Agyszakadás

2021 november 25 5:59 du.40 hozzászólás

Mottó: Magabiztosságom egyetlen forrása a nemtudás tudása.

Objektív metafizika, mondja Ayn Rand, és bölcsen bólintok. Igen a szubjektív metafizika -két csodálatos regény után- objektívvá vált, és nem csodálkozom, hiszen a valótlanság is a valóság része, ahogy tudatunk is az, tehát nem létezik a tudatunktól független valóság vagyis az objektív materializmus.

A filozófia az emberi gondolkodás határait feszegető csőd, ami a szubjektív metafizikánál kezdődik és az objektív materializmusnál ér véget, csőd, amit csak a hit, az őszinteség és a szeretet képes valamelyest oldani, aztán a hitek közti háborúkra, meg a hazaszeretetre hivatkozó gyilkosokra gondolok, és kétségbeesve látom, hogy marad az őszinteség.

Növekvő hegyekről völgyekbe omló kövek, és sziklából fakadó víz.

Kerti tavam partján egy sikló békára vadászik, mégis a béke szigete ez (pedig tó); a szikrázó napsütésben csillogó vízcseppeket szór a kerti locsoló, valamelyik távoli szomszéd berregő fűnyírója is inkább csendnövelő, és most nem kérdezem a békát, se a hoppon maradt siklót: mi együtt élünk itt a földön. Együtt és egymásból: Sikló és béka; ember és csirke. (Vajon csirke-e még a rántott csirkemell?)

Békára vadászó sikló(Fotó Szukits Rezső)

Mit látunk a világból? Platón barlang hasonlata szerin a valóság tűz-varázsolta árnyait a barlang rögös falán, Pál apostol szerint tükör által homályosan látjuk a világot, én pedig akkor is tagadom az egyenest ,amikor vonalzó mentén rajzolom. Közben ítélünk és ítéltetünk.

Börtönőrei, a sopronkőhidai börtön üvegkalitkájába zárt, két kamerán keresztül figyelt, ereit felvágó, életfogytig magánzárkára ítélt Donászit nem kegyesen engedik a halálba, hanem kajánul figyelve: Megérdemli a dög.

Vajon káosz van a fejemben, vagy maga a világ a káosz, vagy káosznak tűnő rend; mandelbrot halmaz, amelyben egyszerre van jelen a változatosság és az azonosság: ahol a négyzetre emelt komplex számok mindig mások, de mindig ugyanazok, ahol a másság és azonosság káosza egy csodálatos rend?

Mandelbrot halmaz

A magyar pék, aki honvédként a hazától több száz kilométerre, Doberdónál védte a hazát, és gyilkolta gonosz ellenét (a katonává előléptetett olasz péket), hogy néhány év múltán közösen gyilkolják más népek pékjeit (honvédünk a hazától ezer kilométernyi Donkanyarban, és szövetségesévé vált olasz társa is hazájától messze valahol), hogy aztán ma, az emberi romlottság ezen áldozatainak neve, falujuk emléktábláján hősként (és nem áldozatkén) legyenek felsorolva.

Ki lenne szentünk, ha nem Szt. István győz, és nem István Koppányt, hanem Koppány Szt. István négyfelé hasított testét szegezi városok kapujába? Szt. Koppány ünnepe lenne ma(?) hiszen mi a győzteseket szoktuk ünnepelni, a kérőket lemészárló Odüsszeuszt és Dávidot, a parittyavetőt.

Kétféle szellem létezik; a jó és a rossz; Isten és az ördög (Isten mindig nagy, az ördög mindig kisbetűvel írva). A rossz szellem a rossz embereket szereti, a jó szellem a jókat, és -bár a jó gyakran elbukik- végül mindig a jó (Isten) győz. A jó győzelme nélkül már kipusztult volna az emberiség. Pék nélkül hogy lopna kenyeret a tolvaj? (Ó(!!!) tudom a pék is lop.)

… „mozdulj már, ott előtted a szabadság, egyenlőség és testvériség világa, de nem
jön el hozzád, Neked kell odaküzdened magad!” (Vitányi Iván)

Szukits Rezső

40 hozzászólás

  • Göllner András

    Kedves Rezső, e cikkeddel kapcsolatban az én agyszakadásom, Ayn Rand szellemisége iránt kinyílvánított fejbólintásoddal kezdődött. Arról, hogy mitől is veszítette el Amerika az eszét,hogy most a lelkéről ne beszéljek, több vélemény kering a nagyvilágban. Én szerintem, Ayn Rand a, The Virtue of Selfishness című dolgozatával sokat tett e cél érdekében. Én inkább kerülném mint átölelném a kis ruszki ribancot. Gabrielnek való. Neki már úgyis karikás a szeme 🙂

  • Nívós írás, elgondolkodtató, Ayn Rand megemlítése miatt kattintottam rá. Kifejezetten jó benyomást tett a Kanadai Magyar Hírlapról. Hosszú évekig kaptam a hírleveleket, miután egy itteni szerző cikke elolvasása utáni polémia kapcsán rossz tapasztalatom volt. Lehet, hogy ezentúl más írásokat is el fogok olvasni. Köszönöm, egy élmény volt!

    P.S. Úgy gondolom, hogy objektív valóság is létezik, tekintve, hogy az élet előtti időkből is maradtak ránk tények és ezek a tények akkor is igazak voltak, amikor még nem volt, aki felismerje őket.

    P.S.2. S ha elbukál, hantjával ez takar. A hazájukért harcoló katonák egyszerre hősök és áldozatok.

    P.S.3. Mi magyarok a veszteseket is ünnepeljük. Hiszen a hősi halott a vesztes oldalon harcolt a két világháborúban.

  • akkó’ én vagyok szerencsés? nem olvasván randát sem még ha ayn -nak is becézik isch

    van saját véleményem ugyanarról

  • A NEMTUDÁS HATALOM

    Ma Békásmegyer Ófalu határvonalán, a Hősök terén áll egy szerény I.Világháborús obeliszk még a Horthy-érából való, melynek hátsó fertály lapjára – már a rendszerváltás hajnalán – rávésték II.Világháborúban elesett állítólag hős katonák, szintén ottani lakosok neveit.

    A lóláb, csak azért lóg ki ebből a rémhamis zsákból, mert csak a Holokauszt ottani mártírjait felejtették rá felvésni az emlékoszlop, még bőven rendelkezésre álló felületére.

    E kérdéses hősiesség fitogtatása az akaratlan ágyútöltelékek kétes hősiességén túl, kikerültek az akkor még Pest-környéki kis faluból bőven akár olyan katona”áldozatok” is, akik a Volksbund és más*, önként dalolva SS-be diffundált hősökként ők maguk is odaadással, kétkézzel osztották a halált egy-egy lerohant ország, vagy épp Budapest polgári, avagy MUSZ-os kényszermunkás áldozatainak örök megváltása végett.

    Az SS-ek legalább akkora rablógyilkosokként működtek, mint a cikkben említett egy másik hétpróbás gazember, az a Donászi. Csakhogy eszerint utóbbit a társadalom az értékén kezelte, kezeli, míg a háborús bűnösöket, mint áldozatokat egy-egy obeliszkre vésik rá. Ilyen a XII.kerületi Önko.tőszomszédságában üvöltő turul szobor is…

    A békási kis hamiskás diadaloszlophoz a helyi keresztény intézmények (értsd: katolikus iskola és óvoda) iskolásait és óvodásait minden nemzeti ünnepen jóságos néptanítói elzarándokoltatják, hogy körötte egyenként szúrják le több-száz apró nemzeti trikolor zászlócskáikat, hogy mire majd felnőnek, hadd legyen a „magabiztosságuk egyetlen forrása a nemtudás” torzító hatalma, mely hamis tudatot a mai NER rezsim minden lopott adóforintjával messzemenőkig támogat…
    ˙

    .

    * Békásmegyer, lévén sváb falu, ennélfogva az akkor és ott élő felnőttkorú férfi lakosságot automatikusan a Waffen-SS-be sorozták be, de sokan önként álltak be hősnek.., mely harcoló, ún.”népi-német” alakulatok különösen véresen fanatikus kegyetlenségükről lettek hírhedtek. Nincs kivétel. Saját fotók és naplórészletek is tanúskodnak…

    Két híresség a Waffen-SS önkéntesei közül: Grosits Gyula aranykapusunk, vagy Horst Tapper színész (Derrick)… Szerintem akárhonnan jöttek is, azért magyar nemzeti zászló még ők se érdemelnének…

  • Valaki kért, hogy irjak ide, ezt valaszoltam neki:

    ” Nincs kedvem a KMH-hoz, nagyon egysiku lett. Ugy latszik Soros Gyuri bacsi kanadai helytartoja szolt, hogy most mar eleg az ellentmondo kommentekbol, csak dicserni es
    egyeterteni szabad.

    Na meg a cikkek is bugyutak. Mikozben omlik ossze az eddig ismert vilag a szemunk elott ezek az idiotak gyerekes baromsagokkal foglalkoznak. ”

    (Ezt csak neked kedves Czenzi.)

  • DonGolo valós hozzászólásán kívül,majdnem az összes beírás egy mintaérték nélküli szappan buborék.Jellemző Agy(menés)szakadás a magyar nyelv és irodalom szagban utazókra.A dicsőséges magyar történelemről már nincs is mit mondani.Mátyás király fekete serege óta az egyetlen győzelmet a Duna partján aratták 1944-ben. Asszonyok gyerekek és hatvan éven felüli fegyvertelen,lojális „magyar” polgárok ellen,akiknek egyetlen nagy bűnük volt,hogy nem voltak”fajtiszták”.

  • DonGolo
    2021 november 26
    9:38 de.

    „Boldogok a lelki szegények, mert ővék a Mennyek országa..”

  • Zaphyr Czenzi
    2021 november 26
    3:52 du.

    „…Nincs kedve a KMH-hoz….”
    minnyá lesírom a zakom hajtókáját…nincsen kedve nekije..hehehe..kedve…az nincs neki

  • Rezső amúgy már megszokottan remek írása engem Fábri Zoli (számomra csodálatos) filmjét a Fábián Bálint találkozása istennel-t juttatta eszembe, nem is igazán tudom miért… (talán a hangulata?)

    (Fábián Bálint az I. vh-ban az olasz fronton embert öl. Hazatérte után Fábián a báró parádés kocsisa lesz. A Tanácsköztársaság idején a báróékat, a megtorlás idején a volt vöröskatonákat védi. Nemigen érti, miért éri őt és a magyarokat ennyi sok szenvedés. Isten talán segítene, ha beszélni lehetne vele.)

  • Kedves Gollner András

    Ugyan mikor elolvastam a cikket, és aztán mégegyszer végigolvastam hogy az Ayn Rand-ról szóló cikk valóban NEM simán leköpködi, hanem igenis a filózófusnö gondalatait elgondolkozásra tárja elénk.

    Ennek ellenére nem kivántam volna hozzászólni, mivel valahogy a fogadtatatásról a magukat szociálisnak nevezö álságos egoista szélhámosok részéröl rögtön tisztában is voltam.
    Ezt vártam….

    De ha már ilyen egyszerüen LERIBANCOZTAD, és citáltál – nyilván biztál valami jóban részemröl – akkor engedd meg nekem hogy baráti alapon figyelmedbe ajánljak egy kedves alanyt „futtatásra”. Tudom, hogy a stricik élete sem könnyü, nehéz „jó árut beszerezni”

    Itt van neked Vhnucska Stalina, hátha beáll hozzád munkára, valszinü hogy feldobhatná a kinálatod….

    http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=135vnuchka_stalina_02.jpg
    Igen az imádott Sztálinod dédunokája, ott él a kies USA-ban, próbálkozz hátha kötélnek áll

    Tudod Göllner érthetö, hogy ugy az USA-ban, ugy Kanadában, mint egyes Ny.-europai egyetemi közpöntokban az ilyen hozzád hasonló magukkal mit kezdeni nem tudni félmüvelt, de „szociálisan érzékeny” hazudozók számára Ayn Rand a „Sötét Besta”.
    Soha nem tapasztalták meg börükön a szocializmusnak nevezett totalitárius diktaturákat élöben és valáságban – nem teóriában.
    Esetedben azért is sokkal elszomoritóbb, mert ugyan kisgyerekként de valamicskét elkaptál belöle ….
    És sokkal kiábránditóbb, hogy ha állitásod szerint a „hazáért tenniakarás” motivált a hazatérésed ügyében, akkor ha csak a saját családod házatáján körülnézel találhattál volna pozitiv példákat ez ügyben. Csak egyet emlitsek ha megengedett Göllner Mária, aki életet a magyaországi Wandorf iskolák megszervezesére tette fel.
    Te Göllner András mit tettél végtelen EGOIZMUSODBAN ÉS ÖNTELSÉGEDBEN?

    Idejöttél Magyarországra, és árultad magad mint „balos” szakértöt a volt MSZMP-s csöcselékekböl formált pártmaffiáknak.
    Nem csodálkozom, hogy csakis egyetlenegyként az Orbánék adtak egy kis idöre szórakozást meg pénzt a „NAGY DOBÁSODRA”

    ÈS NINCS BENNED SZÉGYENÉRZET EZZEL MINDENHOL ELDICSEKEDNI!?

    Szóval ribancozd te le azt akivel egyidös vagy!

    Az Ayn igen megértette felfogta hogy mi az a kegyetlen vallás, amit a marx okán vallástagadókká váltak le kivánnak dugni a világ torkán
    Ellentétben az ilyen DonGolo félékkel akik ugyan zsidónak titulálják magukat, mikor kártéritésért kiabálnak, de az ANTISZEMITIZMUS VALLÁSÁT VALLJÁK – merthogy mennyi minden jót elnyertek e miatt – igen nála megtörtént a METAMORFÓZIS
    Szégyen és gyalázatos! (pénzre váltani a felmenök életét)
    Ja hogy „csak” anticionita? Izrael-ellenes?

    Marx minden szemetet amit összeirt, azért irta, hogy a „zsidó-szellemiséget” a zsidó vallást eltöröljék a föld szinéröl.
    Merthogy állitása szerint, ez az ami miatt nem lehet a világot olyanná formálni, amitöl az szerinte „igazságos” lenne.
    Csak arra nem birt kilukadni, hogy mi az az igazságosság.

    Irogattok kilométeres üres beszédeket össze, persze milyen jól lehet ezzel érvényesülni.
    Egy-egy kiadványra (azt megelözö „kutatásra”(sicc!) az intézmények pénzt adnak, a nyomdát fizetik ….
    Lehet vele pénzt paripát, posztót nyerni…

    A világ elfelejtett odafigyelni, hogy mi folyik az ugynevezett egyetemi tanszékek, intézetek falai között az elmult évtizedekben
    Konspiráció, intrikák, aljas hazugságok, hereverések …
    Ebböl mind jól meglehet élni a melós kontójára – akinek állitólag az érdekeiért „dolgoztok”
    Ja hogy most már egyéb „kisebbségek” érdekeiért? Mert proli már nics?
    A társadalmat igy lehet fregmántálni, egymásnak ugrasztani, gyülöletet kelteni – és mindenböl élni mint Marci hevesen…

  • Szukits Rezső

    Bocs, én csak gratulálni szeretnék .. a gondolatmeneted nagyon mélyreszántó.

    Göllnernek ajánlottam másik ribancot akit futtathat, a képét ott megtekintheted ha érdekesnek tartanád…

    Csak egy „elcsépelt” frázist tennék írásodhoz hozzá, hogy:

    „A TUDOMÁNYT az ember könyvekböl és mesterektöl sajátitja el.
    A TUDÁST az életböl és az alázatos emberektöl tanulja meg.”

  • Gabriel
    2021 november 26
    6:27 du.

    ayn rand az egy eset, de nem egy kategória, hanem valakinek az akármije!

    de sem aynrandizmusból sem gábrielizmusból nem kérek, mert {mint már írám korábban} számomra az mérvadó amit én látok ugyanarról és lesajnállak benneteket

  • Gavriel,
    szívemből írtál.Minden szóért köszönet!

  • Nem volt szerencsés. Tavasszal sorkatonai szolgálatra hívták, augusztus 20-án éjfélkor hadosztályának tagjaként átlépte északi határunkat. Október vége-felé tért haza.

    Néhány veszteségük baleset miatti, nem harci érintkezéses. Ennyi idő alatt a közutakon többen haltak.
    Megváltozott. Személyiségváltozásának okát jelezte a zubbonyzsebe fölötti kék paszományszalag. Senkinek nem tisztelgett. Szabadidejében tornacipőben és zsebre-dugott kezekkel sétált a laktanyaudvaron. A kantinban kérése nélkül bélelték feketekávéját konyakkal. A sorállományú tisztesek, tizedesek és szakaszvezetők, tisztelettel tekintettek rá, pedig nem viselt rendfokozatot. Maradt honvédnek. Az a kék paszományszalag adta a tiszteletet. A tiszteknél is.

    A laktanyában egyedül ő viselt ilyen szalagot.

  • Gabriel
    2021 november 26
    6:27 du.
    majd a cenz ura eldönti
    James Levine az Ő 25 dik évfordulóján Wagner Götterdämmerung végét vezényelt a MET ben és a szoprán ojat alkotott mint … nem volt Sir Georg Solti Birgitnilsson de óriásit alkotott
    hogy vagy?? ha nem vagy sehogyse?

  • gyuri10
    2021 november 26
    5:22 du.

    Hát azért nem éppen.

    Mert a dicsőséges ’19-es Vörös Hadsereg kikergette a nekünk meghagyott „trianoni” határok által bezárt Magyarország területéről a Nagyantant által támogatott „Kisantant” területrablórabló hadseregeit.

    Ha ez nem így lett volna akkor most Románia határa a Tisza vonalán lenne illetve az ésazki határunk valahol Budapest felett lenne.

    Még korábbra visszanézve pedig mintha elfelejtenéd az 1848-as fiatal Honvédhadsereg fényes győzelmét Jellasich felett és a lengyel Bem apó által vezetett erdélyi hadsereg példanélküli győzelmeit.

    „Tanulni tanulni tanulni”…/Lenin/

  • gyuri10
    2021 november 26
    5:22 du.

    Amit íerál, inkább Kínára jellemző:

    1
    a Második Világháború előtt egyharmad részét elfoglalta Japán.

    2
    a Világháború alatt Anglia és Amerika támogatásával tudta csak megtartani a további területeit.

    3
    a háború után „hatalmas” győzelmet aratott Tibet ellen, amikor bekebelezte. Tibetnek volt 800 katonája de csak 400 puskája.
    (Lehet hogy 8000 és 4000 de az is lehet hogy csak 80 és 40 , mindegy)

    4
    Vietnámot is megtámadták, mire a legendeás Giap tábornok úgy és annyira belevert a Kínai Néphadsereg pofájába hogy 10 év kellett nekik mire kiheverték a szörnyű katonai fiaskót és pótolni tudták az odaveszett felszerelést.

    Most az USA val kekeckednek a hadviselésre alkalmatlan szarháziak, csak mert a Nyugat eltartja őket és igy van pénzük katonásdit játszani.

  • Nos a másik (Bayer ..)cikknél a panaszomat leközölték,de a cikkel kapcsolatos véleményem nem,talán nem véletlen,mert a hozzászólásom
    nem képesek megemészteni, cáfolni, kellemetlen.???……nem tetszik! Ez így egyszerűbb…
    Érdekes,mert a cikkeknél nem én vagyok egyedül más véleményen mint a cikkíró!!!

  • Gavriel,
    az őrült mikrométer érthetetlen,hogy milyen dührohamokat kap a hozzászólásaid miatt.Ami csak akkor érintené őt,ha varangyos békákról írnál neki,személy szerint.Hiába,úgy látszik Kanadában ilyen a marxista nácik szellemi színvonaltalansága.Javára legyen írva,hogy helyesen választja és védi a barátját.

  • SzundiMandi
    2021 november 27
    4:05 du.

    Ez nagyon ide való 🙂

    Átverve érzi magát a brüsszeli mozi, ahol bemutatták az ELKXRTUK-at

    ——————————–

    Bocsánat, de már sajnos lezárta C.A. az előző cikket, ezért ide irkálom, ami felmerült bennem ezzel kapcsolatban.

    A jelek szerint ilyen könnyű „átverni” egy brüsszeli mozit? Nekem felettébb furcsa, hogy úgy vetítenek le a mozi üzemeltetői bármit is, hogy fogalmuk sincs mi a sztori, mi a téma stb sőt, még a címet is csak előző napon tudták meg? Nekem ez alig hihető, mindazonáltal ha ezt nyilatkozták, akkor biztos így van. Ez azonban arra utal, hogy bár sok filmet vetítenek a világ minden tájáról, még nem égették meg az ujjukat, ezért feltétlen bizalmat szavaznak minden bemutatásra váró alkotásnak – de akkor most mi a rököny tárgya? Semmiféle „óvintézkedés” nem előzte meg, akkor most mégis mire vártak, mit reméltek, mit gondoltak?

    Állítólag a bemutatóra kiutazott maga Gubás művésznő is, a film sok más alkotójával együtt – a reptéri jelenetet már itt is rendesen kitárgyaltuk – ez az esemény tehát úgy jelent meg előttünk, mint egy meghatározó erővel bíró kultúrdemonstráció, és vártuk a világrengető hatást ! Erre kiderül, hogy egy mindent (is) levetítő mozi állt kötélnek, anélkül, hogy tudná mit vetít, mert, hogy ott náluk ez így működik, és amikor utólag feltehetően nézői panaszra, csalódott reakciókra stb szembesültek vele az üzemeltetők is, hogy ez egy magyar, napjaink ill. a közelmúlt politikai „eseményeit” sajátos feldolgozásban tálaló igen ízléstelen kampányfilm, mely otthon a saját hazában sem aratott osztatlan sikert, sőt meglehetősen gyér az érdeklődés iránta, na akkor erősen „megbánták” a vetítését?

    Tényleg nem szeretném tovább terhelni az ily módon lépre csalt „mozizók” ( nézők és vetítők ) lelkivilágát, de mennyire kell ehhez zizinek lenni? Hozzáteszem, semennyire nem ismerem sem a brüsszeli, sem más európai ország ilyen irányú szokásait, elvárásait, de ez így kissé valószínűtlenül hangzik !

  • Geyza
    2021 november 28
    10:44 de.

    mintha a hejzet arrafelé manapság iciripicirit más lenne; mint a múlt, ami – ugye – elmúlt! {nem nyomtalanul} a nyugat nagyon sok €-val és $ -ral tartozik nekik azaz hitelezik a rohamos fejlődésüket… de a nyugat mindig egy lépéssel előttük jár, a nyugatnak most találtak {összesen az egész Földön} 8 darab {4 -szer 2 darab} OMICRON -t, most a nyugat azzal van elfoglalva és amíg az omegáig elérkeznek, addig nagyon sok rablómesét tucc még körmicélni a kedvenc levelezőtársadnak a gyuka9,052 -nek

    ojan bájosak vagytok így együtt, csak így tovább a spájzodban máris győsztetek, a többi meg – ugye – majd omicron után

  • Geyza
    2021 november 28
    10:37 de.

    Igen, biztos … abban az iskolában ahol te történelmet tanultál….
    Azért nem ártana ha vénségedre utánajárnál már néhány történelmi valóságnak, akkor lehet más esetekben sem lennél ennyire balfék alapkérdésekben….

    Vagy ez velejárója annak, akinek a szerep-osztása az hogy köpködjön az itt véleményt nyilvánitók közül olyanokra, akik a „cancel cultur”-nak nem feltétlenül a hivei? Nacizzon, fasisztázzon, hülyézzen, … stb. vagyis olyan „bayerzsóti a négyzeten” stilust, egy annál is undoritóbb stilusu, határokat nem ismerö cigányozásu bartus szóvirágokat eregessen?
    Ronda egy szereposztás…

    Persze tudom, azok a rohadt szemét magyarul beszélö transzilvániai szemét népség, aki meri magáról azt képzelni hogy magyar…
    Nem, nem akarunk ilyen szemét magát ugyan zsidónak hazudó, de amugy mostmár ugy igazán ki tudja kivel semmilyen közösséget
    Legalább atyádat mint történészt tisztelnéd, már csak azért is, mert gondolom minden energiáját összekellet szednie, hogy ne végezze az Andrássy ut 60-ban, hogy felnevelhesse álnok fiacskáját, aki ma 2021-ben a „dicsöséges Tanácskoztársásagnak” nevezett annál dicstelenebb pribékjeit élteti

    Akik amellett, hogy a háborus sebektöl még vérzö népet még további kinszevedésekre kárhoztatták, sok ezer magyar élete árán eljuttatták a hazát ebbe az állapotba:

    Képben mellékelem a végeredményt, nem kell annyit süketelni…

    https://kepkuldes.com/image/u2t0EH

    Egy másik kép, ahol a román hadsereg végleg megállt, kénytelen volt berendezkedni Györ, mint utolsó bevehetö magyar nagyváros kifosztására – nyugatabbra már Hegyeshalom volt, északra meg a cseh haderök
    (ja Délebbre a szerb csapatok)

    Hogy ez a györi berendezkedés nmennyire nem „fantázia” arról egy nemrég készült kép, ahol is a magyar illetékesek együtt tisztelegnek (hajbókolnak) az akkori, 1919 beli román megszálló hös harcosok elött:
    (Valami csodálatos amugy, hogy meghunnyászkodók viszont mennyire aljasul lebirják mocskolni saját nemzetbelijuket, – gondolom a transzilvaniakra mondottakat a kárpátaljaikra, a bánatátiakra, meg a felvidekiekre is értenunk kell? – vagyis mindenkire, akiröl azelött azt merészeltük gondolni hogy magyar .. Ady, mondjuk és ……………………………………….. és sokan mások,

    https://kepkuldes.com/image/u2teBl

    Hát én ennek a kutyalelkületnek tulajdonitom egy kisrészben (nem kevés részben) azt amit ennyi megaláztatás után a magyar nép a zsidó nemzettársaival tett. Akkor a háborút követö években, persze!

    Ugye Ök estek kézre, vagy inkább lábra akikbe bele lehetett rugni!
    Kit rugdoshatott volna már a pesti aszfaltbetyár, az “IGAZI” nagy magyar??!!
    Na meg az a falusi hétszilvafás?

    (Gyuri jól utalt a szerencsétlenségedre, beletalált)

    De ami a legfontosabb, hogy logikus hogy milyen nagyrészben okai voltak a mocskos kommunisták is, mint ahogy fentebb irtam
    És bizony részesei voltak ennek az aljas, embergyügyölö kommunista gangnek azok a kommunisták is, akik marxi gondolatmenetére hajazva akarták bizonyitani zsidó identitásukkal való végérnyes szakitást – akik duplán benne voltak. Hogy aztán a valóságos Názik nem tettek különbséget a nemzetüket elárulók-megtagadók között? Minek tettek volna? Annál inkább kapóra jött nekik.

    Ezen belül az évezredes irigységet, félelmet a zsidóság ellen magyarországon is az egekbe hajszolni más sem kellett még.

    Meséld el a nyakörvedet szorongató Göllnerednek, hogy mint szociológus/filológus vagy akármi, inkább itt kutakodhatna – ha már történelmet akar festeni az arrogáns, nagyon müveletlen OKTATÓTÁRSAINAK, minthogy Nagy Imréröl hántogat le mégegy bört, akit már ketszer is eltemettek, tehát már amugy is büzlik
    Persze az mennyivel könnyebb, senkit sem zavar a TISZTELETREMÉLTÓ emeritánus agylövött társai közül. Irogathat, agyalgathat a kedvére, a lenyegen ugysem változtat semmit, de nagyon vág a Curriculumjába

    Komoly dologba, amivel az ÖNZÖ GÉNJEINEK ÁRTHATNA, OLYASMIBE BELE NEM VÁG. Nem hülye Ö, Göllnernek hivják….
    Ami viszont olyan jól rámutatott, az nagyon tetszik, kerestem a szót, amivel ezt viselkedést, szellemi magatartást, amivel a baloldali szocialistát rövid szóval le lehet irni, … és megtaláltam: – S T R I C I
    CAFETÃO – Aki nem az utcai ribanc, mert nem ö áll az útszélen – nem Ö a prosti!
    Ö viszont élvezi a prosti minden melójának az eredményét, viszont semmi nyüg, – semmiért megszenvedni nem kell
    A STRICIK az egyetemek, intézmények védöburkában vannak annyira „FÉLMÜVELTEK” hogy egyáltalan nem zavarja öket, hogy magukat baloldali szocialistának/demokratának beállitva (hazudva) – ami amugy egyet jelentene „A MINDENKI EGYENLÖ” alaptételével, – mégis inkább a marxista antiszemita gyülölet tüzét szitják!

    A világot MAGASRÓL LESZARVA azt viszont belekergetik egymás gyülöletébe, mert ugyan mindenki egyenlö, de mindenki más és másképp – igy az a méretes hazugságuk, hogy kisebb-nagyobb társadalmi csoportoknak, szegmenteknek külön-külön kiváltságokat kell juttatni = ezzel lesz egyforman védett mindenki!
    – Ocsmány gyülöletbeszéd ez, aljas hazugság – ezzel kreállnak egy olyan társadalmat, amelyet májd (vagy hamarosan) ez az “elitréteg” kedvére magáévá tehet, kedvére megeröszakolhat!

    Ennek örömére USA, Kanada kimult! Ezek a monstrók átvették a hatalmat – AZ EGYETEMEK BÖLCSELETI KARAINAK 80-90%-át dominálják.
    Még Ausztráliában is antiszemita mozgalmak csaptak fel – a többiröl szót se ejtsünk! Olvassál hogy mi folyik az USA-ban. Persze nem szerencsétlen Bendeguzt, aki ott a Floridai partokon el van egyutt a fanoddal …

    ès akkor itt kivénhedt doktorhölgyek a brüsszeli mozizásról tépik a szájukat, pletykálásukat persze politikai okosságoknak nevezik, holott csak az zavarja legjobban öasszonyságukat, hogy éppen melyik holgy milyen bugyiban jár…

    Mindezalatt Hannibál meg „ente as portas!”

    p.s. gondolom nem vágod… hátha mégis???

  • Gyuri

    Nekem ne köszönj semmit
    én köszönöm hogy szólhattam és hálát adok a Teremtönek Te érted

    שהשלום יהיה עימך

  • Boda Péterné
    2021 november 28
    11:34 de.

    „Nos a másik (Bayer ..)cikknél a panaszomat leközölték,de a cikkel kapcsolatos véleményem nem,talán nem véletlen,mert a hozzászólásom
    nem képesek megemészteni, cáfolni, …”

    —————————–
    Kedves Boda Péterné – itt létem jó néhány éve alatt még nem tapasztaltam, hogy neked a cikkel kapcsolatosan lett volna véleményed! Mert az már csak nem vélemény hogy bármely szerző, bármely témával foglalkozó cikkére te mindig ugyanazt a néhány mondatot leírod, melyet még a legjobb indulatú „érdeklődő” is egy idő után olvasatlanul lazán tovább görget….!
    Szerintem már nem is töröd magad a fogalmazással, hanem a gép mellé odakészített cetlidről beirkálod, jó esetben az asztalra mentett magvas gondolataidat másolod be újra és újra.

    Amit már számtalanszor közzé tettél miért kellene nagyon sokadik alkalommal is megjelentetni, ha abban soha semmi új elem nem szerepel, és még csak a leghalványabb köze sincs mindahhoz amiről épp szó van?
    Hidd el, itt már mindenki, Christopherrel az élen irgalmatlan görcsökben szenved, mert képtelenek Boda Péterné „hozzászólását” megemészteni, és még a legfifikásabb fórumozó sem képes azt cáfolni, így aztán meghasonulva néz mindenki maga elé, mert mit tudna erre mondani /írni?
    Így gondoltad Marcsika?

  • Geyza,
    a kínaiakkal nem foglalkoztam soha.Nem ismerem a történelmüket és nem is vagyok rájuk hangolva.Viszont…1848-ban világosnál letették a fegyvert.Gyere hagyjuk,hogy Görgey Artúr áruló,vagy a maradék magyar hadsereg megmentője volt.Abban igazad van,hogy Kún Béláékra nem mondhatok és nem is mondok egyetlen rossz szót sem. Sajnos Ők is elvesztették a háborút.Amit a románokkal és „Trianonnal” kapcsolatban írsz tökéletesen igaz.De…Mindegy hogy ki verte le a 19-es vörös hadsereget,még akkor is ha nem kellett volna!Sajnos Ők is csak itt-ott csatákat nyertek.(Kún Bélát és sok-sok hozzá hasonló valódi kommunistát a SZ.U.-ban végeztek ki.)Vagyis újra csak ott tartunk,hogy Mátyás király óta a magyarok egyetlen „hősi csatát”nyertek.1944-ben hősi múltjukat nem megtagadva a Dunába lőttek 5000 asszonyt,gyereket és beteges munkaszolgálatra már nem alkalmas 60 év feletti,Magyarországhoz mindig is lojális magyar állampolgárt.A 437.000 haláltáborokba szállítottakról már ne is beszéljünk.Szóval,Minket sikerült Apáink és többi rokonaink kiirtásával legyőzni.Minket legyőzött a „szittya fergeteg”.

  • Zaphyr Czenzi
    2021 november 26
    3:52 du.

    Talán valaki olyan irhatta a „levelet”, aki „megfigyelés” alatt tartja az itt történteket?
    Milyen érdekes, még jó hogy nem utasitás …
    Na de ne képzelegjünk, mielött magam is „üldözési mániában” kezdenék szenvedni…

    A sötétben bujkáló senkiháziakat nem kedvelem – az ikyenekenek minden mindegy

    Még jó, hogy az a „valaki” sem lát semmit, hogy mi folyik itt

    Bizony itt a „lapok az asztalra kerülnek”

    A baloldali szoc-tábor karámjába tartozók fokozatosan vetik le korlátjaikat

    A Geyza-féle jelenséget fel nem fogtad Te sem:

    Nácizás/fasiztázás … na de kit? (zsidókat!)
    Bárkit aki nem áll be a gyülöletet okádó táborba – ugyan az ürge világnézetevel ellentétben áll az ami mellett lándzsát tört – de a kórusban az elsö sorban
    ordit
    A fószer képes lett arra, hogy a tömeggyilkos Leninre hivatkozzon, mint idoló-ra.

    Ahogy irtam, 1919 után, amikor a zsidó származásuakat rugdosni kezdték tehetetlen dühükben az pont olyan volt, mintahogy ma a külhoni magyarokat kezdik gyülölni.
    Nem kell csak néhány hónap a fékevesztett gyülölet nagyobb lángra kap

    Mindegy is kik, a vézerek akikre rámutatnak a kórus tüzet fog okádni…
    Kik lesznek a következök?

    Az antiszemitizmus az összes „fejlett” nyugati demokráciában ujjult lángra kapott.
    A muszlim gyülölet, … aztán jönnek sorban a többiek….

    Mi ez?

    Milyen aknamunka follyik a háttérben…?

  • Kedves Besancon!
    2021 november 28, 3:07 du.

    „A jelek szerint ilyen könnyű “átverni” egy brüsszeli mozit? ” – hát persze. Eleve nem feltételezik az elpuhult belgák, hogy valamelyik EU tagállam Brüsszelben készít el egy a hazai választóknak szánt művészfilm bemutatót. Erre a világraszóló eseményre kellett kiutaznia Gubás művésznőnek is és a művészfilm sok más alkotójának, kiegészítve természetesen a propagandamédia prominenseivel – arra az egy napra amire kibéreltek egy mozit valami látványos környéken, hogy elhitessék a hazai hívekkel mekkora sikerrel vetítik ezt a remekművet még az egyébként mélyen lenézett és hanyatló (fúj) nyugaton is!

    Amúgy mindenhol örülnek a mozik a bérlésnek, akkora bajban vannak – szinte senki sem jár már moziba.
    Téged pl. érdekelne, ha mondjuk kibérelnék az Urániát és 1 napig Türkmén művészfilmet vetítenének? Szerintem kb. ekkora érdeklődést válthatott ki ez a nagyszabású Rogán akció is Brüsszelben.

    Nekem az tetszett az egészben, hogy milyen pitiáner szélhámosok ezek az emberek és milyen olcsó trükkel meggyőzik a fél országot (többek között Petinket Ferinket, Jurasek elvtársat) arról mekkora sikerfilmet alkottak a magyar kultúra legjobbikai. Csoda, hogy az Oscarra nem ezt a filmet nevezik!

  • Zaphyr Czenzi

    Tudod emlitettem a muszlimokat.. ha már:
    Sajnos én a muszlimnak nevezett „vallásból” amit kiolvasok az sajnos „gyerek kezébe nem való”, mivel annak hirdetöje amit gyakorolt finoman szólva is az emberiség aljadékainak a szokása – és mivel mint gyakorló példakép – sajnos mi másra tudná a hiveit biztatni?!
    A hiveik – akik mindezt szó szerint a gyakorlatba kivánják visszaültetni nem is tesznek mást:
    rablásra-fosztogatásra-gyilkosságra uszitanak, pedofiliát istenitik, nyilván maguk élvezettel gyakorolják …. soroljam tovább?

    Ezeket az eszméket sajnos a marxista hivök – a liberális szocialista baloldal apostolai – átölelték és teljes gözzel támogatják.
    Merthogy a jogaikat nekik sem lehet „csorbitani”

    Ugyhogy „joguk van” Izrael bombázására is persze, a kurdok irtására, … ugye?

    Ezeket kivánod hirdetni itt mint muszlim?

  • Rodeo11
    2021 november 28
    6:28 du

    Te fenséges király (meztelen)

    mesélj nekem egy kicsit Venezueláról

  • Gabriel
    2021 november 28
    10:56 du.
    agyon cirkalmazod és nagyon hosszú…;
    azzal a fején találtad a szöget, hogy a cancel culture-re hivatkozol, még a woke és a többi erőteljesen rasszista mozgalmak ki lettek alakítva {az antiság [ebből is van kiscsilliárd féle!!!] is bele tartozik..; nem mondom ki, hogy kik által} és ezekkel létrejött ez az ordítozós orrbavágós légkör, azaz a cél szépen teljesült!

    a normálisaknak a feladata lenne a felvilágosítás és az adott konkrét esetre való pontos rávilágítás, de ehejett is ugyanaz a válasz, mint ami ellen ágálsz, ezzel eredménye nullázódik

    {nem szeretem a mosóvízzel kiönteni a gyereket}

  • SzundiMandi!

    „Csoda, hogy az Oscarra nem ezt a filmet nevezik!”

    ———————————
    Na, csak figyelj! Aztán a végén nehogy ötletet adjunk nekik…! 🙂

  • Idejáró NER propaganda fogyasztóknak T.Péterkénk hatalmas szeretetével:
    (nem biztos, hogy erről olvashatnak kedvenc lapjaikban)

    EP-jelentés: Magyarországon akkora a korrupció, hogy kialakult egy párhuzamos állam

    ” Aggodalomra ad okot az igazságszolgáltatás függetlensége és a sajtószabadság helyzete
    A széles körben elterjedt korrupció egy párhuzamos állam kialakulásához vezetett

    – többek között ezeket a megállapításokat is tartalmazza az Európai Parlament LIBE delegációjának friss, Magyarországról szóló jelentése.”
    https://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2014_2019/plmrep/COMMITTEES/LIBE/DV/2021/11-29/MissionreportHungary_EN.pdf

    https://24.hu/kozelet/2021/11/29/ep-libe-jelentes-magyarorszag-korrupcio-media/

  • Orsós Elemér

    Rodeo11
    2021 november 28
    1:31 de.

    Nem csak Neked!

    https://youtu.be/r3on9an7Unk

  • Orsós Elemér
    2021 november 30
    3:18 du.

    kösz, de már több mint kéccer végignésztem és hallgattam, ha eszt a geyza mekktuggya, hogy a Levin csak Wagner van a koncertyén, akkó’ hakirit vagy szeppukut… csodálatos műsor!!!

  • Gabriel
    2021 november 30
    6:16 de.

    hídd fel Andersent vagy a CIA-t! azok mindent tudnak róla, megaggyam a közvetlen vonalam számait oda?

  • Orsós Elemér

    SzundiMandi
    2021 november 30
    2:01 du.

    Muhaha, azok beszélnek központosított korrupcióról akik Európából hevenyészett kétsebességes, orwelli birodalmat csináltak és az igazmondásra vetemedő leleplezőket poloniumos teával ritkítják! 😀 (Lásd Udo Ulfkotte esetét!) Szegény, szegény Jólmegmondó Medgyessy Péter még megúszta egy belső puccsal, külső segítség nélkül, ma már ide delegált ügynökök irányítják a pórázon tartott Eu-nak kedvező fordulatot! 😀 Európát ma már csak a néhai keleti blokk „korszerűtlen, mert életösztönt erősítő” mentalitásával lehetne megmenteni, ha hagynák! Európát ugyanaz a kényszerített elkorcsosulás fogja a Nagy Római Birodalom sorsára juttatni, de úgy hogy, most már feltápászkodási lehetőségre sem lesz lehetősége, mert globalice iziben felzabálják! És sok hülye „szakértő” ezeknek kibickedik, itt is, ott is! Naszóval, Orwell simán megérdemelne egy posztumusz irodalmi-filozófiai Nóbel díjat!

  • Orsós Elemér

    Eric Arthur Blair – másképpen George Orwell – munkáit sem Nobel-, sem Purlitzer-dijjal jutalmazni nem lehet.
    Merthogy irásai nem egyszerüen irodalmi munkák voltak, és még nem is filozófiai esszék, hanem PRÓFÉTIKUS kinyilatkoztatások.

  • Rodeo11
    2021 december 1
    4:35 de.

    Én nem akarok semmi többet megtudni róla. Ami köztudott, az már több mint amire kiváncsi vagyok.
    Pusztán csak azért ajánlottam szives figyelmedbe a ezt a kis „debate”-t, hogy legyél tisztába vele, hogy minden hiába – a valóság kézenfekvö. Lehet hogy a brazil tömegekröl az a kép kering a világ köztudatában, hogy „carnevalesco”-k, de mint ahogy prezentáltam van egy jelentös tömeg, akiket meghülyüteni annyira sem lehet mint a magyarokat. (beleértve a kanadaikat is)

    A legjobb példa volt a babaca francia elnököd viselkédese aki pojáca módjára támadta az egész brazilt annak elnökén keresztül. A brazilok bizony rögtön felfogták, hogy ami tuti nekik az, há egy részeges, hugyos degenárlt majom áll az ország élen it tis, akit gond nélkül lehet hülyiteni, kicsit megölelgetni, megdicsérni, hogy “-olyan okos vagy te kis hülye fiam…” aztán nemcsak a sajtot csalják ki a tátott szájából, hanem a fát, a mezöt, az öserdöt … mindent ..
    A választ a tömegek adták meg neki – hetekig keringett a szoc médián a kedves neje képe – összehasonlitva eme itteni nejével:
    A conclusão: Nem hiába a sárga irigység …. kkkkkk.
    Az urge vette a lapot – alászurt.

    Ezek a senkiházi rablók, mint az Eus hatalmi elit és társai hülyitenek téged is, meg a világot.
    A fasiscta zó világsajtó mögött a globális töke keveri a meleg sz ….t. Ha olyan okos vagy, akkor talán nem okoz nehézséget megtalálni, hogy kik a tulajdonosai ma a világ sajtóorgánumainak. Nosza, egyelöre „szabad” az internet, keresgess….
    Persze tudom én (non capisce, credi) é bem mais facil assim, néhh?
    Inkább hülyének tetetni magad?

    Venezuelában már minden vagy a kinaiaké, vagy az oroszoké.
    A narcotrafico gangster eladott mindent, az utolsó szögig – bocs, nem eladott, elkótyavetélt.
    Foglya a saját generálisainak, akik nagyobb banditák, mint azt valaha is elképzelni lehetett.
    Akkora nagy babaca vagy, hogy arra szó nincs …

  • Orsós Elemér

    Gabriel
    2021 december 1
    8:34 de.

    Szívesen aláírom!

  • Gabriel
    2021 december 1
    9:10 de.

    #1.:/ a jelzőidet tartsd meg magadnak
    #2.:/ nem értem mi közöm mindahhoz amiről kéket ző’det eccerre beszé’sz
    #3.:/ a világ nem pontosan úgy műxik, ahogy ebben a böszmedvényedben {is} állítod
    #4.:/ a világ új utakon jár mint aszt Ádám nagyon jól követeli Lucifertől, aki ragyogva vezet {ő a fény}