És hol tart az üzbég-magyar krumplikutatás?

2021 augusztus 11 10:03 de.92 hozzászólás

Taskentben az ezév március 30-ai átadási ünnepségen agrárminiszterünk, Nagy István kiemelte: a kenyér mellett a burgonya a másik igen fontos élelmiszer, amelynek nemcsak múltja, hanem jövője is van a térségben. Hangsúlyozta, hogy a két ország között létrejött megállapodás lényege, hogy a magyar és üzbég szakértők közösen mérjék fel a helyi burgonyatermesztési, illetve kutatási lehetőségeket, megfogalmazzák az igényeket és lehetőségeket, valamint részletes projekteket dolgozzanak ki az ágazat további fejlődése érdekében… Az együttműködés fontos része a… (krumpli)kutatási szakemberek képzése, valamint az ismeretek átadása is, mind hazánkban az újonnan létrehozott integrált magyar agráregyetem keretei között, mind pedig a közép-ázsiai ország vonatkozásában.

Szeretném tudni hogy a magyar és üzbég szakértőknek közösen április elsejétől máig MILYEN helyi burgonyatermesztési, illetve kutatási lehetőségeket sikerült felmérniük, valamint, hogy MIT ÉRTEK EL az igények a lehetőségek megfogalmazása tágyában, mert csakis ez alapozhatja meg az ágazat további fejlődése érdekében kidolgozandó részletes projektek tartalmát. Emellett kifejezetten érdekel, hogy mind hazánkban az újonnan létrehozott integrált magyar agráregyetem keretei között, mind pedig a közép-ázsiai ország vonatkozásában HOL TART a krumplikutatási szakemberek képzése, s hogy juthattak-e már e leendő szakemberek olyan ismertekhez, amelyeknek egymásnak való átadását agrárminiszterünk a két ország közötti együttműködés fontos részének nevezett, valamint, hogy tartalmazza-e ezt a passzust a Zsamsid Abduhakimovics Hodzsajev földművelésügyi miniszterrel közösen szignált munkaterv.

Mindez azért jutott eszembe, mert a török nyelvű, alapvetően iszlám vallású-kultúrájú közel-keleti és közép-ázsiai országok (Azerbajdzsán, Kazahsztán, Kirgizisztán, Törökország és Üzbegisztán) kormányközi szövetségéhez 2018 szeptemberében megfigyelőként csatlakozó nem török nyelvű, magát kereszténynek nevező európai Magyarország kormánya tavaly szeptemberben ingyen, adómentesen és bérmentve létrehozta a szervezet, jelesül a Türk Tanács (törökül: Türk Keneşi) budai képviseleteit (az egyiket a magyar állam által 1,4 milliárd forintból megvásárolt Ybl-villában, a másikat egy Medve utcai irodában), amelyeknek minden fenntartási költségét, dolgozóinak bérét is az államkasszából fizetik, s eddig 891 millió forintba került nekünk. Mindez része az Orbán-éra keleti nyitásnak nevezett politikájának, amelynek idei eredménye az állítólag régen várt Üzbég-Magyar Burgonykutató Központ Taskentben.

Aczél Gábor

92 hozzászólás

  • Talán azért a Türk Tanács ingyenes működtetése, mert ellentételezésül Erdogan nem felénk eresztene a 4 milliós „menekültjeiből” néhány százezret.

  • Persze a „burgonya” nem csak eheto, hanem nagyon gyakran alkoholt foznek vilagszerte es kemmenyitot keszitenek burgonyabol.

  • Nahááát…A krumpli fontos élelmiszer?

    És tessenek mondani.

    „A maci..az valóban az erdőben kullant?”

    /Idézet Dicki Marcinko-tól, a Haditengerészeti Fókák nuber-one-jától/

  • Warrior:

    Ide sohasem akartak menekültek jönni.
    Inkább fordítva állt a dolog:
    Innen nem akarták őket engedni tovább utazni az érvényes vonatjegyükkel.
    Momentán karhatalommal elállták a Keletiben a peront előlük.

  • nektek má’ semmi sem jó?

    alaposch kutatás a krumpli fundamentális jelentőségének kikutatásáról és hogy készíccsük a kedvenc krumpli tálunkat:

    héjában főtt krumplit haggyuk kihűlni és szép óvatosan leszeggyük a héját mikor már kézzeé megfoghatóra lehűlt, nagy darabokra – 1 köbincs – feldaraboljuk és az előkészített pirított füstölt szalonnára annak zsírjávak együtt rátesszük kevés sót és külön megpirított fokhagyma szeleteket teszünk rá a fokhagyma zsírjában apróra vágott – 1/2 köbincs – csirkemellet pirítunk amire csipetnyi piros erős paprikát is teszünk majd mindezt óvatosan összekavarjuk egy megfelelő jénai tálban és vastagon leöntyük tojással elkevert tejföllel hogy betakarja légmentesen és minderre sajtot reszelünk és az előmelegített sütőbe 380F° -ön megsüttyük, mikor a sajt aranyszínű tálalható kovi ubi val és aranyló jéghideg sörrel

    ha eszt mind kikutattyátok és kipróbáljátok a zsírt főzővajjal hejettesíteni és a csirke hejett borjúbélszín darabkákat tenni bele hasonszőrűen

    mindez a norvég alap terhére magyar kis nyugdíjasoknak ajánlott receptként de a grizinek ne mutassátok meg ő hadd rúgjon be a krumpliszesztől

    lehet turáni zöld hagymát is darabolni a kovi ubiba ügyesen elkeverve azt

    jó étvágyat és vágyat arra, hogy a kutatás sikeres lesz és alapvető és minden alapot elköltenek mert éljen a krumpli soha ne haggyon el bennünket

  • A cikkel csatolt kepen az egyik zsakon piros-feher-zold szalag log.
    Talan az magyar termesu krumplit tartalamzhat?

    De amit a kepmutat egyaltalan nem lathato semi sutni-leheto (French-fry) krumpli.
    Csak a kis kerek krulplik amit a magyarok a disznoknak etettek.

    A rossz iranyba mentek az u.n. allitotott „magyar sZakertok” a krumpli egeszsegesebb eheto variacioit szerezni.

    A krumpli, mint a paradicsom es kukorica az amerikai nebszulottek (Astek, Inka ,Maya) altal volt a vad-eredetijebol tenyesztve.

    Vajon miert nem azt importaltak volna tenyeszteni es jobb jovedelmekert arusitani europa szerte?????

    Ketsegtelenul, annyi esz nem talalhato magyarorszagon.

    De legalabb a magyar-malacok elvezik a fott-krumplit?!

  • Bendeguz79
    2021 augusztus 11
    2:29 du.

    mint olvasom itt grizi te krumpliszakos is vagy a krumpliakadémián (SIC)

    az apró kerek krumpli az néha újkrumpliként ismert és szőröstől bőröstől sok petrezsejemmel meg szoktuk disznózsíron sütni isteni köret a rántott húshoz ami – ugyan – nem inka hanem inkább fájintosch…

    ti meg csak exportáljatok nukleáris telefonokat kém app tyával 12 G vel meg hejből felszálló vadászbombázót kékre festve és a töltényeket mert már az ízetlen bűzetlen kalifornyai gyümölcsötökkel a tökeim is tele vannak és mijen drága…

    szóval krumpli diplomád is van és mijen régi a krumpli? tudtommal Perú ban honos és ott legalább 500 féle krumpli van senki nem akar sült krumplit ültetni kalifornyában mert a leégett erdőkben a vadon növő kolompér még ott a hejszinen megsül és már csak olajat kell ráönteni és felhasábozni hogy a mekik eladhassák… krumpli püre diplomád is van?

    és hogyan van a krumpli lelki élete?

  • A kereszténységet utcai harcosként védő mijóurunk illiberális diktátor barátaival messze nem olyan szigorú mint a libernyák, országunk sikereit irigylő Uniós szövetségeseinkkel. A magyar dolgozó emberek mellett pl.Tótpéter, Elemér és ferenct barátaink adójából is a kipcsák gittegyletet támogatják a kisztitkár-hívők legnagyobb örömére és megelégedésére.

    Kb. 900 millió forintba került idáig a török nyelvű, alapvetően iszlám vallású-kultúrájú Türk Tanács budapesti képviselete – írta meg a Magyar Narancs.
    A Türk Tanács egyrészt ingyen használhatja a magyar állam által 1,4 milliárd forintból megvásárolt Ybl-villát és egy budai, Medve utcai irodát is, de a hazai képviselet minden fenntartási költségét, dolgozóinak bérét is az államkasszából fizetik.
    https://hvg.hu/gazdasag/20210811_turk_tanacs_budapest_kepviselet_ybl_villa

    Laciúr nagyszerű cikke szerint viszont Iványi Gábor szegényeket segítő intézményeinek valahogy mindig csak a fokozódó szorongattatás jut örökös nemzethy keresztény kormányunktól.

    „Képzeljük el azt a szegénységet, amikor a gonosz hatalom megfoszt valakit attól, ami járna neki, majd kiküldi az embereit (NAV), hogy ami még maradt, azt is vegyék el tőle. Fosszanak ki olyan iskolákat, amelyekben a leghátrányosabb helyzetű gyerekek tanulnak, akikkel senki más nem foglalkozna, és nem találnak semmit, amit elvihetnének, mert ami ott van pad és tábla, értéktelen, amit nem lehet eladni sem. Van-e ennél nagyobb szegénység és nyomorúság, mint Iványi Gábor szegényeknek fenntartott iskoláiban és intézményeiben, ahol már fizetést sem tudnak adni? …..”
    https://nepszava.us/lehet-e-annal-jobban-kifosztani-valakit-mint-ivanyi-gabort-amikor-a-tolvajok-mar-lefoglalni-sem-tudnak-semmit/

    Ugye nincs is ellentmondás? Hátha egyszer megértik kedves kormánytámogató kmh-társaink mekkora hülyítésnek vannak kitéve és elköteleződve. Talán.
    Nem kell félni, krumpli meg lesz elég a választásokra – ha máshonnan nem Üzbegisztánból biztosan! 🙁

  • Bakitty! Mi az a rongyos 900 millió? Még 1 milliárd sincs, amit néhány mindenhonnan kiküldött munkatársra költenek! Ha krumpli, hát krumpli! Az legalább valami megfogható dolog, nem valami ködös, hátranyilazós baromság.
    Amúgy: tényleg szükség lenne Európa, Azsia, meg a többi földrész együttműködésére. Az se lenne baj, ha Magyarország ebben út-törő, közvetítő szerepet vállalna – mint a hatvanas években a két világrendszer között.
    dikttúra ide vagy oa: Magyarországnak azok voltak a legsikresebb évtizedei. Más kérdés, hogy éppen a diktatúrák trmészetéből kifolyólag a nyolcvanas évekre mindez zsákutcába és válságba torkollott.

  • A Türk Tanács hozott-e már határozatot arról, hogyan került
    Amerikába a krumpli, a kukorica (meg a dohány)? Ha igen, ez
    mikor lesz olvasható a Magyar Közlönyben?
    Még egy tízéves NER, és Peru, Chile, Mexikó alázatosan
    köszönetet mond a türköknek eme két alapvető élelmiszer,
    takarmány, és – ma már tudjuk: az egészségre igen káros –
    élvezeti cikk felfedezéséért, miközben a burgonya/krumpli új
    nevet kap: Orbán-gyökér lesz a neve.

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 11
    8:59 du.
    Igen, bizony, ez a lényeg (és nem a burgonya),tehát, hogy megértsék végre a kormánytámogatók, mekkora hülyítésnek vannak kitéve és elköteleződve.

  • Én is kutattam krumpli után.
    De csak burgonyákat találtam.Jó rothadtakat.
    Azokat félretettem, tüncikézéshez.Mert tudom használni !

  • ACZEL GABOR;
    Igen, de meg a „hulyesegek” ellen sem kepesek fellepni,ill. egyettlen kerdorevelheto alanyt sem talalnak perelheto oknak szeretett vezereik.

    Az bizonyitas, hogy a magyaroknak „mashed-potato”-ra van szukseguk a koponyajukat tolteni!!!

    Sot Maga is neman marad jelenteni cikkeben, hogy valoban mi a fene-fele „kutatas”-ra lehetne szukseg a krumplin????

    Hiszen meg „french fried”-ot sem kepesek kesziteni es arusitani.

    A krumpli eszesebb!!!!!!

  • A kivalló Gábor György fészén jelent ma meg:
    „Olvasom, hogy Áder János köztársasági elnök egy ünnepség erejéig aktivizálta magát, s szolgálatba helyezve önmagát visszatért a nagy felelősséget, odaadást és bölcsességet igénylő pecázásból, hogy Orbán Viktor szíves utasítására és rendelkezésére magas állami plecsnivel tüntesse ki Vilayat Mukhtar oglu Guliyevet, Azerbajdzsán magyarországi nagykövetét.
    Őexcellenciája persze még nem volt magyarországi nagykövet 2004-ben, az emlékezetes örmény kereszténydarabolós eset idején, ám akkori külügyminiszterként nagy buzgalommal vett részt a derék kereszténygyűlölő gyilkos kiadatásában, hazautaztatásában, azerbajdzsáni állami üdvözültetésében, s az üzletet követő felettébb érdekes, ám az üzletfeleket tekintve magától értetődőnek mondható pénzmozgások abszolválásában.
    Vagyis a volt külügyminiszter, azaz a jelenlegi nagykövet miatt, s a kitüntetés okán, naná, még szép, hogy a miniszterelnök azonnali hatállyal visszarendelte a pecázásból az ország köztársasági elnökét. Megvan a kitüntetés pontos és fontos oka, még akkor is, ha a magyar lakosság azt nem tudhatja, legfeljebb – legalábbis, ha nem teljesen hülye – sejtheti….”
    – Tökéletesen egyetértek Kozák Gyulával, aki szerint:
    „Megfejthetetlen, hogy egy ország — keresztények és nem keresztények, ateisták és hívők — miért voltak képesek a baltás gyilkos „történetét” tudomásul venni, lenyelni, majd elfeledni. S milyen jó, hogy a bűn eltussolói maguk emlékeztetnek mérhetetlen gaztattükre, a gyilkos kimenekítésére az országból. S most ez a kitüntetés! Micsoda cinikus gazember banda!…”

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 11
    8:59 du.

    Istenem, mit nem adnék, ha újra eurokvótával kiszorított Gül baba vagy Rózsa krumplit ehetnék az eus pudvás lengyel üvegházi Mrzdowka vagy a vízkultúrás, génmanipulációkkal ehetővé gyártott holland Weentergould helyett! Még az sem botránkoztatna meg hogy, nem szabványos a görbületük vagy nem eurokompatibilis bogár rágta meg őket! 😀 Naszóval ahhoz képest hogy, 40 éve még magyar krumplit zabált nagy megelégedéssel fél Európa, kurvára bosszant hogy, még krumpliból is importra szorulunk az újsütetű szereposztások igazságtalan és irracionális újraosztása miatt! Ezen és a magyar mezőgazdaság háttérbe szórításán sokkal vidámabb lenne élcelődni! Szerintem még Laciúr is örülne annak, ha Iványi Gábornak kétszer annyi krumpli jurna az olcsó, akár védencei által itthon is vidáman megtermehető krumpliból, mint a politikai árúkapcsolásokért tarhált tetszetős, ám ízetlen nyugatiból! 😀

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 14
    12:05 du.
    Ízetlen helyett íztelen! Pardon!

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 13
    6:48 du.

    Azért mert Magyarország lakossága minden híresztelés ellenerée meglehetősen ateista.

    Sok ugyan a „divatkeresztény”, (OIM* és tsai)
    de ezeket SEM érdeklik ezek a dolgok.

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 13
    6:48 du.

    aluggy tovább… ennek mi köze van a krumpli lelki életéhez, a krumplivirághoz és a jófajta krumpli csírához amiből isteni salátát és főzeléket is lehet csinálni…

    mit irigyled, kapott egy plecsnit… ő volt soron! kinek adta volna a záder? a bundesmutti nak abból az alkalomból, hogy lejárt a mandátuma? vagy Miszter Bidén nek aki most éppen azzal foglalkozik, hány helikopátert kűggyön a kábulatba mert ott most teljes a demokrácia {t’odd: Afganisztán} 21 év után akkora demokrácia lett létrehozva, hogy kő kövön nem maradt és van nekik … szóval az amit most az usa otthagy isa por és homu vogmuk

    osszad még! jó?

  • Bendegúz79 10:50

    French friedben talán a rósejbnire* tetszett gondolni ? Tudja, vékony karikára vágva – előfőzés nélkül! – bele a forrón pezsgő étolajba, oszt mikor rózsás, ropogósra sül, akár önmagában is jóízű főételként fogyasztható. Maguk ott chipsnek becézve ropogtatják multiplex mozijaikban… A frissnél egyik sem jobb. Tény az, hogy a krumpli az egyik legjelentősebb népélelmezési cikk…

    …NA DE! A CIKK EGY CSEPPET SEM ERRŐL SZÓL, HANEM hogy az autoriter Orbanisztán-Öntársaság miután – tudva, hogy >Európa az ilyet kiveti magából< – kitudja, mi jöhet, későbbi időkre megpróbálja magát más "illiberális" diktatúrák közelébe . l a v í r o z n i , ám . f é r e g l y u k . gyanánt egyelőre nem találván más menekülőutat, pontosabban látványos ürügyet, így a . t ü r k ö k . részéről egyelőre felajánlott oly nevetséges kruplikutatást ))) 😀 ((( kénytelen ezt is korszerű együttműködési projektként elfogadni.

    Pedig tévednek, akik kimosolyogják Európa és a Kárpátok . M a i . Géniuszát, mert csak ő tudhatja, hogy az ázsiai pusztákon kikisérletezett kipcsak-burgonya nemcsak a felcsúti csernozjomon terem oly nagyszerű krumplifejeket – például az övé is – de a hortobágyi futóhomok termővé tételét is gazdagon szolgálhatja. Sőt! egyszer valahol el kell kezdeni. Például kazak rokonaink is a sztyeppei krumplival kezdték a letelepedést s íme Bajkonurban már egy korszerű űrbázis gazdáinak mondhatják magukat…

    A modern út részünkről is követhető: Szíjjártó már meg is egyezett egy magyar űrhajós 2025-ös fellövésében s gondolom a magyar Gülbaba kolompér fajtából visz föl, mert annak a még neve is olyan muzulmánosan kipcsakos. Ugyanakkor odafönn ránézve, kipcsak diktátorunk fejére emlékezteti majd a mi kipcsak-türk űrhajósunkat is… Sajnálhatja majd, hogy őt és nem azt a kipcsakot lőtték ki…

    * rosen = rózsás; Scheibchen = szeletke

  • Jichak Perlmutter

    BendeGúz79
    08.11.2:29

    Namcsak a paradicsom, a krumpli, meg a kukorica amerikai, de a

    paprika is.

    Äbbűű következőleg, a >paprikáskrumpli< is amerikai frenchise…

    – A kukoricamáléról – egyes helyeken görhä – már nem is beszélve.

  • YITZACK;

    A paprikat a torokok honositottak meg Nagyarorszagon!

    „Paprikaskrumpli” Amerikai franchize ?????
    Na ez valami legutobbi felfedezes???

    De a „kukoricamale” az a romanok ismert eledele!!!!

  • Manapsag 23 politikai part lete ismerve Magyarorszagon.
    Abbol a Fidesz es a KNDP csak ketto.

    Tehat 21 ellenzeki-part letezik, legalabb is papiron.

    S egyetlen egynek sem lenne egy gramm esze perelni az Ortban adminisztraciot a 891 millio Forintos adofizetok penzenek ertelmetlen pocsekolasai ellen, hiszen meg egy arva vas erteket sem produkal az u.n. „burgonyakutatasuk” eredmenye.

    Vajon senki nem talalna ertelmetlen, sot torvenytelen tettet az egesz marhasagban, felelosegre vonni azt a kormanyt??????

    Megdobbento ostobasagaikat es lustasagaikat bizonyitjak teljes keptelensegeikkel!!

    Csupan panaszkodnak mint a venaszonyok de semmire sem kepesek sem hajlandok.

    Tagadhatalanul megerdemlik sorsukat !!!!!!!

    Ostobasag es lustasag megbocsajthatalan!!!!!

  • Geyza
    2021 augusztus 9
    5:16 du.
    „Mindenesetre, ha választani kellene Első Pöcök és Karácsony Gergely között, 10 választásból 12-szer Karácsony Gergelyre szavaznék.”

    Én meg inkább tökön szúrnám magam egy ilyen szűk alternatívától! 😀

  • Drága jó Elemér!
    Lassan 12 éve diktálja az országot kedvenc sosem hazudó KISZ titkárod és szerinted még a krumpli is az átkozott EU miatt ehetetlen? Egyáltalán nem az oligarcháknak átjátszott magyar földek parlagon hagyása miatt ugye?
    Írod:
    „Naszóval ahhoz képest hogy, 40 éve még magyar krumplit zabált nagy megelégedéssel fél Európa, kurvára bosszant hogy, még krumpliból is importra szorulunk az újsütetű szereposztások igazságtalan és irracionális újraosztása miatt! Ezen és a magyar mezőgazdaság háttérbe szórításán sokkal vidámabb lenne élcelődni!”
    Nagyon eccerű a megoldás, kicsit olvasd át Ángyán Józsefról szóló cikkeket, irományokat pl.
    https://greenfo.hu/hir/lemondott-angyan-jozsef-oligarchak-kezeben-a-mezogazdasag/

    Vagy akár a közszolgálati híradó legújabb számából is tájékozódhatsz:
    https://www.youtube.com/watch?v=rFpHB2w_O1o
    Nem az oligarcháknak átjátszott magyar földek parlagon hagyása miatt ugye?

  • Jichak Perlmutter
    2021 augusztus 15
    5:56 de.

    Ez mind igaz, de minap a dunakanyari üdülőtelkemen olyan bográcsos -magyarosan feljavított- paprikáskrumplit rittyentettem össze lányaimnak és unokáimnak ősi amerikai eredetű hozzávalókból hogy, még a lábujjait is megnyalogatta volna egy újvilági frenhise tulajdonos utána! 😀 A kukoricamálét azért én szivesen átengedem a mócoknak! 😀

  • Jichak Perlmutter
    2021 augusztus 15
    5:56 de.

    „Szeretem én a LIBŐT, mindazonátallatosságában útálom, mint paraszt a kukorica-gölőddint..”

    /Idézet Fricibácsi Mr. Karinthy „Antiludasmatyi*”. című agymenéséböl, nem szószerint. Van annak kb 20 éve is hogy olvastam./

    (Nem tehetek róla, ez ugrott be nekem a kukorica-kérdés kapcsán.)

    *Antiludasmatyi : „Így írtik ti” c. örökzöldben található.

  • DonGolo
    2021 augusztus 15
    2:50 de.

    Népiesch nevén : Lóserbli.

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 14
    12:10 du.

    Ízléstelen vicc izetlenre ízesíteni az ízetlenre ízesedett izét

  • íztelenre..nyilvánvalóan.Csak belebolonyódtam a problemába.

  • Bolondgyurkának.
    A lezárult tpichoz,aholis váratlanul és odanem illően azzal büszkélkedik hogy már sokadmagával megkapta a harmadik Pfizert is.(PEdig az nem is kínai.Vagy mégis ??)

    Neked még 10 vakcina is hiábavaló lenne.
    Még annyitól sem jönne meg az eszed.Akkó meg minek erőlteted?

  • Orsós Elemér

    Kár hogy nem értesz portugálul
    De talán a Rodeio haver leforditja – vagy inkább ordítja, mást ugysem tud

    http://www.facebook.com/211857482296579/videos/530327711406861

  • Netherworldi Proserpina

    Rodeo11
    2021 augusztus 14
    6:32 du. hozzaszolasodban irtad:

    ” … vagy Miszter Bidén nek aki most éppen azzal foglalkozik, hány helikopátert kűggyön a kábulatba mert ott most teljes a demokrácia {t’odd: Afganisztán} 21 év után akkora demokrácia lett létrehozva, hogy kő kövön nem maradt…”

    Miszter Büdén? O csak ul es mereng maga ele.
    Azota kulonben a foafgan is lelepett. Remelem Magyarorszagon ker menekultjogot.

    Kozben rajottem, hogy miert kellett nekik kivonulniuk Afgibol.
    Nezd mar, ujabban gulag-szakertoket keresnek, es milyen szep nevet talaltak a koncentracios (vagy atnevelo) taborok oreinek:

    https://www.goarmy.com/careers-and-jobs/browse-career-and-job-categories/legal-and-law-enforcement/internment-resettlement-specialist.html

    Jo lenne tudni, hogy az USA melyik fele lesz a taborokban? Bendeguz, mit tudsz errol?

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 15
    10:59 du.

    most reptéri zavarok vannak csak usa katonai gépek a civilek állnak és a NATO szöveccségesek is várnak… kevés a kifutó pája!

    ijen tábor már van! kies déli szomszédomnál a mexico i határtól a kanadai határig terjed… nem tudni hogy az a közel 60000 kollaboráns hova és hogyan fog kerülni kanada a sajátjait 20000 et behoz a többi NATO -k majd eldöntik tárgyalások fojnak az öbölbeli országokkal a Levantén hogy hátha el lehet őket sózni oda

    FBI legújab munkafeladata feltárni a hamisított vax igazolásokat és leleplezni a sötétben bújkálókat

  • Gabriel
    2021 augusztus 15
    7:41 du.

    Azt se bánnám ha, Te mondanád el röviden a lényeget!

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 15
    10:59 du.

    Valami fortyod a boszorkánykonyhában?

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 15
    2:09 du.

    Drága jó SzundiMandi, a mezőgazdaság eloligarhásodása már 1982-ben a leleményes sasados,rozmaringos stb. Thorma gépészeti főmérnök elvtárssakkal(akik aztán istenes vitéz földesurakká vedlettek) és a nyugatról -szembehunyással és kinyújtott tenyérrel- beszivárogtatott földvásárlókkal, valamit a szakszerű földkárpótlásokkal elkezdődőt, Ángyán Úr már sajnos csak a beteljesedés ellen tudott tehetetlenül ágálni, DE Ő legalább megkisérelte a reménytelen szélmalomharcot, ami, ha sikerül, a regnáló-ellenzéki érdekkollaboránsok JFK sorsára juttatták volna!!! (Lehet hogy nem ólommérgezéssel, hanem poloniumos szalaggal, fésűvel vagy almával.)

  • Jichak Perlmutter

    Rodeo
    6:32 )))))))))))))) 😀 😀 😀 😀 😀 ((((((((((((((
    ˙

    Ui.
    Hogy”Angela großmutti a Bidén”? Todmit? Azt inkább nem nézném meg.

    Épp elég a mi Or(r)ban-fogant Führerünk támpilléreként látni őt immár másfél évtizede… A mucsai gengszter nagyon, de nagyon sokat köszönhet hatalma megőrzése és megszilárdítása terén a mi gemüetlich Tanténknak az autógyárak már Hitler idejében is jól-bevált, üdvözítő árnyékában, mely lombos tőke minden mocskot
    „á p o l . s . e l t a k a r”…

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 15
    11:23 de.

    Az is egy opció…

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 15
    10:59 du.

    Bírom mikor egy ilyen senki mint pl. TE szépanyám,
    ” per-tu ” viszonyban van a Világ vezetőivel.

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 15
    2:09 du.

    Tovább kutattam a témát. MErt a krumpli megérdemli.

    A következő jött ki :

    A krumpli Magyarország titkos fegyvere, lásd Orsós kollega áradozását azon hogy mi tartottuk el vele Európát régebben.
    (Kérdés Európa tudott e róla.)

    Namármost. Belpolitikai relációban egy vagy két zsák krumplival mindig le lehetett győzni ( vagy meggyőzni) a tamáskodó mogyorikat arról, hogy kire kell adni a voksot.

    Momentán választások előtt el szokott sülni a krumlipuska.

  • Jichak Perlmutter
    2021 augusztus 15
    5:56 de.

    A mikroprocesszor is amerikai.

    Ma mindenki azzal főz.

    Csak vigyázni kell vele, nehogy odaégjen hehehehe .

  • gyuri10
    2021 augusztus 15
    11:52 de.
    csávókám,
    már megint hamisan bazseválsz.

    “Lehet hogy a b.családod vevő erre a sz#r dumára, de mi itt nem.”
    —————————-
    Nem az Én családomat akartad említeni,hanem a keretlegényből MKP párttitkárrá avanzsált faterodat?!Látom már megint sz#r ügyeid vannak.Keresd a vitaminokat! Bonapetitó!

  • Csávó,
    hülyítsd magadat és a körülötted lebzselőket a Pfizer vakcina ellen.Itt egy hölgy már négy éve megírta,hogy a világ túlnépesedése ellen a legjobb lenne egy világháború vagy egy nagyméretű világjárvány.Az első még nem jött be.A második ellen Nálunk mindent megteszünk,hogy ne járuljunk hozzá a megoldáshoz. te csak heccelődj csibém,máshoz csak annyit értesz,mint ahhoz a bizonyos vitamin alapanyaghoz.Egyébként a kínait meghagyjuk nektek.Az a sóhereknek való.Annyit is ér,amennyit a ti életetek. neked minden esetre nem ajánlok semmilyen oltást.Hátha megúszunk nélküle.

  • Netherworldi Proserpina

    Orsós Elemér
    2021 augusztus 16
    2:59 de.

    Nekem a hirdetésben ez tetszik a legjobban:

    „ Counseling/guidance to individual prisoners within a rehabilitative program. „
    ” Egyéni fogvatartottaknak nyújtott tanácsadás/irányítás egy rehabilitációs program keretében. ”

    Vajon milyen tanácsokat fog adni az őr, és mi bajuk lehet a fogvatartottaknak, hogy rehabilitálni kell őket?
    Viszont feltűnő, hogy az őr skills-jei (képességek) között nem fontos a „tactful” („tapintatos”) 😊

    Most már csak az kérdés, hogy sok a CRT-s, BLM-es, Antifa-s, Cancel Culture-ös, LMBTQWEF84CVMG?8ADH2JK@M…STB…-s marxistát fogjak fogva tartani (végülis most már nincs rájuk szükség), vagy a fehér, keresztény/zsidó, jobboldali, rémisztő képződményeket? 😊

  • Netherworldi Proserpina

    Gabriel
    2021 augusztus 15
    7:41 du.

    Szíves figyelmedbe ajánlanám, hogy vannak itt még olyanok, mint én is, akik politikailag sajnos nem elég érettek a Facebook-hoz. Ha máshol nincs meg, elmondhatnád a lényeget.

    אל תשים לב אליהם!

    Másokhoz fordulva: Hiába provokáltok engem, nem fogok ráharapni a csalira. Ha egymást és egymás szüleit akarjátok szidni másokhoz kell fordulnotok, hogy az “anyázós” hajlamaitokat kiélhessétek.

  • Netherworldi Proserpina

    Rodeo11
    2021 augusztus 15
    11:42 du.

    ” … nem tudni hogy az a közel 60000 kollaboráns hova és hogyan fog kerülni…”

    Majd a Talibánok megoldják a problémát. Meglepne, ha déli szomszédodat érdekelné mi lesz velük, kivéve talán ezret.

    ” FBI legújab munkafeladata feltárni a hamisított vax igazolásokat és leleplezni a sötétben bújkálókat ”

    Sötétben bujkáló, rémhíreket terjesztő aljas ellenforradalmár?
    Az FBI-nak igaza van, a biológiai fegyver nagyon fontos, meg kell küzdeni!

  • Kedves Elemér! 2021 augusztus 16, 3:49 de.
    Iszol te rendesen? – Csak, hogy az egyik nagyra becsült kommenttársunk remek szavaival élhessek, mert elég zavarosnak tűnik az érvelésed oligarcha ügyben (is).
    1982-ben? – még te állítottad, hogy mi etettük Ajrópát a csodálatos krumplikölteményeinkkel, meg Ángyán doktort is az ellenzéktől kell óvni meg plutónium balesettől amit meg a szerelmetes nézésű kisztitkár vezérlő tábornokod egyik legjobb fegyverbarátja szokott előszeretettel alkalmazni kritikusai ellen.
    Csak nehogy megártson Elemér a sok prostisrácok meg bayerzsóti cikk, tudod érdemes mértéket tartani a tömény tudatmódosítokkal. 🙂

  • Kedves Geyza! 2021 augusztus 16, 6:41 de.

    Bizony „választások előtt el szokott sülni a krumlipuska.”, sőt attól félek, hogy a megosztás puska is. Jövő áprilisra nehogy a szokásos menetrend szerint egymás torkának essenek az ellenzéki(?) táltosok. (Gondolok itt elsősorban a maszop nagyszerű és bizonyítottan elvhű élharcosaira valamint az igazságot nem mindig teljesen kibontó ferikénkre 🙁 )

  • A jövő most kezdődik! Kedves kisztitkár-imádó kmh olvasóknak küldöm szeretettel Gábor György remek írását:
    „… Most, hogy odafentről megkapták a végső ukázt az unalomig ismert parancsvégrehajtó tollforgatók, s teljes gőzzel beindult a kormányközelinek becézett, valójában kormányvezérelt lapnál a „huxit” propagandája, amely Magyarország minden elemi érdekével szemben, a sértett pozíciójából, azt igyekszik bizonygatni, hogy az EU elhagyása jó és üdvözítő lesz ennek az országnak, hadd örüljenek az Ausztriában vagy Németországban munkát vállaló kőművesek, villanyszerelők, asztalosok, teherautó sofőrök, bébiszitterek, hadd örüljenek a szülők és nagyszülők, hogy a gyerekek és unokák nem tudják majd könnyedén maguk mögött hagyni a romhalmazzá vert felsőoktatást, normális helyen továbbtanulni és a nemzetközi munkaerőpiacon kompatibilisnek számító diplomájukat megszerezni Bécsben, Berlinben, Amszterdamban vagy Leuvenben, hadd örüljenek a vállalkozók, éttermesek, szállodások, vendéglátósok, fogorvosok, fogtechnikusok etc., hogy a kuncsaftok már nem tudnak akadálymentesen jönni-menni, hadd örüljenek az autókereskedők, vagy azok, akik továbbra sem az autószalonok nulla kilométeres járgányait vásárolják, hanem a 4-5-6 éves használt nyugati autókat, hadd örüljenek a szomszédos államok – nevezzük őket valamiért, ki tudja, miért, kisantantnak –, hogy most a magyar vezetés saját maga, önként és lelkesen hajtotta végre az ország újabb Trianonját, leválasztva magáról az EU kötelékében megmaradt szomszédos (szlovákiai, romániai, délvidéki etc.) magyarságot, hadd örüljenek majd és kajánul röhögjenek rajtunk a tőlünk fényévnyi távolságra elhúzó szomszédos államok, járjunk inkább Azerbajdzsánba tanulni, üzletelni, nászútra vagy turistáskodni, esetleg kecsegtető munkákat vállalni, járjunk Kirgizisztánba és így tovább, mi meg lehessünk büszkék arra, hogy az egykori elsőből immár nem is az utolsók lettünk, hanem több osztállyal lejjebb taszítottak minket választott és szeretett uraink, szóval legyen ez így, ha a sötét és hazaáruló hatalom legönösebb és legaljasabb érdekei ezt kívánják, hajrá Magyarország, hajrá magyarok, mindent bele, de nekem most az augusztus 20-i készülő, s több napra tervezett hatalmas katonai (teljes magyar légierő a Duna felett!!!) parádé és ünnepségsorozat előtt, a „valaha volt legnagyobb Szent István napi ünnep” küszöbén a Karmelita-kolostor velejéig anti-Szent Istvánja jut az eszembe, aki az egykori uralkodóval épp ellentétesen, minden erejével és igyekezetével nem bevezetni törekszik Magyarországot a nyugati világ családjába, hanem kivezetni onnan, vissza valahová a sötét és obskúrus ázsiai világba, valahová a Türk Tanácsba tömörült országok kebelére. Mert a Karmelita kolostor és szolgahadának vigyázó tekintette Azerbajdzsánra, Kazahsztánra, Kirgizisztánra, Üzbegisztánra és Törökországra szegeződik, a diktatúrák nálunk egyelőre még fejlettebb, ám mielőbb utolérni és leelőzni kívánt világára. …”
    Hát ugye jöjjön aminek jönnie kell … 🙁

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 16
    12:57 du.

    Köszönöm hogy, ennyire aggódsz elmeállapotom állítólagos romlása miatt, de azért csak tedd talonba az úgynevezett „rendszerváltásról”, annak előzményeiről és következményeiről alkotott lipótmezei konteóimat, mert lehet hogy, majd -legalább magadnak- be fogod ismerni hogy, nem is volt olyan hülye Elemér! 😀
    (Ha figyeltél volna, akkor nem rökönyödnél meg azon hogy, már harmadszor emlegetem e fórumon a sasados Thorma Urat(most már így kívánatos szólítani!) aki, MÁR 1982-ben privatizálni tudott egy prémiumkategóriás vadiúj John Deer traktort és az ÖSSZES oldal által feketeseggűvé minősített Ángyán professzor urat(Roszik Gáborral együtt) is többször magasztaltam! 😀 )

  • Geyza
    2021 augusztus 16
    6:44 de.

    már megint le vagy maradva egy brosúrával! {vagy 3-mal}
    hiába csippkedik magukat:

    csiphiány van(SIC)

    a nemzetközi autóipar 25 usque 35 % -kal csökkenteni kénytelen a kibocsátását emiatt és az csak egy ipar!

    ha így fojtattya emberi SEGG {grizi után szabadon} majd csak a csipp csipp csóka marad meg a méjdincsájna

    [sok demokrácia bevitel nem jött össze az uccsó néhány évben ez hátrányos a csipp csipp csókára is, Afganisztánban mekkezdődött a romjainak eltakarítása]

    én azért drukkolok az emberi SEGG lehet, hogy másra nem is jó, mint amire a természet rendelte?

    te meg informálóggy!

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 16
    1:27 du.

    te csak haggyad a „hátasztán” országokat, ott rend és tisztaság van, nincsenek romok, és madzsarisztán is tanulékony a többi sirámok és zokogás az elveszett „paradicsom” {na jó a káposzta megmaradt} okán… be kellene látnod nem mindenhol szeretik a kecsöppöt inkább a piláf marad a szokásos az elég halálos

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 16
    12:57 du.

    „Kedves Elemér! 2021 augusztus 16, 3:49 de.
    Iszol te rendesen?”

    Bizony mondom rendesen, de mértékletesen, mégpedig Budweiswer Budvart, nagy tisztelettel és élvezettel, mert mára már csak ez maradt az egyetlen valóban csehek által Csehországban gyártott cseh sör! (Közben szegény Bohumil Hrabalra gondolok szeretettel, aki biztos hogy, belebolondult volna ebbe a szégyenbe! 😀 )

  • Rodeo11
    2021 augusztus 16
    2:52 du.

    Igyijoty.

    (Oroszul írtam azt jobban érted)

  • gyuri10
    2021 augusztus 16
    7:04 de.

    ’56 ban is csak egy csatornából „szabadságharcossá” avanzsált kis csúszómászó voltál aki pénztárcák és karórák zsákmányolása kedvéért kiáltotta minden barnacipős járőkelőre azt hogy
    ” ITT MEGY EGY ÁVÓS KAPJUK EL ” és még jó ha az illető összerugdosva és az értéktárgyai nélköl megúszta a veletek való találkozást.

    De pajtás mostanra is csak ugyanolyan patkány maradtál, max már nem tudsz megerőszakolni se nőt se fiút.
    Te undorító szakállas Koncsíta.

  • Rodeo11
    2021 augusztus 16
    3:00 du.

    Neked való helyek.
    Miért nem mész lakni oda?
    csak a mérhetetlen nagy szádat járatod
    miközben élőskődsz az ócska hegedáddal az adófizetők pénzén.

  • Csávókám,
    akárhányszor kérem,nem küldöd a kis lüke nyilasversikédet.Már úgy elfáradtam a várásban,hogy amikor meglátom itt a háromfejű gyökér képedet,már látom a nyilaskeresztet is a homlokodon.Fúj… nagyon undorító Krumplifejed lehet valójában.Pláne amikor vitamin alapanyagot keresel. Bonapetito!

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 16
    12:44 du.

    Muzulmánistának (is) tetszik lenni ?

    Mikor fogod előadni
    hosszasan és unalmasan hogy
    ribanc léted ellenére helyesled a
    nők botozását ha nem imádják megfelelően
    a vén szakállas disznót és félkegyelmű követőit ??

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 16
    1:19 du.

    F.U.B.A.R.

    (Gugli a barátod)

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 16
    11:11 de.

    Ebben igazad lehet mert csak éretlen féleszűek nyomatják
    a Kormány-szart. Pláne egy liberális oldalon.
    Nagy politikai „nagyothallás” kell ehhez.

  • Rodeo11
    2021 augusztus 16
    2:52 du.

    Afganisztáni „romok”?

    Olvasd te kis Szabad Világon/Világban élősködő görény :

    https://nepszava.us/az-afganisztani-osszeomlas-nem-is-vegzodhetett-volna-maskepp-de-a-gyorsasagat-tudni-kellett-volna-elore/

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 16
    1:27 du.

    Nem baj mert -képzeteik szerint- eltartják őket a kínaiak üzbégek azeriak és más keresztényűldüző bűnbandák.
    A Putyini rémbirodalomról már nem is beszélve.
    Csakhát -szerintem-erősen tévednek.
    Az eddigi tapasztalatok alapján
    egyik maffia nem szokta
    eltartani a másikat.
    Átveszik a „piacot”
    és kész.

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 16
    3:15 du.

    Bohumil Hrabál kérdés :

    Valahol azt írja a híres esztéta és a Sörgyári Capricció jeles szerzője hogy idézem :

    „Az igazi férfi egy kicsit
    mindig tökrészeg, náthás és fosszagú” : ))))

    A halála is roppant érdekes körülmények között
    következett be:Igen idős korában egy kórházban !

    De hogyan ??

    Kiesett a kórterem ablakán. A kommüniké szerint
    „galambetetés közben” Ugyan kérem ..mesebeszéd..

    Valami jóseggű mini-köpenyes ápolónő után bámészkodhatott füttyögve, kilógó felsőtesttel..szerintem.
    EZ a kézenfekvő…

  • Rodeo te idióta:

    Nevezz meg három … de nem is..ma engedékeny kedvemben
    találtál..EGY mikroprocesszor típust ill. családot,
    amit nem USA cégnél fejlesztettek ki.
    Nem tudsz te idióta.
    Hegeddájjá’ csak.
    Az a nekedvaló.
    Idijóska.

  • Bolondgyurka :

    Miért nem olvasod a Kormány egyik jeles sajtó-orgánumát?

    Tele van aljas antiszemita kommentekkel.

    Point neked való olvasmány.

    Ne hagyd ki !

    https://nepszava.us/a-kormanylap-mandiner-ugy-zsidozik-hogy-hitler-es-a-volkischer-beobachter-is-megirigyelhetne/

    A elrejtett antiszemitizmusodat legyezgetné !

    Végülis..mint célozgattál rá más oldalon,

    az egész Izraelen kívül élő zsidóságot

    a halálba küldenéd, az Izraelben

    élöknek meg kb. a felét.

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 16
    2:57 de.

    Elemér igyál meg az egészségemre egy nagy hideg Guiness-t, kurva annyát a wordpressnek… nem engedte be és nem tudom miért

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 16
    2:57 de.

    Elemér brazil hazaffhyasch parádé a hosszabb változatot a wordpress nem tudta megemészteni

  • Orsós Elemér
    2021 augusztus 16
    2:57 de.

    Elemér igyál meg az egészségemre egy nagy hideg Guiness-t,

  • reverendissime Cenz Ura lennél szíves elárulni, hogy semmi idegen szóval magyar szöveget a WORDPRESS miért nem enged be, be kell vallanom, egyesével töröltem szavakat keresgélve mejik nem fexik neki de nem tudtam megfejteni, van e ennek valami titka és elárulnád e itt a fórumon a szenvedő blogtársaknak

    mert a vérnyomásom 1200 ra emelkedett és az mégsem mehet hogy semmi ármány nem volt benne és kiradírozza

  • SzandiMandi

    Nem véletlenül tart itt magyarország, ahol tart …..

    Hiszen a megmaradt magyarok többsége sajnos hozzád hasonlóan bármilyen dolgot agyatekert logikátlansággal képes felhasználni „szentül hitt céljai” elérésének érdekében.

    Az a Vajk, aki a „keresztségben” (baptizálás/vizbemerítés) után az István nevet kapta – aztat bizony az édesjóanyukája bizánci keresztségben nevelte fel.
    Elküldték az akkori bajor királyi udvarba nevelés céljából, ahol kiházásitották a bajor király lányával, aki viszont a róma urának esküdött fel – tekintettel arra az egyszerü tényre, hogy a Német-Római császári cimre pályázott.(a lanyka 15 volt a pistike meg 17 mikor a bajor csapatok kézbe vették az ügyet, és trónszékbe ültették)
    Na most a róma fejedelme (pápa) megkoronázta és szentté nyilvánitotta, minekutána kardélre hányatta a bajor/német seregek által az összes magyar „föurat” és családja nagyobb részét, hogy még véletlenül se próbáljon meg a magyarság az elkövetkezökben a bizánciak (görög/római) fennhatóság alá (vissza)keveredni.
    Semmiféle kulturális kérdés ebben a vonatkozásban nem leledzett – hacsak nem annyi, hogy minden addigi magyar irományt, kulturális és történelmi feljegyzéseket is beleértve megsemmisitettek, merthogy nem latin betükkel voltak felróva.
    Minden magyar iróstudót elnémitottak (kit csak tiltással, kit kardéllel) és helyükre bajor szerzeteseket hoztak, akik magyarul egy szót sem tudtak

    Dugd fel Te is mindezt a butelládba
    Ne haragudj, de a Te is fiam Brutus?
    Csak mert hogy Orbánt gyalázni kell??
    Ezért mindenki, de mindenki és bárki képes bármilyen ökérséget hangoztatni?

    A „kultura” akkor még keleten leledzett – a felvilágosodás-kora pont erröl szólt, hogy azt a római egyház által addig „sötétben” tartott (a „sötét középkorban) ismereteket európa szerte kezdték felismerni és terjeszteni.

    Vagy ez nem tudományos, amit most irok, mert a marxista dialektizmusba nem fér bele?

  • Netherworldi Proserpina

    „vannak itt még olyanok, mint én is, akik politikailag sajnos nem elég érettek a Facebook-hoz…”

    Jó nagy fiu vagy (vagy lányka) de mindegy – nem kell olvasnod, sem hallgatnod semmit, csak ahol akarsz (mellesleg nem is neked küldted
    Nekem nincs mitöl és kitöl félnem – leginkább mert nincs miért – ugyhogy nyugodtan merek navegálni ott is. (tudod Vasco de Gama után szabadon – navigálni pedig kell…)
    Viszont majd nemsokára bele ágyazod magad a szép uj világba – na ja, akkor majd ki fog rajtad röhögni… hmm, hmm?
    Magad magadon?

    Egy felvételt, amit közzétesznek egy (BÁRMILYEN!) internetes platformon az lehet akármilyen is a platformtól függetlenül
    Merthogy pont erröl szól egy platform.
    Ami hülyeségeket névtelenül itt a sok gyáva senkiházi összeirogat, az mitöl különbözik – ki tudnád ezt fejteni ékes magyarsággal, vagy akár ivritül?

    Az hogy sötétben bujkálva nagyképüen irogatnak itt akárkik – mondjuk csapnivaló levitézlett ELTE-BTK-sok is, a szociologiai csontkamrából – és persze az álarcosbál parkettkirályainak adják el magukat itt – az nem jelenti azt, hogy attól valakik

    Nyalják falják egyik a másikat – egy-két nagyképüségtöl megveszekedett ki-vagyok-én-eknek küvilállóknak kis pulikutya szerepkört kiosztva, akik persze csaholnak hozzá – hát ez erröl szól … és??
    Akkor beesik az esö?

  • Kedves Elemér! 2021 augusztus 16, 2:31 du.

    Készségesen, akár már most is elismerem amit csak egy távolabbi időre előlegezel meg nekem vagyis azt, hogy kimondjam: nem is vagy olyan hülye Elemér! 😀
    (Bár soha nem is gondoltam, hogy az lettél volna.)

    Továbbá minden jót és nagyon jó egészséget kívánok a Budweiswer Budvar (mértékletes) fogyasztásához.

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 16
    12:44 du.

    valamit észrevettem a sok rémhírben és azok akik a képsorokat készítették nem!

    {aszongyák – egyesek – hogy az afgánok kőkorszaki szakik meg borzasztók…}

    én a képek alapján nem láttam 40 évesnél idősebbet, kivéve a legfelső vezetőiket, akik ugye a bölcs öregek, java részük pofátlanul huszonéves suttyó, akiké a jelen és a jövő, ők maguknak csinálják amit most csinálnak:

    tehát békét akarnak, boldogok akarnak lenni, szeretkezni, családot építeni és egy országot ojanná amijen nekik teccik!

    és ezeket nem érdekli a lecture(SIC)

    ők maguk akarnak tanulni ojat mitől valakik maradnak és ápolni akarják a több ezer éves kultúrájukat, (valaki sikoltozva azt mondta a MSM tv ben, hogy a kecskepásztorok legyőzték a VILÁGVERŐ PENTAGONT A 4 CSILLAGOS TÁBORNOKAIVAL EGYÜTT), ami azoknak nincs akik most menekülnek lábuk között a farkukkal…

    a menekülők által odabiggyesztett elnök elszökött egy teljes helikopter rakomány készpénzzel és luxusautókkal és a kóbor kutyát nem érdekli ki pénze az?

    REMÉLEM HOSSZÚ 10000 ÉVES BÉKE VÁR ERRE A SOKAT SZENVEDETT DE MAGÁT SOHA MEG NEM ADÓ NÉPRE!

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 16
    12:44 du.

    nézem a foxnyuszit {az a világ bölcse} és most, hogy usa elhaggya afganisztánt, mint eb a Szaharát kurvára izgulnak, hogy mi lesz most a nőkkel akiket az ő idejük alatt meg E Manci Pál -ták és mostmár nem lesznek Manci Pál az a szakállas kiskölök ha nem tiszteli az anyukáját az anyukája úgy hejbenhaggya hogy arrú’ kódú’ hát mg ha húgát nem védi és óvja élete árán mert arra meg van {egyesek szerint: Sharia Law} Sárika nevű Ló ami jól tökön is rúgja… de most a sok METOO USÁBAN CSINÁLHATTYA TOVÁBB A SOK PÉNZÉRT IMPICCSELÉSEKET és akkor ők is meg lehetnek E Manci Pál va de addig?

    te tudod mi lehet „addig”

  • Jichak Perlmutter

    Bendegúz

    A mindhárom növény az amerikai földrész produktuma, de ezek

    nélkül mondj egy eredeti magyar ételt. Csak nem a

    tőőőtötthkáposzta ?

    Még Mátyás – az igazságos – sem ismerhette az echte

    borjúpaprikást, a lecsót, avagy a csípős halászlét/halpaprikást

    sem, tekintve, hogy ő Amerika fölfedezése előtt két évvel hagyta

    el ezt a földi árnyékvilágot. Lehet, ha tudja, hogy a paprika

    készséges közvetítője ostromolja erősségeit, ő maga sem

    halogatja tovább a közvetlen összecsapást a török portával, hogy

    előrébb hozhassa a magyar konyha majdani multikulti jellegét…

    Sőt! Korvin Mátyás román származása [papa,alias; Jan {Jankó}

    Szibinyáni] ellenére sem élvezhette pl.a málé édes, vagy a

    juhtúrós puliszka sajátos aromáját sem…

    Pedig igazán nagy magyar király volt ez az őfelsége .

    Érdekes dolog a történelem. Hiába is próbálunk szubjektív,

    avagy nemzeti elemeket belebeszélni, a tények – azaz az igazság

    – még a kulinária terén sem hagyják magukat megerőszakolni. 🙂

  • Geyza
    2021 augusztus 16
    6:14 du.
    nem vagy képes megemészteni, hogy a bartusnál csak te vagy hüjébb és hogy én eccer beletévedtem a rémmeséinek egyikébe és azóta nagyívben elkerülöm, seggfejektől nem fogok tájékozódni, amikor mindent élőben azonnal láthatok… ennél csak Karthago romjai voltak sivárabbak mint amit a demokrácia főlegvára maga után hagyott, mint eb a Szaharát és befosva menekül!

  • Geyza
    2021 augusztus 16
    5:42 du.

    „ezt” az Ezeregyéjszaka mejik részéből másoltad?

    emléxel Dalilára? aki meggyilkolta a Sámsont?

    hogy mik vagynak ott a csótány uccában a patkányköz sarkán?

  • Geyza
    2021 augusztus 16
    6:28 du.

    Bohumil Hrabál kérdés :

    Valahol azt írja a híres esztéta és a Sörgyári Capricció jeles szerzője hogy idézem :

    “Az igazi férfi egy kicsit
    mindig tökrészeg, náthás és fosszagú” : ))))

    ———————————-

    Látom, jóbarát, a humorodnál vagy, és ezt igen értékelem -:)))))

    Ám, ez a szegény Hrabal sajnos nem egyeztethetett már miviktorunkkal (by Almási Alma) mert ha módjában lett volna, egyből nem irkált volna ilyeneket az „igazi férfiról” hanem jóváhagyta volna azt a minősítést amelyet a hétvégéhez közeledvén, a vezér Szöllősi Györgynek adott interjúban megbírt álmodni:

    A miniszterelnök végre elmondta, hogy néz ki az igazi férfi, és ez nem jó hír a magyar férfiaknak!

    „..ha egy férfi nem rendelkezik Milák Kristóf vállával, Szilágyi Áron reflexeivel vagy Lőrincz Tamás erejével, akkor mélyen el kell gondolkodnia a saját férfiasságáról…..”

    Oké, itt egy kicsit gondolkodóba estem, vajon a nagy mágus melyik tulajdonságban is jeleskedik, mert, hogy valamelyikben biztos, ha ilyen kihívásokkal áll elő, hogy az ideális férfieszményről – legalábbis külsőre – értekezik! Talán Milák vállai? Á, az nem annyira, vagy esetleg Szilágyi reflexei? Ez sem gondolnám nyerőnek – akkor marad Lőrincz T. ereje? Hát…én úgy tudtam, hogy a hordóhas, és a még hordóbb hátsó nem annyira az erő és a férfiasság jele, de lehet, hogy én maradtam le valamiről!
    Azonban:

    „Orbán Viktor hangsúlyosan aggódik az interjúban, ahol tovább pörgeti a macsó narratívát. Itt nem kérdés, melyik az „erősebbik nem”:

    „…Biztos vagyok abban, hogy a hadsereg újjáépítése, a mindennapos iskolai testnevelés bevezetése és az, hogy a férfi sportolóink újra felkapaszkodtak a dobogó tetejére, és hogy ismét vannak futballista példaképeink, ez így együtt jót fog tenni Magyarországnak. Mindez óriási segítség a gyerekek nevelésében……”

    Hogy Magyarországnak mi tenne jót, azt most inkább hagyjuk, ám hogy a gyerekek nevelésében mi segítene? Hát ha ezek nem, akkor semmi! Én ugyan eltudnék képzelni hatékonyabb segítséget is a gyerekek neveléséhez, de ha a jó főni szerint ez a hadsereg újjáépítése és a futballista példaképek, akkor rendben, engem meglehet győzni!

    (HVG. 2021. aug.13 : Orbán és a férfi idolok)

  • Yitzak 8/17, 5;16 de

    Mind az alta;lad emlitett etelek vilagszerte ismert es fogyasztott elelmek.

    Kiveve persze a hal-leves.
    Ami csupan hal-sagu viz. int maga az aquarium.

    A magyar=szarmazasu kiralyok hamar kihaltak, s csupan a kulfoldiek uraltak a magyarokat, a Jagiello-k, Anju-k, Habsburg-ok, a Csak Mate-k, meg a Moszkvaiak!

    De mindeg keptelenek voltak a sajat eletuk urai lenni.

    Keptelenek hatarozni, csupan azon egymas-ellen viaskodni!!!

    Persze mindeg a sajat keptelnsegeik es ostobasagaik alatal valt lehetove.

  • Geyza
    2021 augusztus 16
    6:35 du.

    na, azért nem vagyok teljesen tudatlan, „ők” krumpliból is tudnak csippet, azzal műxik a Cineplex Rendszer a kecsöpp rásegít az aggya a delejt hozzá(SIC) és a Csippke Rózsika meg a Csippke Józsika odajárnak „szelfizni” abból lesznek háromlábú gyerekek fél karral és az orruk hején van fülük azzal 3 olimpi…ai aranyérmet is lehet nyerni négyes duplaszaltóban víz alatt viharban…

    ezt – ugye – nem tudtad eleddig, majd a grizi mond neked még jobbakat

  • Rodeo11
    2021 augusztus 16
    8:44 du.

    Mit sipákolsz idióta,
    el lettél nyomva mint egy pondró.
    Minden bizonnyal azért mert az is vagy.
    Dolgozzad fel szépen. Kettő brácsázás között.

  • SzundiMandi
    2021 augusztus 16
    10:52 du.

    Köszönöm a hülyegyerekeknek járó elnéző jóindulatodat és Hrabal helyett a Te tiszteletedre ürítem a mára esedékes 2 ampulla Budweiserem egyikét! 😀 (Máskülömben meg őszintén gratulálok a „dicséreteidhez”! 😀 )

  • Jichak Perlmutter
    2021 augusztus 17
    5:16 de.

    Eredeti magyar étel :
    Nyereg alatt puhított Turul-becsinált.

  • Geyza
    2021 augusztus 16
    6:28 du.

    Meglehet, szerintem meg elvonási tünetei lehettek a korházban, mert állítólag még Neje is csak szökőévenként egy józan napot észlelt Nála, de én nem ezért szeretem! 😀

  • Netherworldi Proserpina

    Geyza 2021 augusztus 16 5:42 du. hozzászólásodban kérded:

    „ Muzulmánistának (is) tetszik lenni ? „

    Ez már csak természetes, magától értetődik, illetve abból, amit írtam. Ugye? Te nagyon okos vagy, azonnal átlátsz a szitán!!!

    Rodeo11 2021 augusztus 16 8:44 du. hozzászólásodban kérded:

    „ reverendissime Cenz Ura lennél szíves elárulni, hogy semmi idegen szóval magyar szöveget a WORDPRESS miért nem enged be „

    Ez érdekelne egy kicsit jobban. Arról beszélsz, hogy elmegy az írásod, aztán megjelenik a képernyőn, hogy a „moderálásra vár”, vagy arra, hogy egyszerűen csak eltűnik, es aztán es nem jön vissza jelzés se, hogy „moderálásra vár”?
    Ez utóbbi, hogy csak úgy simán eltűnik minden vissza jelzés nélkül velem is előfordul, de nem hinnem, hogy idegen szavak miatt, hanem inkább valami hiba van a rendszerben. Lehet, akkor küldjük, amikor épp moderálja magát a cenzúra, es olyankor nem fogad új hozzászólásokat. De olyan is volt mar, hogy az igy eltűnt hozzászólás végülis megjelent… tehát mindannyian Pluto kezében vagyunk.

  • Netherworldi Proserpina

    Gabriel 2021 augusztus 16 9:47 du. hozzászólásodban irod.

    „ Semmiféle kulturális kérdés ebben a vonatkozásban nem leledzett – hacsak nem annyi, hogy minden addigi magyar irományt, kulturális és történelmi feljegyzéseket is beleértve megsemmisitettek, merthogy nem latin betükkel voltak felróva.
    Minden magyar iróstudót elnémitottak (kit csak tiltással, kit kardéllel) és helyükre bajor szerzeteseket hoztak, akik magyarul egy szót sem tudtak „

    Csak nem Cancel Culture? Volt BLM, CRT, LMBTQ és Antifa is? 😊

    „ Ezért mindenki, de mindenki és bárki képes bármilyen ökérséget hangoztatni? „

    Pontosan.

    Gabriel 2021 augusztus 16 10:06 du.

    „ Nekem nincs mitöl és kitöl félnem – leginkább mert nincs miért – ugyhogy nyugodtan merek navegálni ott is. „

    Jó, tudom, hogy félreérthetően írtam, de ez nálam elvi kérdés.

    Vannak bizonyos olyan élőlények, amelyek fajtáját nehéz besorolni bárhová is, pedig bizonyisten, tanultam állat es növényrendszertant is. (Talán amőba…)
    Nos, néhányan ezek közül milliárdokat keresnek olyan embereken, akiket ők sorban letiltogatnak csupán azért, mert azoknak nem tetszik a szép új világ, ahogy fentebb is írtad, amikor az akkori BLM, CRT, Új Történelem KFT, Antifa, LMBTQ … stb-k által ráerőszakolt szép új világ nem hiányzott senkinek sem.
    Arra még hajlandó lennék, hogy önként menjek a halálba (amúgy is mindannyian azt tesszük) de hadd ne kelljen legalább dalolnom és tapsikolnom hozzá, és főleg ne én tegyem őt még gazdagabbá.

  • Netherworldi Proserpina

    Rodeo11 2021 augusztus 17 1:42 de. hozzászólásodban írod:

    „ az afgánok … ők maguknak csinálják amit most csinálnak: tehát békét akarnak, boldogok akarnak lenni, szeretkezni, családot építeni és egy országot ojanná amijen nekik teccik! „

    Hogy milyen országot akarnak maguknak, az meg csak rendben lenne, ha a többség akaratát képviselik, és nem csak egy külhonból felfegyverzett hadsereg, amelyik megjelent a hónalja alatt a Új Történelem KFT által kiadott legújabb könyvvel a hóna alatt.
    Az, hogy boldogok akarnak lenni megint szép és jó, feltéve, hogy nem mások boldogtalanságának árán.
    Hogy dugi-bugizni akarnak és családot, abban teljesen egyetértek. Az átlagembernek más amúgy sem jut.
    A béke is szépen hangzik, de amikor más országban felfegyverzett bácsik háború útján hozzak el azt a békét, akkor kicsit mindig gyanús szokott nekem lenni az ilyesmi.

    „ ők maguk akarnak tanulni ojat mitől valakik maradnak és ápolni akarják a több ezer éves kultúrájukat …”

    Az nyilvánvaló, hogy van egy többezres eves kultúrájuk, azonban arra a kultúrára rátelepedett egy bizonyos vallás úgy 1200-1400 evvel ezelőtt, amit annak idejen megint csak karddal terjesztettek számukra, mint az akkori Új Történelem KFT agyalmányát.
    Nem lennék biztos abban, hogy ama vallásnak vívmányait érdemes lenne ápolgatni akar ott, akár a Felséges Nyugaton. Eddig nem sok jóra vezetett az.

    „ (valaki sikoltozva azt mondta a MSM tv ben, hogy a kecskepásztorok legyőzték a VILÁGVERŐ PENTAGONT A 4 CSILLAGOS TÁBORNOKAIVAL EGYÜTT), ami azoknak nincs akik most menekülnek lábuk között a farkukkal… „

    Nem lenne szabad a TV-t bekapcsolni. Ma mar elmondhatom, hogy legalább 3 éve nem láttam semmilyen TV műsort, és meglepő módon az egészségem kiváló. Ők ugyanis mind hazudoznak. Ezt a kivonulást előre elrendezték a Talibánnal, meg is mondtak nekik, hogy mikor es hogyan foglalhatják vissza az országot.
    A többi csak üres locsogás.

    „ a menekülők által odabiggyesztett elnök elszökött egy teljes helikopter rakomány készpénzzel és luxusautókkal és a kóbor kutyát nem érdekli ki pénze az? „

    Megérdemli az, aki kiszolgálta az USA érdekeit. Kun Béla is elég szép summával röppent el, nem igaz?

    Rodeo11 2021 augusztus 17 2:55 de.

    „ de most a sok METOO USÁBAN CSINÁLHATTYA TOVÁBB A SOK PÉNZÉRT IMPICCSELÉSEKET és akkor ők is meg lehetnek E Manci Pál va de addig?
    te tudod mi lehet “addig” „

    Ez a MITUUUU szerkezet engem is izgat. Szerencsére nem vagyok gazdag, se politikus, úgyhogy engem hiába is zsarolnának. De rendkívül sajnálom a mai fiatal srácokat, akik amikor 12-14 eves korukban az első csókra és csöcsörészésre várva tizezer példányban nyomtatnak ki „Engedély a csókolózásra és a tapizásra” nyomtatványokat, amiket aztán majd a lányoknak 10 tanú előtt alá kell írniuk, vagy ők sem tapizhatnak.

    A kérdésedet nem teljesen értem, de ezek addig fogjak ezt csinálni, amig fel nem épül az USA-ban is a szocializmus. Onnantól fogva minden politikus (és vagyonos ember) szent lesz.

  • Geyza,
    egy ilyen mocskos szennylapnak,mint a mandiner,a létezéséről sem tudtam.Remélem ennek olvasása Neked sem okoz élvezetet.Az egész cikket és az összes beírást elolvastam.Soha többé nem olvasok MO-gal foglalkozó bármit is.A még ottragadt zsidóknak itt lenne a helyük.Egyébként Magyarország nagyon szép.Az egyetlen hátránya, hogy magyarok lakják.Hálás vagyok a Teremtőnek,hogy nem vagyok köteles észrevenni sem azt,ami 3000 kilométerre és 10.000.000 fényévre van tőlem.Ha kevésbé vulgárisan és kevesebb hülyeséget hoznál ide,még kommunikálni is lehetne Veled.Lásd feldobtam a magas labdát!Ha vissza adod játszhatunk tovább.Ha nem tudsz pingpongozni legfeljebb mellé ütsz.Bocsánatot kérjen Tőled,akit soha nem sértegettél.Egálban vagyunk!Egyébként megbocsájtást csak a Jó Istentől kérek Jom Kippúrkor.

  • Netherworldi Proserpina

    Rodeo11 2021 augusztus 17 10:21 de. irtad:

    ” csak Karthago romjai voltak sivárabbak mint amit a demokrácia főlegvára maga után hagyott, mint eb a Szaharát és befosva menekül! ”

    Szerintem eleg jol karpotolta az USA a talibanokat a 21 eves hiatus miatt. Csak hogy ne legyen harag, hagytak ott nekik rengeteg fegyvert es loszert. Van mindenfele jo jatekszer, helikopter es katonai repulogepek…
    Vajon kit kellene a mi derek talibanjainknak legkozelebb megtamadniuk? Vagy rosszul ertelmezem, es esetleg a Biden lenne legjobban esznel az egesz amerikai vezetesben? 🙂

  • hexadodekaéder

    Gábriel
    10.06

    Vasco DA Gama ! NemDE ? -Így helyes. 😀
    Pedig hát az is csak egy portugál, ha nem is brazil…

    Amúgy pedig . n e m . is Vasco da Gama {1469-1524}, hanem Pompeius római hadvezér {ie.106-48}, tehát legalább fél évezreddel korábban mondta ezt a tengeri kereskedelem és szállítás szükségességét hangoztatva.

    Tehát még ő sem a tájékozódás, behízelgés, majd magabiztosságot színlelő hamiskás letámadás értelmében használta a navigálás szükségességét, miképpen te e . m ó d s z e r r e l . minden, itt a K M H-n megjelenő . ú j – még romlatlan – v.régi de a helyi szokásokat még nem ismerő médiumra gyakorolt permanens nyomással próbálkozol…

    Mint a fenti kommentedben is, akárcsak másoknak Prosperpinának is eljátszott laza modorú színjátékoddal igyekszel őt megkörnyékezni, elérni nála némi olcsó, bár tudván rövid ideig tartó sikert egy áhított, talmi személyes szimpátiáért cserébe. Igen, a módszered mindig is ugyanez: „Navigare necesse est”…

    Persze tény, hogy a Te blöffművészeted – ne vedd dícséretnek – tényleg utolérhetetlen, amely csak Mefisztóéhoz, Jágóéhoz és Cipolláéhoz hasonlítható blablafolyam mely folyamatosan személyeskedő nyomásodra már nem egy olvtársunk hagyta el ezt az addig sportszerű K M H-pástot nemsokkal a te betérésed, vagy inkább betolakodásod után. Gondolom a célod is ez volt… Elégedett lehetsz, mint az utcai „itt a piros, hol a piros” mutatványos is az lenne a Te helyedben…

  • hexadodekaéder

    helyesbítés: 08.18.4:15
    „legalább fél évezreddel” helyett
    legalább . m á s f é l . évezreddel.

  • Netherworldi Proserpina
    2021 augusztus 18
    1:27 de.

    hát!?!?

    szvsz nem fognak senkit megtámadni mert az új szponzorjaiknak békére van szüxégük, azaz most az lesz… {hja kenyérharc marad} abban a körben amiben a Bidén a headhoncho egyetlen normális sincsen…,

    Ali baba és a 40 rabló sokkal firnyákabb volt, mint ezek; következésképpen sikeresebb is,

    és ezt most tapasztalják és a hideglelés kerülgeti őket és mindemellett csipp hiány is lett mert a demokrácia export sorra saját dugájába dőlt és én ezen kuncogok

    {képzeld el Böbe baba és Dinka Dzsó mivel fog szelfizni ha nem lesz csipp a legújabb telójukhoz}

    mialatt Elon Musk és Jeff Bezos azon veszexenek, hogy a NASA mejiknek kedvez űrutazás címén de az az űrhajó túl kicsi ahhoz, hogy mindenkit, akit én beleraknék one way ticket tel a Jupiterre az nem fér bele, nagyobb csotrogányra lesz szüxég!

    de ami késik nem múlik, forradalom lesz a mi uccánkban (is)