Minden nagyon szép, mindennel meg vagyunk elégedve

2018 április 13 7:25 de.74 hozzászólás

A szavazás másnapján a következőket tettem fel a Facebookra: “Őszinte részvétem Magyarország lakosainak. A temetésre nem megyek el”. Nem hittem volna, hogy annyi reakciót kapok, mint ami mégis bejött, de egy valami feltűnt: azok, akikről tudtam, hogy valóban hasonlóan éreznek és valóban gyászolnak, nem írtak semmit, vagy csak éppenhogy jelezték, hogy még léteznek. Pedig ismerőseimnek több, mint a fele szenved a jelenlegi helyzettől, de már a családjuk békéje, (békében hagyása) a megélhetésük biztosítása miatt nem nyilatkozhatnak évek óta.

Akik írtak viszont, azok kikérték maguknak, hogy beleszóljak abba, ami Magyarországon történik. Ott igenis béke és nyugalom van, az ország virágzik és csak a migránsoktól kellett tartani, amíg Orbán kézbe nem vette az ügyet. Most aztán megint biztonságban vannak egy darabig. Taps, függöny, vastaps, ráadás.

Volt olyan, aki azt hitte, hogy gúnyolódom és megkért, hogy innen Kanadából hagyjuk békén a magyarországi lakosokat.

A meglepő az, hogy akik ezeket írták, azok nem megkövesedett narancsisták. Egy ismerősöm írta néhány napja, hogy az igazi Fideszes alól kilophatják a széket is, akkor is hívő marad. Ez már csak így van, így kell az ilyen barátokat elfogadni. Vagy kinyomni a barátok közül, de az nem én lennék.

Ezek viszont csak egyszerű emberek, akik nem fordítanak sok energiát arra, hogy megalapozzák és felvállalják politikai hovatartozásukat, mindent megfontolva véleményt alkossanak. Jól alkalmazkodnak a környezethez és eszük ágában sincs vitatni a Tisztelt Kormányzó Úr szavait. Ők megtalálják a kiskapukat és elevickélnek a szabályozások rései között. Gerinc? De hiszen rugalmasnak kell lenni, mint a kígyónak, ami igenis gerinces állat, csak éppen nem tud lábra állni!

Kertész Ákos genetikailag alattvalónak nevezte ezeket a magyarokat. Az elmúlt napokban olvastam birkák országáról, falvak elbutulásáról, magyarok elhülyüléséről. S ezek közül csak Kertész Ákosnak kellett eltávoznia az országból. Persze ő is beleesett két óriási csapdába. Egyik, hogy általánosított, a másik pedig az volt, hogy csak ostorozott. Mind Kertész Ákos, mind a csúfolódók ha gyakorlott szülők lennének, tudnák, hogy megbélyegzéssel, kigúnyolással nem, csak jó példával lehet hatni a gyerekekre. Bátorítva, erősítve, támogatva őket. Tízmillió vagy tizenötmillió magyarból, ki melyiket szereti, most is csak 2,5 millióan szavaztak a FIDESZre, de ez a szám is kérdéses.

S vagyunk mi, akik bárhol legyünk is a világban, szeretnénk büszkén vállalni magyarságunkat. “Azóta a ki nem mondható nap óta” már négy nap telt el és a gyász különböző fokozatai jönnek elő, kinél előbb, kinél később. A sokk után a hitetlenkedés, a fájdalom és önmarcangolás, a düh, magunkba esés, és vannak, akik már a helyzet orvoslásán fáradoznak és újabb remény éledt bennük. Én megakadtam a sokknál és a fájdalomnál.

A helyi magyarok példájából tudom, hogy a szavazatokat meg lehet bundázni minden szinten, nincs ilyenkor etikus magatartás. Talán mire az újraszámlálás következik, sikerül belűlről a megfelelő szavazatokat kicserélni, hogy végre a matematikusok és számítástechnikusok is megnyugodjanak. A helyiek mutatták meg nekem, hogy a szabályokat és törvényeket ők alkotják és úgy módosítják, ahogy a kedvük tartja. És ha nem engednek hozzáférést a dokumentumokhoz és felvételekhez, akkor nincs fellebbezésnek helye, mert a felső hatalmat senki sem kontrollálja! (Még mindig alig tudom felfogni, hogy milyen hatalmas a hasonlóság az ottawai magyar vezetőség és a magyarországi vezetés magatartása között!) De hiszen ők nyugalmat, békét és nemzeti egységet, együttműködést, egyetértést, egyesítést, egyesülést, együgyűséget, egyszerre megvalósítják, hiszen olyan egyedien homogének! Persze csak akkor, ha minket már eltávolítottak.

Van egy kérdésem azokhoz az aktivistákhoz, akik hosszú éveken keresztül bírják a strapát, képesek kikerülni a gáncsoló lábakat, kiszűrni az állandóan suttogó fals mantrákat és minden ilyen gyász után újra felállnak és folytatják a harcot: hogyan csinálják? Hiszen azokért, akikért kockáztatnak, akikért kimondják azt, amit tilos lenne, azokra szemellenzőt tettek, csőlátásban szenvednek, de boldogok szerény egyszerűségükben.

Persze valószínűleg én is tudom a választ. Nem másért, hanem önmagunkért, önbecsülésünkért, értékeinkért megyünk tovább, mert minden este saját magunkkal kell szembe néznünk a tükör előtt. Lehet, hogy a narancsistáknál már a tükör is tilos?

A fentebb említett Facebookos megjegyzésemet a nap végén a következőképpen zártam le: “Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Tanulságos volt. A vége mindennek az, hogyha másképp is látjuk a világot, nekem minden ismerősöm, barátom és hozzátartozóm és földim fontos.” S mindezt azért, mert a gyermekeimnek is azt tanítottam, hogy haraggal soha nem zárjuk a napot. A hétmilliárd Sapiens között mégiscsak tartozni kell néhányszázhoz.

Petényi Judit

74 hozzászólás

  • Kösz Judit. A tragédia mélységét sokan nem fogják föl. Nem az a baj, hogy nem az én meggyőződésemnek, nézeteimnek megfelelő oldal győzött.

    Ami győzött, az a korlátlan gyávaság, mohóság, irigység, gyűlölség. Nincs színe, nincs iránya sem – ezért hamarosan irányíthatatlanná válik, ami mindanyiunk vesztét okozza. Nem tudni, hogy két hónap, két év múlva. De biztosan.

  • Amikor Trumpot elnökké választották ugyanilyen nekrológokat írtak a leszbik,a buzik és a bal és jobboldali anticionista, „emberi jogokért” kántáló bértollnokok. Azóta is rágják a körmüket.

  • Kedves gyuri10!
    Nagyon meggyőző, sőt hatalmas az érved. Csak nehogy kidobd a gyereket is a fürdővízzel együtt… Nekrológra talán nincs szükség. Hanem arra, hogy megértsük, miért, meg hogyan tovább… Na, arra igen.

  • Tényleg, gyuri10! Te tudod, hogy MIÉRT esett Trumpra a választás? Ha már ennyire magabiztos vagy…

  • gyuri10
    2018 április 13
    10:46 de.
    Hát bizony már több, mint egy fél éve, hogy Soros bérenc kategóriába vettek. De arra vagyok a legbüszkébb, hogy sem engem, sem Christopher Adamet nem kell lefizetni ahhoz, hogy az emberi jogokért és a demokráciáért harcoljunk, mint például a Te jogaidért is, gyuri10!

    Trump még bohóckodik egy kicsit, de az amerikai nép nem lesz tehetetlen vele szemben.

    Még jó, hogy az emberi jogokat idézőjelbe tetted. Fogadok, nem volt még alkalmad végig olvasni azokat, mivel minden egyes pontja egymás tiszteletéről szól.

    Kíváncsi vagyok, hogy nekem melyik megbélyegzést szántad?

  • Mivel amerikai vagyok, itt elek, talan adhatnam meglatasomat a 2016-os US valasztasrol?

    Trumpot a lakossag csupan egyettlen okbol es celbol valasztotta.
    Nem azert mert valami nagyszerut, vagy rendkivullit lattak volna benne, hanem mert az egyedulli lehetoseg, az az Hilaritol,ill. a Clinton hatalomtol megmenteni ohajtottak hazajukat.

    Hosszu nemasaga utan Hilary onmaga belatta, sot a mogotte levo part is bevallotta, hogy Hilary volt a leheto legrosszabb akit jeloltek elnoki valasztasra.

    Velnem, hogy hasonloan tortent magyaroprszagon is.

    Sot, az altalanos velemnyek amik letezok onnna is azt mutataja.

    Legalabb tudtak hogy Orban mifele kormasnyfo.
    De nem ohajtottak volna probalkozni a szelszoseges ideologiai politikai hatalmakkal.Sem a szelso jobb, sem a szelso ball-al.

    S nem letezett semmi jobb valsztek.
    Egyszeru mint a pofon.

    Miert nem tanulnaka a hibaikbol ?
    Miert csupan a valsztokat vadoljak minden elkpezehetelensegekkel ?
    Mi lessz majd sorsuk HA a valasztok emlekezni fognak arra ?

  • gyuri10
    2018 április 13
    10:46 de.
    Frappáns visszatérés! 😀

  • Kedves Judit!

    Nagyon fontos, hogy keresztényként a zsidóság érdekében, a kirekesztés ellen felemeled szavadat! Keresztény, szolidáris barátok nélkül már rég kipusztult volna még a maradék magyar zsidóság is!

  • @Judit Petenyi

    „Pedig ismerőseimnek több, mint a fele szenved a jelenlegi helyzettől, de már a családjuk békéje, (békében hagyása) a megélhetésük biztosítása miatt nem nyilatkozhatnak évek óta.”

    Értem én, hogy a liberálisok most könnyeznek, de azért ekkora hazugságokba nem kellene belemenni. Magyarország nem Hollywood, ahol ha valaki nem a demokraták szekerét tolja az nem kap több szerepet. És nem is Kanada ahol törvényben írják elő az embereknek, hogy milyen névmást kell használniuk, valamint megtiltják, hogy a véleményüket kifejezzék a migránsok kérdésében. Ha tetszik Neked ha nem Magyarországon valóságos demokrácia van ami mot szabadon megnyilvánult és lesöpörte a szervezetlen ellenzéket. Tanuljanak belőle és javítsanak, ne károgjanak.

    A bal-lib politikusoknak a helyzete valóban nem túl rózsás, de hála az Orbán kormány gondoskodásának azért közmunkára őket is felveszik 🙂

  • Judit Petenyi 2018 április 13 11:26 de.

    „…. Soros bérenc kategóriába vettek. De arra vagyok a legbüszkébb, hogy sem engem, sem Christopher Adamet nem kell lefizetni ahhoz, hogy az emberi jogokért és a demokráciáért harcoljunk”

    És ebbe beletartoznak a Manchesterben lemészárolt kislányok is, vagy a Párizsi legépfegyverezett koncert látogatók, hogy ne soroljam a többi merényletekben az élethez való joguktól megfosztott Európai embereket jogai is, vagy csak azoké, akik megszállták Európát és elveszik a befogadók élethez való jogát? Vagy netán az élethez, a szabad vallásgyakorláshoz, a szexuális szabadsághoz, a biztonsághoz való jog az nem szerepel a palettádon Tisztelt Emberi Jogok vehemens bajnoka?

  • Judit Petenyi 2018 április 13 11:26 de

    „Trump még bohóckodik egy kicsit, de az amerikai nép nem lesz tehetetlen vele szemben.”

    Ezt nap mint nap látjuk. Egyetemek letiltják a jobboldali nézeteket hirdető előadókat, a FB cenzorálja a nem demokratikus oldalra hajtó bejegyzéseket, a Mueller nyomozás már Trump alsógatyájának vizsgálatára is kiterjed …. ect., Ebben csak az a szépséghiba hogy ezt mind nem az „amerikai nép” teszi, hanem a szélső bal liberális kisebbség. Biztos vagy abban, hogy az „amerikai nép” ezzel szemben nem lesz tehetetlen?

  • Judit Petenyi 2018 április 13 11:26 de

    „arra vagyok a legbüszkébb, hogy sem engem, sem Christopher Adamet nem kell lefizetni”

    Tudod Tisztelt Judit, nem mindig pénzzel veszik meg az emberek támogatását. Sokszor elég olyan eszmei ráhatásokat alkalmazni, amik a világ igazságának látszanak és csak sokkal később derül ki róluk, hogy nem azok. Engedd meg, hogy Lenin elvtárs szavait idézzem Neked: „A lie told often enough becomes the truth” ~ ’ hazudj kitartóan amit el nem hiszik’. Ezt csinálja a liberális oldal a migráns kérdésben.

    Európa gazdaságának szüksége van a bevándorlók munkájára. >>>> 1,5 millióból 7 ezren dolgoznak
    A vallásuk békés. >>>> Sorozatban követik el a merényleteket az istenük nevében.
    Szinesíteni fogják Európa kultúráját. >>> Látjuk, csak ebből nem igazán kérünk.

  • a cikkhez csatolt foton,;- a satan es hivei!!!
    errol ennyi eleg is

  • lölöke, te zseni…

  • Orsós Elemér és Lalika,
    köszönöm a pozitív véleményeiteket.Az összes többiek már tövig rágták a körmeiket.Ezen túlmenően hálát adok a Teremtőnek,hogy nem az”emberjogi”bajnokok védik a mi élethez való jogainkat.Ha rajtuk múlna,a 10-12 egyenlőre Izraelben is működő különböző „nyílt társadalmi”finanszírozott szervezet már régen a halált hozta volna Reánk.Egyenlőre az adóhivatal gyűjti az ellenségeink- től „megajándékozottak”névsorát és az összegeket.Remélem erre előbb-utóbb sor kerül Kanadában és esetleg M.O.-on is.Addig egyengessék soraikat,mi pedig műveljük kertjeinket.

  • Kedves Barátom Bár-Lév,
    minden tiszteletemmel együtt arra kérlek,hogy gondolkozz és ismerd is meg a témát,mielőtt állást foglalsz!Ha pedig valamihez nem értesz,mint ez esetben is…lapozzál!

  • Almási Alma
    2018 április 13
    11:21 de.
    En tudom miert valasztottak az amerikaiak Trumpot, egy egyszeru mondataert.
    T.i. vegig neztem az utolso vetelkedest Mrs. Clinton es Trump kozott a TV-n.
    Mrs Clinton utolso szavai Trump szemelyi mivoltat szidalmazta, Trump utolso mondata meg ez volt: En meg naggya teszem ujra Amerikat! Szerintem ez kell a nepnek, es azt hiszem Orbanba is ezt latjak a magyarok.

  • Kedves Gyuri, jo latni Teged! Regen jartal erre!

  • A Bloomberg leszögezte: talán Európa bölcs is, ha finanszírozza az olyan nacionalista kormányok kísérleteit, mint a magyar, vagy a lengyel, mert így megláthatja, hogy eredményeik fenntarthatók-e az ortodox gazdaságpolitikát folytató szomszédos országokéi mellett.

    „Mindaddig, amíg a nacionalisták nem követnek el durva makrogazdasági és pénzügyi hibákat – és Orbánnal nem fenyeget ez a veszély – üdvös dolog inkább az eltérő gazdasági modellek gyakorlati megvalósítását, sem mint az akadémikusok által elképzelt ideákat vizsgálni” – fogalmazott az elemzés.

    A hírügynökség véleményoldalánmegjelent cikk hangsúlyozta: az Orbán-kormány tapasztalatai relevánsak lehetnek az Egyesült Államok számára is. „A magyarok néhány módszere működhetne itt is, ha a republikánusoknak lenne bátorságuk kipróbálni őket” – állapította meg az elemzés.

  • Szia Chris,
    Mi történt? Véletlenül rossz helyre tetted fel a cikkemet, pl a 888-ra? Vagy az olvasóközönséged tévesztette el a házszámot? Vagy van még egy variációm: kifejezetten mazók?
    Azt hittem, hogy hasonszőrűek írnak ide és olvassák a cikkeket.
    Vagy netántán fizetik ezeket a hozzászólókat? Azt hallottam, hogy a szavazatoknál is a szegények 5000 forintot értek, a középosztálybeliek pedig kaptak 50 000 Ft felett is egy egy FIDESZ-re szavazásért. Csak le kellett a telefonukkal fényképezniük az ikszeket. Persze itt sokkal egyszerűbb ellenőrizni, hányszor terelik a témát a kedvenc Narancsos migránsozásra, mintha a Jobbik nem ugyanezt vallaná a témáról. És mintha nem lennének más problémák az országban: egészségügyi, oktatási, bel- és külpolitikai kérdések garmada. Vajon ez az akadékoskodó csapat miért nem választja Kormányzó Uruk hivatalos médiáját, miért kell innen tájékozodniuk?
    Nekik nem tartozom magyarázattal.

  • Kedves Judit Petenyi!

    A lényeg, hogy a sok betű között elvesszen a mondanivaló. Szerintem ez a „tűzparancs” fideszéktől… Míg az ember kitanulja, kit kell átlépni, addig probléma. Utána már nem. 😀

  • Lalika
    2018 április 13
    3:07 du.

    Tégedet sem kell lefizetni

    Már.

    Mennyit kaptál a választások előtt
    ezekért az itteni undorító trollkodásaidért?
    Már vége a választásnak narancsba borult az ország.
    Mit téped még mindig itt magadat? Már nem fizetnek érte…

    Te narancsagyú kardvitéz DDDDD

    https://kephost.com/image/JbWX

  • Lalika
    2018 április 13
    3:07 du.

    Hazudsz mint a disznó

    Hétezren dolgoznak mi?

    Te idióta

  • A Terror Házát pomt azért hozták anno létre hogy hazánkban SOHA TÖBBÉ ne legyenek listázások.

    Erre mitörténik?

    A Terror Házának FIDESZ-pártkatona igazgatója az LMP-s fiával közösen tulajdonolt lapban kezdi el a listázást.

    Volt honnan megtanulni a módszereket.
    Ha végsétált a saját maga által igazgatott múzeum tárlóin.

    Itt tartunk a választások után kettő nappal.

  • Senki,nem tartozik magyarázattal.A balos mazohok vesztettek és most folytathatják az aknamunkát a következő választásokig.Addig marad a destruálás és ha az sem sikerül,hát…a köröm rágás.Ez történik a világ majd mindegyik demokratikus rendszerében.A jobb regnál és a bal rinyál.Van Isten!!!

  • Klárika,
    szia.Sokkal ritkábban,de be-be ugrok.Hacsak nem kapnak az illetékesek az illetéktelenektől egy újabb üldözésre generálást.

  • gyuri10
    fidesz tagsagi szamod?!
    azert ne vegyuk mar egy kalap ala Trump-ot es Orban effendi-t!!
    eg es fold!!
    plane a rendszer magyarorszagon es az USA-ban eg es fold!

  • bár-lév,
    az én fideszes tagsági igazolványom száma azonos a Te tagsági igazolványod számával a V-15,a becelem és a többi anti izraeli szenny csoportulásnál. Nem túl boldog Nakba ünnepeket kívánok Neked.Én Izrael 70. függetlenségi napját ünnepelem április 19.-én tiszta szívvel,boldogan.

  • Trump nagyot nőtt a szemembe.

    már akkor is mikor Jeruzsálemet elismerte annak ami.

    Most meg szintén. Ráfért már a ruszkibérenc tömeggyilkosékra egy kis fenyítés.

  • gyuri10
    mirol beszzelsz nekem te szerencsetlen?? milyen „nqba”???!!
    te meg ott se voltal a milhama h’hatsmauth alatt 1948-ban, fegyverrrel a Palmach-ban velunk kozosen!nem lattalak a Lod-i repter ostromanal se de a yirusalaim-i har tsion bevetelenel sem!!!
    akkor meg mit obegatsz itt nekem a zsidonak „kellemes naqba-t kivanva”??!!
    meshuga!!!!!!
    csalodtam benned nagyon nagyot!!!!!
    szegyelld magad!!

  • nekem nincsen „v-15, vagy beit’selem” szamom!! sose nem is volt!!
    de van tetovalt szamom auschwitz-bol…………..es leszarom mit nyafogsz rolam!
    en itt mar vagy 20 eve az Erets Israel Shelanu part-ra szavazok!!!!-(benett)-
    elotte mig nem tiltottak be a Kahana Chai-ra szavaztam!!
    az engem balosnak bemutatni ohajtasoddal randan melle lottel nyuzi!!!!! uppsz!

  • Almási Alma 2018 április 13 4:26 du.

    „lölöke, te zseni…”
    Ha csak ennyire tellett akkor ezért igazán kár volt beírnod. Cáfold meg ammit írtam vagy maradj továbbra is csendben. Eddig minden hozzád intézett kérdésemre a válaszod az, hogy lapulsz mint a kakika a fűben, ami arra mutat hogy túl sok érved nincs velem szemben, tehát úgy tűnik, hogy Hozzád képest tényleg zseni vagyok.

    Menj almát szedni ahhoz biztosan jobban értesz. Vidd magaddal a nyüszítő kutyát is, aki nem érti, hogy végeztem vele és még mindig vakkantgat rám.

  • Judit Petenyi 2018 április 13 9:16 du.

    „Mi történt? Véletlenül rossz helyre tetted fel a cikkemet, pl a 888-ra? Vagy az olvasóközönséged tévesztette el a házszámot? Vagy van még egy variációm: kifejezetten mazók?”
    Sajnálom, hogy már odáig süllyedtél, hogy nemcsak a beírásokat cenzúráztatnád Chrissel, hanem meg is fosztanád a KMH olvasásának jogától azokat, akik nem Veled „hasonszőrűek”

  • Judit Petenyi 2018 április 13 9:16 du.

    „Azt hallottam, hogy a szavazatoknál is a szegények 5000 forintot értek, a középosztálybeliek pedig kaptak 50000 Ft felett is egy egy FIDESZ-re szavazásért. Csak le kellett a telefonukkal fényképezniük az ikszeket.”
    Köszönet azért, hogy bemutattad mindenkinek aki ezt a lapot látogatja, hogyan születik a „fake news”. Ez egy „text book” értékű példány. Ha lennél szíves megnevezni a hír forrását, hogy megkérdezhessem tőlük azt az egyszerű kérdést, hogy vázolnák már fel a kifizetés mechanizmusát. Gondolom, a ’jutalmazottaknak’ az ország minden helyiségében felállított kifizető helyek egyikébe be kell menniük személyesen felvenni a pénzt, vagy a telefonszámlájukon írják jóvá, esetleg a bankszámlájukra utalják közvetlenül. De a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy postai pénzesutalványon küldik ki nekik. Tudsz Te ennél jobb megoldást is?

  • Judit Petenyi 2018 április 13 9:16 du.

    „ itt sokkal egyszerűbb ellenőrizni, hányszor terelik a témát a kedvenc Narancsos migránsozásra”
    Látszik, hogy nem itthon élsz, különben tudnád azt az egyszerű tényt, hogy ez a választás egymondatos alapon dőlt el. NEM AKARUNK BEFOGADÓ ORSZÁGGÁ VÁLLNI. Lehetne ezt tovább boncolgatni, de nem akarom Chris-t olyan helyzetbe hozni, hogy a Hozzád hasonló szemellenzősök miatt esetleg moderálni kelljen a beírásomat. Tehát maradjunk abban, hogy miközben én elismerem, hogy mint állítottad van Magyarországon számos más probléma is „egészségügyi, oktatási, bel- és külpolitikai kérdések garmada” nekünk, honi magyaroknak semmi sem volt fontosabb április 8-án mint egyértelműen megértetni a brüsszeli gépezettel és annak olajozóival, hogy nekünk nem kellenek azok akik már nekik sem kellenek. Világos ez Neked Tisztelt Judit?

  • Judit Petenyi 2018 április 13 9:16 du.

    „Vajon ez az akadékoskodó csapat miért nem választja Kormányzó Uruk hivatalos médiáját, miért kell innen tájékozodniuk?”
    Miből gondolod, hogy csak innen tájékozódunk? Itt az a különleges helyzet állt elő Chris profi menedzselése következtében, hogy leszámítva néhány tabút mindenki elmondhatja a véleményét, ezért ide érdemes benézni. Ajánlanám Neked a Hungarian Spectrum-ot, mert ott csak és kizárólag Orbán szidással lehet megjelenni.

    Továbbá ha megengedet, szíves figyelmedbe ajánlanék egy érdekes linket mely adhat némi tájékoztatást a liberalizmusról.
    https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Liberalizmus

  • Judit Petenyi 2018 április 13 9:16 du.

    „Nekik nem tartozom magyarázattal.”
    Ebben teljesen egyetértek Veled. Senkinek nem tartozol magyarázattal azon egyszerű okból, hogy amit itt összehordtál az a vereség feletti fájdalomban született rámállom és semmiféle értelmezhető magyarázatod nincs rá.

  • Lalika
    2018 április 14
    1:00 du.

    TÉGED seggfejkém nem kell cáfolni.

    Kettő okból:

    1 TE nem vagy itt vitapartner, csak egy elakadt FIDESZ-es választási lemez vagy ami nem akar lejárni.

    2 Nem nagyon vannak érveid sem, csak üres és megszokott FIDESZ-lózungjaid.

    3 : Fárasztó is vagy a kilométres semmitmondásaiddal.

    Ez már négy ok volt?
    Nanembaj. So’se’ vótam jó matekból )))))

    Olvasd vissza amit ide böccentettél.Hányinger.
    Akinek csepp esze van nem áll le veled.
    Senkit nem érdekel itt a propagandád.

  • Lalikácskácska mostan súlyos véleményalkotásával porrá omlasztotta Juditot.

    A barom.
    Nem veszi észre hogy kiröhögjük.
    Mi pont az ilyen cikkek kedvéért járunk ide,
    a Lalikácsa féle narcisztikus kardvitézekre meg ívben pökünk

    https://kephost.com/image/JbWX

  • Orsós Elemér

    Kedves Gyuri bácsi, csak olyan emberekkel érdemes szóba állni, akiknek legalább minimális humorérzékük van! 😀

  • Judit Petenyi
    2018 április 13
    9:16 du.
    Kedves JUdit, jot mosolyogtam a beirason,hiszen nem hinnem hogy ennyi penze lenne a magyar kormanynak. A nepszamlalas utan kiszamitottad mennyi pnzrol van szo?
    Persze azt is illik tudni, hogy HANYAN szavaztak a Fideszre. Egyzszeru szamitast igenyel csak.
    ?

  • Geyza
    2018 április 14
    9:27 de.
    Ez igaz Geyza, de felek , komoly haboru lesz!

  • Orsós Elemér,
    5:59 de.-i válaszomban már leírtam,hogy”Senki,nem tartozik magyarázattal”.Akinek ezt írtam a megnevezése nélkül humor érzék nélküli és a magyar nyelv sem erőssége.Mert Te tudod,hogy Lőrince Lajos szerint sem mindegy hova teszem a vesszőt és miért.

  • bar-lev,
    elnézésedet és mindenki elnézését kérem,hogy észre vettelek. Megígérem,hogy máskor jobban odafigyelek,kivel igen és kivel ne álljak szóba.

  • Gyuri,
    Aldottak a visszaterok.
    Ezek most olyan idok, hogy szuksegunk van
    ratok.
    Vedd ugy, hogy – miluimba hivtak.

  • gyuri10
    nekem te ne irogass!!
    arra te meltatlanna valtal! nem hittem volna hogy beallsz a fidesznyik bertollnokok koze!!
    de hat mindenhol van hulye…………….miert pont koztunk zsidok kozt ne lenne!!
    de aztan ha a viktator diktaturaty vezet be es nemù az lesz a szep igeretekbol amit vartatok ajanlom a pofat sulyba tenni es onmagatokon kivul senkit se atkozni!!!!!!!!!
    ezuttal az „elmutt nyoc ev” duma nem nyero………..!!!a gyurcsanyozas se!!!

  • most elore megmondom minden megvezetett hulyenek!!!!
    lessz meg ott a fogak keserves csikorgatasa…………meg az on atkozas hogy rosszul szavaztatok!!!
    ezt megjosoltam a korabbi valasztasok alatt is elore!! kigunyoltatok…………es megis igazam lett!! most is!!!!
    ezuttal nehez lesz masokat okolni,masokra mutogatni es „elmultnyocev’-ezni,gyurcsanyozni!!!!
    hulye gyokerek megszivtatok elore!!!!!
    orban most fogja bevaltani korabbi igeretet-(a vezenylotabornokosdi idokbol)-;……..” Orban;-vissza kell allitani a foldesuri es jobbagysagi viszonyt”-
    no parasztok mars az ekeszarv moge …………..robotoljatok az uraitoknak marhak!!! a tizedet fiozetni am rendesen!!!

  • bar-lev
    2018 április 14
    6:52 du.

    „Orban;-vissza kell allitani a foldesuri es jobbagysagi viszonyt”-
    Az volt a szép világ.:) Ugyanis a jobbágyság korában mindig megvolt a lehetőség, hogy a gróf fejére gyújtja a kastélyt az elégedetlen falu népe …

    Manapság a földtulajdonos nemcsak másik országrészben, de akár másik kontinensen is lehet.

  • Sabtáj Zwi,
    Tudod,a jósolgatás a hülyék privilégiuma.Ameddig megérkezik a fogcsikorgatás,addigra a körmeiteket már tövig rághatjátok.Itt te vagy kiskomám a kitárulkozó-bunkó-paraszt.A katonai rangodat és a részvételedet a titkos katonai akciókban elfelejtetted beírni. Ezen kívül már bizonyítottad agyi defektedet.Nem kell elküldeni a hivatalos orvosi diliflepnit.

  • מרים,
    én már minden miluimon túl vagyok.Ide csak akkor jövök,ha valami baromságot már nem bírok lenyelni.Ezen túlmenően csak bele-bele olvasgatok a blogba,mert itt-ott egész értelmes emberekkel is lehet találkozni.יום עצמאות שמח לכל עם ישראל

  • gyuri10
    en tant que zsido,;- hag yom h’atsmauth sameah!!………..ez fontos unnep de nekem bensosegesebb a yom h’zikaron!!!
    ——————————————————————————————
    ganef katan!!
    „sabatai zwi”? az apad lehetett a hamis profeta,a hamis messias!!
    epp olyan hazug alnok mint te!!
    diliflepnid meg neked van te meshuge siksa!!!
    de mondtam mar egyszer!!!
    annak irogass akire en most nagyon erosen gondolok…….

  • gyuri10
    2018 április 15
    5:29 de.
    Kedves Gyuri bácsi, ezt CSAK Neked írom:
    Ezer szerencsétek, hogy nem fordult meg olyan frekventált helyeken, mint Mordechaj Vanunu! Bár ez az önkontroll nélküli szószátyár valószínű sokkal előbb lebukott volna!( Az a legelképesztőbb, hogy nem veszi észre, másoknak sokkal nagyobb károkat okoz, mint önmagának, mert általánosításra ad okot, pedig a leküzhetetlen magyar gyűlöletét egyébként meg lehet érteni.)

  • Orsós Elemér,
    először is nem értem meg senkinek és főként senkiknek az általános”magyar ellenességét”.Ha nem lettek volna tisztességes magyarok is,bizony nagyon rossz lett volna.Az pedig,hogy egy ilyen súlyos agysérült már az eichmann féle halál-marsban elpusztult Apámat is gyalázza,sajnos igazolás az agyi és lelki nyomorra.Számomra a magasugrási ráf alatt még hason csúszva sem tud túljutni.Sajnos ilyenek is vannak közöttünk.Ez is azt mutatja hogy sem jobbak sem okosabbak,de rosszabbak sem vagyunk általánosságban más népeknél.

  • egyes gyokereknek az az alltala,nos „magyargyuloles” ha gyulolom a nyilasokat a veluk szimptizalokat es az ujnacikat?!!
    akkor ez azt kell jelentse a gyokerek szerint hogy az osszes magyar tetves ujnyilas fereg??!! akkor ki a magyarutalo kettonk kozul gyokerek???!!!
    -mint mar annyiszor leirtam-(arrol en nem teheteek hogy nem tudtok olvasni fergek!!!)- en nem hiszek a kollektiv bunossegben………….meg ha a magyarok ki is kialtottak kollektiv felelosse,bunosse a teljes magyar zsidosagot 42-ben!!!!
    es igenis tovabbra is gyulolni fogom az ordas eszmeket vedo ujramosdato fergeket a horthy mosdatokat!!!
    tetszik vagy semm!
    azt meg aztan kulon leszarom hogy egy ganef gadol siksa mit ugat rolam izraeelbol vagy barhonnet!! ott rothadjon ahol van lassan szenvedve sokaig!!!azert nem semmi hogy egy israeli zsido a mai magyar nyiltan, antiszemita jobbik segget nyalja!!!!
    haza arulo fereg az ijen!!!!!

  • orsos elemer
    a Torah-ra eskuszom megfizetem hogy barki torje ossz a rtekes pofadat nagyon hosszu idore!!!

  • Szerencsétlenekbe nem szabad belerúgni,akkor sem ha átkozódnak.
    Nem azért paraszt valaki,mert a földet műveli!

  • gyuri10
    2018 április 14
    8:38 d
    Valoban, most van az\ evfordulotok!Gratulalok.
    En csak 1948 ra emlekszem, az mit jelent?

  • gyu..stb
    a sheitan” gazdad remelem jol fizet hogy itt terjeszd a szennyes szelsojobber propagandadat,es gyalazz, atkozodj??-es mindezt a magyar adoforintokbol!! ejnye no hat szabad neked rajtuk eloskodnod plane hogy az oly ajnarozott kormanyzat alatt elni -(orbaniaban)- azert megse fulik fogad!!! konnyu hos nagypofaju PC-huszarkent otthonrol ugatni perszehogy!!!!
    menj rohanj magyarhonba elni!! ne rontsd itt az amugy is puskaporos levegot izraelben te gyoker jobbikos!!

  • Kedves Klárika,
    először is köszönöm jókívánságaidat,akár egész Izrael népének nevében.Kérdésedre:Az ország függetlensége 1948 május 15.-én lett kikiáltva.Ez a héber naptár szerint ijjár hó 4.-ére esett.Nálunk ezt a napot ünnepeljük minden évben.Az ijjár hó 4.-e ebben az évben április 19.-ére esik.Vagyis az ország 70.függetlenségi napját 2018 április 19.-én ijjár hó 4.-én ünnepeljük.

  • Genere bar degenere,
    Mint általában a géhából szabadultaknak,fogalmad sincs,hogy miről és kivel beszélsz.Agyrémeidet kijavítani nem tudom és nem is akarom,kényszer zubbonyt pedig a KMH-n keresztül nem lehet küldeni.Nem engedné át a moderáló.

  • A rakás szerencsétlenség Bár Lévnek,
    csak annak reményében,hogy ezzel megállíthatom a súlyos méretű agydiaréját.Izrael függetlenségének 70.évfordulójára:
    https://www.youtube.com/watch?v=JH8gtdDA5x0&feature=youtu.be

  • gy…10
    suck off alone!!!!stupid neonazi assshole fake-jew!!!

  • MINDENKI figyelmebe!!!!!!!
    ez a „gyuri10” nem ugyanaz a gyuri10 aki itt evekkel ezelott irt!!
    ez csak egy hamis zsido, egy budapesti szelsojobbos fereg a VIII.keruletbol!!
    az urania mozi felett lakik az erdeti neve „Radak Gabor” a „vedero” nevu ujnyilas szervezet egyik almapitoja!!
    forras,; S.A.V.A.K. -(israel militari secret agency)-

  • Idióta,
    miért kellett lebuktatni(magadat)?

  • Orsós Elemér

    Belzebub
    2018 április 18
    3:44 de.
    Belzebub
    2018 április 18
    4:10 de.
    Az igazság nem az ilyen szándékosan rosszindulatuan elferdített részletekben van és csak itt élve lehet reálisan megtapasztalni( nem Canadában vagy Izraelben a nyugati szélsőbalos fősodor és csatlósaik bérmunkáiból!), mondjuk a folyamatosan -nagyobbrészt Fidesz pénzeken- felújított zsinagógákban és temetőkben, a VI., VII., XII. kerületekben, a héderekben, jesivákban, rabbiképzőben, az emlékközpontokban, a Bálint és Spinoza házban a közéletben és az utcákon, a TEV nevü érdekvédelmi szervezet és más kultúrális és oktatási szervezetek finanszírozásában, de legfőképen a határkerítésben, ami igazándiból nem a keresztényeket, hanem a muszlim terroristák legfőbb kiszemeltjeit védik az állandóan szapult Fidesz kormányok kontójára. Ahhoz képest, hogy most már -mert a művelt és liberális nyugatról menekülnek a zsidók- itt van a legnagyobb közösség, érdemes lenne nem rosszindulatu szubjektív szempontok alapján IS! vizsgálni a Fidesz kormány „zsidó gyűlöletét”, mert kurvára nem igazak, annál inkább hazugságok ezek az alamuszi koholt vádak!
    Geyza, előre szólok, nem lettem és nem is leszek fideszes, csak utálom az átlátszó hazugságokat és az elképesztően eltúlzott telhetetlenséget!

  • Bar-Lev:
    A régi Gyuri10 nem volt Orban-fan.
    Ebben biztos vagyok.

  • Gayza, Gyuri , az aki volt. O konzervativ, amit nem csodalok, mert Izraelben el.

  • Klárika,
    köszönöm a védelmet és kérlek tudasd Geyza(fuit)barátommal,hogy én nem csak Trumpnak és Benjamin Natanjahunak,de Orbánnak is örülök és sok sikert kívánok regnálásukhoz.Akiknek ez sok körömrágást okoz,ma már nagyon szép műkörmöket kaphatnak és a manikűrös lányok szépen kiszínezik,sőt hetente cserélni is lehet.

  • Figyelő
    2018 április 19
    3:31 du.

    Már rájöttem magamtól:
    Feltettem neki a „kereszt kérdést”
    (Ő ugyan nem tudta hogy az a bizonyíték a kilétére)
    és ő jó választ adott rá.Tehát biztosak lehetünk benne hogy ő.

  • Geyza(aljas)Serlok Hohmec,
    örülök,hogy leigazoltál.44-ben volt egy hamis keresztlevelem,ami nem sokat ért,de a te leigazolásodat magasan túlszárnyalta. Látszik,hogy hol tanultál szimatolni.Kár,hogy a Boda Marcsi nem jár ide mostanában.Kihúzták a cumit a szádból?

  • „””…Trump még bohóckodik egy kicsit, de az amerikai nép nem lesz tehetetlen vele szemben.”””…
    Nyilván itt nem a népről van szó! Ez csak nagyobbá akarja tenni a mondanivaló!
    A nép egy részéről van szó! Akik ámerikában hatalmas szereppel rendelkeznek.Mint kiderült a Gyuri bácsi itt is tevékeny volt,pénzelte a hölgy választási KÜZDELMÉT.De most nem jött össze ! Mert a NÉP nem őt akarta –érdekes hiába volt a sok pénz és liberalista újságáradat,a Nép mégis a Trumpit választotta,mert ilyen a nép.A nép nem liberalista.A nép okos és ha ott sem fizetik le az embereket akkor nem a liberalistákra szavaznak.Mert látják,hogy milyen jók agymosásban és milyen szépen tudnak hazudni.
    No még az említett kórházak stb.mellé még százezret oda lehet cipelni kedves Judit:Csak egy ilyen műveltnek látszó hölgy ,mint Ön nem dőlhet be az ilyen csámcsogásoknak—pláne akkor amikor Önök hatalmon voltak évtizedeken keresztül ezt hagyták örökül ami van és nem lettek kánaánba vezetve ezen területek amiről Ön beszél!
    Túl egyszerű ilyen területeket előszedni és csámcsogni rajta.Az élet nem ebből áll,sok minden egyéb is van!
    De ha még igazat is mondana róla meg is érteném.
    Túlságosan egyoldalú a gondolkodása–nem lát a mélységekbe,csak a felszíni csapkodásokat ismételgeti!
    Ne haragudjon,üdvözletével.
    No de miért is van az Asszonyom,hogy Ön is csak azt hiszi „demokráciának”-amit Önök művelnek,Önök tesznek?Ez biztos nem igaz!

  • Klárika,
    most visszaolvasva láttam,hogy az autogeyzir barátomnak azt írtad,hogy én konzervatív vagyok,ami igaz is.Az egyetlen baj,hogy agyi gátlásosok ezt csak úgy érthetik,hogy én konzervekből táplálkozom vagy jobbik esetben konzervgyári alkalmazottak melletti pszichológus vagyok.Az utóbbit csak azért nem szeretném, mert lelejmolnának néhány gyógyításukra alkalmas módszer leírására.Ami teljes lehetetlenség és olyan hosszú kezelést itt nem is lehet leírni.