Ha a pápának van humorérzéke, szán tíz percet az életéből és találkozik ezzel a cézárpalántával

2021 június 10 11:04 de.113 hozzászólás

A pápa, mostanra esetleg talánra túllicitálva, majd megérkezik Budapestre. Az eredeti tervek szerint, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus budapesti záró szentmiséjére, akár már három órányi időtartamra. Meg is indult a diplomáciai gőzhenger, hogy ez így nem járja. Mert mit képzel magáról, hogy nem akar találkozni az olyan páratlanul keresztény figurákkal, mint Orbán Viktor, vagy hű, pillanatnyilag a köztársaság nélküli köztársaság elnökeként leledző, hatalmi fel-csicskása. Amely gesztussal kétségtelenül beleverte a magyar kormányfő orrát az almostálba. Már csak azért is, mert a pápa alkalmasint Vatikán állam feje is. A gesztus tehát egy állami szintű elhatárolódás is. Akár tetszik, akár nem tetszik.

Kép: By Tris T7 – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=84224584

Ugyanakkor a pápa egy alapvetően vallási rendezvényre érkezik, és nem egy politikai öntapsoltatásra. Bértapsoncokkal, beszédekkel, kirakatvigyorokkal, és minden mással, ami ehhez jár. Amilyen politikai gesztusokhoz, spontán szervezett, CÖF-garantálta népgyűlésekhez Orbán Viktor hozzászokott, azon események alkalmából, amelyeken megszólal az ő népe előtt. A gondosan megválogatott, busszal szállított népe előtt. Miközben az ő népének ötös számú párttag-könyvese, majdnem vágóhidast írtam, mindent elmondott már a pápáról, ami dehonesztáló eszébe jutott. Márpedig bayerzsóti nagyon leleményes, ha gyűlölködni kell.

A pápa tehát elsősorban a katolikus egyház fejeként érkezik. Megtisztelve azt a konferenciát, ami a katolikusoké is. Mint alapvetően vallási rendezvény. Egy olyan vallás rendezvényeként, melynek központi tanításai alapvetően az emberről szólnak. Nem az alattvalókat tartó vezérekről, hanem az alattvalókról. Nem a kiváltságos kevesekről, hanem a kiváltságokra érdemes sokaságról. Ahol a kiváltság alapja nem az, amit a mások hátán állva összekapar valaki, hanem a másik iránti emberség. Amely utóbbit Ferenc pápa hirdet, és amely még az egyház némely szereplőjétől is piszok messze van. Elég Erdő Péter menekültügyben betöltött szerepére emlékezni. Ami nagyjából a vezér klotyópapírjának a szerepe volt.

Megindult a diplomáciai gőzhenger, hogy meggyőzzék a pápát: találkozzon Orbán Viktorral is. Mondok valamit. Ha a pápában van humorérzék, megteszi, hogy rászán még tíz percet az életéből, és találkozik ezzel a szerencsementesített cézárpalántával. Ha ugyanis ilyen előzmények után Orbán kisírja, kisíratja magának ezt a találkozót, az megalázóbb lehet a magyar kormányfőnek, mintha a pápa tisztítás céljából a szájába törli a cipőjét. S mielőtt a decibelmagyarok a szívükre vennék: nem a magyaroknak általában lenne megalázó, hanem Orbánnak személyesen.

Alkalmasint azért nem árt emlékezni arra is, hogy 2016-ban a pápa már gyakorlatilag elhatárolódott az Orbán-Erdő párostól. Ahogy még ugyanabban az évben fogadta ugyan a pápa Orbánt, de a mosolygó pápáról és az ez alatt nyögő Orbánról készült kép is sokat elmondott. Míg 2019-ben nem győzték cáfolni, hogy a csíksomlyói találkozó, akár csak a pletykaszintjén is előfordult volna.

113 hozzászólás

  • Az allamfo, kormanyfo, vagy barmi modszer is letezheto barhol, de annak ethikai kotelesseg udvozolni a Papat.
    Azt bizonyara meg ismteszi.

    De ne kepzelene a szerzo,a Papat bevatkozni barmi tarsdalmak sajat politikai mocsar-birkozsaiba belepni!

    Azt maga a Vatican sot a Papa erkolcsi alapelve nem engedheti.
    S mifele mocsar-birodalom is lehetne az amely azt ohajtana?

    Tehat a szerzo NE is almodozzon olyan gyerekes elekpzeleseken !!!!!

    A szertartas az eloirt modon fog menni. Semmi mas nem fog tortenni!!!

    Arra merget vehet a szerzo!!!

  • Nos Kesves..Cikkíró!

    Már megint melléfogott…ugyanis a Pápa nem közölte,hogy nem akar találkozni Orbánnalvagy Áderrel,mint azt a szánalmas baloldal híresztelte…..csupán főleg keresztény vallási ünnepre jön,kevés az ideje!
    Amúgy az tény,hogy a Gyurcsány féle bűnöző komcsi,ballibsi csócselékkel biztosan nem
    eszélget….!
    Az tény,hogy nehezményezi azt,hogy nem fogadunk be kétes migránsokat,mert nagyon jóhiszemű…és egyre több ország is megtagadja a belépésüket!
    Majd megvitatják Orbánnal,ne aggódjanak!!!!!

  • Megertem azt, hogy jobban megeri (legalabbis most) engedelmesen kiszolgalni a globalista ur-elvtarsakat, de most mar ideje lenne eltavolitani a szarcsombolleket a szatok sarkabol.

    Hogyhogy niincs tzikk a londoni negyes gyilkossagrol, vagy balesetrol?

    Kuldenek puszit, de amig nem mossatok meg a szatokat, addig nem kaptok.

  • Orsós Elemér

    Szerintem a pápának nincs humorérzéke, mert elhitte hogy, elődjének azért kellett 8 év után lemondania, mert azt mondták neki hogy, a végét járja és olyan rozoga hogy, nem tudja ellátni az utazásokkal járó feladatait, pedig volt olyan pápa is aki ki sem mozdult Vatikánból! Ja, és azóta eltelt 8 év és még mindig él!

  • HIHETETLEN;

    Vajon tisztazna, hogy valoban kiket vel „globalista ur-elvtars”-ainak????

    A hatalami vilaghoditas remeloit, vagy a vilagszerti szabad-kerskedlem hiveit es kovetoit?????

  • ELEMER;

    A Romai egyhaz teologiainak is vannak kulombozo oldalai.
    Vannak akik inkabb a liberaslisabb, refom-elveket ohajtananak, s azok akik a mult hagyomaibol nem engednek.
    Ill. a liberalis es conservativ elvek kovetoi.

    Azok kozotti veresengesek okoztak az elozo papa tavozasat.
    De melyik csoport lessz majd a folenybne a kovetkezo Papa valasztasa eseten????

    Persze a szukseges reformalast az idos cardinalisok keptelenek meg elkepzelni sem.

    Azert minden valtozatlan az elmult ezer+ esztendoben, de a Romai egyhaz van kenyszeritve annak a levet inni ma!!!!

  • Orsós Elemér
    2021 június 10
    2:37 du.

    Ratzinger tényleg 8 évig volt pápa. 8 napra sem választottam volna meg. Szerintem egészen más miatt mondott le, de mert lemondott, részletkérdés.
    Az én szememben emberileg lett nulla. Nem azért, mert fiatalon esetleg megvezették, amikor a jugend tagja lett. Hanem azért, mert pápaként sem kért ezért tudtommal bocsánatot. Márpedig az a pápa akiben ennyi alázat sincs, az legfeljebb egy Erdő -osztályú izé…..

  • Hihetetlen
    2021 június 10
    1:43 du.

    Szjerbusz pintyőke. Hát Te ki a retek vagy? Melyik rég nem látott troll reinkarnációja?

  • Boda Marcsi
    2021 június 10
    1:23 du.

    Ja, nem közölte, csak nem akar találkozni. Most úgy tűnik, hogy valami csoportos szülőire mégis hajlandó, és a sok hisztis ovis között talán a vezéredre is ismét rámosolyog. Amikor legutóbb lemosolyogta ezt a szerencsétlent, akkor Orbánon látszott, hogy majd elsüllyed. Csak az a baj, hogy nem tette. Pedig lett volna miért.
    Áder meg egy senki, akit Orbán odarakott, hogy zicher, ami tű, szem előtt legyen.

  • A szentmisét megelőzően a a korábbi tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más magas rangú állami és egyházi vezetőkkel.

    A magyar püspöki konferencia sajnálatosnak tartja, hogy a pápa még szervezés alatt lévő magyarországi programjáról „hamis információk és téves értelmezések” jelentek meg a magyar és a hisztéria keltésben érdekelt nemzetközi bulvár médiumokban.

    Szerintük abszolút nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából.

    Több magyar és lengyel álhírportálon és sajtóorgánumban az jelent meg, hogy Ferenc pápa nem akar találkozni a magyar állami vezetőkkel, és szerintük ennek hátterében a magyar kormány menekültpolitikája állhat…

    Ferenc pápa már március 8-án Irakból Rómába tartó repülőútján közölte újságírókkal, hogy Magyarországra látogat, az ország vezetőinek meghívására és a szokásos protokol mellett, részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisén, az úgynevezett statio orbison…

  • Szuper írás!
    Nem értem a finnyogókat….

    Èn nem úgy látom, ahogy a cikk írója. Szerintem, ha szánalomból, kényszerből találkoznia is kényszerül ovival, akár csak 10 percre is, akkor befogja az orrát a Szentatya és levegővétel nélkül elszenvedi azt, ahogy Jézus is utolsó megkísértése után a keresztre feszítését!

    Ellenben a penetráns talàlkozót o1g és köre úgy fogja előadni, mint sikertörténetet, hiszen a Pàpa nem fogja cáfolni bármit is hazudoznak majd arról o1g-ék!
    Különben is!
    O1g féltékeny, hiszen a Pápa rossz helyen ül!
    Elfoglalta és ideiglenesen bitorolja o1g helyét!
    A pannon ugar már csak lengőtekepálya o1g álmaihoz képest, amit Don Corleone sem ért el.
    O1g célja a vatikáni Immobiliare! A Vatikán egész Földre kiterjedő ingatlanvagyona!
    Megint egy közös szál!
    O1g nagy példaképe szeretett Benítónk – Mussolini megvásárolta a Vatikán hűségét, támogatását! Óriási értékű ingatlanokat ajándékozott a pápaságnak.
    (Hitlerről ismeritek a hasonló történelmi tényeket?)
    Megfigyelhettük, hogy o1g is Magyarországon így vásárolta meg az egyházakat, ingyen ingatlanvagyonnal!
    Megint rádöbbenhettünk, h o1g milyen rafináltam alkalmazza ma is a történelem nagy bűnözőinek módszereit!

  • Slapaj, slapaj,

    Csúsztatásban jó vagy. S a többi néma troll(ság).
    Március 8-án ugyanis szó nem volt a „szokásos protokollról”, hanem csak a zárómiséről. Akkor még Erdő is így tudta…
    https://www.usnews.com/news/world/articles/2021-03-08/pope-francis-to-visit-hungary-in-september-cardinal-says

    De előtted a pálya, hogy előkapd azt a március tudósítást, amiben benne van a szokásos államfői (Vatikán állam feje) protokoll, azaz közös vigyor kedvenc vezéreddel.

    Nem véletlen, hogy elmentek a talpnyalók kisírni azt a kézfogást. A most aktuális állapot szerint kb. az a 10 perc jön össze a nagy közös pogácsázás során.
    Nem. A pápa valóban nem jelentette ki, hogy az „orbán nevű taplóval nem akarok találkozni”. Ferenc ugyanis egy kultúrember. „Csak” nem iktatta programjába a találkozást. Normálisék ennyiből is értenek. A boda-osztályú bér-trollok nem.

  • Slapajnak külön ajánlással, aki majd valószínűleg közli, hogy az amerikai National Catholic Register szintén e nemzetközi orbánellenes gyíkemberszövetséghez tartozó médium (Bodamarcsitól nem tartok, neki nincs benne a napidíjában az olvasás)
    https://www.ncregister.com/news/pope-francis-plans-for-trip-to-hungary-spark-diplomatic-unease

  • Izgulva Rettegek

    |Nagyon helyes fiuk!
    Az alproblema fel lett vetve, vitatkozzunk rajta!

    Az en meglatasom szerint a |Papanak hivott Neolenin sajat kezuleg fog alagutat asni Szerbiabol |Magyarorszagra.
    Ezutan a Fekete Gyor hatan belovagol Budapestre, ahol megszervezi a rendszervaltast es a volt AVH epuletenek tetejerol a Mennybe emelkedik marxista megvaltokent.
    |Termeszetes, hogy csak a magukat kommunistanak jatszo magyarnak tuno milliardosokkal fog talalkozni, a Zorbannal nem. Zorban nix gut.

    Mondjuk el meg parszor:
    Zorban nix gut.
    Zorban nix gut.
    Zorban nix gut.

  • 1869-ben az I. vatikáni zsinaton a pápai csalhatatlanság dog­máját is beiktatták!
    Ennek mai jelentősége a menekültüggyel kapcsolatos pápai álláspont!
    O1g, köre és a magyar katolikus vezérkar ezek alapján leszerepelt!
    Magyarországon o1g törekszik az állam és az egyház kvázi egybeolvasztására a saját vezetèse alatt. Napóleon volt, akit elsőnek lehet tekinteni a szétválasztásuk forszírozójaként, illetve gyakorlatban kivitelezőjeként.
    O1g az összeolvasztás kivitelezésében erősen halad, hiszen az orbanizmus államvallásának fizikai ràkényszerítésére erős gyakorlati példe, hogy az egyetemek vezetését kivonta autonom irányításból kizárólag elkötelezett orbanizmust diktáló, stabilizáló általa kinevezett politikai léhűtőkkel, akik szorgos tisztogatást végeznek folyamatosan az egyetemeken! Komolyabbakat, szigorúbbakat, mint a szidott komménista időkben volt párttitkárok végeztek!!!

    Másik aktuális hír, hogy a Sanghaji Fundan Egyetemen a hasonló politikailag odahelyezett tisztogató párttitkár nyakát elvágta az egyik egyetemi matematika tanár. (Professzor)
    Nálunk is várható ez?
    Pl.a budapesti Fundanra is Peking ki fog nevezni egy politikai hűséget ellenőrző párttitkárt?
    A trendet o1g is már gyakorlatban műveli! Akár a legjobb szakembereket is kirúgták, ha nem voltak hajlandóak gerincük hajlékonyságát bizonyítani!

  • a Fundai Egyetem magyar perverz finanszírozásával kapcsolatban, miszerint a Kínai Pártállamtól veszünk fel visszafizethetetlenül, kitermelhetetlenül nagy hitelt arra, hogy felépítsük így már az adófizetőink pénzéből a kínai pártnak az egyetemet, amely kinai tulajdonba is kerülne, és ők is rendelkeznének azzal teljeskörűen … ennek a látszatra logikátlan üzleti metódusnak (ami általában egy feketeafrikai panamázási modell) mégis csak van logikus üzleti megoldása, mégpedig az, ha o1g Shanhaiban és D-Kínában ingatlanokat és üzletrészeket szerez!
    Persze nem nyilvánosan….

  • Valamelyik orbanista hitbérenc irta itt, valakikről, hogy szarcsimbokok.
    Tényleg van itt szarcsimbok! O1g az országunk fekalialukán ragadva! Le kéne már vakarni vagy igy, vagy ugy, de sulyos kórt terjeszt, ezert barmivel, barmi aron, ahogy a sebeszek es a csatornatisztitok is szoktak!ha vegyszerrel sem tisztithato meg az fekelyes rothado tályog az orszagunk testen, akkor johet a brutal csőgörényes verzió, ami minden ilyen ide nem való polipos daganatot leamortizal fizikailag es vegre helyet ad az egeszseges eletnek!

  • Bendegúz
    10.1:16

    Amit ebben a kommentjében B79 állít – hogy ti. „a pápaságnak ne lenne célja beavatkozni bármi társadalmak politikai ügyeibe” az tök’ellentmond „szent” II. János-Pál élete egész művével, aki teljes papi és pápai tevékenységét éppen ennek a koncepciónak szentelte. Pápai látogatásai is mind ezt az egy célt szolgálták. Nyíltan és burkoltan találkozott és tárgyalt legitim és illegális ellenzéki politikusokkal. Volt, hogy egy szintén – de a szegények, illetve a szandinisták oldalán – politizáló paptársát nyíltan, ország és világ – a kamerák – előtt alázta meg, megtagadva tőle a pápai áldást. Később még el is tiltotta a papi hivatás gykorlásától. A tavaly elhunyt Ernesto Cardenal pap, költőről van szó, aki a vatikáni Felszabadítási Teológia híve és hirdetője volt. 2019-ben Ferenc pápa rehabilitálja őt, azaz minden kánoni büntetése alól fölmenti…

  • Tüske Zsófia

    Orsós Elemér
    2021 június 10
    2:37 du.
    Ratzinger 86 éves volt, amikor lemondott a pápaságról. Ebben a korban azért előfordul, hogy a szellemi képességei hanyatlóban vannak valakinek. Életben maradni ebben az állapotban is lehet, az egyház képes megoldani az idős és beteg papok gondozását.
    Ferenc tíz évvel volt fiatalabb nála, amikor megválasztották, és ma sincs még 86 éves. A Vatikánról és az ő politikájukról lehet valakinek rossz véleménye – esetleg indokoltan is – de talán az enklávé mégsem politikai okokból mondatta le Ratzingert, ennek a lehetőségét nem lehet kizárni.

  • Andrew-elvtárs…..!

    Csak közlöm,hogy én több helyről is tájékozódom!
    Az,hogy maga nem választotta volna meg a pápát röhej….
    (meg úgy általában a véleménye) ugye mellékes,…..nem oszt nem szoroz,mint a lecsúszott idióta ellenzékéé sem.
    Mellesleg a Pápa régebben fogadta Ádert a Vatikánban,na erről meg a tényekről tájékozódjon mielőtt hülyeséget,valótlanságoz ír!
    Részvétem!

  • Orsós Elemér

    Andrew_s
    2021 június 10
    5:16 du.

    Ez a mindenkinek kezet, lábat és még ki tudja mit csókolgató mennyivel jobb?

  • Orsós Elemér

    Tüske Zsófia
    2021 június 11
    5:38 de.

    Igazad van, ezt az érvelést elfogadom!

  • Boda Marcsi
    2021 június 11
    7:47 de.
    „Csak közlöm,hogy én több helyről is tájékozódom!”
    Úgy mint: Orbán beszédei; Orbán liratai; a trolltartód eligazítása; a Fidesz honlapja; a Fidesz királyi TVje;
    Ha kimaradt valami, nyugodtan bővitsd a listát.

    Amúgy hol írtam, hogy a pápa nem fogadta Ádert? Sőt! Orbánt is fogadta, és lemosolyogta 🙂
    Mi lenne, hogy ha leírnád, amit az éhen pusztult agyrágó bogarad zörög, el is olvasnád, amire a válaszodat diktálják?

  • VOGELEIN 6/11, 4;06 de

    Gondolkodjon allitasan, vajon miert is ohajtana a Vatican bevatkozni barmely tarsadalmak „politikai ugyeibe”?

    Hiszen azzal a fa-agat vagna sajat erdekei es celjai alatt.

    De humanitarian ugyeket persze erkolcsi kotelezetsegenek vesz. S mi lehetne abban meglepo?

    Wojtila (II.Janos-Pal)onmaga a szoviet diktatura aldozata volt, mint 2 billio mas emberileny.

    Veli hogy az elepveto emberi jogok erdekenek felszollalasa reszrehajlas lett volna, vagy hosiessege?????

  • Andrew-s!

    A szerzőnek igaza van abban,hogy az ünnep ugye nem az egyházfő és az államfők találkozójáról szól……hanem egy nagy egyházi esemény,amire sok országból érkeznek tömegesen,és történetesen most hozzánk,ebbe a „szörnyű” országba…..
    Na te és a hasonlók kapjátok be a gyógyszereiteket.
    Mellesleg nem voltam soha egy pártnak sem a tagja 100xleírtam (mint itt páran..)és a Fidesznek sem vagyok,csupán tájékozódom,és mint a többség tudom,hogy kit hová soroljak be (ész,jellem,statisztika stb)Na pá!

  • Ja meg humorérzékem nekem is van,jót derülök itt egyeseken!

  • Orsós Elemér
    2021 június 11
    8:36 de.

    Okvetlen közöld a hiteles kép helyét, hogy a pápa lábat csókolt volna bárkinek is.

    Amúgy egy fasisztánál, aki még pápaként sem sajnálta? Sokkal.

  • Megjegyzesem nem a Papa latogatasan, hanem a mai vilghirekben jelentett esemenyen Magyarorszagrol.

    Ami nem csak megelepo, hanem remnyezteto is !!!!!

    A magyarok nem csak egyre erosebben tuntetnek, kezdve Karacsony polgarmester es novekvo tomegek alatal, aminek eredmeney mar is remenyt nyujt, hogy a demokratikus tarsdalami modszer csiraja termofoldet talalna Magyarorszagon.

    Mondhatoan a magyarok, a tomegek es nemely vezetok meglatasai alapjan felvilagosodoak is.

    A Fudan kinai egyetem eseten az Orban admistracio visszakozik. Sot igerte a nep-szavazas donteset azon 2023-ban.

    De a tomegek, Karacsony gerinces hatarozata alapjan kovetelik azt amint csak leheto azonnal.

    Soha nem tudni hogy mi lehet a nepi-onhatarozat kikelto csiraja.
    De tagadhatalanul a nep, az Isten-adta nep kezdi eszlelni teljes es felulmulo hatalmat barmi felrevezeto modszerek es eroszak elleneben is.

    Remlve az folytatodna majd Magyarorszagon, sot egesz europa-szerte a lakossag felvilagosodasanak elso feny-sugara!!!

    Sajnos a szegeny Montenegro nepenek az mar a nemzetuk eladositasara vonatkozoan keso.
    De talan minden europai nepek tanulnanak a leckebol!!!

    Hajra magyarok, megallas, lankadas nelkul tovabba!!!!

    A nep-hataozat az egyedulli modszer minden tarsdalmak on-kormanyzasainak, s minden egyen jogainak es lehetosegeinek a biztositasara.

  • Bendeguz79
    2021 június 11
    9:54 de.

    grizi… alapvető… és emberi + jogok? mit szólsz Ilhan Omar legújabb Leszúrt Tripla Rittberger jéhez ott Kong Jesszus ban? Pelosi művésznő a legújabb sminkjében tiltakozik… te tudod mi ellen?

    a pápát is meg kellene kérdezni?

  • Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy Andrew ellenzéki összefogással kapcsolatos aggodalmai (is) kezdenek beigazolódni 🙁
    „Karácsony Gergely és Jakab Péter is beálltak Tóth Csaba szocialista politikus mögé az előválasztási kampányban.

    Arról a Tóth Csabáról van szó, akiről Karácsony korábban egy hangfelvételen azt állította, hogy többször megfenyegette a családját.
    Arról a politikusról, aki a zuglói MSZP-t vezeti, akik Karácsony szerint szétlopják a kerületet. Akik az ő nyilatkozata szerint háttéralkut kötöttek a Fidesszel, és együtt hozták létre a lakosokat megkárosító parkolási rendszert.
    Akik azzal kezdték kormányzásukat Zuglóban, miután megnyerték az önkormányzati választást, hogy bevallottan erkölcstelen parkolási szerződést kötöttek.

    Tóthttal szemben Hadházy Ákos áll. Aki pont a politikai propaganda és a korrupció elleni harcot tűzte zászlójára.
    Aki leleplezte a fideszes trafikmutyit.
    Aki csapatával évek óta heti rendszerességgel tárja fel az EU-s pénzek rendszerszintű ellopását.
    Aki szinte minden erőforrás nélkül bejárta az országot, és 680 ezer aláírást gyűjtött össze, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.
    Aki a szó szoros értelmében lyukas zokniban ment neki a fehérorosz szinten működő közmédiának.

    Tóth és Hadházy között széles, sötétben is jól látható vörös vonal húzódik. Karácsony és Jakab, az ellenzék két vezető politikusának döntése így üzenetértékű. Ez az üzenet pedig kifejezetten aggasztó.”
    https://444.hu/2021/06/11/atlepni-a-voros-vonalon

    Valamint:
    https://444.hu/2021/06/11/a-terezvarosi-mszp-memekben-fideszesezi-a-momentumos-polgarmestert-mert-visszahivta-a-part-egyik-kepviselojet

  • Boda Marcsi
    2021 június 11
    11:48 de.

    Humorérzéked..neked..
    Na ne röhögtessél már aranyom !

  • Boda Marcsi
    2021 június 11
    7:47 de.

    Te nem „tákékozodsz” , csak beszopod azt amit a FIDESZ
    nagy kerek hátsójából beléd nyomnak.

    Előtte az MSzMP szarját szlopáltad.
    (Csak az alapján állítom, amiket itt magadról meg a múltadról elköhögtél nekünk)

  • Izgulva Rettegek
    2021 június 10
    11:11 du.

    Ne izgulj öreg.
    Még béke van.
    Egyelőre.

  • Izgulva Rettegek
    2021 június 10
    11:11 du.

    hehehehe most jut eszembe:
    Lehet hogy Semjén pátert azért lökték főlfelé a vallási szamárlétrán, hogy utóbb a Hungaroisten indíthassa a vatikáni Szentszékért ?

  • Bendeguz79
    2021 június 11
    2:12 du.

    grizi politikai analfabuta (is) vagy!

    ez a mószer („karácsonyi”) most globális… de a kérdés megmarad, mit fognak oktatni Levédiaalsópöfetegen ha nem lesz ojan egyetem (sem!!!) amej független a fennálló rendszertől! te is egy élő példa vagy ugyanerre, sem írni sem olvasni nem tucc!!!

    mondanál kies usa ban néhányat amej mást oktat mint a „woke” és a többi agyficam és – egyúttal – időpocsékolás azaz hüjébben jön ki mint ahogy bement erre lehet G7 álmokat építeni persze demokratikusan, vagy ha úgy nem megy akkor lelővik

  • T.Andrew_s !
    Te, nagyon „okos” vagy, és reményeim szerint szép is!
    – Engem random trollkodással vádolsz, holott egy ilyen [a KMH többet érdemelne] gyüli-blogon, mindenki ” trollkodik” …
    – A lúzer-oldali tróger sajtó erősen rácuppant erre a „pápás” kamuhírre… Veled együtt…
    – A pápa – Orbán parola, (ökölpuszi) már most nagy figyelmet kapott, -ami persze gumicsont, – pechjére a nagyon okos Gyurcsánynak, aki a nyárra az „elöválasztással” igyekszik tematizálni az uborka szezont…

  • Boda Marcsi
    2021 június 11
    11:47 de.

    A szerzőnek igaza van abban,hogy az ünnep ugye nem az egyházfő és az államfők találkozójáról szól……hanem egy nagy egyházi esemény,amire sok országból érkeznek tömegesen,és történetesen most hozzánk,ebbe a “szörnyű” országba…..

    Most akkor ünnep vagy csak egy nagy egyházi esemény.
    Alkalmasint nem azt mondtam, hogy mennyire szól az egyházfő és a hazai világ vezető trógereinek találkozójáról.
    Az utóbbiak kavartak mindenféle kijáróemberekkel, hogy csapján már bele a pápa az izzadt kis tenyerükbe, ott az O.Vi. nagycsoportjában.

    Azt sem írtam, hogy szörnyű lenne Magyarország, hála a hozzád hasonló elvtelen tapsoncoknak is, szörnyű vezetése van.

    Azt sem írtam, hogy a párt tagja vagy. Napidíjas trollsághoz nem párttagság, csak egy pártösszekötő is elég lehet.

    S valóban jól lehet szórakozni. Rajtad, amint kínosan próbálsz menekülni a különben nyilvánvaló szerepednek legalább a külsőségeiből.

  • Bendeguz79
    2021 június 11
    2:12 du.

    Azt a Fudan-i visszakozást gondold át még egyszer. Az ellenzéknek sem ártana, de Neked is hasznodra válna.
    Karácsony túlkommunikálta a kérdést. Ezzel magas labdát dobott fel, és Orbán nem hülye a szónak itt érvényes értelmében. (egy paranoid skizo nagyon is lehet logikus) Ergo lecsapja.
    Az ellenzék nem tett mást, mint benavigálta magát egy zsákutcába, és egy év múlva majd néz ki bután a Fudán fejéből.
    Azzal ugyanis, hogy Karácsony a főváros főpolgijaként a nyakába vette gyakorlatilag fővárosi üggyé tette. Egy fővárosi szavazást meg vidáman megígérhetnek.
    Majd felépítik Záhony és Hegyeshalom közt bárhol másutt.
    Semmivel nem lesz olcsóbb, és az ellenzék nem fog tudni mit csinálni.
    De megérdemlik, amiért Tirpák elvtársat a tősgyökeres falusi biciklistát tolták be a képbe

  • slapaj
    2021 június 11
    5:25 du.

    Te akkor vagy a legundorítóbb amikor úgy próbálsz tenni mintha nem lennél undorító

  • SzundiMandi
    2021 június 11
    3:58 du.

    ellenzéki összefogdodás…

  • Andrew_s
    2021 június 11
    5:58 du.

    Bandi, FUDÁN -ban is nagyon tájékozatlan vagyok (hogy ne mongyak mást!)
    megmgayaráznád az ijen egységsugarú olvasónak, mint Rodeo11, hogy a FUDÁN – ban mi a rossz, azon túl, hogy (és ezt én is látom a vaksi szömömmel) nem usa hanem KÍNAI építmény…

    van valami ojan amit ha ott oktatnak az pusztán attól, hogy ott oktatják az már nem tudományos? (eszembe jut a vaxok derivációja a SARS variációiból és a SARS halála?)

    érdekelne, ha rászánnád a pennádat?

  • ANDREW_S;

    Vajon mit ajallassz nekem „atgondolni”?????

    Nem az en hatarozatom volt egy 1.5 billios Kinai kolcsonbe beugrani, hanem a ti szeretett ostoba veretek.

    Inkabb olvasd Kovendeg alatal kozolt Nepszava cikket es a jelen kuzdelmet a szerncsetlen Montenegro-hasonlo eseteben.

    Egy billio dollaros adossagba ugrottak egy sehova vezetu 41 km-es ut epeitesevel.
    Minden anyag, munkaero, terv, penz Kinai, de ha keptelenekl fizetni Kina veszi at minden kapcsolatos ugyeket.
    Az ut nem letezo, befejezetlen es hasznlahatatlan!!!!

    Hasonloan tortewnt Kenya eseteben is.
    Kikotot es vasutat epeitett Kina Nairobiba, de keptlenek lettek fizetni, s ma Kina vette at a kikoto es vasut kezeleset.

    Nyugati bankok SOHA nem hajtottak vegre teljes tulajdonozast fizetokepteleneseg eseten, sem Gorog orszag, sem Arfentina, senki ellen soha !!!!
    De azok mar tobbszor fizetokeptelensegbe jutottak.

    De Montenegro a torlesztesen mar is fenn-akadtak.
    Sirranakoznak az EU penzkert segiteni, de az EU penzugyi feleloseget ir-elo tag-nemzette valniuk.

    Karacsony altal vezetett nyomasra Orban meg-gondolta az ugyet.
    Remelve belatta remes ostobasagat?????

    De legalabb letezik ottan valaki aki hajlando gondolkodni es cselekedni.

    Miert nem informalod Magadat a valo tortenken?

    Azt persze Andrew-nak kellen belatni es ertrelmezni am !

  • U.I.
    Orban kirugta a CEU-t ami egy arva-vasba sem kerult a magyar adofiztoknek.

    Talan most ohajtanal billiokat fizetni a Kinaikanak ami semmi erdeket nem jelent a magyaroknak, csupan tobb billio-dollaros evtizedeskre tarto fizeteskotelezettseget?!

    A Fudan egyetem evi torlesztesi-koltsege tobb mint az ossz-magyar felsoktasok evi koltsegei.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    ˙

    Vögelein 4.06
    B79-1:16adott
    reagálására :

    Az, hogy a pápaság mindig is nyíltan politizált, az kétségtelen tény s hogy nemcsak II.János Pál, de minden elődje csak ezt tette. Ebből soha nem csináltak titkot, mely gyakorlatnak a katolicizmus nevében „rejlő” vallásfilozófia adja fő hitelvi irányú, szabad jelzését. Történelmi szakkifejezés maga a politikai katolicizmus is…

    Köztudott történelmi tény, hogy mióta az egyház mint hatalom megszilárdult, azóta szolgálta tudatosan az általa fémjelzett kétlábú, feudalista államrezonnak nemcsak a létét, de minden politikai megnyilvánulását sőt, még a legkisebb rezdülését is…

    Tudniillik az egyház, mint főnév mellett mindig is* ott trónolt az a katolikus, vagyis az egyetemes jelző. A papi szervezet örök igénye a hatalomra, vagyis az általános**, az emberi lelkek hitbéli megbéklyózásán – féken-tartásán – túl az élet minden területére kiterjedő beleszólás és intézkedés joga.

    Tehát már e tények is cáfolják Bendgúz úrnak azt az állítását, mely szerint a pápa ne óhajtana „beavatkozni bármi társadalmak politikai mocsárbirkózásába”. Dehogynem! Hisz azt hivatásának kell tekintse…

    Ebben legföljebb azt nem tudja Ő feltételezni, vagyis azt furcsállná, hogy ritka történelmi kivétel gyanánt a szentatya . m o s t , ez-esetben éppen a retrográd, a konzervatívnál is konzervatívabb erőkkel száll, szállna szembe ha és amikor liturgikus látogatásán véletlenül mégse óhajtaná fogadni ezt a szélsőjobboldali, szegény-és menekültüldöző, hatalommániás, kleptokrata s mindezek fejébe még álszent Orbán-Áder „duumvirátust”. Azt, amikor egy Pápa tényleg a krisztusi parancsnak engedelmeskedve kivételesen mégse a politikai reakciót támogatná.

    Márcsak az a kérdés, miért is tartja sok ember természetesnek a krisztusi tanokkal már eleve ellentétes, reakciós egyházi magatartást ?
    ˙

    .

    * A katolikus szót először antiochiai Ignatius(isz.110.k) haszálta.
    ** Katolikus= egyetemes= általános= mindent magába foglaló…

  • Tüske Zsófia
    5:38

    Ne felejtsük Ratzinger évtizedeken át a Hittani Kongregáció elnöke, azaz a korábban Szent . I n k v i z í c i ó n a k . nevezett erőszakszervezet, a Vatikán „szellemi” irányítója ő, aki kisgyerek korától legalább 10 éven keresztül a .
    H i t l e r j u g e n d . tagja volt legfogékonyabb ifjú koráig szívta magába, ill. diktálták belé a náci eszméket és gyakorlatot.

    Ezzel a múlttal nem is csodálni való, ha 86 éves korára végleg megcsömörlött az egymásnak ellentmondó eszméktől de főképp azok gyakorlati kivetülésétől, és lemondott. Még mindig jobb így, mintha tovább foglalja el a szent-széket egy olyan, szívében és lelkében őszinte főpap elől, aki tőle telhetően – akár névadó elődje, sztFerenc is tette – a krisztusi parancsoknak mindenben eleget tesz és mindezt a legkisebb képmutatás álarca nélkül hajtja végre.

    Érdekesség és a XII.századi és a mai Egyház k ö z ö s negatív erkölcsi . v o n á s a i . fedezhetők fel a névadó Assisi Szent Ferenc és Ferenc Pápa botrányosan azonos, kortársi megítélésében. Életében Szent Ferencet is megvetés és gúny üldözte, akárcsak a mai pápát, ha pl. az Egyház magyar szekciója megvető, gonosz és kötelességét nem teljesítő, illetve halogató taktikázását vesszük figyelembe…

    Megfigyelhető még a magyar Katolikus közösség merev, drasztikusan megvető szembenállása is Ferenccel, aki szent módjára Jézussal együtt vallja és tűri, hogy
    „…Bocsáss meg nekik; nem tudják mit cselekszenek!”

    Vögelein

  • slapaj
    2021 június 11
    5:25 du.

    Értem. Tehát eszedben sincs semminek utánanézni, hanem nyomod a süket szöveget. Akkor is, ha egyébként pont az általad emlegetett időpontban, az általad emlegetett repülőúton, az általad emlegetett interjú kapcsán senki, de senki nem erősíti meg az állatásodat, miszerint az eredeti tervben benne lett volna több is, mint az, hogy a pápa jön, imádkozik, majd távozik. Ehhez a magam részéről közöltem forrást, és nem a magyar kormány-, vagy ellenzéki médiából. Így gyakorlatilag tényszerűen nem igaz, amit állítasz, de nyomod a sódert (miszerint minden kamuhír, ami a haugságaidat cáfolja). Na pont ez, az ami a trollok sajátossága.
    Alkalmasint ehhez sem szépnek, sem különösebben okosnak nem kell tudni. Egyvalami kell. Tudjon valaki olvasni. Természetesen, ha Te bemutatod az igazolást, hogy nem tudsz, akkor máris elnézésed kérem. De ha nem tudsz olvasni, mi a fenének kommentelsz valamit? Elvégre el sem olvasod, ha nem tudsz olvasni. Nem mintha különben túlzásokba esnél.

  • Montenegro szegeny lakossaga (600 ezer es sok kecske) barmi lehetot probal elkovetni , hogy az EU tagsag alapkovetelesenek eleget tehessen.

    Valojaban probaljak eladni hazajukat, ill. minden eladhato ertekeket, ami valojaban nemi tengerparti ingatlan, egy eromu es nemi kisvasut.
    De mind az nem fedezne Kinai-adossagaikat, csupan a remneynyeik az EU tahsag alatali segely.

    A nyomor biztositasa lett Montenegro lakossai szamara a kovetkezo 20 evre.

    De ne aggpodjon Andrew, mert a Fudan visszautasaitasa emelett a Belgrad-Budapest vasutvonallal lekotelezett am a magyaradofizetok.

    S mint refi Biblia sorok biznyitja, „Az ados mindeg a kolcsonzo szolgajava valik.”
    Mert lekotelezett, s nem onallo !!!!!!!!

  • Bendegúz79
    jún11/9:54

    Részleteken nem érdemes rágódni.

    Hanem II.János Pál – Wojtyla – mint pápa alaposan benne volt a politizálásban, tehát az Ön állítása, hogy egy pápa nem mehet bele helyi mocsárbirkózásba, az hamis megállapítás, illetve szelektív feledékenységre vall pláne egy olyan egyház fejét illetően, mely szervezet a politizálást a nevében is, mint létének lényegét hordozza… 🙂

    Ha pedig Wojtylát ezért szentté avathatták*, akkor Ferenc pápának is kijárhat ez a cím, aki ma – az Ön szavaival élve – legalább annyira „vágja sajátmaga alatt a fát”, tehát minimum annyit kockáztat mint nevezetes lengyel elődje is… – Különben is, elhivatottaknál nem számít a kockázat, hisz ők azért élnek. Vagy nem ?
    ˙

    .

    *Jellemző, hogy Orbánisztán Budapesten a . K ö z t á r s a s á g tér nevét megváltoztatta így: > szent II.János-Pál pápa tér <. Mielőtt ezt megtették volna, az Alkotmánnyal együtt Magyarország nevéből eltörölték a Köztársaságot. Királyságra készülnek.

  • Bendeguz79:
    „A Fudan kinai egyetem eseten az Orban admistracio visszakozik. Sot igerte a nep-szavazas donteset azon 2023-ban.”

    1.Igérettel nekem is tele van a padlásom, így ha éppen az kell, igérni én is tudok.
    2. 2023-ra ha ugyan még nem is lesz kész a pesti Fundan (bár a kínaik gyorsan tudnak építkezni!), addigra az építkezés egy része nyilván megvalósul, nem is szólva arről, hogy akkora már az összes (ma még titkos) kötelező erejű szerződés meg lesz kötve, ergo az esetleges magyar visszalépés igen komoly kötbérkiatással járna.

  • O1G666:
    „1869-ben az I. vatikáni zsinaton a pápai csalhatatlanság dog­máját is beiktatták!”

    Tisztelt O1G666, hogy a pontosabbak legyünk.
    Egyrészt (de ebben nem hirtelen nem vagyok egészen biztos, tévedhetek, akárcsak Ön, hiszen egyíkünk sem pápa 🙂 ) ezt a dogmát 1870-ben fogadta el a zsinat. Másrészt ez nem a pápa csalhatatlanságát (a pápa éppúgybecsapható, mint Ön vagy én) mondja ki, hanem bizonyos köeülmények között és bizonyos esetekben a tévedhetetlenségét. (Ez megintcsak nem azt jelenti, hogy nem tévedhet egy egyszerű matematika példa megoldásában, vagy a holnap várható időjárás megsaccolásában.) Jelentős vita után fogadták el, majd annak alapján hirdette ki IX.Pius a következő dogmát:
    „Amikor Róma püspöke ex cathedra beszél, azaz amikor minden keresztények pásztorának és tanítójának a feladatát teljesítve legfelsőbb apostoli akaratának nyilvánításával meghatározza, hogy a hittel vagy az erkölcsökkel kapcsolatos valamilyen tanítás az egyetemes egyház számára kötelező, akkor a Szent Péter személyén át megigért isteni segítség révén azzal atévedhetetlenséggel bír, amellyel az isteni Megváltó a hitre vagy az erkölcsökre vonatkozó tanítás meghatározására nézve Egyházát felkészülté akarta tenni; ezért a római pápa ilyen határozatai nem az Egyház beleegyezése miatt, hanem önmagukból kifolyólag megváltoztatnatatlanok.” (DH 3074)
    Ezt a dogmát a II.Vatikáni Zsinat is megerősítette.

    O1G666:
    „Ennek mai jelentősége a menekültüggyel kapcsolatos pápai álláspont!”

    Lévén, hogy a menekültekkel kapcsolatos – szerintem nagyon is helyénvaló!! – többször is megsimételt pápai álláspont nem a hitel és erkölcsökkel kapocsolatban, és főként nem ex cathedra (egyháztanítói székéből) hangzott el, nincs kánonjogilag kötelező ereje, igy a magát róm. katolikusnak valló Boda Mária kommentelőtársunk, akár pedig Bayer Zsolt „publicista” tagadhatja. (Bodánál Bayer ebből a szempontból konzekvensebb, mert ő egyet nem értése jeléül ki is lépett a r.katolikus egyházból.)

  • Rodeo11
    2021 június 11
    7:38 du.

    Bemásolom az itt beírt kommentet (https://kanadaihirlap.com/2021/04/23/pokolra-szant-hazank/):

    Nem mellesleg azt a hatását sem becsülném le a zárt játszmáknak, hogy alapot adhatnak a fiók nem túl éles bicskáinak a címkézésre. Ami a rasszizmus előszobája. Márpedig azt nem tudom, hogy a hazai közellátás hol lenne a kínai, vietnami, vagy más Távol-keleti beszállítók, illetve szolgáltatók nélkül. De aligha örülnék annak, ha akár az egyetem mellett, akár az ellene állást foglalók ténykedésének a hatására a hazai bűnbak-keresőknek adnának muníciót. Miközben persze komoly amnézia, és politikai csőlátás kellhet ahhoz, hogy bárkik az orbanisták privilégiumának higgyék a beteges xenofóbiát, és az idegenek utálatát. Az pedig különösen szomorú lenne, ha a kanócot egy egyetem gyújtaná be a hazánkban amúgy penge-élen táncoltatott lőporos hordón. Függetlenül attól, hogy az adott egyetemre mekkora társadalmi igény van. Mert erre társadalmilag valószínűleg akkor sem lenne szükség, ha a területe véletlenül sem kerülhetne külföldi tulajdonba, és ingyen építenék fel.
    https://endresy.blogspot.com/2021/04/tenyleg-csak-egy-egyetem.html

  • Bendeguz79
    2021 június 11
    9:12 du.

    Vajon mit ajallassz nekem “atgondolni”?????

    Mindig elfelejtem, hogy masszív szövegértési problémáid vannak.
    Amúgy a kormány meghátrálását.

  • O1G666-nak
    Ja, a pápai tévedhetetlenség dogmájához még egy dolog.
    Tudomásom szerint (jelzem, tévedhetek, nem vagyok katolikus, sőt keresztény se, és nem foglalkoztam katolikus dogmatörténettel), amióta a pápa tévedhetlenségének dogmáját elfogadták, 1871 óta a pápa összesen egyetlen dogmát hirdetet ki, 1950-ben, Mária mennybemeneteléről. (Megelőzően utóljára 1854-ben hirdettek dogmát Mária örök szűzességéről.) Szóval pápai tévedhetetlenség ide vagy oda, azt azért nem lehet nmondani, hogy 1871 óta a katolikus egyház csak úgy nyakra-főre hirdet dogmákat.

  • Ha már az Eucharisztikus Világkongresszusról van szó, hátha érdekel valakit pár egy kis cikk az 1938-as budapesti Eucharisztikus Világkongresszus kapcsán:

    http://epa.oszk.hu/01700/01739/00089/pdf/EPA01739_eszmelet_2014_104_nyomdai_111-122.pdf

  • OK Andrew, remelem magyarorszag adofizetoje vagy?!

    S majd boldogan nyulsz a zsebedbe magasabb adokat fizetni a Beijingi bankoknak.

    Remelve azt ertelemezed ekeztek hianyaval is ?

  • Andrew_s
    2021 június 12
    1:04 du.
    kösz, ebben egyetértek, további kérdés mit akar oktatni a FUDAN?
    ha ma szokásos SARS „társadalom tudományokat” (szvsz a kínai az pragmatikus és leszarja ezt a semmire sem jó és aljas dilit)

    de majd te megmondod, várom nem (ojanom van nem keresek gúglin semmit) keresem

  • Bendeguz79
    2021 június 12
    3:11 du.

    grizi bölcsességed a kút mélyére ért!

    te is usa adófizető vagy és a Nemzeti Túrizmus Csoportos világkörüli útjait finanszírozod belőle: a fijjug utazgatnak szerte széjjel Afganisztánon át Szíriáig és még a többi 800+ sátorverőhejre és cipelik a nehéz túrista felszerelést zsebben hordható páncéltörő ágyút, hátizsákban bekötözhető tankot, kisfokos helyett a Nagy Mászóbot és a sok túrista bakkancs és a legújabb divatú túrista öltözékek golyóálló és az eső is lepereg róla… neked ez mennyiben fáj amikor átutalják maz adófilléreidet a hűséges perui államfőnek aki most éppen megbukott tiszta pénzkidobás és nem is adják vissza

    a FUDA ba legalább be lehet menni és télen nincsen hideg meg nem esik be az eső

    te hogy látod mindezt onnan florida külsőről?

  • Vögelein
    2021 június 12
    4:31 de.

    A II Vilháb végefelé egy lengyel ellenálló puskavégre kap egy szaladó fritzet.

    Már-már meghúzza a ravaszt, amikor Hangot hall :

    -Fiam, ne lődd le azt az embert. A kétezres évek felé ő lesz a pápám ..
    -De Uram! Akkor ő lő le engem !
    -Ne aggódj fiam.Ő előtte TE leszel 20 évig a pápám!

  • Rodeo11
    2021 június 12
    3:29 du.

    bármit akar oktatni, nekünk nincs rá szükségünk

  • Rodeo11
    2021 június 12
    3:29 du.

    Ha Te azt hiszed, hogy egy tervezőasztalon sem nagyon levő egyetem oktatási programját ismerem, akkor sokat tételezel fel rólam. Ha meg azt hiszed, hogy ilyen fejtegetésekbe bocsátkoztam korábban, akkor tévedsz.
    Amennyi jelenleg elérhető róla, alapvetően egy általános célú egyetem, ahogy a pekingi is. Mivel közel van a sanghaji ipari parkhoz, gondolom technológia felé „lejt”.
    Egyszerűen Magyarországnak felesleges egy ilyen „üzemméretű” egyetem. hacsak nem akarják az összes többit megszüntetni Budapesten és az agglomerációban (némelyikért nem lenne kár, de ezt most hagyjuk).
    Abban egyetértünk, hogy a kínai „égi sárkány” koncepciója miatt, amiben van 4 ezer éves tapasztalatuk, nem szívják túl mélyre a „társadalomtudományok” című szert. Már csak azért sem, mert egy középkicsi megyeszékhelyen kicsit többen élnek, mint egész Magyarországon.
    Itt néhányan beleélik magukat, hogy Magyarország valami hihetetlenül lényeges pont a kínai térfoglalásban. Holott csak egy kényelmes benzinkút azon a selyemúton, aminek racionálisan Nápolyban (vagy Madridban, esetleg Marseilles-ben) van a végállomása. S minthogy egy kinai manufaktúra éves forgalmából megvehetnék a magyar népgazdaságot kilóra, és ezt ők is tudják, szerintem tesznek magasról Karácsonyra és Orbánra is.
    Ergo: legfeljebb aközött lehet válogatni, hogy önként és ingyen nyalja ki valaki az eladott latrinában, vagy legalább megkéri az árát, és csak bérbe adja hozzá az illemhelyet.
    S ha már, akkor legyen inkább az utóbbi.

  • Kővendég
    A bemásolt pontos idézetben nem talaltam a leszűkítő „dogma”-ra való hivatkozást.
    En ertelmezesem szerint a menekultuggyel kapcsolatos papai erkolcsi iranymutatasra is termeszetszeruen ervenyes!

    Maria szuznemzese volt az 1. Zsinat masik eredmenye!
    Addig ez nem lett megallapitva, rogzitve ilyen szinten.
    En az 1869-es datumot ismertem, de lehet, hogy az meg akkor csak az elokeszito folyamat resze volt. (En az 1868-as Kiegyezeshez kotottem idobeli elhelyezese miatt, amihez igazabol nem sok koze volt, de az egyetemleges tortenelemben elhelyezese miatt – a parhuzamossagok miatt igen)

    Ertelmezesem szerint a papai tevedhetetlenseg kimondasanak melyebb, stabilizalobb oka volt, amely a mai jezusi és szentferencjellegu iranymutatas eseteben szomoru, hogy nem valosul meg! Sot ellentetes vonulatokat hangoztatnak katolikus vezetok!
    Csodalkozom, hogy az abszolut konzervativ katolikus hierarchia ezt barmannyire is toleralja!
    Bezzeg az o1g -diktatura nem ilyen engedekeny a kibeszeles teren, mert azonnal torol és töröl!

    Az 1869-71 zsinati idoszak szűznemzes (partenogenezis) kimondasa – dogmatikus megerositese a zsinaton erdekesseg, hiszen azt bizonyitja, hogy addig nem tartottak egyertelmunek, egyetemlegesen elfogadottnak, hitelesnek!

    En csak a biologiai oldalat ismerem, ami ezt lehetetlennek tekinti!
    Csak olyan esetben lehetne, ha az utod genetikai allomanya megegyezne 100%-ban az anyaban meglevovo genekkel (reszben, v egeszben, de 100%-ban!)
    Azaz nem lehet egy nonek fia, csak lanya partenogenezissel!
    (Xx kromoszomai miatt!)
    Egyedul az osi hulloknel, hidasgyikoknal van erdekesseg a partenogenezisben, amikor is egy elvandorolt nosteny partenogenezissel is a fajt fel tudja eleszteni him utodokat is produkalva!
    (Ez sok gondolkodasom utan csak ugy lehetseges, ha a hidasgyikoknal a nemi genek pont forditva vannak megosztva. Persze ezzel kapcsolatban meg semmilyen tudomanyos vizsgalatok nem voltak. Sot! Feltetelezem, hogy az osi fajoknal a partenogenezis ilyen formaja sokkal gyakoribb, mint amit leirtak! Gyanitom, hogy sok esetben, amikor az evek ota elkulonitett nosteny kulonbozo nemu utodokat hoz letre, akkor sem bursa copulatrixban tarolt genallomany az oka, hanem a fentiek!
    Kicsi csavar lehet meg, hogy az utodok neme sokszor fugg a tojasokat takaro talajhomerseklettol!
    Ez pedig ugy lehtseges, ha mindket nem genetikai allomanya alapbol megvan a tojasban, es homerseklet alapjan akvivalodik valamelyik! (1 tojás = 1 sejt!)
    Sot! Megcifrabb, hogy az allatok egy resze kepes kulso hatasok egy reszere nemet valtani! (Ezt hormonokkal generaljak, v tartjak kontroll alatt! Pl. Bohochal, de tobb mas halfaj is! Oriasi hormonalis es fizikai valtozason mennek at ilyenkor! Eletkor fuggo, de a bohochalaknal azon mulik, hogy elpusztul az alfa!

    Rovaroknal, fergeknel es puhatestueknel is vannak extrem erdekessegek, de pl.a himnosseg is elofordul, amely alapja lehet a partenogenezisnek!

    Nos Szuzmaria eseteben biologiai szemmel barmelyik szenzitiv es extrem feltetelezes lenne.
    Nyilvan vallasi szemuvegen keresztul teljesen mas, illetve ugy barmi elkepzelheto logikus , földi variacioktol mentesen is!

    (A gyikemberes foldonkivuli Szuzmaria esetet nem tekintenem, de azert , ha mar foldonkivuliekrol van szo, akkor a „szuznemzes” egy formaja megsem megkerulheto, ha mesterseges genetikai beavatkozasrol beszelunk kiserlet, vagy tomeges szintu gyakorlatrol.
    Ilyet biologiai szemmel legvaloszinubbnek lehet tekinteni, foleg, ha az extrem minosegu kepessegek genetikai hatteret tekintjuk, ami az emberi faj eseteben az allatvilagbol valo ugrasszeru kiemelkedesunkre es tovabbi ugrasszeru minosegi javulasokra is magyarazatot tud adni.
    Sőt, akkor az is erthetove valik, hogy bodafelek hogy maradhattak atavizmuskent az emberi fajban.
    Ahogy szoktak mondani, amikor az eszert kellett sorba allni, volt, aki kimaradt, vagy rossz sorba allt….
    Ha kulso genetikai beavatkozasokkal turboztak fel fajunkat, akkor ez egy eleg erosen realis verzio lehetett….

    De biologiai szemmel az emberi fajnal a partenogenezis (- ha egyaltalan elofordul), akkor az csak azonos nemu utodot eredmenyezhet genallomanyaban csak az anya genjei mellett!
    (Kulonben elvileg ritkan elofordulhat, csak nem feltuno, mert alapbol a tarsadalom feltetelezi, hogy kopulacio eredmenye az utod.)
    Megegy extrem peldat tudnek a fajunknal emliteni, amikor 3 db nemi kromoszomaval szuletik valaki! Pl: XXy ! (Sot! Megritkabban elofordul, hogy megtobb X -kromoszoma jut at, alakitja ki a nemet!
    Na ilyen kiserletekrol meg nem hallottam, de ez esetben – pl xxxy- nál lehetne mód partenogenetikus modon akar no, akar ferfi utodra, ha ez az egyed kepes szaporodni nokent, azaz a belso noi nemi szervei is kifejlodnek mukodokepesen!)
    De ezek mar olyan extremitasok es feltetelezesek, amelyek a gyakorlatban nem igazan ismertek! Viszont az is tágitja a feltetelezesi szabadsagunkat – ami egy friss hir, hogy termeszetes szaporodassal egy no 10-es ikreket szult!
    Eź talan az igazi orbani modell!

  • Kővendég
    .12.2:10

    Már csak ezért a figyelemfelkeltő kommentedért is, illetve a

    csatolt mellékletért;

    >Áldjon téged, őrízzen meg és Ragyogtassa rád az orcáját az Úr!<

    \ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 /

  • Geyza
    2021 június 12
    7:56 du.

    te mindent tucc! Ájvé!
    azaz neked már semmire sincs szüxéged… vagy esetleg netántán mégis? akkó’ mire… elárulnád, vagy titok, Óh bölcs mufti repesek a kíváncsiságtól.

  • Andrew_s
    2021 június 12
    8:28 du.

    most el lettem igazítva, de ezért kérdeztelek, kösz!

    az a pár ezer év azért nem ártana a meglévőkön esetleg konkurencia, hogy nőjenek ki a lábgombaságukból?

  • Vögelein
    2021 június 13
    1:04 de.

    Kővendég
    .12.2:10

    Már csak ezért a figyelemfelkeltő kommentedért is, illetve a

    csatolt mellékletért;

    >Áldjon téged, őrízzen meg és Ragyogtassa rád az orcáját az Úr!<

    \ 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 /

    ————————

    Abszolút egyetértek !

  • Lazításként (nem szorosan a cikkhez).

    A jeruzsálemi főrabbi pápa látogatáskor a protokollos oda súgja a rabbinak: Kézcsók, kézcsók.
    A rabbi oda érkezik a pápához és ezt mondja: És kézcsókom őnagyságának-:)

  • Geyza
    2021 június 12
    7:56 du.

    geyzucijuci… ne is fogadd el, még ha ingyen van akkó’ se… hívd fel a G7-t most éppen üléseznek és azon merengenek mit is kellene csinálni ahhoz, hogy legyen egy tervük arról, amiről még halvány lila fingjuk sincs Dél afrika meg a délkórea csak úgy űdögel ott és lesi a nagyokat hátha elkapják a Nagy Pillanatot és kivihetik a bilit?
    közben azt tervezik hogy mikor legyen tervidőszak ahhoz, hogy legyen terv…
    ugyan hídd má’ föl a Bojo t ott Cornwall ban és mondd meg neki

  • KOVENDEG:

    A Fudan tervnek nem szukseges sikeres befejezese!!!!

    Csupan az adossagi szerzodest alairni!!!!!

    S fiztes-kotelezettek vagytok barmi koltseget Kina allithat.

    Talan nem olvastad a sajat csatolt Nepszava jelenteset a szerencsetlen Montenegro nep eseten????

    S Kina azt felvilagszerte alakalmazza am gazdasagi hoditas celjaval.
    Mit gondolna, miert probal a CCP mindenhova a labat betenni?
    Mi a proletar diktatura alap-celja?

  • Rodeo:
    Kínai kémközpontra és kinai önpropaganda-oktatásra semmi szükség az Európai Únióban.

    De te csak szivornyázzad kétpofára a komcsi szart. Te idióta.

  • Andrew_s
    2021 június 12
    8:28 du.

    Witz a hetvenes évekből.
    (Mikor a ruszkik kicsit belevertek a kínaiak pofájába mert valami szigeteket egy folyó közepén el akartak csaklizni a ruszkiktól.)

    Magyarország hadat üzen Kínának.
    A kínai kommunista párt főtitkára nézi nézegeti az ultimátumot:
    -Magyarország ? Az meg hol van?
    -Középeurópában Főtitkár elvtárs.
    -És hány lakója van ennek a Magyarországnak?
    -Jelentem tízmillió.
    -Ne mondja.És melyik hotelban laknak ?

  • Rodeo11
    2021 június 13
    8:01 de.

    Azért azt lásd be, hogy amióta a Mongóliából importált uralkodó összelegózta a kínai birodalmat, azóta elég jól működik a dolog, ami (erősen) leegyszerüsítve az, hogy
    1/ az uralkodó azért uralkodhat, mert az égi sárkány kegyeltje;
    2/ Ha sikerül megdönteni a hatalmát, akkor az azért lehetséges, mert kiesett az égi sárkány kegyéből;
    3/ Ergo: Az új uralkodó az égi sárkány kegyét élvezi.

    Így magának a birodalomnak az építése gyakorlatilag évezredek óta folyamatos. Akkor is, ha olykor egy-egy filozófiai iskola követőit élve eltemették, és akkor is, ha az égi sárkány néha csak úgy kapkodta a fejét a sok kegyvesztéstől. Mert ezt a felső 10% lejátszotta egymás közt. A birodalom meg a másik 90%-ra épült mindig is. S mert sosem volt kötötten dinasztikus az öröklés, hanem egyfajta oligarhodinasztikus megoldást követtek, senki sem kapott lábrázást attól sem, ha 1-1 ágyas összes gyereke véletlen szerencsétlenséggel egyszerre esett ki az égi kegyből. Egy hegytetőről.
    Ha a Status Pontificius, najd Kis Pippin korában hasonló modell honosodik meg nyugat-Eurázsiában, akkor ma frankón frankul beszélnének Európában. S mert egy egységes védvonal alakult volna ki a Keleten, már a tatárok elől menekülő törzsek, és a tatárok sem nagyon jutnak „csak úgy” be.

  • Bendeguz79
    2021 június 13
    11:13 de.

    grizi, imádlak drágám; ha hiszed ha nem… ijen vidám és mókás perceket szerezni nem akárkinek sikeredett eleddig vala lévén! köszönettel tartozok neked Óh Nagy Szent Dervis

    szóval Montenegro és csődbe ment, ezt már megbeszélted a montenegroi Presidente- tel? Milo Đukanović telefonszámát elkevertem valahol, de próbálkozz galambpostával!

    mondd már meg nekem (enélkül itt maradok még hüjébben mint te szoktad mondani rólam), hogy a G7 a NATO és USA miért retteg annyira néhány SARS semmire sem jó diktatúrától, mint az Orosz Federáció, Kínai Népköztársaság, Bolívia, Yemen, Venezuela, Szíria, Mr Bidén és Dr. Jill rájuk néznek haragosan és mondanak nekijjek ejnye bejnyét, meglengetik a szabjákat és máris összeszarják magukat, akkó’ most mi is a nagy bidesch hejzet?

    láttam egy 5 évvel ezelőtti fotót Kínából valahol egy vasúti pályaudvaron készült és ott parkolt 42 darab BULLET TRAIN 350 – 650 km/h sebességű villamos meghajtású és van nekik ehhez egy network jük 8500 km Mr Bidén meg kiállt egy hatalmas AMTRACK diesel mozdony elé ami – ugye – 75 m/h hatalmas sebességre képes Miami Boston 26 óra és mondá, hogy most lesz 9,5 trilliós budget és akkor ihaj is lesz meg csuhaj! volt szó egy tervezett tervnek tervjéről a G7 -en miszerint G7 be fog ruházni… nemzetközileg de ott már műxik a SEJEMÚT az Andesek 3500 méter magas bércein ugyanúgy mint Szibérián át Madridig Hamburgot érintve meg Köln -t és Párizs -t van megállója Csádban is

    hogyan is lesz ez most? nem vesznek kínai árut, mert az SARS minőségű, de akkor mit vesznek? már most hatalmas az infláció kies USA ban és senki sem akar dolgozni annyiért amennyit a business -ek fizetni akarnak, mi lesz a business -ekkel?

    mesélj grizi, epedve várom de szólj időben hogy letegyem a kávés csészémet

  • O1G666:
    „A bemásolt pontos idézetben nem talaltam a leszűkítő “dogma”-ra való hivatkozást.”

    Tisztelt O1G666, semmi baj nyugodtan keresse, esetleg próbáljon gondolkodni, hátha rájön, vagy ha mégse, akkor a legrosszabb esetben akár még olvasásra is vetemedhet. Netán lehetséges, hogy ha nagyon nem megy, valami egyszerű profán, evilági mű, például egy (róm.) katolikus lexikon címszavaihoz tartozó szövegekbe belenéz… 🙂

    O1G666:
    „En ertelmezesem szerint a menekultuggyel kapcsolatos papai erkolcsi iranymutatasra is termeszetszeruen ervenyes!”

    Ez is a legnagyobb rendben van, Ön így értelmezi, a római katolikus egyház tanítóhivatala ellenkezőképp. És? Mi ezzel a baj?

    O1G666:
    „Az 1869-71 zsinati idoszak szűznemzes (partenogenezis) kimondasa – dogmatikus megerositese a zsinaton erdekesseg, hiszen azt bizonyitja, hogy addig nem tartottak egyertelmunek, egyetemlegesen elfogadottnak, hitelesnek!”

    Itt viszont sajnos téved! Mindenekelőtt a dátumban, a helyes dátum – mint fentebb már említettem – 1854. (Hja, dátumokban kissé makacs a vagyok.) Természetesen ha Ön hitelesnek tekinthető elsődleges vagy másodlagos forrásokat jelöl meg – melyek szerint az I.Vatikáni Zsinaton született volna a dogma Mária Aeiparthenosz (örökké szűz, a szülés előtt, alatt és után is) mivoltáról, ami több az un szűznemzésnél – akkor természetesen meghajlok Ön előtt.

    Válaszának további részére – a szükséges minimális, alapvető biológiai ismereteim, kompetenciám hiánya miatt –
    nem tudok és nem kívánok reagálni.

  • Rodeo11, te nem erted a jelenlegi magyarorszagi ellenzeket.

    Annak idejen Gyurcsany es neje Kinaban ugyanezert kilincseltek, azaz egy kinai egyetemert. Akkor nem volt baj. De most az, mert nem ok csinaljak.
    Gyurcsany ugyan kimaradt az egyetem elleni tuntikebol, mert nagyon kinos lett volna neki, de az elvtarsaknak beintettek, es Karacsony Gergellyel eljatszattak a hulyet (nem tul nehez neki) a tobbi pedig vagy nem tudja mirol beszel, vagy csupan csatlakozik, mert most meg kell ugatni a Holdat.

    Igaz, ez a kinai egyetem nem kepez ki fiatalokat SJW-nak, gender szak sincs, a szivarvanyrol is csak fizika szakon tanulnak. Emiatt most verbeli kommunistaknak atkozni kell ezt az egyetemet. Ma ugye a gender es a SJW a divatos dili, arra van szuksege (egyeseknek).

    Magyarorszagnak pedig jol fognak jonni az ott kepzett mernokok, tudosok, de ezt egy TV szerelo, volt munkasor (talan avos is) nem nagyon erti.

  • Bendeguz79
    2021 június 13
    11:13 de.

    Így tettéj tönkre Ceylont is ezek a mocsadék álkommunisták:

    Teherforgalmi kikötő építésére vették rá a ceyloni kormányt, nyílván némi csúszópénz fejében, hogy majd jönek a nagy kínai teherhajók és a kikötői illetékből mekkora haszna lesz a csóró országnak.
    Természetesen a hitelt CSAKIS kínai építési vállalatoknál lehetett elkölteni.Term’szetessssen.

    A kikötő elkészült, fizetni kellett a jókora kamatokkal megterhelt hitelt, de a nagy teherhajók valahogy elmaradtak.

    Ceylon az államcsőd közelébe került.

    Ekkor a „baráti” Kína felajánlotta hogy értéke alatt megveszi az egész létesítményt. Hogy a nyomorult kis országnak kevesebbet kelljen fizetni. A „biznisz” nyélbe ütődött.

    A kikötő átkerült kínai tulajdonba.
    Érdekes módon azonnyomban megjelentek a nagy kínai teherhajók, de az illetéket már nem Ceylonnak fizetik, hanem saját maguknak.

    Mocskos banda kínai.Utolsó undorító szélsöjobbos szar társaság.
    Nem csoda hogy Rodeo beléjük van zúgva ezerrel.

    Összegezve:
    A Kínai Kommunista Párt aképpen „kommunizálja el” mások javait, hogy a szaros mézesmaddzagjuk elhúzkodásával ráveszik őket arra hogy önként adják nekik oda a kevéske pénzüket.

    EZ a kínai gazdasági csoda alapja. A szellemi és fizikai lopkodás, hazudozás és kifosztás.

  • Meztelen
    2021 június 14
    1:55 de.

    Egy régi szócséplő senkiházzy, új „köntösben”

  • Úgylátszik hapsikám, egyszer (párszor) már kitellt itt neked a mérték, azért vagy kénytelen más és ismét más nickekkel bepróbálkozni.

    Sajnállak te ” ezerarcú hős” : ))) : )))))) Szar lehet neked ez az állandó bujkálás. Csak egyszer látnám hogy mered felvállalni őnmagadat. Te névtelen senki.

  • Majd mesterszakon fognak képezni technológiai lopkodásra olyanokat akiknek ehhez van jó gyomruk, bár a szellemi képességeik messze elmaradnak a azokétól akiktől majd mesterfokon fognak szellemi javakat lopkodni.

  • 0

    Már csak ezért a figyelemfelkeltő kommentedért is, illetve a

    >Áldjon téged, őrízzen meg és Ragyogtassa rád az orcáját az Úr!<

    Köszönöm! És neked is…

    יְבָרֶכְךָ יְהוָה וְיִשְׁמְרֶךָ׃
    יָאֵר יְהוָה פָּנָיו אֵלֶיךָ וִיחֻנֶּךָּ׃
    יִשָּׂא יְהוָה פָּנָיו אֵלֶיךָ וְיָשֵׂם לְךָ שָׁלוֹם׃

    (Biztos, hogy igy a net-en, elektronikusan a birkat kohanim nem kasher, de hát… jómagam, amúgyis csak "méltatlan kohen" vagyok – érjed be hát így 🙂 🙂 )

  • Geyza
    2021 június 13
    5:55 du.

    Nagyjából 🙂
    Beijingből nézve egy magyarországi kirándulás nagyjából a falusi turizmus szintje

  • Vögelein:
    „Már csak ezért a figyelemfelkeltő kommentedért is, illetve a csatolt mellékletért”

    Hát… a dolgok, az események a maguk teljességében ugyan nem ismétlődnek, hiszen míg az 1938-as Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére a Darányi- majd az Imrédy-kormánynak a zsidótörvény beterjesztése és elfogadtatása jutott, addig a ma, az idei Eucharisztikus Kongresszus tiszteletére mai szeretett kormányunk kénytelen beérni a „migráncsok” elleni visszatérő, de már kissé talán unalmassá váló, talán már nem biztos, hogy bőségesen gyümölcsöző uszítás mellett az LMBTQ emberek elleni uszítás kísérletével, az ő különbözőségük törvénybeli összemosásával a pedifiliával. https://telex.hu/belfold/2021/06/12/pedofilellenes-torveny-lmbtq-erzekenyites-szexualis-felvilagositas-film-reklam
    Hja, szegény kormány azzal próbál főzni, ami bőven a rendelkezésére áll: ártatlanok elleni hivatalos uszítás, gyűlöletkeltés, stb.

  • Nnakéremszépen.
    Ezen kis kitérő után (Csájna-szindróma és tsai) térjünk vissza a topic eredeti témájához:

    Hát kb az alábbi dolgok miatt nem akarja a Pápa látni sem Hungaropharao.-t :

    https://jogasz.cafeblog.hu/2013/07/14/europa-reszket/

  • Meztelen
    2021 június 14
    1:55 de.

    Magyarorszagnak pedig jol fognak jonni az ott kepzett mernokok, tudosok, de ezt egy TV szerelo, volt munkasor (talan avos is) nem nagyon erti

    ————————
    Jaj de izgi – Rodeo TV szerelő volt ? Meg még munkásőr is, meg avos is ? Hogy te miket nem tudsz!
    Gyere gyakrabban, ránk fér az okosodás, látod én sem tudtam, pedig itt élek, hogy most meg kell ugatni a Holdat – csak tudnám melyik az Hold, hát most tanácstalanul fogok tátogni a teraszon!

  • MEZTELEN;

    Az u.n. Fudani egyetem Pesten NEM Kina ajandeke Maguaroszagnak, hanem Magyaroszag ajandeka Kina-nak es Kina erdekeienk.

    A magyar adofizetok kotelezve fizetni a mkoltsgeit.
    De a Kina tulajdona!!!!

    Hasonloan mint Kina „Road and Bridge” financizozasanak a celja Kina gazdasagi es politikai befolyasnak vilgszerti terjesztese.

    De valojaban semmi mas mint Kina hatalmi cxeljainak e terjesztese.

    S vilagszerte egy 100%-os hitel-csapda.Csupan a kinai banklok jovedelmeznek es a CCP.

    Olvasta a „Nepszava”-ban Monteegro (meg Kenya) eseteit????

    Kovendeg csatolta soraival. OLVASSA !!!!

    Nagyon javaslom, sot az kotelezo is lehetne mielott barki hozzaszollasat tenne az alnyon!!!!!!!!

  • KOVENDEG 6/12, 12;58 du.

    Nem a Papa „csalhatalansaga” hanem ‘tevedhetelensege’.

  • Besancon
    2021 június 14
    12:10 du.

    bevágott a nyugati demokráciák kalcsőrje a KMH-ra is! WOKE és Cancel kalcsőr… hogy mik vagynak…(?); akinek más a nézőpontya azt – kegyetlenül –
    kiradírozzák, mert egyirányba megyünk elvtársak és azonos csasztuskát dalolunk ebbeli örömünkben a Paraguay Bolívia meccs jobb és ott van VAR itt meg assincs!

  • Andrew_s
    2021 június 13
    5:56 du.

    remélve, hogy a Cenz Ura beengedi ezt a kis röppentyűmet (mi annó a röpdolikat hívtuk röppentyűnek – előjelzés azaz programon kívüli doli… meglepi)

    nem vitatom, a világ üzleti (az egész!!!) szisztémája teljesen azonos módon műxik szerte szana a gond akkor van, amikor új sárkány születik vagy a régit sikerül renoválni és ez a sárkány lehetővé teszi ama meglátást, hogy az öreg sárkány süsü, ez a süsüt nagyon érzékenyen érinti (zsebenlőtték) és ezért mindenféle süsü dolgokat mond nagyon hangosan amivel megpróbálja elnyomni a marimba halk zengzeteit de a marimba be van kötve egy szuper hangerősítőbe 1 csilliárd wattra és a MAMMON LEITMOTIVE – jait játsza yenre és rubelra amitől $ elvtárs kiborul és az lesz ami van:

    Donald Junior Trump interview élőben Hannity Fox News 2021./VI./14./2100 ET de Pelosi elvtársnőnek más anyagi érdekei vannak tehát nem enged

    közben ugye megtuggyuk azt, hogy a NAGY SÁRKÁNY ojan, mint: FURFANGOS NYESZTYERKA és a SÜSÜ A SÁRKÁNY most új – eldobható – pelenkát kap és már nem is parázslik

    én a BITCOIN -nak drukkolok az az utóbbi időben nagy mókás dolgokat hozott létre

    ha akarod innen fojtassuk a geyza meg úgyis eldugul az Új Sárkány jó diákként megtanulta IMF -től World Bank tól hogyan kell csinálni „a” dolgokat

  • Geyza
    2021 június 14
    7:56 de.
    kisapám, neked a matekhoz és közgázhoz halvány lila fogalmad sincs!

    ELFOGADOM, HOGY A „MÉJDINCSÁJNA” AZ TELJES CSŐD (szeméjes tapasztalatom – vásárolván – homlokegyenest ellenkező!!!)

    a gond a számokban van, ha minden offshore visszagyalogol oda ahonnan elgyalogolt akkor a jelenlegi égigérő infláció 2 számjegyű szorzókkal lesz mérhető azaz az 1930 as évek trillió billpengője semmi sem lesz „ahhoz” viszonyítva

    abban az usa ban amejben 25 000 000 + munkanélküli van nincs jelentkező 10 000 000 „új” munkahejre

    lőcsöld ki a többiről már írtam, hallgattál, mint SARS a fűben

  • Bendeguz79
    2021 június 14
    1:30 du.

    Nem lennél te buta fiú,
    ha időnként nem szállna el veled a „polyhistorism”

  • Besancon
    2021 június 14
    12:10 du.

    Szteem itt lóg állandóan ez az idióta és be-be röfög az ismeretlenség homályából.

    Valós világban, mondjuk egy ivóban, agyonverik az ilyent minnyá az első megnyilvánulásakor.

  • Basancon:

    Apropo ivó :

    Csak a Kékgolyóba jártatok ebédelni, vagy le-le látogattátok
    az akkorabeli környék összes presszóját bisztróját kocsmáját?

    Annyi volt arrafelé anno mint égen a csillag.
    Egy villamosmegállón belül !

  • Más téma:

    Talán Biden vissza adja Amerikának azt a nagyságot, amit Obama de főleg a fasisztoid Trump elkótyavetyéltek :

    https://nepszava.hu/3123115_biden-nekiment-putyinnak-es-megigerte-hogy-felrajzolja-a-voros-vonalakat

  • A Putyinisták gyakorlatilag Ruszkiország házi-bohócává degradálták a fél-bűnözó Trumpból !

  • Geyza
    2021 június 15
    7:52 de.

    a találkozó ma lesz, tehát tegnap semmit sem tudott mondani senki másnak, mint MSM -nek akik nyelik, mint kacsa a nokkedlit és máris vörös vonalakat látnának csillagok hejett!

    te mindig ijen jól informált vagy? odamehetnél Genfbe (nem Bruxellesba ahol mondta) ahol a találkozás lesz – mongyuk – egérnek álcázva mert légmentesen le van zárva a légtér is!

    majd még írjál amikor vöröset lácc… ojan mókás!

  • Csájna-szindróma kérdés:

    Még a végén megvalósul.
    Mintahogyan Csernobilt is megjósolták kb 10 évvel az események előtt (pontról pontra azt történt csak más helyszínen) :

    https://nepszava.hu/3123121_szivargas-es-sugarveszely-egy-kinai-atomeromunel-de-csakis-a-resztulajdonos-szerint

  • Rodeo:
    Olvaslak ám !
    (Csak tudnám minek…)

  • Geyza
    2021 június 14
    7:56 de.

    azt írja a nemzetköz, hogy Magyarország már átadta a területet a FUDA megépítéséhez a Fenyőünnep utcanevei ellenére

  • Geyza
    2021 június 15
    7:43 de.

    Mi nagyon tisztességes alkalmazottak voltunk, no pláne én! Huszonéveim legelején nemigen ismertem én egyetlen kocsmát sem belűről ! A Kékgolyó étterem volt a legközelebb, ott már ismertek minket jól, tudták hogy „időre” kell ennünk, így sosem várattak, soron kívül hozták mindig az ebédet, ha az előfizetéses nem volt valami jó, akkor szó nélkül hoztak helyette mást, ismerték az ízlésünket is, melyikünk mit szeret, sokszor rendelnünk sem kellett, hamar kitanulták a kedvenceinket – ha volt császármorzsa, akkor garantáltan nekem félretettek egyet, mert mindegyik pincér tudta, hogy azt imádom. Szóval nagyon megfelelt az nekünk! Az is előfordult, hogy mikor nagyon sok volt a munkánk, tele ügyféllel és remény sem volt, hogy eltudjunk szabadulni ebédelés céljából, a Marcsi (vagy Csöpi ?) nevű lány áthozta nekünk tálcán az ebédet, és a lelkünkre kötötte, nehogy mosogassunk, majd ő átjön az edényekért és elmossa – hát hülyék lettünk volna egy ilyen helyen változtatni! Egyébként akkoriban ebédidőben céljából sokan jártak oda, a Kriminalisztikai Intézetből is, meg innen-onnan, más cégektől, elég népszerű hely volt. Szerettem azt a környéket, olyan kisvárosi hangulata volt ott a térnek, valamennyi üzletet meg a benne dolgozókat is ismertük, jó viszonyunk volt, könyvesbolt, Aranypók cipőbolt ( ezek a téren) az Illatszerből (Alkotás u) Patikából stb valamennyien jártak hozzánk, mi meg hozzájuk. De az emberek, a környéken lakók is nagyon szívélyesek voltak, messziről ránk köszöntek, nem tudtunk úgy elmenni a téren a villamosig vagy buszig, hogy jó néhány emberrel ne elegyedjünk szóba, mindennapi kérdések, válaszok jó tanácsok stb
    Hát, más világ volt az akkor!
    Most június 1-én jártunk ott a városmajori kórházban „oltásilag” és gyalog mentünk fel az intézetbe, meg lefelé is és láttam, hogy az éttermünkből már bank lett, a téren pedig több üzlethelyiség épp kiadó vagy eladó -szóval minden olyan más lett!

  • Nem véletlen hogy a Hungarofáraó a kínaihoz dörgölöddzik:
    egy klubban érzi magát velük.
    A „győztesek” klubbjában.

    Kína „fényes” haditettei a II Vilgháb. alatt és utána.

    1 Háború elött:
    A japánok egy Nyugateurópányi területet kimartak a Mennyei Birodalomból,aki képtelen volt velük szemben bármire is.

    2 A háború alatt:
    A japánok további területeket akartak kimarni ezért az USA.-nak és Angliának kellett Kínát védelmezneie, amennyire akkkori szorult helyzetük engedte. Eközben a kínaiak egymás torkának estek. Még valamennyire a törvényesen megválasztott polgári demokratikusnak nevezhető kormányerök (Csang Kai Sek) harcoltak a jappcsik ellen, addig a császárpártiak és a Maoisták egymást illetve Csang Kai Sek erőit ritkították.

    3 negyvenes évek:
    Elfoglalták Tibetet, akinek volt pár ezer katonája javarészük afféle elöltöltős muskétával felfegyverkezve.
    Hihhhhetetttlennn győzelem..

    4 Ötvenes évek :
    Pofátlanul háborút generálta Délkorea ellen, lábbal tiporva az ENSZ erre vonatkozó határozatait.Aztán természetesen pofára estek az akkori ENSZ hadereje előtt.

    5 Hatvanas évek :
    Ezek az idióták megtámadták a Szovjetúniót. Szégyenletes bukás lett belőle.

    6 hetvenes évek :
    Megtámadták Vietnámot és mélyen benyomultak Vietnám északi régióiba. Aztán a legendás Giap tábornok rájuk csukta a „katlant” A kínaiak veresége SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ mértékű volt.
    Állítólag kb 10 évre visszavetette őket a fejlődésükben.
    A dicsőséges maoista rablóbanda a felszerelését elhányva menekült a győzedelmes Vietnami Néphadsereg elől.

    7 Napjaink
    Pofátlanul kisajátították a semlegesnek tekintett Spratley szigeteket a Délkínai tengeren, átalakították hadi bázissá és onnan fenyegetik a térség összes országát hogy azok adják át neki a Tengerjogi Egyezmányek szerinti parti vizeiket.Merthogy kiderült minden partmenti víz alatt olaj van. Naés persze folyamatosan pofátlanul fenyegetik Tajvan, továbbá a magukénak tekintik az egész Délkínai Tengert.

    Enyit Kína ” pusztán védelmi” fegyverkezéseiról
    Tehát nem csoda hogy a másik „győzetes” krakéler alája bújt.

    https://nepszava.hu/3123126_kina-kikerte-maganak-es-deklaralta-hogy-mindig-is-vedekezo-politikat-folytatott

  • Besancon
    2021 június 15
    12:59 du.

    A tündéri pincérlány : Macus.
    A többiek :

    A haláludvarias de ha kell verekedős Pisti.
    (egyszer megbütyköltem a VW Bogarának a gyujtását)

    Az „amorózó” , női szívek tiprója, Csucsu

    A kissé visszafogott kb egyhatvanhat magas Bubu

    Amikor új leánnyal mentem be ebédre, Pisti már messziről maga mögé intett egy asztalra. Amig a ruhatárban lesegítettem a lány kabátját és beértünk, már tiszta terítőn meg volt terítve az asztal, kettő Cola és kosárban kenyér volt rajta. A csaj csak nézett ilyet még nem látott.Este aztán , mikor a bandával voltunk bennt, megváltozott a helyzet. Ordítozni kellett újabb kör sörökért. Kiváltképp záróra után nem akartak kiszolgálni. Ha mégis, akkor nekünk kellett felrakni a székeket.
    Szép idők voltak. Már csak egy sráccal tartom a kapcsolatot az akkori asztaltársaságból. Szétszéledt a banda.Talán sokan már nem is élnek…én voltam a legfiatalabb.

  • „Atadta a teruletet…”

    Mit bizonyit a telek-konyv ??????????

    A szerzodes alairva????
    S nem lenne szukseges a Parlament jovahagyasa????

    De Orban igerte referendumra tenni az ugyet.

  • Rodeo

    mivan öcsi nem bírsz magaddal?
    Itt van neked Gurlic, azzal társalogj.
    Jómultkoriban amúgyis elkezdett neked udvarolni.
    Vedd észre és fogd fel:nem vagyunk azonos súlycsoportban.
    Neked számít hogy írjak hozzád,számomra te meg egy nulla vagy.

  • Besancon, en asssszzzem a Geyzara volt ertve az a munkasorseges dolog.
    Szegeny geyza mar osszekeveri a bident a trumpval, mint biden szirIat libiaval.

  • Rodeo11
    2021 június 14
    9:49 du.

    A piacot az általánosan elfogadott csereeszköz tartja fenn. Tök mindegy, hogy ezt kaori-kagylónak, sónak, vagy bitcoinnak hívják. Az is mindegy, hogy ezt kicsi kezedben tudod-e gyűrögetni, vagy a levegőbe rajzolt szám. A kölcsönös elfogadás a lényeg.
    Amellett a gazdasági erő is számít. Ez utóbbi sárkánylandon van, saslandon egyre kevésbé, és medvelandon alig. Turullandon meg sosem volt.

  • Apro Feta
    2021 június 15
    8:36 du.

    Pontosan tudom, hogy Geyzára értette, de valamiért mégis Rodeonak címezte – vagy írjam inkább, hogy címezted?
    Szerintem meg ne sajnáld te a „szegény geyzát” – bár látom, hogy nagyon foglalkoztat, próbáld túltenni magad rajta – úgy tűnik nem vagy az ő súlycsoportja!

  • Besancon
    2021 június 16
    5:00 de.

    Csak egy hülye kis troll.Mindig más és más névvel.

  • Besancon:
    Azért ír mindig más és más név alóll ez a senki,
    hogy ne lehessen visszakeresni a régebbi mocskolódásait.
    Azthittem Boda Marcsinál és Gyuri10-nél már nincs lejjebb senki,
    ha hazudozásról van szó. És mégis van mint látod.
    Ez a névtelen patkány , előbbiekkel ellentétben nemhogy a szavait nem képes felvállalni de még saját magát sem.

  • Besancon:

    Nem kell nekem „állandó azonosító” ahhoz hogy egy szarrházzyt felismerjek.

    Tessék.Hát itt van. Csodáld : ))

    https://kanadaihirlap.com/2018/04/13/minden-nagyon-szep-mindennel-meg-vagyunk-elegedve/

    Nem mondom meg kiről van szó, úgyis rájössz.

    (Valszeg megviselte a kis orangista* lelkét az a pár „tockos” amit itt tőlünk kapott régebben.Ezért bújkál, de most, választások közeledtével aktivizálják az ilyen ócska szócséplő „alvó ügynököt”.)

    *Orangisták:Google a barátja annak akit érdekelnek ezek a dolgok 500 ével ezelőttről hehe

  • Besancon
    2021 június 16
    5:00 de.

    holnap lejár ez a cikk is…

    te meg indulhatnál a profi boxmeccseken a ketreces fajtájában valamijen sújcsoportban ha már ennyire fel tudod becsülni bárki sújcsoportyát persze ha a sajátoddal tisztába jöttél? te kis sújcsoportoska

  • Geyza
    2021 június 15
    5:31 du.

    egyetértünk: nem vagyunk azonos sújcsoportban…

  • Geyza:
    „Nem véletlen hogy a Hungarofáraó a kínaihoz dörgölöddzik:
    egy klubban érzi magát velük.”

    Geyza, te elfelejtetted a helyesírást? Nem „fáraó” akire utalsz, hanem „fára jó”.

  • Kővendég
    2021 június 16
    3:54 du.

    heheh..dehogyííís..legyen akkó Pharao.