Sóhajtok

2024 július 23 12:25 du.58 hozzászólás

Mottó: Magyarországon az elmúlt évtizedekben az ország erőforrásai
kevesek kezébe kerültek, évek óta válsághelyzet és rendeleti
kormányzás van, kitartóan folyik az uszítás, az ellenségteremtés.
Vezető oligarchánk szükséghelyzetet generál, és tovább fosztogatva
már kifelé tekint.

 

Talán Magyarország is az orosz „fejlődés” csapdájába került. Mindkét helyen -a nép kifosztása után -a nemzeti vagyon kevesek kezébe került. Mára szinte minden erőforrás a legmohóbbak, a gátlástalan kapzsik, a minden áron győzni vágyók birtoka lett, és a hatalomra vágyók nem ismernek korlátokat. Kialakult az oligarchák (tartományurak) vezette társadalom; hazájuk kifosztása után nekik a másik oligarcha, az ukrajnai (esetünkben a kárpátaljai) oligarchák vagyona is kell, és indul a vagyon (és hatalom) bővítő háború, aminek régi jelszava az „Isten, haza (nálunk a nemzet), család”.

Megjelent a megmentő, a dicső múltra támaszkodó vezér (Putyin alteregója), aki az ellentmondásokkal terhelt, sok érdeket érvényesítő liberális demokráciából (a borús liberalizmusból) biztos kézzel viszi népét a szép múltba, ahol az „apa férfi és az anya nő”, ahol a szexuális aberráció már az óvodások nemi besorolásával (óvodáslány WC és óvodásfiú WC) foglalkozik, ahol a pedofília nem csak gyakorlat (Kaleta G.), hanem (kecses homofób kicsengéssel) látványosan üldözendő is. Új „régi szép” világunk ellensége mindenki, aki „más”. Aki nem olyan, közben persze tudod, hogy barátaid azért ismernek rád az utcán, mert Te nem vagy olyan, mint Ő meg a többiek, hanem más, nem csak külsődben, hanem tudásodban is más. Azért a barátaid, mert Te mást tudsz a világról, ahogy Ők is mást tudnak és tudjátok, hogy ketten (vagy százan) többet tudtok, mint egyedül, és mégis tapsolsz, majd egyszer kimész a frontra, vagy felülsz a repülőre, esetleg számítógéped előtt figyeled, hogy drónod merre megy, pusztítasz erőműveket, házakat, kórházakat mindent ami MÁSÉ és gyilkolsz katonát, nőt, gyereket, öreget és fiatalt: mindenkit aki MÁS.

Nem az oroszokat kellene legyőzni, (legfőképp nem az orosz népet) nem a háború ellen kellene küzdeni, hanem a hatalmasok hatalmát kellene korlátozni, talán már akkor, amikor hatalommal társult agresszivitásuk nem csak más országok javainak bekebelezéséről szól, hanem előbb. Előbb. Még mielőtt hatalmuk háborús erővel bír.

Epilógus:

„Az oligarcha a mese világából lép át a valós politikába, és kormányzása eszközéül mítoszokat éltet,
szükséghelyzeteket generál. A 2010-es években egy ilyen mesehősből lett politikus, nevezetesen Vlagyimir
Putyin …” (Timothy Snyder A szabadság felszámolása)

Sóhajtok. Közben tudom: Nem elég sóhajtani.

Szukits Rezső

Fotó: Andrew Gook

58 hozzászólás

  • Orsós Elemér

    A szignifikáns ellenszegülőknek nem a másság a probléma!

  • NEM SZAVAZOK TOBBeT SE MAGYAR SE USA ALLAMPOLGARKENT halkan jegyzem meg hogy az usa-ban elve ugyanezt tapasztalom mint budapesten ez a kapitalizmus magyarban mindenesetre nincsenek tomeggyilkossagok es politikus gyilkossagok valoszinuleg csak azert nem mert nincs barkinek fegyvere aki csak akar kessel macerasabb IGEN CSAK SOHAJTANI LEHET

  • „Magyarországon az elmúlt évtizedekben az ország erőforrásai
    kevesek kezébe kerültek …” – ez köztudott, mert a rendszerváltozással megszűnt az össznépi társadalmi tulajdon, azaz megszűnt a szocializmus.

  • Az e;lso fejezet olvasasa tisztan ramutat az itteni nehanyak meglatasaiar es allandoan ismetelt predikacioikra.

    De amikor a felnott-lakossag felenek van a sjat automobil;ja, es 300 ezer vasarol evente ujkocsikat, az altalanos allitasa a cikknek totalis ellentmondasat bizonyitja a valosag!!!!

    S a WARRIOR: „osznepi tarsadalmi tulajdon” allitasa a valosag totalis ellentmondasa.
    Mert a „szocializmusban”, ami valoban csak ALLAM KAPITALIZMUS volt, sot totalis allami MONOPLIUM letezett akkor ottan.

    A „normakban” dolgozo munkasoknak semmi lehetosege nem volt nem csak hogy „sikereskedni” de meg fillerekkel sem novelni munkabereioket, mert a „Norma” kovetelmenye azonnal emelve lett.

    A magyarok legelso problemaja az oriasi elkulitesuk a vilagtol. sot meg nyugati szomszedaik sikereiknek a masolasaitol is.

    Habar, ma mar az orszag-hatarok nem fizikailag elkulonitik a tarsadalmakat, de nyelv, a KOZOS-NYELV, a szokasok, hagyomanyaik es altalanos ertelmi felfogasaik a szellemi VAS-FUGGONY-t jeleni.

    Ha valaki az allamhatalma-nelkul is anyagilag sikereskedhet, s nem mint a part-titkarok az „arany-tyuk” eveiben, hat az bizonyitja hogy a lehetoseg letezik, meg ha kevesen is probalkoznanak a sajat kepessegeik es szorgalmaik alapjan sikereskedni.
    De az azert korlatozott ma is, mert nem letezik az „elzalogosithatalan szabad lehetosegeik”!!!!

    De az a sajat, ertve a magyar tarsadalom zomeinek a hibaja !!!

    JOSHUA:

    Persze hogy mindenki a leheto leg-sikeresebb eredmenyeit ohajtja elerni, lehetosege, kepessege es szorgal;ma alpjan.
    Az amire erosenn szukseg lenne ma magyarorszagban!!!!

    Ami a buncselekmenyen kozoltel, az az europai volt „szocialista tarsadalmakban” az allamhatalom kovette a tomeg-gyilkossagokat, s az allmahatalom kezeben volt a fegyver mindeg, s azert a lakossagnak semmi lehetosege nem letezett az allmhatalmat valtoztatni.

    De va kerdesem barkihez is, hogy miert ellenziktek, sot tobben gyulolik MINDENKI elzalogosithatalan szbad lehetoseget, eletet a sajat kepessege es szorgalma altal sikereseitni?????????

  • BENDEGUZ ,,BARATOM .. igen .. orban MONNYON LE ..de javasolj helyette valakit BARKIT…vigyazz ;;; ez provokacios kerdes volt

  • BENDEGUZ….az IRIGYSEG emberi tulajdonsag….hogy is mondta HIABA MOZES profeta….ne kivand mas feleseget penzet….hiaba veste kobe ?

  • Orsós Elemér

    BENDEGUZ
    2024 július 24
    3:22 du.

    „S a „osznepi tarsadalmi tulajdon” allitasa a valosag totalis ellentmondasa.
    Mert a „szocializmusban”, ami valoban csak ALLAM KAPITALIZMUS volt, sot totalis allami MONOPLIUM letezett akkor ottan.”

    Szerintem is ez a cáfolfatatlan igazság!

  • Holigóst
    07.24.5:35
    /Kanada elí
    téli c.cikk
    alól:

    Írod; „így tehát nem érted, de mégis érted”

    Holi! Biztos régen élsz odakint.
    – A magyar nyelvben hatalmas különbség van az érteni és a megérteni között. Ha nyelvileg értem is a másikat, attól még tartalmilag nem feltétlen értem meg sőt, el is ítélhetem…

    Nehogy már pl. a szociáldemokrata (világnézetű) egy kicsit is megértse, v.filozófiáját összeegyeztethetőnek tartsa a már eleve antihumanista nácival. Az ő együttélésük tehát alapvetően feloldhatatlan ellentmondás, azaz „fából vaskarika”. Épp ezért nem foglalhatnak helyet közös, azaz a köztársasági (republikánus) platformon. Ezek kb. olyan nézetek és politikai tézisek képviselői amelyek, mint kémiában a savak és a lugok: egymást kioltva, kizárják (pl.köztársasági) együttműködésüknek még a lehetőségét is.
    Ezért az ún.republikánus, v. a patrióták politikai magatrtását egyáltalán nem a nevük hanem zavaros politikájuk határozza meg.

  • JOSHUA;

    Nem „valakit”, hanem valamit!

    S az a valamit a leg-egyszerubb es villagszerti emberiseg remenyet, a kozvetlen demokraciat es mindenki elzalogosithatlan jogaimak es lehetosegeinek a biztositasat!!!!!!!

    Vilagszerte megszunteteni az onkeny-uralmakat!!!!

    Ha nem lennel balvahy-imado, akkor ertelemesebben felfognad.

    By the way, Moses nem volt propheta!!!!!

  • cukihara;

    Ezem a Foldon csupan ket vilagnezet letezik, barmiket is allitanak vagy hirdetnek nemelyek a sjat erdekeikert.

    S az a valosag hogy az egyen, az emberileny, vagy a tomegeket uralok leheto hatalmat oahajatja es hirdeti, barmi neveklet is emleget a tomegek felrevezetesenek celjabol.

    Volt az a Romai egyhaz, a Jacobinusok, a Felvilagositok, a forradalmarok, vagy a szocializmus neveben az allitott „kizsakmanyolt proletarok” erdekeinek a kepviseltetoi, ugy a „nemzeti” mint a „nemzetkozi” jelzok alatt is, de mind es mindeg a tarsadalmak es anyagiaiknak a teljes onerdeku korlatozasaik volt az egyedulli cel es vegeredmeny!

    A lakossag soha nem jutott a lehetosegeire a sajat eletet, jovojet meghatarozni a sajat remenyeik alapjan.

    Sajnos az itteni hozzaszollok tobsege is csupan a multbeli csorda-felfogas alapjan remelik a jovot.

    De vajon miert???????
    Azon mindeg naman maradanak.

  • ELEMER;

    Vajon miert is oahjatana cafolni barki is a „tagadhatalan”-t es megtortent valosagot?

    Tehat nem vrelemenyekrol beszelunk!

    A velemeny kifejezes az csak szo-fosas, de a valosag amivel szembeallunk allandoan,s a megoladsai elmarADHAtalanul szuksegesseg mindenki szamara.

  • joshua;

    A kobeveses jelentektelen, s pont azert javasoltam az itteni olvasoknak a Debarim 30. reszet, (Deutoranami 30.) amiert atkoztatok engem.

    S miert senki nem hajlando levonni a tanulsagokat a sok-ezer-eves tagadhatalan esemenyerol?

  • Na ezen mindenki sohajthat.

    A hirekben kozolve,hogy a NASA Messenger Spacecraft altali vizsgalatok eredmenye megalapitja hogy a Mercury, a Nap-rendszer elso bolygoja felszine nem Carbon, sem Grafite, hanem GYEMANT min. 16 km melysegig.

  • Orsós Elemér

    joshua
    2024 július 25
    8:51 du.

    „nekem aztasn mindegy mit csinalnak UGYSE MEGYEK SZAVAZNI TOBBET SEHOL”

    Én azért dafke is elmegyek, ha már 200 évig ezért vertük a nyálunkat!

  • mivel néhány bejegyzésem nem jelent meg a már bezáródott cikkeknél, itt nem ismételve semmit, de IGENIS UGYANARRÓL itt is!
    BENDEGUZ
    2024 július 24
    3:22 du.
    grizi és a többiek

    a Rezső egy merő tévedést vagy ha rosszindulatú akarnék lenni a valóság nyakának teljes kitekerését örökítette meg, lelke rajta

    hát, grizi a seggbutaságaidat folytatod, és assziszed, hogy még akkor is ha Elemér tök részegen egyetértett veled, ekkora ármányt amit te terjesztesz az a C-19

    {c-19 sohasem létezett csak az elixir}

    elleni elixirnél is halálosabb!

    szóval még az átkosban a Rákosi pajtás alatt is működtek maszekok, mert a kopasz nem volt hüje, tudta nagyon jól, hogy a Ganz Mávagban nem lehet lukas cipőt talpalni, vagy kurva drága, és hogyha a konfekció öltönyöd nadrágjának a segge kikopott azt az Ózdi Vasöntödében nem lehet bestoppolni!
    tehát volt maszek:
    pék isteni pékárúval {és nem lopta a lisztet sem}
    fodrász aki úgy nyírt meg ahogy kértem
    cipész aki tudott vadiúj cipőt is készíteni de talpalni és foltozni is mint apró gyerek ottragadtam nála órákat csak, hogy nézzem hogyan mesterkedik
    anyám és két nővére vidáman gyártották otthon a mindenféle női ruhát a telekin vettünk hozzá Singert és vidékre utazván ott jó áron el tudták adni seperc alatt
    volt cukrászda isteni édességekkel és fagyikkal
    és az apám rokonai Csikvándon saját főggyükön gazdálkodtak saját állattenyésztéssel és jutott eladásra is és amikor nagy nehezen rájöttek, hogy a téeszcsé nem elveszi a tulajdonát hanem annak értékét megtöbbszörözi adván hozzá modernebb technológiát, de addig a papoknak sokat kellett prédikálni és a reformátusoknál több vörös bor fogyott az ÚRVACSORÁN mert attól is jobban értette mit magyaráz neki a tiszteletes!

    vidáman üttörők voltunk és vasárnaponként a templomban volt vendégség a kölkeknek és ott okítottak bennünket irodalomra, zenére, történelemre hatalmas dolgok voltak ezek
    az oktatás? hát volt nem úgy mint ma a süsüéknél {grizi kies fogadott hazája} ahol WOKE -ot tanítanak és attól már olyan lesz a feje a gyereknek hogy diót is lehet vele törni

    és senki sem tudta megvenni a Vörös Csillag Traktorgyárat és elvinni a hasznot, mert abba a munkásőrség belelőtt volna a géppisztolyával arra találtuk ki, azután beköszöntött a diliház ami mai napig romlik de én azoktól akik 1989 óta is otthon élnek csak jót hallok és ők is aszongyák, hogy csak az ágál a korrupció ellen akit kihagytak belőle

    most miután az a rohadt seggfej régen lebontatta a nála is seggfejebb gorbacsovval a berlini falat azóta igazi szabad verseny van aki előbb kapja el azé az egész és mindenki másnak kuss

    ez a lényege a mai G7 +japán újzéland és downunder
    hejretyutyújának és már alig bírják mert lett hoholsztánban egy buli gázát is elgázolták ami komplukálja az egész semmire sem jó de jól lehet lopni és csalni nevű kapitalizmusnak csúfolt szabad rablást a tőzsdékkel együtt ugye a tőzsdén el tudod adni Attila kargyát jó áron anélkül lenne bármilyen kardod és eladhatod a Buckingham palace-t is senki nem kéri mert továbbárulja és mire körbeér addigra már akkora ára van hogy a nullák egy árkus papíron sem férnek el

    de van a hazzaffhyschág azaz ott döglik meg a sárban a milliárdoskám következő palotájának WC ajtajáért és ez a demokrácia lényege is

    majd mondtok mindenfélét én persze ha a Cenz Fennséges Ura beengedi majd mást is

    szóval el vagytok tévedve ez a kvintesszenciám de nem lehet rumba tölteni

  • bendeguz —hat mi volt mozes ha nem profeta….nekem ortodox zsidok oktattak ki hogy o csak eegy profeta volt nem az Istan

  • Bendeguz azt se tudom mi az a DEbarim …tehat en biztos nem veszekedtem rola veled

  • BENDEGUZ
    2024 július 26
    2:18 du.

    grizi a nasa eszt csak neked írta le meg a hasonszőrüeknek köztudott hogy a merkúr amit az őseink egy lágját hosszan lobodógtató bolond nőként ábrázoltak tehát a mercury nak nincs szilár kérge
    és azok a székristályok amelyek bizonyos konstellációban lebegnek mint légnemű akármi az akár gyémánt is lehet tudniillik az is szénből van

  • BENDEGUZ
    2024 július 26
    12:35 du.

    grizi, már megint a „debarom”-mal nyomakocc?
    „abban” a Nagy Grimmesék Előggyé ben „az” is előfordul, és ugyanannak a lila vagy reverse változata is elmondható, persze ha a gyerek van olyan hüje, hogy nem bringázni megy hanem hüjeségeket hallgatni!
    az a társadalom amit te itt lobokktacc az sehol sohasem létezett és a pandantya sem!

    ami meg van ott lopnak csalnak hazudnak és létrehozzák a tőzsde nevű hidegrázást ahol büntetlenül lehet inflálni az egész „hókomfittyet” {csak neked=usa nemlétező gazdasága}

    és a szabadrablást törvényerőre emelik és úgy kell nevezni {röhögni tilos} rules based order aki eszt kitalálta annál csak az a zsidó volt firnyákabb aki az antiszemitizmust kitalálta mint a 22-es csapdája, gyermekkorunk csikicsukija, és a Merkúr gyémántyai
    és az a nasás aki eszt mondta nem mesélte el persze csak neked, hogyan lehet eszt bejegyeztetni a NYSE-n és forgalmazni?

    én megnézném ki aggya és ki veszi

    mondd grizi a kalamajka harrisnyának nem hillary clitórisz lesz az alelnöke?

  • Rodeo 11
    7.26:7:37

    „Csak az ágál a korrupció ellen, akit kihagytak belőle”-állítod.

    Ügyes védőbeszéd a normális gazdasági út . f é r e g j á r a t a . védelmében…
    Korábban még a saját nevedben hangoztattad ezt, most viszont „akik otthon élnek”, adod azoknak a szájába ezt a trágyaszagú, demagóg szöveget… Vajh úgy fű alatt is, miért szimpatizálsz ezzel az „elvvel” ? Csak nem egykoron – anno ’89 előtt – még Te is részt vettél ill. részesültél a korrupcióból ? Ugye – remélem – ez a szöveged nem afféle önigazolás akar lenni, minthogy rendre visszatérsz rá…?

    Üdv’: V

  • BENDEGÚZ
    H A M I S
    állítása:

    Folyvást azt blöfföli az atyaffy, hogy a szocializmus, azaz
    >az össznépi társadalmi tuljdon< "
    őszerinte "valójában csak államkapitalizmus…"
    melyhez még azt is hozzáteszi,h."totális állami monopólium volt". Holott az államszocializmus volt és semmiképp sem kapitalizmus.

    ERGO:

    – Az . á l l a m k a p i t a l i z m u s . olyan gazd.rendszer, ahol a term.eszk-k tulnyomóan tőkés tulajdonban vannak és az állam aktívan beavatkozik a gazdaságba…
    Vagyis az állam szabályozza a piacot támogatja a vállalatokat és szabályozza a piacot.

    Az . á l l a m s z o c i a l i z m u s . viszont olyan gazd.rendszer.,ahol a term.eszk-k. állami, v.közösségi tulajdonban vannak, az állam irányítja a gazdaságot és a közösség érdekeit helyezi előtérbe.

    Az előbbi esetben a magándulajdon dominál, míg az utóbbiban a közösség érdekei kerülnek előtérbe…

  • BENDEGÚZ

    Ami pedig a a Bendegúz mantrázta állami monopóliumot illeti, ha annak hozama a szociális célokra fordíttattak, akkor az teljesen rendbenvaló volt, és nem mosható egybe a monopolkapitalista gazdasági, illetve államrendszer céljával és rendjével. Azzal, ahol nemzetgazdaság java-részét monopóliumok tartják a kezükben. A nyersanyagok és a piacok javarészét is a monopóliumok uralják, mely egyenlőtlen túlerő a (többségi) dolgozó,ill. munkásosztályt is kész – megfelebbezhetetlen – tények elé állítja, csökkentve az osztályharc, a szakszervezetek – szakmai – munkajogi és bérharcos lehetőségeit tekintve, hogy az állami hivatalok erőviszonyai is a monopóliumok ill. a monopol-érdekekre épülnek.

    Amit pedig Bende a „normáról” lefetyel, csak meg kell nézni az úgynevezett anyanemzet terjeszkedő monopóliumai által távoli országokba – pl Banglades – kitelepített tőkék hatását az így gyarmatosított milliók munkanormáira & szociális elnyomorodására minden érdekvédelem és egészségügy nélkül…

    Miről beszél, amikor évente 45000 ember lesz erőszakos halál áldozata lófegyver által ??????? Az tíz év alatt uszkve 450000.
    Kész hullahahegy. Ez az a bizonyos elzálogosíthatatlan jog ?????

  • Még annyit Gúznak, hogy ne mindig csak az anyaországban elért úgymond’ életszínvonallal hozakodjék elő hanem ismertesse már az országa által tőkekivitellel átvitt működő tőke hatását . az . o t t a n i . m u n k á s o s z t á l y r a . is, annak munkanormáira, munkavédelmére és szociális hálójára vonatkoztatva is ismertesse a KMH olvasóival. Lehetséges, hogy ez a fajta kizsákmányoló munkáltatás több-millió dolgozót érint, mint a saját hazájában.

  • Vögelein
    2024 július 28
    3:10 de.

    Emerencia drágám, tucc e felmutatni a Tejútrendszerben egyetlen entitást amelyben nem létezik korrupció!

    egyébként amit én írok aszt elsőtől az uccsó betüig én írom egyes szám első személyben

    ismertem ilyen alakokat is festeni kellett magukat mert a sárga iriccséget valahogy el kellett takarni, a púder nem volt elég!

    csak hogy tudd 89 előtt én saccperkábé 7+ évet kies egyenlítői afrikában és a carib térségben töltöttem és a legális jövedelmem mindenre elegendő volt ami szememnek számnak ingere volt!

    nagy nehéz munka volt nem csak fizikai kitartást hanem alkotó készséget és műszaki gazdasági nemzetközi ismereteket is megkövetelt anélkül nem tudtam volna tárgyalni és megvalósítani rengeteg dolgot!

    a részletek lennének érdekesek de akkor te belesárgulnál az iriccségbe!

  • málnaszőr
    2024 július 28
    5:50 de.
    ha megengeded?
    monopolium > egypólusosság
    amit kizárólag ármánnyal és háborúval vagy a kettő kombinációjával a griziék ebből élnek és ma már náluk is kezd kilógni a lóláb mert a szakszervezetek sztrájkokra szólítanak a mono {nem spanyolul amiben majmot jelent} ellen mert már túlzásba viszik a saját mértékeik szerinti tőke koncentrációt egymást is kilőve, és a profitshare lassanként ha az inflációjuk ami monopol gazdasági fegyveres erőszak még megengedi akkor a tőkés 100% a zösszes többi 0% és a WEF meg WHO ezen dolgoznak de már soxor cseréltek pelenkát

    üdv

  • Orsós Elemér

    málnaszőr
    2024 július 28
    6:02 de.

    „Lehetséges, hogy ez a fajta kizsákmányoló munkáltatás több-millió dolgozót érint, mint a saját hazájában”

    …és elsőre a befogadók részéről önzetlen humanitárius segítségnyujtásnak tűnik, de egy idő után fokozatos, majd teljes kiszolgáltatottságot és a hazai tulajdonu gazdaság teljes elvesztését eredményezi, lásd Magyarország esetét.

  • Mind a fenti reagaolok soraira, nem nevezve egyenkent oket.

    1., Political COINVENTION, azt Moszkvaban Part KONGRESZUS-nak neveztek.

    2., Befektetesek idegen orszagokban, vagy nemzetekben a PENZ az ott marad orokke es ottan noveli a kozgazdasag sikereit,ill. a gazdasagi termeleseket es a lakossag eletszinvonalat a jovojukben is.

    3., Az idegen befektetesek munkalehetosegeket ill. jobb eletszinvonalat jelent az ottani lakossagnbak amely nem letezik az idegen befektetesek hianyaban.

    4., a az idegen tokebefektetesek ottan maradnak orokke, azt a nemzetet es lakossainak jovedelmere.

    5., A „Termeloeszzkozok tulajdonossa” alatalatok a KAPITALISTA, tehat amikor az ALLAM az egyedulli tulajdonossa MINDENNEK, hat az allam nem MONOPOLISTA KAPITALISTA, s mivel rem gyatran fizeteet az alllam, es remesebben fizeti ma is (Cuba,Venezuela) a dolgozoit hat nem az az allam kapaitalista a LEGnagyobvb KIZSAKMANYOLO?????

    6., A MUNKASSAG ERDEKEINEK , ugyy mint az ecologiajuknak a vedelme az ottani burokracia kotelessege.

    Vagy legalabb is lenne, HA a demokratikus rendszert modszereit is kovetnek,ill. masolnak a USA-tol!!!!!!

    tehat mindenfokon elonyoket kapnak az altalatok atkozott befektetesekkel!!!!!

    De ha nem tetszik az visszafizethetnek mind az ottan befektetett penzeket!!!

    De a befektetes nelkul SEMMI NEM LEHETO, csupan a nyomor es elmaradottsagaik!!!!!!

    Ti azt ohajatjatok mind a vilagszerte elmaradott nemeztek lakossaik szmara. MIERT??????

    A valasz arra, mert szellemileg rem elmaradottak es gyuloletesek vagytok magatok is!!!!

  • Mr. Adam
    (Ez nem hozzaszollasom, hanem folyamodasok Onhoz a kovetkezo ugyben.

    Van tobb magyarnyelvu konyvgyujtemenyem. De csladomban en vagyok az egyedulli magyarnyelvu. S idom utan remelnem hogy mind azok a konyvek nem kerulnenek a szemetbe.

    (Szepirodalmi, Petofi, Toldi, tortenelmi, tobb turistikai is tobb magyar varosok, regiokrol,stb.)

    Maga talan tudna egyeneket, vagy magyar szervezeteket akiket erdekelne ez.

    S mivel 5 percre vagyok az I-75-tol, s nehanyhonap mulva a ‘ho-madarak’ jonnek Floridaba, sok Canadai is, igen egyszeru lehetne a konyvek atjuttatasa is.

    Kereme ertesitsen ha kepes es hajlando ezen ugyben segiteni, e-mail cimemre.

    Elore is koszonom kozbenjarasat!!!

  • MALNASZOR:

    A kozolt adataid beleszamitva mind a fegyveres eletvesztessegeket, ill. ongyyilkossagokat is.
    S az ongyilkossagok 99+%-a lofegyverrrel tortenik (kb. 15-20 ezer evente, ami magasnak tunik, de sokkal alacsonyabb mint volt magyarorszagon a szocialaista joletidejen!!!!

    Az akkori magyar ongyilkossagok a VILGRECORD volt.

    rodseo;

    REPULES a vilg LEGBIZTONSAGOSABB kozlekedesei modszere, kattintsd az adatokat!!!!!!!!

  • MALNASZOR es mindenki masoknak is!

    Maradok meggyozodesem melett; barmi szomoru es kivanatlan is a csavargok es trogerok alatali buncselekmenyek es gyilkossagok is, de mindeg jobb mint amikor az allamahatalom, ill az allamdiktatura koveti a gyilkossagokat a nep-neveben!!!!!

    Azt az allamhatalmat nem igen sikerul senkinek sem a bortonbe vetni, pedig csupan azt erdemelne!!!!!!!

  • MALNASZOR es mindenki masoknak is!

    Maradok meggyozodesem melett; barmi szomoru es kivanatlan is a csavargok es trogerok alatali buncselekmenyek es gyilkossagok is, de mindeg jobb mint amikor az allamahatalom, ill az allamdiktatura koveti a gyilkossagokat a nep-neveben!!!!!

    Azt az allamhatalmat nem igen sikerul senkinek sem a bortonbe vetni, pedig csupan azt erdemelne!!!!!!!

    „… az allam iranyitja a kozgazdasagot…”

    Az volt pontosan Hitler nemetorszaga, s az megy ma Kinaban is!!

    Ugy mint Hitler, nem kobozta el a „termeloeszkozoket”, de teljesen iranyitotta a kozgazdasagot, ugym mint ma Kina.

    De a kerdest tettem mar elobb is, hogy mi fog majd tortenni amikor a Part allamositja majd a termeloeszkozoket, ill. elkobozza majd mint Lanin 1921-ban???????????????????????

    Tehat Kina vagy igazi kapaitalista lessz, vagy majd osszeomlik mint a dicso Szovetuniotok. Hm??????????????????

  • MALNASZOR;

    Rikacsolsz de NEM gondolkodsz!!!!!!!

    S mar irtam, hogy mind azon tarsadalmak melyek idegentokebefektetesekkel iparosodnak, a sajat allamrendszeruknek a kotelessege mind az allitott ugyek intezese. Ill. a munkasok erdekei, munkakorulmenyeik, egeszsegi vedelmei, fizeteseik ,ill. a munkasok jogaianak a biztositasa, mint a szabad-alkudozasaik korlatlan lehetosegei, stb.stb.

    Azert szukseges nem csak a penzek, hanem a tarsadalmi demokratikus politikai rendszer alaklmazasai is!!!!!!

    Na , vajon miert nem gondoltal volna arra ??????

    A joivoben probalj gondolkodni mielott kezded ertelmetlen rikacsolasaidat, mint rodeo elvtarnod.

    Tanulj valamit ezekbol a hozzaszollas-cserekbol!!!!

  • joshua;

    A „debarim” az a Deutoranami, magyarosan Mozes 5.ik konyve.

    Mozes nem „profeta” hanem az „Isten szolgaja” neven irva a Tanakhban.
    Persze az Ortodox rabbik nem a Torah, hanem a rabbik alatali irasokat mint a Talmudt, Mishna, Hagada, stbk-et kovetnek.De azok mind emberilenyek munkai es elgondolasaik am!!!!

    S nem a Teremto Jehova altal diktaltak.

    Ha vitatni eohajtanad, kerlek menej vedd az idot es szorol-szora iteld egymassal szmeben azt.

    Talalnal a Torah-ban barmi emberi gyarlosag, onzes, erdeke letet?????

    Mozes semmi erdeket, jovedelmet, elonyt nem elvezett, sot a munka oriasi terhet okozott szmara, meg aposa is javasolta hogyn masokat bizzon meg tobb ,mmunkakkal.
    Ugy jott letre a Sanhadrin, ami a mai rabbinikai bizotsag.

    Az emberi elme-altali termekbol az emberi erdekbol az kimaradhatatlan !!!!!!

    Ha azt probalaod tenni, nem hiszem hogy talalnal emberigyarlosag jelenet a Torah szovegeben, de az elmaradhatalan am a rabbik termekeiben!!!!!!!!!

    A „profeta” ertelme amikor egy bizonyos esetben/ugyben a Teremto-altali meghatarozott uzenetet kozvetit bizonyos megnevzett ill. cimzet vagy cimzettek szamara.

    A Torah dikatalva volt Mozesnek, de cimezve minden Foldi emberiseg szamara a Teremto utasitasai.

    Csupan a Horeb-i eskuben Izrael nepe kotelezve az egesz emberiseg iranyitasara/vezetesere az adott utasitasok kovetesere.

    Israel vetkezett abban, s kovetkezmenye is a Debarim 30. resze-altali DIASPORA, ill. Israel szetszorasa is bekovetkezett (70 C.E.-ben.)
    A kerdes Visszfog Israel terni Teremtojenek utasitasaira, vagy a kovetkezmenyek ismetlodnek majd????

    WOGELEIN, 7/28, 3;10 de.

    GRATULA!!!!!!!!

  • @grizi, a mai mindösszesedre, mert nem akarom szétszedni

    az én kedvenc Patőfi versem
    Anyám tyúkja (részletek)
    Ej, mi a kő! tyúkanyó, kend
    A szobában lakik itt bent?
    Lám, csak jó az isten, jót ád,
    Hogy fölvitte a kend dolgát!

    Itt szaladgál föl és alá,
    Még a ládára is fölszáll,
    Eszébe jut, kotkodácsol,
    S nem verik ki a szobából.

    Morzsa kutyánk, hegyezd füled,
    Hadd beszélek mostan veled,

    Ezután is jó légy, Morzsa,
    Kedvet ne kapj a tyúkhusra,
    Élj a tyúkkal barátságba’…
    Anyám egyetlen jószága.

    szóval asztírád vala, hogy idegenek beruházásai az én kacsalábon forgó tyúkólamba, az nekem hasznos!
    ez úgy szokik menni, hogy szarul fizeted

    {te vagy a beruházó}

    a dolgozóimat, elviszed a hasznot {másnéven extra profit} és beruházod a Nagy Litván Gerebje Gyárba, és ott is ugyanaszt teszed

    sem nekem sem a litvánnak nem marad annyink, hogy megvásároljuk tőled a részesedésedet, azaz attól kezdve nekünk hozza a profitot, mert nem azért telepítettél hozzám is meg a litvánokhoz is 6 ezred állig felfegyverzett zsoldost, hogy érdekeidet véggye!

    eddig érted?

    namost a másik kérdés

    miért van az, hogy a szankcióitok ellenére a G7+ vállalatai Oroszországban akarnak maradni?
    és szerinted a szankció az nemzetközi jog szerint nem útonállás e?

    a Mennyei Birodalom tól is be vagytok szarva és a sárga irigység takar be benneteket, mert ott ezekben az országokban: OF, KNK, Perzsia, Észak Kórea, hogy nem alusznak a zemberek a zuccákon és végzik az összes dolgukat ott, a teljes boldogságban elmerülve és elfeledve aszt, hogy nekik most ebben a rencerben a lehető legjobb a világon, és szippantanak mégegyet!

    a többi szemenszedett hazugságodra nem is érdemes reagálni, mert kinyílik a kis svájci bicska a zsebemben tőle.

    „rodseo;

    REPULES a vilg LEGBIZTONSAGOSABB kozlekedesei modszere, kattintsd az adatokat!!!!!!!!”

    ez igaz lehet ojankor amikor a repülőgépet nem a Bőing gyártya,

    „4., a az idegen tokebefektetesek ottan maradnak orokke, azt a nemzetet es lakossainak jovedelmere.”

    az offshore addig marad ott, amíg nem talál egy ennél is hüjébbet, és fizethet neki sokkal kevesebbet megnövelve az extra profittyát, amit nem hagy ott ahová betolakodott

    és miért ruház be BALSZÉLSŐ MOLDÁVIÁBAN és nem Miami-ban?

    ha nem tudnád: azért mert balszélső moldáviában az „overhead”-JE A 100-AD RÉSZE MINT MIAMI -ban, és amit miamiban gyárt azt a kóbor kutya sem veszi meg olyan áron,

    lásd még a NIKE Mennyei Birodalombeli gyárait, világelső minőség a zusabeli önkölcség 100-ad része és még így is CIF {néha EXW? emez bonyolultabb de a profittya más}
    megéri !

    szóval ki van ez találva

    más, miért tervezi D Tramp hogy a $-t mexünteti és bevezeti a BITCOIN-t?

    én tudom, de te tudod-e?

    ne használd ezeket a pasztillákat, nem áll jól neked, inkább tanulj meg számolni és a Könyvelés tudományát {tudod: chartered accountant?}

    akkor nem írnál ijen seggségeket

  • Bendeguz ;; Ma ;; 12:24 du ;; en most hazamagyek de karacsony korul ujra mickey mouse kozelebe koltozok ismet gyereknek lenni .. ha nem vagy messze elmennek 5-6 konyvert….ha addig itt lebeszeljuk mi erdekelne….ha erdekel es nem kell 100-200 mile-nal tobbet vezetnem itt megadom a telefonszamom DECEMBERBEN

  • A nyakkendőkről szóló cikkhez:

    Ródeo11
    2024 július 24
    4:00 du.

    Nem győzöm csodálni a becses soraidból áradó antiszemitizmust. Különösen érdekes, mert az e cikkhez fűzött hozzászólásodban: (Ródeo11 2024 július 27 8:42 du.)
    látszólag nehezményezed, hogy valaki megalkotta az antiszemitizmus szót. Vajon van valami ötleted, hogy miért tette ezt?

    Ráadásul a Ródeo11 2024 július 26 7:37 du. egy érdekes történetet mesélsz el egy másik Magyarországról, valahol máshol az Univerzumban. Kár, hogy nem árultad el, hogy hol létezett az a Magyarország.

    És nem tudom szavakkal kifejezni az örömömet, amikor elolvastam a legújabb megbízásodat a világ különböző országainál. (Ródeo11
    2024 július 29. 2:49 de.)
    Gratulálok! Remélem a bili közel van a kezedhez.

  • Cukihara
    2024 július 26
    4:27 de.

    Köszönöm az aggódást a magyar nyelv megértésével kapcsolatban.

    Viszont arra szerettem volna felhívni az értékes figyelmedet, hogy ellentmondtál önmagadnak.

    Nekem az a szerény érzésem, hogy csak arról írtam, hogy különböző eszmékkel rendelkező emberek élnek egymás mellett egy társadalomban, és nem egymás megértéséről.

  • BENDEGUZ
    2024 július 26
    2:18 du.

    Ez jó hír! Most, hogy már van bennfentes információd add el az összes gyémántodat, mert jövő hétre esni fog az ára!

  • málnaszőr
    2024 július 28
    3:52 de.

    Értem én, hogy hithű kommunistaként és globalistaként le kell hazudnod a csillagokat is az égről, de bármennyire is fájdalmas neked, a Magyarországon épülő úgynevezett szocializmus egy állam-monopolkapitalizmus volt.

    Ha nem nézzük a baromságokat, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy a termelés ugyanúgy ment, mint egy úgynevezett kapitalista államban. A különbség csak annyi volt, hogy a magyar rendszer átláthatósága teljesen le volt blokkolva, és az USA és az Egyesült Európa mai állapotához képest sokkal nagyobb volt a korrupció.

  • malnaszor;

    ‘ az allami tulaajdonok jovedelmet a part „szocialis celokra” ahasznalta.

    Valasz mlanaszor, az totalis B.S.

    Mert a part-allam a lakossagtol elrabolt tulajdonok jovedlemeit es a munkassagtol elvett osszegeket csupan a sajat onzo celjairta hasznlata!!!!\

    Mint az oriasi burokracia es a part propaganda, s eroszak koltsgeinek a fedezeseirew.
    A Szovietek meg a vilagszerti hoditas celjara.

    Annak idjen magyarorszagon Rakosi idjeben, a tarsdalmai ado 10% volt levonava a dolgozozktol es ‘allitolag’ a munkado meg 43%-ot fizetett, tehjet az 53% volt.

    Ma a USA-ban a tarsadalmi biztositasi ado osszege 7.3%, es 7.3% a munkado alatal , s abbol 1.45% az egeszsegi (Medicare) koltsgeit fedzi.

    Na hogy a feneben lehetne azt meg hasonlitani is ????????

    Az allam volt a LEWG-nagyobb kizsakmanyolo, nem is emlitve hogy ,mivel minden kozszugleti cikkke az allam-alatal volt eloallitva es forgalmazva, az allam szedte a profitot mindenen!!!!

    Na hol a feneben velnhetned hogy a dicso es magasztalt allamod koltott volna jelentos osszegeket szocialis celokra.

    Az csupan propaganda esztelenseged!!!!!!!!!!

    Mas szoval totalais B.S.

    Mas alany;

    V.P Harris elnokversenyi helyzete naponta javuloban.
    Az adomany osszegek napointa, sot percenkent nagyobb osszegekben jonnek.
    Nepszerusege is emelkedett Trump osszegei fole.

    Csupan egyetlen dolog ami ellene van.
    Sc az hogy Californiai liberal demokrata.

    Persze annak ertelemeben ismerni szukseges a Californiai politikai es gazdasagi korulmenyek tortenelmet.

    Ami hogy California az elso naptol amint USA tagallam lett jelentos orszag lehetosge letezett.
    De ket-ev mulva (a8848-ban) aranyat talaltak.
    ASpanyolok ott voltak 200 eve de nem talaltak semmit.

    Annak hirere a lakosssag oriasimeretekben rohant Californiaba.
    S 1873 utan, amint a Transcontinental Vasut mukodni kezdett, oriasian novelkedett a lakosssag szma, egyben kozgazdasaga, termeles/fogyasztas.

    A XX. szazdban California lenyegeben Republikanus orszag volt, de az elmult 3-4 evtizedben valtozzott Demokratava (politikailag).

    Sa Demokratak elonye, s egyben hatranyuk,hogy mindent igernek mindenkinek.
    S mivel „minden” penzbekerul, amit csupan az adofizetok zsebeibol jon.

    Amit, altalaban az adofizetok elleneznek, mert nagyobb adokkal kevesebb penzuk marad a sajatjuk.
    S azt elkerulni a lehetosegeket kihasznaljak s mas alacsonyab doztato orszagokba mennek.

    A 2020 nepszmlalas alapjan 5 eszaki ,ipari es fokent demokrata orszagok vesztettek mind egy US kepviselo/elnokvalaszto keruletet.
    S azt deli, fokent Republikanus orszagok jovedelmeztek, Florida 2, Texas meg 3 US kepviselo/elnokvalaszto kerulet novekedesevel.

    A USA 438 kepviselo/elnokvalaszto kerulet. Az nem csokken, sem novekszik. De az evtizdenkenti nepszmalals alapjan minden orszagok kepviselo/elnokvalaszto keruleteinek meghatarozasa ujja-alapitva a lakossgaik szma alapjan.
    tehat az ossz-kepviselo keruleetek az orszagok lakossagnak szma alapjan valtozok. Az osssz szamuk 438 allando!!!!

    Igen , az utobbi evekben California is veszit lakossagot, a politikai-gazdasagi korulmenyeik alatal.

    A liberal-demokrata adminisztracio igeretei rem sokba kerul a Californiai adofizetoknek.

    Remleve talan lenne nehany olvaso aki azt kepes felfogni?!

  • Tovabba:

    Kattintottam az inflacio adatai is.
    S a statisztikai graf mutaja hogy az eszaki (fokent liberaal-demokrata) orszagokban az inflacio emelkedoben, de tobb deli conservativabb es republikanus orszagokban az inflacio csokkent.

    Igen, a deli orszagok erosebben conservativabb es republikanusbbak alacsonayabb adoztatasokkal, ami vonza lakossag novekedeseit az eszaki magasabb adoztato orszagokbol, egyszeruen mert a liberal-demokrata politikai/gazdasagi elevek nagyobb burokraciat es magasabb adokat kovetel.
    Na es a kivanatos napsuteses klima is segit am !!!!

  • BENDEGUZ
    2024 július 30
    1:43 du.

    ennél a grimm mesék jobbak de azokat sem olvasom,
    ha néhány seggfej hatalmi tébolyban kitalálta hogy az ő feledata a világ irányítása az meg csak idegen segíccséggel jöhetett létre, magukra maradtak,
    miért nem lehet egyetlen mindennapi képet vídeót látni a zígéret főggyéről olyankor amikor nem lőnek, és a nyomor meg a kőkemény diktatúra sem használ, de ez is magánügy semmi közöm hozzá

  • Hóligóst
    2024 július 30
    11:51 du.

    mindez aljas defamáció, semmi általam felvetett tényre semmit sem mondasz, másrészt:

    csak nem kötelező szeretni akárkit vagy akármit?
    vagy te már itt tartasz?

    aszt hogy én mit és kit szeretek az az én magánügyem, neked semmi az égadta világon közöd nincs hozzá, „az” a bizonyos szó úgy műxik mint csikicsuki vagy a 22-es csapdája, de azóta kiderült, hogy a királyon nincsen semmi

    a grizivel enyeleghetnél az állandóan ide firkál mindenféle „debaromságokat” tele hejesshyrrásshhy hibákkal
    és halovány lila gőze sincs arról amiről itt ömleng de te sem vagy különb, egy húron pendültök

    remélem esse kell szeressem?

  • Olvasom a hozzászólásokat. Próbálni próbálhatod, de ezt cáfolni nem bírod:
    .

  • BENDEGUZ
    2024 július 31
    12:40 du.

    grizi, már megint blődségeket firkálsz, a zeccségsugarú megtévesztésére!
    az infláció az nem olyan természeti jelenség mint egy földrengés, hanem

    emberalkotta aljas útonállás, az árak emelkedésének semmiféle közgazdasági eredője nincs, nem volt és sohasem lesz,

    hanem kapzsi tőketulajdonosok extraprittyát hivatott létrehozni a zeccségsugarúról még egy bőrt lenyúzva

    hogy kit vonz a hőség a sós homokra ami rámragad és sikálással lehet levakarni meg odaégni a napon, na ezek nem az én létformáim, én a kellemes hűvös éghajlatot szeretem valami 2500 m magas hegyen, folyók és tavak közelében

    az, hogy ráérő és unatkozó canadai nyugdíjasok ott költik el a nyugdíjukat az magánügy, lelkük rajta, Canadában sokkalta szebb helyek vannak

    BENDEGUZ
    2024 július 31
    12:28 du.

    grizi, nekem eme borzalmak olvasatáról az jutott eszembe te megirigyelted Karl Marx közgazdász tudományát, de semmit sem sikerült kihozni a blődlidből ami ép ésszel hasznosítható lenne!

    ti mindannyian annyira hüjék vagytok, hogy alapvető dolgokat nem tudtok észrevenni

    a tramp adózási és vámolási trükkjei akkora állaccságok amit talán Koszovó ban vagy Dél Moldáviában lehetne eladni hüje embereknek

    nem az ADÓ SZÁMSZERŰ ÉRTÉKE AZ ÉRDEKES

    hanem az, hogy azt az adót az aki beszedi mire költi, tehát -adott- esetben 85%-is adó is nagyon jól elfogadható

    a tramp másik agyficama meg a védővámjai az istenadta seggfejnek, nem veszi észre, hogy ezekkel mivel az INCOTERMS törvényeiben meg van határozva a vámot a fogadó fél fizeti, azaz Gipsz Janka meg a Grizi florida dűlő Krokodil ucca 42 ben ugyanannyival többet fizecc érte ha kell neked az az árú? mivel másik forrás nincs vagy megveszed ennyiért vagy nem és akkor megmarad a pénzed de nem lesz meg az az eszköz amire sürgősen szüxéged van!

    ez illen eccerűke és hogy a két agyficamos pártotok hol tud gyagyásakat találni hogy rájuk voksoljanak az megint magánügy, mert mihejst meg vannak választva saját jól felfogott és azok érdekei szerint „dolgoznak” aki korrumplája őket és ezek is válogatósak ha jön egy másik aki többel akarja megvesztegetni lelke rajta azonnal átpártol ettől van azután, hogy az infrastruktúráitok ojanok amijenek és manapság a hoholokra és izraelre költitek azaz rothad tovább, de ez is magánügy TI VAGYTOK A VILÁG ESZE ÉS A LEGERŐSEBBEK egészen addig amíg valaki jól szájon nem vág benneteket a szabad kapitalizmusban

    egyébként jól vagy? hogy bírod?

  • Part-titkarok, monopol kapitalistak, besugok ,rodeo alatal vezetve.

    Nem kritizallak beneteket, hanem eppen ellenkezoleg , mivel erdemlitek a leheto leg-kivalobb kituntetest lang-elemitekert, tetteitekert, rodeo afrikaban vegezett kivallo munkaiert es szorgalmaert, amivel sikeresen az emberiseg szemetdombjara jutattatok a vilaghodito remenykedo elvtasaitokat, tagadhatalanul megerdemlitek,kezdve rodeoval a ‘szem-szaj ingere’, s barmi mas testresz ingerevel sikereskedett tetteiert, a vilag leg-magasabb kitunteteset, a „FICKLE FAITH OF FINGER” kituntetseset.

  • „Az oroforrasok kevesebbek kezebe kerultek…” irja a cikk szerzoje.

    De az „eroforras” valojaban a kezdemenyezok, befektetok es a dolgozok.
    S hogy a feneben kerulhettett volna a lehetoseg kevesebbek kezebe, amig tobben kezdemnyeznek gazdasagi termelolehetossgeket, s egyre tobben valnak befeketokke, az az reszvenytulajdonosokka, mert a nagymamak vilagszerte sporoljak fillerjeiket az oeregkorikra, vagy unkoik javara.
    S az vilagszerte tobb es tobb gazdasagi lehetosegeket hoz valora.

    S az persze vilagszerte tortenik, s nem csak Kinaban es vilagszerte ahol a milliok az u.n. MUTUAL FUND-okba teszik megsporolt penzeiket.
    S a legtobb penzek a Kinai kozgazdasagban es mas fejlodo tarsadalmakban valik lehetove,befekteteve, azert fejlodik ,iparosodik es gazdagodik Kina erosebben mint bar mi mas nemzet a vilagon manapsag.

    Bizonyara az itteni volt part-titkarok nem velnek Dong Xiao Ping-et elvtasaiinak, inkabb „kapitalistanak” velnek.

    De a valosag hogy a kis oreg Dong csupan egy ertelmes, logikus oreg ember volt.
    Aki belatta Mao „Great Leap Forward” es a „Cultural Revolution” sikertelensege altal okozott nyomorusagot!!!

    Sok millio Kinai manapsag bizonyara halat adnak emlekenek,mert Dong felfogasanak koszonhetik a sikeres gazdasagi letuket.
    Nem is emlitve hogy Kina ma a vilag masodik leg-sikeresebb, es fejlodo es gazdagodo tarsadalma.

    A nagy kerdes persze hogy melyik iranyban fog majd haladni a jovoben?

    A szabadversenyges kozgazdasagat vagy a part-diktatura hatalmat kovetni. Az elso az emberijogok kialakulasat hozza magaval.

    Amig az egy-part diktatura az egyenek jogait keptelen es nem hajlando lehetove tenni.
    De a part-diktatura a kozgazdasag lehetosegenek a fejlodeset a sze,metbe sodorja am !!!!!

    A maroknyi part-vezerek, vagy a Kinai lakossag fogja majd azt meghatarozni??????

  • inflacio … NEM Jo …. de ha emelkedik a fizum az Jo…..itt bibi ….orban es Biden/trump megemeli a nyugdijamat es a soc sec penzsionomat…..ezt gizi neni eszreveszi a piacon es masnap dragabb a datolya … betonozzuk be az osszesen arat es fizetest???????? na ki az OKOS ?

  • BENDEGUZ
    2024 augusztus 2
    1:30 du.
    grizi, ez ojan szívhezszólóvá lett, hogy ihaj!

    én semmi egyebet nem kell hogy tegyek, mint alaposan és éberen fidelni!

    és akkor meglátom, hogy mindaz ami neked ojan szent és győzhetetlen az hogyan sűjjed el, mint
    a nyeletlen fejsze

    és akkor elsuttogom, de csak neked: hic Rhodas hic salta

    grizi, mivel te ojan régen nem szennyezed a levegőt kies Magyarországon, hogy mindaszt amit ide pötyöx, azt csakis a cia propaganda anyagából meg a SZER adásaiból veszed

    lelked rajta, vidám percek következnek

    mit gondolsz a d. tramp az mijen fegyvereket fog ráfogni azokra akik nem akarják megvenni amit el akar adni nekik? mert önként és dalolva csak az € fizet 10 szeres árat ugyanazért ami donald kacsától érkezik és a minősége is rosszabb..

    ekkora csinnbummcirkuszt? hát bizonyosan ott leszek és viszek megfelelő mennyiségű pattogatott kukoricát is

  • BENDEGUZ
    2024 augusztus 2
    1:30 du.

    grizi vegyél angol nyelvleckéket:
    „FICKLE FAITH OF FINGER”
    hejesen írva:
    fickle finger of fait és magyarosan ugyanaszt jelenti mint amit én mondok arra a csinnbummcirkuszra amit te annyira istenítesz, mégpedig:
    soha nem lehet tudni hogy mi lesz avagy a jövő előre sohasem látható

    pontosan eszt mondom neked grizi, de én hozzáteszem hogy némi matematika, közgazdaságtan, könyvelés és fizika ismeretek segíccségével ki tudom szaszerolni, hogy a szarba tenyerelős pofáraesés következik, amihez egy zacskó pattogatott kukorica nem is elég, kell még hozzá dupla Bambi és forró páros debreceni papírtálcán friss kenyérrel, tudod {á dehogy akkor te már régen seholsem voltál} a kommenyizmus egészséges és tápláló reggelije a dolgozó népnek nem olyan faggyúszagos ehetetlen és ízetlen marhadarált hús préselve persze ti hambörgernek nevezitek hogy miért ti tuggyátok mert az a fasírt amit Hamburgban csinálnak annak ehhez az ehetetlen, egészségtelen mócsingnak semmi köze, a macskám megrázta a lábát és otthagyta és csúnyán nézett rám

    mondd grizi fogadunk, hogy úgy lesz ahogy én jóslom?

    {már meg is kezdődött Deutschland már csődben is van ugyanezért}

  • Orsós Elemér

    warrior
    2024 augusztus 1
    9:31 du.

    Nekem ez sziruppos, mindenféle műzenére autentikusból trendire átalakított néptánccal aláfestett műmagyarkodás, még ahhoz képest is, hogy itt vérengző nacionalistának vagyok elkönyvelve, de főleg azért, mert egyre kevesebb a magyarországi igaz magyar, akiket nem ilyen drága, látványos bájolgással és Guinness rekordot ostromló tüzijátékokkal kéne megvenni, hanem nagyobb törődéssel.

  • warrior
    2024 augusztus 1
    9:31 du.

    szeressük?
    igen, a haza, de eszembe jut az, hogy Szt azaz I István elvette a magyaroktól azt az identitást amivel a Kárpátmedencébe érkeztek kalandozásaik során, az a történelmi időszak a kalandozások kora volt még 2000 rel visszamenőleg!

    és adott nekik valami olyasmit amit az utána következő királyaink vérrel vassal kényszerítettek rá a népre

    és ma a világban ugyanez a WOKE van

    de a program szép bár senkit sem ismerek rajta

  • Hóligóst
    2024 július 30
    11:51 du.

    {succubuslillith}

    az miért bűn ha valaki antiszemita, és akkor mi van? kik azok akik ezért népeket és országokat bombáznak porig?

    még sok minden vagyok de egyik sem az anti.-m sem tartozik rád! a pejparipa pimplliője közöd van hozzá!

    és egyúttal neveccségessé válsz az összes többi hatalmi tébojban szenvedő és fizikai szellemi nyomorban tengődő választottakkal együtt!
    amikor a Harvard elnöknőjét az a senkiházi riherongy képviselő leordibálta róla a parókát, pedig csak annyit mert mondani és aszt is nagyon halkan, hogy az egyetemek akadémiák pontosan azért lettek létrehozva, hogy ott bármit meg lehessen vitatni, ez a tudományos kutatás lényege

    enélkül Newton nem fedezte volna fel a gravitációt amit te nagyon útálsz, dehát ha nem lenne már régen valahol a felhők felett lebegnél mint a kondorkeselyű fingja!

  • A korábbi becses böfögésedre a következőket írtam:

    ” Nem győzöm csodálni a becses soraidból áradó antiszemitizmust. Különösen érdekes, mert az e cikkhez fűzött hozzászólásodban: (Ródeo11 2024 július 27 8:42 du.) látszólag nehezményezed, hogy valaki megalkotta az antiszemitizmus szót. Vajon van valami ötleted, hogy miért tette ezt? ”

    Erre te válaszoltál:

    „mindez aljas defamáció, semmi általam felvetett tényre semmit sem mondasz, másrészt: csak nem kötelező szeretni akárkit vagy akármit? vagy te már itt tartasz?
    aszt hogy én mit és kit szeretek az az én magánügyem, neked semmi az égadta világon közöd nincs hozzá, „az” a bizonyos szó úgy műxik mint csikicsuki vagy a 22-es csapdája, de azóta kiderült, hogy a királyon nincsen semmi
    a grizivel enyeleghetnél az állandóan ide firkál mindenféle „debaromságokat” tele hejesshyrrásshhy hibákkal
    és halovány lila gőze sincs arról amiről itt ömleng de te sem vagy különb, egy húron pendültök
    remélem esse kell szeressem?”

    Először is, egyetlen tényt sem hoztál fel, csak a zsidoság iránti gyűlöletedet ontod magadból. Az ostobaságaid és sokszor értelmetlen bla-bla és hazugságok nem tények. Az egyetlen tény az, hogy te antiszemita vagy.

    Másodszor, én nem mondtam meg neked, hogy kit kellene szeretned. Te az alkoholizmusnak azon a pontján lehetsz már, amikor a delirium tremens miatt olyan dolgokat látsz, amiket le sem írtak.

    Harmadszor, Bendegúz szellemi képességeit tekintve látszólag ti ketten egy szinten vagytok, ezért is vitatkozol vele folyamatosan idióta, vagy nem-ügyeken. Ugyanakkor sejtem, hogy Bendeguz csak játsza, hozzád viszont már ki kéne hívni egy pszihiátert.

  • Hóligóst
    2024 augusztus 3
    5:54 de.
    {alias: @succubuslillith}

    „Először is, egyetlen tényt sem hoztál fel, csak a zsidoság iránti gyűlöletedet ontod magadból. Az ostobaságaid és sokszor értelmetlen bla-bla és hazugságok nem tények. Az egyetlen tény az, hogy te antiszemita vagy.”

    hogy te mit minek nevezel az a te magánügyed maradhatna ha nem terjesztenéd mint búbópestist
    {alias: „tények” ami neked kurvára nem fexik}

    antiszemita? és akkor mi van?

    az nem bűn! hanem

    egy vélemény amihez harsányan röhögni is szoktam, erőlködnek és beszarnak tőle és közben nyomorognak

    csak 2023 október 7 óta 500000 keresett más országot, természetesen azok is antiszemiták?

    úgy általában te itt egy agent provocateur vagy sok sallanggal és hüjeséggel megfejelve ami nekem csiklandós érzéseket és harsány röhögést okoz, ami az orvosom szerint nagyon fontos a derűs élethez

    majd még fox irigálni, majd arra is fogok mondani valami lesújtót
    és tudd aszt, hogy én neveccségesnek tartalak

  • Hóligóst
    2024 augusztus 3
    5:54 de.
    {alias: @succubuslillith}

    Bucika, ha már annyit sikoltodzol itten mindenféle izékről és ezek között kiemelt hejen az antiszemitizmus-sal,
    magam részéről én ennek puszta létét, mármint az antiszemitizmus nak ?

    {anti az valami ellen, szemi-be behejettesítem sémitát és marad az izmus ami önmagában aszt sugallja, hogy ez öngerjesztő}

    tehát, következésképpen ez egy ellenségesség:

    ami azért lett kitalálva, hogy

    lehessen egy hivatalos és ebből következőleg az
    önsajnálat+
    előnyöket gerjeszteni mások kárára+
    xenofóbia,+
    rasszizmus a köbön+
    segregáció

    tehát az aki kitalálta, az egy rohatt rasszista xenofób volt és maratt,

    és mindenki más is aki eszt használja, hogy holmi hamis ájvékolással
    {mint: báncsák krahácsot}

    különleges hejet biztosíccson a sémitáknak és mindenki mást ebből kirekeszteni ócska anyagi előnyök kikövetelésével ugye

    a zusasztán és tsai. az elmúlt 80 évben kiscsilliárd ingyen pénzzel tartyák életben de legalább a víz felszínén, mert azon kívűl hogy kíváló (másnéven: undorító) kémszervezete van, hadserege

    azaz a nép mind egy hadsereg és

    az a hadsereg arra az egyénre lő aki neki nem teccik vagy görbén néz rá ezzel a pénz el is kopott és egyre újabb hajórakomány $-t kell küldeni, hogy a zavargás fojtatódhasson és meglehetősen nagy szomszédországos fölösleges költekezést generáljon, ami az öngerjesztő hadi ipart fejleszti, akkor van gondban, ha nem tőle veszi a fegyvert sőt, hanem máshonnan mert ő is a piacról él, és akkor még több kacabajkát hoz létre,

    mert a nyugalom és a béke: öl butít és nyomorba dönt, valamint olcsó

    mert nem veszik a legújabb madárijesztőt jó magas 25 szörös áron, hogy az egészet ebből finanszírozni lehessen

    legalábbis netán yahú és tsai szerint

    és ezzel még nem említettem ennek filozófiai, erkölcsi, vallási, mindennapi vonatkozásait és a nemzetközi békegalambból pörköltet csinálni nokkedlivel

    amikor erről regélsz nem érzel valami furcsa nyomást a fejedben?

  • semmi bajom azzal a szoval hogy antiszemitizmus …….. termeszetesen ostoba dolog egy EGESZ nepet gyulolni azaz a zsidokat mind gyulolni ;;;;;ebbe hitlernek is beletorott a foga…..ha NEM uldozi El a NEMET zsido einsteint talan neki lett volna elobb atom bombaja…..bizony van anti amerikanizmus is meg anti magyarizmuis is meg anti orosz-izmus is de ezeket NEM vitte el gazkamraba SENKI ugyhogy ….