak levegőt kapni ahogy ezt a mifierink be is ígérte. Gondolom akkor is ágálni fogsz „a mi közös pénzünk” érdekében.

  • Besancon:
    „A strasbourgi bíróság tehát kötelezte a Magyar Államot még a 2017-es ítéletében hogy a MET-nek 938 millió forintot kártérítés címén fizessen meg, mely összeg azonban ez idáig sem került kifizetésre…
    …mennyi esélye van / lenne a Magyar Állam – végrehajtásra kötelezett a mindenkori magyar kormány – elleni végrehajtásnak egy olyan ügyben, melyben a miniszterelnök be nem vallott, de nyilvánvaló személyes okoknál fogva tagadja meg az ítéletben foglaltak végrehajtását?”

    Kedves Besancon! Amennyire tudom, a MET felperesnek a Magyar Állam alperes elleni pereiben a felperes javára megitélt, de az alperes meg nem fizetett össszeg nagyságrendel magasabb, mint a különféle, jelenleg a magyar állam tulajdonában lévő közüzemi szolgáltatóknak a MET-tel szembeni összes követelése. De:
    1.) Egyrészt a Magyar Állam és a tulajdonában lévő közüzemi szolgáltatók különböző jogalanyok, tehát egyik sem felelős a másik, akár jogerősen megítélt és végrehajtható tartozásáért. (Ez így van még a kft-k, NyRT-k, ZRt-k esetében is, ahol a cég tulajdonosa – bizonyos kivételes eseteket nem tekintve – nem felelős a cég tartozásaiért.)
    A MET tehát a Magyar Állam vele szemben fennálló tartozása miatt nem érvényesíthet az állam tulajdonában álló, önálló jogi személyiségű cégekkel szemben még csak beszámítási kifogást sem.
    2.) A MET javára a Magyar Állam kötelezettel szembeni, kártérítéseket megítélt ítéleteket egy nemzetközi szervezet bírósága hozta. A Magyar Állam ugyan nemzetközileg érvényes, de a Magyarországon is kihirdetett, tehát a belső magyar jogban is hatályos nemzetközi szerződésben vetette alá magát az említett bíróság hatáskörének és illetékességének, de az említett nemzetközi bíróságnak erőhatalommal is bíró végrehajtói szervezete nincsen, és – szerintem – a belátható jövőben nem is lesz. A kikényszerítéséhez szükséges és elégséges erő nélkül pedig a jog… no, nem mondom, hogy semmit, de pontosan annyit ér, amennyit az érdekeltek önként végrehajtanak belőle. Ha egy, ahogy mondani szokták, lator-állam nem hajtja végre, akkor semmit.
    3.) Nem tartozik ugyan szorosan a tárgyhoz, de a magyar miniszterelnöknek szerintem elősorban nem személyes, hanem komoly politikai, erkölcsi oka van az Iványi Gáborékkal szembeni ellenszenvre. Iványiék, vallási tevékenységük mellett, illetve saját belső vallási meggyőződésük szerint abból eredően – elsősorban a (Dosztovevszkijjel szólva „megalázottakkal és megszomorítottakkal”, szegényekkel, hajléktalanokkal, szociális helyzetükből eredően gyakorta tanulatlanokkal, a profitnak sem termelésben történő, sem a fogyasztásban realizálódó előállításával nem vagy alig foglalkoznak, vagyis elsősorban olyan emberekkel, akik az Orbán és tsai. cég valószínűsíthető benső megggyőződése szerint értéktelen, „életre méltatlan” életek.

  • Az ide „akkreditált” trollok
    védik a védhetetlent.A nyakatekert
    baromságaik minnél pofátlanabb tálalásának „fényében”
    kaphatják tartóiktól az apanázst. Jóegészséget nekik hozzá.

  • Geyza
    2021 február 28
    9:33 de.
    Jóbarátom : Mer mán mindent elloptatok ! a húsos mellet meg mán ott tolakodtok , senkit oda nem engedtetek– ha nyernétek ott legyetek rögtön kéznél.Geyza
    2021 március 1
    5:53 de. Jóbarát , nem teljesen vagyok idegen azért tudok csak így írni.A jobbikba meg te akartál ferinél belépni nem kellettél neki — nem jó helyre mentél — a Jakob-hoz kell menni ő a te embered — bár ne is menj — te ott jogutódként örökös tag vagy , mint a munkásőröknél
    üdvözletével

  • Kővendég
    2021 március 1
    7:22 de.

    „Ügyvédeink pedig azért vannak, hogy UTÓLAG megtalálják a meghozandó törvényeket bármely cselekedeteink törvényesítésére”

    /Idézet a leendő NER-Bibliából.Még nem adták ki.De majd…/

  • toth péter
    2021 március 1
    1:05 du.

    /Géjza röhögve picit bosszankodik ekkora baromságok olvasása közben.Aztán elfelejti…/

  • KISS ESZTER, Feb.27, 3;22 du roraira;

    Ketsegtelenul az allamrendszeruk bagot sem er !!!!

    Talan egy Alkotmanyos Koz-tarsasagra lenne szukseguk.
    Minden polgar elzalogosithatalan jogainak a biztositasaval.

    Az allamhatalom lakossaga altali korlatozasaval,

    Es a demoratikus modszerek alaklmazasai alapjan minden egyes kozigazgatasi poziciot nevszerint, egyenileg a lakosssag tobbseg szavazati alapjan betoltve.

    Ne persze egy Alkotmany, amely totalisan megszabja az allamhatalom szerkezeter, mukodesenmek minden reszleteit es kotelessegeit.

    Amodon NEM a marolnyi benfentes politikai haverok dontese az ervado !!!!

    De sajnos mind azt a magyarok tobbsege ellenzi, tehat remenytelen a jovojuk, csak a mult ismetlese a lehetoseguk.

    Sajnos az nem igen logikus am !!!!!!

  • toth péter
    2021 március 1
    1:05 du.

    Meg vagy nagyon gyengülve.

    Idézlek INNEN:

    http://epa.niif.hu/00800/00843/00160/29/amikor-orban-izent-a-sopredeknek/index.html

    ****************************************
    tóth péter
    2017 június 30
    11:15 de.

    „…….A HAZUGSÁG A GYÖNYGÉK FEGYVERE !
    Hiába gyenge lettél”

    ****************************************

    Mondjuk…mindig is az voltál kedves HUNT*, mert folyamatosan hazudsz. Mindig, mindenkiről, mindent. Hja a Jobbik-tempó..

    *HUNT = HazUdozó Náci Tóthpéter

  • Itt van a gyönge HUNT* , olvassátok :

    *************************************************
    http://kanadaihirlap.com/2020/07/26/minden-igazi-ujsagiro-orban-rendszerenek-ellensege/#comment-325052

    toth péter
    2020 július 27
    1:52 du.

    Geyza
    2020 július 26
    6:29 du.
    Én egyetlen ,nagyon Kedves Drága Országos Egyetlen JÓBARÁTOM.
    Nagyon szeretlek , szeretem a hozzászólásod , felröffenésed és mindent amit csinálsz,mert megmutatod mindig milyen vagy!
    Kisnyilas voltál— elmondtad nem egyszer ( lehet ,hogy részeg voltál ? ) ,dobtáras voltál ,onnan jöttél -ezt nem is kell szégyellned ,csakis azt az időt élhette meg az ember amikor élt ,ott művelődtél , tágult a látásod ez a múlt, nem kell elfelejtened -ezt senki nem kívánja.
    De hogy csak ennyi maradt volna , amilyen szinten tudsz beszélni,az már szégyellni való. Neked nincs mit a másiknak a szemére hányni,csak fröcsögni tanultál meg.
    Megszólalásaid sokszor olyanok , mint a ” Húsz óra ” című filmben,a dobtáras munkásnak öltözött vadállaté aki az akkori idők esőkabátjában a vele tisztességesen beszélő embert — miután bezárta előtte az ajtaját— abba belelőve lelőtte az embert ,mert ellenszólt , védte családját , házát,becsületét–de a “””proletárdiktatúranevében”””” nyisd ki az ajtót—lelőlek ha nem teszed —megtette.Hasonlóan szeretnél elintézni mindenkit–a valóságban is ? — mert itt szóban nem egy emberrel megteszed!!!.
    De én Rettenetes Nagy Szeretettel Szeretlek , Imádlak amikor megszólalsz!Mert csak lehet , hogy HŐBÖRGŐ vagy ?
    Szeretett üdvözletével
    ********************************************

    Ennyi tellik tőle.

  • HUNT*

    Azért nem tagadhatod:

    ITT masszívan egymásra borultatok a nyíltan hitlerista Charlival és az ide szalajtott láthatólag rasszista náci Morrison-trollal:

    http://www.epa.hu/00800/00843/00164/01/justin-trudeau-elitelte-az-edmontoni-terrortamadast-es-a-gyuloletet/index.html

    Csak szólok.Merthogy ellentmondásban vagy önmagadal.Évek óta.

    *HUNT = HazUdós Náci Tóthpéter

  • FERENCT:
    „A kepviseltetet demokracianal nincsen jobb…”

    Az igen jol hangzik am, DE sajnos Magyaroszag allamrendszere NEM kepviseltetett demokracia.

    Elsokben, „demokracia” ahol es amikor a lakosssag nevszerint, egyenileg a tobbseg szavataok alapjan valasszak meg az allamhatalom es a kozpigazgatas minden eggyes tagjat, virakat, rendorfonokoket, adoszedot, vagyonfelbecslot, vegrehajto ugyeszeit,stb.stb.

    Sajnos az SOHA nem tortent Magyaroszagon, sot nem is tortenhet meg.

    Mert a magukfele parlamentari rendszerben csupan a partokat hatalazza fel a szavazo lakossag, s apartok vezetoi hataroznak hogy kik lesznek majd a minden hataroztaik jovahagyoi.

    Ninmcsen meghatrozott kepviselo-keruleteik, ahol barki szabadon versenyezhetne a szavazo lakossag szavazataiert.

    Mint p.l.az utobbi EP valasztason a partvezer hatarozott egy hettel a valasztas utan, hogy onmaga vagy felesege menjen az EP-ben mint az EPP kepviseloje.

    Az EPP nem egy magyarorszagi EP kepviselo kerulet, hanem egy nemetorszagi politikai part.

    Na kerem megtudna irni itten, hogy ki a maga lakohelyenek a kepviseloje az EP-ben?
    Vagy a magyar Parlamentben??????

    Melyik kepviselo keruletben el????
    S kik voltak a versenyzok abban a keruleteben????

    Amikor „demokraciat” allit, annak ketesgetelenul tudataban lehetne am !!!!!!!!!

    Propaganda szlogan NEM helyetesiti a valosagot !!!!!!!

  • AuroraBorealis

    Voronyezs
    02.27/800

    Orbán ezzel beismerte,hogy számára egy egyház jogainak megvonása, pusztán hatalmi, illetve személyes bosszú kérdése.

  • Kiss Eszter
    1:16

    Igaza van!

    Ez a Moshe Kohen (9:54)egy kiagyalt p s z e u d o z s i d ó-nevű troll, az állam által dotált ügynökök legalja. Egyike a Hungaroführer Fid SS neo-goebbelsi propagandaügynökeinek…

    Amúgy meg igen, ő egy agyhalott. Ez a primitív pársorosa is erről árulkodik, többekközt, hogy Iványi antiszemita lenne az minden, a hazai viszonyokkal tisztában lévő zsidó számára már egyenesen röhejes. – Feltéve, ha van még kedve bármelyiküknek fasiszta rendszer viszonyai közepette még röhögni is… 🙁

    Másrészt még bunkó sznob is a szerencsétlenje, hisz a „biznisz” szót e förmedvényében bután business-ként interpretálja, amikor ez a szó már legalább 60 éve fonetikus írásformában honosodott meg a magyar nyelvben…

    Üdv KissEszternek!

  • ID. KISS LÁSZLÓ
    2021 február 28
    11:18 du.

    Úgy, hogy részleteket nem ismer könnyű a kispadról hirdetni, hogy mit is és hogyan kellene, kellett volna csinálni. De a helyzet nem ilyen egyszerű. Higgye el az ügyvédek teszik a dolgukat, s végigjárják a megfelelő stáciumokat. Jogerős bírósági ítélet nélkül egyenlőre nem lehet mit kezdeni.

  • ferenct
    2021 március 1
    5:05 de.

    Bocsesz, de mintha Ön emlegette volna, hogy a családok nincsenek veszélyben, ez csak paraván. Lehet, hogy Alzheimer bácsi befigyelt? Nem kéne visszaolvasni, hogy mit is írt? De egy kis Ginkobiloba is sokat segíthet az emlékezetén 🙂

  • Bendegúz
    02.2:21

    Sajnos igaz.

    De . t a l á n . ön is tudja,hogy az egykori Magyar Köztársaság* 2011. áprilisáig rendelkezett egy legitim és gyakorlatban bizonyító Alkotmánnyal, mígnem a jelenleg is regnáló . j u n t a . azt egy kurta ostorcsapással ki nem penderítette a helyéről és föl nem cserélte egy >alaptörvénynek< titulált hamisítvánnyal, amelyet a Vezér a legzsarolhatóbb jellemtelen – csatornamászó – senkiházi alattvalójával íratott meg egyetlen, Brüsszel-Budapest vonatút során, egyetlen éjszaka alatt egyetlen tableten…

    Ez nem mese, hanem köztudott skandalum, ami ellen
    a . n a g y t ő k é t . k é p v i s e l ő . Európai Néppárt – a FidSS uniós testvérpártja – még föl sem emelte a szavát sőt elnökei révén, még rendszeresen, úgynevezett kohéziós 😀 Euro-milliárdokat folyósít a junta vezérlő tábornoka, nevezzük Führernek a bűvészköpenye feneketlen zsebeibe.

    Immár vagy tíz esztendeje ez a hamisítvány tölti be Magyarország "jogállami" alapját, illetve erre hivatkozik a neogótikus és neofasiszta tisztelt-ház amikor attól kezdve mintegy 4000 kreált jogszabályt zúdított a magyarok nyakába azzal, hogy az mind "alkotmányos", tehát jogállami…

    Kedves Bendegúz! Ez a fenti képlet kissé, vagy inkább nagyon nem hasonlít, a 30-as évek fasizálódására ???

    .

    * Köztársaság, respublika már nem létezik, ma Magyarországon a parancsuralom dívik.

  • Ui(Ps)
    Bendének

    Az Európai „Nép”-párt nevezetű, gyakorlatilag nagytőkés párt már évek óta próbál kilépni Orbán Cipolla* sokak számára megmagyrázhatatlan bűvköréből.

    Az utóbbi 1-2 év során már a FidSS kizárását fontolgatták, miközben nekik mégiscsak szükségük van a nagylétszámú FidSS frakció szavazatára az EU-s Parlamentben. Mígnem, tegnap(!) aztán találtak egy paragrafust a belső szabályzatukban 😀 , hogy mégsem kéne kizárniuk a pártjukból, elég ha egyelőre csak úgymond’ felfüggesztenék a FidSS tagságát…

    A Tőke hagyományos játéka a szavakkal, és a becstelenséggel.

    * Cipolla: T.Mann: Mario és a varázsló

  • Orsós Elemér

    Bendeguz79
    2021 március 1
    2:21 du.

    „De sajnos mind azt a magyarok tobbsege ellenzi, tehat remenytelen a jovojuk, csak a mult ismetlese a lehetoseguk.”

    Kedves Bendeguz, Te nagyon tévedsz, ezt a magyarok elsöprő többsége boldogan támogatná!!! Azonban, ha a Parlamentben ezt egy balga honszüle fel merné vetni, társai ott, azon nyomban -ilyenkor pártatlanul összefogva- meglincselnék! 😀

  • Orsós Elemér

    Oszt annak meg mi az oka hogy, a jóságos (Németh)Sanyi páterről mindenki elnézően hallgat? 😀

  • Orsós Elemér

    cukihara
    2021 március 2
    5:02 de.

    „Ui(Ps)
    Bendének

    Az Európai “Nép”-párt nevezetű, gyakorlatilag nagytőkés párt már évek óta próbál kilépni Orbán Cipolla* sokak számára megmagyrázhatatlan bűvköréből.”

    Gondolkozz már egy kicsit: hülyék lennének lehetetlenné tenni az ide akreditált Fidesz sratégiai partnereiket! 😀 Őket sem kell félteni! 😀

  • Moshe Kohen
    2021 február 28
    9:54 de.

    Mit keres itt ez a büdös provokátor ??!

  • Orsós Elemér
    2021 március 2
    1:14 du.

    A sok megtévesztett baller meg azt hiszi az ATV ellenzéki televizió

  • Geyza
    2021 március 3
    6:20 de.

    Moshe Kohen
    2021 február 28
    9:54 de.

    Mit keres itt ez a büdös provokátor ??!

    ————————————
    Geyza, emlékszel még hogy volt itt pár éve egy Moshe Akiva – vagy valami hasonló nevű egyén? A nyelvezete, gondolkodása nagyon hasonlít! Aztán egyszer csak eltűnt, és a néhai figyelő rendre azzal bombázta Christophert, hogy engedje vissza Moshét, pedig nem is tiltotta ki, max. ha jól emlékszem egy-két alkalommal felfüggesztette talán, de lehet, hogy azt sem! Hát penetráns szövege volt, az tény!🙁

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 március 3
    9:31 de.

    Sokkal okosabb volt annál hogy ilyen „keresztnévvel” újra bejelentkezzen! 😀

  • Orsós Elemér

    Besancon
    2021 március 3
    9:31 de.

    Sőt, ha jól emlékszem voltak itt még Avi ben Giora és Seres Róbert nevezetűek is akik a túltott gojok felé való békülékenységükért lettek innem kiutálva! 🙁

  • Kedves Kővendég!

    Igyekeztem figyelmesen olvasni a nekem címzett írását, ezért kétszer is átolvastam, nehogy félreértelmezzek valamit.

    Úgy látom alapvetően nincs eltérés a fogalmazványaink tartalmi mondanivalóját illetően, bár lehet, hogy az Ön hsz-a a kiegészítés szándékával íródott, csak már nagyon hozzászoktunk, hogy egy hosszabb lélegzetű reakcióban a nem egyező pontokat keressük? Mind az 1. mind a 2. kérdést (pontokat) illetően egyetértek, hiszen én sem mondtam, vagy gondoltam mást – bár az 1. pontban talán van egy apró félreértés, de még ez sem biztos. Megállapítása miszerint az állami közüzemi cégek nem függnek egymástól és nem is felelnek egymásért, az helytálló – ennélfogva a MET tartozása feléjük nem kompenzálható az „állami tartozással”- az két külön dolog, hogy a „nagykalap” (magyar kormány kvázi államkincstár) mennyivel tartozik a MET-nek, és a MET mennyivel tartozik a szolgáltatónak, csak így „konyhanyelven”.
    Én a végrehajtási kérdésben ( Kiss Lászlónak szólt ) pusztán azért hoztam ide a szolgáltatók felé való tartozásokat, hogy érzékeltessem a helyzet fonák voltát egy olyan helyzetben, amikor az adós fél az őt megillető milliárdjához nem fér hozzá az állami túlhatalom önkénye okán, és ezért képtelen megfizetni az igénybe vett szolgáltatást!
    A 2. pontban kifejtett véleménye (is) helyt álló, nincs mit hozzáfűzni.
    A 3. as pontban pedig csak azt a meggyőződésemet erősíteném Önnel szemben, vagy inkább az Öné mellett (politikai-erkölcsi okok) hogy e kettőből következik a harmadik, a személyes vonal: Orbánnál ez sosem független egymástól – mindig, minden a hiúságára épül, a kivagyiságára az ostobán értelmezett, megátalkodott gőgjére! Azt egyébként Iványi G. maga nyilatkozta, hogy egy interjúban fasiszta összefüggéseket vélt felfedezni O.V. cselekedetei és gondolkodás módja között, és ennek hangot is adott! Pár hónapja már téma volt itt Iványi méltatlan meghurcolása, és csuklóztatása, akkor valaki belinkelte az ominózus cikket is, most még véletlenül sem találom, de majdnem mindegy is, sajnos a lényegen nem változtat.

  • Basancon:

    Valami rémlik de már nem emlékszem rá.

  • Orsós Elemér

    cukihara
    2021 március 2
    5:02 de.

    „Ui(Ps)
    Bendének

    Az Európai “Nép”-párt nevezetű, gyakorlatilag nagytőkés párt már évek óta próbál kilépni Orbán Cipolla* sokak számára megmagyrázhatatlan bűvköréből.”

    Orbán fürgébb volt! Vagy előrelátóbb? Bár…., majdnem mindegy, mert ezeknek valóban nem sok közük van a „Nép-hez”, igaz Orbánnak sem nagyon!

  • Geyza
    2021 március 3
    1:45 du.

    Basancon:

    Valami rémlik de már nem emlékszem rá.

    ——————————-
    Meglep, mert általában szoktál – de itt egy kis emlékeztető, Moshe Akivához intézett intelmeidből, még anno :

    Geyza
    2012 augusztus 19
    2:48 du.

    „Látod ál-zsidó Akiva ?
    A mi Bartuslacink nem olyan toleráns a burkolt nácikkal szemben mint itt ezen a liberális oldalon divat.
    A magadfajtákat seperc alatt kivágja a francbe szerencsére.
    Csak azt nem értem miért káráltok emiatt ? Mikor előre megvan mondva hogy ott nincs helye náci propagandának , annak három sugárúttal odébb van az ajtaja. Úgyhívják hogy Kurucinfo. Ott kell vele próbálkozni.”

    Az, hogy az itteni / mostani Moshe Kohen lazán lenácizta Iványit, ne tévesszen meg! Báááár – nagy az Isten állatkertje!