A Hataloméhség menete

2013 február 13 1:54 du.58 hozzászólás

Az elején nem erről szólt, az elején csak az éhségről, vagy inkább az éhezőkről. Az éhezők menete, mondanám, ha igaz lenne, de én is velük megyek, meg sokan, akik nem éheznek. Miről szól ez a menet: hatalomról, hataloméhségről, éhezőkről, rólunk, ennek a sokszor gyötört országnak megalázott polgárairól, a gonosz IMF-ről, bankokról, tőkéről, a gyűlöletről vagy a szolidaritásról, vagy mindenről, mert egyszerre vagyunk jók és rosszak, egyszerre szeretünk és gyűlölünk, vagyunk kevélyek és jószívűen szerények, esetleg úgy gyűrt maga alá minket a hét főbűn, mint gátlástalan urainkat?

Az Örs vezér téren állunk. Kéregető jön hozzánk: nyolcvan forintot kér, adok valamennyit. Barátom elhúzódik, naivnak nevez: „Azt hiszed…” és mondja kissé zavartan. Talán ő a naiv, mert nem tudja elképzelni, pedig vele is megtörténhet, hogy a keserűségtől elmállik róla minden büszkeség, de nem csak a büszkeség, a becsület is, mert kell néhány forint cigire, pálinkára, hisz kiflivég a kukában mindig akad. Gondolom vagy mondom, mindegy.

Éhségmenet

Várunk a friss hótól szépre vált téren a hetvennyolc éves, aszalt szilvává édesedett öregasszonnyal, aki nem engedi magát fényképezni: a lányom köztisztviselő, mondja és értem, (ma már mindenki érti, még az egyetértők is értik) meg a jól öltözött hölggyel, aki ismeri a tér kéregetőit és a plakátos párral. Húszan lehetünk, talán negyvenen.

Jönnek a zászlóvivők, hozzák a feltámadt kalapácsos embert és a régi új jelszó: Munkát, kenyeret!

A zászlóktól vöröslő menetben hatvan körüli úrral beszélgetek, fordításból élt, kicsit zavarja az értelmiségi múlt, kilencvenezer körüli a nyugdíja, a fordítás is munka mondja, és láthatóan nehezen jár. Itt csatlakozott a menethez, mint a menetelők többsége, ki előbb ki később. Sok fiatal van köztünk, az MSZP-s is. Beszélgetünk pártokról, ellenzéki összefogásról még inkább az összefogás nehézségeiről. Abban egyetértünk, nagyvonalú csak a nagyobb, az erősebb lehet.

A menetelés egy amatőr kerékpárversenyre emlékeztet, hol lehagyok csoportokat, hol utolérnek, hol a fordítóval beszélgetek, hol az MSZP-ssel, vagy a Párbeszéd Magyarországért Párt harmincas tagjával, (még nem tag, még párt sincs) de amikor kérdezem, kit képvisel, a pártomat és magamat mondja, és arról beszél, (ott volt a kongresszuson) hogy ki kellett válniuk, és hogy így a jobb.

Együtt megyünk sok százan az útszéli latyakban, ebben a sárral és hóval keveredett, se nem szilárd, se nem folyékony masszában, amit csak itt-ott tör meg a tócsák latyakhoz képest üde foltja. Megyünk és beszélgetünk. Beszélgetünk a plakátos párral, ők magukat képviselik, meg a Szolidaritást, teszik hozzá. Egyikük munkanélküli.

Utolérem a régtől menetelőket, jobban bírják nálunk. A nők hamar kinyílnak, egymás szavába vágva mondják a magukét, és a fotózást is engedik. Nem aggódnak, tőlük már nem lehet elvenni semmit. Dől a panasz és, ha túloznak, akkor is, szó nélkül is – mosolyon, ruhán – látható a szegénység. Ötvenes asszony mondja, az ő életében még nem volt ekkora nyomor. Hiszek neki. Ezerszázan lakják a falut, a falu egy vállalkozójának almásában akad néha munka, a többi közmunka és segély, a három bolt tönkremegy.

A férfiak nehezen nyílnak, kezdetben ellenségesek aztán lassan belendülnek. Itt a polgármesterünk, mutatják büszkén: ott megy. Hagyják beszélni, mosolygós, negyven felé járó, fogatlan társukat. Száznál több kilométernél tart, kilencedik napja menetel. Volt kemény szakasz, hó, hideg, eső. Iskolákban, tornatermekben aludtak, hálózsákban meg matracon. Még nem járt Budapesten, nem látott élőben villamost. Négy gyereke van, nem egészen ötvenezer forintból élnek hatan, kölcsöntől, kölcsönig. A villany-, víz- és szemétdíjat adónak nevezi. Hát a fát, hát… lopjuk, vág közbe a társa. Éjszaka, teszi hozzá. Egy lopásért tizenkét napot kell ülni.

Munka nincs, fát lopnak, leülik, fáznak, és hetekig nem esznek húst. Időnként hangosan kiáltanak mellettem: Munkát, kenyeret! – Tisztességes béreket! Válaszol a kórus. Fenn a vörös zászlón, százévesen kísért a kalapácsos ember, házaikban pedig az újjáéledő nyomor, az a nyomor, amit tán senki nem érthet, csak az a jövőtlen, aki éhezik.

Szép zárómondat lehetne, de nem lehet. Ahogy elhagyjuk a Keletit, egy-egy rendőr kísér, aztán a Bazilika környékétől már kétméterenként sétálnak mellettünk. Nézze! Ott az Országház, mutatom.

Még nem vagyunk a Kossuth téren, amikor az Alkotmány utcában először megtorpan a sor, majd kiszélesedik. Nem értem. A rendőrök eltűnnek mellőlünk, előre sétálok a járdán, figyelem az élen állók vitáját, és hallgatom az erőtlen kórust: Menjük be! Menjünk be! Szelíd tekintetű, fiatal rendőr visszatessékel a tömegbe, aztán szó nélkül hagyja, hogy kimenjek a tér felé. Közben látom, hogy újabb rendőrök érkeznek, kezükben tonfa. A kordonnal zárt tér szabad placca sűrűn, mint egy autókereskedés parkolója, gépkocsikkal van tele. Döbbenten állok, hiába jönne derűs mosolyával a 2006-os kordonbontó, a tér tele van autóval, munkagéppel, a térre nem lehet bemenni. Az Alkotmány utca zsákutca.

Éhségmenet

Nekem nem, de a tüntetőknek igen, ők azok, akik nem tartoznak az alkotmány oltalma alá, mondanám, ha lenne alkotmány, de csak hetente módosított alaptörvény van, amely érdem alapján osztja a jogokat.

Rohamrendőrök érkeznek a tér felől. Pajzsuk van, sisakjuk és tömegoszlató fegyvereik, arcuk nincs. Félelmetesen feketék, akár az érzés, ami fojtogatón zuhan rám. Ők fogadják Őket, akik átázott bakancsaikban vacognak, és félnek, mert tudják, hogy eltévedve, reménytelen kószálnának az ismeretlen város ismeretlen utcáin, akik életükben most láthatnák először az Országházat.

Elindulok a Duna part felé, a parlament Duna felőli oldalán, keki zöld egyenruhás katonaforma őr sétál. Sötétedik, mintha géppisztolya lenne, de ha nincs, akkor is úgy látom. Odamegyek az Attila szoborhoz. Egész közel, még közelebb, és én, a hitetlen úgy érzem, hogy le kellene térdelni és keresztet vetni, vagy egyáltalán valamit…

Szukits Rezső

58 hozzászólás

  • Nekem az utolsó kép tetszik nagyon és elképzelem
    micsoda éhezés folyhat Magyarországon!

  • A békemeneteket szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF) helyezte el a Parlamentnél a „Köszöntjük a szoci hataloméhség menetét!” feliratú transzparenst, amely alaposan felbőszítette a kormány intézkedései ellen hétfő délután tüntető éhségmenetelőket. A szervezet nem kért engedélyt a molinó elhelyezésére, mert, mint fogalmaztak, „flashmob-jelleggel” tették ki azt – írja a nol.hu.

    És mint tudjuk a CÖF a fideSS vagy most már fide-SS gyermeke.

  • Minden elismerésem Neked is és a menetelőknek is!
    Nagyon be van xarva a hatalom!

  • Lélfai Szilárd

    Kedves SZ.R.!
    Megható a riportja, és roppant hiteles! Nyakó elvtárssal elfelejtett beszélgetni, pedig roppant hiteles lett volna amikor elmeséli,hogy ő meg a felesége (4 éven keresztül, naponta külön kocsival jöttek Budapestre, külön laktak bérelt lakásaikban, és mindezt csak potom 36 Millióért, de az ország érdeke!…. Most mivel ez a pénz ugrott ők is éheznek! Nem hatalomra, kenyérre! Ugyanolyan éhezők mint a második képen levő csont és bőr „hölgyek”! Róluk az etiopiai képek jutnak az eszembe, önről meg Szolzsenyicin jellemzése!

  • Figyelő
    2013 február 13
    3:09 du.

    Próbáld ki. Ne egyél néhány hónapig mást mint tésztaféléket, krumplit, zsíroskenyeret, meg főzelékeket.
    Utánna állj fel a mérlegre.
    Ezek ugyan felfújnak, de nem táplálnak..

  • szukits ! az mszp vagy a gyurcsi partja nem a hatalomert menetel ? neylonka

  • Figyelő
    Próbálj hónapokig 47 ezerből megélni: krumpli, tészta, kenyér, zsír. Az nem igazán kedvez a szilfid alkatnak!
    Ennyi energiával az éhségtől felpuffadt afrikai gyerekre is mondhatod, hogy mit rinyál, hiszen csak úgy dagad az a poci!
    Aki igazán éhezik, az nem volt olyan fizikai állapotban, hogy Pestig gyalogoljon. A polgármester sem éhezésiből tartott velük. Szolidaritásról hallottál már harangozni?
    Ha nem, azt sem csodálnám. Tudod a magyar nyelvnek sok mindenre van szava, de ERRE nincs! Csak körül lehet írni.
    Ha majd az éhezők indulnak meg Pestre, az nem 2100, hanem 200 ezer, vagy több lesz! És akkor nem állnak meg egy vékonyka rendőrsorfal előtt. De kettő előtt sem! Sőt a TEK-es legények is felhúzzák a nyúlcipőt!

  • Bocs: nem 2100 „csak” 200-nál nem sokkal több. Bár az időközben rövidebb szakaszokon csatlakozókkal együtt lehetett akár 2000 is, de Pesten belül biztosan.
    Tudod hogy keletkezik a lavina? előbb elindul egy kis hógolyó, aztán csak nő, nő – és a végén mindent elsodor.
    Az első békemenet 1 helyről,1 megyéből indult. Most már
    a megyék feléből jöttek…
    És közeledik március idusa….

  • Nem tehetek róla, de a képen látható hölyek nem úgy néznk ki, hogy zsiroskenyéren fújodtak fel. A cikk írójának ezt a képet NEM lett volna szabd betenni, mert az egészen csak röhögni lehet,.
    Én éltem zsiroskenyéren, krumplin és babon elég hosszú ideig….

  • Javítás, hölgyek – akart lenni!

  • Ha mondjuk jo 4 évvel koràbban, a mostani kritikusok kritikusobbak
    lettek volna-Gyurcsàny és Bajnai..orszàglàsa idején-nem kellene kamatokra és kölcsön visszafizetésre kb.5 Milliàrd £-t fizetni évente.
    Hàny menetet sporolhattnk volna meg?!

  • kekec
    2013 február 13
    4:54 du.
    Ahogy mondod.
    Ráadásul Figyelőnek aki nagy „irÓdalombarát” gondolnia kéne erre is:
    ” Míg kér a nép, most adjatok neki.”

  • burkus laci
    2013 február 13
    4:02 du.

    javasolt műveletek.
    1. Keress egy értelmező kisszótárt
    2. Találj valakit a környezetedben aki olvasni is tud.
    3.Találj mégegyet, aki értelmezni is tud.
    4. Nyissad ki a kisszótárt a „szolidarítás” kifejezésnél.
    5. Olvastasd fel.
    6.Kérdezd meg a harmadik pontban jelzettől, hogy mit jelent.
    7.Próbáld meg értelmezni.
    7/a. Ha nemmegy, ismételd meg az eljárás 2-6 pontját.
    7/b. Ha sikerült, bonts egy sört. Az elmúlt néhány év legsikerültebb tettét hajtottad végre..

  • kekec…4:50 delutan….itt az usa-ban ugyanilyen felfujt,eltorzult kover emberek vannak akik bumburgertol vannak felfujva….ezek az ehsegmenetelok is ehettek bumburgert…nem olyan draga az…ne probalj meggyozni mert a fele eletemet buTapesten toltom es csak a masik felet az usa-ban……olcso a hus a tescoban=pesti walmart

  • azert felfujt az a bu T apesti no mert NEM MOZOG…van ra egymillio froncsim …fogaggyunk

  • Egy kis kabaré az úraknak, különösen falusinak, tudom jó humora van!

    HIX Mókából ollózva

    Nagyszeruen parodizalja a magyar viszonyokat!

    Miként reagálna a „Független sajtó” amennyiben a hír igaz lenne:

    Hir: Jose Manuel Barroso, Fideszes képviselőkkel munkaebédet tartott egy
    brüsszeli magyar étteremben. Az eseményről annyi szivárgott ki, hogy
    pörköltet rendelt. A kihozott ételt megkóstolta, majd megsózta. Ezután
    elfogyasztotta és azt mondta, finom volt.

    Fidesz sajtóközlemény
    ———————
    Jose Manuel Barrosonak izlett a képviselőinkkel folytatott tartalmas
    eszmecsere közben elfogyasztott pörkölt, amit az Új Széchenyi Tervből
    kapott támogatással épült étteremben szolgáltak fel neki. Az Europai
    Bizottsag elnöke kedvezően nyilatkozott az erdélyi sóbányákból származó
    sórol is, amelyet rögtön ki is próbált.

    EU sajtóközlemény
    —————–
    A magyar pörkölt több tulajdonságát még elemzik, de a só kevés volt benne.
    A Bizottság felszólítja a magyar kormányt, hogy a só mennyiségét növelje
    még a pörköltekben legalább 20%-kal a következő évben.

    Cohn (Kón)-Bendit felszólalása
    ————————
    Orbán úr, maga átkozottul rossz szakács! Ne mondja nekem, hogy nincs köze
    a pörkölthöz, mert Tabajdi Csaba látta magát a konyhában, fakanállal a
    kezében, amivel a szakácsot ütlegelte! Nem csoda, hogy szerencsétlen aztán
    kifelejtette a sót!

    Orbán Viktor válasza
    ——————-
    Cohn-Bendit úr, maga az egész magyar nemzetet megsérti nemzeti ételünk
    lekicsinylésével. Én mar akkor pörköltet főztem, amikor maga még a
    szindiko-anarchista korszakát élte. Büszkék vagyunk arra, hogy egész
    Európában senki nem tud olyan jó pörköltet főzni, mint mi, magyarok. Önök
    vajon mit szólnának hozzá, ha mi kritizálnánk a francia bouillebasse-t,
    a bécsi virslit, vagy az angol beefsteaket? A pörkölt nem volt sótlan, de
    engedünk a nyomásnak, és a jövőben majd jobban megsózzuk.

    Liberalis EU képviselő felszólalása
    ———————————-
    Én ugyan még életemben nem ettem pörköltet, de felháborító, hogy a
    jobboldali magyar kormány meg meri azt csinálni, hogy cukor nélkül készíti
    a pörköltet! Illetve só nélkül!

    Baloldali EU képviselő felszólalása
    ———————————–
    A konzervativ magyar kormány jobbikos munkafelügyelők irányításával
    közmunkásokat dolgoztat rabszolgaként az éttermeiben, akiket még a főzés
    alapelemeire sem tanit meg. Nem csoda, hogy szegények még a sót sem tudják
    használni!

    MSZP sajtóközlemény
    ——————-
    A Fidesz ismet gyalázatos módon lejáratta az egész országot azzal, hogy
    hagyta, hogy nemzeti ételünket teljesen ehetetlen módon, só nélkül készítve
    tálalják fel az Európai Bizottság elnökének! Barroso egy falatot sem tudott
    lenyelni belőle, így hazánk az ebédeltetés terén is az unios szégyenpadra
    került!

    LMP sajtóközlemény
    ——————
    Nem elég, hogy a Barrosonak egészséges, bio vega zöldsaláta helyett zsíros
    pörköltet adtak, de a fideszesek még rendesen megsózni sem voltak képesek!

    Jobbik sajtóközlemény
    ———————
    Újabb bizonyíték arra, hogy az Uniós bürokraták nehezen tudják megemészteni
    azt, amit mi, magyarok eléjük rakunk. A Fidesz pedig túlságosan is
    visszafogott a sózás terén. Mindannyian tudjuk, hogy kik lopták el a sót
    az étteremből. Ha a Jobbik lesz majd hatalmon, nem hagyjuk, hogy bárhol
    sótlanul készítsenek pörköltet!

    Gyurcsány Öszödi Böszme Ferenc beszéde az ebből az alkalomból
    összehívott nagygyűlésen,
    12 ember előtt.
    Lári-flári! A FIDESZ ÉS SZEMÉLYESEN ORBÁN VIKTOR A FELELŐS
    teljes mértékig az elsózott és ehetetlen pörkölt ért.
    Miközben a nyugdíjasoknak nem is telik pörköltre, legfeljebb
    csirkefarhátból (de arra is egyre ritkábban)
    Végezetül pedig – bár távol álljon tőlem, hogy gyűlöletet keltsek, de
    – Orban Viktor
    DÖGÖLJÖN MEG, lehetőleg még máma !
    A demokratikus pörköltért, a köztársaságért!

    Szijjártó Péter sajtótájékoztatója
    ———————————-
    Az elmult nyolc évben a korrupt liberálisok és szocialisták a só nagy
    részét elsikkasztották.
    A Fidesz kormány erejét megfeszítve küzd azért, hogy megfelelő
    mennyiségű,lehetőleg erdélyi
    só kerüljön minden magyar család asztalára és az éttermekbe.

    HVG

    A sót természetesen az Orbán – sóbányákból szállították – volna, de az előleg
    felvétele után a megrendelés soha nem került teljesítésre. Már 2 napja
    nem tudjuk, hogy hová lett a só.

    Index címsor
    ————
    Barroso még sótlanabb lett

    MTV Hiradó
    ———-
    Jose Manuel Barrosot pörkölttel vendégelte meg a Fidesz képviselőcsoportja.
    Barroso ugyan (SIPOLAS) tartotta a pörköltet, de elismerően nyilatkozott róla.

    Matolcsy György sajtóközleménye
    ——————————-
    Hibás az a beállítás, hogy a pörkölt sótlan volt. A só mennyisége teljesen
    megfelelt az uniós előírásoknak, csak a gazdaságpolitika sikereként a
    pörköltben lévő hús, paprika és szaft mennyisége 50%-kal magasabb volt,
    mint amit az MSZP el tudott érni. A következő évben az NGM a só mennyiségét
    is megemeli, igy az unios kritikusok vitorláiból kifogjuk a szelet.

    Mandiner blog
    ————-
    Az egy teljesen korrekt, finom pörkölt volt, csak Barroso sósszájú. Erről
    nem a Fidesz tehet. Az ir gulyás például sokkal sótlanabb, csak az unio
    kettősmércét alkalmaz és velünk akar példát statuálni.

    Varanusz blog
    ————-
    A pörkölt kétharmada víz volt. (Alatta vicces kép, amin Barroso
    búvárfelszereléssel halászik a pörköltjében a húsdarabokra).

    Greczy blog
    ———–
    Orbán továbbra is azt hiszi, bármit megtehet következmények nélkül. Ha
    akarja, só nélküli pörköltet tálalhat fel Barrosonak. Erről jut eszembe,
    Gyurcsány Ferenc MINDIG kiváló pörköltet főzött.

    Kurucinfo
    ———
    A cigók már a spejzban vannak! A sót is elcsórják a konyhákból. Nem
    ízlett a görbe orrúnak
    a disznóhús? Legközelebb adjanak neki cigánypecsenyét!

    Piroslap blog
    ————-
    Szándékosan rontották el, mert vörös volt.

    Véleményvezér blog
    ——————
    Blogunkba – pártoktól független –Michelin csillagos szakácsok
    írnak. Az unortodox
    gazdaságpolitikának köszönhetően mi magyarok már egy pörköltet sem tudunk
    rendesen megcsinalni. Ön szerint:
    a) A Fidesz 100%-osan felelős a sótlan pörköltért?
    b) A Fidesz 99,9%-osan felelos a sótlan pörköltért?
    c) A Fidesz 99,8%-osan felelos a sótlan pörköltért?
    d) Nem eszik pörköltet

    Kertész Imre sajtóközleménye
    Az ilyen nemkivanatos jelenségek miatt döntöttem úgy,
    hogy kivándorlok a fasizálódó Magyarországról és inkább a náci
    Németországban élek.
    És pörkölt helyett inkább maceszt és bratwurstot meg sauerkrautot fogyasztok.

    Konteo blog
    ———–
    Igy próbálták elérni, hogy Barrosonak felboruljon a sóháztartása?

    Forumozók hozzászólásai
    ———————–
    ORBÁN VIKTOR GONOSZ TÖRPE TANUJJ MEG FŐZNI!!!

    Én nem ettem abból a nép-nemzeti pörköltből, de szerintem sótlan volt.

  • Megszakad az ember szive ezekert az emberekert. Aki nem ehezik az meg csak zsidozik, ciganyozik es nagy magyarsagat legyezgeti, ime a mai bolcsesseg is egy facebook kontakt [rokon] egyiketol: https://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=257131347754678&set=a.257127657755047.63093.257123311088815&type=1&theater Elment az esz.

  • falusi…..szolidaris vagyok a fidesszel…..nyugodtan gunyolodj/tombolj…le se carom

  • Figyelő
    2013 február 13
    3:09 du.
    lemaradt a kép aláírása, ami az eredeti leiratban ott volt. ezek az emberek az előtérben szimpatizánsok voltak, mondjuk, csak a deák térnél, vagy ott, a kossuth térnél csatlakoztak a menethez. de ez magának teljesen mind1.

  • Lélfai Szilárd
    2013 február 13
    3:50 du.
    való igaz, nyakó nem éppen éhező, mi több, török zsolt sem. a hölgyek is csak koruknál fogva elhízottak, nomeg, a pufikabát okán is úgy néznek ki.
    az persze, még véletlenül se jut az eszébe, hogy kövér ember is lehet szolidáris egy sovánnyal, vagy gazdag is egy szegénnyel?
    egyáltalán, mint tudjuk – ahogy azt az én írásomhoz is kommentelték – az egész csak hazugság, ilyen magyarországon egyáltalán nincs. a 4 millió szegény ember is csak el aljas libsibolsibibsi számmisztika.
    különben is, micsoda pimaszság, csontsovány, rongyos hadaknak kellett volna vonulniuk, mert csak akkor hiteles ám ez az egész!
    én történetesen 184 cm vagyok, és 95 kilót nyomok. úgy mondanám, kicsit testesebb vagyok a kívánatosnál. mégis ott vonultam mellettük, méghozzá adidas tollkabátban, teljesen hiteltelenül!
    a fene a kétszínű pofámat!

  • falusi
    2013 február 13
    6:35 du.
    a fideszes csinovnyikok nem ismerik ezt a szót, csak a parancsszavakat.
    annak pedig külön örülök, hogy most már nem csak én, hanem rezső barátom is hiteltelen. érdekes módon, a jobboldali sajtóban nem olvashatni egyetlen hiteles beszámolót sem.
    egyáltalán, hiteltelent sem. az agyonhallgatás azonban nem teszi meg nem történtté.
    ami pedig az idézetet illeti, attól tartok, orbán más interpunkciót használ: még kér a nép? most! adjatok neki! …és megindul a rendőrök, a tek, a pretoriánusok és a felfegyverzett tűzoltók együttes attakja.
    mer még itt valaki éhezni???

  • Figyelő
    2013 február 13
    3:09 du
    Nekem is tetszik. Első ránézésre van némi pajzsmirigy túltengése a hölgynek. Ez igen markánsan látszik. Örökletes lehetett, mivel a kabátja a 70-es évek végének szabásmintája. Az más kérdés, hogy tisztán tartja. A sál a nyakán amortizált, valószínű tutkáló-üzletből. A hajfestés házi, 2-300 forintos bóvli, fodrász ilyet nem csinál.

    Látsz is, vagy csak nézel kifele a fejedből?

  • Javítás:
    Örökletes lehetett, mivel…
    Örökletes lehet, mivel igen markánsan látszik a füle alatt a megnagyobbodott pajzsmirigy. Ez okozza az alkatát.

  • Figyelő
    2013 február 13
    3:09 du
    Még egy észrevétel: Az említett hölgy nem is része a menetnek! A menet mögötte vonul, így egyértelműen a szimpatizánsok csoportjához tartozik.
    A fentebb említett leírásaim alapján menetelhetne is, de még nem teszi. Viszont nem rátok fog szavazni az is biztos, mivel a ruházata alapján már nem igazán tudja megfizetni a gyógyszert.

  • baloldali BALLERKAK itt van az izraeli ron werber szoci kampanyguru brooklyni izraelita ellenfele , hulyere veri az mszp-t a fidesz jovore http://www.nepszava.com/2013/02/magyarorszag/a-piszkos-politika-keresztapja-ad-tanacsot-orbannak.html ROHOGOK a szocikon

  • Szukits Rezső

    Nem akarok finomkodni, és nyilvánvaló dolgokat bonyolítani sem de: Aki nem segíti a szegényeket, az nem hazafi, aki pedig harcol ellenük az hazaáruló.
    Hát, ennyi.

  • Figyelő
    Persze, nem pont ez a kép való egy ilyen tudósításhoz, a hölgyek viszont nem is tartoznak az Éhségmenethez, hanem szimpatizánsok, akik támogatásul mentek ki. És sokan csatlakoztak rövidebb szakaszokra. Én sem éhezem, túlságosan karcsúnak sem mondanám magam: mégis elsétáltam velük egy szakaszon.
    Dénes Erőss
    A dolog természeténél fogva (az államkötvények általában hosszú lejáratúak) a törlesztésben vastagon volt még I. Orbán által felvett hitel törlesztése is. Mint írtam (ha nem hiszi járjon utána az Államadósság Kezelő honlapján)
    a tartozás alattuk 6 ezerről 9 ezerre NŐTT! A lakáshitelezés évi 200 mrd-os támogatását fedező hiteligényről meg nem is szólva, ami 10 év alatt 2000 mrd.
    (és ha a nagymamámnak áramszedője LETT VOLNA, akkor trolinak hívják)
    burkus laci
    És pont az alacsony jövedelműek puffadnak a hamburgerektől, mert csak azt képesek megfizetni.
    Volt egy újságíró, aki megpróbált pár hónapig csak gyorskajákon élni: ha jól tudom meg kellett szakítani a gyakorlatot, olyan jelentős egészségügyi kockázatok merültek fel…..
    Alacsony nyugdíjból „nem fussa” welnessre, az igaz.
    Tésztán, krumplin és zsíroskenyéren meg így püffed az ember.

  • Tüske Zsófia

    http://gepnarancs.hu/2013/02/csokkentik-a-kozmunkasok-keresetet/

    falusi, te disznók elé szórnál gyöngyöt? ugye, nem gondolod komolyan, hogy burkus képes lenne ezt végrehajtani?

    figyelő, ha te már éheztél, akkor szégyelld magad, mindenki mással együtt, aki más nyomorúságán gúnyolódik.

  • kekec

    figyelo az a bencsics klara konyvtartakarito..

  • burkus laci
    2013 február 14
    12:54 d
    Akkor most hogy fogtok zsidózni a bal oldalra?
    Csak hogy tudd, ő már régen a baltás tanácsadója. Eddig nem tudta? Hát csak a más portája előtt sepregetsz?
    Ugye a „dakota” mondás szerint A más szemében a szálkát is meglátja, a sajátjában a gerendát se veszi ésre.

  • burkus laci
    2013 február 14
    12:54 de.
    a témához, persze, szokás szerint semmi…érthető.

  • 2002-ben csak 53 % volt az adossàg àllomàny,”volt még pénz”Lendvai
    Ildiko szerint is,de 2010-ben 81 % adossàg utàn fizetünk kamatokat
    és 2012-töl a 2008-as kölcsönt is vissza kell fizetni.

  • Don Ovuz 9:42 delelott…..hol zsidoztam en ? legyszives bizonyitsd be es bocsit kerek …el ne felejtsd BIZONYITANI ! fura lenne , mert 2 unokam , felig meddig zsido

  • Don Ovuz

    Az elhízást nem a pajzsmirigy túltengés, hanem – ellenkezőleg – a pajzsmirigy alulműködése okozza. Lelassult anyagcserével, gyengeséggel, fáradékonysággal stb. jár. Összefügghet a jódhiánnyal, ami Magyarországon elterjedt.

  • Értem, értem ŐK nem vonultak csak szolidaritából csatlakoztak!
    Először is NEM egy hölgyről van csak szó, hanem minimum ötöt számoltam meg egy sorban, igen jóhúsban!
    Miről is szól a menetelés? az éhezésről magyarhónban.
    Az emlietett hölgyek nem OTT élnek? Ők valószinű nem éheznek, csak a vonulók.

  • Nyilas Misi
    Van aki könyvtárat takarít. Én az agyakat. Legalábbis próbálkozom, de egyre inkább az az érzésem, hogy a jobbosok
    genetikailag alkalmatlanok a valóság befogadására.
    http://fideszfigyelo.blog.hu/2013/02/13/stadiont_buktunk_a_sikeres_kotveny-kibocsatassal
    Márpedig 150 mrd-ból (150.000 x 1.000.000.-Ft-ból) fél tucat stadion is kijönne.
    ” Nos, ennyi pénzből meg lehetne támogatni 2-300 ezer lakás felújítását. Lehetett volna.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=622169
    Drága siker az új kötvény. Ráadásul:
    „A kormány kommunikációjával szemben folyamatosan nő az államadósság: a legfrissebb adatok szerint az összege immár 21 187 milliárd forint, míg 2010 áprilisában, a kormányváltáskor még 19 323 milliárd forint volt. Az Államadósságkezelő Központ (ÁKK) statisztikái azt mutatják, hogy tavaly június óta trendszerűen növekszik az államadósság. Úgy tűnik tehát, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium tévedett, amikor azt állította: „Magyarország a legsikeresebb az EU-ban az államadósság-csökkentésben.” A keddi devizakötvény kibocsátással a GDP-hez viszonyított adósságmutató átmenetileg – a következő devizaadósság-részletek törlesztéséig – ismét 80 százalék fölé emelkedik.”
    Isteni szerencse, hogy az általuk 2011-ben felállított történelmi csúcsot nem sikerült újra beállítani. Ezért ez az adat csak a második helyezést érte el.
    Figyelő
    Elsősorban MUNKÁT követelnek, majd abból vesznek kenyeret. Orbán ígért 1 milliót: Van 500 ezer munkakereső, 500 ezer kivándorolt: megvan az ígért 1 millió. Csak éppen mínuszban.Hja, kormányzati illetékestől tudjuk, hogy „a negatív növekedés is növekedés”
    Hát csoda, hogy tök hülyének nézünk mindenkit, aki az ilyesmit beszopja?

  • Bicskanyitogató,hazug, pökhendi felirat várta a menetet az országház előtt kifeszített molinón: Köszöntjük a szoci hataloméhség menetet! Nem elég, hogy semmibe veszi ez a kormány az ország többségét, még meg is alázza. A menetben haladók alig tudták lecsillapítani a feldühödött embereket. De lecsitították, mert ez nem az a csürhe,amelyik 2006-ban rombolt, tombolt. Aki pedig azt kifogásolja, hogy az MSZP vagy bármelyik párt odaáll a kisemmizettek mellé, annak rövid az emlékezete. 2006-ban a Kossuth teret összehugyozó, a rendőrsorfalat utcakövekkel támadó, molotov koktéllal autókat gyujtogató, a békés sétálókra tankot engedő csürhe előtt a fidesz politikusai – Navracsics, és még sokan: naponta kiálltak gyújtó szónoklatokkal. Maga a nagyorbán meg saját kezűleg idétlenkedett egy villáskulccsal, a kordont bontva. Na, akkor kellett volna egy életre elvenni a kedvét a puccstól. De ami késik, nem múlik: 2014-et a jól előkészített csalással megnyerheti, vitathatatlanul OV-é lesz a Magyar Köztársaság legaljasabb árulója címe.

  • burkus laci
    2013 február 13
    11:31 du.
    Én fordítva vagyok veled..
    Hadd idézzem neked egy ismerősöm ismerősének a haikuját:

    „Értem én
    csak
    leszarom.”

  • Ille István
    2013 február 14
    12:19 de.
    Ebben sok igazság van.
    A minap beírtam Orbán Viktor facebook oldalára.
    Azóta a faliórám így ketyeg: TIK-TEK, TIK-TEK…
    🙂

  • Tüske Zsófia
    2013 február 14
    6:37 de.
    Kedves Zsófi.
    Én örök optimista vagyok..
    Biztos vagyok benne, hogy még burkus ismerősei között is akad, aki tud olvasni..
    🙂

  • Dénes ERÖS
    2013 február 14
    9:56 de.

    Itt lehet hozzáolvasni..
    http://index.hu/gazdasag/2012/11/06/adossag/

  • Tüske Zsófia

    Bencsicska, de ugye te minden vasárnap kiöltözve, ájtatos képpel, szemed az égre emelve részt veszel a templomban a misén és azt gondolod, tetszel a Jézus nevű mezítlábas, egyköntösű zsidó prófétának…. állítólagos keresztény, konzervatív értékrended miatt. Közben meg gúnyolódsz az elszegényedett hajdani honfitársaidon.

  • falusi

    az nem fontos, hogy tud-e olvasni, az a fontos, erti-e azt, amit olvas, ez utobbibol van kevesebb…peldaul itt van ez a mi Bencsicsunk…konyvtartakarito volt, latott mar konyvet, talan tobbet is, megis mekkora egy kartekony semmirekello lett vensegere, mert a szavakbol, sorokbol semmit nem ertett meg! hulye…ennyire egyszeru!

  • Figyelő
    2013 február 13
    8:34 du.

    Ez a „húmor” már tavaly február óta jár-kel a neten.
    Valszeg az itt jelenlévő „úrak” legtöbbje szintén találkozott már vele.

  • falusi
    2013 február 14
    2:42 du.
    Hehehe!
    Mióta oda írtam, h „szakadtál volna anyádba”, azóta én ki vagyok onnan tiltva!
    Oszt’ az is lehet, h les rám a TEK! 🙂

  • Tüske Zsófia

    íme a belügyminiszter ékszerdoboza:
    http://www.stop.hu/belfold/orbanek-es-a-valosag-pinter-ekszerdoboza-egy-nyomortelep/1122125/

    és néhány jó válasz az „éhségmenetes” molinóra:

    http://orulunkvincent.blog.hu/2013/02/13/molinotervek_a_kovetkezo_bekemenethez?utm_source=bloghu_megosztas&utm_medium=facebook&utm_campaign=blhshare

    ma Magyarországon a lakosság negyven százaléka a létminimum alatt él, gyerekek éheznek, míg a parlamenti képviselők jövedelme havi kétmillió forint, plusz a nyugdíjas korúak nyugdíja.
    A közmunka bére 8 órás munkára 49 e Ft, de a rendelet csak 6 órát tesz lehetővé, évente öt hónapig.
    Szívből kívánom a figyelő Bencsicsnek, Erős Dénesnek és a többi orbán-imádónak, hogy ennél ne jusson neki több.

  • zsofi…lenyulnad a pinter penzet..probald meg…nem fogod tul elni

  • Figyelő
    2013 február 14
    12:43 du.
    nem igazán értem: kiskegyed von haus aus ilyen, vagy keményen gyúr rá?
    még sajnálatra se méltó.
    ez persze, a részemről személyeskedés, bár egy kicsit túlzás, mivel kiskegyednek személyisége, na, hát az nincs.
    az ostoros véglények a legritkább esetben rendelkeznek ilyesmivel.

  • Gere Gábor
    2013 február 15
    5:14 de.
    ejnye! népünk boldogságának ilyesmit üzenni?
    azután meg csodálkozol, hogy kitiltanak…

  • kedves ILLE PITYU….annyit irtal az ehsegrol hogy etetni akarlak…..aprilisban mar pesten vagyok…hova vigyem a maradekot neked ?

  • Gere Gábor
    2013 február 15
    5:14 de.
    Van a Fece-n egy olyan, hogy az Orbán Viktor facebookjáról kitiltottak társasága..
    🙂

  • Judit Noszticzius

    Fidesz-kormányban sem-sem jól megfelelően költségért és sem-sem alkalmazkodik az EU-IMF-hoz!!!!!!!!!!! >:-( >:-(

  • Tüske Zsófia

    burkus, csak szólok, nem szoktam senki pénzét lenyúlni.
    az a te térfeleden szokás.

  • Zsofi…akkor biztonsagban vagy ha csak irigykedsz sanyi miilliiardos penzere azt szabad

  • burkus
    nem nehez elkepzelni, mekkora egy barom lehetsz…

  • nyilas von kanada….nagy orom ez nekem hogy minden nap miattam duhongessz….Nyilas Misi MA 10:55 delelott

  • Az senkinek nem jut eszébe, hogy azok a hölgyek a képen
    1, korábban jól élhettek
    2, mostanánan(1-2 éven belül) mentek tönkre
    3, koruknál fogva is testesebbek?

    Gratulálok azoknak, akiknek csak ez a kifogása van- meg az usákos jóembernek is… aki ráadásul burkus.. gratulálok a névválasztásához is. Ugyanis a burkus poroszt jelent..