Napi szösszeneteimből – OK, Orbanisztán a világ közepe, de ettől még Közép-Európa = Németország + némi csingilingi

2014 november 6 10:27 de.7 hozzászólás

Nicsak ki „beszél” már megint! – Az még csak hagyján, hogy krokodilnak is van barátja

„Egy újsághír szerint: Az Egyesült Államok lépései miatt nőhet Magyarországon az Amerika- és NATO-ellenesség – hívja fel a figyelmet az Amerikai-Magyar Szövetség két vezetője a Victoria Nuland amerikai külügyminiszter-helyettesnek címzett levelükben.” – közli a derék MTI.

Nos abban nincs semmi érdekes, mármint hír – legfeljebb kormánypropaganda értéke van -, hogy különféle szervezetek, illetve vezetőik, a gáláns támogatásért fejében hűségnyilatkozatot tesznek Orbán mellett. Engem maga az MTI hír jobban érdekel, amit be kell valljak a poén kedvéért – annak valóságtartalmát egy csöppnyit sem érintve – lerövidítettem. A derék MTI konkrétan megnevezte a forrást, s ez az igazi poén: Egy a „Napi Gazdaság birtokába került dokumentum” volt a közlemény alapja! =))

 Addig stimmel, hogy a hatalom a cél – A többi az süket rizsa

Van valami jelkép-szerű abban, ahogy Őfenesége illetékes elvtársat választ túl a pofátlanságán, bornírtságán és mekegésén (tudod Waze kecskére a káposztát) még van bennük valami gyermetegen bárgyú is. Gondoljunk akár a közpénzek elköltésében jeleskedő nyugdíj-biztos szenyátorínára, vagy a csepeliek szemefénye rezsi-huszárra randalírozásaira. S most itt van nekünk a jó Tompika. Ártunk és qurmányunk állítólag (több hivatalos momentum erre mutat, igaz láttunk mi már éjjeli-őrt nappal meghalni) letett a netadóról, azonban ő nem tágít.

„A Fidesz netkonzultációs biztosa, az EP-képviselő Deutsch Tamás az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt a januárra tervezett konzultációról. Azt mondta, ezúttal nem levélben, hanem a digitális felületeken kérdezik meg a lakosságot, noha felmerül, hogy így a virtuális térben jelen nem lévők véleménye kimarad a konzultációból”.

Nos ezen nincs semmi meglepi, hisz nyuszika is tettre kész, ha már megígérte a bocsoknak =)), meg egyébként is kell megbízás a haveroknak, de Tompikának volt egy lenyűgöző mondata: „a cél, hogy Magyarország digitális középhatalom legyen.”! =))

 Gulyásból is van bőven, de Balog(h)-okkal tényleg teli vagyunk – Matolcsy alvezére a magyar bankszektor jövőképéről

Nos azt kell mondjam, hogy a magam részéről – s ebben nem vagyok egyedül – úgy vélem a jegybank jelenlegi vezetésében sertepertélőknek – akár mekkora pofával is hablatyolnak a jövőképről –  jelenképük sincs a bankrendszerről. Nem csak és kizárólag az unortodox logikájuk az oka a téveszméiknek, de banktechnikai ismereteik is felettébb hiányosak.

Balog Ádám Magyar Nemzeti Bank egyik alelnöke a Szegedi Tudományegyetemen szerdán tartott előadása kapcsán az MTI-nek. A derék „jegybankár” (-nak kinevezett) többek között kifejtette: „A gyengébb szereplők úgy dönthetnek, egyesül és erősebb szereplőként jelennek meg, mások pedig egyszerűen kivonulnak”. Amihez hozzáfűzte – most kapaszkodj meg Wazze! -: „Erre példa Citibank részleges kivonulása”

Utólagos megjegyzés: „Balogh László helyettes államtitkár mosolya feltűnő volt az IMF éves gyűlésének borongós hangulatában”, ezt a Bloomberg magyarjai írták, igaz olyanokat is szoktak, hogy „The forint has gained 2.8 percent against the euro in the past month, the second-best performance among 24 emerging-market currencies tracked by Bloomberg after the Chilean peso”. igaz előzőleg ismét a 320-at ostromolta =))

Galambos maci és az ő listája – A magyar Forbes főszerkije nyilatkozott az index.hu-nak

’„Nincs titok a módszereinkben” – mondta az Index megkeresésére Galambos Márton, a Forbes főszerkesztője. A lap újságírói cégnyilvántartási adatokra, ingatlanbecslésekre, tőzsdei adatokra támaszkodva számoltak. Figyelembe vették a cégekből származó osztalékot, amelyből levonták az adott milliárdos becsült rezsijét, az amerikai Forbes módszertanát követve.’ – számol be az internetes portál. Majd hozzáfűzi, hogy „ez a bizonyos Simicska nevű vállalkozó hogyan kerülhette el az összes eddigi listakészítő figyelmét, a főszerkesztő nevetve annyit válaszolt: ’Ennek megválaszolását rád bízom.’”.

Nos kedves Wazze a Forbes módszer lényege kimaradt a magyarosítás során, az eredetiben nem kívánságlista a bekerülés! =))

 Lenyűgöző indoklás – Bár látszólag bugyuta, de ugyanakkor az egész ügyről igen csak árulkodó

„…nincs többé szükség képviselőcsoportokra. A közgyűlés többségét polgármesterek adják, akik értelemszerűen a saját kerületüket fogják képviselni, és nem egy politikai közösség érdekeit” – mondta Kocsis Mátét, a Fidesz kommunikációs igazgatója, akit Józsefváros polgármestereként szántak a fővárosi közgyűlés fideszes frakcióvezetőjének.

Túl azon, hogy a választások ignorálása indoklásakor nagyon más „érvek” hangzottak el, sőt azon is, hogy nem értem ennek a derék Tarlós miért is tapsikol, egy apró gondolat piszkál. Tessenek mondani, ha és amennyiben az így kinevezett közgyűlésben – a magukat ellenzéknek csúfolók minden idétlenkedése és töketlensége ellenére – nem lenne kormánypárti túlsúly (még akkor is, ha csak Őfenesége unortodox számtana szerint van 2/3 ), akkor is ezt tartanák-e üdvözítőnek! =))

 Engem sem ért nagy meglepetés – Várkonyi-apó írhat bármit, azt a Népszava kontroll és gondolkodás nélkül leközli

„Nagy meglepetés, megvallom, nem ért. Kövér László, a Fidesz szabadalmaztatott fenegyereke, mondhat, amit akar, a legképtelenebbet is, nincs következménye” – így kezdi mondókáját Várkonyi Tibor. Ez a Tibi-bácsi nem labdákat osztogat, hanem az MTI-seket megszégyenítő értelmezési / szöveg értési gyöngyöket szór az olvasóinak, arra hivatkozva, hogy ő biza azt olvasta itt meg ott.

Hic & nunc – meg egyébként is már megfogadtam nem foglakozom az öreggel – csak a mára már elfogadottá vált Orbáni blődlt kifogásolom meg. Így ír: „Magyarország már alaposan benne volt a Le Monde érdeklődésének a középpontjában, remélve, hogy Közép-Európa egyik vezető demokráciája lehet.”.

Nem kedves Várkonyi úr, s kedves Népszava a Le Monde lehet szeretni és lehet nem szeretni (én inkább az utóbbiak közé tartozom), de sem nem tudatlanok, sem nem buták. Ergo ők tudják, hogy Közép-Európa az bizony Németország + némi csingilingi! =))

 Ne már, ez tényleg probléma? – Naiv és logikátlan kérdésfeltevés a hvg.hu-tól

Én egy kicsit szakállas vagyok, Vida Ildikó meg nem az – mutatott rá a legfőbb különbségre közte és a NAV-elnök között L. Simon László államtitkár, amikor arról kérdezték, a kormány hazudott-e, vagy Vida Ildikó. A nemzetbiztonsági ülésre érkező és onnan távozó kormánytagok összevissza beszélnek Vida Ildikó kitiltásáról, amiről a NAV-elnök szavai szerint hetek óta tudott egy kormánytag is” – így kezdődik a hvg.hu „Ki hazudik? A kormány vagy Vida Ildikó?” című írása.

te hazudsz előbb, vagy én?

te hazudsz előbb, vagy én?

Túl azon, hogy hírértéke inkább annak lenne, ha valamelyiket azzal lehetne gyanúsítani, hogy valami fatális véletlen folytán igazat mondott -, komoly logikai bukfenc is van a dologban. Az a helyzet, hogy abból a tényből, hogy mindkettő mást állít még messze nem következik, hogy bármelyik is igaz lenne, azaz csak az egyik hazudik, ergo a helyes válasz: mindketten =))

 MTI-s Altató – Tényleg csak szójáték lenne

Nem vagyok túl lelkes híve József Attila verseinek, de reflex szerűen (lehet az elcsépeltsége a viszonyulásom oka?) az ő sorai ötlöttek eszembe az MTI reggeli közleményéről: „Keveset változott a forint árfolyama szerda estéről csütörtök reggelre a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.”.

Természetesen:

„Alszik a széken a kabát,
szunnyadozik a szakadás,
máma már nem hasad tovább –
aludj el szépen, kis Balázs.”

Nos úgy is mint Balázsnak nézett elaltatni való, meg kell jegyezzem a forint-kabátunk az éjszaka folyamán már valóban nem szakadt tovább. Késő délutánra a napközben nem ritkán a 308 alsó régiójában ingadozó forint, majd 311-ig szakadt!

7 hozzászólás

  • A Fővárosi Közgyűlésre vonatkozó több szabályt is módosítanának Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselők, akik többek között négyötödös többséghez kötnék a közgyűlés feloszlatását, a főpolgármesteri vétójogot pedig jelentősen erősítenék: Budapest vezetője egy ügyben tetszőleges számú alkalommal kezdeményezhetne ismételt eljárást

  • a rezsicsökkentések hajnalán kormányzati megrendelésre készült egy közvélemény-kutatás arról, hogy mely rezsitételeket tartja a legfájóbbnak a lakosság. Az így összeállított listán az internetezéshez kapcsolódó költségek hátra sorolódtak. Ebből pedig a kormányfő környezetében azt a következtetést vonták le, hogy a netezés terhei alkalmasint emelhetők, az nem fog társadalmi ellenállást kiváltani.

  • Igazi matyaros találékonyság; A Manyup 3-ma után a takszövök egyezer milliárdját is lenyúlták:

    az FHB a Magyar Takarékon keresztül a magyar állam segítségével irreálisan olcsón többségi részesedést szerez a Takarékbankban, majd döntési pozícióba kerülve, a többi szereplővel való egyeztetés nélkül odaadja a takarékszövetkezetek saját forrásait az FHB-csoporthoz tartozó Diófa Alapkezelőnek

  • Ezt már láttátok:

    Bár a putyini politikához közel álló magyar vezetés minden erejével támogatja a Déli Áramlat megépítését, ez így is kevés lehet az orosz sikerhez – „A mi emberünk Budapesten” címmel publikált szerkesztőségi véleményt Orbán Viktorról a Vedomosztyi.

    http://www.portfolio.hu/img/upload/res/th/vedom-20141107.png

  • RonaGyuri
    014 november 7
    10:49 de.
    Olvastam.
    Törvényt akarnak módosítani, hogy az unió ellenében mégis megépítsék a magyarországi szakaszt. Brüsszel vizsgálni fogja a törvényjavaslatot. Ebből kurva nagy saller lesz megint.
    Viszont megint előjön a kérdés, milyen paktumot kötött orbán Moszkvában, amit megpróbál mindenáron betartani? Illetve ez a paktum mennyibe kerül majd Magyarországnak?

  • jók a kommentek