Az unortodox gazdaságpolitika apologétája

2013 december 12 10:34 de.20 hozzászólás

Hát kérem szépen idejutottunk. Orbán Viktor jobbkeze támadásba lendült, és osztja az észt az Uniónak, a hitelminősítő intézeteket meg „felminősítő” tárgyalások megkezdésére szólította fel. Mi több: egyenesen lemondásra szólította fel Ollie Rehnt is, az ET pénzügyi biztosát, akire már rég ferde szemmel néznek (végtére is szegről-végről ázsiaiak lennének) mindenható, és -tudó főnökével egyetemben. A finn biztos ugyanis szerinte gyengén muzsikál, hibát hibára halmoz, rossz döntéseket hoz – semmilyeneket nem hoz; nem ez a dolga – és nem érti az unortodox gazdaság-, és pénzpolitika lényegét, amit amúgy ő maga talált föl, és most éppen föltálal az EU számára. Ingyen és bérmentve, mert ő olyan nagyvonalú.

Matolcsy György

Matolcsy György

Játszunk most el azzal a lehetőséggel, illetve tételezzük föl, hogy Matolcsy, a gazdasági csúcsminiszterségbe belehülyült és bárhogy is csűrjük-csavarjuk: belebukott jegybankár-jobbkéznek igaza van, és minden ötlete mögött a pénzügyi zseni bújik meg. Ő nyilván így gondolja, ebben hisz, és a magyarok istenében, meg persze abban, hogy nála van a bölcsek köve. Akkor ezt a követ biztos, hogy az Európa Unió illetékeseinek pofájába kell vágni, és pökhendi módon kioktatni mindenkit, hogy kapjon már a fejéhez, ill. vegye a kalapját, oszt csomagoljon?

Ez az ember minimum szereptévesztésben van, de inkább súlyos személyiségzavarral bajlódik; illetve nem bajlódik, mert nem is tud róla. Fideszes- „twitttertomis” szókimondással: Matolcsy György egyszerűen megbolondult. Mentségére szól, hogy ebben az országban az orbáni varázslat következtében sok százezer ember hülyült már meg, ami nem lenne olyan rettenetes, ha ezek közé nem tartoznának a felelős(?) kormány tagjai, az egész államapparátus, a parlamenti kétharmad, az őket kiszolgáló médiamelósok egész hadserege, továbbá az elvarázsolt-megbolondított értelmiség egy nem jelentéktelen része, akik a szakmai tisztességüket a delejezettség következtében, vagy/és jellembéli fogyatékosságuk okán sutba vetették. Ezek között nyilván vannak, akik átlátnak a szitán, és csak a saját, rosszul felfogott érdekükben tapsolnak, mosolyognak, és dolgoznak a rendszer prolongálása érdekében. Matolcsy György – ahogyan ennek már nem egy jelét adta – nem tartozik ezek közé. Ő igaziból meghibbant.

 Gulyás András

20 hozzászólás

  • Gyula Bognar, Jr.

    Jó cikk, finoman elmondja, amit két durva mondattal lehetne elfogadhatatlan stílusban megtenni.
    Azért hadd tegyem hozzá azt, hogy bármely Fideszgyík pénzügyi, gazdasági tudása egyetlen kategóriát ölel csak fel. A korrupciós rablást a meggazdagodáshoz. Más szándéka egyiküknek sincs!

  • minden okos nep azsiai , magyar , izraeli…

  • nincsenek ezek meghibbanva ezek rohadt szemét gonosz rablók és sohasem voltak mások nem az OPNI-ban hanem a lámpavason a helyük az Andrássy út hosszában és ha ott nem férnek el akkor a Margit hídon

  • köszönet érte. felhatalmazásom van andrástól közölni, mivel a hozzászólások tekintélyes hányada nem a cikk témájával, hanem egymással foglalkozik és vagdalkozik a vakvilágba, nem kíván a kommentekre válaszolni. megértem.

  • Nincs mit hozzátenni..
    Roppant pontos kórisme..

  • Ezt tanultàk a mindentudo tanitoktol a kivàlasztottak:mondjàtok az eredményre,hogy eredménytelenség,ha rajtérnek a hazudozàson,hogy, ti vagytok a hazugok,tolvaj vagy,kiabàld,hogy megloptak.
    8 év szerencsétlenkedés utàn ujbol jönnének a szàjakrobatàk, a volt és uj kedvezményezettekkel,pàrtkatonàikkal.
    2010-ig elnézte az EU,hogy a szakadéba szerencsétlenkednek bennünket/Gyurcsàny és Bajnai/,ha a Görögorszàg szàmàra elöirt
    EU-IMF recept félét követtük volna,ott lennénk a teljes munkanélküliség okozta kàoszban,mint a görögök.
    Azt tudni kell,hogy az EU bürokratàk is csak 2. -vagy 3.- hegedüsök hazàjukban,mert a
    pàrtjuknak otthon van az elsö garnituràra szüksége.

  • @déneserős vagy gyenge? szóval hülyeségeket írni és ilyen hosszan…papírpazarlás…gyónd meg inkább a tömjénelvtársnak

  • Matolcsira riadtam egyszer , hajnali tízkor , mert koránra szoktam beállítani az ébresztős rádiót.
    Szóval arra kellett ébrednem hogy a Közgáz ( most más a neve. Nemtudom megjegyezni de nem is akarom.) Szóval ottan , a hallgatók előtt azt fejtegeti hogy miben voltak naccerűek az ősmagyarok.
    Nevezetesen : Agyműtétek elvégzésében és idegenforgalomban.
    Azóta kételkedek az elmeállapotában.
    Hacsak nem valami bonyolultul kivitelezett tréfa volt a kiszólás , miszerint a fokossal prímán tudtak koponyákat trepanálni , mikozben ki-ki látogattak csoportosan a Nyugatra.
    De akkor meg miért nem nevetett a hallgatóság ?
    Lehet hogy ezt is tréfának szánta.
    Csakhogy erről meg a régi vicc jut az eszembe :
    Fiatal házasok , vacsoránál.
    -Szívem ez a pörkölt nagyon jó !
    -Nade drágaságom az nem pörkölt , hanem tejbegríz !
    – Ja??? Annak nem jó …

  • Nocsak rodeó36-ot nem szűrte ki,illetve „moderálta”
    a moderátor?…..Gyűlöletkeltés,gyilkosságra való felbujtás
    miatt persze lehet,hogy ez csak ” véletlen”,vagy az egyiknek
    mindent lehet a másiknak kevesebbet sem?
    Ejnye….

  • rodeo36
    Légyszives maradj a rodeonàl,arrol talàn értelmeset tudsz irni!?

  • Unortodox nemcsak a szeme állása, hanem az esze járása is. Ny-Európa felé fordul és közép-ázsiai diktatúrát látva majmolja azt.
    De én szeretném, ha az EU elfogadná tőle az unortodox szemléletű eljárást! Ha NY-EU-ban levinnék az adókat, egykulcsos formában adóztatnának, megszűnne a szociális érzékenység, akkor nem jutna Mo-nak adomány, nem finanszíroznák a simicskáékat 1000milliárdokkal, tönkretennék az orbánmaffia üzlethálózatait, oligarcháikat eltaposnák, elvennék a földjeiket, kaszinóikat, szőlőültetvényeiket, bányáikat,…
    A diktatórikus orbántörvényeket eltörölnék, az államigazgatásból kirúgnák az orbánista vezetőket, hasonlóan a MNB-ból, az ügyészségről, a bíróságról, az alkotmánybíróságból, …. Milyen szép orbánmentes világunk lenne!
    Javaslom fogadják meg az unortodox magyareljárást!
    Magyarország csak nyerne vele!

  • Mér nagyon jókat ír a Rodeó , mivele a baj ?
    Ha nem teccik , lehet menni a Kurucinfóra vígasztalódni.

  • Kisboda haggya mán esztet a moderálási projektet valami nagy lelki törést okoz ez MAgácskában ?
    Van rá gyógyszer :
    Ne írjon. Elég ha csak olvassa a cikkeket , feltéve ha érti is amit olvas…persze ha részleges analfabéta , akkor mindegy.
    Kérdezze gyógyszerészét ,értelmező-szótár kereskedőjét.

  • mar csika…tudtommal a csótányok irtása nagyon hasznos tevékenység vagy nem értesz egyet ezzel sem…moderáld magad…addig moderáld amíg nem marad belőled csak a „….ka”

  • Noszticzius Judit

    Tovább még utáljunk a Fidesz-kormányban az unortordox gazdaságokat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁

  • Judit….az a lenyeg hogy a 2/3 meg szereti igy ujabb zakot kaptok jovore

  • sokat javult a vitaklubunk amiota 2 moderatorunk van , hiaba no , novekszik a kanadai magyar hirlap nepszerusege

  • rodeo 36!
    Bizony hasznos tevékenység és sajnos sokan vannak(a csótányok),te már csak tudod?Moderálni ugye neked kellene magad,de nem tudod mit jelent a szó,meg ugye képes sem lennél rá,sajnos…..
    Utálom a csótányokat,de szerencsére nincsenek a közelemben,a többi csótányt meg nem zavarják
    ,jól megvannak!…. Egyesüljenek!Így nincs gond…..

  • Geyza!
    Kérdezze „kezelőorvosát,gyógyszerészét”..Pontosítsunk,de minek ? a választ úgysem érti,így jobb ha hallgat a delériumában(magának és persze másoknak is)vagy igyon tovább és ossza meg a
    „gondolatait” a hasonlókkal,ők értékelik,mert zonos szinten vannak!
    Én emberekkel szoktam levelezni,az ilyenekkel ellentétben…..!

  • e-migràns
    Hiszen volt 8+4 éves-Orbàn a talonban-ciklusotok.Szakértöi kormànyokkal: Medgyessy,Gyurcsàny,Bajnai-Oszkoval és Simorral.
    Nem tudtàl meggazdagodni? Az orszàg sem!