Egy liberálissá züllött parasztivadék töprengései (9. rész): Az ELTE oktatóinak lezsidózásától a centrális erőtér szabadcsapatáig

2013 március 21 3:15 de.7 hozzászólás

A Fradi elnöke, a Fidesz pártigazgatója, és legnagyobb listázója, akinek ősei nyilván még a Vereckei-hágó előtt csatlakoztak a honfoglalásra igyekvő eleinkhez, kinyomozta, hogy az ő pártja székházának ostromlói nem lehetnek mások, mint „Bajnai gárdája”. Igen, Kubatov úrnak sikerült a dolog végére járnia már a „durva támadás” napján. Ilyen ügyes fiú ez a Gábor. Ő tudja azt is, hogy mely magyar állampolgár milyen politikai hitvallású, és lám most is naprakész. Azóta írt egy levelet az ő (párt)testvéreinek, hogy sürgősséggel szervezzék meg – talán az időközben elhalt polgári körök mintájára a „riadóláncot”, mert további (durva) támadások várhatók a Bajnai Gordon által vezényelt veszélyes gárdaalakulatoktól. Gondolom, azért éppen ő rendelkezett ez ügyben, mert az első – és bizonyára nem utolsó – támadást az általa elnökölt futballcsapat vezérszurkolóiból verbuvált önkéntes véderő tudta csak megfékezni.

The Face of Power / Stefania Nistoreanu

Kérhettek – és nyilván kaphattak – volna segítséget a rendőrségtől, de hát ők nem olyanok, ők megvédik magukat ha kell, nincs szükségük durva rendőri beavatkozásra, mint anno a szociknak, akik galád módon ráküldték a békésen (!?) ünneplőkre Gyurcsány állig fölfegyverzett szemkilövő seregét.

Hát én nem tudom ki hogy van vele, de én már olyan szinten lettem gyanakvó, hogy eszembe ötlött a Reichstag állítólagosan kommunisták általi fölgyújtása azokban a szép időkben. Meg hogy mi következett utána. Meg előtte.

Nem akarok ötleteket adni – ezeknek különben nincs rá szükségük, mert a fantáziájuk verhetetlen – de a centrális erőtérben úgy is lehet „kezelni” az utcai demonstrációkat, hogy a résztvevőkre ráküldjük a kubatovi szabadcsapatokat, akik csinálnak egy kis balhét, és a Pintér-legények, meg a szemtanúk majd eldöntik, ki kezdte. Mussolini idején az ilyen bandákat fascióknak mondták, ebből lett a gyönyörűen csengő fasizmus szó. Jut eszembe: ajánlatos bele-, esetleg elolvasni Ormos Mária még a rendszerváltás előtt írott könyvét a dicső diktátorról. Én vagy tíz éve olvastam, és nem győztem megjelölni azokat a részeket, amelyekről a Fidesz, és vezére jutott eszembe. (Debreczeni József csak évekkel később emelte be egy, a Mozgó Világban publikált tanulmányába a Duce, illetve a Führer mondatait Orbán beszédrészletei mellé. Kár, hogy nem rendeztek belőle vetélkedőt, vajon Fricz Tamásnak, vagy Tőkéczki Lászlónak lett volna-e több találata.)

„Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek…” Ilyen szöveget tartalmazó matricákat helyeztek el a ELTE zsidóknak vélt tanárainak névtáblái mellé ismeretlen tettesek. Így megy ez…Fábri György rektorhelyettes sietett közölni, hogy ez egy nyilvánvaló, és pitiáner provokáció, amely teljesen idegen az egyetem szellemiségétől. Ez így ebben a formában azért nem egészen áll meg, hiszen nem régen derült ki, hogy a HÖOK derék nemzeti radikálisai listákat készítettek az egyetem általuk zsidónak tudott professzorairól, és a hallgatókról. Ez is piti provokáció? És akkor az mi, hogy az ELTE történelem szakos hallgatóinak egy igen jelentős része egy nyíltan antiszemita, újnyilas szellemiségű párttal szimpatizál?

Most sajnálom csak igazán, hogy nem lett belőlem újságíró. Mondjuk olyan kiválóság, mint Bolgár György, vagy Németh Péter. Mert akkor most én is visszaadhatnám a Táncsics díjat. Így csak egyetérteni tudok mindazokkal, akik megtették.

Nem tudom kik, de nyilván kormány-, és Orbán-közeli kurátorok találták érdemesnek Sz. Ferencet a díjra, esetleg Széles Gábor nemzeti oligarcha, az Echo tv tulajdonosa ragaszkodott hozzá. A kérdéses személy – elég meghallgatni egyetlen műsorát ennek megállapításához – egészen bizonyosan elmeháborodott, ami inkább együttérzést vált ki az emberből, mintsem haragot.

Nem az ő bűne, és felelőssége, hogy kamera, és mikrofon elé állhat, és még tovább hülyítheti az arra hajlamos, és már régen „előhülyített” mélyebbnél mélyebb magyarokat. Ha én Orbán-fóbiás lennék, azt mondanám: szegről-végről ezért is a „magyarok istene” felelős. De nem mondom. Csak írom…

Gulyás András

7 hozzászólás

  • Szukits Rezső

    De jó!

  • Puchert János

    Szaniszló Ferencet a Magyar Újságírók Közössége javasolta de még a kormány által megbízott kuratórium sem javasolta sem őt sem a Vatikáni Rádió szerkesztőjét ennek ellenére Balog miniszter átadta nekik a kitüntetést, ha ugyan igaz lenne az, hogy nem ismerte Szaniszló munkásságát miért nem nézett utána, hogy a kuratóriumnak mi a problémája de kitüntetést kapott Széles Gábor is aki lehetőséget biztosít Szaniszlónak, hogy agyrémeit elmondhassa az Echó tv-ben de kitüntették Bakayt is aki néhány évvel ezelőtt még Kőszegen emlékkiállítást rendezett Szálasinak aki szerint Jézus nem zsidó hanem parthusi herceg de kitüntetést kapott a szélsőjobb kedvenc zenekarának egyik tagja is, de ha végignézzük a névsort egyházi személyek és labdarúgással foglalkozókkal találkozni nagyrészt

  • Puchert János

    http://media.mandiner.hu/cikk/20130321_szaniszlo_ilyen_aron_nem_kell_lemondok_a_tancsics_dijrol
    hát eddig abban a tudatban éltem hogy anno az átkosban nem a nemzeti érzelműeket küldték Moszkvába tanulni Chrudinák, Szaniszló stb.

  • János, kis ország vagyunk, csőcselékünk csak egy van…. ahogy a klasszikus vicc mondja. 🙂

  • T. szerző, ahogy a jelen lap eredetijének liberális korában (múlt század tizenes és huszonos évei) főszerkesztője kedvenc unokája szokta volt mondani: az oktatókat fezsidózták!!! =))

  • Judit Noszticzius

    Kell megszabadulni a Fidesz-kDNP-tól + Jobbiktól !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Számomra csak az a kérdés, mi szánalmasabb: Balog miniszter magyarázkodása vagy ténykedése? Ugyanis, ha ő nem ismeri SzF ténykedését, az azt mutatja, hogy alkalmatlan a feladatára.. De ha ezt elfogadjuk és azt mondjuk, hogy nem ő , hanem a munkatársai „segítettek” a döntés meghozatalában, akkor pedig az a gond , hogy milyen munkatársakat alkalmaz nem kevés pénzért..

    J