Pablo Urbányi könyvét mutatják be Ottawában

2009 február 26 12:27 de. Pablo Urbányi könyvét mutatják be Ottawában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
Pablo Urbányi

Pablo Urbányi

Szeretettel várják az irodalom iránt érdeklődőket Pablo Urbányi: Isten állatkertje címû regényének bemutatójára Március 17-én este 7 órakor a Dominican University College olvasótermében (96 Empress Avenue, Ottawa). A könyvbemutatót hideg büfé követi. Az Isten Állatkertje című könyvet a 2007-es Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál keretében hozta nyilvánosságra a Noran Kiado. Pablo Urbányi Ipolyságon született 1939-ben, a Világháború után szüleivel vándorolt ki Argentínába, ahol  újságíró lett, regényei jelentek meg. 1977-ben Kanadába emigrált. Jól beszél magyarul, de továbbra is spanyolul ír. Magyar származású kanadainak és spanyol nyelvû írónak tekinti magát, aki argentin emigránsként Ottawában él. Magyar nyelven A hagyaték címû szatíragyûjteménye, valamint Silver és Naplemente szimptóma címû regénye olvasható.

Isten állatkertje  önéletrajzi ihletésû. Egy Ipolyság nevû kisvárosban a német megszállást néhány hónapon belül az orosz követi. A kastélyban a kisiparos család tagjai és a megszállók háborús hétköznapjaikat élik. A rigorózus anya a gazdaság fölött õrködik nagy szigorral, az apa bujdokol, a kaszinózó orosz katonai parancsnok pedig a nagyapa házi borát vodkára cseréli. Hidak repülnek a levegõbe, katonák fosztogatnak, civilek rejtegetik, amijük az ostrom után megmaradt s azzal a megszállóval keresik az együttélés lehetséges módozatait, akit a sors éppen megad nekik. Ez alatt a fiatal cselédlány és a kiskorú gyermek között érzéki szerelem szövõdik.

Isten állatkertjét  Dr. Csepregi Gábor mutatja be és értekeli. Minden érdeklõdõt szivesen látnak a szervezők; a könyveket a helyszinen meg lehet vásárolni. 

A foglalásokat e-mailen várják a szervezők a következő címen: [email protected] .

Kanadai Magyar Hírlap

Comments are closed